Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006

Έλα απόψε στου Λουτσιάνο


Α ρε Γιούβε, σε λάθος χώρα παίζεις μπάλλα. Έλα εδώ, ρε Γιούβε, να μην σε πειράζει κανείς. Είσαι μικρό όνομα, Γιούβε, και αν πέσεις κατηγορία έπεσες. Θρύλος των γηπέδων δεν είσαι, Γιούβε. Κέρδισες ποτέ εσύ την Σάντος την ομάδα του Πελέ; Κέρδισες ποτέ εσύ τον Σάντος τον προπονητή της ΑΕΚ; Την Ζαγκλέμπιε; Νίκη σε Βαλκανικό έχεις κάνει ποτέ σου, Γιούβε; Ακόμη κι αν σε απαλλάξουν, Γιούβε, η ρετσινιά δεν θα σου φύγει ποτέ. Ενώ εδώ, όχι μόνο ρετσινιά δεν έμεινε, αλλά όλοι μιλάνε για τον θρύλο των 9 στα 10 (και που σαι ακόμα;).
Η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού χτίστηκε πάνω στη φαυλότητα. Κι αυτό, ό,τι κι αν γίνει, εγώ τουλάχιστον δεν θα το ξεχάσω.
ΟΛYMΠIAKΟΣ: ΨHΦIΣMA ΣTHPIΞHΣ AΠΟ TA ΔYΟ MEΓAΛA KΟMMATA KAI ΦΟPEIΣ TΟY ΠEIPAIA
Aσπίδα προστασίας
Δικομματική «ομπρέλα» από N.Δ. και ΠΑΣΟΚ στον Ολυμπιακό, αλλά και χαμηλοί τόνοι στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες το Δ.Σ. της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στο «Καραϊσκάκη» με αφορμή την απόφαση των Αθλητικών Δικαστών για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Οι πολιτικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί παράγοντες του Πειραιά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισαν σκληρή και άδικη την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό και περιμένουν δικαίωση από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης κάλεσε τον Δήμαρχο Πειραιά Χρήστο Αγραπίδη και όλους τους βουλευτές Πειραιά που θέλουν, να παραβρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα (10.00) στην εκδίκαση της έφεσης (θα εκδικαστεί και η έφεση του Πανιωνίου).
Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Καλούμε την Πολιτεία και όλες τις ομάδες να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους κατά της βίας, παροτρύνουμε τους φιλάθλους μας να απομονώσουν όσους προσβάλλουν την ιστορία του συλλόγου, εκφράζουμε την ευχή ότι το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα δικαιώσει και δεν θα τιμωρήσει τον σύλλογό μας για καταδικαστέες πράξεις ορισμένων ατόμων. Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Θεωρούμε ότι κάθε απόπειρα ανάμειξης της πολιτικής με το ποδόσφαιρο είναι επικίνδυνη και κατακριτέα από όπου και αν προέρχεται. Οι μέχρι σήμερα δραστηριότητες της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποδεικνύουν ότι έχει συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση και την πρόοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στηρίζουμε τα βήματα προόδου του Ολυμπιακού, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τις επενδύσεις, τα έργα υποδομής και τη σύγχρονη οργάνωση του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας με εκατομμύρια φιλάθλους, είναι ιδέα υπεράνω προσώπων και καταστάσεων και έτσι θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον. Καλούμε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού σε όλη τη χώρα να επιδείξουν τον απαιτούμενο αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία και να μην προβούν σε ενέργειες που δεν συνάδουν με την ιστορία και το κύρος της ομάδας μας».
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης κράτησε χαμηλούς τόνους και προέτρεψε τους οπαδούς της ομάδας του να μην προβούν σε συλλαλητήριο. Ο Δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης δήλωσε: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια. Όσοι δεν μπορούν να πορευτούν έτσι, θα αποβληθούν από την οικογένεια του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί μία ομάδα να πληρώνει τις αθλιότητες μερικών ανεγκέφαλων ατόμων. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Όποιος πειράξει τον Ολυμπιακό θα βρει όλους τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, απέναντί του».
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Τον λόγο πήρε και ο κ. Κόκκαλης: «Επειδή εδώ είναι πολλοί βουλευτές, θα ήθελα να πω πως είναι λάθος η παράγραφος του άρθρου 41Z που λέει ότι ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ευθύνεται για πράξεις ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση μαζί της. Γιατί αύριο που θα παίξει ο Ιωνικός με τον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω ποιοι μπορούν να πάνε, να κάνουν επεισόδια και να χαρακτηριστούν "Παναθηναϊκοί" και να την πληρώσει ο Παναθηναϊκός. Με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει κανένας λόγος τα πρωταθλήματα να παίζονται στα γήπεδα, αλλά στις δικαστικές αίθουσες. Καταδικάζω απερίφραστα συνθηματολογίες που ακούστηκαν από ορισμένους φιλάθλους, οι οποίοι τα είπαν εκνευρισμένοι από τα γεγονότα». Στη συνέχεια μίλησε ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας: «Κανένας πολιτικός φορέας δεν μπορεί να κοντύνει ή να ωφεληθεί από τον Ολυμπιακό. Εμείς ως Νομαρχία θέλουμε να προχωρήσουμε σε συλλαλητήριο κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης, η οποία το μόνο που δεν καταφέρνει είναι να προστατεύσει τους φίλαθλους από τη βία».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις του βουλευτή (N.Δ.) A' Πειραιά Παναγιώτη Μελά και του βουλευτή (ΠΑΣΟΚ) B' Πειραιά, Ιωάννη Διαμαντίδη.
Μίλησαν ακόμα ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού Γιάννης Βούλτσης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δημήτρης Σαράφογλου, ο Δήμαρχος Πόρου Σπυρίδων Σπυρίδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Πεταλάς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Νικόλαος Ανασόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, η υποψήφια βουλευτής της B' Πειραιώς κ. Μαρία Τσανάκη-Σορώτου.
Παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Άμυνας Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο υφυπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Νεράτζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, οι βουλευτές N.Δ. Ιωάννης Κουράκος, Γεώργιος Βασιλείου, ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, υποψήφιοι βουλευτές της N.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ της A' και B' Πειραιά.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ
«Ήταν λάθος του Ορφανού»
O βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) B' Πειραιά, Γρηγόρης Νιώτης προκάλεσε τις διαμαρτυρίες στελεχών της N.Δ. τονίζοντας ότι: « H κρίση σε δεύτερο βαθμό δίνει την ευκαιρία να διορθωθεί η αδικία. Δεν νομίζω πως ήταν σωστή η στάση του αρμόδιου υπουργού, αμέσως μετά τα επεισόδια να πει πως πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ήταν λάθος του, γιατί είναι άλλος ο ρόλος των πολιτικών».
Αμέσως προκλήθηκε ένταση από τους βουλευτές της N.Δ. Τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από παρέμβαση του κ. Κόκκαλη: «Εδώ είμαστε όλοι "Ολυμπιακοί" και θέλουμε να στηρίξουμε την ομάδα. Σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε αποδεκτό ψήφισμα». Ο βουλευτής (N.Δ.) A' Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος είπε: «Μη συνδέσει κανένας την κυβέρνηση με αυτά που έγιναν στον Ολυμπιακό. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι θα αντιδράσουμε χωρίς ακρότητες και υπερβολές που θα βλάψουν την ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: