Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2007

Πώς να κρατήσεις τη Λεωφόρο (μισο)άδεια

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ποστάρω σχετικά με κάτι το οποίο δεν άπτεται αγωνιστικών θεμάτων. Άλλωστε, σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχω πάνω-κάτω καλυφθεί από τα σχόλιά σας. Επιγραμματικά θα πω ότι η εικόνα μας ήταν ψιλο-χοντρο-χάλια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν προσμένω κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Γράφω -αγανακτισμένος ακόμα- έχοντας από πρώτο χέρι βιώσει την αλλοπρόσαλλη διαδικασία διάθεσης και πώλησης εισιτηρίων, που όπως γνωρίζετε, προϋποθέτει εγγραφή στο ticketclub. Αποφάσισα να πάω γήπεδο μετά από καιρό, μαζί με ένα φίλο που δεν είναι καν Παναθηναϊκός. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν αναγκασμένος να παραχωρήσει ΟΛΑ του τα προσωπικά δεδομένα σε μια Ανώνυμη Εταιρία (και όχι σε μια κρατική αρχή όπως προβλέπει το Σύνταγμα) για να παρακολουθήσει -ίσως για μία και μοναδική φορά- τον αγώνα μιας ομάδας της οποία δεν υποστηρίζει καν.

Η εγγραφή στο εν λόγω club (μέσω internet, fax και τηλεφώνου) ήταν από μόνη της ένα project που μου έφαγε τη μισή Παρασκευή, παρότι ήμουν ιδιαίτερα απασχολημένος στη δουλειά. Δεν μπορεί κάποιος να συμπληρώσει και να στείλει την αίτηση online, παρά μόνο να κατεβάσει τη δήλωση, να την εκτυπώσει, να τη συμπληρώσει και να τη στείλει με fax. Κατόπιν, όπως τηλεφωνικά μου διευκρίνησαν, πρέπει να περιμένει κανα δύωρο και να ξανατηλεφωνήσει για τα εισιτήρια μέχρι να έχει βγει ο κωδικός μέλους του. Έτσι και έκανα, μόνο που όταν πήρα τηλέφωνο το fax μου είχε παραπέσει και αναγκάστηκα να επαναλάβω τη διαδικασία. Προς τιμήν τους με πήραν αυτοί στο κινητό για τα περαιτέρω. Η κοπέλα μού έδωσε κάποιες συμβουλές επιλογής της θύρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνωρίζει ακριβώς τις θέσεις. (Αποτέλεσμα αυτού, οι θέσεις 1 και δύο στη θύρα 6, στο πέταλο, να έχουν οπτική εικόνα του μισού μόνο γηπέδου !!!!, αφού τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα της Θύρας έκρυβαν το ένα τέρμα και το μισό αγωνιστικό χώρο στα δεξιά όπως κάθεσαι.)

Αυτό λοιπόν ήταν το προϊόν που αγόρασα από τη διοίκηση της ΠΑΕ, χωρίς να το γνωρίζω εκ των προτέρων ασφαλώς. Δεν τελειώνει το θέμα όμως εκεί. Μέχρι να αντικρύσω την προνομιακή μου θέση μεσολάβησε ένας μικρός Γολγοθάς, μιάμισι ώρα ταλαιπωρίας, καθότι έπρεπε να παραλάβω το προπληρωμένο μέσω κάρτας εισιτήριό μου πριν την έναρξη του αγώνα. Και πού το πρόβλημα, θα αναρωτηθεί ο αδαής καταναλωτής, ο οποίος έχει ακολουθήσει πλείστες φορές την απλή διαδικασία για να πάει σινεμά στο Village, στο Odeon κλπ. Εμ, εδώ είναι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και οι διαδικασίες ξεκινούν εκεί που τελειώνει η λογική: Τα εκδοτήρια του γηπέδου σταματούν στις 3 η ώρα ( με τον αγώνα να ξεκινά 7) για λόγους ασφαλείας. Πάσο. Από τις τρεις και μετά λειτουργεί το εκδοτήριο στο ξεν. Ζαφόλια, όπως είχα ενημερωθεί. Μπορούσα να επιλέξω εγώ το πού θα πάω. Πολύ ωραία.

6 παρά βρισκόμασταν στο Ζαφόλια, για να αντικρύσουμε μέγα πλήθος να περιμένει πίσω από κλειστές πόρτες, οι οποίες άνοιγαν ανά τρίλεπτο και ένας αγενής πορτιέρης ούρλιαζε τα επώνυμα δύο τριών ατόμων, τα οποία και προχωρούσαν μέσα. Οι υπόλοιποι απλά διαγκωνίζονταν με αδημονία, κάποιοι μουρμούριζαν, κάποιοι διαμαρτύροναν και κάποιοι συμπλήρωναν αιτήσεις για την ticketclub πάνω στην πλάτη του μπροστινού τους. Ναι, σωστά καταλάβατε: Το 90% των συγκεντρωμένων γραφόντουσαν εκείνη τη στιγμή μέλη, έδιναν μέσα τις αιτήσεις και μετά περίμεναν να ακούσουν το όνομά τους για να περάσουν μέσα για εισιτήριο. Δεν μπορεί, είπα στο φίλο μου. Εμείς είμαστε μέλη, έχουμε πληρώσει, είμαστε σε άλλη κατηγορία. Αμ δε. Εκεί και μεις, εν μέσω του ανυπόμονου όχλου, περιμέναμε να μπούμε μέσα, φωνάζοντας (μαζί με καμιά δεκαριά άλλους) ότι απλά θέλουμε να παραλάβουμε το ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ εισιτήριό μας.

- Να περιμένεις, η μόνιμη επωδός του αγενέστατου πορτιέρο, λες και μιλούσε στο συντρόφι του από τη Θ 13. Μετά από πολλά, άρχισαν να βάζουν ανά 5 και εμάς με τα προπληρωμένα εισιτήρια. Στο μίζερο μικρό καμαράκι όπου 3 υπολογιστές ήταν στη διάθεση των υπό εγγραφή μελών και ένας στη διάθεση των μελών. .. Περιμέναμε τουλάχιστο μισή ώρα, υπομένοντας την αγενή συμπεριφορά των -εξουθενωμένων η αλήθεια είναι- υπαλλήλων. Τελικά το μαγικό -προσωποποιημένο- χαρτάκι εκτυπώθηκε, με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας επάνω. Χαρούμενος που γίναμε Αγγλία, κίνησα βιαστικά για το γήπεδο, μια και έμενε ένα τέταρτο για να αρχίσει το ματς. Δεν μπορώ να πω ότι δεν λυπήθηκα τον κάθε ατυχή οπαδό που αγνόησε το γεγονός ότι το ματς μεταδιδόταν τηλεοπτικά και αποφάσισε να πάει να δει Πανάθα. Τελικά η έναρξη -ίσως και το ημίχρονο- θα τον βρήκε εκεί, στην είσοδο της μίζερης κάμαρας του Ζαφόλια, κάθιδρο, εξοργισμένο και συφιλιασμένο που δεν έμεινε σπίτι να το δει και να πιει και μια μπυρίτσα από τον καναπέ του. Είμαι δε σίγουρος -έτσι θα έκανα και γω- ότι πολλοί θα προτίμησαν τελικά τη θαλπωρή του σπιτιού ή την άνεση της διπλανής καφετέριας και θα λάκισαν λίγο πριν αρχίσει η αναμέτρηση.

Και τους καταλαβαίνω. Και δεν τους αδικώ. Και σιχτίρισα την ώρα και τη στιγμή που ακούμπησα τα ευρά μου, που αφιέρωσα τόσο χρόνο από τη ζωή μου για να βλέπω το κιγκλίδωμα της Θ5 και ολίγο από γκαζόν... Ευτυχώς που η θύρα ήταν μισοάδεια και μετακινηθήκαμε όλοι πιο πάνω για να βλέπουμε. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, προσευχήθηκα με το φίλο μου να μην πετάξει κανείς στο Βύντρα κανένα αντικείμενο από τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ θέση και τραβάνε εμάς σε καμιά αστυνομία, επειδή-θεωρητικά- εκεί ήταν το κάθισμά μας. Ποτέ δεν ξέρεις, ειδικά τώρα που γίναμε Αγγλία....

28 σχόλια:

shogun είπε...

Νοιώθω τον πόνο σου...Η ΠΑΕ ΠΑΟ μπορεί να δεχθεί συμβουλές efficiency ακόμα και απο ένα 10 χρονο παιδάκι. Ενω φαίνεται να έχουν επενδύσει σε πληροφοριακά συστήματα, τα λαμόγια κυριαρχούν και έχουν φροντίσει να μην συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και να επικρατεί το χάος σε κάθε επαφή του 'πελάτη' μαζί τους.

Την τελευταία φορά που μετακινηθήκαμε απο την λεωφόρο στο ΟΑΚΑ, έζησα κι εγώ το χάος της ανοργανωσιάς τους (αλλά και της απόλυτης έλλειψης σεβασμού προς τον πελάτη του προιόντος τους). Τι ήθελα ο εξυπνάκιας; Μια απλή ανανέωση του διαρκείας μου που πληρώνεται με πιστωτική κάρτα. Και τόλμησα να νομίζω πως δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω απο ένα τηλεφώνημα. Τι; ήθελα να κάθομαι και δίπλα στους φίλους μου; ντροπή μου να έχω τέτοιες πελώριες απαιτήσεις! Πηγαμε λοιπον όλοι μαζί (10 ατομα), αφήνωντας τις δουλειές μας και ταλαιπωρηθήκαμε για 4,5 ΩΡΕΣ!!!! ενώ δώσαμε τα στοιχεία μας 4 φορές αφού άλλη ουρά για την επιλογή θέσης, άλλη για την πληρωμή, άλλη για την απόδειξη, και άλλη για τα στοιχεία αποστολής του διαρκείας! Περιττό να σας πω ότι οι υπάλληλοι της κάθε ουράς χρησιμοποιούσαν διαφορετικά συστήματα και μας ξανά ζητάγανε ΟΛΑ τα στοιχεία...

Δεν λέω, κι άλλες εταιρίες και ομάδες έχουν πάνω απο 1 σύστημα. Ομως έχουν φροντίσει να τα κάνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, όπως η Aston Villa πχ που είναι πελάτες μου και τους έχω 'ενώσει' 3 διαφορετικά συστήματα (online ticketing, online boutique, CRM) απο διαφορετικές εταιρίες και εγκατεστημένα σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Για να μην φλυαρώ, εγώ χαίρομαι που είναι μισοάδεια η λεωφόρος. Ισως αυτό τους κάνει να σκεφτούν τις διαδικασιες τους ξανά και να κάνουν την πώληση του προιόντος τους πιο ελκυστική προς τον πελάτη.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Συμφωνώ απόλυτα... εγώ με το διαρκείας έφαγα τρελή ταλαιπωρία παρότι έχω εδώ και κάτι χρόνια. Χρόνια το ότι πλήρωσα τα κέρατα μου.

Η διαχείρηση είναι αισχρή και δεν δείχνει κανέναν σεβασμό.

Αυτό το γράμμα όμως στειλ' το στην ΠΑΕ και στην "Πράσινη" και στο "Ντέρμπυ". Ακόμα και αν δεν δημοσιευθεί κάποιος θα το δει και θα πει κάτι.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσες οι "εμπειρίες" σας και εποικοδομητικές. Η πλειοψηφία (μεταξύ των οποίων κι εγώ) όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος της γραφειοκρατίας για να δεις ένα παιχνίδι, λάκισε!
Συμφωνώ με το ονομαστικό εισιτήριο αλλά όχι να τρώει όλη την ταλαιπωρία ο πελάτης. Δηλαδή στο εξωτερικό, όπου έχουν ονομαστικό, οι φίλαθλοι τραβάνε τα ίδια με τους φίλους του ΠΑΟ; Και μετά λένε γιατί δεν είναι γεμάτη η λεωφόρος...
Αλήθεια, ξέρει κανείς αν για τα χανούμια και τους γάβρους ισχύει το ονομαστικό;
ΥΓ. Τελικά τα καταφέραμε και τον κάψαμε τον Νίνη! Τον βάλανε να παίξει πέρσι για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ξεπατώθηκε και με την Εθνική το καλοκαίρι και ορίστε τα αποτελέσματα, 17 χρόνων και εγχείριση στους κοιλιακούς. Δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά κάπου διάβασα ότι η γιατρός που τον εγχείρισε διέγνωσε τα πρώιμα στάδια μιας πάθησης των κοιλιακών. Ήμαρτον! Πως τα κατάφεραν; Φαντάζομαι η ψυχολογία του πιτσιρικά τώρα θα είναι...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩ αδέλφια,

Όποιος θέλει να υποστηρίξει το γήπεδο στον Ελαιώνα απέναντι στους λογής λογής δήθεν "οικολόγους" και λοιπούς σφυγγοκωλάριους, ας επισκευθεί το κάτοθι μπλόγκ

http://whispering-planet.blogspot.com/

και ας αφήσει τα σχόλια του στο ανάλογο θέμα.

Άντε με τα λαμόγια.

@petrosskl είπε...

Η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν είναι ΠΑΕ!
Είναι ένα παρεάκι ηλιθίων τεχνοκρατών (ασχέτων ως επί το πλήστον γιατί αλλιώς θα ήταν στην 3Ε) οι οποίοι ουδέποτε είχαν σχέση με το τι σημαίνει γήπεδο ούτε φυσικά και με τη διαδικασία "πάω να πάρω εισιτήριο".
Εγώ γράφτηκα στην ΤC αλλά προσέξτε τι έγινε.
Επί χρόνια είχα διαρκείας. Τα τελευταία δύο χρόνια τη διάθεση την έχει αναλάβει η ίδια η εταιρεία που εκδίδει φέτος τα εισιτήρια. Όταν λοιπόν θέλησα να πάω στο ντέρμπι με τους απόγονους του Στόλου πήρα τηλέφωνο να μου δώσουν ένα εισιτήριο.
Η πρώτη απάντηση ήταν ότι δεν είμαι μέλος! ΟΚ λέω παιδιά το μόνο που δεν έχετε από εμένα είναι το νούμερο σουτιέν της γυναίκας μου! Είχα διαρκείας κλπ. τους λέω.
Τεσπα, με αναγκάζουν να ξαναγραφτώ. Αν και όπως αποδείχτηκε με είχαν απλά ως συνήθως...ΤΟΝ ΕΠΑΙΖΑΝ!
Μετά παίρνω κωδικό και πάω στο site να πάρω εισιτήριο. Αμ δε! δεν είχα "loyalty points". Δηλαδή, δεν ήμουν Loyal enough for Jigger για να πάω στο ντέρμπι. Παίρνω τηλέφωνο και τους χέζω! Δηλαδή λέω το ότι είχα διαρκείας δεν με κάνει loyal? Να παρέμβετε να μου δώσετε εισιτήριο! Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν μπορούνε να κάνουν bypass το σύστημα για να μου εκδόσει εισιτήριο. Μαλακίες αφού με του απόγονους του Κεμάλ πήρα κανονικά κι ας ήθελε πόντους.
Να πάρω λέει στην ΠΑΕ να κάνω παράπονα. Παίρνω και ζητάω το Αθανασόπουλο ο οποίος δεν εμφανίστηκε παρά μόνο η συμπαθητική γραμματέας του η οποία αφού με ευχαρίστησε για την ευγένεια μου (φαντάσου τι χέσιμο τρώνε εκεί πέρα και μυαλό δεν βάζουν) με προέτρεψε να στείλω mail στον παπάροβιτς με τα παράπονα μου. Έστειλα και φυσικά πήγαν άπατα!
Τελικά, πήρα έναν φίλο μου στο star και μου πήρε εισιτήριο.
Τα ίδια μου έλεγαν και με το διαρκείας, που τελικά δεν πήρα γιατί τα έδωσαν (το ξέρω από πολύ μέσα αυτό) σε φίλους και γνωστούς, μιας και ένας κύριος με πήρε ότι εξαντλήθηκαν στην 11 και πρέπει να πάρω στη 10!
"Φίλε, όταν κάνετε το προϊόν σας 1ης κατηγορίας τότε να το πουλάτε ακριβά" του είπα και του το έκλεισα στα μούτρα!
Δημόσιο κύριοι είναι η ομάδα. Με βίσμα, με γνωστούς...
Pappas, εσύ και οι όλοι 4000 φταίτε που πήρατε διαρκείας! Κάποτε πρέπει να πάρει και ένα μάθημα γιατί τον Φορέα φαίνεται ότι δεν το υπολογίζει!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Προσωπικά, όταν με αντιμετωπίσουν ωε πελάτη και όχι ως "αρρωστάκι", κορόϊδο, ψιλο-μαλάκα κτλ, θα σκεφτώ ξανά σοβαρά να πάω. Και ως πελάτης απαιτώ:
Φιλική εξυπηρέτηση, άνεση, ποιότητα, περιβάλλον, after sale service, τιμή αντίστοιχη του προϊόντος και συνέπεια. Με άλλα λόγια θέλω ένα περιβάλλον ευρωπαϊκό και όχι την γούβα της Λεωφόρου. Θέλω την καλή οπτική και την άνεση μου. Θέλω την άνετη αγορά του εισιτηρίου, όχι με πρακτικές ΦΑΚΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΑΤ-ΕΣΑ. Θέλω θέαμα και όχι αυτό το αίσχος που παρουσιάζουν. Θέλω παίκτες και όχι Βύντρες και λοιπά ζώα. Θέλω να νοιώθω επιθυμητός και σημαντικός ως πελάτης και όχι αυτά που έγραψα παραπάνω. Αν πάλι δεν μπορώ να τα έχω όλα αυτά ή πολλά εξ'αυτών, απαιτώ τιμή αντίστοιχη του μίζερου προϊόντος που πουλάνε και όχι τιμές Chelsea και Real Madrid.Απλά!!!

warzycha είπε...

Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ τα λες κουτόχορτε. Γιατί, χώρια η ταλαιπωρία και η φακελοποίηση, 25 ευρώ για το γήπεδο αυτό, σε θέση που ΔΕΝ βλέπεις είναι ΛΗΣΤΕΙΑ! Έτσι απλά. Εγώ δεν έχω ξαναδεί ανώνυμη εταιρία που ΚΕΡΔΙΖΕΙ από το εισιτήριο του ΠΕΛΑΤΗ να φέρεται έτσι...

@ shogun: Σκέφτομαι να στείλω την επιστολή στην ΠΑΕ μέσω ταχυδρομείου, επιστρέφοντας μαζί και την κάρτα μέλους της TC, απλά θα περιμένω να μου τη στείλουν...

zouk είπε...

Εγω παντως οταν εκανα την αιτηση για το διαρκειας και δοθηκε η εγκριση,τους ειπα να μου το στειλουν στο μαγαζι και τελειωσε η υποθεση.Δεν ειχα κανενα προβλημα.
Η ticket club ειναι οντως καπως προβληματικη.Απο εκει και περα ομως οποιος γραφτει,μετα μπορει να παιρνει το εισητηριο τουλαχιστον 1 μερα πριν τον αγωνα για να εχει το κεφαλι του ησυχο.
Και κατι ακομα.Η ΠΑΕ περσι με εξηπηρετησε μια χαρα οταν ειχα προβλημα και οφειλω να το γραψω.3-4 μερες πριν το ντερμπι με τον Ολυμπιακο,μου εκλεψαν το τσαντακι που ειχα μεσα το διαρκειας.Την ημερα που τους εστειλα το χαρτι απο την αστυνομια,την ιδια μερα πηρα το νεο διαρκειας.

Ανώνυμος είπε...

Όλα όσα είπατε συν ότι οι τιμές των διαρκείας και των εισητηρίων είναι απαράδεκτα υψηλές, ειδικά για το συγκεκριμένο γήπεδο...

Παρολαυτά εγώ δεν ταλαιπωρήθηκα. Ήμουν τυχερός φαίνεται.

Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τη βία στα γήπεδα (και γύρω από αυτά), που πρέπει ν' αντιμετωπιστεί.

...

Η ΟΜΑΔΑ τα πήγε καλά με την ΑΡΤΜΕΝΤΙΑ. Προπόνηση.

Αν και εύκολο παιχνίδι, φάνηκε και πάλι ότι γίνεται καλή δουλειά από τον ΠΕΣΕΙΡΟ και επίσης ότι έχει γίνει καλή δουλειά κι από τον ΒΕΛΙΤΣ.

Αρκεί να σκεφτούμε, πως σχεδόν όλες οι φετινές μεταγραφές είναι καλές (με τους ΜΑΤΟΣ και Ν'ΝΤΟΙ εξαιρετικούς), ενώ προηγούμενες χρονιές ζήτημα είναι αν θα έβγαινε 1-2 παίκτες στους 7 αποκτηθέντες.

Τι παικταράς αυτός ο Ν'ΝΤΟΙ! Σκυλί και ταυτόχρονα τεχνίτης και με πολλή φαντασία! ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, λιγότερο χαοτικός και πάντα πραγματικά ΨΥΧΑΡΑ μέσα στο γήπεδο!

Το απίθανο: ο ΠΑΠ έβαλε 3 γκολ (τα 2 με πέναλτι) σχεδόν χωρίς να έχει αγγίξει μπάλα σε όλο το ματς!!!

...

Προς τους γονείς:

Αύριο βράδυ θα έχει ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ με την "αυταρχική" Φράου Βέρντερ και τη Δαφνοστεφανωμένη Λουλού της Παραλίας!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

squarelogic είπε...

Προσωπικα αρνουμαι να ευτελιστώ οπως επιτάσσουν οι κολλεγιοπαιδες της ΠΑΕ για να παρακολουθησω 1-2 αγωνες της ομαδας.Και επειδη,σαν και μενα πολυασχολοι περιστασιακοι φιλαθλοι υπαρχουν πολλοι,εκτος απ τους οργανωμενους, η ΠΑΕ χανει και ολους αυτους.

Προφανως οι Αθανασοπουλοι και σια πιστευουν οτι απευθυνονται σε "αρρωστους",που δεν προσδοκουν τιποτε καλυτερο απ το να χασουν την μερα τους περιμενοντας σε διαφορες ουρες για να τους δωσουν τα ωραια τους λεφτα,ωστε να κερδισουν το δικαιωμα να κρυωνουν σε ενα πεπαλαιωμενο γηπεδο,παρακολουθωντας τους διαπλανητικους Βυντρα,Νιλσον,Ενκαριρε κλπ.

Η τακτικη τους δε,ενεχει μια εγγενη αντιφαση:ενω με τον πολυπλοκο τροπο διαθεσης των εισιτηριων απευθυνονται σε ανω του μεσου ορου των οπαδων,με τη χαοτικη εκτελεση του στην πραξη μονοι πελατες που μπορει να το ανεχθουν ειναι αυτοι ακριβως που προσπαθουν να αποκλεισουν!

Old Boy είπε...

Το ποστ σου τα λέει όλα. Ειλικρινά αναρωτιέται κανείς αν θέλουν να διώξουν τον κόσμο από το γήπεδο. Και Τζόνυ, άντε να δεχτούμε ότι στόχος είναι η καταπολέμηση της βίας ως προς τους οργανωμένους. Όχι ότι δεν μπορεί να βρεθεί μέση λύση δηλαδή, αλλά με ακραία καλοπιστίς ας το δεχτούμε. Αυτά με το Ζαφόλια που είναι πέντε τετράγωνα κάτω από τη Λεωφόρο ποιά γαμημένη λογική έχουν;
Ή στο διάστημα ζουν ή επίτηδες το κάνουν.
Σε κάθε περίπτωση, ήμαρτον.
Όσο για την ομάδα, αρχίζω και γίνομαι ολοένα και πιο αισιόδοξος.

@petrosskl είπε...

Ναι, πάρε Τζίγγερ 6,100 εισιτήρια τώρα σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι! Σε λίγο θα έχει τόσο εισιτήρια όσα φύλλα πουλάει το ντέρμπυ

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

6.137 εισιτήρια...ευρωπαϊκός αγώνας Παναθηναϊκού και έκοψαν 6.137. Οι άνθρωποι σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω απο το άλλο. Ο δε Γκόντζος χθες στην περιγραφή μου έφερε εμετό.
Σημείωση:Έβλεπα τον αγώνα αλλά με περιγραφή του υπάλληλου.

Ε λοιπόν παιδιά ο άνθρωπος βλέπει οράματα ή μάλλον πληρώνεται για να βλέπει οράματα. Η ομάδα ήταν μέτρια με μία ανύπαρκτη και με 10 παίκτες ομάδα, και μιλούσε για επιθέσεις κατά κύματα, οτι ασφυκτιούν και δεν μπορούν να δώσουν την μπάλα, για επελάσεις Νίλσον και άλλα απίστευτα. Κάποια στιγμή λέει "βλέπουν ωραίο ποδόσφαιρο οι 8-9.000 φίλαθλοι"...ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΣ? Βέβαια μην το κάνουμε θέμα που το παληκάρι έπεσε ΜΟΛΙΣ 2-3.000 θέσεις έξω, ψιλοπράγματα. Δηλαδή ρε παιδιά αν χτες έβλεπε την ομάδα καλή, όταν ρίχναμε τεσσάρες στον γαύρο, όταν νικούσαμε εντός-εκτός την Γιούβε, ομάδες σαν την Άρσεναλ, την Μπαρτσελόνα, τον Άγιαξ κτλ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ???ΠΕΘΑΙΝΩ-ΣΩΣΤΕ ΜΕ, ΤΙ ΜΠΑΛΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ???

Όσο για την ομάδα, μένω σταθερός στις απόψεις μου. Ο Πεσέϊρο έχει ωραίες ιδέες αλλά όχι τους παίκτες που θα τις κάνουν πράξη. Η ομάδα είναι ΑΡΓΗ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ. Τα μπακ δεν βοηθούν στην ανάπτυξη, είναι μηδέν επιθετικά. Ο Καραγκούνης είναι αργός και κωλυσιεργεί το παιχνίδι, τα άκρα (ακόμα και ο Ίβανσιτς) είναι άρτια τεχνικά αλλά επίσης απελπιστικά αργά. Τζιόλης, Μάτος είναι επίσης δυσκίνητοι. Βέβαια δεν γίνεται μια ομάδα να αποτελείται απο δρομείς-για να μην παρεξηγηθώ. Γι'αυτό και όλες οι ομάδες έχουν γρήγορους παίκτες στα άκρα-ώστε να ανεβαίνουν/προωθούνται/επιστέρφουν με ταχύτητα, και αργούς παίκτες στον άξονα. Επίσης με εξαίρεση τον Εντόι, δεν υπάρχει παίκτης με ικανότητα ντρίμπλας. Ο Νίνης που μπορεί...next year. Χάρη στο νέο καταπληκτικό ιατρικό τιμ. Δεν υπάρχει ο παίκτης με την διείσδυση, το απρόβλεπτο, το κάτι παραπάνω. Οι επιθετικοί μας είναι γρήγοροι μεν,αλλά άτεχνοι. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν θα αλλάξει γιατί βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία. Δουλειά βλέπω να γίνεται αλλά η ομάδα είναι λίγη. Θέλει τουλάχιστον 3 γρήγορους και πρωτοκλασάτους παίκτες(οι 2 ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ακραία μπακ).

Ανώνυμος είπε...

Για να μην πέσουμε στο άλλο άκρο και κάψουμε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά:

@ εχέφρονα Old boy,

η ιστορία με το εκδοτήριο στου Ζαφόλια δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της ΠΑΕ: την επέβαλαν τα αστυνομικά μέτρα, που "κλείνουν" τη Λεωφόρο χ ώρες πριν το ματς - οπότε, το Ζαφόλια, που είναι εκτός των από την Αστυνομία καθορισμένων "ορίων ασφαλείας", απευθύνεται σε όσους θέλουν να βγάλουν τότε εισητήριο. Πού είναι το παράλογο σε αυτό;

Γενικώς μην ξεχνάμε, ότι καθετί καινούργιο έχει ταλαιπωρίες μέχρι να εμπεδωθεί και να σταθεροποιηθεί. Το θέμα είναι αν ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ή όχι, καταρχήν.

Το ονομαστικό εισητήριο είναι κάτι το καινούργιο. Επιβλήθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας (τη ΛΑΥΡΙΟΥ την έχουνε "ξεχάσει" άπαντες οι κροκόδειλοι στο μεταξύ).

Αυτό το γαμημένο ονομαστικό εισητήριο λοιπόν, έχει να κάνει ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - που δεν έχει καμιά σχέση με το εισητήριο του σινεμά, τα Village και τα παρόμοια που είπε εδώ κάποιος, μιας και δεν υπάρχει θέμα βίας των σινεφίλ: χοντρόξυλο μεταξύ οπαδών του ΦΕΛΙΝΙ και του ΑΝΤΟΝΙΟΝΙ δεν έχει πέσει εσχάτως.

Γι' αυτό και το ΜΠΑΛΑΦΙΛ ονομαστικό εισητήριο ζητάει ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (το ΑΦΜ πρακτικά δεν το ζητάνε: αν πας να κάνεις στα εκδοτήρια την αίτηση του Ticket Club και έχεις ξεχάσει το αφμ σου, ουδέν πρόβλημα, όπως γνωρίζω).

Αυτή η διαδικασία απαιτεί κάποιο χρόνο: υποβάλλεις αίτηση, σου βγάζουν ένα κωδικό και με αυτόν πας στη συνέχεια και βγάζεις εισητήριο. Νομίζω πως θα ήταν εκτός ελληνικής πραγματικότητας τουλάχιστον, όλη αυτή η διαδικασία να γινόταν σε χρόνο dt - αλλά φυσικά μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορα (πάντως φίλος που πήγε στη Λεωφόρο χτες το μεσημέρι, έκανε αίτηση και πήρε εισητήριο για το ματς μέσα σε 20 ΛΕΠΤΑ, παρ' ότι υπήρχε ψιλοουρά επειδή λέει είχαν χαλάσει τα pc στη Τσόχα).

Τώρα, ο χαμός που έγινε με τα εισητήρια πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο, είχε να κάνει με το ότι πλακώσανε καμμιά ΕΦΤΑΚΟΣΑΡΙΑ άτομα να βγάλουν εισητήριο ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ Ticket Club. Δηλαδή, πλάκωσαν όλοι τούτοι για να κάνουν αίτηση και να πάρουν εισητήριο, σε μια ώρα που τα εκδοτήρια του γηπέδου ήταν υποχρεωτικά (λόγω αστυνομικών μέτρων, είπαμε) κλειστά και ανοιχτό ήταν μόνο το εκδοτήριο στου Ζαφόλια.

Επόμενο δεν ήταν να γίνει της πτνας το κάγκελο; Αλλά δεν φταίει αποκλειστικά και μόνον η ΠΑΕ για το συγκεκριμένο κάγκελο. Είπαμε, είναι μια διαδικασία που τώρα τη μαθαίνουμε άπαντες.

Τώρα, εάν κανείς διαφώνεί με το ονομαστικό εισητήριο, ας καταθέσει τα δικά του μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Γιατί έχω την υποψία ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν ΠΟΤΕ κάποιοι;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Τα funky τραγουδάκια να τα κρατήσει για το σπίτι ο ραλίστας και λοιποί φλώροι της ΠΑΕ. Μην ξεχάσουν να βάλουν και το YMCA για να γίναι τελείως gay-bar η κατάσταση. Αν θέλεις νεοτερισμούς ραλίστα, φέρε παίκτες να δούμε μπάλα και πάρε πρωτάθλημα που έχουμε ξεχάσει πως είναι. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ...

warzycha είπε...

@ Τουρτούρα:

Δεν διαφωνώ ότι άλλο το σινεμά και άλλο το ποδόσφαιρο. Κατανοώ επίσης την ανάγκη να είναι μακριά το εκδοτήριο από το γήπεδο. Εγώ δεν έθιξα καν το θέμα του ονομαστικού εισιτηρίου: Ανέφερα ότι σύμφωνα με το σύνταγμα δεν είμαι υποχρεωμένος να φακελώνομαι σε μια Ανώνυμη Εταιρία. Από τη στιγμή που συναίνεσα όμως, δεν μπορώ να πω τίποτα επ'αυτού. Είναι βέβαια εκβιαστικό το δίλημμα αλλά είναι άλλο θέμα συζήτησης...

Το πρόβλημα είναι καθαρά πρόβλημα οργάνωσης, σχεδιασμού και συμπεριφοράς. Ας ήσουν εκεί, να σε αντιμετωπίζουν 3-4 καλόπαιδα σαν τιποτένιο, να σου βάζουν τις φωνές, γαβγίζοντας επειδή "πλησιάζεις το γκισέ", ουρλιάζοντας στον ενικό να πας πιο πίσω (με ποιό δικαίωμα άραγε, για ελεημοσύνη πήγαμε; τα λεφτά μας πήγαμε -οι ηλίθιοι- να ακουμπήσουμε) και θα έβλεπα την αντίδρασή σου. Δεν μου φαίνεσαι για άνθρωπο που θα δεχτείς να μειώνουν την αξιοπρέπειά σου και να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα που χρησιμοποιούν με τέτοιο αισχρό τρόπο την αγάπη για την ομάδα ΣΟΥ.

Έπειτα είναι το θέμα οργάνωσης και σχεδιασμού. Γιατί κύριοι της ΠΑΕ δεν βγάζετε ανακοινώσεις -μέρες πριν- ότι αιτήσεις για μέλη ΔΕΝ μπορούν να γίνονται δεκτές, ας πούμε από τις 3 και μετά; Αν δεν θεσπίσεις κάποιους κανόνες θα γίνουμε μπάχαλο, ξέρουμε ότι όλοι τελευταία στιγμή σπεύδουν. Εγώ αισθάνομαι τουλάχιστο ριγμένος όταν έχω χάσει μισή μέρα -την προηγούμενη- για να γραφτώ και με αναγκάζουν να υποστώ την ίδια ταλαιπωρία με το συρφετό της τελευταίας στιγμής. Γιατί δεν βάζουν κάπου ένα ξεχωριστό γκισέ για αυτούς που πάνε ΜΟΝΟ να παραλάβουν εισιτήρια; Και γιατί δεν ντρέπονται για την εικόνα που παρουσιάζει μια "μεγάλη" ΠΑΕ με τον ανοργάνωτο μπουντρούμι 4χ4? Ξέρεις τι θα γινόταν αν έπιανε καμιά φωτιά εκεί μέσα με τον όχλο να μπλοκάρει τη μοναδική έξοδο; Και, πέρα από ζήτημα ασφαλείας, πόσο λειτουργικό είναι να βγαίνει ο κόσμος από την ίδια πορτούλα στην οποία διαγκωνίζεται ο όχλος που περιμένει;
Τέλος, το εισιτήριο στο village (γιατί το ποδόσφαιρο ΘΕΑΜΑ είναι και αυτό), κάνει 8 ευρώ και κάθεσαι αναπαυτικά στην ωραία σου αίθουσα, φαντάσου να μπεις και να έχεις μια κολώνα μπροστά σου; Πώς ένοιωσα εγώ που έδωσα 25 euro, έφαγα τόση ταλαιπωρία και μπαίνω μέσα για να ΜΗ βλέπω; Τι προϊόν είναι αυτό που πουλάς με τα πισογυρίσματα στην άθλια λεωφόρο εν έτει 2007-8; Έχεις ιδέα με αυτά τα λεφτά τι εισιτήριο βγάζεις στο σινεμά, με την πριβέ αίθουσα και τις lazyboy με ανάκλιση και τις σαμπάνιες στο φουαγιέ; Γιατί να είναι κάτι διαφορετικό στο γήπεδο; Και εντάξει, ας δεχτώ ότι λόγοι ανωτέρας βίας μας οδήγησαν -προσωρινά- πίσω. Αναγνωρίζοντας τη ν ανεπάρκεια -και εν πολλοίς ακαταλληλότητα- του γηπέδου ας έριχναν τις τιμές στο μισό!!! Αλλά όχι, θέλουν να αποσβέσουν τα λεφτά των μεταγραφών (ποιών άραγε, αυτών που κόστισαν ελάχιστα χρήματα;)

Εν κατακλείδι, συνήθως θεωρώ τον κουτόχορτο αντιδραστικό και αρνητικό για την άρνηση. Δεν μπορώ όμως να μην έρθω στα λόγια του και να μη συμφωνήσω με πολλές από τις απόψεις του, ειδικά στο συγκεκριμένο ποστ. Γιατί δεν είναι μόνο ότι η αίθουσα μπάζει από παντού. Είναι και η ταινία ψιλοσότο ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε; Ήταν αυτό που είδα με τον ΠΑΟΚ μπάλα; Ή μήπως χθες ήταν άνω του μετρίου η ομάδα κόντρα σε τέτοιο αδύναμο και με αριθμητικό μειονέκτημα αντιπάλους; Να πας στο ερείπιο αυτό να δεις ΤΙ; Εγώ σπίτι το έβλεπα χθες και -μάρτυς μου ο Θεός- στο δεύτερο ημίχρονο έπλενα πιάτα και το άκουγα ραδιοφωνικά. Διαβάζοντας δε τις εφημερίδες σήμερα, νομίζω ότι έπαιζε η Μπάρτσα χθες στη Λεωφόρο. Με όλα αυτά δεν σημαίνει ότι είμαι απαισιοόδοξος. Κάτι πάει να γίνει, και με σωστές προσθήκες μπορούμε να πάμε καλύτερα το Δεκέμβρη. Με Βύντρες και Σέριτς δεν πας πολύ μακριά. Αυτά και συγνώμη για το σεντόνι...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Για να κλείσω την τοποθέτησή μου, σας λέω ότι η πολιτική του ραλίστα στο θέμα των εισιτηρίων είναι αποτέλεσμα ενός-και μόνο-γεγονότος:ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΜΑΔΑ. Εφ'όσον αυτό είναι δεδομένο, είναι δεδομένη και η αντίδραση των φιλάθλων/οπαδών. Και επειδή η αντίδραση θα είναι οργισμένη και μη ελεγχόμενη, ακολουθεί το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να τον γλιτώσει και απο τα μπινελίκια αλλά και απο τα πρόστιμα λόγω επεισοδίων...τον έντεχνο αποκλεισμό των αντιφρονούντων/σκεπτόμενων Παναθηναϊκών και την μετατροπή της Λεωφόρου σε ένα κλειστό club για τα κολλεγιόπαιδα/φιλαράκια του ραλίστα που βλέπουν το γήπεδο σαν social event και αδιαφορούν για το αποτέλεσμα. Πως δηλαδή στο σινεμά απλά διαπιστώνεις οτι το έργο είναι χάλια χωρίς να χαλάς το βράδυ σου?έτσι ακριβώς. Η ΠΑΕ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΚΟΣ δεν αντέχει την δυσαρέσκεια και το κράξιμο. Ο Παναθηναϊκός είναι απλά μια βιτρίνα και ένας τρόπος επέκτασης επιχειρισιακών συμφερόντων. Ο γραφικός οπαδός που πονάει την ομάδα δεν χωράει στα σχέδια τους και δεν τους απασχολεί, ούτε η πορεία της ομάδας. Ούτε οι ποδοσφαιριστές έχουν αξία. Τους θεωρούν άξεστους, αγράμματους που τους τρώνε λεφτά. Η έπαρση και αλαζονεία του Βαρδινογιαννέικου δεν έχει προηγούμενο. Όσοι μετέχουν στην δομή της ομάδας (απο στελέχη της ΠΑΕ έως την ποδοσφαιρική ομάδα) είναι ασήμαντοι υπαλληλίσκοι. Οι φίλαθλοι είναι κορόϊδα, πρεζόνια και low-life bastards. Υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ και συγκεκριμένο όριο κερδών. ΔΙΝΩ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΩ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΟΣΑ. Τώρα εάν με αυτά βρεθεί κάποιος Χουντίνι και φέρει και αποτελέσματα καλώς, αν πάλι όχι...χεστήκαμε. ΑΠΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Warzycha,

για τις απαράδεκτες τιμές των εισητηρίων και των διαρκείας, όπως και για την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπαλλήλων που αναφέρεις, και για ένα σωρό άλλες μαλακίες της ΠΑΕ και των περί αυτήν, έχω συμφωνήσει εξαρχής (και ... πριν από την αρχή!).

Επαναλαμβάνω όμως, ότι δεν πρέπει να καίμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά και ΚΥΡΙΩΣ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ΛΑΥΡΙΟΥ, που ήταν η δραματική κορυφή ενός μαύρου παγόβουνου, το οποίο τελικά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

Αν το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσω, ώστε να περιοριστεί κάπως δραστικότερα ο χουλιγκανισμός, είναι να δώσω το όνομά μου και τον αριθμό ταυτότητάς μου σε μια ΠΑΕ (όλες οι ΠΑΕ το έχουν θεσμοθετήσει αυτό από φέτος), προσωπικά μένω όπως κι εσύ αμήχανος, σκεφτικός, προβληματισμένος ... αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει και ξέρω πώς κάτι θέλω και πρέπει να γίνει. Έτσι δεν είναι;

Ξέρω επίσης πως η αμηχανία δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα, όταν αυτό τρέχει. Οπότε;

Το ΙΔΑΝΙΚΟ θα ήταν βέβαια ο αυτο-έλεγχος των φιλάθλων. Να περιορίσουν οι ίδιοι το χουλιγκανιλήκι. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως, αυτό είναι καταδικασμένο να παραμείνει ιδανικό: μόλις πέρσι έγινε η ΛΑΥΡΙΟΥ, σε μια χρονιά όπου είχαν (για χρόνια) προηγηθεί συζητήσεις πάνω στο πρόβλημα - και στις οποίες τελικά οι Σύνδεσμοι δήλωσαν, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να διώξουν τους χουλιγκάνους τους.

Είναι άλλωστε γνωστό πως η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι εκείνη με τις λιγότερες έως και χειρότερες σχέσεις με τους χουλιγκάνους.

Όσο για την τεχνική πλευρά του θέματος των εισητηρίων. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η ΠΑΕ είχε ειδοποιήσει επανειλλημμένα μέσω των ΜΜΕ για τον τρόπο διανομής των εισητηρίων φέτος. Είχε εξηγήσει το ζήτημα. Δεν το είχε θυροκολλήσει σε όόόόόλα τα σπίτια, ούτε είχε βγάλει τελάλη σε όόόόόλες τις ρούγες και τα στενά, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν συζητάμε κάτι τέτοιο, νομίζω.

Στην τελική, απ' όσο ξέρω, σου έχει δώσει και τη δυνατότητα να παραλαμβάνεις το εισητήριό σου με ΚΟΥΡΙΕΡ στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου, για ν' αποφύγεις ενδεχόμενη-πιθανότατη ταλαιπωρία.
Το γνωρίζεις αυτό;

Φυσικά συμφωνώ με τις εύλογες διαμαρτυρίες, που εκφράζεις.

....

ΥΓ

Μήπως θυμόσαστε πόσος κοσμάκης και λαός ήταν στο γήπεδο στα παιχνίδια μας με τη ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ή την ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ πριν λίγα χρόνια;

Κι όμως, τότε δεν υπήρχε ούτε Ticket Club, ούτε "κυνηγητό" στους συνδέσμους.

Λέει κάτι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός είναι ότι, ανεξαρτήτως προθέσεων, οι χειρισμοί της ΠΑΕ γενικώς (και ειδικώς στο θέμα των εισιτηρίων), είναι για γέλια. Δεν θέλω να συνεισφέρω και γω με τις προσωπικές ταλαιπωρίες που τράβηξα φέτος με το διαρκείας μου (τελικά, από κακή ενημέρωση και χειρισμό αναγκάστηκα να αποχωριστώ την παρέα μου και να πληρώσω 1200 ευρώ αντί για το ποσό που είχα προγραμματίσει). Όσα καταγράψατε είναι ήδη αρκετά...

΄Εχω συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Τζόνυ επί της αρχής, για το θέμα της βίας. Αποδέχομαι και γω την ανάγκη για κάποιες πρακτικές που προκαλούν ενόχληση σε όλους εμάς που δεν έχουμε καμία σχέση με το θέμα. Παρ΄ όλα αυτά, όπως πάντα, υπάρχει θέμα χειρισμού και νοοτροπίας. Πώς να το κάνουμε βρε αδερφέ, όταν έχεις δώσει 1200 μετρητά για να εισέρχεσαι στο ερείπιο, ενοχλείσαι όταν σου ζητούν 2 και 3 φορές την ταυτότητά σου άσχετοι σεκιουριτάδες...

Επί του αγωνιστικού, θεωρώ αστεία την όποια κριτική για το χθεσινό ματς. Η ομάδα που αντιμετωπίσαμε, ειδικά με 10 παίκτες, πρέπει να είναι από τις πιο αδύναμες που έχουν βρεθεί απέναντί μας την τελευταία δεκαετία. Και μέχρι πριν το πρώτο πέναλτυ, δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο. Ας κάνουμε υπομονή να δούμε την ομάδα σε πιο "δύκολες πίστες" και τα ξαναλέμε...

Αν υπάρχει κάποια "είδηση", αυτή είναι και πάλι ο Δημούτσος. Ο τρόπος που αγωνίζεται αυτό το παιδί, που πέρυσι βολόδερνε στα περιφερειακά πρωταθλήματα, πρέπει να κάνει αρκετούς από τους συμπαίκτες του να ντρέπονται που φορούν το τριφύλλι στο στήθος.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο greenheart. Απλώς μας φαίνεται παράξενο που κερδίζουμε ακόμα και έτσι, ενώ τα 2-3 προηγούμενα χρόνια αυτό ήταν το ταβάνι της απόδοσής μας.
Που να παίζαμε και σαν την Πανιωνάρα, που ελπίζω να νικήσει τα χανούμια μεθαύριο. Με δεδομένο του ότι η ΑΕΚ είναι πιο δυναμωμένη φέτος και θεωρητικά ο γαύρος αποκλείεται να βγει τρίτος λόγω σπρωξίματος, χρειάζεται ηρεμία στην πρώτη στραβή γιατί το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο.

υγ. Νέο ρεκόρ απόψε? Eins, zwei, drei, vier, funf, sechs, sieben, acht...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ πρασινόκαρδε αδελφέ,

Προφανώς πήρες κι εσύ στη 10 εισητήριο, ενώ έκανες αίτηση στην 11 ή στην 9. Και βέβαια σου είπαν ότι δεν έχει εκεί μολονότι έκανες αίτηση από την πρώτη μέρα.

Μην αγχώνεσαι. Τα ίδια και εγώ. Μετά έμαθα ότι τα εισητήρια μοιράστηκαν κατά το δοκούν των "τεχνοκρατών" της ΠΑΕ σε φίλους και γνωστούς, και έγραψαν στ' αρχίδια τους προτεραιότητες και περσινούς κατόχους.

Αυτό που εμένα με φουρκίζει ακόμα περισσότερο κι από τις ανύπαρκτες ανέσεις του γηπέδου, είναι ότι 20 μέτρα δεξιά μου ο τύπος έχει δώσει 400 ευρώ λιγότερα και επειδή δεν έρχεται ο κόσμος αλλά και η επιτήρηση της θύρας είναι ανύπαρκτη, κάθεται δίπλα μου.

Εγώ δηλαδή που πήρα νωρίς, έχω διαρκείας καμία 10ετία και κατέληξα να χρεώνομαι στην τράπεζα για την αγάπη μου στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ είμαι ΜΑΛΑΚΑΣ ενώ ο άλλος που δεν ξέρει ποιός είναι ο Σαραβάκος, δεν φωνάζει υπέρ της ομάδα αλλά έχει κολλητό στην ΠΑΕ, είναι μάγκας.

Εχθές, η θύρα ήταν ΤΙΓΚΑ στους άσχετους. Είδαν άδειες θέσεις και ήρθαν.

Πραγματικά είμαι ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ που κάθομαι και πληρώνω. Ευχαριστώ ρε Πέτροοοοοοο που μου το θύμισες.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Μάπα το καρπούζι αγωνιστικά αδέλφια κι ας γράφουν σήμερα. Ο Βύντρα έκανε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ παιχνίδι πάντως. Μετά από 4 χρόνια άρχισε να με δικαιώνει.. :ρ :ρ :ρ

Πάντως η ομάδα παρουσιάζει καλύτερα από άλες χρονιές δείγματα τόσο αγωνιστικά όσο και νοοτροπίας και αυτό είναι το βασικό.

Old Boy είπε...

Tζόνυ, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή το Ζαφόλια δεν είναι επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας; Γιατί η Λεωφόρος να κλείνει άμα πλακώνει ο κόσμος στα εκδοτήρια του γηπέδου και να μην κλείναι άμα πλακώνει στο Ζαφόλια;
Όσο για το ότι σου φαίνεται παράξενο που μαζεύτηκε ο κόσμος τελευταία στιγμή για να πάρει εισιτήριο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, εγώ πάλι μόνο παράξενο δεν το βρίσκω. Εκτός αν πρέπει να έχει πάρει την απόφασή του δυο μήνες πριν.
Λες για τη βία και την Λαυρίου. Αν είναι αυτό το θέμα να μην ξαναπατήσει κανένας οργανωμένος. Είναι όμως τελικά αυτό το θέμα; Κι αν είναι αυτό οι επικοινωνιολόγοι της ΠΑΕ το εξήγησαν στον υπόλοιπο κόσμο; Κι αν είναι αυτό είναι δυνατόν να μην μπορούν να γεμίσουν την 13 με δικούς τους;
Χθες ένα γήπεδο άδειο έβριζε εν χορώ τον Τζίγγερ.
Θέλει τέχνη αυτό το πράγμα να το κάνεις.
Θέλει τέχνη να είναι ο κόσμος μονίμως εναντίον σου.
Θέλει τέχνη να υπάρχει μουρμούρα και τώρα που η ομάδα δείχνει να τραβάει.
Και για αυτό δεν ευθύνεται το σκοτεινό σχέδιο συνωμοσίας κατά της ΠΑΕ, ευθύνεται η σκατοθύελλα που έχει στο μυαλό του ο ίδιος ο Τζίγγερ και οι αυλικοί του.
Από εκεί και πέρα εγώ διαφωνώ και με τον Κουτόχορτο ότι η ομάδα δεν αφήνει υποσχέσεις.
Όσο κι αν ήταν ομαδούλα η Αρτμίντια κι όσο κι αν έπαιζε με 10 την πρεσάραμε ασφυκτικά.
Τα μπακ επιτέλους ανέβαιναν μέχρι την άλλη περιοχή.
Η ομάδα βγάζει μια υγεία και όσο κι αν επιθετικά - οργανωτικά ακόμη είναι λίγη δείχνει ότι φέτος θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

zouk είπε...

Ακουσα το πρωι στο ραδιο οτι θα κοιταξουν το ολο σκηνικο με την ticket club και θα γινουν καποιες αλλαγες.Να μπορεις βασικα να πας με ενα φιλο σου.Δεν ξερω τι ακριβως θα κανουν αλλα εγω πιστεω οτι αμα καποιος ειναι γραμενος θα πρεπει να μπορει να παρει αλλο ενα εισητηριο υπ ευθυνη του.

Τωρα για την μπαλα που παιζουμε μπορει να μην ειναι και η καλυτερη αλλα αφηνει πολλες ελπιδες απο την στιγμη που περνουμε τα αποτελεσμα.Αμα εχει καλη ψυχολογια η ομαδα σιγα σιγα θα παιζουν ολο και καλυτερα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν ξέρω αν το καταλάβατε κι εσείς αλλά το βράδυ της Τετάρτης και για περίπου 20 λεπτά από τις 11.10 μέχρι τις 11.30 η γη σταμάτησε να γυρίζει!

gatti είπε...

Αν το καταλάβαμε; Εχω αρχίσει να σημειώνω σε χαρτί τι έκανα σήμερα ΛΑΘΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

...ζούμε ιστορικές στιγμές!! ο οσφπ σημείωσε την 1η του εκτός έδρας νίκη στην κορυφαια ευρωπαική ποδοσφαιρική διοργάνωση, στην οποία λαμβάνει μέρος επί 11 συναπτά έτη και μέσα στα οποία έχει δώσει 31 εκτός έδρας αγώνες και μόλις σήμερα, στον 32ο αγώνα, κατάφερε να σημειώσει νίκη... αυτή η μέρα θα μνημονεύεται για πάντα από τους απογόνους...

Ανώνυμος είπε...

...ζούμε ιστορικές στιγμές!! ο οσφπ σημείωσε την 1η του εκτός έδρας νίκη στην κορυφαια ευρωπαική ποδοσφαιρική διοργάνωση, στην οποία λαμβάνει μέρος επί 11 συναπτά έτη και μέσα στα οποία είχε δώσει 31 εκτός έδρας αγώνες και μόλις χτες, στον 32ο αγώνα, κατάφερε να σημειώσει νίκη... αυτή η μέρα θα μνημονεύεται για πάντα από τους απογόνους...



ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

1) 1/10/97, Ρόζεμπουργκ - Ολυμπιακός 5-1
2) 22/10/97, Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 5-1
3) 27/11/97, Πόρτο - Ολυμπιακός 2-1
4) 16/9/98, Πόρτο - Ολυμπιακός 2-2
5) 4/11/98, Άγιαξ - Ολυμπιακός 2-0
6) 9/12/98, Κροάσια - Ολυμπιακός 1-1
7) 3/3/99, Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-1
8) 21/9/99, Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0
9) 20/10/99, Μόλντε - Ολυμπιακός 3-2
10) 26/10/99, Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 3-0
11) 12/9/00, Βαλένθια - Ολυμπιακός 2-1
12) 17/10/00, Χέρενφεν - Ολυμπιακός 1-0
13) 7/11/00, Λυών - Ολυμπιακός 1-0
14) 18/9/01, Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 2-2
15) 25/9/01, Λιλ - Ολυμπιακός 3-1
16) 23/10/01, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0
17) 24/9/02, Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 3-0
18) 1/10/02, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 4-0
19) 29/10/02, Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός 2-0
20) 17/9/03, Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ολυμπιακός 1-0
21) 21/10/03, Γαλατά Σαράι - Ολυμπιακός 1-0
22) 10/12/03, Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0
23) 15/9/04, Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 0-0
24) 19/10/04, Μονακό - Ολυμπιακός 2-1
25) 8/12/04, Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1
26) 28/9/05, Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 2-1
27) 19/10/05, Λυών - Ολυμπιακός 2-1
28) 23/11/05, Ρόζεμπουργκ - Ολυμπιακός 1-1
29) 27/9/06, Σαχτιόρ Ντόνετσκ - Ολυμπιακός 2-2
30) 31/10/06, Ρόμα - Ολυμπιακός 1-1
31) 22/11/06, Βαλένθια - Ολυμπιακός 2-0
32) 03/10/07, Βέρντερ - Ολυμπιακός 1-3


ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE: 11
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΙΛΟΥΣ: 1
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ: 32
ΝΙΚΕΣ: 1
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 7
ΗΤΤΕΣ: 24
ΓΚΟΛ: 73 - 24
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ: 2,28 - 0,75
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: 28
ΓΚΟΛ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: 1

Ανώνυμος είπε...

@ Old boy,

για το εκδοτήριο στου Ζαφόλια: Τι δεν καταλαβαίνεις;

Τα "όρια ασφαλείας" γύρω από το γήπεδο εννοείται πως δεν τα καθόρισε η ΠΑΕ, αλλά η Αστυνομία!

Γι' αυτό και η ΠΑΕ αναγκάστηκε να νοικιάσει το χώρο του εκδοτηρίου στου Ζαφόλια, ώστε να υπάρχει ένα εκδοτήριο ΕΞΩ από τα "όρια ασφαλείας" που θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους.

Κατανοητό δεν είναι αυτό;

Τώρα, ότι το σύστημα πάσχει, φυσικά και πάσχει. Αλλά μην καίμε και τα χλωρά με τα ξερά.

Όσο για το αν εξήγησαν ή όχι οι "επικοινωνιολόγοι της ΠΑΕ", ότι τα ονομαστικά εισητήρια έχουν να κάνουν με το θέμα της βίας ... ε, αυτό το ξέρουν οι πάντες και βέβαια έχει εξηγηθεί!!!