Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2006

Όχι άλλο κάρβουνο...

Μόλις τέλειωσε το παιχνίδι με την Ξάνθη. Όλα κάκιστα, εκτός από το αποτέλεσμα... Σε αρμονία με τις κακόγουστες φλούο φανέλες που 'γράφουν' άσχημα στην κάμερα, ο Παναθηναϊκός COSMOTE απογοήτευσε με το κακό ως μέτριο ποιοτικά ποδόσφαιρο. Παίκτες χωρίς ζωντάνια, χωρίς αυτοματισμούς, κάποιοι εκ των οποίων δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μια σέντρα της προκοπής (βλ. Σέριτς και Βύντρα), έδειξαν ότι εκτός από αγωνιστικό, έχουν και ψυχολογικό πρόβλημα. Και μόνο καλό δεν τους έκανε η ξαφνική αλλαγή συστήματος. Ο δε προπονητής, θεωρώντας άραγε ότι η ομάδα πήγαινε καλά (;) δεν έκανε ούτε μία αλλαγή. Επιπροσθέτως, ένας από τους ποιοτικούς παίκτες, ο Ρομέρο, έμεινε στον πάγκο, καθώς δεν τον χωράει το 4-4-2. Δεν διεκδικώ δάφνες στην προπονητική, αλλά μου τη σπάει να βλέπω ένα τέτοιο παίκτη στον πάγκο, τη στιγμή που δεν χρησιμοποιήθηκε καν στη φυσική του θέση (την αριστερή). Βαρέθηκα να βλέπω το Μπίσκαν να προσπαθεί, αλλά να είναι πιο αργός από το ριπλέι. Είναι ξεκάθαρα ανέτοιμος και καλά θα έκανε ο Μπάκε να τον προστατέψει και να τον κρατήσει στον πάγκο μέχρι να ξαναβρεί το περσινό, μέτριο εαυτό του. Γιατί ως τώρα, στα φετινά παιχνίδια, είναι κακός, κάκιστος.

Καταφέραμε τελικά να κερδίσουμε με ένα πέναλτι, έχοντας δημιουργήσει λιγοστές (1-2) φάσεις, απέναντι σε μια μαχητική μεν, αλλά όχι και ιδιαίτερα καλή Ξάνθη. Αυτό με ανησυχεί, γιατί περίμενα τη Σκόντα αρκετά καλύτερη, αλλά μάλλον και αυτή ψάχνεται ακόμα. Πάλι καλά, γιατί δεν ήθελε πολύ να γίνει η ζημιά σήμερα, άλλωστε έκανε δύο καλές ευκαιρίες.

Για να περάσουμε τώρα στα θετικά του αγώνα. Λυπάμαι, αλλά όσο και να ψάξω δεν βρίσκω... Ίσως η σχετικά υποσχόμενη εμφάνιση του Ίβανσιτς και η όμορφη στιγμή της εισόδου του Μανώλη, που καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους. Η προσφορά του δεν ξεχνιέται.

Και για να τελειώνω με τη γκρίνια (συγνώμη caniggia, αλλά έχασα άλλο ένα σαββατόβραδο και δεν μου βγαίνει τίποτα καλό να πω), ανησυχώ αρκετά με την υπόθεση Βίκτορ. Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι ότι επαληθεύονται οι αρχικές ανησυχίες πολλών σκεπτικιστών (έτσι θα αποκαλώ εγώ τους γκρινιάρηδες) ότι έχει προβλήματα τραυματισμών. Ο παίκτης ακολουθεί ακόμα ατομικό πρόγραμμα, ο Ίβανσιτς δήλωσε ότι έχει αστάθεια και προσέχει πολύ, και μάλλον θα πάρει πάνω από ένα μήνα η επάνοδός του. Ελπίζω να μην είναι ακόμα μια γκέλα του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και του 'προέδρου' της. Δεν τίθεται αντίρρηση ότι είναι πολύ καλός παίκτης, μένει να δούμε αν και πότε θα μπορέσει να προσφέρει.

Αυτά είχα να πω για την ώρα, περιμένω να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.

Υ.Γ. Με την εικόνα που παρουσιάζουμε, σχεδόν φοβάμαι τα παιχνίδια με τη Μέταλουργκ, και ευχαριστώ το Θεό που δεν παίζουμε Champions League φέτος, γιατί δεν θα άντεχα να ξεφτιλιστούμε στην Ευρώπη δεύτερη χρονιά στη σειρά. Τουλάχιστο τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να ανακάμψουμε. Νομίζω ότι θα μας πάρει χρόνο. Και το γεγονός και μόνο ότι ο Μπάκε δήλωνε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα χρεώνεται στα αρνητικά του. Για τα υπόλοιπα θα περιμένω, φίλε κουτόχορτο, αν και ομολογώ ότι ο τύπος δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι...

20 σχόλια:

Old Boy είπε...

9.9.06: η μέρα που άλλαξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Χανς Μπάκε κατέδειξε πόσο άχρηστο πράγμα είναι οι άλλαγες, καθιστώντας αυτομάτως μαλάκες όλους τους άλλους προπονητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ανώνυμος είπε...

Μπίστσαν, Μπίσκαν, όπως στο διάολο σε λένε τέλος πάντων, ΦΥΓΕ! ΔΡΟΜΟ! Πώς το λένε στα κροάτικα!?

σχολιαστής είπε...

Aς διώξουν τον Μπάκε πριν είναι αργά. Ας χρησιμοποιήσουν κάποιν παλιό παίκτη της ομάδας, που είναι και προπονητής, πχ. το Ρότσα, αφού καλός ξένος δύσκολα βρίσκεται αυτή την εποχή.

Οταν παίζουν δυο ομάδες με σχέση στους μισθούς 1/5 και βάλε, είναι ντροπή αυτό το χάλι. Αισχος. Ορισμένοι θέλουν πίσσα και πούπουλα.

Thrass είπε...

δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μια σέντρα της προκοπής (βλ. Σέριτς και Βύντρα)

Ο Σέριτς γενικά έχει πολύ συμπαθητική σέντρα. Δε φταίει αυτός που έπρεπε να σημαδεύει το Σαλπιγγίδη ανάμεσα στα θηρία τής Ξάνθης.

Η εικόνα ήταν γενικά κακή, αισθητά βελτιωμένη στο Β' ημίχρονο πάντως.

Ο Ίβανσιτς ήταν πολύ μαχητικός, ενώ ο Μπόβιο ξέρει μπάλα (έβγαλε και την μπαλιά στη φάση τού πέναλτι), αλλά για κόφτης δε μου πολυγεμίζει το μάτι. Τον Άντονσον θέλω να τον δω εναντίον Κωνσταντίνου και Λύμπε για να τον κρίνω.

Ίσως είναι πάντως αφελές να ζητάμε αυτοματισμούς από μια ομάδα που (ξανά μανά-) συναρμολογήθηκε φέτος. Το θετικό που βλέπω εγώ είναι ότι πλέον φαίνεται να υπάρχουν οι παίκτες πάνω στους οποίους μπορεί να κτιστεί μια καλή ομάδα. Πέρυσι δεν υπήρχαν αρκετοί.

SILIO D'APRILE είπε...

δεν ξέρω εάν έχουμε δικαίωμα προπονητικού λόγου... Ομως, αυτός ο Μπάκε δεν φαίνεται να ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη του. Εχω την αίσθηση ότι Χριστούγεννα δεν θα τον βρει ο Αη Βασίλης στην Αθήνα. Συμφωνώ μαζί σου για το βλέμμα του αγώνα - αναρωτήθηκα πολλές φορές χθες για παίκτες σαν τον Βύντρα (ας βρω ένα πρόχειρο παράδειγμα) που δεν μπορεί να κάνει μια σέντρα ή το "παλτό" Μπίσκαν να κοιτάζει με πανικόβλητο βλέμμα τρελού στα δεξιά ή τα αριστερά για να δώσει την μπάλα σε αντίπαλο. Συμφωνώ και για τον Ρομέρο, αναρωτιέμαι για τον Μπόβιο ενώ πιστεύω ότι ο Ιβανσιτς και ο Αντονσον θα "δέσουν" στην ομάδα. Δεν κρύβω ότι κι ο Παπαδόπουλος δεν με πείθει - έστω κι αν "το παλεύει", δεν έχει τη στόφα, πώς διάολο να το πω; Ας μην μελαγχολήσουμε με την ανάκληση μνήμης σε παλαιότερους Παναθηναϊκούς... (Στο UEFA θα γίνουμε ρεζίλι, θυμηθείτε το!). Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Ας το σκεφτούμε όλοι σοβαρά...

Ανώνυμος είπε...

Όχι warzycha δε θα σε πω γκρινιάρη, γιατί έχεις δίκιο. Δυστυχώς τα μηνύματα για τον προπονητή δεν είναι ελπιδοφόρα, αλλά δεν μπορούμε να τον κρίνουμε οριστικά με 3 ματς! Και άλλωστε, τι να κάνουμε; Βλέπετε ρε παιδιά Μουρίνιο, Λίπι, Χίντινκ, Ράικαρντ, Βενγκέρ είναι καπαρωμένοι! Αφού στην Ελλάδα ζούμε και ακόμα και όταν τα σκάει ο πρόεδρος οι καλύτερες μεταγραφές και ο καλύτερος δυνατός προπονητής, είναι λαχεία και όχι βεβαιότητα αν θα βγουν καλοί! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε λίγο γιατί ακόμα είναι Σεπτέμβρης (και μάλιστα 9/9) και εσείς τους έχετε βγάλει σκάρτους όλους από τη 2η αγωνιστική!...
Τώρα όσον αφορά τους παίκτες χθες: Βύντρα, Σέριτς, Νίλσον ήταν από τους καλύτερους, ο Μπόβιο ήταν θετικός, Σάλπι και Παπ δεν πολυτράβηξαν, Ίβανσιτς μαχητικός και παθιασμένος, Μάριο επίσης καλός όπου χρειάστηκε και από εκεί και πέρα το μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι ο Μπίσκαν. Βέβαια, στο β' ημ. δεν έπαιξε όσο άσχημα έπαιξε στο α' αλλά και πάλι είναι σα να παίζουμε με 10 παίκτες τρεις αγωνιστικές τώρα. Μόλις γυρίσει ο Έκι αυτός δε θα παίζει πιστεύω. Και πάλι όμως σας λέω κάντε υπομονή ρε γαμώτο. Ακόμα είναι 9/9!!! Δεν είναι 11/9 να γκρεμιστούμε!...Δεν κρίνεται μια ομάδα στη 2η και 3η αγωνιστική... Και ούτε ο προπονητής είναι τόσο πρόβλημα όταν νταμπλ πήρε ο Σουμ. Η ομάδα θέλει υποστήριξη πραγματική και όχι με την πρώτη στραβή να γκρινιάζετε. Με τέτοια γκρίνια στο γήπεδο πως να παίξουν τα παιδιά???... Έχει παίξει κανείς σας μπάλα εδώ μέσα για να ξέρει πως είναι να τον αμφισβητούν συνέχεια!...

Thrass είπε...

Caniggia, αν βγει ο Μπίστσαν για να μπει ο Γκονζάλες, θα έχουμε φοβερό πρόβλημα στις στημένες φάσεις, φοβάμαι. Έχουμε ήδη λίγους ψηλούς στην ενδεκάδα. Από την άλλη, ο Τζιώλης είναι ψηλό παιδί και ο Άντριτς κάτι μετράει κι αυτός. Αλλά τον Κροάτη δεν τον ξεγράφω ακόμα, τα βαριά κορμιά αργούν να πάρουν μπρος στην αρχή τής χρονιάς (βέβαια έτσι έλεγα και πέρυσι...).

Ανώνυμος είπε...

thrass παρόλη την καλή διάθεση και την υποστήριξη που δείχνω σε όποιον φοράει την πράσινη φανέλα ο Μπίσκαν δεν κάνει για βασικός (και απορώ πως έπαιζε στη Λίβερπουλ)... Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίζουμε με 2 αμυντικά χαφ. Ποιον πρέπει δηλ. να φοβόμαστε? Παναθηναϊκός είμαστε, δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν για να έχουμε δύο αμυντικά χαφ.... Θα παίζουμε με 2 αμ.χαφ τους Ιωνικούς και τους Ξανθιώτες? Για όνομα! Ούτε καν με το γαύρο δεν επιτρέπεται! Το Τζανετάκο του Champions League, τον καρπαζοεισπράκτορα! Να δουλέψουν όλοι να παίζουμε επιθετικά και μεις θα είμαστε δίπλα τους. Να μη φοβούνται! Τα πολλά αμυντικά χαφ είναι για Ευρώπη, όχι φέτος που παίζουμε μόνο πρωτάθλημα και ΟΥΕΦΑ. Νομίζω...

warzycha είπε...

caniggia: στο μόνο που δεν συμφωνώ όσον αφορά την κριτική των παικτών είναι στο Βύντρα. Για μένα δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη και στην παρούσα φάση δεν είναι για εντεκάδα. Επίσης δεν συμφωνώ ότι πήραν τον 'καλύτερο δυνατό προπονητή.' Εδώ θα συμφωνήσω με τον κουτόχορτο, επειδή δηλαδή είχε προπονήσει την Κοπεγχάγη έπρεπε να ποντάρουμε πάνω του; Καλύτερες άλλωστε περγαμηνές είχε ο Σόλιντ, τον οποίο πρώτοι εντοπίσαμε και βολιδοσκοπήσαμε, μην το ξεχνάμε αυτό. Εδώ ο Όγιος του Άρη και έτριβα τα μάτια μου με την εικόνα της ομάδας του, η οποία έχει αστείο έμψυχο υλικό μπροστά σε μας. Φυσικά όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω αντίρηση να περιμένω, είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τι να πεις για ένα προπονητή που δεν κάνει ΜΙΑ αλλαγή στην προβληματική ομάδα του; Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου... Επίσης, συμφωνώ για το Μπίσκαν, άλλωστε μη νομίζετε ότι τον είχαν και σε ιδιαίτερη υπόληψη στη Λίβερπουλ. Αυτό που επαναλαμβάνω με ανησυχεί, είναι η εξέλιξη της υπόθεσης Βίκτωρ, και ειλικρινά εύχομαι να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τον εντάξουμε στην ευμεγέθη λίστα από 'ατυχείς' γνωματεύσεις του ιατρού-προέδρου μας.

SILIO D'APRILE είπε...

thrass: μα επιμένεις στον Μπίσκαν, ο οποίος δεν δικαιολόγησε ποτέ την παρουσία του στη Λίβερπουλ. Θυμήθηκες κάποια περσινή του εμφάνιση για να την μνημονεύσω κι εγώ εδώ πέρα; Κάποιος γράφει για τον Βύντρα, το παιδί δεν εξελίχθηκε ποτέ (ας κάνω την παραπομπή στον Σεϊταρίδη...), απλώς έπρεπε να γίνει κάποια ουσιαστική μετεγγραφή στη θέση του. Γιατί έπαιξε ο Νίλσον δεξί χαφ, αλήθεια;! Και κάτι τελευταίο που με τρελαίνει - στις δηλώσεις του ο Μπάκε μιλούσε για άλλον Παναθηναϊκό από αυτόν που εγώ παρακολούθησα το σαββατόβραδο. Με τις υγιές μας!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, η ασθένεια τού Παναθηναϊκού είναι χρόνια. Και θα παραμείνει, όσο θα διαλύουμε κάθε εξάμηνο την ομάδα. Αξιόλογοι έλληνες παίκτες πέρασαν, περνούν και θα περάσουν από την Παιανία. Και ξένοι. Και προπονητές (όρα τον ιδιοφυή!...Ιβιτσα Οσιμ, γιά τον όποιον ορισμένοι δημοσιογράφοι έγραφαν ότι πίνει και πάει με γυναίκες!...). Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι κυρίως οργανωτικό. Οτι, δηλαδή, απουσιάζουν εκείνα τα στελέχη, τα οποία με μάτι καθαρό και παναθηναϊκό θα αποφασίζουν υπέρ τής ΟΜΑΔΑΣ που την κατάντησαν ο-μ-α-δ-ο-ύ-λ-α.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ
Δεν δηλώνω λάτρης τού παρελθόντος, γιατί από αυτούς που πιστεύω ότι το παρόν είναι σαν παρελθόν και σαν μέλλον. Γιαυτό πιστεύω στα παιδιά που βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις τής Παιανίας, γιατί είναι γαλουχημένα με παναθηναϊκά ιδεώδη και θα παίζουν γιά την ομάδα. Ομως, τρέμω την διοίκηση, όταν βάζει στα φυντάνια το συμβόλαιο κάτω από την πόρτα έναντι ολίγων χιλιάδων ευρώ. Το πρόβλημα τού Παναθηναϊκού είναι και πρόβλημα ταυτότητας. Αφού δεν μπορείς να φέρεις τους μεγάλους ξένους παίκτες την εποχή τής ακμής τους, τουλάχιστον φτιάξε μιά ομάδα που να χτυπάει πράσινος ο παλμός της καρδιάς της. Και μην τους ξεχνάς στα ξερά γήπεδα γιά να...δέσουν...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ,

Εδώ και χρόνια οι Κυριακές μας, χάσαν την αγωνία, το χτυποκάρδι, την αναμονή της φωτεινής μελαγχολίας τής Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Χάσαμε την ένδοξη ήττα και την ηττημένη δοξασμένη νίκη επί ομοιοπαθούντων και αντιπάλων. Χάσαμε το σκίρτημα, όταν περιμένεις στη σειρά γιά ν' αποκτήσεις ένα εισιτήριο ορθίων πίσω από τα κάγκελα, χάσαμε τα παλιοκαιρινά κάγκελα, χάσαμε την μυρωδιά τού γρασιδιού, πριν και μετά την βροχή. Εμείς, οι λίγοι θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στο γήπεδο τής Λεωφόρου Αλεξάνδρας που ρημάζει, που ρημάζει, αδειανό από τις ιαχές τών παιδιών, τών αστεριών τής ΘΥΡΑΣ 13 & 14, τών παιδιών με τα ζωντανά μάτια, με τα κατακόκκινα μάγουλα, τα παιδιά τών πανηγυρισμών με κρύο, πολύ κρύο κι ακόμη περισσότερη βροχή.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Thrass είπε...

thrass: μα επιμένεις στον Μπίσκαν, ο οποίος δεν δικαιολόγησε ποτέ την παρουσία του στη Λίβερπουλ. Θυμήθηκες κάποια περσινή του εμφάνιση για να την μνημονεύσω κι εγώ εδώ πέρα;

Τη χρονιά πριν έρθει σ' εμάς, είτε στον ημιτελικό είτε στον τελικό τού CL (δε θυμάμαι), η Λίβερπουλ έπρεπε να πιέσει. Και θυμάμαι τον Κροάτη, που καμιά σχέση δεν είχε με την Πανάθα τότε, να είναι ο πρώτος που έβαλε στα πόδια του φτερά! Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πώς ανέβασε κι όλους τους υπόλοιπους, που ακολούθησαν (όχι, δεν τον μπερδεύω με τον Τζέραρντ!). Άλλο παράδειγμα δεν έχω, αλλά δεν είμαστε κι η Λίβερπουλ, ειδικά αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον είναι ογκώδης και ψηλός, και μας λείπουν τέτοιοι παίκτες!

Δε θα πάρει ένα ματς μόνος του, αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος, πιστεύω.


Ανώνυμε,
Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όποτε η ομάδα χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο σαν έδρα, το budget πέφτει κατά μερικά εκατομμύρια Ευρώ. Αυτό είναι φυσιολογικότατο, αφού η Λεωφόρος ακόμα και στα μεγάλα ματς δε χωράει πολύ κόσμο για να υπάρχουν έσοδα.
Δυστυχώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να χωρέσει σε μικρό γήπεδο.

σχολιαστής είπε...

Δεν τραβάει η ομάδα, έχει κολήσει σαν το μουλάρι στη λάσπη, και όταν ακούω τον Μπάκε να λέει, μετά τα 20 λεπτά παίξαμε καλά, ή δεν με πειράζει που δεν κάνουμε ευκαιρίες, τα παίρνω. Ας μείνει μέχρι να φύγει, τουλάχιστον να μη μιλάει.

Ανώνυμος είπε...

kai oi kainouries faneles exoun auto to xrwma logw cosmote (to idio xrwma me to shma ths). Kai treksate oloi kai ksepoulhse. to xrwma tou pao den einai laxani

warzycha είπε...

Ναι, αυτό λέω και στο post, επειδή δηλαδή ατύχησε (κατά την άποψή μου πάντα) η COSMOTE με το rebranding της, την πληρώνει και ο Παναθηναϊκός με το παλιόχρωμα. Όσο για το ξεπούλημα, τι περιμένεις όταν η πλειοψηφία ακούει Βανδή και Κοκκίνου; Δεν σου λέει κάτι για το γούστο; Δικαίωμα του καθενός βέβαια να γουστάρει ό,τι θέλει, αυτά είναι θέματα υποκειμενικά. Η φανέλα είναι καλή όταν χιονίζει, αλλά επειδή δεν είμαστε ακριβώς Ντινάμο Μινσκ, δε νομίζω ότι μας χρειάζεται. Αλλά είπαμε, είμαστε Παναθηναϊκός COSMOTE, ότι πουν οι χορηγοί...

Old Boy είπε...

Εμένα πάντως το χρώμα του φόντου του μπλογκ ίδιο με αυτό της φανέλας μου φαίνεται :)

warzycha είπε...

:-)) Ε, όχι ρε old boy, ίδιο σου φαίνεται το πράσινο κυπαρισί με το φλούο λαχανί; Θα μου πεις είναι και θέμα οθόνης, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση. Σε κάθε περίπτωση, φαντάζομαι ότι ο φίλτατος talos που το έφτιαξε είχε να επιλέξει μέσα από μια περιορισμένη χρωματική παλέτα. Άσχετα με αυτό πάντως, μπορεί να είμαι εγώ η μειοψηφία, μπορεί η φανέλα πράγματι να αρέσει στους περισσότερους, θα ήταν ενδιαφέρον να πείτε και σεις τη γνώμη σας...

Old Boy είπε...

Eμένα δεν με χαλάει ιδιαίτερα η φανέλα.