Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2006

God saves the Fisherman

Μετά την νέα μνημειώδη εμφάνιση της Γαβριέλας χτες, έχω να πώ μόνο το εξής.....ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ να μην φύγει ο Νορβηγός ψαράς. Ο άνθρωπος και ευεργέτης έχει καταφέρει να κάνει μία ομάδα χωρίς παρόν, χωρίς μέλλον-καθώς όλοι είναι παππούδες με τριγλυκερίδια και ουρία-και βέβαια χωρίς σύστημα, νοοτροπία και πειθαρχία. Είναι ανούσιο να πώ ότι είναι απίστευτη ευκαιρία να τους ρίξεις 5 και να το θυμούνται για δέκα γενεές. Ο άνθρωπος είναι πραγματικά άσχετος....ένα πράγμα είχαν να λένε..."Το απόρθητο Καραϊσκάκη".....πάει κι αυτό. Από τεσσάρα σε τριάρα πάνε και με αντιπάλους είτε υποδεέστερους, είτε με σοβαρές ελλείψεις. Θα μου πείτε "γιατί μιλάς γι'αυτούς, αφού είναι αρχή όλων να μιλάμε μόνο για μας"?.....Πολύ σωστά. Αυτός ήταν ο πρόλογος για την διαπίστωση που ήθελα να κάνω.

Αυτός ο Χατζατζάρης ήταν η κορυφαία επιλογή και πόθος του ραλίστα για τον πάγκο πριν δυόμισι χρόνια, και μόνο από συγκυρίες δεν ήρθε και γλιτώσαμε. Αυτό για να θυμόμαστε...γιατί όπως δεν έχει μνήμη....δεν έχει μέλλον.

28 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

το "γλιτώσαμε" βέβαια είναι κάπως υπερβολικό γιατί ήρθαν άλλοι ακόμα χειρότεροι.....

@petrosskl είπε...

εγώ το είπα ότι αυτά που έλεγε ο Κίβου στην συνέντευξη έδειχναν ότι η Ρόμα έχει καταλάβει με ποιους έχει να κάνει. Και όντας πρόσφατο το σκάνδαλο στην Ιταλία δεν νομίζω ότι υπήρχε περίπτωση η Ρόμα βλέποντας τον επί 10 χρόνια (μείον ένα ε; μην ξεχνιόμαστε) πρωταθλητή Ελλάδος να μην έχει νίκη εκτός έδρας 10 χρόνια στο Ch.L. και να έχει περάσει τους ομίλους 1 φορα (αν δεν κάνω λάθος), δεν κατάλαβε τι γίνεται και στη χώρα μας... και νίκησε.. τι δύσκλολο!
ένα έχω να πω τώρα:
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ! χεχε!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την νέα μνημειώδη εμφάνιση της Γαβριέλας χτες...

Κρύβε λόγια αδελφέ, κρύβε λόγια. Τουλάχιστον μέχρι να λήξει ο αγών μας το βράδυ :P

Kolka είπε...

Ρε συ Κουτόχορτε, να την πέφτουμε στον Βαρδινογιάννη γιατί να μην την πέφτουμε, κι εγώ μαζί σου είμαι στα περισσότερα απ' όσα έχεις γράψει. Αλλά να του την πέφτουμε για ένα λάθος που ΠΑΡΑΛΙΓΟ να κάνει αλλά ΔΕΝ έκανε, πάει πολύ. Οσο για τους γάβρους, θυμίζω εκείνο το σύνθημα που φώναζαν οι Αρειανοί στους Παοκτζήδες, στο μπάσκετ: "Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ!!!"

warzycha είπε...

χμμ, όπως και συ παραδέχεσαι όμως κουτόχορτο, πήραμε χειρότερους προπονητές από τότε. Ας ελπίσουμε τουλάχιστο να δούμε κάτι καλύτερο από δω και στο εξής. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Όμως τη φετινή χρονιά δεν την υπολογίζω. Ας μην κάψουμε τον προπονητή, έχει σκληρή δουλειά μπροστά του. Και φταίει και πάλι η διοίκηση που αντί να χαμηλώσει τον πήχυ και να πει, φέτος έγιναν σφάλματα, πρέπει να ανασυνταχθούμε και να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, δεν λέει τίποτα και κάποιοι μπορεί να περιμένουν πρωτάθλημα και ΟΥΕΦΑ. Για μένα κακώς. Όχι ότι το πρωτάθλημα είναι ανέφικτο, άλλωστε δεν έχουμε και καμιά τεράστια διαφορά. Ας θυμηθούμε το μακαρίτη τον Κυράστα και ας κρατήσουμε μια πισινή. Ας πούμε ότι δεν πάμε για τίποτα, όπως έλεγε και κείνος, και στο μεταξύ αν παίξουμε μπάλα, ποτέ δεν ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον είδαμε ομάδα στο γήπεδο. Πάντως, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Thrass είπε...

Κάποτε έβλεπα τα χάλια τους στην Ευρώπη και χαιρόμουν. Τώρα δεν μπορώ να χαρώ. Γιατί τους βλέπω και σκέφτομαι "είμαστε χειρότεροι από αυτούς!".

Ανώνυμος είπε...

@ Thrass έχεις σοβαρό πρόβλημα αν δεν μπορείς να χαίρεσαι με τα κουνήματα της Γαβριέλας και σκέφτεσαι ότι έχουμε ... τα ίδια χάλια μ' αυτούς! Μα είναι δυνατόν ν' ακούνε τέτοια τ' αφτιά μου από ένα παναθηναϊκό; ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΒΡΙΕΛΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΑΣ!!!

Αυτά που λες φίλε μου τα λένε τα ΛΑΜΟΓΙΑ, οι "αντικειμενικοί" του Κυκλώματος καθημερινά σε ράδιο και τουβού: "Ε, πώς να χαρείς σαν παναθηναϊκός με τέτοιες εμφανίσεις" - κι ας έχει στο μεταξύ η ομάδα σου περάσει π.χ. στους ομίλους ενώ οι απέναντι έχουνε καταπιεί 4άρες και 3άρες!!! Και τα λένε αυτά τα ΛΑΜΟΓΙΑ, γιατί μας θέλουνε μόνιμα ηττοπαθείς και ΜΙΖΕΡΟΥΣ, να μη μπορούμε να χαρούμε ούτε ακόμα κι όταν ΝΙΚΑΜΕ!

Εδώ 4άρα έφαγε η Γαβριέλα και 3άρα η Χανούμα, και το μόνο που άκουγες από τα ΛΑΜΟΓΙΑ ήτανε πως "παίξανε καλά, το σκορ τους αδικεί, ήτανε άτυχοι" - ακόμα και μετά το 2-2 με τη Σιχτίρ, που έπαιζε με 2 ψευτομπακ και χωρίς τερματοφύλακα, διαλαλούσαν ότι η Γαβριέλα "πέτυχε το στόχο της"!

ΕΝΩ, ω τι περίεργον, σοκάρομαι, όταν εμείς νικάμε κι είμαστε Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (και βασικός αιμοδότης της Εθνικής που πήρε το Euro), χωρίς ποτέ να έχουμε χρεώσει κανέναν Έλληνα πολίτη με τα φέσια μας σαν τη Γαβριέλα και τη Χανούμα ... και που γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να πλένουνε το στόμα τους 1000 φορές πριν πούνε τη λέξη "Παναθηναϊκός" οι αλήτες ... μόλις νικήσουμε αρχίζουν το βιολί "ω μα τι εμφάνισις ήτο τούτη, ω πόσο πρέπει να θλίβεται ο αγνός παναθηναϊκός οπαδός, ω πόση εντροπή θα νιώθει αν δεν είναι τσάτσος βεβαίως βεβαίως, ω θλίψις και οδυρμός"!!!

Για κοιτάξου φίλε Thrass γιατί μου φαίνεται ότι ακούς πολύ ράδιο...

Thrass είπε...

Τζόνυ, με αυτά που λες συμφωνούσα απόλυτα μέχρι πριν δυο χρόνια. Την αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν την έχω σε καμία υπόληψη, άλλωστε, δεν της δίνω καμιά σημασία. Ξέρω τι συμβαίνει εκεί.

Αλλά από τη στιγμή που δεν είμαι σε θέση, σαν ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, να επιδείξω κάτι καλύτερο στην Ευρώπη από ό,τι οι άλλοι, δε βλέπω για ποιό λόγο μπορώ να υπερηφανεύομαι για το παρόν μου.

Οπότε η γνώμη μου είναι η εξής: Τελευταία χρονιά που ήμαστε καλύτεροι από το γαύρο ήταν όταν πήραμε το νταμπλ. Όχι γιατί ήμαστε καλοί, αλλά επειδή είχαμε κάποιες μονάδες που έκαναν τη διαφορά (Μουνχ κυρίως, Μπασινάς, Παπ σε κέφια και Μιχαλάκης). Πέρυσι ήμαστε κατώτεροι, που δε σημαίνει ότι βελτιώθηκαν αυτοί, αλλά ότι χαλάσαμε εμείς (υπερβολικά μέτριο υλικό). Φέτος, μέχρι τώρα, είμαστε πάλι χειρότεροι. Εκείνοι είναι άθλιοι, εμείς τρισάθλιοι. Υπάρχουν δυνατότητες βέβαια, αντίθετα με πέρυσι, αλλά δε μου επιτρέπω να γίνω αισιόδοξος μέχρι να τις δω να πραγματώνονται.

Old Boy είπε...

Συγγνώμη παιδιά, επειδή δεν παρακολούθησα, μήπως ξέρει κανείς πόσο ήρθε ο Ολυμπιακός με τη Ρόμα;

warzycha είπε...

Εγώ συμφωνώ με thrass και δεν μηρυκάζω την άποψη κανενός αθλητικογράφου. Είμαστε χειρότεροι, μακράν, αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό και εγώ δεν έχω κέφι να χλευάσω. Η βελτίωση ευελπιστώ ότι έχει ήδη ξεκινήσει. Όμως, ας βλέπουμε τα πράγματα ξεκάθαρα, αδέρφια: Παρότι ελαφρά βελτιωμένοι, θα μπορούσαμε και να μη νικήσουμε χθες, αν δεν είχαμε τον Εμπέντε (δείτε τις φάσεις). Παίζαμε με μια πολύυυυ αδύναμη ομάδα, η οποία μας χάρισε δύο γκολ που δεν χαρίζονται. Κάντε λοιπόν την αναγωγή και σκεφτείτε τι γλέντια θα γίνονταν αν παίζαμε φέτος στο CL.
Παρόλα αυτά, επειδή δεν παίζουμε, ας κοιτάξουμε να δούμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω θα περάσουμε στους ομίλους και ευελπιστώ ότι μετά τα Χριστούγεννα θα είμαστε σαφώς καλύτεροι και τότε θα τα πούμε με τους φίλτατους γέροντες του λιμανιού.

Ανώνυμος είπε...

@ thrass και warzycha νομίζω ότι έχουμε χάσει μια σημαντική διάσταση του ποδοσφαίρου και έτσι το έχουμε στεγνώσει ... ναι, και υπό τις ευλογίες και παραινέσεις των "αντικειμενικών" για τα δικά τους συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η διάσταση αυτή είναι του παιχνιδιού και της καζούρας, της χαράς όταν εσύ νικάς ακόμα και με μισό-μηδέν (ειδικά σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση), ενώ ο απέναντι, που κυκλοφοράει διαρκώς σα φουσκωμένος διάνος, τον πίνει ασύστολα.

Σίγουρα κι εμένα δεν με ικανοποιεί καθόλου η ομάδα μας! Την θέλω κι απαιτώ να είναι κλάσεις ανώτερη από αυτό που βλέπω. ΑΛΛΟ όμως αυτό και ΑΛΛΟ το να θλίβομαι μονίμως, να μιζεριάζω διαρκώς και τελικά να μη μπορώ τελικά να χαρώ με τα γελοία στραπάτσα του ψευτόμαγκα απατεώνα, και να μη νιώθω αρκετά ΑΚΜΑΙΟΣ ώστε να τον καζουριάσω όμορφα κι ωραία! ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, δεν είναι ΥΓΙΕΣ αυτό, ούτε από ψυχολογική ούτε κι από αθλητική απόψη! Όποιας ομάδας οπαδός κι αν είσαι, στην τελική, πόσο μάλλον του Παναθηναϊκού!

Κοιτάχτε ρε παιδιά, εδώ η Γαβριέλα έφαγε 4 από Βαλένθια κι η Χανούμα 3 από Λιλ, κι από την ίδια στιγμή ΟΛΟ το Κύκλωμα κινητοποιήθηκε αυτόματα ώστε να κάνει τι; ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ, δικιολογώντας και τ' αδικιολόγητα, προμοτάροντας φτηνές θεωρίες περί "μπάτζετ" και άλλα φαιδρά ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΣΚΟΠΟ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, μ' εμάς Ο,ΤΙ κι αν κανει η ομάδα μας, χάσει ή κερδίσει, παίξει ή δεν παίξει καλά, αυτομάτως ΟΛΟ το Κύκλωμα κινητοποιείται ώστε να κάνει τι; ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ακόμα και τη ΔΙΧΟΝΟΙΑ! Με επιχειρήματα; Τα γνωστά περί "θλίψης για την εικόνα της ομάδας", κι όλα όσα ανέφερα, που τα γνωρίζετε καλά ΚΙ ΟΜΩΣ βλέπω ότι δεν έχετε ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ απέναντί τους αλλά κάπου τα συμμετίζεστε και τ' αναπαράγετε.

Λοιπόν, εμείς οι Παναθηναϊκοί ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξέρουμε ποιόν ιστορικό σύλλογο υποστηρίζουμε, ποιό είναι το ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ του διαχρονικά (σταθερό είτε όταν είμαστε καλοί στο γήπεδο είτε όταν είμαστε για τα μπάζα) και επιτέλους να μάθουμε ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ από τη μιζέρια και το τσάκισμα του ηθικού μας, που προσπαθεί λυσσαλέα να μας επιβάλλει εδώ και μια 10ετία το Κύκλωμα και στο οποίο, σαν παλιός, διαπιστώνω δυστυχώς ότι κάμποσοι από μας έχουνε μασήσει ... αντί όλα αυτά να τους κάνουν ακόμα ΑΚΜΑΙΟΤΕΡΟΥΣ με βάση άλλωστε το περίφημο "ό,τι δε με σκοτώνει, με δυναμώνει".

ΒΟΥΛΩΣΤΕ Τ' ΑΦΤΙΑ ΣΑΣ στις "αντικειμενικές" σειρήνες και μη συμμερίζεστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ από τα "επιχειρήματά" τους!!!

Αυτό είναι όλο αδέρφια! ΣΗΚΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, πριν ζητείστε από την ομάδα να το σηκώσει!!!

Kolka είπε...

Εχει δίκιο σε πολλά σημεία ο Τζόνυ και σας το λέω από μέσα αυτό, γιατί διατηρώ άριστες σχέσεις με πλείστους όσους αθλητικούς συντάκτες.
Από εκεί και πέρα έχω να πω ότι χθες είδαμε την ουσιώση διαφορά ανάμεσα στον Μουνιόθ και στον Μπάκε: Ο ένας είναι της δουλειάς (μέτριος, καλός, άριστος, δεν έχει σημασία) και ο άλλος δεν είναι.
Παραθέτω επίσης το link για την νέα εμφάνιση της Αμπυ Σουμ με φωτό από το σημερινό sportime.gr Για να θυμόμαστε κι εμείς το μοναδικό καλό που έφερε η άφιξη του Σουμ στην ομάδα μας -και μην μου μιλάτε για νταμπλ, γιατί νταμπλ έχουμε πάρει και με τον Πάκερτ!
http://www.sportime.gr/football_inside.asp?article_id=32529

squarelogic είπε...

και γιατι ρε τζονυ ειναι ολο το κυκλωμα εναντιον μας,ενω στηριζει ακομα και την φτωχη ΑΕΚ?καταλαβαινω οτι ο Κοκκαλινος εσπρωχνε σωστα το χαρτι και ταιζε πολλους απ τους "αντικειμενικους".Μαγκια του κι απο μια μερια,αν θελεις που μπηκε νεος σε ενα χωρο που διαφεντευε αλλος και σε 3-4 χρονια του πηρε και το σεντονι,και ντροπη των δικων μας φεουδαρχων,που νομιζουν οτι στο ακουσμα του ονοματός τους και μονο ολοι πρεπει να υποκλινονται.Ομως πως εξηγεις οτι προστατευεται και η ΑΕΚ?εκτος αν η εντολη ειναι να υπονομευεται μονο ο κυριος αντιπαλος,δηλ.εμεις.
Δεν βοηθουν ομως και τα πρασινα παπαγαλακια(Μενιος.Γκοτζος,Κοντος..)που αναπαραγουν αμασητες τις παπαριες της ιδιοκτησιας.Συμπερασμα?οι δημοσιογραφοι στην ελλαδα ειναι κορυφαιοι στη διαπλοκη και δεν πρεπει να δινουμε σημασια,ειδικα αν αναλογιστουμε και ποσο πολλοι ειναι,ποσα μεσα,εκπομπες κλπ πρεπει να τροφοδοτησουν με αποτελεσμα να μεγεθυνουν ανυπαρκτα ζητηματα.

squarelogic είπε...

@τζονυ

σωστο αυτο που λες για την καζουρα αλλα η γλυκα της υπαρχει οταν ξερεις οτι αυτο που λες ειναι αληθεια και πονα τον αλλον,οχι οταν κι αυτος μπορει να πει τα ιδια και χειροτερα για σενα.Επι του πρακτεου λοιπον θα διαφωνησω με τους περισσοτερους,για μενα ο γαυρος επαιξε αρκετα καλα,σιγουρα πολυ καλυτερα απ οτι μπορουμε να παιζουμε εμεις τωρα,και οι ηττες του οφειλονται σε μια τραγικη ειρωνια:οτι οι ιδιοι παικτες που παιρνουν μονοι τους τα ματς(της πλακας)στην Ελλαδα,ειναι η αιτια που δεν μπορει να σταυρωσει νικη στα σοβαρα ματς της ταχυτερης Ευρωπης.Το δραμα του ειναι οτι για να ελπιζει οτι θα κανει κατι στην Ευρωπη πρεπει να γκρεμισει την ομαδα που παει περιπατο στην Ελλαδα.Ας ελπισουμε ο εργατικος Μουνιοθ να βελτιωσει τα πραγματα,να αντιληφθει κι ο Τζιγγερ οτι η ομαδα πονα στην αμυνα και στο κεντρο και να γινουν οι αναγκαιες διορθωτ.κινησεις ,και τοτε ισως να μπορουμε να ξανακανουμε πλακιτσα στους γαυρους με την καρδια μας.

warzycha είπε...

Ωραία τα είπες squarelogic, με κάλυψες απολύτως. Συμφωνώ επίσης και για τις "θεωρίες συνωμοσίας". Υπάρχουν δεν υπάρχουν, εγώ δεν βασίζω αυτό που λέω στα γραφόμενα στον αθλητικό τύπο, πολύ απλά γιατί δεν διαβάζω καν αθλητική εφημερίδα! Η συνείδησή μου μού επιβάλλει να νοιώθω και να πράττω έτσι. Εννοείται ότι η καζούρα είναι μέσα στο παιχνίδι, εννοείται ότι θα κάνω πλάκα στους φίλους μου γάβρους, το θέμα είναι όμως ότι μέσα μου, δεν το αισθάνομαι. Γιατί εχω δει καλύτερα, γιατί ο πήχυς είναι ψηλά, γιατί θυμάμαι εκτός έδρας νίκες επί του Άγιαξ, γιατί τώρα βλέπω να δεινοπαθούμε με τυχαίους μεταλλουργούς και λοιπούς. Γιατί η Γαβριέλλα έχει μεν όλα αυτά τα συμπλέγματα, αλλά από εμάς παίζει καλύτερα. Άλλωστε δεν νομίζω να παίζει και κανείς χειρότερα από εμάς φέτος. Είναι άθλιος ο γάβρος; Εμείς αθλιότεροι. Δεν θα βγω να το βροντοφωνάξω, αλλά μέσα μου το ξέρω, και μου το υπενθυμίζει συνέχεια και ο μίζερος Παναθηναϊκός κάθε φορά που παίζει.

Κακά τα ψέματα: Και η ΑΕΚ ακόμη, κι ας έχει θεωρητικά κατώτερο υλικό, έχει παίξει καλύτερα από εμάς, αν παίζαμε με τη μέτρια Λιλ καμιά τριάρα θα τρώγαμε (έχετε δει την άμυνά μας;)

Πιστεύω ότι αυτά θα αλλάξουν, δεν είμαι απαισιόδοξος. Και ας με ξενερώνουν οι παπάρες που πάνε και κάνουν 7μηνο συμβόλαιο στον Μουνιόθ, υποχρεώνοντάς τον να κυνηγήσει το αποτέλεσμα για να μη θεωρηθεί αποτυχημένος. Και ας με ξενερώνουν τόσα και τόσα άλλα. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να ρολλάρει. Με λίγη τύχη θα την πάρουμε τη ΑΕΚ. Αν δεν έχουμε τύχη πολύ φοβάμαι ότι δεν... και η ΑΕΚ έχει στηρίξει πολλά στο φάρδος της τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

@ warzycha και squarelogic δεν είναι "θεωρία συνωμοσίας" αυτό που επισήμανα και που μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας, ότι δηλαδή το Κύκλωμα προστατεύει το ηθικό των οπαδών της Γαβριέλας και της Χανούμας, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να τσακίσει το δικό μας ηθικό. Ούτε πρόκειται καν περί συνωμοσίας ρε παιδιά. Απλά τα πράγματα, μιλάμε για την ομάδα του Θείου και για την ομάδα του Άρθρου 44 ενός "ομίλου" λέει ΑΓΝΩΣΤΩΝ, αν δεν κάνω λάθος, ιδιοκτητών (καλό μαγαζί, πήγε για φαλιμέντο, στηρίχτηκε και πρέπει να φέρει πίσω κατιτίς σ' αυτούς που το στήριξαν).

Ως προς τη μπάλα τώρα. Φοβερή μπάλα η Γαβριέλα: πολυμελής άμυνα στύλ Αιγάλεω και κάτω, Γεωργάτος πάσα στον Τζόρτζεβιτς που είναι και παλιοί γνωστοί (που να πασάρεις τώρα σε αγνώστους), γιόμες 30 μέτρων μπας και βρούνε το Μιχαλάκη αφύλαχτο, 2-3 πιλάλες του Καστίγιο και φυσικά ... άφθονες βουτιές έξω από τη μεγάλη περιοχή για κανά φάουλ δωράκι στο γερο-Ρίμπο και μέσα στην περιοχή για κανά πέναλτι δωράκι στο Τζόλο. Και μόνο άμα είδατε τις καταδύσεις των Τζόλου, Καστίγιο στο ματς με τη Ρόμα και αμέσως μετά το ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ προς το διαιτητή, τα έχετε καταλάβει ΟΛΑ! Δηλαδή απλά: άμα στο ματς με τη Ρόμα σφύριζε π.χ. ο Κασναφέρης, θα είχαμε κανονικό το γκολ που ακυρώθηκε (λόγω φαουλάρας του μπαρμπα-Γιώργου στον ιταλό γκολκίπερ) + ένα πέναλτι υπέρ της Γαβριέλας = αμέσως αμέσως 3-0 υπέρ της παστρικιάς και τέζα όλοι! Αμέ;

Και μιλάμε για μια ομάδα που πέρσι ... ανανεώθηκε με ΔΥΟ παίκτες όλους κι όλους, κι άλλους ΔΥΟ φέτος (Ζεβλάκωφ, Σέζαρ).

Εμείς σίγουρα είμαστε χάλια, αλλάξαμε προπονητή, παίξαμε ματσάκια με υπηρεσιακό που ουδέποτε έχει κοουτσάρει, κι ο Μουνιόθ δούλεψε ΜΙΑ βδομάδα όλη κι όλη.

ΩΣΤΟΣΟ με τη Χάποελ φάνηκε πως επιτέλους μπήκε ένα ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ, ένα πρόγραμμα, οι γραμμές ήτανε κοντά σ' όλο το ματς, επιτέλους αλλάχτηκαν 10 μπαλιές σερί, κι οι παίχτες δεν έδειξαν σημάδια λιποθυμίας μετά τα πρώτα 20 λεπτά.
ΟΠΟΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.

Να σηκώσουμε όμως ανάστημα ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

ΥΓ Προσωπικά στους φίλους μου γάβρους λέω σταθερά ένα πράγμα: Όταν ποτέ καταφέρετε να πάτε στους 8 της Ευρώπης (δεν απαιτώ καν στους 4), τότε θα δεχτώ να μιλήσουμε σαν επί ίσοις όροις - έως τότε σας βρίσκω απλά ... συμπαθείς.

Χρήστος Φασούλας είπε...

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς! :)
Χαίρομαι που σ' ανακάλυψα.
(Και συμφωνώ -εν γένει- με την άποψή σου περί αθλητικής δημοσιογραφίας, έστω κι αν κινδυνεύω να με... φάνε!)

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου φίλε Χρήστο! Ξαναβρισκόμαστε σιγά σιγά. Αύριο Δευτέρα βράδυ ελπίζω να είμαστε χαρούμενοι και για την εμφάνιση της ομάδας και για το αποτέλεσμα. Θα είμαι εκεί.

Χρήστος Φασούλας είπε...

Για να δούμε, Τζόνυ...
Η άμυνα με προβληματίζει. Και ειδικά αυτός ο Μόρις που την έχει δει Μπεκενμπάουερ...
Αλλά ο προπονητής μου φαίνεται μάγκας. Τον έχει, λέει, στριμώξει ήδη άγρια. Μόνο που αμφιβάλλω αν παίρνει από λόγια ο Νοτιοαφρικανός. Πλύση εγκεφάλου χρειάζεται...

Old Boy είπε...

Πάντως υπάρχει μια θεωρία ότι τις μεγάλες γκέλες του ο Μόρις τις κάνει κάθε χρόνο τον μήνα που διαρκεί το Ραμαζάνι (νηστεία γαρ). Τώρα που τελειώνει να δούμε αν θα συνέλθει.

Χρήστος Φασούλας είπε...

Ατρόμητος - Γαβριέλα 1-0!
Ο Κορακάκης μας το... χρωστούσε από πέρσι!

Ανώνυμος είπε...

Η θεωρία για τη σχέση ανάμεσα στις γκέλες του Μόρις και τη νηστεία είναι εντελώς αυθαίρετη. Γκέλες κάνει και σε άλλες περιόδους. Τι να πούμε τότε για τις γκέλες του Γκούμα, του Βύντρα, του Άντονσον, του Ανατολάκη, του Τσιρίλο, κ.ο.κ.; Ή πάλι για τις γκέλες επιθετικών παικτών, που σουτάρουνε στα περιστέρια από μισό μέτρο στην κενή εστία; Είναι όλοι τους νηστευτές ή μουσουλμάνοι;

Ο Μόρις είναι τεχνίτης παιχταράς, δεν είναι ξυλοκόπος, ούτε την έχει δει Μπεκενπάουερ, έτσι είναι ο παίχτης. Απλά η γκέλα του μπακ "φαίνεται" απείρως περισσότερο από του χαφ ή του επιθετικού (όσο για του τερματοφύλακα, άστα να πάνε, μια και μόνο γκέλα του μπορεί να σημαίνει ήττα).

Ο χαφ π.χ. θα δώσει 100 πάσες από τις οποίες οι 70 μπορεί να είναι χάλια, όμως αυτή είναι η δουλειά του, να πασάρει, κι αν του το κόψεις πάει και τελείωσε: θα γυρνάει ασφαλείς πασούλες δίπλα-πλάγια-πίσω (βλ. Μπασινάς στα τελευταία του), θα φαίνεται "αλάθητος" αλλά το κέντρο δεν θα κάνει τη δουλειά που πρέπει, η ομάδα θα χάνει κι εμείς θα λέμε "φταίνε οι γκέλες του Μόρις"!

Νομίζω πως άμα δουλεύει σωστά ΟΛΗ η αμυντική λειτουργία της ομάδας (όπως το είδαμε, σε κάποιο βαθμό αλλά σίγουρα στο ματς με τη Χάποελ, με τους Παπ-Σάλπι να πρεσάρουν από τη πρώτη μπαλιά του αντίπαλου), οι πιθανότητες για γκέλες στην άμυνα μειώνονται δραστικά.

Ο Μόρις είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Χρήστος Φασούλας είπε...

Το κακό, Τζόνι, είναι ότι ο Μόρις κάνει παιδαριώδεις γκέλες σε κάθε ματς. Και όλες σχεδόν κοστίζουν. Ένας κεντρικός αμυντικός, επειδή ακριβώς έχει επίγνωση της κρισιμότητας της θέσης του, οφείλει να αποφεύγει την επίδειξη υψηλής τεχνικής στα όρια της περιοχής. Συμφωνώ ότι ο Μόρις είναι παιχταράς. Όπως και να το κάνουμε, όμως, ώρες ώρες "κολλάει". Παιχταράς ήταν κι ο Χένρικσεν, αλλά τόσα χρόνια που έπαιζε οι ατομικές του γκέλες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα

Ανώνυμος είπε...

τζόνυ τορτούρα που έχεις σε τόσο μεγάλη εκτίμηση αυτό το γκέλα το Μόρις, τότε σε ποια κατηγορία ανήκε ο Χένρικσεν, αν το Μόρις τον λες παικταρά και κεφάλαιο; Έχει καμιά σχέση με σοβαρό αμυντικό αυτό το νομιστεράκι; Και ποιός τέλος πάντων τον έχει βαφτίσει παικταρά αυτό το Μόρις να ξέρουμε; Κύριοι, Μόρις Γκαλίνοβιτς και Μπίσκαν δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό, ας το χωνέψουμε και ας ελπίσουμε στον καινούργιο προπονητή να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει από αυτούς που μας έχουν χαντακώσει κατά καιρούς με τις γκέλες τους, μπας και βοηθήσουν όσο θα φοράνε την πράσινη φανέλα... Και όχι φίλε τορτούρα η γκέλα είτε την κάνει ο Μόρις, είτε ο Κωνσταντίνου όπως τότε στο 1-1 με το γαύρο με το πέναλτι, είτε ο Γκαφίνοβιτς που του φεύγει συνέχεια η μπάλλα απ'τα χέρια, ΠΑΝΤΑ φαίνεται! Στο δε Μόρις φαίνεται σε κάθε ματς ρε αδερφέ!...

Ανώνυμος είπε...

@ caniggia ο Χένρισκεν είναι στην κατηγορία "κεφάλαιο" με κάπα κεφαλαίο :-) Das Kapital! Άσε κι που κι αυτός γκέλαρε επικινδύνως καμμιά φορά (θυμάσαι το 3-2 στη Λεοωφόρο με τη γάβρω, που είχαμε βάλει και τα 5 εμείς, με το -2 από γκέλες του Ρενέ;). Ε, ένα νεαρό κεφάλαιο με κάπα μικρό, ας του επιτρέψουμε να ... συσσωρευτεί ΜΗΠΩΣ και φτάσει κάποτε τον Ρενέ, που μας είχε έρθει και ολίγον ... συσσωρευμένος, δηλαδή σε πιο μεγάλη ηλικία από τον Νασίφ.

Κάτι σχετικό. Την περσινή σεζόν, που αρχίσαμε μαζικά να κράζουμε την άμυνά μας, είχαμε την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ άμυνα με την προπέρσινη, που τη θεωρούσαμε μπετόν αρμέ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; Ντεφορμαρίστηκαν μαζικά οι ίδιοι αμυντικοί ή μήπως έμπαζε μαζικά το κέντρο; Θέλω να πω: τα αμυντικά μας προβλήματα από πέρσι μου φαίνεται να σχετίζονται όχι με την άμυνά μας αλλά με το κέντρο μας. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, όχι μόνο λόγω Κονσεϊσάο-Μπίσκαν αλλά κι επειδή αρχίσαμε με τον Μαλεζάνι να αλλάζουμε ταυτότητα σαν ομάδα, να παίζουμε ένα ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ποδόσφαιρο (ας πούμε, πιο πολύ 4-3-3).

Το καλό, για μένα, είναι ότι φέτος έχουμε όλες τις δυνατότητες να στήσουμε ένα καλό κέντρο ΧΩΡΙΣ να ξαναγυρίσουμε στην παλιά αμυντικογενή (που λένε) ταυτότητα.

Για τον Μπίσκαν, τι να πω; Δεν τον έχω ακόμα ξεγράψει αλλά έχω ανακουφιστεί που υπάρχει ο Μπόβιο.

ΑΣΧΕΤΟ αλλά μου ήρθε: είπαμε πιο "κόλπο" ένα χαφ μπορεί να βγαίνει "αλήθητο" ενώ στην ουσία καταστρέφει το παιχνίδι της ομάδας. Να πούμε και πώς μπορεί να το κάνει για πάρτη του ένας (κακός ή για διάφορους
λόγους "απρόθυμος")
τερματοφύλακας; Πολύ απλά, με το να μην ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ στιβαρά, καίρια και σωστά την άμυνα. Πάλι δεν θα φανεί ότι κάνει κανένα λάθος, μάλιστα με 2-3 καλές αποκρούσεις θα βγει και "ήρωας", αλλά θα έχουμε χάσει εξαιτίας του! Βέβαια, για να το δεις αυτό, πρέπει να είσαι ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (η τουβού δεν πιάνει κάτι τέτοια) και ακόμα κι εκεί να μη βλέπεις το ματς "τηλεοπτικά", δηλαδή κοιτάζοντας μόνο εκεί που παίζεται το τόπι (ούτε και με γυρισμένη την πλάτη στο γήπεδο, έτσι;).

Αυτά και σας φιλώ ευχόμενος σε όλους μας ένα πραγματικά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ βράδυ απόψε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χένρικσεν όπως και κάθε μεγάλος αμυντικός έκανε κι αυτός καμιά γκέλα, που ήταν όμως τόσο λίγες ώστε να τις θυμάσαι και να τις αναφέρεις τορτούρα. Του Μόρις είναι τόσες πολλές και συνεχείς που δεν τις θυμάσαι πια! Για σκέψου το!

squarelogic είπε...

O moris ειναι ο μονος αμυντικος απ τους τωρινους βασικους που εχει καποιο μελλον στον αληθινο ΠΑΝΑΘ/ΚΟ!οφειλουν ομως να του κανουν σαφες οτι ΔΕΝ ειναι ο Μπεκεμπαουερ και καλυτερα να διωχνει και καμια φορα πλαγια παρα να δινει ασιστ στους αντιπαλους σεντερ φορ!Δε θα του εκανε κακο να τον εστελναν 1 μηνα το καλοκαιρι να κανει προετοιμασια με καμια Μιλαν ή Γιουβεντους για να καταλαβει τι σημαινει αμυντικος.Ειμαι σιγουρος οτι θα γυρισει πολυ καλυτερος.Ασε που πρεπει να του χαρισουν οτι dvd υπαρχει με Καναβαρο !Η ηττα απο ΑΕΚ αναμενομενη για μενα.Εκπληξη οτι δε μας το πεταξε ο Νικολακης μας!Ο μουνιοθ δεν εναι Κοπερφιλντ και θελει πιστωση χρονου-επιπλεον δε γινεται να μαθει τους Μπισκαν,Σεριτς,Νιλσον,Βυντρα κλπ μπαλλα απ την αρχη.Τζιγγερ χρειαζονται κι αλλοι παικτες!!!