Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2006

Q & A

Γιατί η Λάρισα και ο Άρης παίζουν με γάβρο και ΑΕΚ φουλ επιθετικά και με μας τρώνε σίδερα αμυντικά;
Όταν κάνεις τις λάθος ερωτήσεις μόνο λάθος απαντήσεις μπορείς να παίρνεις και να αποπροσανατολίζεσαι διαχρονικά.
Η σωστή -κατά τη γνώμη μου- ερώτηση είναι γιατί εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε καλά.
Αν απαντηθεί αυτή, όπως και να παίξει η κάθε Λάρισα και ο κάθε Άρης, λίγη σημασία θα έχει.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ σωστός φίλε old boy! Υπάρχει πρόβλημα επιθετικής ανάπτυξης στην ομάδα, νομίζω. Η άμυνα δεν βγάζει καλές μπαλιές μπροστά, το κέντρο δεν τρέχει όσο πρέπει, έχεις και τον ΠΑΠ να μη μπορεί να κοντρολάρει μπροστά, οπότε τι παιχνίδι να κάνεις; Πιστεύω πως ο ΕΚΙ θα δώσει σημαντική βοήθεια και λύσεις στον άξονα, αλλά σίγουρα θέλουμε 2 μεταγραφές.

Έως τότε, εγώ θα έπαιζα πίσω με ΜΠΙΣΚΑΝ αντί για ΓΚΟΥΜΑ, μπροστά θ' άφηνα στον πάγκο τον ΠΑΠ για λίγο καιρό, παίζοντας με ΕΚΙ-ΣΑΛΠΙ, και βάζοντας τον ΜΑΝΤΖΙΟ μέσα στην περιοχή σε ρόλο σαν του Μιχαλάκη να κόβει τη μπάλα για ΣΑΛΠΙ.

squarelogic είπε...

οταν δεν εχεις καμια συνεισφορά στην αναπτυξη απο τους(επιθετικα αναπηρους)πλαγιους μπακ,οταν ο λιμπερο δεν οργανωνει απο πισω,κι οταν δεν εχεις ενα γρηγορο χαφ να ενωνει τις γραμμες,τι περιμενεις?και τα λαγωνικα μας ψαχνουν βαρυ σεντερ φορ...θα τον θελουν να σπρωχνει τα επιπλα σε καμια μετακομιση φαινεται..

Old Boy είπε...

Αγαπητέ Αntikoala, ένα καλό που έχει το μπλογκ είναι ότι υπάρχουν καταγραμμένες οι απόψεις όλων μας και μάλιστα κατά τον χρόνο που γράφονται. Έτσι άμα ανατρέξεις θα δεις ότι και εγώ αλλά και άλλοι φίλοι έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στην εξωαγωνιστική αβάντα που έχει ο Ολυμπιακός σε σχέση με μας. ΄
Σαφώς και μια ομάδα δεν μπορεί να παίζει πάντα καλά.
Σαφώς και δεν παίζει ρόλο μόνο το πως παίζεις εσύ.
Αλλά δεν νομίζω ότι ως φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουμε χορτάσει ωραίο και παραγωγικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ώστε να αποτελούν γκρίνια ή κακόπιστη κριτική ποστ όπως αυτό.
Όλες οι ομάδες θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, τις καλές εποχές και τις κοιλιές τους. Και ναι στις κοιλιές παίζει ρόλο κάθε τι εξωαγωνιστικό.
Αλλά -σε ένα βαθμό δικαιολογημένα- το εξωαγωνιστικό παραλειτουργεί ως άλλοθι στην ομάδα, σε βαθμό που να μην προσπαθεί να διορθώσει το βασικό της πρόβλημα.
Εγώ πιστεύω σε αυτόν τον προπονητή και σε αυτό το υλικό και θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει πολύ καλύτερα.
Γι' αυτό και το παράπονό μου.

Thrass είπε...

Old Boy, συμφωνούμε. Αν και -ενώ για το Χατζάρα δεν μπορώ να πω τίποτα- ακόμα θυμάμαι πώς ο Όγιος άφησε εκείνο τον έγχρωμο παίκτη του να μαρκάρει μόνος του τον Καστίγιο επί... 3 τετ-α-τετ. Αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει τις υποθέσεις του.

Τζόνυ, δυστυχώς ο Μάντζιος τραυματίστηκε χθες και θα μείνει έξω μερικές εβδομάδες, από ό,τι ακούω.

Ανώνυμος είπε...

antikoala για την "πολύ περίεργη δεκαετία" (Ψυχομάνης προς Γκαγκάτση) τα έχουμε πει εδώ και δεν θα σταματάμε να τα λέμε, όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται. Αλλά πρέπει να λέμε και για την εικόνα της ομάδας μας. Γιατί, ναι μεν καμμιά ομάδα δε μπορεί να παίζει συνέχεια καλά, αλλά η ομαδάρα μας έχει κάνει σαφώς "κοιλιά" εδώ και 4 παιχνίδια (καλαμαριά, άρης, ραπίντ, λάρισα) κι έχει δείξει πού πονάει.

ΥΓ Με την ευκαιρία, για την "πολύ περίεργη δεκαετία" να θυμίσω και τα πέραν του τομέα της διαιτησίας "περίεργα": π.χ. όταν τελευταία αγωνιστική η Ξάνθη κατέβαζε εντός έδρας με το Θρήνο τα δεύτερά της "για να ξεκουραστούν οι βασικοί", τα ίδια μια άλλη χρονιά κι ο Αρούλης, κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Για Μπίσκαν συμφωνώ να τον δοκίμαζε αλλά αρχικά σε κανά πιο εύκολο παιχνίδι, γιατί είναι παντελώς αναξιόπιστος. Τέλος πάντων ας του δοθεί μια τελευταία ευκαιρία.

Για την Λάρισα και τον Άρη ατυχής συγκυρία είναι ότι είχαν ξεφτιλιστεί από τους άλλους 2 και μετά έπαιξαν με μας. Καλά ο Δώνης έπρεπε να φάει 5+4 και άλλα τόσα πέρυσι για να βάλει μυαλό

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι μιλάμε για δυο ξεχωριστά πράγματα.

Ναι, είναι σαφές ότι αν εμείς παίζουμε τη μπάλα που πρέπει, ο ρόλος των διαιτητών και η συμπεριφορά των αντιπάλων αποκτά μικρότερη σημασία. Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να παίζουμε πάντα καλά, ειδικά αυτή την περίοδο. Mε δεδομένα όσα έχουν προηγηθεί, είναι παράλογο να έχουμε απαιτήσεις για απόδοση υψηλού επιπέδου σε σταθερή βάση. Επί πλέον, εμείς είμαστε Παναθηναϊκοί, δεν είμαστε γαύροι. Αν η ομάδα μας παίζει καλά μπορούμε να ανεχτούμε και την ήττα. Ποδόσφαιρο παίζουμε, δεν μπορεί να νικάμε πάντα!

Από την άλλη όμως, συμφωνώ ότι πρέπει να επισημαίνουμε τις περίεργες συμπεριφορές των αντιπάλων ομάδων. Όχι για να δικαιολογούμε τις αδυναμίες μας, αλλά για να μη μας περνάνε για κορόϊδα! Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Λάρισα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ φέτος έπαιξε φέτος με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα. Στα υπόλοιπα ματς που την είδα, υποτίθεται ότι "υπηρέτησε την επιθετική φιλοσοφία που καλλιεργείται στην ομάδα...", μπήκε ανοιχτά και αφελώς στα παιχνίδια και εισέπραξε τεσσάρες με "κάτω τα χέρια".

Για τη συμπεριφορά του Άρη τα είπατε ήδη. Και μια που είναι "φρέσκο", ας κάνουμε μια αναφορά στο χθεσινό Αιγάλεω. Η συγκεκριμένη ομάδα, σε άλλη περίπτωση θα "έτρωγε τη μπάλα" μετά το 0-2. Αυτό που εγώ είδα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν ένα θλιβερό τσούρμο που φώναζε από μακριά ότι θα φάει τρία γκολ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πέρα από τις όποιες προθέσεις και τις μεθοδεύσεις των άλλων, φταίμε κι εμείς. Γιατί δίνουμε το δικαίωμα μέσα στο γήπεδο στους Ιωνικούς και τα Αιγάλεω να ελπίζουν και να πιστεύουν ότι μπορούν.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να δικιολογώ την κοιλιά που παρουσιάζει τελευταία η ομάδα, και τη δική της ευθύνη για τις εμφανίσεις της, να προσθέσω και το γεγονός ότι κάποια ματς, ειδικά με μικρότερες ομάδες, κρίνονται από συγκεκριμένου είδους "λεπτομέρειες" στις οποίες ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ρόλο παίζει η διαιτησία.

Π.χ. είναι δεδομένο στην Ελλάδα ότι μια μικρή ομάδα θα παίξει πολύ σκληρά τη μεγαλυτερη. ΑΝ ο κόρακας "ανεχτεί" αυτό το σκληρό παιχνίδι και δεν δείξει (με τις σωστές κάρτες) ότι δεν είναι διατεθειμένος να το επιτρέψει, τότε η μικρότερη ομάδα μπορεί αρκετά εύκολα να φάει τη μεγαλύτερη.

Δείτε τις διαιτησίες του Ζωγράφου και του Τεροβίτσα στα ματς του Θρήνου και της ομάδας μας αντίστοιχα με τον ΑΡΗ εκτός. Από το Ζωγράφο κόπηκε εξαρχής η "φόρα" των Αρειανών για πολύ σκληρό παιχνίδι και μάλιστα επιτράπηκε αυτό στο Θρήνο, με αποκορύφωμα τη μη-αποβολή του Γεωργάτου για απίστευτα σκληρό φάουλ. Ο Τεροβίτσας δεν φαίνεται να πήρε είδηση ότι οι Βίκτορ και Ίβανσιτς κινδύνεψαν επανειλημμένα να φύγουνε με σπασμένα πόδια, κι έληξε το ματς με ισόπαλες τις κίτρινες κάρτες.

Ταυτόχρονα, ας θυμηθούμε σε πόσα ματς οι βουτιές των κωμικών Τζόλε-Οκκά σφυρίζονται αμέσως φάουλ, ενώ π.χ. ο Παπ ή ο Σάλπι έχουν κλαδευτεί άπειρες φορές κανονικότατα χωρίς να σφυριχτεί τίποτα (συχνά εδώ έχουμε κι ανάποδα σφυρίγματα - θυμηθείτε με πόσα επιθετικά φάουλ είχε χρεωθεί ο Λύμπε όταν έπαιζε σ' εμάς και τι έγινε όταν πήγε στην Αεκ` το ίδιο και με το Μιχαλάκη).

Ο Ζιοβάνι έσπασε 4 σαγώνια με αγκωνιές χωρίς ποτέ να δει κίτρινη κάρτα, και το έργο του συνεχίζει επάξια ο Ξενέρι - τη στιγμή που μια αγκωνιά του Κώτσιου σφυρίζεται κόκκινη μαρς. Σεντόνια ολόκληρα μπορούμε να γράψουμε για τις ... διαφορετικές "ερμηνείες" των ίδιων ακριβώς φάσεων ανάλογα με το αν παίζουμε εμείς ή άλλη ομάδα.

Κι από δίπλα, προπονητές να "ξεκουράζουν" βασικούς παίχτες τους όταν παίζουνε με το Θρήνο` "δανεικούς" (Παπάς πέρσι, Ντακόλ φέτος) να μένουν εκτός αποστολής τη στιγμή που οι δικοί μας "δανεικοί" παίζουν και σκοράρουν σε βάρος μας` "ανοιχτό" ποδόσφαιρο με Θρήνο-Αεκ και σούπερ κατενάτσιο με μας` κ.ο.κ.

ΑΗΔΙΑ!

Ή αλλιώς: για να πάρουμε κούπα εμείς, πρέπει να φτιάξουμε μια ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ τουλάχιστον ...

squarelogic είπε...

ποτέ δεν αντιληφθηκα και γω αυτο το διλημμα του αμοιβαιου αποκλεισμου(ευρωπη ή πρωταθλημα),που παντα κατεληγε σε απωλεις της ευρωπαικης καταξιωσης και παραλληλα απωλεια του ψιλοστημενου πρωτ/τος anticoala.
Κατανοω οτι η κατακτηση του πρωτ/τος καταγραφεται στην ιστορια και κυριως προσφερει απευθειας συμμετοχη στους ομιλους.Αυτο δεν ειναι λογος σε καμια περιπτωση για να χαραμιζονται καλες ευκαιριες στην Ευρωπη.Επιπλεον η διοικηση που διαλαλουσε αυτο το δογμα δεν φανηκε καθολου συνεπης οταν πηρε το πρωταθλημα.Οι μεταγραφικες της επενδυσεις εκεινη τη χρονια ηταν οι χειροτερες της τελευταιας 10ετιας(ακου Μιτου,Ραγκουελ,Μαριτς...).Πιστευω δυστυχως οτι το δογμα"πρωταθλημα"που οδηγησε στην απαξιωση του ΠΑΟ στην Ευρωπη τα τελευταια 3 χρονια ειχε κυριως οικονομικες αιτιες.Λιγοτεροι πρωτοκλασατοι θα μπουν στο ματι πιο γαλαντομων συλλογων και αρα θα εχουμε λιγοτερες τρυπες να γεμισουμε,λιγοτερα πριμ για διοργανωσεις που δεν εξασφαλιζουν κατι για την επομενη χρονια,μειωση των προσδοκιων του κοσμου και αρα μειωση του μπατζετ,κλπ...Παραλληλα η απαιτηση του πρωταθληματος δεν συνοδευοταν απο προστασια της ομαδας απο τους γνωστους'ασταθμητους"παραγοντες και αρα και αυτος ο στοχος ναυαγουσε καθε χρονια.Ειμαι επισης πεπεισμενος οτι καποιοι εκ των παλιων παικτων που διωχτηκαν πληρωσαν επισης την αμφισβητηση αυτου του δογματος(Καραγκουνης,Μπασινας πχ).Η αυξανομενη αγανακτηση του Παναθ/κου κοσμου και η αντανακλαση των αποτυχιων στο ιματζ του Τξιγγερ τον τσιγκλησε να αλλαξει σχετικα τακτικη και να κανει καποιες καλες μεταγραφες-και παλι ομως δινει την αισθηση οτι δεν τοχει παρει αποφαση,οτι παλινδρομει προς το παρελθον,κι αυτο ειναι που με ανησυχει.

Πιστευω οτι μονο αν το παρει προσωπικα,αν δηλ.τον κανουμε ολοι εμεις να βιωνει καθε ηττα της ομαδας σαν προσωπικη του ηττα(κατι αφορητο γι αυτον τον τοσο εγωιστη ανθρωπο)θα κανει την υπερβαση και θα φτιαξει την οαδα που δικαιουται ο ΠΑΟ.Για την παρτη του,οχι για την δικια μας,αλλα κι εμεις θα την χαρουμε...

Ανώνυμος είπε...

Κι εμείς οι Αρειανοί πάντως την ίδια άποψη έχουμε. Αν παίζουμε εμείς σαν Άρης, ότι και να παίξει ο κάθε Παναθηναϊκός δεν μας νοιάζει ...

Το να παραπονιέσαι για κάτι είναι δόκιμο. Το αν το παράπονο σου θα κριθεί ως δίκαιο ή θα αποπνέει μιζέρια είναι το ζήτημα. Και με τον Άρη τουλάχιστον, ο Παναθηναικός ζήτημα να πέρασε 3-4 φορές την σέντρα. Το αμυντικό παιχνίδι του Άρη σε πείραξε;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

όχι ρε καρντάσι, δεν μας πείραξε αυτό. Μας πείραξε ότι 2 εβδομάδες πριν ξεχάσατε να παίξετε με σκοπιμότητα, να κάνετε καθυστέρηση και να παίξετε δυνατά. Όπως κι ότι πριν κάποια χρόνια τρώγατε 5 γκολ στο ημίχρονο τελευταία αγωνιστική για να πάρει ο γαύρος το πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια ότι αλλού σκυλιάζετε και αλλού τον στήνετε....κατάλαβες? αυτό λέγεται και φιλικό σωματείο αν όχι παράρτημα.

Old Boy είπε...

«Κι εμείς οι Αρειανοί πάντως την ίδια άποψη έχουμε. Αν παίζουμε εμείς σαν Άρης, ότι και να παίξει ο κάθε Παναθηναϊκός δεν μας νοιάζει ...»
Θεωρητικά σωστό. Μόνο που αν συγκρίνουν τίτλους και διακρίσεις οι δύο ομάδες αν ο Παναθηναϊκός παίξει σαν Παναθηναϊκός και ο Άρης σαν Άρης, ο Παναθηναϊκός είναι που δεν θα έχει πρόβλημα, όχι ο Άρης.