Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

Πρώτος στο χωριό

Τρίτη τριάρα φέτος (Σταντάρ, Γαλατά, Ατλέτικο) στα 4 σοβαρά ευρωπαϊκά ματς που παίξαμε στο γήπεδο μας. Στο τέταρτο (Ρόμα) φάγαμε 2, όσα είχαμε φάει δηλαδή πέρσι στα 3 σοβαρά ευρωπαϊκά ματς που είχαμε παίξει (Ίντερ, Βέρντερ, Βιγιαρεάλ).
Είμαι ο τελευταίος που θα αθωώσει τον Γκαλίνοβιτς, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτός. Έχουμε ξεχάσει εντελώς πώς πρέπει να παίζουμε στο γήπεδό μας και όλοι μα όλοι κάνουν πάρτι μαζί μας. Κι αν στα εκτός έδρας παιχνίδια με τις ίδιες ομάδες τα πράγματα δεν είχαν πάει πολύ έως πάρα πολύ καλύτερα, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μόνο για την καταφανέστατη ανεπάρκεια των αμυντικών μας ποδοσφαιριστών ή για την εξίσου καταφανή απροθυμία ή ανικανότητα μαρκαρίσματος των επιθετικογενών μας ποδοσφαιριστών (του Νίνη χθες προεξάρχοντος), θα μπορούσαμε ακόμη και να αναρωτηθούμε πως δυο χιλιοτραγουδισμένα αμυντικά χαφ σαν τον Ζιλμπέρτο και τον Σιμάο έχουν επιτρέψει τόσες μα τόσες φάσεις για γκολ. Αλλά το γεγονός των πολύ έως πάρα πολύ καλύτερων αποτελεσμάτων εκτός έδρας δείχνει ότι το βασικό πρόβλημα της ομάδας με τις καλές ευρωπαϊκές ομάδες είναι ότι αδυνατεί να προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι χωρίς να μπάσει από όλες τις μπάντες. Κι αν στην Ελλάδα την αδυναμία να επιτεθείς εντός έδρας χωρίς να εκτίθεσαι την πληρώνεις λιγότερο, αλλά πάντως την πληρώνεις (από την Καβάλα και τον Εργοτέλη και τον Πανσερραϊκό κλπ), στην Ευρώπη την πληρώνεις πάρα πολύ ακριβά.
Επίσης, μακάρι να πάρουμε το κωλοπρωτάθλημα φέτος, να μας φύγει η σύφιλη για ΝΑ ΜΗΝ ξανακούσουμε ΠΟΤΕ το «ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ».
Οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που ΔΕΝ βάζουν πρώτους και δεύτερους στόχους, όπως οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που δεν χάνουν 10 βαθμούς σε 5 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να κάνουν το + 10 από τον ΠΑΟΚ + 2 και στη συνέχεια να αρχίσουν να φιλολογούν για το ότι δεν γίνονται όλα μαζί και να αντιμετωπίζεται η Ευρώπη σαν αναγκαίο κακό.
Και οκ, με τον Λεβαδειακό πανηγύριζα έντονα στο 1-0, αλλά ήταν ένας πανηγυρισμός χτικιάρικος, ένας πανηγυρισμός που σήμαινε ότι γλιτώσαμε αυτή την Κυριακή την απαξίωση και την ξεφτίλα. ενώ ο πανηγυρισμός με τη Ρόμα ήταν κάτι διαφορετικό, ένα συναίσθημα διαφορετικής τάξης, ένα συναίσθημα που επειδή είναι έτσι φτιαγμένη αυτή η ομάδα θα επανέρχεται και θα επανέρχεται και τα επόμενα χρόνια, για αυτό καλό είναι να μην το αποδιώχνουμε, να μην το αντιμετωπίζουμε με αμηχανία έως απροθυμία, επειδή «πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα», πρώτος στόχος είναι το χωριό μας, ο αντιπαθητικός συνάδελφος που μας έχει κάτσει στο σβέρκο 15 χρόνια, ο Κώστας Νικολακόπουλος και ο Πουρουπουπού.
Ας βγούμε πρώτοι στο χωριό μας φέτος και από του χρόνου πρώτος στόχος να είναι όλα, όλα όσα μπορούμε να κυνηγήσουμε με το μάξιμουμ των δυνάμεών μας και των δυνατοτήτων μας. Κι ας μην τα πετύχουμε.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε τώρα. Είναι σαφές ότι δεν τους νοιάζει. Όχι τους παίκτες τόσο, αφού αυτοί ότι τους πουν θα κάνουν. Αλλά την διοίκηση και τον προπονητή. Είχαμε μοναδική ευκαιρία να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην ευρώπη.
Και τι κάνουμε; Βάζουμε τα δεύτερα. Και γιατί παρακαλώ. Για να μην κουραστούμε τα πουλάκια μου. Τα καημέναααα. Μπου χου χου. Ρε αει παρατάτε μας. Θα μας κάνει ντα ο αστερούληηηηηης. Ου φοβήθηκα.
Ντροπή και αίσχος.
Αυτή είναι η πιο αντιπαναθηναιϊκή νοοτροπία που θυμάμαι.
Δεν με νοιάζει ρε το πρωτάθλημα. Όχι πια. Δεν με νοιάζει.
Δεν το θέλω. Και 5-0 να κερδίσουν τον γαύρο δεν υπάρχει εξιλέωση για μένα αν δεν περάσουν. Που 99% δεν θα περάσουν. Δεν θα τους συγχωρέσω ποτέ. Πότε γίναμε τόσο κομπλεξικοί που το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα;
Είναι η πρώτη φορά που η οργή μου διαρκεί πάνω από λίφες ώρες μετά από ένα ματς. Και όσο πάει μεγαλώνει. Δεν με νοιάζει ρε να χάσουν αν παίξουν όσο μπορούν. Αλλά όχι έτσι. Δεν το ανέχομαι.
Είναι η πρώτη φορά που πήγα το πρωί στη δουλειά και ντρεπόμουν.

ΥΓ: Έχασα το ράδιο αρβύλα για αυτούς;

ΥΓ 2: Έχουμε κατακτήσει τόσες πολλές φορές το Ευρωπαϊκό και δεν το θυμάμαι;

ΥΓ 3: Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Και η Τσέλσι και η Μάντσεστερ αυτό κάνουν. Εμ δεν είναι εύκολο βλέπεις να παίζεις δύο ματς σε τη βδομάδα.

ΥΓ 4: Αει στο διάολο

Ανώνυμος είπε...

re ampaloi pao oledes...stamatiste tin grinia k tin mourmoura! eseis katastrefetai to elliniko podosfairo re..olloi ek tou apotelesmatos eiste..den kseretai kan ti simainei panathinaikos an nomizetai oti olla k olloi ftaine!!! xasame ena match,telos... o agwnas einai mprosta akoma k oxi pisw!!! ksekollate apo aytin tin mizeri katantia i allakste omada!!! opoios einai panathinaikos , TRELENETAI,K DEN STAMATAEI OUTE LEPTO,PIO DYNATA NA TRAGOUDA..TRELENOMAI!!!!!!! sfikste tin grothia,kleiste ta matia,tragoudiste, nai kyrioi..auto to aisthima einai PANATHINAIKOS!!!!


und we stand g.13

Ανώνυμος είπε...

KYRIE NIOPLIA EMEIS OI PANATHINAIKOI APAITOUME NA PATE STI LIEGI KAI NA KERDISETE, FEUGONTAS ME PSILA TO KEFALI APO TI DIORGANOSI KAI PALEUONTAS GIA TI MEGALI ANATROPI. KSERETE POLY KALA OTI AN KERDISOUME TON ASTERA METHAYRIO, KATA 99% EIMASTE PROTATHLITES.DOSTE TA OLA LOIPON AUTIN TIN EVDOMADA KAI KANTE MAS PALI YPERIFANOUS.EIMASTE PANATHINAIKOS KAI OFEILOUME NA TO APODEIKNYOUME SE KATHE MATS.SYMFONOI,XTES DEN MAS PIGE TIPOTA KALA ALLA VALATE KI ESEIS TO XERAKI SAS KYRIE NIOPLIA.DEN VAZOUME ENAN AMOIRO NA PAIKSEI TERMA EXONTAS PSIXOLOGIA STA TARTARA LOGO PROSOPIKON PROVLIMATON.AS VAZATE TON KARNEZI XILIES FORES KALYTERA THA TA PIGAINE.DEN KSEKOURAZOUME TON SPYROPOULO GIATI PROTA PERIMENOUME NA PAROUME ENA SKOR PROKRISIS KAI META TA KANOUME AUTA.TELOSPANTON,TORA ME TO ITHIKO KATO APO TO 0 PAME TRIPOLI KI O THEOS VOITHOS.TO THEMA EINAI OTI PAIZONTAS TIN PEMPTI ME TIN STADAR KINDYNEUOME NA TA XASOUME OLA MESA SE MIA VDOMADA OPOS KAI STO BASKET...AKOLOUTHEI O GAY-ROS KAI POLY FOVAMAI POS ME TETOIA PSIXOLOGIA THA DISKOLEUTOME....ELPIZOUMEB SE KALYTERES MERES...


KWSTAS SERRES

Ανώνυμος είπε...

o loukas einai apo tous kaluterous mas paiktes fetos,exei elaxistopoiisei tis gkeles kai sugkekrimena me ti stadar itan o kaluteros mas paiktis..osoi (kanoun oti) den to vlepoun ethelotufloun kai nomizoun oti lucio,dani alves,ferdinant,terry kai ashley cole skotwnontai gia to poios tha paizei vasikos stin panatha(giati oloi tha erthoun,panta to oneiro tous itan na foresoun to trifulli sto stithos)..

SERRES

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκαλίνοβιτς μπορεί να είναι μέτριος, κακός, άθλιος τερματοφύλακας (καμιά σημασία στην περίπτωσή μας), αλλά είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν επικαλούμαι το προσωπικό πρόβλημα που βιώνει και που του έχει τσακίσει την ψυχολογία. Επικαλούμαι ότι, απλά, είναι ένας ποδοσφαιριστής, του οποίου το μοναδικό έγκλημα είναι ότι δέχτηκε ένα, δύο, δέκα εύκολα γκολ. Ε, και; Ας τον αλλάξουν, ας τον στείλουν στην κερκίδα, αλλά μην ποδοπατούν την αξιοπρέπειά του με συμπεριφορές όχλου!

Ανώνυμος είπε...

ο Παναθηναϊκός ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ είναι αναγκασμένος σε κάθε παιχνίδι να νικάει όχι μόνο τον αντίπαλό του, αλλά και τον «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»! Σαν να κρατάς στα χέρια ένα όπλο για να πολεμήσεις και να φοβάσαι διαρκώς πως αυτό μπορεί να εκπυρσοκροτήσει στο πρόσωπό σου!

Οταν κορυφαίος σε απόδοση αμυντικός του Παναθηναϊκού (ως στόπερ και δεξιός μπακ) είναι φέτος ο Βύντρα κι όταν ο Τζόρβας δεν δικαιούται ούτε από γαστρεντερίτιδα να προσβληθεί, τότε τα υπόλοιπα είναι περιττά. Οπως και κάθε υπενθύμιση στα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν εδώ και δύο χρόνια για να φέρουν «Hummer» τύπου Καντέ!

EVIL ELVIS είπε...

θελω να εκφρασω συνχαρητηρια στην ομαδα basket που για αλλη μια φορα απεδειξε πως εχει DNA νικητη και ΚΑΡΥΔΙΑ. μιση ομαδα, βασικοτατες ελλειψεις, και ομως παιζοντας για την ιστορια του ο ΠΑΟ απεδειξε πως δεν γουσταρει τα τσατσιλικια και τον ρολο "ρυθμιστη". δεν ξερω ποσοι αντιλαμβανεστε την σημασια αυτης της νικης, εγω την θεωρω πολυ μεγαλη για τους λογους που ανεφερα παραπανω.


στα του ποδοσφαιρου, η ηττα απο την λιεγη αποδεικνυει ΞΑΝΑ πως για να χωρεσουν 2 καρπουζια κατω απο την ιδια μασχαλη, θες και δυνατες μασχαλες, δλδ 2 11δες δυνατες. χρειαζομαστε 1 ΑΡΙΣΤΗ 11αδα και αρκετες πολυ καλες εναλλακτικες λυσεις. δεν θελω να το παιζω προπονητης, αλλα τι σκαρφιστηκε ο νιοπλιας και εβαλε γκαφινοβιτς και δαρλα; σαφως και ο προπονητης γνωριζει καλυτερα, σαφως και δεν ευθυνονται μονο οι 2 τους για την ηττα. η συνολικη εμφανιση της ομαδας ηταν τραγικη. ομως ειδικα οι 2 τους ευθυνονται κατα πολυ περισσοτερο για την ηττα. μια ηττα που ηρθε με κατω τα χερια. μαζευτηκαμε οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ συμφοιτητες του ροτερνταμ εδω στην ολλανδια και δεν πιστευαμε στα ματια μας. ειναι ευκολο εκ του αποτελεσματος να λεμε γιατι ρε νιοπλια δεν εβαλες σπυροπουλο και καρνεζη αλλα εγω στεκομαι στο εξης: που ειναι η φλογα και το παθος και η ορεξη και το φιλοτιμο; κανεις δεν προσπαθησε με καθαρο μυαλο και δυναμη, πλην καποιων στιγμων οι καρα, σαλπι, σιλβα. περα απο αυτο ομως, οι ελλειψεις της ομαδας ειναι εμφανεις και οποιος δεν τις βλεπει, εθελοτυφλει. δεν ειμαστε γαυροι για να λεμε "ελα μωρε ας παρουμε το πρωταθλημα και χεστηκαμε για την ευρωπη". η φανελα του ΠΑΟ ειναι πολυ βαρια και οσοι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν, ας παρουν ποδι. ειπαμε, 1ος στοχος το πρωταθλημα, αλλα οχι να απαξιωνεται η ευρωπη. αλλα ακομα και αυτο το "ευκολο" πρωταθλημα το καναμε derby παλι ρε γαμωτο...

ΥΓ: μακαρι να υποβιβαστουν ξανθη και λεβαδειακος, τα κοκκινα παραρτηματα. απ' οτι φαινεται ομως, ακομα και ετσι να συμβει, θα αντικατασταθουν απο 2 αλλα κοκκινα παραρτηματα: γαυροι βολου και κερκυρα, που πανε τρενο στη β εθνικη. προπερσι κοντευε να πεσει ο γαυρος βολου στη γ και φετος ανεβαινει α εθνικη. οσοι παρακολουθησατε την πορεια αυτα τα 2 χρονια αυτης της αρμαδας, θα παρατηρησατε το σπρωξιμο απο διαιτησια και παραγοντες...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλησπέρα. Λέγομαι Αντώνης και παρακολουθώ μια έντεχνη προσπάθεια φορτώματος όλων των ευθυνών στο Γκαλίνοβιτς. Εξιλαστήριο θύμα που βόλεψε υπερβολικά διοίκηση και προπονητή στο να μην αποκαλυφθεί η καταφανέστατη επιλογή τους να μην συνεχίσει η ομάδα στο κύπελο ουέφα. Όσοι λέτε ότι ο μόνος που φταίει είναι ο Γκαλίνοβιτς μάλλον κάπου το βλέπετε ρηχά. Ακούω κιόλας ότι ο Γκαλίνοβιτς θα φύγει το καλοκαίρι και ξένο σώμα και τέτοιες μαλακίες για να βγούν όλοι λάδι. Φτάνει ρε μαλάκες. Δεν δικαιολογώ τον Γκαλίνοβιτς, μην παρεξηγηθώ. Το παιδί αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, φταίει και στα 3 γκόλ απίστευτα. Αλλά για πείτε μου ρε μάγκες, αν πρέπει να φύγει ο Γκαλίνοβιτς από το χτεσινό του παιχνίδι οι Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και λοιποί συγγενείς τι πρέπει να κάνουν? Αυτοί δεν ήταν ποτέ καταδικαστικοί για την ομάδα? Μήπως θέλετε να σας θυμίσω περιπτώσεις? Για αυτό λέω ότι τους βόλεψε πολύ ο Γκαλίνοβιτς.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, μακάρι να πάρουμε το κωλοπρωτάθλημα φέτος, να μας φύγει η σύφιλη για ΝΑ ΜΗΝ ξανακούσουμε ΠΟΤΕ το «ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ».

ΜΗ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΨΗ" Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ο ΒΙΚΤΟΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΚΟΥΠΑ.

Old Boy είπε...

Ανώνυμε των 4:32, εντάξει, νομίζω το έφτασες στο άλλο άκρο κι εσύ.
Ανώνυμε των 3:07, έχεις σε μεγάλο βαθμό δίκιο για τον «Παναθηναϊκό της άμυνας» που πρέπει να κερδηθεί, αλλά και στα 3 γκολ προχθές η μπάλα έφτασε με παροιμιώδη ευκολία από τη δική τους περιοχή στη δική μας και αυτό δεν είναι ευθύνη της άμυνας.

Ανώνυμος είπε...

Απέναντι σε μια ομάδα ορισμού της κακομοιριάς και του αντιποδόσφαιρου, απέναντι σε 90λεπτη μαζική άμυνα, απέναντι σε δακρυγόνα, σε κωλόκαιρο, απέναντι σε όλα και όταν ακόμα η ομάδα δεν μπορεί να παίξει την μπάλα που μπορεί ίσως και λόγω κούρασης, ακόμα και τότε λοιπόν ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ θα δώσει την λύση: Λουκάς Βύντρα κυρίες και κύριοι! Αυτός ο άνθρωπος που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι παίχτης του Παναθηναικού (δεν κάνουμε κωλοτούμπες στο blog αυτό, 5 χρόνια φωνάζω να φύγει), αυτός ο άτεχνος ποδοσφαιριστής που εξαιτίας του η ομάδα έχει φάει άπειρα γκολ, αυτός ο παίχτης που πέρσι και φέτος ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ (δεν το λέω ειρωνικά) να υπερβεί τον εαυτό του και πολλές φορές τα καταφέρνει, αυτός λοιπόν κυρίες και κύριοι μπορεί σήμερα να μας έδωσε και τον τίτλο, σε συνδυασμό πάντα με την ήττα του μπαοκ (οκ μάλλον τον αρούλη ευνόησε ο Σπάθας) με το πλασέ του εκτός περιοχής (!!!!)

ΠΑΜΕ ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣΤΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Η σκληρή απάντηση του Λουκά Βύντρα σε όσους τον αποδοκίμαζαν. Και αμυντικός (σε όλες τις θέσεις παρακαλώ) και σκόρερ και με την καλύτερη φυσική κατάσταση από όλους τους συμπαίκτες του. Είπατε τίποτα;;;

HollowSky είπε...

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πάω στη Λιέγη. Φυσικά και το πιστεύω. Είχε τηλεφωνική επαφή ο Καραγκούνης με τον Πατέρα και του είπε ότι όλοι οι παίκτες με την τεχνική ηγεσία θέλουν να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Σταντάρ και θα πάνε να παλέψουν. Αισθάνομαι ότι θα πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα σε αυτή τη διεκδίκηση. Οι πιθανότητες είναι μειωμένες αλλά όταν πήγα στη Ρόμα αισθανόμουν ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος απο αυτόν στη Λιέγη. Γιατί όχι λοιπόν από τη στιγμή που το θέλει η ομάδα.

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΑΘΑ ΝΕΑ!

Τι λετε; Τη παιρνάμε τη Σταντάρ;