Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

Στρογγυλοποιήσεις

Με αφορμή αυτό το άρθρο του antinews έχω παρατηρήσει ότι ήδη από την Τρίτη 22 Φεβρ έχει αρχίσει μία εντατική προσπάθεια στρογγυλοποίησης.


Η προπαγάνδα του Gay-ρου, τέλεια ενορχηστρωμένη όπως πάντα, "χτύπησε" με τη μαϊμού συγγνώμη του αρχιμούλου Μαρινάκη, που χαιρετίστηκε αφενός, από τις οπαδικές εφημερίδες του μούλου και αφ' ετέρου από τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ σαν ένδειξη "Πειραιώτικης μαγκιάς". Ξερνάω.


Στη συνέχεια ο "υπερ-αντικειμενικός" βόθρος της Καλλιθέας πήρε την κουραδοσκυτάλη από τον κουραδότυπο του Gay-ρου για να κάνει ρελάνς κι άρχισε να αναπαράγει την ύψιστη παπαριά που ανέβασε το antinews. Όχι το άρθρο αυτούσιο, άλλωστε αυτοί είναι αριστεροί (του κώλου) αλλά το concept.


Δηλαδή, "εμείς οι αντικειμενικοί", "οι υγιώς σκεπτόμενοι", "οι ταγοί του Ελληνικού ποδοσφαίρου (μη ξεχνάτε την εκμετάλλευση από μέρους τους της επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδος το 2004)", "οι γνώστες της ωραίας μπάλλας" σας πιπιλάμε το μυαλό μέχρι να σας αναγκάσουμε να εξισώσετε το θύτη με το θύμα. Και βέβαια καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης. Ξαναξερνάω.


Η τακτική της συλλογικής ευθύνης είναι πανάρχαια. Και γι' αυτό πασίγνωστη. Έχει χρησιμοποιηθεί από όλα τα αυταρχικά καθεστώτα και αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Για να γίνω πιό κατανοητός να σας θυμίσω τη ρήση "μαζί τα φάγαμε". Αν δεν αισθάνεστε μαλάκες με αυτή τη ρήση, τότε μάλλον δε θα καταλάβετε τι εννοώ.


Επίσης πασίγνωστη και εξίσου πανάρχαια είναι η τακτική "των ίσων αποστάσεων". Διαπρύσιοι Κύρηκες κουραδοαντικειμενικού λόγου, που δεδομένα και στατιστικά διαπιστωμένα, θα κρατήσει μέχρι να βγούν οι όποιες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων.


Δυστυχώς όμως βρήκαν και πρόθυμους συμμάχους σε αυτή την άθλια αποστολή. "Βγήκε" στο Sport Gay FM o Ελληνάρας Κατσουράνης κι έκανε δηλώσεις στρογγυλοποίησης σε ό,τι αφορούσε τον Τορογίδη. Κωστάκη, ρώτα και κανένα παλιότερο να σου μετρήσει τα κλεμμένα από την ομάδα του Πουστολίμανου (copyright Τουρτούρας) κι άφησε αυτές τις άθλιες εξισώσεις.


Ελπίζω να μην τσιμπάει κανείς στο Gay-ρικο χωρίς δράκο παραμυθάκι. Πάντως απ' ότι διαισθάνομαι το μεγάλο κομμάτι του Παναθηναϊκού λαού περιμένει...

UPDATE: Ο βόθρος της Καλλιθέας σηκώνει τη σημαία της "κοινής κερκίδας". Η εξομοίωση του θύματος με το θύτη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς...

30 σχόλια:

squarelogic είπε...

Εννοείται οτι η "αντρίκια στάση Μαρινάκη" που βρήκε διέξοδο να... εκφραστεί μετά από 48 και πλέον ώρες είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ μόλις αντιλήφθηκαν οτι το πράγμα είχε πάρει διαστάσεις και έξω απ τα (ελεγχόμενα..) σύνορα της ψαροκώσταινας,και κινδύνευε ο..κώλος τους.
Κατά τα άλλα ο Βαγγέλας την επομένη του αγώνα έκανε τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις ενώ ο Μώραλης,μαθημένος στις πασοκικές στρεψοδικίες,τρέλλαινε το Πανελλήνιο μιλώντας για "υποδειγματική φιλοξενία".
Ο Παναθηναικός δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει πίσω.
Ο φάκελος πρέπει να πάει στην ΟΥΕΦΑ και να συμπαρασταθεί στην ξεχωριστή διαμαρτυρία του Σισσέ.
Το παρακράτος του υποκόσμου που χρησιμοποιεί σαν προσωπικό στρατό ο εκάστοτε ρόεδρος του Ολυμπιακού
πρέπει να υποστεί πλήγμα.Να είστε βεβαιοι οτι θα αντιδράσει άσχημα.
Επειδή είμαι πεπεισμένος οτι οι ίδιοι "άνθρωποι" χρησιμοποιούνται και σε άλλες "βρωμοδουλειες" είναι προς το συμφέρον όλων μας,υγιών πράσινων και κόκκινων...

Ανώνυμος είπε...

όπως γίνεται σε κάθε βιασμό πάντα το θύμα την πληρώνει...
δεν ξέρω για εσάς αλλά για μένα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναικος τέλος.
δεν περίμενα να ζήσω 2η ριζούπολη (και μάλιστα χειρότερη) μέσα σε λιγότερο από 8 χρόνια και πάλι εμείς να διαλυθούμε, εμείς να τιμωρηθούμε, εμείς να μείνουμε πίσω.
τέλος γιατί προέχει η υγεία μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

(ex TT)

SniperAthens είπε...

Ανώνυμε, άλλο είπα εγώ. Ότι δεν πρέπει να πέσουμε θύματα της προπαγάνδας της ισοπέδωσης με το πρόσχημα ότι «όλοι είμαστε ίδιοι». Δεν είμαστε ίδιοι. Τουλάχιστον ακόμα.

Κατά τα λοιπά σε καταλαβαίνω. Όμως αυτή η στάση μόνο το δικό μας «μαγαζί» βλάπτει. Και βέβαια, όσο δεν πληρούται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, τόσο περισσότερο εμείς θα βλαπτόμαστε.

Αν ήμουν οπαδός της βίας θα έλεγα ότι μόνο δυναμικές και όχι ειρηνικές κινήσεις θα φέρουν αποτέλεσμα. Κινήσεις αυτοδικίας αφού το Κράτος σφυρίζει αδιάφορα.

Όμως για να συμβεί αυτό χρειάζεται οργάνωση. Το να κάνει ο καθένας ότι του κατεβαίνει δε φέρνει αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος να οργανώνει και να καθοδηγεί, γιατί οι οπαδοί μας δεν αυτοοργανώνονται αποτελεσματικά και επαρκώς.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς, οι δικοί μας οργανωμένοι πρώτον, δεν είναι τόσο οργανωμένοι. Δεύτερον, και σημαντικότερο, πολύ απλά, δεν έχουν την ψυχολογία του να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα. Για να υπάρχει τέτοια ψυχολογία, θα πρέπει να υπάρχει στιβαρή καθοδήγηση με σαφή στόχο, αντίστοιχη ψυχολογία "θυσίας" από μέρους κάποιων και καθόλου ηθικά φρένα. Ένας από τους λόγους που δε συμβαίνει αυτό είναι η ατιμωρησία των απέναντι που δεν ισχύει στη δική μας περίπτωση.

Άρα, αυτή τη στιγμή, ότι συνέβη ή/και ότι μέλλει συμβεί, είναι αποσπασματικό και «πυροβολισμός στον αέρα».

Και λάβε υπόψη σου ότι δεν πιστεύω στη "λαοκρατία"...

squarelogic είπε...

δεδομένης της αποδυναμωμένης θέσης της(ως μη ιδιοκτήτες) η στάση της Διοικούσας Επιτροπής θεωρώ πως είναι παλληκαρίσια,πολύ καλύτερη από αυτή παλαιότερων μεγαλομετόχων...
Τουλάχιστον ο Γόντικας και στο γήπεδο ήταν,και μπροστά βγήκε και δεν "μάσησε" στην απόπειρα μοιρασιάς των ευθυνών.

ΥΓ.
Εφόσον η "φιλοξενία ήταν υποδειγματική" και η Πολιτεία έκρινε οτι η αρμόζουσα τιμωρία ήταν ΜΙΑ αγωνιστική,δε νομίζω να έχουν αντίρρηση οι ολυμπιακοί να τύχουν μιας αντίστοιχης "φιλοξενίας" του χρόνου.Μια αγωνιστική την παίζουμε και μεις εκτός...

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic
του χρόνου; Του χρόνου θα έχουν "αυστηροποιηθεί οι νόμοι", όπως είπε ο κ. Νικητι-άδης, οπότε εμείς θα την πληρώσουμε ακριβά.

Δεν πρέπει να υπάρξει του χρόνου ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα ούτε και ο Παναθηναϊκός σε ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα!

Η μοναδική λύση είναι να διακοπεί ΤΩΡΑ, όχι για να "ηρεμήσουν τα πνεύματα", όπως είπε ο Αδαμίδης, αλλά για να υπάρξει ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ του θρήνου και των διαιτητών, όχι μόνο για τα επεισόδια αλλά και για την αλλοίωση του αποτελέσματος. Και φυσικά ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ υπέρ μας με μηδενισμό του θρήνου στο ντέρμπι.

Μέχρι τότε δεν έχει νόημα να παίζει αυτό το πρωτάθλημα και, αν παίζει, δεν έχει νόημα να παίζει σε αυτό ο Παναθηναϊκός.

Ανώνυμος είπε...

SniperAthens, η δυναμική αντίδραση προϋποθέτει κάτι παραπάνω από οργάνωση και καθοδήγηση. Προϋποθέτει να έχουν διαμορφωθεί και όλες εκείνες οι συνθήκες που θα οδηγήσουν και την πλατειά μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού σε αυτή.
ε αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή και οι λόγοι για μένα οι εξής:

1)η ατιμωρισία (όπως λες και εσύ) που μεγάλη μερίδα του κόσμου (όπως και εμένα) με οδηγεί σε απογοήτευση και αποστασιοποίηση

2)η συνειδητή απόφαση της ιδιοκτησίας να μην επιδιώξει με όσα μέσα διαθέτει την τιμωρία του γαύρου για λόγους άσχετους με το ποδόσφαιρο. ελάτε τώρα όλοι ξέρουμε τι έγινε στην ριζούπολη και ποιοι πρόδωσαν την ομάδα.το ίδιο έργο παρακολουθούμε.

3)η απομάκρυνση για πολλά χρόνια μεγάλης μερίδας του κόσμου από την ομάδα.

4)η κοινωνικοοικομική κατάσταση

5)η αδυναμία διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης παναθηναϊκής ταυτότητας τα τελευταία 2 χρόνια που ο κόσμος ναι μεν γύρισε στο γήπεδο μαζικά αλλά ήταν ένας τελείως διαφορετικός κόσμος.

6)η πλήρης απαξίωση των πράσινων ΜΜΕ από τον κόσμο καθώς αυτά αποτελούν υποχείρια μετόχων στα πλαίσια του πράσινου εμφυλίου που μαίνεται.

7) το 6 έχει οδηγήσει μεγάλη μερίδα του κόσμου στα λεγόμενα αντικειμένικα ΜΜΕ που (με προεξάχοντα τον sportfm και την sportday) στην πραγματικότητα από το πρωί έως το βράδυ προπαγανδίζουν υπέρ του γαύρου με κεκαλυμμένη προπαγάνδα.

Οπότε μην περιμένεις πολλά.

squarelogic είπε...

Καλά,σχήμα λόγου ήταν για να καταδείξω το μήνυμα που περνά η αστεία ποινή...Εννοείται οτι και γω δεν θέλω να συνεχ΄σουμε να νομιμοποιούμε τον καθ'εξιν και κατά σύστημα Κλέφτη και Βιαστή...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι ας δουμε την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκος έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Τέλος, τέρμα. Δεν υπάρχει πια ο σύλλογός μας. Μόνο το μπάσκετ βαστάει ακόμα, όσο βαστάει. Το μέλλον της ομάδας μας είναι γνωστο. "ΑΕΚ". Εκεί φτάσαμε. Η διαίσθησή μου λεει πως αύριο στο γήπεδο θα έχουμε τον τελευταίο ασπασμό. Τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός μας χάθηκε. Έρχονται "πέτρινα χρόνια" που ουτε στους χειρότερους εφιαλτες μας δεν έχουμε φανταστή. Η ψυχή μου πονάει απεριόριστα. Δεν τολμάω να παω γήπεδο αύριο. Δεν το αντέχω. Μέσα μου υπάρχει πένθος. Γίναμε "ΑΕΚ". Τελείωσε η ομάδα που ξέραμε. Ζητάω συγνώμη αν σας μαύρισα την καρδιά αλλά η καρδιά μου είναι κατάμαυρη. Δε βρίσκω καμιά χαραμάδα αισιοδοξίας. Θα μαζευτούμε αύριο, θα φωνάξουμε, μετά η ομάδα θα παίξει, εμεις θα φωνάζουμε, θα τελειώσει το ματς, θα γράψουν οι βαθμόι στο πίνακα, κι η ζωή της μπάλας θα συνεχιστεί προσπερνώντας μας. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε.

SniperAthens είπε...

Ανώνυμε,

Όσο και να καταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτισή σου, διαφωνώ κάθετα, όπως έλεγαν και στο παλιό πασοκ, τόσο επί της ανάλυσής σου όσο και επί του πρακτέου.

Το βασικό σφάλμα που διακρίνω είναι ότι περιμένεις την αντίδραση από τη μεγάλη μερίδα του κόσμου ή από την εταιρία. Η δική μου η θέση δεν αφορά σε αυτούς πέραν των απολύτως νομίμων πράξεων – η μεγάλη μερίδα των οπαδών με φωνή και δυναμική παρουσία όπου χρειάζεται (ΕΡΤ, γήπεδο κλπ), η εταιρία με τα θεσμικά μέσα που της παρέχει ο νόμος. Με άλλα λόγια το να περιμένεις το squarelogic να προπηλακίσει, λεκτικά ή αλλιώς, το Γκαγκάτση είναι ουτοπία. Ούτε θα το επιδιώξει, ούτε θα το κάνει αν τύχει να διασταυρωθούν οι δρόμοι τους. Ο «λοστός13» όμως όχι απλώς θα το κάνει, αλλά θα την ψάξει κιόλας.


Γράφεις:
1. ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες διότι υπάρχει ατιμωρησία. Μα αυτό ακριβώς είναι που δημιουργεί τη συνθήκη, η δε συνεχιζόμενη ατιμωρησία απλώς τινάζει ψηλότερα το καπάκι της χύτρας.
2. Τα μόνα μέσα που διαθέτει η εταιρία είναι θεσμικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε, όσο κι αν θέλαμε, να προτρέψει η εταιρία έστω συγκεκαλυμένα σε πράξεις βίας, όσο κι αν αυτό θα ικανοποιούσε το οπαδικό μας αίσθημα. Ακόμη κι αν η εταιρία άρχιζε αντάρτικο, δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι θα το μαθαίναμε. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, ακόμα ΔΕΝ είμαστε ίδιοι με τους απέναντι. Γιά το αύριο, κοντινό ή μακρινό, δε ξέρω.
3. Ισχύει, αλλά η μεγάλη μάζα δεν είναι ομάδα κρούσης όπως προείπα.
4. Η σημερινή κοινωνικοοικομική κατάσταση είναι αυτή που συντηρεί τη φωτιά στο καζάνι των λίγων. Να φοβάσαι αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, όχι όλους όσοι έχουν κάτι να χάσουν (βλ. παραπάνω square vs λοστός13). Αν και, ελάχιστες φορές, οι square αυτού του κόσμου μας εκπλήσσουν κάνοντας χειρότερα από ότι οι λοστοί13.
5. Μεγάλη συζήτηση του τι είναι η «παναθηναϊκή ταυτότητα». Είναι συνάρτηση των χρόνων που κουβαλάει κανείς στη πλάτη του και προσδιορίζεται από μία διαδραστική διαδικασία η οποία κινείται και μεταβάλλεται παράλληλα με την κοινωνία. Πάντως, στα δικά μου τα χρόνια και τις αναμνήσεις, ΔΕΝ είναι η χειραγώγηση των θεσμικών οργάνων και της διαιτησίας. Το μόνο που θα σου πω και πάλι είναι ότι ακόμα ΔΕΝ είμαστε ίδιοι με τους απέναντι. Πολλοί οργανωμένοι όμως, και σιγά-σιγά και διάφοροι square (η μεγάλη μάζα) έρχονται νοοτροπικά κοντά. Φυσικά όταν κοπιάρεις μία ξένη ιδεολογία απλώς μαϊμουδίζεις και ΠΟΤΕ δεν γίνεσαι καλύτερος από τον ιδεολογικό της δημιουργό και φορέα. Το αφήνω εδώ το θέμα, δεν είναι της παρούσης και θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό ποστ.
6. Δεν νομίζω να υπάρχει νουνεχής και σκεπτόμενος οπαδός μας, είτε είναι ο square είτε ο λοστός13, που να περιμένει από τις εφημερίδες να σηκώσουν το λάβαρο ή να δώσουν γραμμή.
7. Ναι, ήταν και αυτό αφορμή για το ποστ που έγραψα. Γιατί ακόμη υπάρχουν οπαδοί μας που βελάζουν κατά εκεί.

Περιμένω λοιπόν να δω αν υπάρξει στιβαρή καθοδήγηση. Μόνο αυτό. Τους λόγους που αυτή χρειάζεται τους έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου. Εννοείται ότι αν είσαι ο ίδιος (που μάλλον είσαι) με τον ανώνυμο 12.33, φιλική συμβουλή απλά ξέχασέ το ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε.

Ανώνυμος είπε...

SniperAthens όχι δεν είμαι ο ίδιος με τον ανώνυμο 12:33

απλά επιμένω ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες να μαζευτούν έστω 10 "λοστοί13" και μαζί τους 2 "squarelogic" (προκειμένου το όλο θέμα να αποκτήσει και μια μαζικότητα και να ενεργοποιήσει ευρύτερες μάζες και να μην είναι άσφαιρα πυρά".

θα σού πω ένα περιστατικό (φαινομενικά άσχετο με τα δικά μα) που μού διηγήθηκε ένας φίλος μου που κινείται στον αναρχικό χώρο, με συγκεκριμένη ιδεολογία:
στην μεγάλη συγκέντρωση της 5-5-2010 κατά του ΔΝΤ και του μνημονίου στο Σύνταγμα μπροστά από την βουλή συγκεντρώθηκε μια μερίδα από τους διαδηλωτές (γύρω στις 8.000) που κινήθηκαν κατά της Βουλής (τα πλάνα θα τα θυμάσαι). εκείνη την στιγμή ο φίλος μου θεωρούσε ότι θα συμβεί αυτό που διάβαζε στα βιβλία του και συζητούσε με τους συντρόφους του: η συμβολική κατάλυση της εξουσίας. μπροστά από την βουλή υπήρχαν 50 αστυνομικοί. ε λοιπόν οι συγκεντρωμένοι που έβριζαν που έβραζαν με το πρώτο δακρυγόνο διαλύθηκαν. εάν επέμεναν όμως ήταν σίγουρο ότι οι αστυνομικοί θα παραμέριζαν και θα έμπαιναν μέσα. τι ήθελε να μού πει με αυτό; ότι ακριβώς δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες.

στα δικά μας: μετά το 4-0 στο κύπελλο με τον γαύρο είχα πάει στην Λεωφόρο. περίμενα ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε έστω και με συνθήματα για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. ε λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (έστω αυτού του ελάχιστου που είχε έρθει γιατί οι πιο πολλοί δεν έρχονταν τότε στην λεωφόρο=αποστασιοποίηση) ασχολούνταν να βρίζουν τον καραγεωργίου. μόνο 500 οργανωμένοι έβριζαν τον βαρδινογιάννη για τους δικούς τους λόγους.
τι σημαίνει αυτό πάλι: ότι δεν είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες ούτε το ελάχιστο να γίνει.

για να συννενοηθούμε και εγώ (μολονότι και μενα εάν με γνωρίσεις θα καταλάβεις ότι είμαι ο τελευταίος που θα μιλούσα για "λαοκρατίες") μάλλον συμφωνώ με την άποψή σου και την βρίσκω όχι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά ίσως και μονόδρομο.γι αυτό κάνουμε και αυτή την συζήτηση ώστε να την διαμορφώσω πλήρως στο δικό μου το μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Είχα πει χτες ότι ο επίσημος ΠΑΟ οφείλει να πάρει την ομάδα από το εμετικό πρωτάθλημα. Με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμα κι αν μας έρριχναν στη Β' Εθνική.

Γιατί μόνο έτσι θα βάζαμε φωτιά στο σάπιο οικοδόμημα και στην τελική θα φεύγαμε ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ και ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ στο πανελλήνιο κοινό αίσθημα. Με την αδικία που μάς έγινε, να ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ με τίποτα!

Τώρα, παραμένοντας στη φαρσοκωμωδία, κινδυνεύουμε όχι μόνο να ξεχαστεί γρήγορα η αδικία που μάς έγινε, αλλά και να εξευτελιστούμε...

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα κι από το αν θα μείνει Α' Εθνική ή θα πέσει στο Περιφερειακό.

Εφόσον οι ιθύνοντες αυτό δεν το καταλαβαίνουν, φίλοι μου, εγώ τέρμα, δεν θα ξαναπώ τίποτα. Δεν έχει νόημα. Δεν αντέχεται.

(ex Τουρτούρας)

Ανώνυμος είπε...

Ο Tortila έχει δίκιο. Χαθηκε η ευκαιρία να ερθουν τα πάνω κάτω στο στημένο πρωτάθλημα. Τώρα όλα θα ακολουθσηυον το γνωστό δρόμο, θα επικυρωθει η βαθμολογία και το δίκιο μας θα ξεχαστεί οριστικά. Ουτε η Ουέφα μπορεί να κάνει κατι. Γίναμε αεκάκι.

squarelogic είπε...

Οι πιο "επαναστατικές προτάσεις"(δική μου και ΤΤ)δικαιώνονται μετά τη νέα έκρηξη του κρετίνου μπουχέσα,που θυμίζοντας τις καλύτερες στιγμές των πολιτικών,διατείνεται οτι ο αδικημένος και δαρμένος δυσφημεί το άθλημα "μας".
Καταρχήν είναι σαφές οτι η ομάδα του και οι άλλες ομάδες δεν παίζουν ακριβώς το "ίδιο" άθλημα.
Επιπλέον,θα είχε ενδιαφέρον αν ανέπτυσσε αυτή την επιχειρηματολογία ενώπιον της ΟΥΕΦΑ με το βίντεο το αγώνα και του postgame να παίζει...Ο ΠΑΟ του δίνει αυτή την ευκαιρία...
Είναι σαφές όμως οτι με τέτοιους "συμπαίκτες" ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ!

ΥΓ.Δεδομένης της νέας δήλωσης Σισέ για τον λόγο της επικείμενης φυγής του,η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν μπορεί να ζητήσει δικαστικά υψηλότατη αποζημίωση για την απώλεια του μεγαλύτερου asset της?

Ξανθιώτης είπε...

Το ξέρουμε καλά ότι η διοίκηση το έχει καταπιεί και αυτό. Σε μια βδομάδα ξεχάστηκαν όλα.

Μπορούμε άνετα να προβλέψουμε και το μέλλον. Για τα επόμενα 5 χρόνια ο γαύρος θα το παίρνει περπατώντας. Αν στον έκτο χρόνο γίνει καμιά στραβή και κινδυνεύουν, θα φάμε ένα χέρι ξύλο και θα πούμε και ευχαριστώ.

SniperAthens είπε...

Ανώνυμε 03:05:00,

έγραψα ".. Δεύτερον, και σημαντικότερο, πολύ απλά, δεν έχουν την ψυχολογία του να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα. Για να υπάρχει τέτοια ψυχολογία, θα πρέπει να υπάρχει στιβαρή καθοδήγηση με σαφή στόχο, αντίστοιχη ψυχολογία "θυσίας" από μέρους κάποιων και καθόλου ηθικά φρένα...". Aυτό εξηγεί και το γιατί 10 ΜΑΤατζήδες "τρέχουν" 1,000 διαδηλωτές. Αν οι 1,000 είχαν καθοδήγηση που τους είχε εμφυσήσει νοοτροπία μουτζαχεντίν, τους 10 ΜΑΤατζήδες θα τους αναγνώριζαν από τα σφραγίσματα.


Κατά τούτο, σε ό,τι αφορά στις αντικειμενικές συνθήκες, θεωρώ ότι υπάρχουν. Αν μάλιστα δε πραγματοποιήσει την απειλή του και βγάλει ο κουράδας τα πρόβατα σε πράξεις αντεκδίκησης, τότε θα δούμε αν, κατά πόσο και πότε θα έχει δημιουργηθεί η αντικειμενική συνθήκη περί "ψυχολογίας θυσίας". Και θα τεστάρουμε και την οργανωτική ικανότητα των οργανωμένων μας, που για μένα, πάσχει βαρύτατα.


Προς επίρωση αυτού που γράφω περί ανύπαρκτης "ψυχολογίας θυσίας", σε παραπέμπω στα comments του square . Οργισμένος, τσαμπουκάς αλλά "επαναστατικές προτάσεις" από το πληκτρολόγιο. Οι οποίες, όποιες προτάσεις, είναι θεσμικές, άρα υποχρέωση της ΠΑΕ κι όχι του οπαδού. Aν όμως του πεις "σήκω από τον καναπέ", μάντεψε... Έχει πολλά να χάσει για να βγεί στο δρόμο (που δε βγαίνει) να αρχίσει να πηδάει αυτούς που τον πηδάνε για πιό σοβαρά θέματα παρά για τον Παναθηναϊκό.

squarelogic είπε...

Σιγά ρε Τσε Γκεβάρα sniper...
Το όν 'square' θα ήταν πολύ διαφορετικό αν δεν είχε κάποια άλλα όντα-με ακατάλυτους δεσμούς Φύσης-να εξαρτώνται απ'αυτό.
Και έτσι ακόμα,φυσικά,αν θα έβγαινε στο δρόμο δεν θα ήταν-στην παρούσα φάση για τον παναθηναικό-αλλά για τους πολύ σοβαρότερους λόγους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Και οι δοσίλογοι που κυβερνούν τίποτε δεν πρέπει να φοβούνται περισσότερο, απ την στιγμή που και οι "square" αυτού του κόσμου θα αφήσουν το πληκτολόγιο και θα βγούν στο δρόμο...Γιατί αυτοί δεν θα βγουν απλά να φωνάξουν κάποια συνθήματα,αλλά για να τιμωρήσουν!

SniperAthens είπε...

Ώπα βρε ...Παππού-νιν,

επιβεβαιώνεις με καθυστέρηση 2 ημερών ότι έγραψα.


Οι ακατάλυτοι δεσμοί θα ισχύουν παγίως. Και γι' αυτούς οφείλεις να σηκωθείς από τον καναπέ. Μέχρι τότε, όσο "κρύβεσαι" (δεν έχεις ψυχολογία θυσίας δηλαδή), "αν" και "αν", το μέλλον των ακατάλυτων δεσμών χαντακώνεις. Οπότε αντί για το "Τσε Γκεβάρα" που μου αποδίδεις (και ειλικρινά σ' ευχαριστώ), ισχύει το "βγάλε τη σκούφια σου Τσε (γκε)βάρα (με)".

SniperAthens είπε...

Περιττό να σου πω ότι μέχρι και ο "αγαθός γίγαντας" Τοτίγια13 έχει βγεί στο αντάρτικο.

Ξανθιώτης είπε...

Κοιμούνται όλοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω ότι ο κ. Μπιτσαξής σκοπεύει να βάλει "λουκέτο στην Σούπερ Λίγκα" και να αναθέσει (ξανά) τη διοργάνωση του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ. Πάνω σε αυτό έχω να σχολιάσω τα εξής.

Πρώτον δεν διευκρινίζεται ΑΠΟ ΠΟΤΕ θα αναλάβει το πρωτάθλημα η ΕΠΟ, εάν υποτεθεί ότι θα περάσει στα χέρια της. Προφανώς, αυτό θα γίνει από ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ. Στο μεταξύ όμως η τωρινή βρωμερή σεζόν θα βρει ξανά πρωταθλητή τον διορισμένο που έχει σήμα ένα φούστη με κλαδιά στο κεφάλι... Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή.

Δεύτερον, επειδή εννοείται πως δεν έχω εμπιστοσύνη στους κρατούντες, ακόμα κι αν η μεταβίβαση στην ΕΠΟ γίνει από σήμερα, εγώ βαστάω μικρό καλάθι. Καλαθάκι για την ακρίβεια. Δεν πάει π.χ. πολύς καιρός από τότε που, ανήμερα του ξυλοδαρμού του Μπάγιεβιτς μπροστά στις κάμερες, ο κ. Νικητιάδης δήλωνε ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν ακόμα κι αν ο Μπάγιεβιτς δεν τους μηνύσει … ενώ μόλις 20 μέρες μετά δήλωνε ανερυθρίαστα ότι το κράτος δεν μπόρεσε να τους συλλάβει επειδή ο Μπάγιεβιτς δεν τους έκανε μήνυση!

Σταθερή στάση των κρατούντων, μόλις προκύψει κάποιο μείζον ζήτημα, είναι να καμώνονται τους ανήσυχους και να δηλώνουν ότι θα πάρουν αυστηρά μέτρα… ελπίζοντας το θέμα να ξεχαστεί σιγά-σιγά. Κι όταν τύχει και δεν ξεχαστεί, τότε παίρνουν ένα μέτρο που μοιάζει φοβερό και τρομερό, αλλά στην πραγματικότητα απλώς κουκουλώνει τα πράγματα.

Ειπώθηκε από τον κ. Μπιτσαξή, ότι το κράτος θα πάψει να χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο μέσω ΕΠΟ και μέσω του ΟΠΑΠ, στον οποίο όμως το κράτος είναι μέτοχος με ποσοστό μόνο 34%. ΤΙΠΟΤΑ λοιπόν δεν θ’ αλλάξει ριζικά με το να δοθεί το ποδόσφαιρο στην ΕΠΟ. Ειδικά στην ΕΠΟ του κ. … Πόντιου Πιλάβιου. Απλώς θα φανεί ότι και καλά το κράτος έκανε μια ριζοσπαστική κίνηση. Στάχτη στα μάτια δηλαδή.

Ούτε το ότι τα ΜΜΕ συνεχίζουν τη βαβούρα λέει κάτι. Συνήθως, όταν δεν μπορούν να θάψουν κάτι, περνάνε στη φλυαρία γύρω από αυτό και με αυτό τον τρόπο ΘΟΛΩΝΟΥΝ το τοπίο. Εδώ παππάς, εκεί παππάς, δηλαδή. Μην ξεχνάμε ότι τα ΜΜΕ είναι παπατζήδες πρώτης τάξης! Κι άντε να βρει μετά ο κόσμος τον … παππά.

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Σιμιτζόγλου, ότι “αυτή τη φορά θα υπάρξουν τιμωρίες”, ούτε αυτή λέει κάτι. Μπορεί π.χ. να τιμωρηθεί ο Κούγιας, με το σκεπτικό ότι … διέσυρε το άθλημα χωρίς αποδείξεις!

Ας μην ξεχνάμε, ότι με όλη αυτή τη βαβούρα έχουν περάσει σε τρίτο πλάνο τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αίσχη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ντέρμπι. Δηλαδή ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ έχουν αρχίσει να σβήνουν από το τοπίο και το προσκήνιο ήρθαν να ξαφνικά καταλάβουν … κασέτες! Για να το πω αλλιώς: μια ΒΡΩΜΙΑ την οποία ΕΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - και που είναι 10000000% ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ και ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΙΩΝ ΕΓΙΝΕ - πέρασε στο παρασκήνιο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ...

... και σήμερα το προσκήνιο καταλήφθηκε από βρωμιές του παρασκηνίου, που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ 1000%.

Ας βαστάμε μικρό καλάθι κι ας είμαστε σε επαγρύπνηση!

Ανώνυμος είπε...

Μικρός για το μέγεθος του Παναθηναϊκού έδειξε πως είναι ο Βασίλης Φραγκοφονούλης και κρίμα που φόρεσε την πράσινη φανέλα. Ο άνθρωπος που όταν ήρθε στον Πεντάστερο δεν ήξερε ούτε καν να ντριμπλάρει και θα έπρεπε να ευγνομωνεί τον Ομπράντοβιτς που τον έκανε παίκτη και τον Παναθηναϊκό που του έδωσε την δυνατότητα να κερδίσει τίτλους, πούλησε οπαδιλικί και στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη έδειξε πόσο τσουκαλόπαιδο έχει γίνει. .
Ο Φραγκοφονούλης τόνισε πως έφυγε από τον Παναθηναϊκό διότι δεν τον κάλυπτε ως άνθρωπο και ως παίκτη με τον τρόπο που επέλεξε ο Ζοτς να αγωνίζεται πέρυσι η ομάδα, την ώρα που λίγο αργότερα έπεσε σε ...αντίφαση με δεδομένο πως είπε πως ο χρόνος συμμετοχής δεν είναι λόγος για να φύγεις από μια ομάδα και ουσιαστικά είναι το μοναδικό που άλλαξε σε προσωπικό επίπεδο για αυτόν την περσινή σεζόν.

Για να γίνει ακόμα πιο αρεστός στους λιμανίσιους, μάλιστα, δεν ντράπηκε να πει πως ο Παναθηναϊκός ευνοείται από την διαιτησία. Φτού σου ξεφτίλα.

«Δεν πουλάω οπαδιλίκι, φαίνονται αυτοί που ματώνουν τη φανέλα. Σέβομαι τη φανέλα που φοράω και δίνω τα πάντα για αυτήν. Ακόμα και στην προπόνηση δίνω και την ψυχή μου. Ο κόσμος με αγκάλιασε αμέσως και εγώ σαν Βασίλης είμαι τύπος που ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο την αγάπη και το σεβασμό που του δείχνουν»

«Δεν μου έκανε καμία χάρη ο Παναθηναϊκός, εγώ διάλεξα να γυρίσω εκεί, αφού είχα εξίσου καλές προτάσεις και από την Μπαρτσελόνα και από τον Ολυμπιακό»

«Για την υποδοχή στο ΟΑΚΑ; Δεν είχα πρόβλημα. Δεν με ενοχλεί να με γιουχάρει κάποιος και να με βρίζει. Αγαπάει την ομάδα του και το κατανοώ αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι οι περισσότεροι καταπίνουν αυτά που θέλει να τους περάσει η ομάδα. Ευτυχώς που υπάρχουν και υγιείς φίλαθλοι που με ευχαριστούν για όσα προσέφερα εκεί».

«Εδώ και καιρό μένω με τον Μίλος. Ταιριάζουμε σε πάρα πολλά πράγματα και τα βρίσκουμε σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο μπάσκετ. Με τον Μίλος έχω μια απίστευτη σχέση. Φυσικά και με τους Έλληνες διεθνείς γνωριζόμαστε πολύ καλά και έχουμε άριστες σχέσεις όπως και όλα τα άλλα παιδιά στον Ολυμπιακό».

«Ο Παναθηναϊκός δεν με κάλυπτε ως άνθρωπο, είχα κουραστεί αρκετά και δεν είχα κίνητρο. Ήθελα κάτι καινούργιο στη ζωή μου. Ειδικά ο τρόπος που αγωνιζόταν πέρυσι η ομάδα δεν με κάλυπτε καθόλου».

«Το οικονομικό δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Ο Ολυμπιακός κάλυπτε τις φιλοδοξίες μου. Είναι μία μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο, και δύο εξαιρετικούς προέδρους που μου έδειχναν σε καθημερινή βάση το πόσο πολύ με ήθελαν».

«Ο Ομπράντοβιτς μου είχε πει ότι με ήθελε, εγώ του απάντησα ότι ‘θα δούμε’, αλλά μόλις έκλεισε ο Ιβκοβιτς έκλεισα κι εγώ και από τότε δεν ξαναήρθαμε σε επαφή. Ο Ιβκοβιτς έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφασή μου. Ήξερα πλέον ότι πήγαινα σε μία ομάδα με υγιή διοίκηση και έναν καλό και σοβαρό προπονητή».

Αν διεξαγόταν κανονικά ο τελικός ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο προβάδισμα κατά τη γνώμη μου. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και σε άριστη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Το κύπελλο είναι ένα παιχνίδι ετοιμότητας των δύο ομάδων. Έχεις παίξει παιχνίδι για το Τοπ 16, είσαι κουρασμένος και καλείσαι να παίξεις και άλλον έναν τελικό. Μπορείς να το πάρεις; Εκεί είναι η μαγκιά.

«Και βέβαια με ενοχλεί που το ΣΕΦ δεν είναι γεμάτο. Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός, η ομάδα είναι πρώτη στην Ευρωλίγκα, είναι πρώτη και αήττητη στην Ελλάδα και έχει νικήσει τον μεγάλο του αντίπαλο μέσα στην έδρα του και παίζουμε αρκετά ικανοποιητικό μπάσκετ. Δεν βρίσκω τον λόγο λοιπόν να μην έχει κόσμο το γήπεδο. Χωρίς τον κόσμο σου δεν μπορείς να κάνει τίποτα».

«Σε όποια ομάδα και να αγωνιζόμουν πάντα έπαιζα πολύ. Σε κάθε παίκτη αρέσει να παίζει πολύ, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος να επιλέξεις μια ομάδα. Ειδικά στην περίπτωσή μου δεν μπορείς να πεις ότι ο λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό ήταν αυτός».

«Ολες οι ομάδες που έχουν κατακτήσει τίτλους έχουν και την εύνοια της διαιτησίας, παίρνουν τα αμφιλεγόμενα σφυρίγματα. Το σφύριγμα του Πηλοϊδη ήταν φάουλ».

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που εν μέσω της περιβόητης υπόθεσης με τις κασέτες, υπάρχει και ο φραγκοφονιάς για να γελάμε λίγο.
Ο οποίος αν και δεν θέλει να ασχολείται και να μιλάει, όπως έχει πει πολλάκις στο παρελθόν, δεν χάνει ευκαιρία να βγαίνει και να εκφράζει το πλήρες εύρος του απύθμενου κομπλεξισμού του.
Για δες λοιπόν που μίλησε –ξανά- ο Βασιλάκης και το νέο διαμάντι που μας ξεφούρνισε, ήταν πως δεν τον γέμιζε η παλιά του ομάδα, η περσινή, η οποία στο εξώφυλλο της γαυροφυλλάδας δεν αναφέρεται καν με το όνομά της.
Σε περίπτωση που εσύ και τα γαυράκια την έχετε ξεχάσει Βασιλάκη, να σου θυμίσω ότι λεγόμαστε Παναθηναϊκός. Λεγόμαστε Παναθηναικός και κάτι μαγαζάκια σαν και τον Ολυμπιακό τα έχουμε στην σφαλιάρα από τότε που εσύ είχες ακόμα μαλλιά.
Σου ζητάμε συγγνώμη κιόλας που δεν σε καλύπταμε ως σύλλογος. Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο να παίζεις στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και να γεμίζεις το ντουλαπάκι με μετάλλια νίκης και πρωταθλημάτων.
Χίλιες φορές να πας στους δεύτερους, σε αυτούς που με τόση ζεστασιά σου βρίζανε την μανούλα και τον πατέρα.
Πω πω παιδιά, κάτι τέτοιες συνεντεύξεις διαβάζω και μετά κάθομαι και λέω, μήπως τελικά τον παρεξηγήσαμε τον κηπουρό; Τόσα χρόνια μέλος του τηγανήσιου, τέτοιες συγκλονιστικές μπαρούφες σαν αυτές που έχει ξεφουρνίσει ο φραγκοφονιάς στον ελάχιστο χρόνο που φόρεσε κόκκινη πιτζάμα δεν έχει πει.

Ανώνυμος είπε...

Δηλώσεις του V$pan τον Μάιο του 2007 στο αεροδρόμιο μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για διακοπές, πριν στη συνέχεια υπογράψει ξανά στον Παναθηναϊκό: «Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης των Ρόκετς. Έχω συμβόλαιο μαζί τους, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Αν γυρίσω στην Ελλάδα για μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο».

Δηλώσεις του τον Αύγουστο του 2007 στην ιστοσελίδα της FIBA, μια μέρα πριν ανακοινωθεί ξανά από τον Παναθηναϊκό: «Ακόμα και όσο ήμουν στις ΗΠΑ ένιωθα κομμάτι του Παναθηναϊκού. Πάντα μου φέρονταν άψογα ακόμα κι όταν έφυγα. Με άφησαν να ζήσω το όνειρό μου και δεν με πίεσαν. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στη φιλοσοφία μου».

Επέλεξε να αλλάξει ομάδα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν αν έκανε καλά ή όχι. Αλλά μέχρι τότε καλύτερα να ψάχνει και αυτός να βρίσκει τι είχε πει πιο παλιά για να μην εκτίθεται στη συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση σε αυτούς που υποτιμούν την νοημοσύνη μας και βγάζουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ κλέφτη.
Πέρα από το προφανές σπρώξιμο από την διαιτησία, από το 1996 μέχρι σήμερα, σκάνδαλα με αθλητική δικαιοσύνη, CAS κλπ, πρόσωπα να πηγαινοέρχονται από θεσμικές θέσεις της ΕΠΟ, πολιτείας, Αθλητικής δικαιοσύνης, Αστυνομίας στην ΠΑΕ και vice versa (που λεν και στο χωριό μου).

Πέρα από το πρωτοφανές ξεγύμνωμα σας στην Ευρώπη επί μονίμου βάσεως και ειδικά σε σχέση με το τι κάνει ο "αιώνια δεύτερος" Παναθηναϊκός όταν η διαιτητές δεν είναι της ΚΕΔ-7

Πέρα από το γεγονός ότι μια Χ ομάδα σε ένα Ψ πρωτάθλημα πήρε 13 στα 15 πρωταθλήματα, κάτι που σαφώς σε ένα ουδέτερο παρατηρητή προκαλεί εύλογες απορίες, απορίες που αν συνδυαστούν με οποιοδήποτε από τα πιο πάνω επιχειρήματα οδηγούν και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα.

Πέρα από το γεγονός ότι μια Α ομάδα σε ένα Β πρωτάθλημα πήρε 8 πρωταθλήματα από το 79 (εποχή οικογένειας Βαρδινογιάννη), και μόλις 2 σε 15 χρόνια, ενώ είναι η πιο αναγνωρισμένη ομάδα της χώρας στην Ευρώπη.

Πέρα από τις αποκαλύψεις Τριανταφυλλόπουλου το 2002 (μετά την σφαγή Ευθυμιάδη και την ξέφρενη πορεία του ΠΑΟ στους 8 του CL, μια χρονιά που έκανε 7 νίκες στον θεσμό, ρεκόρ ασύλληπτο για Ελληνική ομάδα)

Έρχονται τώρα νέες αποκαλύψεις. Οι οποίες όχι μόνο δεν προκαλούν εντύπωση στην "άλλη μισή Ελλάδα" (αφού καυχιέστε χωρίς να προκύπτει από κάπου, ότι η μισοί Έλληνες είναι Ολυμπιακοί) αλλά έρχονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το αδιαμφισβήτητο μια κατάστασης, όπως μαρτυρούν τα πιο πάνω.
Και ποια είναι η απάντηση σας; Με ένα στόμα, μια φωνή; Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! Ε πόσο σανό θα φάτε ακόμα ρε γαύροι?

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλλει πλέον κανείς, ότι η μόνη σωστή κίνηση από τον Παναθηναϊκό θα ήταν να σηκωθεί και να φύγει από αυτό το πρωτάθλημα την ίδια μέρα που έληξε το ντέρμπι με τον φούστη με τα κλαδιά στο κεφάλι;

Καληνύχτα Παναθηναϊκέ...

Ανώνυμος είπε...

θεε τζιμπριλαρε..τι τεραστιος μαγκας ειναι αυτος ρε..εχουν περασει τοσοι παιχτες απο την παναθα,που αγαπηθηκαν απο τον κοσμο και αγαπησαν τον κοσμο και τον παναθηναικο μας οπως ο τζιμπριλ αλλα να παει μετα απο παιχνιδι σε κοπη πιτας συνδεσμου αντι να παει σπιτι του να ξεκουραστει οπως κανουν ολοι,δεν εχει υπαρξει κανεις ξενος και ελληνας(εκτος απο ΤΖΟΡΒΑ που να το εχει κανει..νιωθω τοσο υπερηφανος για αυτο τον παιχταρα,που αμα φυγει το καλοκαιρι(που δεν πιστευω οτι θα φυγει) θα παω στο αεροδρομιο να τον ξεπροποδισω οπως του αρμωζει...ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ..γιατι ειναι ενας απο eμας..

Ανώνυμος είπε...

Το τραγούδι του μπλογκ

http://www.youtube.com/watch?v=SxIRQ1SkjjU

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΣ

Κύριοι,

για να πάρουμε ένα (1) νταμπλ έπειτα από πέντε (5) χρόνια, έπρεπε τελικά ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ σαν ομάδα και σαν σύλλογος;

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδι είναι στη κοψη του ξυραφιού και θελει 3' για να λήξει.

Και τότε τα 'παιδια' σηκώνουν πανο εναντίον του ................

Γιαννακόπουλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όπως έκαναν και στη μπαλα που πεταγαν καπνογόνα όταν η ομάδα έπιανε ρυθμο και πίεζε τον άλλον..........

Πολύ σωστά

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ

:-((((((((((((((((