Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006

ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Για να μην σας κουράσω θα πώ τα αυτονόητα για όποιον είναι αντικειμενικός. Στη καίρια θέση του τερματοφύλακα ο άλλος έχει του βασικό της Κροατίας και εμείς κάποιον που δεν έχει καν κληθεί. Από πίσω έχουν το μέλος ενώ εμείς τον μπαμπουίνο Έμπεντε.

Δεξιά πήραν Ζεβλάκοφ ενώ έχουν Πάντο, Πατσατσόγλου και Μαυρογενίδη. Εμείς έχουμε τον τραγέλαφο Βύντρα και τον Νίλσον.

Αριστερά τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα με Βενετίδη, Γεωργάτο(έστω για ένα ποιοτικό μισάωρο) και Ντομί. Εμείς πάλι με Δάρλα και Σέριτς.

Στο κέντρο της άμυνας θα πάρουν, όντως αυτή τη φορά, καλό κεντρικό αμυντικό ενώ ο Ανατολάκης που όλοι χλευάζουμε δεν νομίζω ότι είναι χειρότερος από τον Γκούμα και τον Κώτσιο. Για τον Μόρρις τώρα τι να πώ?Ποιόν απ’όλους τον φετινό ΑΘΛΙΟ ή εκείνον της πρώτης σεζόν? Α ξέχασα θα πάρουμε τον κεντρικό αμυντικό από τις καρδούλες της Χέρενφεν.

Στο κέντρο έχουν Τουρέ, Στολτίδη, Καφέ και Νε και εμείς Μπίσκαν, Τζιόλη, τον χοντοκώλη Άντριτς και ενδέχεται –που χλωμό το βλέπω- τον Άντερσον που λήγει(άλλη ξεφτίλα έρχεται) το συμβόλαιό του.

Αριστερά έχουμε τον κανένα ενώ αυτοί τον Τζόρτζεβιτς που ακόμα και στα γεράματα μας έχει για πλάκα, και απο πίσω τον κακομαθημένο αλλά παικταρά Καστίγιο.

Δεξιά έχουμε τον Μπίδη ενώ εκείνοι τον ταχύτατο και εξελίξιμο Παππά, συν Μπάμπαγκίντα(για πάγκο δεν είναι κακός).

Κεντρικό χαφ έχουν τον Ριβάλντο –όποτε χρειάστηκε καθάρισε κρίσιμα ματς και εν πάσει περιπτώσει είναι μια προσωπικότητα που είναι τιμή να τον δεις με την φανέλα της ομάδας σου-και εμείς τον πολυλογά και ανακόλουθο σε πράξεις Έκι.

Στην επίθεση αρχίζει το μέγα δράμα.Εμείς Γκέκα, Μάντζιο και πλέον Τσίγκα-νομίω τα σχόλια περιττεύουν-με τέτοια επίθεση δεν είσαι όχι για Ευρώπη αλλά ούτε για το πρωτάθλημα Τύπου και οι άλλοι Κωνσταντίνου, Οκκά, Ντάνι και σε λίγο τον ΠΑΠ. Μπορείτε να μου πείτε λοιπόν τι συζητάμε????Υπερτερούν σε όλες τις θέσεις χαλαρά.....Παράλληλα έχουν γήπεδο ωραίο και σύγχρονο ενώ εμείς το ψυχρό ΟΑΚΑ ενώ ο πρόεδρός τους τους υπολογίζει και τους φτιάχνει, ενώ το αστέρι ο Τζίγγερ κάνει ότι περνάει απο το χέρι για να μας δείξει ότι μας υπολογίζει όσο το άλογο την μύγα στα κόπρανα του.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ....και του παραχρόνου.....ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

7 σχόλια:

warzycha είπε...

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ισοπεδώνεις λίγο τα πράγματα (χωρίς να θέλω να ισχυριστώ ότι είμαστε και καλύτεροι). Και ξεκινώ: Τερματοφύλακας. Εδώ θα είμαι κάθετος. Δεν ξέρω ποιος έχει και ποιος δεν έχει κληθεί αλλά όλη η Ελλάδα έχει δει την αξία του Γκαλίνοβιτς (κάθε ματς και εκπληκτικές αποκρούσεις). Ο δε Εμπέντε απ' ότι θυμάμαι όταν έπαιζε βασικός, είναι μια χαρά για αναπληρωματικός. Το μπαμπουίνος το αντιπαρέρχομαι, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ (sorry). Μετά πάμε δεξιά. Ο Νίλσον είναι το δεξί χαφ της Σουηδίας, που ομολογουμένως δεν απέδωσε αλλά πιστεύω ότι μπορεί και θα δείξει φέτος κάτι καλύτερο. Για Βύντρα δεν συζητώ, δεν τον πάω. Αριστερά, Δάρλας είναι πολύ εξελίξιμος ενώ ο Σέριτς παίζει εθνική και ήρθε από το καμπιονάτο. Δεν τρελαίνομαι, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι άχρηστος. Ο Γκούμας πιστεύω ότι είναι καλύτερος από Ανατολάκη ενώ τον Κώτσιο πράγματι δεν τον πολυπάω. Όσο για το Μόρις, ας μην είμαστε τόσο σκληροί, πέρασε περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άχρηστος. Για το νέο κεντρικό αμυντικό, οψόμεθα. Στο κέντρο, πιστεύω ότι ο Μπίσκαν είναι καλός, και θα παίξει καλύτερα, ενώ ο Τζιώλης εξελίξιμος. Ασ δούμε και αν θα προσφέρει ο Άντερσον και κρίνουμε. Αριστερά και δεξιά, επίσης πρέπει να δούμε τι θα πάρουμε και αν αξίζει τον κόπο. Ο δε Μπίδης με έπεισε τελευταία ότι αξίζει, αν όχι βασικός, μια θέση στον πάγκο. Όσο για τον Έκι, συμφωνώ, μπορεί και πρέπει να παίξει καλύτερα. Ο δε Ριβάλντο, πιστεύω ότι φέτος θα είναι χώμα, θα συμπληρώσει τα τελευταία του ένσημα, βλέπεις δεν υπάρχει προοπτική Μουντιάλ για αυτόν. Όσο για επίθεση, εννοείται δεν θέλουμε να φύγει ο ΠΑΠ, αλλά ο Μάντζιος θεωρώ ότι είναι παικτάρα, ο δε Γκέκας μπορεί να είναι αντιεμπορικός αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι τα γκολ μετράνε, και ο άνθρωπος έχει αποδείξει ότι ξέρει να σκοράρει. Τέλος, αυτοί οι Ζεβλάκοφ, Νε, Μπόρχα του ΟΣΦΠ, μου είναι άγνωστοι, μπορεί να είναι παικταράδες, μπορεί όμως και παλτά. Θα δείξει...
Εν κατακλείδι, δεν προσπαθώ να πω ότι είμαστε καλύτεροι, απλώς πιστεύω ότι δεν είναι όλα μαύρα. Με ένα καλό κεντρικό αμυντικό και ένα (ή δύο) ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ακραίους, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι. Εύχομαι, τέλος, να δωθεί μια τελευταία ευκαιρία στο Σανμαρτεάν και να τον φωτίσει ο Θεός να παίξει λίγο από τη μπάλα που μπορεί.

PS Όσο για τον Καστίγιο, είναι πράγματι πολύ ταλαντούχος, θεωρώ όμως ότι είναι μεγάλο liability για τον ΟΣΦΠ λόγω απίστευτα κακού χαρακτήρα.

Thrass είπε...

Συμφωνώ με το Βαζέχα στα περισσότερα, εκτός:

από την περίπτωση του Γκέκα, που είναι καλός για Ελλάδα, αλλά για Ευρώπη δε μου κάνει.

Επίσης, στους παίκτες που χρειαζόμαστε, θα έλεγα ότι είναι μίνιμουμ 2 βασικοί ακραίοι (συν τον κεντρικό αμυντικό), ειδικά με τον Παπ να φεύγει.

Ο Βύντρα μπορεί να μην είναι Σεϊταρίδης, αλλά αμυντικά είναι πολύ καλός και τονε βλέπωσε μερικά χρόνια να είναι ο κορυφαίος αμυντικογενής Έλληνας παίκτης (όπως και να το κάνουμε, έσβησε ένα Ροναλντίνιο).

Κατά τ' άλλα, είναι αλήθεια, από πλευράς υλικού ο γαύρος μας έχει ξεφύγει και ενδέχεται να ξεφύγει κι άλλο.

warzycha είπε...

thrass: Για τον Γκέκα συμφωνώ, από άποψη Ευρώπης, Για δύο καλούς ακραίους, εισικά αν φύγει ο ΠΑΠ, επίσης συμφωνώ. Και πρέπει να είναι πράγματι πολύ καλοί, όχι ημίμετρα. Ο Βύντρα είναι μεν εξελίξιμος, αλλά αν κριθεί με βάση αυτόν που πουλήσαμε, δεν είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όσο για το γαύρο και αν έχει ξεφύγει, δεν είμαι τόσο σίγουρος ρε γμτ... Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια είναι σαν το μονόφθαλμο με τους τυφλούς, πόσο ακόμα θα σηκώνει το βάρος ο Τζόρτζεβιτς; Ακόμα με Ανατολάκηδες και Γεωργάτους στα τελειώματα είναι. Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω καθόλου τους νέους τους παίκτες, θέλω να δω πόσο καλοί είναι. Θα κάνω μια ερώτηση όμως: Αν τους παίκτες αυτούς τους είχαμε πάρει εμείς φέτος, θα ήμασταν ευχαριστημένοι, ή θα μουρμουρίζαμε 'τι είναι αυτοί που μας φέρανε;' Εγώ νομίζω το δεύτερο. Επιφυλάσσομαι όμως γιατί δεν τους έχω δει να παίζουν. Θα δείξει και από τις δικές μας μεταγραφές αν η ψαλίδα θα κλείσει ή θα ανοίξει και άλλο. (όχι ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρει παικταράδες ακραίους, ακόμη και οι Σκανδιναβοί δεν νομίζω ότι τελικά θα έρθουν :-(

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Καταρχήν δεν υπήρχε καμία ρατσιστική διάθεση για τον Έμπεντε. Σε μια ομάδα που παίκτες ίδιου χρώματος σαν τον Ολισαντέμπε άφησαν εποχή,δεν νοείται να λαμβάνεται το σχόλιο μου ως ρατσιστικό.Για την αριστερή πλευρά μίλησα για ισορροπία άρα δεν υπάρχει θέμα δικαιολόγησης της ποιότητας των εν λόγω ποδοσφαιριτών. Για τον Γκαλίνοβιτσ θα πω μόνο ότι όταν καιγόταν η ομάδα δηλαδή στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό ήταν απλά ΑΙΧΡΟΣ. Το ίδιο και στον επίσης κρίσιμο αγώνα με τον Ηρακλή που έφαγε κεφαλιά από την μεγάλη περιοχή. Μόνο κεφαλιά Van Basten τρως απο τόσο μακριά. Α και τώραπου το θυμήθηκα στον εκτός έδρας με την Βίσλα,λόγω του οποίου τρέχαμε στη ρεβάνς ήταν πάλι χείριστος. Τέλος το καλός ή το προσπαθεί είναι για τον Ατρόμητο και όχι για ομάδα με το ευρωπαϊκό προφίλ του Παναθηναϊκού. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα.Ότι έχουμε ξεχάσει τις ποδοσφαιρικές αξίες που πάντα είχε η ομάδα και βολευόμαστε με τους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ του Τζίγγερ, οι οποίο ούτε τα παπούτσια των Ρότσα, Σαραβάκου κτλ δεν είναι άξιοι να γυαλίσουν.

warzycha είπε...

Εντάξει, δεν είχε μόνο Ρότσα και Σαραβάκους η ομάδα, είχε και Ταράσηδες. Το θέμα είναι να έχεις σύνολο, δεν μπορεί όλοι οι παίκτες να είναι αστέρια πρώτου βαθμού, πάντα χρειάζονται και εργάτες. Βεβαίως, μπορώ να δεχτώ ότι μάλλον δεν έχουμε καν αρκετά αστέρια, και επαναλαμβάνω δεν μας πέρνει να διώχνουμε Παπαδόπουλους. Δεν ωραιοποιώ τα πράγματα, απλά ας τα δούμε λίγο γκρι, και ας περιμένουμε πριν τα βάψουμε εντελώς μαύρα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ασχολείστε. Το πρωτάθλημα έχει κλειδωθεί στον Πειραιά για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον. Εγώ θέλω να είναι κάπως ισχυρός ο Παναθηναϊκός, για να έχουν και μια κάποια αξία οι νίκες μας. Γιατί τώρα... ο πρώτος κερδίζει τον τρίτο. Και κάτι έγινε! Αλλά, ό,τι και να κάνετε, πάλι από κάτω θα είστε. Θυμηθείτε ότι την τεσσάρα στη Λεωφόρο τη φάγατε όταν είχατε ομάδα! Αυτό μην το ξεχνάτε!

Ανώνυμος είπε...

φιλαράκο αφού σου αρέσει τόσο πολύ η ομάδα του γάβρου, σκάσε τα φράγκα, γράψου μέλος, πάρε διαρκείας και πήγαινε να απολαύσεις τον σπουδαίο Ανατολάκη και τους παγκοσμίως φημισμένους Ντομοζεβλάκοφμπούτινες.Α, και τον Μάρκο Νε. Κανένας δε βλέπει στις κινήσεις των Βαρδινογιάννηδων το όραμα για τον ΠΑΟ των ονείρων μας, αλλά το να φτάνουμε σε σημείο θαυμασμού για τον πράκτορα παέι πολύ ...