Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2006

Ντροπή και Όνειδος!

Μετά την τραγελαφική χθεσινή εμφάνιση, για να δανειστώ μια έκφραση του κουτόχορτου, μετά την θλιβερή και εξοργιστική βραδιά, όπου δεν αξίζαμε -κακά τα ψέματα, να περάσουμε- απέναντι στη Μπαρτσελό- (συγγνώμη Μέταλουργκ ήθελα να πω, απλά με ξεγέλασε η καταιγιστική υπεροχή της ουραγού του Ουκρανικού πρωταθλήματος,) μετά από αυτή τη βραδιά όνειδος, θα ήθελα να παρακαλέσω να κρατήσετε τα χλευαστικά σχόλια για το γάβρο για αργότερα. Για όταν, και αν, φτιάξουμε ποτέ μια ομάδα που να μπορεί να συναγωνιστεί τη Β' Εθνική της Ευρώπης. Με πρίγκιπες ή χωρίς, νομίζω πρέπει να εστιάσουμε στην κατάντια και τη θλιβερή μιζέρια μας. Είναι ώρα ενδοσκόπησης και περισυλλογής, όχι χαιρέκακων χλευαστικών σχολίων για ομάδες που όλο και κάτι καλύτερο έκαναν απέναντι στην κορυφαία -και όχι ουραγό- ομάδα του Ουκρανικού πρωταθλήματος. Αυτό έχω να πω και ας δυσαρεστήσω κάποιους. Η καζούρα και η πλάκα γυρίζουν μπούμεραγκ όταν δεν έχεις ομάδα αλλά κάτι που μοιάζει με συνοικιακό σκορποχώρι ντυμένο στα πράσινα.

12 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε....Κριστόφ. Συμφωνώ αλλά θα διαφωνήσω. Η ομάδα ήταν πραγματικό τσίρκο, δεν έχω δει χειρότερη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη με εξαίρεση τον 7Θρυλο. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο καθώς αποτελεί ένα κράμα αγυμνασιάς,ασχετοσύνης και βλακείας. Είναι φανερό ότι κάποιοι παίκτες θέλουν αλλά δεν μπορούν ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούν και δεν πρόκειται να μπορέσουν ποτέ. Η έλλειψη προπονητή και στοιχειώδους συστήματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί κατάπληξη είναι το γεγονός ότι οι παίκτες είναι καμμένοι,δεν μπορούν να τρέξουν ούτε 100 μέτρα. Αλήθεια έχουν ακούσει ποτέ στην Παιανία για εργομετρικές εξετάσεις? Αν ναι, έγιναν και τι έδειξαν? Και εν πάσει περιπτώσει ποιός φταίει γι'αυτό το χάλι? Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Αποστολάκης, τι ρόλο βαράει?
Για τον Βέλιτς θα σχολιάσω μόνο και μόνο γιατί κάπου πήρε το αυτί μου ότι κερδίζει πόντους η περίπτωση παραμονής του. Ευχαριστώ κ. Βέλιτς που βάλατε 10άρι τον Παπαδόπουλο γιατί κάποιος στα κάτω Φιλιατρά είχε απορία αν μπορεί να παίξει στην θέση αυτή. Πλέον και στα Φιλιατρά(τα κάτω) αλλά και σ'όλη την Ελλάδα γνωρίζουν αυτό που υποψιαζόταν ακόμη και ο Ντάστιν Χόφμαν στο Rainman.....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΔΕΣ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΟΡΙΛ? Επίσης συγχαρητήρια στον κ. Βέλιτς για την αλλαγή του Ίβανσιτς. Μπράβο. Έκοψε μαεστρικά την ομάδα (ντροπή και που την αποκαλώ έτσι) στην μέση και έκτοτε η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αντίστοιχη εκείνης των οχημάτων 12:00 μεσημέρι στην Ομόνοια με διαδήλωση. Φανταστική η τοποθέτηση του αριστεριπόδαρου Ρομέρο δεξιά και του δεξιοπόδαρου Παπ αριστερά. Ο Λίπι ήδη ζήτησε ιδιαίτερα μαθήματα από τον Coach V.
θα μου πείς τώρα μα καλά και που διαφωνείς. Η ένστασή μου είναι απλή. Εμείς φίλε μου δεν εθελοτυφλούμε και δεν διστάζουμε να κατακεραυνώσουμε την ομάδα, ενώ κάποιοι άλλοι πανηγυρίζουν για ισοπαλίες. Σήμερα μια εφημερίδα γράφει "Λαμπάδα στον Έμπεντε". Σωστό. Αλλά προχθές αντί για λαμπάδα στο μέλος έγραφε "ΤΣΑΡΟΣ". Επίσης μην έχεις καμία αμφιβολία ότι μια νίκη του Θρήνου επί αυτής της Ζαπορίζια, θα αντιμετωπιζόταν ως ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ επιτυχία και ακόμα θα πανηγύριζαν παίκτες, φίλαθλοι και εφημερίδες. Δικαιούμαι λοιπό φίλε να κάνω πλάκα σ'αυτούς που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Όχι γιατί είμαι καλύτερος αλλά γιατί δεν είμαι καραγκιόζης σαν αυτούς. Γιατί εγώ βλέπω ότι είμαι για τα μπάζα. Γιατί δεν παραμυθιάζομαι και απαιτώ. Γιατί όπως κριτικάρω αυτούς-την Γαβριέλα της Ευρώπης-ακόμα πιο σκληρά κριτικάρω πρώτα εμάς που αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουμε η Τίνα Σπάθη της Ευρώπης.
Κλείνοντας ελπίζω,για το καλό του, ο ραλίστας να πάρει προπονητή. Με δίπλωμα και γνώσεις. Εδώ και 15 μέρες η ομάδα είναι ακέφαλη και ανήμπορη. Δεν το βλέπει? Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να το καταλάβει? Πόσο ακόμα θα παίζει με την υπομονή μας, η οποία έχει εξαντληθεί προ πολλού?

@petrosskl είπε...

Δεν έχεις άδικο για την εμφάνιση αλλά να σου πω που έχεις λάθος?
Ποιός σας έδωσε ρε παιδιά ελπίδες ότι η ομάδα θα πετάει? ε?
Και βρίζετε... ποιός?
Περιμενε δηλαδή κανείς ότι από το κάζο της Πάτρας και μετά η ομάδα θα πετάει? ή ότι ο Μπάκε δεν την έστηνε σωστά ή οτι κοιμόταν στο πάγκο?
Η ομάδα έχει πρόβλημα και φταίει ο όποιος Μπάκε που δεν ετοίμασε τους παίχτες για να παίζουν 1η εθνική. Εμείς εδώ να μαζευόμασταν που καπνίζουμε και πίνουμε πάλι 30 λεπτά θα παίζαμε.
Μη βρίζετε για το αυτονόητο. Ξέρεις γιατί φιλε warzycha? Γιατί εκτείθεσαι και δείχνεις αφελής... που πιστευες ότι η ομάδα θα ήταν καλύτερη... δεν έχεις προπονητή. Ποιός θα τη βελτιώσει? Υπομονή. Το ξέρω δεν παλεύεται άλλο αυτό που λέω αλλά τι να κάνεις? Τουλάχιστον είσαι μέσα ακόμη. Στους στόχους... γι'αυτό υπομονή.
Και αν στο ντέρμπι με τους υποψήφιους πρωταθλητές ευρώπης δεν είσαι έτοιμος τότε...πυρ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ... αφού σε καταντήσαν έτσι μέχρι εδώ!

warzycha είπε...

Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας. Μου είναι πραγματικά αδιανόητο ότι οι παίκτες δεν μπορούν να τρέξουν για περισσότερο από 30 λεπτά (!!) Γιατί και με τον ΠΑΟΚ κάθισαν μετά το 30'. Αυτό πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ παιδιά. Γιατί συνήθως όταν αναφέρονται σε μια πρωτοκλασάτη ομάδα και λένε ότι 'πάσχει από έλλειψη φυσικής κατάστασης' εννοούν ότι η ομάδα δεν τραβάει μετά το 70'. Αυτή την κατάντια δεν την έχω ξαναδεί, ειλικρινά. Και το χειρότερο είναι ότι τούτη η κληρονομιά Μπάκε δεν μπορεί να ξεπεραστεί σε μια μέρα. Το γνωρίζω αυτό φίλε petross και δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι μπορώ να δω βελτίωση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς προπονητή και καλό γυμναστή. Αυτό όμως; Αυτό ήταν βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Αυτό, αν το βάλεις κάτω, ήταν η χειρότερη εμφάνιση της ιστορίας μας στην Ευρώπη. Ήταν χειρότερη, τηρουμένων των αναλογιών, και από την εμφάνιση της Πάτρας. Που ξανακούστηκε να μας σφυροκοπούν οι ανύπαρκτοι και να μην μπορούμε καν να αντιδράσουμε; Αδιανόητο. Δεν περίμενα η ομάδα να είναι καλύτερη, αλλά ήλπιζα ότι δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί και χειρότερη. Τεσπα, τι να πω, δεν ξέρω αν χαίρομαι που προκριθήκαμε, φοβάμαι πολύ ότι στους ομίλους θα πάθουμε μεγάλα πατατράκ, άλλωστε δεν χρειαζόμαστε απλά προπονητή, αλλά τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Θεός βοηθός.

Υ.Γ. Αλήθεια, ο Βαμβακάς που δουλεύει τώρα; Και γιατί δεν του δίνει ένα δις να έρθει να μας βάλει στην εντατική; Ειλικρινά, νομίζω τον χρειαζόμαστε περισσότερο απ' ότι τον Μπάγεβιτς.

@petrosskl είπε...

ναι ρε warzycha! ήταν άθλιο αυτό το πράγμα...
Είναι αυτό το πράγμα...30 λεπτά!!!!!!!!!???????
δηλαδή, τι σκατά κανουν αυτοί οι παίκτεσ?? τέλος πάντων...
Μπουρουτζίκας παιδιά! Θυμάσαι εκείνες τις κούρσες του Γκόγκιτς σε εκείνο ματς του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ? τα ίδια που του έδεινε θέλω να τους δίνει αν ερθει κι αυτός με το Μπαγιεβιτς!
Με τις υγείες μας για την ώρα...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Παιδιά στο θέμα προπονητή ισχύει το ότι πληρώνεις-παίρνεις. Και επειδή ο προπονητής είναι η βάση της ομάδας πρέπει να πληρώσεις γερά, γιατί αλλιώς τα βλέπετε τα αποτελέσματα. Τον προπονητή δεν τον κάνεις αλλαγή στο ημίχρονο και τα αποτελέσματα των πεπραγμένων του δεν φαίνονται άμεσα και επιπλέον έχουν και μακροχρόνια επίδραση. Ο προπονητής πρέπει να είναι αυθεντία και να επιβάλει απόλυτη πειθαρχία. Η φυσική κατάσταση είναι το πιό σημαντικό κομμάτι. Μια ομάδα χωρίς ταλέντο αλλά με τρέξιμο 90 λεπτά είναι πολύ πιο αξιόπιστη και αποδοτική απο μία ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά χωρίς δυνάμεις. Και να σας πώ και κάτι άλλο? Πότε είδατε για τελευταία φορά την ομάδα να πρεσάρει? Εννοώ πραγματικά να τρέχει, να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο. Να πιέζει ψηλά ώστε να μην μπορεί να κατέβει η μπάλα. Μήπως....ΠΟΤΕ? Και κάτι ακόμα το ταλέντο από μόνο του δεν λέει κάτι. Η σκληρή δουλειά αποδίδει. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί παίκτης να βγάλει μια σέντρα. Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να σκεφτεί το απλούστατο....Δεν μπορείς, κάτσε 5 ώρες μετά την προπόνηση-κάθε μέρα-και βγάζε σέντρες. Είτε λόγω εξάσκησης, είτε λόγω ότι κουράστηκες να κάνεις 5 ώρες έξτρα προπόνηση....ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ. Αν πάλι όχι, τα πράγματα είναι απλά. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΞΩ !!! Είδατε ρε παιδιά τα τελευταία χρόνια ΕΝΑΝ έστω παίκτη να βελτιώνεται σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού?Δεύτερο στοιχείο που εδώ και χρόνια δεν υπάρχει. Κίνηση. Οι παίκτες είναι σαν τα στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα. Κίνηση, εναλλαγή θέσων, συγκλίνει ο ένας ανεβαίνει ο άλλος, ανοίγει χώρους ο τρίτος. Απλά πράγματα είναι, κοινή λογική. Στοιχείο τρίτο....ρόλοι και αυτοματισμοί. Στάνταρ κινήσεις που μετά από τόνους ιδρώτα και δουλειάς είναι πλέον δεύτερη φύση, γίνονται αυτόματα. Κάθε παίκτης κινείται βάση πλάνου. Στοιχείο τέταρτο....Σουτ και δεν εννοώ "βαράτε βιολιτζήδες". Σουτ περιφερειακά της περιοχής. Με καλές προϋποθέσεις. Επίσης ταχύτητα και ανάπτυξη παικτών. Εδώ και 3 χρόνια αμυνόμαστε με 9 παίκτες και κάνουμε επίθεση με 3. Είναι δυνατόν??? Γίνεται 3 παίκτες-εκτός αν μιλάμε για Μαραντόνα, Ριβελίνιο και Φαν Μπάστεν να κερδίσουν αμυντική διάταξη των 6 και 7? Μέχρι να κουνήσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο. Γρήγορη ανάπτυξη, τρέχουμε, ανεβαίνουμε. Που είναι όλα αυτά ρε παιδιά? Δεν το παίζω προπονητής, αλλά αυτά τα πράγματα είναι κοινή λογική, τα ελάχιστα που απαιτούνται ιδιαίτερα όταν μειονεκτείς σε ποιότητα.
Θα τρελαθούμε στο τέλος. Δηλαδή είναι δυνατό να μην τα βλέπει κανείς αυτά? Είναι δυνατόν να μην παραδειγματιζόμαστε από τις ξένες μεγάλες ομάδες? Και καλά σε μπάτζετ δεν μπορούμε να τους φτάσουμε. Δεν μπορούμε να αντιγράψουμε την οργάνωσή τους? Είμαστε η μοναδική χώρα που πρώτα αγοράζει παίκτες και μετά προπονητή. Είναι σαν να αγοράζεις υλικά για παστίτσιο και να μην έχεις φούρνο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είμαστε η μοναδική ομάδα στον πλανήτη που στηρίχτηκε προπονητικά σε εκπροσώπους ανύπαρκτων σχολών. Σουμ-Χριστοδούλου:Το μίγμα που σκοτώνει. Η παγκόσμια δύναμη Ισραήλ με Αυστραλία. Μιλάμε για ποδοσφαιρική παράδοση, όχι αστεία. Σκάζνι: Ο τσέχος σκάουτερ που εν μία νυκτί βαπτίστηκε προπονητής. Α...και από όλα τα τσέχικα ταλέντα μου έφερε τον Σκάτσελ. Παίκτης που παίζει στην Β' Αγγλίας...ΕΥΓΕ. Μπάκε: εδώ τα σχόλια είναι περιττά, ο προπονητής των ψαράδων Δανία και των φαλαινοκυνηγών Ισλανδίας. Και τέλος Μαλεζάνι. Από μεγάλη σχολή? Ναι αλλά προσέξτε το καλό. Χωρίς μεταφραστή αρχικά, χωρίς βοηθό της επιλογής του μέχρι τέλους και χωρίς επένδυση σε 1 έστω Ιταλό ποδοσφαιριστή που θα περίμενε κανείς να γνωρίζει καλύτερα ως ομοεθνής. Αντ'αυτού πήραμε του Αυστραλό-Κροάτη (συνδυασμός που σκοτώνει) Σέριτς-τον οποίο μας ζητούσαν με λεφτά και εμείς κάναμε το βαρύ πεπόνι-ΤΗΝ ΣΚΑΡΤΑΔΟΥΡΑ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΠΡΩΤΗ, λέει ο λαός. Και κλείνοντας....γενικός αρχηγός....απ'όλους τους παικταράδες της ομάδας...ο Αποστολάκης.Ο τεχνικός ογκόλιθος του 1-4. Ο επί χρόνια κλικαδόρος κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια. Γιατί τα λέω όλα αυτά....ξέρω χρόνο χάνω.....γιατί θέλω να δείξω το αυτονόητο δεν υπάρχει καμία,μα ΚΑΜΙΑ, λογική σε όλα αυτά. Σε όλα αυτά τα ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ....Τι να πώ...Ο θεός να μας λυπηθεί....

Kolka είπε...

Πρώτον: Χαίρομαι πάρα πολύ που όλοι μας αντιμετωπίζουμε την χθεσινή "πρόκριση" με καθαρό μυαλό και ορθή κρίση. Είμαστε Παναθηναϊκοί, δεν είμαστε γάβροι!
Δεύτερον: Αυτά που έκανε ο Βέλιτς χθες, δεν τα έχει κάνει ούτε ο κυρ Νίκος Αλέφαντος στις πιο ωραίες στιγμές του. Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δεν κάνει ούτε για κατάσκοπος. Εβγαλε τον Ιβανσιτς, που όχι μόνο κράταγε μπάλα αλλά μάρκαρε κιόλας...
Τρίτον: Σωστή η παρατήρηση ότι δεν μπορείς να δίνεις μύρια για παίκτες (γιατί φέτος, μην λέμε ψέματα, τα εδωσε τα μύρια ο Τζίγγερ) και να δίνεις ψίχουλα για προπονητή.
Τέταρτον: Οφείλω να επισημάνω την πολύ έξυπνη τακτική του Μπάγεβιτς. Περίμενε να περάσουν και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η "μάχη" της Ευρώπης πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για το τέλειο άλοθι. Τέτοιον προπονητή θέλω εγώ, να ξέρει να υπερασπίζεται το συμφέρον του. Γιατί, από σπόντα έστω, θα υπερασπιστεί και το δικό μου.
Πέμπτον: Εχω αρχίσει να χάνω την εμπιστοσύνη μου στον αθλητή Νασίφ Μόρις.

talos είπε...

Από το χθεσινό ναυάγιο, ας πούμε μια καλή κουβέντα για τον Εμπέντε (που έχει κακολογηθεί αδίκως) και για τον Βύντρα ο οποίος χθες ήταν ο πιο αξιόπιστος αμυντικός (στο βαθμό που αυτό λέει κάτι).

Όνειδος πάντως. Ντρεπόσουν να το βλέπεις. Σαν φιλικό προετοιμασίας τον Ιούλιο παίζαμε.

@petrosskl είπε...

ρε κουτοχορτε!
και λέω τι έχω ξεχάσει να αναφέρω...
ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ... τον προπονητή της 4αρας ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ τον έχετε στην ομαδα??????
νισάφι πια...

JiVass είπε...

Ακόμα αναρωτιέμαι Τι έκαναν ενα ολόκληρο καλοκαίρι;; Εκαναν τιποτα; Σαν να ξεκινάει τώρα έδειχνε η ομάδα, σαν το πρώτο φιλικό!!! Ρεεεεεεεε τι γίνετε επιτέλους; Μετά την τρίτη τα καλά μάλλον!!

Old Boy είπε...

Συμφωνώ με το ποστ. Αν και υποκύπτω και γω στον πειρασμό του χλευασμού του γάβρου, όντως δεν πολυλέει να τον χλευάζουμε με την εικόνα που έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

@ old boy το γάβρο θα τον χλευάζουμε όσο μπάζα κι αν είμαστε (τι μπάζα ήταν αυτά τα χτεσινά θεούλη μου!!!) γιατί απλά αυτός είναι πολύύύύ κάτω κι από τα μπάζα - στον ΥΠΟΝΟΜΟ δηλαδή.

Old Boy είπε...

Ούτως ή άλλως, Τζόνυ, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Όμως ο μισός χαβαλές χάνεται όταν είμαστε κι εμείς για κλάμματα.