Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2006

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ........ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ!

Αυτό λείπει εδώ και χρόνια κύριοι.Η ομάδα είναι παιδική χαρά.Ένα τσούρμο κακομαθημένα παιδάκια που πληρώνονται αδρά για να δουλεύουν ελάχιστα.Ο νέος προπονητής πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΟ όνομα,με κύρος που δεν αμφισβητείται,γνώσεις,εγωισμό,νοοτροπία νικητή και κυρίως ΣΚΛΗΡΟΣ αλλά και δίκαιος.Να μπαίνει στα αποδυτήρια και να τρέμει η γή,όχι σαν το άνευρο συνταξιούχο που έφερε.Άν γίνει αυτό,όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.Και κάτι ακόμα,έξω από την ΠΑΕ οι συμβουλάτορες και οι οσφυοκάμπτες.Εν λευκώ η ομάδα σε πανάξιο προπονητή,με βιογραφικό και επιτυχίες.Όχι πάλαι ποτέ,εδώ κοντά,να έχει γνώση του σύγχρονου ποδοσφαίρου.Τότε δέχομαι να περιμένω και ένα και δυο χρόνια,αλλά τονίζω.....ΟΝΟΜΑ όχι κάτι σαν όνομα ή κάτι σαν προπονητής....Μακάρι να γίνει αλλά δεν το βλέπω.Τέτοιοι προπονητές έχουν απαιτήσεις(μετεγγραφές ουσίας και πολλών χρημάτων) και επιπλέον έχουν γνώμη και προσωπικότητα.....κα΄τι που απεχθάνεται η οικογένεια.ΕΥΧΟΜΑΙ να διαψευστώ.....οικτρά κιόλας....για το καλό της ομάδας μας.

11 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ελπίζω η φήμη που ακούγεται για τον τραγέλαφο μοναχό που νομίζει ότι ο θεός παίζει σεντερ-φορ και η Παναγία τερματοφύλακας να είναι αβάσιμη....Αλλιώς την κάτσαμε.Για όσους δεν κατάλαβαν μιλάμε για πιθανή-φτου κακα-πρόσληψη Αναστασιάδη...

warzycha είπε...

Συμφωνώ με όσα λες. Η ομάδα είναι απείθαρχη και εξω και εσω-γηπεδικά. Πάρε παράδειγμα την αγωνιστική συμπεριφορά ΠΑΠ, που ως αρχηγός προσπαθεί να κάνει τα πάντα μόνος του και κανείς δεν του τράβηξε το αυτί. Εκτός των άλλων, δεν υπάρχει καν ΟΜΑΔΑ μέσα στο γήπεδο, είναι ένα συνονθύλευμα χωρίς διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες, χωρίς αυτοματισμούς (έστω και λίγους), ενώ η φυσική κατάσταση είναι ΟΙΚΤΡΗ. Ο συνταξιούχος μας κατέστρεψε και σε αυτό τον τομέα, είναι σαν να μη δούλεψε η ομάδα όλο το καλοκαίρι.

Συμφωνώ και για Άγγελο, μακριά από μας, είναι γραφικός και έχει πολύ κακές σχέσεις με τους ξένους. Και σε μια ομάδα που αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από ξένους, η πρόσλήψή του θα ήταν καταστροφή. Οφείλω όμως να πω ότι είναι προπονητής που δουλεύει με πειθαρχία και μην ξεχνάμε πώς πετούσε ο Παναθηναϊκός στο 3-1 του Ολντ Τράφορντ (για μένα, η καλύτερη μπάλα που έχω δει ποτέ τον ΠΑΟ να παίζει). Όμως τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα, οπότε δεν κάνει για μας.
Φοβάμαι, όπως και συ, ότι θα γίνει σπασμωδική κίνηση και θα προσληφθεί κάποιος που απλά ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, και αυτό επειδή κανείς δεν έχει υπομονή να πάει στράφι και αυτή η χρονιά. Ούτε ο κόσμος ούτε η διοίκηση. Ας όψεται ο κακός προγραμματισμός και τα λάθη της διοίκησης, θα μπορούσαν να πάρουν τον Μπάγεβιτς πέρσι, μετά τον Μαλεζάνι, που ήταν και ελεύθερος. Μετά από τόσες συνεχόμενες παλινωδίες δεν περιμένω κάτι καλό. Άλλωστε, όπως επισημαίνεις και συ, σιγά μην έρθει εδώ ο Κούπερ ή ο Αντριάανσε, να σώσει την παρτίδα σε μια προβληματική ομάδα της Ελλάδας μεσούσης της περιόδου. Εκτός αν ο Τζίγγερ ανοίξει διάπλατα το πορτοφόλι... Και εφαρμόσει στην πράξη το πενταετές (το οποίο εγκατέλειψε) ενημερώνοντας επίσημα τον κόσμο. Θέλει όμως τόλμη, που δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε τώρα...
Χωριό είμαστε για την ευρώπη...
Τα ίδια με το καλοκαίρι που δεν ερχόντουσαν οι παίχτες (και όχι μόνο σε εμάς) θα έχουμε και τώρα.

Δηλαδή αν ο Μπάγεβιτς πρόπερσι(λέμε τώρα παράδειγμα προπονητή που τον θεωρούν κάποιοι πολύ καλό για τα Ελληνικά δεδομένα) δεχόταν πρόταση από τον Αστέρα Τρίπολης ή από ομάδα Β΄Εθνικής που είχε διάθεση να ρίξει χρήμα και να πάρει παίχτες θα πήγαινε;
Το ίδιο είναι και το Ελληνικό πρωτάθλημα για τους Ευρωπαίους.
Εδώ οι άλλοι κατάφεραν να φέρουν Ζιοβάνι ή Ριβάλτο και μεγάλο όνομα προπονητή δεν κατάφεραν να βρουν.

Δηλαδή δεν είναι μόνο να ρίζει ο Τζίγγερ χρήμα. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά. Φτιάξε πρώτα μια ομάδα μέτρια στην Ευρώπη (με μέτριους για την Ευρώπη παίχτες και προπονητή) η οποία φυσικά μάλλον θα είναι 1η στην Ελλάδα, κάνε μερικές καλές εμφανίσεις έξω και μετά χτυπάς μεγάλο όνομα προπονητή.

Όσο και να λέμε εμείς αυτό είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

σχολιαστής είπε...

Οπως τα λέτε παιδιά, δε χρειαζόμαστε προπονητή αλλά θηριοδαμαστή. Εξ αυτής της απόψεως καλός είναι και ο Αναστασιάδης ("Δεν ήθελε ο θεός να πάρουμε το παιχνίδι") που θα τους βάλει στο δρόμο του θεού.

Ανώνυμος είπε...

@ "δεν τρώμε κουτόχορτο": αφού λες για προπονητή με πρόσφατες επιτυχίες και γνώστη του σύγχρονου ποδοσφαίρου, άρα λες ΟΧΙ στον Μπάγιεβιτς - αλήθεια, τι κάνει στον Ερυθρό Αστέρα; Μαθαίνω ότι τον πάτωσε ... μάλλον δεν έχει κύκλωμα (λέγε με Μητρόπουλο) στη Σερβία.

Ναι, η ΠΑΝΑΘΑ χρειάζεται ένα προπονητή όπως τον περιγράφεις αλλά κι έναν άνθρωπο στα αποδυτήρια με τα χαρακτηριστικά που λες. ΟΜΩΣ το πρόβλημα είναι πιο βαθύ, είναι πρόβλημα "νοοτροπίας" σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Ένα παράδειγμα;

(1) Έχεις εδώ και 10 χρόνια ένα πρωτάθλημα, όπου όλοι ξέρουν από το Σεπτέμβρη ποιός θα χριστεί (και πώς) πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν.
(2) Ξέρεις ακόμα πως, αν πας σ' αυτόν τον κατ'απονομή πρωταθλητή, θα έχεις σίγουρα τα μπόνους μεν αλλά δεν πρόκειται να σε δει κανένας στην Ευρώπη, ούτε και να παίξεις στην Εθνική.
(3) Αυτά τα δυο σου τα εξασφαλίζει παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν σου διασφαλίζει τα μπόνους.
(4) Οπότε, σαν ΠΑΙΚΤΗΣ, πας στην Πανάθα για να κάνεις το άλμα προς την Ευρώπη και για να παίξεις στην Εθνική.
(5) Που σημαίνει ότι, στο ντόπιο πρωτάθλημα παίζεις όσο πατάει η γάτα, βαστώντας δυνάμεις για τα δυο παραπάνω "σίγουρα".
(6) Κι έτσι χάνεις λ.χ. από τον Άρη ή την Κέρκυρα, εσύ ο ίδιος που με την ίδια ομάδα μπορείς λίγες βδομάδες πριν ή μετά να πατήσεις π.χ. την Πόρτο στο γήπεδό της, που οδηγείς την Εθνική στο Πανευρωπαϊκό και που σε κοστολογούν κάτι εκατομμυριάκια ευρά κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ.

ΑΜΑ όμως είχες μια διοίκηση που θα σου έκοβε και τα δυο ποδάρια για κάθε "νωθρό" παιχνίδι σου, για κάθε απώλεια βαθμού κι αν δεν πάρεις την κούπα;

Ανώνυμος είπε...

johnny h logikh sou mpazei apo pantou

Ανώνυμος είπε...

@ anonymous μπορεί και να συμβαίνει αυτό που λες, αλλά μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί και πού μπάζει η λογική μου; Μίλησε ω τρισμέγιστε!

Ανώνυμος είπε...

isopedwneis kai genikeueis ta panta. Den einai toso apla. Dhladh perysi oi paiktes profylassan tous eautous tous gia na paizoun syo ch.l. kai sthn ethnikh? Eidame pws phge o PAO sto CH/L kai h ethnikh sta prokrimatika!
Akoma ki etsi na htan pali den stekei. Giati an den fortsaroun sto prwtathlhma pws tha vgoun sto ch.l. an vgoun tritoi, opws kai egine.

Kai apo dhlwseis palaioterwn paiktwn se genikes grammes exoun parapona apo th dioikhsh oti parahtan austhroi kai aproswpoi. De nomizw oti an tous koban ta podaria tha ginotan kati kalytera. Kai sthn telikh ta teleutaia 3 xronia exoun allaksei 25-30 paiktes opote palo lathos eisai. Tous karatomoun me to paramikro. Kai oxi mono thn omada ths rizoupolhs alla kai thn omada tou double. Gi'auto xathikan me asxhmo tropo kai "kaka" ekaterwthen synaisthimata oi Basinas,Seitaridis,Nikopolidis, Kwnstantinou, Kolkka, Manwlis, Karagkounis, Xalkias, Gekas ktl me eksairesh ton Munch

sorry gia ta greeklish

Ανώνυμος είπε...

Epishs den stekei h thewria sou oti oloi oi paiktes protimoun ton PAO apo ton gauro. Exei kai o aktanomastos kala (titlous kai kalytera/paromoia lefta kai an eisai ligo kalos tha ksexwrizeis mesa sta nauagia tou ch.l, opws o toure). Einai anohto na les oti tha protimhsei sigoura kapoios ton PAO apo th stigmh pou oi akatonomastoi exoun parei Rivaldo, Karembeu ktl.

Epishs o bajevic einai prwtoporos sto serviko prwtathlima. Tha ta vrei dyskola an apokleistei apo thn Slovan Liberets. Pantws den mas symferei na erthei. Tha syspeirwthoun oloi enantion mas (OSFP,AEK kai oi misoi panathinaikoi). Sthn prwth stravh tha ton kremasoun)

Ανώνυμος είπε...

kai fysika makria apo ton trelo monaxo anastasiadh Einai psyxasthenis kai den ekane tpt ston PAO vrhke etoimh thn omada tou kyrasta

Ανώνυμος είπε...

@ anonymous απαντάω με λίγη καθυστέρηση. Μίλησα για μια εμπεδωμένη νοοτροπία στον ΠΑΟ των τελευταίων χρόνων, που δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές παικτών: σε μια ΟΜΑΔΑ υπάρχει ένα ΚΛΙΜΑ-ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, που συμπαρασέρνει κι όποιον έρχεται και που την υποβοηθούν κι οι "ενδιαφερόμενοι" απέξω (δες πώς αντιμετώπισαν λ.χ. τον ΕΚΙ, που χάλασε τη μανέστρα με τη στάση του). Σε πόσα ματσάκια ΚΑΙ πέρσι, έπαιζαν στο πολύ χαλαρό και τρώγανε χώμα παραμονές ευρωπαϊκών αγώνων; Για θυμήσου και βάλε αυτή την εικόνα και προς τα πίσω.

Να πάρω τώρα τους δυσαρεστημένους, που λες. ΑΝΤΩΝΗΣ: ενώ δήλωνε ότι τον ενδιέφερε μόνο μια ευρωπαϊκή ομάδα (και η πρόταση που του έγινε, τον βοηθούσε σ' αυτό), είχε κλείσει με τον απέναντι ένα μήνα πριν αποπεμφθεί, είναι πασίγνωστο, το δήλωσε κι ο Ελευθερόπουλος. ΑΓΓΕΛΟΣ: ωσεί παρών στα περισσότερα ματς τον ενάμισυ χρόνο πριν φύγει. Ωστόσο πληρώθηκε όλο του το συμβόλαιο, ακόμα και για το 6μηνο που την είχε κάνει. ΓΙΟΥΡΚΑΣ: χέστηκε στο τάληρο το παλικάρι, πήγε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης κι είχε και παράπονο; Μα αν δεν πήγαινε, θα γκρίνιαζε (είχαν άλλοι φροντίσει γι' αυτό) ότι ο ΠΑΟ του κόβει το δρόμο για την ευρωπαϊκή καταξίωση. ΚΑΡΑ: του έγινε πρόταση που δεν αποδέχτηκε γιατί ήθελε Ευρώπη και πήγε. ΠΟΤΕ δεν εκδήλωσε δυσαρέσκεια. ΜΙΧΑΛΗΣ: Κι αυτός δήλωνε ότι μόνο ευρωπαϊκή ομάδα τον ενδιαφέρει αλλά την έκανε α λα Αντωνάκης. Το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ συμβόλαιο στην Ελλάδα, είχε και παράπονο; Έλεος! ΜΑΝΩΛΗΣ: του ανανεώθηκε το συμβόλαιο ενώ ήταν τραυματίας (για ρώτα το Βενετίδη, που ήταν στη "ζεστή" κι "ανθρώπινη" ομάδα, να σου πει τι έπαθε). Λυπήθηκα πολύ που τον έδωσαν. Και πάλι όμως, πήγε στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το αγγλικό, όχι σε καμμιά Κύπρο. ΚΟΛΚΑ: αυτόν ναι, τον αδίκησαν έστω κι αν ήταν πια 34 χρόνων κι η ομάδα ήθελε να κατεβάσει δραστικά το μ.ο. ηλικίας. ΧΑΛΚΙΑΣ: επίσης αδικημένος, αν και έκανε το λάθος να βγάλει βούκινο μια ιδιωτική συζήτηση κι ενώ του είχε ζητηθεί να την κρατήσει μυστική. Και πάλι όμως, πήγε στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το αγγλικό. ΓΚΕΚΑΣ: κι εγώ ξαφνιάστηκα! Λάθος η αποπομπή του όμως πήγε σ' ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, όπως ακριβώς το ονειρευόταν [κατά δική του δήλωση, σύμφωνα με την οποία έβλεπε τον ΠΑΟ σαν σκαλοπάτι για να παίξει έξω - έτσι δεν είναι;]

Κοντολογίς, η εικόνα δεν είναι ακριβώς αυτή που δίνεις, αν και συμφωνώ ότι η διοίκηση ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ να δείξει ότι είναι πανάθα έως εκεί που δεν παίρνει (και προς τους οπαδούς μας!).