Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

Λεωφόρος...

Η αλήθεια είναι οτι προβληματίστηκα για το αν πρέπει να γράψω κάτι για την απόφαση της ΠΑΕ περί επιστροφής στην Λεωφόρο. Αλήθεια είναι επίσης οτι δεν ενθουσιάστηκα, για να μην πώ απογοητεύτηκα. Όχι γιατί δεν αγαπώ την Λεωφόρο, ίσα-ίσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μου χρόνων. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στο γήπεδο αυτό, πολλές χαρές και συγκινήσεις. Όμως κάθε τέτοιου είδους επιστροφές σε μεγάλες αγάπες, ιδιαίτερα όταν έχει αποφασιστεί η οριστική διακοπή της σχέσης (όσο επίπονο και να ήταν αυτό), δεν βγαίνουν ποτέ σε καλό και συνήθως εκφυλίζουν και απομυθοποιούν το πρωτότυπο. Πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση που η εν λόγω απόφαση έχει και άλλες προεκτάσεις. Η επιστροφή στην Λεωφόρο αρχικά σημαίνει την παταγώδη αποτυχία κατασκευής νέου γηπέδου στον Βοτανικό, τουλάχιστον εντός του ανακοινωθέντος χρονοδιαγράμματος. Δείχνει μια λογική ρεβανσισμού απέναντι στην Πολιτεία, με την έννοια "αφού δεν βοηθάτε ουσιαστικά, και εμείς δεν θα συντηρήσουμε περαιτέρω το ΟΑΚΑ ". Θυμίζω οτι η συντήρηση του ΟΑΚΑ είναι κεφαλαιώδες θέμα για το κράτος, ιδιαίτερα μετά τα υπέρογκα έξοδα ανακατασκευής του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κατά συνέπεια, υπάρχει πρόβλημα. Η ΠΑΕ οδηγείται στην ανωτέρω λύση γιατί αφ'ενός δεν βλέπει πρόοδο στο θέμα του Βοτανικού και αφ'ετέρου γιατί θέλει να γιορτάσει τα 100 απο την ίδρυση του συλλόγου στο "σπίτι" της. Ο εορτασμός της επετείου στην ιστορική έδρα μας είναι μεν έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, αλλά σημαίνει παράλληλα την έμπρακτη ομολογία αδυναμίας τήρησης των υποσχέσεων τόσο απο την πλευρά του κράτους αλλά και απο πλευράς ΠΑΕ. Που πήγε η ισότιμη και ταυτόχρονη λύση? Που πήγε το "το 2008 σπίτι του"? Που πήγε το πράσινο Ντραγκάο κτλ? Ήδη η απόφαση αντιμετωπίζεται ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση για το θέμα του Βοτανικού. Μα αν τα πράγματα ήταν τόσο ρόδινα, όπως εδώ και καιρό προσπαθούν να μας πείσουν οι πολιτικάντηδες και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ, για ποιό λόγο να ασκήσουν πίεση? Μήπως ήταν αθώο το γκάλοπ για το ποιός φταίει για το γήπεδο? Μήπως ψάχνουν κάποιον να φορτώσουν την ευθύνη? Και αφού κάποιοι αρέσκονται στην διεξαγωγή δημοσκοπήσεων, δεν κάνουν και μια το ποιόν θα προτιμούσαμε στην ηγεσία της ΠΑΕ? Δεν κάνουν και άλλη μια για το ποιόν θεωρούμε χειρότερο παράγοντα στην ιστορία της ομάδας και για το ποιός φταίει για την κατάντια της?

Παράλληλα τα περιορισμένα έσοδα απο την χρήση της Λεωφόρου των 13.000 θέσεων θα σημάνουν και λιγότερα κονδύλια για την ενίσχυση της ομάδας. Ήδη παρά τα αυξημένα έσοδα των τελευταίων ετών που έχω αναλύσει σε άλλα post, τα ποσά που διατίθενται για την βελτίωση της ομάδας είναι πενιχρά. Εάν τα ποσά αυτά, με το πρόσχημα των μειωμένων εσόδων, μειωθούν περαιτέρω τότε η κατάσταση για την ομάδα θα είναι επιζήμια. Ωραίος ο Νίνης, ωραία τα πιτσιρίκια, μέγιστος ο Μουνιόθ αλλά το χάπι του τριτο-δεύτερου δεν χρυσώνεται με τίποτα.

Η Λεωφόρος είναι η αγάπη μιας ζωής, η ανάμνηση ενός παράφορου και παντοτινού έρωτα. Είναι η γυναίκα που σε σημάδεψε και σκέπτεσαι νοσταλγικά όντας πλέον παντρεμένος. Μια επανασύνδεση όμως είναι ουτοπία. Γιατί η μεγάλη αγαπημένη δεν είναι πλέον 18 χρονών, τα χρονάκια φαίνονται, οι ανάγκες άλλαξαν, το ίδιο και τα σημεία των καιρών. Πόσο μάλλον όταν εσύ επέλεξες να την αφήσεις με την προοπτική μιας νεότερης, ομορφότερης και πιο ταιριαστής γυναίκας. Όταν εσύ ο ίδιος την λοιδώρησες λέγοντας πως είναι λίγη, λέγοντας πως κουράστηκες και θες κάτι καινούργιο. Όταν ήδη την απαρνήθηκες όταν όλο σου το είναι σου ζητούσε να γυρίσεις (οι φίλαθλοι, οι οπαδοί) και εσύ λιποψύχησες υπό την πίεση συγγενών και φίλων (πολιτικοί και λοιπές σκοπιμότητες). Τι ζητάς τώρα?

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να μην παρεξηγηθώ, θα παραπέμψω σε παλιότερο post και θα θυμίσω ότι πιστεύω και ελπίζω στην κατασκευή νέου γηπέδου στην Λεωφόρο. Το κράτος εμφανώς μας εμπαίζει εδώ και δεκαετίες. Μία το Γουδί, μετά το Ελληνικό, έπειτα ο Βοτανικός. Έλεος-ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. Σε κάποιους άλλους παραχωρήθηκε- και μάλιστα σε ιδιώτη-κρατική περιουσία και έχτισαν σε χρόνο ρεκόρ. Εμείς που ανταλλάσουμε περιουσιακό μας στοιχείο, γιατί δυσκολευόμαστε τόσο??? Αφού λοιπόν το οικόπεδο μας ανήκει, ας χτίσουμε γήπεδο λιγότερο εντυπωσιακό μεν, αλλά καινούργιο και λειτουργικό 30.000 θέσεων στην Λεωφόρο. Από την ρημαγμένη έδρα μας και το αφιλόξενο (και κρατικό) ΟΑΚΑ είναι προτιμότερη λύση. Γίνεται και μάλιστα εύκολα. Η μόνη διαφορά είναι οτι δεν θα μας το χαρίσουν και θα πρέπει να το πληρώσουμε εξ'ολοκλήρου απο την τσέπη μας. Είναι όμως απόλυτα εφικτό. Βέβαια για την γνωστή οικογένεια, ότι κοστίζει είναι ανέφικτο και απορριπτέο.

24 σχόλια:

warzycha είπε...

Από τα καλύτερα post σου κουτόχορτε, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Με πήγες πολύ πίσω... Και γω θυμάμαι με νοσταλγία την πρώτη φορά που πήγα Λεωφόρο, στην ηλικία των επτά, έχω δει εκεί παικταράδες τύπου Αλβαρέζ και παλτά τύπου Αντρεούτσι :-) καθώς και τον Έλληνα Μπουμπλή στα ντουζένια του, ενώ στο ημίχρονο τα μεγάφωνα έπαιζαν Σαλαμπάση, Φλωρινιώτη και άλλα σουξέ της εποχής.

Όμως, τριάντα χρόνια μετά, η Λεωφόρος είναι ένα κεφάλαιο που έχει (οριστικά νόμιζα) κλείσει. Την αποχαιρετήσαμε άλλωστε και επίσημα, γεμάτοι ελπίδες και προσμονή 'πιέζοντας' έτσι για άμεση λύση του γηπεδικού. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι η επιστροφή δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την έναρξη κατασκευής και τη βλέπω περισσότερο ως απονενοημένο διάβημα παρά πρακτική αναγκαιότητα του σήμερα. Με μια λέξη, πισωγύρισμα. Η Λεωφόρος είναι σήμερα ένα εγκαταλελειμένο χωράφι και θεωρώ πεταμένα τα λεφτά για το σουλούπωμά του. Όχι, δεν θα με χαλάσει βέβαια να γιορτάσω εκεί τα 100 χρόνια, όμως καλό είναι να δούμε τις βαθύτερες αιτίες πίσω από τις επικλήσεις στο συναισθηματισμό μας. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με το Βοτανικό. Πρόβλημα με την Πολιτεία, πρόβλημα με τον ερασιτέχνη (;) και δεν ξέρω τι άλλο. Η ουσία είναι ότι δικαιολογημένα ανησυχούμε και η πραγματικότητα δείχνει ότι το όνειρο του γηπέδου παραμένει απατηλό. Ας βγουν να πουν με ειλικρίνεια τι συμβαίνει, αφού κάτσουν μαζί με τον ερασιτέχνη, ενωμένοι, να συμφωνήσουν και να βρουν την προσφορότερη λύση. Αλλιώς θα θεωρήσω ότι μας εμπαίζουν. Για ακόμα μία φορά...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Επειδή διέγραψα σχόλιο του pappas, θυμίζω οτι το blog αποτελείται απο Παναθηναϊκούς, νοήμονες, εκλεπτισμένους και όχι κάφρους. Δεν πειράζει κανένα σχόλιο αντίθετο στις απόψεις μου και το έχω αποδείξει, αλλά υπάρχουν και όρια. Και επειδή ο συγκεκριμένος έθιξε με σχόλια του και άλλους στο παρελθόν-όπως για παιδιά gay που είπε στον shogun και ο άνθρωπος έχει αγόρι-θα τον συμβούλευα να προσέχει στο μέλλον. Εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό Παναθηναικοφροσύνης. Αν θέλεις να βρίζεις φίλε, υπάρχουν άλλες σελίδες στις οποίες είσαι καλοδεχούμενος. Εδώ όμως ΟΧΙ.

Pappas10 είπε...

Ξαναγράφω γιατί το προηγούμενο μάλλον σβήστικε.

Με όλο το σεβασμό λοιπόν, από τη στιγμή που ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ στη διαδήλωση για το γήπεδο, το να ασκείς κριτική στις όποιες κινήσεις της ΠΑΕ για το γήπεδο είναι το λιγότερο θρασύδειλο.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΟΝΟ 1000 ΑΤΟΜΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ. ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ.

Αν λοιπόν η ΠΑΕ γουστάρει να μας πάει να παίξουμε στο Δημοτικό Στάδιο του Βύρωνα... ΚΑΛΑ θΑ ΚΑΝΕΙ. Οι μόνοι που νομιμοποιούνται να ζητήσουν εξηγήσεις είναι εκείνοι οι 1000. Οι υπόλοιποι τουμπέκα.

Η κριτική από τον καναπέ είναι εύκολη... αντί για κριτική στο θέμα του γηπέδου, αν είσαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, το μόνο που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις είναι να ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΥ.

Μέχρι ενός σημείου η κριτική μα μεν... τώρα τουμπέκα... είσαι υπόλογος για το γήπεδο... όχι κατήγορος.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Ελπίζώ τώρα να μη σβηστεί το κείμενο... αν και έχουν μείνει κείμενα με πολύ χειρότερες εκφράσεις από το δικό μου. Τέλος πάντων.

Pappas10 είπε...

Δεν το έπιασα για τα παιδιά γκέϋ αλλά τέλος πάντων... τι του είπα και τα πήρες.

Υ.Γ. Το να με λές κάφρο δηλαδή ή Γκόντζο δεν είναι προσωπική επίθεση???? Η πελάτη ή τόσα άλλα;;;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Το να είσαι αιχμηρός ή είρων είναι διαφορετικό απο το να βρίζεις χυδαία. Και όπως βλέπεις απο την στιγμή που αφαίρεσες τα μπινελίκια, κανένας δεν πείραξε το post σου.

Pappas10 είπε...

Στην προκειμένη περίπτωση έχω την εντύπωση ότι η θέση μου παρά οι λέξεις μου προκάλεσαν την διαγραφή...

Τέλος πάντων... αν δεν θέλεις να γράφω στο μπλογκ πες το μου και δεν ξαναγράφω... αλλά μην επικαλείσαι το ύφος μου. Να ξέρουμε τι λέμε.

Με εκτίμιση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Ποιον έβρισα χυδαία ρε Κουτόχορτε? Ενα ΣΤΑ' ΜΠΙΠ ΣΟΥ έγραψα κι ένα ότι είναι Π..ικη η συμπεριφορά.

Πλάκα μου κάνεις?

Και μάλιστα το κατάλαβα και το σεβάστηκα και το ξανάγραψα διαφορετικά...

Αλλά έχουν πέσει κι έχω διαβάσει παρόμοια μπινελίκια. Μην τρελαθούμε τώρα... τέλος πάντων από εμένα λήξις. Επί της ουσίας δεν είδα καμία απάντηση πάντως.

Μιχάλης.

warzycha είπε...

Δεν καταλαβαίνω την οργή και το μένος σου pappa, χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον κουτόχορτο, όμως νομίζω ότι το παρατραβάς. Άλλωστε δεν νομίζω να κράτησες παρουσίες στη διαδήλωση και να ξέρεις ποιοι είμασταν και ποιοι όχι. Και στην τελική δερβέναγα των απόψεών μας δεν σε όρισε κανείς. Δικαίωμά σου να λες ό,τι θέλεις και να διαφωνείς, άλλωστε σε πάρα πολλά διαφωνώ και με τον κουτόχορτο και με άλλους, όμως οι βαριές εκφράσεις δεν εξυπηρετούν τη συζήτηση. Δεν χρειάζεται να βρίσεις κάποιον χυδαία για να τον προσβάλλεις. Λες να είναι γάβρος ο κουτόχορτος και να το παίζει εδώ Παναθηναϊκός από χόμπι; Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο ευπρέπειας και ας συμφωνήσουμε ότι όλοι Παναθηναϊκοί είμαστε. Δεν σημαίνει ότι αν το δείχνουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είμαστε περισσότερο ή λιγότεροι και δεν κάνουμε εδώ διαγωνισμούς παναθηναϊκοφροσύνης. Και κανένας κουτόχορτος δεν φταίει αν οι από πάνω πέφτουν από παλινωδία σε παλινωδία τη στιγμή που (ασχέτως διαδηλώσεων) υποτίθεται ότι σύναψαν συμφωνία για το γήπεδο. Συμφωνία που κάποιο λάκκο έχει για να αντιδρά ο Παύλος και ο ερασιτέχνης. Ή μήπως θα μας πεις ότι ο Παύλος είναι λιγότερο βάζελος από το 'χομπίστα' οδηγό ράλλυ;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Απλά σεβάσου αυτό που είπα και πίστεψε οτι τα μπινελίκια ενόχλησαν και όχι οι απόψεις. Το κλείσαμε νομίζω. Τώρα στο προκείμενο:
Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν φίλε ομοϊδεάτη, ήταν όντως λίγα και ΝΑΙ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτά. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Όταν ο κύριος αυτός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό ως μαγαζί του, ως τσιφλίκι του. Όταν με έχει αγνοήσει άπειρες φορές στο παρελθόν. Όταν φιμώνει cockneys και mad boys για να ευνοήσει τους υπαλλήλους της ΠΑΛΕΦΙΠ. Όταν εγκαταλείπει την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές. Όταν έχει την νοοτροπία του προύχοντα απέναντι σε δουλοπάροικους, συγγνώμη αδερφέ, αλλά δεν μπορώ να κατέβω στον δρόμο μαζί του ή γι'αυτόν. Καλώς ή κακώς, η εν λόγω διοίκηση δεν με εμπνέει. Για την ακρίβεια με απωθεί. Δεν μπορεί να ζητάς την βοήθειά μου, να με κάνεις ισότιμο συνεργάτη, να μοιραζόμαστε την ευθύνη μόνο όποτε σε βολεύει.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Βαζέχα,

Κατ' αρχάς ουδέποτε αμφισβήτησα ότι έκαστος εδώ είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Από εκεί και πέρα το σχόλιο μου ήταν σε συνάρτηση με το συγκεκριμένο θέμα και όχι εν γένει. Και είναι μία πραγματικότητα ότι στην προκειμένη περίπτωση, για εμένα, όσοι ΔΕΝ ήρθαν ΔΕΝ στάθηκαν σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ απέναντι στο αίτημα ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Δερβέναγας απόψεων δεν έγινα, αλλά όταν έχεις άποψη και σου δίνεται η ευκαιρία να την εκφράσεις και ΔΕΝ το κάνεις, νομίζω ότι είναι το λιγότερο οξύμωρο να το κάνεις μετά μόνο και μόνο για να ασκήσεις κριτική.

Όσο για τον Παυλάρα, στο θέμα του γηπέδου ήταν από την αρχή ήξεις αφίξεις και - αφού μιλάμε για νοήμονες - αυτό ήταν εμφανές.

Όσο για το επίπεδο, αν πιστεύεις ότι το επίπεδο είναι μόνο θέμα έκφρασης τότε απολογούμαι και συνεχίζω. Περιμένω όμως αντίστοιχη ευαισθησία σε οποιαδήποτε κάτω του επιπέδου αυτού έκφραση και όχι επιλεκτικά.

Τέλος, γνωρίζω τους 800 από τους 1000 εκείνης της διαδήλωσης. Και ο δικός μου σύνδεσμος δεν συμμετείχε και είχα διαφωνήσει και τότε με τα παιδιά. Ένας από τους λόγους που σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει πει κάτι για τις κινήσεις στο θέμα του γηπέδου είναι αυτός... όλοι κατάλαβαν το λάθος τους.

Και ήταν λάθος, γιατί δεν δείξαμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι και ότι όποιοι και όσοι μας εμπαίζουν θα το πληρώσουν. Η απλή πολιτική αντίδραση είμαι σίγουρος ότι θα ήταν "έλα μωρε... 1000 χουλιγκάνια ήταν.. σιγά".

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρωστάμε (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα μολονότι ήμουν εκεί) μία ΣΥΓΝΩΜΗ στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ πάνω απ' όλα για τη μη παρουσία μας σ' εκείνη την διαδήλωση, και εν γένει για την μη κινητοποίηση μας προς υπεράσπιση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ για ένα γήπεδο.

PetrosS. είπε...

Παιδιά χαλαρά... αλλά θέλω να επέμβω εδώ...
Γιατι ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ αλλά δεν είδα ανταπόκριση...
Που είναι ρε warzycha ο Παύλος? ΠΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΜΟΥ? ΠΟΥ? ΠΟΥ!!!
Να συντηρεί τη διχόνεια ανάμεσα στους οπαδους; να ΜΗΝ παίρνει θέση για τα χάλια της ομάδας τόσα χρόνια; να μην λέει ότι εγώ θέλω αλλά δεν μου τον δίνουν; να μην κάνει επίσημη πρόταση, για να την αρνηθούν οι Τζίγγερ αλλά να έχουν ΔΙΚΙΟ οι οπαδοί να τους βρίζουν;
και δεν φτάνουν όλα αυτα....
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ (!!!) ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ, με θεατρινισμούς του στυλ "δεν πουλάω την ιστορία της ομάδας"; άσε ρε Θανάση...επιχειρηματίας είσαι και συ! ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟ! και όχι μόνο του ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!
και βρίζετε τον Τζίγγερ που ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ με το παρακράτος του πράκτορα και παρ' όλα αυτά δίνει και τη ψυχή του για τον ΠΑΟ, και βρίζετε τον Τζίγγερ που πήγε με τον ερασιτέχνη και την ΚΑΕ να κάνει γήπεδο μαζί, αντί να ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ και να τους γράψει... και σαν ευχαριστώ οι Γιαννακόπουλοι, βάζουν τρικλοποδιές! Και εμείς περιμένουμε γήπεδο... ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ δεν έχει ΚΡΑΞΕΙ τους Γιαννακοπουλαίους για αυτή τη στάση!!! ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ!
Και εμένα με βρίζουν που τους κράζω... είναι οι θεοί! δεν κρίνονται αυτοί!
και μην μου πείτε ότι λέω ότι δεν έχουν προσφέρει...ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ αλλά...
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
άντε τώρα.....

ps. στην "κοντρίτσα" pappas & κουτόχορτος είμαι με τον κουτόχορτο... για το λόγο ότι ΔΙΚΟ του είναι και ότι θέλει κάνει με το blog... αλλά ο pappas δεν έχει άδικο κουτόχορτε. απλά είναι στάση ζωής απέναντι στην οικογένεια για σένα όλα αυτά που λες, και μπράβο σου που τα υποστηρίζεις... γίνονται πολύ χρήσιμες κουβέντες εδώ μέσα και από του μεν και από τους δε, και δεν νομίζω ότι πρέπει να προβαίνουμε ούτε να στεκόμαστε σε παρεκτροπές της στιγμής!
ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΒΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Κουτόχορτε,

Δηλαδή όσοι πολέμησαν το 40 ήταν και οπαδοί της Δικτατορίας του Μεταξά;

Δεν πάει έτσι ρε φίλε. Το αίτημα για γήπεδο δεν ήταν του Τζίγκερ.. του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν. Μην τρελαθούμε.

Το τι έκαναν οι Βαρδινογιάννηδες στους συνδέσμους, πίστεψε με, το ξέρω πολύ καλά. Και προς πληροφόρηση ΠΑΛΕΦΙΠ υπήρξα μόνο μία φορά και αυτή κατά λάθος (δεν ήξερα ότι ο σύνδεσμος ήταν της ΠΑΛΕΦΙΠ.. το είδα όταν μου βγάλαν την κάρτα). Στο θέμα του ΓΗΠΕΔΟΥ όμως ΕΙΧΑΜΕ ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ να βάλουμε όλες μας τις διαφορές στην άκρη.

Ειλικρινά σου μιλάω ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ εκείνη την ημέρα... και όχι μόνο δική μου. Το 1-4 με πόνεσε λιγότερο. Τουλάχιστον τις ψαροκασέλες θα τις πετύχουμε και θα τις διαλύσουμε ξανά. Εκείνη την ημέρα φάνηκε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να έχει κόσμο επιπέδου συνοικιακής ομάδας.

Δεν πρέπει να το περνάμε τόσο αβίαστα αυτό το θέμα. Έδειξε πολλά.

Με εκτίμηση,

Παππάς10

Υ.Γ. Κάνω συχνά αυτοκριτική... νομίζω ότι για το θέμα του γηπέδου χρειαζόμαστε όλοι μας. Πραγματικά. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σχεδόν για να υποστηρίξουμε την ομάδα.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Αυτοί που πολέμησαν το 40, πολεμούσαν για τους εαυτούς τους, για τις μανάδες τους, για τα σπίτια τους, για την ελευθερία κα την πατρίδα. Όχι για να αποκτήσει περιουσιακό στοιχείο μια ανώνυμη εταιρεία με κρατική συνεισφορά. Γιατί φίλε το θέμα δεν είναι το γήπεδο. Οικόπεδο υπάρχει και γήπεδο δύναται να κατασκευαστεί ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι το τζάμπα γήπεδο. Γιατί οι κύριοι της ΠΑΕ δεν νοιάζονται ούτε για σένα, ούτε για μένα, ούτε για την αίγλη της ομάδας, ούτε για την ιδέα Παναθηναϊκός. Νοιάζονται μόνο για την τσέπη. Προσωπικός στρατός και μέσο περαιτέρω πλουτισμού κάποιων που με θεωρούν ΗΛΙΘΙΟ και ΚΑΤΩΤΕΡΟ δεν θα γίνω ποτέ. Τα δικά τους, δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους πάει λίγο πολύ, δεν νομίζεις?

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και για να μην κρυβόμαστε το πρόβλημα είναι οτι με γήπεδο στην Λεωφόρο, η ιδιοκτησία θα είναι του ερασιτέχνη. Ο χαμός λοιπόν γίνεται γιατί λίγο-πολύ οι κύριοι θέλουν να παραχωρήσει περιουσία ο ερασιτέχνης για να αποκτήσει γήπεδο η ΠΑΕ. Συγγνώμη αλλά να δώσω περιουσία μου χωρίς να μεταφέρω τα δικαιώματά μου, ούτε εγώ θα το έκανα. Είναι ο ίδιος λόγος που ο Ντέμης δεν θέλει γήπεδο στην Φιλαδέλφεια. Γιατί τότε θα έχει συνεταίρους ενώ με γήπεδο αλλού η πίτα θα είναι ολόκληρη δικιά του και σε σχέση με τα φουσκωμένα έξοδα κατασκευής αλλά και σε θέμα εσόδων....ΑΠΛΑ.

PetrosS. είπε...

Ναι αλλά, το ίδια απλά, τούτο εδώ το blog θα έλεγε ότι ο Ραλίστας θέλει να κάνει τον Παναθηναϊκό, Βαρδινογιαννικό αν έκανε κίνηση να φτιάξει γήπεδο μόνος...
το θέμα μου είναι γιατί συντηρεί τη κόντρα ο Παύλος...μάλλον βολεύει ε;

τζόνυ τουρτούρας είπε...

Φίλοι μου νομίζω ότι είναι κάπως .. εμμονικό να τα χώνετε στον Τζίγγερ με την οποιαδήποτε ευκαιρία χωρίς παράλληλα να του αναγνωρίζετε έστω και μισό καλό!

Από πού κι ώς πού φταίει η ΠΑΕ για την όποια καθυστέρηση του γηπεδικού; Έλεος πια ρε παιδιά, ένα ΜΕΤΡΟ στις κρίσεις μας, σας το έχω ζητήσει και ξαναπεί επανειλημμένα!

Τα Μνημόνια τόσο της ΠΑΕ όσο και του Ερασιτέχνη είναι πασίγνωστα και δημοσιευμένα. Δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ το μεμπτό ή το ύποπτο! Η Σύμβαση που υπέγραψε η ΠΑΕ, είναι επίσης πεντακάθαρη και δημοσιευμένη κι αυτή.

Πού υπάρχει καθυστέρηση; Σαφώς στο να μετατραπεί το Μνημόνιο του Ερασιτέχνη σε Σύμβαση, όπως έγινε με την ΠΑΕ. Και πού κολώνει αυτή η υπόθεση; Απ' ό,τι φαίνεται στο ότι ο Δήμος θέλει ν' αλλάξει κάποια χρηματικά ποσά, που υπάρχουν στο Μνημόνιο κι ευνοούν τον Ερασιτέχνη.

Γι' αυτό ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΑΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ προκρίνουν ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΝΟΙΑ την επιστροφή στη Λεωφόρο, ώστε να πιέσουν τα πράγματα!

Κατά τα άλλα, κανένα απολύτως θέμα δεν τίθεται περί κατασκευής γηπέδου στη Λεωφόρο γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, και όχι επειδή ΔΗΘΕΝ υπάρχει πρόβλημα με την ιδιοκτησία του και κόντρα πάνω σ' αυτό.

Με λίγα λόγια: στο θέμα του νέου γηπέδου, απέναντί μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΕ, επιτέλους!!!

Pappas10 είπε...

Ρε Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Κουτόχορτε, το γήπεδο είτε έτσι είτε γιουβέτσι στον ερασιτέχνη θα ανήκει.

Σύγχρονο Γήπεδο στην Λεωφώρο ΔΕΝ μπορεί να χτιστεί. Δυστυχώς έτσι είναι.

Η παρομοίωση με το 40 έχει να κάνει με την εμονή σου να ταυτίζεις ό,τι έχει να κάνει με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τον Τζίγκερ. Τελικά, είσαι πιο Τζιγκερικός κι από εμένα ρε φίλε...

Και πέφτεις πάλι σε αντίφαση. Αφού θεωρείς το γήπεδο περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ και εαυτόν πρόβατο και ό,τι άλλο αν υποστηρίξεις την κατασκευή του... τότε τι γκρινίαζεις που δεν φτιάχνεται ρε αδελφέ?

Ρε Κουτόχορτε.. ειλικρινά δηλαδή ρε φίλε, δες λίγο και τις υποχρεώσεις μας ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ απέναντι στην ομάδα...

greenheart είπε...

Πολλά και διαφορετικά θέματα αναδεικνύονται σ΄ αυτό τον διάλογο. Θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ συνοπτικά.

Όσοι δεν συμμετείχαν στην "πορεία" για το γήπεδο, να κάνουν "τουμπέκα"??? Όχι ρε Μιχάλη. Όχι. Μπήκα για πρώτη φορά στη Λεωφόρο το 1972, σε ηλικία 6 ετών και είδα την ομάδα του Πούσκας. Έκτοτε, είμαι κοντά στην ομάδα, ως φίλαθλος-θεατής, αδιαλείπτως! Δεν θα μου υποδείξει κανείς πότε θα μιλάω και τί θα λέω. Όπως επίσης κανείς δεν θα μου θέσει προαπαιτούμενα "παναθηναϊκοφροσύνης". Για να τελειώνουμε μ΄ αυτή την ιστορία. Θα κάνουμε κριτική όποτε και όπως γουστάρουμε. Θα ακούμε τις αντίθετες απόψεις και θα επιχειρηματολογούμε - επειδή είμαστε άνθρωποι αυτόφωτοι και αυτόνομοι και δεν υποχρεούμεθα να απολογηθούμε σε κανέναν για τη γνώμη μας και για το πώς διαθέτουμε τον χρόνο μας.

Έχω τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, εγώ και άλλοι συν-μπλόγεκρς, για το θέμα του γηπέδου. Έχουμε εξηγήσει ότι η υπόθεση είναι σύνθετη και έχει πολλές διαστάσεις. Έχουμε αναφερθεί στη χρηματοδότηση των υποδομών, στον κίνδυνο καθυστέρησης από τις προσφυγές καθώς και σε άλλες παραμέτρους, που δυστυχώς, καθιστούν την υπόθεση "Βοτανικός" πολύ πιο χρονοβόρα απ΄ ότι θέλουμε να πιστεύουμε. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επίσης, λάβετε υπ΄ όψιν το εξής. Εγκυρότατες γνωμοδοτήσεις, τις οποίες ζήτησε και πήρε ο Δήμος Αθηναίων, επιβεβαιώνουν ότι το γήπεδο της Λεωφόρου ΑΝΗΚΕΙ πλέον στον Ερασιτέχνη (προσέξτε τη διαφορά, δεν πρόκειται για ιδιοκτησία του Δήμου, της οποίας τη ΧΡΗΣΗ έχει ο Παναθηναϊκός). Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή είναι μία παράμετρος που αλλάζει το είδος της διαπραγμάτευσης μεταξύ Δήμου, Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Δεν επεκτείνομαι προς το παρόν.

Όσο για την προσωρινή επιστροφή, αντικειμενικά και πέρα από -απολύτως κατανοητούς- συναισθηματισμούς, τη θεωρώ και εγώ πισωγύρισμα. Τη λατρεύω τη Λεωφόρο, αλλά επειδή είμαι μάλλον... συνομήλικος με τον sqaurelogic και τον sniper, δεν ξεχνώ ότι τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας τις έχω ζήσει στο ΟΑΚΑ - που δήθεν δεν είναι έδρα, δεν πνίγει τον αντίπαλο και άλλα τέτοια γραφικά. Όταν η ομάδα πάει καλά, το ΟΑΚΑ είναι μια χαρά έδρα και "χέζεται" ο αντίπαλος με 65.000 βάζελους πάνω από το κεφάλι του. Όταν η ομάδα είναι της πλάκας και χρειάζεται το "κλουβί" για να κερδίσει εντός έδρας τον Ιωνικό και το Αιγάλεω, δεν μας φταίει το ΟΑΚΑ...

Εν κατακλείδι, θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση της ΠΑΕ έχει κάποια λογική στο πλαίσιο του ευρύτερου power game στο θέμα του νέου γηπέδου. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή αυτό αποτελεί μείζον θέμα. Εγώ θα είμαι στη Λεωφόρο, όπως είμαι και σήμερα στο ΟΑΚΑ. Κι αν ο Μουνιόθ φτιάξει ομαδάρα του χρόνου -λέμε τώρα- να είστε σίγουροι ότι τα περισσότερα ματς θα τα δώσουμε στο ΟΑΚΑ ούτως ή άλλως.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ πρασινόκαρδε αδελφέ..

Μην εστιάζεσαι στην "τουμπέκα". Το θέμα είναι ότι για το γήπεδο σαν κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ δεν παλέψαμε. Και το θεωρώ το λιγότερο θρασύδειλο να ζητάμε τα ρέστα από την ΠΑΕ και από τον κάθε παράγοντα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ όταν τη στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ΑΞΙΖΟΥΜΕ το γήπεδο και να πιέσουμε τις αρχές για το περίφημο "ισότιμο" και "ταυτόχρονο", εμείς την αράξαμε στον καναπέ.

Όχι ρε φίλε. Σε όλα εντάξει.. εδώ δεν δέχομαι κριτική εκ του ασφαλούς και αφ' υψυλού. Εδώ ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη και ναι... πρέπει να μείνουμε σιωπηλοί ή να προβούμε σε κινήσεις πίεσης. Όχι προς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (είτε ΠΑΕ είτε ΚΑΕ είτε Ερασιτέχνη) αλλά προς τα λαμόγια που μας εμπαίζουν τόσα χρόνια. Εδώ είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να μας βρίσκει η ΠΑΕ απέναντι της και όχι δίπλα της.

squarelogic είπε...

Κουτοχορτε δικαιουμαι πνευματικα δικαιωματα για την παρομοιωση της ΛΕΩΦΟΡΟΥ με παλια αγαπη!!-)
Επειδη ηταν ομως πολυ ωραιο το ποστ,στα χαριζω!
Γκρηνχαρτ οπως παντα σωστος και καιριος!
Οσοι ρωτατε και αμφισβητειτε τη σταση των Γιαννακ/λων,σκεφτειτε οτι καλουνται να παραχωρησουν εκταση η οποια ΑΝΗΚΕΙ στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ για τη ΧΡΗΣΗ του Βοτανικου απο την ΠΑΕ!Εδω υπεισερχεται κρυφια η αμφισβητηση των δικαιωματων του ΠΑΟ στη Λεωφορο,και μια συγκαταθεση σ'αυτο το σχεδιο θα ισοδυναμουσε με αποδοχη αυτης της αρνησης κυριοτητας.Οταν ο ερασιτεχνης νοικιαζε τη Λεωφορο στην Ακαδημια Ροτσα,δεν εμφανιστηκε κανενας Δημος να διεκδικει μεριδιο του ενοικιου...Το θεμα ειναι νομικο,και οι Γιανακ/λοι ακολουθουν τις συμβουλες του Τακη Μπαλτακου,κορυφαιου νομικου,στον οποιο εχω απειρως μεγαλυτερη εμπιστοσυνη απ'οτι στους κολεγιοπαιδες της ΠΑΕ.
Δυστυχως,το σημειωσα κι εγω χτες στην απαντηση μου στο sniper,η επιστροφη εχει να κανει με προβληματα με το νεο γηπεδο,και για αλλη μια φορα η διοικηση δεν θελει να κανει τον κοσμο της ομαδας κοινωνο των προβληματων.Οποτε,Μιχαλη θα μαζευει 1000 μονο που δεν τους χρειαζονται εξηγησεις...το προβλημα ειναι οτι η πλειοψηφια των Παναθηναικων ειναι ανθρωποι σκεπτομενοι,που θελουν να ξερουν για ποιον παλευουν και φωναζουν.

τζόνυ τουρτούρας είπε...

Αμάν παιδιά με τις εμμονές!!! Η ΠΑΕ δεν κάνει τον κόσμο κοινωνό των προβλημάτων με το γήπεδο;

Επαναλαμβάνω: τα Μνημόνια που υπέγραψαν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ στο DERBY. Όπως και η τελική σύμβαση της ΠΑΕ (ο Ερασιτέχνης δεν έχει κάνει ακόμα σύμβαση με βάση το αρχικό μνημόνιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ και μετά πείτε ό,τι θέλετε.

kornass είπε...

Να πώ οτι δεν συμφωνώ; Δεν μπορώ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

Πισογύρισμα η επιστροφή στην Λεωφόρο. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί την σήμερον ημέρα. ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ και ας αφήσουν τις πουστιές. Γιατί περι πουστιάς και κουτοπονηριάς επρόκειται

Pappas10 είπε...

Προφανώς κάποια πράγματα δεν γίνονται κατανοητά ή δεν θέλουμε να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες. Εγώ καταθέτω για άλλη μία φορά την άποψη μου και από εκεί και πέρα δεν δίνω συνέχεια γιατί - προφανώς - το να τρώμε τις σάρκες μας φαίνεται πιο ενδιαφέρον σε μερικούς από το να στηρίζουμε τα αιτήματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

1. Το νέο γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι αίτημα ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑθΛΩΝ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Σωστά;

2. Έγινε μία κίνηση προς την κατεύθυνση του Γουδιού, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μετά το περίφημο "στον Ελαιώνα ούτε τον άλλον αιώνα". Σωστά

3. Η ΠΑΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ (και ηλιθίως απ' ό,τι αποδείχθηκε μετά) το θέμα "Ελαιώνας" και μαζί με την ΚΑΕ, το ΤΑΠ και τον ερασιτέχνη στρέφεται προς το γουδί. Σωστά?

4. Η ΠΑΕ και το ΤΑΠ(Αλήθεια, ΚΑΕ και ερασιτέχνης δεν ενδιαφέρθηκαν;;;... τέλος πάντων)ανακοινώνει ότι για το Γουδί υπάρχει αντίδραση από τους τοπικούς φορείς ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να βοηθήσει (αν αυτό δεν αποτελλεί "κοινωνία" του προβλήματος τότε τί είναι ρε Τετράγωνε;;;;) Σωστά;

5. Πρωτοστατούντος του "Ντέρμπυ" και ορισμένων συνδέσμων αποφασίζεται να γίνει μία διαδήλωση στην περιοχή του Παπάγου που θα κατέληγε στο δημαρχείο. Τόσο το "Ντέρμπυ" όσο και η "Ηχώ" αλλά και οι "αντικειμενικές" εφημερίδες το ανακοινώνουν για μέρες. Σωστά; Όσο για τις εξηγήσεις Τετράγωνε, ακόμα δεν είχε αποφασιστεί που θα γίνει το γήπεδο... θέματα ιδιοκτησίας ήταν πολύ μακριά. Οπότε το αιτιολογικό σου μάλλον δεν στέκει.

6. Στην διαδήλωση εκείνη "πίεσης" προς τους δημάρχους μαζεύονται 1.000 άτομα. Την επόμενη ακριβώς ημέρα, "Πουσταθλητής", "Sportgay" και "Βρομίλαθλος" κάνουν παρεμφερή σχόλια του στυλ "για 1000 άτομα και η λεωφόρος είναι μεγάλη".

Φυσικά και οι δήμαρχοι και η πολιτεία μας έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Για να τελειώνουμε λοιπόν μ' αυτή την ιστορία. Σέβομαι την θέση και άποψη οποιουδήποτε θεωρεί εαυτόν "σκεφτόμενο". Προφανώς εγώ είμαι βλάκας. Αυτό που θέλω να ρωτήσω λοιπόν είναι τι ακριβώς προσέφερε η "σκεφτόμενη" θέση σας ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.

Θα επαναλάβω ότι όταν έγινε εκείνη η διαδήλωση, δεν είχε εμφανιστεί ΚΑΝΕΝΑ θέμα κυριώτητας και ιδιοκτησίας... για το ΠΟΥ θα γίνει, όχι το ΠΩΣ έγινε η διαδήλωση. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς "σκεφτόμενο" είχε η μη συμμετοχή. Εκτός και αν η έλειψη στήριξης της ΚΑΕ αποτελλεί και την "σκέψη" των μη συμμετεχόντων.

Εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει ούτε η ΚΑΕ ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Βαρδινογιάννης ούτε ο Γιαννακόπουλος. Με νοιάζει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Το θέμα του γηπέδου - για εμένα - σε επίπεδο ΟΠΑΔΟΥ ή ΦΙΛΑΘΛΟΥ ήταν απλό. Ή γίνεται εκεί που θέλουμε ή δεν γίνεται εκεί που θέλουμε.

Εκείνη η διαδήλωση ήταν μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία για τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και κυρίως όλους όσους ισχυρίζονται ότι αγαπούν την ομάδα και αντιλαμβάνονται τον πόλεμο που δέχεται από διάφορους να δείξουν ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει λαό που στηρίζει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του για το γήπεδο.

Αντ' αυτού, τα 1000 άτομα που μαζεύτηκαν έδωσαν το αντίθετο μήνυμα.

Δεν μέμφομαι κανέναν που δεν ήρθε γιατί δεν γούσταρε. Δικαίωμα του καθενός είναι να θεωρεί εαυτόν "σκεφτόμενο" και να προσφέρει λύσεις μέσα από κείμενα στο διαδίκτυο.

Από εκεί και πέρα όμως, θεωρώ το λιγότερο άδικο και υποκριτικό να επιρρήπτει ευθύνες κάποιος που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, για τα "λάθη" εκείνου που προσπαθεί να κάνει κάτι.

Θα το πω για άλλη μία φορά. Στο θέμα του γηπέδου, το μόνο που δικαιούται να πει κανείς (συμπεριλαμβανομένου και εμού) είναι μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΑΡΡΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΣΑΚΟΝΩΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ.

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει ρε παιδιά. Στο θέμα του γηπέδου είμαστε υπόλογοι... όχι τιμητές. Μην τρελαθούμε... απ' την πολλή σκέψη.

Έλεος πιά... μια συγνώμη - Στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ - αρκεί.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Τζόνυ τουρτούρας είπε...

Μπράβο Μιχάλη! ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!