Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006

Και συνεχίζουμε με την ρόη του προγράμματός μας...Που είναι η μπάλα ΟΕΟ????

Άλλη μία εμφάνιση που θύμισε Γαβριέλα...Άλλη μία ταπεινωτική ήττα...Άλλη μία απόδειξη ότι η προσωρινή φόρμα ενός ποδοσφαιριστή δεν έχει να κάνει με την πραγματική ποιότητά του....Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Έμπεντε - πίσω στην Χαλκηδόνα
Νίλσον - ο Λάκης Γαβαλάς θα είχε περισσότερο τσαμπουκά. Ήταν τόσο τραγικός που ο Βύντρα έμοιαζε Σισίνιο μπροστά του.
Δάρλας - καλός, αρκετά καλός για την Θύελλα Πατρών, όχι για τον Παναθηναϊκό.
Μπίσκαν - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΠ ΠΑΛΙΚΑΡΙ (που είπε και μία ψυχή)
Λεοντίου - Ταλέντο ακούω, ταλέντο δεν βλέπω....και έχοντας και αυτό το χίπικο, ρεμαλοειδές look μου γυρνάνε τα άντερα. Πότε σκέφτεσαι να δείξεις το υποτιθέμενο ταλέντο σου αγοράκι?
Ίβανσιτς - Έγραψα το ματς και το έβαζα σε fast forward για να τον δώ να τρέχει. Ο τύπος κάνει τα 100μ σε 3 μέρες. Ευτυχώς που είναι δανεικός....
Τζιώλης - Άλλη μία ΑΘΛΙΑ εμφάνιση μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια...θα περιμένω ΛΙΓΟ ακόμα.

Συγχαρητήρια, και μακάρι να πάρει κι άλλες ευκαιρίες γιατί το αξίζει, στον Θεοδωρίδη. Ήταν πραγματικά πολύ καλός. Είδαμε και καμια ντρίμπλα, κανά σουτ, κίνηση. Για μένα ήταν αποκάλυψη. Δεν κατάλαβα γιατί έβγαλε αυτόν και όχι το αυστριακό βιζόν.

Λοιπόν για να μην το κουράζουμε....δεν χρειάζομαι άλλες αποδείξεις. Οι ανωτέρω ξένοι συν τους Γκαφίνοβιτς, Άντριτς και Άντονσον....ΟΥΣΤ. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα όργια στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να βλέπω τερματοφύλακα να τα βάζει μόνος του ή να μην έχει καμία αντίληψη της φάσης. Αυτοί όλοι είναι ΛΙΓΟΙ για την ομάδα. Είναι αστεία μεγέθη.

ΡΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3.000.000...ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΚΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΠΑΡΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

61 σχόλια:

kornass είπε...

H μπάλα εχάθη η μπάλα πάει, οεο. Μαζί με το ευρωπαικό κοστούμι, χρόνια τώρα το έχει φάει ο σκόρος. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, πίκρα αλλά αναμενόμενο για μένα. Όχι η τεσσάρα αλλά η ήττα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ και πραγματικά απορώ και με εσένα φίλε και με εμένα που ακόμα δεν σιχαθήκαμε και ασχολούμαστε έστω και έτσι (εγώ δηλαδή) μέσω ενός blog. Μέρα με τη μέρα ξενερώνω πιο πολύ και σκέφτομαι να παρατήσω τον ΠΑΟ και να αρχίσω το ψάρεμα. Μεγαλύτερες χαρές θα παίρνω....

warzycha είπε...

Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις, που δεν αποκλίνουν και πολύ από τις δικές σου:
α) Οι αναπληρωματικοί παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- περίτρανα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για τον Παναθηναϊκό. Ντροπή τους, έπρεπε τουλάχιστον να δείχνουν διάθεση να πάρουν φανέλα βασικού. Πέραν της ανικανότητας, δεν έδειξαν καν θέληση.
β) Αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί με το γεγονός ότι και πολλοί από τους βασικούς δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό (Βύντρες, Σέριτς κλπ)
γ) Ο Μουνιόθ δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την χθεσινή τραγωδία και ούτε πρέπει να παραμένει συνέχεια στο απυρόβλητο. Συγχωρείται μεν, διότι που να φανταστεί ότι κανείς αναπληρωματικό δεν έχει θέληση και ικανότητα να κερδίσει φανέλα βασικύ, αλλά δεν μπορεί να κάνει πειράματα μέσα στο Παρίσι σε διεθνή αγώνα ΟΥΕΦΑ. Αν έκανε τέτοια ο Μπάκε θα κράζαμε όλοι για ασέβεια στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ότι δεν ξέρει που έχει έρθει κλπ. Επαναλαμβάνω, έχει ελαφρυντικά, και θα δείξει στο μέλλον αν έμαθε το μάθημά του, δεν τον κατασπαράζω, απλώς τον κατακρίνω. Έπρεπε όμως ανάλογα πειράματα να γίνονται σε φιλικά με τη Μαρκό ή στο οικογενειακό διπλό και όχι στο Σταντ ντε Πρενς...

Ειλικρινά χαλάστηκα πάρα πολύ. Κάναμε κάποια βήματα μπροστά, (υπερ) ενθουσιαστήκαμε και τώρα κάνουμε ισάριθμα βήματα πίσω. Θεοποιήσαμε τον Εμπέντε και τώρα με την ίδια ευκολία τον στέλνουμε πακέτο στη Χαλκηδώνα. Φταίμε εμείς όμως τελικά; Αφού και μεις τη μπάλα ψάχνουμε, οεο...

talos είπε...

Παιδιά, ΟΚ, λίγη ψυχραιμία. ΠΕριμένατε την αναγέννηση εκ της τέφρας μέσα σε λίγες εβδομάδες δηλαδή;
Ο αγώνας είχε το εξής εντυπωσιακό: Αν για κάποιο λόγο κάποιος έχανε τα πρώτα οκτώ λεπτά το β' ημιχρόνου και δεν ενημερωνόταν για το σκορ, θα ήταν αδύνατο να μαντέψει ότι στα λεπτά που έχασε μπήκαν τρία γκολ.

Υποψιάζομαι ότι η αιτία για το μπλακ-άουτ αυτό είναι απλή. Βγήκε ο Βύντρα και μέχρι να συνειδητοποιήσει ο Νίλσον ότι παίζει δεξί μπακ πλέον και μέχρι να βρουν την θέση τους στην άμυνα οι υπόλοιποι είχες φάει τρία. Το γιατί υπάρχει τέτοια τρικυμία στο κρανίο έχει να κάνει με το ότι όσο και να "δέσει" η άμυνα (που δεν έχει δέσει), δεν υπάρχει παίκτης ηγέτης σε αυτήν (όπως Ρενέ), ενώ υπάρχει και συνολικό έλλειμμα σοβαρότητας ειδικά όταν δεν υπάρχει πίεση. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι στο Α' ο Βύντρα δεν τα είχε πάει (για μια φορά) άσχημα...

Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από το πόσο μακρυά μεταξύ τους είναι οι γραμμές - κάτι που στην περίπτωση κέντρου-επίθεσης ψιλοδιορθώθηκε με τον Έκι, που είναι καλό σημάδι.

Να σημειωθεί το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Ίβαντσιτς πάντως, ο οποίος ήταν μάλλον ο χειρότερος (μετά τον Νίλσον και μαζί με τον Μπίσκαν) του γηπέδου.

Με άλλα λόγια, ας περιορίσουμε την αγανάκτηση και ας πάρουμε χαμπάρι ότι φτιάχνουμε ομάδα για του χρόνου. Το φέτος κάηκε. Ότι βγάλεις, καλό είναι.

kornass είπε...

ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ χρόνο τα ίδια λέμε. Οτι φέτος πάει χάθηκε ο χρόνος, πάμε για την επόμενη σεζόν όπου με σωστή προετοιμασία και σωστές μεταγγραφές θα τα σαρώσουμε όλα. Και φυσικά πάντα παίρνουμε τ'αρχίδια μας...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Παιδιά σόρρυ αλλά δεν....η καραμέλα "ας το αφήσουμε φέτος, πάμε για του χρόνου" έλιωσε και κούρασε. Κάθε χρόνο τα ίδια. Η ομάδα δεν διαθέτει ΚΑΜΙΑ ποιότητα και κάποιοι ευθύνονται γι'αυτό, όπως και για τις συνεχείς αποτυχημένες χρονιές. Ο λαός λέει "με κλανιές δεν βάφεις αυγά". Και έτσι είναι. Επειδή κάποιοι θέλουν να ταΐζουν κουτόχορτο δεν θα παίξω το παιχνίδι τους. Έφυγε το μέλος, αντικαταστάθηκε επάξια?ΟΧΙ. Ψίχουλα δόθηκαν για την πιο κρίσιμη θέση στο γήπεδο. Έφυγε ο Ρενέ, μεγάλος ποδοσφαιριστής με διορατικότητα και σιγουριά, αντικαταστάθηκε?ΟΧΙ. Και πάει λέγοντας, για να μην πιάσουμε κάθε θέση αφού όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Η πιοιότητα κοστίζει. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Οι ομάδες κύριοι φτιάχνονται με γηγενείς παίκτες (είτε από τα τμήματα υποδομής, είτε από την εσωτερική μεταγραφική αγορά) και με κάποιους παίκτες κλάσης. Αυτοί ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ. Και μην ακούσω περί Πλιάγκα που είναι Ποντόλσκι, ούτε ότι δεν έρχεται ο Ροναλντίνιο. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Ο Μαρικά όμως ερχόταν απο Ρουμανία. Ο Ματουζάλεμ το ίδιο αλλά δεν κοστίζουν 100 και 500.000€ ούτε ήταν ελεύθεροι. Ο Μουνιόθ ερχόταν και πριν, όπως και έγινε, δεν ήταν ανάγκη να πληρώνω ψίχουλα για τυχάρπαστους τύπου Μπάκε και Σκάζνι. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑ. Και χθές κάποιοι έλεγαν για σκάουτινγκ. Ε λοιπόν δύο είναι τα τινά:Οι αυτοί που κάνουν το σκάουτινγκ είναι ΜΑΛΑΚΕΣ για να φέρουν το μοναδικό εξτρέμ χωρίς ντρίμπλα (βλ. Ρομέρο) ή μέχρι τόσα ψίχουλα έδινε η ΠΑΕ για παίκτη. Το αυτό για Μπόβιο και Ίβανσιτς. Ή μήπως μιλάμε για πρωτοκλασάτο αμυντικό και επιθετικό χαφ. Δανεικοί για ψίχουλα ήρθαν. Που έπαιζαν δηλαδή, με τι προϋπηρεσία ήρθαν. Στην Μάλαγα ήταν ο ένας και ο άλλος στην Σάλτσπουργκ. Σιγά τις υπερδυνάμεις. Και περπάταγε χτές το παλτό. ΠΕΡΠΑΤΑΓΕ. 1.000.000 φορές ο Θεοδωρίδης. Αρέσει ή όχι σε κάποιους αυτή είναι η αλήθεια. Από τον Παναθηναϊκό έχουν περάσει παίκτες απίστευτης κλάσης και κάποιοι δεν έχουμε Αλτζχάιμερ και τους θυμόμαστε. Και έχουμε στοιχειώδη όραση, αν μη τι άλλο. Ε να κάνουμε ένα τον Μόρρις με τον Χένρικσεν, δεν γίνεται ο θεός να κατέβει κάτω. Ο ένας ήταν Πόρσε και ο άλλος Ζάσταβα.

και talos.....για την αποτέφρωση κάποιος φταίει. Κάποιος έφτασε την ομάδα-ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ-στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΦΤΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

warzycha είπε...

@ antikoala: Εγώ πρώτος είπα πολλές φορές να ξεχάσουμε τη φετινή χρονιά (και ας έχει στερέψει η υπομονή). Με τη Ραπίντ όμως δεν θυμάμαι να φάγαμε τέσσερα, ούτε να καταντράπηκα όσο χθες... Μιλήσαμε όμως για τα ανησυχητικά σημάδια. Δεν περιμένω λοιπόν θαύματα και ξέρω ότι θα βγω τρίτος στην Ελλάδα. Δεν τρέφω αυταπάτες. Και κατανόηση έχω και γαϊδουρινή υπομονή, αλλά παλιά μας πείραζαν οι τεσσάρες από ομάδες τύπου Μάντσεστερ και Μπάρτσα (γιατί ήταν σπάνιες). Να παγιώσουμε λοιπόν τις συντριβές από μικρομεσαίες ομάδες και να μην μιλάμε κιόλας; Όχι, εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι.

Γενικότερα, θεωρώ τελικά ότι το έμψυχο υλικό δεν είναι του επιπέδου που μπορεί να πάρει μπρος με 2 προσθήκες... Μπορεί να μην είμαι ακραίος σαν τον κουτόχορτο, αλλά έχει και αυτός τα δίκια του. Μιλάμε ο ίδιος ο Μουνιόθ θα έπαιζε καλύτερα χθες...

Ανώνυμος είπε...

Τείνω να συμφωνήσω με τον antikoala, όσον αφορά τα λάθη του καλοκαιριού και τις προσδοκίες που πρέπει να θεωρούνται ρεαλιστικές.

Δεν θα συμφωνήσω όμως σε σχέση με τη συνολική ποιότητα του έμψυχου υλικού. Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές επ΄ αυτού και είμαι κοντά στην αντίληψη του κουτόχορτου. Έχουμε μεγάλο ποιοτικό πρόβλημα στην ομάδα - συγκριτικά μικρότερο από το περυσινό, όμως απόλυτα υπαρκτό και ευανάγνωστο.

Δεν ξεκινάω παράθεση ονομάτων, τα έχετε πει ήδη.

Επιμένω μονότονα, ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, είναι να εμπιστευθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Τζίγκερ έναν σοβαρό προπονητή όπως ο Μουνιόθ! Να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, να υλοποιηθούν οι εισηγήσεις του! Για τεχνικούς διευθυντές και λοιπά δεν μιλάω, αυτά είναι αστεία πράγματα για τη συγκεκριμένη ΠΑΕ...

Και βέβαια, όπως το είχαμε προβλέψει, με την πρώτη στραβή αρχίζει το "κόντυμα" του Μουνιόθ, από τους γνωστούς "εργολάβους" της Παναθηναϊκοφροσύνης... Θα επανέλθω επ΄ αυτού.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Στον Μουνιόθ δόθηκε υλικό Δ' ποιότητας και ότι και να γίνει δεν φέρει ευθύνη. Δεν τους επέλεξε, δεν τους έκανε προετοιμασία και προσπαθεί με κόπο να σώσει ότι μπορεί. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΛΙΣΤΑΣ. Η κοντόφθαλμη, φτηνή, πρόχειρη και μίζερη πολιτική του μας έχει φέρει σ'αυτή την ΑΘΛΙΑ κατάσταση. Δεν είναι δυνατό γαμώ την πουτάνα μου να τρώω 4 γκόλ απο την παραπαίουσα 15η του Γαλλικού πρωταθλήματος. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

warzycha είπε...

@ greenheart, ελπίζω να μην απευθύνεσαι σε μένα όσον αφορά το κόντυμα του Μουνιόθ...

@petrosskl είπε...

Πάλι ώριμες αντιδράσεις βλέπω...
Αν τους διώξουμε όλους να ακολουθήσουμε το μοντέλο του gay μπας και παίξω και γω; 33 είμαι μόνο...

ps. @κουτόχορτο... είναι από άλλο post αλλά και εγώ είχα κόψει τη lacta...και μου αρέσει η πουτάνα...:)

kornass είπε...

"Δεν είναι δυνατό γαμώ την πουτάνα μου να τρώω 4 γκόλ απο την παραπαίουσα 15η του Γαλλικού πρωταθλήματος. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
"...

Η ομάδα αυτή έχει τουλάχιστον Παουλέτα....εσύ τι έχεις; Ίβανσιτς και Δάρλα; Ποιόν παίχτη της προκοπής έχουμε που να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Παουλέτα που θεωρείται και για τον πούτσο τελευταία;

Και αυτό το λέω για να ενισχύσω τη θέση σου φίλε Κουτόχορτο και οχι να αντιπαρατεθώ μαζί σου.

Thrass είπε...

Χθες έγραψα "τι ρεζιλίκι...". Σήμερα το κοιτώ πιο ψύχραιμα.
Στο πρώτο ημίχρονο μια χαρά σταθήκαμε και δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που θάβουν τους Παπ και Βύντρα που δεν αγωνίστηκαν στο Β' μέρος.
Το όλο δράμα συνέβει σε εκείνο το εφιαλτικό οκτάλεπτο, στην αρχή τού Β'.

Το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι και καταλήγω να συμφωνήσω με τον Talos:
"Βγήκε ο Βύντρα και μέχρι να συνειδητοποιήσει ο Νίλσον ότι παίζει δεξί μπακ πλέον και μέχρι να βρουν την θέση τους στην άμυνα οι υπόλοιποι είχες φάει τρία."

Αυτό, συν το ότι πολλοί παίκτες τής ομάδας είναι νεαροί και με μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία (πολύ σημαντική, ειδικά εκτός έδρας), με αποτέλεσμα να πέσει η ψυχολογία κατακόρυφα στο 2-0.

Τελοσπάντων, αν κάτι χρεώνω στο Μουνιόθ για χθες είναι το ότι άλλαξε το Βύντρα με το Νίλσσον.

Πάντως νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, Κουτόχορτε, άλλωστε ακόμα κι όταν κάναμε τις μεγάλες πορείες, δεν είχαμε 11 παικταράδες. Είχαμε κάποιους παικταράδες (και τώρα έχουμε) και δεν είχαμε τρομερά κτυπητές αδυναμίες (που τώρα έχουμε). Νομίζω πως μονάχα με ένα-δυο μεταγραφές (που θα συμπληρώσουν τα κενά) μπορούμε ήδη να βρεθούμε σε πολύ αποδεκτό επίπεδο, κι όλοι να μας φαίνονται καλύτεροι παίκτες. Έτσι πάνε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

exeis ena dikio, me ton saric paiksame sto camp nous

Ανώνυμος είπε...

@warzycha

Όχι βέβαια ρε φίλε! Για όνομα!

Δεν αναφέρομαι σε τεκμηριωμένες γνώμες όπως η δική σου - ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή διαφωνώ.

Αναφέρομαι στα γνωστά "λαμόγια" των ΜΜΕ - αυτή τη φορά όχι στα φερέφωνα του γαύρου, αλλά στους σφουγγοκωλάριους της ΠΑΕ. Τα αντανακλαστικά τους, ακόμα και όταν δεν έχουν προλάβει να πάρουν εντολές, είναι να "κοντύνουν" ότι ξεχωρίζει, ότι προεξέχει, ότι μπορεί -δυνάμει- να ξεμπροστιάσει την άγνοια και την ιδιοτέλειά τους.

Μια τέτοια περίπτωση "ιδανικού θύματος" είναι ο Μουνιόθ. Στο παρελθόν έχουμε δει άπειρα τέτοια περιστατικά. Να θυμίσω μερικά? Η "αποδόμηση" του τεράστιου Μινχ όταν διεφάνη ότι δεν συμφωνούσε με τους όρους που του πρότειναν. Η συκοφάντηση του Καραγκούνη. Ο έντεχνος εξευτελισμός -από τους "πράσινους" ρεπόρτερς- του Μαρκαριάν όταν φάνηκε ότι δεν "κολλάει". Η συστηματική παρουσίαση του Μαλεζάνι ως "γραφικού" και "άσχετου με την ελληνική πραγματικότητα".

Τα περιστατικά είναι άπειρα, δυστυχώς...

Δια του λόγου το ασφαλές: χθες το βράδυ, άκουσα ένα μαλακισμένο που τολμάει να κάνει ρεπορτάζ ΠΑΟ στον ΣπορΕφΕμ, να λέει περίπου τα εξής, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Μουνιόθ στον ΠΑΟ (τονίζω, ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ): "Μα φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται! Θα περιμένει πρώτα να δει τα αποτελέσματα και μετά θα κρίνει η διοίκηση..."

Καταλάβατε? Μπορεί και να μην τον θέλουμε τον Μουνιόθ. Να μη μας κάνει, γιατί δεν θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα με την ομαδάρα που του παραδώσαμε, που γαμούσε κι έδερνε, που ήταν 10 βαθμούς μπροστά....

warzycha είπε...

Και που είσαι ακόμα, έχεις να δεις πολλά... Γιαυτό έπρεπε να του έχει γίνει μεγαλύτερο συμβόλαιο από την αρχή... Για να έχουμε ελπίδα να φτιάξουμε ομάδα ΑΥΤΟ το καλοκαίρι πρέπει να μείνει...

@petrosskl είπε...

Και φυσικά να προσθέσω στην κουβέντα μας ότι ο κ. Ζάετς ήταν άχρηστος και "έδινε χαρτάκι" στον Εβραίο...
ο κ. Καρεμπέ όμως θα δώσει άλλο κύρος στην ομάδα... (αυτή ντε που χλεύαζε το μοντέλο του τεχνικού Δ/ντή)...
Μαλάκα Τζίγγερ πόσο μπροστά είσαι τελικά και δεν το ξέρεις...
ή μήπως ο Πετράκης δεν είναι ο Μήτσου του gay;

Συνεχίστε να βρίζετε αντί να ενισχύετε όποια προσπάθεια διαφορετικού κάνει αυτή η ομάδα... με την απαραίτητη αβάντα από τους αντικειμενικούς...
μήπως τελικά... ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ αλλά από τα καλά και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Old Boy είπε...

Eγώ πάλι ΔΕΝ πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα στην ομάδα αυτή τη στιγμή είναι το έμψυχο δυναμικό της. Προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει και καταλήγω στη λέξη «νοοτροπία», αλλά και πάλι αδυνατώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Το θέμα είναι ότι έχουμε αρχίσει να μαζεύουμε τεσσάρες και πεντάρες το οποίο ΔΕΝ έχει να κάνει με το πόση μπάλλα ξέρει ο Λεοντίου ή ο Μπίσκαν, αλλά με το ΜΕ ΤΙ ΠΝΕΥΜΑ κατεβαίνουν να παίξουν. Κι αν θα έδινα ένα τοις εκατό δικαιολογητικά για το χθεσινό παιχνίδι που έχει κριθεί η πρόκριση (ένα τοις εκατό στους βασικούς και σε καμία περίπτωση στο Λεοντίου ή τον Θεοδωρίδη), υπάρχουν μηδέν τοις εκατό δικαιολογητικά για τις ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ με Άρη και Λάρισα. Το οποίο μας ξαναφέρνει σε αυτό που έγραφα τις προάλλες ότι δηλαδή η σωστή ερώτηση δεν είναι το πώς παίζει η Λάρισα κι ο Άρης αλλά το πώς παίζουμε εμείς.
ΥΓ1: Συμφωνώ με όσους έγραψαν για την αλλαγή του Βύντρα. Είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά μόλις βγαίνει ο πλέον γκαφατζής παίχτης της ομάδας έχουμε φάει γκολ με Καλαμαριά (1 1/2), με Άρη (1 από τον παίχτη που φύλαγε στο κόρνερ ο Νίλσον) και με Παρί (3).
Μήπως να κατεβαίνουμε χωρίς δεξί μπακ;
ΥΓ2: Αntikoala, εδώ γράφει ο καθένας όποτε του έρχεται η διάθεση, όχι όποτε πρέπει. Δεν είμαστε εφημερίδα. Αν λοιπόν δεν έγραψε κανείς τίποτα για τον αγώνα με τη Ραπίντ, πάει να πει ότι δεν του ήρθε να γράψει. Η πρόκριση είχε εξασφαλισθεί λίγο - πολύ από το διπλό στην Τσεχία και τότε θυμάμαι ότι έγραψα εγώ, ίσως να έγραψαν κι άλλοι. Μην ψάχνεις για φαντάσματα ούτε για ανθρώπους που περιμένουν να φάμε 4 για να χαρούν. Τρώμε 4 και μας τσούζει γιατί ΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΓΑΒΡΟΣ.

talos είπε...

Μήπως να κατεβαίνουμε χωρίς δεξί μπακ;

Μήπως ο Βύντρα είναι τελικά χρησιμότερος από όσο φαντάζεται η εξέδρα - παρά τις γκάφες;

Old Boy είπε...

Ή αυτό ή όπως λέει ο Κουτόχορτος για το Νίλσον: «Αυτός έχει τόσο πάθος και νεύρο όσο οι χαρακτήρες του Αγγελόπουλου που 3 μέρες πηγαίνουν και άλλες 3 έρχονται».

Ανώνυμος είπε...

Στην ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Ολντ Μπόϋ περί νοοτροπίας και πνεύματος, θα ήθελα να συνεισφέρω το εξής.

Στο σημερινό σούπερ ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, η συνολική ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή είναι, περισσότερο από ποτέ, συνάρτηση φυσικής κατάστασης, τεχνικής κατάρτισης και προσωπικότητας!

Η προσωπικότητα -η πνευματική συγκρότηση, ο χαρακτήρας, όπως θέλετε πείτε το- παίζει διαρκώς σημαντικότερο ρόλο.

Πιθανόν λοιπόν οι παίκτες μας να μην είναι τόσο "κακοί", αλλά να είναι "λίγοι" ως προσωπικότητες. Και αυτό, είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος του σύγχρονου σκάουτινγκ.

Όταν δε έχεις να κάνεις με παιδιά 18-20 ετών, που περνούν το 50% του χρόνου τους στην Παιανία, η συμβολή σου, ως ομάδα, ως οργανισμός, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας είναι τεράστια...

Προφανώς λοιπόν, δύο πράγματα συμβαίνουν. Πρώτον, δεν ξέρουμε να διαλέγουμε συνολικά ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές. Κι όταν τα καταφέρνουμε, βιαζόμαστε να τους "φάμε" επειδή έχουν υπόσταση και άποψη (βλέπε Μινχ). Δεύτερον, στις περιπτώσεις των νέων, όπου μπορούμε να παρέμβουμε θετικά, κατά τεκμήριο τα "σκατώνουμε".

Εξίσου προφανώς, παλαιότερα τα καταφέρναμε καλύτερα και στις δύο κατηγορίες. Γιατί βρήκαμε, φέραμε και αξιοποιήσαμε Ρότσα και Ζέκο, Βαζέχα και Βάντζικ και Ρενέ και Πάουλο Σόουζα (για λίγο έστω), ενώ "μεγαλώσαμε" τους Μπασινάδες, οι οποίοι, ότι και να λέμε, ως προσωπικότητες αποδείχτηκαν ισχυρότερες από τις αντίστοιχες των σημερινών "νέων", που μου φαίνονται πολύ "σοφτ" - και μακάρι να με διαψεύσουν.

Thrass είπε...

Πάθος έχει ο Νίλσσον, αλλά δεν μπορεί να παίξει δεξί μπακ ούτε αν του καρφώσεις την κάννη στον κρόταφο.

@petrosskl είπε...

να σας πω και το άλλο;
έβλεπα χτες το ματς με την Φέγιενορντ...
Πάμε... Κυράστας, Καρούλιας, Λιβαθηνός, Ζάετς, Ρότσα, Σαραβάκος ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ!
αντ' αυτών θα είχαμε αντίστοιχους Βύντρα, Μόρρις, Μπόβιο, Έκι, Τζιόλη, Παπαδόπουλο...
Οι ως άνω, μέλη της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ που είδα στο γήπεδο με τα μάτια μου... θα παίζανε σε κάτι Παρί... (βλ. Παουλέτα)- και όχι σε Α' class ομάδες...
Μήπως χρειάζεσαι δυναμική που θα σου επιτρέπει να κρατάς και κανέναν τέτοιο; είτε αυτό λέγεται γήπεδο, έιτε πρωτάθλημα, είτε νέα διοίκηση, είτε, είτε, είτε; αυτό είναι το πρόβλημα (γιατί τον βλέπω τον Έμπεντε αν συνεχίσει καλά να παίζει στη Γαλλία...) Γιατί φίλοι μου δυστυχώς αν διώξεις Βύντρα... πάλι Βύντρα θα πάρεις. Ξέρει ο Σωκράτης που ψωνίζει από τον ΟΑΕΔ μου φαίνεται... (αφού καβατζώσει την αβάντα!)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πολύ τα αναλύετε αλλά ίσως η λύση είναι πολύ πιο απλή: Ψυχολογία και βεβαίως δουλεία! Βασικά όμως ψυχολογία! Πρέπει με κάποιο τρόπο να ανέβει η ομάδα ψυχολογικά και εμείς οι φίλαθλοι δε βοηθάμε με τύπους σαν τον κουτόχορτο ή άλλους παρόμοιους εδώ μέσα. Όποιος έχει παίξει μπάλλα το καταλαβαίνει αυτό. Δείτε τους ΑΕΚτζήδες που μείνανε έξω απ'το Χαιδάρι και ...στ'αρχίδια τους! Σε εμάς αν μέναμε έξω από ομάδα Β' Εθνικής θα είχε γίνει χαμός και ο κουτόχορτος θα έλεγε να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες εξορία! Ή μήπως θεωρείτε ότι ο Τόζερ, ο Γεωργέας, ο Παπασταθόπουλος, ο γερο-Έμερσον, ο Λυμπερόπουλος, ο Πλιάτσικας, ο Κονέ είναι καλύτεροι απ'τον Έκι, το Βίκτορ, το Μόρις, το Τζιόλη και τον Ίβανσιτς.
Θυμηθείτε, επίσης, τι άκουγε ο Παύλος πριν αρχίσουν να έρχονται οι κούπες όπου βρίζανε το Γκάλη, τον ίδιο, τον Πολίτη, τον Παυλίσεβιτς, τον Κόμαζετς, και γω δεν ξέρω πόσους ακόμα άλλους... (Και μη μου πείτε όχι γιατί μέσα ήμουνα στη Γλυφάδα και μετέπειτα στο ΟΑΚΑ και "σας" άκουγα...)
Επίσης, προσέξτε όλες οι μεγάλες ομάδες του παρελθόντος πως είχαν άριστη ψυχολογία που παρείχε ένας γνώστης της ελληνικής και της παναθηναϊκής πραγματικότητας. Θυμηθείτε Ρότσα προπονητή (ποιός? τι? μη μου πείτε ότι ήταν καλός προπονητής επειδή μας έφτασε στους 4), Γκμοχ (μέτρ της καλής ψυχολογίας που πήρε πρωτάθλημα ακόμα και με τη Λάρισα), Πούσκας (no comment), Κυράστας (σε μια τόσο δύσκολη εποχή με την παράγκα στα best of της και με παίκτες το Γκαλέτο, τον Φλίπσεν, τον Ολιβάρες και πολλούς άλλους που τότε πάλι βγάζανε οι κουτόχορτοι άχρηστους).
Οι ομάδες του Παναθηναϊκού από το 97 και μετά ολοένα και περισσότερο με την πρώτη στραβή αντιμετωπίζονται απ'τον κόσμο με φαιδρότητα, ειρωνεία (θυμηθείτε τον όρο ΓκουμοΜπασινάδες που εμείς οι ίδιοι τους βγάλαμε), βία (βλ. μετά τη Ριζούπολη που τους πήραν στο κυνήγι) και άρνηση (μιας και οι κουτόχορτοι τα ξέρουν όλα και θεωρούν άχρηστους και φτηνιάρηδες όσους "κουβαλάνε" οι Βαρδινογιάννηδες (είτε είναι ο Βαζέχα ή Χένρικσεν που έβγαλαν μάτια όταν ήρθαν κι ας μην τους ήξερε κανένας, είτε ο Σίγκουρντσον και ο Μίτου που δεν έπιασαν)
Λοιπόν κουτόχορτοι δε σκάτε λίγο? Δε συσπειρώνεστε γύρω απ'την ομάδα μπας και βρει το δρόμο της είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Έχετε καταντήσει σαν τους γαύρους επί Σαλιαρέλη... Ο Μουνιόθ και η διοίκηση βλέπουν τι παίζει, ποιοί κάνουν, ποιοί δεν κάνουν και πάλι θα πράξουν αυτά που πρέπει... Και πάλι αν δε βγούν οι μεταγραφές θα έρθουν άλλοι. Οι κουτόχορτοι όμως έχετε πέσει στη λούμπα των γαυροφυλλάδων και γαυροδημοσιογράφων που ειρωνεύονταν και το Γιούρκα και το Μπασινά τότε και γι' αυτό έχετε φτάσει να σπάτε τα αμάξια των παικτών όπως έγινε μετά τη Ριζούπολη. Οι Πλιάτσικες και οι Μπόρχα δεν είναι καλύετροι αλλά εκεί δεν τους περιμένουν με τη σκανδάλη άμα χάνουν...

Old Boy είπε...

«Δείτε τους ΑΕΚτζήδες που μείνανε έξω απ'το Χαιδάρι και ...στ'αρχίδια τους! Σε εμάς αν μέναμε έξω από ομάδα Β' Εθνικής θα είχε γίνει χαμός»
Μείναμε πέρσι έξω από ομάδα Β΄Εθνικής. Το έχουμε δει κι αυτό λοιπόν. Όσο για τους Αεκτζήδες, το δέχομαι ότι η συμπεριφορά τους μετά τον αποκλεισμό βοήθησε στο να πάρει τα πάνω της η ομάδα αντί να πάρει τα κάτω της, ωστόσο, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, είναι ΚΑΙ γι' αυτή τη συμπεριφορά που η ΑΕΚ είναι ένα σκαλί κάτω από εμάς και τον γάβρο.
Τώρα στο ότι το θέμα είναι η ψυχολογία και όχι τόσο η αξία των παιχτών συμφωνώ. Αλλά δεν έχει στηριχθεί (και δεν θα εξακολουθήσει να στηρίζεται) η ομάδα; Οι πολύ κακές τελευταίες εμφανίσεις είναι απόρροια κακού κλίματος που δημιουργούν οι οπαδοί; Μια χαρά κλίμα είχε η ομάδα και όλα φαίνονταν να είχαν μπει σε ένα καλό δρόμο.
Μάλλον ο εφησυχασμός έφερε τις κακές εμφανίσεις και όχι η μουρμούρα.

squarelogic είπε...

ελεγα να μη γραψω τιποτε παιδια-μου γυρισε το στομαχι χτες.Τοκλεισα στο 4-0 και πηγα να βαλω κανα γκολ απο τ'αλλα...

Επειδη ειμαι πρακτικος ανθρωπος,εξηγειστε μου οι "ενωτικοι"(τρωω κουτοχορτο/τζονυ /πετρος)πως το να μην καυτηριαζουμε εμφανισεις και συμπεριφορα αγωνιστικη σαν τη χτεσινη,θα βοηθησει την ομαδα να γινει καλυτερη?Θα σταματησει να υπαρχει το τεραστιο κενο στο δεξι ακρο της αμυνας εαν λεμε(μεχρι να μας κλεισουνε μεσα)οτι ο Νιλσον ειναι ο νεος Καφου?Θα προλαβαινει ο Μπισκαν το τρολευ για να γυρισει εγκαιρα στη θεση του?ή θα βαλει ο Ιβανσιτς κηροζινη για να σταματησει να βαδιζει?Μονοι τους χαλανε τη διαθεση των φιλαθλων απεναντι τους και δεν εχουμε κανει ολοι στην ΚΝΕ να βλεπουμε τα πραγματα οπως μας διαταζουν.
Η ουσια ειναι οτι επρεπε σημερα να παει ο Τζιγγερ και να τους πει αυτα ακριβως που εγραψε ο Κουτοχορτος κατα προσωπο."Δεν μπορειτε καλυτερα κυριοι Μπισκαν και Νιλσον?την παραιτηση σας στο γραφειο μου ΤΩΡΑ!Κε Λεοντιου αν σπαταλησετε κανα δυο ευκαιριες ακομα ξαναγυριζετε οριστικα στην Προοδευτικη.Κε Ιβανσιτς τωρα καταλαβαμε γιατι δεν θελει ο Ματεους να σας βλεπει ζωγραφιστο.Μπορειτε να τρεξετε ή θα γινετε σολιστ βιολιου? κ.ο.κ".
Περισσοτερο κι απ την ηττα με πειραξε η αδιαφορια ορισμενων.
Και επιμενω (και αυτο εξηγει αυτο που λεει ο ολντ μπου)οτι περισσοτερο απο ψυχολογια ηταν προβλημα κινητρου και αυτοσυγκεντρωσης.Εχοντας προκριθει και ακουγοντας συνεχως για το παραγκοπρωταθλημα,μπηκαν να παρουν το Χ χωρις να λασπωσουν τα σορτσακια τους-μονο που οι Γαλλοι μας τα κοκκινησαν απ το ξεσκισμα...
Αυτη η ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ μεταξυ Ευρωπης-ΚΕΡΚΥΡΑΣ,μαζι με την παροιμιωδη πλεον ανικανοτητα ορισμενων εφεραν το διασυρμο.Μεχρι και τον Παουλετα,που δεν ακουμπησε σε 2 μεγαλες διοργανωσεις αναστησαμε.Ουτε ο Ιησους τετοια θαυματα!
Παιδια και εγω βαρεθηκα!ειμαι σε μια ηλικια που εχω καποιες απαιτησεις ΚΑΙ απο τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ μου αγαπες.Δεν ειμαι υπαλληλος κανενος τζιγγερ και οπως και οι αλλοι εδω,το μερακι μας κανει να σπαταλαμε τοσο χρονο κα φαια ουσια για κατι που δεν ειναι δικο μας,αλλα το νιωθουμε ετσι..Οταν λοιπον σε ξενερωνουν ετσι..συγγνωμη αλλα πορευτειτε χωρις εμενα..

Ανώνυμος είπε...

Αν είμαστε ειλικρινείς, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε πως το παιχνίδι που κάναμε στο α' ημίχρονο δεν προδίκαζε με τίποτα αυτό το μπλακάουτ που έγινε στα 10' πρώτα λεπτά του β'. Χωρίς να παίξουμε σπουδαία μπάλα στο α', ωστόσο παίζαμε σχετικά καλά, κάναμε ευκαιρίες (όπως κι οι Γάλλοι βέβαια) και μείναμε πίσω στο σκορ μ' ένα κοροϊδίστικο γκολ από λάθος του Τζιόλη (που κρέμασε όλη την άμυνα ο ανόητος) και μετά το Εμπέντε (που ... αυτοκρεμάστηκε!).

Η ιδέα του ΜΟΥΝΙΟΘ ήτανε απλή και με μια έννοια λογική: κατέβασε την 11άδα που έπαιξε με την ΜΛΑΝΤΑ και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Προφανέστατα το έκανε σκεφτόμενος την ΚΈΡΚΥΡΑ και την ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (κύπελο).

Όμως η ιδέα του ήταν ΛΑΘΕΜΕΝΗ διότι η ΠΑΡΙ Σ.Ζ. δεν είναι Μλάντα, έδινε αγώνα υπέρ πάντων - ενώ ταυτόχρονα κι εμείς δεν ήμασταν στην ίδια φάση με τον αγώνα στη Μλάντα, αφού τώρα είχαμε εξασφαλισμένη την πρόκριση οπότε το πιθανότερο ήταν να επικρατήσει (απαράδεκτο τελείως αυτό βέβαια!!!) χαλαρότητα.

Από την άλλη, πού να φανταστεί κιόλας πόσο ΧΩΜΑΤΑ θα ήταν οι ΝΙΛΣΟΝ-ΜΠΙΣΚΑΝ (στους οποίους τελικά πρέπει να πούμε "άντε γειά") και πόσο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οι ΤΖΙΟΛΗΣ-ΛΕΟΝΤΙΟΥ (που θα πρέπει πλέον να ξεσκονίζουν πάγκο και να δένουν τα κορδόνια του ΕΚΙ με τα κορδελάκια τους).

Πάμε και στη διοίκηση-ιδιοκτησία. Το ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος της ήταν, όπως έχω πει, ότι παραανακάτεψε την τράπουλα με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών και παικτών. Επιπλέον μαλακία: δεν διώχνεις τον ΣΟΥΜ για να πάρεις τον ... ΣΚΑΖΝΙ, και φυσικά δεν διώχνεις τον ΜΑΛΕΖΑΝΙ για να πάρεις τον ... ΜΠΑΚΕ!!!

Για μένα δυο πρέπει να είναι τα άμεσα μέτρα της:
1. ΠΡΟΣΤΙΜΟ στους παιχταράδες-τουρίστες.
2. Να αποκτηθούν ΟΛΟΙ οι παίκτες που θα προτείνει τώρα ο ΜΟΥΝΙΟΘ.

Όσο για το αν πρέπει να ξεχάσουμε το πρωτάθλημα, θα μου επιτρέψετε να μην είμαι τόσο πολύ σίγουρος ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα το παιχνίδι γιατί ήξερα ότι δε πρόκειται να δω τίποτα καλό.
Είναι πολυτέλαια να ζητάμε από τους παίχτες και από μια ομάδα που ήταν άρρωστη βαριά και τώρα της χορηγούν κάποια θεραπεία, να τα δώσει όλα σε ένα παιχνίδι του UEFA όπου ο άντικειμενικός σκοπός έχει εκλπηρωθεί, και για το οποίο δε νιώθουν την ίδια ψυχολογική πίεση που νιώθουν στο πρωτάθλημα. Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχουν κάποιες ελπιδοφόρες εκλάμψεις όπως η επανεμφανιση του Εκι που απερευθερώνει πολύ το Παπαδόπουλο, ο τεράστιος Σαλπιγγίδης, ενώ θα επιμείνω ότι ο Βύντρα και ο Μόρις δεν είναι τόσο κακοί τουλάχιστον απ το Μουνιόθ και μετά, παρά τό ότι ο πρώτος με τον Αρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν τραγικός. Το τεράστιο πρόβλημα είναι η έλλειψη γρήγορων παικτών στο κέντρο ειδικά στα αμυντικά χαφ, που πρέπει να κόβουν και να προωθούν. Μη περιμένουμε πολλά όμως. η ομάδα έχει φυσική κατάσταση για ένα 45λεπτο για να τρέξει σε όλο το γήπεδο. Προφανώς το έχει καταλάβει κι Ισπανός και στο πρώτο ημίχρονο μα με τη Καλαμαριά παίζει μα με τη Μπαρτσελόνα (αν έπαιζε) μαρκάρουν όλοι πίσω απ το κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ... ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ.

Στο Παρίσι τα παιχτρόνια μας έκαναν όλα κι όλα 2 (ΔΥΟ) τάκλιν σε αντιπάλους σε όλο το ματς! Το ένα μάλιστα, ο ΕΚΙ (ξέρετε, αυτός ο ... "πολυλογάς" "ρουφιάνος του Τζίγγερ"), που προερχόταν από 4 μήνες εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού κι εγχείρησης.

Λοιπόν, επειδή έχω ακούσει πολλά "καλά" λόγια κι εδωμέσα για τους Μάριτς και Ζουτάουτας, ξέρετε, της ... φτηνιάρικης
ομάδας που μας έδωσε το ΝΤΑΜΠΛ (νομίζω πως πρέπει να είμαστε οι μόνοι οπαδοί στον κόσμο που έχουνε τόσο πολύ υποτιμήσει και προσβάλλει ακόμα μια ομάδα που τους έδωσε Νταμπλ, ειδικά έπειτα από κάτι χρόνια ξηρασίας - το έχουνε αυτό υπόψη τους εκεί στο βιβλίο Γκίνες;), δεν μπορώ να μην το πω: εκείνα τα ... παιχτάκια της σειράς ΜΑΤΩΝΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ και τα τάκλιν πέφτανε σύννεφο.

Ίσως θα έπρεπε λοιπόν να ξαναεκτιμήσουμε μερικά απλά ποδοσφαιρικά πράγματα, όπως π.χ. τον παράγοντα ΤΣΑΓΑΝΟ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ...

... και να ξανασκεφτούμε αν αυτός ο παράγοντας ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ κι έχει να κάνει με το πόσο "φίρμα" και MVP των μμε είναι ένας παίκτης, ή όχι.

Όχι τίποτε άλλο, απλά για να μην νομίζουμε ότι πάντοτε κι οπωσδήποτε τα ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ είναι αυτά και μόνο που κάνουνε τις ομάδες - κι ότι αυτό που μας λείπει είναι ντε και καλά "παιχταράδες αξίας", όπου "αξίας"= γνωστοί+ακριβοί ... ή με άλλα λόγια ότι το θέμα είναι πόσο καβούριας ή όχι είναι ένας ιδιοκτήτης.

ΥΓ Μήπως ξέρει κανείς να μου πει πόσο "φίρμα" και "ακριβός" ήτανε ο μέγας ΡΕΝΕ ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ, ο τεράστιος ΒΑΝΤΣΙΚ ή ο εκπληκτικός ΒΑΖΕΧΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πάντως χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν ήταν να γίνει το πέσιμο χθες στο αεροδρόμιο. Τόσο πολύ τέλος πάντων. Καταλαβαίνω τα παιδιά σκάσανε τόσα λεφτά να δουν Μπίσκαν-Νίλσον να δίνουν ρεσιτάλ, αλλά δε βοηθάει την κατάσταση ο τσαμπουκάς..ακόμα και στον Σάλπι.

Ένα προστιμάκι θα ήταν καλό πάντως.

Και όσο για την ΑΕΚ, είναι και μικρότερη σε μέγεθος και έχει ξανααποκλειστεί από β-γ'εθνική


Με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες αλλά θα γράψω και κάτι οφ-τόπικ γιατί ο επισκέπτης-τρώω κουτόχορτο πέτυχε ευαίσθητη χορδή: Πέρσι Ολιβάρες.

Μου ανεβαίνει η πίεση κάθε φορά που σκέφτομαι το πιο ηλίθιο πέναλτυ που έχει γίνει στην ιστορία, και μάλιστα κόντρα στον γαύρο. Το θυμάστε? Που είχε πηδήξει ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ μέσα στην περιοχή και κάρφωσε σαν βολεϊμπολίστας την μπάλα που έφευγε προς τα έξω!!

Ανώνυμος είπε...

Nα θυμίσω κι εγώ ότι ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, που αγαπώ πάντοτε, όταν πρωτόπαιξε στην Ιταλία έκανε το απίθανο να πηδήξει μέσα στην περιοχή και να ... ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τη μπάλα με τα δυο του χέρια σαν γκολκήπερ; Και θυμάστε τι είχε πει; Ότι έκανε τη μαλακία, γιατί στην προπόνηση έκαναν πολλές τέτοιες ασκήσεις!!!

Χοντρομαλακίες κάνουν όλοι οι παίκτες. Θυμάμαι ακόμα και τον τεράστιο ΤΖΟΦ, που έφαγε γκολ όταν, σε χλιαρή πάσα αμυντικού του έσκυψε να πιάσει τη μπάλα (τότε επιτρεπόταν αυτό στους τερματοφύλακες) κι αυτή ... πέρασε κάτω από τα πόδια του!!!

Με άλλα λόγια, δεν είναι αυτές οι γκάφες που κρίνουν ένα παίκτη, όταν βεβαίως είναι μεμονωμένες και δεν τις κάνει σε σταθερή βάση. Μην ψάχνουμε λοιπόν από κάτι τέτοια να κρίνουμε την ποιότητα των όποιων παιχτών.

Για να θυμηθούμε κιόλας ποιά ονόματα έπαιζαν στη ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ όταν την ρίξαμε στο καναβάτσο;

Αν οι ομάδες φτιάχνονταν με τη συνταγή "μεγάλος προπονητής+μεγάλοι παίχτες", τότε θα ήταν όλα πολύ απλά και το μόνο που θα έκανε τις διαφορές θα ήταν το μπάτζετ κι αναλόγως πόσα καβούρια έχουνε ή όχι οι τσέπες των ιδιοκτητών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Κι αν το θέλετε, σ' αυτή την απλοϊκή λογική μας έχουν βάλει τα χρόνια προπαγάνδας-παραμύθας περί "Επένδυσης" ... προπαγάνδα-παραμύθα που έπαιξε και φέτος, από την ανάποδη, όταν ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ έβγαινε και δικιολογούσε τα χάλια της ομάδας του στο Τσου-Λου με το "μπατζετ".

Φυσικά μια ομάδα πρέπει να έχει ΚΑΛΟ προπονητή και ΚΑΛΟΥΣ παίχτες, αλλά η ΜΑΓΙΑ που δένει ένα σύλλογο και τον ανεβάζει ψηλά έχει να κάνει με πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά τα δυο.

Ανώνυμος είπε...

symfwnw apla emena mou exei katsei h sygkekrimenh epeidh htan contra ston gavro

Ανώνυμος είπε...

Και να συνεχίσω με ... αναμνήσεις σχετικά με τη μαγιά που κάνει ΟΜΑΔΑ ένα πλήθος παικτών.

Ποιό ήτανε το μπάτζετ της ομάδας μας που πήρε το ρημάδι το ΝΤΑΜΠΛ; Φτηνιάρικο έτσι;

Και πώς τα πήγε εκείνη η φτηνιάρικη ομάδα στην ΕΥΡΩΠΗ την αμέσως επόμενη χρονιά, που κατά κάποιον τρόπο είχε δέσει περισσότερο από τη χρονιά του Νταμπλ;

Στάθηκε ίση προς ίση απέναντι στην πανάκριβη ΑΡΣΕΝΑΛ, έρριξε και 4 στην μάλλον ακριβότερη ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ και πέρασε στο ΟΥΕΦΑ όπου βρήκε την σαφώς ακριβότερη ΣΕΒΙΛΛΗ από την οποία αποκλείστηκε περίπου στις λεπτομέρειες(1 νίκη, 1 ήττα) κι αφού έδωσε ΣΚΛΗΡΗ μάχη.

Τι έγινε λοιπόν με την παραμύθα του μπάτζετ ρε παιδιά;

Και ναι, σύμφωνοι, αν θέλαμε να πάει εκείνη η ομάδα στους 16 σίγουρα ήθελε 1-2 μεταγραφές ποιοτικά καλύτερων παικτών - αλλά 1-2 και τέρμα. Δηλαδή, κανένα τρομερά ακριβότερο μπάτζετ.

Μήπως είχε λάθος τότε η ΠΑΕ όταν, κάνοντας αυτές τις 1-2 μεταγραφές, πήρε ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ-ΜΠΙΣΚΑΝ; Όχι βέβαια! Άλλο αν δεν της βγήκαν παίκτες με περγαμηνές σίγουρα περισσότερες από τους ... καταραμένους Μάριτς και Ζουτάουτας.

ΑΛΛΟΥ ήταν το λάθος της, ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ, και το έχω ξαναπεί: (1) άφησε να φύγει ο ΖΑΕΤΣ, (2) δεν διώχνεις τον Σουμ για να πάρεις Σκάζνι, και (3) άλλαξε πάρα πολλούς παίκτες (κάπου 7 αν δεν κάνω λάθος) και ουσιαστικά ξανάρχισε από το μηδέν ένα χτίσιμο, που δεν έπρεπε να γίνει ΕΤΣΙ.

Ποιό μπάτζετ και ξεμπάτζετ λοιπόν;

Υ.Γ. Ρε σεις, αυτή η ΧΑΠΟΕΛ που έκανε πάρτι στο Παρίσι δεν έχει παιχτρόνια φτηνούτσικα αλά Μάριτς-Ζουτάουτας και προπονητή τον "ΣΟΥΜ ΓΕΡΑ ΠΑΡ' ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ";;;

Και ρωτώ: υπάρχει ΕΝΑΣ εδωμέσα (και πρώτος εσύ φίλε Κουτόχορτε) που θα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ αν φέτος παίρναμε τον Σουμ αντί του Μπάκε;

Ή μήπως άπαντες θ' αναθεματίζαμε;

[Δεν θέλω να πω ότι έπρεπε να πάρουμε τον Σουμ. Απλώς προσπαθώ να σας δείξω κάποια προβλήματα, που θεωρώ ότι είναι ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΑΔΙΚΗΣ νοοτροπίας.]

squarelogic είπε...

ΤΖΟΝΥ σιγουρα το υψηλο μπατζετ δεν αγοραζει την επιτυχια-δε λεμε αυτο!Αν ομως εξαιρεσεις καποια ονοματα στα οποια το αφεντικο 'τσιμπαει"και τα σκαει χωρις να εξετασει απο ποτε εχουν να παιξουν καλη μπαλα(Κονσεισαο,Μπισκαν-Σαβιολα),στις αλλες κινησεις του ΕΙΝΑΙ καβουριας.
Δεν υπαρχει η λογικη"ποιον χρειαζομαστε με αυτα τα χαρακτηρ/κα,ποσα μας ζητανε,διαπραγματευομαστε,πληρωνουμε λογικα και τον πηραμε".Αρχιζουν οι κωλοτουμπες"α,μας ξητουν λεφτα,ας κοιταξουμε και τον β,πω πω ουτε κι αυτος ειναι τσαμπα,περνουν οι μερες,στειλτε φαξ στους μανατζαραιους να προτεινουν κανα πιο φτηνο,οχι αυτος δεν κανει,αυτος ειναι ονομα και κλεινει και φτηνα,αυτον(ας εχει να παιξει 6-12 μηνες)".Παραδειγμα,αντι για Χανσον,Αντονσον κλπ.Παραδειγματα που δεν ηρθαν για λιγες χιλ.ευρω Κατσουρανης,Στολτιδης..
Για τα πουλεν του Ζαετς εχω ξαναπει τη γνωμη μου και δε νομιζω οτι αξιζει να τα παινευεις.Φιλοτιμοι ισως(ισως επειδη ο λαγος τους εβαζε γκαζια)αλλα μετριοι παικτες.Δε μπορει ρε φιλε να ψαχνουμε σε καθε μεταγραφη ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,το ΛΑΧΕΙΟ!Ενταξει καποιοι θα βγουν τετοιοι,και καποιες καλες μεταγραφες θα αποδειχτουν κατωτερες-ορα Νιλσον,αλλα δε μπορει να ψωνιζεις απ το πανερι συνεχεια και να εχεις απαιτησεις να σου βγουν τα ψωνια ολα.Το καλοκαιρι εκανε παιχνιδι με 2-3 πολωνους διεθνεις,και τελικα τιποτε-ηρθε βεβαια ο παικταρας Βικτορ αλλα αποδεικνυεται οτι δεν μπορει πια να παιξει τη θεση του οπως την επαιζε,κι αναλαμβανει πιο εγκεφαλικους ρολους-παλι ομως γρηγορο δεξι χαφ που να πατα περιοχη δεν εχεις,οπως δεν εχεις και αξιοπιστο στοπερ κ.ο.κ.
Το καλο σκαουτινκ θα φερει και λαχεια,αλλα οταν βρισκεις το σωστο κοματι του παζλ που ομως κανει τα λεφτα του,δεν το αφηνεις για να παρεις απ το αλλο κουτι ενα που να του μοιαζει.Καταλαβες τι εννοουμε?

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Η ομάδα που λές φίλε Τζόνυ δεν είχε τον Σέριτς αλλά τον Μινχ. Πρώτη ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Είχε τον Κυριάκο στην άμυνα σε πολλά παιχνίδια και μετά έναν καλό Μόρις και όχι τον περσινό και φετινό ΑΘΛΙΟ Μόρις, που τα βάζει κιόλας με τους δικαίως αγανακτισμένους οπαδούς. Πίσω από αυτούς ήταν ο Ρενέ και όχι ο Κώτσιος, με ότι σημαίνει αυτό σε θέματα παραστάσεων και εμπειριών για τους νεαρότερους. Είχε Μικάελσεν και Μπασινά που ήταν αν μή τι άλλο σταθεροί και αγωνιστικοί. Είχα έναν Έκι από άλλο πλανήτη και όχι τον περιπατητή-πιό αργό και απο ριπλέι- Ίβανσιτς. Επίσης είχε ένα φονικό επιθετικό δίδυμο, που ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο (δύναμη απο τη μία, ταχύτητα από την άλλη). Τώρα έχει δυο ίδιους σε χαρακτηριστικά και προτερήματα ποδοσφαιριστές, χωρίς δύναμη και ύψος. Επίσης δέσποζε στα αποδυτήρια η μορφή του Βαζέχα.
Εν κατακλείδι, δεν είπα ότι όλα είναι θέμα μπάτζετ. Είναι θέμα στελέχωσης της ΠΑΕ. Κανείς δεν ξέρει ποιός αποφασίζει για κάθε τομέα. Ποιός κάνει τι και με βάση ποιό πλάνο. Τέλος είναι προφανές ότι ο ερχομός πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών έχει οφέλη για τους νέους. Μήπως δεν διαπιστώσατε εμφανέστατη βελτίωση στον Μπασινά μετά την συνύπαρξή του με τον Σόουζα? Λαβράκια πάντα υπάρχουν και δεν είμαι αντίθετος, μόνο που δεν τα βλέπω. Δεν είδα ανακαλύψεις τύπου Βάντσικ, Χένρικσεν ή Βαζέχα τα τελευταία χρόνια. Όσο για τους μικρούς εκλπήσομαι τόσο με την στασιμότητα (στην εξέλιξη) που παρουσιάζουν, όσο και με την απίστευτη αδιαφορία και έλλειψη πάθους που παρουσιάζουν. Και γι'αυτό κάποιος φταίει. Οι συνεχείς παλινωδίες στην επιλογή προπονητών είναι επίσης ανησυχητική, όπως και το χαλαρό ξέσκισμα από τον Τύπο. Άρχισαν ήδη τα όργανα για Μουνιόθ, προσπαθούν να βλαάψουν την εικόνα του. Ή μήπως με το καλημέρα δεν βγήκε κουτσός ο Σουμ και Ιταλός Αλέφαντος ο Μαλεζάνι? Δεν κάνω κρίση για το αν ήταν ή όχι. Σημασία έχει ότι δεν είχαν καμία προστασία από την ΠΑΕ και κάθε δημοσιογραφίσκος του ξέσκιζε με άνεση. Το ίδιο και με τον μιζαδόρο Ζάετς και πάει λέγοντας.
Η αναταραχή στις τάξεις των οπαδών δεν πρέπει να μεταφράζεται ως γκρίνια ή εσωστρέφεια. Τα πράγματα είναι απλά και ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ. Τίτλους παίρνεις?ΟΧΙ. Μπάλα παίζεις?ΟΧΙ. Το ευρωπαϊκό σου προφίλ το αμαυρώνεις όλο και περισσότερο κάθε χρόνο?ΝΑΙ. Μειώνεσαι κάθε χρόνο ως μέγεθος ακόμα και στο εσωτερικό (είτε παίζοντας σε οι διαιτητές σαν ομαδούλα, είτε βγαίνοντας τρίτος)?ΝΑΙ. Ε λοιπόν τι συζητάμε? Σε λίγο θα βγούμε και αχάριστοι.....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ξεχάστε τα όλα!

Αλλάζουν τα πράγματα! Στην προπόνηση της Πέμπτης, στο διπλό, συμμετείχει και ο Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος με "δολοφονικό" τάκλιν τραυμάτισε τον Σέριτς!

Είδε κι απόειδε και αρχίζει μόνος του τις εκκαθαρίσεις του έμψυχου υλικού!

Άλλα κόλπα!

Ανώνυμος είπε...

με λανς λοιπόν...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Λοιπόν....η ομάδα που έφαγε 4 από την 15η του γαλλικού πρωταθλήματος, έπεσε με την 2η του ίδιου πρωταθλήματος. Περαστικά μας...

P.S Αν περάσει η ΑΕΚ την Παρί, να δώ τι θα πούν όλοι αυτοί που με έλεγαν εμπαθή και υπερασπίζονταν τον ραλίστα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις ειρωνίες της ιστορίας δεν μπορώ.. Ελπίζω να μη γίνει κάτι παρόμοιο με ΟΣΦΠ/ΑΕΚ-Μακάμπι και ξεφτιλιστούμε.. Θα μου πεις ούτως ή άλλως στο δούλεμα μας έχουν τα χανούμια τα τελευταία χρόνια

Και γουστάρω να αποκλειστεί η σαχτάρ από τη νανσί, επίσης του γαλλικού πρωταθλήματος, για ένα τελειωτικό χτύπημα στους γαύρους

talos είπε...

Βρε Κουτόχορτε, είσαι λίγο προπέτης... Η ΑΕΚ θα παίξει σε διπλό παιχνίδι τη ΠΣΖ και όχι με την ασφάλεια μιας ήδη επιτευχθείσας πρόκρισης. Άλλο που θα έχει ανακάμψει λογικά μέχρι τότε η Παρί και θα τα βρει μπαστούνια...

Εμείς υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση μέχρι τότε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψω το αντίθετο. Αν δεν είμαστε, ας γκρινιάξουμε τότε...

Είναι νωρίς για πλήρη απογοήτευση. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει αισθητή βελτίωση... Ψυχραιμία...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Υπό κανονικές συνθήκες πολλά θα έπρεπε να είναι αλλιώς, αλλά δεν είναι...Επίσης ο Τοροσίδης στον γαύρο, έκλεισαν και Σπυρόπουλο, πάνε για Αβραάμ. Ή είμαστε πλήρεις και δεν το ξέρω, διαθέτοντας την κορυφαία αμυντική γραμμή και πλάγια μπακ....ή κάποιοι κοιμούνται όρθιοι-για να μην πώ τίποτα βαρύτερο. Και τόνισα πρό αρκετών ημερών και τα κελεπούρια της αγοράς-που ΠΑΛΙ όπως με τον Τζόλε-Γιαννακόπουλο-τα παίρνει ο γαύρος και τις χτυπητές αδυναμίες που έχουμε.
Αυτό είναι επένδυση και σκάουτινγκ πρός μίμηση. Για δε τον Σπυρόπουλο δεν έχω καταλάβει πως με αυτά τα άθλια μπακ που έχουμε, ενώ μας έκανε πριν 2 χρόνια τώρα δεν μας κάνει. Και μην το αμφισβητήσετε...τον έχουν κλείσει.

squarelogic είπε...

κουτοχορτε δεν υπαρχει αλλη εξηγηση-μας διαβαζει ο Σωκρατης χο-χο-χο και σου παιρνει τις ιδεες.Κρυβε λογια!

Ανώνυμος είπε...

Και θυμίζω αυτό που έχει επισημανθεί και παλαιότερα - νομίζω από τον Κουτόχορτο.

Οι αξιόλογοι νέοι έλληνες παίκτες, που μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες, είναι ούτως ή άλλως συγκεκριμένοι. Το να τους αποκτάς έγκαιρα, δεν σε ενισχύει απλώς, αλλά στερεί και από τους βασικούς αντιπάλους τη δυνατότητα να ενισχυθούν.

Ανώνυμος είπε...

Άγιε μου άνθρωπε, χρυσέ μου Κουτόχορτε, πάνω που λες κάποια σωστά πράγματα πετάς και κάτι σαν το παρακάτω και με κουφαίνεις!!!

Άκου τι έγραψες αθεόφοβε: "Και τόνισα πρό αρκετών ημερών και τα κελεπούρια της αγοράς-που ΠΑΛΙ όπως με τον Τζόλε-Γιαννακόπουλο-τα παίρνει ο γαύρος και τις χτυπητές αδυναμίες που έχουμε. Αυτό είναι επένδυση και σκάουτινγκ πρός μίμηση"!!!

Μα τον Τζόλε και τον Stelios τον πήρανε ΠΡΟ 10ΕΤΙΑΣ μωρέέέ! Σε τι υστερήσαμε ΤΟΤΕ από έμψυχο υλικό δηλαδή ώστε να τα λες αυτά τ' αμίμητα περί υποδειγματικής επένδυσης και σκάουτινγκ του Κρόκους;;;; ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ Ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ, Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Ο ΦΥΣΣΑΣ, Ο ΣΕΙΤΑΡΙΔΗΣ, Ο ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ, Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, Ο ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ ... δηλαδή;

Μα θα με τρελάνεις ευλογημένε; :-)

Και τελοσπάντων, ΑΛΛΟ είναι να λες (με ποστ περί μπάτζετ) ότι ο Τζίγγερ είναι καβούριας κι ΑΛΛΟ ότι τα έχωσε σε λάθος μεταγραφές (Κονσεϊσάο, Μπίσκαν) εξαιτίας κακού σκάουτινγκ ή ό,τι αλλο!

Κριτική μια στο καρφί και μια στο πέταλο δεν βγάζει άκρη.

Παρεπιπτόντως: πόσο ΑΚΡΙΒΟΣ ήτανε ο ΜΙΝΧ και ΤΙ ΣΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ του "γέρο-ανάπηρου, που τον πήρε κοψοχρονιά γιατί ήτανε σακάτης";

kornass είπε...

Μιλάμε για τρελλή ρέντα το post αυτό ετσι;

Ανώνυμος είπε...

katse an eixame parei emeis djole-giannako (pou hthele na erthei o 2os) den tha htan idia ta pragmata...

warzycha είπε...

Το φοβερό είναι ότι είμαστε μαζεμένοι εδώ 15 άτομα, ΟΛΟΙ Παναθηναϊκοί, και ακούγονται 15 διαφορετικές απόψεις (άντε, ίσως 8-10...) Βλέπετε λοιπόν τι διάσταση απόψεων και ερμηνειών υπάρχουν ανάμεσα σε ομοϊδεάτες που θέλουν το ίδιο πράγμα; Μου φαίνεται απίστευτο, τελικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Τα πράγματα ΕΙΝΑΙ απλά. Δεν είπα ότι οι παίκτες αυτοί είναι παγκόσμιας κλάσης, ούτε ότι θαμπώθηκα, ούτε τίποτα τέτοιο. Αλλά παίρνοντάς τους, προφανέστατα δεν πάω στον βασικό σου αντίπαλο, ο οποίος ήδη έχει πρόβλημα ανανέωσης και ελληνικού στοιχείου στην ομάδα. Τόσα ξένα σαπάκια έχουμε πάρει, οι Έλληνες πιτσιρικάδες μας πείραξαν. Καλύτερα σε μένα και άχρηστοι παρά στους άλλους και χρήσιμοι.

Old Boy είπε...

«Το φοβερό είναι ότι είμαστε μαζεμένοι εδώ 15 άτομα, ΟΛΟΙ Παναθηναϊκοί, και ακούγονται 15 διαφορετικές απόψεις (άντε, ίσως 8-10...) Βλέπετε λοιπόν τι διάσταση απόψεων και ερμηνειών υπάρχουν ανάμεσα σε ομοϊδεάτες που θέλουν το ίδιο πράγμα; Μου φαίνεται απίστευτο, τελικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...»
Το φοβερό είναι ότι είμαστε 18 ΠΑΝΑθΗΝΑΪΚΟΙ και υπάρχουν 45 διαφορετικές απόψεις μα μεν.... ήδη εγώ μετράω 2 δικές μου.

«Είναι όντως πολύπλοκο και χρήζει ψυχανάλυσης... όπως και η τρέλα μας με την ομάδα άλλωστε...»

Γι' αυτό το ποδόσφαιρο δεν είναι άσπρο - μαύρο, γι' αυτό είναι πολύπλοκο πράγμα, γι' αυτό δεν αρκούν μόνο τα λεφτά, γι' αυτό παίζουν ρόλο εκατό διαφορετικοί παράγοντες στο να φτιάξεις μια καλή ομάδα.
Διαχρονικά όμως ξεχωρίζει κανείς αυτούς που παρά τις αναπόφευκτες αποτυχίες και τα λάθη τους τελικά χτίζουν καλές ομάδες (λ.χ. Γιουβέντους - Μίλαν) από αυτούς που τα κάνουν μονίμως μαντάρα(λ.χ. Ίντερ).
Όπως επίσης το ότι διαχρονικά ο Πανόπουλος πουλάει παίχτες στην εικοσπλάσια τιμή από αυτήν που τους αγόρασε πάλι δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Μέχρι στιγμής λοιπόν είναι νομίζω δίκαιο να πούμε ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε το κουμάντο της ομάδας πολύ καλύτερα από τον Τζίγκερ. Βέβαια κι ο Γιώργος έκανε χρόνια να μάθει, οπότε ελπίζουμε ότι θα μάθει κι ο Τζίγκερ.

σχολιαστής είπε...

Ρε τους αφιλότιμους. Φαντάσου να έπαιζαν και με καλύτερη ομάδα. Αρχίζω να πιστεύω ότι το πράγμα δεν παίρνει γιατριά. Δεν γράφω άλλα αυτολογοκρινόμενος.

Thrass είπε...

Ρε σεις, εδώ αφήσαμε το γαύρο να πάρει ΔΩΡΕΑΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ παίκτες του ενός εκατομμυρίου ευρώ (Νοκοπολίδης, Κωνσταντίνου), και δε μ' αφήνει σε ησυχία η σκέψη ότι τέτοια μαλακία δεν μπορεί να έχει γίνει κατά λάθος. Οι Τοροσίδης και Σπυρόπουλος μας μάραναν.

Βέβαια, δεδομένου ότι οι προηγούμενες δύο μαλακίες μας είναι ήδη history, ειδικά ο Τοροσίδης πραγματικά μάς χρειαζόταν (ο Σπυρόπουλος δε με έχει εντυπωσιάσει, άλλωστε δεν τον θεωρώ καλύτερο του Δάρλα).

Ανώνυμος είπε...

Συζητώντας με φιλο μετα το παιχνιδι και εξηγώντας του τους λογους για τους οποιους μου φανηκε η πιο τζάμπα ηττα των τελευταίων ετών εκείνος μου απάντησε : «κατεβηκαμε αδιαφοροι αφού ημασταν ήδη περασμένοι. Από την άλλη μερια , αν τα παιδιά ηταν ώριμα θα είχαν γίνει επιστήμονες - ή θα είχαν διαλέξει άλλο επάγγελμα – και όχι μπαλαδόροι».
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!!!!!!(με άλλα λόγια).

squarelogic είπε...

57+1=58 σχολια ή οι συντριβες φερνουν κοσμο κουτοχορτε!μεγαλο σουξε!

Ανώνυμος είπε...

Μιας και μας έπιασε πάθος με τον Τοροσίδη, ας θυμηθούμε ότι τέτοιο πάθος είχαμε και με τον ΒΥΝΤΡΑ ... πριν βεβαίως έρθει σε μας το παλικάρι! Οι ίδιες φωνές, πως άμα δεν πάρει τον Λουκά είναι καβουρομαλάκας και πάει λέγοντας.

Ας τον πάρουμε λοιπόν τον Τοροσίδη, για να έχουμε να ... βρίζουμε σ' ένα δυο χρόνια!

ΤΟΣΟ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Όσο για τους 2 έτοιμους "παιχταράδες εκατομμυρίων" άγιε μου Κουτόχορτε, που αφήσαμε να πάρει η Παστρικιά της Τρούμπας (Αντωνάκη-Μιχαλάκη), η φοβερή ... προσφορά τους εκεί που πήγανε τα καλόπαιδα τα λέει όλα!

Ο μεν Μιχαλάκης (το "παλτό" ντε, όσο έπαιζε σε μας) ψάχνει το γκολ με το μικροσκόπιο, τη στιγμή που εμείς πέρσι είχαμε ένα ΓΚΕΚΑ (αλλά κι αυτόν, τον "βαψομαλιά", θυμηθείτε τι του σούραμε μετά τον Εργοτέλη και σε πολλές άλλες ... ευκαιρίες) και φέτος ένα ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ.

Ο δε Αντωνάκης πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες τερματοφύλάκων που έφαγαν τα περισσότερα γκολ ΟΡΘΙΟΙ - και φυσικά του τερματοφύλακα που έφαγε ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ Champions League (πέρσι, με τη Ρόζενμποργκ εντός, που ... μπουσούλαγε βλέποντας τη μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω και μιαν άλλη εκδοχή που σκέφτηκα, λίγο πιο ήρεμα, για την κοιλιά που έχει κάνει η ομάδα.

Όταν πρωτόρθε ο ΜΟΥΝΙΟΘ, έδωσε βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Θυμάστε πώς έκοβαν ακόμα και οι επιθετικοί. Οι γραμμές ήταν ΚΟΝΤΑ η μια στην άλλη, οι αντίπαλοι έκαναν ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ευκαιρίες και το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν κάναμε ευκαιρίες εμείς ή δεν τις μετατρέπαμε αναλογικά σε γκολ.

Αυτή η αμυντικογενής λειτουργία ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΚΟΠΟΣ του Μουνιόθ, το είχε πει. Ήταν ένα πρώτο αναγκαίο μέτρο. Σκοπός του είναι μια ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ομάδα.

Πιθανολογώ λοιπόν ότι μετά την πρώτη φάση, προσπαθεί να περάσει την ομάδα στη δεύτερη, να την κάνει επιθετική - αλλά φαίνεται πως ακόμα δεν έχει δέσει το κόλπο ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ.

Γι' αυτό και βλέπουμε ότι τελευταία ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. Επειδή θέλει να παίξει επιθετικά, αλλά ακόμα δεν το έχουν αφομοιώσει οι παίχτες σαν ομάδα.

Το κύριο πρόβλημα σ' αυτή τη μεταβατική φάση είναι ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Αν δεν τρέχει πολλά χιλιόμετρα πάνω-κάτω, τότε αφήνει εκτεθειμένη την άμυνα, αφήνει τρύπες κι αφήνει τους επιθετικούς να ψάχνονται μόνοι τους.

Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο που ο Μουνιόθ λέει και ξαναλέει τελευταία για το ΚΕΝΤΡΟ μας, ότι βασικά αυτό δεν κινείται σωστά.

Όταν π.χ. με την Παρί είδα τον ΕΚΙ να ξανατρέχει κοντά στην περιοχή μας, απογοητεύτηκα γιατί δεν είναι αυτή η θέση του κι αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

ΑΝ ισχύουν αυτές οι σκέψεις μου, τότε αυτό σημαίνει πως η ομάδα περνάει μια ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΗΣ και δεν το έχει ακόμα αφομοιώσει - πρέπει όμως να βιαστεί γιατί δεν μας παίρνει να χάνουμε ΟΥΤΕ ΠΟΝΤΟ!

Στην ΚΕΡΚΥΡΑ λοιπόν καλό είναι να ξαναγυρίσει στην πρώτη φάση Μουνιόθ καταρχήν.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Τζόνυ για το μέλος και τον Κύπριο τα είπε ο Old Boy, όχι εγώ. Γραμμένους τους έχω, τα πουλητάρια, τους γενίτσαρους.

squarelogic είπε...

σωστη η σκεψη σου τζονυ,αν και νομιζω οτι δεν ειναι μονο αυτη η εξηγηση.Πρεπει να ταχουν παρει και με το θεμα της συνδεσης των ευρωπαικων πριμ με το πρωταθλημα.

Και η Κερκυρα-γνωστο γαυροπαραρτημα-θα παιξει σκυλισια,οχι φιλικο οπως με το"μονιμο πρωταθλητη"..της ευρωκαρπαζιας.
Οπως και η Ξανθη που πουλαει παικτες(και το ματσακι με τον ΟΣΦΠ στο πακετο θαναι..)μονο στον Κοκκαλη.

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε, δεν είπα ότι για Μιχαλάκη-μέλος τα είπες εσύ.

@ suarelogic πιθανόν αυτό που λες για τα πριμ, αλλά να μην σκίζονται εσχάτως (Αρης-Λάρισα) ΟΥΤΕ για το πρωτάθλημα δεν κολλάει με τη σκέψη σου. Δηλαδή προτιμάνε να χάσουνε ΟΛΑ τα πριμ; Μαλάκες είναι;

Πάντως με την Κέρκυρα θα είναι όπως ακριβώς το λες - κλάδεμα κι άγιος ο θεός! ΑΝ έστω και μια φορά η διαιτησία παίζει ΑΠΛΩΣ ΣΩΣΤΑ κι εμποδίσει αυτά που έκαναν οι Αρειανοί, τότε δεν θα το χάσουμε ... εκτός κι αν είμαστε χώματα βεβαίως.

Πάντως ακόμα και με την ΠΑΡΙ Σ.Ζ.,που ήμασταν χώματα και σκορποχώρι ειδικά στο β', κάναμε κάμποσες ΚΑΛΕΣ ευκαιρίες - θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στο α', ή να βάλουμε 1 με 2 γκολ έστω μετά το 4-0.

Με χαροποιεί ότι οι ΣΑΛΠΙ-ΕΚΙ φαίνεται να βρίσκονται. Από τους συνδυασμούς τους περιμένω πολλά γκολ - ξαναματαλέω, από τις ασίστ του ΕΚΙ έχουμε βάλει πάρα πολλά γκολ στη 1μιση σεζόν που είναι μαζί μας.

ΥΓ Κέρκυρα: Ειδικά ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ, μετά τον τραυματισμό του στη Μλάντα προσέχει υπερβολικά πολύ: άμα του πάρουν 1-2 φορές τα πόδια, το χάνει το παιχνίδι. Αυτό το κουσούρι πρέπει να το ξεπεράσει, ειδεμή θα χαθεί ο παιχταράς. ΕΠΙΣΗΣ πρόσεξα ότι δεν τον αφήνουν (;) πια να εκτελεί φάουλ εκτός περιοχής. ΓΙΑΤΙ; Επειδή ο Μόρις έβαλε 1 ωραίο γκολ από φάουλ; Σιγά!

Old Boy είπε...

«Τζόνυ για το μέλος και τον Κύπριο τα είπε ο Old Boy, όχι εγώ».
Θα τα πούμε στα δικαστήρια, άθλιε συκοφάντη Κουτόχορτε, που διασπείρεις ψεύδη για μένα.

squarelogic είπε...

Κουτοχορτε δεν πρεπει να εχεις παραπονο!ο προεδρος φαινεται να ικανοποιει ολοκληρη τη μεταγραφικη λιστα σου...

ο κοκκινος προεδρος βεβαια...!!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει πάντως να υποκλιθούμε στην επικοινωνιακή κι εμπορική ιδιοφυία ονόματι ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ!

Άξιος διάδοχος του ... ΠΑΡΗ, που έχει διαχρονικά την πατέντα για το μήλον της έριδος.

Χάρη σ' αυτόν ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ αναγορεύτηκε μεθοδικά σαν ο διαστημικός μπακ, που θα λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα των 3 ομάδων του πρώην ΠΟΚ.

Πρέπει όμως ν' αναγνωρίσουμε και τις άοκνες προσπάθειες του ίδιου του ... μήλου της έριδος. Το ότι ο Τοροσίδης θα καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, στη Γαβριέλα δεν είναι άσχετο με τα 2 ΓΚΟΛ-ΔΩΡΟ προς την παστρικιά όταν η ομάδα του έπαιξε μαζί της στο Καραϊτηγάνι (1 αυτογκόλ + 1 γελοίο πέναλτι). ΜΕΓΑΣ ΜΠΑΚ το παλλικάρι!

ΥΓ Φαντάζομαι ότι οι άλλοι 2 υπερηχητικοί δεξιοί μπακ Ζεβλάκωφ κι ο Πάντος δεν μπορούν πια να κοιμηθούν.

Thrass είπε...

Για να είμαστε δίκαιοι, Τζόνυ:

- Παικταράς-ξεπαικταράς, ο Τοροσίδης είναι από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες στις θέσεις που καλύπτει και αυτά τα πράγματα πάνε συγκριτικά, έτσι δεν είναι;
Ό,τι και να πούμε για το Βύντρα, πχ, ποιός νεαρός παίκτης τότε φαινόταν να έχει περισσότερο μέλλον, σχετικά άμεσα; Κανείς. Κι ακόμα περιμένουμε να δούμε κανέναν άλλο σε αυτήν τη θέση.

- Έχει διαρρεύσει ότι ο "Τόρο" τελικά είναι ΑΕΚτζής. Απλώς ο Πανόπουλος τον σπρώχνει στο Σωκράτη (ζητώντας περισσότερα λεφτά από την ΑΕΚ, από ό,τι από το γαύρο)

Νομίζω ότι έχουμε το Βασσάρα σήμερα; Αν είναι αυτός, τότε η διαιτησία θα είναι σωστή κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.