Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2006

Γιατί και φέτος δεν έχει πρωτάθλημα....

Φίλοι μου καλοί θα σας έλεγα να ξεγράψετε και φέτος το Πρωτάθλημα. Το γιατί είναι απλούστατο...
1. Γιατί κάποιοι κερδίζοντας 1-0 έκαναν καθυστέρηση από το 50 ενώ σε άλλο παιχνίδι κέρδιζαν 2-0 και την είδαν Μπαρτσελόνα. Ούτε καθυστερήσεις, ούτε δυνατά μαρκαρίσματα, τίποτα απολύτως. Και ένας διαιτητής που έβλεπε φάουλ που δεν υπήρχαν και ξεχνούσε να δείξει τις προβλεπόμενες κάρτες σε φάσεις που είδε.
2. Γιατί κάποιες άλλες ομάδες παίζουν μαζική άμυνα για 90 λεπτά απλά για να κόψουν βαθμό με μας ενώ σε άλλα ματς παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Τρώνε 5 και είναι ικανοποιημένοι.
3. Γιατί δεν διαθέτεις πρώην συνεργάτες ή υπαλλήλους σου διάσπαρτους σε άλλες ομάδες-σε ρόλο προέδρου, προπονητή ή κεντρικών αμυντικών κτλ.
4. Γιατί δεν θα πάρουμε ποτέ 2 κάλπικα πέναλτι-και ούτε το γουστάρω κιόλας-σε έναν αγώνα.
5. Γιατί οι λάθος υποδείξεις στο 90% των περιπτώσεων είναι πάντα εις βάρος μας.
6. Γιατί ποτέ κανείς δεν θα κατέβει με δεύτερη ή εφηβική ομάδα όταν μαζί μας.
7. Δεν υπάρχει αυτό του νούμερο παρά μόνο στη φανέλα του Σαραβάκου.
8. Γιατί δεν πουλάς. Ο πρόεδρος επενδυτής και ο πρόεδρος εξυγιαντής-αδιάφθορος κυνηγός των χούλιγκαν, πρώην παίκτης σύμβολο, έλληνας Μπέκαμ και πολλά άλλα- πουλάνε περισσότερο και έχουν δημοσιογραφική αβάντα.
9. Γιατί έχεις τα 2 ντέρμπι εκτός και θα σε σφάξουν για πλάκα. Εδώ πέρα, εντός με ΑΕΚ ο κόρακας δεν είδε το φάουλ του Δέλλα όταν πήγε να πάρει θέση αλλά 5" μετά είδε αυτό του Γκούμα. Καλά για κομμένες φάσεις με offside δεν μιλάμε. Αυτό είναι σύστημα.
10. Γιατί έχουμε πρόεδρο μυρωδιά που τον κλέβουν και κάνει επιτροπές για συζήτηση. Αν δεν τον κλέψουν οι άλλοι, αυτοκλέβεται με αποφάσεις απίστευτης βλακείας την χειρότερη δυνατή στιγμή.
11. Γιατί οι όλες οι ομάδες οφείλουν να παίζουν για την ιστορία τους και για να αποδείξουν ότι δεν είναι παραρτήματα μας ή κάτι τέτοιο, ενώ σε άλλα ματς είναι απαραίτητο και βέβαια απολύτως φυσιολογικό να χάσουν. Εκεί είναι επικές ανατροπές, καρδιές και σπληνάντερα πρωταθλητή κτλ.
12. Γιατί η αγκωνιά του Κώτσιου είναι αποβολή και του Καστίγιο fair play. Γιατί το πρώτο δυνατό τάκλιν είναι για σένα κίτρινη και για τον άλλο απολύτως τίποτα, ούτε καν φάουλ. Γιατί ανακαλύπτουν πράσινες παράγκες για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ενώ 10 χρόνια γίνεται χαμός-δεν παίρνεις ούτε κούπα του καφέ- αλλά όλα είναι οκ. Γιατί εσύ παίζεις πάντα με καφενέδες ενώ οι άλλοι με πυραυλοκίνητα. Γιατί ο Έκι είναι γλείφτης ενώ οι Τζόλε, Κατσουράνης κτλ απλά αντικειμενικοί που βλέπουν την δουλειά που γίνεται και αγαπούν την ομάδα. Γιατί εσένα με ασήμαντη αφορμή θα σου βάζουν φυτίλια ενώ στους άλλους δεν τρέχει κάστανο. Γιατί αφού φτιάξει γήπεδο και ο ΑΟ Κάτω ραχούλας, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ να σε αφήσουν να φτιάξεις κι εσύ.
13. Γιατί με μπακ Σέριτς και Βύντρα.....ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ?
14. Γιατί δεν μετράς στα κέντρα αποφάσεων, είσαι το κορόϊδο της παρέας.
15. Γιατί κάποιοι παίκτες σου δεν μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα ανωτέρω και υποκύπτουν μοιρολατρικά.
16. Γιατί δεν έχεις σπεσιαλίστα στα φάουλ να του δίνουν 6-7 έξω από την περιοχή μέχρι να σκοράρει.
Γιατί το πράγμα φωνάζει ρε παιδιά, δεν το βλέπετε?

32 σχόλια:

shogun είπε...

Ωραία τα λές κουτόχορτε, το θέμα είναι βέβαια σε ποιόν τα λες; Πιστεύεις πως η γκρίνια μεταξύ μας μακροχρόνια οφελεί σε κάτι; Μήπως πιστεύεις οτι οι απόψεις σου αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των αναγνωστών; Αν ναι, τότε ίσως να έπρεπε να κάνεις κάτι πιο δομημένο: Να γράψεις τις απόψεις σου σε μια επιστολή και να τις στείλεις στην ΠΑΕ. Να δούμε ρε παιδί μου τι έχουν να πούν αυτοί για όλα αυτά, στο κάτω κάτω η κίνηση στο blog δείχνει να αυξάνεται, οπότε ίσως και να απαντήσουν. Αν λοιπόν με τη χρήση δημοκρατικών διαδικασιών αποφασιζόταν πως αντιπροσωπεύεις την πλειοψηφία, ίσως να ήταν μια σημαντική κίνηση. Οχι τίποτα άλλο αλλά όσο περνάει ο καιρός και απλά λέμε μεταξύ μας πως δεν έχουμε καμμία ελπίδα και κανένα μέλλον γίνεται λίγο βαρετό δεν βρίσκεις;

shogun είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα παραπάνω. Δεν με ενδιαφέρει αν εκφράζω ή όχι την πλειοψηφία, αν και πιστεύω οτι συμβαίνει. Γιατί θυμάμαι το Ολυμπιακό Στάδιο να έχει 60.000 κόσμο με την Παναχαϊκή (αυτογκόλ ο Βαμβακούλας στα 30") ενώ τώρα με το ζόρι θα πήγαιναν 5.000. Αυτό λέει κάτι νομίζω. Μάλλον και άλλοι-σαν εμένα- προτιμούσαν τον Ζέκο και τον Σαραβάκο, από τον Βύντρα.

Γενικά οι έχοντες την δύναμη, χέστηκαν για μένα, για σένα και λοιπούς γραφικούς. Εγώ λοιπόν τα λέω να βγάλω τον καημό μου, να ξεσπάσω και τέλος. Όχι σαν εσένα που τους πλήρωσες και 600€ για διαρκείας....παρεπτπτόντως o shogun είναι αδελφικός φίλος...λοιπόν αυτό είναι μαρτύριο διαρκείας, όχι εισιτήριο.

Old Boy είπε...

«Γενικά οι έχοντες την δύναμη, χέστηκαν για μένα, για σένα και λοιπούς γραφικούς. Εγώ λοιπόν τα λέω να βγάλω τον καημό μου, να ξεσπάσω και τέλος».
Μα πώς έχεις ωριμάσει έτσι; Που είναι ο παλιός καλός Κουτόχορτος ;)

Ανώνυμος είπε...

" ...Γιατί το πράγμα φωνάζει ρε παιδιά, δεν το βλέπετε?..."

Το βλέπουμε αλλά δεν το παρα-βλέπουμε...

"... Ακόμα και οι διαιτητές, που στην Ελλάδα θεωρούν χρέος να βοηθούν τους μεγάλους, είναι δύσκολο στη συνέχεια να χαριστούν για το παραμικρό στους παίκτες του Ολυμπιακού ή να τους βοηθήσουν: σε μια χώρα που έχει χαθεί κάθε λογική, οι διαιτητές τελώντας εν συγχύσει τρέμουν ακόμα και στην ιδέα ότι θα τους χρεωθεί άλλο ένα πρωτάθλημα του Ολυμπιακού...."

Από τη στήλη του συμπλεγματικού βραχύσωμου υπαλλήλου μαθήματα πως να διασφαλίζετε την έξωθεν βοήθεια...

Sniper

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο θέμα που προκύπτει απ' όλα αυτά φίλε κουτόχορτε, είναι πως έχει φτάσει να θεωρούνται "μαγκιά" όλα τα παιχνίδια κάτω απ' το τραπέζι, τα παράπλευρα κονέ, οι εξωγηπεδικοί διακανονισμοί, οι κάθε λογής άνομες διαπλοκές και γενικώς η ΛΑΜΟΓΙΑ - και να κατηγορούνται για "δειλία" κι "ανικανότητα" όσοι δεν συμπλέουν σ' αυτό πνεύμα.

Εμείς δεν θέλουμε πέτσινους τίτλους και κοντεύουμε να βγάζουμε αφρούς!

Ξαναλέω ότι ο Παναθηναϊκός ΜΑΣ έχει βρεθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΟΝΟΣ μέσα σ' αυτή τη λαίλαπα, που σάρωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 10 χρόνια.

shogun είπε...

Το πρόβλημα αγαπητέ κουτόχορτε είναι ακριβώς αυτο που λες:

"Συμφωνώ απόλυτα αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα παραπάνω."

Αυτός ο ωχαδερφισμός και η αδιαφορία που χαρακτηρίζουν μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού είναι η βασική αιτία που μη αποδεκτές καταστάσεις στην καθημερινότητα μας διαιωνίζονται. Είναι η βασική αιτία που ο ραλλίστας και ο κάθε ραλλίστας μπορεί και συνεχίζει να διοικεί εναν ιστορικό σύλλογο με παιδικό τρόπο και κανένας δεν αντιδρά με αποτελεσματικότητα.

Φαντάζομαι συμφωνείς πως η ομάδα μας δεν παύει να είναι μια εταιρία που πουλάει θέαμα. Αν λοιπόν δεν παρέχεται η υπηρεσία που διαφημίζεται μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, όπως πχ να μην πατάς στο γήπεδο (που έτσι κι αλλιώς ήδη κάνεις). Σε κάποιες χώρες μπορείς μέχρι και νομικα να κινηθείς για κάτι τέτοιο.

Επειδή όμως για να είναι αυτή η αντίδραση σου αποτελεσματική, πρέπει να είναι ομαδική, οργανωμένη και συντονισμένη και επειδή σίγουρα δεν έχεις την δυνατότητα να εξηγήσεις στον Χ οπαδό της θύρας 13 ή του Χ συνδέσμου οτι δεν πρέπει να πατήσει στο γήπεδο μέχρι η διοίκηση να σεβαστεί τα λεφτά του εισητηρίου του, μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτά που μπορείς να κάνεις: την συχνά ισοπεδωτική άλλα καυστικότατη ευχέρια του λόγου σου και τις άπλετες γνώσεις σου για τα γεγονότα της αθλητικής καθημερινότητας.

Αν λοιπόν αντιπροσωπεύουν οι απόψεις σου την πλειοψηφία των αναγνωστών εδώ, τότε ας το επαληθεύσουμε και ας
κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο (π.χ. μια δημόσια επιστολή προς την ΠΑΕ, με αντίγραφα σε όλες τις εφημερίδες).

Τέλος, οσον αφορά το διαρκείας μου ξέρεις πολύ καλά πως το ανανεώσα γιατί εχω καλή γηπεδική παρέα, ξεσπάω, γελάω και σπανίως πλέον βλέπω και λίγη μπάλα.

squarelogic είπε...

εγω παντως ψηφιζω να σταλει ως επιστολη το ποστ του κουτοχορτου-νομιζω εκφραζει ολους.
Τζονυ,δια ταυτα???any ideas?

εκτος απ την αναγκαια ενισχυση της ομαδας,πρεπει να τη θωρακισει οπως μπορει.Outing διατεταγμενων διαιτητων,παρουσια εισαγγελεα και ανεξαρτητων καμερων στα ντερμπυ που θα καταγραφουν και τι γινεται στη φυσουνα/αποδυτηρια και θα παρακολουθουν το δαιτητη(χωρις κατ αναγκη να το γνωριζει...)μην τυχον κα κανει τιποτε συστασεις στον παγκο των αντπαλων,τυπου ΑΡΗ-Γεωργατου,γιατι οχι κρυφη παρακολουθηση των ανθρωπων κλειδια του παρασκηνιου...
Σας φαινονται λιγο κατασκοπικα αυτα?ε,ο "πολεμοι" κερδιζονται απ την αντικατασκοπεια,κι οπως λεε κι ο Τζονυ ειμαστε σε πολεμο.Ο Τζιγγερ το ξερει?
Εγραψα και στο προηγουμ ποστ οτι μονο αν βιωνει τις ηττες της ομαδας σαν προσωπικες του ηττες και πληγωνεται το πρεστιζ του,θα κανει αυτο που πρεπει για την ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

Και που θα σταλεί τι έγινε...
Θα αλλάξει τίποτα...
Εδώ δέκα χρόνια και παραπάνω δε γίνονται τα αυτονόητα. Με δίοικηση υποτίθται τη πιο ισχυρή οικογένεια της χώρας. Γιατί ακόμη και σήμερα επιπλέει ο μύθος του μεγάλου καπετάνιου, που για μια δεκαετία, άφησε την ομάδα να υποβαθμίζεται και το Κόκαλη να αλωνίζει. Γιατί αυτός ο νεκροθάφτης,προτιμούσε στο γήπεδο να υπάρχουν χίλιοι γλύφτες να το χειροκροτούν, παρά 70.000 που θα χουν απαιτήσεις και όραμα για την ομάδα. Γιατί φρόντιζε να καταπνίγεται η αγωνία του κόσμου με το να ελέγχει 1000 μαλακισμένα, και να διοργανώνει γραφικά τουρμουά με τον Αγιαξ. Γιατί όταν χάναμε από την ΑΕΚ το 98 (βρέθηκα μία και μοναδική φορά στα επίσημα), καθόταν και χασκογέλαγε με τη παρεα του ενώ όλος ο κόσμος πουρμούραγε για τα χάλια της ομάδας. Φυσικά μόνο μουρμούραγε έχοντας 30 φουσκωτούς παραταγμένους από πάνω.
Ο έρμος ο Φιλιππίδης προσπάθησε να συμμαζέψει να ασυμάζευτα...
Φαίνεται ο Τζίγγερ με όλη τη βλακεία που τον δέρνει να έχει κάποιες ενδείξεις λίγο υγιούς ατόμου...
Ισως...
Πολύ φοβάμαι ότι η μοίρα του Παναθηναικού, στο ποδόσφαιρο πάντα, είναι συνειφασμένη με τη μοίρα ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Γιατί όσο για μας τους Ελληνες θα είναι ουτοπία τα αυτονόητα για άλλες χώρες, που θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, έτσι και στο Παναθηναικό θα βλέπουμε σαν ουτοπία το να υπάρχει μια ικανή και εύρωστη διοίκηση με όραμα οπαδικό και υγιή επιχειρηματικά κίνητρα. Αλλά σε τι περιβάλλον μπορεί να ευδοκιμίσει κάτι τέτοιο...
Εχω κουραστεί...
Μακάρι να διαψευστώ...

@petrosskl είπε...

Άντε πάλι!
δεν έχουμε πει ότι δεν ωφελεί η μουρμούρα?
Δηλαδή τώρα; τι καταλάβαμε; έπιασε τον Κουτόχορτο να γράψει χίλιους δυο λόγους που δεν θα πα΄ρουμε πρωτάθλημα και σώθηκε η ομάδα ε; 2 μήνες κράτησε η ευφορία από το νέο ξεκίνημα...
Ρε παιδιά δεν γίνεστε Μπαρτσελόνα... δεν μπορώ άλλο...
Και να σας πω και εγώ έναν ακόμη λόγο (στους 16 του κουτόχορτου) που ΔΕΝ θα πάρουμε πρωτάθλημα;

17. Γιατί οι οπαδοί μας ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!

@petrosskl είπε...

Και μην νομίζετε ότι δεν ξέρω ή δεν βλέπω τα χάλια μας... αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

ΥΓ. Μεγάλη μέρα η χτεσινή για τον Παναθηναϊκό! αυτό όμως δεν το λέμε... είναι καλό!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε petross ποιό είναι το καλό?Μια μακέτα? Μην τρελαθούμε δηλαδή. Τι είδες χτες? Ένα όραμα, μία πρόθεση, ένα σχέδιο, κάτι που ακούω και βλέπω σε μακέτες 15 χρόνια τώρα. ΕΛΕΟΣ. Ποιό καλό που δεν το είπαμε....Ούτε μπουλντόζα δεν υπάρχει ακόμα στον Βοτανικό. Μακάρι να γίνει το γήπεδο, ποιός άλλωστε δεν το θέλει. Αλλά να θεωρώ μεγάλη μέρα την παρουσίαση μια ψηφιακής μακέτας....
Και κάτι για την ευφορία που κράτησε κάποιους μήνες κτλ. Καταρχήν το να είσαι ρεαλιστής δεν είναι κακό. Όλα όσα έγραψα είναι απλά η αλήθεια. Για μένα, το έχω πεί άπειρες φορές, η υγεία της ομάδας, να έχει καλούς παίκτες, προπονητή σοβαρό, σωστή διοικητική διάρθρωση κτλ είναι πάνω από οποιονδήποτε τίτλο πρωταθλήματος. Αν γίνουμε όπως παλιά, θα κερδίζουμε και όσα περιγράφονται στο ποστ. Μέχρι τότε όμως και λόγω όλων αυτών, η γνώμη μου είναι ότι πρωτάθλημα γιοκ. Και επειδή δεν παίζει να προστατεύσει ο ραλίστας την ομάδα, ο μόνος τρόπος είναι να γίνουμε εντυπωσιακά καλύτεροι σε όλα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3 ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ παίκτες να κάνουν διαφορά, νεό γήπεδο και νέους ανθρώπους που να πάνε την εταιρεία ένα βήμα μπροστά. Γιατί σήμερα η ΠΑΕ είναι παιδική χαρά.

Η πρόσληψη του Μουνιόθ είναι ότι πιο ελπιδοφόρο τον τελευταίο καιρό. Και να πώ και το εξής: Ότι λάθος και αν έχει κάνει ο Μουνιόθ-μεγάλο, μικρό ή τραγικό-δεν έκανα ποτέ κριτική. Ούτε μία φορά. Αυτό λέγεται στήριξη. Αυτό λέγεται εμπιστοσύνη. Αυτό λέγεται υπομονή. Ελπίζω να μείνει και να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Αλλά ο μέχρι τώρα χειρισμός σημαντικών θεμάτων (αγωνιστικών και μή) είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ. Όταν επιλέγεις μετά, από μία πλήρως αποτυχημένη χρονιά, έναν τυχάρπαστο για προπονητή και φτάνεις στην διάλυση για να πάρεις επιτέλους έναν πραγματικό προπονητή, και όταν παράλληλα αντιμετωπίζεις ένα κατεστημένο χρόνων και δεν διαθέτεις την αχτύπητη ομάδα, τότε μοιραία βγαίνεις τρίτος.....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ squarelogic, το "δια ταύτα" εξαρτάται από την εικόνα μας των πραγμάτων. Για μένα, όπως έχω πει, παίζουνε χοντρικά τα εξής: 1) Η γενική υπονόμευση του πρωταθλήματος στα τελευταία 10 χρόνια. 2) Η αποτίμηση, σε σχέση με αυτό, του μερίδιου ευθύνης της δικής μας ΠΑΕ για την απώλεια ντόπιων τίτλων. 3) Ο πόλεμος που δέχτηκε και δέχεται ΕΙΔΙΚΑ ο Παναθηναϊκός, στο βαθμό που ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ιστορική ομάδα που όχι μόνο κρατήθηκε όρθια και δεν διαλύθηκε αυτά τα χρόνια, αλλά και αποδείκνυε την απάτη και ξεμπρόστιαζε το κύκλωμα διαπλοκής με τις ευρωπαϊκές του πορείες. 4) Το γεγονός ότι ο Τζίγγερ δεν πρόκειται ν' αφήσει την ΠΑΕ. 5) Το γεγονός επίσης ότι δείχνει πως έχει μεγάλη διάθεση να διορθώσει τα πράγματα. 6) Το γεγονός τέλος ότι παρουσιάζεται ακόμα αρκετά ανώριμος. 7) Ο πόλεμος που δέχεται από μερίδα οπαδών, και ο οποίος ξεπερνάει τα όρια της κριτικής κι αγγίζει την έσωθεν υπονόμευση. 8) Πράγμα που συνήθως γίνεται έμμεσα, με χτυπήματα στο σαμάρι, δηλαδή σε διάφορους κατά καιρούς παίχτες (βλ. το απαράδεκτο "ρουφιάνος του Τζίγγερ", που ... αναμετάδωσε εδώ ο a), για τους οποίους πέφτει συνήθως θρήνος κι αναθέματα άμα φύγουνε.

Το "δια ταύτα" μου λοιπόν.

1. Κριτική, και μάλιστα έντονη (π.χ. για επιλογές τύπου Μπάκε, ή για μεταγραφές ουσίας) αλλά όχι πόλεμος στην ΠΑΕ ("θέλει σπρώξιμο, όχι θάψιμο", έχω πει).
2. Συναίσθηση ότι ο αντίπαλος είναι ΕΞΩ από κι όχι μέσα στο σύλλογο.
3. Σπρώξιμο, είτε με ενθάρρυνση είτε π.χ. με "παίξτε μπάλα ρεεε!" άμα κωλοβαράνε, αλλά όχι θάψιμο των παικτών μέσα στο γήπεδο (άλλο είναι να κριτικάρεις π.χ. τον Βύντρα κι άλλο να τον έχει διαρκώς στη μπούκα).
4. Επικοινωνιακό ξεδιάλυμα της βρώμας που συσσώρευσε η 10ετία.
5. Στήριξη, προβολή κι ενίσχυση όσων καλών γίνονται (π.χ. Μουνιόθ, γήπεδο).
6. Οριοθέτηση απ' όσους επιμένουν στο διασπαστικό πόλεμο.
7. Οριοθέτηση κι από τους ανευθυνοϋπεύθυνους γλείφτες, που στα δύσκολα κρύβονται.
8. ΑΠΑΙΤΗΣΗ από την ΠΑΕ να έχει συχνότερη επικοινωνία με τους οργανωμένους και να ανοίγεται περισσότερο στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ακριβώς στο πνεύμα του τόπικ, αλλά μιας και ανφέρθηκαν και αγωνιστικά θέματα να πω:

1. Πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ο Μουνιόθ! Στατιστικά να το πάρεις από τις επιλογές των τελευταίων ετών, καλύτερο δεν θα βρούμε για καιρό. Όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί του, κάνει έργο αλλά είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να τον θέλουν ισπανικές ομάδες-καλό όνομα έχει. Γι'αυτό δέχτηκε να υπογράψει συμβόλαιο 7 μηνών.

2. Δεν χρειαζόμαστε μόνο 3 πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά 4-5 τουλάχιστον: ι)δεξί μπακ ιι)αριστερό μπακ (με αναπληρωματικό τον δάρλα και όχι τον σέριτς) ιιι)κεντρικό αμυντικό (ειδικά αν δεν πιάσει τελικά ο άντονσον) ιv)υψηλόσωμο σέντερ-φορ-γομάρι-κεφαλοσφαιριστή
v)αξιόπιστο(σταθερό) 8άρι-ίσως όχι και τόσο επιτακτικό αυτό

3. Να μην σταματήσει η κριτική στον Βύντρα. Είμαι εναντίον του να βρίζουμε τους παίκτες την ώρα του αγώνα αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Είναι αποδεδειγμένο πως δεν μπορεί να βοηθήσει, ούτε να βελτιωθεί. Αν δεν υπάρχει κριτική θα μείνουμε με αυτόν. Μα καλά μπορεί να μου εξηγήσει την λογική μη απόκτησης άλλου μπακ φέτος?

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Για το θέμα Βύντρα....

Αν δεν μπορείς κύριε να βγάλεις μία σέντρα της προκοπής τότε κάτσε έξτρα 2 ώρες στην προπόνηση και βγάζε μόνο σέντρες. Αν πάλι δεν βελτιωθείς σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας παραπάνω, μέχρι εκεί είσαι. Άρα δεν μας κάνεις.

Αν δεν μπορείς να προωθείσαι χωρίς να παραμελείς τα αμυντικά σου καθήκοντα, τότε βελτίωσε την φυσική σου κατάσταση. Αν πάλι δεν τα καταφέρνεις και μπορείς μόνο 1-2 κούρσες και αυτές με τραγική κατάληξη, τότε πάλι δεν μας κάνεις.

Αν δεν αντέχεις την πίεση, πήγαινε στα Σούρμενα. Μεγάλα καράβια, πολλά λεφτά αλλά και μεγάλες ευθύνες.

Αν πάλι δυσφορείς με τα μπινελίκια κάνε όλα τα ανωτέρω και δείξε εμφανή βελτίωση αντί σε κάθε ματς να είσαι ακόμα χειρότερος απο πριν.

Εάν τώρα δεξί μπακ δεν είναι η θέση σου, πες μας ποιά είναι για να ξέρουμε. Κεντρικός αμυντικός, και μάλιστα σε σχήμα με 3, έπαιξες στην Πολωνία και φάγαμε 2 από γκάφες δικές σου και ένα από τον Σούπερ Μάριο. Αν πιστεύεις οτι είσαι αμυντικό χαφ, γιατί έτσι ξεκίνησες, θα πρέπει να παίρνεις ναρκωτικά γιατί αδυνατείς χαρακτηριστικά να δώσεις σωστά την μπάλα σε απόσταση 10 εκατοστών.

Εάν πάλι όλα αυτά ακούγονται άδικα, δώσε σε μένα τα ευρώ σε συμβόλαιο και πριμ που παίρνεις και θα γίνω κράμα Καφού με Τουράμ στα νιάτα τους. Γιατί με τον βασικό δυσκολεύομαι.....

squarelogic είπε...

@ΤΖΟΝΥ
καλα ολα αυτα,αλλα φοβαμαι οτι δεν μας πανε ουτε ενα γιωτα παρακατω..διατυπωσες καποιες γενικες αρχες που για τους περισσοτερους εδω μεσα εχω την αισθηση οτι ειναι αυτονοητες.Το "παρακατω"θα προερθει μονο απ την προοδο σε 2 αξονες.
1)ενισχυση οπως ακριβως τα λεει ο φιλος σου ο a( μαλλον αδικως τον περιελαβες τον ανθρωπο..)
2)προστασια-ισχυροποιηση της ομαδας στους τομεις που ανεφερα εγω
προηγουμενα.Εναν ξυπνιο ex-Mossad για υπευθυνο ασφαλειας χρειαζεται

@antikoala
Προβλημα σαφως υπαρχει στη θεση των πλαγιων μπακ.Ο Βυντρα λογω νεαρου ηλικιας και χαμηλου συμβολαιου λογικο ειναι να μεινει για αλλαγη,αρκει να δουλεψει εξτρα πανω στις αδυναμιες του.Ο Νιλσον,συμπαθης κυριος μεν,με υψηλο σχετικα συμβολαιο δε για την προσφορα του,και καποια αξια μεταπωλησης,λογικο ειναι να δοθει για να αποκτηθει καποιος καλυτερος.Τα αυτα ισχυουν αριστερα με Δαρλα/Σεριτς στους αντιστοιχους ρολους.
Επισης δεν περιμενω τιποτε ουσιωδες απ τον Μπισκαν και πιστευω οτι πρεπει να απαλλαγουν απ αυτον με το μικροτερο δυνατο κοστος,για να κανουν χωρο για ενα γρηγορο 8αρι με καλο σουτ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ... ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.

Και γιατί δεν αλλάζουμε ΟΛΟΥΣ τους παίχτες τελικά; Αφού ΟΛΟΙ έχουνε ... χτυπητά κουσούρια! Ιδού:

1. Εμπέντε: υστερεί στις εξόδους.
2. Γκαλίνοβιτς: μανταλάκιας.
3. Βύντρα: για ΠΑΟ Ρουφ και κάτω.
4. Μόρις: γκελαδόρος και άμα ... νηστεύει άσ' τα να πάνε.
5. Γκούμας: γεροντοφρικιό, πάσα μηδέν.
6. Δάρλας: λίγος σε όλα.
7. Σέριτς: βλ. Δάρλας.
8. Μπόβιο: καλός μια στις τρεις, τον κρατάμε για πάγκο.
9. Μπίσκαν: κοιμίσης.
10. Ίβανσιτς: βλ. Μπόβιο, συν πολύ δαντελένιος για σκληρά ματς.
11. Βίκτορ: ψιλογερασμένη φίρμα, έκανε 1 παιχνίδι με Θρήνο και τώρα κολλάει ένσημα.
12. Τζιόλης: 2 ματς καλά και μετά τίποτα, να δοθεί δανεικός για να ψηθεί.
13. Λεοντίου: βλ. Τζιόλης.
14. Ρομέρο: βλ. Μπόβιο, συν ανεπαρκής στο ένας προς ένα.
15. Παπαδόπουλος: θέλει ένα στρέμα για να κοντρολάρει, έπαιξε 1 χρονιά και τώρα κάάάάθεται.
16. Σαλπιγγίδης: πού είναι ο γκολζτής που περιμέναμε; Όλες οι εφημερίδες το λένε ότι δεν σκοράρει όσο αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα.
18. Μάντζιος: καλός στο κράτημα της μπάλας, αλλά τίποτε άλλο. Δανεικός για να ψηθεί.
19. Θεοδωρίδης: λίγος.
20. Κώτσιος: πολύ λίγος.
και φυσικά ... τα-τάν-τα-τάν:
21. Γκονζάλες: μιλάει και δεν παίζει, ρουφιάνος του Τζίγγερ.

Συμπέρασμα: βαστάμε μόνο τον ... Μουνιόθ!

Υστερόγραφο: διώχνουμε και τον Τζίγγερ, εννοείται, δεν κάνει για μεγάλη ομάδα, είναι μπέμπης κι ερασιτέχνης, δεν αγαπάει τον ΠΑΟ, τον κοροϊδεύουνε για τι γήπεδο και μας κοροϊδεύει με μακέτες, κ.ο.κ.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ... ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ @@@!!!

Γιατί, πόσο ακόμα θα ... πονάμε για την κατάντια του Παναθηναϊκού μωρέεεε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνβάζελοι,

Επειδή η σημερινή κουβέντα μπαίνει σε μεγάλο βάθος και αγγίζει βασικά ζητήματα, θα ήθελα να θέσω το εξής ρητορικό ερώτημα.

Αν η ομάδα μας βρισκόταν σε κατάσταση ανάλογη με αυτή που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ (αγωνιστική, διοικητική, επικοινωνιακή), θα ασχολιόταν κανείς από μας με το αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα?

Αυτό το πρωτάθλημα, το γελοίο, το ευτελισμένο, το αναξιόπιστο, που όλοι μας το έχουμε "στολίσει" και περιγράψει αναλόγως?

Όχι βέβαια...

Το πρόβλημά μας κύριοι είναι ότι ο Παναθηναϊκός διοικείται από ερασιτέχνες. Πιο ερασιτέχνες δεν γίνεται. Έχουν στα χέρια τους πραγματικό χρυσάφι - ένα από τα καλύτερα "προϊόντα" που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, συνολικά - και έχουν κατορθώσει να το οδηγήσουν στη φθορά και την απαξίωση...

Αν ήταν απλώς "λαμόγια", η αντιμετώπισή τους θα ήταν απλή. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Πρόκειται για μια βαθύτατατα συντηρητική, οπισθοδρομική και ανάλγητη οικογένεια, χωρίς μέλη με πραγματικό ταλέντο και λάμψη. Μια οικογένεια που επιμένει να διαχειρίζεται τον ΠΑΟ με την ίδια λογική που διαχειρίζονταν οι αγροίκοι παπούδες του Τζίγκερ τα γίδια τους στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Αυτού του είδους η διαχείριση, είχε μόνο ένα -σημαντικό- πλεονέκτημα: σχετική οικονομική υγεία και αυτάρκεια.

Αυτό όμως το κατ΄ αρχήν τρομερό πλεονέκτημα, το άχρηστο μάνατζμεντ κατάφερε να το εκμηδενίσει.

Δείτε τώρα τη διαφορά με το μπάσκετ. Και εκεί, η διοίκηση είναι τελείως ερασιτεχνική. Μπορεί να γουστάρουμε την τρελάρα του Παύλου και του Θανάση, αλλά η αντικειμενική αλήθεια είναι ότι πρόκειται για δύο εντελώς γραφικούς τύπους, οι οποίοι, σε συνθήκες που δεν είναι της παρούσης, απέκτησαν άπειρα χρήματα και τα διαθέτουν στο χόμπυ τους. Όμως, είτε από ένστικτο είτε επειδή εμπιστεύονται κάποιους πραγματικά νοήμονες, ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε ΕΙΔΙΚΟΥΣ! Σε ανθρώπους της δουλειάς! Ο Ζοτς δεν είναι απλά προπονητής. Είναι ένας καταπληκτικός μάνατζερ, που διαχειρίζεται εν λευκώ την ΚΑΕ και κάνει άριστη χρήση του μπάτζετ.

Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε πρακτικοί, ένα πράγμα πρέπει συστηματικά να καλλιεργήσουμε ως μήνυμα / αίτημα: επαγγελματικό μάνατζμεντ στην ΠΑΕ! Το ενδεχόμενο να "πουλήσει" η οικογένεια και να φύγει, το βρίσκω μη ρεαλιστικό και δεν ασχολούμαι μαζί του. Όπως επίσης, όταν αναφέρομαι σε επαγγελματικό μάνατζμεντ δεν εννοώ λύσεις τύπου Άγγελου Φιλιππίδη!!!

Η Μπάγερν Μονάχου διοικείται από τον Μπεκενπάουερ και τον Ρουμενίγκε. Η Τσέλσι από τον Πίτερ Κένυον - όχι από τον Αμπράμοβιτς. Έτσι μπορούν να δουλέψουν οι Μάγκατ και οι Μουρίνιο, αυτό είναι το μοντέλο του παρόντος και του μέλλοντος. Ακόμα και η κυκλοθυμική, συναισθηματική Μπάρτσα, έχει επαγγελματίες μάνατζερς που ξέρουν τη δουλειά! Το ίδιο και η Πόρτο και οι Ιταλοί, πόσω μάλλον ο Άγιαξ, η Λυόν, η Οσέρ και τα λοιπά και τα λοιπά.

Αυτή είναι η μεγάλη απόφαση, η μεγάλη αλλαγή προς την οποία πρέπει να πιέσουμε, αν θέλουμε ο (όποιος) Μουνιόθ να έχει μέλλον!

Ανώνυμος είπε...

Κουτόχορτε ήταν από τα καλύτερα που έχεις γράψει.

Να προσθέσω πως πια βασιζόμαστε στην στατιστική που λέει πως θα γυρίσει ο τροχός.
"Ο καιρός γαρ Εγγύς"

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τώρα που ο Τζίγκερ αγόρασε και τυπικά το Derby (πριν το συντηρούσε οικονομικά) να είστε έτοιμοι για όλα. Θα δουν πολλά τα μάτια μας εμάς των Παναθηναϊκών... Θα γίνεται το άσπρο... μαύρο και άλλα περίεργα που... ξέρετε τώρα εσείς. Να μου το θυμηθείτε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

@ anonymous, πότε ακριβώς ο Τζίγγερ αγόρασε και τυπικά το "Ντέρμπι"; Πού διάβασες αυτή την πληροφορία;

ΥΓ Κι έτσι να είναι πάντως, τι αλλάζει δεν καταλαβαίνω! Το "Ντέρμπι" ήταν ανέκαθεν και δεδηλωμένα "προεδρική" εφημερίδα.
Οπότε; Τι θα ... πάθουμε δηλαδή;

squarelogic είπε...

μπραβο greenheart!ορθοτατο και συγκεραζει ολες τις επιμερους κριτικες.Μονο που φοβαμαι οτι ο κυριος λογος που εχουν την ομαδα,ειναι η κοινωνικη αναγνωριση που τους προσφερει(ποιος ηξερε τους Βαρδ/ηδες πριν παρουν τον ΠΑΟ?)και δυσκολα θα δεχτει ο Τζιγγερ να εξαφανιστει απ το προσκηνιο προς χαριν καποιου μανατζερ-εκτος αν την δει Γιαννακοπουλος και κανει τη λεζαντα του με τα ακριβα "δωρα"προς την ομαδα.
Ακομα κι αν εμπιστευοταν την ομαδα ομως σε καποιους απο μας(με ενα αξιολογο μπατζετ εννοειται...) και εφευγε για 3 χρονια για το γυρο του κοσμου ειμαι σιγουρος οτι θα του παραδιδαμε μια καλυτερη ομαδα απ οτι παραλαβαμε.Ο.Κ, υποκειμενικο αυτο,αλλα το πιστευω!
Εδω γραφουν πολλοι με γνωση,παιδεια και κριση,τοση που δεν εχω διακρινει στις κινησεις της ΠΑΕ ουτε για δειγμα.

@petrosskl είπε...

Λοιπόν,
χοντρά χοντρά...
Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΒΥΝΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!!!
και δεν με ενδιαφέρει ποιος τον βάζει, γιατί και πόσα παίρνει...
ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ said "Αν πάλι δεν βελτιωθείς σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας παραπάνω, μέχρι εκεί είσαι. Άρα δεν μας κάνεις."
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕΓΑΛΕ! ΔΡΟΜΟ! ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ! (αυτό είναι και για μερικούς άλλους βέβαια)

και φίλε κουτόχορτε να είσαι ρεαλιστής αλλά με γκρίνια δεν βοηθάς... θέλεις παίχτες, θέλεις γήπεδο, θέλεις πρόεδρο... αλλά:
Μην μου πεις ότι δεν κινείται κάτι (από πέρυσι) σε θέματα παικτών (ψαχνόμαστε), γηπέδου (σίγουρα οι μακέτες δεν είναι σπουδαίο συμβάν αλλά υπάρχει και επίσημη συμφωνία), και προέδρου θα έλεγα (δεν είναι ίδιος ο ραλίστας...θέλει δουλειά -μάθημα από τον θείο του μάλλον- αλλά σίγουρα δεν είναι ίδιος)...

γιατί όμως τέτοια μουρμούρα;

ps. και ναι για τον Μουνιόθ δεν έχει γραφτεί κάτι αλλά, δεν έιναι μέρος της ομάδας που λαμβάνει μέρος της μουρμούρας;

ps2. είναι κρίμα βέβαια αλλά... ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ! γιατί μην μου πείτε ότι δεν είδε τον Επαλέ σε στατική φάση 1 μέτρο μπροστά από τους αμυντικούς στη μικρή περιοχή! αλλά έτσι θέλουν...ΑΡΝΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ greenheart,

ενδιαφέρουσα η άποψη που κατέθεσες, όμως θα πρέπει να σου θυμίσω ότι μια ανάλογη απόπειρα έκανε κι ο Τζίγγερ όταν παρέδωσε την ομάδα εν λευκώ στον ΒΕΛΙΜΙΡ ΖΑΕΤΣ. Σίγουρα ο Ζάετς δεν είναι ο Ζοτς του ποδοσφαίρου, σε καμμιά περίπτωση, αλλά και ποιός θα ήταν ο Ζοτς του ποδοσφαίρου που θα ερχόταν να δουλέψει στην Ελλάδα;

Τελοσπάντων, το θέμα είναι ότι εκείνη τη χρονιά έγινε το γνωστό "έλα να δεις" τόσο από τα μμε όσο κι από οπαδούς μας. "Λαμόγιο" ανεβοκατέβαζαν στον Ζάετς, με λύσσα τον χτυπούσαν σε κάθε ανθυποευκαιρία και φυσικά αξέχαστο θα μείνει το "Σουμ γερά, παρ' τους τα λεφτά", που φώναζαν οπαδοί μας στο γήπεδο - για να μη θυμίσω κι όλη τη γνωστή παραφιλολογία των "αγνών και πονεμένων παναθηναϊκών" για τους παίχτες που χάθηκαν, για τον μαλάκα Αντωνάκη που η άσπλαχνη διοίκησε έπρεπε να κρατήσει (κι ας του 'φευγε η μπάλα από το Δεκεμβρη και μετά), για την κακή ευρωπαϊκή πορεία που "μας μειώνει σαν σύλλογο", κ.λπ., κ.λπ.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ, φίλε μου, κι όμως σε όλη της τη διάρκεια ο Ζάετς περνούσε δια πυρός και σιδήρου ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ ... και φυσικά Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΟΥΤΕ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ!

Η καραμέλα γνωστή: Πάμε καλά στην Ευρώπη; Γκρίνια που δεν παίρνουμε εδώ το πρωτάθλημα. Παίρνουμε νταμπλ; Γκρίνια που δεν πάμε καλά στην Ευρώπη. Προχωράει μπροστά η ομάδα; Γκρίνια που ... διώχτηκε η "γενιά της Ριζούπολης". Κερδίζουμε το Θρήνο; Ναι, αλλά δεν τραβάει ο ... Βύντρα. Μπαίνει ο ΕΚΙ έπειτα από 4μήνες και μ' ένα τακουνάκι σώζει το ματς; Ναι, αλλά είναι ... πολυλογάς και "ρουφιάνος του Τζίγγερ", κ.ο.κ, κ.ο.κ.

Κι όλο αυτό το πακέτο, με περιτύλιγμα το ... βαθύ πόνο για τον Παναθηναϊκό - αλλά ρωτάω: όταν πονάς κάποιον, φροντίζεις να του κάνεις τη ζωή όσο πιο ΔΥΣΚΟΛΗ γίνεται ή να τον στηρίξεις;

Συμπέρασμα; Κυκλοφορεί ΠΟΛΛΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ όχι μόνο στη διοίκηση αλλά ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ - κι αυτό πρέπει να το βάλουμε στο λογαριασμό και να δούμε τι πρέπει να γίνει ΚΑΙ επ' αυτού.

Καμμιά αντίρρηση;

warzycha είπε...

Καλημέρα σας,

Για το Βύντρα, θα θυμίσω την άποψη που είχε αναφέρει κάποιος σ'αυτό το blog (νομίζω o Talos): Ο άνθρωπος είναι ένας φτηνός παίκτης που αμοίβεται με 90 χιλ. το χρόνο. Τι φταίει αυτός αν είναι μονίμως πρώτη επιλογή για την ενδεκάδα; Νομίζω ότι προσπαθεί, αλλά τόσο μπορεί τόσο παίζει. Είναι θέμα διοίκησης και τεχνικού τιμ να πάρει κάποιον καλύτερο (και προφανώς ακριβότερο). Και τι να πούμε τότε για τους ακριβοπληρωμένους διεθνείς Νίλσον, Σέριτς ή για το Μπίσκαν που παίρνουν τόσα και δεν αποδίδουν αναλόγως;

Επίσης, δεν ωφελεί ρε παιδιά να κράζουμε έναν προς έναν όλους τους παίκτες. Τουλάχιστο συμφωνούμε πως έχουμε προπονητή πια. Ας δώσουμε μια πίστωση χρόνου και ας ελπίσουμε ότι θα εισακουστούν οι εισηγήσεις τους για ενίσχυση. Και βλέπουμε...

Τέλος, να επισημάνω πόσο εύκολα ενθουσιαζόμαστε και πόσο εύκολα απογοητευόμαστε. Στις αρχές κατακράζαμε και αναθεματίζαμε όλοι. Μετά αναθαρήσαμε και αρχίσαμε να μιλάμε για πρωτάθλημα ('Τζίγγερ τέλειωσέ τους τώρα κλπ.) και τώρα με την πρώτη-δεύτερη στραβή ξαναρχίζουμε. Εγώ θα έλεγα να ξεχάσουμε το φετινό πρωτάθλημα. Ας αφήσουμε να κάνουμε ταμείο στο τέλος, με ψυχραιμία και ας ελπίσουμε να δούμε καμιά βελτίωση. Προσοχή, δεν λέω ότι θα λείπουν οι κριτικές κλπ. αλλά ας μην αναμασάμε τα ίδια, και το κυριότερο, ας μην ισοπεδώνουμε όλους και όλα. Νομίζω ότι ο ΟΣΦΠ είναι σε χειρότερη φάση, οπότε ας κρατήσουμε μια πισινή και ας μην τους δίνουμε τη χαρά. Φοβού την ΑΕΚ φέτος, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι η ΑΕΚ είναι πιό κοντά στο Πρωτάθλημα για λόγους που έχουμε αναλύσει πολλές φορές με κυριότερο αυτόν της ύπαρξης σοβαρού προπονητή. Όσο για τα υπόλοιπα φίλε Βαζέχα, δεν κάνω τον έξυπνο αλλά μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα και όσα γραπτώς έχω καταθέσει. Δεν είχα καμία αισοδοξία στην αρχή και τόνισα πολλάκις ότι ο Μπάκε είναι τραγέλαφος βαφτίζοντάς τον και Γιαγιά Ντακ. Είχα πεί δε ότι το πρόβλημα δεν ήταν απλά η ανεπάρκειά του αλλά το ότι η επιλογή του έγινε με ανύπαρκτα κριτήρια. Γιατί αν θυμάστε ο ραλίστας έλεγε π.χ για νέο φιλόδοξο και έφερε τον άγνωστο παππού. Εγκαίρως δε,ανατρέξτε στα ποστ, είχα πεί για το πρόβλημα στα άκρα και γενικά στην άμυνα. Στην συνέχεια καυτηρίασα όλες τις διαφαινόμενες λύσεις τύπου μπάγεβιτς, Άντιτς κτλ και από την πρώτη στιγμή ήμουν θετικός για τον Μουνιόθ και νομίζω δικαιώθηκα. Όχι γιατί έκανε 5 νίκες ή θα κάνει άλλες πόσες, αλλά γιατί ο άνθρωπος δουλεύει κάθε παιχνίδι, έχει σύστημα και πρόγραμμα. Τα λέω αυτά για να αποδείξω το προφανές. Ότι η γκρίνια δεν είναι αυτοσκοπός. Μακάρι όλα να γίνουν όπως πρέπει και να γράφω μόνο εγκωμιαστικά σχόλια στο μέλλον. το λέω ειλικρινά. Και για να μπεί ένα τέλος στα περί Ευρώπης, νταμπλ και γκρίνιας, θα πώ το εξής: Ο Παναθηναϊκός πρέπει κάθε χρόνο να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να παρουσιάζει ένα σοβαρό, αξιοπρεπές πρόσωπο στην Ευρώπη. Ούτε για νταμπλ μιλάω, ούτε για υπερβάσεις και ευρωπαϊκές πορείες. Μιλάω για μία σταθερή βάση στην οποία μπορείς να χτίσεις και ενδεχομένως να καταφέρεις και κάτι παραπάνω. Δεν περιμένω να κερδίζω την Μάντσεστερ εκτός έδρας αλλά δεν ανέχομαι και 5άρες. Δεν περιμένω ότι θα δώ ποτέ τον Ροναλντίνιο αλλά δεν ανέχομαι αστείους τύπου Μίτου και Μάριτς. Δεν περιμένω να γίνονται όλα σωστά. Χάρηκα πολύ με την απόκτηση του Μπίσκαν, ήταν στην σωστή κατεύθυνση αλλά τελικά δεν μας βγήκε η μεταγραφή. Ουδέποτε έκραξα την διοίκηση γι'αυτό. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν μας βγεί ο Βίκτορ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι του Χάνσον. Παίκτης δειθνής, έτοιμος και σταθερός. Δεν δώσαμε τα λεφτά που ήθελε η ομάδα του και καταλήξαμε στον Άντονσον. Εντάξει ρε παιδιά ήμαρτον, 600.000€ ζητούσαν-ποσό μικρό για μία ευρωπαϊκή ομάδα. Για μπάτζετ ακολουθεί νέο πόστ.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πια βρε φίλε κουτόχορτε με τους "αστείους Μίτου και Μάριτς"! Ο Μίτου ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ καθόλου και στο 6μηνο τον έδιωξαν. Προς τι λοιπόν η διαρκής αναφορά του; Με τον Μάριτς ΠΗΡΕΣ ΝΤΑΜΠΛ! Ούτε κι αυτό το χάρηκες; Επειδή το πήρε και ο ... Μάριτς ή ο Ζουτάουτας;

Μπορεί η γκρίνια να μην είναι αυτοσκοπός, όμως κάπου έχει ριζώσει μέσα σου φίλε μου - και το λέω ζητώντας σου προκαταβολικά συγγνώμη αν σε αδικώ και χωρίς να υπονοώ ότι δεν λες πολλά σωστά πράγματα.

Λέμε τώρα για την ΑΕΚ και τον σοβαρό προπονητή της. Μα ξεχνάμε πώς ΞΕΚΙΝΗΣΕ τη σεζόν; ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΓΚΕΛΕΣ και μια 4άρα από τη Μίλαν ... για να μην πω και τον αποκλεισμό από το Χαϊδάρι στο Κύπελο! Αλλά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ στην ομάδα του, ούτε πέσανε όλοι να τον φάνε, όπως έγινε μ' εμάς επί Μαλεζάνι (έστω κι αν πέρασε τη Βίσλα, έστω κι αν νίκησε τη Βέρντερ, έστω κι αν έπαιξε εδώ στα ίσα τη Μπάρτσα) ή όπως γινόταν επί "Σουμ γερά, παρ' τους τα λεφτά" (κι ο άνθρωπος αυτός, με τον οποίο πήραμε το Νταμπλ, έρριξε 4 έξω στην Παρί με τη Χάποελ). Ούτε υπήρξε κανένα πρωτοσέλιδο "Να ξηλωθεί η γενιά του Χαϊδαρίου", όπως μ' εμάς μετά τον αποκλεισμό από τον Εργοτέλη. Ούτε κάποια ΟΠΑΔΙΚΗ εφημερίδα της ΑΕΚ έγραψε "Να φύγει ο απατεώνας" όταν τα έφαγε χοντρά από τη Μίλαν, όπως έκανε μ' εμάς η ΗΧΩ την ΠΑΡΑΜΟΝΗ ευρωπαϊκού αγώνα μας με τον Μαλεζάνι.

Αντίθετα, τον Φερέρ και τους παίχτες του τους ΣΤΗΡΙΞΑΝ και τους άφησαν άπαντες ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΙ ΑΤΑΡΑΧΟΥΣ να δουλέψουν, χωρίς το μαχαίρι στο λαιμό με ανάθεμα και κατάρες!!!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ; Ή μήπως δε λέει τίποτα για τα όσα πετυχαίνει ο Φερέρ;

Και ναι, ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-0 λάθος του Τζίγγερ όλη αυτή η ανακατωσούρα της τράπουλας τα τελευταία 3 χρόνια με συνεχείς αλλαγές παιχτών και προπονητών! Ίσως το μεγαλύτερο απ' όλα του τα λάθη!

Όμως κι εμείς οι οπαδοί, δεν βρίσκεις πως παραείμαστε ανυπόμονοι, κυκλοθυμικοί κι εθισμένοι στη γκρίνια;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε Τζώνυ εν μέρει έχεις δίκιο αλλά αρνούμαι να μπώ σε σύγκριση με το ΑΕΚάκι. Τί μέγεθος αντιπροσωπεύουν διαχρονικά? Τι τίτλους και πορείες έχουν κάνει? 'Η μήπως δεν θυμάσαι άλλους αποκλεισμούς από Μηχανιώνες και Λαμίες. Οι απαιτήσεις και η γκρίνια προκύπτουν από το μέγεθος του Παναθηναϊκού και από το ανώτερο επίπεδο των φιλάθλων μας. Εκτός αν θεωρείς ότι έχουμε καμιά σχέση με Τσουκαλάδες και Χατζηχρήστους. Επίσης ρίξε μια ματιά στο νέο ποστ και πες μου την γνώμη σου. Δεν είναι προφανές ότι υπήρξε μείωση επενδύσεων σε μία ομάδα που έχει έναν τίτλο τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ παράλληλα αυξληθηκαν τα έσοδα? Ή μήπως δεν θα έπρεπε να είμαι έξαλλος που με κερδίζει συνέχεια ο Γεωργέας και ο Μόρας τα τελευταία 3!!!!!! χρόνια?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Κουτόχορτέ μου θέλεις να πεις ότι στην ΑΕΚ έχουν το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να δουλεύουν με ηρεμία, με στήριξη και με προστασία από κάθε λογής ανάθεμα, επειδή είναι μικρότερη ομάδα από εμάς; Κι ότι η δική μας ομάδα πρέπει να δουλεύει διαρκώς με γκρίνια, κατάρες, ανάθεμα, υπονόμευση του οπαδικού αισθήματος, χωρίς καμμιά στήριξη και με την πλάτη συνέχεια στον τοίχο, επειδή είμαστε μεγάλη ομάδα;

Ε, τότε να ... μικρύνουμε :-)

Μα όχι, δεν είναι αυτός ο λόγος της συγκεκριμένης διαφορετικής αντιμετώπισης έξωθεν και εν μέρει έσωθεν. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα μας δεν τους έκανε τη χάρη ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ ή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αυτή τη 10ετία.

Φυσικά και οι απαιτήσεις μας, και η ποιότητά μας, είναι αυξημένες από κάθε άλλη ομάδα. Τι σχέση έχει όμως αυτό με το κυνηγητό του ΖΑΕΤΣ και της ομάδας που στο κάτω κάτω πήρε ΝΤΑΜΠΛ;

Ή μήπως διαφωνείς ότι αν εκείνη η ομάδα δεν διαλυόταν μέσα στο ανάθεμα για την αποτυχημένη (για τα μέτρα μας) ευρωπαϊκή πορεία της, και ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ, πάλι θα την καταριόμασταν επειδή είχε στις τάξεις της τον ... Μάριτς;

Όσο για το μπάτζετ, σωστά τα λες εκ πρώτης όψεως. Βέβαια, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η γενιά της Ριζούπολης, που λες ότι είχε υψηλά συμβόλαια, ήτανε ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΈΝΗ και οικονομικά "ταπεινωμένη". Οπότε αντικαταστάθηκε από επίσης φτηνούς παίχτες και συνεπώς δεν είχαμε σημαντική πτώση του μπάτζετ. Εκτός κι αν μας λέγανε ψέμματα για τους Κάρα, Φύσσα, Κυριάκο, μέλος, κ.λπ. Ξέρεις τίποτα εσύ;

Τελοσπάντων, θεωρείς αλήθεια ότι ο Τζίγγερ είναι καβούριας; Γιατί αυτό είναι το ζουμί, νομίζω, το συμπέρασμα δηλαδή που πρέπει να βγάλουμε ή να μη βγάλουμε σχετικά με το μπάτζετ.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Όπως είδες δεν συμπεριέλαβα Κυριάκο και Καραγκούνη καθώς όντως είχαν μικρά συμβόλαια. Το μέλος δεν έπαιρνε και λίγα αλλά δεν έπαιρνε και αυτά που άξιζε/ήθελε. Από την άλλη εγώ δεν προβαίνω σε διαπιστώσεις, απλά παραθέτω τα γεγονότα. Έχει πολλαπλάσια έσοδα απο αυτά που ξοδεύει και μάλιστα με την πατέντα των δανεικών, την βγάζει πολύ φτηνά. Αυτό που λέω είναι ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ολόκληρο κύκλωμα και μια ανομβρία τίτλων επί σειρά ετών....πληρώνεις. Παίρνεις παίκτες πρωτοκλασάτους. Παίρνει πρωσοπικότητες, νικητές. Και μετά ας μην ανησυχεί....θα πληρώσουμε ότι επιθυμεί. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω μεταγραφή στην άμυνα τον Άντονσον γιατί δεν έδινε 600.000€-αστείο ποσό για ομάδα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή-για έναν πιό αξιόπιστο. Δεν είπα να πάρει τον Αγιάλα. Αλλά όχι κι έτσι. Δεν μπορεί να παίρνει εξτρέμ των 500.000€ που δεν μπορεί να τριπλάρει. Θέλουμε πραγματική ποιότητα. Έτσι κάποιοι θα αναγκαστούν να δείξουν σεβασμό. Από διαιτητές, δημοσιογράφους ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι από εμάς.
Λέω το απλό....δες τα δεδομένα και πες μου εσύ. Μετα δες και το ροστερ της ομάδας και ξαναπές μου. Είναι αυτό Παναθηναϊκός? Είναι αυτή η ομάδα που έβγαζε μια έκδηλη ανωτερότητα? Γιατί είχαμε Ρότσα, Ζάετς, Σαραβάκο-μην τους πώ όλους- και αυτοί αγκομαχούσαν με Βάϊο Καραγιάννη, Καραγκιοζόπουλος και Κοκκολάκηδες με Χαβο-Βούζες. Καταλαβαίνεις?

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια γειά σας,

Κατ΄αρχάς είμαι "Τζιγκερικός" έτσι για να εξηγούμαστε. Με όλα τους τα στραβά (υπάρχουν, καμία αμφιβολία)οι Βαρδινογιανναίοι έχουν κρατήσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έξω από πτωχεύσεις, άρθρα 44 και διορισμένες διοικήσεις.

Για εμένα το πρόβλημα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι ο κόσμος του. Ναι ο κόσμος του. Ο Οποίος ΠΟΤΕ δεν στάθηκε ολοκληρωτικά στο πλευρό της ομάδας, και ΠΟΤΕ δεν απέκτησε την ορμή - γιατί τον όγκο τον έχει - του κόσμου του γαύρου. Και εξηγούμε...

Οι ψαροκασέλες για να κάνουν το γήπεδο τους κινήσανε γη και ουρανό, κάνανε διαδηλώσεις και έβγαζαν κάθε εβδομάδα και μία ανακοίνωση.

Εμείς μία διαδήλωση κάναμε όλη κι όλη και σ' αυτήν να μη σας πω πόσοι ήμασταν. Από εκεί και πέρα "στον Ελαιώνα ούτε τον άλλον αιώνα" σαν πρόβατα.... Α ρε Φιλιππίδη... 5 χρόνια μπροστά ήσουν.

Οι Γαύροι έχασαν ΣΤΑ ΙΣΙΑ 1 Πρωτάθλημα και όλοι σου λένε για τον Δούρο. Εμείς τόσα χρόνια μας σφάζουν και τα βάζουμε με τον Βύντρα και τον εκάστοτε Βύντρα.

Οι Γαύροι πέταξαν παίκτες στην ακμή τους (Γιαννακόπουλος), "έσφαξαν" παίκτες (Χούτος, Πατσατζόγλου) και κανείς δεν έχει πει κουβέντα. Εμείς παρακαλάγαμε τον Παπαδόπουλο να μείνει και αναπολούμε τον Μπασινά και τον Σεϊταρίδη, λες και έκαναν την φοβερή καριέρα στο εξωτερικό. Και μη μου πει κανείς ότι ο Μπασινάς κάνει "παπάδες" στη Μαγιόρκα γιατί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ. Και κατηγορούμε τον Μητσου (ΠΟΙΟΝ??? ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΖΑΕΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΧΑ).

Μα το Θεό ρε παιδιά, για εμένα ο μεγαλύτερος εχθρός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι η νοοτροπία του κόσμου του που δεν συστρετεύεται γύρω από την ομάδα... ειλικρινά, είναι το μόνο πράγμα που ζηλεύω από τα κοτόπουλα. Τουλάχιστον γι' αυτούς η ομάδα τους είναι σωστή σε ό,τι κάνει.

Και πριν μου πει κανείς για την "ανομβρία των τίτλων" και άλλα τέτοια χαριτομένα, απλά να συμπληρώσω ότι τα ίδια φαινόμενα τα είχαμε και όταν πηγαίναμε στους 4 με την Λίβερπουλ το 84 ή στους 8 με τη Γιουβέντους επί Δανιήλ, και πέρναμε τον τίτλο με 18 πόντους διαφορά.

Ή μήπως οι παλιοί δεν θυμούνται το γήπεδο να βρίζει τον ΣΑΡΑΒΑΚΟ και τον Ζάετς;;;

Όλοι γύρο από την ομάδα... ασπίδα κα δόρυ της. Αυτή είναι η λύση για εμένα. Όλοι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ

Με εκτίμιση,

Παππάς10 ή Κατά κόσμον Μιχάλης.