Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

O Παναθηναϊκός στην καρδιά, όχι στην τσέπη.....

Επειδή τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια απο κάποιους να φθείρουν το προφίλ και να μειώσουν την προσφορά των Γιαννακοπουλαίων στον Παναθηναϊκό, θα ήθελα να θυμήσω ορισμένα πράγματα. Οι κύριοι που έχουν τις τύχες της ΚΑΕ εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στο μπάσκετ, χωρίς να σκέφτονται τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψουν. Χωρίς να λυγίσουν τα πρώτα χρόνια εμπλοκής του Κρόκους με την μπασκετική παράγκα να οργιάζει, με πρωτεργάτη αυτής τον Ιωαννίδη και εκτελεστικά όργανα τους Κουκουλεκίδη, Πιτσίλκα, Κορομηλά και λοιπά φυντάνια. Ήταν οι εποχές που ο Πάσπαλι εκτελούσε 40 βολές σε κάθε παιχνίδι (πριν αποκτήσει το σύνδρομο του Τελ-Αβίβ), ενώ εμείς πληρώναμε εκατοντάδες εκατομμύρια για Γκάλη, Κόμαζετς, Βράνκοβιτς, Οικονόμου, Αλβέρτη, Μηριούνη, Σοκ κτλ. Τα έσοδα δε πενιχρά, θυμίζω οτι παίζαμε στην Γλυφάδα. Και όμως οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να βγάζουν ή να προσδοκούν σε μελλοντικά έσοδα, σκορπούσαν ασύστολα για να κάνουν τον Παναθηναϊκό πρώτο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η χούντα του Κρόκους, προμήνυμα αυτής που θα ακολουθούσε στο ποδόσφαιρο, δεν τους απογοήτευσε και δεν τους γονάτισε ποτέ. Αποκορύφωμα της αγάπης για την ομάδα ήταν η μεταγραφή του Ντομινίκ έναντι 6.000.000$ τον χρόνο. Μιλάμε μόνο για έναν παίκτη πριν 10 και πλέον χρόνια, χωρίς να αναφέρω τις απολαβές των υπολοίπων αστεριών της ομάδας (Γιαννάκης, Κόρφας, Στόικο κτλ). Η αγάπη του για την ομάδα είναι αυτή που τον έδεσε με τους οπαδούς, η θέλησή του να προσφέρει χωρίς να περιμένει να λάβει, χωρίς να υπολογίζει τα φράγκα. Θυμίζω επίσης, γιατί αυτό δείχνει οτι ο κόσμος της ομάδας συμπαρίσταται μαζικά σε όποιον δεν κοροϊδεύει και αποδεικνύει οτι έχει το ίδιο μεράκι και αγάπη γι'αυτήν, οτι στην πρώτη προπόνηση του Ντομινίκ μαζεύτηκε 10.000 κόσμος. Η πορεία συνεχίστηκε, η χούντα έπεσε, και φτάσαμε στο σήμερα....στην απόλυτη επικράτηση σε όλα τα επίπεδα. Όποιον θέλουμε παίρνουμε, τους καλύτερους. Όχι χύμα, αλλά με βάση τις εισηγήσεις του κορυφαίου Ευρωπαίου προπονητή Ομπράντοβιτς. Υπάρχει δομή, πλάνο και φιλοσοφία. Ο κόσμος που παρακολουθεί μπάσκετ-σταθερά-έχει μειωθεί αισθητά. Το ίδιο και τα έσοδα, μοναδικά ανταποδωτική πηγή μπορεί να θεωρηθεί μόνο η χορηγία της ΝΟΚΙΑ. Η δραματική μείωση του ενδιαφέροντος αλλά και των εσόδων όμως, δεν έφερε αντίστοιχη μείωση στην διάθεση προσφοράς στον σύλλογο. Πιο απλά η ΚΑΕ-πάντα κατά προσέγγιση-αποζημιώνει τους αθλητές με τα εξής ποσά:
Ντελκ:1.500.000€
Σισκάουσκας:700.000€
Γιαφτόκας:1.200.000€
Αλβέρτης:1.200.000€
Διαμαντίδης:500.000€-αναμένεται τεράστια αναπροσαρμογή
Μπετσίροβιτς: 400.000€
Ντικούδης:900.000€
Μπατίστ:600.000€
Τομάσεβιτς:800.000€
Παπανικολάου: 400.000€
Ομπράντοβιτς: άνω του 1.000.000€
Κάντε την πρόσθεση, υπολογίστε τα ανύπαρκτα έσοδα και μετά συγκρίνετε με την ΠΑΕ....τόσο σε μισθολόγιο αλλά και σε τίτλους.

Σημείωση: Μην συζητήσουμε ΠΟΣΑ βγάζει η ΠΑΕ και αναλογικά τι δίνει, ε.....??????

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SportDay 30-1-2007: "...Απορρίπτονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι προσφυγές που κατέθεσαν εννέα ιδιώτες στην περιοχή του Βοτανικού και ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού."
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=72633
Εσύ δεν ήσουν κουτόχορτε που μας έλεγε ότι θα μπλοκάρει το γήπεδο στο ΣτΕ? Τι? Δεν άκουσα?...
Όσο για το Παυλάκη που δεν υπογράφει για το γήπεδο, μπας και στα δίνει και σένα για να σαμποτάρεις τον Βαρδινογιάννη, όπως ακούγεται ότι κάνει κάτα κόρον, για πες μας κουτόχορτε...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

1oν Είπα οτι έγιναν προσφυγές που, όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ, είναι χρονοβόρες και θα μπλοκάρουν την διαδικασία. Αν απορριφθούν, πίστεψέ με δεν με χαλάει καθόλου. Γήπεδο θέλω και δεν με νοιάζει το πώς, το ποιός κτλ.

2ον Το δεύτερο είναι ανάξιο σχολιασμού. Αν τα έπαιρνα φίλε δεν θα έγραφα σε ένα απλό Blog, αλλά σε κάποια εφημερίδα που οι απόψεις μου θα είχαν και ευρύτερη προβολή.

Τέλος και οι δυο κύριοι, μου είναι παντελώς άγνωστοι. Η μόνη χρηματική συναλλαγή που έχω μαζί τους είναι οτι τους τα ακουμπάω πάνω απο 25 χρόνια.

Αν σε χαλάει που είμαι κολλημένος με παλιές ένδοξες εποχές και δεν ανέχομαι την παντοκρατορία των λιμενεργατών σε όλα τα επίπεδα, με ταυτόχρονη απαξίωση δική μας.....ΛΥΠΑΜΑΙ. Πανηγύρισε την 2η και 3η θέση που παίρνεις 10 χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε...

όταν έχεις μαύρα τα σπρώχνεις εύκολα.|
Τόσο αν είσαι ο κρόκους ή ο Παύλος θεέ..

Ανώνυμος είπε...

Έχω δηλώσει ότι είμαι ΚΑΙ μπασκετικός - και "διαρκής" θεατής της τεράστιας ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Υπερθεματίζω στην τοποθέτηση του Κουτόχορτου.

1. Οι Γιαννακόπουλοι, των οποίων τη διάθεση και την έμπρακτη αγάπη μόνο κάποιος ηλίθιος μπορεί να αμφισβητήσει, μετά από πολλές και ηχηρές σφαλιάρες, έμαθαν. Και υιοθέτησαν ένα μοντέλο το οποίο στηρίζεται στην τεράστια προσωπικότητα του Ομπράντοβιτς, φτιάχνοντας μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα, με διάρκεια, με τίτλους, με καθολική αναγνώριση.

Δεν τους θεοποιώ. Δεν τους θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες. Τονίζω δε, ότι το μοντέλο αυτό είναι κόντρα στη φύση τους! Κατά βάθος, θα ήθελαν να αλλάζουν παίκτες και προπονητές, να μπουκάρουν στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο, να την "πέφτουν" σε διαιτητές και αντιπάλους. Όμως, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. Κι έκαναν την υπέρβασή τους, γι αυτό και το επίτευγμά τους είναι τόσο σπουδαίο.

2. Η επένδυση, για τα μπασκετικά δεδομένα, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και χωρίς ανταπόδοση. Ασφαλώς και το συνολικό μπάτζετ μιας μπασκετικής ομάδας δεν συγκρίνεται με το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό - όπως και τα έσοδα, εξάλλου. Η σύγκριση λοιπόν, είναι βλακώδης. Σημασία έχει ότι, σε επίπεδο τελικού αποτελέσματος, οι μεν έχουν φτιάξει μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι δε αγωνίζονται για την τρίτη θέση στο απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Σόρρυ.

3. Κάποιοι διατυπώνουν το επιχείρημα ότι "βρίσκουν και τα κάνουν, επειδή δεν ασχολείται σοβαρά ο Κόκκαλης...". Τί λέτε ρε μάγκες! Γι αυτό σαρώνει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στην Ευρώπη? Για πείτε μου αντιστοίχως τί κάνει ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός μόλις περάσει τα σύνορα?

4. Οι Γιαννακόπουλοι, όπως πολύ σωστά αναλύθηκε από άλλους φίλους, δεν έχουν αντιρρήσεις στα περί συμβάσεων Βοτανικού "για το γινάτι τους". Υπάρχουν σοβαρά θέματα Κυριότητας και Χρήσης, που απαιτούν βέλτιστες λύσεις, σε βάθος χρόνου. Και επειδή αυτοί έχουν την ευθύνη του Ερασιτέχνη, δεν θέλουν να βάλουν υπογραφές που θα απεμπολούν δικαιώματα του Παναθηναϊκού. Τόσο απλά.

4. Στο ρητορικό ερώτημα γιατί δεν "παίρνουν" την ΠΑΕ, αλλά μένουν μόνο στα λόγια και στα υπονοούμενα, έχω να πω το εξής. Δεν υπήρξε ποτέ, ή τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω, καμία δεδηλωμένη, επισήμως ή ανεπισήμως, πρόθεση των Βαρδινογιάννηδων να "πουλήσουν". Άρα λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι θέλουν και μπορούν, πώς να αγοράσουν ο Παύλος και ο Θανάσης? Θα ήταν καλύτεροι "κυβερνήτες" από τους σημερινούς? Κανείς δεν ξέρει. Όμως, με βάση τα πεπραγμένα του καθενός, ο αντικειμενικός παρατηρητής μάλλον θα κλίνει προς την πλευρά των Γιαννακοπουλαίων...

Υ.Γ.1 Συμφωνώ για τον Μπαλτάκο
Υ.Γ.2 Τις τοποθετήσεις του τύπου "ποιο μπάσκετ τώρα, ποιος ασχολείται...", δεν τις θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρές.

@petrosskl είπε...

"Επειδή τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια απο κάποιους να φθείρουν το προφίλ..."

Λοιπόν κουτόχορτε, επειδή οι κάποιοι είμαι εγώ έχω να πω τα εξής ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΩ γιατί με συμπεριφορές αγέλης που δεν έχει το θάρρος να παραδεχτούν κάποια πράγματα δεν ξαναασχολούμαι...

Ο Παύλος ΝΑΙ τα πέρασε όλα αυτά, ναι τίμησε την ομάδα, ναι παίρνει όποιον παίκτη θέλει, ναι πρωταγωνιστεί. Δεν αντιλέγω, άσχετα αν το άθλημα παίζεται σε 20 χώρες (και στις υπόλοιπες είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανυπόληπτο), δεν έχει το θέαμα και την ομορφιά του ποδοσφαίρου (τα 3 τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου αρκούν για να δεις όλο το ματς), δεν χρειάζεται υποδομές όπως το ποδόσφαιρο, και προπάντων το ΜΕΓΑΛΑ κεφάλαια δεν τον κοντράρουν.
Δεν ξεχνώ (εγώ τουλάχιστον, εσύ μπορεί να το ξέχασες γιατί σε συμφέρει προφανώς) το τίμημα της δημιουργίας της ομάδας μπάσκετ (βλ. Σελετόπουλος) καθώς και τον εξευτελισμό παικτών οι οποίοι δεν συνέπλευσαν με την ιδέα της "οικογένειας" (για να μην αναφέρουμε μόνο τη μία)- (βλ. Γκάλης).
Όλα αυτά κρίθηκαν από τον κόσμο, πέρασαν και μόλις ο μεγάλος αντίπαλος έκανε πίσω (κάτι που δεν έχει κάνει στη μπάλα) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ο Γιαννακόπουλος έκανε τον Παναθηναϊκό μας αυτό που είναι σήμερα.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν απέδειξε όπως ΠΡΩΤΟΣ αυτός διατυμπανίζει ότι ο Παναθηναϊκός ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ.
Και δεν το έκανε γιατί πολύ απλά θα περίμενα από ΕΝΑΝ γνήσιο και ΑΡΡΩΣΤΟ Βαζέλα σαν το Παύλο (και Θανάση) να σταθεί δίπλα στην ΠΑΕ, να πολεμήσει το καθεστώς που οι οπαδοί καταδικάζουν και να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ αν όχι την αγορά της, τη δυνατότητα να συμβάλλει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (βλ. Γλου) στην προσπάθεια ανάκτησης των σκήπτρων και διατήρησης του ονόματος Panathinaikos στον πλανήτη που (ξέρεις και εσύ και όλοι) ΕΓΙΝΕ ΧΑΡΙΣ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΘΥΡΙΑ κ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (και αντίστοιχα ο Gay έγινε ο περίγελος),και όχι μέσω μπάσκετ που ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ (και ο Γάλλος, και ο Ισπανός, και ο Βραζιλιάνος και και...)τι κάνει το μπάσκετ του Παύλου!
Η συνεχής όμως προσπάθεια καπελώματος του Ποδοσφαιρικού τμήματος μέσω πρακτικών που παλαιότερα ονομάζονταν απόκτηση Γκάλη (ενώ θεωρώ την απόκτηση Σόουζα ίσης-αν όχι μεγαλύτερης- εμβέλειας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και όχι στην ψωροκώσταινα), μετά θαλπωρή στους "Ανεξάρτητους" οι οποίοι εξελίχτηκαν συμμορίες όμοιες με αυτές των Γάβρων που κοροϊδεύαμε όλοι, και τώρα (αν είναι δυνατόν) μπλοκάρισμα και ξανά προσπάθεια διχασμού του κόσμου μέσω προμελετημένης επίθεσης στον Δήμο και την ΠΑΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!
Τελειώνοντας έχω να πω τούτο...
Ματαιόδοξος Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ. Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω περήφανος σαν τότε που πανηγύριζα στο Λονδίνο με τη σημαία έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου για τη νίκη στο Άμστερνταμ...και ΟΛΟΙ ηξέραν γιατί πανηγυρίζω και ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ είναι αυτό το Τριφύλλι που κυματίζει...
Αν πας μόλις πάρεις την Ευρωλίγκα να πανηγυρίσεις στην Trafalgar θα πας μέσα Κουτόχορτε... για τρομοκρατία!

Θα δημοσιεύσω αυτή την απάντηση και στο blog μου για τους 30-40 που πέφτουν πάνω του κάθε μέρα μόνο και μόνο για να δείξω σε όποιον το διαβάσει ότι είμαι κυρίαρχος της σκέψης και του μυαλού μου και όχι απλά εμπαθής απέναντι σε συγκεκριμένα άτομα που κανονικά θα έπρεπε να ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΓΑΛΜΑ στη κεντρική θύρα του νέου γηπέδου μου...αυτού που μπλοκάρει ο Θανάσης

@petrosskl είπε...

@greenheart... Τί λέτε ρε μάγκες! Γι αυτό σαρώνει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στην Ευρώπη?

Δεν σαρώνει φίλε, δεν σαρώνει...υποκλίνεται στις προσταγές του Εβραίου αφέντη... σαν τον αποκλεισμό πέρυσι από την ΤΑΟΥ...3 μέρες μόλις είχε ανακοινωθεί η διοργάνωση του F4 από το ΟΑΚΑ...
Είναι πολλά τα λεφτά...

Ανώνυμος είπε...

@petross

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τί εννοείς - πραφανώς γνωρίζεις κάτι περισσότερο. Πάντως, για μένα, "σαρώνει" δεν σημαίνει ότι κατ΄ ανάγκην παίρνει την κούπα κάθε χρόνο. Σημαίνει ότι κερδίζει 9 στα 10 παιχνίδια, εντός ή εκτός έδρας και σχεδόν παντού, όπου παίζει, αποθεώνεται από φίλους και αντιπάλους.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

petross όποιος έχει την μύγα λέει ο λαός....Χαλάρωσε αγόρι μου, δεν εννοούσα εσένα. Εκτός και είσαι υπεύθυνος για τα αμφιβόλου αξιοπιστίας γκάλοπ και τις "έντεχνες" διαρροές...
Δεν θεοποιώ κανέναν, δεν συγκρίνω μεγέθη. Απλά λέω το προφανές. Κάποιος δίνει χωρίς να παίρνει, και κάποιος (αν) δίνει ζητάει πολλαπλάσια.
Δεν μπορεί αγόρι μου κάποιος ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ,ξαναλέω ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ, να έχει μισθολόγιο 10.000.000€ και κάποιος άλλος με 65.000 γήπεδο, διαρκείας, 3πλή και 4πλή αξία εισιτηρίου, διαφημίσεις, χορηγείες(πολλές), δικαιώματα τηλεοπτικά, έσοδα απο UEFA κτλ κτλ κτλ να έχει σχεδόν τα ίδια.
Επίσης κάποιος είναι κυρίαρχος και κάποιος ανυπόληπτος. Κάποιος είναι νικητής και κάποιος loser.

@petrosskl είπε...

δεν έχω στοιχεία. όσο μεγαλώνω γίνομαι και πιο καχύποπτος...

@petrosskl είπε...

δεν έχω στοιχεία. όσο μεγαλώνω γίνομαι και πιο καχύποπτος...

κουτόχορτε, για τον Γιαννακόπουλο έχω γράψει μόνο εγώ σε αυτό το blog (κατά εννοώ) γι'αυτό το λόγο το πήρα λίγο προσωπικά. όχι ότι δεν πιστεύω αυτά που λέω...

SniperAthens είπε...

Με το χέρι στην καρδιά με στενοχωρεί που 2-3 μέρες τώρα διαβάζω και βλέπω τέτοιες διχαστικές απόψεις και συμπεριφορές. Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε.

Η προσέγγισή μου στο θέμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ‘Η ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ. Είναι μία τελείως άλλη προσέγγιση, ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ αλλά και επί ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ από κάθε συναίσθημα. Όχι γιατί δεν έχω, αλλά γιατί ελπίζω ότι θα συμβάλλει στην καθαρότερη θεώρηση των πραγμάτων.

Είναι δεδομένα και αδιαμφισβήτητα τα παρακάτω:

1. Η οικογένεια ΔΕΝ πουλά.
2. Οι αφοί Γιαννακόπουλοι ΔΕΝ ζήτησαν να αγοράσουν. Δεν εννοώ με το στόμα, εννοώ εγγράφως.
3. Η αγοραστική δύναμη του ποδοσφαίρου είναι μεγαλύτερη από ότι του μπάσκετ, ήτοι αυξημένα έσοδα. Το ίδιο ισχύει και για τα έξοδα. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει ο Κουτόχορτος περί τα 10 εκ. Ευρώ για το μπάσκετ. Άρα, χοντρικά και χωρίς συγκεκριμένα νούμερα, η Οικογένεια βγάζει χρήματα. Μάλιστα. Το μεμπτό που είναι? Όσοι από εσάς έχετε μαγαζιά ή επιχειρήσεις, για το κέρδος δεν εργάζεστε? Κι όσοι είστε μισθωτοί για το μισθό ή από χόμπυ?
4. Με 10 εκ. Ευρώ στο μπάσκετ παίρνεις Ευρωπαϊκό, με τα ίδια χρήματα στο ποδόσφαιρο παίρνεις 1-2 καλούς παίκτες, αλλά οπωσδήποτε όχι το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό (Ch.L), ίσως το Πρωτάθλημα Super League EAN ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ..
5. Όπως με ψυχρή λογική ανεφέρθει ότι το blog είναι (και) του Κουτόχορτου (για μένα απολύτως αποδεκτό-άμα δε μου αρέσει πάω αλλού ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥ – ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΚΑΤΙ), με την ίδια ψυχρή λογική οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι μία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ανήκει στον ιδιοκτήτη της (ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ) και όχι στους ΠΕΛΑΤΕΣ (ναι, κύριοι ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, σας αρέσει δε σας αρέσει – και θα το ξαναπώ ότι η συμβολή μας στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΡΕΒΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ STATUS QUO του Ελληνικού Πρωταθλήματος είναι της τάξης του 7-8% maximum. . Κάποιος αναφέρει περί 65,000 θεατών. ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ???- Όχι ότι θα έκανε την τεράστια διαφορά, αλλά ακαδημαϊκά ρωτάω γιατί το συν-υπολογίζετε στα έσοδα)
6. Κόστος ΟΑΚΑ: 40% επί των εισπράξεων.
7. Κόστος Λεωφόρου: 10% επί των εισπράξεων.
8. Οικόπεδο για γήπεδο προδιαγραφών ΔΕΝ υπάρχει. Η Λεωφόρος θα πρέπει να αλλάξει φορά – ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
9. Οι ΑΕ (όλες οι εταιρικές μορφές τελοσπάντων) σε όλο τον κόσμο ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ή συνάπτουν συμφωνίες ΒΟΤ (Build, Operate, Transfer) με μακροχρόνια συμβόλαια. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΔΙΟΙΣ ΧΡΗΜΑΣΙ. Άρα η οποιαδήποτε ΑΕ δύναται να συνάψει συμφωνίες και να «νοικιάσει» την κατασκευή και τη χρήση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟΥ επιθυμεί.
10. Αφού οι αφοί Γιαννακόπουλοι (δικαίως) ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να απεμπολήσουν ή να εκχωρήσουν τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη, γιατί δεν ζητούν από την ΑΕ να δεσμευτεί (περαιτέρω) υπογράφοντας ότι θα τους αποδίδει το 10% όπως γίνεται σήμερα (εφόσον ΦΥΣΙΚΑ υπογράψουν για το Βοτανικό)??? Μήπως γιατί πιέζουν για πάνω από 10%?? Το σκεφτήκατε αυτό κύριοι?? Αν φυσικά ΔΕΝ υπογράψουν ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να ζητήσουν τίποτε περισσότερο (το 10% είναι νομοθετημένο – έτσι κι αλλιώς θα το παίρνουν όπου και να γίνει το γήπεδο)


Κουτόχορτε, διακρίνω όντως μία εμμονή εναντίον της Οικογένειας και μία άλλη εμμονή υπέρ των Αφών Γιαννακόπουλου. Παρ’ ότι οι απόψεις σου είναι τεκμηριωμένες, ασχέτως αν συμφωνεί κανείς μαζί σου ή όχι, ασφαλώς γνωρίζεις ότι οι εμμονές αφαιρούν από την αξιοπιστία σου.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

παιδια,δε νομιζω κανεις μας να θελει τον Παναθ/κο διαιρεμενο-ομως παρα τη χαμηλων τονων σταση που εχουν κρατησει οι Γιαννακ/λοι ολα αυτα τα χρονια απεναντι στην ΠΑΕ(και δε φταινε αυτοι για τα"παυλο θεε,παρε την ΠΑΕ"-ο κοσμος εχει ματια και βλεπει...)εισπραττουν συμπεριφορες σαν την τωρινη.

Για παμε πετρε να δουμε ποσο δεοντολογικα φερεται Η ΠΑΕ.Γινεται ξαφνικα ενα γκαλοπ σ'ενα αγνωστο σε μενα περιοδικο και διαδικτυακα,για ενα θεμα που πρεπει κανεις να εχει βαθεια γνωση πραγματικων περιστατικων και νομολογιας(ποιος φταιει για την καθυστερηση του γηπεδου).Προσωπικα απεφυγα τον πειρασμο ν'απαντησω γιατι θεωρω οτι δεν εχω επαρκη γνωση και πληροφορηση.Πως καλειται λοιπον ο καθε Λακης να εκφερει γνωμη και ποια σημασια εχει αυτη η γνωμη?κ α μ ι α!!!
Το μονο που εχει σημασια ειναι Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ του γκαλοπ.Τελος του χρονου εγιναν οι εξαγγελιες και η υπογραφη μνημονιου μονο με την ΠΑΕ κι ο Θανασης επιφυλαχθηκε να υπαγραψει περιμενοντας καποιες διασφαλισεις των συμφεροντων του Ερασιτεχνη(και κυτταρου της ιδεας Παναθηναικου).2 μηνες μετα δεν ακουγεται τιποτε,αρα ποιος φταιει κατα τον οποιον Λακη?μα,οι Γιαννακοπουλοι φυσικα.
Τεχνηεντως παραλληλα διαρρεει η προθεση της διοικησης να "επιστρεψει στη Λεωφορο για τον εορτασμο των 100 χρονων",οι ερωτησεις των δημοσιογραφων για την ακριβεια της πληροφοριας απαντωνται σε στυλ"μα ποιος δε θελει την ιστορια μας"(και τοτε γιατι την εγκαταλειψατε 1 χρονο πριν,μαγκες?)κι ουτε κουβεντα αν υπαρχει καποιο προβλημα με το Βοτανικο.Το αποτελεσμα ειναι ενας ΗΘΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των ΓΙΑΝΝΑΚ/ΛΩΝ να υπογραψουν ανευ ορων για το Βοτανικο και μια μεταθεση ευθυνων για την επιστροφη της ομαδας σε γηπεδο 14χιλ θεσεων.Δε γνωριζω νομικα για να μπορω να κρινω τα μνημονια που ο τζονυ λεει οτι δημοσιευτηκαν στο ΝΤΕΡΜΠΥ,ουτε και τα εχω δει,ουτε και πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται μονο στα μνημονια.Προφανως οι νομικοι εχουν ανασκαλεψει τη νομολογια απ την εποχη παραχωρησης της εκτασης της Λεωφορου και 20 χρονια πριν για να βγαλουν ακρη.Αρα μην υπεραπλουστευετε-χρειαζεται μια κοινη-ανοικτη για τους φιλους του ΠΑΟ-συνεντευξη για να παρουσιασει καθε πλευρα τις ενστασεις/απαιτησεις της και να βγει ενα συμπερασμα.

Σημασια εχει ομως η μεθοδευση-χαρακτηριστικη της ποδηγετησης που προσπαθει να επιβαλλει καθε φορα η οικογενεια Β.Και οπως λεει κι ο Κουτ.αν τιθεται θεμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ/ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ,αν δηλ.δε μπορεις να βγαλεις ακρη απο facts,και πρεπει να διαλεξω καποιον ως face value(δηλ.κρινοντας τι εχει κανει μεχρι τωρα,με τι αναμενομενη ανταποδοση,κλπ)τοτε δεν τιθεται ζητημα για μενα.100 φορες να μου θεσεις το διλημμα,ΠΑΥΛΟς+ΘΑΝΑΣΗΣ θα ειναι η απαντηση-θα αισθανομαι πιο σιγουρος με τους 2 "πρασινους τρελλους"που 15 χρονια τωρα βαζουν χωρις προοπτικη να παρουν.

Ανώνυμος είπε...

παιδια,δε νομιζω κανεις μας να θελει τον Παναθ/κο διαιρεμενο-ομως παρα τη χαμηλων τονων σταση που εχουν κρατησει οι Γιαννακ/λοι ολα αυτα τα χρονια απεναντι στην ΠΑΕ(και δε φταινε αυτοι για τα"παυλο θεε,παρε την ΠΑΕ"-ο κοσμος εχει ματια και βλεπει...)εισπραττουν συμπεριφορες σαν την τωρινη.

Για παμε πετρε να δουμε ποσο δεοντολογικα φερεται Η ΠΑΕ.Γινεται ξαφνικα ενα γκαλοπ σ'ενα αγνωστο σε μενα περιοδικο και διαδικτυακα,για ενα θεμα που πρεπει κανεις να εχει βαθεια γνωση πραγματικων περιστατικων και νομολογιας(ποιος φταιει για την καθυστερηση του γηπεδου).Προσωπικα απεφυγα τον πειρασμο ν'απαντησω γιατι θεωρω οτι δεν εχω επαρκη γνωση και πληροφορηση.Πως καλειται λοιπον ο καθε Λακης να εκφερει γνωμη και ποια σημασια εχει αυτη η γνωμη?κ α μ ι α!!!
Το μονο που εχει σημασια ειναι Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ του γκαλοπ.Τελος του χρονου εγιναν οι εξαγγελιες και η υπογραφη μνημονιου μονο με την ΠΑΕ κι ο Θανασης επιφυλαχθηκε να υπαγραψει περιμενοντας καποιες διασφαλισεις των συμφεροντων του Ερασιτεχνη(και κυτταρου της ιδεας Παναθηναικου).2 μηνες μετα δεν ακουγεται τιποτε,αρα ποιος φταιει κατα τον οποιον Λακη?μα,οι Γιαννακοπουλοι φυσικα.
Τεχνηεντως παραλληλα διαρρεει η προθεση της διοικησης να "επιστρεψει στη Λεωφορο για τον εορτασμο των 100 χρονων",οι ερωτησεις των δημοσιογραφων για την ακριβεια της πληροφοριας απαντωνται σε στυλ"μα ποιος δε θελει την ιστορια μας"(και τοτε γιατι την εγκαταλειψατε 1 χρονο πριν,μαγκες?)κι ουτε κουβεντα αν υπαρχει καποιο προβλημα με το Βοτανικο.Το αποτελεσμα ειναι ενας ΗΘΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των ΓΙΑΝΝΑΚ/ΛΩΝ να υπογραψουν ανευ ορων για το Βοτανικο και μια μεταθεση ευθυνων για την επιστροφη της ομαδας σε γηπεδο 14χιλ θεσεων.Δε γνωριζω νομικα για να μπορω να κρινω τα μνημονια που ο τζονυ λεει οτι δημοσιευτηκαν στο ΝΤΕΡΜΠΥ,ουτε και τα εχω δει,ουτε και πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται μονο στα μνημονια.Προφανως οι νομικοι εχουν ανασκαλεψει τη νομολογια απ την εποχη παραχωρησης της εκτασης της Λεωφορου και 20 χρονια πριν για να βγαλουν ακρη.Αρα μην υπεραπλουστευετε-χρειαζεται μια κοινη-ανοικτη για τους φιλους του ΠΑΟ-συνεντευξη για να παρουσιασει καθε πλευρα τις ενστασεις/απαιτησεις της και να βγει ενα συμπερασμα.

Σημασια εχει ομως η μεθοδευση-χαρακτηριστικη της ποδηγετησης που προσπαθει να επιβαλλει καθε φορα η οικογενεια Β.Και οπως λεει κι ο Κουτ.αν τιθεται θεμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ/ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ,αν δηλ.δε μπορεις να βγαλεις ακρη απο facts,και πρεπει να διαλεξω καποιον ως face value(δηλ.κρινοντας τι εχει κανει μεχρι τωρα,με τι αναμενομενη ανταποδοση,κλπ)τοτε δεν τιθεται ζητημα για μενα.100 φορες να μου θεσεις το διλημμα,ΠΑΥΛΟς+ΘΑΝΑΣΗΣ θα ειναι η απαντηση-θα αισθανομαι πιο σιγουρος με τους 2 "πρασινους τρελλους"που 15 χρονια τωρα βαζουν χωρις προοπτικη να παρουν.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

@pappas
1. OΚ, αλλοίμονο να έλεγες το αντίθετο.

2.Με 10.000.000€ στο ποδόσφαιρο αν αυτά δεν είναι μοιρασμένα σε σαπάκια τύπου Μπίσκαν, Ρομέρο, Σέριτς, Νίλσον κτλ και σεν ενδιαφέρει η ποιότητα-ΟΧΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ-μια χαρά παίκτες παίρνεις. Είτε 2 με μεταγραφή των 3.000.000 έκαστος και μισθό 2.000.000. Και μιλάμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ποδοσφαιρική κλάση. Είτε αν έχεις καλό scouting και αντανακλαστικά κάποιους ελεύθερους με μεγάλα συμβόλαιο-θυμίζω ο γερο-Ρίμπο παίρνει 1.8. Βάλε με το μυαλό σου τι παίρνεις.

3.Αν υπάρχει ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ σε κάποιον που μονίμως μπαίνει μέσα, και σε κάποιον που μονίμως ΒΓΑΖΕΙ και μάλιστα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, τότε έχουμε τρελαθεί.

4. Έναν παικταρά που να μην είναι πρώην-παικταράς και νυν ΚΟΥΤΣΟΣ, μπορείς να μου θυμήσεις.

5.Ο ίδιος Δικτάτορας, η ίδια μέθοδος και ο αντίστοιχα καλός γνώστης του παρασκηνίου(Θωμάς-Ιωαννίδης). Ο Παύλος δεν μίλησε ποτέ για κότες, δεν μίλησε ποτέ για προεδρικά διατάγματα....ΜΟΝΟ ΕΣΠΡΩΧΝΕ κάθε χρόνο πιο πολλά ώσπου αφού κατάλαβε οτι δεν φτάνει μόνο αυτό, πήρε τον κορυφαίο κόουτς και τους τελέιωσε. Επίσης είχε τα άντερα να μην κατέβει στην στημένη παρωδία και ζούγκλα του ΣΕΦ, όταν κάποιοι άλλοι ήταν απόντες στην Ριζούπολη και έφαγαν και 3.

6. Απο αυτά που λέτε κάποιοι μάλλον χωρίς το water-polo δεν μπορείτε να ζήσετε. Όπως και με άλλα τελειωμένα αθλήματα που κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Άμα έτρωγες 30αρες στο μπάσκετ και είχες πυγμαχία, πόλο και τάβλι....ακόμα λεμόνια θα του πέταγες του Παύλου. Άσε λοιπόν το σπαρακτικό ενδιαφέρον για απίθανα τμήματα.

7. Αν αυτό δεν είναι θεωρία συνομωσίας εφαμιλλη με του Κέννεντυ, τότε ποιά είναι???????

8. Έχω πεί την γνώμη μου πολλάκις.

9. Κρούση έγινε και οι κύριοι ζήτησαν 20 δισεκατομμύρια και χωρίς την Παιανία(γιατί βέβαια δεν ανήκει σ'αυτούς αλλά στην Aramco). Δηλαδή τι πουλούσαν με αυτά τα λεφτά???Χωρίς προπονητήριο, χωρίς γήπεδο θέλανε και 20 ΔΙΣ????? Καλύτερα ας έλεγαν "δεν πουλάω".

10. Δεν πρόκειται για στήριξη κάποιας "παράταξης" αλλά τρέλα δεν πουλάω και δεν θέλω να μου πουλάνε. Συν οτι η αχαριστία είναι μέγιστο αμάρτημα και τα 2 συμπαθέστατα ΑΡΡΩΣΣΤΑ Παναθηναϊκά αδέρφια δεν την αξίζουν. Λοιπόν μάθε πρώτα και μετά....σχολίαζε.

Υ.Γ Με όλο τον σεβασμό στον λατρευτό μου Γιάννη Κυράστα, η αντιστοιχία/σύγκριση που επιχειρείς είναι από ΑΣΤΟΧΗ έως ΑΣΤΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ετέθησαν "μπίζνες" θέματα, θέλω να πω τα εξής.

Ναι, θέλω ο -κάθε- Βαρδινογιάννης να βλέπει την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό και υπό το πρίσμα της επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Θέλω να επενδύει με γνώμονα το μακροπρόθεσμο κέρδος, γιατί έτσι θα κάνει τις κινήσεις που θα αυξάνουν την αξία της εταιρείας.

Τί σημαίνει αυτό για μένα που είμαι άρρωστος βάζελος? Σημαίνει καλύτερες υποδομές (γήπεδο, προπονητικό κέντρο, φυτώρια), πιο ανταγωνιστική ομάδα (καλύτεροι προπονητές και σκάουτερς, καλύτερο ρόστερ), πιο αποτελεσματικό μάρκετινγκ και επικοινωνία (δημόσια εικόνα, merchandising, προνόμια για τα "μέλη", υπηρεσίες στο γήπεδο κ.ο.κ.). Δηλαδή, στατιστικά, σημαίνει πιο ελκυστικό θέαμα, περισσότεροι τίτλοι, μεγαλύτερο "fun"...

Με δυο λόγια, αν οι ιδιοκτήτες έχουν ΣΟΒΑΡΗ επιχειρηματική λογική και προοπτική, η συνολική εμπείρία εμού, του βάζελου, θα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένη! Θα περνάω καλύτερα, θα γουστάρω περισσότερο, θα σηκώνω κούπες, θα γκρινιάζω λιγότερο!

Επαναλαμβάνω όμως, ότι αυτά αναφέρονται στη σοβαρή προοπτική. Που σημαίνει σύστημα, μακρύς χρονικός ορίζοντας, επένδυση σε βάθος χρόνου, επένδυση μέρους των κερδών και ούτω καθεξής. Ναι, τέτοιους "ψυχρούς επιχειρηματίες" τους θέλω! Μέχρι τώρα, οι Βαρδινογιάννηδες δεν με έχουν πείσει ότι είναι τέτοιοι - πολύ απλά.

Θα μου πείτε: αυτό που προτείνεις, τί σχέση έχει με την προσέγγιση των Γιαννακοπουλαίων? Θα απαντήσω ότι οι Γιαννακόπουλοι αυξάνουν συστηματικά την αξία αυτού που έχουν στα χέρια τους και εναπόκειται στους ίδιους -και τους συμβούλους τους- να κάνουν τις σωστές κινήσεις ώστε να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, μέρος των οποίων είναι βέβαιον ότι θα επανεπενδυθεί -και- για τη δική μου ευχαρίστηση!

Υ.Γ. Μιχάλη, συμφωνώ γενικώς, αλλά επίτρεψέ μου - η αντιστοιχία Κυράστα με Ομπράντοβιτς δεν είναι σωστή. Όταν ο Ζοτς ήρθε στον Παναθηναϊκό, ήταν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ότι περίπου είναι σήμερα ο Μουρίνιο για το ποδόσφαιρο. Κι αυτό το λέω αντικειμενικά, τιμώντας απεριόριστα τον μακαρίτη τον Γιάννη.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

και για να μην ακούσω καμιά εξυπνάδα για τα 10.000.000€. Όταν κάποιος για την τρέλα του τα δίνει ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ, φαντάσου αν είχε την ΠΑΕ τι θα έκανε...

SniperAthens είπε...

Η πληροφορία περί Aramco είναι τελείως λανθασμένη. Η Aramco είχε αγοράσει το 50% της Motor Oil, το οποίο εξαγοράστηκε πρόσφατα (buy back) από τη Motor Oil. H Παιανία δεν ανήκε ποτέ στη Motor Oil, άρα ούτε και στην Aramco.

SniperAthens είπε...

Tα συναισθηματικά επιχειρήματα που αντιπαρατίθενται εδώ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σεβαστά, ΟΥΔΕΜΙΑ ομως σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ασχέτως Κυπέλλων κλπ, αν προσφερθεί η ΠΑΕ και η ΚΑΕ για πούλημα (ή πιό απλά μία αποτίμηση από έναν οίκο π.χ. PriceWaterhouse κλπ), θα δείτε τη διαφορά. Ο "αέρας" (goodwill) είναι σαφώς υπέρ της ΠΑΕ.

Επίσης, αναμένω μία απάντηση στο εσείς γιατί εργάζεστε ή έχετε επιχειρήσεις. Δεν επιθυμείτε το κέρδος??? Αφήνετε άλλους να έχουν λόγο στα της τσέπης σας???

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κουτόχορτε,
πολύ καλά κάνεις που υπερασπίζεσαι την ΚΑΕ. Αλλά θεωρώ απαράδεκτο το "ζουμί" που θέλεις να βγάλεις, φέρνοντας αντίπαλους την ΚΑΕ με την ΠΑΕ!

θα ξαναπώ τα περί ΕΜΜΟΝΩΝ και της ανάγκης ενός ΜΕΤΡΟΥ.

Η ποδοσφαιρική ομάδα μας πάει καλά με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και ΜΙΑ (1) καλή κουβέντα για τη ρημάδα την ΠΑΕ δεν έχω διαβάσει εδώ στα κεντρικά posts! Ο Μουνιόθ ήρθε κατά λάθος, Νίνης προέκυψε από σπόντα, οι κερκίδες μας στάζουν από πίκρα, στο γηπεδικό εκτός από στασιμότητα υπάρχουν και πουστιές της ΠΑΕ κατά της ΚΑΕ (!!!), ψεύτικες πληροφορίες από απίθανες πηγές περί "βούλγαρου μεσία" προβάλλονται εδώ κεντρικά σαν ευκαιρία για φτύσιμο της ΠΑΕ, γράφονται χαζομάρες (ναι squarelogic, χαζομάρες!) του στυλ "καλύτερα να χάναμε για να μην κρύβονται οι αδυναμίες της ομάδας", ... και γενικώς μια κατάσταση ΕΜΜΟΝΙΚΗ και ΕΜΠΑΘΗΣ κατά της ΠΑΕ, που σίγουρα μόνο καλό δεν κάνει και δεν αποτελεί δείγμα οπαδικής υγείας.

Αναρωτιέμαι: τα χρόνια που οι Γιαννακόπουλοι έπαιρναν τον πούλο από τον Κρόκους, εσείς φωνάζατε "Καπετάνιο θεέ πάρε την ΚΑΕ";

Ανώνυμος είπε...

τζονυ γνωμη σου για το σχολιο μου-θα μου επιτρεψεις να πιστευω ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΠΑ(δηλ.μετα την τραγωδια στην Καλαμαρια)ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ. Για να δεις οτι δεν ειμαι προκατειλημμενος θα αναγνωρισω στον Τζιγγερ σου 3 σωστες κινησεις τελευταια.
1.την αποκτηση Σαλπιγγιδη(αλλα οχι με αχρηστη θυσια του Γκεκα)
2.την φωτισμενη προσληψη Μουνιοθ
3.την σοβαρη υποδομη της Παιανιας και τη δουλεια που γινεται στις ακαδημιες και στην ανιχνευση ταλεντων.
Εαν αρχισω ομως να απαριθμω τι πατατες εχει κανει,και τι θα μπορουσε να κανει τωρα για να υποστηριξει αυτες τς καλες επιλογες του,θα τελειωσω μεθαυριο...αλλωστε ταχουμε γραψει επανειλημμενα εδω.

Θυμιζω απλως οτι η ομαδα ηταν ετοιμη να διαλυθει πριν τις γιορτες και το κλιμα αλλαξε-χωρις καμια ενεργεια της διοικησης-χαρη στην εμπνευση του Μουνιοθ και την δικαιωση που του προσφερε ο Νινης με το ταλεντο του και την ορεξη του.Η ομαδα αρχισε να παιζει αξιοπρεπως οταν οι χορτασμενοι"αστερες'εκατσαν στον παγκο και οι βολεμενοι νεαροι μας ειδαν τον ανταγωνισμο απο το θαυματουργο Σωτηρη.Αυτα,για να μη ξεχνιομαστε.

Γκρηνχαρτ πολυ σωστα αυτα που εγραψες για τους Γιαννακ/λους.

Ανώνυμος είπε...

μολις ειδα οτι χτυπαμε Ντιεγκο Τρισταν!!!(στα 31 πλεον κι αυτος)
Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι,φαινεται ναχει παρει λιγο την κατω βολτα(15 αγ.με Μαγιορκα-0 γκολ)αλλα οτι επροκειτο για παιχταρα ουτε κουβεντα.Για την αμυνα κανεις?

SniperAthens είπε...

square: τουλάχιστον δεν είναι συνομήλικός μας... :-pppppppp

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που το σχόλιό μου δεν κολλάει στο θέμα, πρέπει να το κάνω όμως για να είμαι σωστός. Είχα συνδέσει τη νίκη-παρωδία του γαύρου στην Τούμπα με την ταυτόχρονη λύση των συμβολαίων Καφέ και Καψή, με την πεποίθηση ότι και οι δύο θα πήγαιναν στον ΠΑΟΚ. Ο συλλογισμός μου αποδείχθηκε λανθασμένος, άσχετα βέβαια αν ακόμα δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ σκίστηκε ιδιαίτερα σε εκείνο το ματς. Σόρι και πάλι για το off topic. Οσο για τον Τριστάν, αν είναι υγιής, δεν με χαλάει.

Ανώνυμος είπε...

από sport-fm.gr:

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Ντιέγκο Τριστάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη «Diario DeMallorca» ο προπονητής των «πρασίνων», Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως κάποιες οικονομικές διαφορές στάθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την απόκτηση του Ισπανού φορ.

«Είναι αλήθεια πως προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε τον Τριστάν. Είναι ένας παίκτης που μας ενδιέφερε, ωστόσο κάποιες σημαντικές οικονομικές διαφορές δεν μας επέτρεψαν να τον αποκτήσουμε», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Πάντως όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η άρνηση του ίδιου παίκτη να αποχωρήσει από τη Μαγιόρκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν διατεθειμένος να καλύψει τις απολαβές του παίκτη για το υπόλοιπο της περιόδου, ύψους 400.000 ευρώ, ενώ και η Μαγιόρκα ήθελε να ξεφορτωθεί το βαρύ του συμβόλαιο, ωστόσο ο Τριστάν δεν το… κουνούσε από την όμορφη ισπανική πόλη. Όπως γράφει η εφημερίδα της Μαγιόρκα, στον 31χρονο άσο προτάθηκε να μετακομίσει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, αλλά αρνήθηκε για τον ίδιο λόγο. Ο Τριστάν, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λα Κορούνια, μετρά φέτος 12 συμμετοχές στην Primera Division, χωρίς όμως να έχει βρει δίχτυα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ !