Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007

Ελ Νίνιο'...

Πράγματι, αγαπητοί φίλοι, ας μη βιαζόμαστε να αποθεώσουμε το 'σούπερ μικρό' που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ, το 16χρονο που σε άλλους θύμισε Σαραβάκο και σε άλλους... Μέσι. Δεν μπορούμε όμως παρά να χαιρετίσουμε την κίνηση Μουνιόθ, γιατί μας δίνει ελπίδες σε μια κακή αγωνιστική σεζόν, δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει, αν μη τι άλλο, μέλλον. Αρκεί να προσέξουν οι ιθύνοντες και να στηρίξουν τα ταλέντα που παίζουν ήδη αλλά και αυτά που έρχονται. Αν χάσαμε τη χρονιά, τουλάχιστο ας χαρούμε την έλευση ενός ταλέντου (ή και περισσότερων). Παρά να βλέπω τους ακριβοπληρωμένους Μπίσκαν και Σέριτς να βολοδέρνουν (και χθες), προτιμώ να έχω μέσα Έλληνες πιτσιρικάδες που το παλεύουν, με ταλέντο, σπιρτάδα και ποδοσφαιρικό θράσος. Απομένει να θέσει η διοίκηση τις σωστές βάσεις ώστε τέτοια ταλέντα να μη μένουν στάσιμα (όπως φοβάμαι έγινε ως τώρα με Λεοντίου, Δάρλα) και να μην καβαλάνε το καλάμι. Επίσης, το σημαντικότερο είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μουνιόθ από τώρα και να μην περιμένουν να "αξιολογήσουν" το έργο του τον Μάιο, όταν ίσως είναι πολύ αργά. Σε αυτό από ότι έχω καταλάβει συμφωνείτε όλοι. Λάθος το 7μηνο συμβόλαιο, καιρός να το καταλάβουν και να το διορθώσουν. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Warzycha συμφωνώ με όσα λες για τον Νίνη. Πρέπει να προσεχτεί πολύ!

Νομίζω ότι ο λόγος που έχουνε μείνει στάσιμοι οι Λεοντίου, Δάρλας (και Τζιώλης ίσως) έχει να κάνει κυρίως με τις παλινωδίες στο θέμα του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Διότι το ταλέντο τους είναι για μένα δεδομένο, όμως για να καλλιεργηθεί χρειάζεται ένα ΣΤΑΘΕΡΟ χέρι να το δουλεύει και να το καθοδηγεί, κι οι αλλαγές προπονητή αν δεν βοηθούν μια φορά τους πιο ώριμους παίκτες, σίγουρα δεν βοηθούν 1000 φορές παραπάνω τους εξελισσόμενους.

Κι εγώ θα ήθελα, όπως το λες, να "δέσουμε" τον ΜΟΥΝΙΟΘ από τώρα. Βέβαια έχω ακούσει ότι το όνειρό του είναι να κοουτσάρει την Εθνική Ισπανίας κι ότι αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος που δέχτηκε το περιορισμένης διάρκειας συμβόλαιο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να τον "δέσουμε" από τώρα - όχι όμως αδύνατον να τον δέσουμε γύρω στο Μάιο.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

1. Αλλάζω το nick μου από a σε ninis. Πορώθηκα. Η αχτίδα φωτός μες στη σαπίλα

2. Δυστυχώς ο Αραγονιές είναι υπό διωγμόν από την εθνική Ισπανίας, μακάρι να μείνει ο Μουνιόθ

3. Αν δεν μπάζαμε πίσω θα ήμουν τρομερά αισιόδοξος με την απόδοση του β'ημιχρόνου. Αλλά μπάζαμε τρελά

4.Pappas10 ως νηφάλιος αναγνώστης της derby περιμένω την άποψη σου περί της "σύγκρουσης" ντέρμπυ-θύρας13. (βλέπε πανό "κωστάκη κάνε κουμάντο στους 4.000 αναγνώστες σου και όχι στην ΠΑΕ" και σημερινό άρθρο)

5.Επιτέλους ξύπνησε ο Αντρέας

Kolka είπε...

Ρε παιδιά, λύστε μου μια απορία: Ο ΝΙΝΗΣ ή ο ΜΟΥΝΙΟΘ σέρνει καράβι;

warzycha είπε...

@ kolka: LOL!!!

Ανώνυμος είπε...

η απόδοση της ομάδας με το Αιγάλεω δεν νομίζω να δικαιολογεί ενθουσιαμό. βλέπω οτι φέτος μάλλον θα κερδίσει ο λιγότερος κακός.
οσον αφορά τον Νινη δεν ειναι μια εκπληξη. ο Παναθηναικός έχει να επιδείξει 10αδες παρόμοια παραδείγματα ακόμα και παικτών που παίζουν και τώρα στην 11αδα. το θέμα είναι αυτό που λένε όλοι: να υπάρχει διάρκεια.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους. Εν συνεχεία, προτιμώ 8 πιτσιρικάδες τρελαμένους και 3 πραγματικά πρωτοκλασάτους ξένους, από το συρφετό των Σέριτς, Μπίσκαν, Ρομέρο και λοιπών αργόσχολων και ατάλαντων. Είδαμε και καμιά ατομική ενέργεια, καμιά ντρίμπλα, είδαμε πάθος και τρέξιμο. Αυτή είναι η μπάλα. Δεν ξέρω αν ο μικρός είναι ταλεντάρα ή όχι, αν θα έχει διάρκεια και τα σχετικά. Ξέρω ότι αυτήν την ενέργεια και τον ενθουσιασμό θέλω να βλέπω ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ. Αλλιώς ουστ. Τέλος, συγχαρητήρια στον Μουνιόθ για το αυτονόητο-στην δική του ποδοσφαιρική λογική. Στην δική μας και των περί του ραλίστα, δίνουμε δανεικό τον 18-19 χρονών Γκάντζεφ για να ψηθεί. Το ίδιο και πολλούς άλλους. Προτιμώ Σιοντή, Γκάντζεφ, Κατράνα και λοιπούς πιτσιρικάδες από τα χαμένα κορμιά που παίζουν τώρα. Τουλάχιστον αν δεν βγεί κάποιος απ'αυτούς θα ξέρω σε ποιούς μπορώ να ποντάρω και να ξεσκαρτάρω. Τα συλληπητήρια μου σε Δάρλα και Λεοντίου-τα αιώνια ταλέντα. Έτσι παίζουν τα πρόθυμα και πραγματικά ταλέντα, που δεν φοβούνται και δεν κάνουν απλά ασφαλείς πάσες 2 μέτρων. Αν δεν τρέξετε τώρα ρε κοπρόσκυλα πότε θα το κάνετε? Οι καλοί ξεχωρίζουν από τους μέτριους γιατί δεν κάνουν τα ελάχιστα που κάνει ο σωρός αλλά το κάτι παραπάνω που αδυνατούν οι υπόλοιποι. Και τις εμπνεύσεις του μικρού είχα πολύ καιρό να τις δώ....από κάποιο μαγικό 7....ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ.

@petrosskl είπε...

Η οποιαδήποτε απόπειρα "Νίνης" είναι ευπρόσδεκτη αλλα,
πρέπει να υπάρξει συνέχεια και αυτήν ακριβώς φοβάμαι... περισσότερα προσεχώς γιατί δεν θέλω να κρίνω χωρίς αρκετό feedback...
Κάτι άλλο θέλω να σχολιάσω...
Επειδή το είδα γραμμένο και έχει γίνει κουβέντα σχετική...
Κοπρόσκυλο, ναι. Τεμπέλης, ναι...
Μπορείτε φίλοι συνβάζελοι να σκεφτείτε κάποιον που θεωρείτε αυτή τη στιγμή καλύτερη (μέσα από μεταγραφές)λύση για το κέντρο της άμυνας από αυτήν του ΜΠΙΣΚΑΝ; ναι του ΜΠΙΣΚΑΝ!
Εγώ δεν τη βλέπω πάντως...

Kolka είπε...

Προσωπική αποψη: Ο Μπίσκαν ξέρει μεγάλη μπάλα και έχει και το κορμί για να υποστηρίξει το ταλέντο του. Γιατί αυτή την μπάλα δεν την έχουμε δει παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις (π.χ. περυσινό ντέρμπι με ΑΕΚ στο δεύτερο γύρο)εντός γηπέδου; Δεν ξέρω γαμώ το μπελά μου! Αν ξέρει κανένας άλλος να μας το πει, γιατί κοντεύω να τρελαθώ με την περίπτωση του αθλητού Μπίσκαν.

warzycha είπε...

Ο Μπίσκαν αν μη τι άλλο είναι απίστευτα αργός και φαίνεται νωχελικός μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω πώς και γιατί, όμως η εικόνα που παρουσιάζει είναι πολύ κακή. Όσο για τον αθλητή Σέριτς, τι να πω... Θα μπορούσαμε να έχουμε φάει 2-3 γκολ χθες μόνο από δικά του πουλήματα της μπάλας. Για να μην πω πόσες φορές την πούλησε πιο μπροστά. Έλεος... νομίζω είναι ο πρώτος που πρέπει να φύγει. Μόνο και μόνο επειδή ο Μπίσκαν ελέω ύψους μπορεί να είναι και χρήσιμος.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά ξεκολλήστε με την πρώτη νίκη αρχίζουμε δώστε ευκαιρία στον μπίστσαν. Δεν είδατε χθες ότι του έφυγε η μπάλα μεσα από τα πόδια 2 φορές μες στην μικρή περιοχή? Θα μπορούσαμε να φάμε 2 γκολ χθες εξαιτίας του. ΚΟΙΜΑΤΑΙ, είναι ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ! Να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι! Δεν παίζεις κύριε Ρομέρο? Θα παίξει ο Νίνης! Δεν παίζεις κε. Μπίσκαν? ΔΡΟΜΟ!

Old Boy είπε...

Η εμφάνιση του Νίνη δείχνει νομίζω (όσο ταλέντο κι αν έχει ο πιτσιρικάς) ότι τελικά δεν είναι το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό η κλάση των παιχτών, αλλά το με πόση διάθεση παίζουν και τι πνεύμα δείχνουν στο γήπεδο. Το παιδί αυτό (πέραν της μπάλας που ξέρει) είπε «θα τα δώσω όλα». Αν του δοθούν και άλλες ευκαιρίες και αρχίσει να παίζει, σε δυο χρόνια μπορεί κι αυτός να μην γουστάρει μία, να παίζει με την μισή αγωνιστικότητα κλπ κλπ.
Κλίμα - κλίμα - κλίμα - κλίμα. Και φυσικά και παίκτες αξίας. Αλλά χωρίς κλίμα οι παίκτες αξίας πάνε στράφι.

Ανώνυμος είπε...

Old boy έτσι είναι: κλίμα, δηλαδή ΟΜΑΔΑ - παντού, σε διοίκηση, παίχτες, οπαδούς.

Κι εγώ δεν έχω πια σε υπόληψη τον Μπίσκαν, παρ' όλο που θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να ξέχασε τη μπάλα που ήξερε πριν έρθει σε μας (και σίγουρα ήξερε). Μπορεί να μπερδεύτηκε κι αυτός με τις αλλαγές θέσεων (μπακ, χαφ) και προπονητών. Μπορεί απλά να μην του πάει η ομάδα μας. Το θέμα είναι πως είναι πανάκριβος σε σχέση με τα όσα έχει προσφέρει και σίγουρα ένα ματς με το Αιγάλεω εντός δεν αποτελεί κριτήριο ποιότητας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΜΑΣ, εκτός βέβαια από τον 16χρονο Νίνη.

Γενικότερα, η ιστορία με τα πεταμένα ημίχρονα έχει καταντήσει ΛΕΠΡΑ! ΟΚ, στο β' παίξαμε καλή μπάλα, ναι είχαμε ευκαιρίες πολλές και 3 δοκάρια (8 συνολικά έως τώρα), αλλά σ' αυτή την ομάδα ρίξαμε 4 εκτός και θα έπρεπε να τις ρίχνουμε άνετα 4 κι εντός σε μόνιμη βάση.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΖΟ, κατάντησε αστείο πια!

Ανώνυμος είπε...

Αφού διάβασα μέχρι και ότι ο Μπίσκαν δεν μας κακοπέφτει για στόπερ, μπορώ να εξωτερικεύσω κι εγώ τη δική μου κρυφή σκέψη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού ματς: μια χαρά δεξί μπακ είναι ο Μόρις.

Ανώνυμος είπε...

παροτι βαρετο,θα συμφωνησω λεξη προς λεξη με το ποστ του Βαζεχα,και το σχολιο των ολντ μπου,τζωνυ.Ο μικρος πρεπει να κλεισει τ'αυτια του,να σταματησει να διαβαζει φυλλαδες,και με καθοδηγηση απ το Μουνιοθ να συνεχισει οπως χτες-μονο που για να εχει το κινητρο θα πρεπει να εμπεδωθει κλιμα σεβασμου προς τους παικτες και κλιμα δικαιοσυνης ως προς το ποιοι παιζουν κι οχι να παιζουν Μπισκαν+Σεριτς επειδη προσπαθουμε να δικαιολογησουμε γιατι τους πληρωνουμε...
Κι οχι ρε παιδια,μην περιμενετε τιποτε απ τους κωλο-Κροατες!ποιος απ'αυτους επαιξε ποτε(?εξαιρω το Ζεκο-η Γιουγκ/βια ηταν τοτε ακομα ενιαια)?Ασανοβιτς,Σαριτς,Βλαοβιτς,Γιαρνι,Σεριτς,μπισκαν,Αντριτς,Μαριτς...8 αποτυχιες!ε,μην ξαναψωνισεις απο κει,οπως και απο Ρουμανια!αυτοι θελουν να νιωθουν το Γερμανο διπλα τους για να παιξουν.
Και αντι να βλεπουμε αυτους τους προωρα συνταξιουχους,χιλιες φορες να βλεπω τη φρεσκαδα του Νινη,του Γκαντσεφ,του Σιοντη..ισως ετσι ξυπνησουν και οι "σιγουρατζηδες"Λεοτιου,Δαρλας

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεξί μπακ ο μόρρις. Θυμήσου τι του είχαν κάνει επί Σουμ που έπαιζε πάλι δεξί μπακ. Κυρίως με Ροζενπμοργκ μέσα. Τον είχαν ξεφτιλίσει οι ψαράδες

@petrosskl είπε...

και εγώ ο κακομοίρης ακόμη περιμένω να μου πείτε έναν για αντικαταστάτη του Μπίσκαν (όταν θα παίζει) στην άμυνα...

left-handed είπε...

o Νινης, φανταζομαι, θυμησε σε οσους δουλευουν στο δημοσιο... (και στον ιδιωτικο τομεα γινονται αυτα) πως καποιοι που μολις προσλαμβανονται τα δινουν ολα γιατι εχουν στοχους και φιλοδοξιες να πανε ψηλα. Αυτο ομως που μετραει ειναι στην πορεια τι κανουν. Ακομα θυμαμαι το περσινο παραδειγμα με τους νεους μας. Δε θελω να πιστεψω οτι εχουν καει (φτου) απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν θελουν να παιξουν οπως ολοι περιμενουμε. Γιατι δε βελτιωνoνται; Σε συνδιασμο με την εικονα των μεταγραφων μας εχω λοιπον οδηγηθει στο συμπερασμα οτι ειναι θεμα νοοτροπιας. Οταν αυτοι (σαν υπαλληλοι) βλεπουν τι γινεται γυρω τους (στην παε, στην παιανια κλπ) τοτε μεσα τους ισως να δημιουργειται η ιδεα... "γιατι μωρε να κατσω να σκασω αφου εδω μεσα μπαχαλο ειναι και τα λεφτα μου τα παιρνω." Εγω τους ριχνω το φταιξιμο για δεν προσπαθουν αλλα ριχνω και στην παε το μεγαλυτερο φταιξιμο που εχουν φτασει εκει τα πραγματα.
Αλλα πως να μη φτασουν εκει τα πραγματα οταν ο γκοτζος οργανωνει meetings του τζιγγερ με "επιλεγμενους" ανθρωπους με στοχο ο μεγαλομετοχος "να μυρισει παναθηναικο";
Εκει δε θα φτασουν τα πραγματα οταν ο συγκεκριμενος γραφει ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ψεμματα για στημενους με αποψη;
Εκει δε θα φτασουν οταν αυτη τη θεωρια την εχουν χαψει ελαχιστοι και δυστυχως μεσα σε αυτους ειναι ο τζιγγερ και ο υπευθυνος σχεσεων παε-κοσμου.
ετσι δεν οδηγουμαστε στην αποξενωση κοσμου ομαδας;

ΑΝΤΙ να κατσουν εκει στο μαρουσι να σκεφτουν πεντε πραγματα -να τα βαλουν κατω- και να δουν οτι ο εχθρος δυναμωνει με αυτο το κυνηγι μαγισσων στο οποιο εχουν επιδωθει εδω και 3 χρονια... αυτοι συνεχιζουν να κανουν τους ghostbusters.

υγ. sorry στους υπολοιπους που δε γραφω πολλα για τα αγωνιστικα. Για μενα το ολο προβλημα πλεον εχει μετατοπιστει αλλου και θεωρω οτι εκει ειναι και η αιτια της μη καλης αγωνιστικης παρουσιας μας η οποια λειτουργει σαν καθρεφτης.

Ανώνυμος είπε...

@ left-handed πράγματι είναι θέμα γενικής νοοτροπίας, από την κορφή ώς τα νύχια. Σ' αυτό συμφωνούμε πλήρως και μάλλον όλοι μας. Όπως και στο ότι φταίει κατά πρώτο λόγο ο Τζίγγερ, που δεν επιβάλλει τη σωστή νοοτροπία.

Ποιά είναι αυτή; Εξαρτάται κάθε φορά. Όπως λένε όλα τα εγχειρίδια οργανωτικής ψυχολογίας, όταν ΧΤΙΖΕΙΣ ομάδα, χρειάζεται ΠΥΓΜΗ, δλδ ανθρώπους με ισχυρή προσωπικότητα στα νευραλγικά πόστα που θα περνάνε τις κατάλληλες ισχυρές δόσεις πειθαρχίας. Ό,τι δλδ ΔΕΝ έχει κάνει ο Τζίγγερ ενώ είμαστε εδώ και 2 χρόνια στη φάση του χτισίματος ομάδας - και κατ' εμένα ΚΑΛΩΣ είμαστε σ' αυτή τη φάση, χρειαζόμασταν ανανέωση σε βάθος (οι θρήνοι για την ομάδα της Ριζούπολης είναι εκτός πραγματικότητας), το λάθος είναι μόνο στον τρόπο.

Υ.Γ. Έχεις φάει κόλλημα με τον Γκόντζο αδερφέ, αλλά μήπως υπερβάλλεις; Ο Τζίγγερ έχει συναντηθεί με τους οργανωμένους ΟΛΩΝ των συνδέσμων και όχι επιλεκτικά, όπως λες. ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ; ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝΕ ή του λένε σε όλα ΟΚ και βγάζουνε την κόντρα τους στο γήπεδο; Γιατί αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι π.χ. πέρσι, όταν συναντήθηκε με τους οργανωμένους, μόνο ΕΝΑ παλικάρι από τη Ρόδο του τα έχωσε, κανένας άλλος ... κι έπειτα (αν θυμάμαι καλά τη χρονολογική σειρά) έγιναν τα κουφά στο ματς με τον Ηρακλή εδώ.

ΜΗΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ; Με την έννοια ότι δεν μιλάνε ΑΝΟΙΧΤΑ στο Τζίγγερ ή στον Αθανασόπουλο;

Σε τελική ανάλυση, αυτή η μανία με τον Γκόντζο περισσότερο σαν ενδο-δημοσιογραφική κόντρα μου μυρίζει παρά σαν οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε, απ' όσο έχω παρακολουθήσει αυτά τα χρόνια, ο Γκόντζος την έχει πέσει ΑΝΟΙΧΤΑ μόνο σε μια ιστοσελίδα (το greenwebfans) για κάποια πράγματα και όχι στους συνδέσμους ή τους οργανωμένους γενικά - πράγμα που έκανε μόνο τώρα, με τη γνωστή Ανακοίνωση.

Ανώνυμος είπε...

petross δεν είδες τι εγκλήματα έκανε ο Μπίστσαν προχθές? 2-3 γκολ θ αμας είχαν στοιχίσει. Ρε του έφευγε η μπάλα από τα πόδια! Είναι χειρότερος και από Σιοντή, Κώτσιο, Βύντρα(ουστ και αυτός)

Αν υποψιαστώ ότι ο νίνης θα αρχίσει στους επόμενους μήνες τις στέκες και τα μπουκάλια ουίσκι... θα πάθω εγκεφαλικό! Φαίνεται προσγειωμένος πάντως

@petrosskl είπε...

@ a--->ninis, ναι μωρε! μαλάκας είναι, αλλά αφού τον έχεις ποιον να άλλον πάρεις; ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Όπως επεσήμαναν και άλλοι σύντροφοι, η συζήτησή μας πρέπει αναγκαστικά να ξεφεύγει από τα αγωνιστικά. Έχω κατ΄ επανάληψιν τοποθετηθεί σε σχέση με το συνολικό έλλειμμα ποιότητας που χαρακτηρίζει την ομάδα μας, πιστεύω όμως, ότι ακόμα και με το υπάρχον υλικό, μια σοβαρή διαχείριση -και κυρίως ένας Μουνιόθ- θα είχε φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Λέω λοιπόν το εξής. Η ομάδα έχει συγκεκριμένες, τρανταχτές ελείψεις που κάνουν μπαμ. Τις βλέπουν και οι τυφλοί - σίγουρα τις έχει δει και επισημάνει ο Μουνιόθ. Οπότε, γιατί χάθηκε πάλι ένας ολόκληρος μήνας, χωρίς να γίνει καμία κίνηση ενίσχυσης? Δεν αναφέρομαι φυσικά σε ριζικές αλλαγές, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν γίνονται τον Δεκέμβρη. Αλλά, ρε αδερφέ, το πράγμα "φωνάζει" στο κέντρο της άμυνας και στα πλάγια μπακ εδώ και μήνες! Και φτάσαμε στο πρώτο, κρίσιμο από άποψη ψυχολογίας και "μομέντουμ", παιχνίδι της νέας χρονιάς να παίζουμε με μισή ομάδα και λύσεις ανάγκης!

Ήμαρτον πλέον, με αυτή την ανεπάρκεια! Είπαμε, οι "Β" δεν πουλάνε! Ωραία, δικαίωμά τους. Αλλά δεν ζητάμε πολλά - τα στοιχειώδη να κάνουν σωστά!

Κατά τα άλλα, ευτυχώς που υπάρχει και ο Ισπανός να εκθέτει με τις πρωτοβουλίες του όλο το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ζήτω το Νινί! Το ταλέντο του δεν κρύβεται, όπως επίσης και η σοβαρότητά του. Είναι 16 και μπορεί να αρθρώσει έναν αξιοπρεπή δομημένο λόγο, σε αντίθεση με άλλα "όρνια" που δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο - σόρρυ, αλλά στο σημερινό ποδόσφαιρο αυτό μετράει εξίσου με τα τεχνικά και φυσικά προσόντα.

Συμφωνώ επίσης με τους προλαλήσαντες για την επιστροφή του Γκάντσεφ και του Σιόντη. Να μπουν στην ομάδα το συντομότερο, να πλασιωθούν το καλοκαίρι με δυο πραγματικούς παιχταράδες και να δούμε επιτέλους έναν ελκυστικό Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω φορτικά, με την καθοδήγηση του Μουνιόθ.

Η συζήτηση περί Γκόντζου κατά τη γνώμη μου έχει εξαντληθεί. Ο συγκεκριμένος τύπος, ο οποίος, ως ύφος, στυλ και επιχειρηματολογία δεν εκφράζει τη δική μου αντίληψη για τον Παναθηναϊκό, έχει αναλάβει επαγγελματικά να διεκπεραιώσει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Το ότι φοράει "πράσινα" και έπινε μπύρες στη 13, δεν τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο ή απεχθή από τους Καρπετοπολοπανούτσους. Βρίσκομαι ιδεολογικά απέναντι από τα λαμόγια των ΜΜΕ, ότι "χρώμα" κι αν έχουν.

Ανώνυμος είπε...

"Οπότε, γιατί χάθηκε πάλι ένας ολόκληρος μήνας, χωρίς να γίνει καμία κίνηση ενίσχυσης? "

και δικη μου απορια φιλε greenheart.Εκτος αν ισχυει αυτο που διαβασα προχτες ανατρεχοντας στις απαρχες αυτου του μπλογκ,οτι δηλ.η πρωτοκαθεδρια στο ποδοσφαιρο παραχωρηθηκε με ανταλλαγματα σε αλλο επιχειρηματικο πεδιο,και η "οικογενεια'περιοριζεται σε δυτεραγωνιστικο αλλα κερδοφορο ρολο.

Κι επειδη εχουμε ολοι δικιο οταν εντοπιζουμε το προβλημα κυριως ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ,στο μυαλο μου δεν υπαρχει αλλη λυση.Αντι να χτυπατε το 'σαμαρι"(λεγεται Γκοντζος),χτυπηστε κατευθειαν τον εγωισμο του Τζιγγερ:Να υψωθουν πολλα πανο του τυπου "αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις?","τοσο μετρας ρε Τζιγγερ?","11 χρονια-1 νταμπλ","καποτε βαση της Εθνικης-τωρα κανενας βασικος"(μια και αυτο που θαπρεπε να υψωθει,δηλ"ποσα κιλα λαμακας εισαι"μπορει να αποβει επιζημιο για την υγεια αυτων που θα το κρατουν.

Κι οχι,δεν ειναι στα πλαισια "πολεμου"προς τη διοικηση,ουτε αναμενω πωληση-απλα ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να αφυπνιστει ο πλουσιοπαις ιδιοκτητης
προτου καταστραφει ανεπανορθωτα αυτο που ολοι εδω αγαπαμε.
You get my point...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε αδερφέ έλεος πλέον με την στήριξη και το πόσο ενωμένοι είναι οι γαύροι κτλ. Κατάλαβέ το αγόρι μου γλυκό, ότι οι γαύροι είναι ανεγκέφαλοι, κατώτερης ποιότητας και ανύπαρκτης παιδείας, πρόβατα, στρατευμένοι στον εκάστοτε Πρόεδρο πατερούλη. Τι σχέση έχουμε ή θα έπρεπε να έχουμε με αυτούς ρε φίλε? Μήπως υποστηρίζεις λάθος ομάδα? Μήπως είσαι γαύρος εγκλωβισμένος σε σώμα Παναθηναϊκού? Λυπήσου μας πλέον.

Δεν βλέπεις ότι έχουν διαλύσει την ομάδα? Δεν βλέπεις τι παίζεται, με ποιούς συνεταιρίζονται επιχειρηματικά αλλά και ποδοσφαιρικά? Κολλητάρια με τους κλέφτες έγιναν και η ομάδα παραπαίει. Θέλεις φίλε φράγκα από το στοίχημα, πέφτουν στο τραπέζι πετρέλαια και λοιπές μπίζνες? ΟΚ, εγώ τι φταίω να ξεφτιλίζεται έτσι κάτι που αγαπάω? Δεν φτάνει το δούλεμα και η παρακμή, θα πάω να τον πληρώσω κιόλας τον ραλίστα? Αυτός έπρεπε να με πληρώνει για το μαρτύριο που υφίσταμαι. Τι στήριξη και πίπες μας λές. Όλα είναι μπίζνες και φράγκα. Άρα ξεκινάμε εξ'ορισμού από διαφορετική αφετηρία, που σημαίνει ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμπλεύσουμε.
ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...Αυτός είναι βαθύπλουτος, εγώ όχι. Αυτός χέστηκε με την ήττα, εγώ πονάω. Αυτός βγάζει(σε χρήμα, δημοσιότητα, επαφές κτλ), εγώ μόνο βάζω. ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΡΕ ΦΙΛΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ? Θέαμα? Τίτλους? Περηφάνεια? Νίκες? Μοντέρνο γήπεδο που με φτιάχνει? ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη,

Δεν είμαι "αντιγκοντζικός", υπό την έννοια ότι ο -όποιος- Γκόντζος δεν αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό στο οποίο αντιπαρατίθεμαι. Είμαι "αντί" στους δημοσιογράφους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Η αίσθησή μου είναι ότι ο Γκόντζος ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά αυτό εκτιμώ, σύμφωνα με αυτά που βλέπω και διαβάζω και με βάση την εμπειρία μου.

Όσον αφορά στον εχθρό που είναι "απέναντι", εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι σε αυτό το μπλογκ έχουμε τοποθετηθεί πολύ σκληρά σε σχέση με τα φερέφωνα του γαύρου, ειδικά για το γνωστό επαίσχυντο δίδυμο (αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τη σημερινή "εμβριθή" ανάλυση του κοντόχοντρου για τα της διαιτησίας...). Όμως, ο "εχθρός" μπορεί να υπάρχει και στο στρατόπεδό μας. Γιατί, δεν μπορώ να θεωρήσω ότι βοηθά την ομάδα κάποιος που συστηματικά "χτίζει" και υπερασπίζεται τις θέσεις μιας διοίκησης αποδεδειγμένα ανεπαρκούς, την ίδια στιγμή που υπονομεύει, διαστρεβλώνει ή συκοφαντεί οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Αν ήταν επίσημος εκπρόσωπος τύπου, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Όταν όμως ενδύεται τον δημοσιογραφικό μανδύα, έχω θέμα μεγάλο!

Αυτά ισχύουν για πολλούς, δεν ισχύουν μόνο για τον Γκόντζο. Παρεμπιπτόντως, το παρελθόν του ως "οργανωμένου" οπαδού δεν με αφορά και δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται μέσα από "συνδέσμους", δεν το θεωρώ όμως μονόδρομο Παναθηναϊκοφροσύνης και υπέρτερη ένδειξη αγάπης για την ομάδα.

Επίσης, απαντώντας στην ερώτησή σου, δηλώνω ότι είχα, έχω και θα έχω εισιτήριο διαρκείας και ότι κατά το δυνατόν πηγαίνω και θα πηγαίνω σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Η Πανάθα είναι ένα από τα χόμπυ μου και μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο, ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας. Όπως επίσης μου αρέσει να λέω τη γνώμη μου γι αυτά που μου αρέσουν και γι αυτά που δεν μου αρέσουν.

@squarelogic

Νομίζω ότι συμφωνούμε απόλυτα. Αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική. Η αφύπνιση της διοίκησης. Όπως προκύπτει από την περίπτωση Νίνη, υπάρχουν ακόμα πράγματα στην Παιανία που μας δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα για το μέλλον. Ας ξυπνήσει η διοίκηση και στα υπόλοιπα - κι ίσως δούμε άσπρη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

@all: Ο εχθρός είναι απέναντι. Και σαν νοοτροπία συσπείρωσης των απογόνων του στόλου και σαν δημοσιογραφικό κατεστημένο (συμπλεγματικοί νάνοι, καράφλες τιραντοφόροι και καράφλες ιδιοκτήτες εστιατορίων, υποψήφιοι μουσάτοι Δήμαρχοι με το ΣΥΡΙΖΑ).

Είναι εξ ίσου βασικό σαν πρόβλημα με τα όποια προβλήματα νοοτροπίας υπάρχουν εντός των τειχών της Ανωνύμου Εταιρίας.

Το μόνο που δεν ωφελεί είναι η γκρίνια.

@κουτόχορτο: με τόση γκρίνια, αν ήσουνα γκόμενα, δε θα σου καθόταν κανένας. Χαλάρωσε. Κι αν εσύ (όπως και όλοι μας) στενοχωριέσαι, σκέψου ότι η ιδιοκτησία, εκτός από στεναχώρια για τα αποτελέσματα χάνει προσωπικούς πόντους στον κόσμο, χάνει και χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

@pappas
φιλε μιχαλη το ΧΡΕΟΣ σου να υποστηριζεις τον Παναθηναικο ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ αναγκαστικα με την υπερασπιση της αστειας διοικησης..πιθανως δε,να πρεπε να σταθεις απεναντι σ'αυτην,αφου η αφοσιωση σου ειναι στην ομαδα κι οχι στη"φαμιλια"!
Επισης ΧΡΕΟΣ δεν εχει κανεις a priori-για καποιους λογους στην παιδικη μας ηλικια ταυτιστηκαμε με την ΟΥΣΙΑ του ΠΑΟ και εκτοτε πορευομαστε ετσι-ελα ομως που αισθανομαι τα τελευταια χρονια οτι η ουσια της ομαδας που αγαπησα δεν υπαρχει πια,οτι εχει γινει υφαρπαγη του σηματος και της ιστοριας της απο ασχετους,οτι στο φιναλε ημουν Παναθ/κος κι οχι Βαρδινογανναικος!!!Η συμπεριφορα της εταιρειας προς παικτες,προπονητες αλλα και οπαδους τα τελευταια χρονια δεν εχει τιποτε κοινο με τη διαχρονικα αριστοκρατικη και ανοιχτοκαρδη συμπεριφορα του ΠΑΟ.
ΟΚ,ο αντιπαλος φοραει κοκκινα,αλλα οταν αυτοι που θαπρεπε να διαφεντευουν τον ΠΑΟ κανουν οτι μπορουν για να τον αποδυναμωσουν,δεν πρεπει να φωναξεις?αυτο το μπλογκ νομιζω ξεκινησε οταν η αγανακτηση ολων μας χτυπησε κοκκινο,με την επικειμενη απωλεια και του ΠΑΠ...τοτε πρωτογραψα και γω στο sportime γιατι ενιωσα οτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..και μην ξεγελιεσαι,τον ΠΑΠ τον κρατησε γιατι εφαγε πορτα απ τους Σκανδιναβους,οι οποιοι ζητουσαν 2 εκ,και δεν ηθελαν και να ερθουν.
Τωρα για το οτι και οι ιδιοι χανουν χρηματα,δες και το σεναριο που εγραψα στο προηγουμ.σχολιο μου.
Δεν θελω να το πιστεψω,αλλα τοση ανικανοτητα ειναι απιστευτη-και σχολικο κυλικειο να του ειχαν δωσει,θα τοχε κλεισει ο αχρηστος!!
οπως ειπαν κι οι αλλοι,με τετοιες εμαφανισεις,με τοσο χτυπητα κενα και τοσο εμφανεις τους παικτες-ονοματα που πρεπει να φυγουν και δεν εχουν κανει καμια προεργασια,ουτε για την πωληση τους,ουτε για την καλυψη των κενων.
Μα τοσο εξυπνο ειμαστε ολοι μας και το βλεπουμε,ή ο αλλος ζει στην κοσμαρα του και"εχασε τον τιτλο για ενα δοκαρι".
Στο δικο μου μυαλο ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ-ΘΙΞΤΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ,αλλος δρομος αφυπνισης δεν υπαρχει.
ΥΓ.Το γηπεδο τοχω κοψει συνειδητα τα τελευταια χρονια.Αυτο δε με κανει λιγοτερο παναθηναικο-με κανει απαιτητικο.θα χαρω παντως αν δω ν'αλλαζουν τα πραγματα να παω ξανα μαζι με καποιους απο σας!

Ανώνυμος είπε...

@ All, πώς γίνεται ρε παιδιά κι ενώ συμφωνούμε όλοι πως ο ΝΙΝΗΣ αποτελεί ταλέντο κι ελπίδα, που προήλθε από τις Ακαδημίες μας, δεν λέμε έστω ένα μικρούλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ γι' αυτές τις Ακαδημίες; Απ' τον ουρανό έπεσε ο Νίνης;

Τι θέλω να πω. Ναι, η ΠΑΕ και ο Τζίγγερ προσωπικά "χάνουνε", το λέμε και το ξαναλέμε (κι εγώ μαζί σας εξαρχής), αλλά διάολε ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝΕ και δεν θα μας πέσει η μύτη να το παραδεχόμαστε όταν το βλέπουμε.

Υπάρχει άλλη ομάδα (ίσως μόνον η ΞΑΝΘΗ τα τελευταία χρόνια) με τέτοιες Ακαδημίες; Όχι! Ε, από τον ουρανό πέσανε αυτές;

Και μη μου πείτε "να δούμε τι θα γίνει ο Νίνης και πώς θα τον διαχειριστούν" (όπως λέει ο παμπόνηρος ΦΙΛΑΘΛΟΣ), γιατί ναι, παίζει αυτό, αλλά παίζει και το άλλο, το ΑΠΟ ΠΟΥ βγήκε αυτό το παιδί - και όχι μόνον αυτό.

Κατά τα άλλα, ο Κρόκους "πονάει η την ομάδα του"...

Υ.Γ. Τουλάχιστον ο Γκόντζος δεν πήγε να δίνει συνεντεύξεις στο ΦΩΣ, που συκοφαντεί διαχρονικά το Γουέμπλεϊ, αν αυτό σας λέει τίποτα. Ούτε χαριεντίζεται με τους συκοφάντες του Παναθηναϊκού, αν κι αυτό σας λέει κάτι. Το πανό εναντίον του είναι απαράδεκτο.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Συμφωνώ 1000% με squarelogic στα περί υφαρπαγής του σήματος και αλλοίωσης του δομικού κώδικα της ομάδας. Αυτή είναι η αλήθεια. Η ομάδα, η ιδέα Παναθηναϊκός, έχει γίνει μια κιτρινισμένη φωτογραφία με ένδοξα περασμένα μεγαλεία. Όσο για τον Γκόντζο και την Ντέρμπυ. Ο μεν Γκόντζος είναι ξεκάθαρα υπάλληλος και μας θεωρεί-ή πολύ θα ήθελε να ήμασταν-γαύρους και η δε Ντέρμπυ είναι εργαλείο προπαγάνδας. Κι εγώ την διάβαζα, μου άρεσαν οι μεσαίες σελίδες με τα σχόλια, τις επισημάνσεις και τις αναλύσεις σε θέματα ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά τα θέματα της ομάδας δεν άντεχα να τα διαβάζω. Κι επειδή Μιχάλη είπες ότι δεν στήριξε Σκάζνι και Μπάκε, θα σου πώ τα εξής: ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΝΟ 10 ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Άλλαζε σχολιασμό και ύφος μόνο κατόπιν γραμμής ότι είναι υπό διωγμόν, οπότε τελειώστε τον. Για Σκάζνι έκανε γλαφυρότατη αναφορά στην πορεία του, ότι ο ΟΦΗ έγινε ομάδα με αυτόν προπονητή, ότι είναι γνώστης της περίφημης ελληνικής πραγματικότητας και λάτρης της πειθαρχίας. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΚΑΖΝΙ. Για ποιά αποδοκιμασία μιλάμε ή κριτική. Αντί για ντροπή και ήμαρτον, έγραφε αυτά που λέω ανωτέρω. Για τον Μπάκε που είναι και πρόσφατος μην τρελαθούμε...ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΣΟ ΚΑΙ H ΔΙΟΙΚΗΣΗ...όταν ήρθε μίλαγε για άλλα κόλπα, επιθετικό μοντέλο, σκανδιναβούς άσους και πειθαρχία. Μήπως δεν έκανε αναλύσεις για να μας πείσει ότι έχει εικόνα πρωταθλητισμού από τις καφενειακές δανεζο-σουηδικές λίγκες? ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ??????? Ο σκοπός φίλε δεν είναι αν μου βγεί ο Μπάκε να το παίξω μάγκας και να λέω εγώ τα έλεγα ότι είναι γκουρού. Ο άνθρωπος σαν όνομα, ηλικία, παραστάσεις κτλ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ. Είδατε ποτέ κάτι τέτοιο?
Και για να κλείσουμε τα αστεία περί ακαδημιών και Νίνη...Αν αυτό το θεόσταλτο γεγονός ήταν αποτέλεσμα πολιτικής και φιλοσοφίας τότε:
α)Δεν θα είχε δώσει δανεικούς πάνω από 10 ταλέντα με προδιαγραφές
β)Θα είχε ΗΔΗ κάνει νέο συμβόλαιο στο προπονητή Μουνιόθ, μόνο και μόνο γιατί έχει την σωστή φιλοσοφία. Το λέω από τώρα...το έχω ξαναπεί....προτιμώ να χάσω 1,2,3 χρόνια και πρωταθλήματα αν είναι να βγάλω μια βάση 5-6 Ελλήνων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ-από τα σπλάχνα-παικτών στους οποίους θα βασιστώ για 10 χρόνια.
γ) Θα είχε στηρίξει στην πράξη το 5ετές πλάνο και θα σταματούσε την μαζική προσέλευση ΑΘΛΙΩΝ τύπου Σέριτς, Άντριτς, Ραγκουέλ, Μίτου κτλ. Δηλαδή αυτοί και κάποιοι άλλοι, είναι καλύτεροι από τα διψασμένα πιτσιρίκια?
δ) Τέλος εάν υπήρχε αυτή η φιλοσοφία θα έπρεπε να την είχε ανακοινώσει και εφαρμόσει, να είχε εξηγήσει το όραμα στους οπαδούς να ξέρουν τι να περιμένουν. Ο Νίνης ήταν συγκυρία τραυματισμών και νοοτροπίας Μουνιόθ, όχι πολιτική διοίκησης. Οι ακαδημίες έγιναν-όταν έγιναν-γιατί τα καβούρια έκαναν πάρτυ και ήθελαν να την βγάζουν στην φτήνεια. Φιλοσοφία σημαίνει όλα τα ανωτέρω και 3-4 ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ, παικτών με προσωπικότητα και ικανότητες που θα μετέδιδαν το κάτι παραπάνω στα πιτσιρίκια.
Αν πιστεύεις και γνωρίζεις πραγματικά τα ταλέντα σου στα φυτώρια π.χ τον Νίνη, γιατί έφερες τον Ρομέρο που μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει ούτε το 1/10 απ'όσα έκανε σε ένα ματς ο μικρός?????? Γιατί πήρες Ίβανσιτς και δεν προώθησες Γκάντζεφ? Γιατί ψάχνεις για επιθετικό, δεν υπάρχει ένας άξιος μικρός? Ο Τόργκελε ήταν καλύτερος του Μάντζιου κτλ?
ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ-διοικητικά μιλάω? Οι άνθρωποι είναι τυχάρπαστοι και λειτουργούν με προχειρότητα. Είναι δυνατόν ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥΝΙΟΘ?

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Μιχάλη για όσα έγραψα, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς για Γκόντζο, Ντέρμπυ και φιλοσοφία ΠΑΕ στις ακαδημίες.....ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΗ Ε?....Περιμένω πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κουτόχορτε θα σχολιάσω μόνο αυτό που είπες για τον Νίνη και τις Ακαδημίες, μιας κι εγώ είχα πει ότι αποτελούν ένα καλό που πρέπει ν' αναγνωρίσουμε στην ΠΑΕ - και συ φαίνεται πως ούτε κι αυτό το δέχεσαι.

Οι Νίνης, Γκάντζεφ, Σιόντης, κ.λπ. είναι ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ. Κάτω από 20 χρονών. Όπως λοιπόν είπαν έμπειροι μπαλαδόροι μας για τον Νίνη, τόσο μικρής ηλικίας ταλέντα πρέπει να τα διαχειριστείς με προσοχή ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, για να μην καούν σαν αθλητές. Δηλαδή ότι θα πρέπει να παίζουν επιλεκτικά, σε ορισμένα παιχνίδια και μόνο. Κοντολογίς, αντίθετα απ' ό,τι λες, θα ήταν λάθος να στηριχτεί η ομάδα μας σε αυτούς και να μην αποκτήσει άλλους, μεγαλύτερης ηλικίας παίχτες.

Λες ότι ο Νίνης ήταν αποτέλεσμα συγκυρίας τραυματισμών και νοοτροπίας του Μουνιόθ, και όχι της ΠΑΕ. Σωστό τεχνικά το δεύτερο. Αλλά ο Μουνιόθ τίνος επιλογή ήταν, αν όχι της ΠΑΕ; Γιατί βλάφτει να το αναγνωρίσουμε αυτό δηλαδή;

Όσο για το αν ο Νίνης ήταν αποτέλεσμα συγκυρίας τραυματισμών, πού είναι το περίεργο ή το πρόβλημα; Κι ο Έμπεντε έπαιξε λόγω τραυματισμού του Γκαλίνοβιτς! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι οι ομάδες! Αντί να λέμε "ευτυχώς που σε μια συγκυρία τραυματισμών υπάρχουν ΑΞΙΟΙ παίχτες για την α ή β θέση", πάλι στην ΠΑΕ τα χώνουμε;

Λίγη μετριοπάθεια αδερφέ μου. Κανείς δεν αντιλέγει για τα τεράστια σφάλματα της ΠΑΕ και του Τζίγγερ! Αλλά το να ψάχνεις αρνητικά ακόμα και στα θετικά, καταντάει εμπάθεια άνευ λόγου και προοπτικής.

Υ.Γ. Τον ΜΠΑΚΕ τον στήριξε και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ (που δεν είχε στηρίξει τον ΣΟΥΜ, αν θυμάσαι). Και τι μ' αυτό; Να βγούμε με πανό εναντίον του ... Μένιου; Ανεπίτρεπτες τέτοιες "λογικές". Και στην τελική: είναι πιο επικίνδυνος ο Γκόντζος των 4.000 φύλλων από τον Ερπετόπουλο των 40.000 φύλλων και της τηλεθέασης παντός καιρού; Σιγά τα ωά μωρέ! Δεν μου το βγάζει κανείς απ' το μυαλό ότι έχουμε να κάνουμε με ενδοδημοσιογραφικά μαχαιρώματα και τίποτε άλλο.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε Μιχάλη πες μου κάτι σε παρακαλώ πολύ....Ποιός έχει κάνει συνεταίρο τον εχθρό που φοράει κόκκινα? Ποιός φαίνεται να έχει ξεχάσει τα κλεμμένα πρωταθλήματα που ορθώς αναφέρεις? Με τον εχθρό δεν έχει συνασπιστεί ο ραλίστας για να γίνει η από παρθενογέννηση Σούπερ-Μπόχα?
Επιγραμματικά γιατί κουράστηκα. Αν πιστεύεις τον προπονητή Μουνιόθ δεν το υπογράφεις για 8 μήνες. Αν πάλι το πρόβλημα ήταν οι φιλοδοξίες του ίδιου, του λές κύριε εγώ θέλω να λύσω μόνιμα το θέμα του προπονητή και όχι να ψάχνω εκ νέου σε 8 μήνες, δέχεσαι? Εάν πάλι είναι ανυποχώρητος, λες εντάξει-βάζεις και μία καλή ρήτρα στο συμβόλαιο και αν η Ισπανική Ομοσπονδία τον θέλει διακαώς τουλάχιστον θα αποζημιωθείς αδρά, και εκείνος θα εκπληρώσει το όνειρό του. Κερδισμένοι αμφότεροι. Η παρούσα κατάσταση είναι απλά ΠΡΟΧΕΙΡΗ. Δεν το βλέπεις?
Τα πλάνα φίλε μου για είναι ειλικρινή και με προοπτικές, πρέπει να ξεκινούν απο μία ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ προϋπόθεση:την ύπαρξη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, αξίας υπέρτερης από την έως τώρα δυναμική της ομάδας και από καλύτερη ποδοσφαιρικά σχολή. Δεν στηρίζεις 5ετή πλάνα σε Σουμ, Σκάζνι και Μπάκε.
Εν συνεχεία ο προπονητής, που αποδεδειγμένα σου κάνει και έχει προοπτική μακροημέρευσης, αξιολογεί το υλικό, προωθεί τα ταλέντα που πιστεύει και προτείνει κάποιες αξιόλογες μεταγραφές...Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Όχι ο Λιβαθηνός, ο αλφα ή ο βήτα παρατρεχάμενος.

Ανώνυμος είπε...

@all: Είστε (είμαστε) ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι ο Μουνιόθ τον οποίο εκτιμώ για την παιδεία του, ΘΕΛΕΙ να μείνει? Έχει δηλώσει ο άνθρωπος κάτι τέτοιο? Δεν έχω ακούσει κάτι, οπότε θεωρώ άδικο να ρίχνει κανείς ΠΑΛΙ το μπαλάκι στην ιδιοκτησία. Νομίζω άλλωστε ότι το ποδοσφαιρικό του όνομα του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερες βλέψεις από τον πάγκο της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες παρατηρήσεις:
@κουτόχορτο: Γράφεις «Ο Νίνης ήταν συγκυρία τραυματισμών και νοοτροπίας Μουνιόθ, όχι πολιτική διοίκησης». Τον Μουνιόθ προς τον προσέλαβε?
@Μιχάλης (σαν reference στα ερωτήματα που έθεσες): Γράφεις «Φαντάζεστε να ακούγε ο Τζίγγερ ή ο Σούμ τους υποστηριχτές του "Ψυχάρα" και να έπαιζε σε κρίσιμα παιχνίδια ο προδότης; Σαν τους μαλάκες, ΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, φωνάζαμε για τον "Ψυχάρα" ενώ είχε ήδη κλείσει στις ψαροκασέλες.» ΣΩΣΤΟ. Ο "Ψυχάρας" είχε ΗΔΗ συμφωνήσει (ο Λυράκης ο μάνατζέρ του σε μεταμεσονύκτιες συναντήσεις με το Λούβαρη – παράνομο ζεύγος θυμίζει αλλά είναι αλήθεια) από τον Ιανουάριο να πάει στο γαύρο. Η ΠΑΕ το ήξερε γιαυτό και τον έκοψε. Φτάνει πιά με τα πουλητάρια. Βαρέθηκα να ακούω για αυτούς. Φυσικά, η ΠΑΕ τι θα έπρεπε να κάνει? Εσείς αν είσασταν ιδιοκτήτες τι θα κάνατε? Δε θα τον κόβατε?

Επίσης γράφεις «Το πρωτάθλημα της Ριζούπολης από τους παίκτες το έχασες;» Το Πρωτάθλημα όχι, τον αγώνα ναι. Πέραν του ότι δεν εμφανίστηκε κανείς απο την ΠΑΕ στο γήπεδο (γιατί έτσι είθισται στα Ελληνικά Ντέρμπυ) να πάρει την ομάδα να φύγει, η ευθύνη των παικτών (των Ελλήνων) είναι ότι πήγαν στον Κόκκαλη με το χέρι απλωμένο. Η ΠΑΕ το έμαθε, εξ ου και η «διάλυση» της ομάδας αυτής. Αντε γιατί και με αυτό βαρέθηκα να ακούω την κάθε παπαριά.

Επίσης γράφεις ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥ;;; Αν διαβάζετε/ακούτε ΚαρπετοΠανούτσους, θα συμφωνούσατε ΟΛΟΙ με το Μιχάλη. Όπως είπε και κάποιος, διαβάσατε τι έγραψε ο κοντός φασίστας εχθές στη φυλλάδα για τη διαιτησία? Πλήρης απενοχοποίηση Κόκκαλη. Και μόλις τώρα στο Ρ/Σ τρομερή αβάντα στους γαύρους – Έλεος. Αναστόπουλος επί παντός του επιστητού. Ποιός? Ο... κεφτές που είναι γνωστό στην αθλητική πιάτσα ότι εκτός από βλάκας (ρωτήστε το μέντορά του τον Αλέφαντο-ζουμερή ιστορία όταν πρωτοπήγε προποντηής στα Γιάννενα), έχει δαγκώσει για δανεικά όποιον φοράει παπούτσια. Τον προετοιμάζουν για την μετά-Λεμονή κατάσταση??? Η προπαγάνδα υπέρ του γαύρου είναι ΤΡΟΜΕΡΗ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ. Για ότι συμβαίνει βέβαια στη δική μας ΠΑΕ αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, σκωπτική διάθεση και στολισμένη αφ’ υψηλού αντικειμενική επικοιδομητική κριτική. Κι εσείς τρώτε τις σάρκες σας? Αν μπεί εδω μέσα γαύρος, θα τρίβει τα χέρια του από τη διχόνοια. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Στήριξη στην ομάδα και outing στους αντικειμενικούς υπαλλήλους απέναντι.

Και σε τελική ανάλυση, ναι, δεν είμαστε γαύροι, είμαστε σκεπτόμενοι, με επίπεδο φίλαθλοι κλπ. Όταν ο απέναντι σε πολεμάει με βρώμικα μέσα, όσο «κάθεσαι» στο επίπεδο τόσο θα χάνεις. Ανταπόδωση στα ίσια. Μουτζαχεντίν. Κι αυτό για μένα είναι ΜΑΚΡΑΝ η μεγαλύτερη παράλειψη της ΠΑΕ. Απ’ όσο είμαι σε θέση να ξέρω, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μπει η ΠΑΕ σε τέτοια διαδικασία (δημιουργία μουτζαχεντίν) ή να «βγεί μπροστά»-αναλάβει την (ενεργή) προεδρία ο Jigger ή κάποιος άλλος της οικογένειας, κατά το Ελληνικό μοντέλο. Πιστεύουν στο μοντέλο ιδιοκτήτης αλλά όχι και πρόεδρος. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα (απολύτως οικονομικά μετρώντας το) ήταν η επιτυχής θητεία του Άγγελου Φιλιππίδη. Στο τέλος της τριετούς θητείας του, άφησε 17 εκ. Ευρώ ταμείο και τον Κύπριο πληρωμένο. Κι επειδή ο Φιλιππίδης είχε επίπεδο, και μιλούσε με όρους τεχνοκρατικούς άρα δυσνόητους για τα πιθήκια-υπαλλήλους απέναντι, τον κορόιδευαν και τον έσφαξαν στο γόνατο. Οι απέναντι.

WAKE THE FUCK UP

Ανώνυμος είπε...

φιλε Μιχαλη προσωπικα δεν γιουχαρω-μπορει να γυρισω στο διπλανο μου να πω'τι τον βαζει τον αχρηστο"οταν βλεπω τις ζειμπεκιες του Μπισκαν,Του Σεριτς,του Βυντρα,αλλα δεν γιουχαρω-και νομιζω ειμαι ο μονος εδω μεσα που εχω γραψει "μην την πεφτετε στους παικτες".Κι ο λογος εινα απλος
1)δεν προσφερει τιποτε εκτος ενος βραχυπροθεσμου φοβου
2)κοστιζει στο κλιμα και το πρεστιζ της ομαδας.Κανει το νεοφερμενο ξενο να θελει να φυγει,το Μουνιοθ να αναρωτηθει"που ηρθα ο ανθρωπος"και τους ελληνες να το προσμετρουν οταν σκεφτονται την προταση μεταγραφης/ανανεωσης
Για αυτο θα επαναλαβω-λυση δεν ειναι το κραξιμο των παικτων,λυση θα ερθει απ'το "κεντρισμα"της διοικησης.Δεν ξερω αν οι οργανωμενοι τα ειπαν ολα ενταξει στο Τζ.,αν ειναι ετσι ντροπη τους.
Πιστευω οτι καποιοι απο μας που δεν προσδοκουμε δωρεαν εισιτηρια ή σιτιση απ το Τζιγγερ θα τα λεγαμε ευγενικα αλλά "χυμα"και ναι,αυτο ειναι ΥΠΗΡΕΣΙΑ προς τον Παναθ/κο.
Αλλωστε το οτι τοσοι ανθρωποι αναλισκουμε τον πολυτιμο χρονο μας καθημερινα εδω,χωρις κανενα ιδιον οφελος,αγαπη για την ομαδα μαρτυρα,
κι οχι διαθεση για εμφυλιο.
Θα περιμενω να δω τις κινησεις μεχρι τελους της μεταγραφ.περιοδου.Τελος για την ανανεωση του συμβολαιου του Μουνιοθ, αν (ειχε) γινει προταση η ΠΑΕ θα μπορουσε να το (εχει) δημοσιοποιησει καθως και τους λογους που ο προπονητης επιφυλασσεται να απαντησει.Παντως εχει δικιο ο Κουτοχορτος οτι δεν φαινεται να υπαρχει κανενα σταθερο πλανο,και οι επιλογες ειναι "αποψε αυτοσχεδιαζουμε".Επειδη ο αντιπαλος ειναι ισχυρος εντος ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ χρειαζεται ΜΕΘΟΔΟΣ+ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ σε πολλους τομεις για να τον εκτοπισεις,κι οχι τυχαιες κινησεις.
Αυτα ζηταμε και δεν κανουμε 'εμφυλιο".

Ανώνυμος είπε...

sorry anonymous is squarelogic

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη,

Έχω συμφωνήσει αρκετές και έχω διαφωνήσει περισσότερες φορές με τα επιχειρήματά σου, τα οποία αναγνωρίζω ότι πάντα έχουν μια "αυτοσυνέπεια".

Νομίζω ότι το θέμα το εξαντλήσαμε και δεν συνεχίζω την επιχειρηματολογία.

Επίτρεψέ μου όμως μια "φιλοσοφική", ούτως ειπείν, κατακλείδα στη μόνιμη επωδό σου περί του "εχθρού".

Δεν στηρίζω κανέναν "μέχρις εσχάτων", ειδικά αν δεν συμφωνώ με τις μεθόδους και τις επιλογές του. Την ομάδα τη στηρίζω πάντα και, όπως ξαναείπα, θα πηγαίνω στο γήπεδο βρέξει-χιονίσει. Δεν ανήκω σε αυτούς που "κράζουν" παίκτες, προπονητές και παράγοντες, αλλά δεν μπορώ να είμαι πάντα ενθουσιώδης, όταν αυτό που βλέπω με ξενερώνει. Όμως, όπως είπαν και άλλοι σύντροφοι, άλλο ο Παναθηναϊκός, άλλο οι ιδιοκτήτες του. Θα ασκώ κριτική στο βήμα που κάθε φορά θα επιλέγω.

Επίσης, δεν θέλω να "ξεκληρίσω" κανέναν. Θέλω να βλέπω την ομάδα μου να παίζει ωραία μπάλα και να κερδίζει στα ίσια - ειδικά τους γαύρους. Και θέλω επίσης να ξαναζήσω τις φανταστικές ευρωπαϊκές βραδιές, που, από τότε που ήμουν παιδί, με έδεσαν ακόμα περισσότερο με τη συγκεκριμένη ομάδα.

Για να γίνουν όλα αυτά, στο σύγχρονο περιβάλλον του ποδοσφαίρου, χρειάζεται, όπως έχουμε πει χίλιες φορές, διοίκηση με όραμα και αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Απέχουμε παρασάγγας απ΄ αυτό, ως ομάδα και ως εταιρεία - δυστυχώς η συνολική εικόνα των τελευταίων ετών είναι συντριπτικά αρνητική.

Μακάρι να βελτιωθούμε, όλοι το ευχόμαστε κι αυτό επιδιώκουμε με την κριτική μας, γιατί οι αντικειμενικές δυνατότητες υπάρχουν και με το παραπάνω.

Γι αυτό επισημαίνουμε -με έντονο τρόπο- τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες. Για να ξαναδούμε τον Παναθηναϊκό όπως τον αγαπήσαμε και όπως τον γουστάρουμε. Ούτε οι "εμφύλιοι" μας αρέσουν, ούτε οι γκρίνιες, ούτε οι "καφρίλες". Αλλά έχουμε γνώμη και τη λέμε - και επίσης, για να δανειστώ το ψεωδώνυμο του φίλου συν-μπλόγκερ, δεν τρώμε κουτόχορτο...

Ανώνυμος είπε...

@Μιχάλης: Γράφεις: "Ο Μαλεζάνι σε έβγαλε 3ο αλλά σου ανέβασε 4εις πιτσιρικάδες και σε έκανε την νεότερη ομάδα του Πρωταθλήματος... σου έκανε ή δεν σου έκανε;"

Ποιός θυμάται με τι αισχρό τρόπο αποδομήθηκε ο Μαλεζάνι? Ποιός θυμάται ότι τα πιθήκια της εξέδρας έκραξαν το Λεοντίου επειδή φόραγε κόκκινα παπούτσια?

Κατά τα άλλα, τα "δομικά" προβλήματα είναι το μείζον κι όχι το κλίμα που δημιουργούν οι αντικειμενικοί απέναντι που γιγαντώνει το "σωστό" αισθητήριο των πιθήκων της εξέδρας...

WAKE THE FUCK UP