Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006

ANAKOINΩΣΗ ΘΥΡΑΣ 13........μάλλον δεν είμαστε 100 άτομα ραλίστα

Σύνδεσμος: Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13

Τις τελευταίες μέρες και ύστερα από τις αρκετές άσχημες εμφανίσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας με αποτέλεσμα τις δύο ντροπιαστικές ήττες και την ισοπαλία στο κύπελλο, παρακολουθούμε ξανά ένα θέατρο παραλόγου και μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Παναθηναϊκής κοινής γνώμης από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και από την προσκείμενη εφημερίδα.
Η καραμέλα της Ευρώπης βγήκε πάλι. Της Ευρώπης των 3, 4 και 5 γκολ των τελευταίων ετών. Της Ευρώπης των επιτυχιών από παίκτες που εκδιώχθηκαν από την διοίκηση που τους μνημονεύει τώρα. Ακούσαμε όμως και καινούργια επιχειρήματα. Το περσινό πρωτάθλημα χάθηκε για 3 βαθμούς (!!!), και το προπέρσινο για ένα δοκάρι. Είμαστε επιτυχημένοι αφού δεν έχουμε υποβιβαστεί και δεν χρωστάμε πουθενά και επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την απώλεια τίτλων έχει η διαιτησία. Η οποία λειτουργούσε υπέρ αυτών με τους οποίους συνεργαζόμαστε στην σούπερ λίγκα. Δεν ξέρουμε αν αυτά λέγονται συνειδητά ή για συγκεκριμένο σκοπό. Όποιο και από τα δύο να συμβαίνει πάντως, είναι το ίδιο επικίνδυνο.

Τώρα αν είναι μόνο 150 άτομα αυτά που αντιδρούν, φανταζόμαστε ότι όλο το υπόλοιπο γήπεδο θα τα «φιμώσει» τουλάχιστον. Το υπόλοιπο γήπεδο που αν συμφωνούσε με σας και διαφωνούσε με μας, θα ερχόταν με την Καλαμαριά, μια και ήξερε τι θα γίνει από τους δημοσιογράφους που μας κατευθύνουν, να μας δείξει πόσο άδικο έχουμε και πόσο δίκιο έχετε. Το υπόλοιπο γήπεδο που τόσα και τόσα χρόνια απέχει αηδιασμένο και ξενερωμένο. Αλλά αυτό το αφήνετε ασχολίαστο. Εμείς και στο επόμενο παιχνίδι εκεί θα είμαστε όπως τόσα χρόνια. Αυτούς για να τους φέρετε πίσω θα πρέπει να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα. Γράφετε για τους οπαδούς που πρέπει να στηρίζουν συνέχεια και να αποδεικνύουν το «στις χαρές και στις λύπες μαζί». Και όταν οι λύπες είναι κατά πολύ περισσότερες και οι χαρές αφορούν ένα ντέρμπυ τη χρονιά ή ένα ευρωπαϊκό ημίχρονο; Γράφετε για «παντελονάτους» που δεν έχουν σχέση με την παλιά Θύρα 13. Ίσως να έχετε δίκιο. Αν ήταν όπως έπρεπε η Θύρα 13 σήμερα, όλοι εσείς δεν θα είχατε καμιά σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Για πείτε μας εσείς λοιπόν, τι θα κάνατε σε κάποιον που επηρεάζει αρνητικά και με τόσο άσχημο τρόπο τόσα χρόνια, ό,τι αγαπάτε περισσότερο στη ζωή; Ποια θα ήταν η σωστή αντίδραση; Η μηδαμινή των πρώτων χρόνων της δεκαετίας, τότε που η ομάδα υπέστη ήττες και αποκλεισμούς, ντροπές για την ιστορία του συλλόγου και δεν κουνήθηκε φύλλο; Μήπως δεν τα έχουμε δοκιμάσει όλα; Από καμία, μέχρι όλων των ειδών τις αντιδράσεις έχουμε δοκιμάσει. Αν δεν φτάνατε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σε αυτό το σημείο, θα αντιδρούσαμε;

Αν παρά τις κακές εμφανίσεις και τις ντροπιαστικές ήττες βλέπαμε, ανθρώπους Παναθηναϊκούς που ξέρουν την δουλειά τους, ή έστω το ένα από τα 2, ανθρώπους που γνωρίζουν που βρίσκονται, ανθρώπους που σκύβουν το κεφάλι, κλείνουν το στόμα και δουλεύουν μέχρι να έρθει το σωστό αποτέλεσμα, ανθρώπους που μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν πειραματίζονται στην πλάτη του Παναθηναϊκού, ανθρώπους που διαισθάνονται την κρισιμότητα των ευθυνών τους και προχωρούν σε σίγουρες και όχι δοκιμαστικές λύσεις, ανθρώπους που δεν αποπροσανατολίζουν τον κόσμο ούτε βλέπουν φαντάσματα, θα αντιδρούσαμε; Το παράδειγμα του μπάσκετ κατά την διάρκεια της πενταετίας 1991-1996, απαντάει μόνο του. Και υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, τωρινά ή παλαιότερα σε όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού.


Εμείς δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας. Έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν. Είναι λάθη όμως από πάθος και αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Και έχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε να τα ελαττώσουμε. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχουμε εμείς τις τύχες της ομάδας στα χέρια μας. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις λανθασμένες επιλογές παικτών, προπονητών και συνεργατών. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Η δράση σας προκαλεί αντίδραση. Δυστυχώς για τον σύλλογο και ευτυχώς για σας, κατά πολύ μικρότερη και σχεδόν σπάνια. Αν όμως δεν υπήρχε δράση, δεν θα υπήρχε αντίδραση. Κυρίως όμως, αν πιστεύατε ότι κάνετε λάθη, δεν θα σας απασχολούσαν οι αντιδράσεις. Εσείς όμως πιστεύετε ότι πράττετε σωστά και ασχολείστε με τις αντιδράσεις. Αυτό είναι το χειρότερο. Και επιτέλους ας αποδεχθεί την πρόσκληση για μια συνάντηση ο ιδιοκτήτης, μετά από τόσο καιρό που το ζητάμε επανειλημμένως από τον εκπρόσωπό του.
Κύριοι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός μικραίνει εξαιτίας σας. Δεν το βλέπετε, δεν το αισθάνεστε, δεν σας ενδιαφέρει. Κάθε ομάδα πλέον πιστεύει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό εντός ή εκτός έδρας. Κι εσείς τα ρίχνετε μόνο στους διαιτητές, στους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Γενιές χάνονται ή μεγαλώνουν με λάθος ιδανικά και με λάθος τρόπο ζώντας τον Παναθηναϊκό δεύτερο ή τρίτο. Κύριοι κάντε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό μεγάλο, ούτως ώστε να δικαιολογεί την αλαζονική συμπεριφορά σας. Αλλιώς αλλάξτε συμπεριφορά μέχρι να γίνει μεγάλος. Κύριοι ξεχάστε τις εποχές που δεν είχατε αντίπαλο και παίζατε μόνοι σας και παρ’ όλα αυτά μοιραζόντουσαν οι τίτλοι. Τα τελευταία χρόνια έχετε αντιπάλους που πονάνε την ομάδα τους και ξέρουν από ποδόσφαιρο και πώς να παίρνουν αποτελέσματα με καθαρούς ή βρώμικους τρόπους. Εκτός κι αν για σας δεν είναι αυτοί οι αντίπαλοι, αλλά εμείς. Αναλάβετε επιτέλους για μια φορά τις ευθύνες σας. Αντρίκια.

Υ.Γ. Ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 δεν επιθυμεί πλέον την δημοσίευση κάθε τύπου ανακοινώσεών του, από την εν λόγω «προσκείμενη» εφημερίδα.

Οι Σύνδεσμοι:

Σύνδεσμοι Αττικής:

Ανατολική Αττική
Αργυρούπολη
Βόρεια Προάστια
Γκύζη
Γλυφάδα
Γούβα
Green Web Fans
East End
Ελληνορώσων - Νέο Ψυχικό
Ζωγράφου
Ηλιούπολη
Καματερό - Μενίδι
Κολωνός
Κορωπί
Λαύριο
Mad Boys
Μεσόγεια
Μπραχάμι - Παλαιό Φάληρο
Νίκαια - Κορυδαλλός
Πατήσια
Περιστέρι
Πετρούπολη - Νέα Λιόσια
Underground Shamrock (Καλλιθέα - Πετράλωνα)
Χαϊδάρι

Σύνδεσμοι επαρχίας:

Αγρίνιο
Αίγιο
Αλεξανδρούπολη
Αλιβέρι
Αμαλιάδα
Αμοργός
Άργος
Άρτα
Βόλος
Γαστούνη
Γιάννενα
Δράμα
Ερέτρια
Ζάκυνθος
Ηράκλειο
Θεσσαλονίκη
Καβάλα
Καλαμάτα
Κέρκυρα
Κιάτο
Κοζάνη
Κομοτηνή
Λαμία
Λιβαδειά
Λήμνος
Μεσολόγγι
Μυτιλήνη
Νάξος
Ναύπακτος
Ξάνθη
Ορεστιάδα
Πάρος
Πάτρα
Πρέβεζα
Πύργος
Ρέθυμνο
Ρόδος
Σάμος
Σητεία
Σκιάθος
Σύρος
Τρίκαλα
Τρίπολη
Χαλκίδα
Χανιά
Χίος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 δεν επιθυμεί πλέον την δημοσίευση κάθε τύπου ανακοινώσεών του, από την εν λόγω «προσκείμενη» εφημερίδα.


Έτσι... Να πέσει και σε τριψήφιο αριθμό φύλλων (ούτως ή άλλως τα μισά φύλλα τα παίρνουν άλλοι δημοσιογράφοι) να δω με τι οικονομικά στοιχεία θα δικαιολογούν την επιβίωση της εφημερίδας.. Πώς θα κρύψουν την χρηματοδότηση.

Παρεπιμπτόντως δεν αναφέρανε τίποτα για την ανακοίνωση στο σημερινό τους φύλλο. Πώς κι έτσι...

Old Boy είπε...

Όντως οι εμφύλιοι είναι ό,τι χειρότερο.
Ωστόσο θα συμφωνήσω με τα περισσότερα σημεία της ανακοίνωσης.
Και για την Ευρώπη των τελευταίων ετών και για το απίστευτο του Τζίγγερ ότι χάσαμε πέρσι το πρωτάθλημα για 3 πόντους και για το ότι η ιδιοκτησία φέρεται να πιστεύει ότι τα λάθη δεν είναι δικά της.
Αλλά ενώ η ανακοίνωση είναι σε μεγάλο βαθμό σωστή, προσωπικά δεν γουστάρω ΚΑΘΟΛΟΥ την ειρωνεία σε βάρος της ομάδας από την εξέδρα. Ούτε τους Ευαγγελισμούς, ούτε τις γιούχες στον τραυματία Έκι.

Thrass είπε...

Συμφωνώ κατά 99% με την ανακοίνωση και 100% με τον Old Boy από πάνω.

@petrosskl είπε...

και εγώ συμφωνώ με τον old boy...
με τον pappas10 δεν συμφωνώ...
και εγώ διάβαζα ντέρμπυ αλλά την έκοψα μόλις έγινε Πρωταθλητής... χέσε μας ρε Γκότζο!
ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13!

ΥΓ. τώρα ΔΕΝ διαβάζω καμμία... μόνο Α.Η. καμιά φορά λόγω ιστορίας και DVD... αφού είμαστε μπουρδέλο να δείχνω στο παιδί μου ότι κάτι είμαστε (ή ήμασταν...)
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον old boy.

Μάλλον αναμενόμενη η Ανακοίνωση. Το πράγμα σιγόβραζε από καιρό. Πάντως, παρά τα πάρα πολλά σωστά που λέει, έχει μερικά πολύ προβληματικά σημεία.

1. "Η καραμέλα της Ευρώπης". Για τις ευρωπαϊκές πορείες της ομάδας μίλησε ο Τζίγγερ στα όρθια, όταν του την έπεφταν κάποιοι δημοσιογράφοι μετά τη συνάντηση της Σούπερ-Λίγκας. Δεν απευθυνόταν στον κόσμο μας, αλλά σε δημοσιογράφους και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ εκεί που τους θύμισε τι εστί ΠΑΟ.

2. Το σημείο που λέει "ξεχάστε τις εποχές που παίζατε μόνοι σας και παρολαυτά μοιράζονταν οι τίτλοι". Ποιές εποχές εννοεί η Ανακοίνωση; Και ποιοί ήταν αυτοί, που έπαιζαν μόνοι τους, και στους οποίους αναφέρεται στο β' πληθυντικό;

3. Στη συνέχεια του παραπάνω λέει ότι "τώρα υπάρχουν αντίπαλοι που πονάνε την ομάδα τους, ξέρουν από ποδόσφαιρο και ξέρουν να παίρνουν τ' αποτελέσματα με καθαρό ή βρώμικο τρόπο". Σε συνδυασμό με το αποπάνω, τι εννοεί;

Τελοσπάντων, ο εμφύλιος ξέσπασε. Ανοιχτά πλέον. Είναι πολύ λυπηρό αλλά αναμενόμενο. Ακόμα πιο λυπηρό που μπλέκουν στην Ανακοίνωση την ΚΑΕ. Κι αυτό όμως αναμενόμενο. Ο κύβος φαίνεται ότι ρίχτηκε.

Να δούμε ποιός θα την πληρώσει.

Thrass είπε...

Τζόνυ, για το (2): ασφαλώς εννοείται η εποχή τού Καπετάνιου. Είχε τότε το πάνω χέρι, αλλά δεν απαγόρευε και στους άλλους να παίρνουν κανένα πρωτάθλημα, όταν ο Παναθηναϊκός δεν τραβούσε.
Οπότε το "παίζατε μόνοι σας" αναφέρεται στους Βαρδινογιάννηδες σαν οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Thrass ΟΚ, αλλά σε συνδυασμό με το (3) που έπεται; Δηλαδή επί Κάπτεν δεν υπήρχαν αντίπαλοι που να πονούσαν την ομάδα τους; Και το λέω αυτό σε συνάρτηση μ' εκείνα που έλεγα στον Κουτόχορτο για την 20ετία Καπετάνιου: ότι πήραμε ΜΟΝΟΝ 6 πρωταθλήματα τότε! Δηλαδή δεν άφηνε τους άλλους να παίρνουν "και κανένα πρωτάθλημα" απλά, όπως λες.

Κι αυτό μπορεί να έχει 2 ερμηνείες: ή ότι και ο Κάπτεν δεν πολυνοιαζότανε για την ομάδα, ή ότι στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πολύ πολύπλοκα.

Τελοσπάντων ελπίζω αυτή η Ανακοίνωση να δράσει σαν ηλεκτροσόκ, θετικά. Παρ' ότι αμφιβάλλω, το εύχομαι.

Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διαβάζω Derby και κάποιες φορές Αθλητική Ηχώ και Πράσινο Τύπο. Απαξιώνω τελείως τις δήθεν αντικειμενικές φυλλάδες (αν και καμμιά φορά τις ξεφυλλίζω κι αυτές).

Αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου μα καθόλου τον πόλεμο (και της Ανακοίνωσης αλλά όχι μόνο) εναντίον του Derby και του Γκόντζου.

Ότι είναι "τζιγγερική" φυλλάδα, αυτό είναι πασίγνωστο κι άλλωστε ποτέ δεν το έκρυψε. Όποιος λοιπόν το διαβάζει, ξέρει καλά με τι έχει να κάνει κι αν έχει λίγο μυαλό μπορεί να κρίνει - όποιος πάλι δεν έχει λίγο μυαλό, ό,τι και να διαβάσει άσ' τα να πάνε.

Βρίσκω μάλιστα ΠΑΡΑΛΟΓΟ και τρελούτσικο το να λένε οι επικριτές του Derby από τη μια μεριά ότι πουλάει ελάχιστα φύλλα κι από την άλλη να τo πολεμάνε λες κι έχει τεράστια μαζική διάδοση! Σιγά την ... Pravda σε τελική ανάλυση.

left-handed είπε...

το ντερμπυ ειναι η μονη εφημεριδα που πολεμησε την ανακοινωση σα να την εγραψαν οπαδοι αλλης ομαδας. πιαστηκε απο 2 φρασεις (και αυτες οχι ολοκληρες) για να αποπροσανατολισει για αλλη μια φορα οσους μπορει.
ειχε ηδη βεβαια προηγηθει πυρινο αρθρο του στο πρωτοσελιδο (για να το διαβασει και κανενας) με το οποιο πληροφορουσε οτι καποιοι οπαδοι ειναι ετσι και καποιοι αλλιως...
εγω το εξελαβα αυτο σαν προσπαθεια διχασμου.

αληθεια γιατι δε δειχνουν τοση πρεμουρα για το τι φταιει στην ομαδα?
στο σαντινιον επεφταν κορμια?