Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

Προφανώς είμαστε πλήρεις...

Για να μην γίνεται καμία μεταγραφική κίνηση, μάλλον είμαστε κομπλέ και δεν το ξέρουμε. Ίσως να σφύζουμε απο ποιότητα και να μην το έχουμε αντιληφθεί...Και καλά για επιθετικό, ούτως ή αλλιώς δεν χρεαζόμασταν, αφού ήδη υπάρχει πρόβλημα με το πώς θα χωρέσει ο Μάντζιος που για μένα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ.
Άντε και για τα χαφ να την βγάλουμε μέχρι το καλοκαίρι με τα παλτά και ημί-παλτα που έχουμε.
Αλλά για την άμυνα μήπως-λέω μήπως-θα έπρεπε ήδη να έχουμε μεριμνήσει? Δεν είναι προφανές πόσο πιο αξιόπιστη θα ήταν η ομάδα εάν υπήρχε ένας πραγματικός κεντρικός αμυντικός και ένα δεξί μπακ, το οποίο δεν θα έστελνε άουτ ή στον αντίπαλο τερματοφύλακα κάθε σέντρα, και κάθε μπαλιά του δεν πήγαινε απ'ευθείας πλάγιο άουτ? Μήπως έτσι θα είχαμε περισσότερη σιγουριά πίσω και καλύτερη/ισορροπημένη ανάπτυξη μπροστά? Και μέσα σ'όλα μήπως να ξέραμε-λέω ρε παιδί μου-ποιόν θα έχουμε προπονητή του χρόνου? Είναι υπηρεσιακός ο Μουνιόθ? Μας κάνει? Δεν μας κάνει? Τι στο διάολο προγραμματισμός είναι αυτός, εμένα πραγματικά με αφήνει άφωνο....
Κλείνοντας, εκτός του Μάντζιου που είμαι φαν, θέλω να δηλώσω την ικανοποίηση μου για πρώτη φορά στον Μπόβιο (ουσιαστικό, ώριμο παιχνίδι-άνοιγε την μπάλα και μοίραζε στρωτά) και βέβαια στον απίστευτο πιτσιρικά που με το πάθος και τον ενθουσιαμό του αλλάζει όλο το κλίμα της ομάδας. Η ομάδα που είδα στο 2ο ημίχρονο-με εξαίρεση την άμυνα και τον μονίμως υστερήσαντα Βύντρα- ήταν Παναθηναϊκός. Πίεζε, έκλεισε τον ΠΑΟΚ, είχε κατοχή μπάλας και ευκαιρίες-σχεδόν μονότερμα. Μήπως λοιπόν με 1-2 κινήσεις σε θέσεις που παίζουν μονίμως κάτω του μετρίου παίκτες, θα είχαμε πολλά περιθώρια βελτίωσης?
Και κάτι ακόμα το οποίο ήθελα καιρό να πώ. Αν μείνει ο Μουνιόθ θα δούμε απίστευτο Παναθηναϊκό του χρόνου. Θυμηθείτε τα πρώτα 2 ματς-που ακόμα δεν ήξερε τι αγύμναστα σαπάκια έχει. Πίεση σε όλο το γήπεδο, εναλλαγές θέσεων κτλ. Βέβαια όταν είδε ότι μετά σερνόντουσαν αναγκάστηκε να αλλάξει δόγμα γιατί απλά οι παίκτες δεν μπορούσαν/αδυνατούσαν πραγματικά να εφαρμόσουν το πρότυπο παιχνιδιού που ήθελε. Με προετοιμασία δικιά του και 3-4 κινήσεις θα δείτε άλλη ομάδα του χρόνου. Το λέω απο τώρα, για να μην θεωρηθώ μετά Χριστόν προφήτης σε μερικούς μήνες. Αρκεί να γίνουν αυτές οι κινήσεις και να μην ψάχνουμε πάλι για προπονητή....

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουτόχορτε, η ανάλυσή σου αποτυπώνει ακριβώς την ουσία του αγωνιστικού μας προβλήματος - αλλά και της προοπτικής μας αν γίνουν οι κινήσεις που περιγράφεις.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, απλώς να τονίσω το εξής. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες που προέρχονται από το εσωτερικό της ομάδας, ο Μουνιόθ πραγματικά ΦΡΙΚΑΡΕ με την αθλητική κατάσταση των περισσοτέρων. Αυτό δικαιολογεί και πολλές κινήσεις που απ' έξω φαίνονται ακατανόητες. Ουσιαστικά, ο προπονητής προσπαθεί με αλχημείες να βγάλει τη χρονιά με τους λιγότερους δυνατούς τραυματισμούς, εναλάσσοντας τους παίκτες και διαμορφώνοντας κατάλληλα τον ρυθμό των προπονήσεων.

Κατά τα άλλα, να πω και γω ότι ο Νίνης έχει εντυπωσιακή ωριμότητα για την ηλικία του, η δε ποιότητά του κάνει "μπαμ" με το που πατάει το χορτάρι. To παιδί μπήκε χθες στην Τούμπα και δεν καταλάβαινε τίποτα. Και θα συμφωνήσω με προηγούμενη τοποθέτηση του Μιχάλη, ο οποίος βάσιμα υποψιάζεται ότι κάποια "καλόπαιδα" δεν τον "παίζουν" αρκετά. Αυτό μας έλειπε: το κριάρι που έχουμε για δεξί μπακ, να μη δίνει τη μπάλα στον μικρό παιχταρά... Θυμηθείτε την αντίδραση του Μουνιόθ όταν σε κάποια φάση, ο Τζιόλης, αντί να δώσει την εύκολη πάσα στον Νίνη, τη "σήκωσε" ψηλά και την πούλησε. Παραλίγο να μπει μέσα και να τον "φάει" ο Ισπανός - ο οποίος, όπως τον "κόβω" και απ΄ ότι διαβάζω, άνετα έπαιζε ένα τεταρτάκι...

@petrosskl είπε...

Μια φορά ρε ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΕ μιλάς λογικά. Θέλουμε ενίσχυση και το ξέρει και ο Ραλίστας. Απλά συμφωνώ να ΜΗΝ γίνει καμία ενίσχυση αν είναι στυλ Ζουτάουτας και λοιπόν άσχετων που έρχονται κατά καιρούς.
Στα αγωνιστικά, θεωρώ τη χθεσινή εμφάνιση του Β ημιχρόνου ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ!
Η ομάδα, με 0-2 στη πλάτη, γκολ φάλουλ και οφ σαϊντ, κόκκινη που δεν έδωσε ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΗ Ζαγοράκη, και όλους εσάς (και εμένα βάλτε μην μου επιτεθείτε) ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΔΕΣ και μη που τη βρίζουν εδώ και μήνες- μπαίνει μέσα και ΤΡΩΕΙ ΣΙΔΕΡΑ! κάνει φάσεις, όχι στημένα και βλακείες, δείχνει υπομονή και ωριμότητα. και αν έβαζε το γκολ ο Τζίολης (2-2) τότε θα τους βάζαμε 4! ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμβολή του Νίνη και του Μάτζιου, και αν ήταν και ο Τσίγκας θα είχε βάλει γκολ στο 2ο. Εδώ έκανε φάσεις στο 1ο που έιμασταν χάλια...
Τα ΠΑΟΚΙΑ είναι κότες, και δεν θα πάνε μπροστα! άκου να βρίζουν τον Κάκο...ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;
και η επίθεση στο πούλμαν... δεν θα έρθουν κάτω;...

Ανώνυμος είπε...

καλα εμεις φωναζουμε απ το 1ο 15μερο οτι πρεπει να κλεισει τον Μουνιοθ-οπως και το οτι χρειαζεται 3 τουλαχιστον αμυντικους,αλλα ακουει ο ραλιστας?

φοβαμαι οτι ο Μουνιοθ μετα και την παρελευση της ακαρπης οπως φαινεται μεταγραφ.περιοδου,εχει ηδη αποφασισει οτι δεν του αξιζει να χαλαει τα συκωτια του να μαθει μπαλα στον καθε Βυντρα και να φτιαξει ομαδα για εναν ασχετο ιδιοκτητη που δε φαινεται να πονα ιδιαιτερα και την ομαδα του.Οσο ναναι,εχει κι αλλα πραγματα στη ζωη του και οι φιλοδοξιες του δεν καλυπτονται με την υπαρχουσα ημιθανη ομαδα.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε συ petross οκ να μην πάρουμε παίκτες τώρα με την λογική ότι θα είναι ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΙ το καλοκαίρι. Μιλάμε για παίκτες εγγύηση, έτσι? Ωραία. Δεν υπάρχει, αναρωτιέμαι, ένας δύσμοιρος πιτσιρικάς για δεξί μπάκ που να κάνει τα ελάχιστα, τα στοιχειώδη που ακόμα και αυτά ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κάενι ο Βύντρα? Μια σεντρούλα, μια πασούλα στην ευθεία...Δες για παράδειγμα τι έγινε με τον Λεοντίου αριστερό μπακ, ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ, αμυντικά ήταν κακός(δεν συζητάμε) αλλά όταν ανέβαινε έβλεπες μεγάλη διαφορά. Ελευθέρωνε σωστά, πάσαρε επίσης σωστά και όλες οι σέντρες του πήγαν σε κεφάλι και έγινε ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

...και ξεχασα να τονισω οτι συμφωνω πληρως με τον κουτοχορτο.Το ειχα γραψει και γω μετα το ματς με τον Ολυμπιακο και στο (ανθυπο)μπλογκ μου,οτι ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ.Με ενα σεντερμπακ κλασης και 2 ποιοτικους ακραιους μπακ στη θεση των τραγελαφων που εχουμε τωρα,η ομαδα ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ και το καλοκαιρι θα χρειαζεται να επενδυσει μονο σε 1-2 παικτες για το κατι παραπανω στην ευρωπη-ενω ο γαυρος θα πρεπει να αποδομησει την ομαφα τυ και να τη χτισει απ την αρχη.Κι επειδη (ελληνικη)ομαδα με 4-5 Βραζιλιανους που θα παιζουν για το επομενο συμβολαιο τους,και το Ριβαλντο μεσα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ,ειναι μοναδικη ευκαιρια να τεθουν οι βασεις ωστε να βλεπουν τη σκονη μας για την επομενη 5ετια.

Γαμωτο,κανεις στην ΠΑΕ δεν διαβαζει βαζελοκατασταση?μηπως να τους το στελνουμε ως newsletter?

Ανώνυμος είπε...

Eγώ πάντως δεν έχω σχηματίσει άποψη (και δεν έχω πληροφόρηση) για το αν ο Μουνιόθ θέλει να μείνει. Έχω την εντύπωση ότι θα το αποφασίσει (θεωρώντας τον αξιωματικά σοβαρό άνθρωπο και επαγγελματία πάνω από όλα) προς το τέλος της περιόδου όταν πλέον θα έχει πλήρη εικόνα για την ομάδα, την ΑΕ, το πρωτάθλημα, τη διαιτησία, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κλπ. θέλει, σωστά κατά την άποψή μου, σαν επαγγελματίας να ξέρει όσο το δυνατόν καλύτερα το χώρο στον οποίον καλείται να αποδώσει και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν.

Αισιόδοξος ων, ελπίζω ότι θα μείνει. Και με δεδομένη την διάθεση της ΑΕ να δώσει χρήματα για μετεγγραφές (αυταπόδεικτο Φλάβιο-Μπίστσαν-Σαλπιγγίδης), η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα.

@petrosskl είπε...

@κουτόχορτο, φίλε είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε έτσι και έχω αρχίσει να ανησυχώ...μάλλον χάλασα...:-)
ο Βύντρα δεν ξέρει μπάλα τελικά... αλλά όπως λες άλλη φάση να ανεβαίνει το μπακ (βλ. Λεοντίου που ο κακομοίρης δεν ξέρει ή δεν θέλει να παίζει εκεί και ήταν επικύνδυνος πίσω).
θέλω ένα μπακ καλό να τους κάνει άνω κάτω... ας πάρει πιτσιρίκο αν δεν βρει κάτι... αρκεί ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, είναι το κλειδί για εμένα. ας μην είναι Σαλγκάδο... να περνάει αυτόματα το κέντρο, από μόνος του χωρίς εντολή και βλακείες..(πχ. τον Ζεβλάκοφ όταν τον είδα μουντιάλ είπα στους φίλους μου τους γάβρους ότι δεν ανησυχώ γιατί ο παίκτης δεν το έχει να ανεβαίνει από μόνος του, όσες εντολές και να πάρει αν δεν το έχει θα είναι ανεπαρκής... τώρα μου λένε ότι είχα δίκιο)
got my point πάντως...

Old Boy είπε...

«Βασικά θέλω 2 Μίνχ (δεξιά κι αριστερά) ή κάτι σαν Μινχ».

Ε, δεν ζητάς και πολλά ;)

Ανώνυμος είπε...

@pappas10

Αυτό ακριβώς! Μάρκους Μινχ! Ίσως ο πιο σημαντικός ξένος που φόρεσε τη φανέλα μας στη μετά τον Βαζέχα εποχή - όχι μόνο σε αγωνιστική αξία, αλλά και σε επίπεδο προσωπικότητας, "ταύτισης" με τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικής προσφοράς.

Έχεις δίκιο Μιχάλη. Φαντάσου τον Μάρκους Χ 2, στα άκρα της άμυνας, με τον Μουνιόθ στον πάγκο... Μήπως τον "ψήσουμε" να επανέλθει στην ενεργό δράση? Από κάτι τσολιάδες, καλύτερος θα είναι...

Ανώνυμος είπε...

amesa h omada 8elei ena deksi mpak kai ena kentriko amyntiko kalo kai oxi palto san aytous pou exoume.2 metagrafoules kai h omada 8a strwsei amyntika.mprosta eimaste kala exoume poiothta kai exoume kalo kentro apla o Munoz(kalos proponhths kata ta alla)vazei synexws ton Victor se asxetes 8eseis,ton Romero deksia enw mono aristera paizei kala o an8rwpos kai ton Iwanschitz aristero ekstrem pou einai 10ari.poly kalos proponhths deixnei alla kanei ki aytos ta mikro la8akia tou pou mas stoixizoun sthn anaptyksh.

Old Boy είπε...

Πάντως παιδιά, τέτοιο πάθος και τέτοιο πρέσιγκ σαν αυτό του Νίνη, δεν θυμάμαι. Μιλάμε ότι πρεσάρει τριπλάσια από τους υπόλοιπους. Βέβαια είναι κάτω των 17 και είναι ακόμα φτωχός. Κάποια στιγμή θα τον παρασύρει κι αυτόν το ευρύτερο ρεύμα της ομάδας και θα του πουν να κόψει το πολύ πρέσιγκ γιατί εκτίθενται και οι υπόλοιποι. Ή θα το κόψει μόνος του μόλις του φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός ή μόλις νιώσει μαλάκας. Πάντως φαίνεται να ξέρει πολύ μπάλλα κι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Όπως ενθαρρυντικό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Ας παίζουμε έτσι, ρε γαμώτο, κι ας χάνουμε κι ας αποκλειόμαστε.
ΥΓ Μινχ - Μινχ - Μινχ.

Old Boy είπε...

Kαι κάτι άσχετο: Αντώνη Κατσαρέ, έγινες τεράστια τρόμπα και ξεκούμπωτη ρόμπα κι άλλα πολλλά τέτοια, στο πέναλτι του Καψή. Στα πρώτα τρια ριπλέι λες ότι δεν είναι. Στο τέταρτο αλλάζεις γνώμη και λες ότι είναι. Αλλά δεν είσαι ρόμπα γι' αυτό. Ας πούμε ότι έτσι το έβλεπες. Είναι δυνατόν να συζητάς για την φάση αυτή ατέλειωτα και να λες αν είναι ή δεν είναι ΦΑΟΥΛ;;;;;;;;;;;;;;
Ρε παιδιά, μην γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως, ξεφτιλίζεστε παντελώς έτσι. Ο Τσουκαλάς να μετέδιδε, μπορεί να έλεγε ότι δεν είναι πέναλτι. Πέναλτι όμως. Όχι φάουλ.

Ανώνυμος είπε...

@old boy: Η πλάκα είναι ότι ο Αντώνης Κατσαρός είναι Παναθηναϊκός. Guaranteed info αυτό. Πηγαίναμε μαζί σχολείο.

Old Boy είπε...

Την φήμη Παναθηναϊκού έχει πράγματι. Αλλά δεν ζήτησα να περιγράφει σαν Παναθηναϊκός. Σαν άνθρωπος ζήτησα να περιγράφει.

Ανώνυμος είπε...

@old boy: ε, παράλογες απαιτήσεις έχεις κι εσύ βρε παιδί μου... Δε μπορώ πραγματικά να ξεχωρίσω κανένα sportscaster που να κάνει τη διαφορά... Όλοι στο ίδιο καζάνι της κοινοτυπίας και της βαρεμάρας βράζουνε...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και ο Καννελόπουλος της ΕΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν, και ο Βαρούχας Παναθηναϊκός είναι, και τόσοι άλλοι που δεν μπορούν να αντισταθούν στο χρήμα και προσκυνούν. Δεν είδατε μετά το ματς τον Καρούλια τι έλεγε? Τρελάθηκα.
"Εσείς είστε χορτάτοι και με 10 χρόνια επιτυχίες."-"Ριβάλντο φέρνεις όχι αμυντικό χαφ για σταρ" και διάφορα άλλα, ο Μίχος να έχει συμπεριφορά του στυλ "σε συμπονώ μικρέ μου γκιαούρη" και όλοι μια ωραία Ολυμπιακή ατμόσφαιρα. Ποιός ο Καρούλιας!!!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ-ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ....

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

και επειδή ξέχασα το πιο κραυγαλέο....Ο Λυκουρέζος που τους αθώωσε για τα αίσχη στη Ν. Σμύρνη Παναθηναϊκός δεν είναι....

Ανώνυμος είπε...

@κουτόχορτο: Αυτό φωνάζω εγώ και άλλοι όταν λέμε ότι ο εχθρός είναι απέναντι. Είναι αναμενόμενο σε ένα διαβρωμένο περιβάλλον και μία νοσηρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα "αντικειμενικά" media να κάμπτονται οι αντιστάσεις των ανθρώπων. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει να κάνει με το χρήμα.

Σε ό,τι αφορά στο Λυκουρέζο, ένα μόνο σχόλιο. Αν θυμάμαι καλά, εφάρμοσε τον ΚΑΠ. Αν ο ΚΑΠ είναι στραβός, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Κι αυτό είναι το μείζον. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν αλλάζει η προκύρηξη του Πρωταθλήματος και ο ΚΑΠ (σχεδόν) ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Νοσηρό...

@petrosskl είπε...

Ερώτηση κρίσεως...

Ο ποδοσφαιριστής Παντελής Καφφές μας κάνει;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Πάτερ....Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Ο έταιρος υποψήφιος για την θέση-Νίλσον-είναι ακόμα χειρότερος του Βύντρα. Επίσης να τονίσω κάτι το οποίο πολύ δεν γνωρίζουν ή έχουν ξεχάσει. Ο Βύντρα δεν ήταν ΠΟΤΕ δεξί μπακ και όταν αποκτήθηκε έπαιζε αμυντικό χαφ και πιο συγκεκριμένα ως anchorman ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Βέβαια η χαρακτηριστική αδυναμία του να δώσει μια απλή πάσα, μου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση σχετικά με το πως έπαιζε σε αυτή την θέση αλλά αφού όνομα ήταν τότε μέχρι και ο Ταραλίδης στον Πανηλειακό.....εξηγείται.
Φίλε μου Πέτρο....ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ. Παίκτης ποτισμένος με την διαβρωμένη νοοτροπία των παραγκιτών, που πήγε στην ομάδα που χρόνια τον έκλεβε ενώ ακόμα θυμάμαι τις μπουνιές με τον άντρα της Αντριάνας, δεν μας κάνει. Εγώ θέλω να φύγουν οι περιπατητές, οι αδιάφοροι και τα σάπια στοιχεία της ομάδας, πόσο μάλλον να φέρω με μεταγραφή κάποιον τέτοιο.

warzycha είπε...

Για το Βύντρα, τι να πω, έχω εκφράσει την απορία μου πολλάκις από τούτο εδώ το blog. Όμως φίλε Μιχάλη, θα διαφωνήσω με την άποψή σου, 'δεν μπορούμε να βρούμε δεξί μπακ, σιγά τη θέση." Για την ακρίβεια, είναι πολύ δύσκολο να βρεις παίκτη στη θέση αυτή, ειδικά δε αν θες να είναι Έλληνας. Επίσης, αν είναι να φέρουν ένα Σέριτς, να μας λείπει το βύσινο. Τι να πω, αν δεν ξοδέψεις, δεν βρίσκεις. Ας ελπίζουμε να κάνει μια καλή πρόταση ο Μουνιόθ για τη θέση αυτή.
Όμως να μην ξεχνάμε και τη θέση από αριστερά ρε παιδιά. Είναι πολύ λίγος ο Σέριτς ρε γμτ. Μπορεί να κάνει καμιά καλή ενέργεια, δεν είναι δηλαδή εντελώς άχρηστος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για βασικός του Παναθηναϊκού. Εγώ πιστεύω ότι εκεί πονάμε, καθώς και στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ήθελα όμως να συζητήσουμε κάτι που με ανησυχεί ιδιαιτέρως στην υπόθεση της αναζήτησης επιθετικού: Έχει άραγε ο Μουνιόθ προτείνει, ή έστω συναινέσει, σε αυτή την αλλοπρόσαλλη και άστοχη ενέργεια; Αν ναι, γιατί; Ακόμη χειρότερα, γίνεται άραγε αυτή η ενέργεια ερήμην του; Αν ισχύει αυτό (που δεν νομίζω καθότι Ισπανοί οι μνηστήρες) ακόμα χειρότερα.

Εσείς τι πιστεύετε; Όλοι μας άλλωστε θα θέλαμε να δούμε ενέργειες που θα ενισχύσουν την ομάδα και δεν θα περιπλέξουν τα πράγματα. Ας μην επαναλαμβάνω ότι έχουμε ήδη Σαλπι, Παπ, Μάντζιο (που πρέπει να παίζει το παιδί) και τώρα Τσίγκα. Προς τι λοιπόν αυτή η φιλολογία περί επιθετικού τη στιγμή που η άμυνα είναι για τα μπάζα;

Ανώνυμος είπε...

@pappas10

Πραγματικά ο Βύντρα είναι μοναδική περίπτωση. Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι για πέταμα. Όμως, είναι κατεστραμμένος ψυχολογικά, με αποτέλεσμα η παρουσία του στην ενδεκάδα να ισοδυναμεί με τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα.

Στον Πανηλειακό έπαιζε και σέντερ μπακ - και πράγματι, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η φυσική του θέση είναι αμυντικό χαφ. Αν θυμάστε, ο Μαλεζάνι, όταν δοκίμαζε ένα 3-4-3, τον έβαλε να παίξει στόπερ. Δεν τα κατάφερε ούτε εκεί.

Η άποψή μου είναι ότι αυτό το παιδί πρέπει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, ή να μείνει για ένα μεγάλο διάστημα στον πάγκο. Μπορεί να πάει, ας πούμε, στον ΠΑΟΚ ή τον Ηρακλή και να παίζει μια χαρά. Για μας πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν κάνει - κι ακόμα περισσότερο, η παρουσία του αποτελεί μόνιμη παραφωνία.

Θέλω να πω και μια κουβέντα για τον -γενικώς απαξιωμένο- Νίλσον. Η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Όμως, η πραγματική του θέση είναι δεξιός χαφ σ΄ ένα κλασικό 4-4-2 (με συντηρητικούς προσανατολισμούς). Έτσι έπαιξε στο περυσινό ματς με τη Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ και ήταν σπουδαίος. Επίσης, εκεί έπαιξε στο φετεινό παιχνίδι του ΟΥΕΦΑ στην Τσεχία - και ήταν μάλλον η καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Για "κλασικός" δεξιός μπακ δεν είναι επαρκής - ειδικά στον τωρινό Παναθηναϊκό, που ο "μπροστινός" του δεξιός χαφ δεν βοηθά σχεδόν καθόλου όταν ο αντίπαλος κάνει "όβερλαπ" με δύο παίκτες να βγαίνουν στην πλευρά του. Αν η ομάδα αμυνόταν με μεγαλύτερη συνέπεια συνολικά, πιθανώς να εμφανιζόταν πολύ καλύτερος.

Σε γενικές γραμμές τον θεωρώ χρήσιμο ως χαφ και θα τον χρησιμοποιούσα σε παιχνίδια που απαιτούν αυξημένη πειθαρχία και προσοχή στην αμυντική λειτουργία.

Όσο για το εύλογο ερώτημα "γιατί παίζει ο Βύντρα", η απάντηση είναι η γνωστή. Ο περίφημος "σχεδιασμός" είναι τόσο αποτελεσματικός, που μας έχει αφήσει επί 2 χρόνια χωρίς πραγματική εναλλακτική λύση στη θέση του δεξιού μπακ. Τόσο απλά.

σχολιαστής είπε...

Ο Καρούλιας για τον οποίο έγινε κουβέντα, έλεγε ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει κορμό και ότι δεν έχει.

Αν θυμηθούμε παλιότερα, η ομάδα είχε σαφή κορμό παικτών σε όλες τις γραμμές. Αυτός ήταν και ο λόγος που φτιάσαμε όνομα στην Ευρώπη. Ποιοί απο τους σημερινούς παίχτες της ομάδας είναι προσωπικότητες όπως ο Ρότσα, ο Ζάετς, ο Σαραβάκος, ο Μαυρίδης, ο Μπασινάς, ο Σεϊταρίδης και αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές που ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω απο τους καλύτερους σημερινούς.

Για παράδειγμα, ο Εκι (ο 2 Ριβάλντο σύμφωνα με τον Μήτσου) με τη συμπεριφορά του θέλει να τον κυνηγήσουμε με τις κλωτσιές. Τη μαγκιά να τη δείχνει στο γήπεδο και όχι δέρνοντας και βρίζοντας τους συμπαίχτες του στις προπονήσεις.

Και μια πρόβλεψη. Ο Μουνιόθ θα φύγει το καλοκαίρι, αρκεί να βρει κάτι καλό.

warzycha είπε...

Μμμ, και γω δυστυχώς πιστεύω ότι δεν θα μείνει ο Μουνιόθ πέρα από το καλοκαίρι. Και δεν χρειάζεται να πω σε τι περιπέτειες θα μας ξαναβάλει κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, οι οιωνοί για τον Μουνιόθ είναι αυτοί που λέτε, σύντροφοι.

Ας ελπίσουμε να διαψευστούμε.

Θεωρώ ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πραγματικά μεγάλο πλήγμα. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι, σε περίπτωση που φύγει ο Ισπανός, ο διάδοχός του θα είναι "ο πρίγκηψ του Νερέτβα". Σε αντίθεση με τους περισσότερους, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μαζί του - απλώς θεωρώ ότι αυτή η επιλογή δεν έχει τεχνική αξία επιπέδου Μουνιόθ, ενώ ταυτόχρονα θα δρομολογήσει, καλώς ή κακώς, νέες εσωτερικές έριδες και γκρίνιες. Σημειολογικά, θα το θεωρήσω οριστική αποδοχή ήττας του ραλίστα, ο οποίος τόσα χρόνια δεν κατάφερε να αναδείξει/επιλέξει ένα αντίπαλον δέος του Μπάγεβιτς στον πάγκο.

Ας μην προτρέχουμε όμως - όσο υπάρχουν ακόμα ελπίδες, ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΒΙΚΤΟΡ ΜΟΥΝΙΟΘ!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Αν φύγει ο Μουνιόθ ετοιμαστείτε για τον ξεπερασμένο και ξεφτισμένο Πρίγκηπα....και αυτό θα είναι η καλύτερη εκδοχή γιατί μπορεί να προκύψει κανένας στυλ Μπάκε πάλι. Έχω πεί πολλές φορές ότι το παν σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Αυτός είναι η βάση του οικοδομήματος. Είναι τουλάχιστον πρόχειρο και μίζερο, για να μην πώ προσβλητικό, ο Παναθηναϊκός να μην έχει κάνει ΗΔΗ πρόταση ανανέωσης στον Μουνιόθ. Έτσι θα έδειχνε την πίστη του σε αυτόν και απο κει πέρα θα ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δική του ευθύνη το τι μέλλει γενέσθαι. Το αν θα μείνει τελικά, είναι εντελώς άσχετο με την βούληση και έμπρακτη προσπάθεια που έπρεπε ήδη να είχε κάνει η ΠΑΕ να τον κρατήσει. Γι'αυτό και αν τελικά φύγει, οτι και να διαρρεύσει στο Τύπο, υπεύθυνη για την απώλεια θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ΠΑΕ.

Επίσης θεωρώ εντελώς αχρείαστο να τονίσω, ότι άλλη αντιμετώπιση στα αποδυτήρια έχει ένας υπηρεσιακός/προσωρινός προπονητής και άλλη ένας προπονητής με πολυετές συμβόλαιο. Στην πρώτη περίπτωση οι παίκτες αγνοούν ή και στήνουν έναν προπονητή αφού δεν θα μείνει για πολύ να τους παιδεύει, ενώ στην δεύτερη είναι βέβαιο οτι αυτός θα είναι εκεί, οπότε πρέπει να τον πείσουν -ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΛΕΟΝ-οτι αξίζουν να παραμείνουν.

Ανώνυμος είπε...

@all και ειδικά κουτόχορτο: Παίρνω πίσω όσα είπα. Δε μπορώ αυτή τη συνοχή/σύμπλευση απόψεων. Είναι τελείως βαρετό. Ας ξαναδιαφωνήσουμε λίγο... :-)

Πέραν του αστείου: Τη γνώμη μου περί Μουνιόθ την έχω καταθέσει κι εγώ εγγράφως σε αυτό το post. Θα πω όμως το εξής (και ξέρω ότι θα αντιδράσετε - λογικά). Από τη στιγμή που μιλάμε για ΑΕ και όπως είπα και στο shogun στο προηγούμενο post ο ρεαλισμός των εισιτηρίων είναι το 7-8% των εσόδων, επί της ουσίας δεν θεωρώ ότι μπορώ να έχω λόγο για πεπραγμένα "μαγαζιού" άλλου, τη στιγμή μάλιστα που δεν πληρώνω τα σπασμένα. Μιχάλη, ναι, (σε προλαβαίνω)υπάρχει κα η άλλη διάσταση του θέματος, η φανέλλα. Το σέβομαι και το αποδέχομαι. Όμως μιλάμε για ΑΕ - ξεκάθαρα. Κι όσο κι αν η φανέλλα απηχεί στο συναίσθημα του οπαδού, δεν απηχεί σοτυς ισολογισμούς, στους σπόνσορες κλπ.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Μπάγιεβιτς θα διχάσει (ελπίζω προσωρινά) την κερκίδα. Και θα φάμε κράξιμο από τους αντικειμενικούς (οι οποίοι βέβαια μετά τις πατάτες του Νορβηγού με τους απογόνους τον λιβάνιζαν κατά την προσφιλή τους τακτική). Η ερώτηση (θα έπρεπε να) είναι: μπορεί ο Μπάγιεβιτς να εκπληρώσει τους στόχους? Δύσκολη απάντηση, γεμάτη "εάν" και "εφόσον" τα οποία αφορούν στα κολλήματά του και τον αναχρονιστικό του τρόπο στησίματος μίας ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

τι συζηταμε τα ιδια και τα ιδια ρε παιδια,αφου ο"σχεδιασμος" ειναι στην ουσια αυτοσχεδιασμος στο ποδι...χτες γραφανε οτι επειδη τραυματιστηκαν οι 2 αριστεροι μπακ,"το βαρος θα πεσει την αποκτηση κεντρ.μπακ που να παιζει και αριστερα..".Θυμιζω οτι αυτη ηταν η λογικη της αποκτησης του..Κωτσιου.Ετσι αν αυριο στραβοπατησει κι ο Βυντρα,οι"προδιαγραφες"θα ζητανε να παιζει και δεξι μπακ,να φτιαχνει παστιτσιο και να λυνει τριωνυμο με δεμενα τα ματια..τετοιος "σχεδιασμος"!
Ο Νιλσον δε φαινεται να ενδιαφερεται να παιξει καλυτερα και συμφωνω οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ.Το καλοκαιρι βεβαια που συζηταγανε την πωληση Σεριτς χωρις αντικατασταση του,το στηριζαν λεγοντας οτι αριστερα πλην του Δαρλα παιζουν κι ο Κωτσιος(μονο που αδυνατει να σεντραρει+να περασει αντιπαλο) κι ..ο Νιλσον.
Οτι θυμουνται χαιρονται...
viva munoj!!

Ανώνυμος είπε...

περι Βυντρα...
οταν πριν 2,5 χρονια εγινε η μεταγραφη του,ολος ο ΠΟΚ κονταροχτυπιοταν για τα 3 "αμυντικα αστερια" του Πανηλειακου.Μου ειχε κανει εντυπωση τοτε,διοτι ο Πανηλειακος ηταν στον πατο της βαθμολογιας με τη χειροτερη αμυνα.2 τινα,ή ο Σταυροπουλος ειχε στησει την καλυτερη μηχανη παραπλανησης που εχω δει ή οι υπευθυνοι μεταγραφων και των 3 ειχαν παθει ομαδικη παρακρουση.Ο Πανηλειακος τελειωσε τοτε με αρνητικο ρεκορ πρωταθληματος,νομιζω ανω των 80 γκολ παθητικο!
Τελικα ο Τσιωλης εκανε βηματα προς τα πισω,το ιδιο κι ο Ταραλιδης,ενω ο Βυντρα αν ειχε 1$ για καθε μουντζα που εχει φαει,τωρα θα ειχε τον Αμπραμοβιτς για...μπατλερ.
Αλλα ειπαμε τα σαινια της ΠΑΕ εχουν "σχεδιασμο".Κριμα...

@petrosskl είπε...

χεχε! μου αρέσει όταν συμφωνούμε...δείχνει παράγκα!
:P