Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

Μήπως έχω παραισθήσεις?

Αυτό το πράγμα που γίνεται κάθε φορά με τον Ολυμπιακό είναι πραγματικά απίστευτο.Και το κακό γι'αυτούς είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο ζημιά τους κάνει.Αναφέρομαι στην virtual κατάσταση που βιώνουμε την επόμενη μέρα ενός ευρωπαϊκού-και όχι μόνο-αγώνα.Έβλεπα χτες το ματς με τους Ουκρανούς.Αυτά που είδα εγώ ήταν:

Μια ομάδα-την Σαχτιόρ,Σαχτιάρ,Καραχισάρ ή όπως αλλιώς λέγεται, η οποία είχε στην σύνθεσή της 2 αμυντικούς,1 αμυντικό χαφ,2 επιθετικογενή μπακ(γιούρια επίθεση και γυρνάμε όποτε και άμα λάχει),3 επιθετικούς μέσους και 2 σεντερ φορ.Α και έναν υποτιθέμενο τερματοφύλακα(έπαιζε ή όχι καμία διαφορά). Από την άλλη είδα 5 αμυντικούς,3 αμυντικά χαφ-όχι απαραίτητα σε προδιαγραφές αλλά σε νοοτροπία,1 Μαραντόνα και ένα σεντερ-φορ(πρώην άμπαλο,πρώην παλτό,πρώην κριάρι και νυν τανκ,παικταρά κτλ).Α και το πιό βασικό....1 κράμα Ντασάεφ με Σμάιχελ στο τέρμα.Είδα λοιπόν μια ομάδα που έκανε 25 ευκαιρίες για γκολ.Με δοκάρια,ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, σουτ στο παραθυράκι,κεφαλιές και σουτ εξ’επαφής. Μία ομάδα όμως πλατείας η οποία έπαιζε το «πάμε ωρέ παλικάρια» βγαίνοντας μαζικά στην επίθεση-μόνο ο γιός του Καζιμιέρσκι έμενε πίσω και ο δύσμοιρος Χούπσμαν, ενώ παράλληλα από όλους αυτούς μάρκαρε μόνο ο Τίμοτσιουκ. Οι υπόλοποι περίμεναν το θαύμα-δηλαδή το πότε θα έρθει η μπάλα-για να μεγαλουργήσουν. Καμία απολύτως αμυντική συνέπεια, πρεσάρισμα ή τέτοιου είδους ανώφελα πράγματα. Μάλλον στο στοίχημα παίζουν σταθερά over 8 goals. Από την άλλη είδα μια ομάδα-ο θεός να την κάνει-που έπαιζε το σύστημα «Ποιός θα δίωξει πιό μακριά» και στην επίθεση το σύστημα του Πελέ στην απόδραση των έντεκα....Περναώ όλη την ομάδα και βάζω γκολ ή δίνω σε κάποιον άλλο-πάντα περνώντας ΟΛΗ την ομάδα-να το βάλει.Τα αποτελέσματα αυτής της νέας εκδοχής ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ήταν: μία ευκαρία προσφορά του γάτου τερματοφύλακα όταν μόνος του σε μία σέντρα έχασε την μπάλα-η οποία θα πρέπει να ήταν πυρακτωμένη-που στρώθηκε στον Κωνσταντίνου - δεν μπόρεσε να σκοράρει και ένα γκολ με το σύστημα που ανέλυσα παραπάνω. Πέρα απο αυτά ούτε σουτ. Ούτε ένας συνδυασμός. Το απόλυτο μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ακόμα καλύτερα πράγματα. Τον τερματοφύλακα σουρωτήρι-μόνο από τα Βέφας House-να κάνει έξοδο για τσιπούρες στην μεγάλη περιοχή, κοντρόλ και απομάκρυνση-ασίστ με τάκλιν πάλι στον Κωνσταντίνου που πλάσαρε αουτ σε κενό τέρμα και ένα γκολ με μανσέτα Καζάζη....Α και επίδειξη Fair-play από τον Καστίγιο (ποιόν άλλον????) όταν παίκτης των Ουκρανών σφάδαζε στο χορτάρι ΧΩΡΙΣ-το τονίζω-ΧΩΡΙΣ να έχει ακρωτηριαστεί. Από την πλευρά των Ουκρανών εκ νέου φουλ επίθεση με σωρεία ευκαιριών μπροστά στις οποίες ο Ντελίμπασιτς μοιάζει Σεφτσένκο σε αποτελεσματικότητα. Στα έξτρα της βραδιάς, είδαμε και μία καρατιά αλά Ντάνιελ σαν από τον πρώην ποδοσφαιριστή Ριβάλντο. Συνοψίζοντας είδαμε μία ομάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε-ελέω μέλους-και μία άλλη που δεν ήθελε και δεν μπορούσε παρά τις ευγενικές προσφορές του Ουκρανικού φάντομ και της ανύπαρκτης άμυνας του. Αποτέλεσμα 2-2 απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου. Και τώρα ανατρέξτε στα σημερινά πρωτοσέλιδα να δείτε τι είδαν οι αντικειμενικοί.........


8 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

file diko sou einai to blog alla nomiza oti edw asxoloumaste me ton pao kai oxi me ton gauro (epeidh dhladh den exase mia fora ektos edras, sta arxidia mou opws kai na egine auto to thauma. Mporousan na eixan synrifthei, mporousan na eixan nikhsei kiolas). Auto pou tha eprepe na krathsoume apo auto to match einai oti ousiastika tous xarisame nikopolidh+kwnstantinou k poso diaforetikes tha htan oi isorropies an tous eixame krathsei. Tha epaizan me thn maurh cobra anti gia ton kwnstantinou. Proswpika me endiaferei pio poly to shmerino match sto Zaporizia kai h xthesinh poutsa sto basket para to ti kanei o thrynos. Sorry kiolas, eipame diko sou to blog, o,ti goustareis grafeis, alla den tha to kanoume kai thema epeidh den exasan mia fora

Ανώνυμος είπε...

kai fantasou kseftila pou tha einai an apokleistoume apo tous apithanous pou den exoun kanei nikh sto oukraniko prwthathlima. H saxtiar pantws mprosta eixe paiktarades, kai pitsirikous. Kai apo th stigmh pou paizoun sthn oukrania pisteuw tha erxontousan kai sthn ellada an yphrxe scouting kai parapanw xrhma.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε το άρθρο δεν γράφτηκε για κανέναν άλλο λόγο πέραν του να γίνει εμφανέστατος ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στον Παναθηναϊκό.Την ομάδα που όταν κερδίζει οι άλλοι είναι καφενεία,που όταν παίζει λιγότερο συντηρητικά από αυτό που είδαμε χθες είναι τσούκου-τσούκου μπολ ενώ τώρα μαεστρικό στήσιμο κτλ.Το έκανα μόνο και μόνο για να δείτε ποιοί μας ενημερώνουν και πώς.

@petrosskl είπε...

Ο θίασος...
visit me @
http://petros-s.blogspot.com

για να δεις το μεγαλείο αυτής της ομάδας... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ uber alles!

Kolka είπε...

Εχει δίκιο ο Κουτόχορτος, πολλούς έχει ταϊσει ο Σωκράτης τόσα χρόνια. Κι ακόμη περισσότεροι περιμένουν στην ουρά!

Old Boy είπε...

«Ο γιος του Καζιμιέρσκι» :)))
Και η πλάκα είναι ότι αυτόν τον Πλετίκοσα που τον είχε στον πάγκο τον είχα δει στο μουντιάλ με την Κροατία και με είχε εντυπωσιάσει.
Όσο για τον Καστίγιο ήμουν έτοιμος χθες πρώτη φορά στη ζωή μου να του βγάλω το καπέλο και μετά πάει και κάνει το συνηθισμένο του fair play. Αλλά όπως είπε και ο εκφωνητής της κρατικής τηλεόρασης «δεν θα κατάλαβε ο Νέρι τι έγινε». Άξιζε πάντως να βάλει γκολ σε εκείνη την φάση, ώστε να κάνει ΕΤΣΙ ο θρύλος το περιβόητο διπλό.

Ανώνυμος είπε...

Χτεσινό πρωτοσέλιδο της πιο άχρηστης εφημερίδας που βγήκε στην Ελλάδα:
"Γ***σε κι έδειρε ο ολυμπιακός".
Προφανώς με την όπισθεν...