Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

Δεν τα λέει όλα ο τίτλος?

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ φίλε μου Κουτόχορτε, δεν τα λέει ΟΛΑ αυτός ο συγκεκριμένος τίτλος-σύνθημα!

Για ποιά "ομάδα-μοντέλο" μιλάς δηλαδή; Π.χ. για εκείνη που δεν πήρε ΚΑΝΕΝΑ τίτλο στην Ελλάδα ή για εκείνη που πήρε το ΝΤΑΜΠΛ το 2003-2004;

ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ-ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΝΟΕΙΣ λοιπόν;

Σου έχω αποδείξει ότι το συνθηματικό και υπερσυναισθηματικό σχήμα "κάποτε"-"τώρα", που ανέβασες προ ημερών, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Όπως κι αν το δεις. Μην επανερχόμαστε λοιπόν και κουραζόμαστε άδικα με τα ίδια και τα ίδια.

Παραθέτω λοιπόν την τελευταία παρέμβασή μου στο προηγούμενο ποστ ("Εδώ γελάνε") και περιμένω τις δικές σου/σας απαντήσεις.

---

νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να σταθεί σε ΕΝΑ και μόνο σημείο-κλειδί.

Κι αυτό είναι: ΠΩΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΌ 7 ΧΡΟΝΙΑ "ΧΟΥΝΤΑΣ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Η "ΧΟΥΝΤΑ" ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ 2003-2004;

Εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό και της επιτυχίας και της αποτυχίας - και μην το ψάχνετε πουθενά αλλού, κυρίως όχι σε αναδρομές στο παρελθόν εμφανέστατα λαθεμένες όπως αυτή για το "κάποτε" και το "τώρα" του αγαπητού Κουτόχορτου.

Οι απαντήσεις σ' αυτό το ερώτημα-κλειδί είναι τρεις:

1. Το Νταμπλ μας το έκανε δώρο ο Δούρος (γάβρικη απάντηση).
2. Το Νταμπλ μας το έκανε δώρο ο Κρόκους, γιατί δεν τον πείραζε να βγει 2ος αφού θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς στο Τσου-Λου (γαβρο-αεκτζίδικη απάντηση).
3. Το Νταμπλ το ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ επειδή εκείνη τη σεζόν η ΠΑΕ έκανε τις σωστές κινήσεις τόσο στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης της ομάδας όσο και στην αντιμετώπιση όλων των εξωγενών κι εξωγηπεδικών παρεμβολών (παναθηναϊκή απάντηση).

Λοιπόν θα πρότεινα σε όλους, να διαλέξει ο καθένας την απάντηση που θεωρεί σωστή και μετά μποροούμε να συζητήσουμε πάνω σε μια επιτέλους ΑΠΤΗ βάση, χωρίς να χανόμαστε σε λεπτομέρειες και παρελθοντολογίες.

Τι λέτε;

---

Τζόνυ

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε μου δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένη περίοδο. Δεν με ενδιαφέρει το νταμπλ, ποιός ήρθε και ποιός έφυγε. Μιλάω για μία ομάδα που είχε δομή, αρχή και τέλος, που ενέπνεε σεβασμό και φόβο στους αντιπάλους. Τώρα προκαλεί προβληματισμό, πίκρα και απογοήτευση σε μας, χαρά και άπλετο γέλιο στους άλλους, και σε μια μικρή μερίδα ρομαντικών ποδοσφαιρόφιλων αντιπάλων οίκτο.
Να στο πώ αλλιώς γιατί δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις...Αν Γαβριέλα και ΑΕΚ κάνουν 10 σερί ήττες στον 2ο γύρο και πάρουμε πρωτάθλημα, θα είσαι ικανοποιημένος? Εγώ όχι. Δεν έχει να κάνει με τους τίτλους, αλλά με την σμίκρυνση της ομάδας. Με την παρακμή σε όλα τα επίπεδα. Με το ότι το όνομα Παναθηναϊκός δεν μετράει πιά. Η Καλαμαριά-και κάθε ομαδούλα- θα έχανε μόνο από τις φανέλες και τώρα ξεδιάντροπα σε κοιτάει στα μάτια. Καταλαβαίνεις?

Ανώνυμος είπε...

Χθες αποφασίσαμε μετά το γραφείο να πάμε γήπεδο...
Ευτυχώς που πήγα.
Δεν έβρισα, δεν χειροκρότησα, δεν μου βγήκε τίποτε. Μόνο σιωπή.
Αποφάσισα κάτι σκεπτόμενος και αυτά που είχα γράψει αλλά και διαβάσει τις τελευταίες μέρες εδώ μέσα.
Δ Ε Ν Α Ξ Ι Ζ Ε Ι._ (Τελεία και παύλα).
Δεν με ενδιαφέρει πια ούτε να γκρινιάζω, ούτε να λέω τη γνώμη μου, ούτε να ακούω τίποτε.
Αδέρφια ευχαριστώ για τις ιδέες και τις σκέψεις που μοιραστήκαμε.
Μέχρι νεωτέρας...
Καλές Γιορτές
Γιάννης

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Μάλλον έχει δίκιο ο gianni....βγαίνει κάτι? Δυστυχώς ΟΧΙ.

Άντε Καλά Χριστούγεννα παιδιά...Υγεία και ευημερία σε όλους...

kornass είπε...

Kales giortes me ygeia.

warzycha είπε...

Και 'γω το ίδιο λέω, Καλές Γιορτές παιδιά, δεν ωφελεί να πούμε τίποτα παραπάνω... Δεν ωφελεί να στενοχωριόμαστε για κάτι που δεν περνάει από το χέρι μας.

Άντε, και μακάρι να τα φέρει αλλιώς ο Καινούριος Χρόνος, ευτυχισμένος να είναι για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχές σε όλους, παιδιά.

Κι αν η Πανάθα μας έχει ξενερώσει τόσο, σ' αυτό εδώ το blog υπάρχει πολλή ενέργεια και ποιότητα - μπορούμε να καταπιαστούμε με άλλα θέματα!

Αν και, το ξέρετε: σε λίγες μέρες, θα έρθουν οι νέοι μας άσοι (!) και όλοι θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τα καινούργια 4-4-2, 4-2-3-1 και δε συμμαζεύεται!

Χρόνια Πολλά και Καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι μνημοσυνολογία είναι αυτή? Καταντήσαμε σαν τους ηλικιωμένους Βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου που κάθονται και αναμασούνε –μεταξύ τεΐου και πάπιας- τα κατορθώματά τους. Και η Κουλιανού ήτανε κάποτε μοντέλο και τώρα σιδερώνει σώβρακα. Τώρα τι γίνεται! Πρωτάθλημα από τον Πανάθα θα δουν άραγε τα εγγόνια μας ? (Λέμε τώρα)

@petrosskl είπε...

να σας ελαφρύνω το κλίμα λίγο;

Good Night Sir Takis, and Good Luck!!!

xexexe!

Merry Xmas! Petro 8ee pare thn pae!!!

Kolka είπε...

Γαμώ τα παραρτήματα είναι πια αυτή η Ξάνθη. Παίκτες της παίρνει, προπονητή της αρπάζει, ώρα είναι να υπογράψει και τον Πανόπουλο!
Υ.Γ.: ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!
(Ακαταμάχητης έμπνευσης παλαιό σύνθημα με αφορμή την, τότε, ασθένεια του Ουώλτερ Μπέρυ)

@petrosskl είπε...

ρε παιδιά...
αυτή τη γάτα τον Σαμαρά (που έστειλε ντε τον γιόκα του να μάθει μπάλα στην Ολλανδία) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ;;;
α ρε ραλίστα με τους Παρθενόπουλους και τα φιλαράκια σου!

ps. μαζί σου είναι pappas... αν και δεν μας τιμάει καθόλου, το ντάμπλ ΗΤΑΝ αποπληρωμή δανείου!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου Κουτόχορτε μάλλον εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις. Ποιά ομάδα "είχε δομή, οργάνωση κι ενέπνεε φόβο στους αντιπάλους της"; Αυτή που την έφαγε λάχανο ένας Ευθυμιάδης; Αυτή που έπαιξε τρέμοντας στη Ριζούπολη; Ποιά επιτέλους εννοείς;

Πες μου τουλάχιστον ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Τι θα πει "δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένη περίοδο"; Θολώνεις τα νερά; Γιατί αν θέλεις, η ομάδα μας με τις περισσότερες εγχώριες επιτυχίες ήταν εκείνη ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (11 πρωταθλήματα σε 19 χρόνια). Αυτήν εννοείς;

Γιατί λοιπόν αποφεύγεις ν' απαντήσεις στο απλό και ξεκάθαρο ερώτημά μου για την ομάδα του Νταμπλ;

Κατάλαβέ το αδερφέ, στην δεκαετία που μας πέρασε η ΜΟΝΗ ομάδα μας που πραγματικά είχε και δομή και οργάνωση και ενέπνευσε φόβο στους αντιπάλους της ήταν ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ, επειδή είχε δομή, οργάνωση κι ενέπνεε φόβο στους αντιπάλους της, ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ!

Εκτός κι αν έχεις άλλη γνώμη για τους λόγους που το πήρε ... οπότε σε παραπέμπω ξανά στο ερώτημά μου και περιμένω να μου δώσεις μια ξεκάθαρη απάντηση σ' αυτό.

Όσο για το αν θα χαρώ αν πάρουμε το πρωτάθλημα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ΘΑ ΧΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΧΑΡΩ! Μην τρελαθούμε κιόλας! Για ΜΠΑΛΑ μιλάμε αδερφέ, μην το ξεχνάς!

Thrass είπε...

αυτή τη γάτα τον Σαμαρά (που έστειλε ντε τον γιόκα του να μάθει μπάλα στην Ολλανδία) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ;;;

Για τον ίδιο λόγο που δε φέρνουμε το Ροναλντίνιο.

Thrass είπε...

Α, τον πατέρα λες, sorry.

Ανώνυμος είπε...

johnny εκείνη η ομάδα δεν ενέπνεε φόβο, τουλάχιστον στην αρχή. Την είχαν υποτιμήσει όλοι, κυρίως εμείς, και αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας.

Τώρα δεν πιστεύω, ή μάλλον δεν θέλω να πιστεύω ότι ήταν χρωστούμενο το νταμπλ. Αν ήταν έτσι θα τους δίναμε το κύπελλο. Αλλά η πρόσληψη Αλέφαντου είναι ένα καλό επιχείρημα για όσους πιστεύουν το αντίθετο

sportgay είπε...

Καλημέρα. Φιλαράκι η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα πάει από το κακό στο χειρότερο. Ποιά σουπερλίγκα... Όταν βλέπεις τους γνωστούς ανεγκέφαλους γόνους, (τζίγκερ, πετράκης), να έχουν θέσεις κλειδιά σε κάτι το οποίο και δεν γνωρίζουν και δεν τους ενδιαφέρει, τότε καταλαβαίνεις.

@petrosskl είπε...

να σου πω ρε sportgay έχεις δίκιο...
Δηλαδή αν ο Τζίγγερ και ο Πετράκης ήταν της προκοπής με τις ομάδες θα τους έβαζαν οι μπαμπάκες να ασχοληθούν;
Ο ένας θα ήταν διάδοχος στη motor oil και ο άλλος στην intracom...
αλλά φαντάσου για πόσο μαλάκες τους έχουν οι πατεράδες τους οι ίδιοι για να τους βάλουν στο ποδόσφαιρο...
άσε την επιχείρηση σε κανένα σοβαρό άνθρωπο είπαν... μποϊνγκ!

Ανώνυμος είπε...

καλες γιορτες φιλοι,και με ρεγουλα τα μελομακαρονα και τους κουραμπιεδες γιατι με την επιστροφη ακουσα οτι ο Τζιγγερ θα μας..ζυγισει!!!

Αλλα επειδη η ανταλλαγη αποψεων εδω εχει γινει αλκοολικι,δε μπορει,καποιος θα ποσταρει και αυτες τις μερες.Ολο και καποια μεγαλοφυη κινηση θα ετοιμαζει ο ιδιοκτητης για την ανατροπη του σκηνικου.

Ευχες σε ολους και φωτιση στους παικτες μας και τον ραλιστα.

Ανώνυμος είπε...

@ a η πρόσληψη Αλέφαντου έγινε στα τελειώματα (και σίγουρα είχε σχέση με την υπέρμετρη εμπιστοσύνη του Κράκους ότι μπορεί να καθαρίζει ακόμα και με τον κηπουρό του για προπονητή). Το ΝΤΑΜΠΛ το κερδίσαμε ΕΜΕΙΣ, με το σπαθί μας κι επιμένω ότι εκείνο το μοντέλο διοίκησης-οργάνωσης-αντιμετώπισης της ομάδας- αντιμετώπισης των εξωγενών κι εξωγηπεδικών παρεμβολών, πρέπει ν' αποτελέσει υπόδειγμα.

@ sportgay πρέπει να προσέξεις ότι οι επιθέσεις κατά τις Super League είναι ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Αρκεί να δει με ποιόν ΑΤΙΜΟ τρόπο ένα σωρό φυλλάδες και δημοσιογράφοι ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΗΝ S-L ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟ! Αν αυτή η παραπληροφόρηση δεν είναι κατευθυνόμενη, τότε τι είναι;

Όσο για το ότι τα ίδια πρόσωπα (Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, κ.λπ.) φτιάξανε την S.L., τι σημαίνει αυτό; Μα θα ήταν ποτέ δυνατόν να την φτιάξουν ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ από τους προέδρους των ΠΑΕ;;; Ή μήπως θα έπρεπε πρώτα όλοι αυτοί να πουλήσουν και να φύγουν από τις ΠΑΕ τους και μετά να γίνει η S.L.;;; Μη λέμε τρελά πράγματα. Και μη μασάμε στην παραπληροφόρηση.

Υ.Γ. Περιμένω κι άλλες απαντήσεις στο ερώτημά μου για την ομάδα του Νταμπλ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα και καλά μυαλά σε όλους. Ειδικότερα στον κουτόχορτο, εύχομαι λιγότερη εμπάθεια...

Sniper

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Είχα αποφασίσει να μην συνεχίσω αλλά επειδή Τζόνυ είσαι επίμονος θα σου απαντήσω, μπας και καταλάβεις. Το νταμπλ το κέρδισες όχι λόγω οργάνωσης, ομαδάρας κτλ αλλά λόγω της επικείμενης αλλαγής στα "κόζα" με τον ερχομό της Νέας Δημοκρατίας. Η παραφιλολογία της εποχής έλεγε ότι η οικογένεια, που τόσο στήριξε την ΝΔ προεκλογικά, θα ήταν η ευνοούμενη της νέας κυβέρνησης και γενικά κάθε κατεργάρης θα έμπαινε στην θέση του. Απειλές για δίκες και καταδίκες και εν γένει ένα σκηνικό αποκαθήλωσης του Κρόκους και των απανταχού συνεργατών του. Έτσι, κάποιοι από το σύστημα-είτε ενταγμένοι σε αυτό είτε όχι-ακολούθησαν μια μετριοπαθή πολιτική ώστε να εξασφαλιστούν ή να μην γίνουν στόχος στην "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ". Γι'αυτό και δεν υπήρχαν διαιτητικά όργια εναντίον σου και περιορίστηκαν τα αντίστοιχα των άλλων. ΕΤΣΙ ΠΗΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Όταν όλα γύρισαν πάλι στον κανονικό ρυθμό και έφυγε η απειλή της λαιμητόμου, ξανάγινες κομπάρσος. ΑΠΛΑ....

Kolka είπε...

Να ξεφύγουμε λίγο από την συζήτηση περί νταμπλ με ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο για τον καινουριοπαλιό προπονητή του γάβρου. Οι σκεπτόμενοι γάβροι λέγανε χθες ο ένας στον άλλο: «Πήραμε κόουτς τον Τακ Λέμον!» Εκ του Τζακ Λέμον υποθέτω...

@petrosskl είπε...

εγω να σουτ πω Τζόννυ για το νταμπλ;
το έγραψα στον pappas σε καποιο comment.
Πιστεύω ότι ο ίδιος ο Τζίγγερ πούλησε αυτό το παιχνίδι, με τους παίκτες και τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους της διοίκησης.
Όσο και αν δεν με τιμάει σαν Παναθηναϊκό (προτιμώ να χάνω αντρίκια 1-4 παρά έτσι), μία ομάδα που κατεβαίνει να παίξει ΧΩΡΙΣ ΑΣΠΙΔΑ σε συνεννόηση με ΟΛΟΥΣ να είναι το γήπεδο ζούγκλα (Παρατηρητης-Μπαλόκας, Υπεύθυνος τάξης-υπάλληλος του Σωκράτη τώρα, Πρόεδρος ΕΠΑΕ...γνωστά αυτά), με τον παίκτη που κάνει σέντρα να την βγάζει ΠΛΑΓΙΟ!!!, και με τον ίδιο να μαρκάρει τον Τζιοβάνι στο γκολ (ποιον είχε το σέντερ-μπακ;), και άλλα που αν θέλεις να τα ψάξω...
Ο τότε προπονητής έφυγε και έριξε μαύρη πέτρα, οι παίκτες έφυγαν και όλοι (τάχα μου) τσακώθηκαν, και απαντήσεις για το τι πραγματικά έγινε εκείνη την ημέρα δεν έχεις πάρει και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ...
γκρίζα ζώνη...
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΤΑΜΠΛ... με κάτω τα χέρια (βλ. Αλέφαντος)
μπορεί και να μην είναι έτσι, αλλά μέχρι να ανοίξουν οι φάκελλοι της "Scotland Yard" και να μάθουμε τι έγινε εγώ θα πιστεύω κάτι που δεν με τιμάει καθόλου...
κατάλαβες πάντως τι εννοώ...

σχολιαστής είπε...

Χρόνια πολλά, παιδιά.

Ολα γίνονται, αρκεί οι άσχετοι να κάνουν στην άκρη.

Ανώνυμος είπε...

1. Αγαπητέ μου Κουτόχορτε, καταρχήν γιατί σε πειράζει που επιμένω; Κι εσύ επιμένεις στις απόψεις σου και καλά κάνεις. Λες λοιπόν ότι η ομάδα του 2003-4 κέρδισε το νταμπλ χάρη στις τότε πολιτικές συγκυρίες ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Συγγνώμη αλλά υπερβάλλεις κι υποτιμάς απίστευτα πολλές άλλες παραμέτρους, από τις οποίες μάλιστα μπορούμε να διδαχτούμε διότι αυτές τις παραμέτρους τις διαμορφώνει η ομάδα η ίδια κι είναι στο δικό της χέρι να τις διαχειριστεί, ενώ τις πολιτικές συγκυρίες όχι.

Αυτές οι άλλες, και για μένα καθοριστικότερες για τότε και για το μέλλον, παράμετροι ήταν ότι η ομάδα - παρά τις έξωθεν (διαιτησία, αντικειμενικοί, φήμες για αποχώρηση του Μιχαλάκη και του Σουμ πριν το ντέρμπι) κι ακόμα και έσωθεν υπονομευτικές προσπάθειες (π.χ. Αντωνάκης)- στάθηκε ΕΝΩΜΕΝΗ, ΣΥΜΠΑΓΗΣ και μ' ένα "αλεξικέραυνο" (τον Ζάετς) να την προστατεύει και να μην υποκύπτει στις "πιέσεις" (π.χ. να φύγει ο Σουμ) για "αλλαγές πλεύσης", κ.λπ.

Κάτι τέτοιο είχε προσπαθήσει και με τον ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, αλλά ο άνθρωπος αυτός ήταν τεχνοκράτης, άσχετος από ποδόσφαιρο και παρ' ό,τι πονούσε πράγματι την ομάδα, ακατάλληλος για το ρόλο του από κάθε άποψη.

Πιστεύω ότι εάν ο Τζίγγερ βαστούσε αυτό το μοντέλο του 2003-4 κι έχτιζε πάνω σ' αυτό, αντί να τα κάνει μπάχαλο την αμέσως επόμενη χρονιά, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε τώρα.

2. Αγαπητέ Petross είναι πάρα πολύ τραβηγμένο αυτό που λες, ότι δλδ ο Τζίγγερ πούλησε το ματς στη Ριζούπολη! Λες να είχε προσυνενοηθεί και για την αλλαγή πορείας του πούλμαν με την αποστολή της ομάδας μας, ώστε να βγει κάτω από τη Θ.7;

Η γνώμη μου είναι ότι, αντίθετα, το ήθελε πάρα πολύ εκείνο το ματς, αλλά ΔΕΙΛΙΑΣΕ απέναντι στη μόνη σωστή πράξη που έπρεπε να κάνει τότε, δηλαδή να (στείλει μήνυμα στον Φιλιππίδη να) ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Και δείλιασε, διότι μια τέτοια πράξη ναι μεν θα μας δικαίωνε ΗΘΙΚΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ αλλά η ομάδα θα μηδενιζόταν, θα τις αφαιρούνταν βαθμοί και δεν θα έβγαινε Ευρώπη. Σκέφτηκε δλδ πολύ κοντοπρόθεσμα κι αυτό εγώ του το έχω χρεώσει.

Τώρα, για το ότι κάποιοι παίκτες μας έπαιξαν εκεί σαν χαμένοι, αυτό δεν χρειάζεται να εξηγηθεί σαν πούλημα του ματς από τον Τζίγγερ! Οι ίδιες οι συνθήκες που αντιμετώπισαν αρκούν. Π.χ. αν θυμάσαι, μετά το 1-0 ο ΜΑΝΩΛΗΣ κάνει μια πολύ καλή ευκαιρία μπροστά, και στην αντεπίθεση των γάβρων ο Αμανατίδης (αν θυμάμαι καλά) χτυπάει τον ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ αγρίως, τον πετάει έξω από τη γραμμή του αράουτ, ο Ρενέ μένει ξερός ΚΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΠΛΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥ. Το μήνυμα γάβρων+διαιτησίας ήταν σαφές: θα σας σπάσουμε τα πόδια έτσι και κάνετε μια ευκαιρία. Πώς να μην παίξουνε σαν χαμένοι; Σε τέτοιες καταστάσεις ΗΘΕΛΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΩΝΑΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ και δεν μασάγανε από τέτοια - κι εννοώ τον καιρό πριν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τέτοιοι όμως δεν υπήρχαν, ούτε υπάρχουν σε καμμιά ομάδα: εκλείπουν όλο και περισσότερο εδώ και 2 δεκαετίες.

Ανώνυμος είπε...

τζονυ χαιρομαι που καποιος συνεχιζει την κουβεντα οταν ολοι πηγανε για κουραμπιεδες!

Για τη Ριζουπολη να επισημανω οτι ουτε ο Φιλιππιδης ηταν στο γηπεδο.Αν δε κανω λαθος ηταν μονο ο Τακης Οικονομοπουλος!Δε χρειαζοταν πιθανον να φυγουν-απλα να αρνηθουν να βγουν αν δεν υπηρχε παρουσια εισαγγελεα.Το γεγονος οτι η ομαδα αφεθηκε ετσι απροστατευτη σε ενα ματς που ηταν ηλιου φαεινοτερο οτι θα γινοταν σε συνθηκες ζουγκλας ειναι για μενα εξαιρετικα ΠΕΡΙΕΡΓΟ.Δε φτανω να πω οτι τοδωσε ο Τζιγγερ,αλλα ΦΟΒΗΘΗΚΑΝΕ?ΤΟΣΟ ΤΟΥς ΕΚΟΒΕ?Πολυ απλοικες απαντησεις για μενα.Εξισου απιστευτο βρισκω ομως οτι στις συνθηκες που περιγραφεις ο Τζ.θεωρησε οτι οι παικτες πουληθηκαν κι εκανε σημαια του την εξοντωση αυτης της ομαδας τα επομενα 2 χρονια.Διασωθηκε-οριακα κι αυτος-ο Γκουμας,που παντα εκανε τις τετριμενες δηλωσεις που θαθελε η διοικηση.Οπως λες κι εσυ οι παικτες πηρανε το μηνυμα οτι αν δεν νικηθουν κατα κρατος δεν βγαινανε ζωντανοι.Κανενας επαγγελματιας σημερα δεν ειναι υποχρεωμενος να διακινδυνευσει τη ζωη του για τετοια πραγματα,οποτε η τροοκρατημενη σταση τους ειναι κατανοητη,ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Οσον αφορα στην εμμονη σου στο μοντελλο του νταμπλ,να πω μονο οτι με στατιστικο δειγμα την μοναδα ειναι αδυνατο να βγαλεις συμπερασμα.Δηλ,αν ειχες παρει 5 πρωταθληματα και το κοινο στοιχειο σ'ολες αυτες τις χρονιες ηταν το μοντελο σου,τοτε ναι,πιθανον να ειχες δικιο.Αλλα με 1 πρωταθλημα στα 10 χρονια ειναι απλη πιθανολογια εξισου πιθανη με οποιαδηποτε αλλη.Μπορει να ηταν και θεμα τυχης,αυτο που λεει ο Κουτ.επαιξε το ρολο του,η προσθηκη του Εκι κι αυτη ειχε μεριδιο,η ανοδος του παραγκωνισμενου αρχικα Μινχ κλπ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ+αυτο που λες εσυ,αλλα δε σημαινε οτι χωρις να γινεις εμαφανως καλυτερος απ τον αντιπαλο θα επαναλαμβανοταν.Μπορει ΜΙΑ ΦΟΡΑ να συνδυαστουν ολοι οι παραγοντες και να κανεις τη εκπληξη,αλλα η αληθεια ειναι-και φαινεται ακομα-οτι οι γαυροι ειχαν 3-4 παικτες που μπορουσαν να σου παρουν μονοι τους το παιχνιδι.Προσθεσε και τη μονιμη θεσμικη-διαιτητικη ευνοια και καταλαβαινεις οτι επρεπε να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙΣ ΠΟΛΥ για να τα ξεπερνας αυτα.

Ανώνυμος είπε...

και σχετικο με τον τιτλο του ποστ.

Διαβαζω οτι οι Τουρκοι ενδιαφερονται για τον Μπισκαν(applause!) αλλα θελουν να μας πουλησουν τον Φλαβιο νο 2,τον Κλεμπερσον!Αλλη μια περιπτωση παικτη με σπουδαιο βιογραφικο,σταθερα καθοδικη πορεια τα τελευταια χρονια και που και στα πανω του δεν θυμαμαι να με εντυπωσιασε ΠΟΤΕ.Ταλε κουαλε με το Φλαβιο δηλαδη..ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?Ποτε θα παψει αυτος ο ανθρωπος να ψαχνει για χρυσο εκει οπου ο αλλοι εχουν αποφανθει οτι εχει μονο καρβουνο?Ποτε θα παρει παικτες με σταθερα ανοδικη πορεια,με φιλοδοξιες,που θα βλεπουν την ομαδα σαν καλο σκαλοπατι εστω για κατι καλυτερο(και αρα θα ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ)?Ποτε θα καταλαβει αυτο που ξερει οποιοσδηποτε εχει κλεισει τα 20,πως ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ τις περισσοτερες φορες?
Ποτε θα αντιληφθει οτι του ερχεται πολυ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ να δωσει για εναν ανερχομενο παικτη 1,5 εκ,απ το να πληρωσει τον ελευθερο ex-ονομα 900 χιλ και να βλαστημαμε ολοκληρη την χρονια.ΠΟΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic μακάρι να μπορούσα κι εγώ να την κάνω για κουραμπιέδες
:-) Μάλλον στο τέλος της άλλης βδομάδας.

Έχεις δίκιο νομίζω, στη Ριζούπολη δεν είχε πάει ο Φιλ. Το σίγουρο είναι ότι η ΠΑΕ δεν αντίδρασε σωστά. Υπήρχε ένα προσυμφωνημένο πλάνο, π.χ. από την πορεία του πούλμαν της αποστολής έως το ότι θα ήταν άδειες οι κερκίδες γύρω από τη φυσούνα, που φυσικά δεν τηρήθηκε. Ίσως να αιφνιδιάστηκαν οι δικοί μας έπειτα από τόσες ΕΠΙΣΗΜΕΣ (βλ. π.χ. Αττικάρχης - νυν επικεφαλής ασφαλείας του Θρήνου) διαβεβαιώσεις, αν και αυτό πάλι βλακεία δείχνει. Έπρεπε να περιμένουν τα χειρότερα. Ίσως πάλι δεν πίστευαν ότι, μιας και μας βόλευε και η ισοπαλία, ότι δεν θα πετυχαίναμε ούτε αυτό. Πάλι βλακεία βεβαίως.

Συμφωνούμε ότι η ομάδα πήγε ουσιαστικά απροστάτευτη και ότι γι' αυτό έφταιγε η ΠΑΕ κι ο Τζίγγερ.

Πάντως και τα περί "πογκρόμ" εναντίον εκείνης της ομάδας μου φαίνονται παρατραβηγμένα. Για ποιούς παίχτες της μπορείς να πει ότι πράγματι ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ; Γιατί άνευ πραγματικού ξηλώματος, δεν μπορούμε να μιλάμε για πογκόμ.

Μόνο για τον Αντωνάκη θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ξηλώθηκε. Που και πάλι, ξεκίνησε την επόμενη σεζόν βασικός κι αναντικατάστατος` παρ' ό,τι είχε κλείσει με τους απέναντι το Δεκέμβρη (βλ. τι είπε γι' αυτό ο Ελευθερόπουλος), έπαιξε βασικός για άλλα 4 ματς, όπου παρουσιάστηκε επικίνδυνα ασταθής (με τον Ιωνικό μόνο που δεν έβαλε αυτογκολ)` και του προτάθηκε και συμβόλαιο στα μέτρα των όσων δήλωνε (ότι θέλει να πάει Ευρώπη).

Μήπως ξηλώθηκαν ο Φύσσας ή ο Σεϊταρίδης ή ο Κάρα ή ακόμα κι ο Μπασινάς; ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ έπαιξαν βασικοί μέχρι να φύγουν για τις ευρωπαϊκές ομάδες που τους ήθελαν και που ήταν όνειρό τους.

Ξήλωμα λοιπόν δεν υπήρξε. Ίσως να μην υπήρξε ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ προσπάθεια να παραμείνουν όσοι ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, πάντως όχι και ξήλωμα.

Όσο για το πότε θα πάρει παίκτες με ανοδική πορεία, που θέλουν να διακριθούν, όπως ρωτάς, η απάντηση είναι μια ΝΤΟΥΖΙΝΑ παιχτών: ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ, ΙΒΑΝΣΙΤΣ, ΛΕΟΝΤΙΟΥ, ΤΖΙΟΛΗΣ, ΔΑΡΛΑΣ, ΜΟΡΙΣ, ΒΥΝΤΡΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΤΖΙΟΣ, ΓΚΕΚΑΣ, ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ, ΕΜΠΕΝΤΕ - όλοι τους έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, άσχετα αν δεν είναι όλοι τους παιχταράδες (πάντως όλοι τους αυτό υπόσχονταν όταν αποκτήθηκαν).

Ανώνυμος είπε...

Ουπς, ξέχασα και τον ΜΠΟΒΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

@τζονυ
Φυσσας.εξεδρα αφου δεν του εγινε ουσιαστικα προταση ανανεωσης,ισως κα σωστα δεδομενων των 30+ετων.
Μπασινας.περιθωριοποιηθηκε αδικα την τελευταια σεζον,ακουσε πολλα,ενω ολα τα περιμεναν απο αυτον μεσα στο γηπεδο.ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.
ΛΥΜΠΕ.διωχτηκε.
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ.ελευθερος,και τα τσακαλια μας νομιζαν οτι δεν θα παει διπλα.
Για τους νυν που λες.
ΔΑΡΛΑΣ,ΛΕΟΝΤΙΟΥ,ΤΖΙΟΛΗΣ,ΜΑΝΤΖΙΟΣ,ΒΥΝΤΡΑ ολοι νεοι,απο χαμηλα,δεν στοιχησαν πολλα.Εμπιπτουν στην κατηγορια"επενδυσεις για το μελλον"κι οχι των ΕΤΟΙΜΩΝ παικτων.Τετοιος ειναι ο ΣΑΛΠΙ(αλλα με τι κοστος!!και βαλε και το Γκεκα μεσα),ο Γκονζαλες(με προηγουμενη οχι πολυ πετυχημενη θητεια στη Φιορεντινα,οποτε ηταν παλι κινηση με καποιο ρισκο),ο ΜΠΟΒΙΟ(αλλα ειναι δανεικος και με ουτοπικη ρητρα αγορας,οπότε bye).
Ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ ειναι ιδιαζουσα περιπτωση λιμναζοντος ταλαντουχου παικτη και ισχυει και γι αυτον οτι εγραψα για τον Μποβιο.
Εννοω παικτες που εχουν καλο ονομα ΤΩΡΑ και καλη ηλικια,τους κοιτανε κ αλλες ομαδες,κι επειδη σου κανουν κανεις μια μινι υπερβαση και τους παιρνεις.Εννοω ΟΧΙ αλλους που εχουν να παιξουν 6-12 μηνες,που προερχονυαι απο μεγαλους τραυματισμους κ.ο.κ.
Αυτα,και να περασεις καλα!

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic,

Φύσσας: έπαιξε όσο να δέσει ο αντ' αυτού αποκτηθείς, και σαφώς ανώτερός του, ΜΙΝΧ. Καμμιά σχέση πάντως με Ριζούπολη.

Λύμπε: ναί, ξηλώθηκε, έχεις δίκιο. Η μόνη περίπτωση (μαζί ίσως και με του Κάρα) που αληθινά με χάλασε.

Μπασινάς: περιθωριοποιήθηκε, ναι, αλλά 2 χρόνια μετά τη Ριζούπολη.

Μιχαλάκης: καμμιά σχέση με Ριζούπολη το ξήλωμά του.

Για τα άλλα, εάν περιμένεις ΝΕΑΡΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑ να έρθει, προφανώς πλην του ΣΑΛΠΙ (που ήρθε, όσο κι αν χτυπιόταν ο Κρόκους), εννοείς κάποιον ξένο. Προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση έγινε με τον ΣΑΒΙΟΛΑ και βεβαίως ΔΕΝ ήτανε μούφα - απλά το παλικάρι, δεν ήθελε να έρθει Ελλάδα, όπως δεν θέλει και κάθε ξένος, νεαρός, ποιοτικός και με όνομα παίκτης ΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ!

Καλές γιορτές φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Και μια ευχή, μέρες που είναι.

Εύχομαι λοιπόν να μην αργήσει ο καιρός που όλοι μας θα πούμε:

ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ!

ΥΓ Ξύπνα συνονώματε στην Παιανία...