Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

Δωρεάν μάθημα διαχείρισης....

Πρώτα παίρνουμε τα δεδομένα...
Δεδομένο 1:Η ομάδα δεν έχει πάθος, πίστη και κίνητρο (προφανέστατα).
Δεδομένο 2:Η ομάδα πληρώνει μεγάλα ποσά για παίκτες που δεν παράγουν αυτά για τα οποία πληρώνονται.
Δεδομένο 3:Αν θεωρείται χαμένη η χρονιά, θα πρέπει να γίνει τελικό ξεσκαρτάρισμα.
Δεδομένο 4:Αξιολόγηση επιλογών και συνεργατών-κάποιοι φταίνε για το συνεχιζόμενο χάλι.
Δεδομένο 5:Ο κόσμος είναι έξαλλος και δεν έχει υπομονή. Αφού δεν πραγματοποιούνται οι εξαγγελίες, πρέπει να αλλάξουν και να γνωστοποιηθούν οι στόχοι-η πολιτική της εταιρείας.

Τρόπος δράσης
Βήμα 1ο
Μεγάλα συμβόλαια: Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα ακριβή ποσά αλλά κατά προσέγγιση λέω τα εξής:
Γενικά, πολιτική παραχώρησης έναντι τιμήματος και τέλος στο "τους αφήνω ελεύθερους".
Μπίσκαν: 1.500.000€. Τον δίνω έστω και έναντι μικρού τιμήματος, πάντως δεν τον πληρώνω άλλο με την εικόνα που παρουσιάζει εδώ και 1,5 χρόνο-περίοδος παραπάνω από επαρκής για να δείξει τις δυνατότητες του. Αποκτήθηκε ελεύθερος. Σαν όνομα ακόμα μετράει.
Νίλσον:500.000€, τα ίδια και χειρότερα με Μπίσκαν. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της πατρίδας του, μπορεί κάλιστα να παραχωρηθεί για 300.000€. Θυμίζω φέρεται να αποκτήθηκε για 600.000€. Τουλάχιστον ας μειώσουμε την χασούρα.
Αντριτς:Δεν θα παίρνει και 200.000€???Επίσης εκτός πλάνων. Αξία αγοράς μηδενική, οπότε ας αφεθεί ελεύθερος.
Μπόβιο: Δεν νομίζω ότι παίρνει πάνω από 600.000. Λίγος για τα λεφτά του και την ρήτρα αγοράς.
Ίβανσιτς: Άλλα 400.000€. Ισχύουν τα ίδια με Μπόβιο.
Σέριτς:Δεν θα παίρνει 300.000€? Το καλοκαίρι τον ζήταγαν για 1.000.000€. Ούτε καν θα το συζητούσα, είναι ΠΟΛΥ λίγος.
Άντονσον:άλλα 300.000€? Διαθέτει περιέργως κάποιο υποτυπώδες όνομα έξω. Τον δίνεις για ΟΠΟΙΟ ποσό, το οποίο δεν νομίζω να είναι λιγότερο από 300.000€.
Μόρις: Άλλες 400.000€ σίγουρα. Διαθέτει μεταπωλητική αξία, τον πήρες ελεύθερο, θα τον έδινα για 1-1.500.000€. Είναι ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
Από τα ανωτέρω δύναται να βγάλεις 3-3.500.000 από πώληση παικτών. Παράλληλα ξελαφρώνεις το payroll σου από ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4.500.000€.

Βήμα 2ο
Οι φέροντες την ευθύνη για τις ανωτέρω ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ απομακρύνοντα άμεσα.

Βήμα 3ο
Δίνεις μέχρι τέλους του πρωταθλήματος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε Δάρλα, Λεοντίου, Τζιόλη, θεοδωρίδη και σε όποιο ταλέντο θεωρείς υπολογίσμο από τις μικρές ομάδες. Όσοι πραγματικά αποδώσουν μένουν, οι υπόλοιποι έξω. Το ίδιο ισχύει με μορφή τελεσίγραφου για Βίκτορ, Ρομέρο, Έκι. Ζητάς πίσω Γκάντσεφ, Σιοντή, Πλιάγκας και λοιπούς δανεικούς ώστε να παίξουν και να δείξουν ΑΝ αξίζουν. Η χρονιά είναι χαμένη ούτως ή αλλιώς πλέον.

Βήμα 4ο
Εξηγείς ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ τις ανωτέρω επιλογές. Οι παίκτες που θα μείνουν ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να έχουν κίνητρο και πάθος να διακριθούν. Αν όχι, κακό γι'αυτούς.

Βήμα 5ο: Στελεχώνεις αξιοκρατικά την ΠΑΕ. Προσλαμβάνεις ΙΚΑΝΟ Τεχνικό Δ/ντή-Υπεύθυνο για ποδοσφαιρικό τμήμα και μεταγραφές- ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

Βήμα 6ο: Προπονητής τερματοφυλάκων Βάντσικ. Ο τραγέλαφος Αυστριακός που έχεις είναι απλά ΑΣΧΕΤΟΣ. Παράλληλα αναδιαρθρώνεις το τμήμα σκάουτινγκ με παλιούς οξυδερκείς, τίμιους και φερέγγυους πρώην ποδοσφαιριστές. Οι εισηγήσεις τους θα κρίνονται ετησίως ανάλογα με την προσφορά των αποκτημάτων που θα εισηγούνται.

Βήμα 7ο: Με τα χρήματα που εξοικονόμησες από πώληση παικτών και σπάσιμο δυσβάσταχτων συμβολαίων, και με την αναδιάρθρωση της ΠΑΕ σε καίρια πόστα καθώς και τις εισηγήσεις του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ προπονητή Μουνιόθ, προχωράς σε ποιοτικές ενέσεις το καλοκαίρι.

Δεν το εξάντλησα για να μην κουράσω....προσπάθησα να είμαι περιεκτικός.

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεσαι τα παραπάνω έσοδα από το καινούριο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αποκτώντας 2 πολύ καλούς ξένους ποδοσφαιριστές ή έναν σούπερσταρ προσωπικότητα

warzycha είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου, απλά στην περίπτωση του Μόρις δεν είμαι σίγουρος, πιστεύω ότι με δουλειά και καλύτερη ψυχολογία μπορεί να αποδώσει καλύτερα...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και κάτι πολύ βασικό. Βγαίνεις μπροστα και αναλαμβάνεις Πρόεδρος. Τέλος με τους αχυρανθρώπους και τα φερέφωνα. Αν δεν μπορείς παραχωρείς το μάνατζμεντ σε κάποιον με γνώσεις και κότσια. Δεν είναι ντροπή, κανείς δεν είναι τέλειος. Ντροπή είναι να σε βρίζουν και να σε καταριούνται εκατομμύρια άνθρωποι γιατί διέλυσες την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ warzycha.
Ίσως και να είχα την ίδια άποψη για τον Μόρις, αλλά όταν βλέπω τη χθεσινή φάση του γκολ που δεν μπορεί να ακολουθήσει τι να πω...
Από την άλλη ο "Κουτόχορτο" σωστά λέει πιο πάνω πως βγαίνεις και αναλαμβάνεις πρόεδρος.
δεν θα πω για προέδρους άλλων ομάδων διότι δεν με ενδιαφέρουν.
Όμως ακόμη και με τον καπετάνιο (για τον οποίο έχω γράψει εδώ πολλά αρνητικά) υπήρχε περίπτωση να μην τους τρίξει τα δόντια; Υπήρχε περίπτωση οι παίχτες να συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι; Υπήρχε περίπτωση να δίνουν εναντίον μας τέτοιο πέτσινο πέναλτι και οι διαμαρτηρίες να είναι τόσο χαλαρές.
Δεν μπορούν να με πείσουν πως δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. δεν έχουν τσαγανό, δεν ξέρουν τι φανέλα φοράνε, τίποτε.
Γιατί;
Γιατί κανείς δεν τους φέρθηκε διαφορετικά. έτσι έμαθαν. Δημόσιοι υπάλληλοι.
Άρα το θέμα δεν είναι μόνο πουλάω αυτούς που δεν που κάνουν, αλλά αλλάζω τη νοοτροπία της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα ρε φιλε..αν και για καποιους παικτες θα υπαρχουν διαφωνιες(π.χ Μποβιο+Ιβανσιτς,με καποιον απο κοντα να τους ντοπαρει ψυχολογικα,αξιζουν μια υπομονη).

Επιμενω ομως οτι ο ΙΔΙΟΣ ειναι ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και αρα καλα θα εκανε να αποτραβηχτει και να παραχωρησει το μανατζμεντ.Τοσες εταιρειες κολοσσοι διοικουνται απο επιλεγμενους τεχνοκρατες κι οχι απ τους ιδρυτες-μεγαλομετοχους,γιατι οχι και μια μεσαια ποδοσφ.ομαδα?Κι επιτελους ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ?Ποιος να τον λαβει υποψιν του,οταν ουτε ενα παικτη δεν εχει δικαιωμα να κρατησει?
..αλλα ειπαμε εδω εχουμε να κανουμε με κρατικα διαπλεκομενη φεουδαρχια,οχι με αληθινους μεγαλοεπιχειρηματιες..

Ανώνυμος είπε...

Για τον Μήτσου να αναφέρω ότι ο Παπ επέμεινε να κάνει την εγχείρηση στο εξωτερικό (Ιταλία)....

Ανώνυμος είπε...

To post αυτό και τα σχόλια που το συνοδεύουν συμπυκνώνουν όλη την ουσία του προβλήματος.

Τελικά, τον τελευταίο καιρό σ΄ αυτό το μπλογκ έχει αναπτυχθεί υψηλού επιπέδου διάλογος και έχει "παραχθεί" πραγματική πολιτική για το μέλλον του ΠΑΟ.

Δυστυχώς, επειδή συμβαίνει αυτό ακριβώς που αναφέρει ο squarelogic, δεν έχουμε να κάνουμε δηλαδή με πραγματικούς επιχειρηματίες αλλα με κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά "υβρίδια", η αισιοδοξία είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ποιά αισιοδοξία ρε παιδιά? Την υπερ-απλουστευμένη αυτή ανάλυση δεν μπορούν να την κάνουν πολλοί στην ΠΑΕ, είτε γιατί δεν ξέρουν, είτε γιατί δεν τολμούν να αμφισβητήσουν το αλάθητο του Πάπα. Σε θέσεις κλειδιά είναι άνθρωποι είτε ανίσχυροι, είτε άσχετοι επιλεγμένοι με κριτήρια φιλίες, διασυνδέσεις κτλ. Μην πάμε σε ποιό σύνθετα πράγματα και αναλύσεις. ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Δεν το παίζω ούτε ειδήμων, ούτε έξυπνος. Αλλά σίγουρα είμαι Παναθηναϊκός και πονάω την ομάδα....σε αντίθεση με άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ μόνο για Μπόβιο-Μόρρις, είναι καλοί παίχτες, θέλουν απλώς ντόπα.

Διαφωνώ επίσης για τις επιπλέον ευκαιρίες σε Λεοντίου-Τζιόλη. Τις πήρανε και δεν έδειξαν τίποτα πέραν αυτού που είναι: ταλαντούχοι νεαροί. Να σταματήσει πλέον η σκανδαλώδης στήριξή τους, μπας και βάλουνε μυαλό.

Επίσης, κάποιος να μάθει στον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ τι θα πει ΑΡΧΗΓΟΣ της ομάδας: να τον βοηθήσει να κάνει delete το στυλ Μπασινά. Σου δίνει π.χ. ανύπαρκτο πέναλτι ο ΒΑΣΑΡΑΣ και δεν τον πας καρότσι ώς το κόρνερ; ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΓΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μια και μιλάμε για αρχηγούς.

Τις προάλλες, βρέθηκα σε μία συζήτηση στην οποία συμμετείχε ένα μέλος της ομάδας του 84-85.

Μας περιέγραψε τί συνέβη στο ημίχρονο του "ιστορικού" αγώνα με τη Λίνφιλντ, εκτός έδρας. Θυμίζω ότι η ομάδα μπήκε κοιμώμενη κι έφαγε τρία γκολ από κάτι ξυλοκόπους, κινδυνεύοντας με διασυρμό. Στην ανάπαυλα, στα αποδυτήρια, ο "Ζέκο" (ναι, το γνωστό "λαμόγιο"), ουρλιάζοντας και ρίχνοντας -κυριολεκτικώς- σφαλιάρες σε όποιον έβρισκε μπροστά του, ξύπνησε την ομάδα (δεν χρειάζεται να θυμίσω τί επιπέδου συμπαίκτες είχε...), η οποία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε τρία γκολ και "καθάρισε".

Βλέπετε, τότε υπήρχαν πραγματικοί αρχηγοί, είτε φορούσαν περιβραχιόνια, είτε όχι. Και τα "γαλόνια" τους τα κέρδιζαν πρώτα στο γήπεδο και μετά στα συμβόλαια.

Σήμερα, πρέπει να κάνουμε τεστ μνήμης για να θυμηθούμε ποιος είναι ο τελευταίος πραγματικός αρχηγός που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε μου greenheart τι συζητάς? Θα σου πώ το άλλο...Είναι δυνατόν να απουσιάζουν από την ΠΑΕ προσωπικότητες σαν τον Βαζέχα, τον Σαραβάκο, τον Βάντσικ και τον Ρότσα? Γενικός αρχηγός, τιμ μάνατζερ ή όπως αλλιώς τους βαφτίσανε ο Υπέυθυνος της τεσσάρας ο Αποστολάκης και ο μισθοφόρος Βέλιτς? ΗΜΑΡΤΟΝ...Και στους ερασιτέχνες το πλέον άμπαλο σεντερ-μπακ που πέρασε ο Βονόρτας? Βάλε Γενικό αρχηγό τον Νίντζα να δείς πως σφίγγουν οι κώλοι...Και κάτι τέτοιοι δεν μασάνε από καυτές έδρες και κουραφέξαλα. Πατάνε και τρέμει το γήπεδο. Ποιός θα εμπνεύσει τους παίκτες? Ο ραλίστας? Με τι προφίλ και επιτυχίες? Του γιάπη κληρονόμου?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αγαπητέ Κουτόχορτε, αυτή η "διοίκηση" μάς έχει καταντήσει σαν κάτι παπούδες, που όλη την ώρα συζητούν στο ύφος "...θυμάσαι τότε που..."

Τέλος πάντων...

Συμφωνώ απόλυτα με τα ονόματα που ανέφερες. Οποιοδήποτε σοβαρό club στη θέση του Παναθηναϊκού θα είχε Πρόεδρο τον Αριστείδη Καμάρα. Θα είχε ισόβιο τεχνικό διευθυντή τον Ρότσα. Θα έστελνε τον Βαζέχα να θητεύσει δίπλα στον Μουρίνιο, τον Καπέλο, τον σερ Άλεξ -ή όποιον τέτοιον- και μετά θα τον έβαζε στο τεχνικό τιμ με προοπτική να αναλάβει "πρώτος" σε μια διετία. Και βέβαια θα έβρισκε πραγματικούς ρόλους γύρω από την ομάδα και για τους υπόλοιπους που ανέφερες...

Η ουσία βέβαια είναι ότι απ΄ όλους αυτούς επεβίωσε "η Σρατ'ς", ο οποίος ανέκαθεν ήταν ρουφιάνος των Βαρδινογιάννηδων στα αποδυτήρια. Τουλάχιστον, όταν έπαιζε, ήταν παιχταράς...

talos είπε...

Διάβασε σήμερα κανείς την Ντέρμπυ; Παρανοώ κάτι ή την πέφτει στον Τζίγγερ ακόμα και η "φωνή" του; [Γιατί πολύ απλά εσύ φταις για όλα - στην κορυφή του πρωτοσέλιδου]

Ανώνυμος είπε...

Ή είναι το τελευταίο σημάδι της αποκάλυψης ή η κατάντια έχει πράγματι ξεπεράσει κάθε όριο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τάλω,

Η "Ντέρμπυ" την εβδομάδα που μας πέρασε άλλαξε ιδιοκτησία! Πέρασε στα χέρια του γνωστού "εκδότη" (ήμαρτον...)και "παραθυράκια" Αντώνη Δελατόλλα! Αυτού που απέκτησε πέρυσι και το "Ποντίκι"!

Μη με ρωτήσετε με ποιανού λεφτά...

Άρα λοιπόν, ακόμα και για "ξεκάρφωμα" μπορεί να δούμε κάποια αλλαγή γραμμής. Κι αυτό το λέω χωρίς να έχω διαβάσει το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι, του οποίου ο τίτλος μπορεί να είναι απλώς "προβοκατόρικος".

Old Boy είπε...

Δεν την έχω διαβάσει ακόμα, αλλά αν κρίνω από τη χθεσινοβραδυνή εμφάνιση του Γκόντζου στην «Αθλητική Κυριακή», αυτό το «εσύ φταις για όλα» δεν είναι πέσιμο, αλλά ειρωνικό. Είπε δηλαδή χθες ότι πάντα σε αυτή την ομάδα για όλα φταίει μόνο ο Τζίγγερ και κανένας άλλος και αυτό έχει δημιουργήσει κλίμα ατιμωρησίας στους παίχτες, τους προπονητές κλπ.
Μιλάμε δηλαδή για το άσπρο - μαύρο. Όταν έχουμε αλλάξει εκατό παίκτες και δέκα προπονητές την τελευταία τετραετία, όταν το μόνο που μένει σταθερό και εκτός ευθυνών είναι ο Τζίγγερ και οι φίλοι του (μην τους ξαναλέω, τους είπα χθες), έρχεται ο Γκόντζος και λέει ότι έχει επιτρέψει ο Τζίγγερ να την πληρώνει πάντα αυτός.
Και σε αυτά που λέει ο Κουτόχορτος διαφωνώ ότι πρέπει πάλι να αλλάξουμε ριζικά ομάδα. Συμφωνώ όμως ότι χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΟΚ. Ποιά θα είναι αυτή δεν ξέρω. Αν μείνουμε πάλι με τα πρόστιμα, τα δείπνα για να φτιάξει το κλίμα και τις υποτυπώδεις αλλαγές, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει και θα δούμε ακόμη χειρότερες μέρες.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

H ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ- Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ:

"ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ?ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ".

Ανώνυμος είπε...

Derby (Κώστας Γκόντζος): «Είναι φανερό, ότι αυτή η ομάδα- ή πιο σωστά ΚΑΙ αυτή η ομάδα- μοιάζει να μη νιώθει την παραμικρή ευθύνη για τίποτε. Μοιάζει να αισθάνεται, ότι όχι απλά δεν φταίει ποτέ και για τίποτε, αλλά ότι δεν υπάρχει και λόγος να απολογηθεί ή να δώσει εξηγήσεις σε κανένα και για τίποτε. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα της ομάδας ή των παικτών ξεχωριστά. Αυτό είναι διοικητικό πρόβλημα και προσωπικό πρόβλημα του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σ’ αυτήν την ομάδα, σ’ αυτήν την ΠΑΕ από πάνω μέχρι κάτω, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει δώσει το δικαίωμα, να μη νιώθει κανείς υπαίτιος για τίποτε και ποτέ».

Old Boy είπε...

Mε νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη, ο Μπόβιο και ο Μόρις έφυγαν με προγραμματισμένη άδεια για τις πατρίδες τους!!!!!!
Ο δε Παπαδόπουλος λέει στον πρόεδρο και καθηγητή ιατρικής Αργύρη Μήτσου ότι δεν σε εμπιστεύομαι και θα εγχειριστώ στην Ιταλία. Καλά κάνει βέβαια, υγεία του είναι και προσωπικά το κατανοώ, με τις πατάτες που έχει κάνει ο Μήτσου στο παρελθόν. Όταν όμως ο αρχηγός σου δεν εμπιστεύεται ΩΣ ΓΙΑΤΡΟ τον Μήτσου, θα του δώσει σημασία ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ; Ή θα κάνει ομιλίες περί κλίματος ο Μήτσου και θα του πετάνε πατσαβούρες στα αποδυτήρια;
Και για να μην μπερδευόμαστε όσα λέω δεν δίνουν άλλοθι στους παίκτες. Αλλά εκεί που έφταιγε πέρσι ο Μπίδης και ο Γκέκας δεν μπορεί να φταίει φέτος ο Ρομέρο και ο Ίβανσιτς. Γιατί αν μείνουμε εκεί, του χρόνου θα φταίνε ο Μεξικανός Βρομέρο και ο Σέρβος Τζίβανσιτς.

Thrass είπε...

Παιδιά, με κάποια πράματα συμφωνώ, με άλλα διαφωνώ.

Δεν είναι λύση να διώχνουμε τους πάντες σε κάθε μεταγραφική. Αυτό κάνουμε από το 2003 και πού μάς έχει πάει;

Δηλαδή φωνάζουμε ότι ο Τζίγγερ κάνει μαλακίες και θέλουμε να κάνουμε κι εμείς τις ίδιες;

Αν πιστεύουμε ότι ο Τζίγγερ δεν μπορεί να πάει την ομάδα παραπάνω, ενώ κάποιος άλλος μπορεί, ΟΚ με αυτό που λέτε για την ιδιοκτησία. Αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν έχωσε τα λεφτά που ζητούσαν οι Βαρδινογιάννηδες πριν μερικά χρόνια, οπότε ως προς τι η συζήτηση; Τώρα με το γήπεδο περιμένουμε να αλλάξουν τα πρόσωπα; No way.

Και πάω στους παίκτες. Μερικά πράματα οφείλουμε να τα βλέπουμε.

Ο Μόρρις δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο 3ο γκολ γιατί είχε ξεσκιστεί στις κούρσες από τότε που μείναμε με 10 και προσπαθούσαμε να πιέσουμε. Μέχρι και κατεβασιές από τα δεξιά είχε κάνει! Ο τελευταίος που φταίει είναι (στο γκολ, έπρεπε να είχε ακολουθήσει ο Τζιόλης, για να τα λέμε όλα, που ήταν και πιο φρέσκος).

Οι νεαροί: θέλουν υπομονή, τι να κάνουμε δηλαδή. Τους νεαρούς ή τους βάζεις λίγους-λίγους σε έτοιμη ομάδα ή τους βάζεις όλους μαζί και περιμένεις να ωριμάσουν, όσο χρειαστεί. Έμφαση στο: περιμένεις. Δεν είμαστε η Manchester United.

Συμφωνώ στο εξής που ειπώθηκε: Χρειάζεται πραγματικός αρχηγός. Ο Ζάετς έριχνε σφαλιάρες και σαν παίκτης και σαν τεχνικός διευθυντής ("Μαλάκες, Παναθηναϊκός είμαστε!"), δυστυχώς λείπει. Λείπει τουλάχιστον ένας Μπασινάς να επιβληθεί στους άλλους, ο Γκούμας δε βλέπω να τα καταφέρνει.

Αλλά όποιος κι αν είναι αυτός που λείπει τελοσπάντων, δεν τους διώχνεις όλους για να τον πάρεις, περιμένεις να τον βρεις από αυτούς που έχεις (έτσι που τα κάναμε δηλαδή, με την ενδελέχεια να έχει χαθεί μετά το 2003).

Και κάτι άλλο. Η χρονιά δεν έχει χαθεί. Κυνηγάμε τουλάχιστον τη 2η θέση. Δε λέει να τα γκρεμίσουμε όλα, θα το μετανιώνουμε του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

@ greenheart: "Στην ανάπαυλα, στα αποδυτήρια, ο 'Ζέκο' (ναι, το γνωστό "λαμόγιο"), ουρλιάζοντας και ρίχνοντας -κυριολεκτικώς- σφαλιάρες σε όποιον έβρισκε μπροστά του, ξύπνησε την ομάδα (δεν χρειάζεται να θυμίσω τί επιπέδου συμπαίκτες είχε...), η οποία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε τρία γκολ και 'καθάρισε'."

1. Ν' ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, αυτό πάει να πει ΑΡΧΗΓΟΣ!

2. Δεν αντέχω, θα το πω: όταν ο ΕΚΙ, που για μένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο και σε πολί πιο λάιτ εκδοχή, ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ με τα γνωστά ευγενικά "πολυλογάς" έως τα απαράδεκτα "Ρουσόπουλος" και "ρουφιάνος του Τζίγγερ".

Για να μην τα ξαναλέμε, όταν ο ΕΚΙ σφαλιάρισε τον ΠΑΠ πρόπερσι, πήραμε Νταμπλ! Κι όταν τώρα την έπεσε στον κορδελάκια ΤΖΙΟΛΗ, είμαι σίγουρος ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ!

Αλλά βλέπετε, υπάρχουν πολλοί εκτός (αλλά κι εντός δυστυχώς!!!) Παναθηναϊκού που ΔΕΝ θέλουν αυτή η ομάδα να έχει κανέναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αρχηγό: τον ΖΕΚΟ πρόπερσι τον βρίζανε χυδαία και τον ξεφτιλίζανε με κάθε ευκαιρία, και μόλις έφυγε πιάσανε το ίδιο παραμύθι με τον ΕΚΙ.

Οι ίδιοι πάνω-κάτω βέβαια που ... νοσταλγούν σαν αρχηγό τον ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ (σαν αρχηγό, όχι σαν παίχτη) ΜΠΑΣΙΝΑ, με το σούπερ-λόου προφάιλ, που ουδέποτε τη βγήκε σε κανένα λαμόγιο (κι ας του είχανε κλέψει κούπες ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΜ με το τσουβάλι).

Για να μην πω και για το μέλος "ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα", που στόμα είχε και μιλιά δεν έβγαζε (αλλά στο πρώτο ματς του στη γαβριέλα με την Ξάνθη έγινε θεριό ανήμερο).

ΕΚΙ ΗΓΕΤΗΣ - τελεία και παύλα!

shogun είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
shogun είπε...

Αν και λίγο εκτός κλίματος (αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δημιουργήσω καινούργιο post) σας παραθέτω μερικά στατιστικά για το μπλογκ:

1. Εαν κάποιος αναζητήσει στο Google 'ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE' το πρώτο αποτέλεσμα είναι το μπλογκ!

2. Στις αναζητήσεις 'παραγκα+αντωνης+καρπετοπουλος', 'βιβλίο Ολυμπιακός' και 'ΠΡΟΒΑΤΑ' έχουμε επίσης πολύ καλή προβολή. (είμαστε στα τοπ 5)

3. Το μπλογκ Greek Gastronomer http://www.greekgastronomer.com/?p=188
αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του ονόματος στο θρυλικό κουτούκι Θύρα 13 της λεωφόρου σε Βαζελοκατάσταση.

4. Υπάρχουν τόσα links από άλλα μπλογκ και ιστοσελίδες προς εμάς (ή που παρακολουθούν το περιεχόμενο μας μέσω των feeds), να είστε σίγουροι πως όποιου επώνυμου το όνομα αναφερθεί πολύ σύντομα είναι ενήμερος.

5. Η επισκεψιμότητα μας είναι σταθερά ανοδική. Μερικά στοιχεία:


Average 48 Visitors per Day

Highest Day 228 / 23 Nov, Thu, 2006

Visitors via Referrers 4318 - 39.50%

Website Referrers 266

Current Week 227 / Wk 51
Last Week 812 / Wk 50

Average 331 Visitors per Week

Highest Week 834 / Wk 47
Current Month 1949 / Dec
Last Month 2641 / Nov
Average 1366 Visitors per Month

Highest Month 2641 / Nov

Keyword saviola - 28.15%

Highest Hour of the Day 16:00 - 16:59 - 7.62%

Country Greece - 89.96%

Highest Day of the Week Monday - 19.65%

Ανώνυμος είπε...

Πήρα φόρα και με τα στατιστικά, και συνεχίζω. Επειδή θεωρώ ότι όλοι μας εδώ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ (τίποτε λιγότερο) με το προ 3ετίας ΝΤΑΜΠΛ, θα πω ότι κατά τη γνώμη μου τα μεγάλα λάθη του ΤΖΙΓΓΕΡ ξεκινούν από τη διαχείριση της ομάδας που το είχε κατακτήσει.

ΟΧΙ δηλαδή από τη διαχείριση της ομάδας της Ριζούπολης! Από τη διαχείριση της ομάδας του ΝΤΑΜΠΛ.

Και φυσικά το λάθος του αυτό δεν έχει καμμιά σχέση με καβούρια. Γιατί με καβούρια, δηλαδή με ομάδα σχετικά χαμηλού μπάτζετ, πήραμε ΝΤΑΜΠΛ. Οπότε ας αφήσουμε τις καβουροαναλύσεις απέξω, είναι τρομερά παραπλανητικές καθότι αποσπασματικές.

Λοιπόν, εκείνη η ομάδα είχε ΕΝΑ πράγμα, αλλά τόσο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ για μια ποδοσφαιρική ομάδα, που δεν είχε ούτε η ομάδα της Ριζούπολης, ούτε η περσινή κι η φετινή ομάδα. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΣΤΙΒΑΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.

Πάμε τώρα να θυμηθούμε πώς αντιμετωπίστηκε αυτός ο άνθρωπος, ονόματι ΖΕΚΟ; Τα ξέρετε, μην τα επαναλαμβάνω. ΜΕ ΑΚΡΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ακόμα και από παναθηναϊκούς δυστυχώς. (Δείτε αντίστοιχα τι γίνεται με την ΑΕΚ και τον ΙΒΙΤΣ: άπαντες τσιμουδιά, καμμιά μπηχτή, τίποτε. Ή τι θα γίνει με τη Γάβρω και π.χ. τον ΚΑΡΕΜΠΕ: οι λιβανωτοί άρχισαν από τώρα.)

Φεύγοντας ο ΖΕΚΟ και μετά την αστειότητα Σκάζνι (άλλο λάθος κι αυτό), ήρθε ο ΜΑΛΕΖΑΝΙ. Άνθρωπος ευγενής αλλά και με προσωπικότητα σίγουρα. Πώς αντιμετωπίστηκε ακόμα κι από παναθηναϊκές φωνές ΠΡΙΝ ΚΑΝ φτάσουμε στο 1/3 του πρωταθλήματος; ΜΕ ΑΚΡΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.

Ταυτόχρονα, φεύγοντας κι ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ, άρχισε ν' αναδεικνύεται μια νέα ηγετική φυσιογνωμία από τις τάξεις των παικτών: ΕΚΙ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ. Πώς αντιμετωπίστηκε κι αυτός; ΜΕ ΑΚΡΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, ακόμα κι από παναθηναϊκούς. Κοντέψανε να τον εξισώσουνε με τον ΠΟΥΣΤΙΓΙΟ μετά το ματς με τη Σεβίλλη έξω... κι αυτό δεν ήταν παρά η αρχή.

Επομένως, είναι ολοφάνερο ότι πολλοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Και φυσικά αυτοί δεν είναι ο Τζίγγερ. Απλώς αυτός εδώ δεν καταλαβαίνει ότι τέτους ανθρώπους χρειάζεται η ομάδα κι ότι άμα εμφανίζονται, πρέπει να κάνει ΤΟ ΠΑΝ για να τους προστατέψει.

Γιατί άραγε πολλοί δεν θέλουν ανθρώπους-ηγέτες στην ομάδα μας; Έχω κάμποσους λόγους να καταθέσω. Άλλη φορά. ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, έτσι έχουν δείξει τα πράγματα κι οι συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

@greenheart
Ο τελευταιος πραγματικος αρχηγος ηταν ο Γιαννης Καλιτζακης,ιδανικος για αρχηγος αποστολης/συνδεσμος παικτων διοικησης.Ο επομενος θα ηταν ο Κυριακος αλλα σαγηνευτηκε απ τις Σκωτσεζικες σειρηνες και φερθηκε σκαρτα...Ενας Καλιτζακης θα ειχε το ειδικο βαρος και αναστημα να πιασει πχΛεοντιου,Τζιολη και να τους πει να παψουν να ασχολουνται με τη στεκα τους και να κοιταξουν να σκιστουν στο γηπεδο.Να ντοπαρει ψυχολογικα τον λεπτεπιλεπτο Ιβανσιτς προτου 'καει"στη συνειδηση του κοσμου..Και ιδανικα να ειχε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πει στον Τζιγγερ να ξανασκεφτει τη θεση του με το θεμα των Ευρ.πριμ,γιατι ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟΣ μπορει να κερδισει την ΚΑΡΔΙΑ των παικτων.

Και βεβαια ξαναλεω οτι πρεπει να απαλλαγουμε απο τους αχυρανθρωπους-τσατσους,οχι γιατι δεν προσφεραν τιποτε(μην τα μηδενιζουμε ολα)αλλα γιατι ειναι ΦΘΑΡΜΕΝΟΙ και δεν εμπνεουν.Καιρος ειναι να εμπιστευθει η ομαδα δικα της παιδια,και να τα προετοιμασει για σταδιακα σημαντικοτερους ρολους,στελνοντας τους να θητευσουν διπλα σε γνωστους προπονητες,τημ μανατζερς κοκ.

Για τους παικτες ειναι χιλιοειπωμενο ποιοι πρεπει να φυγουν οπως λεει κι ο Κουτ.(Νιλσον,Μπισκαν,Σεριτς)και σε αλλους να γινει ΣΑΦΕΣ οτι τελουν υπο ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.Το να γινουμε ξαφνικα ομαδα μπεμπηδων δεν το βλεπω λογικο,ουτε οι εμφανισεις αυτων που παιζουν τωρα προδιαθετουν για κατι πολυ καλο.Χρειαζεται ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Και ΟΧΙ,ο Τζιγγερ δεν ειναι ικανος να τις κανει.

Ανώνυμος είπε...

παλι στο τζονυ αισθανομαι οτι πρεπει να απαντησω.

Ο Ζαετς καθιερωθηκε στη συνειδηση του κοσμου σαν λαμογιο,οταν ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ,και ενω ολοι περιμεναν υψηλοτερες επενδυσεις λογω σιγουρης συμμετοχης στους ομιλους,εφερε 3ΚΡΟΑΤΕΣ,1 ΡΟΥΜΑΝΟ που επαιζε στην Κροατια(Μιτου),κι ενα Γαλλο ελευθερο απ τον Πανιωνιο!

Στην ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ λιγο μετα,πηρε διαφορους απο Ελλαδα(Χαλκια,τον αρχηγο του Αιγαλεω,Ολιζαντεμπε,ηθελε Αλεξοπουλο..)οι οποιοι δεν αγγιξαν.Σου φαινονται αυτες μεταγραφες ανθρωπου που ψαχνει για το καλυτερο ανα την ευρωπαικη εστω αγορα?Ή μηπως ειναι μεταγραφες παικτων που τους ειχε προχειρους και του χεριου του και στους οποιους ανετα μπορει να επιβαλλει κανεις μια υπερτιμολογηση που θα κατεληγε στην τσεπη του?
Προσθεσε και τον Μπισκαν,δικη του ιδεα ηταν εξαρχης,και βγαλε σουμα...
Αν τωρα το μπατζετ που του διεθεσε τοτε ο Τζιγγερ ηταν πενιχρο
1)αυτοδιαψευδεσαι για την γαλαντομια του αφεντικου
2)αν εισαι ο ΖΑΕΤΣ και σεβεσαι το τεραστιο ονομα σου,λες στο αφεντικο
ή 3πλασιαζετε το μπατζετ για να μπορω να φερω κατι καλο ή παραιτουμαι.
Το οτι παρεμεινε και προσπαθουσε να μας πεισει μεχρι το Δεκεμβριο ποσο παικταραδες ηταν αυτοι που εφερε(και τους οποιους-Ραγκουελ,Μιτου-ο ιδιος εδιωξε λιγο αργοτερα)για μενα σημαινει οτι ΔΕΝ σεβαστηκε το ονομα και την ιστορια του και δεν προστατεψε την ομαδα.
Επισης δεν ξεχνω οτι με αυτον προπονητη το 97 αν θυμαμαι καλα,μειναμε εκτος Ευρωπης!!!

Υ.Γ.Και δεν εχω θαυμασει αλλον ΠΑΙΚΤΗ οπως αυτον στον Παναθηναικο..αλλο παικτης,ομως,αλλο μανατζερ.

Ανώνυμος είπε...

@ squarelogic δεν νομίζω ότι ο Ζάετς καταγράφτηκε σαν λαμόγιο μετά το Νταμπλ. Σε όλη τη σεζόν παιζόταν χοντρό παιχνίδι σε βάρος του (και σε βάρος του Σουμ).

Επειδή μου χρεώνεις πράγματα που δεν έχω πει ή εννοήσει (ότι ο Τζίγγερ είναι ... γαλαντόμος), να τα ξαναπώ ξεκινώντας από τη σεζόν ΜΕΤΑ το νταμπλ. Τι έχω πει επ' αυτού;

ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ: ότι το μεγάλο λάθος του Τζίγγερ ήταν πως δεν διαχειρίστηκε σωστά την ομάδα του Νταμπλ, ότι ανακάτεψε παίχτες και προπονητές σαν τραπουλόχαρτα, ότι δεν φρόντισε να χτίσει πάνω σ' αυτήν, ότι δε διώχνεις Σουμ για Σκάζνι, ότι δεν αφήνεις να σου φύγει ο Ζάετς. Το θέλεις λιανά; Πολύ απλά, μεταξύ άλλων ΚΑΙ αυτό που λες, ότι δεν έδωσε φράγκα για 2-3 πολύ καλές μεταγραφές.

Δεύτερον, ποιός σου είπε ότι εκτιμώ τον Ζάετς σαν ... προπονητή ή ακόμα και σαν μάνατζερ; Σαν ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ-ΑΡΧΗΓΟ ΣΤ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ τον έχω εκτιμήσει και επ' αυτού έχω γράψει. Τεχνικός διευθυντής δεν σημαίνει μάνατζερ.

Μάλλον τα περί ... γαλαντόμου Τζίγγερ μου τα χρεώνεις (κάπως εύκολα) επειδή έχω πει ότι το θέμα "καβούρια" είναι πολύ δευτερεύον για το ΧΤΙΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ. Κι έτσι είναι. Συν επειδή έχω πει ότι, εάν οι παίχτες αποφάσισαν να σαμποτάρουν την ομάδα λόγω των πριμ (όπως ΛΕΣ ΕΣΥ), αυτό σημαίνει ότι έχουν ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ να ικανοποιούνται τα τέτοιου είδους αιτήματά τους ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ.

Έχεις καλύτερη ερμηνεία; Α, ναι, ότι ο Τζίγγερ τους φέρνεται σαν αυτοκράτορας προς δούλους και τους έχει κάνει να βλέπουν την ομάδα ψυχρά-επαγγελματικά. Μπορείς να μου φέρεις κανένα παράδειγμα επ' αυτού;

Τον Αντωνάκη μήπως; Τον Ολιζαντέμπε, που το ανανέωσε το συμβόλαιο ενώ ήταν ακόμα τραυματίας;

Κι αν είναι έτσι, τότε τι θα έπρεπε να κάνουν οι παίχτες της Γαβρούλας, που ακόμα τους χρωστάνε παλιά πριμ; Ή μήπως εκεί πέφτει πολλή ... αγάπη από το Θείο; Στέλιος, Βενετίδης, Αμανατίδης, κι ένα σωρό άλλοι έφαγαν πόρτα στην ψύχρα. Γενιές παιχτών έτρωγαν δωρεάν κορνέδες κι άκουγαν από χείλη των πραιτοριανών του να ξεκουμπιστούν χωρίς να διεκδικήσουν φράγκο ειδεμή θα βρεθούνε στο νοσοκομείο. Αλλά κανείς τους δεν σαμποτάρει την ομάδα.

Αλλού είναι το θέμα λοιπόν.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Έχετε ακούσει σε καμία ομάδα του πλανήτη οι ποδοσφαιριστές να φεύγουν διακοπές πριν την λήξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων?

Και επειδή κουράστηκα με την τρέλα που πουλάνε κάποιοι... Ποιό ταλέντο ήρθε στην ομάδα από την Λατινική Αμερική σαν αποτέλεσμα σκάουτινγκ? Ο Μάουρο ή ο Γκαλέτο?

Τους νέους παίκτες ποιός τους διαμορφώνει χαρακτήρα? Ο Ταράσης και ο Βονόρτας?

Τις μεταγραφικές επιλογές ποιός τις κάνει? Ο Λιβαθηνός, ο Παρθενόπουλος, ο προπονητής, ο ραλίστας? Κανείς δεν γνωρίζει και όλοι αυτοί παίζουν τις κουμπάρες μένοντας στο απυρόβλητο.

Είναι δυνατόν ο Μόρις να κάνει χειρονομίες στους φιλάθλους επειδή τον αποδοκίμασαν? Επειδή αγανάκτησαν με τα χάλια του και ενώ πλήρωσαν μια μικρή περιουσία για να ταπεινωθούν από την 15η του γαλλικού πρωταθλήματος? Νοείται αυτός ο άνθρωπος να είναι ακόμα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού? Για ποιά ιδανικά και πειθαρχία μιλάμε?

Ποιός ευθύνεται για τις άθλιες σχέσεις μεταξύ των παικτών? Γιατί την μία παίζουν μπουνιές, την άλλη βλέπω για ένα φάουλ να πέφτουν απίστευτα μπινελίκια...Τι συμβαίνει κύριοι?

Το πλάνο πενταετίας ισχύει? Αφορά πενταετή ανοικοδόμηση ή πενταετή διασυρμό?

Οι παίκτες είναι κωλόπαιδα και πουλητάρια λόγω χαρακτήρα ή γίνονται στην πορεία? Σε κάθε περίπτωση ποιός ευθύνεται για την επιλογή τους ή την "ανατροφή" τους?

Γιατί οι δικοί μας παίκτες επιδεικνύουν χαρακτηριστική απάθεια και της ΑΕΚ τρώνε σίδερα? Ή μάλλον γαιτί ο Λυμπερόπουλος σε μας έπαιζε όποτε έληγε το συμβόλαιο και τώρα στην ΑΕΚ σκίζεται?

Ποιόν εξυπηρετούν τα γλειφτρόνια τύπου Γκόντζου που κάνουν την νύχτα-μέρα?

Γιατί ο ερασιτέχνης δεν υπογράφει για το γήπεδο, έχει λάκκο η φάβα?

Στην ΠΑΕ ποιά στελέχη είναι όντως Παναθηναϊκοί? Υπάρχουν Δούρειοι Ίπποι?

Υπάρχουν παίκτες-νεαροί-εθισμένοι στο στοίχημα και αν ναι, σε τι ματς ποντάρουν?

Η ομάδα είναι πλήρης και δεν κινείται μεταγραφικά?

Και επειδή ο κατάλογος αποριών είναι ανεξάντλητος, ποιός ευθύνεται για όλα αυτά και που μαςέχει οδηγήσει η πανωτέρω πολιτική?

Μήπως τελικά φταίει ο κόσμος, που είναι αυτός που πληρώνει για να εισπράτει σταθερά πίκρες?

Ανώνυμος είπε...

Για το γήπεδο να πω ότι δυστυχώς ο κουτόχορτος επιβεβαιώνεται.. ο Τζίγγερ στη συνέντευξη τύπου κάτι μάσαγε περί υπεδάφους και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσο χρόνο.. κτλ

Τζόνυ ο ρόλος για τον οποίο θες τον Ζάετς είναι ότι πρέπει, αλλά να ξέρεις ότι και να γυρίσει και πρωτάθλημα να πάρουμε πάλι τα ίδια θα του λένε. Έχει καεί το όνομά του πλέον. Πάντως έπαιζαν καλά το "καλός μπάτσος-κακός μπάτσος" με τον Σουμ.

Ίσως τώρα χρειάζεται ο Καλλιτζάκης στον αντίστοιχο ρόλο να τους τσιτώνει (ο Βέλιτς δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, αλλά χθες είδα κάτι πρωτοσέλιδα "ο Τζίγγερ έδωσε εντολή στον Βέλιτς να καθαρίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα") και κάποιος α λα Σ.Θεοδωρίδης να προστατεύει τους παίκτες και να τους ανυψώνει το ηθικό. Τακτικές γαύρου αλλά τι να κάνουμε.

Από τους νέους παίκτες εμένα με έχει απογοητεύσει πιο πολύ ο Δάρλας. Έχει μείνει πολύ στάσιμος και εμφανίζει πρόβλημα συμπεριφοράς. θυμάστε τα λόγια του Μαλεζάνι πριν φύγει? Και τα περιστατικά με τον σκούφο και το ουίσκι? (Να αναφέρω και ως αστείο το άθλιο μουστάκι που καλλιέργησε-έλεος)

Με ποια λογική αφήνουν να φύγει πριν μάτς νοκ-άουτ το μοναδικό αξιόπιστο αμυντικό χαφ στην ομάδα, δεν μπορώ να καταλάβω. Και μάλιστα με μια ομάδα που μας δυσκόλεψε.

Για το σκάουτινγκ το ξαναείπα: Ο Λιβαθηνός έχει πάει εκεί κάτω 100 φορές και έφερε μόνο τον Ρομέρο! Ούτε καν τον Έκι! Άλλοι τον πρότειναν. Ο Κλωνόπουλος φέρνει όποιον παίκτη γουστάρει

Ανώνυμος είπε...

Και θα ήθελα να δω τον Καμάρα ως αντι-Μήτσου, αφού ο Τζίγγερ δε γουστάρει να είναι πρόεδρος

Ανώνυμος είπε...

Καλά όσα λέμε αλλά το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από χθες.
Συμφωνώ με τις απαράδεκτες άδειες πριν από τον αγώνα αύριο με δεδομένο το κλίμα που υπάρχει τώρα στην ομάδα.
Μήπως μάλιστα θα έπρεπε να κοπούν και οι άδειες τον εορτών;
Δεν κάνω πλάκα. Δεν έπιασες στόχο κύριε, κάτσε να εκπαιδευτείς (προπόνηση όλες τις μέρες, μαζί οι παίχτες για να ξαναφτιαχτεί κλίμα, κτλ) για να μοιώσω όσο μπορώ τις πιθανότητες να επαναληφθεί η ίδια εικόνα στον β΄γύρο.
Δεν είναι καψώνι. Δηλαδή αν έβλεπα πως η εταιρεία μου χρειάζεται να κάνει διορθωτικές ενέργειες (Εκπαίδευση πχ) θα έλεγα πάμε να φάμε τις γαλοπούλες και να δούμε μετά;
Κόψε κάποια κεκτημένα, βάλε και ένα χρηματικό πρόστιμο να την ακούσουν και δες αντιδράσεις.
Στην ΑΕΚ (για να μην πω για ομάδες Θεσ/νίκης) ξέρουν πως μόνο μέσα από επιτυχίες θα έχει χρήμα η ομάδα και θα μπορούν να τα πάρουν. Εδώ το χρήμα είναι εξασφαλισμένο.
Όταν ο εργαζόμενος νοιώθει πως ότι και να γίνει στην εταιρεία το χρήμα είναι σίγουρο, τότε έχουμε δημόσιο...
Καλά λέμε για να διώξει κόσμο, να αλλάξουν πράγματα, αλλά εδ'ω χρειάζονται αποφάσεις πυγμής. Το πρώτο λοιπόν που προτείνω είναι κόψιμο αδειών τις γιορτές και όλοι στο ξενοδοχείο και στην Παιανία.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν θέλω καμμιά επιστροφή του Ζάετς! Όσα έχω πει, αφορούν στο ΜΟΝΤΕΛΟ από το οποίο ήρθε το Νταμπλ, όχι αναγκαστικά στα πρόσωπα.

Θα πρέπει ίσως να συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι, θα το ήθελα ειλικρινά πολύ αυτό, σαν μια βάση συνεννόησης.

1. Ήταν ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ το ΜΟΝΤΕΛΟ πάνω στο στήθηκε η ομάδα του Νταμπλ; Για μένα ήταν, φυσικά.
2. Ήταν ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ το ΜΟΝΤΕΛΟ πάνω στο οποίο είχε στηθεί η ομάδα ΠΡΙΝ από το Νταμπλ; Για μένα, ήταν αποτυχημένο.
3. Ήταν εξίσου ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ το ΜΟΝΤΕΛΟ πάνω στο οποίο στήθηκε η ομάδα μετά το Νταμπλ και έως σήμερα; Για μένα, ναι, ήταν καί είναι αποτυχημένο.

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ποιές είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα σ' αυτά τα μοντέλα;

Τις έχω πει. Και δεν έχουν να κάνουν με τους παίχτες, ούτε με το μπάτζετ κατά κύριο λόγο, ούτε ακόμα και με τους προπονητές. Γι' αυτό κι επιμένω ότι είναι ΛΑΘΟΣ να εστιάζουμε στον τάδε παίχτη (Βύντρα ή τώρα Μόρρις - όχι κουτόχορτε, όχι τώρα και τον Μόρρις στον Καιάδα!), ή προπονητή, ή στο μπάτζετ σαν κύριους υπεύθυνους για τα χάλια μας. Το ΜΟΝΤΕΛΟ κάνει τη διαφορά!

Φυσικά το μοντέλο του νταμπλ είναι μόνο μια πρώτη βάση, που δυστυχώς την ξεπάτωσε ο ανόητος Τζίγγερ αντί να χτίσει πάνω σ' αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, το μοντέλο μετά το νταμπλ δεν είναι εξίσου αποτυχημένο: είναι 100 φορές πιο αποτυχήμενο!

Ο Τζίγγερ μετά το νταμπλ την ψώνισε και άκουγε όλους τους αυλοκόλακες, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να φτιάξει μια καλή ομάδα. Αντ'αυτού άλλαξε 16 παίκτες

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Υπάρχει κάτι ακόμα....Είσαι ιδιοκτήτης?Είσαι ο ηγέτης? Πρώτον κάνε αυτό που λέμε χρόνια τώρα, κόψε τους αχυρανθρώπους και τις βιτρίνες. Δεύτερον, βγές θαρρετά και κάνε απολογισμό και αυτοκριτική. Δεν είναι κακό να πείς ΑΠΕΤΥΧΑ, αλλά θα συνεχίσω την προσπάθεια. Κακό είναι να προσπαθείς νοήμονες ανθρώπους να τους βγάλεις τρελούς....Δεν είμαστε ούτε ανεγκέφαλοι γαύροι, ούτε παιδάκια...Γκεμπελικές προπαγάνδες και κορώνες τύπου Γκόντζου δεν πιάνουν σε μας...

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτέ μου, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ποιοί είναι στ' αλήθεια οι αχυράνθρωποι και οι βιτρίνες του Τζίγγερ τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον;

Διαρκώς και μόνον ΕΝΑ όνομα όλο κι όλο λες: Γκόντζος! Αυτός ο ένας είναι ... οι αχυράνθρωποι-βιτρίνες, που (όπως λες) ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ;

Μα βρε φίλε, ο Γκόντζος είναι απλά διευθυντής της "προεδρικής" εφημερίδας! Που πόσα φύλλα πουλάει άλλωστε; Ποιά ΕΥΘΥΝΗ να βγει να πάρει; ΠΟΙΟΣ άλλωστε του ζήτησε ποτέ να πάρει ΑΥΤΟΣ την ευθύνη για τα τεκταινόμενα στην ομάδα; Τρελό και μόνο να το λέμε. Την προπαγάνδα του κάνει, κι εντάξει δεν το παίζει αντικειμενικός ούτε και κρύβει με ποιανού το μέρος είναι. Αλλά αυτός είναι το πρόβλημα στον τομέα αχυράνθρωποι-βιτρίνες κι ανάληψη ευθυνών; Σιγά!

Να μου πεις για ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, που ενώ πληρώνονται για να καλύπτουν ΥΠΕΥΘΥΝΑ για την ομάδα πόστα, δεν έχουνε βγει ΠΟΤΕ να πάρουνε ΚΑΜΜΙΑ ευθύνη, εντάξει! Αυτό και το καταλαβαίνω και έτσι είναι.

Το πρόβλημα δηλαδή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ λοιπόν από αυτό που λες!

Δεν είναι ότι δεν βγαίνει ο Τζίγγερ να πάρει ευθύνες και βάζει άλλους στη θέση του. Είναι ότι, αν κάποτε βγαίνει κανείς μπροστά (όπως κι αν το κάνει, ανόητα, άτσαλα, άσχετα, δεν έχει σημασία εδώ), αυτός είναι ΜΟΝΟΝ ο Τζίγγερ και ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ από τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Άκουσες λ.χ. το ΛΙΒΑΘΗΝΟ να έχει ποτέ αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε μεταγραφή;

Ακόμα κι ο μέγας Τάκης Οικονομόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, βγήκε να πει ότι π.χ. δεν κάνει ο Λάιτερτ για προπονητής τερματοφυλάκων;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε Τζόνυ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις?
Ο Μήτσου βιτρίνα δεν είναι? Ο ρόλος Πρόεδρος-γιατρός είναι πιο αστείος και από τον Τερματοφύλακα-γιατρό στο Μπλέικ... Ο Βέλιτς έχει πραγματικό ρόλο? Βιτρίνα είναι για να λέμε ότι καλύπτει οργανική θέση. Ανέλαβε κανείς ευθύνες ή μίλησε για λάθη, παραλείψεις κτλ? ΟΥΔΕΠΟΤΕ. Ή μήπως ο ίδιος ο Τζίγγερ έκανε ποτέ αξιολόγηση των διορισμένων από τον ίδιο στελεχών? Έκανε ποτέ αυτοκριτική? Δεν χάνεται αυτό το Πρωτάθλημα έλεγε, το 2008 θα γιορτάσουμε στο δικό μας γήπεδο έλεγε, και τελικά.....ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Αφού ο ίδιος φαίνεται να διαχειρίζεται τα θέματα της ομάδας, ποιός ο λόγος ύπαρξης των ανωτέρω κυρίων? Τι διοικητική ιεραρχία είναι το Ιδιοκτήτης αλλά όχι Πρόεδρος και το Πρόεδρος-Γιατρός αλλά όχι ιδιοκτήτης. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ. Ο Γκόντζος από ποιόν πληρώνεται να λέει τις βλακείες που λέει? Ποιόν προσπαθεί να προφυλάξει με την προπαγάνδα του? Ποιόν άλλον παρά τον ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΤΙΑΙΧΤΗ. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ. Αν δεν γνωρίζεις από ποδόσφαιρο και προτιμάς να εκχωρήσεις δικαιώματα και υποχρεώσεις οκ. Αλλά άσε τότε τον Χ Πρόεδρο να κάνει την δουλειά του και μην μπλέκεσαι στα πόδια του, μην κάνεις δηλώσεις κτλ. Γιατί τότε γίνεται προφανές ότι ο Πρόεδρος είναι απλά φερέφωνο, δεν έχει λόγο ύπαρξης καθώς είναι ανίσχυρος. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να επιβάλει πειθαρχία στο Τμήμα. Εκτός αν τον έχεις μόνο για να πηγαίνει στις κληρώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που αποδεικνύουμε ότι είμαστε σκεπτόμενοι και όχι κατευθυνόμενοι όπως κάποιοι τσάτσοι.

Μια παράκληση. Να αλλάξει και να φύγει αυτό το "Βαζελοκατάσταση" σαν τίτλος του blog. Εμένα προσωπικά με ενοχλεί.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ - ΟΧΙ ΒΑΖΕΛΟΙ


Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Δυο σχόλια, για τον Ζέκο και τους αχυρανθρώπους.

Συμφωνώ για τον σημαντικό του ρόλο στη χρονιά του νταμπλ, όπως επίσης για τις απαράδεκτες επιλογές παικτών, που, καλώς ή κακώς, του χρεώνονται. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η πραγματικότητα, ως προσωπικότητα είναι "καμμένος", τουλάχιστον στην παρούσα φάση, για τον Παναθηναϊκό.

Ο ρόλος όμως, είναι απολύτως απαραίτητος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν υπάρχει άλλη λύση! Απλώς, όπως σωστά επισημάνατε, ο ραλίστας ζορίζεται να επιλέξει ανθρώπους με υπόσταση, θάρρος και άποψη!

Για τους αχυρανθρώπους. Δεν είναι μόνο ο Γκοντζος. Κατ΄ αρχήν, στη "γειτονιά" των ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά φερέφωνα, που μόνο ζημιά κάνουν. Μένιος (η ντροπή του Παναθηναϊκού) και Χρήστος Κοντός είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα δημοσιογράφων που εκφράζουν απόψεις απολύτως κατευθυνόμενες και συντηρούν τις άρρωστες αντιλήψεις. Υποψιάζομαι ότι στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Νικολογιάννης.

Πάμε στην ΠΑΕ τώρα. Ξέρει κάποιος με τί ακριβώς ασχολείται ο Αντιπρόεδρος Στράτος? Ποια η σχέση του με το ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό? Ο Παρθενόπουλος? Ποιος είναι ο Παρθενόπουλος? Τί έκανε πριν? Αυτός δεν είναι που έφυγε προσωρινά για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας, αλλά τον έφαγε το μαύρο φίδι?

Πάρα κάτω. Κάποιος ανέφερε τον Φάνη Κλωνόπουλο. Το ξέρετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία παικτών και προπονητών έρχονται στον Παναθηναϊκό μέσω Κλωνόπουλου? Ο Τζίγκερ, λέει, μόνον αυτόν εμπιστεύεται. Για ποιον λόγο ακριβώς? Τόσο γκουρού είναι ο Κλωνόπουλος?

Για τον Μήτσου δεν μιλάω. Είναι περιττό. Είναι ο ορισμός του αχυρανθρώπου.

Για πάμε και στα αποδυτήρια. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Βέλιτς. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά, τόσα χρόνια, ως βοηθός και μεταφραστής του Σάντος έκανε καριέρα. Ο Ντέμης τον έδιωξε νύχτα. Γιατί? Είναι καλός τεχνικός? Φέρελπις? Να μείνει στο τεχνικό τιμ. Να είναι σκάουτερ. Να αναλάβει τους μικρούς, έστω. Αλλά Γενικός Αρχηγός? Από που κι ως που?

Για Ταράση και Βονόρτα, τα είπατε. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά. Ίσα-ίσα, αν και άμπαλοι, τη μάτωσαν και την τίμησαν τη φανέλα. Και μπορούν να εξηγήσουν στους πιτσιρικάδες τί εστί Πανάθα. Όμως, στα τμήματα υποδομής, πέρα από τσαμπουκάδες και τέτοια, εγώ περιμένω "επιστήμη". Που έγιναν προπονητές αυτά τα παιδιά? Τί παραστάσεις έχουν? Ποιος τους πρότεινε και ποιος τους επέλεξε?

Η λίστα, φίλοι μου, είναι ατελείωτη. Γύρω από τον αδύναμο "ηγέτη" μας, κινείται μια μάζα περίεργων και κατά πάσα πιθανότητα άσχετων, οι οποίοι παίζουν το γνωστό, πανάρχαιο παιχνίδι του κόλακα, του γλειψιματία, του ρουφιάνου, του καλοθελητή.

Αν δεν καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου, δεν υπάρχει ελπίς...

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε ΤΩΡΑ σε καταλαβαίνω! Και γενικώς αυτό που λέω, είναι ότι το ξήλωμα πρέπει ν' αρχίσει ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ κυρίως και σε ό,τι αφορά τους παίχτες να περιοριστεί σε 2-3 το πολύ (συν πρόστιμα σε όλους εννοείται).

Όσο για τον Γκόντζο, ή τον Κοντό, ή τον Μένιο, προσωπικά δεν με ενοχλούν καθόλου και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλούν εσένα κι άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά δημοσιογράφοι και στο κάτω κάτω ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Δεν κρύβονται. Ξέρει ο καθένας τι λένε και μπορεί να εκτιμήσει αν μιλάνε σωστά, αν εξυπηρετούν άλλον, κ.ο.κ.

Εμένα μ' ενοχλούν μόνον όσοι ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. Π.χ. οι λεγόμενοι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι, ή οι άνθρωποι της διοίκησης που είναι καλοί στα σουαρέ και τις γιορτές κι άφαντοι στα δύσκολα.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - και είναι πρόβλημα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ το Τζίγγερ. Αν το καταλάβει, έχει καλώς. Αν όχι, τότε χαίρεται.

Ανώνυμος είπε...

τζονυ μου κανει εντυπωση που κολλας σε ορισμενα πραγματα και δεν μπορεις να δεις τι λεμε.

Ενταξει ενα ποτηρι μπορεις να το πεις μισογεματο ή μισοαδειο,κι εννοεις το ιδιο πραγμα-αλλα πως ειναι δυνατο να λες οτι μονο ο Τζιγγερ βγαινει μπροστα και οι συν αυτω κρυβονται,οταν ολοι ξερουν οτι αν μιλησουν χωρις τη συμφωνη γνωμη του αφεντικου,τους εφαγε το μαυρο φιδι.Ο τυπος ειναι φοβερα συγκεντρωτικος και ταυτοχρονα δεν αναλαμβανει και υπευθυνη θεση-αυτο ειναι παρανοια!
Συνεπως η δικη του σταση ειναι που τους μετατρεπει ολους σε κολακες και αυλικους.Σηκωνει να του πει κανεις απ'οσους εχουν εξαρτηση απ'αυτον οτι κανει λαθος?Οτι κανει τη μια πατατα πισω απ την αλλη?Εχει το ιδιο προβλημα που ειχαν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ολοι οι δυναστες.Ο βασιλιας ειναι γυμνος αλλα κανεις δεν τολμα να του το πει.

Παμε τωρα στην εμμονη σου στο ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΑΕΤΣ.Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ για την επιτυχια?Εγω να δεχτω οτι αν βρεις τους σωστους ανθρωπους με τη καταλληλη ΧΗΜΕΙΑ μεταξυ τους ΜΠΟΡΕΙ να αποδωσει.Οταν ομως οι αρμοδιοτητες συγκρουονται,και υπαρχει διασταση αποψεων τι κανεις?
Στην ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ πχ,προπονητης και τεχ.Διευθυντης ειναι ο σερ Αλεξ και υπαρχει ενας τεχνοκρατης που φροντιζει τα εξωαγωνιστικα(παλαιοτερα ο Κενυον,που εγινε και φιρμα.και τον τσιμπησε ο Ρωσος).Το ιδιο ο Βενγκερ.το ιδιο ο Μουρινιο.Λεει κανενας στο Λιπι,οτι εγω θα κανω τις μεταγραφες,και συ καντους ομαδα?Αν δεν εμπιστευτεις τον Μουνιοθ να επιλεξει αυτος τους παικτες που του κανουν για το συστημα που θελει να παιξει,τοτε τι τον εχεις?για να κανει πανω τα χερακια -κατω τα χερακια?
Απο κει και περα συμφωνουμε οτι χρειαζεται μια ΑΦΘΑΡΤΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ που θα απολαμβανει γενικης αποδοχης και θα εχει ΛΟΓΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ της διοικησης και συγκεκριμενα δικαιωματα και αρμοδιοτητες,για τα αποδυτηρια.
Κι επιτελους οποιος αναλαμβανει προεδρος ή γενικος αρχηγος να εχει το ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της γνωμης του,και να μπορει να πει πχ."ο Λυμπε μενει,γιατι το λεω εγω.."Και τοτε θα κριθει καθενας για τις πραξεις του.
Αυτο που με τρελλαινει και απορω που δε σε ενοχλει,ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναλαμβανει ευθυνη για τιποτε.Κανεις δε φταιει για τις λαθος επιλογες παικτων,προπονητων,διοικητικες..
ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ να εβγαινε παλληκαρισια ο Τζιγγερ και να ελεγε"συγγνωμη,εχω κανει χοντρα λαθη,αλλα μαθαινα,Απο δω και περα αναλαμβανω εγω και ειμαι ανοιχτος σε συμβουλες".Αλλα ετσι με τον αρχηγο "μονο να κυβερναει"που ελεγε και μια ψυχη,και ναμην εχει καμια ευθυνη ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ.
Αυτα και συγγνωμη αν σε αντικρουω παλι.

Ανώνυμος είπε...

P.S.Δειτε και τη σχετικη αρθρογραφια στη sportday σημερα-δεν εχουν αδικο οι 'αφορισμενοι",και σε πολλα σημεια οι αποψεις μας συμπιπτουν

Ανώνυμος είπε...

@ squarelogic δεν με πειράζει να με αντικρούεις, εγώ δεν είμαι συγκεντρωτικός τύπος :-)

Απλά δεν ξέρω αν πράγματι το πρόβλημα του Τζίγγερ είναι ο συγκεντρωτισμός του, που λες, ή αν ΑΝΤΙΘΕΤΑ έχει τσιμπήσει στα περί "τεχνοκρατικού μοντέλου".

Αν ήταν συγκεντρωτικός, υποθέτω δεν θα έλεγε "ναι" στο μοντέλο με τον ΖΑΕΤΣ, στο οποίο ο ίδιος είχε γίνει άφαντος παραχωρώντας στο Ζέκο το μέγιστο μερίδιο των ευθυνών. Σωστά;

Νομίζω ότι η λαμακία του είναι πως έκανε γαργάρα τα περί
"ορθολογιστών τεχνοκρατών" (είναι και της μοδός άλλωστε), κι έτσι έδωσε πόστα σε ανευθυνοϋπεύθυνους χαρτογιακάδες-κομπιουτεράκια.

Από πού κι ώς πού συγκρίνουμε άλλωστε τη Μάντσεστερ και την αγγλική πραγματικότητα με την ελληνική; Ποιός Έλληνας και Παναθηναϊκός (όπως λες) μπορεί να παίζει ρόλο Μουρίνιο ή σερ Άλεξ; Ξέρεις εσύ κανέναν; Ο ... Καμάρας; Ή ο ... Καλλιτζάκης; Μην τρελαθούμε κιόλας!

Κατά τα άλλα, κι αν συμφωνούμε ότι χρειάζονται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ και με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ στην ομάδα (φυσικά με κάποιους τεχνοκράτες αλλά σε δευτερέυοντα πόστα), λήγουμε τα περί "τεχνοκρατικού μοντέλου".

Ανώνυμος είπε...

@τζόνυ "Κατά τα άλλα, κι αν συμφωνούμε ότι χρειάζονται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ και με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ στην ομάδα (φυσικά με κάποιους τεχνοκράτες αλλά σε δευτερέυοντα πόστα), λήγουμε τα περί "τεχνοκρατικού μοντέλου".

Αυτό λέμε ρε Τζόνυ. Δεν είπε κανείς να γίνει ξαφνικά μεγα-τεχνοκράτης ο Καλλιτζάκης, ούτε να γίνει προπονητής ο Αρίστος Καμάρας στα 65 του! (για πρόεδρος πάντως, ακόμα και "επί τιμή", θα ήταν 1000 φορές ανώτερος και αξιοπρεπέστερος από τον "χειρούργο"...)

Σωστή επιλογή και αξιοποίηση προσώπων, ορθολογική διαχείριση, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Αυτό ζητάμε όλοι. Δεν είναι Κβαντομηχανική. Απλά πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Ρολο Μουρινιο θα αφησεις να παιξει ο ΜΟΥΝΙΟΘ που εχει τις γνωσεις και τις ευρωπαικες παραστασεις.Τεχνικο Δ/ντη αλλον ΔΕΝ χρειαζεται διπλα του.
Ρολο ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ με γραπτως κατοχυρωμενες αρμοδιοτητες και ανεξαρτησια αποψεων απο τη διοικηση μπορει να παιξει ο Καλιτζακης,ο Καρουλιας,ισως ο Ροτσα(αν και ειναι πολυ ηπιος).Ο Σαραβακος θα προσεφερε περισσοτερο στην τεχνικη βελτιωση των παικτων,κι αν ειχε ορεξη,θα μπορουσε να σταλει σε μεγαλες ομαδες του εξωτερικου να ΜΑΘΕΙ τι θα πει επιστημονικη βελτιωση των χαρακτ/κων του παικτη.(Υποψιν οτι ο Ντεμης εφερε εστω και παρτ-ταιμ το Δανο της Γιουβεντους).
Απο κει και περα χρειαζεσαι ενα αληθινο μανατζερ να χειριζεται τα εξωαγωνιστικα,να βαλει τους στοχους της εταιρειας,το χρονοδιαγραμμα της εξελιξης της,κι εναν..αποστρατο της αντικατασκοπειας/αστυνομιας ή οτιδηποτε σχετικο,για υπευθυνο ασφαλειας,με αντικειμενο την περιφρουρηση των συμφεροντων της ομαδας ακομα και με μεθοδους που δε θαπρεπε υποχρεωτικα να γνωριζει ο ιδιοκτητης-Προεδρος.Για το τελευταιο μη γελασετε,στο περιβαλλον που ζουμε ειναι εξισου αναγκαιο για να λειτουργησουν σωστα τα υπολοιπα 3 σκελη.

Αφου μοιρασαμε και τα ποστα,παμε τωρα να ζητησουμε τη διαχειρηση της ομαδας απ το Τζιγγερ!!Σιγουρα εχουμε δαπανησει περισσοτερη και σωστοτερη σκεψη απ'οσους τον περιτριγυριζουν.

Ανώνυμος είπε...

disaster long organising come drivel ulcer estrichmond reusability childs microwaves reducing

Ανώνυμος είπε...

error pamela maidan compatible symmetry asrani numerical ofmr alternate brog bands
lolikneri havaqatsu

Ανώνυμος είπε...

очень интересно хоть до конца и не поняла) [url=http://scachatfile.ru/3/skachat'-oboi-1600-900.htm ] скачать видео приколы avi 2010 [/url] скачать песню kelis acapella
[url=http://failupload.ru/3/skachat'-rusifikator-dlya-sniper.htm ] скачать хиты с радио love [/url]
http://filekachai.ru/2008/skachat'-opera-dlya-motorola.htm

скачать игры для телефона про сумерки

http://seranul.ru/cat/skachat'-yuridicheskij-kurs-«protiv-bezzakoniya-gibdd».htm

скачать кино 7жизней

http://failikitam.ru/1/skachat'-antivirus-kasperskogo-2010.htm

скачать центр качели скачать mp3