Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007

Αντριάνο

Καλή χρονιά σε όλους! Και καλά μυαλά στους διοικούντες την ΠΑΕ. Μακάρι να δούμε κάτι πολύ καλύτερο φέτος και να πάρει επιτέλους η ομάδα μπροστά...

Διαβάσαμε υποθέτω όλοι τελευταία στις εφημερίδες για το νέο "killer", "φονιά" κλπ κλπ Αντριάνο που ετοιμαζόμαστε να αποκτήσουμε (δανεικό) από την Πόρτο. Επιτρέψτε μου να διατυπώσω κάποιες απορίες σχετικά με τον επικείμενο δανεισμό:

α)Γιατί ένας παίκτης τόσο καλός και τόσο, μα τόσο, φονιάς έχει παραγκωνιστεί από την ομάδα του;

β)Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην επίθεση; Και ο Σάλπι; Και ο ΠΑΠ, που τόσο αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε; Και ο Γκέκας γιατί εξεδιώχθη με ανάρμοστο τρόπο το καλοκαίρι; Μήπως αυτό αποδεικνύει περίτρανα τις άθλιες επιλογές και την ασχετοσύνη της διοίκησής μας; Και δεν αναφέρομαι στους Σαλπι - Παπ, τους σέβομαι απεριόριστα. Απλά δεν νομίζω ότι προτεραιότητα σε μια ομάδα χωρίς άμυνα και με προβληματικό κέντρο, με αργή ανάπτυξη, είναι η απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού (αμφιβόλου, θα μου επιτρέψετε, αποτελεσματικότητας).

γ) Αν υποθέσουμε ότι πράγματι, όπως λέγανε, χρειαζόμαστε ένα βαρύ φορ, με όγκο, που θα παίρνει κεφαλιές, θα ανοίγει διαδρόμους και θα 'σπάει' τη μπάλα, είναι ο Αντριάνο, ύψους 1.80 και βάρους 72 κιλών, αυτός που χρειαζόμαστε;

δ) Βλέπε και β. Τόσα προβλήματα έχει ομάδα, στο κέντρο της άμυνας, στα άκρα της άμυνας, στην ανάπτυξη, στα εξτρέμ, από εκεί μας μάρανε να ξεκινήσουμε; Μα αν δεν αναπτύσσεται σωστά και γρήγορα η ομάδα, αν δεν βγαίνουν μπαλιές μπροστά, πώς να μας σώσει ο Αντριάνο και ο κάθε Αντριάνο, τη στιγμή που και ο Σάλπι μια χαρά "φονιάς" είναι, αρκεί να αξιοποιηθεί.

Αυτά ήθελα να θέσω, αυτές είναι οι απορίες μου με την έναρξη της νέας χρονιάς. Ελπίζω να είμαι απλά γκρινιάρης και ο Αντριάνο να φέρει -εκτός από γκολ- φώτιση στο Βύντρα, το Σέριτς και στις λοιπές μετριότητες ώστε να πάρουμε τα πάνω μας...


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

28 σχόλια:

shogun είπε...

Πολύ βάσιμες οι απορίες σου. Έχω την εντύπωση οτι απλά προσπαθούν πάλι με τσαπατσουλιές να εντυπωσιάαουν κόσμο μπας και πατήσει στο γήπεδο....

@petrosskl είπε...

Καλή Χρονιά παιδιά!
Με πολλή γκρίνια βλέπω ε;

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους!

Θεωρώ και γω ότι η ανάλυση του warzycha είναι εύλογη. Αντικατοπτρίζει την έλλειψη σχεδιασμού και τις σπασμωδικές αντιδράσεις μιας διοίκησης που βρίσκεται σταθερά σε αφασία.

Έχω παρ΄ όλα αυτά αποφασίσει να ξεκινήσω τη χρονιά με καλή διάθεση. Να ελπίσω ότι έχει σχεδιαστεί κάποια στοιχειώδης στρατηγική ενίσχυσης της ομάδας, με βάση τις εισηγήσεις του Μουνιόθ. Να περιμένω μερικές μέρες, μήπως και γίνουν οι κινήσεις στις θέσεις που μας "πονάνε", τις οποίες πολύ σωστά επεσήμανε ο warzycha - και οι άλλοι "σύντροφοι" τις προηγούμενες μέρες.

Όσο για τον Αντριάνο, δεν προτρέχω - εξάλλου, στην Πόρτο έπαιζε, Βραζιλιάνος γεννήθηκε, λογικά δεν είναι για "πέταμα". Ίδωμεν.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Η πραγματική ένδειξη ότι η διοίκηση σοβαρεύεται, θα είναι μόνο η ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΘ, για τουλάχιστον μία διετία - γεγονός που θα συνδυαστεί με την αποδοχή των εισηγήσεών του και την υλοποίηση των προτάσεών του.

Όσο αυτό δεν γίνεται - και τα τσιράκια της ΠΑΕ διαδίδουν ότι "...ο Μουνιόθ θα κριθεί από τα αποτελέσματα στο τέλος της σεζόν" - η καλή μου διάθεση εξανεμίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τις ενστάσεις του Warzycha, ότι δηλαδή η απόκτηση επιθετικού δεν είναι η άμεση προτεραιότητα για την ομάδα μας.

Οσο για τον Αντριάνο: ξεκίνησε βασικός και φέτος στην Πόρτο, αλλά λόγω ενός τραυματισμού (δεν ξέρω τί ακριβώς) έμεινε 1,5 μήνα έξω. Σε αυτό το διάστημα ο Πόστιγκα έβαζε συνέχεια γκολ και έτσι έχασε ο Βραζιλιάνος τη θέση του. Η Πόρτο παίζει το 4-3-3, με έναν στην κορυφή της επίθεσης και δύο εξτρέμ, τον Λισάντρο Λόπες από αριστερά και τον Κουαρέσμα από δεξιά. Για αναπληρωματικός του Πόστιγκα προτιμάται ο Μπρούνο Μοράες, που είναι μικρός και θέλει η Πόρτο να τον αναδείξει, ενώ στην κορυφή μπορεί να παίξει και ο Λισάντρο Λόπες.

Για την Πόρτο είναι μεγάλος ο Αντριάνο, 28 χρονών. Ξέρετε όλοι ότι είναι ομάδα που θέλει να βγάζει συνέχεια κέρδη από τα "προϊόντα" της και άλλη ευκαιρία να πουλήσει σε καλή τιμή τον Βραζιλιάνο δεν θα βρει.

Δεν είναι το "βαρύ" φορ που υποτίθεται ότι μας λείπει. Είναι όμως φορ περιοχής και παρότι δεν είναι πολύ ψηλός, έχει πολύ καλό άλμα και είναι ιδιαίτερα ικανός στις κεφαλιές. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση για την ομάδα, αλλά όπως είπα, όχι άμεση προτεραιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, κατοχυρώθηκε!

Όπως είπε και ο squarelogic σε προηγούμενο ποστ, μόλις αναλάβουμε το μάνατζμεντ της ΠΑΕ, ο latin ορίζεται "τσιφ σκάουτερ" για τη Λατινική Αμερική και ξεκινάει "σαφάρι" για "λαβράκια"!

Thrass είπε...

Παππά, όποτε βλέπω τη λέξη "Νίλσον" στην ίδια πρόταση με τις λέξεις "δεξί μπακ", ανοίγω κανέναν Καρυωτάκη για να ξανάρθω στα ίσα μου :)

Για τον Αντριάνο: Είναι πλέον φανερό ότι η ΠΑΕ το έχει βάλει στόχο να συνεχίσουμε να κλαίμε το Μιχαλάκη.

Πήραμε επιθετικό που είναι τρία εκατοστά τού μέτρου ψηλότερος τού Παπ. Και αρκετά κοντύτερος του Μάντζιου.

ΟΚ, τον είδα σε βιντεάκια στο utube και, πράγματι, είναι φορ περιοχής με σημαντικό εκτόπισμα και καλό άλμα. Αλλά δε φτάνει αυτό. Θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρή ομάδα; Δε γίνεται να μην έχουμε ύψος για τις στημένες φάσεις!

Δηλαδή από αυτούς που θα παίζουν βασικοί, πραγματικά ψηλοί θα είναι μόνο ο Τζιόλης κι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Γκούμα! Ή ο ίδιος ο Γκούμας.

Ο Ιεροκλής με το Μιχαλάκη θα κάνουν πάρτυ στο Καραϊσκάκη. Για να μην πω τι θα γίνει αν διασταυρωθούμε με καμιά πραγματικά σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Warzycha και φίλοι Καλή Χρονιά καταρχήν ... και πάμε στα περί ΑΝΤΡΙΑΝΟ.

Τα περί παίχτη-σανίδα σωτηρίας για την ομάδα μας αποτελούν την πρώτη αντίδραση ΤΩΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ" στο άκουσμα της απόκτησης του Αντριάνο. Αντανακλαστικά, αρχίζουμε ν' απαντάμε σ' αυτή τη μεθοδεία τους ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ και τον παίκτη και την επιλογή του.

Λάθος το ένα, λάθος και το άλλο. Και μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι δεν χρειαζόμαστε έναν επιθετικό! Το γεγονός είναι ένα και πολύ απλό: έχοντας φτάσει στο σημείο Δεκέμβρη μήνα να παίζουμε αναγκαστικά (τραυματίες οι Παπ και Μάντζιος) με ΕΝΑ μόνο επιθετικό, τον ΣΑΛΠΙ, η απόκτηση ενός ακόμα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Κι αν αυτός είναι ένας παίκτης με τις συστάσεις του Αντριάνο, ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (αλλά βέβαια στο γήπεδο θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του). Ειδικά για μια ομάδα που, εκτός από το πρωτάθλημα και το κύπελο, θα παίξει σε λίγο καιρό και στην Ευρώπη, και δεν μπορεί να έχει ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ επιθετικούς στο ρόστερ της!

Φυσικά, για το ότι φτάσαμε να μείνουμε με ένα μόνον επιθετικό ενεργό, φταίει ο κάκιστος σχεδιασμός της διοίκησης (μην τα ξαναλέμε). Με την απόκτηση όμως του Αντριάνο κάνει μια διορθωτική κίνηση κι αυτό δεν βλάφτει να το δεχτούμε, έτσι δεν είναι;

Όσο για τον ΓΚΕΚΑ, κι εγώ ήμουν κατά της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ του. Ωστόσο, ας δούμε την όλη ιστορία πακέτο: ζητάμε τον ΣΑΛΠΙ και ο ΠΑΟΚ δέχεται με χρήμα (2εκ) συν τον Γκέκα. Εάν δεν τους δίναμε τον Γκέκα, δεν θα παίρναμε Σάλπι, είναι πολύ απλό, και μπορεί να τον έπαιρνε ο Κρόκους. Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΖΑΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ;

Πάμε παρακάτω: ο Γκέκας αρνείται να παραχωρηθεί ΔΑΝΕΙΚΟΣ στον ΠΑΟΚ και ΠΡΙΝ κλείσει η μεταγραφή του Σάλπι, βγαίνει χωλομένος και "δίνει" την όλη υπόθεση στα μμε. Η ΠΑΕ θεωρεί ότι έβαλε σε κίνδυνο τη μεταγραφή και τον βάζει στο ψυγείο προς παραχώρηση (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΔΑΝΕΙΚΟ).

Και σας ρωτάω: να έχουμε και Σάλπι και Γκέκα δεν γινότανε. Να μην πάρουμε τον Σάλπι (με μεγάλη πιθανότητα να μας τον κλέψει ο Κρόκους) σήμαινε γιούχα κι ανάθεμα έως τη συντέλεια του κόσμου. Βάλτε κι ότι ο Σάλπι είναι παιχτρόνι .... τι θα κάνατε εσείς;

Εγώ θα έπαιρνα τον Σάλπι ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ από το καλοκαίρι - κι αυτό (το ότι δεν πήρε άλλον έναν, αφού μάλιστα έδωσε και τον Τσίγκα) καταλογίζω σαν το μόνο λάθος της ΠΑΕ εδώ.

Και κάτι ακόμα, στο περιθώριο αυτής τη ιστοριούλας. Ο ΤΣΙΓΚΑΣ μας ξανάρθε! Ο ΜΠΙΔΗΣ, ούτε στον ΠΑΟΚ πρόκειται να μείνει.

Ανώνυμος είπε...

τελικά αντριάνο γιοκ....

τι τα αποκαλύπτουν από την ΠΑΕ αν δεν είνια σίγουροι.. να ξεφτιλίζονται θέλουν?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς (για μένα) ή ευτυχώς (για άλλους) ... γλυτώσαμε από τον παραγκωνισμένο φορ της Πόρτο!

Απ' ό,τι διαβάζω (Derby και Α.Η.), ενώ τα είχαμε βρει με την Πόρτο σε όλα, δεν συμφώνησε τελικά ο παίκτης. Παρά τα καλά λόγια που του είχανε πει, λέει, ο Ασουνσάο κι ο Άλβες, έμαθε από κάποια άλλη πηγή (παίκτη ή μάνατζερ) ότι στην ομάδα μας το γενικό κλίμα είναι πολύ βαρύ ... και δεν θέλησε να το φορτωθεί κι αυτός.

Μα καλά, δεν του είπε κανένας ότι π.χ. οι εξτρά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία υπό την προστασία των ΜΑΤ έχουν την πλάκα τους;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαντούκα υποτίθεται του είπε άσχημα λόγια, αλλά δεν το πιστεύω. Και αν δεν ισχύει 100% ντροπή στους "δημοσιογράφους" που τα ρίχνουν στον άνθρωπο.

kornass είπε...

Πάλι οι κακοί οπαδοί φταίνε; ΕΛΕΟΣ ρε τζιγγεροσαρμά. Έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Τα περί Μαντούκα τα γράφει η "Αθλητική Ηχώ". Καλά, που το μάθανε; Του έχουνε βάλει κοριούς στο τηλέφωνο; Χαχαχά! Μαλακιούλα μου φαίνεται, αλλά από μαλακιούλες μας έχει συνηθίσει η κάποτε καλή εφημερίδα, δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

@ Kornass, οι τζιγγεροσαρμάδες βρίσκονται παντού:

"Η αναπάντεχη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Πορτογαλία, οφείλεται στο κακό κλίμα που υπάρχει την δεδομένη στιγμή στην ομάδα καθώς και στις άγριες διαθέσεις που εμφάνισαν οι οπαδοί στους τελευταίους αγώνες πριν από το πέσιμο της αυλαίας του 2006." - Κ.Μπαρμπέας, στο balla.gr, όπου (κι αυτός) αποκαλύπτει ότι οι ανωτέρω πληροφορίες δόθηκαν στον Αντριάνο από τον Μαντούκα [πρόσεχε, σου έχουνε βάλει κοριούς οι πάντες παλικάρι μου :-)]

Old Boy είπε...

Eμένα μου είναι σχεδόν αδιάφορο αν χάσαμε τον Αντριάνο και να θα πάρουμε άλλον στην θέση του. Πέρασε τόσος καιρός από το ματς στην Κέρκυρα και ουδεμία διοικητική αλλαγή, ούτε σε επίπεδο προσώπων ούτε σε επίπεδο νοοτροπίας, είδα. Γι' αυτό και ο σούπερ σέντερ φορ να έρθει μπορεί να πάει άπατος, όπως και κανείς να μην έρθει, η ομάδα μπορεί να παίξει πέντε φορές καλύτερα, αν αλλάξει ατμόσφαιρα, κλίμα, ψυχοσύνθεση.

Ανώνυμος είπε...

Old boy έτσι είναι, όπως το λες, όμως σέντερ φορ χρειάζεται η ομάδα επειγόντως ... από το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Nα πω και κάτι ακόμα με αφορμή τη μεταγραφολογία, και τους γαργαρισμούς περί "σούπερ παιχτών".

Οι μεταγραφές δεν φτιάχνουν ομάδα! Χρειάζονται ΚΑΠΟΙΕΣ, σαν πινελιές σ' έναν ήδη καλά σχεδιασμένο πίνακα - τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η "λογική" περί "παιχτών-σανίδων σωτηρίας", είναι Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΣΑΘΡΟ υπάρχει στο ποδόσφαιρο και φυσικά απλώς απηχεί τη μυθολογία περί "ποιοτικών παιχτών που κάνουν τη διαφορά", η οποία καλλιεργήθηκε έντεχνα από το περί την "Επένδυση" Κύκλωμα ώστε να ντύσει και να δικιολογήσει κάποιες νίκες της Γαβριέλας, που φυσικά δεν οφείλονταν σε παίχτες της αλλά σε σφυρίχτρες και σημαιάκια.

Το πόσο σαθρή και ψεύτικη είναι αυτή η μυθολογία, αποδείχτηκε άλλωστε περίτρανα κάθε φορά που η Γαβριέλα βγήκε στην ΕΥΡΩΠΗ, όπου ελλείψει σφυρίχτρας οι περίφημοι "ποιοτικοί παίχτες" της ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΆ και καταποντίστηκαν στη γελοιότητα.

Η τρέλα περί "σούπερ μεταγραφών" και "σούπερ παιχτών" ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ αλλά και τους ίδιους τους παίχτες: τουλάχιστον από την παράκρουση με τον ΑΝΤΕΡΣΟΝ αλλά και με τον ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ αυτό έπρεπε να το έχουμε καταλάβει.

Σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είχαμε ανέκαθεν ένα ουσιαστικό ποιοτικό χαρακτηριστικό, που μας διαφοροποιούσε από τους απέναντι: ήμασταν Ο-ΜΑ-ΔΑ κι όχι αυτό το ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ του Λιμανιού, που οι μάζες του ηδονίζονταν με 2-3 "φαντεζίστικα" τσαλιμάκια κάποιων παιχτών νομίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι ΤΣΙΡΚΟ.

Το ότι εμείς ήμασταν ανέκαθεν ΟΜΑΔΑ, αποτελούσε άλλωστε και το σήμα κατατεθέν του Παναθηναϊκού μας, που το αναγνώριζαν ΑΠΑΝΤΕΣ (φίλοι κι αντίπαλοι), αλλά και το λόγο για τον οποίο εμείς ΔΙΑΠΡΕΨΑΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ κόντρα σε ομάδες με σαφώς καλύτερες μονάδες.

Αν ξεχάσουμε κι απεμπολήσουμε αυτό το σήμα κατατεθέν του Παναθηναϊκού μας, χάριν της σαθρής μυθολογίας που προανέφερα και η οποία καλλιεργήθηκε έντεχνα και κυριάρχησε αυτή τη 10ετία επηρεάζοντας ακόμα και τους οπαδούς μας, τότε πολύ απλά ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ ... με όλες τις τραγικές συνέπειες που αυτό επιφέρει σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

Οι μονάδες δεν φτιάχουν ομάδα, όσο "σούπερ" κι αν είναι. Αντίθετα, η ΟΜΑΔΑ φτιάχνει τις μονάδες, αναδεικνύοντας τα χαρίσματά τους και μειώνοντας τις αδυναμίες τους: π.χ. με την αλληλοκάλυψη, την κίνηση χωρίς τη μπάλα και τα ξεμαρκαρίσματα που επιτρέπουν τις γρήγορες πάσες, κ.λπ. σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό τομέα ... αλλά και με το ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ γενικότερα, από την ίδια την ομάδα έως τη Διοίκηση και τις κερκίδες.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ: ναι, χρειαζόμαστε σίγουρα π.χ, ένα σέντερ φορ δεδομένων και των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεών μας σε ΤΡΙΑ μέτωπα, και ναι το καλύτερο θα ήταν αυτός να είναι ποιοτικός ... αλλά ΕΩΣ ΕΚΕΙ. Ούτε γαργάρες, ούτε ανάθεμα, ούτε υπερενθουσιασμοί, ούτε υπεραπογοητεύσεις, ούτε τυμπανοκρουσίες ούτε ισοεδώσεις.

Ο-ΜΑ-ΔΑ προέχει να φτιάξουμε!!!

Σε ΟΛΑ τα επίπεδα: και στο γήπεδο, και στην ΠΑΕ, και στην κερκίδα!!!

Σε ό,τι αφορά την κερκίδα (μιας και τα λέμε σαν οπαδοί και μιας και τα περί ΠΑΕ τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε), ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ σημαίνει ότι π.χ. ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ... ούτε κι αναμεταξύ μας διχαζόμαστε κι ας διαφωνούμε.

left-handed είπε...

γεια σε ολους.
φιλε τουρτουρα, μολις επανελθει η παε στην πραγματικοτητα και σταματησει να κανει τους ghostbusters στο θεμα των οπαδων αυτοματως θα δει τι παιζει.
μεχρι τοτε ας συνεχισουν να ζουν στο δικο τους παραλληλο συμπαν το οποιο εχει δημιουργησει και συντηρει εντεχνως αυτος που ζει απο τετοιες καταστασεις μπας και πουλησει κανα φυλλο παραπανω.

καλα στομαχια σε ολους.

Ανώνυμος είπε...

@ left-handed καλωσόρισες κι από μένα.

Υ.Γ. Περί Derby και Γκόντζου σου απάντησε πολύ καλά ο φίλος Μιχάλης-Pappas10. Να προσθέσω μόνο το εξής: λες το πρόβλημα της ομάδας μας να είναι μια (ανοιχτά δηλωμένη άλλωστε) φιλοτζιγγερική εφημερίδα πολύ λίγων χιλιάδων φύλλων; Γιατί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα με την εφημερίδα αυτή! Εκτός κι αν πιστεύεις είτε ότι (1) εκφράζει ένα σοβαρό κομμάτι των οπαδών της ομάδας, είτε ότι (2) αυτοί που τη διαβάζουν είναι χαϊβάνια. Τι από τα δυο;

left-handed είπε...

thanks για τις απαντησεις αλλα περιμενα και μια τοποθετηση στο οτι η παε (καποιοι απο την παε) ειναι σε αλλο κοσμο. οι δηλωσεις του μεγαλομετοχου αυτο δεν εδειξαν? αν αυτος πιστευει οτι το περσινο πρωταθλημα χαθηκε για 3 βαθμους... ποιους εχει κοντα του και τι του λενε? μηπως ειναι οι ιδιοι που του λενε και για τους κακους και υποκινουμενους οπαδους?
και τελικα γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
γιατι οι παιχτες να μην μπορουν να καταλαβουν που βρισκονται? ποιανου δουλεια ειναι να τους δειξει? ποιος τους δινει κινητρο για να κανουν αυτο που αυτοι βλεπουν σα δουλεια τους με κεφι και μερακι(δε λεω για ολους τους παιχτες)?

φιλε τουρτουρα τιποτα απο τα 2 που λες δε συμβαινει.

Ανώνυμος είπε...

@ left-handed, αν διαβάσεις προηγούμενα comments δικά μου (ή του Μιχάλη), θα δεις τι λέω-σούρνω για την ΠΑΕ και τους παρατρεχάμενούς της ανευθυνοϋπεύθυνους. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται, ούτε είναι κι εξυπηρετεί τίποτα, ανά πάσα στιγμή κι ευκαιρία να της τα χώνουμε.

Για τις δηλώσεις λοιπόν του Τζίγγερ, στις οποίες αναφέρεσαι, έχω πει το εξής, που είναι κι αλήθεια στο κάτω κάτω: τις έκανε στα όρθια, μετά από μια συνεδρίαση της Σούπερ-Λίγκας, απευθυνόμενος σε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που τα έχωναν ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Οπότε καλά έκανε και τα είπε έτσι ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

Αν μιλούσε έτσι π.χ. ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΜΑΣ, τότε θα έκανε πολύ άσχημα. Αλλά δεν νομίζω να τους έχει μιλήσει ποτέ έτσι.

Υ.Γ. Χαίρομαι που λές ότι δεν ισχύει τίποτε από τα δυο. Μήπως μπορείς λοιπόν να μου εξηγήσεις, αν έχεις καταλάβει, γιατί κυκλοφορεί σε ορισμένους τόσο μένος εναντίον του Derby και του Γκόντζου ... σε σημείο μάλιστα να του επιτεθούν στην Πάτρα; Διότι εγώ το βρίσκω παράλογο.

left-handed είπε...

φιλε τουρτουρα (εχει γινει κλισε πλεον),
θα προτιμουσα να διαβασω τις σκεψεις σου σε καποιες (εστω) απο τις αποριες που εκφραζω παραπανω. Διαβασα πολλες απο τις προηγουμενες συζητησεις αλλα απαντηση σε αυτα που ρωταω δεν ειδα, για αυτο και τα ρωταω.
ας μεινουμε σε αυτα γιατι απο εκει ξεκινησε η κουβεντα. τα υπολοιπα τα συζηταμε πιο μετα.

Ανώνυμος είπε...

@ left-handed να σου απαντήσω λοιπόν.

1."οι δηλωσεις του μεγαλομετοχου αυτο δεν εδειξαν?" - ΟΧΙ, δεν έδειξαν ΑΥΤΕΣ οι δηλώσεις του Τζ. ότι είναι σε "άλλο κόσμο", που λες, διότι όπως εξήγησα έγιναν σε συγκεκριμένο πλαίσιο προς συγκεκριμένους ανθρώπους. ΑΛΛΑ πράγματα και κυρίως πράξεις δείχνουν το σοβαρό διοικητικό πρόβλημα της ΠΑΕ.

2. "αν αυτος πιστευει οτι το περσινο πρωταθλημα χαθηκε για 3 βαθμους...". - ΝΑΙ, για 3 βαθμούς χάθηκε. Όμως δεν χάθηκε ΕΞΑΙΤΙΑΣ αυτών των 3 βαθμών, φυσικά. Χάθηκε εξαιτίας της διάλυσης της ομάδας που πήρε το ΝΤΑΜΠΛ και συγκεκριμένα: απομάκρυνση Σουμ (σε λάθος χρόνο), αντικατάστασή του από τον απίθανο Σκάζνι (εκλογής του Τζίγγερ), απομάκρυνση Ζέκο. Εάν η ομάδα του ΝΤΑΜΠΛ έμενε άθικτη, σαφέστατα και θα έπαιρνε πάλι Νταμπλ την επόμενη σεζόν. Βέβαια δεν θα είχαμε μεγάλες χαρές στην Ευρώπη (αν και τη μετά το Νταμπλ σεζόν εκείνη η ομάδα δεν τα πήγε και τόόόόσο χάλια), αλλά κατά τη γνώμη μου (που ξέρω ότι δεν την συμμερίζονταν τότε πολλοί, ίσως ούτε και τώρα)η Ευρώπη μπορούσε να περιμένει ΜΙΑ σεζόν ακόμα, να πάρουμε ακόμα ένα ΝΤΑΜΠΛ σερί, να φύγει το άγχος και πάνω σ' εκείνη την ομάδα-ΒΑΣΗ να μπούνε πινελιές που θα την ανέβαζαν ποιοτικά μερικά σκαλιά ώστε να προχωρήσει και στην Ευρώπη.

3. "ποιους εχει κοντα του και τι του λενε?". - Δεν ξέρω. Μεταξύ αυτών πάντως είναι και ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Τάκης Οικονομόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ.

4. "μηπως ειναι οι ιδιοι που του λενε και για τους κακους και υποκινουμενους οπαδους?". - Λες να του λέει τέτοια ο Οικονομόπουλος;

5. "και τελικα γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?". - Δεν ξέρω. Ξέρεις εσύ;

6. "γιατι οι παιχτες να μην μπορουν να καταλαβουν που βρισκονται?". - Μήπως ΚΑΙ επειδή έπειτα από μια αποτυχημένη σεζόν καταφέρνουν να διπλασιάσουν τις αποδοχές τους (π.χ. ο ΠΑΠ, που η περσινή σεζόν ήταν τελείως αποτυχημένη και για τον ίδιον ατομικά) κι έτσι νιώθουν ότι βρέξει-χιονίσει δεν τρέχει τίποτα;

7. "ποιανου δουλεια ειναι να τους δειξει?". - Κατά πρώτον του Τζίγγερ. Που ωστόσο σκέφτηκε να τους ρίξει ΠΡΟΣΤΙΜΟ μόλις στο τέλος του α' γύρου φέτος, ενώ έπρεπε να τους είχε ταράξει από το 2ο κιόλας ματς με τον Ιωνικό εντός.

8. "ποιος τους δινει κινητρο για να κανουν αυτο που αυτοι βλεπουν σα δουλεια τους με κεφι και μερακι(δε λεω για ολους τους παιχτες)?". - Εάν κάποιος, και μάλιστα ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ (γιατί μιλάνε για ανθρώπους μεταξύ 22 και 31 ετών), νιώθει ότι βρέξει-χιονίσει θα παίρνει τα λεφτά του κανονικότατα, προφανέστατα και χάνει το οποιοδήποτε σοβαρό κίνητρο. Είναι λες τυχαίο που ένας σοβαρός προπονητής, ο ΜΟΥΝΙΟΘ, χρειάστηκε να τους δώσει ΤΥΠΩΜΕΝΟ 2ΣΕΛΙΔΟ με τους κανόνες πειθαρχίας, που στην Ισπανία θεωρούνται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΙ; Ή μήπως ήταν τυχαίο που πήραμε το Νταμπλ με τον ΖΕΚΟ στ' αποδυτήρια;

Αυτά. Περιμένω τις δικές σου απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Ανώνυμος είπε...

εχοντας λειψει 3 μερες απο το κλεινον αστυ(και απεχοντας βεβαιως απο εφημεριδες/ειδησεις),αμα τη επιστροφη,περιηγηθηκα στα αθλητικογραφ/κα σαιτ οπου εμαθα τα περι φιασκου ΑΝΤΡΙΑΝΟ,και μετα ηρθα εδω,οπου με εκπληξη ειδα οτι πλην 2-3 σχολιων περνατε ντουκου το ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ:

1)των εντελως ερασιτεχνικων κινησεων των ΤΖΙΓΓΕΡ & CO,που
α)κρατα σε αναμονη τον παικτη που προτεινε ο προπονητης ενω
β)ψαχνει για κατι καλυτερο
γ)τον βρισκουν και τον εχουν"κλεισει"μυστικα,οποτε και το "διαρρεουν"στον τυπο
δ)δεν ανησυχουν οταν τα ρεπορταζ δειχνουν ενδιαφερον κι αλλης ομαδας
ε)για να φανε"χυλοπιττα"απ τον "κλεισμενο φονια"2 μερες μετα

Τα ιδια με την καλοκαιρινη περιπτωση Χανσον δηλαδη,και λιγο χειροτερα μια και ο εν λογω παικτης ηταν εξ ορισμου παικτης παγκου φετος στην ομαδα του.
2)και πιο σημαντικο
ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΥΝΕΙ Ο ΠΑΟ οταν τρωει πορτα απο αναπληρωματικο παικτη μιας πριν λιγα χονια ισοδυναμης του ομαδας...
Η δικαιολογια που προβληθηκε(απο τη διοικηση εγινε αυτο?)μπορει να ισχυει εν μερει,μπορει και οχι,αλλα το γεγονος παραμενει και ειναι ενδεικτικο του ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ που εχουμε οδηγηθει.
Επιπλεον συμπεριφορες-"ντου" στους παικτες σιγουρα κανουν ζημια αφου δεν υπαρχουν αξιολογοι ξενοι που να ανεχονται την νοσηρη-αποπνικτικη ατμοσφαιρα του ελλην.πρωτ/τος.

Συμφωνω απολυτα με τον τζονυ αυτη τη φορα για την αναγκη να γινουν ΟΜΑΔΑ,αλλα αυτο δε γινεται με ευχολογια,ουτε και υπαρχει καμια συνταγη μαγικη.Ταχουμε γραψει σε αλλα σχολια,αλλα γελοιοτητες σαν τις ανωτερω δειχνουν οτι τιποτε δεν αλλαξε,οτι οι Ανίκανοι συνεχιζουν να μεν εχουν μυρωδια τι φταιει και ποιες οι δικες τους ευθυνες,και ποσο κοντα ειναι στο να διωξουν και την μοναδικη ακτινα ελπιδας,τον σοβαρο προπονητη που περαν πασης προσδοκιας ανελαβε μεσουσης της σεζον μια ΑΡΡΩΣΤΗ ομαδα.
Για αυτο περα απ τις εορταστικες ευχες που ταχυτατα θα αποδειχθουν χωρις αντικρυσμα,χρειαζεται να συνεχισουμε να υψωνουμε ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και να αξιωνουμε τις αναγκαιες ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ,και απο δω,αλλα και με επιστολες στους "αντικειμενικους"δημοσιογραφους που ομως μπορουν να περασουν τη φωνη μας σε μεσα με ευρυτερο κοινο.

Καλως σας ξαναβρηκα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Squarelogic καλή χρονιά!

Ποιός είναι ο παίκτης που λες ότι πρότεινε ο Μουνιόθ; Ο Μπαγιέστα; Σε ρωτάω γιατί δεν είδα πουθενά να αναφέρεται ότι αυτός ήταν πρόταση του προπονηταρά μας. Κάποιος άλλος;

Πάντως επιστολές προς τους "αντικειμενικούς" (προφανώς εννοούμε το ίδιο σινάφι μιας και τους βάζεις κι εσύ σε εισαγωγικά)δεν έχω στείλει παρά για να τους τα χώσω, πάντοτε ευγενικά βεβαίως και με επιχειρήματα, κι έτσι θα συνεχίσω.

Π.χ. στον Πάπα της "αντικειμενικότητας" κ. Νίκο Ασημακόπουλο, που πέρσι μετά τη νίκη μας επί του Θρήνου στο ΜΠΑΣΚΕΤ η πρώτη του ερώτηση σε παίκτη μας (ΕΡΑ ΣΠΟΡ) ήταν αν ... νιώθει ότι δικαιούται να χαίρεται για τη νίκη μας επειδή έγιναν επεισόδια, του έστειλα επιστολή όπου τον ρώτησα γιατί δεν έκανε ακριβώς ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ στον Στέλιο Γιαννακόπουλο μετά τη Ριζούπολη αλλά αντίθετα έγραψε (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ότι ο Stelios πρέπει να νιώθει και περήφανος γι' αυτήν.

ΠΟΤΕ λοιπόν δεν θα βολέψω τέτοιους τύπους να κάνουν τη "δουλειά" τους (εισαγωγικά κι εδώ), που βέβαια δεν είναι η δίκαιη, εύλογη και καλοπροαίρετη κριτική στα του Παναθηναϊκού, αλλά το ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΜΑ.

Υ.Γ. ΕΛ ΝΙΝΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! Τ' ότι υπέγραψε συμβόλαιο πριν λίγες μέρες κανείς δεν το ανέφερε (α ναι, μόνο το μισητό Derby), από εκείνους που μας τα είχανε πρήξει μήνες με τον ... Κονέ.

Ανώνυμος είπε...

επι της ουσιας,που ειναι η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ,διαφωνεις τζονυ?αυτο ειναι το μειζον απ'αυτη την ιστορια.Για το Νινη,μπραβο στο παιδι,αλλα καντε κρατει στους διθυραμβους για να μην του τα χωνετε μετα οπως στους Λεοντιου,Δαρλα,που με 2 γενναιες εμφανισεις νομισαν οτι εγιναν σταρ.Για αυτο θελει εναν ΠΑΤΕΡΑ στα αποδυτηρια,που να εχει τους παικτες απο κοντα,να τους ντοπαρει,να τους εξηγει σαν ανεξαρτητος παρατηρητης τι ζηταει ο προπονητης και που χρειαζονται βελτιωση,να μην αφηνει ταλαντουχους οπως ο Ιβανσιτς να απογοητευονται ή να βαριουνται...
Αλλα μονο ο Κοκκαλης μας διαβαζει μου φαινεται.Ο ραλιστας κοιμαται στον κοσμο του ακομα.Οταν αρχισει να τρωει πορτα κι απ τους ..Κυπριους,μπορει και ν'αναρωτηθει μηπως αρμενιζει στραβα.
Καλως σε βρηκα.
Εφυγες τελικα?

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic τελικά δεν πήγα πουθενά. Πάνω που ήταν να την κάνουμε για 2-3 μέρες, αρρώστησε η κόρη και τη βγάλαμε σπίτι. Σήμερα με τριγυρνάει κι εμένα το χτικιό, νομίζω... Αψούοουουουουου!

Για την απαξίωση, που λες σε σχέση με το όχι του Αντριάνο. Σίγουρα ο Αντριάνο απαξίωσε να έρθει στην ομάδα μας, διότι σίγουρα αυτή είναι άρρωστη σε ΟΛΑ τα μέτωπα: διοικητικό, αγωνιστικό και οπαδικό.
Δε νομίζω να έχω πει κάτι άλλο έως τώρα, όπως επίσης έχω πει ότι την πρώτιστη ευθύνη την φέρει η ΠΑΕ, δηλαδή ο Τζίγγερ.

Αυτό άλλωστε το βλέπουν και το λένε ΑΠΑΝΤΕΣ (ακόμα κι ο Γκόντζος). Εκεί που εγώ διαφωνώ με κάποιους, δεν είναι η διαμαρτυρία, η πίεση κι η κριτική, αλλά ο ΠΟΛΕΜΟΣ κατά της ΠΑΕ με σαφή την προσδοκία να πουλήσει - διότι χωρίς αυτή την προσδοκία, δεν θα υπήρχε θέμα πολέμου.

Κι ο λόγος είναι απλός: δεν πιστεύω πως οι Βαρδ. πρόκειται να πουλήσουν την ΠΑΕ, ειδικά τώρα που πάνε και για γήπεδο. Οπότε ο πόλεμος δεν οδηγεί πουθενά.

Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες για τον Νίνη.

Υ.Γ.Δεν μου απάντησες: ποιός είναι ο επιθετικός που πρότεινε ο Μουνιόθ;

Ανώνυμος είπε...

τζονυ απ 'οτι διαβασα(για να εξηγουμαστε) ειχε επιλεξει τον Μπαγεστα.ΟΚ,ειναι 31,αλλα παιζει,δεν προερχεται απο πολυμηνη αποχη και πιθανως με το μπατζετ που του διεθεσε η ΠΑΕ δεν μπορει να ξητησει..το Ραουλ.
Καλο βεβαια θα ηταν να ξεραμε σε καθε περιπτωση τι ειχε ζητησει ο προπονητης,ποιες εναλλακτικες λυσεις ειχε προτεινει αν δεν ευοδωνοταν η 1η επιλογη του,και ποιος προτεινε αυτον που τελικα παιρνουμε ωστε να αποδιδονται και οι ευθυνες εκει που πρεπει.

Ανώνυμος είπε...

"Καλο βεβαια θα ηταν να ξεραμε σε καθε περιπτωση τι ειχε ζητησει ο προπονητης,ποιες εναλλακτικες λυσεις ειχε προτεινει αν δεν ευοδωνοταν η 1η επιλογη του,και ποιος προτεινε αυτον που τελικα παιρνουμε ωστε να αποδιδονται και οι ευθυνες εκει που πρεπει."

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!