Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Το Πράσινο Derby

Θεωρούσα τον εαυτό μου προχωρημένο, μέχρι που διάβασα στα σχόλια του προηγούμενου ποστ ότι ο Τζόνυ και ο Μιχάλης διαβάζουν και «Derby» και «Πράσινη» και μάλιστα όχι για να συφιλιάσουν ή να κάνουν χαβαλέ με τα αλληλομαχαιρώματα, αλλά επειδή είναι και οι δύο Παναθηναϊκές εφημερίδες.
Ένα απέραντο respect εκ μέρους μου και στους δύο και με την ευκαιρία να επαναφέρω την πρότασή μου η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού να θεμελιωθεί - σηματοδοτηθεί με δημόσιο κάψιμο και των δύο φυλλάδων και απαγχονισμό στην πλατεία συντάγματος των Κώστα Γκόντζου και Παναγιώτη Μπόμη. Εναλλακτικά, με συνένωση των δυο καλών εφημερίδων σε μία, με τίτλο «Πράσινο Derby», όπου οι μονές σελίδες θα βρίζουν τις ζυγές και τανάπαλιν.
Εν τω μεταξύ στις 10 Απριλίου 2008 ο καλός μας φίλος «Ζουν» προέβλεπε:
«Έχει κανείς αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει; Το μήνυμα μας το έστειλαν οι άνθρωποι. 'Ηταν σαφές και ξεκάθαρο. Πιο ξεκάθαρο δε γίνεται. Φυσέκι για την πέμπτη θέση πάμε. Αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι την ουρά τους απέξω την έχουν βγάλει, γιατί να ζοριστούν; Για να βγούνε δεύτεροι και να παίζουν προκριματικά από τον Ιούλιο; 'Οχι δα. Έχουν «Euro» τα παιδιά και πρέπει να είναι φρέσκα για την Εθνική. Εκεί που τα αγαπάνε και τα προσέχουνε. Εκεί που τους περιβάλλει με αγάπη το κύκλωμα των δημοσιογράφων και οι (παλιοί και νέοι) χορηγοί. Εκεί λοιπόν θα τα δώσουν όλα. Θα σκιστούν. Κορυφαίοι θα είναι, κάνοντας για μία ακόμα φορά πλάκα τόσο στον εργοδότη τους όσο και σους οπαδούς της ομάδας τους. Μετά θα πάνε διακοπές στη Μύκονο και περί τις αρχές Αυγούστου θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία. Με το πάσο τους γιατί θα είναι κουρασμένα τα παιδιά. Που να τρέχουν τώρα να παίζουν προκριματικά στο κατακαλόκαιρο; Αφού δε φταίνε αυτοί. Τι να του πει του Καραγκούνη το Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τον Αγγελή, σε μία ομάδα που του γκρινιάζει;»
Πράγματι, τι να του πει. Ο Αγγελής Μπασινάς συνεχίζει ακόμη να δηλητηριάζει την ομάδα και να της προκαλεί κακό.
Και πέρα από πλάκα ας κάνω μια διάκριση: προτιμώ ας πούμε να μείνει ο Ίβανσιτς, αλλά με τον Ίβανσιτς δυο χρονιές δεν κέρδισα τίποτα. Να μείνει, αλλά αν φύγει έφυγε. Τελεία. Οι εμφανίσεις του Καραγκούνη τώρα δεν αναιρούν ότι με αυτόν αρχηγό και κουμανταδόρο δεν πήραμε τίποτα φέτος. Ο Καραγκούνης δεν εξιλεώνεται τώρα, ούτε θα τον αποθεώσω. Αλλά αν αιτία της αγωνιστικής κατάρρευσης της ομάδας είναι μία φορά η ανεπάρκεια και η κακή απόδοση των ποδοσφαιριστών σε κρίσιμα παιχνίδια, αυτή η γαμημένη αρρώστια στο κεφάλι του «Ζουν» και όλου του «Derby» είναι πενήντα φορές αιτία όλου του σκηνικού των τελευταίων χρόνων. Δεν τους έφταναν οι απ' έξω εχθροί, έπρεπε να γίνει εχθρός και ο Μπασινάς και ο Καραγκούνης. Αν τώρα το παίζει ενωτικός ο Γκόντζος, είναι ο κατεξοχήν σπορέας ενδοοικογενειακής γκρίνιας.
Τους έφταιγαν οι παίκτες, τους έδιωξαν.
Τους έφταιγαν οι οργανωμένοι, τους έδιωξαν.
Οι παίκτες που ήρθαν στη θέση τους καλύτεροι δεν ήταν, ενώ στη θέση των οργανωμένων το μόνο που έμεινε ήταν τα βουβά τσιμέντα της 13.
Ποιός δεν έφυγε; Ποιός έμεινε στη θέση του;
Αυτοί ως άτυποι επικοινωνιολόγοι - εμφυλιοπολεμολόγοι και φυσικά
ο Βασίλης Γκαγκάτσης ως γενικός κουμανταδόρος της διαιτησίας, με τον Τζίγγερ αντί να τον πολεμά να στέλνει τους Πιλάβιους και τους Στράτους να του κάνουν αέρα και να τον γλείφουν,
ενώ ο Γιώργος Μποροβήλος προβιβάστηκε σε αντιπρόεδρο της Σούπερ Λίγκα και απονεμητή τροπαίου.
Επανερχόμενος: συγχωροχάρτι δεν δίνω σε κανένα παίκτη και είναι όλοι υπόλογοι για τις πίκρες επί πικρών. Αλλά τώρα που επιτέλους ο Τζίγγερ έκανε το μεγάλο βήμα, ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίζουν να τον εκφράζουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Όσο για την «Πράσινη», ήταν πραγματικά εντελώς δύσκολο να γίνει τόσο γρήγορα ένα «Derby» απ' την ανάποδη, κι όμως τα κατάφερε. Γουέλ νταν, μπόις.
Τέλος -αφού έχουμε μπει σε καιρό αγωγών- θα 'θελα ο καινούριος Παναθηναϊκός σε συνεργασία με την ΑΕΚ να εξετάσει τις ευθύνες της ΕΠΟ για την έκδοση δελτίου στον Βάλνερ. Να εξετάσει το ποσοστό της αμέλειάς της και της συνυπευθυνότητάς της που το φετινό πρωτάθλημα έγινε μπουρδέλο. Να της κάνουν και αυτής μια αγωγούλα.
Εκτός αν αγωγές στην ποδοσφαιρική Ελλάδα κάνει μόνο αυτός που και γαμά και δέρνει και οι υπόλοιποι παίζουν τους ρόλους (άψογα πρέπει να ομολογήσει κανείς) του κερατά και του δαρμένου.

94 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLDBOY RESPECT +13

Για το μόνο πράγμα που άξιζε ίσως σήμερα ένας να αγοράσει ΠΡΑΣΙΝΗ είναι για να θαυμάσει τα τσιτάτα του ντουέτου Κώστα-τουλούμπα-τούμπα και του ζουν-ζουν, και να τα συσχετίσει με όσα οι ίδιοι γράφοτν αυτές τις δύο τρεις τελευταίες μερες

GW-LONDON

scarface είπε...

Συμφωνώ σε όλα εκτός από την αγωγή που προτείνεις στην ΕΠΟ.
θα προτιμούσα το ξήλωμα της ή γκρέμισμα σιγά σιγά.

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

πολύ σωστή η ιδέα σου για την αγωγή στην ΕΠΟ! Όμως εδώ δεν είχαν προσφύγει στην UEFA και τη FIFA για το αίσχος της Ριζούπολης, θα προσφύγουν τώρα στη δικαιοσύνη για τον Γκαγκά;

Υ.Γ. Σχετικά με τα διχαστικά, έγραψα κάτι στο Τουρτουρολόγιο:

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Από τη μέχρι στιγμής πορεία των πραγμάτων στην και περί την ΠΑΕ διαφαίνεται, ότι κωλοτούμπες είναι αναγκασμένες να κάνουν δυο κατηγορίες τύπων, εντελώς αντίθετες στην επιφάνεια, εντελώς ίδιες στη νοοτροπία:

1. εκείνοι που είχαν λυσσάξει εναντίον του "κυρίου Τσίκερ", και
2. εκείνοι που είχαν λυσσάξει εναντίον της Π.Ε.Κ.

Κι όταν λέω "λυσσάξει", δεν εννοώ τη φυσιολογική και θεμιτή κριτική, τη διατύπωση ισχυρών επιφυλάξεων και την έκφραση περισσότερο ή λιγότερο έντονων διαμαρτυριών, αλλά ...

... τη διχαστική ρητορική μίσους, που παρακολουθήσαμε άπαντες.

Η ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παναθηναϊκών στις πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι οι ένθεν και ένθεν λυσσαλέοι δεν αποτελούσαν παρά μια θορυβώδη υπερμειοψηφία.

Η Άνοιξη που έρχεται, διώχνει σιγά σιγά τα μαύρα σύννεφα.

Pappas10 είπε...

Old Boy,

Κατ' αρχάς πολύ ωραίο το ποστ και σε αρκετά πράγματα με βρίσκει σύμφωνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνώ και με το κάψιμο που προτείνεις Για εμένα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ "ΠΡΑΒΝΤΑ" ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Οπότε η ιδέα του "Πράσινου Ντέρμπυ" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι χιλιοειπωμένα. Ουδέποτε υπερασπίστηκα το "Ντέρμπυ" ή την "Πράσινη" σε συνάρτηση με την "αντικειμενικότητα" τους. Ακόμα και το θέμα "υπαλλήλου" που έχει αποδωθεί στον Γκόντζο δεν το έχω θίξει γιατί δεν ξέρω. Η απλοϊκή μου απάντηση όμως είναι "ε και;"

Και εξηγούμαι. Ο.Κ. Δεχόμαστε ότι ο Γκόντζος είναι υπάλληλος του Τζίγγερ με ρητή διαταγή να υπερασπίζεται τη γραμμή του. Ξανά "ε και;". Δηλαδή ο Γκόντζος και το επιτελείο του είναι "προπαγανδιστές" και για την πυρά ενώ οποιοσδήποτε άλλος δημοσιογράφος είναι λειτουργός του θεσμού της δημοσιογραφίας. Δουλευόμαστε μεταξύ μας ρε παιδιά;

Θα το πω για άλλη μία φορά. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου πει ΕΝΑ ΨΕΜΑ που έγραψε το Ντέρμπυ πέρα από εκείνο το κατάπτυστο "8.000" για την διαδήλωση που, στην τελική, παρά τις μαλακίες του Γκόντζου πέρι "συμφωνίας" φιλάθλων αστυνομίας, ουσιαστικά ανασκεύασε.

ΨΕΜΑ, λοιπόν, εγώ δεν είδα από το Ντέρμπυ. Προσέξτε... ψέμα, όχι "στρατευμένη κριτική" γιατί αυτό το ξέρεις από τη στιγμή που αγοράζεις την εφημερίδα. Να σου πούλησε ασ' πούμε "σώτο" για "παικταράδες" που έρχονται. Να σου είπε πως ο Βαρδινογιάννης θα ρίξει φράγγα ενώ έριξε πενταροδεκάρες. Να σου παρουσιάσει ως Μαραντόνα τον Γκονζάλες ή ως Στολτίδη έστω τον Ζουτάουτας.

Το πρόβλημα που έχω με τους "αντιπάλους" του "Ντέρμπυ" είναι ότι μου φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν σε τι εποχές το "Ντέρμπυ" στάθηκε δίπλα στην ομάδα. Έχετε σκεφτεί ποτέ μέσα από τι συμπληγάδες πέρασε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Κόσμος του αυτή τη 10ετία που η απατεωνιά ονομάστηκε "Μαγκιά"; Χωρίς πλάκα, το έχετε σκεφτεί;

Το Ντέρμπυ πήρε μία θέση. Το αν είναι αποδεκτή ή όχι εναπόκειτε στην κρίση του καθενός. Και η θέση ήταν απλή. Στηρίζω τις επιλογές της διοίκησης.

Συμφωνώ πως εξωράισε πολλές άστοχες κινήσεις του Τζίγγερ, ιδίως με τον κόσμο. Μήπως όμως ήταν μία απαραίτητη "πολιτική", με το ανάλογο κόστος φυσικά, σε μία περίοδο που οι εναλλακτικές ήταν από μηδενικές έως ανύπαρκτες;

Γιατί όσο και αν θέλουμε να το παίζουμε - και βάζω και τον εαυτό μου μέσα - κριτές των πάντων, έως και την εμφάνιση της ΠΕΚ και την σαφή της πρόταση, το "Βαρδινογιάννη φύγε" ήταν ένα σύνθημα κενό περιεχομένου.

Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία κατά τη γνώμη μου. Στο θέμα των φιλάθλων και των συνδέσμων θέλω να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω. Εγώ θυμάμαι ότι το Ντέρμπυ πάντα δημοσίευε όλες τις ανακοινώσεις έως ότου κάποιοι των "αντιπολιτευόμενων" συνδέσμων αποφάσισαν να απαγορεύσους τις δημοσιεύσεις τους στην εφημερίδα. Εκείνοι δηλαδή αυτοαποκλειστηκάν... δεν τους απέκλεισε η εφημερίδα.

Ναι εντάξει... έκανε κακόπιστη κριτική στις ανακοινώσεις. Ο.Κ. Και οι ανακοινώσεις όμως αρκετές φορές έκαναν κακόπιστη κριτική στην ομάδα.

Ως προς το σχόλιο του GW-London mate, επειδή διάβασα το δισέλιδο της πράσινη, δεν βλέπω καμία κωλοτούμπα. Για εμένα ο πιο "κωλοτούμπας" δεν είναι ούτε ο Γκόντζος ούτε και ο Γιάννης αλλά ο Πιτιακούδης. Τόσο ο Γκόντζος όσο και ο "Ζουν" στην τελική γράφανε το αυτονόητο. Ότι η κίνηση της ΠΕΚ φαινόταν συντονισμένη ως προς το χρόνο αλλά όχι και τόσο συντονισμένη ως προς την πρόταση.

Είναι λάθος αυτό; Έκανε συγκροτημένη πρόταση η ΠΕΚ και δεν το θυμόμαστε; Είπε πόσο ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου ζητά; Είπε τίνι τρόπο θέλει να συγκροτείται το διοικητικό συμβούλιο και με ποιο τρόπο θα αποφασίζει; Εγώ αυτά που θυμάμαι από την αρχική δήλωση της ΠΕΚ είναι ότι θέλουν να ρίξουν 40.000.000 Ευρώπουλα και ότι θα έχουν παλεμάχους να διαλέγουν παίκτες που αν βγαίνουν άχρηστοι (οι παίκτες) θα τους αλλάζουν κι αυτούς και τους παλαιμάχους. Μας αρέσει δεν μας αρέσει η πρόταση ήρθε από τον Τζίγγερ. Η ΙΔΕΑ ναι μπορεί να ανήκει στην ΠΕΚ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΩΣ είναι του Τζίγγερ.


Ούτε κατηγόρησε κανέναν Βγενόπουλο το "Ντέρμπυ" ούτε θεώρησε ότι η κίνηση είναι ενάντια στο συμφέρον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Απλά επισήμανε κάποια πράγματα που - σόρρυ δηλαδή - αλλά κι εμένα μου ξίνισαν όπως τον Μητρόπουλο πρώτο τραπέζι πίστα να συγκαταλέγεται από τον Βγενό στη "Ζωντανή Ιστορία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ" επειδή υπήρξε παλαίμαχος.

Που λοιπόν συνίσταται η "Κωλοτούμπα" ακριβώς για να καταλάβω; Από τη στιγμή που η ιδέα μετατρέπεται σε πράξη και διαφαίνονται οι πραγματικές διαθέσεις, τότε κρίνεις. Όταν απλά έχεις ανακοινώσεις κρίνεις επί των προθέσεων και ανάλογα με το πόσο καλόπιστος είσαι σχετικά με τις προθέσεις.

Ε... το Ντέρμπυ δεν είχε και την πλέον καλόπιστη αντιμετώπιση... και όχι πάντα δικαιολογημένα. Γιατί να αντιμετωπίσει κι εκείνο καλόπιστα .

Όσο για την "Πράσινη" ο σύντομος έως τώρα βίος της ουσιαστικά συμβολίζει το Κερασάκι στην τούρτα του εμφυλίου. Μ' αρέσει ο Τσαμπουκάς που έχει - έως το σημείο που δεν "πουσταθλητίζει" αλλά ρε γαμώτο, πιο πολύ τσαμπουκαλευόταν με τον Βαρδινογιάννη παρά με τους γάβρους.

Και στην Τελική, τώρα γιατί δεν επιτίθεται στον Βαρδινογιάννη; Κι αυτό "κωλοτούμπα" συνιστά; Τι έγιναν τα "Φύγε";;;

Αλλά το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν το να φύγει ο ένας... το θέμα πάντα ήταν να μπούνε κι άλλοι.

Αυτά. Δεν είμαι απολογητής του Ντέρμπου ούτε της Πράσινης. Από εκεί και πέρα, σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θεωρώ τα Σπορτγκέυ και λοιπές "αντικειμενικές" δυνάμεις πολύ χειρότερους εχθρούς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ απ' ό,τι τις 2 "δικές μας" εφημερίδες.

Φιλικά προς όλους.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα που έχω με τους "αντιπάλους" του "Ντέρμπυ" είναι ότι μου φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν σε τι εποχές το "Ντέρμπυ" στάθηκε δίπλα στην ομάδα. Έχετε σκεφτεί ποτέ μέσα από τι συμπληγάδες πέρασε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Κόσμος του αυτή τη 10ετία που η απατεωνιά ονομάστηκε "Μαγκιά"; Χωρίς πλάκα, το έχετε σκεφτεί;

ΦΙΛΕ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΑΤΗΣΕ ΑΝΕΠΑΝΩΡΘΩΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ, ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.


ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ 2 ΟΨΕΙΣ.
ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ :-),

ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΝΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΟΛΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΣΕ ΠΑΙΧΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ!!),
ΚΡΙΤΙΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 'D' - ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ - ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Στην περί την DERBY φιλονικεία - και ειδικά προς τους μισούντας αυτην - θα πρέπει να θυμίσω για πολλοστή φορά το ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ αριθμό φύλλων που πουλούσε και πουλάει αυτή η εφημερίδα.

Ουσιαστικά δεν ξεπέρασε ποτέ τα 2.500 φύλλα ημερησίως στην Αθήνα και τα 4.500 φύλλα πανελλαδικά.

Πράγμα που σημαίνει το εξής απλό: ότι η ΑΠΗΧΗΣΗ που είχε αυτή η εφημερίδα στον κόσμο του Παναθηναϊκού ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. Ουσιαστικά, ΑΜΕΛΗΤΕΑ.

Ο εστί μεθερμηνευόμενον - φίλε Old Boy και φίλε Μπορέλι -, ότι δεν είναι δυνατόν να λέμε στα σοβαρά ότι η DERBY ... επηρέασε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και είχε κάποιο αξιόλογο μερίδιο ευθύνης για την πορεία της ομάδας μας!

Όχι δα! Εκτός κι αν πούμε, ότι αυτοί οι μάξιμουμ 5.000 αναγνώστες της DERBY πανελληνίως αποτελούσαν μια "κρίσιμη μάζα" μέσα στο σύνολο των παναθηναϊκών οπαδών, ικανή να διαμορφώσει τη γνώμη τους, την άποψή τους και τη στάση τους έναντι της ΠΑΕ!

Χαχαχαχά! Ούτε γι' αστείο δεν μπορεί να υποστηριχτεί κάτι τέτοιο βρε παιδιά!

Με άλλα λόγια: σε κανένα απολύτως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μέγεθος και δεδομένο δεν μπορεί να στηριχτεί η αντιπάθεια προς το DERBY. Σε κανένα.

Στηρίζεται μόνο στο γεγονός, ότι το DERBY υπήρξε "κυβερνητική" εφημερίδα. Και, με δεδομένη την αντικειμενικά χλωμή απήχηση του στον κόσμο του ΠΑΟ, είναι μια ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ-ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ αντίδραση. Τίποτε παραπάνω.

Το επιχείρημα λοιπόν, ότι DERBY των βία 5.000 φύλλων υποτίθεται πως ... χειραγωγούσε τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των παναθηναϊκών οπαδών, ανήκει στην τάξη εκείνων των ψευδο-εκλογικεύσεων με τις οποίες προσπαθούμε ημείς οι άνθρωποι να προσδώσουμε μια επιπλέον βαρύτητα στις αντιπάθειές μας.

Σαλούδος!

Ανώνυμος είπε...

Το ντέρμπυ δε μπορούσε να περάσει γραμμή στον κόσμο και επιστρατεύτηκε η sportgay και ο gayfm για βοήθεια. Το ντέρμπυ όμως πέρναγε γραμμή μέσα στην παε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε.

Old Boy είπε...

Τζόνυ και Μιχάλη, απ΄την πλευρά μου δέχομαι ότι η συστηματική παρακολούθηση του «Derby» είναι σε μεγάλο βαθμό μαζοχιστική. Δηλαδή, κάλλιστα, αφού με χαλάει θα μπορούσα να μην ασχολούμαι. Αλλά όπως έχω ξαναγράψει εδώ πάρα πολλές φορές είναι διαφορετικό να συφιλιάζω με τις απόψεις πέντε ανθρώπων με τις οποίες διαφωνώ και είναι διαφορετικό να συφιλιάζω με τις απόψεις που η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν είναι απόψεις αυτών των πέντε ανθρώπων και μόνο, αλλά απόψεις που επηρεάζουν σε ένα ποσοστό την διοίκηση της ΠΑΕ και τις αποφάσεις της. Επίσης, αν θες μια εξήγηση, όταν πρωτάρχισα να παρακολουθώ Γκόντζο ήμουν θετικά διακείμενος. Μου πήρε χρόνο (και μου τον πήρε διαβλέποντας τις αντιφάσεις του, τις ασυνέπειές του, τις κωλοτούμπές του) για να δω ότι όσα κατήγγειλε ως πηγή κακού της ομάδας είναι πολύ πιθανόν να μην ήταν το κακό της ομάδας, αλλά το κακό της ομάδας να φώλιαζε σε ένα βαθμό στη νοοτροπία που εξέπεμπε. Πρωτάκουσα Γκόντζο στο ραδιόφωνο όταν είχε τελειώσει η ρεβάνς της Άντερλεχτ. Ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικα απηυδισμένος και με συνεχή υπονοούμενα για τους παίκτες που το πήραν το ματσάκι στο σορολόπ και παρά λίγο να αποκλειστούν. Μιλάμε για ένα παιχνίδι μετά το οποίο ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ στους 8. Αν λοιπόν μετά την πρόκριση στους 8 υπήρχε γκρίνια και μιζέρια δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση ούτε το πρωτοσέλιδο του Ντέρμπυ την επόμενη της Ριζούπολης, ούτε όλα όσα επακολούθησαν. Μιλάς Μιχάλη για ψέμματα που δεν λένε. Δεν ξέρω για τα ψέμματα, ξέρω για τα υπονοούμενα και όλο αυτό το υπόγειο αυτοφάγωμα και αυτοσαράκωμα. ΧΘΕΣ, ΧΘΕΣ στο ραδιόφωνο κάτι είπε (ΟΧΙ ΕΥΘΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΠΛΑΓΙΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ) ότι πού να έπαιζε ο Νίνης φέτος δεξί μπακ αφού η θέση ήταν κατειλημμένη; Κι εγώ ρωτάω τόσα χρόνια σε ποιόν κάνει περισσότερο πόλεμο ο Γκόντζος, ο υπέρμαχος της ομάδας και ο προστάτης της; Στον Κόκκαλη και στον Γκαγκάτση ή στον Μπασινά και τον Καραγκούνη; Να κάτσουμε να βάλουμε κάτω άρθρα και εκπομπές να μετρήσουμε τις αναφορές στους μεν και στους δε. Και αν Τζόνυ δεν έχουν επίδραση στα εκατομμύρια των οπαδών, έχουν όμως επίδραση ΜΕΣΑ στην ομάδα. Και αν δεν έχουν επίδραση στην γνώμη των οπαδών, έχουν επίδραση στο άδειο από οργανωμένους γήπεδο. Τον χαλούσαν οι οργανωμένοι που έλεγαν «πούστη Τζίγγερ τα πήρες κι αυτά». Τον χαλούσαν οι μουρμούρες. Προτιμούσε να μην έρχονται για να έρχονται στο γήπεδο οι μουτζαχεντίν που μόνο στηρίζουν. Μόνο που αυτοί οι μουτζαχεντίν ουδέποτε ανευρέθησαν, ούδεποτε οργανώθηκαν, ουδέποτε υπήρξαν. Και το ξαναγράφω για πολλοστή φορά, επειδή μας είχε πρήξει τα αρχίδια με την ομάδα της Ριζούπολης σε αντιδιαστολή με την ομάδα του Νταμπλ, τον Σουμ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ, τον Σουμ που είχε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, τον Σουμ που νίκησε εντός στο τσάμπιονς λιγκ και έκανε ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΟΓΔΟΝΤΑΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (που έφτασε την ίδια χρονιά ημιτελικά) βγήκε και τον έκραξε. Και μετά μας έλεγε ότι μετά το νταμπλ άλλαξε μυαλά ο Σουμ και άρχισε να ακούει τους τριγύρω. Και γενικά όλη η κοσμοθεωρία του είναι ανεπίδεκτη εμπειρικής διασταύρωσης, είναι μυστηριακή και θολή για ένα ολόκληρο κύκλωμα παρατρεχάμεων. Επαναλαμβάνω ότι την ΕΠΟ του Γκαγκάτση ο Τζίγγερ την προσκύνησε με τα εκλεκτότερα στελέχη του. Αλλά το σύστημα φαίνεται ήταν άλλο, μεταφυσικό.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θεωρεί οτι με το να μην αναγράφεις "ψέμματα" κρίνεσαι αυτόματα ώς αγνών συμφερόντων και προθέσεων εκδότης, μάλλον αφελής είναι.
Το αν έχει αναγράψει ψέμματα ή όχι τα πειστήρια φίλε μιχάλη ήταν εχτές στην "πράσινη" σε ένα δισέλιδι ξεφτίλισμα. Το ψέμα δεν είναι μία πρακτική που στηρίζεται σε μία δήλωση, αλλά και σε μία γενικότερη συστράτευση εναντίον της πραγματικότητας. Αρα ο ρουφιάνος, είναι πρωταθλητήςστο είδος του.
Είναι θλιβερό το να υπάρχουν φίλοι του Παναθηναϊκού που θεωρούν πως η ομαδα στάθηκε δίπλα στο κλαμπ. Στάθηκε δίπλα στο χέρι που την τάιζε, ναι μέχρι εκεί, αλλά ΠΟΤΕ στην ομάδα.
Εφερε διχασμό, στοχοποίησε ανθρώπους, επέβαλλε απόψεις, παίκτες και συμβούλους, υπερασπίστηκε λάθη και εγλήματα-ταφόπλακες για την ομάδα, ΕΛΕΟΣ.
Ευτυχώς ο κωλοτούμπας πλέον μέσασε 1 βδομάδα μέσα έχει γίνει απολαυστικός με τα ανσάμπλ του, όμως κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει το τι ζημιά προκάλεσε τόσα χρόνια. Και το μέλλον του, όπως όλων των ρουφιάνων, είναι ΓΝΩΣΤΟ.

GW-LONDON

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

πιο μαζοχιστικό θεωρώ να ακούει κανείς τον Γκόντζο στο ραδιόφωνο: εκπομπή μετά τα μεσάνυχτα κι όσο βαστήξει, έλεος! Αυτό το ... ολίσθημα δεν το έχω ακόμα διαπράξει πέρα από δυο-τρεις φορές.

:-))

Λοιπόν, συμφωνώ ότι ο Γκόντζος ήταν και είναι εμπαθής απέναντι σε μια σειρά από παίχτες και ότι μονίμως αποδίδει σε παίχτες (και προπονητές) όλες τις ευθύνες για τις κακές πορείες της ομάδας, ώστε προφανώς να αθωώσει την ΠΑΕ.

Και φυσικά συμφωνώ όσο δεν παίρνει, ότι η στάση του απέναντι στον ΣΟΥΜ ήταν αισχρή! Με εκείνη την απόλυση - και την πρόσληψη του απίθανου Σκάζνι - είχα τρελαθεί ... ειδικά σαν φανατικός οπαδός της ομάδας του Νταμπλ που ήμουν και είμαι.

Συμφωνώ λοιπόν, ότι έχει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ αποτελέσει μέρος της αρρώστιας που μαστίζει την ομάδα.

Αλλά (πέρα από το ότι εμφανώς δεν εισακούστηκε από τη μεγάλη μάζα των οπαδών μας) δεν νομίζω πως έχει επηρεάσει ΟΥΤΕ και την ίδια την ΠΑΕ. Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που λες.

Π.χ. για το να διωχτούν από το γήπεδο οι οπαδοί που βρίζανε την ιδιοκτησία, δεν νομίζω να χρειαζόταν να το υπαγορεύσει ο Γκόντζος στο Ραλίστα. Πιστεύω πως ήταν απόφαση καθαρά του ίδιου του κυρίου Τσίκερ.

Ούτε νομίζω, πως οι επιλογές της ΠΑΕ σε ό,τι αφορά κάποιους παίχτες επηρεάστηκαν έντονα από τις εμπάθειες του Γκόντζου. Π.χ. ό,τι κι αν έλεγε/υπονοούσε ο Γκόντζος για τον ΜΠΑΣΙΝΑ, γεγονός είναι ότι η ΠΑΕ κράτησε τον Άγγελο κάμποσο μετά τη "Ριζούπολη".

Από την άλλη ...

... είναι σίγουρο, ότι δεν υποκίνησε αυτός τον κόσμο που κινήθηκε πέρσι εναντίον των παικτών που επέστρεφαν μετά την τεσσάρα από την Παρί Σ.Ζ., πρώτοι παρ' όλα αυτά στον όμιλό τους στο Ουέφα.

Ούτε ήταν αυτός που ξεφτίλιζε από την πρώτη μέρα και έως τέλους τον Αλμπέρτο ΜΑΛΕΖΑΝΙ, είτε με πρωτοσέλιδα, είτε με πεσίματα σε κάθε συνέντευξη τύπου.

Εμπάθεια δηλαδή με την ομάδα δεν είχε μόνον αυτός, ούτε μόνο αυτός καλλιεργούσε ένα αρνητικό και επιθετικό κλίμα εναντίον παιχτών και προπονητών.

Σωστά;

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ, αλλά η στεναχώρια έγινε τώρα χαρά κωλοτούμπες ΟΛΟΙ, σαν τα σαλιγκάρια βγήκατε τώρα και σεργιανάτε.

GW-LONDON

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ, αλλά η στεναχώρια έγινε τώρα χαρά κωλοτούμπες ΟΛΟΙ, σαν τα σαλιγκάρια βγήκατε τώρα και σεργιανάτε.

GW-LONDON

Pappas10 είπε...

GWL mate,

Με τέτοιου είδους δηλώσεις απλά γίνεσαι Γκόντζος κάποιας άλλης άποψης... για να μη σου πω "Κύριος Πρόεδρος" κάποιας άλλης άποψης.

Και να σου πω κάτι; Όποιος νομίζει ότι ΜΟΝΟ το συλλαλητήριο πτόησε τον Τζίγγερ, μάλλον ξεχνάει τις αντιδράσεις των "πραιτωριανών" μέσα στο γήπεδο στο παιχνίδι με τον Άρη.

Μέχρι την "4άρα" από τους λιμανόπουστες εναλλακτική δεν υπήρχε. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε εναλλακτική δεν πήρε πολύ η αντιστροφή του κλίματος. Γιατί όσοι στηρίζαμε τον Τζίγγερ δεν ακολουθούσαμε πρακτικές διχασμού. Πρόσεχε.. για τους φιλάθλους μιλάμε. Στηρίζαμε τον Τζίγγερ γιατί δεν θέλαμε να γίνουμε 44.

Το "φέρτε τα αδέλφια μας πίσω στη 13" το είπαμε εμείς οι λοιδωρούμενοι ως "τσάτσοι" γιατί δεν δεχόμασταν να αφήσουμε την ομάδα να παίζει χωρίς φιλάθλους. Και να σου πω και κάτι στην τελική. Δεν δέχομαι από κανέναν να μου υποδείξη τον τρόπο που θα υποστηρίζω την ομάδα μου. Το μόνο που θα πω είναι ότι από την στιγμή που δεν υποστήριζε εκείνος είναι υπόλογος όχι εγώ.

Διότι στα πανηγύρια είναι εύκολο να συμμετέχεις. Στην πίκρα όμως για εμένα φαίνονται οι μάγγες. Μη μου το παίζουν λοιπόν αγωνιστές και "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑρες" οι φυγόμαχοι. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι γουστάρει. Αλλά "σαλλιγκάρι" δεν είναι αυτός που χαίρεται τη στιγμή που τα πράγματα φαίνονται να γίνονται καλύτερα ενώ έχει φάει πίκρα στην μάπα επί μία 10ετία ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Αν θες να βρεις "σαλλιγγάρια" κοίταξε λίγο ανάμεσα σ' όλους αυτούς που τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να βγουν μέσα στην βροχή των εκατομμυρίων που ακούγονται.

Αυτά και δεν θα επανέλθω... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟμετρο ούτε είχα ούτε θα έχω ποτέ μου. Αλλά δεν δέχομαι κανέναν να μου το παίζει ταγός της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟφροσύνης και "εκτελεστική εξουσία" αυτής.

Φιλικά και ξυπνάτε. Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ (δεν μιλάω προσωπικά) ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. ΞΕΚΟΛΑΤΕ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

paidia einai ligo asxeto..alla i exedra leei oti to budget gia tis metagrafes tha einai 15 ekatommyria...POU THA PANE TA 80 OEO???tha paixtoun xontres kobines... pali me makous kai maniatides tha tn vgaloume....o kaxypoptos

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ Kaxypopte,

σωστή η παρατήρησή σου. Ωστόσο δεν θα πρέπει να δένουμε κόμπο ό,τι γράφει η κάθε αθλητική φυλλάδα (όσο σοβαρός κι αν είναι κατά τη γνώμη μου ο Σερέτης). Ας κάνουμε υπομονή, η καινούργια σελίδα στην ομαδάρα μας μόλις τώρα γύρισε.

---

@ Γειά σου ΓΚούΒουΛα με τα γκαβά σου!

Ανώνυμος είπε...

Μονο να μην χαθει παλι οτι καλυτερο κυκλοφορει απο παικτες στην ελλαδα.
θα ειναι κριμα.

Πρεπει οι κινησεις για την αυξηση να τελειωσουν συντομα ετσι ωστε να κινηθει η διοικηση αστραπιαια.

Με 80 εκ μπατζετ επιβαλλεται να σαρωσεις, ως Παναθηναικος στις μεταγραφες, οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Τα 15 εκ ελπιζω να μην ισχυουν ως ποσο γιατι μονο γελιο προκαλουν τετοια ποσα, ειδικα μετα τις αναμενομενες διοικητικες εξελιξεις.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπορέλι,

πάντως το αστείο είναι, ότι η ΕΞΕΔΡΑ έγραφε στο πρωτοσέλιδο (μέσα δεν διάβασα, απλώς το κοίταξα στα περίπτερα το πρωί) αφ' ενός τα περί 15 εκ. για μεταγραφές και αφ' ετέρου ότι θα αγοραστούν 6 (έξι!) πρωτοκλασάτοι παιχταράδες!

Πώς διάολο γίνεται να αγοράσεις 6 σούπερ-παιχταράδες με μόλις 15 εκατομμυριόπουλα;

Πλάκα μάς κάνει η ΕΞΕΔΡΑ;

Εδώ μόνο για τον Ίβανσιτς, που είναι μεν καλός αλλά όχι και ο σούπερ-παιχταράς, οι αυστριακοί ζητάνε κοντά στα 4 εκ.

Επομένως, ας έχουμε υπομονή.

Old Boy είπε...

«Εμπάθεια δηλαδή με την ομάδα δεν είχε μόνον αυτός, ούτε μόνο αυτός καλλιεργούσε ένα αρνητικό και επιθετικό κλίμα εναντίον παιχτών και προπονητών.

Σωστά;»
Κλίμα κατά των κατά καιρούς προπονητών πράγματι φτιάχνουν πολλοί και διάφοροι.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε αυτό το μπλογκ, γέμισε "δοξασμένες μέρες". Συνεχίστε, απόλαυση είστε όλοι- παπας πλην εσού, έχω ευαισθησία μαζί σου, δεν μπορώ να χαλaσστώ με αυτά που λες μέιτ

GW-L

Ανώνυμος είπε...

"Κλίμα κατά των κατά καιρούς προπονητών πράγματι φτιάχνουν πολλοί και διάφοροι."

Το αλήστου μνήμης ΣΟΥΜ ΓΕΡΑ, ΠΑΡ' ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ π.χ.

Αλλά και κατά παικτών φτιάχνουν διάφοροι, ένθεν και ένθεν, κλίμα.

Τελοσπάντων, τώρα η σελίδα γύρισε και πιστεύω ότι το κύμα θα πάρει μαζί του τη διχόνοια και όσους επιμένουν ακόμα σε αυτήν.

Μόνος του θα μείνει ο ΓΚαΒoλού. Να περιμένει καινούργιες ευκαιρίες. Άμα το τραβάει η ψυχή του ανθρώπου ... δεν αλλάζουν αυτά τα χούγια.

Ανώνυμος είπε...

Για να κουλάρουμε πάντως (σε σένα μιλάω GWL!) οπωσδήποτε κλικ στο παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=G_3hcV8I9UQ&feature=related

ΥΓ Το έχει σερβίρει ένας που υπογράφει gavromaniac!

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Ρε παιδιά εδώ ο Παναθηναικός "ενώνεται" και εσείς διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό) για τα άσχημα μάτια οπαδικών εφημερίδων?

Είμαστε Παναθηναικοί δεν είμαστε ντερμπιακοί ή πρασινιακοί, σας το θυμίζω αυτό, γιατί μερικοί το ξεχνάτε.

Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Μπορέλι. Το Derby εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι μόνο επικοινωνιακό εργαλείο της ΠΑΕ σε μια εσωτερική διαμάχη αλλά έχει υποτιμήσει πολύ την νοημοσύνη μας, γαλουχώντας μια γενιά φιλοβαρδινογιαννικών μουτζαχεντίν. Και αυτό δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ.

ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η "ΑΛΛΑΓΗ".

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Ο Κάκος σήμερα δεν έδωσε στον ΠΑΟ δύο πέναλτυ και η ΑΕΚ μόλις ισοφάρισε με πέναλτυ του Ρίμποοοοου.

Έχουμε πολλά να αλλάξουμε αδέλφια.

Μην θεωρείται δεδομένο τίποτε ακόμα.

Τι μπάλλα έπαιξε αυτός ο Σιμάο ρε παιδιά σήμερα? Μου αρέσει πολύ ο πιτσιρικάς. Πολύ καλός και ο Ντόι. Εμφανής η έλλειψη δύο γρήγορων πλάγιων χαφ και ενός ψηλού σέντερ φορ σκόρερ.

Ίβανιστς - Ποστίγκα σπίτια τους. Δεν κάνουν για τον ΠΑΟ. Τον Αυστριακό δεν τον πάω καθόλου. Για τον Πορτογάλο απλά το θεωρώ δεδομένο.

Και επειδή απουσιάζει ο Μιχάλης:

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑ :-))

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Μετά και από την ισοπαλία της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη εξασφαλίσαμε την παρουσία μας στο Champions League τη σεζόν που έρχεται!

Άντε και με τη νέα κατάσταση να ξανακάνουμε όλο τον κόσμο να παραμιλάει!

ΠΑΝΑΘΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ!

Απίστευτα συγκινητικές στιγμές!

...

Μόλις είδα, ότι ο Παύλος αφ' ενός μεν χαρακτήρισε "αφελείς ή ηλίθιους" όσους πίστευαν πως δεν θα μπούνε τ' αδέρφια: Μαρκάκη μου, ωχ!

:-)

Κυρίως όμως είδα, ότι θεωρεί (ο Παύλος) πως και του χρόνου θα παίζουμε Λεωφόρο! Προσωπικά αυτό ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! Το γήπεδο αυτό το αγαπώ κι ας είναι ερείπιο. Με χαρά λοιπόν θα ξαναβρεθώ εκεί, αν γίνει αυτό που είπε ο Παύλος.

Άλλωστε υπάρχει και μια οικονομική παράμετρος υπέρ της παραμονής της ομάδας στη Λεωφόρο, που την είχα αναφέρει και παλιότερα, όταν οι περισσότεροι τη βρίζανε: παίζοντας η ομάδα στη Λεωφόρο, ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ παίρνει (εκτός από το 10% που δικαιούται ως μητρικό σωματείο) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 15% από κάθε εισητήριο ως ιδιοκτήτης του γηπέδου!

Δηλαδή (όπως και φέτος) το 25% από τα εισιτήρια θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη. Διόλου άσχημα!

Προφανώς γι' αυτό τ' αδέρφια θέλουν να παραμείνει και του χρόνου η ομάδα στη Λεωφόρο ...

... κι εγώ βέβαια ΣΥΜΦΩΝΩ.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και από αυτό εδώ το blog φέτος, ήταν πάρα μα πάρα πολλοί εκείνοι που δεν γούσταραν καθόλου την επιστροφή στη Λεωφόρο.

Έτσι δεν αποκλείεται να επικρατήσει η δική τους, μάλλον πλειοψηφούσα μεταξύ των οπαδών μας, άποψη κι έτσι να παίζομε του χρόνου στο ΟΑΚΚΑ.

ΟΠΟΥ κι αν παίζουμε πάντως ...

...ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,
εάν θεωρείς "λίγους" τον Ίβανσιτς και τον Ποστίγκα για τον ΠΑΟ πρέπει να συμβαίνουν ταυτόχρονα αρκετά πράγματα μέσα στο μυαλό σου:
1. Δεν ξέρεις -να βλέπεις- μπάλα
2. Θεωρείς τον ΠΑΟ όμοιο με Ρεάλ και Μπάρτσα τουλάχιστον.
3. Νομίζεις πως ανεξαρτήτως ποσού ο κάθε παικταράς έχει όνειρο να παίξει στον ΠΑΟ και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχω ξαναγράψει πως η πρόοδος μιας ομάδας γίνεται βήμα-βήμα. Αυτό που έχει να αποδείξει ο ΠΑΟ τα επόμενα χρόνια είναι πως ομάδες σαν τις Πόρτο, Μπενφίκα, Φενέρ, Ατλέτικο θα μπορεί να τις αντιμετωπίζει πάντοτε με επιτυχία. Ή μήπως θεωρείται όλοι σας ότι οι ομάδες που ανέφερα είναι "ψωμοτύρι" για τον ΠΑΟ; Ή μήπως σας "πέφτει" λίγο ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ που τόσα χρόνια το όλοι μας το σνομπάρουμε;

Υ.Γ. Χαίρομαι πως κάποιοι έστω και καθηστερημένα βλέπετε τα καλά στοιχεία του Σιμάο. Τέτοιους παίκτες (που διψάνε για διάκριση) τους χρειάζεται η ομάδα, με την προσθήκη βεβαίως έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από πιο ανεπτυγμένα πρωταθλήματα.

shogun είπε...

ΤΤ: Το θέμα της λεωφόρου για του χρόνου δεν παίζει. Ο λόγος είναι απλός: οι κανονισμοί για την αδειοδότηση των ΠΑΕ έχουν αλλάξει και η πανάθα αν δεν πάει στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να πάρει αδεια απο την ΕΠΟ. Βέβαια, το θέμα ειναι πως αν ο κανονισμός ισχύσει του χρόνου, τότε πολλές ομάδες δεν πρέπει να πάρουν αδεια...Οπότε η ΕΠΟ έχει ζητήσει παράταση απο ότι διάβαζα..Ε αν ισχύσει για τους άλλους τότε μπορεί και για μας....

Pappas10 είπε...

Η ΠΑΝΑΘΑ δεν μπορεί να παίξει στη Λεωφόρο λόγο ΤΣΟΥ-ΛΟΥ. Δεν πρόκειτε να πάρει έγκριση από την ΟΥΕΦΑ το γήπεδο.

Οπότε μία ψυχή που είναι να βγει... ας ξεκινήσει ο Βοτανικός και ας παίξουμε και στο Παγκρήτιο μία χρονιά.

Άντε αδέλφια... πίσω στο σεντόνι μας. Εκεί που ανήκουμε...

Έλα μωρη ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααα

Πανάθας είπε...

Φίλε karma:

1. Δεν ξέρεις -να βλέπεις- μπάλα (δεν έχω δίπλωμα προπονητή αν αυτό εννοείς, αλλά έχω μια σημαντική εμπειρεία στο Championship Manager. Μετράει αυτό?)

2. Θεωρείς τον ΠΑΟ όμοιο με Ρεάλ και Μπάρτσα τουλάχιστον.(Ναι στην καρδιά μου ο ΠΑΟ είναι εφάμιλλος αυτών των ομάδων αλλά νομίζω πως πέρα από την πλάκα τα ισοδεπώνεις όλα. Ο Ίβανσιτς θα μπορούσε να παίξει πχ στην Ζενίτ? Δες το αριστερό της χαφ. Είναι σαίτα, τεχνίτης, μαρκάρει σαν σκυλί και δεν είναι πανάκριβος. Θέλω ένα αριστερό χαφ με τέτοια χαρακτηριστικά ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ. Για να το κλείσω μια και καλή αυτό το θέμα ο Ίβανσιτς δεν ειναι σταθερός, είναι αργός, είναι κότα όταν το ματς πάει στη δύναμη και δεν είναι παρά ένας Τσιαρτάκος, δηλαδή ένας παικταράς της......δεκαετίας του ΄80. Για τον Ποστίγκα τώρα τι να πούμε? Δεν είναι ο παίκτης που θέλει ο ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ θέλει έναν υψηλόσωμο γκολτζή ΠΕΡΙΟΧΗΣ και όχι ένα τεχνίτη περιφερειακό επιθετικό τύπου Μάντζιου, μπρρρρ).

3. Νομίζεις πως ανεξαρτήτως ποσού ο κάθε παικταράς έχει όνειρο να παίξει στον ΠΑΟ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. (Όχι δεν το νομίζω αυτό, αλλά πχ ο Μάτος, ο Βαζέχα, ο Χένρικσεν και άλλοι πολλοί ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ πως ήρθαν στην Πανάθα και μάλιστα χωρίς πολλά λεφτά? Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν καλοί παίκτες τώρα που το μπάτζετ θα είναι αυξημένο).

ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ?

Υ.Γ.1 Έτσι και αλλιώς ότι και να λέμε εμείς άλλοι θα αποφασίσουν. Απλά εγώ όταν θα βλέπω στην ομάδα, Ίβανσιτς και Ποστίγκα θα γκρινιάζω λέγοντας ότι ο ΠΑΟ παίζει με 9 παίκτες.

Υ.Γ.2 Ο Σιμάο είναι παιχταράς αλλά το παιδί είναι σέντερ μπακ. Παίζει από ανάγκη δίπλα στον Μάτος (τι ωραία που λείπανε χθες οι Βύντρα - Τζιόλης). Καλό είναι να γυρίσει στην θέση του.

Υ.Γ.3 Ο ΠΑΟ χρειάζεται 7 ενδεκαδάτους παίκτες για το Champions League (δεξί μπακ, 2 σέντερ μπακ, αμυντικό χαφ, αριστερό και δεξί χαφ και ψηλό σέντερ φορ κρούσης).

Υ.Γ.4 Η Λεωφόρος τέρμα για την ομάδα. Θα χρησιμοποιηθεί για κάποια φιλικά και για εορταστικές εκδηλώσεις. ΠΑΜΕ ΟΑΚΑ για ένα χρόνο και μετά.......PANATHINAIKOS ARENA.

Ανώνυμος είπε...

παραιτηθηκε ο σταθοκωστοπουλος.
τελικα κατι ασχημο πρεπει παντα
να συμβαινει και να χαλαει το κλιμα?
ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Αυτή είναι μια άσχημη εξέλιξη όντως.

Ο Σταθ είχε "σπρώξει" αρκετά λεφτά αλλά χωρίς αντίκρισμα (πέρα από δύο κατακτήσεις κυπέλλου). Προσωπικά τον κρίνω άσχετο με το αντικείμενο (σαν τον Τζίγγερ έν πράμα).

Σαφέστατα και είχε αποτύχει. Αλλά είναι κρίμα η ομάδα να μείνει χωρίς κάποιον επενδυτή.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Ο Βλάσης διαδραμάτισε έναν "ύποπτο" ρόλο εν έδει πολιορκητικού κριού του ερασιτέχνη.

Για πάρτι του? Για άλλα "μάτια"?.

Πάντως κάποιον ρόλο θα έπαιξε στην έλλειψη οργάνωσης του τμήματος Βόλλευ.

Στο καλό και να μας γράφει αν και εφόσον βρεθεί άλλος επενδυτής. Αλλιώς θα μας "λείψουν" τα λεφτά του.

Ανώνυμος είπε...

@ Shogun,

έτσι είναι, όπως ακριβώς τα λες για το γήπεδο. Εγώ απλώς προσπάθησα να ερμηνεύσω τις δηλώσεις του Γιαννακόπουλου.

Σίγουρα η εικόνα ενός γηπέδου με 60.000 παναθηναϊκούς να στηρίζουν την ομάδα με ικανοποιεί πολύ περισσότερο από την (εκπληκτική χτεσινή) των 15.000.

Αν όμως θεωρηθεί, πως είναι για το καλό του πολύπαθου και οικονομικά μπατιριμένου (δυστυχώς αμφότερα) Ερασιτέχνη, εμένα - είπα - δεν θα με χαλούσε να μείνουμε Λεωφόρο μέχρι να ετοιμαστεί ο Βοτανικός.

Γιατί να παίρνει 15% από τα εισιτήρια το ΟΑΚΚΑ και όχι (μαζί με τα 10% = 25%!) ο Ερασιτέχνης μας;

Τελοσπάντων, ό,τι αποφασίσουν οι επικεφαλής στο θέμα του γηπέδου.

@ Μιχάλη,

με το Ch-L λύνεται: παίζουμε ΟΑΚΑ για τους διεθνείς αγώνες.

@ Πανάθα,

συμφωνώ αρκετά μαζί σου για τον Ίβανσιτς: ενώ έχει παιχνίδια ή στιγμές σε παιχνίδια που σε απογειώνει και είναι ικανός να αλλάξει την τροπή ολόκληρου του ματς, δυστυχώς είναι ασταθής και φοβάται τα σκληρά παιχνίδια (που από τέτοια άλλο τίποτα στο πρωτάθλημα!).

Αν πούμε ότι δώσαμε 4 εκ για τον Σάλπι, τότε 2.5 με 3 εκ είναι αρκετά για τον Αντρέας.

Για το Ποστίγκα διαφωνώ. Είναι καλός παίχτης και δυναμικός. Περίμενα περισσότερα από αυτόν βέβαια. Έτσι κι αλλιώς με την περίπτωσή του θα γίνει ό,τι πει η Πόρτο.

--- --- ---

ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ;

Παίδες, ο Ντούσαν δεν μου αρέσει. Ίσως και να είναι απλά θέμα αντιπάθειας λόγω του ότι υπηρέτησε το Κοκκαλιστάν στην πιο σκληρή του μορφή, τα χρόνια της Παράγκας.

Ωστόσο, σε όσους τον θεωρούν εξαιρετικό προπονητή για τον Παναθηναϊκό επιτρέψτε μου να παρατηρήσω το εξής απλό:

Ο "μυρωδιάς" "Λώρενς του Κατάρ" (αθάνατε Κουτόχορτε δεύρο έξω!) Ζοζέ Πεσέιρο, με μια ομάδα από παίχτες "δεύτερης διαλογής" και "αναξιόπιστους δανεικούς μισθοφόρους" ...

... ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ του Ντούσαν (του "προπονηταρά" με την "καλοστημένη ομάδα" από "ποιοτικούς παίχτες", που "έπαιξε ίσως την καλύτερη μπάλα φέτος") ΣΕ ΟΛΑ τα παιχνίδια, στα οποία βρέθηκαν φέτος αντιμέτωποι!!!

Διάολε, κάτι πρέπει να λέει αυτό, σωστά;

Άσε που ο Ντούσαν πήρε (αν θυμάμαι καλά) μόνο ΕΝΑ από τα φετινά ντέρμπι του Άρη με Πανάθα, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ.

Κάτι δεν λέει και αυτό;

Επομένως: ίσως δεν παίζει μόνο η αντιπάθεια που με κάνει να ΜΗΝ θελω τον Μπάγιεβιτς στην Πανάθα...

--- ---

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG:

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ poll ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ή ΟΧΙ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ.

Τι λέτε;

Πανάθας είπε...

Τουρτούρα ο Ποστίγκα δεν βλέπει δίχτυα. Είναι καλός περιφερειακός επιθετικός αλλά ως εκεί. Προτιμώ τον Κλέιτον για αυτή την θέση (η συζήτηση γίνεται σε επίπεδο championship manager μέχρι η γυναίκα μου να ετοιμάσει τα κεφτεδάκια μην παρεξηγηθώ πάλι).

Ο Πεσέιρο - θα με πείτε ανώμαλο το ξέρω και θα έχετε και κάποιο δίκιο - στα τελευταία παιχνίδια με έχει κερδίσει (παιδιά τα φρούτα να είναι μπαγιάτικα γιατί τα φρέσκα πονάνε). Δεν θα με χάλαγε αν μάθαινα ότι αποφασίστηκε η παραμονή του, αρκεί να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος (γιατί έκανε μοιραία λάθη πρέπει να το παραδεχτούμε, αλλά ποιός δεν κάνει λάθη?).

Θεωρώ όμως ότι είναι ειλημένη απόφαση να φύγει και να έρθει ο Ντούσκο.

Επειδή όμως ο Ντούσαν έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Σκόρδα στα μάτια μου, δεν θα ήταν άσχημα να κρατάγανε τον Πεσέιρο άλλο ένα χρόνο και αν και φέτος έκανε τις ίδιες μαλακίες να παίρνανε τον Σέρβο. Δεν θέλω τον Βέλιτς με τίποτα.

Δεν ξέρω, είμαι διχασμένος. Σαν τον Παναθηναικό ένα πράμα. :-))

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι απο την στιγμη που η ομαδα καταφερε να χασει αυτον τον τιτλο απο τους ανυπαρκτους, η θητεια του Πεσειρο κρινεται αποτυχημενη.

Εγω θα ηθελα τον Μπαγεβιτς στην Παναθα αλλα να του δοθει εν λευκω η ομαδα και οχι να εχει πανω απο το κεφαλι του "εντολοδοχους".
Για τα δεδομενα του Αρη ο Μπαγεβιτς μια χαρα τα καταφερε και στους περισσοτερους αγωνες η αρειανοι παιξανε και καλο ποδοσφαιρο.
Θεωρω πως σε μια ομαδα σαν τον Παναθηναικο θα μεγαλουργησει.

Pappas10 είπε...

To έχω ξαναγράψει νομίζω ότι με τον Μπάγεβιτς το πρόβλημα είναι ηθικό. Δεν γουστάρω τον προπονητή που πουλήθηκε στον Κρόκους και που οι όποιες "επιτυχίες" του έχουν την σφραγίδα της Παράγκας.

Αν βέβαια έρθει, τότε θα τον υποστηρίξω αφού θα φοράει την φόρμα με το τριφύλλι.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Ο Μπάγεβιτς θα:

- δουλέψει άνετα με τους πιτσιρικάδες και τους εργατικούς παίκτες του ΠΑΟ
- θα ανεβάσει τα στάνταρ παικτών του 5
- η ομάδα - από ένα σημείο και έπειτα θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο -
- η ομάδα θα έχει κορμό (τέρμα το rotation)
- η ομάδα θα έχει φυσιογνωμία μια και προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρκή σχολή
- Δεν θα χάσει ματς σαν της Ξάνθης και του Ηρακλείου μια και ξέρει το Ελληνικό Πρωτάθλημα και τις ιδιοτροπίες του
- θα αποτελέσει τον φόβο και τρόμο των Ολυμπιακών (άμα ακούσατε ράδιο σήμερα θα καταλάβατε)
- θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να πάρει την ομάδα εν λευκώ και να μιλάει απευθείας με τον πρόεδρο (τέρμα πια Βέλιτς και σία).
- Η ομάδα θα έχει επιτέλους κουμάντο και πειθαρχία κάτι που έλειψε από τον Πεσέιρο (στο θέμα πειθαρχίας το έχασε το παχνίδι τελείως).

Ο Μπάγεβιτς δεν θα:

-τα πάει καλά με τις βεντέτες (τι θα γίνει πχ αν πέσουν λεφτά κα έρθουν ονόματα στον ΠΑΟ?)
- κοιμηθεί μερικές φορές στον πάγκο (τον θεωρώ τέλειο στο να οργανώσει και να στήσει μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο αλλά κακό κόουτς)

Αν τα βάλετε κάτω και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ οδηγείτε σε μια νέα εποχή, χτισίματος μιας νέας ομάδας με μια νέα δυναμική ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Πιστεύω δε, πως αν είχε έρθει στον ΠΑΟ πριν 10 δέκα χρόνια θα ήταν ακόμα προπονητής της, ανεξαρτήτων πρωταθλημάτων.

Dr Jekyl & Mr. Hyde :-)

Πανάθας είπε...

Αλλά ας προχωρήσει τάχιστα το θέμα της πολυμετοχικότητας για να μην χαθεί χρόνος και θα "βρεθούν" και όλα τα άλλα.

Πάντως για πρόεδρο θα ήθελα τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Θα τους γαμήσει όλους. Νομίζω πως η δήλωση του για πρόεδρο με....βαρίδια, ήταν αυτοπρόταση για πρόεδρος.

Ωραίος αλλά άλλο προφίλ έχει και ο Βγενό. Να βγαίνει με τις σούπερ ντούπερ επικοινωνιακές του συνεντεύξεις και να σκίζει κοκκαλιστάν με το γάντι.

Αλλά και πάλι, το ξαναλέω, ας προχωρήσει το πολυμετοχικό και σε δύο χρόνια και με το νέο γήπεδο ποιός μας πιάνει.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον ττ.

θα ηταν ωραιο να γινει
ενα poll για τον μπαγεβιτς.

Πανάθας είπε...

Τα polls των blogs δεν είναι αξιόπιστα. Έχουν "τρύπες" και εν τέλει δεν έχει κα πολύ σημασία τι θέλουμε αλλά τι θα γίνει. Απλά να ελπίσουμε ότι αυτό που θα γίνει να είναι για το καλό του ΠΑΟ.

Η μεγαλύτερη σφυγομέτρηση έγινε εξάλλου χθες στην Λεωφόρο. Κανείς δεν τον αποδοκίμασε. Αυτό ήταν θετικό. Ποιός τυφλός δεν θέλει το φως του?

Ο Μπάγεβιτς θα έρθει στον ΠΑΟ και θα κάνει κουμάντο σε ένα μεταβατικό στάδιο. Τον θεωρώ απαραίτητο λοιπόν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Dr. Jekyl & Mr. Hyde

Πανάθας είπε...

Εδώ http://www.kontra.gr/Soccer/Europe/ChL/198469.html μπορείτε να δείτε τις ομάδες των προκριματικών του CL. Εκτός Γκέτεμποργκ οι άλλες είναι για τα πανηγύρια.

---------------------------

Στο Βόλλευ γίνεται του Πειραιά. Νέα Ριζούπολη. Πολύ σωστή η απόσυρση των κοριτσιών. Μακάρι να τα καταφέρουν τα κορίτσια μας (αν συνεχιστεί ο αγώνας).

Ανώνυμος είπε...

λοιπον για τον ντουσκο συμφωνω με τον παναθα..επιπλεον

1)τα πρωτα δυο χρονια που η ομαδα θα μονταρεται λογω των διοικητικων ανακαταταξεων και θα υπαρχουν αρκετα θεματα να ρυθμιστουν πιστευω ταιριαζει ο ντουσκο γιατι δεν θα εχουμε να ασχολουμαστε με το θεμα προπονητη και επιπλεον θα δωσει μια ταυτοτητα στην ομαδα..μετα απο 2 χρονια ελπιζω να τον διωξουμε...
2)θα αναδειξει νινη και τους υπολοιπους (δαρλα δημουτσο σιοντη σιμαο κλπ)

αλλα

1)θα μαλωνει με παικτες τυπου βαλντιβια και φερναντεζ
2)θα εχει την αβαντα του 'αντικειμενικου'τυπου γεγονος που παντα μου την εσπαγε
3)ρε παιδια φοβαμαι μην καταχραστει τα λεφτα που θα ειναι και πολλα..για να φερει καττι περιεργους μαριτς σαριτς και το κακο συναπαντιτς για να παρει μιζες οπως εκανε στον γαυρο
4)ειναι περιεργη ρατσα αυτοι οι σερβοβαλκανιοι...

εγω θα ηθελα τον μαρκαριαν!!!

υ.γ.παναθα με βρισκεις συμφωνο και στο θεμα ιβ ποστιγκα.
υ.γ2 ονειρευομαι βαλντιβια με το δεκαρι της ζενιτ τον αρσαβιν επιτελικους και μπροστα καριου φουνταριστο.ολοι αυτοι κανα 25 μυρια θα κοστιζουν..που λογικα θα υπαρχουν.
saosin

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΚΟΡΙΣΤΙΑ ΜΑΣ!

ΝΙΚΗΣΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
ΚΟΝΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΑΒΡΟΥΧΩΝ!

ΡΟΥΞΙ ΘΕΑ!

------

@ Πανάθα,

για να μην ξεχνάμε και τις παραδόσεις, ας ... σφαχτούμε λιγάκι!

:-)

Λοιπόν, διαφωνώ ότι ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος έπαιξε "ύποπτο ρόλο", που είπες. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι πραγματικά πήρε το πράσινο βόλεϊ από την ανυποληψία (είχα βαρεθεί την καζούρα για τις ήττες μας από το γάβρο), έριξε λεφτά, το αναδιοργάνωσε και το έφερε όχι απλά στο προσκήνιο αλλά στην πρώτη γραμμή!

Ο Θανάσης είχε άδικο, όταν τον κατηγόρησε ότι δεν βοηθάει τον Ερασιτέχνη. Κι εν πάση περιπτώσει θα πρέπει ο Θανάσης να μην πατάει πάνω στο εκπληκτικό μπάσκετ της ΚΑΕ για να μην κάνει την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ για τα δικά του σοβαρά λάθη στον Ερασιτέχνη! Διότι σε τελική ανάλυση έχει και αυτός, σαν πρόεδρος, σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του κάποτε κραταιού Ερασιτέχνη μας.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι πράγματι αναχρονιστική - αυτό είχε πει τότε και πολύ σωστά ο Βλάσης - και πρέπει οπωσδήποτε και ασυζητητί να αναδιοργανωθεί ...

... πράγμα που, με τον ευνοϊκό άνεμο της ΠΕΚ, θα γίνει και αυτό!

Όσο για το καρφί του Θανάση, ότι ο Βλάσης παραιτήθηκε γιατί δεν άντεχε οικονομικά, είναι και αυτό απρεπές. Επαναλαμβάνω, ο Βλάσης έδωσε πάρα πολλά στο βόλεϊ! Άσε που δεσμεύτηκε ότι και τα βαριά συμβόλαια θα ξεπληρώσει αλλά και θα ενισχύσει οικονομικά το ΤΑΠ και του χρόνου.

Τώρα, για τον Μπάγιεβιτς.

Έχεις δίκιο, ότι τα polls των blogs δεν είναι αξιόπιστα. Ωστόσο δεν χάνουμε και τίποτα.

Ξαναθυμίζω πάντως, ότι ο Πεσέιρο τον έστειλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ τον Ντούσαν και τις τρεις φορές που συναντήθηκαν ...

Γενικά νομίζω, ότι ο Μπάγιεβιτς έχει ΥΠΕΡΤΙΜΗΘΕΙ από ορισμένους δημοσιογράφους και οπαδούς. Όχι ότι είναι κακός προπονητής, προς θεού. Πολύ καλός είναι! Και αν έρθει, θα έχει υποστηρίξη από τα αθλητικά ΜΜΕ τέτοια, που δεν είχε ΚΑΝΕΝΑΣ από όλους τους προηγούμενους προπονητές μας. Άσε που θα έρθει και σε ΙΔΑΝΙΚΗ φάση για την ομάδα, πάνω στην αλλαγή διοικητικού μοντέλου και σε ένα κλίμα γενικής ομόνοιας κι αδερφοσύνης (το οποίο θα σπάσουμε μόνο ο GWL, ο Πανάθας κι εγώ, πίσω όλοι και σας φάγαμε!).

Τουτέστιν, με όλα αυτά, δύσκολο να αποτύχει ... στο πρωτάθλημα τουλάχιστον.

Αλλά δεν είναι και ο Ομπράντοβιτς της μπάλας ρε γαμμώτο, να πω ΟΚ δώσ' τε του τα κλειδιά της πόλης κι αφήστε τον να κάνει ό,τι θέλει.

Πανάθας είπε...

ΤΤ

Δεν χρειάζεται να μαλώσει κανείς με κανέναν επειδή εκφράζει την άποψη του (ότι έγινε, έγινε στο παρελθόν, εγώ το έχω διαγράψει ενόψει της νέας παναθηναϊκής έρας. Εξάλλου όλοι εδώ μέσα την ίδια ομάδα υποστηρίζουμε). Εδώ ο άλλος μου είπε ότι δεν ξέρω μπάλα (που στην τελική μπορεί και να ισχύει) επειδή δεν συμφωνώ μαζί του.
Υπάρχουν έξυπνα παιδιά εδώ μέσα που δεν έχουν ως ανώτατο κριτήριο γνώσης…..τον εαυτό τους. Πάμε όμως στο κεφάλαιο που διαφωνούμε. Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση:

Γιατί «φαγώθηκε» ο Βλάσης για το απαρχαιωμένο μοντέλο διοίκησης του ερασιτέχνη (που είναι, αλλά ρωτήθηκε κανείς γιατί?) και όχι για το πεπαλαιωμένο μοντέλο διοίκησης της ΠΑΕ?

Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι ο Βλάσης δεν «έχωσε» χρήματα. Είπα απλά ότι απέτυχε. Και δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι αφοί Γιαννακόπουλοι δεν κάνανε λάθη. Απλά στην άτυπη κόντρα ανάμεσα στους δύο δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τους συγκρίνω. Ο Βλάσης είναι ένας νεόκοπος παράγοντας που όντως έβγαλε το Βόλεϊ από την ανυποληψία, αλλά από την άλλη οι αφοί Γιαννακό είναι παράγοντες που «χώνανε» φράγκα από την δεκαετία του ‘70, επί εποχής του αείμνηστου Μαντζαβελάκη και ενώ ο αθλητισμός ήταν ακόμα ερασιτεχνικός (ο Παύλος μάλιστα είχε για όσους το γνωρίζουν και το προσωνύμιο «Ο ΑΟΡΑΤΟΣ», επειδή έδινε πολύ συχνά πριμ χωρίς να θέλει να φαίνεται από ποιόν). Είναι οι άνθρωποι που κρατήσανε οπαδικά «ζωντανούς» τους Παναθηναικούς στα πέτρινα χρόνια (μεταξύ μας ακόμα το κάνουν) και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ότι λάθη και να κάνουν θα τους τα συγχωρήσω γιατί μου έχουν αποδείξει ότι είναι άνθρωποι που λατρεύουν την ομάδα. Τα μικρο/μεγαλο συμφέροντα τους τα αφήνω στην άκρη. Δεν με ενδιαφέρουν.

Για να το κλείσω εδώ (από τη δική μου την πλευρά) το θέμα, η φυγή του Βλάση δεν με ενοχλεί ως πρόσωπο (μου ήταν αδιάφορος) αλλά ως επενδυτής. Ενώ αν πχ βρισκόταν στον μπασκετικό ΠΑΟ ένας ακόμα μεγαλύτερος επενδυτής από τους αφούς, θα μου στοίχιζε να έχανα αυτούς τους ανθρώπους. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τη διαφορά και τι θέλω να πω. Μια άλλη παράμετρος είναι ότι υπήρχε κόντρα ανάμεσα στους δύο παράγοντες για λόγους που ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Στο καλό λοιπόν και να μας γράφει ο Βλασάκος. Θα μας λείψουν τα λεφτά του. Όχι ο ίδιος.

Τώρα για το θέμα του ερασιτέχνη (πολύ μεγάλοοοοο) πιστεύω πως θα ακολουθήσει τα παράδειγμα της ΠΑΕ και θα ανοίξει τις πόρτες για το καλό του σωματείου αφού πρώτα εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του (το ξέρεις πχ ότι θέλουν να δώσουν στην ομάδα μπάσκετ γήπεδο 5.000 θέσεων? Ποιος θα παίξει εκεί? Η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Πετραλώνων?)).
---------------------------

Μπράβο στα κορίτσια μας. ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ. Στη λεωφόρο θα τους πάρουμε τα στρινγκ.

Πανάθας είπε...

συμπληρωματικό (προς Κον Τουρτούρα) :-))

Εννοείται ότι ο Ντούσκο δεν είναι Ομπράντοβιτς.

Απλά είπαμε ότι είναι μια καλή και δοκιμασμένη λύση τη δεδομένη χρονική στγμή της μετάβασης από ένα μοντέλο σε ένα άλλο.

Ο ΠΑΟ τέλη Ιουλίου παίζει προκριματικά. Η συνεύλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου. Μέχρι τότε ο ΠΑΟ πρέπει να έχει προπονητή, να αρχίζει να κλείνει παίκτες, προπονητικό κέντρο κλπ και όλα αυτά με το παλιό μοντέλο διοίκησης.

Είναι μια σίγουρη (όσο υπάρχει σιγουριά στον αθλητισμό) και εφικτή λύση.

Άσχετο αλλά Οκτώμβρη θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ. Εκεί σε θέλω μπομπ μάστορα (ο νοών νοείτο)

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

σου ζητώ συγνώμη ρε συ... τελικά ξέρεις -από- μπάλα αλλά σε πειράζουν τα κεφτεδάκια της γυναίκας σου και μερικές φορές δεν ξέρεις τι λες, χο! χο!

Υ.Γ. Καλύτερα να μείνει ο Πεσέιρο από το να έρθει ο Ντούσαν. Αν και θα προτιμούσα να ακούσω ένα άλλο όνομα από το εξωτερικό.

Πανάθας είπε...

Ρε συ karma, μάντης είσαι?

Όντως με πειράξανε.

Τα έφαγα και εγώ όπως η ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Τέσσερα, τέσσερα.

:-)

Υ.Γ. Δεν έχει σημασία αν ξέρεις μπάλα ή όχι αρκεί αυτό που λες να το στηρίζεις με επιχειρήματα. Εμείς εδώ δεν είμαστε ούτε προπονητές, ούτε χτίζουμε ομάδες. Απλοί συνομιλητές και οπαδοί μιας συγκεκριμένης ομάδας είμαστε. Πάντως προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων δεν με πειράζει αν κάποιος πει ότι δεν ξέρω μπάλα αρκεί αυτό να το στηρίξει με επιχειρήματα χο χο (το κοκκαλικό χο) :-)

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Με εφαλτήριο την τελευταία σου δήλωση προ(σ)καλώ την διοργάνωση αγώνα ποδοσφαίρου 5Χ5 μεταξύ των μελών για να φανεί ποιοι Παππάδες ξέρουν μπάλα και ποιοι είναι άσχετοι...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

παιδια ερχεται ντουσαν και ιβιτς στον παναθηναικο......ωχ...πειτε τη γνωμη σας

shogun είπε...

δεν ξερω για τον Ιβιτς / Ντούσκο αλλα φαίνεται πως ίσως έρθει ο Κυργιάκος! Εχεις κανένα στοιχείο για τον Ιβιτς ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

ρε τι γινεται

να δουμε ποιος θα πρωτοερθει :-)

Pappas10 είπε...

Μάθανε πως... έχουμε λεφτά, πλάκωσανε κι οι ίβιτς.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Το θέμα Ίβιτς το ξεκίνησε η "γάτα" νομίζω και το αναπαρήγαγε το "μπάλα.γκρ". Επειδή θεωρώ και τις 2 πηγές αναξιόπιστες... δεν ξέρω.

Στο θέμα Μπάγεβιτς η θέση μου είναι γνωστή. Ντούσαν - Ντούσαν βαζέλες σε μαμούσαν και δεν θέλω να γλύψω εκεί που εκσπερμάτωνα (για να το πω ευπρεπώς). Βέβαια, άπαξ και φορέσει τη φόρμα με το Τριφύλλι θα τον στηρίξω.

Για τον Κυριάκο πάλι "Γάτα" ή "Εξέδρα" το γράφει οπότε ισχύει το ίδιο περί αξιοπιστίας. Αν και τον πάω τον Σότι, δεν του συγχωρώ τα @@ του βούλη στην μάπα και θεωρώ ότι με τα λεφτά που - λέγεται ότι - θα πέσουν μπορούμε να βρούμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ παίκτη στην θέση του.

Αυτά,

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να ερθει ο Ντουσαν να φτιαξουμε ομαδα.

Ο κυργιακος, αν η διοικηση ηταν σωστη δεν επρεπε να ειχε φυγει ποτε απο την Παναθα. Μακαρι να ερθει.

Για ιβιτς δεν τρελαινομαι.

shogun είπε...

Μιχάλη,

για τον Κυργιάκο το είδα στο in.gr

http://www.in.gr/sports/article.asp?
lngEntityID=899533&lngDtrID=246

Ανώνυμος είπε...

για κυργιακο εχει πρωτοσελιδο η goal

Πανάθας είπε...

Φίλε Μιχάλη είναι πολύ καλή ιδέα το 5χ5 και είμαι μέσα. Θα σε στεναχωρήσω αν σου πω ότι παίζω.....τερματοφίξουλας?

Ξέρει μπάλα ο τερματοφίξουλας? οεο?

:-))

---------------

Παιδιά λέγονται και γράφονται πολλά. Θα δούμε. Γελάω με τους μάνατζερς που δεν πουλάνε παίκτες αν δεν γίνει η πολυμετοχικότητα του ΠΑΟ χαχαχα(α βρε λαμόγια).

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Όλοι οι μεγάλοι παίκται (Εγώ, εσύ) φίσκουλες παίζουνε.

Αμ πως... άσε τους άλλους να τρέχουν.

Παππάς10 ή κατά κόσμον... Λαφτσής (μέγας φίσκουλας... με το που κέρδιζε κόρνερ ο αντίπαλος αρχίζαμε τα βουντού).

Πανάθας είπε...

χαχαχαχα....αυτό όμως ξέρεις τι σημαίνει ε?

ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.

Άμα έχουμε συμμετοχές προχώρα το.

:-))

Αν παίζαμε πριν από κάτι μήνες, θα είχαμε και τα ονόματα των ομάδων έτοιμα:

Τζιγγεριακός - ΠΕΚΙΑΚΟΣ :-)

Τώρα?

Υ.Γ. Εγώ δεν ξέρω γιατί, αλλά με λέγανε...Ματεράτσι. :-)))

squarelogic είπε...

Οπως συνετά επεσημανε και ο Παναθας,η επιστροφη της ομάδας στον φυσικο της χωρο του Ch.L(επιτέλους) κανει ασφυκτικα τα χρονοδιαγράματα της νεας περιόδου και μαλιστα εν μεσω κοσμογονικών διοικητικων αλλαγών,οπότε μην περιμένετε θαύματα απο φέτος.
Το λογικο είναι για φετος να παει η ομάδα σε δοκιμασμένες και οσο το δυνατον πιο σιγουρες λύσεις που δεν θα χρειασθούν ενα 6μηνο προσαρμογής.
Απ'αυτη την οπτικη ο Μπάγεβιτς είναι η ιδανικη λύση για τα επομενα 2-3 χρόνια,όπως και ο Κυριάκος.Υπάρχει βεβαια το αγκάθι οτι είναι ο μόνος παίκτης για τον οποίον ο Τζίγγερ είναι απόλυτα δικαιολογημένος να μην τον θελει ουτε ζωγραφιστό(αφού αυτός ενέπαιξε την ομάδα) αλλά παίκτη της αξιας του που δεν χρειαζεται ουτε μερα προσαρμογης δεν βρισκεις ελευθερο.
Αν σκεφτείτε οτι και το κασέ του θα είναι γυρω στο 1 εκ,εξοικονομουνται χρηματα για την αγορά ενος ακομη σεντερ μπακ κλάσης(μην ξεχναμε οτι θαναι μαλλον η τελευταια χρονια του Γκούμα...).
Με την ιδια λογικη και παρά τις αντιρρησεις ορισμένων προσδοκω την παραμονη του Ιβανσιτς.Βεβαιως υπάρχουν και καλυτεροι,το θεμα είναι προφταίνεις να τους βρεις,να εγκλιματιστουν,και να θέλουν (οπως ο Ιβ)να παίξουν στην Πανάθα(κι οχι μονο να κανουν το "αγροτικο" τους πριν την Αγγλια ή την Ισπανια?

Το νεο σχημα αφού βρει τον "βηματισμό" του θα εχει τον χρόνο την νεα χρονιά να ψάξει και να βρει τους παίκτες που θ'ανεβασουν την ομάδα αλλη μια κλάση.
Για φετος-αν κλεισουν οι προαναφερθεντες και μείνει κι ο Ματος- προεχει η αποκτηση δεξιού μπακ,ενος σεντερ στο στυλ Μανουτσο, και ενα επιθετικο χαφ με οργανωτικες ικανοτητες(με δεδομενο οτι κουναμε μαντηλι στον Εκι).Απο κει και περα,μονο γεμισματα(μπακ-απ του Σπυρόπουλου πχ ή ενας σεντερ μπακ ακομη όπως προειπα)
Ο χρονος πιέζει κι ο Ντουσκο ξερει άμεσα τι του χρειάζεται,ενώ θα είναι ευλογια για τα νέα παιδια της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

* Για το θέμα Βλάση-Θανάση.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι ο Βλάσης πρόσφερε πολλά και σε πολλά επίπεδα στο καταβαραθρωμένο αντρικό βόλεϊ του Συλλόγου μας και γι' αυτό του χρωστάμε σεβασμό. Νομίζω μάλιστα, πως υπερβάλλεις όταν λες ότι απέτυχε. Τότε τι πρέπει να πούμε για το Θανάση σαν πρόεδρο του καραβοτσακισμένου Ερασιτέχνη; Ότι ... πέτυχε; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Τελοσπάντων. Το κλείνω κι εγώ, γιατί δεν έχει πολύ νόημα.

Το καλό είναι, ότι με τη γενικότερη κοσμογονία στον Παναθηναϊκό, πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί και ο Ερασιτέχνης ...

... ώστε να ξαναγίνει επιτέλους πραγματικότητα αυτό που γράφτηκε και στον ύμνο μας: "Πρωταθλητή σ' ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ παντοτινέ"!

* Για τον Ντούσαν.

Δεν καταλαβαίνω αυτό το μοτίβο, που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια: "Δοκιμασμένη λύση"! Δοκιμασμένη πού, από ποιούς και πότε;

Στην ΑΕΚ πριν από 15τόσα χρόνια; Στο Γάβρο με τη βοήθεια του Πράκτορα και του Θωμά; Επειδή πήρε κάποτε ένα Κύπελο με μΠΑΟΚ και ίσως πάρει τώρα ένα και με τον ΑΡΗ, τον οποίο άλλωστε βρήκε πανέτοιμο στρωμένο από πέρσι;

Αυτά είναι τα κριτήρια για την ποιότητα του προπονητή που θέλουμε;
Δεν είναι μάλλον ΦΤΩΧΑ ρε παιδιά, ειδικά τώρα που ξαναγεννιέται ο μεγάλος Παναθηναϊκός; Τι ξαφνικές μιζέριες είναι αυτές;

Κι όταν ακολουθούνται από "συνοδά συμπτώματα", όπως η κουστωδία των σιχαμένων "αντικειμενικών" και οι διάφοροι "-άριτς" δ' διαλογής;

Επαναλαμβάνω λοιπόν:

1. Ο Ντούσαν δεν είναι Ομπράντοβιτς για να του παραδώσουμε την ομάδα και να την κάνει ό,τι θέλει.

2. Ο για πολλούς "λίγος" Πεσέιρο φέτος τον τάπωσε και τις 3 φορές που συναντήθηκαν.

3. Στα ντέρμπι πήρε πολύ κάτω από τη βάση.

* Ίβιτς.

Είναι ολοφάνερα μια (ακόμα) ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΠΛΑΚΑ κάποιων διεστραμμένων μυαλών της αθλητικής δημοσιογραφίας.

* Κυργιάκος.

Όπως είπε και ο Squarelogic, το παλικάρι έπαιξε πολύ άσχημα και άνευ λόγου με την ομάδα που τον πήρε από τα σκουπίδια και τον έκανε παίκτη επιπέδου και φήμης. Μιλάμε για ένα τεράστιο ΠΑΡΤΑΚΙΑ.
Ουστ από 'δω!

Υπάρχουν πολλοί καλύτεροί του!

@ Squarelogic,

το γοργόν και χάριν έχει, ΟΚ, αλλά επίσης: σπεύδε βραδέως!

Για πες μου με την ευκαιρία (σε ρωτάω προσωπικά τη γνώμη σου): πώς ο Ντούσαν έχασε σχεδόν όλα τα φετινά ντέρμπι και γιατί ο Πεσέιρο τον τάπωσε και τις τρεις φορές που συναντήθηκαν;

Τι πιστεύεις γι' αυτό;

Γνώμη μου: ο Ντούσαν έχει πλέον γεράσει. Δεν είναι με τίποτε αυτό που ήταν επί ΑΕΚ. Ούτε καν επί Γάβρου. Είναι, πλέον, απλώς επαγγελματίας. Χωρίς θέρμη. Χωρίς φλόγα.

Αυτό θέλουμε;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τουρτούρα,

Είναι σαφές ότι δεν γουστάρετε τον Μπάγεβιτς. Δικαίωμά σας - εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σας. Μην το παρακάνετε όμως: γράψατε αρκετές φορές ότι φέτος ο Πεσέϊρο "τάπωσε" 3 φορές τον Μπάγεβιτς. Δεν είναι ακριβώς έτσι και εξηγούμαι:

Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, είστε σωστός. Ο ΠΑΟ έπαιξε καλύτερα.

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, ο Άρης παρατάχτηκε στη Λεωφόρο συνειδητά χωρίς βασικότατα στελέχη του, εν όψει των αγώνων κυπέλλου που είχαν γι αυτόν μεγαλύτερη σημασία. Έπαιξε πολύ καλά, έχασε μάλλον συγκυριακά και σε καμία περίπτωση δεν "ταπώθηκε"!

Στο πρώτο παιχνίδι των play off, έπαιξε πολύ καλύτερα και άξιζε να κερδίσει. Ισοφαρίστηκε με αμφισβητούμενο πέναλτυ και ασφαλώς δεν "ταπώθηκε".

Όσο για προχθές, είναι αστείο και να το συζητάμε. Χωρίς κανένα κίνητρο, με τους περισσότερους βασικούς του εκτός αρχικής ενδεκάδος ή και αποστολής για οικονομία δυνάμεων εν όψει τελικού(Αβραάμ, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Ίβιτς, Κάλβο), έπαιξε αξιοπρεπέστατα και πιθανόν να μην έχανε αν δεν μας χάριζαν και τα τρία γκολ οι γενναιόδωροι κεντρικοί αμυντικοί. Ειδικά το 2ο και το 3ο, μας τα έκαναν πάσα κανονική! Καμία "τάπα" λοιπόν δεν υπάρχει ούτε κι εδώ.

Η επιχειρηματολογία εναντίον της επιλογής Μπάγεβιτς είναι πράγματι πολύ ισχυρή. Όχι όμως και να επικαλούμαστε και δήθεν συγκρίσεις με τον Λώρενς του Κατάρ: τον πιο "λίγο" προπονητή που φόρεσε την πράσινη φόρμα τα τελευταία χρόνια!

Προσωπικά θεωρώ τον Πεσέϊρο ως κύριο υπεύθυνο για την απώλεια ενός εύκολου πρωταθλήματος! Οι επιλογές του στη διαχείριση του υλικού και των παιχνιδιών ήταν τραγικές! Και επειδή ακριβώς ΔΕΝ τον θεωρώ άσχετο με το αντικείμενο, του καταλογίζω έλλειψη προσωπικότητας και ορθής κρίσης στις δύσκολες στιγμές. Με δυο λόγια, εντελώς ακατάλληλος για την Πανάθα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Βαζελοεπισκέπτης

Old Boy είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εξαφανίστηκε πριν λίγες μέρες στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών σχολιαστής με το ψευδώνυμο «ΠΑΝΑΘΑΣ». Τα μόνα που έχουν ως στιγμή ανευρεθεί είναι το username και το password του τα οποία χρησιμοποιεί άλλος χρήστης κάνοντας σχόλια που αμαυρώνουν την προηγούμενη ιστορία του «ΠΑΝΑΘΑ».
Όποιος γνωρίζει οποιοδήποτε στοιχείο για τα χουεραμπάουτς του αυθεντικού Πανάθα, παρακαλείται να επικοινωνήσει με την τίκετ κλαμπ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαζελοεπισκέπτα,

εδιζησάμην εμεωυτόν. Εάν προσέξατε εξαρχής την ενθάδε κειμένη ρητορεία μου περί του Δουσάν Βαγιεβίτου, θα διαπιστώσατε ότι δέχομαι ως πιθανότατον η περί αυτού κρίσις μου να σκιάζηται από την αντιπάθειάν μου προς την σταδιοδρομίαν του ως υπηρέτου του Κοκκαλιστάν και μάλιστα δις ...

... με την ακριβή έννοια, οίαν έθεσεν ο Έγελος δια τα ιστορικά συμβάντα λέγων, ότι οι τραγωδίες επαναλαμβάνονται ως φάρσες - και εννοώ βεβαίως την δευτέραν απόλυσίν του υπό του Σουλτάνου.

Εάν επανέλαβα τρις τα περί ταπώματος, ήτο μόνον από την αγαθή μου πρόθεσιν όπως λάβω απάντησιν από κάποιον.

Ευχαριστώ σας λοιπόν τα μάλα, που απαντήσατε στο αγωνιώδες ερώτημά μου.

Πλην όμως η απάντησίς σας, αν και ήθελε νομίζω να αποτελέσει μικράν τινα συνηγορίαν υπέρ του Δουσάν - ή έστω σφοδρόν κόλαφον κατά του Πεσεήρου -, πλην όμως η απάντησίς σας λέγω, ανέδειξε μια ακόμα ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΝ πτυχήν του σερβοέλληνος προπονητού:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ δηλαδή, φίλε!

Άκου να "έπρεπε να μας νικήσει" δυο φορές και να μην το κατορθώσει ούτε μιά!!!

Σεις είπατε, φίλτατε.

Και Μπάγιεβιτς και Γκαντέμης λοιπόν;

.....

@ Old Boy,

μην έχεις λάθος και πρόκειται απλώς περί θαυματουργικού φαινομένου;

Πανάθας είπε...

old boy = :-)))))

Πανάθας είπε...

Ρε μπαγασηδες (κατι εχει παθει το πληκτρολογιο και δεν βγαζει τονους) ποτε ημουν εγω διαφορετικος? Αφου με το που ειχα μπει εδω μεσα με ειχατε υποδεχτει με τα νυστερια. Τι να κανω ο φουκαρας? Παιζαμε το μονος μου και ολοι σας. Τα ξεχασατε?

Μεταξυ μας εχω αλλαξει και θεραπεια. Παιρνω χαπια με κανονικες ημερομηνιες.

:-))

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τζόνυ,

Κατ΄ αρχήν ευχαριστώ που συνετάξατε την απάντησίν σας εις την γλώσσαν των πατέρων μας.

Λογική η αγανάκτησίς σας: και Μπάγεβιτς και γκαντέμης;

Αντιτείνω: υπάρχει μεγαλύτερος γκαντέμης από τον φετεινό μας βοηθό του βοηθού του σερ Άλεξ, όστις κατόρθωσε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να απωλέσει τίτλον με αντιπάλους... "ΑΜΕΑ";;;

Διατελώ μετά τιμής,

Βαζελοεπισκέπτης

Πανάθας είπε...

ΤΤ

Ειναι αλλο πραγμα προεδρος ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σωματειου (με δεν ξερω γω ποσα τμηματα) χωρις εσοδα και αλλο προεδρος επαγγελματικης ομαδας. Δεν ειναι συγκρισιμα μεγεθη. Ο Θανασης ειναι εκλεγμενος προεδρος. Διαχειριστης των μηδαμινων εσοδων. Δεν ειναι επενδυτης.

Συνεχιζω να εχω αποριες για το θεμα "ερασιτεχνη" που εχει ενεκυψει απο πλευρας Βλασση και συντασσομαι πληρως με τον Θαναση που λεει οτι οι δηλωσεις Βλασση δεν συναδουν με το ενωτικο κλιμα του τελευταιου καιρου (συνεχιζω να τον θεωρω πολωτικο και "υποπτο").

Το θεμα ερασιτεχνης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Αξιζει να το συζητησουμε καποια στιγμη.

Ανώνυμος είπε...

@ Φίλτατε Βαζελοεπισκέπτα,

υπάρχει μεγαλύτερος γκαντέμης: ο Ντέμης! - κάνει και ρίμα.

Από πρωταθλητής, τρίτος.

:-))

Εχάθησαν οι προπονηταί λοιπόν; Όλο από γκαντέμηδες θα ψωνίζομεν;

@ Πανάθα,

θέμα αναδιοργάνωσης του Ερασιτέχνη, και συγκεκριμένα ανοίγματος σε πολύ κόσμο (ό,τι είχε πει και ο Βλάσης επακριβώς). έθεσε και η ΠΕΚ. Είναι κι αυτή ύποπτη;

(Μπορεί, πού να ξέρω εγώ ο κοινός θνητός...)

Μόνο που, για να υπάρχει θέμα αναδιοργάνωσης, σημαίνει πως τώρα υπάρχει κακή οργάνωση. Σωστά; Σωστά.

Να το συζητήσουμε καμμιά φορά.

Πανάθας είπε...

ΤΤ

Δεν τίθεται θέμα από κανέναν νοήμων Παναθηναικό ότι υπάρχει πρόβλημα στον ερασιτέχνη. Το πρόβλημα έγκειται στην μη έλευη ρευστού. Η ΠΑΕ χρόνια τώρα έκρυβε έσοδα από τον ερασιτέχνη, ο ερασιτέχνης με την σειρά του δε έκανε "άνοιγμα" (γιατί αν έκανε άνοιγμα ο ερασιτέχνης θα γινόταν υποχείριο της ΠΑΕ όπως στον ΟΣΦΠ) ώστε να βρει επενδυτές-χορηγούς και το κακό γιγαντώθηκε. Σε απλά λόγια έτσι?

Η ΠΕΚ πολύ σωστά έθεσε θέμα ερασιτέχνη αλλά έθεσε και θέμα ΠΑΕ. Ενώ ο "στο καλό και να μας γράφει" έθεσε μόνο θέμα ερασιτέχνη και συντάχθηκε δίπλα στον Τζίγγερ.

Τέλος πάντων ο Βλάσης αποτελεί ιστορία για τον ΠΑΟ. Πάμε για άλλον. Εγώ θεωρώ πιο πιθανό το σενάριο που είπε ο Θανάσης. Ότι δηλαδή την "έκανε" λόγω εξόδων. Επιχειρηματίας είναι, δεν είδε και προκοπή εδώ που τα λέμε (του έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ηρακλής με το μισό μπάτζετ ενώ στην Ευρώπη δεν έκανε και τίποτα) και αποφάσισε να εγκαταλείψει το καράβι.

Εγώ στηρίζω αυτούς που μένουν πιστοί στον ΠΑΟ εδώ και ΧΡΟΝΙΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ.

ΟΙ Γιαννακόπουλοι είναι θεματοφύλακες της ιστορίας του ΠΑΟ μαζί με τη Θύρα 13. Στο ξαναλέω δεν μπορώ να τους συγκρίνω με κανέναν. Για αυτό και τους αγαπάει η πλειοψηφία των Παναθηναικών οπαδών.

Νομίζω όμως, πως με το
"άνοιγμα" της ΠΑΕ, θα επιχειρηθεί και αντίστοιχο άνοιγμα στον ερασιτέχνη αφού πρώτα εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του, στις συμφωνίες για το γηπεδικό.

Αυτά. :-)

squarelogic είπε...

Θα συμφωνησω με τον Βαζελοεπισκεπτη οτι ο Πεσέιρο δεν 'ταπωσε| ακριβως τον Μπάγεβιτς,αλλά δεν μπορει να ειναι έτσι κι αλλιως αυτο το κριτηριο επιλογης του νεου προπονητή.

Αν θέλεις την ειλικρινη αποτίμηση μου για τον Πεσέιρο είμαι δίβουλος:έδειξε μια δουλεια στο σουλούπωμα του παιχνιδιού της ομάδας,έδειξε καλό "μάτι" την ώρα του αγώνα,αλλά βραχυκύκλωσε απίστευτα προς το κρίσιμο τέλος.
Για να πούμε το σωστό,τα γοητευτικα στοιχήματα που εβαλαν με τον Βελιτς το καλοκαιρι τους βγηκαν ως εναν βαθμο(Ντοι,Δημούτσος,Σιμαο),επέλεξαν σωστά στην μεταγραφή κράχτη(Ματος),
βοήθησε με τις προσωπικες του γνωριμίες στην έλευση δανεικων(Ποστιγκα,Μανουτσο)-αλλά εδω τίθεται το ερωτημα γιατι να μη ρποσπαθησει να πείσει το αφεντικο οτι χρειαζεται να αγοραστεί ενας τετοιος παίκτης..),απέτυχαν στην ανεξηγητη επιλογη Ενκαρίρε(πιθανως λογω ισχνου μπατζετ)που ηταν απ τις πρωτες θεσεις που έπρεπε να γεμισουν ποιοτικά.
Όμως δεν μπορει να μείνει για εναν απλο λογο:έχει χασει την εμπιστοσύνη παικτων και οπαδών!
Αν εμενε,στα πρώτα ανεπιτυχη αποτελέσματα η πίεση θα ηταν αφόρητη και η ομάδα θα έβγαινε πάλι σε αναζήτηση σωτήρα πριν την παρελαση.Εγινε μια με τον Σουμ,εγινε δυο με τον Μπάκε,μην την ξαναπατησουμε...
Ο Μπαγεβιτς,έστω κι αν δεν ειναι πια το ίδιο ενθουσιώδης,όπου πήγε εφτιαξε ομάδες που εκτος απο τίτλους,έπαιξαν ελκυστικη μπάλα με μια συγκεκριμένη νοοτροπια(παιχνιδι απ τα ακρα,γρηγορες εναλλαγες μπάλας,αυτοματισμοι στην κινηση).Μια νοοτροπια την οποία χρονια τωρα αποζητάμε αντι για το βαρετο,προβλέψιμο,οριζόντιο ποδοσφαιρο με 33 κοντρόλ της μπαλλας πριν κανουμε την λαθος πάσα...
Εκτός κι αν συγκινησεις κανέναν νεο και πολυ ανερχόμενο με το προτζεκτ της δημιουργίας μιας νέας, εύρωστης ευρωπ.δυναμης.Προσωπικα το βρίσκω όμως πολυ δυσκολο να συγκινηθει καποιος καλύτερος του Μουνιόθ ή του Πεσέιρο(δηλ.καποιος Φλορες ή Μπερετα).Και ακομα κ ετσι,κι αυτος θα χρειασθει χρονο για να γνωρισει προσωπα και πράγματα,να δουμε αν αντεχει την πιεση που δημιουργεί στην Ελλάδα η απιθανη συγκεντρωση αθλητικων μηντια,'οπου η καθε γκριματσα τιθεται κατω απο μεγενθυντικο φακο.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Διαβαζω στα ΝΕΑ:

"Επικοινωνιακή πολιτική: Ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης που έφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο τραπέζι. Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να αλλάξει η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ η οποία θεωρείται αποτυχημένη, κάτι το οποίο φαίνεται ότι κατάλαβε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει σελίδα ενωμένος, ειδικά απέναντι στον Τύπο."

ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.

Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.

Εδω ισχυει το "εξω πουστη απο την παραγκα".

:-)

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΕΣ Ο ΕΚΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ....

ΠΑΝΤΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΣ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ Η ΠΕΚ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

πώς είσαι τόσο σίγουρος, ότι αν ο Ερασιτέχνης άνοιγε εδώ και χρόνια τις πόρτες του σε περισσότερους επενδυτές-χορηγούς-κόσμο, "θα γινόταν υποχείριο της ΠΑΕ όπως συνέβη με τον ΟΣΦΠ";

Είναι σαν να λες, ότι:
(1) οι Γιαννακόπουλοι δεν έχουν σοβαρές και ισχυρές γνωριμίες και κύρος μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο, και γι' αυτό έτσι και άνοιγαν τον Ερασιτέχνη θα πλάκωναν μέσα του μόνο "βαρδινογιαννικοί" λεφτάδες - και
(2) ότι σαν επιχειρηματικό αλλά και ανθρώπινο μέγεθος είναι κάτι σαν τον yesman του Θείου, Θεοδωρακάκη!

Εγώ δεν πιστεύω ούτε το (1), ούτε φυσικά και πολύ περισσότερο το
(2). Μάλιστα η ίδια η ανάγκη ενός Βγενόπουλου και της ΠΕΚ να στηριχτούν στα αδέρφια, ώστε να βγουν γερά στο προσκήνιο, αποδεικνύει ότι το (1) δεν ισχύει με τίποτα.

Επομένως, πιστεύω πως ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ο Θανάσης, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ψάξει "πράσινους" επιχειρηματίες, καθόλου φίλα προσκείμενους στον Τζίγκερ, ώστε να επενδύσουν ΜΑΖΙ ΤΟΥ στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αντί σε άλλες ομάδες (όπως καλή ώρα ο Νίκας).

Θεωρώ λοιπόν, ότι πολύ απλά μια τέτοια σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό των Γιαννακόπουλων ... έως ότου εμφανίστηκε η ΠΕΚ.

---

@ Squarelogic,

συμφωνώ με το σκεπτικό σου για τον Πεσέιρο εκτός από ένα σημείο: την απώλεια της εμπιστοσύνης των παικτών και των οπαδών ... δηλαδή το μοναδικό λόγο, για τον οποίο θεωρείς ότι πρέπει να φύγει.

1. Σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη των οπαδών: η γνώμη των οπαδών αλλάζει σχετικά εύκολα, αν η ομάδα ρολάρει, και δεν νομίζω ότι πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την απόλυση ενός προπονητή.

Σκέψου επ' αυτού και το εξής: δεδομένου ότι ο Μπάγιεβιτς δεν είναι και τόσο δημοφιλής στις τάξεις των παναθηναϊκών οπαδών, τι θα γίνει έτσι και ξεκινήσει με ανεπιτυχή αποτελέσματα;

Από την άλλη, με την αντιστροφή του γενικού κλίματος στην ομάδα και στις τάξεις των οπαδών μας αλλά και με τις διοικητικές αλλαγές που έρχονται, θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να ΜΗΝ κατακτήσουμε το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν!

Πιστεύω επομένως, ότι το θέμα δεν είναι να έχουμε απλώς ένα "δοκιμασμένο στην ελληνική πραγματικότητα" προπονητή! Θέλουμε προπονητή με ΕΥΡΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ.

2. Σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη των παικτών: πότε την έχασε και για πόσο; Την 24η αγωνιστική ήμασταν πρώτοι! Κι από την άλλη: τη μπάλα που παίξανε στα play offs πού τη μάθανε;

Και εννοώ συγκεκριμένα: αυτή η εικόνα μιας ομάδας που πρεσάρει ψηλά και δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα - που την ξανάδαμε τώρα! - είναι ή δεν είναι καθαρώς έργο του Πεσέιρο;

Επαναλαμβάνω: θεωρώ καλό προπονητή τον Μπάγιεβιτς. Δεν νομίζω όμως, πώς είναι αυτός που θα φέρει το κάτι παραπάνω στην ομάδα μας.

Και κλείνω: αν έρθει, εγώ μαζί του. Όπως ήμουν με ΟΛΟΥΣ τους προπονητές μας εκτός του απίθανου Σκάζνι.

Πανάθας είπε...

ΤΤ

Καταρχην δεν ειμαι σιγουρος και απολυτος για τιποτα (περα του οτι οταν παιζουμε με Ιβανσιτς-Ποστιγκα, παιζουμε με 9). Τη γνωμη μου εκφραζω.

Για το θεμα του ερασιτεχνη, δεν θεωρω οτι ο Γιαννακο δεν εχει κυρος και ολα οσα δικην αποριας εθεσες απλα συμπεραινω οτι δεν ανοιξε τις πορτες απο φοβο μην μπουν Βαρδινογιαννικοι στην ομαδα. Να σου πω την αληθεια και εγω ετρεμα απο τον φοβο μην καταληξει ο ερασιτεχνης κατ'εικονα και καθ'ομοιωση του αντστοιχου του ολυμπιακου. Αμα ανοιξεις τις πορτες, τις ανοιγεις. Σιγα μην κατσουν να κανουν και δελτιο οπαδικων φρονηματων.

Για ποιον αλλο λογο δεν ανοιξε τις πορτες κατα τη γνωμη σου?

Εγω νομιζω πως οι εξελιξεις στη ΠΑΕ θα επηρεασουν και τον ερασιτεχνη. Λιγη υπομονη χρειαζεται. Εδω αντεξαμε 12 χρονια ποδοσφαιρικη ανομβρια (με εξαιρεση το 2004).

--------------------

- Σημερα καταφεραμε και γεμισαμε καρτες.
- Παικταρας ο Σιμαο
- Μας ελειψε πολυ ο Ντοι
- Σουπερ ο Ματος
- Κλωνος του Μαντζιου ο Ποστιγκα (τεχνιτης, περιφερειακος επιθετικος, δεν βαζει γκολ ουτε σε κενη εστια)
- Ο Πεσειρο συνεχιζει να κανει καψονι σε Νινη - Μαλαρτζ (τον κρινω κολημενο)
- Το πρεσινγκ ψηλα η μονη κληρονομια που αφηνει ο Πορτογαλος. Neeeeext?
- Χρειαζομαστε παικτες αξιας που να μπορουν να κανουν τη διαφορα
- Κομπλεξικη ομαδα η ΑΕΚ.
----------------

Πανάθας είπε...

Οσον αφορα τον Μπαγεβιτς, τον Ιβιτς κλπ κλπ εχω μια απορια.

Οταν φεραμε Δεληκαρη, Βαμβακουλα, Κυραστα. Αποστολακη, Γαλακο κλπ δεν τους δεχτηκαμε? Το ιδιο δεν εκαναν και οι αντιπαλοι μας με τους "δικους" μας παικτες.

Δεν καταλαβαινω γιατι τοσο συναισθηματισμος, που βαινει εις βαρος της ομαδας, οταν το εμψυχο υλικο ειναι κατα καποιο τροπο ανακυκλωσιμο.

Ο Μπαγεβιτς πιστευω πως ταιριαζει γαντι στον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ πρεπει τα επομενα χρονια να κανει πρωταθλητισμο και να μαζεψει οτι μας λειπει. ΚΟΥΠΕΣ. Δεν αντεχω αλλους πειραματισμους.

Ας παρει τα επομενα 3-4 πρωταθληματα και μετα ας φερει τον.....Μουρινιο.

Και παλι τοσα χρονια ακουμε Μπαγεβιτς και Μπαγεβιτς δεν βλεπουμε. Εχει παει σε ολες τις ομαδες εκτος απο εμας.

Ε ας ερθει και σε εμας. Αλλα μην τον κρινουμε πριν ερθει. Και μαλιστα αν φερει μερικα ασχημα απολεσματα θα πεσουμε πανω του να τον φαμε.

Ποιο ασχημο αποτελεσμα απο το φετινο 4-0 στο Καραισκακη το βλεπω δυσκολο να φερει παντως. ;-)

-----------------

Ο ΠΑΟ σημερα μου θυμισε τη Ναγκασακι Γιουναιτεντ. Πολυ κοντη ομαδα ρε παιδια. Σαν νανοι ηταν μπροστα στους αεκτζηδες.

Πανάθας είπε...

διορθωση:

"πιο ασχημο αποτελεσμα....."

ο δαιμων της.......βιασυνης.

squarelogic είπε...

Πεσέιρο,Εκι τέλος...

Η νέα εποχή φέρνει και αποφασιστικότητα και αυτό είναι καλύτερο απ τα 'αν και εφοσον..κι αν όχι..." του πρόσφατου παρελθόντος.

Ntusan antes portes...

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

* για τον Ερασιτέχνη:

(1) Και πώς τον κρατάς κλειστό αν όχι με "δελτίο οπαδικών φρονημάτων"; Το να σε προτείνουν 2 μέλη για να γίνεις δεκτός, δεν είναι κατά κάποιο τρόπο "ξεψάχνισμα φρονημάτων";

(2) Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, που έθιξα εγώ. Είπα: εφόσον είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν "πράσινους" επιχειρηματίες [οι ΠΕΚάδες δηλαδή πώς γνωρίστηκαν και συντονίστηκαν μεταξύ τους;], γιατί δεν τους κάλεσαν να ενισχύσουν το Σύλλογο; Θα έλεγε όχι π.χ. ο Νίκας για τον ΠΑΟ τη στιγμή που (όπως διάβασα) έκανε το χορηγό στο Περιστέρι;

Γιατί δεν το έκαναν αυτό τ' αδέρφια έως τώρα, δεν ξέρω. Είπα, ότι δεν το σκέφτηκαν. Λάθος τους anyway, διότι το αποτέλεσμα είναι γνωστό: ο Ερασιτέχνης βούλιαξε, δεν μπορούσε να τον βαστήξει μόνος του ο Θανάσης (όπως είπε κι ο ίδιος).

Το θέμα είναι, ότι τώρα θα αλλάξει και αυτό. Ευτυχώς.

* για τον Μπάγιεβιτς.

Είπα, ότι αν προσληφθεί στην ομάδα, εγώ θα τον στηρίξω όπως το έκανα με ΟΛΟΥΣ τους προπονητές της ομάδας (πλην του Σκάζνι).

Κατά τα άλλα, μπορούμε ασφαλώς να τον κρίνουμε ΠΡΙΝ έρθει! Κι είναι μάλιστα καλύτερο από το να τον κατακρίνουμε ενώ παίζει σε μάς.

Εάν το ζητούμενο είναι μόνο αυτό που λες, δηλαδή 3-4 πρωταθλήματα, ο Μπάγιεβιτς φτάνει.

Θα έλεγα μάλιστα ότι ... περισσεύει κιόλας, εφόσον μιλάμε για μια ομάδα που έχει ΗΔΗ μια σειρά από καλούς παίχτες (Κάρα, Εντόι, Μάτος, Σαριέγκι, Σιμάο, Νίνης, Σάλπι ...) και που θα κάνει φέτος μεταγραφές 20 εκ ευρώ! Συν ότι κινείται πλέον σε τροχιά υγείας, αισιοδοξίας και ενότητας!

Οπότε ... αλίμονο αν ΔΕΝ πάρει το πρωτάθλημα!

Εάν όμως το ζητούμενο δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό, εάν θέλουμε κάτι περισσότερο ΚΑΙ στην Ευρώπη - και δεν εννοώ απλώς καλές πορείες στις διοργανώσεις αλλά και γνωριμίες -τότε δεν ξέρω αν ο Ντούσαν φτάνει.
Μπορεί και να πέφτω έξω.

Γνώμες λέμε.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

ΤΤ

Ξεκινω απο την τελευταια σου παραγραφο. Εννοειται οτι εκφραζουμε μονο τη γνωμη μας και ΦΥΣΙΚΑ μπορει να "πεσουμε" εξω.

Για τον ερασιτεχνη (θα πω αυτο και θα το κλεισω το θεμα) νομιζω πως ο Θανασης δεν ηθελε αλλους επιχειρηματιες γιατι αυτο θα σημαινε και την εισοδο τους στον συλλογο. Προφανως φοβοταν τις συμμαχιες που θα προεκυπταν και δεν προχωρησε. Αλλα τωρα θα αναγκαστει να το πραξει των πραγματων (οπως αναγκαστηκε και ο Τζιγγερ) το "ανοιγμα". Αν εξασφαλιστουν τα συμφεροντα του ερασιτεχνη στην συμφωνια ανταλλαγης της Λεωφορου με το δημοσιο + αυξηση χωρητκοτητας του γηπεδου μπασκετ και δεν προχωρησει σε ανοιγμα τοτε θα ειναι κατακριτεος. Αλλα δεν νομιζω πως δεν θα το κανει. Προσωπικη εκτιμηση παντα.

Για την πορεια στην Ευρωπη. Εδω καναμε πορεια με τον Ροτσα γιατι αποκλειεις οτι μπορουμε να κανουμε με τον Μπαγεβιτς?

Αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ πλεον να παρεις τα σκηπτρα στην Ελλαδα.

Αν μεινει μια καλη φουρνια ποδοσφαιριστων και ερθουν και παικταραδες, γιατι να μην προχωρησεις και στην Ευρωπη? Οταν χτιζεις μια ομαδα δεν την φτιαχνεις μονοδιαστατα.

Ειμαι βεβαιος οτι αν ερθει ο Ντουσαν θα επιλεγουν παικτες εργαλεια και χτισιμο μιας ομαδας απο την αρχη. Συμφωνω με τον Squarelogic σε αυτο που ειπε, περι νεας αρχης. Αυτη ειναι και η εννοια της απολυσης Πεσειρο και αλλαγης προσωπων.

Το θεμα ειναι....ποτε θα γινουν ολα αυτα? Φοβαμαι μην χαθει πολυτιμος χρονος.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΕΚΙ?
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ?

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΥΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ?

ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΣ Η ΤΟΝ ΔΙΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΚΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΤΖΙΓΓΕΡ. ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ!!!

Πανάθας είπε...

Από ότι δείχνουν τα πράγματα ΚΑΙ ο φετινός ΠΑΟ (προπονητής, παίκτες, υπόλοιπο team) θα είναι έργο Τζίγγερ. Οπότε μην περιμένετε πολλά πράγματα.

Το έργο θα "παίξει" ΠΕΚ από τον Οκτώβρη (εκλογές ΕΠΟ) και από Δεκέμβρη (διορθωτικές κινήσεις).

Δεν υπάρχει χρόνος.

Για αυτό θα επιλεγεί και ο Ντούσαν.

+

Την ενότητα που μπορεί να την χαλάσει πλέον μόνο ο Βλάσης (για προσωπικά μικροσυμφέροντα + μικροκακίες) και οι Γκοτζαλικοί που από χθες (όσοι ακούσατε ράδιο θα ξέρετε που αναφέρομαι) που πέρασαν στην αντιπολίτευση. Έχει πλάκα να ακούς ανθρώπους που τα έβρισκαν ΟΛΑ ωραία να ξεψειρίζουν τη μουνότριχα.

Για αυτό το γκοτζαλιστάν θα φάει πόρτα. Γιατί έκανε τεράστιο κακόοοοοοο στην ομάδα που αγαπάμε.

Έξω χούστηδες από την παράγκα.

Ανώνυμος είπε...

Στις αποδεσμευσεις πηρε πρωτοβουλια ο τζιγγερ και εδιωξε τον Εκι.

Γιατι δεν παιρνει και την πρωτοβουλια να κλεισει 2-3 ποιοτικους παικτες που εχουν ξεχωρισει φετος?

Διοτι ετσι οπως παει το πραγμα, πολυ συντομα θα εχουν ολοι καταληξει στους αμεσους ανταγωνιστες μας.

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

το κλείνω κι εγώ το περί Ερασιτέχνη, γιατί ειλικρινά συμφωνούμε στην τελική!

(ρε τι γίνεται! ούτε να σφαχτούμε σαν άνθρωποι δε μπορούμε πιά! χάθηκε κι ο ΓΚουΒουΛού αυτές τις μέρες να με μπινελικώσει... Old Boy πάει, φλώρεψε το μπλόγκι!)

:-) :-))

Φυσικά και δεν αποκλείω να κάνουμε κάποια πορεία στην Ευρώπη με τον Μπάγιεβιτς. Καθόλου δεν το αποκλείω και μάλιστα, ειλικρινά, εάν έρθει ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!Άλλωστε εδώ έκανε με το Γελωτοποιό ... πριν από 10τόσα χρόνια βέβαια, αλλά έκανε. Γιατί όχι λοιπόν μ' εμάς, που έχουμε και το ... DNA;

Αυτό που είπα για το "κάτι παραπάνω", έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή "ακτινοβολία" του προπονητή, που ΔΕΝ διαθέτει ο Ντούσαν.

Π.χ. ο Πεσέιρο, αν και μικρό όνομα στην Ευρώπη, μέσω της δουλειάς του στην Πορτογαλία και τη γνωριμία του με τον Κεϊρόζ έφερε παίκτες όπως ο Σαριέγκι, ο Σιμάο, ο Πόστιγκα και ο Μανούτσο (ασχέτως αν οι 2 τελευταίοι δεν φαίνεται να μένουν).

Θέλω να πω, ότι ένας καλός ή πολύ ταλαντούχος ξένος παίκτης σίγουρα μετράει και το όνομα του προπονητή μιας ομάδας, που αγωνίζεται στο ελάχιστα ευϋπόληπτο ελληνικό πρωτάθλημα (όπως βεβαίως μετράει και το αν η ομάδα θα παίξει ΤσουΛού). Ως προς αυτό, το όνομα Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν νομίζω να λέει τίποτα έξω.

Από την άλλη, εφόσον τελοσπάντων βλέπεις να χάνεται από άποψης τίτλου και η ερχόμενη σεζόν (λόγω της εμπλοκής, όπως λες, του κυρίου Τσίκερ στα διοικητικά), αυτό δεν είναι ένας παραπάνω λόγος να ΜΗΝ πάρουμε τον Μπάγιεβιτς αλλά ένα ΓΕΡΟ ΟΝΟΜΑ; Ώστε να χτίσει πάνω σε μια ευρωπαϊκή προοπτική την ομάδα;

Όχι ότι εγώ πιστεύω, πως θα χάσουμε το πρωτάθλημα του χρόνου...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Περιληπτικά,

1. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η αποπομπή με αυτόν τον τρόπο του ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΕΚΙ. Γενικά για εμένα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η αποπομπή του. Πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί το κενό του εκτός αν ο "Ινδιάνος" βρει κάτι με Μαλί, κάτω τις κάλτσες και έξω την φανέλα εκεί που είναι.

2. Δεν έχω άποψη περί ερασιτέχνη μολονότι κάποτε ασχολούμουν πολύ ενεργά (προ 15ετίας περίπου). Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα κορίτσια του βόλεϊ έχουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ. Ίσως γι' αυτό είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ.

3. Το θέμα με τον Μπάγεβιτς δεν είναι ότι πήγε στον Ολυμπιακό (και ο Μπόμπεκ αν θυμάμαι καλά πήγε στον Ολυμπιακό όπως και ο Γιάτσεκ) αλλά το ΠΩΣ πήγε. Ξεγελώντας το άεκ και παίρνοντας μαζί τον καλύτερο τους παίκτη τότε (Αλεξανδρή). Με λίγα λόγια η προσωπική μου ΗΘΙΚΗ ένσταση δεν απορρέει από το ότι είναι "προδότης" αλλά από το ότι είναι λαμόγιο.

Το ότι είναι λαμόγιο επίσης - για εμένα - πιστοποιήται και από το γεγονός ότι η "καριέρα" και οι "τίτλοι" του, στην πλειοψηφία τους, κατακτήθηκαν στην πλέον νοσηρή περίοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

4. Για τον Γκόντζο, προσωπικά εξακολουθώ να τον διαβάζω και να συμφωνώ σε ορισμένα πράγματα μαζί του όπως και να διαφωνώ με κάποια άλλα. Προσωπικά, θέλω να "πληρώσουν" κάτι Καρερπετόπουλοι, Μουνοπανούτσοι και λοιπές "αντικειμενικές" δυνάμεις.

5. Η ομάδα θα είναι του Τζίγγερ όντως αλλά επειδή όλοι όσοι θα δουλέψουν στον σχεδιασμό της θα ξέρουν ότι βρίσκονται ύπο κρίση, πιστεύω ότι τα λάθη θα ελαχιστοποιηθούν.

5. ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΤΑΜΠΛ και αφού πέρασαν "ριζουπολίτικες" καταστάσεις στου Ρέντη, χωρίς να ιδρώσει το αφτί τους!

Όπως το λέει κι ο παπά-Μιχάλης, είναι παράδειγμα προς μίμηση τα κορίτσια του βόλεϊ!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ που τις ανταμοίβουν με γερό πριμ!

Πανάθας είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΟΥΣ!!!! (ρε παιδιά γιατί δεν ανταλάσσουν φανέλες μετά τον αγώνα? - Πουτάνα κενωνία).
:-))

Συνομιλία μεταξύ εμού και της γυναίκας μου:

ΕΓΩ: -Ωραία κωλαράκια!!!!
ΕΚΕΙΝΗ: -Την κυταρίτιδα την είδες?

:-)))
-------------------------

Τουρτούρα ο Ντούσκο δεν έχει το προφίλ και την ακτινοβολία του προπονητή που "θέλεις" να λέμε την αλήθεια. Η πρόληψη του (αν και εφόσον) έχει μια λογική. Προσωπικά είμαι υπερ ενός πραγματικά μεγάλου ονόματος (πχ Λίπι). Αλλά επειδή....δεν.....ας έρθει ο Ντούσαν. Αρκετά πειραματιστήκαμε με προπονητές θερμοκηπίου. Θες να ξεκινήσουμε τη νέα εποχή με κανέναν.....Μπάκε? (δεν έχω και πολυ εμπιστοσύνη στο team που περιβάλλει τον Τζίγγερ)

Για τον Έκι θα τα πούμε στο νέο μαγαζί.