Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2006

Εδώ γελάνε...

Λοιπόν οι απίστευτες δηλώσεις του ραλίστα...τα best of

"Είναι γεγονός ότι η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Νομίζω ότι μετά το ματς με τη Λάρισα είχα πάει να συζητήσω με τους παίκτες, προβλέποντας την εξέλιξη κάποιων κακών εμφανίσεων. Η πείρα που έχω αποκτήσει μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω... μάντης."
Καλά μεγάλε από πείρα και ικανότητες άλλο τίποτα....Και ξέρεις μοιάζουμε σε αυτό. Προβλέπω ότι έτσι όπως πάς θα φάς πολύ ξύλο και δεν θα έχεις καταλάβει το γιατί.

"Τα μέτρα δεν μπορούν να ανακοινωθούν σήμερα, απλά είπα ότι στην ομάδα πρέπει να είναι άνθρωποι που έχουν την καρδιά του πρωταθλητή. Να παλεύουν κάθε παιχνίδι και να δίνουν χαρά και ικανοποίηση στον κόσμο ότι τα δίνουν όλα. Το κακό αποτέλεσμα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Κάποιοι είτε δε θέλουν είτε δεν μπορούν να είναι μέλοι του Παναθηναϊκού. Αυτό θα το δούμε και θα εκτιμηθεί αναλόγως. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια ομάδα".
Μιλάμε για σαφή τοποθέτηση. Το κακό είναι ότι για μας μόνο τα άσχημα αποτελέσματα είναι στο ποδόσφαιρο. Η δε τελευταία ατάκα είναι μνημείο γνώσης. Ομάδα θα υπάρχει. Σε ποιά κατηγορία θα παίζει δεν ξέρω έτσι που το πάτε....Όσο για το ποιοί δεν μπορούν να είναι μέλη του Παναθηναϊκού....ας κοιτάξει στον καθρέφτη.

Για το τι φταίει για την κατάσταση που επικρατεί: "Αν ήταν ένα πράγμα θα ήταν πολύ εύκολο να το λύσουμε. Είναι συνδυασμός πραγμάτων που έχουν σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ομάδα που δεν παίζει με τις δυνατότητες που έχει".
Και όμως φίλε μου είναι ένα και μόνο πράγμα....Εσύ και υπόλοιποι που διαχειρίζεστε την ομάδα σαν μπακάλικο, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.

Για τις ευθύνες της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά και τις προσωπικές του ευθύνες: "Οι οπαδοί περιμένουν πρωταθλήματα και τίτλους, το ίδιο και εμείς. Αν είναι η κακή εικόνα, αν και αμφιβάλλω ότι αυτό εννοείτε θα το δεχθώ, θα πρέπει να πουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που παίζει στην Ευρώπη σταθερά κάθε Μάρτιο. Εκεί μετριέται η δύναμη. Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή η ομάδα, για λόγους που δεν ευθύνεται μόνο αυτή, αλλά άλλοι παράγοντες, δεν έχει πάρει τίτλους. Σίγουρα είναι ευχάριστο να κερδίζεις τίτλους, αλλά δεν αποτελεί συντέλεια του κόσμου όταν δεν τα καταφέρνεις. Δεν παύει να έχει κάνει πρωταθλητές Ευρώπης, να έχει φέρει βαθμούς στην χώρα μας και να έχει φτάσει πολύ κοντά σε μεγάλες διακρίσεις στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα που ουδέποτε έχει περάσει απο την κατάσταση που έχουν περάσει άλλες ομάδες, με υποβιβασμούς ή να του έχει χαρίσει το δημόσιο εκατομύρια Ευρώ. Μπορεί να μην έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά είναι σύμπτωση. Πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα από ένα δοκάρι, πριν από δυο χρόνια στους τρεις βαθμούς. Αυτό που έχει σημασία είναι και άλλα πράγματα, που θα έπρεπε να αξιολογούνται αναλόγως".
Βλέπετε εσείς καμία ανάληψη ευθυνών γιατί εγώ όχι. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. μάλιστα του χρωστάμε και χάρη γιατί δεν γίναμε ακόμα Άρης, ΠΑΟΚ ή Παναιτωλικός. Αυτό θα πεί μεγάλες προσδοκίες και σχέδια. Τώρα πως χάσαμε το πρωτάθλημα από ένα δοκάρι, ενώ βγήκαμε τρίτοι και καταιδρωμένοι....η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Για το αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη: "Δεν θεωρώ ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, πέρυσι τερματίσαμε τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και ήμασταν πιο μακριά στην βαθμολογία. Η ομάδα δεν έχει βρει ρυθμό, αλλά δεν τη βοηθούν και διάφοροι εξωγενείς παράγοντες. Στην κακή μας ημέρα πάντα έχουμε μια κακή διαιτησία, δεν θέλω να το φέρω ως δικαιολογία αλλά είναι γεγονός. Πέρυσι, δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι με τον Ατρόμητο και μετά από πέντε λεπτά δεχθήκαμε γκολ, που μας κόστισε την ήττα. Ναι έχουμε προβλήματα, ναι ίσως να μην έχουν γίνει οι κατάλληλες επιλογές προσώπων, αλλά δεν έχει έρθει η καταστροφή".
Αλλοίμονο....Καταστροφή θα είναι να πάμε στο Α τοπικό. Όσο για την διαιτησία που δεν του αρέσει, ποιός ευνοείται τα τελευταία 10 χρόνια σκανδαλωδώς? ο Χατζηπετρής? Μάλλον τα συνεταιράκια....Κάνε κανα-δυο επιτροπές να το λύσεις τεράστιε....

18 σχόλια:

@petrosskl είπε...

τώρα νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε και καταντάμε και βαρετοί...
πιστεύω πως θα ήταν πιο χρήσιμο να έγραφες επιγραμματικά τα συμπεράσματα από τις κουβέντες μας στα τελευταία post, από το να ασχολείσαι πάλι με τον Ραλίστα... είπαμε στον κόσμο του είναι... κουράζει... (μήπως και τα διαβάσει και κανείς εκεί μέσα και ξυπνήσουν)
γνώμη μου πάντα ε;
ΑΠΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω ότι μπορεί να γίνομαι σπαστικός Κουτόχορτε, αλλά πιστεύεις ότι τα λόγια που είπε ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ και στα όρθια, έπειτα από μια συνεδρίαση για ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ (της Σούπερ-Λίγκας κι όχι του ΠΑΟ), προσφέρονται για να βγάλουμε τα τόσο απόλυτα απορριπτικά συμπεράσματα που γράφεις;

Άλλωστε, περί ανάληψης ευθυνών, όταν έδιωξε τον ΜΠΑΚΕ είχε δηλώσει πως ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ (αλίμονο κι αν δεν το δήλωνε βέβαια).

Με την ευκαιρία, μεταφέρω κι εδώ την τελευταία απάντησή μου στα ερωτήματα που σου έθεσα στο προηγούμενο ποστ σου.

---

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου,από την οποία βλέπω ότι δίνεις σημασία σε ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ παράγοντες για ΣΕΙΡΕΣ αποτυχημένων χρόνων - όπως π.χ. στο μπάσκετ τον τότε μεγάλο ΑΡΗ και την "προκαταρκτική χούντα του Κόκκαλη".

Λοιπόν θυμίζω τους αριθμούς.

Α. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Ο Γ. Βαρδινογιάννης μπαίνει στο παιχνίδι το 1979. Πρώτο πρωτάθλημά του ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ (1983-84)!!! Δεύτερο τη μεθεπόμενη (1985-86). Τρίτο, μετά από 4 σεζόν (1989-90)!!! Τέταρτο την επόμενη (1990-91). Πέμπτο, μετά από 4 σεζόν (1994-95)!!!. Έκτο την επόμενη (1995-96). ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΡΜΑ! Δηλαδή συνολικά 6 πρωταθλήματα μέσα σε 22 ΧΡΟΝΙΑ (νομίζω πως έφυγε το 2000)!!! Με ενδιάμεσα να έχουνε τερματίσει ακόμα και 5οι ή 6οι!

Β. ΜΠΑΣΚΕΤ. Ο Παύλος αναλαμβάνει το 1987. Πρώτο πρωτάθλημα ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ (1998)!!! Φυσικά στη συνέχεια έσκισε και με το παραπάνω (1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005 και το φετινό σίγουρα). Πρώτο κύπελο, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ (1993)!!! Αλλά βέβαια και με Διηπειρωτικό το 1996!

Λένε κάτι αυτοί οι αριθμοί φίλε;

Πότε ανέλαβε την ΠΑΕ ο Τζίγγερ; Νομίζω το 2001. Πρώτο πρωτάθλημα (με νταμπλ) μετά από 3 χρόνια (2003-4). Την επόμενη χρονιά 2οι, τη μεθεπόμενη 3οι και φέτος ποιός ξέρει;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ;

Αυτός δηλαδή δεν έπεσε μέσα στην παντοκρατορία του Θρήνου και στη "χούντα του Κόκκαλη";

----

Αυτά και ... γράμματα γνωρίζω, που λέγανε παλιά. Και φυσικά ξέρεις ότι κι εγώ την έχω πέσει εδώ εξαρχής στο Ραλλίστα (μη με βγάλει κανένας και ... Γκόντζο δηλαδή).

Kolka είπε...

Σωστά τα στατιστικά του Τζόνυ για τη μπάλα και σωστά και τα συμπεράσματά του για τον καπετάνιο Γιώργο Βαρδινογιάννη. Για τον Παύλο δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι ανέλαβε το 1987. Help anyone?

Ανώνυμος είπε...

@ Κolka το 1987 αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του μπασκετικού ΠΑΟ, παρουσιάζοντας τον Παύλο.

@ Κουτόχορτε, συμμερίζομαι απόλυτα τη φόρτισή σου, αλλά θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να είσαι ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΣ αδερφέ: ενώ ψιλο-εξυμνείς νοσταλγικά/συγκριτικά τον Κάπτεν, χρεώνεις (και πάλι) στον Τζίγγερ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περασμένη 10ετία (1996-2006) ... τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ο Κάπτεν είχε την ΠΑΕ στα ΜΙΣΑ από αυτά τα 10 χρόνια!!! Ε, δεν είναι σωστό από καμμιά άποψη, έτσι δεν είναι;

Κι επαναλαμβάνω: ότι ο Κάπτεν έκανε 5 ΧΡΟΝΙΑ να δει πρωτάθλημα άπαξ κι ανέλαβε, και το ότι ο Παύλος έκανε 10 ΧΡΟΝΙΑ, ενώ ο Τζίγγερ πήρε την πρώτη του διπλή κούπα μόλις 3 χρόνια αφότου ανέλαβε (και σε συνθήκες ΑΓΡΙΑΣ "χούντας"), αυτό ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; Είναι να το κάνουμε delete; Όχι ότι πρέπει να διαγράψουμε τα πολλά του λάθη, αλλά το παραπάνω δεν λέει τίποτα για τις προθέσεις και διαθέσεις του;

@petrosskl είπε...

πήγαινε παππά! να πάρεις και θυμιατό μπας και τους έρθει η φώτιση!

Ανώνυμος είπε...

Παίδες,

Νομίζω ότι πέφτουμε σε λογικό σφάλμα, όταν διαχωρίζουμε με τόσο μεγάλη έμφαση την εποχή Καπετάνιου από την εποχή Ραλίστα.

Ναι, υπάρχουν μεγάλες διαφορές, οι οποίες όμως προέρχονται κυρίως από τις αντίστοιχα μεγάλες αλλαγές στο επιχειρηματικό και το ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Η ουσία όμως είναι ότι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της ΠΑΕ ήταν και είναι η ίδια, η συγκεκριμένη οικογένεια. Για να τα λέμε καθαρά. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ήταν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αφεντικό επί καπετάνιου, ο ίδιος είναι και σήμερα επί Τζίγκερ.

Η κακοδαιμονία μας οφείλεται στη διαχρονική επιχειρηματική νοοτροπία των Βαρδινογιάννηδων, η οποία χαρακτηρίζει και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Αυτή η νοοτροπία -εγωκεντρική, φεουδαρχική, "μαφιόζικη"- ήταν αποτελεσματική σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες. Βοήθησε τον εκλιπόντα Νίκο Βαρδινογιάννη να χτίσει την "αυτοκρατορία" στο περιβάλλον της ναυτιλίας και των πετρελαιοειδών, αλλά, στην πορεία του χρόνου, αποδείχτηκε ανεπαρκής και αναποτελεσματική σε οτιδήποτε επιχείρησαν οι Βαρδινογιάννηδες πέραν του παραδοσιακού τους χώρου. Δεν θέλω να επεκταθώ με λεπτομέρειες στις αποτυχίες τους στα ΜΜΕ και σε άλλες περιοχές...

Όταν δε απεβίωσε αιφνιδίως ο μοναδικός ίσως χαρισματικός Βαρδινογιάννης, ο Θόδωρος, η αντικειμενική δημιουργική δυνατότητα της οικογένειας περιορίστηκε αισθητά. Γι αυτό και απέτυχε, πρακτικά, σε όλα τα μέτωπα στα οποία αναμετρήθηκε με τον Κόκκαλη - όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Συνοψίζω. Έχουμε να κάνουμε με μια οικογένεια, η οποία διαχειρίζεται ανεκτά το "παραδοσιακό" μπίζνες της και εντελώς αναποτελεσματικά τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Είναι ουτοπικό να περιμένουμε ότι θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟ. Ο στόχος μας πρέπει να είναι, μέσω της συνειδητής στάσης μας και της έντονης και τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας μας, να πιέσουμε προς την κατεύθυνση ενός πιο επαγγελματικού τρόπου διοίκησης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με όσο το δυνατόν λογότερη καθημερινή εμπλοκή του Τζίγκερ ή του όποιου επόμενου γιου, ανηψιού, εγγονού και πάει λέγοντας.

Επίσης, νομίζω ότι κανείς από μας δεν είναι τόσο αφελής ώστε να απαξιώνει συνολικά και συλλήβδην την οικογένεια. Εγώ ο ίδιος, όπως και άλλοι εδώ, έχουμε τονίσει πόσο σημαντική ήταν η οικονομική επάρκεια και υγεία που εξασφάλισαν διαχρονικά στην ΠΑΕ, σε καιρούς δύσκολους. Όμως χρειάζεται να πάμε πάρα κάτω. Όπως αποδεικνύεται, το υγιές ταμείο δεν αρκεί!

Και μη μου πει κανείς ότι εδώ είναι Ελλάντα και έχουμε να κάνουμε με παράγκες και Γκαγκάτσηδες, άρα χρειαζόμαστε στιβαρούς ηγέτες, να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι και παπάρια μάντολες... Το παράδειγμα του ΑΕΚακίου, οφείλει να μας προβληματίσει...

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Βαρδινογιάννης έχει περισσότερα λεφτά από τον Κόκκαλη-τι κάθεστε και το αναλύετε, και οι 2 είναι αηδιαστικά πλούσιοι τι σημασία έχει?

υγ. Η goal αποκάλυψε ότι η ιντραλότ κατόρθωσε να χωθεί στην αγορά της Ιταλίας=200εκ ευρώ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη,

Don't get me wrong, που λένε κι οι αγγλοσάξωνες...

Δεν επεχείρησα σύγκριση εφ' όλης της ύλης Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη. Ούτε άγγιξα το κεφάλαιο της προέλευσης της ισχύος του Κόκκαλη στα καθ΄ ημάς. Είναι γνωστά πράγματα, έχουν αναλυθεί από τον τύπο, εισαγγελείς έχουν ασχοληθεί και λοιπά και λοιπά - ανεξαρτήτως της τελικής "γαργάρας".

Ουσιαστικα, λέμε το ίδιο πράγμα. Οι Βαρδινογιάννηδες είναι επιτυχείς όταν ασχολούνται με τον πυρήνα της δραστηριότητάς τους, που είναι η ναυτιλία και τα πετρέλαια. Το παράδειγμα ΑΡΑΜΚΟ που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικό, όπως και οι ναυπηγήσεις στην Ουκρανία και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Όμως, για λόγους ιστορικούς και οικογενειακούς, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όλες οι αγορές δεν έχουν τους ίδιους κανόνες διαχείρισης, τις ίδιες μεθοδολογίες. Αυτή είναι η παρατήρησή μου.

Όσο για τον Κόκκαλη, ακόμα κι αν είναι ανύπαρκτος όπως λες εκτός Ελλάδος, στο εσωτερικό, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε ή υποψιαζόμαστε, κυριάρχησε επιχειρηματικά για πάνω από μια δεκαετία. Και με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, δημιούργησε έναν επιχειρηματικό οργανισμό υψηλής τεχνολογίας, στον οποίο εργάστηκαν και εργάζονται χιλιάδες έλληνες επιστήμονες και μηχανικοί.

Θα μου πεις, όλα αυτά ήταν στο πλαίσιο του πλυντηρίου χρημάτων της Στάζι. Συμφωνώ απολύτως, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Οι Βαρδινογιάννηδες, τη δεκαετία του '90, συγκρούστηκαν μαζί του σε πολλά μέτωπα πλην ποδοσφαίρου. Στην Πληροφορική, στα ΜΜΕ, στον τζόγο. Πρακτικά ηττήθηκαν σε όλα τα μέτωπα - προφανώς γιατί το παιχνίδι είχε "στηθεί" καλύτερα από την άλλη πλευρά, δεν διαφωνώ. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας.

Είναι λοιπόν ο Κόκκαλης απατεώνας? Ναι, ίσως ο μεγαλύτερος στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Και πράκτορας ξένων δυνάμεων, και όλα αυτά. Κι αν για τους Βαρδινογιάννηδες η ανάμειξη με το ποδόσφαιρο εξέφραζε την ανάγκη για εξωστρέφεια, αναγνωρισιμότητα και αυξημένη παρέμβαση, για τον Κόκκαλη, με τόσα μέτωπα ανοιχτά, ενεργεία ή δυνάμει, ήταν θέμα επιβίωσης! Ο Κόκκαλης είχε -και έχει- τεράστια ανάγκη τον στρατό των κόκκινων κάφρων, για λόγους που δεν χρειάζονται επεξήγηση.

Σε τελική ανάλυση, επειδή εδώ μιλάμε για το χόμπυ μας, εμάς μας έτυχαν οι Βαρδινογιάννηδες! Με τα καλά τους και τα κακά τους. Οι αδυναμίες τους, τουλάχιστον όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, τα τελευταία χρόνια είναι κραυγαλέες. Αυτές επισημαίνουμε, πολλές φορές με οξύ τρόπο, γιατί μια επιχειρηματική οντότητα με τέτοιο μέγεθος δεν μπορεί να είναι τόσο εξώφθαλμα ανεπαρκής στη διαχείριση του Παναθηναϊκού.

Τα μέσα δεν λείπουν. Ούτε και η καλή πρόθεση και η ειλικρινής διάθεση, λέω εγώ. Ό τρόπος όμως, είναι εντελώς λάθος, όπως αποδεικνύεται επί σειρά ετών. Γι αυτό όλοι φωνάζουμε για ΑΛΛΑΓΗ. Για να φτάσουμε να βλέπουμε την ομάδα μας όπως τη γουστάρουμε. Και στα παπάρια μας τα στημένα πρωταθλήματα του Γκαγκάτση, του "κοκκαλιάρη", του "περίεργου", του "ψυχώ" και δεν συμμαζεύεται.

Υ.Γ. By the way, θα σου κάνω παρέα στο γήπεδο σήμερα

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά τι νομίζετε οτι οι Βαρδινογιάννηδες είναι παιδιά του λαού που δουλεύοντας σκληρά έκαναν περιουσία? Όλοι ίδια σκατά είναι διαπλεκόμενοι και νταβατζήδες και πράκτορες των ΗΠΑ (Βαρδής) ή της ΕΣΣΔ (Κρόκους)

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=4016

Τι ασχολείστε με αυτά ρε παιδιά

Εμείς είμαστε οι γραφικοί μαλάκες που πιστεύουμε ακόμα στη φανέλα και αρρωσταίνουμε

Ανώνυμος είπε...

http://politikokafeneio.com/Forum/
viewtopic.php?t=4016

Ανώνυμος είπε...

Greenheart (και Μιχαλη)εξοχη αναλυση,υψηλου επιπεδου ανταλλαγη γνωμης και πληροφοριας.Τετοια θελω..)

Ανώνυμος είπε...

Καλές όλες οι ... μακροοικονομικές αναλύσεις για το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Βαρδ. και Κοκκ. αλλά, βρε αδέρφια, νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να σταθεί σε ΕΝΑ και μόνο σημείο-κλειδί.

Κι αυτό είναι: ΠΩΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΌ 7 ΧΡΟΝΙΑ "ΧΟΥΝΤΑΣ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Η "ΧΟΥΝΤΑ" ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ 2003-2004;

Εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό και της επιτυχίας και της αποτυχίας - και μην το ψάχνετε πουθενά αλλού, κυρίως όχι σε αναδρομές στο παρελθόν εμφανέστατα λαθεμένες όπως αυτή για το "κάποτε" και το "τώρα" του αγαπητού Κουτόχορτου.

Οι απαντήσεις σ' αυτό το ερώτημα-κλειδί είναι τρεις:

1. Το Νταμπλ μας το έκανε δώρο ο Δούρος (γάβρικη απάντηση).
2. Το Νταμπλ μας το έκανε δώρο ο Κρόκους, γιατί δεν τον πείραζε να βγει 2ος αφού θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς στο Τσου-Λου (γαβρο-αεκτζίδικη απάντηση).
3. Το Νταμπλ το ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ επειδή εκείνη τη σεζόν η ΠΑΕ έκανε τις σωστές κινήσεις τόσο στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης της ομάδας όσο και στην αντιμετώπιση όλων των εξωγενών κι εξωγηπεδικών παρεμβολών (παναθηναϊκή απάντηση).

Λοιπόν θα πρότεινα σε όλους, να διαλέξει ο καθένας την απάντηση που θεωρεί σωστή και μετά μποροούμε να συζητήσουμε πάνω σε μια επιτέλους ΑΠΤΗ βάση, χωρίς να χανόμαστε σε λεπτομέρειες και παρελθοντολογίες.

Τι λέτε;

Thrass είπε...

ρε παιδιά τι νομίζετε οτι οι Βαρδινογιάννηδες είναι παιδιά του λαού που δουλεύοντας σκληρά έκαναν περιουσία? Όλοι ίδια σκατά είναι διαπλεκόμενοι και νταβατζήδες και πράκτορες των ΗΠΑ (Βαρδής) ή της ΕΣΣΔ (Κρόκους)

Μισό λεπτό. Πέρα από τα διαπλεκόμενα και τα παράνομα, για τα οποία δεν έχω άποψη ή και να είχα δε θα την κατέθετα (η ιστορία των Βαρδινογιάννηδων είναι αρκετά γνωστή πάντως), οι Βαρδινογιάννηδες πραγματικά ξεκίνησαν σαν παιδιά τού λαού. Την περιουσία τους την έκαναν μόνοι τους, πες το μαγκιά, πες το παρανομία, πες το αλητεία, δες το όπως θες. Με το σταυρό στο χέρι, στην Ελλάδα δεν μπορείς να φτάσεις σε τέτοια μεγέθη, άλλωστε.

Αυτό δεν το λέω σαν επιχείρημα (τι μάς νοιάζει από πού ξεκίνησαν, προσωπικά δε με νοιάζει καν "ο λαός"), αλλά δεν υπάρχει λόγος να διαστρέφουμε την αλήθεια.

Thrass είπε...

Χωρίς να εννοώ ότι την περιουσία τους την έκαναν εντός Ελλάδας, ΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

Δενβλέπω όμως κανέναν ν' απαντάει στο παραπάνω ερώτημά μου ... Τόσο δύσκολο είναι;

dimitri είπε...

Θα σταθώ στην επιχειρηματολογία της "ατυχούς συγκυρίας" που λέγεται δοκάρι ή πέναλτι, στερεί πρωταθλήματα και δημιουργεί γκρίνιες.
Όσο εύκολο είναι να πεις ψέμματα με αριθμούς, άλλο τόσο ανώριμο είναι να χρησιμοποιείς στο τέλος μιας πορείας τις συγκυρίες ως αιτίες. Σκαμπανεβάσματα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Κάποιος θα σου χαρίζει βαθμούς και κάποιος θα στους παίρνει.Δεν μπορείς όμως να απομονώνεις το τέλος μιας αγωνιστικής σεζόν και να επικαλείσαι τα όσα συνέβησαν τότε ως στερητικά ενος δυνητικού τίτλου. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα για τέτοια συμπεράσματα και κατ' ελάχιστον παίζεις με τις νοημοσύνες όσων σε ακούνε.

Ανώνυμος είπε...

αυτος με την ιδια νοημοσυνη χειριζεται και το πορτοφολι του...γι'αυτο ειναι ιδιαιτερα δυσκολα τα πραγματα.Αν ηταν μονο το οτι δεν βγηκαν 2 μεταγραφες δεν θα ανησυχουσαμε.

left-handed είπε...

φιλε τουρτουρα,
γιατι δε λες αυτο που θες να πεις στα ισια αλλα δινεις 3 απαντησεις στο ερωτημα σου απο τις οποιες οι 2 ειναι των αλλοθρησκων?
σε τι αποσκοπει αυτο?
θες να το αναλυσεις?