Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2006

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου....

Κουράστηκα να βλέπω και να λεω τα ίδια πράγματα...Από που να αρχίσω? Αυτός ο Βύντρα πρέπει να είναι το χειρότερο δεξί μπακ ΔΙΑ-ΓΑΛΑΞΙΑΚΑ...Ειλικρινά πρέπει, εκτός απο άσχετος, να είναι και απελπιστικά βλάκας. Η Σελήνη του Φώσκολου είναι πυρηνικός φυσικός μπροστά του. Εγώ θα είχα βγεί μόνος μου. Ο διασυρμός του σε κάθε ματς απο τον εκάστοτε αντίπαλο χρήζει ιατρικής μελέτης. Κάτω απο τις λέξεις άχρηστος, ανίκανος και την έκφραση επικίνδυνα ηλίθιος, ο Μπαμπινιώτης έχει βάλει την φωτογραφία του. Αν αυτός ο παίκτης παίζει στον Παναθηναϊκό, είμαι έτοιμος να βάλω σορτσάκι και φανέλα να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Αλλά και ο προπονητής ποιόν να βάλει?τον Νίλσον? Αυτός έχει τόσο πάθος και νεύρο όσο οι χαρακτήρες του Αγγελόπουλου που 3 μέρες πηγαίνουν και άλλες 3 έρχονται. Το Βιτάμ Σοφτ είναι πιο σκληρό απ'αυτόν. Τα ίδια και ο Σέριτς. Εμποροπανήγυρις...Τους έβλεπα και ήθελα να τους πλακώσω στα χαστούκια. Μια απάθεια, μια ατονία....σαν να είχαν πάρει 10 καρτέλες Hypnostedon. Ο Ίβανσιτς? απερίγραπτα αργός. Ας κάνει καμία διαφήμιση για χρωμοσαμπουάν γιατί για μπάλα μόνο για τον Βραδυποριακό κάνει. Την ίδια ταχύτητα και ενέργεια με τους βετεράνους έχει και μάλιστα τους αδικώ κιόλας του παππούδες. Ο Παπαδόπουλος? Πρέπει να κάνει πολύ παρέα με τον Λυμπερόπουλο, γιατί όπως έκανε και το καλαματιανό ταγάρι, από την μέρα που πήρε τα λεφτά κάνει μόνο για να σκεπάζει τα φέρετρα στο 1ο Νεκροταφείο. Και είναι και αρχηγός. Δίνει το παράδειγμα το παιδί. Σου λέει ο άλλος "αυτός παίρνει 800 χιλιάρικα γιούρο και δεν μπορεί να δώσει από το αριστερό στο δεξί, εγώ θα τρέξω και θα παθιαστώ". Μιλάμε για κατάντια. Δυο παίκτες πραγματικά έκαναν ότι μπορούσαν ο Μόρις και ο Σαπλιγγίδης. Έτρεξαν, μόχθησαν τουλάχιστον. Αυτό δε το νέο αίμα ο Λεοντίου....πάσες 2 μέτρων και αυτές προς τα πίσω. Καταλαβαίνω την περίπτωση ντεφορμαρίσματος, κόπωσης και ότι άλλο. Αλλά εδώ μιλάμε για έλλειψη πάθους. Οι άλλοι έτρεχαν σαν σκυλιά, έκαναν τάκλιν στην καρωτίδα και οι δικοί μας....κυρίες. Βέβαια τα σκουλήκια δεν τα έκαναν αυτά με τον γαύρο. Εκεί ούτε τάκλιν έκαναν, ούτε γύρισαν πίσω να κρατήσουν το σκόρ, ούτε καθυστερήσεις έκαναν όπως χτες από το 60.....
Παράλληλα τα συγχαρητήρια μου στον ραλίστα που αποφάσισε να το παίξει Αλογοσκούφης με τα πριμ για 5x5 και έκανε την ομάδα μπουρδέλο. Γι' αυτό είχε δηλώσει οπαδός του Βύντρα. Ίδιο μυαλό πατάτας έχουν.
Τέλος θέλω να συγχαρώ τον ΤΕRRO(R)VITSA...Άψογος. Το τάκλιν με τα 2 πόδια στον αστράγαλο του αντιπάλου αποτελεί πλέον βραβείο fair play. Ωραίο και το πέναλτι-ουρακοτάγκος που έδωσε στον Κόκε που βούτηξε για σφουγγάρια. Ωραίες οι καθυστερήσεις, έξοχη η αποβολή του Όγιος-ο οποίος ήταν σαν μην απεβλήθη ποτέ- και πραγματικά ανεπανάληπτη η κίτρινη για καθυστέρηση σε παίκτη της ομάδας που καίγεται να ισοφαρίσει. Το τελευταίο πρέπει να αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που φροντίζουν σε κάθε κρίσιμο ματς τα τελευταία 10 χρόνια, η διαιτησία να μας παίζει 800-0...όμως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Έτσι για να το εμπεδώσουμε.
Α ξέχασα....συγχαρητήρια και στον Μεγαλέξανδρο Τζιώλη που μετά από 2 καλά παιχνίδια την είδε Ρεδόνδο....Άντε και του χρόνου...

38 σχόλια:

garfield είπε...

Υπομονή φίλε μου, πληρώνουμε τα λάθη του καλοκαιριού τώρα....Αλλά ρε γαμώτο πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα του κόσμου που με το ξεκινάει ένα παιχνίδι έχουμε χαραμίσει ήδη μία αλλαγή παίχτη...Βρε πανιλήθιε Βύντρα σήκω φύγε μόνος σου επιτέλους αγόρι μου, δεν μπορώ αλλό εγώ και όλοι οι υγιείς φίλοι του ΠΑΟ να σε βλέπουμε δεξί μπακ...ήμαρτον δηλαδή καρκίνωμα μας έχεις γίνει....Πάρτε ένα δεξί μπακ της προκοπής επιτέλους

shogun είπε...

Κουτόχορτε είσαι όπως πάντα ισοπεδοτικός! Σίγουρα η διαιτησία δεν μας έπαιζε 50-50 αλλά συνιθισμένα τα βουνά! Ας παίζαμε την μπάλα που μπορούμε να παίξουμε και δεν θα χρειαζόμασταν τίποτα άλλο. Οσο για τον Βύντρα, κάθε φορά που τον βλέπω μου γυρίζουν τα άντερα...Όχι τόσο για τις ποδοσφαιρικές του (αν)ικανότητες, εξάλλου δεν είναι ο μόνος, όσο για την ηλιθιότητα του ώς παίχτη. Και όσον αφορά την ψυχολογία του, μόνος του προκαλεί τις αντιδράσεις του κόσμου σε κάθε του εμφάνιση. Πραγματικά εάν είχαμε οποιονδήποτε άλλο παίχτη στην θέση του ιδίων δυνατοτήτων χωρίς την ηλιθιότητα του , ίσως να είμασταν σε πολύ διαφορετική κατάσταση σήμερα...

kornass είπε...

Η λύση είναι μία: Αλλαγή προπονητή κάθε 2 μήνες μπας και φιλοτιμούνται λίγο και παίζουν μπάλλα. Δεν έχω τίποτα με τον Μουνιόθ, ο άνθρωπος οτι μπορεί κάνει δεν είναι ο Μεσσίας.

Οι παίχτες του Παναθηναικού την έχουν δει δημόσιοι υπάλληλοι. Μόλις καθιερωθούν στην ενδεκάδα, χαλαρά μη σκίσουμε κανα καλσόν και λερωθεί η φανέλα από τον ιδρώτα. Φταίει και ο Τζίγγερ για τις επιλογές τους αλλά για την χτεσινή μας εμφάνιση φταίνε 100% τα καμάρια μας. Βύντρα-Νίλσον-Σέριτς τέλος. Καρκίνοι τέλος. Δεν πάει άλλο. Δεν τους αντέχω.

Καταντάμε γραφικοί που τα χώνουμε συνέχεια στον Βύντρα αλλά πραγματικά το παλλικάρι δεν ξέρει μπάλα. Δεν γίνεται ΣΕ ΟΛΑ τα ματς να είναι ο χειρότερος. ΣΕ ΟΛΑ τα ματς να κανει τα ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ λάθη. Δεν γίνεται άλλο. ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙ

Thrass είπε...

O Βύντρα χρειάζεται σίγουρα ξεκούραση. Αλλά ποιόν να φέρουν στη θέση του, ρε παιδιά; Παρακαλάει ο Σεϊταρίδης να γυρίσει και δεν το 'μαθα;

Όποιον και να φέρουν, θα υπάρχει το ρίσκο να μην πιάσει, γιατί δε νομίζω να 'χουν να σκάσουν τα λεφτά που παίρνουν τα μεγάλα ακραία μπακ.

Συνεπώς: ο Βύντρα αυτήν τη στιγμή χρειάζεται φροντίδα και προδέρμ. Ο Νίλσσον δεν μπορεί να καλύχει με την καμία τη θέση τού δεξιού μπακ.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ εν μέρη πως πληρώνουμε τα λάθη του καλοκαιριού.
έχω ξαναγράψει για τις δυνατότητες μεγάλης μεταγραφής από τις Ελληνικές Ομάδες. Ξαναλέω πως είμαστε η Β΄εθνική της Ευρώπης.
Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αν θα πάρεις καλούς παίχτες. Ούτε και μπορεί κάθε σου μεταγραφή να βγαίνει Βαζέχα.
Δηλαδή ο γαύρος που πήρε τόσα παλτά γιατί είναι στο +5; Ή τα χανούμια έχουν καλύτερους; Ελάτε ρε παιδιά. Το Αεκάκι έχει μικρότερο μπάτζετ από εμάς, πήρε έναν προπονητή που φαίνεται που τους έκανε σύνολο. Αυτό θες. Το σύνολο. Ακόμη και χωρίς ηγέτες.
Εμείς λοιπόν δεν πληρώνουμε τα λάθη του καλοκαιριού. Πληρώνουμε τα διαχρονικά λάθη μιας ανίκανης διοίκησης.
Μερικές φορές σκέπτομαι μήπως έδωσε ο Βαρδής την ομάδα στον ραλλίστα για να πάιζει και να μην τα σκατώνει στην επιχείριση, όπως πολλοί έλεγαν πως έκανε και με το θείο του. (Αν και τότε μας σεβόντουσαν όλοι!)
Από την άλλη λέω πετάνε τα λεφτά τους; (Τα όποια βάζουν...) Τόση ανικανότητα;
Δεν είναι θέμα παικτών αλλά διοίκησης.

Πάω σε κάτι άλλο που θα αναδείξει την ασχετοσύνη του ραλλίστα.
Τρώω μποτιλιάρισμα καθημερινά στη Βουλιαγμένης ερχόμενος στο γραφείο από τα έργα της επέκτασης του μετρό στο Ελληνικό τα οποία ξεκίνησαν!
Κάθε μέρα τσαντίζομαι. Γιατί όχι εδώ το γήπεδο που ήταν όλα δημοπρατημένα και σε εξέλιξη μελέτες και διαγωνισμοί;
Γιατί βόλευε τον Δήμο Αθηναίων! Αυτή και μόνο είναι η απάντηση.
Ανάπλαση, έργα, άρα καταστήματα, έσοδα, πάρκο η Λεωφόρος, ικανοποιημένοι δημότες. Όλα στο δήμο Αθηναίων. ΄Μας το έκαναν μονόδρομο. Πιστεύει κανείς πως θα γίνουν υποδομές;
Γήπεδο θα γίνει έστω και με λίγους μήνες καθυστέριση. Αλλά υποδομές; Πότε;
Το Ελληνικό είναι έτοιμο. Φτάνει σε λίγο το μετρό, έχει τραμ (αργό αλλά έχει) θα γινόταν και παρκινγκ, μια χαρά θα ήταν. Άδικο έχει ο Σουφλιάς που τα είπε;
Θα έχανε όμως ο Δήμος Αθηναίων.
Τον εγκλώβισαν οι πολιτικοί, είπε το ναι, έβαλε υπογραφές για γήπεδο στο πουθενά (γιατί για εμένα ακόμη το πουθενά είναι εκεί) και να δούμε τώρα.
Ξέρω τι θα λέει. Η κυβέρνηση δεν κράτησε τις υποσχέσεις της στην ομάδα κτλ.
Υπάρχει περίπτωση να πει την πάτησα με την επιλογή μου;
Εδώ δεν έχει παραδεχτεί πως φταίει σε άλλα οιο απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε λάθη καλοκαιριού πληρώνουμε, ούτε Βύντρες, ούτε τίποτα τέτοια. Παίδες, νομίζω ότι βλέπουμε θαμνάκια και δεντράκια και χάνουμε το δάσος. Και το δάσος είναι η ΑΡΡΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, που έχει αυτή ομάδα σαν ΧΡΟΝΙΑ πλέον αρρώστεια και που εκφράζεται σαν δημοσιοϋπαλληλίκι, καλαμοκαβαλαρία, απάθεια, χαλάρωση, σπουνιές, κ.ο.κ. - με ορατό πλέον τον κίνδυνο να κάψουμε ακόμα και τον ΜΟΥΝΙΟΘ!

Αυτή η άρρωστη νοοτροπία οφείλεται στο ότι δεν έχουν αντιληφθεί στην ΠΑΕ αλλά και στον πολύ κόσμο της ομάδας (που αναλώνεται σε ανόητες έριδες περί Τζίγγερ και Παύλου) ότι έχουμε ΠΟΛΕΜΟ κι ότι δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο χωρίς ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ.

Τελοσπάντων, δεν έχω χρόνο για περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Old Boy είπε...

Δόγμα Πρώτον: Οσοδήποτε άθλια ακραία μπακ κι αν έχεις, αν όλα τα υπόλοιπα στην ομάδα λειτουργούν η ομάδα θα μπορεί να παίζει ωραία μπάλα.
Δόγμα Δεύτερον: Οσοδήποτε κακές διαιτησίες κι αν αντιμετωπίζεις, αν η ομάδα λειτουργεί σωστά η ομάδα θα μπορεί να παίζει ωραία μπάλα.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά δε συμμερίζομαι αυτό το σύνδρομο που τείνει να επικρατήσει με το Βύντρα. Ημουν απο κείνους που του τα χώναν συχνά αλλά νομίζω ότι με το Μουνιόθ εμφανίστηκε πολυ βελτιωμένος και θετικότερος. Νομίζω ότι ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση μετά από αρκετό καιρό, δεν βάζω μέσα το ματς με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, ωστόσο δε νμίζω ότι έπρεπε να βάλει το Νίλσον στη θέση του γιατί αμυντικά είναι πολύ χειρότερος. Στη τελική δε νομίζω ότι ευθύνονται τόσο τα ακραία μπακ για χθες,αλλά η ανυπαρξία του Μπόβιο και του Ιβανσιτς. Ειδικά ο πρώτος ήταν αρνητικός, δίχνει ασταθής μια παίζει μία δε παίζει, και τον τοποθετεί στη πιο νευραλγική θέση, όπυ πρέπει και να κόβει και να προωθεί το παιχνίδι. Επρεπε να χε βάλει από νωρίς το Λεοντίου στη θέση του.
Δε μπορεί να βλέπεις τετοιο πρεσινγκ και τρέξιμο μέχρι το 90 με Ατρόμητο, Εργοτέλη, Ολυμπιακό και χθες να μην υπήρχε φάση που οι Αρειανοί να μη πέφτουν πρώτοι στη μπάλα. Φοβάμαι ότι από τότε που ακούστηκε η ιστορία με τα πριμ, χάλασε το κλίμα. Κάτι έδειχνε χθες ότι δεν είχαν κίνητρό. Το ίδιο ως ένα βαθμό και με τη Καλαμαριά. Φοβάμαι ότι ο Τζίγγερ πάλι την έκανε τη μαλακία του, πάνω που έστρωνε η ομάδα.

squarelogic είπε...

ασφαλως watson,ε ΜΙΝΧ ηθελα να πω...τα γραφω στο σχολιο του προηγουμενου ποστ.

squarelogic είπε...

και πως εξηγειται τζονυ τα ιδια συμπτωματα να εμφανιζουν και οι νεοι παικτες της ομαδας?Ο ΠΑΟ εχει αλλαξει τους περισσοτερους παικτες απο καθε αλλη ομαδα-απαλλαχτηκε απο τους φορεις της νοοτροπιας Ριζουπολης(αν κι εγω διαφωνω καθετα ως προς την ορθοτητα της επιλογης),εχει αλλαξει 2-3 εξαδες ξενων κλπ.Ποιος τους μεταδιδει την ΙΔΙΑ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ?

Η απαντηση δεν μπορει ναναι αλλη απ τη λαικη ρηση"το ψαρι βρωμα απ το κεφαλι".Δειτε και το κειμενο στο προηγουμενο ποστ.

Κατα τα αλλα,πολυ σωστα τα ερωτηματικα του gianni για το Ελληνικο,και εξαιρετικα πιθανη η αιτιολογια που δινει γιατι του εδωσαν τον ΠΑΟ (αν και θα επισυρω την μηνι του Τζονυ)

Ανώνυμος είπε...

Ο Βύντρα φταίει και δεν παίζουμε μπάλα. Αν θυμάμαι καλά, τον παίχτη στο δεύτερο γκολ της Καλαμαριάς τον χάνει ένα καχεκτικό μπακ με μακριά μαλλιά, στο πέναλτι του Εμπέντε το λάθος είναι ενός καχεκτικού μπακ με μακριά μαλλιά και στο γκολ του Αρη τον παίχτη τον χάνει ένας καχεκτικός μπακ με μακριά μαλλιά. Ο Βύντρα δεν έχει μακριά μαλλιά.

Thrass είπε...

Ανώνυμε: Απλώς να υπενθυμίσω ότι ο Νίλσσον δεν είναι μπακ. Εμείς τον βάζουμε εκεί, αλλά αυτός είναι δεξί χαφ!

σχολιαστής είπε...

"αφού τα ξήνω μόνιμα, δημόσιο forever". H ομάδα έπαιξε μ' αυτή τη νοοτροπία του εργαζόμενου στο δημόσιο. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία δε θα δούμε χαίρι και προκοπή.

Οι παίχτες του Αρη, θέλαν τη νίκη και την πήραν. Μαγκιά τους. Εμείς βόσκαμε στο χόρτο.

Και μια απορία. Σε μια τέτοια ομάδα, ο Γκέκας, που διαπρέπει στη Γερμανία μας πέφτει λίγος; Kατά τη γνώμη μου αν την εποχή που τον διώχναμε στη θέση του θλιβερού Μπάκε ήταν ο Μουνιόθ, θα ήταν εδώ και θα έβαζε γκόλ.

Απο το Μουνιόθ περιμένουμε να αλλάξει τη νοοτροπία και να πιέσει για ουσιαστικές μεταγραφές. Ας παραδειγματιστεί λίγο και απο την ΑΕΚ, όπου ο συμπατριώτης του βγάζει απο τους παίχτες ότι έχουν και δεν έχουν και θα μας φάει πάλι τη δεύτερη θέση. Αν δεν αλλάξουν πολλά, τρίτοι θα είμαστε πάλι.

Ανώνυμος είπε...

@ squarelogic φυσικά και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Από την άλλη όμως, το να μπαίνεις σε πόλεμο μ' ένα κεφάλι που δεν πρόκειται να φύγει, το μόνο που κάνεις είναι να χειροτερεύεις τα πράγματα.

Σεντόνια ολόκληρα χρειάζονται για το θέμα αυτής της "πολύ περίεργης 10ετίας", οπως την αποκάλεσε ο επικεφαλής της ΚΕΔ, κ. Ψυχομάνης. Μιας 10ετίας κατά την οποία μονοπώλησε τους τίτλους η γνωστή 7γκολη ομάδα και ταυτόχρονα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ όλες οι μεγάλες ιστορικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, Ηρακλής) που έπαιζαν στην κορυφή, πλην μιας, του ΠΑΟ, που σύρθηκε με χιλιάδες αλληλοδιαπλεκόμενες μεθοδεύσεις στα όρια της καταστροφής και βρέθηκε σε μόνιμη κρίση - τη στιγμή που παρέμενε η μόνη ομάδα που έφερνε βαθμούς από την Ευρώπη και τροφοδοτούσε την Εθνική με παίκτες ποιότητας.

Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει πόσο ΜΟΝΟΣ έμεινε ο ΠΑΟ όλα αυτά τα χρόνια - εντελώς μόνος απέναντι στο Κύκλωμα που διέλυσε όλες τις άλλες μεγάλες ομάδες με συνοπτικές διαδικασίες και που, ανάμεσα στα άλλα κατορθώματά του (το Κύκλωμα) έφερε τελικά την Ελλάδα από την 8η θέση στην 16η της UEFA στα 3 μόλις χρόνια που ο ΠΑΟ δεν τα πήγε καλά εκτός.

Εδώ μιλάμε για συστηματική υπονόμευση ΟΛΟΥ του ελληνικού πρωταθλήματος για να παίρνει κούπες μια ομάδα με Αμανατίδηδες και Λεμονήδες, να εκθειάζεται ... και να ξεφτιλίζεται χοντρά μόλις ξεμυτίσει από τα σύνορα!

Ίσως αν δούμε καλά όλην αυτή την εικόνα, καταλάβουμε με ποιόν επιτέλους έχουμε πόλεμο και τι λογής πανστρατιά χρειάζεται.

warzycha είπε...

Ναι, τρίτοι και καταϊδρωμένοι θα είμαστε, το έγραψα και πριν. Όσο για το Γκέκα, έχω ξαναγράψει σχόλια περί της (άσχημης) μεταχείρισής του αλλά και εγκώμιο για τα απανωτά γκολ που βάζει. Δεν ωφελεί όμως να τον συζητάμε πια. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι εκεί, άλλωστε ο Σαλπιγγίδης είναι άριστος, φτάνει να μπορείς να τον εκμεταλλευτείς όμως! Εμείς και το Ραούλ να βάλουμε μπροστά, αν η μπάλα δεν φτάσει ποτέ εκεί, ο παίκτης θα είναι ωσεί παρών. Αυτό που έγινε με Γκέκα - Σαλπιγγίδη εγώ το χαρακτηρίζω ως εξής, παραφράζοντας το σχόλιο του Πανούτσου: Είναι σαν ένας κοστουμαρισμένος ξυπόλητος, αντί να πάρει παπούτσια, να αλλάζει γραβάτα. Γιατί η αλλαγή Γκέκα με Σάλπι κάτι σε γραβάτα μου κάνει. Η μία έχει ρίγες, η άλλη καρό. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Και οι δύο παίκτες είναι μηχανές - γκολ, αρκεί να αξιοποιούνται.
Δεν συζητάμε καλύτερα για το πόσο χρήσιμο (ή όχι) είναι ένα 'ντελικάτο' αριστεροπόδαρο χαφ σαν τον Ίβανσιτς, ένας παίκτης τεχνίτης μεν, αλλά αργός, που δεν μπορεί να μαρκάρει, με μαγικό πόδι, αλλά που αν τον φυσήξεις πέφτει κάτω;

Ανώνυμος είπε...

@ warzycha δεν ξέρω πώς ο Ίβανσιτς μας βγήκε ξαφνικά ... αχρείαστος καθότι "ντελικάτος"!!!

Ας δούμε όμως κι από μιαν άλλη πλευρά το ματσάκι. Ας δούμε πόσο ανέχτηκε ο Τεροβίτσας το έως και εγκληματικά σκληρό παιχνίδι των Αρειανών: δυο φορές οι Βίκτορ και Ίβανσιτς κινδύνεψαν να φύγουν κυριολεκτικά με σπασμένα πόδια κι η τελική απονομή κίτρινων καρτών ήταν 50-50!

Μήπως αυτό δεν το έχουμε ξαναδει; Να παίζουμε εναντίον καμικάζι, που γυρνάνε το ποδόσφαιρο σε ράγκμπι, κι ο διαιτητής να σφυρίζει αδιάφορα;

Κι αναρωτιέμαι μήπως τελικά διαμορφώνεται έτσι άλλη μια γενιά παικτών μας που, για να μείνουνε σώοι, θα προτιμούν να δοξάζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τα χρώματα της Εθνικής ... κι ας "ατιμάζονται" στις αρένες της Ελλάδας.

warzycha είπε...

Αυτό που συμβαίνει μάλλον με τον Ίβανσιτς, και το έχουν επισημάνει αρκετοί, είναι ότι χαραμίζεται αριστερά και δεν είναι η θέση του, κυρίως επειδή δεν έχουμε και ψηλό φορ. Ίσως θα έπρεπε να παίζει στον άξονα. Δεν έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, αλλά το συγκεκριμένο επιχείρημα μάλλον με πείθει... βλέποντας την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα μου φαίνεται πιο καλός ο Ίβανσιτς στον άξονα, αλλά έλα που μια ζωή έπαιζε αριστερά;

Πάντως με σπασμένο ποδάρι από το "πάθος" των αντιπάλων μας, ούτε για τον άξονα θα κάνει :-)

Εντωμεταξύ, μάθαμε κι ότι η αγκωνιά στο πρόσωπο αντιπάλου - που δεν έχει τα υποκριτικά προσόντα ενός Οκκά βεβαίως ώστε να πέσει σαν άχυρο -, δεν είναι "κόκκινη κάρτα μαρς", όπως μας έλεγαν πριν ένα χρόνο! Τουλάχιστον όχι για τους διαιτητές ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που όλοι συμφωνούμε στο ότι η "διοίκηση" είναι ανεπαρκής, δεν έχει κανένα νόημα να ανακυκλώνουμε τη συζήτηση περί διαιτησίας. Ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι με αυτή τη "διοίκηση", η διαιτησία δεν θα είναι ποτέ δίκαιη. Θα μας θάβει με το γάντι και, μια στο τόσο, θα μας εκθέτει με κανένα "πέτσινο" πέναλτι, για "ξεκάρφωμα".

Το θέμα μας είναι αν και κατά πόσο, με τον ραλλίστα επικεφαλής, μπορούμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα. Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά: η μπάλα που παίζουμε εξαρτάται από τους Βύντρες και τους λοιπούς "μπαλαδόρους" που ενδημούν στην Παιανία.

Όπως φαίνεται, μετά από πολλές ταλαιπωρίες, βρήκαμε αν μη τί άλλο έναν προπονητή που ξεπερνάει τα στάνταρ στα οποία μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να επιτρέψουμε σε ΑΥΤΟΝ να καθορίσει το παρόν και το μέλλον του έμψυχου υλικού - και ταυτόχρονα να γίνει κυρίαρχος της Παιανίας, ώστε να απαλειφθούν σταδιακά τα δημοσιοϋπαλληλίκια, οι γκρίνιες και τα λοιπά που πολύ σωστά επισημάνατε.

Αυτό για το οποίο συζητάω, είναι καθαρά μια απόφαση management, που πρέπει να λάβει η "διοίκηση", την οποία γενικώς δεν εμπιστεύομαι καθόλου, όπως και σεις. Πιστεύω απλώς ότι μετά από τόσες σφαλιάρες και αποτυχίες, η ορθότητα αυτής της επιλογής είναι τόσο προφανής, που μπορεί να την αντιληφθεί ακόμα και ο Τζίγκερ...

squarelogic είπε...

συμφωνω με τον greenheart και αναρωτιεμαι πως μπορουμε να επηρεασουμε εμεις τη διοικηση να λαβει τη σωστη αυτη αποφαση.Πολυ φοβαμαι οτι οι πολλες φωνες υπερ του Μουνιοθ μπορει να αποβουν μπουμεραγκ,και ο Τζιγγερ να αισθανθει οτι απειλειται απ τη δημοτικοτητα του Ισπανου..και τοτε ολοι ξερετε τι θα συμβει...αλλα παλι δεν ειναι να του εχεις καμια εμπιστοσυνη του αχρηστου,αν ο media watcher μας εχει στο χαρτη του κατι μπορει να φτασει στα 'αγωνιστικα"του αυτια.
Φοβερο roller coaster συναισθηματων παντως παιδια φετος!
Σειρα των γαυρων σημερα να τους ερθουν τα πανω κατω!Αντε,και απομακρυνετε τα μικρα παιδια απ την τηλεοραση.Το εργο προβλεπεται ΧΧΧ.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως εάν σταλεί στη διοίκηση το μήνυμα ότι στηρίζουμε τον Μουνιόθ κι ΟΛΗ την ομάδα, θα μασήσει και θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Όσο στέλνεται το μήνυμα ότι είμαστε απέναντί της, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Γιατί απλά έχει δει ουκ ολίγες φορές πως η εμπάθεια κάποιων εναντίον κάποιων παικτών ουσιαστικά έχει την ίδια σαν στόχο - οπότε δεν διακρίνει πλέον την πραγματικά καλόπιστη κριτική από την εμπάθεια.

Οι περσινές απίστευτες και τραγικές ανοησίες του τύπου "Σουμ γερά πάρ' τους τα λεφτά" ή "Όχι στο dvd της βλακείας" ή "Βγάλτο έξω" (το πέναλτι με τον Ηρακλή), όπως και τα βλακώδη "Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ", ελπίζω να μην επαναληφθούν διότι το μόνο που κάνουν είναι (1) να διασπούν το παναθηναϊκό στρατόπεδο, (2) να εντείνουν το αίσθημα απομόνωσης στη διοίκηση και (3) να την κάνουν έτσι ακόμα πιο ξεροκέφαλη κι ανώριμη. Πράγμα που οδηγεί στο ίδιο πάντα αδιέξοδο ΑΠΑΝΤΕΣ.

Να θυμίσω και κάτι ακόμα, σχετικό με το Βύντρα και κάθε άλλο "μαύρο πρόβατο". Όταν ο Μουρίνιο ανέλαβε την ΠΟΡΤΟ, βρήκε μια κατάσταση ανάλογη με τη δική μας. Όπως λοιπόν λέει στην αυτοβιογραφία του, το πρώτο που έκανε ήταν να μαζέψει τους οπαδούς και να τους πει το εξής: "ΜΕΣΑ στο γήπεδο πρέπει να βρίζεται ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ παίκτες ΚΑΙ ΠΟΤΕ τους δικούς σας!".

Εκτός γηπέδου λοιπόν, ας λέμε ό,τι θέλουμε για τον όποιο Βύντρα. ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Αλλά στο γήπεδο ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τον στηρίζουμε.

shogun είπε...

Ωραία, τότε να φτιάξουμε ένα πανώ τεραστίων διαστάσεων που να λέει: 'Η θύρα 0 (gatezero) στηρίζει τον Βύντρα'. Ισως να πάρει το παιδί τα πάνω του και μειώσει τις βλακείες ....

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

καλύτερα να λέει ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ε, καλά το ρίξατε στη σάχλα. Μα τότε δεν πιάνουμε κι εμείς τη ... γλυκιά διαμαρτυρία σαν τα γαβρόπουλα; Τους κορνέδες ντε! :-)

Δεν φαίνεται όμως να πήρατε χαμπάρι τι έγινε στους απέναντι μόλις πριν λίγο καιρό η ομάδα πήρε τα κάτω της. Αμέσως ξεφύτρωσαν τα ίδια μπουμπούκια ακόμα και στους πραιτοριανούς της θύρας Λ7: "Άμα δε μπορεί ο πρόεδρος να σηκωθεί να φύγει και να 'ρθουν οι Αγγελόπουλοι", πασπαλισμένα με τα γνωστά ανάθεμα κατά διάφορων παικτών τους.

Ε, όπως χαρήκαμε εμείς να τους βλέπουμε σε τέτοια ΣΥΓΧΙΣΗ, έτσι χαίρονται αυτοί όταν μας βλέπουνε ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ. Άμα το πιάσετε αυτό, ίσως καταλάβετε τι πραγματικά μας συμφέρει και τι συμφέρει εκείνους.

Kolka είπε...

Εγώ συμφωνώ με το post του Τζόνυ για την υπονόμευση ΟΛΟΥ του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπας και παίρνει πρωταθλήματα μια ομάδα Αμανατίδηδων και Λεμονήδων. Είναι απολύτως ακριβές. Και δεν έχει σταματήσει η υπονόμευση. οσο θα πληρώνονται τα φτυάρια, θα κάνουν τη δουλίτσα τους.

squarelogic είπε...

Τζονυ εμεις εδω μεσα δεν ειμαστε σε συγχυση και δεν ειμαστε εκ προοιμιου ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη διοικηση.Απλως επειδη τα προηγουμενα προλεγουν τα μελλουμενα,ενωνουμε τις φωνες μας μηπως και ξυπνησουν οι υπευθυνοι..Ο Δεκεμβριος εφτασε και ακομα να καταλαβουν ποιες τρυπες χρειαζεται να κλεισουν-τωρα θαπρεπε να κλεινουν τους καταλληλους παικτες.Ο καθε Βυντρα τοσο μπορει,τοσο παιζει-ευθυνη της διοικησης ειναι να σταθμισει αν κανει για αναπληρωματικος ή αν το κασε του ειναι υψηλο για τετοιο ρολο(Σεριτς,Νιλσον)και αρα καλυτερα να παραχωρηθει και να κανει χωρο για καποιον καινουριο.
Οταν ομως βλεπεις οτι μολις η ομαδα ρολλαρει ερχεται και τα κανει μανταρα με τα πριμ,να μην το επισημανεις?

Ανώνυμος είπε...

@ squarelogic δεν είπα ότι εσείς εδώ είσαστε σε σύγχιση, είπα ότι υπάρχει σύγχιση στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού γιατί κάμποσος κόσμος βρίσκεται απέναντι στην ΠΑΕ, που όμως δεν πρόκειται ν' αλλάξει χέρια.
Προσωπικά μάλιστα θεωρώ πως το πρόβλημα της ΠΑΕ είναι σε μέγιστο βαθμό διοικητικό: όπως έχω πει, με λίγα λόγια, δεν έχει την πυγμή που απαιτούν οι συνθήκες, δείχνει ξεροκεφαλιά κι ανωριμότητα, κι έχει πολλούς ανευθυνοϋπεύθυνους παρατρεχάμενους που δεν έχουν τσαγανό κι είναι άφαντοι στα δύσκολα.
Ο πόλεμος όμως που δέχεται εκ των έσω δεν βοηθάει καθόλου να διορθωθεί η κατάσταση. Δεδομένων δε των γενικών συνθηκών υπονόμευσης και από τα έξω, που περιέγραψα, χειροτερεύει τα πράγματα.
Χρειάζεται μια άλλη στάση απέναντί της. Έλεγχος+ κριτική αλλά με δεδομένη τη στήριξη. ΣΠΡΩΞΙΜΟ θέλει, όχι θάψιμο.

Ανώνυμος είπε...

Σόρρυ που αλλάζω θέμα αλλά επειδή δεν μπορώ να ποστάρω το βάζω εδώ.

(Η σημερινή ομάδα είναι εφήμερη, αλλά υπήρξαν στιγμές που θα τις θυμώνται όλοι για πάντα. Γι΄αυτό το βάζω)

Η Ουγγρική πρεσβεία θα ανοίξει για τον κόσμο που θέλει να καταθέσει τα συλλυπητήρια του για τον "καλπάζοντα συνταγματάρχη" την Πέμπτη και την Παρασκευή. (Υπάρχει νομίζω βιβλίο συλλυπητηρίων)

Επίσης:

Σε μια σπουδαία ενέργεια προέβησε η ουγγρική εφημερίδα "Nemzeti Sport", η οποία δημιούργησε ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Φέρεντς Πούσκας, www.puskas.com και μπορεί οποιοσδήποτε να βρει στοιχεία για τα ρεκόρ και την καριέρα του μεγάλου άσου, στα ουγγρικά, στα αγγλικά και στα ισπανικά.

Ένιωσα υπερήφανος όταν σε μια ππαρέα Ισπανών στο γήπεδο της Ρεάλ στο μουσείο, βλέποντας μαζί τους φάσεις από την εποχή που έπαιζε ο Πούσκας τους εξηγούσα πως τον είχαμε προπονητή...

Να είναι ελαφρύ το χώμα...

Ανώνυμος είπε...

kalo th ahtan na ginei kanourio topic me to ekshs thema:

apo sport-fm.gr:


Επεισόδιο Έκι-Μάντζιου στην προπόνηση!

Ένα δυσάρεστο περιστατικό ήρθε να χαλάσει το κλίμα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού την Τετάρτη (6/12). Ο Έκι Γκονζάλες και ο Βαγγέλης Μάντζιος ήρθαν στα χέρια όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον Αργεντίνο μέσο να του δώσει καλύτερα τη μπάλα. Εκείνος του απάντησε «Δεν θα μιλάς έτσι σε μένα» και τον χτύπησε με κουτουλιά. Οι συμπαίκτες τους, οι οποίοι παρακολουθούσαν μέχρι τότε το περιστατικό, επενέβησαν και απομάκρυναν τους δύο παίκτες για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η συμπεριφορά αμφοτέρων δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητη, αφού ήδη κλήθηκαν σε απολογία και πιθανότατα θα τους επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο προς γνώση και συμμόρφωση.

Ανώνυμος είπε...

ola ta xe h mariorh....

Kolka είπε...

Αμάν πια με τον Εκι, αμάν! Με όλο τον κόσμο έχει πλακωθεί. Φαντασθείτε να είχε παίξει και καμιά σπουδαία μπάλα τα τελευταία δυο χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

@ a : ΕΓΚΑΘΕΤΕ ΓΑΒΡΟΥΛΗ, πέραν του ότι είσαι ΒΛΑΚΑΣ (αφού λέγοντας "όλα τα 'χε η μαριορή", ξεσκέπασες την ταυτότητά σου), δε νομίζω πως ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ είσαι σε θέση να υποδεικνύεις "θέματα" σ' εμάς τους Παναθηναϊκούς! Κοίτα το ρημαδιό σου κι άντε στο καλό!

@ kolka μη μασάς ρε συ αμέσως. Με ποιούς "όλους" έχει πλακωθεί ο ΕΚΙ επιτέλους; Κι από πού κι ως πού δεν έχει παίξει μπάλα;

1. Έχω ξαναπεί ότι πάνω από τα μισά περσινά και προπέρσινα γκολ μας, ήρθαν από ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ασιστ. Κι ίσως αξίζει να σκεφτούμε κατά πόσον η φετινή επιθετική δυστοκία οφείλεται και στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑ, στο δικό του ρόλο στον άξονα.

2. Ο ΕΚΙ έχει μπει στο μάτι πολλών καλόπαιδων, είναι γνωστό. Ενοχλεί πολύ το παλικάρι κι ακόμα περισσότερο τώρα που πλησιάζει η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ. Γι' αυτό και ξαναπιάσαν τα φτυάρια οι εγκάθετοι γαβρούληδες σαν τον a.

3. Τσακωμοί μεταξύ παικτών στην προπόνηση είναι σύνηθες φαινόμενο, ιδίως όταν τα νεύρα είναι στην τσίτα. ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΜΕ όπως θέλουν τα καλόπαιδα, ειδικά σήμερα που τους έχει πλακώσει ο ούρανός κι ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΜΑΣ.

4. Θα κεράσουν κανά γεύμα την ομάδα και όλα καλά - τέρμα.

Ανώνυμος είπε...

kala johnny eisai sthn kosmara sou h exeis mania katadiwkshs h eisai esy gauros. To ola ta xe h mariorh htan autosarkastiko an den mporeis na to katalaveis tote fantazomai thewreis kai ton koutoxorto gauro.

Xalarwse. Se ligo tha mas zhthseis kai ypeuthynh dhlwsh panathinaikofrosynhs

ps. me ta hmeia sou 3,4 symfwnw. Alla me thn persinh tou apodosh egw den eimai euxaristhmenos. Katholou. Exw poly pio ypshles prosdokies apo auton

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Εγώ σήμερα κιόλας θα τον έδιωχνα...μία με τον Παπαδόπουλο, μία με τον Μάντζιο....αύριο με ποιόν? Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά? Να δείς πως πετυχαίνεις ΑΠΟΛΥΤΗ πειθαρχία σε μία μέρα. Και στο επόμενο παιχνίδι χωρίς ψυχή, πάθος για νίκη θα έριχνα 15.000€ πρόστιμο στον καθένα. Άντε γιατί πολύ καφενές έχει γίνει το μαγαζί. Με τέτοια ανομβρία τίτλων θα έπρεπε να τρώνε την μπάλα και αυτοί περπατάνε....

squarelogic είπε...

σωστος φιλε κουτοχορτε!

Τζονυ εσυ δεν εγραφες περι πυγμης και σιδηρας πειθαρχιας?μου κανει εντυπωση που περνας ντουκου το θεμα του Εκι.Αν δεν κανω λαθος ειναι η 3η φορα(παπαδοπουλος/Γκεκας οι 2 προηγουμενες)που ΧΤΥΠΑ συμπαικτη του που ετυχε να του πει κατι!Και οχι,δεν βαζω καθολου στην ιδια ζυγαρια τον Μαντζιο που δεχεται το χτυπημα και μετα αμυνεται,με το λατινο που για 3η φορα επιτιθεται σε συμπαικτη του,με αφορμη καποια υποδειξη.Και σκεψου οτι δεν εχει παιξει καθολου για να εχει ειτε προηγουμενα μεσα απ τους αγωνες ή τα νευρα τσιτωμενα.
Ελα τωρα στη θεση των Ελληνων παικτων,που βλεπουν να τους χτυπα οποτε του πουν κουβεντα,να κανει μεγαλες δηλωσεις(χωρις να παιζει αντιστοιχη μπαλλα),να καταφερεται κατά πρωην συμπαικτων του μολις εφυγαν απ την ομαδα,και γενικως με την ανοχη της διοικησης(που βρηκε τον "καλο στρατιωτη Εκι"),να κανει μπαχαλο το κλιμα της ομαδας...Αμα τον βρουν σε κανα σκοτεινο δρομακι,θα θελουν να του σπασουν τα ποδια.Παρε τωρα αυτο το κλιμα και φτιαξε ΟΜΑΔΑ...
Πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα(και λιγοτερο ο Μαντζιος)και να γινει σαφες οτι αν επαναληφθει το περιστατικο εχει τελειωσει απ τον ΠΑΟ με προστιμο ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ του!Απο επιστημονικης πλευρας χρειαζεται οπωσδηποτε counseling για anger management!
Και οντως αλλη αδιαφορη εμφανιση πρεπει να τσουξει ασχημα!

Ανώνυμος είπε...

και πέρυσι είχε ορμήσει στον Δάρλα επειδή έκανε fair play

Kolka είπε...

Στον Εμπεντε βεβαίως δεν όρμησε, γιατί ο γκολκήπερ εκτός του ότι είναι θηριώδης στο μέγεθος είχε κάνει και μποξέρ στα μικράτα του. Θα τον ξάπλωνε με ρήξη σιαγώνος τον Αργεντίνο!

squarelogic είπε...

ε,τοτε καποιος με 'πυγμη" πρεπει να του εξηγησει οτι δεν τον διορισε κανενας βεληγκεκα στην ομαδα.Μας εχει παρει χαμπαρι ως λαο,και πουλαει τσαμπα παναθηναικοφροσυνη-ας ελπισουμε να παιξει μπαλλα φετος τουλαχιστον.Αντε,γιατι πολλα μας τακανε...