Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

Μπάτζετ και λοιποί μύθοι....

Επειδή βλέπω μια τάση εξύμνησης του ραλίστα, μία αντίληψη ότι έδωσε τον πακτωλό εκατομμυρίων, θα πώ ορισμένα πράγματα για το μπάτζετ τον 2 τελευταίων ετών. Η ομάδα φέτος πήρε τους:
1.Ρομέρο 500.000€
2.Σαλπιγγίδη 1.500.000€ συν 3 δανεικούς
3. Ίβαντσιτς-δανεικός με 150.000€
4. Μπόβιο - δανεικός με 300.000€
6. Άντονσον - για ένα κομμάτι ψωμί
7. Βίκτορ- ελεύθερος.
Πέρσι πήρε τους:
1. Μάντζιο και Τζιώλη:500.000 και οι δύο μαζί.
2. Τόργκελε-δανεικός με 150.000€
3. Σέριτς-μεταγραφή με 1.500.000€
4. Μπίσκαν-ελεύθερος με μεγάλο συμβόλαιο και
5.Κονσεϊσάο-ελεύθερος με μεγάλο πάλι συμβόλαιο.
Οι δύο τελευταίοι δε, πήραν απλά το μερίδιο στο μπάτζετ που είχαν τα συμβόλαια των Μπασινά και του Κύπριου.
Τώρα σε όλα αυτά βάλτε τηλεοπτικά-μόνο από ΕΡΤ έκλεισαν για 15.000.000€, διαρκείας, διαφημίσεις, χορηγούς, εισιτήρια επιμέρους αγώνων, 3.000.000€ για πρόκριση πέρσι στους ομίλους, μπόνους βαθμών και υπολογίστε ειδικά πέρσι 45.000 κόσμο στο φιλικό για Σαραβάκο, 60.000 κόσμο με Πολωνούς και Γαύρο πριν κλείσει ο Αύγουστος και sold out με Μπαρτσελόνα που χρεωνόσουν 10 ευρώ εισιτήριο με Ακράτητο. Δεν κάνω καν δε λόγο για έσοδα απο φανέλες, δανεισμό Γκέκα, Κυργιάκου, Ολισαντέμπε κτλ.
Αν πάω δε ακόμα πιο πρίν θα θυμηθώ πώληση Σεϊταρίδη με 2-3.000.000€, παίκτες της πλάκας στυλ Μίτου, Άντριτς, Σκάτσελ(δανεικός), Επαλέ(να πίναμε να τον βλέπαμε Πελέ), Ζουτάουτας, Γκαλίνοβιτς-όλοι αυτοί ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενώ πάλι έτρεχαν έσοδα, συν το μπόνους για την είσοδο στους ομίλους(άλλα 3.000.000) και 9 βαθμούς που πήραμε κόντρα σε Αιντχόβεν κτλ. Σε όλα αυτά μετρήστε τα ακριβά συμβόλαια που ξεφορτώθηκαν αυτά τα χρόνια-ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE-UEFA: Κύπριος, μέλος, Μπασινάς, Φύσσας, Ολισαντέμπε, Βλάοβιτς, Χένρικσεν, Κόλκα, Σειταρίδης.
Είπατε κάτι???????

19 σχόλια:

@petrosskl είπε...

Λοιπόν, επειδή είσαι εμπαθής θα σου πω το εξής να τελειώνουμε... (old boy επειδή είσαι καλός σε αυτά αν έχεις στοιχεία ή μπορείς να βρεις βαλ'τα plz)

Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ (άρα πρέπει να πάτε καμμιά φορά)
Το οποίο σημαίνει... ΧΡΕΗ (γιατί δεν θέλω να μου το κάνει "δώρο" η ΕΟΑ μέσω ερασιτέχνη και ΥΠΕΞ και ΕΠΕΘΑ και και και...
Λοιπόν, ας θυμηθούμε λίγο μεγάλες ομάδες που έφτιαξαν γήπεδο πρόσφατα...
Μπαγερν (τι μεταγραφές έκανε; αντι-Ballack?)
Άρσεναλ (τι;-καλά αστ'το)
Άγιαξ (υποβιβάστηκε ή όχι ακόμη)
Πόρτο (μεχρι και τον Γιουρκα εδωσε, δεν μιλαω για τον Diego)
αυτά για την ώρα, και έρχονται Atletico, Liverpool, Valencia, Lazio, Juve...
είσαι και αρκετά μικρός μπροστά τους για να ξοδεύεις...
Αν μετά από αυτά οι κινήσεις flavio, biscan, eki, ivansich, salpi, pap (ανανέωση) kai... victor μας χαλάει που δεν έδωσε και ζεστά λεφτά τότε..
πάρε Σαλιαρέλη την ομάδα, να βγάλουμε κυβέρνηση, να μας χαρίσει τα χρέη, να κάνουμε πράκτορα πρόεδρο (ο οποίος είναι έξω με βούλευμα της... Μπουρμπούλια), να βγάλουμε τον Σημίτη, να μας δίνει κάθε 15 μέρες ο Γιάννος χρήματα για "υψηλής τεχνολογίας προμήθειες για την άμυνα, να κάνουμε μονοπωλική χορηγία ISDN modem με τον ΟΤΕ (τα οποία πουλάμε ακόμη), να πάρουμε το στοίχημα, να βουλιάξουμε τη συμφωνία με τους Ρώσους και να μας κυνηγάμε, να κάνουμε κανάλι με στρατιωτάκια, να πληρώσουμε 3 χρόνια διαρκείας και σε αυτά τα 3 χρόνια να έχουμε πάρει μόνο τον... Αντωνάκη και να ανανεώσουμε του Ribo και τον Νέρι...

Φτάνουν;

ps. σε παώ γιατί έχεις άποψη αλλά όταν γίνεσαι εμπαθής...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε συ petross γιατί γίνεσαι ισοπεδωτικός? Γιατί συγκρίνεις τους αστείους με τα 3ετή διαρκείας με μας? Έλεος μην τα ξεφτιλίζουμε όλα. Εδώ μιλάμε για μας. Αυτό που λες για το γήπεδο όντως ισχύει. Με μια όμως σημαντική διαφορά. Ότι για τα 4-5 προηγούμενα χρόνια που έχει αρχίσει αυτή η πολιτική, στην οποία είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι κύριοι βγάζουν πολλά και απλά μπαλώνουν αντί να αγοράσουν, δεν υπήρχε θέμα γηπέδου. Μέχρι και σήμερα υπάρχει ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ μόνο μια μακέτα. Τίποτα παραπάνω. Η Μπα΄γερν πριν φτιάξει γήπεδο είχε ένα συμπαγή κορμό (Λούσιο, Σανιόλ, Λάμ, Ντεμικέλις, Πιζάρο, Σάντα Κρούζ, Μακάι, Σβαιστάιγκερ κτλ-μέτρα τι παίκτες έχει). Άφησε τον Μπάλακ αλλά [ήρε στην θέση του Φαν Μπόμελ και επίσης τον Ποντόλσκι. Το μεγαλύτερο νέο ταλέντο των Γερμανών. Ο Άγιαξ είναι ιδιαίτερη περίπτωση λόγω της πάγιας πολιτικής των Εβραίων ιδιοκτητών του. Παράγω, κατακτώ, πουλάω και πάλι από την αρχή. Η Πόρτο προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις αφού ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE και οι παίκτες της έφτασαν στο απόλυτο peak της εμπορικής τους αξίας. Για να μην τις αναλύσω όλες τις ομάδες....θα σου πώ για την Βαλένθια που την έχουμε και πρόσφατη. Ετοιμάζεται για νεό γήπεδο έχοντας εξασφαλίσει "καυτό εμπόρευμα" για το νέο γήπεδο ΗΔΗ. Δηλαδή Βίγια, Χοακίν, Εντού, Μοριέντες, Μιγκέλ, Ντε Όρνο κτλ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. Πλήρωσαν αδρά, το κατανοείς? Τώρα λοιπόν, γιατί πάντα μιλάω με στοιχεία και όχι αφοριστικά, τι λές? Είμαι εμπαθής? Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ?

@petrosskl είπε...

οκ. σύμφωνοι. αλλά γιατί φωνάζεις για την ομάδα των προημητελικών (δεν ήταν στο peak);
και εμείς δεν πήραμε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ εγχώρια ταλέντα; (τι να κάνουμε που όλοι μαζί ξέρουν όση μπάλα ξέρει ο Villa; και Μοριέντες, Χόακιν και Μιγκέλ δεν είναι δα και τόσο προοπτικής '09 που θα έχουν γήπεδο)
και η Μπάγερν είναι...4

και αν σε άκουγαν να ΦΥΓΕΙ ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, πριν 4 χρόνια, έτσι όπως σε αντιμετωπίζουν εδώ (και ξέρουμε φίλοι πως) νομίζεις ότι δεν θα ήσουν στο 44 τώρα...άντε βγάλε μετά τη ρετσινιά από πάνω σου...
Γι αυτό λεω και πάλι...
η ομάδα θέλει κριτική και όχι εμπάθεια...
ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΨΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΝΑ "ΚΡΥΒΕΤΑΙ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΝ "ΕΝΙΑΙΟΣ" ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ GAY ΣΑΝ... ΠΟΥΤΑΝΑ!

Κριτική θέλω αλλά όταν βλέπεις και καλά... και κάτι λίγα έστω υπάρχουν (τα τελευταία 2 χρόνια μην παρεξηγηθώ)

ps. ακούς Ραλίστα τι γίνεται; κάνε κάτι ρε!

Pappas10 είπε...

Αν μου επιτρέπετε Πέτροςς και Δεν τρώμε κουτόχορτο θα τολμήσω να σχολιάσω τα του Κουτόχορτου.

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ το Ποδόσφαιρο ΚΑΙ επιχείρηση, οπότε είναι σαφές ότι μία ομάδα για να είναι υγειής πρέπει να είναι ΚΑΙ κερδοφόρα. Πάμε τώρα κομάτι κομάτι. Απαντάω με μεγάλα όχι γιατί φωνάζω αλλά για να φαίνεται η απάντηση,

Εδώ μιλάμε για μας. Αυτό που λες για το γήπεδο όντως ισχύει. Με μια όμως σημαντική διαφορά. Ότι για τα 4-5 προηγούμενα χρόνια που έχει αρχίσει αυτή η πολιτική, στην οποία είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι κύριοι βγάζουν πολλά και απλά μπαλώνουν αντί να αγοράσουν, δεν υπήρχε θέμα γηπέδου.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΑΔΕΛΦΕ... ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ "ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΓΑΛΑΤΣΙ. ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΦΥΣΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΔΩ.

Μέχρι και σήμερα υπάρχει ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ μόνο μια μακέτα. Τίποτα παραπάνω.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3ΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT MANAGEMENT, ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΓΕΩΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ "ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ" ΤΗΣ ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΕΣ "ΡΕΑΛΙΣΜΟ" ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΔΩΜΑ ΘΑ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Η Μπα΄γερν πριν φτιάξει γήπεδο είχε ένα συμπαγή κορμό (Λούσιο, Σανιόλ, Λάμ, Ντεμικέλις, Πιζάρο, Σάντα Κρούζ, Μακάι, Σβαιστάιγκερ κτλ-μέτρα τι παίκτες έχει). Άφησε τον Μπάλακ αλλά [ήρε στην θέση του Φαν Μπόμελ και επίσης τον Ποντόλσκι. Το μεγαλύτερο νέο ταλέντο των Γερμανών.

ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΓΕΘΗ. ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΟΣΤΕΡ ΡΕ ΦΙΛΕ... ΜΠΑΓΕΡΝ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ... ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Ο ΠΟΝΤΟΛΣΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΛΙΑΓΚΑΣ... ΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΜΟΥΝΙΟΘ ΜΕΖΑ ΘΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Ο,ΤΙ ΣΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ. Ο ΦΑΝ ΜΠΟΜΕΛ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΚ.

Ο Άγιαξ είναι ιδιαίτερη περίπτωση λόγω της πάγιας πολιτικής των Εβραίων ιδιοκτητών του. Παράγω, κατακτώ, πουλάω και πάλι από την αρχή.

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΙΑΞ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ - ΑΝ ΟΧΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ - ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ.

Η Πόρτο προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις αφού ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE και οι παίκτες της έφτασαν στο απόλυτο peak της εμπορικής τους αξίας.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΠΟΡΤΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ... ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΛΕΒΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 3 ΓΚΟΛ ΟΡΘΙΟΣ...

Για να μην τις αναλύσω όλες τις ομάδες....θα σου πώ για την Βαλένθια που την έχουμε και πρόσφατη. Ετοιμάζεται για νεό γήπεδο έχοντας εξασφαλίσει "καυτό εμπόρευμα" για το νέο γήπεδο ΗΔΗ. Δηλαδή Βίγια, Χοακίν, Εντού, Μοριέντες, Μιγκέλ, Ντε Όρνο κτλ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ.

ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ??? ΑΝ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ 4ΕΙΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Πλήρωσαν αδρά, το κατανοείς? Τώρα λοιπόν, γιατί πάντα μιλάω με στοιχεία και όχι αφοριστικά, τι λές? Είμαι εμπαθής? Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ?

ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΡΣΕΝΑΛ Π.Χ. ΤΡΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΚΛΠ, ΠΙΠΙΛΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΙΨΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ" ΜΟΛΟΝΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΗ 10ΕΤΙΑ.

Με αδελφική και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Αφού λοιπόν ο Πλιάγκας είναι ο Έλληνας Ποντόλσκι, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε το ίδιο με την Πόρτο-δηλαδή στο peak πούλησε για να επενδύσει εκ νέου-γιατί εγώ θυμάμαι να φεύγουν ελεύθεροι ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-εκτός Γιούρκα, αφού υπάρχουν εγχώριοι Βίγια και Χοακίν- ο όρος εγχώριος δε είναι απίστευτος- εδώ μιλάμε για παικτική αξία, ταλέντο, ικανότητες,
και τέλος αφού μάλλον είμαι τρελός και έχω παραισθήσεις- γιατί θυμάμαι ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΡΘΡΑ για διαιτησία, δημοσιογράφους κτλ που έγραψα- τότε συγχαρητήρια μόλις απέδειξες ότι υπάρχει ζωή στον Πλούτωνα και εγώ από εκεί ήρθα.....προφανώς.

Ανώνυμος είπε...

Katarxhn xesthkame gia tous gauros kai ta 3eth.

H Valencia DEN ekane metagrafes me th logikh pou les, alla xalase 42 (!!!) nai 42 EKATOMMYRIA gia ENAN (1) paikth, ton joaquin. An ekane metagrafes me th logikh pou les esy tha edine 6-7 ek kai tha epairne ena allo kalo deksi xaf.

Η πορτο πήρε το τσ-λ, σωστά πούλησε τους παίκτες και τώρα μόνο 2 χρόνια μετά έχει φτιάξει ομαδάρα με νταμπλ, πρόκριση στους 16 και βέβαιο πρωτάθλημα και φέτος. Με παικταράδες. Και σωστή πολιτική για άλλη μια φορά βλέπε 18χρονο Αντερσον

Η λάτσιο που λες προπερσι σώθηκε απο χρεωκοπία στο τσακ, αλα άρθρο 44

Για την ατλέτικο πλάκα μου κάνεις? Είδες τι πήρε φέτος? Μανίς,Κοστίνια,Γιούρκα (με πολλά λεφτά), Αγκουέιρο (25 εκ ΜΟΝΟ-για 18χρονο), Ζε καστρο και άλλους πανάκριβους και κράτησε Τόρες-Μάξι Ροντρίγκεζ

Η Άρσεναλ πράγματι με λιτότητα αλλά πέρυσι έφτασε τελικό Ch.L οπότε και ότι πήρε καλό είναι (βάλε και 12 εκ για Γουόλκοτ-17χρονών). Και η άρσεναλ είναι άλλη φάση λόγω Βενγκέρ

Η Λίβερπουλ θα πωληθεί σε Άραβα πλουσιότερο του Αμπράμοβιτς

Ο Ρουμενίγκε δήλωσε προχθές ότι η Μπάγερν θα διαθέσει 150 εκατομμύρια για μετεγγραφές ιανουάριο-καλοκαίρι

Όλα αυτά τα γράφω αν και δεν έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Τι πάμε να συγκρίνουμε τώρα?

Ούτως ή άλλως και ο δήμος αθηναίων δεν θα χώσει λεφτα?

Υπέρ του τζίγγερ να πω ότι Ιβανσιτς-Μπόβιο έχουν ακριβές ρήτρες

Και ρε παιδιά λες και δεν ξέρουμε ότι Κόκκαλης-Βαρδινογιάννης επιχειρηματίες είναι, να βγάλουν λεφτά θέλουν. Και υπάρχουμε και εμείς οι μαλάκες που πιστεύουμε στη φανέλα...

Ανώνυμος είπε...

Και ρε φίλε ειλικρινά συγκρίνεις Βίγια (25εκ)Χοακίν(42 εκ) Ντελ Όρνο (15εκ) Μιγκέλ Έντου με 4 εγχώριους? Πας Καλά?

Και ο ποντόλσκι είναι ο αντίστοιχος Πλιάγκας? Ρε φίλε ο γκόντζος είσαι?

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με αντικοάλα

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και ο ποντόλσκι είναι ο αντίστοιχος Πλιάγκας? Ρε φίλε ο γκόντζος είσαι?

Φίλε a το σχόλιο σου ήταν πραγματικό απολαυστικό, καιρό είχα να γελάσω έτσι.....καλό, πολύ καλό.

squarelogic είπε...

a,ναι ειναι επιχ/τιες και αποσκοπουν στο κερδος,μονο που οι ομαδες δεν ειναι μπακαλικα να μετρας"3το λαδι,3 το ξυδι.."και να βγαζεις 10 ευρω+ καθε μερα..ειναι εμπορικα σηματα τεραστιας δυναμικης στα οποια πρεπει να επενδυσεις με μεσο/μακροπροθεσμες βλεψεις.Τηλεοπτικα δικαιωματα(που εκτοξευονται οταν δημουργησεις προιον με δυναμικη),πριμ Ch.L,εισιτηρια,εμπορικες χρησεις,διαφημισεις,χορηγοι,μπουτικ,ως και εισαγωγη στο χρηματιστηριο εφοσον δειξεις οτι το βλεπεις σαν επιχειρηση,Ο καταλογος ειναι ανεξαντλητος,και περιοριζεται μονο απ την κοντοφθαλμη λογικη των διοικουντων,
Δε νομιζω οτι ο κουτοχορτος περιμενει ρεαλιστικα μεταγραφες τυπου Χοακιν-τα μεγεθη ειναι πολυ διαφορετικα.Περιμενουμε ομως εξυπνο σκαουτινκ ολο το χρονο,προβλεψη ποιοι παικτες θα αποτελεσουν στοχο μεταγραφης και μεριμνα για την επαξια αντικαταστασή τους,διαρκη αναλυση των δυνατοτητων/αδυναμιων της ομαδας και φροντιδα για την ανευρεση λυσεων που θα βελτιωνουν την λειτουργια της,και..οταν εντοπιστουν αυτες οι λυσεις και κοστιζουν εντος των δυνατοτητων της ομαδας να μην μπαινουν στη λογικη"ειναι ακριβος,να παρουμε τον ex ονομα,που ειναι ελευθερος κλπ",Δηλ. ΤΑ ΣΚΑΣ οταν εντοπισεις καποιες ιδιαιτερα ελπιδοφορες περιπτωσεις,και αυτες ειναι οταν ολοι οι παραμετροι που εξεταζεις εναι ΘΕΤΙΚΕΣ(ηλικια,ανοδικη πορεια,οχι τραυματισμοι,απο μκροτερο/φτωχοτερο πρωταθλημα,φιλοδοξιες,προσωπικοτητα του παικτη..).Πως δηλαδη ολοι ειχαμε ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ για το Μουνιοθ?θυμιζω οτι κι ο ΕΚΙ αποκτηθηκε τελευταια στιγμη κατοπιν επιμονης του Λιβαθηνου,και ουσιαστικα αυτος εγειρε τη πλαστιγγα και πηραμε την κουπα εκεινη τη χρονια.
θελει λοιπον αλλαγη νοοτροπιας,επαγγελματικη διαχειρηση της ομαδας οχι απο καποιον τεχνοκρατη τυπου Φιλιππιδη,αλλα απο ανθρωπο του χωρου που ξερει και απο επιχειρησεις-ουτε ο Ζαετς αποδειχτηκε τετοιος,(χωρια που για μενα ηταν ή γκραν-λαμογιο ή δεν επρεπε να κρατησει τη θεση με μηδαμινο μπατζετ )

Thrass είπε...

Κοίτα, αυτό το θέμα παραείναι περίπλοκο για να το αναλύσουμε έτσι. Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι με μισθούς, η λειτουργία τής ακαδημίας, "οι χρηματικές βοήθειες", οι προπονητές, τα χρήματα υπογραφής συμβολαίων, οι δικηγόροι, το γήπεδο (όπως αναφέρθηκε), οι γιατροί, τα ταξιδιωτικά, οι φόροι, οι μπουτίκ, τα εισιτήρια, η συντήρηση του γηπέδου και των προπονητικών εγκαταστάσεων (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η Παιανία μπαίνει στον ισολογισμό τού Παναθηναϊκού) κλπ-κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.


Κι ένα αστείο παράδειγμα. Μόνο για να πάρουμε τον Γκονζάλες, χρειάστηκε να λαδώσουμε 7 αργεντινούς μάνατζερς (agents).

Οπότε άκρη δε βγάζεις έτσι. Υπάρχει μόνο ο επίσημος ισολογισμός (όσο μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, βέβαια), τον οποίο δεν παρακολουθώ τακτικά, αλλά γνωρίζω ότι τη χρονιά που πήραμε το νταμπλ δηλώσαμε κέρδος 1M Ευρώ, ενώ -αν θυμάμαι καλά- θετικό ισολογισμό δηλώσαμε και πέρυσι -no wonder :).

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μακροπρόθεσμος στόχος πλέον όλων των ελληνικών ομάδων είναι να βγαίνει θετικός ο ισολογισμός και ο Παναθηναϊκός είναι από τους μπροστάρηδες. Δεν είναι κακό αυτό. δείχνει υγεία (επίσης δείχνει ότι η ΠΑΕ μπορεί να πουληθεί ευκολότερα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Thrass είπε...

Φυσικά δυο πολύ βασικά έξοδα που ξέχασα είναι τα τηλεοπτικά και η "διαχείριση" του τύπου.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Θα συμφωνήσω στο ότι υπάρχουν διάφορα έξοδα τα οποία συνυπολογίζονται και τα απλούστερα όλων είναι τα συμβόλιαια και τα πριμ των ποδοσφαιριστών. Και σαφώς μια ΠΑΕ έχει σαν στόχο το κέρδος, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο σε αυτό. Απλά προσπάθησα να σας δείξω ότι υπάρχει μία αισθητή μείωση σε αυτά που επενδύονται είτε ως έξοδα μεταγραφών, είτε ως μισθοί/συμβόλαια. Για το σκάουτινγκ θα σας έλεγα ότι είναι πραγματικά τραγικό. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι παίκτης 23 ετών (Γκονζάλες) που όταν ήταν 17 αποκτήθηκε από την Φιορεντίνα-ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ-θεωρείται "ανακάλυψη".
Αξίωμα επίσης κάθε υγιούς επιχείρησης είναι το "επενδύω, αποσβένω και κερδοφορώ". Δεν νομίζω να διαφωνείτε ότι με καλύτερους ποιοτικά παίκτες θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα και βέβαια μεγαλύτερη προσέλευση θεατών, το προϊόν που λέγεται Παναθηναϊκός θα ήταν πιο ελκυστικό για σπόνσορες, τηλεοπτικά κτλ, οπότε θα μπορούσε κάλιστα να αυξηθούν και να διευρυνθούν οι πηγές εσόδων.

Με την ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής επίσης δεν είμαι αντίθετος. Αλλά με τον όρο ανάδειξη δεν εννοούμε την τυπική πλαισίωση της πρώτης ομάδας αλλά την ενεργή συμμετοχή. Με άλλα λόγια ο Δάρλας θα έπρεπε να παίζει, αν δεν κάνει ας φύγει. Κατά την ίδια έννοια δεν νοείται να καπελώνεις τον Λεοντίου παίρνοντας τον Ίβανσιτς για αντικαταστάτη του Έκι. Αν δεν παίξει σε αυτή τη συγκυρία, πότε θα το κάνει? Αν πάλι δεν κάνει ας φύγει. Επιπρόσθετα δεν είναι δυνατόν ένα ταλέντο σαν τον Γκάντζεφ να τον δίνεις στον Λεβαδειακό, ομοίως και τον Πλιάγκα. Στο εξωτερικό παίκτες 18 ετών είναι έτοιμοι και παίζουν εντεκάδα αν το αξίζουν. Μόνο σε αυτήν την υπανάπτυκτη χώρα θα ψηφιζόταν καλύτερος ΝΕΟΣ ποδοσφαιριστής κάποιος 22 ετών, όπως έγινε με τον Λαγό.

Τώρα αναφορικά με την συσπείρωση νομίζω ότι οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν μπορεί να τυφλώνεται φίλαθλος της ομάδας στο αίσχος της Ριζούπολης, εσύ σαν διοίκηση να είσαι απούσα και μετά να λές και κότες τους παίκτες (για τους οποίους να αφήνεις και σαφείς υπόνοιες στα δημοσιογραφικά στέκια περί "στημένων"). Είτε κότες, είτε στημένοι, η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση. Γιατί ανάθρεψε και κρατησε παίκτες είτε λιγόψυχους, είτε πουλημένους. Η ταύτιση που έχουν οι λιμενεργάτες με τον Κρόκους είναι όντως εντυπωσιακή. Αλλά μήπως δεν είναι ίδια η θέρμη μας και η υποστήριξή μας για τον Παύλο, και ασ μην μας φτιάχνει το μπάσκετ όσο το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν λέει κάτι?

Τέλος αναφορικά με τους εξωγενείς παράγοντες και τους δημοσιογράφους. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η ομάδα βάλεται χρόνια ολόκληρα από συγκεκριμένα κέντρα. Ευθύνη γι'αυτό έχει η διοίκηση παιδιά, μην τρελαθούμε. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει την ιδιοκτησία και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ενασχόλησή της με τον Παναθηναϊκό. Αν δεν ξέρει πως να προστατεύσει την περιουσία της από διαιτητές που αφαιρούν τίτλους και κατ'επέκταση έσοδα, από δημοσιογράφους που απαξιώνουν την όποια επένδυση(π.χ μία μεταγραφή), ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλά δεν είναι δικό μου θέμα. Εγώ δεν είμαι ούτε υπάλληλος, ούτε προσωπικός στρατός των Βαρδινογιάννηδων. Δικό τους είναι το μαγαζί. Εγώ μπορώ μόνο να ξελαρυγγιάζομαι κάθε Κυριακή στο γήπεδο και να συνεισφέρω τον οβολό μου.

Και να σας πώ και κάτι τελευταίο? Αν ξόδευαν την φαιά ουσία και τον χρόνο που ξοδεύουμε εμείς-γράφοντας έστω σε αυτό το blog- τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ρομαντισμό και αγάπη γι'αυτό που λέγεται Παναθηναϊκός. Εγώ έτσι μεγάλωσα, με αυτό το κουσούρι. Να βλέπω το τριφύλλι και να δακρύζω. Να ακούω τον ύμνο και να τρέμω από συγκίνηση. Ξέρω ότι αυτά στο 2007(σχεδόν) είναι ουτοπικά, χαζά και γραφικά. Ξέρω όμως επίσης ότι αν ήμουν στη θέση του ιδιοκτήτη, έστω και πιό ορθολογιστής, λιγότερο συναισθηματικός, πιό κυνικός απ'ότι τώρα......αυτό που νιώθω απο παιδί δεν θα χανόταν και θα με οδηγούσε.

Συγγνώμη για το ύφος Ξανθόπουλου-Βούρτση αλλά ΕΛΕΟΣ με τις δικαιολογίες, τους ισολογισμούς και τα νούμερα.

Thrass είπε...

pappas10, για λίγο με έβαλες σε σκέψεις, αλλά τελικά έκανα καλή χρήση τής λέξης:

ισολογισμός [ίσος+λογισμός]: συνοπτικός πίνακας που φανερώνει την περουσιακή κατάσταση μιας επιχείρισης ή ενός κράτους, με συγκριτική παράθεση των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού.
(από το λεξικό Σταφυλίδη)

Ανώνυμος είπε...

Από την κατασκευή του γηπέδου θα οφεληθεί ο ΠΑΟ ή οι Βαρδινογιάννηδες;

Old Boy είπε...

«Εγώ έτσι μεγάλωσα, με αυτό το κουσούρι. Να βλέπω το τριφύλλι και να δακρύζω».
Μα ποιός είσαι; Ο Φούκας;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της δίοικησης δεν είναι ότι δε δίνει λεφτά. Καλά κάνει από μια άποψη και προσπαθεί να κρατήσει την επιχείρηση υγιή. Το πρόβλημα είναι τι κινήσεις κάνει. Και οι κινήσεις στη πλειοψηφία τους ήταν λανθασμένες. Σ αυτό δε μπορεί να διαφωνίσει και ο πλέον Φιλοβαρδινογιαννικός. Με το ίδιο μπτζετ και καλύτερος προπονητής μπορούσε να χε έρθει και ο Μπασινάς να έμενε και να μην έρχονταν τα δύο ακριβοπληρωμένα παλτά, και λίγο καλύτερους ακράιους παίχτες να είχαμε. Δε χρειάζεται πολύ χρήμα. Σοβαρότητα, και ικανότητα, χρειάζεται την οποία μάλλον δεν έχουν στη δίοικηση...

squarelogic είπε...

και μετα απο ολους αυτους τους αδελφικους διαξιφισμους ας κατσουμε τωρα να χωνεψουμε την ανεκδιηγητη εμφανιση και την ταπεινωτικη 4αρα!Κοντεψε να κινδυνεψει το ρεκορ του θρυλου.

Και για να προλαβω καποιους σπευδω να πω οτι θεωρω κυριως υπευθυνη του ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ την αμφιταλαντευση μας αναμεσα στην Ευρωπη και...την Κερκυρα!Εβλεπα απο τις δηλωσεις πριν το ματς,οτι αν και ελεγαν οτι παμε για νικη,εβαζαν κι ενα ΑΛΛΑ,θυμιζοντας οτι υπαρχει κι ο αγωνας του πρωταθλ/τος,τονιζοντας οτι θα υπαρχουν 4-5 αλλαγες κλπ.Η ομαδα αυτη αν δεν ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ να κερδισει,αν εχει στο πισω μερος του μυαλου της οτι πρεπει να κανει οικονομια δυναμεων,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΤΑΙ.

Φυσικα,θα μεινουμε συντομα ΚΑΙ εκτος ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ με την 3η θεση(οπως εχει συμβει πολλακις).
Ποτε θα δειξουν ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σ'αυτη την ομαδα,κι οπου βγαλει?
Αηδιασα σημερα-και να η αποδειξη για τους "προεδρικους/ενωτικους"προστατες των υπερβολικα πληρωμενων Μπισκαν,Νιλσον κλπ.Οσο για τον Ιβανσιτς,ταλεντο εχει,αλλα με τοση ασταθεια ουτε για 400χιλ ρητρα δεν θα τον αγοραζα.

Thrass είπε...

Τι ρεζιλίκι...