Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

Πως λένε cazzo στα Ολλανδικά?

Όταν,στις απαρχές της πολυμετοχικότητας,και αφού είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος με τον πρίγκηπα της Αναποφασιστικότητας και τον Πρόεδρο Garlic,ο Αντωνίου βολιδοσκοπούσε τον Χενκ Τεν Κάτε,τον σταρ-αναλυτή της Μπάρτσα και της Τσέλση,για να ηγηθεί της προσπάθειας για την αναγέννηση του Παναθηναικού έμοιαζε πολύ καλό για νάναι αληθινό.
Τότε βεβαια ούτε εμείς τον ξέραμε καλά ούτε εκείνος εμάς.
Αν γνώριζε την μοίρα των προκατόχων του θα ήξερε οτι ο Σουμ,που λοιδωρήθηκε εξαρχής λόγω σωματοδομής, απολύθηκε λίγες μόλις αγωνιστικές μετά την κατάκτηση του νταμπλ,ότι ο Μουνιόθ έγινε δεκτός με πληθώρα χονδροειδών 'αστείων" ορμώμενων απ τ'όνομά του,και ότι κάποιος Μαλεζάνι,κάτοχος ευρωπαικού κυπέλλου,βγήκε απ τα ρούχα του απ την ανηλεή παρεμβατική κριτική κάποιων που δηλώνουν "δημοσιογράφοι" αλλά βιοπορίζονται διαπλεκόμενοι με τις ιδιοκτησίες των ΠΑΕ.


Θα είχε εκτιμήσει αλλιώς την ύπαρξη 10 αθλητικών φυλλάδων,θα είχε μάθει για την ελληνική πατέντα των "αποκλειστικών" ρεπόρτερ-οπαδών οι απόψεις των οποίων απηχούν συχνά τις σκέψεις της ιδιοκτησίας,θα του είχαν πει για τις μηδενιστικές μας τάσεις και θα είχε πάει πάσο...

Ευτυχώς για μας,δυστυχώς γι'αυτόν και την ψυχική του ηρεμία,η απάντηση δόθηκε σε χρονικό διάστημα που δεν επέτρεπε τόσο προχωρημένες διαγνώσεις,κι έτσι ξεκίνησε η αποκαθήλωση του μύθου του.
Familiarity breeds contempt,λένε στο Νησί,και μάλλον αυτός που έβγαλε το απόφθεγμα πρέπει να είχε εργαστεί στην Ελλάδα(ίσως και ως προπονητής!).
Μόλις κόπασε ο ενοθουσιασμός της ανακοίνωσής του,αρχίσαμε να τον φέρνουμε στα μέτρα μας:"Βοηθός"απ τους πιο κακοήθεις,"Τεντάς" στο πιο χιουμοριστικό,"Μολούκος" απ'οσους θέλουν να τονίσουν οτι δεν είναι ακριβώς και Ολλανδός,ανήσυχος και πειραματιστής ο ίδιος,με ενίοτε περίεργες εμπνεύσεις και κάποιες εμμονές,άρχισε να δίνει λαβές σε όσους τον περίμεναν στην γωνία.Η αδιαφάνεια ως προς την πατρότητα των ημιαποτυχημένων-στην πλειονότητα-περσινών μεταγραφικών επιλογών συνέτεινε στην κακόπιστη κριτική.Ο μεγαλειώδης 2ος γύρος στο Τσ.Ληγκ και η σοβαρότητα στα play offs έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των υποστηρικτών της παραμονής του για 2η χρονιά(Πατέρας,Βγενόπουλος).
Όπως όλες οι πύρρειες νίκες',έτσι κι αυτή έφερε μέσα της το σπέρμα της αποτυχίας.Ξανά νεφελώδης η κατανομή των ευθυνών για τις μεταγραφικές πράξεις ή παραλείψεις ανάμεσα στους 3 πόλους αποφάσεων της ομάδας,πεισματική εκδήλωση των εμμονών του για συγκεκριμένους παίκτες που είχαν πληρωθεί πανάκριβα το προηγούμενο μόλις καλοκαίρι,ανετοιμότητα και παρ'ολίγον κάζο στον 2ο προκριματικό του Τσ.Ληγκ με την Σπάρτα,αποκλεισμός στο ρελαντί απ την Ατλέτικο,και αδιάφορη από πλευράς θεάματος ομάδα παρά τις θερινές ενέσεις ποιότητας.Τι κι αν έκανε ξεκίνημα που δεν έχει ξανακάνει ο ΠΑΟ τα τελευταία 15-20 χρόνια?Αρκούσε ένα κακό ημίχρονο στην Καβάλα για να κατηγορηθεί για τ'αντίθετα ακριβώς όσων των κατηγορούσαν πέρσι.
Όχι πως δεν έχει κι αυτός σοβαρές ευθύνες:δεν είναι καλός στο human development,δεν κρατά "ζεστούς" όσους είναι-για την ώρα- μακριά απ την 11άδα,μέχρι προχτές ήταν δυσδιάκριτο κάποιο οργανωμένο σχέδιο επιθετικής ανάπτυξης,δεν έχει βρει τρόπους αξιοποίησησης του Σισέ,φέρεται μερικές φορές αλλοπρόσαλλα στους παίκτες.Κι απ την άλλη,όταν τον βλέπεις να κοουτσάρει μέσα στο ματς,δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι έχεις στον παγκο σου μια προσωπικότητα,έναν world class coach που "ελέγχει"ονόματα σαν τον Ζιλμπέρτο ή τον Σισέ, που υποδέχεται τους παίκτες που κάνει αλλαγή με πατρική εγκαρδιότητα(αντιπαραβάλλατε με το ανέκφραστο κοίταγμα αλλού του "Πριγκηπος"),που μετέχει στο παιχνίδι,που νοιάζεται για την εικόνα που προβάλλει ως role model(εξ ου και το επεισόδιο με τον επίμονο και αγενή Ρουμάνο ρεπόρτερ).
Ουδείς αλάνθαστος λοιπόν,αλλά τι εχουν να κερδίσουν όσοι του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο σε κάθε ματς?θα ελέγξει κάποιος Ροτσα,Βαζέχα ή Τότης καλύτερα τα αποδυτήρια απ τον ίδιο?θα μπορεί να επιβληθεί στους μάλλον απογοητευμένους mega star της ομάδας?
Γιατί δίνουν ευκαιρία στους ΑΡΔ να τον ρωτάνε"τη γνώμη του για την πίεση που του ασκήθηκε" μετά από μια δύσκολη νίκη σε ντέρμπυ στο καπάκι μετά ευρωπαικό παιχνίδι(και όλοι θυμόμαστε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια πριν ή/και μετά τα ευρωπαικά μας ματς)
και όταν έχουν προηγηθεί εμφανώς προβοκατόρικα δυσανάλογα πρωτοσέλιδα,με αδικηθέντες ταλαντούχους 2ας διαλογής?(όταν κοτζάμ Μάτος είχε την ευπρέπεια να φύγει δίχως να πει κακό λόγο).
Αναμενόμενη η έκρηξη λοιπόν,μόνο που ο Ολλανδός "δεν χαρίζει κάστανα".Ρόμπα κλαρωτή
τους έκανε τους "δημοσιογράφους" λοιπόν,γι'αυτό και εκείνοι θα του τη φυλανε με περισσότερη λύσσα!
Πίσω απ'αυτούς όμως κρύβεται η παθογένεια των προσωπικών στρατηγικών σε επίπεδο ιδιοκτησίας.Ο Τζίγγερ δεν θέλει επιτυχίες που απ τη μιά θα εκθέτουν τον ίδιον για την προηγούμενη κοντόφθαλμη επενδυτική του πολιτική,απ την άλλη θα του δημιουργήσουν νέα έξοδα για το κτίσιμο πάνω σ'αυτές.Οι Γιαννακόπουλοι αναπόφευκτα βλέπουν τυχόν επιτυχία Τεν Κάτε-Πατερα ως τροχοπέδη στα σχέδια τους για νάναλάβουν αυτοί(και μάλλον ο άμυαλος και παρορμητικός γόνος)το τιμόνι του μαγαζιού το καλοκαίρι.Με αυτό το φόντο,χαμένο το επικοινωνιακό παιχνίδι και τα ΜΜΕ,και το παρασκήνιο απρόβλεπτο,αν ο Τεν Κάτε και οι παίκτες αντεξουν και κατακτήσουν τον τίτλο θα είναι θαύμα αντοχής και προσήλωσης στον σκοπό.Φυσικά,μετά από τέτοιο πόλεμο φθοράς εννοείται οτι "θα μας τα βροντήξει" στο τέλος της σεζόν,ένας άνθρωπος που και να μην ηθελε να παραμείνει στο day to day coaching,θα ήταν υπερπολύτιμος ως Τεχνικός Σύμβουλος της Διοίκησης και διεθνής πρεσβευτής της ομάδας.
Σε μια χώρα που ευτελίζει και διαστρέφει οποιονδήποτε πετυχημένο θεσμό εισάγει απ το εξωτερικό,που καταφέρνει και μετατρέπει τον ευνόητο μηχανισμό ναθητείας/διασύνδεσης σπουδών και εργασίας των stagieres σε ρουσφετολογική ομηρεία-κοινωνικό ναρκωτικό παραιτημένων(επί τω πλείστον) ανέργων που φιλοδοξούν να κατοχυρώσουν μια θέση
στη Νιρβάνα της ελλην.δημόσια διοίκησης απ την πίσω πόρτα,λογικό είναι κι ο κάθε Τεν Κάτε κι ο κάθε Μουρίνιο να γίνει τάχιστα "μυρουδιάς"...Άλλωστε "τι να μας πουν κι αυτοί μωρέ?
όταν εμείς(?) χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί τρέφονταν ακόμα με βαλανίδια".
Μόνο που πέρασαν 2500 χρόνια έκτοτε,και εσχάτως δυσκολευόμαστε να φτιάξουμε ακόμα κι ένα σχολείο που να μη στάζει όταν βρέχει...

54 σχόλια:

TNT είπε...

Συμφωνώ απολύτως.

Έχω βαρεθεί να θάβουν δημοσιογράφοι, οπαδοί και λοιποί όποιον προπονητή κάνει το... λάθος(?) να αναλάβει τον ΠΑΟ. Με τα μυαλά που έχουμε, και τον Μουρίνιο να είχαμε άχρηστο θα τον βγάζαμε.

Καλώς ή κακώς, ποδοσφαιρική παιδεία δεν έχουμε.

Γιοματάρης είπε...

"Ο Χενκ Τεν Κάτε σταματάει στο τέλος της σεζόν. Η φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει να είναι στο χώρο. Αλλά ο Χενκ θέλει να κάνει περισσότερα για τους Γκο Αχέντ Ιγκλς. Είναι ένας από τους σπόνσορες και έχει πολύ καλά αισθήματα για το κλαμπ".

Συμφωνώ με την δημοσίευση σου αλλά μια και η απομάκρυνση του Τεν Κάτε το καλοκαίρι από την ομάδα είναι βέβαιη (από ότι όλα δείχνουν) τότε ο ΠΑΟ πρέπει να προετοιμάζεται για τη διάδοχη κατάσταση χωρίς τυμπανοκρουσίες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην φετινή προσπάθεια της ομάδας για κατάκτηση του πρωτάθληματος αλλά ούτε και σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής που θα φέρουν τα γνωστά αποτελέσματα πανικού. Την πρόληψη δηλαδή ενός προπονητή χωρίς κάποιο σχεδιασμό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ελπίζω να μην έχουμε σήριαλ ανάλογο με αυτό των στόπερ που ποτέ δεν αποκτήθηκαν, ούτε αποτυχημένες κινήσεις τύπου Σισέ, Σίλβα (με τα λεφτά που τους δίνει ο ΠΑΟ, θα μπορούσε να είχε καλύψει πολλά κενά στην ενδεκάδα του).

Γιοματάρης είπε...

Συγνώμη, ξέχασα να αναφέρω ότι οι φράσεις της παρέθεσης ειπώθηκαν από τον πρώην βοηθό του Τεν Κάτε, Φαν Ντε Λεμ σε συνέντευκη στην Ολλανδική τηλεόραση και αλίευσα από τη SPORTDAY.

Γιοματάρης είπε...

Της παράθεσης, φτου γαμώ την ινσουλίνη μου γαμώ. :-))

Ανώνυμος Ανωνύμου είπε...

Γιοματάρης: "....αλλά ας μην μας περνάει και για μαλάκες."

Αφού είσαι και το διατυμπανίζεις δε σου φταίω εγώ που απλώς το επισημαίνω

"...και αλίευσα από τη SPORTGAY."

Βλέπεις βρε κουτό πως με δικαιώνεις?

Ξανθιώτης είπε...

Square, πολύ καλό post, συγχαρητήρια.

Μεταξύ άλλων πρέπει να θυμόμαστε ότι όλοι οι μεγάλοι προπονητές έχουν εμμονές, και ο Φέργκιουσον και ο Κλαφ πιο παλιά, και ο Όττο, και όλοι οι μεγάλοι. Φυσικά οι εμμονές δεν κάνουν το μεγάλο προπονητή. Όμως το θέμα "εμμονές" είναι ανάξιο λόγου στο ποδόσφαιρο, όλοι έχουν.

Από κει και πέρα είναι η διοίκηση που μας χαντακώνει, όχι ο προπονητής. Έπρεπε να είχαμε ένα σπουδαίο αμυντικό και δεν τον έχουμε. Το έγκλημα με τον Νικοπολίδη ακόμη το πληρώνουμε, ακόμη σώζει τα άσωστα για το γαύρο. Εφόσον έκαναν τη γκάφα οι Βαρδινογιάννηδες θα έπρεπε να το είχαν παραδεχτεί και να τα σκάσουν χοντρά από τη τσέπη τους για να πάρουν έναν άριστο τερματοφύλακα. Ούτε αυτό το έκαναν. Για τις γκάφες πίσω που μας στοιχίζουν δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής. Άσε που αυτό τον αναγκάζει να παίζει με δύο αμυντικά χαφ εναντίον ακόμη και του Ταλαιπωριακού. Αυτά είναι ξεκάθαρα προβλήματα της διοίκησης.

nikos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το: "...θα ήταν υπερπολύτιμος ως Τεχνικός Σύμβουλος της Διοίκησης και διεθνής πρεσβευτής της ομάδας..."

Εάν θέλουμε να γίνουμε κάποια στιγμή world class ομάδα (που δεν είμαστε, όπως και καμία ελληνική υπήρξε ποτέ)θα πρέπει να στελεχωθούμε σε όλα τα επίπεδα με άτομα διεθνούς κύρους. Μακάρι η ομάδα και ο coach να αντέξει τον πόλεμο νεύρων και μικροπολιτικών που ξεκινάνε από τα φερέφωνα τις κολοφυλλάδες και κορυφώνονται στις υπόγειες συγκρούσεις των μετόχων.

Εμείς δεν είμαστε στρατός ούτε δεκάρικα στη τσέπη κανενός. Εμείς δεν είμαστε γαύροι να χειροκροτητές κάφρων προέδρων.

Στηρίξτε την ομάδα και αποστασιοποιηθείτε από όλο αυτό το σκουπιδαριό. Η ομάδα μπροστά και πάνω από όλα.

Σκεφτείτε μόνο με τι πίεση και άγχος προσπαθούν όλοι αυτοί να παίξουν. Εχθρός μας είναι πλέον μόνο ο κακός μας εαυτός.

Γιοματάρης είπε...

Ότι πεις Τουρτούρα. ;-)

Φίλε Νίκο, αυτό "Η ομάδα μπροστά και πάνω από όλα." δεν συνάδει με αυτό "Εμείς δεν είμαστε στρατός ούτε δεκάρικα στη τσέπη κανενός. Εμείς δεν είμαστε γαύροι".

Αφαιρώντας την κριτική σκέψη από τους πράσινους οπαδούς, αφαιρείς ένα βασικό στοιχείο που μας διαφοροποιεί από τους οπαδούς του οσφπ.

Αγαπάμε την ομάδα και την υποστηρίζουμε αλλά όχι τυφλά. Γιατί τότε δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους γαύρους.

Θα βρεις εδώ μέσα αρκετούς "γαύρους" παναθηναικούς. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο square. Πληρέστατη ανάλυση.

Greenheart

squarelogic είπε...

Γιοματάρη
γιάυτό στην προηγούμενη ανάρτηση έφερα ως παράδειγμα την έλευση του Νιόπλια ως βοηθού του Τεν Κ,ώστε και τους παίκτες να ξέρει και για τα κενά να έχει ξεκάθαρη άποψη.Χωρίς αυτό να σημαίνει πριόνισμα του 10Κ,θα μπορούσε να γίνει μια διερεύνηση των προθέσεων του και στην περίπτωση που όντως εμμένει στην απόσυρσή του απ τους παγκους(και άσχετα με τον πόλεμο που δέχεται)θα κατανοούσε την αναγκη διασφάλισης μιας συνέχειας στην ομάδα.

Greenheart,
ευχαριστώ και χρόνια πολλά στο ένδοξο παρελθόν του μπλογκ!

pensierix είπε...

Εξαιρετικό ποστ, square. Μόνο διόρθωσε τον τίτλο! Η σωστή λέξη είναι "cazzo"...

:))))

nikos είπε...

@Γιοματάρης

Εννοώ ότι έμας ως φιλαθλους ή οπαδούς της ομάδας, τα μόνα που πρέπει να μας αφορούν είναι αγωνιστικά θέματα και όχι τα "ιδιαίτερα" συμφέροντα των μετόχων και φερεφονων τους.

Είναι κρίμα να μαλώνουμε μεταξύ μας και να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα: Derby vs. Πράσινης ή Βγενοπουλικών vs. Γιαννακοπουλικών. Όλοι αυτοί καλά κάνουν και πολιτεύονται έτσι όπως κάνουν. Στρατό και πελάτες μπορούν να αλιεύσουν από αλλού - και όλα αυτά έχουν αποτύχει σε εμάς γιατί (προσπαθούμε να) έχουμε κριτική σκέψη.

Ξανθιώτης είπε...

Square, αυτό που προτείνεις για τη διαδοχή νομίζω ότι δεν γίνεται. Γι αυτό άλλωστε δεν το έχουμε δει πουθενά στον κόσμο. Μερικές φορές ο βοηθός έτυχε να γίνει κάποια στιγμή πρώτος, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν φέρνουν διάδοχο σαν βοηθό με την προφανή προοπτική να γίνει πρώτος. Δεν υπάρχει τέτοιου είδους "προετοιμασία".

Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κυρίως ότι οι προπονητές πρέπει αναγκαστικά να έχουν ισχυρή προσωπικότητα και να ξέρουν να επιβάλλονται. Να είναι εγωιστές και ισχυρογνώμονες. Δύσκολα μπορείς δύο τέτοια άτομα να τα έχεις μαζί. Αν ο βοηθός ξέρει ότι κάποια στιγμή θα γίνει πρώτος τότε θα κοιτάει τον εαυτό του ("μην τον βάλεις αυτόν, θα τον κάψεις", "βάλε τον άλλο να τον ψήσεις και να τον βρω έτοιμο" κλπ κλπ κλπ). Το πιο πιθανό είναι να γίνουν μαλλιά κουβάρια. Αλλά ακόμη και αν ο βοηθός πάντα υποχωρεί, ή δεν παίρνει καμιά απόφαση τότε τι τον πληρώνεις; Επιπλέον θα χάσει το κύρος του στα μάτια των παικτών, δηλαδή τον έκαψες πριν αρχίσει.

Σε κάθε ομάδα μόνο ένα άτομο πρέπει να κάνει κουμάντο. Ακόμη και ο τεχνικός διευθυντής είναι για να βοηθάει, το αφεντικό πρέπει να είναι μόνο ο προπονητής.

Όσο για το χρόνο που χρειάζεται ο προπονητής "να μάθει" τους παίκτες, νομίζω ότι είναι ψιλο-σαχλαμάρες. Αν είναι καλός προπονητής ένας μήνας του είναι αρκετός. Ο Μουρίνιο κέρδισε πρωτάθλημα με την Τσέλσι την πρώτη χρονιά, το ίδιο και με την Ίντερ. Στην Ελλάδα χρειάζονται χρόνο για να μάθουν το παρασκήνιο, όχι τους παίκτες...

squarelogic είπε...

pensierix,
ευχαριστώ για την διόρθωση.Πάνε τα λιγοστά Ιταλικά που έμαθα προ σχεδόν 20ετίας...έμειναν πίσω τα "ιδιαίτερα' με τις Ιταλίδες...

Ξανθιώτη,
πιθανότατα έχεις δίκιο.Είχα κατα νου τον ήπιο χαρακτήρα του Νιόπλια ώστε να φαίνεται ένα τέτοιο εγχείρημα εφικτό.

squarelogic είπε...

...και βέβαια όποτε χάνει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός υπάρχει δυνατότητα να κερδηθεί ο αγώνας στα χαρτιά!
Για να δούμε,θα είναι και τώρα τόσο ξεδιάντροποι?
Ποντάρετε παρακαλώ....

(εγώ ποντάρω στο οτι θα την κάνουν την ένσταση)

squarelogic είπε...

ο ΚΑΠ αναφέρει ότι στην ενδεκάδα ομάδων Β’ και Γ’ Εθνικής θα πρέπει να αγωνίζονται μέχρι 5 ποδοσφαιριστές μη έχοντες δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας.

Το πιο ωραίο είναι οτι οι κωλόγαυροι
μπορούν να πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά για ένα 2λεπτο που εκ παραδρομής ο Πανσεραικός είχε στο τεραίν 6 ξένους,ενώ οι ίδιοι παρατάχτηκαν με 6 ξένους!!!

Για να δούμε αν υπάρχει ίχνος τσίπας σ'αυτό το ξεφτιλισμένο σκυλολόι.

Γιοματάρης είπε...

Squarelogic δεν αναφέρομαι στον Νόμπλια, στον Ρότσα, τον Βαζέχα κλπ (εξαιρούνται μεγάλα ονόματα προπονητικής που ποτέ δε θα έρθουν στον ΠΑΟ) γιατί δε ξέρω ειλικρινά ποιός προπονητής θα αναλάμβανε ένα ρόλο αντίστοιχο του Ομπράντοβιτς (το πρότυπο προπονητή που θα έπρεπε να αναζητηθεί έστω και αν το παράδειγμα αφορά άλλο άθλημα).

Νίκο, κανένα πρόβλημα, έγινες κατανοητός (έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε πρόβλημα).

Πάμε όμως στο θέμα που αφορά την επικαιρότητα. Την επικείμενη ένσταση του Ολυμπιακού. Προσωπικά επιθυμώ να την κάνει και να κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά. Θεωρώ ότι το "κέρδος" του ΠΑΟ από αυτή την ιστορία θα είναι περισσότερο από έναν αποκλεισμό από το το κύπελλο. Η δε ξεφτίλα του ΟΣΦΠ πολύ μεγάλη. Ότι "λερώνει" δύσκολα ξεπλένει.

Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τα πρώτα ανέκδοτα.

"Ο Ολυμπιακός μετονομάζεται σε Ενστασιακό..." :-))

Ανώνυμος είπε...

o gayros exei ithos telika! hahahaha!!! den ekane enstasi

Ανώνυμος είπε...

Squarelog,

μόλις επέστρεψα Αθήνα και διάβασα την ανάρτησή σου.

Εξαιρετική προσέγγιση, καλύπτει με πληρότητα το θέμα. Εννοείται ότι συμφωνώ! Ο ΤενΚάτε με μπερδεύει πάντοτε, πολλές φορές με εκνευρίζει όταν κάνει τα τρελά του (όπως όταν άφησε τον ΣΑΛΠΙ έξω με την ΑΤΛΕΤΙΚΟ, όπου ψάχναμε το γκολ), αλλά δεν τον θεωρώ καθόλου άσχετο.

Υ.Γ. Το περίεργο είναι (ας κάνουμε και τη δέουσα πλάκα), ότι συμφωνεί μαζί σου και κάποιος που μόλις προχτές επιδοκίμαζε εδώ ένα παλικάρι, που υποστήριζε ότι ήταν έγκλημα η παραμονή του ΤενΚάτε στον πάγκο μας!

Είναι μάλλον πολυποίκιλες οι παρενέργειες του ζαχαροδιαβήτη. Προκαλούν όχι μόνο απότομες αλλαγές διάθεσης με ξαφνικά "αρπάγματα" αλλά και μεταπτώσεις απόψεων.

Ίσως και ... παρακρούσεις;

:-)))

non Simone είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση και "exactly to the point" όπως λένε στο μεγάλο νησί.
Το χειρότερο όμως είναι, οτι είναι αλήθεια και όσα γράφεις στις 2 τελευταίες παραγράφους της ανάρτησής σου... και όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα!
Αυτό είναι το πραγματικά λυπηρό, γιατί δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρο για την Ελλάδα. Η αυτοπεποίθηση είναι χαρακτηριστικό που σε πάει μπροστά! Η έπαρση όμως...;;

Ανώνυμος είπε...

Άλατις!

Η ομάδα του "Πρίγκηπα του Νερέτβα" αποκλείστηκε χαλαρά απ' τον πατωμένο στη Β' Εθνική Θρασύβουλο Φυλής!

Ώρα είναι τώρα να τραβήξει καμιά παραίτηση απ' το ΑΕΚάκι ο Πρίγκηψ και ν' αρχίσει το γνωστό επιτελείο ευρέσεως εργασίας να μας πρήζει για το πόσο μεγάλος προπονητής είναι, πόσο βαθύς γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και τα λοιπά μπαρμπούτσαλα...

Α, παρακαλώ! Από τον Βάτραχο προτιμάω τον αναμορφωτή του ουζεμπεκιστάνικου ποδόσφαιρου, το μάγο ΚαρπαΖίκο!

:-))

squarelogic είπε...

Σχετικά με το θέμα μας,ένδιαφέροντα συμπεράσματα βγάζει κανείς αν δει ποιοί έχουν στοχοποιήσει τον Τεν Κάτε...
Γκόντζος,Νικολογιάννης,Σαρέσκος,Κοντός
Μένιος κλπ.
Όλος ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Τζίγγερ δηλαδή!!!
Και τον υπερασπίζεται σθεναρά ο Καρπετόπουλος!Είπατε τίποτε?
Όπως αντιλαμβάνεστε ο καρκίνος παραμένει στην ομάδα και περιμένει τις κατάλληλες στιγμές για να εκδηλωθεί.
Απορώ πάντως με τους θερμόαιμους της Θ.13... Πως αφήνουν αυτούς τους τύπους να ληγαίνουν ανενόχλητοι στο γήπεδο?Πίσσα και πούπουλα τους χρειάζονται!

squarelogic είπε...

διόρθωση...."πηγαίνουν"...

Ανώνυμος είπε...

Squarelog,

χμμμμ ... δεν έχεις τελείως δίκιο, όταν λες ότι τον Ολλανδό τον έχει στοχοποιήσει "ολόκληρος ο μηχανισμός του Τζίγκερ".

Καταρχήν, επειδή τον παρακολουθώ στο ραδιόφωνο, ο Κοντός είναι σταθερά και επίμονα ΥΠΕΡ του Τεν Κάτε και μάλιστα με επιχειρήματα πάρα πολύ κοντινά (για να μην πω ολόιδια!) με τα δικά σου. Πραγματικά λοιπόν, προφανώς μη γνωρίζοντας πώς έχουν τα πράγματα, στο συγκεκριμένο τον αδικείς, ή έστω τον χρεώνεις με κάτι που δεν υποστηρίζει καθόλου.

Κατά δεύτερον, ο Τεν Κάτε έχει στοχοποιηθεί και από πάμπολλους άλλους δημοσιογράφους, που ΔΕΝ ανήκουν στο μηχανισμό του Τζίγκερ.

Η γιαννακοπουλική ΠΡΑΣΙΝΗ λ.χ. του έχει αφιερώσει ουκ ολίγα μειωτικά εξώφυλλα, θα έλεγα μάλιστα περισσότερα από τα αντίστοιχα του DERBY. Και σε κάμποσα άρθρα της του έχει επιτεθεί αγρίως.

Η ΕΞΕΔΡΑ, του ΔΟΛ, επίσης. Ο Νίκος Ασημακόπουλος, συνέχεια. Σε αυτόν ανήκουν μάλιστα όλα τα περί "αδούλευτης ομάδας".

Κ.α, κ.α, κ.α. Μια σύντομη έρευνα των τελευταίων μηνών έστω, θα σου το δείξει με σαφήνεια.

Επομένως, δεν είναι μόνο από το μηχανισμό του Τζίγκερ στοχοποιημένος ο Ολλανδός. Είναι ΚΑΙ από αυτόν, αλλά όχι μόνο από αυτόν.

Κάτι επίσης, που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Οι προτροπές για "πίσσα και πούπουλα" νομίζω ότι πρέπει να αποφεύγονται, διότι, όπως έχει φανεί, ορισμένοι ανεγκέφαλοι δεν αντιλαμβάνονται τη ρητορική φύση της φράσης αλλά τις παίρνουν τοις μετρητοίς. Ειδικά μάλιστα όταν δεν λέγονται, οι προτροπές αυτές, με πλήρη γνώση των πραγμάτων (βλ. το λάθος σου που σού επισήμανα σχετικά με τον Κοντό).

squarelogic είπε...

δεκτό Τζόνυ,μπορεί και να μπέρδεψα κάποιο απ τα πολά 'άρθρα" αποδίδοντας το,λανθασμένα στον Κοντό.
Φυσικά και δεν είναι στοχοποιημένος ΜΟΝΟ απ τον μηχανισμό του Τζίγγερ.Χελάκης,Ασημακόπουλος κλπ σφυρίζουν στον ίδιο σκοπό αλλά εμένα μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση οι "δικοί μας",και ειδικά όταν η ομάδα προηγείται!!!
Και τέλος,ναι η φράση "πίσσα και πούπουλα' γράφτηκε με την έννοια του ξεφωνίσματος,της δημόσιας διαπόμπευσης κατά το πνεύμα των "τσακαλιών του Ουέστ" στα Λούκυ Λουκ.
-)))

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog,

είναι πάντως εντυπωσιακό - όσο και θλιβερό - το γεγονός, ότι ενώ είμαστε σταθερά πρώτοι (και σίγουρα παίζουμε καλύτερη μπάλα από όλους), ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ παναθηναϊκές εφημερίδες, το DERBY και η ΠΡΑΣΙΝΗ, τα χώνουν στον προπονητή (και στη διοίκηση ουκ ολίγες φορές και οι δυό, συχνά μάλιστα η ΠΡΑΣΙΝΗ με πιο έντονο και προσβλητικό τρόπο)!

Τουλάχιστον πρόπερσι, όταν ήμασταν πρώτοι επί ΠΕΣΕΪΡΟ, τα έχωνε στον προπονητή (και στη διοίκηση) μόνο η μια. Τώρα, και οι δυο!

Φοβεροί είμαστε γμτ!

:-((

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Η χτεσινή ανακοίνωση του Φορέα:

«Από την αρχή της χρονιάς σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρωταρχικός στόχος όλων μέσα στον Παναθηναϊκό, σε κόσμο, διοίκηση, παίχτες (ακόμα και αν μερικοί από αυτούς δεν το πιστεύουν) θα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα και μετά όλα τα άλλα. Ένα πρωτάθλημα που το έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο ο κόσμος του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά και που το περιμένει όσο τίποτα άλλο.

Είναι ακόμα σίγουρο ότι πολλοί δήθεν Παναθηναϊκοί απεύχονται να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αφού αυτό θα σημάνει την επιτυχία της παρούσας διοίκησης και αποτυχία της προηγουμένης. Γι αυτό κάνουν πόλεμο στην ομάδα με τα γραφόμενά τους.

Ας ανοίξει ο κόσμος τα μάτια του και ας κρίνει το σωστό και το λάθος. Είναι ακόμα σίγουρο ότι η κριτική που έχει δεχθεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιας ομάδας που παραμένει πρώτη από την αρχή του πρωταθλήματος είναι αδικαιολόγητη. Εμείς προπονητές ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε, παρά κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Λάθη μπορεί να γίνονται, ελλείψεις μπορεί να υπάρχουν αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα μετράει.

Ας μην βιάζονται οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών και των εφημερίδων να κρίνουν τον προπονητή μας. Τη στιγμή που πρέπει θα κριθεί όπως πρέπει. Μέχρι τότε ας κάνουν απλά τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Εμείς θα είμαστε μέχρι το τέλος, δίπλα στην ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο οι παίχτες, οι παράγοντες και όλη η διοίκηση της ομάδας. Μην επηρεάζεστε από κανέναν, συγκεντρωθείτε στους στόχους σας και πιστέψτε τους.

Θα είμαστε κοντά σας...».
___

ΩΧ, ΩΧ, ΩΧ! Σαν να κόλλησε ... Τουρτουρίτιδα ο Φορέας και θα τ' ακούσει από κάτι ακραιφνείς παναθηναϊκούς τύπου Αείμνηστος και Σία!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σου φίλε.Είναι το πρώτο που διαβάζω στο μπλογκ σου,μα σίγουρα όχι το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω απ΄όλα, χτες η ομάδα μας έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει μια ισοπεδωτική για τον αντίπαλό της νίκη, που σ' εμάς θα έδινε μεγάλη χαρά και στους απέναντι θα έστελνε το κατάλληλο μήνυμα.

Όσο δεν καταφέρνει να πετύχει τέτοια νίκη, η ομάδα μας θα παραμένει απλά υποψήφια για τον τίτλο, ενώ κανονικά, με την ποιότητα που έχει φέτος, θα έπρεπε να έχει τον τίτλο στο τσεπάκι της.

Δεν υπάρχει καμιά ορθολογική εξήγηση για τη χτεσινή εμφάνιση μετά τα 2 γκολ. Ούτε τ' ότι ο Κατσουράνης ήταν φάντασμα - αλήθεια, μήπως την έχει δει σκόρερ και βαριέται να μαρκάρει; -, ούτε τ' ότι κατά συνέπεια δεν είχαμε αμυντική λειτουργία στο κέντρο (με την ευκαιρία να ξανασημειώσω: όποτε λείπει ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, το κέντρο μας είναι της πλάκας!). Αλίμονο αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει άμεσες ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις σε τέτοιου είδους προβληματάκια.

:-((

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Τεν Κάτε; Γιατί θέλεις να μας τρελλάνεις; Αρχιδάτη 11άδα κατεβάζεις στην αρχή, με το Νίνη όπως πρέπει κέντρο και δεξιά να μοιράζει σέντρες και ασσίστ και τον Σισσέ να τα καρφώνει. Προηγούμαστε νωρίς με 2-0 και οι άλλοι παίζουνε με 10 παίχτες. Ε γιατί ρε πούστη μου μετά τα γαμάς όλα και μου βάζεις Νίνη τέρμα αριστερά και βάζεις τον Καραγκούνη να κάνει παιχνίδι; Νίνης τέρμα αριστερά, Σάλπι τέρμα δεξιά, Κατσουράνης-Σιμάο-Καραγκούνης να βαριούνται την ζωή τους και η ομάδα να μην μπορεί επί 90-12=78 λεπτά περίπου να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΣΑ!!!! Αν είναι δυνατόν!

squarelogic είπε...

Είναι αλήθεια οτι ο ορεξάτος Νίνης πλήρωσε με εξορισμό στη θέση του μέσα αριστερά την αναρχική τάση του Καραγκούνη.Αντί ο 10Κ να ζητήσει απ τον Καραγκούνη να κρατά τη θέση του ή να τον αντικαταστήσει,εξόρισε τον Σωτήρη σε μια θέση που τον αφοπλίζει.
Μοιραία σταμάτησαν και οι κάθετες μπαλιές στον Σισέ κι άρχισε κι αυτός να χάνει το κέφι του.
Μερικές σημειώσεις ακόμα:
-'οποιος δεν κατάλαβε χτες πόσο απαραίτητος είναι ο "αόρατος" Σίλβα ας ασχοληθεί με το πλέξιμο!
-αναρωτιέμαι πόσο βαθιά φτάνει η αρρώστια σάυτήν την ομάδα.Να προηγείται 2-0 στο 10,να παίζει με αντίπαλο που έχει 1 παίκτη λιγότερο και για 60 λεπτά μέσα στο γήπεδο να έχεις την εντύπωση οτι συμβαίνει το ανάποδο,πρέπει νάναι παγκόσμια πρωτοτυπία!Η περιγραφή του προβλήματος από Δάρλα κλπ δε μου λέει τίποτε.Ο εφησυχασμός έρχεται κάθε φορά!Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει!
-ο Κατσουράνης ας αναρωτηθεί ποιά θάταν η στάση του κόσμου απέναντί του αν δεν είχε πετύχει τόσα γκολ
και μετά ας αποφασίσειοτι η δουελιά του ποδοσφαιριστή περιλαμβάνει και τρεξίματα!

Αλλος ανωνυμος είπε...

@ Ανωνυμε
Δευ Νοε 02, 09:24:00 μμ

καλο το copy-paste αλλα να λεμε απο που το πηραμε...

Ανώνυμος είπε...

Ποια ήταν τα χειρότερα φετινά παιχνίδια των πρασίνων; Την τρίτη αγωνιστική στη Θράκη με τον Πανθρακικό (νίκη με 0-1), την έβδομη αγωνιστική στην Καβάλα (ισοπαλία 2-2) και την ένατη αγωνιστική με τον Πανιώνιο (νίκη με 2-1).
Αναζητείστε ένα κοινό σημείο στις παραπάνω αναμετρήσεις και θα διαπιστώσετε ότι με Καβάλα και Πανιώνιο δεν αγωνίζεται ο Ζιλμπέρτο, ενώ με τον Πανθρακικό ακολούθησε καταπονημένος από το υπερατλαντικό ταξίδι την αποστολή και χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά!

Και στα τρία αυτά παιχνίδια, ο αντίπαλος έχει περισσότερα κλεψίματα από τον Παναθηναϊκό! 19 ο Πανιώνιος έναντι 14 του Παναθηναϊκού, 19 ο Πανθρακικός έναντι 13 του Παναθηναϊκού και 20 η Νέα Καβάλα έναντι 16 του Παναθηναϊκού…

Από περιέργεια γυρίστε έναν χρόνο πίσω και θα ανακαλύψετε ότι:
ο Ζιλμπέρτο αντικαθίσταται στο ημίχρονο του αγώνα του αγώνα Παναθηναϊκός-Ηρακλής και το ως τότε 1-0 γίνεται 2-2 στην επανάληψη,

ο Ζιλμπέρτο αντικαθίσταται στο 64’ του αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης και το ως τότε 1-0 γίνεται 1-1 τελικό αποτέλεσμα, ενώ

ο Ζιλμπέρτο δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Εργοτέλης, όπου οι πράσινοι ηττήθηκαν με σκορ 2-3!

Κάποια πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα, αλλά η συνδρομή της γλώσσας των αριθμών βοηθάει. Γιατί η στατιστική μπορεί να αποδείξει τα πάντα, ακόμη και την αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ Squarelogic και Ανώνυμε των 3:03!

Πραγματικά όποιος δεν έχει ακόμα καταλάβει πόσο πολύτιμος είναι ο ΖΙΛΜΠΕΡΟ, πρέπει να παρατήσει τη μπάλα και ν' ασχοληθεί με το πλέξιμο.

Από πέρσι το λέγαμε αυτό κάποιοι προσθέτοντας, ότι μόνο στον Παναθηναϊκό έχουμε το ταλέντο να εξευτελίζουμε τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ...

... την ίδια στιγμή που οι απέναντι - με τη συμπαράσταση των γνωστών δήθεν παναθηναϊκών - κόντευαν να βγάλουν νέο Μαραντόνα τον άμπαλο Ντιόγκο.

Ανώνυμος είπε...

Derbynews:

ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ θα περάσει κι αυτό; Μέρες του 2003 αναβιώνουν με την προσπάθεια ενός ολόλκηρου κυκλώματος να θάψει τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του ΟΣΦΠ το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι.

Το κατηγορητήριο προβλέπει τιμωρία του Καραϊσκάκη. Θα σταθούν στο ύψος τους οι αρμόδιοι;


Κώστας Γκόντζος, Game Over:

Έχει μπει τόσο στο πετσί μας η εσωστρέφεια και η αίσθηση ότι ο εχθρός είναι εντός, που σε μια προφανή αιτία για να απαντήσουν όλοι σαν ένας άνθρωπος, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε. Και μιλάω φυσικά, γι' αυτή την ιστορία με τις μαϊμούδες και τα συναφή παραμυθάκια, με τα οποία ένα ολόκληρο σύστημα από ... λιμάνι μεριά, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για το φετινό Παναθηναϊκό.

Προφανώς για όλους τους Παναθηναϊκούς υπήρχαν πιο σημαντικά πράγματα χθες και προχθες. Να ανακαλύψουμε, για παράδειγμα, αν ο Νίνης που έγινε αλλαγή ήταν άρρωστος ή όχι. Να βρούμε ποιούς δημοσιογράφους εννοούσε το πανό των συνδέσμων. Να αναρωτηθούμε γιατί είπε όσα είπε ο καπετάνιος. Και την ίδια ώρα οι άλλοι να αλωνίζουν.

Και για να μην σας πω, αυτό που κανένας ακόμα δεν έχει προσέξει. Ότι ο ΟΣΦΠ επισήμως δεν έχει μπει ακόμα στο χορό. Προς το παρόν ... περιφερειακά γίνεται το ταβαντούρι. Από τους ... γύρω-γύρω και τους ... κατά Πειραιά μεριά. Κι αν σε αυτούς δείχνουμε τόσο αναίσθητοι και ανέτοιμοι σαν σύστημα, να δω τι θα γίνει όταν κρίνει ο ίδιος ο ΟΣΦΠ ότι πρέπει να μπει και αυτός στην ιστορία.

Γιατί μην έχετε αυταπάτες. Μπορεί εμείς να νομίζουμε ότι το έχουμε πάρει ήδη το πρωτάθλημα, οπότε να έχουμε το χρόνο και τη διάθεση να ξεκαθαρίσουμε και τα ... υπόλοιπα. Να ξεκαθαρίσουμε δηλαδή τους λογαριασμούς μας.

Οδυνηρή είναι αυτή η αυταπάτη. Όποιος νομίζει ότι ξεμπερδέψαμε για φέτος με τον ΟΣΦΠ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, είναι πικρά γελασμένος.

Αίμα θα χρειαστεί να φτύσουμε, για να επιβεβαιώσουμε αυτό που φαίνεται ήδη σαν πιθανό, αλλά ακόμα δεν το κρατάμε στο χέρι μας, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κι ας μην προσανατολίζεται όλο το σύστημα αποκλειστικά και μόνο, με το τι θα γίνει στο μεταξύ μας ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Από εκεί που δεν το περιμένουμε μπορεί να έρθει η ... μπαταριά. Κι εμείς ακόμα να αναζητάμε τον εχθρό εντός και να αναλώνουμε όλη την ενέργεια και τις δυνάμεις μας στο πώς να τον εξοντώσουμε.

squarelogic είπε...

Άντε,το είδαμε κι αυτό!Να συμφωνήσω εγώ με τον Γκόντζο!
Κι όμως,στο απόσπασμα που παρατίθεται ανωτέρω έχει δίκιο.Να μη σας πω οτι συμφωνώ ακόμα περισσότερο με τον Κατσουράνη που χρίζει τον γαύρο πρώτο φαβορί,δεδομένου οτι έχει περάσει από έδρες πολύ δυσκολότερες από μας...Και εκκρεμεί και η μεταγραφική του Ιανουαρίου όπου πιστεύω οτι ο Κόκκαλης με το φρέσκο χρήμα θα κινηθεί για να καλύψει την θερινή του αδράνεια.
Ας έχουσιν γνώσιν οι φύλακες κι ας μην βαυκαλίζονται οτι έχουν δέσει την Κούπα.

Γιοματάρης είπε...

Πω γίνεται να έχουν περάσει Μπάγεβιτς και τώρα Κούπερ από τον Άρη και εμείς να μη μπορούμε να σταυρώσουμε ένα προπονητή της προκοπής?

Τον Κούπερ πολύ τον ζήλεψα μάγκες.

Μακάρι να ερχόταν στην Πανάθα το καλοκαίρι.

Με τον Σαλπιγγίδη τι γίνεται? Δεν πιστεύω να χαθεί ο παίκτης γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους μαλάκες. Στον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟ τσιγγούνευονται να του δώσουν ότι ζητάει οι ξεφτίλες?

Ανώνυμος είπε...

Λέμενς:"Ο Κόκκαλης καμία φορά μοιάζει με δικτάτορα"!

Επιμέλεια: Γιώργος Χριστοφόρου
Δημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2009 09:55


Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Έρβιν Λέμενς παραχώρησε μια Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Η συνέντευξη στην οποία μίλησε για όσα έζησε στην χώρα μας. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "δικτάτορα" τον Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ αποκάλυψε πως ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" τότε, Τροντ Σόλιντ, δεχόταν απειλητικά μηνήματα από φίλους του Παναθηναϊκού στο σπίτι του!

Τα όσα είπε ο 34χρονος πορτιέρο, που βγάζει το ψωμί του στην Μπέβερεν, στο βελγικό site nieuwsblad.be είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν αίσθηση, αφού δεν μάσησε τα λόγια του σε κανένα σημείο και μίλησε ανοικτά για όλα.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Λέμενς που όσο προχωράει γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έρβιν Λέμενς:

"Όταν έφτασα στην Αθήνα έξι σωματοφύλακες με περίμεναν και μπήκαμε σε ένα πολύ σικ αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. Τότε συνειδητοποίησα πως θα ζούμε μια μοναδική εμπειρία"!.

Τι κλαμπ είναι ο Ολυμπιακός;

"Όταν πήρα μεταγραφή στην ομάδα το 2005 η ομάδα είχε χάσει το πρωτάθλημα μετά από επτά συνεχείς τίτλους. Κάτι το οποίο ο πρόεδρος δεν μπορούσε να το χωνέψει με τίποτα! Συχνά μας ασκούσε πίεση, μάλιστα όταν βλέπαμε καμία φορά καμία εικοσαριά σωματοφύλακες στην προπόνηση, ξέραμε ότι ο πρόεδρος θα ερχόταν.

Ο κ. Κόκκαλης είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ελλάδα. Όταν ο πρόεδρος ερχόταν να μας μιλήσει όλοι καθόμασταν "σούζα". Οι νέοι παίχτες γνώριζαν τι συνέβαινε και δεν τους φαινόταν παράξενο. Μόνο όταν καθόταν ο πρόεδρος καθόμασταν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Κόκκαλης είναι λίγο δικτάτορας!"

Του άρεσε να ασκεί πίεση;

"Όταν καταλάβεις πόσα χρήματα έβαζε στην ομάδα για παίκτες και εγκαταστάσεις, είναι λογικό να περιμένει κάτι για αντάλλαγμα. Στον Ολυμπιακό μετράει ένα πράγμα, η νίκη".

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού τι έχεις να πεις;

"Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι τρελοί. Στα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια εξαφανίζονταν αμέσως. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με κόκκινες φανέλες, χωρίς φιλοξενούμενους. Αυτό γινόταν για αποφευχθούν τα επεισόδια. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος έβρισκες οπαδούς του".

"Ο Σόλιντ δεχόταν απειλητικά μηνύματα"!

Ανώνυμος είπε...

Έζησες ποτέ κάτι τρομακτικό στην Ελλάδα;

"Σε ένα ματς εναντίον του ΠΑΟΚ και δέκα λεπτά πριν λήξει η αναμέτρηση οι οπαδοί των αντιπάλων ξήλωσαν κομμάτια από τσιμέντο και τα πετούσαν στο γήπεδο σαν φρίσμπι! Αν σε πετύχαινε ένα από αυτά, σίγουρα θα έπεφτες νεκρός. Υπήρχαν και στιγμές που απειλούσαν τον προπονητή μας Τροντ Σόλιντ".

Ορίστε; (ρώτησε με απορία ο δημοσιογράφος)

"Ναι, ξέρω πως ο Σόλιντ είχε λάβει απειλητικά γράμματα στο σπίτι του από φίλους του Παναθηναϊκού, που πήγαιναν εκεί όταν εκείνος έλειπε!"

Εσύ όμως ήσουν ασφαλής γιατί δεν έπαιζες, έτσι δεν είναι;

"Δεν είχα λεπτό συμμετοχής στην ομάδα. Ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας που λέγεται Νικοπολίδης είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, λες και τον είχε σημαδέψει ο Θεός. Εγώ περίμενα πότε θα τραυματιστεί ή θα πάρει κόκκινη κάρτα. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί είναι ήσυχος και σταθερός. Είναι πολύ δύσκολο να τον ανταγωνιστείς".

Ο Πάρντο είναι τώρα στην ομάδα, πως τον βλέπεις;

"Πρέπει να έχει υπομονή. Ο Νικοπολίδης είναι 38 ετών και δεν θα παίζει για πάντα. Είναι δύσκολο να είσαι αναπληρωματικός στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει πρωτάθλημα αναπληρωματικών. Το μόνο που υπάρχει είναι φιλικά ματς στα οποία παίζουν οι αναπληρωματικοί, όμως είναι πολύ χαμηλού επιπέδου".

Έχεις ευχάριστες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό;

"Είχα καλές σχέσεις με τον Ριβάλντο. Ναι αυτόν που είχε παίξει σε Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Πηγαίναμε κάθε μέρα μαζί για προπόνηση, γιατί μιλούσα Ισπανικά και μπορούσα να μιλήσω μαζί του. Μιλάμε ακόμα μέσω του Skype (είδος επικοινωνίας μέσω διαδικτύου). Τώρα παίζει στο Ουζμπεκιστάν, όμως πλέον δεν μιλάμε για μπάλα".

Πώς τελείωσε η καριέρα σου στην Ελλάδα;

"Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά. Όταν δεν σε χρειάζονται πια, ξαφνικά διαβάζεις στον Τύπο διάφορες περίεργες ιστορίες για εσένα. Στην Αθήνα μόνο υπάρχουν επτά αθλητικές εφημερίδες. Συχνά αρκετές από αυτές ήταν καθοδηγούμενες από τον πρόεδρο. Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι μια τρελή υπόθεση. Γράφονται καθημερινά ψέματα.

Για εμένα έλεγαν πως έβγαινα σε ντισκοτέκ, όμως ποτέ μου δεν συμπεριφέρθηκα έτσι. Τελικά κέρδισα πάλι τον σεβασμό μόλις έφυγα".

Τι θα πρέπει να προσέξει η Σταντάρ;

"Οι Νικοπολίδης και Στολτίδης είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν ξέρω άλλους παίκτες, αλλά η δύναμη του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει. Είναι πολύ επικίνδυνοι και θα είναι αρκετά δύσκολο για την Σταντάρ το ματς".

Ανώνυμος είπε...

Τρομερά ΜΙΚΡΗ ομάδα αυτή η ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ ρε παιδιά. Ούτε ο ... Ταλαιπωριακός να ήταν.

Την ίδια μλκία μικρής ομάδας που έκανε στην Αθήνα, την έκανε και χτες: άπαξ και προηγήθηκε, τραβήχτηκε όλη πίσω κι άρχισε να καθυστερεί και να χαλάει το παιχνίδι στέλνοντας τη μπάλα στις κερκίδες! Γι' αυτό και κινδύνεψε να ισοφαριστεί από τους ανάπηρους!

Ενδιαφέρον πάντως έχει το δημοσιογραφικό σερβίρισμα της χτεσινής ήττας της Γαβριέλας. Η ΕΞΕΔΡΑ π.χ. την εξαφάνισε κι έβαλε για πρωτοσέλιδο τα της ΑΕΚ. Κι οι άλλες προβάλλουν το ότι ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ φόρεσε, λέει, τη φανέλα της Γαβριέλας (κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή φανέλας μεταξύ παικτών, που έγινε στο τέλος του ματς!).

Όπως το λέει για τις εφημερίδες μας ο ταλαίπωρος ΛΕΜΕΝΣ στο κομμάτι που διάβασα εδώ πάνω:

"αρκετές από αυτές ήταν καθοδηγούμενες από τον πρόεδρο. Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι μια τρελή υπόθεση. Γράφονται καθημερινά ψέματα."

---

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Γιοματάρης: "Πω γίνεται να έχουν περάσει Μπάγεβιτς και τώρα Κούπερ από τον Άρη και εμείς να μη μπορούμε να σταυρώσουμε ένα προπονητή της προκοπής?"

ΤΤ: Έλα ντε! Δεν ξέρω για τον Κούπερ, αλλά για το ότι δεν πέρασε και από εμάς ο Ντουσάν σκέφτομαι ότι ίσως είμαστε και λίγο τυχεροί μέσα στη γκαντεμιά μας!

:-))

Γιοματάρης είπε...

Κατσούρ. Μακρά η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟ εδώ και χρόνια.

Δεν καταλαβαίνω τι έχει πάθει ο Γκοτζίλας και τα βάζει μαζί του. Ή μάλλον φαντάζομαι. Δεν του άρεσε που μίλησε για παράγκα, άρα διοικητική ανικανότητα να την πολεμήσει (το πρώην αφεντικό του).

Ακουσα με μια μαζοχιστική διάθεση τη χθεσινή εκπομπή όπου με λίγα λόγια μας είπε ότι ο Κατσουράνης αν δεν είχε βάλει 8 γκολ όλοι θα αναρρωτιόμαστε αν ξέρει μπάλα και ότι θα ήταν καλύτερα στη θέση του ο Ίβανσιτς κλπ κλπ. Νοσταλγοί....

Τραγικός......δίκαιος ο μισθός του.

Ρε παιδιά αλήθεια σας αρέσει ο Σίλβα? Ο άνθρωπος περπατάει, δε μαρκάρει, κάνει λάθη κλπ κλπ......

Προσωπικά δε μου αρέσει και ο Σισέ. Άλλο ακριβοπληρωμένο παλτό. Δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης. Για να βάλει γκο πρέπει η μπάλα να είναι στρωμένη σε κενή εστία. Στο ένας εναντίον ενός (χθες του δώθηκε η ευκαρία) είναι ανύπαρκτος. Σουτάρει από όπου του καπνίσει με τραγικά στατιστικά και άλλα πολλά.

Τι πάθανε σήμερα οι εφημερίδες με το Λέτο? Με εξαίρεση τη μπαλιά στο γκολ όλο ατομιστίες ήταν.

Μακάρι να παίρναμε Κούπερ και Γιοβάνοβιτς. :-(

Κλείστε Σάλπι ΧΘΕΣ. Αργήσατε.

pensierix είπε...

Ανοίξτε τη ντουλάπα να βάλουμε μέσα τα παλτά Ζιλμπέρτο, Σισέ και τον υπερεκτιμημένο από τα πρωτοσέλιδα Λέτο! Μόνο ο πρώην "τελειωμένος" Νίνης μένει ακόμα για να μπορούμε να κλειδώσουμε τη ντουλάπα με τα παλτά πετώντας και το κλειδί. Να ησυχάσουμε μια και καλή, βρε αδερφέ! Ε ρε υπερπαίχτης των πρωτοσέλιδων και των 5 γκολ ανά πρωτάθλημα που μας χρειάζεται...Ντιόγκο, κύριοι, και ξερό ψωμί...Μη σας πω Λιονέλ Φετφατζίδης καλύτερα...Για Σισέδες και Ζιλμπέρτους θα μιλάμε τώρα;

Γιοματάρης είπε...

Χαχα γέλασα (γαργαλήθηκα).

Καλύτεροι παίκτες μας χρειάζονται (και προπονητής αλλά το λέω ψιθυριστά μη σε πληγώσω).

Τι σχέση έχει ο Ντιόγκο?

Γιατί πρέπει πάντα να μπαίνω σε σύγκριση με το θρήνο?

pensierix είπε...

Σ'ευχαριστώ που με σκέφτεσαι και με παρακολουθείς τόσο πολύ, διαφορετικά δεν θα ήξερες τι με πληγώνει...
;)))))

ΥΓ
Καλύτερος για την...Πανάθα (μήπως και για "τον";) ο νυν ομοσπονδιακός της εθνικής Γεωργίας, ονόματι Κετσπάγια. Γιατί να μπλέκουμε με τον πρώην ονόματι Κούπερ;

:pppppppp

Γιοματάρης είπε...

Πιπέρι στο στόμα.

Τι σχέση έχει ο Κούπερ με τον Κετσπάγια?

Μην κάνουμε αυτή την ανούσια κουβέντα.

Εγώ είπα ότι ζήλεψα πολύ τον Κούπερ. Το καλοκαίρι ο Τεν Κάτε δόξα το θεό σταματάει την προπονητική. Ποιός θα σου έρθει? Ο Νόμπλιας? Δεν προτιμείς τον Κούπερ?

Είπα επίσης ότι δε μου αρέσουν οι Σίλβα, Σισέ.

Κακό είναι? Εσένα σου αρέσουν? Και αν ναι γιατί?

Ο ένας περπατάει και ο άλλος για να βάλει γκολ θέλει τη μπάλα στρωμένη και τον τερματοφύλακα νεκρό.

Ο Λέτο ξέρει ΠΟΛΥ μπάλα αλλά είναι ατομίσταρος και κωλοχαρακτήρας από ότι φαίνεται. Αν δεν αλλάξει αυτό δε θα παίξει μπάλα παρά μόνο με τον Ρότσα. Και φυσικά προτιμώ Γιοβάνοβιτς δεν το συζητάμε. Απλά είναι πιο νέος ο Λέτο.

Όλοι ντετέκτιβ μου γίνατε εδώ μέσα.

Ώρα να το ξεπεράσετε γιατί στο χωριό μου κάπως αλλιώς το λένε αυτό. ;-)

pensierix είπε...

Από όσο ξέρω, ο Λέτο δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα και υποψιάζομαι ότι ο εκνευρισμός του πέρσι ήταν κυρίως προϊόν της κλίκας Τζορτζεβιτς που ακόμα και με πατερίτσες τη θέση αριστερά την είχε εξασφαλισμένη. Φέτος και παγκίτης έχει υπάρξει, και αλλάγη έγινε και προς το τέλος μπήκε και τα έδωσε όλα όπως προχτές...Ο Ρότσα μιλάει με τα καλύτερα λόγια, τώρα αν στο μέλλον αποδειχθεί ταραχοποιό στοιχείο, δεν το ξέρουμε. Ακόμα και στο στυλ παιχνιδιού του είναι πιο ώριμος, υπερβάλλει ώρες ώρες με τις ντρίπλες αλλά δεν έχει καμία σχέση με πέρσι...Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο ουσιαστικός...

Σόρρυ, μπορεί όλα να είναι θέμα γούστου αλλά το να θεωρείς παλτά το Σισέ και το Ζιλμπέρτο ξεπερνάει τα όρια της κριτικής...Κι εγώ προτιμώ Τόρες και Μασκεράνο αλλά όχι κι έτσι...Και καλά, τον Ζιλμπέρτο τον έχουμε δει (κατ'εμέ "νοικοκυρεύει" το κέντρο του ΠΑΟ και δίνει ηρεμία στην ομάδα, μια ματιά στα παιχνίδια που απουσίαζε είναι αρκετή) αλλά το Σισέ πότε πρόλαβες να τον κατατάξεις στην κατηγορία του παλτού; Μήπως βιάζεσαι; Ας περιμένουμε λιγάκι, ούτε εξάμηνο δεν έχει κλείσει στην ομάδα...

Σε επίπεδο ονόματος, ο Κούπερ είναι μια χαρά...Τα τελευταία χρόνια όμως το βιογραφικό του δεν έχει να επιδείξει τίποτε απολύτως όποτε δεν καταλαβαίνω γιατί τον "ονειρεύεσαι". Δεν λέω ότι δεν θα πετύχαινε στον ΠΑΟ(όλα υποθετικά είναι), άλλωστε το ελληνικό πρωτάθλημα το πήρε ακόμα κι ο Σουμ (για να μη μιλήσουμε για Ματζουράκη και ΣΙΑ). Απλά δεν κατάλαβα τι πρόσφατα δείγματα γραφής έχεις από τον Κούπερ για να τον ονειρεύεσαι στον πάγκο της ομάδας...

Ανώνυμος είπε...

Έκλαψαν μανούλες χτες το βράδυ!

Απολαυστικό να του ακυρώνεται γκολ στο 80' και να ισοφαρίζεται στο 92' ο μόνιμος βιαστής όλων των ηθικών και τυπικών κανόνων του αθλήματος!

Πολύ φοβάμαι ότι σήμερα θα γίνει ΣΦΑΓΗ στη Λιβαδιά. Πολύ σωστά ο ΤενΚάτε μίλησε στους παίκτες μας για την πασίγνωστη σχέση Λεβαδιακού-Λολίτας.

Αν πάντως κερδίσουμε, δεν αποκλείεται τις παραμονές του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη η Γαβριέλα να ισχυριστεί ότι έχει πληγεί μαζικά από τη γρίπη των χοίρων ώστε ν' αναβληθεί το ματς.

Πάμε γερά σήμερα να καθαρίσουμε ...

... έστω και με τα "παλτά" μας, Λέτο, Σισέ και Ζιλμπέρτο!

---

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

@ Γιοματάρη,
σήμερα θα δούμε αν τα "παλτά" μας είναι και ... αδιάβροχα. Πάντως, άπαξ και ξενυχτάς για ν' ακούσεις Γκόντζο, αφέονταί σε όλες οι αμαρτίες!

:-))

Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται. Αυτό το

"αν ο Κατσουράνης δεν είχε βάλει 8 γκολ όλοι θα αναρρωτιόμαστε αν ξέρει μπάλα", που λες ότι είπε ο Γκοτζίλας,

το είχε πει πρώτος εδωπέρα, και πολύ πιο ωραία, ο Squarelogic την περασμένη Δευτέρα:

"-ο Κατσουράνης ας αναρωτηθεί ποιά θάταν η στάση του κόσμου απέναντί του αν δεν είχε πετύχει τόσα γκολ
και μετά ας αποφασίσειοτι η δουελιά του ποδοσφαιριστή περιλαμβάνει και τρεξίματα!".

Κλεφτάκος ο Γκοτζίλας δηλαδή!

:-ppp

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει σήμερα να γίνουν κάποιες αναφορές σε πρόσωπα.
Αρχή με τον απόλυτο επαγγελματία και φανταστικά πειθαρχημένο ποιοτικό ποδοσφαιριστή Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στη Λιβαδειά έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι σε τούτη τη σεζόν. Είναι πάντα… εύκαιρος για όλους, άρα η καλύτερη σπόντα για να πάρει τη μπάλα από όποιον συμπαίκτη του έχει δυσκολίες, διαθέτει προσωπικότητα και το κυριότερο, ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας για ό,τι του ζητήσει.

Κάνει ατέλειωτο χαμαλίκι μέσα στο γήπεδο, θυσιάζει την προσωπική του προβολή, τα ακούει από πάνω από τους… αμέτρητους Φέργκιουσον και δεν βγάζει κιχ. Ξέρει να διαχειρίζεται την υποδομή και τις δυνάμεις του και ιδού το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.
Το περασμένο καλοκαίρι τέλειωσε τις υποχρεώσεις του ταυτόχρονα με τον Μουν, στον τελικό του Κονφεντερέισονς Καπ, έχοντας πίσω του δεκαπλάσιο αριθμό αγώνων, από τον κατά δέκα χρόνια μικρότερο σε ηλικία τότε συμπαίκτη του. Απαίτησε 15 μέρες άδεια, την πήρε και τη διαχειρίστηκε με τέτοιον τρόπο, που επέστρεψε απόλυτα έτοιμος για προετοιμασία και αγώνες. Ο Μουν ακόμα προσπαθεί να συνέλθει… Όσο για τη μπαλιά στον Σισέ, μίλησαν… ποιότητα με ποιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τα κατά Γιοματάρη "παλτά" αποδείχτηκαν ... αδιάβροχα πήραν παραμάσχαλα και τα Σουβλάκια.

Ο Ζιλμπέρτο απέδειξε σε όλους - πλην των κακόπιστων κολλημένων - αυτό που φυσικά δεν χρειαζόταν ν' αποδείξει.

Ο Λέτο ... Στο Γκράτς μέσα σε μισό λεπτό, με την καθοδήγηση που έκανε στον Σπυρόπουλο και την πάσα πάρτο-βάλτο στον Κατσουράνη, απέδειξε πως είναι Αργεντίνος μπαλαδόρος και όχι, φυσικά, "ατομίσταρος" ...

... και χτες έγραψε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση σταθεροποιώντας (ελπίζω) την ανοδική του πορεία στο δρόμο προς το Τηγάνι.

Ο Σισέ, συνεπής με τη δήλωσή του ότι θ' αρχίσει να σκοράρει αρχές Νοέμβρη, συνεχίζει να βάζει γκολάρες, έστω κι αν χάνει καναδυό μέχρι να βρει πλεκτό - το σπουδαιότερο όμως είναι πως έχει βρει τα δεσίματά του με την ομάδα.

Τι να πει παραπάνω κανείς;


:-)))

Το μόνο λυπηρό είναι, ότι εφόσον ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ γκελάρει, θα αργήσουμε να ξαναδιαβάσουμε εδώ και να φωτιστούμε από τις εμβριθείς αναλύσεις-δηλητήριο του οπαδού της Σκόντα Ξάνθης.

Ω, τι κρίμα.

:-pppp

Ξανθιώτης είπε...

Τζόνι, εγώ δεν κάνω αναλύσεις, αυτό το αφήνω σε σένα. Εγώ δεν θέλω να φαίνομαι ηλίθιος κάνοντας αναλύσεις για θέματα που δεν ξέρω. (Αλήθεια, οι Γιαννακόπουλοι είναι ακόμη απομονωμένοι ή βγήκαν από την απομόνωση;)

Εγώ απλά θέλω να φύγει ο Τζίγγερ και οι Βαρδινογιάννηδες από τον ΠΑΟ. Και να πάρουν μαζί τους και τα τσιράκια τους, και τους πουλημένους δημοσιογράφους τους, και τους ηλίθιους και τα λαμόγια που τους λιβανίζουν τόσα χρόνια. Αυτό δεν αλλάζει είτε πρώτος είναι ο ΠΑΟ είτε τελευταίος. Δεν αλλάζει επειδή οι πληρωμένοι και τα λαμόγια δεν αλλάζουν, πάντα ηλίθιοι και ανίκανοι θα είναι.

Απλά πράγματα. Συμφωνείς;;;

Γιοματάρης είπε...

Πρέπει να απολογηθώ γιατί θεωρώ "παλτά" τους Σίλβα κα Σισέ και ατομίσταρο τον Λέτο?

Το σωστό θα ήταν να "προσκυνώ" οτιδήποτε φοράει την πράσινη φανέλα ακόμη και αν αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δική μου κοσμοθεωρία περί ποδοσφαίρου?

Πρέπει να έχω πτυχίο προπονητή της Premier League για να εκφέρω άποψη καθαρά "τεχνική"?

Τέλος, πρέπει να εισπράξω ειρωνεία για τις ιδέες μου, αποδεικνύοντας ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ΟΝΤΩΣ μόνο για "κολημένους"?

Για σκεφτείτε όλα αυτά όσοι θεωρείτε ότι είσαστε "ελεύθεροι" από δογματισμούς ή νιώθετε τουλάχιστον "ελεύθεροι".

Αλλιώς επιστροφή στο Μεσαίωνα.

Η "Θρησκεία" πάνω από όλα και στην πυρά όσοι εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Υ.Γ. Έκανα μία ερώτηση στον Pensierix, όχι για να του αλλάξω γνώμη αλλά για να δω γιατί θεωρεί καλούς παίκτες τους συγκεκριμένους. Έλαβα την απάντηση του η οποία είναι απόλυτα σεβαστή και δεν ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω. Αυτό μεταφράζεται από κάποιους εδώ μέσα ως αδυναμία? Πρέπει δηλαδή όταν γκελάρει ο ΟΣΦΠ και κερδίζει ο ΠΑΟ και για όσο καιρό φιγουράρουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας να βγαίνω και να λέω "ΖΗΤΩ Η ΠΑΝΑΘΑ", "ΚΑΤΩ Ο ΓΑΥΡΟΣ" μόνο και μόνο για να δηλώσω παναθηναικοφροσύνη στον Τουρτούρα? Αν σας ακούγεται λογικό αυτο πάω πάσο. Προσωπικά διαφοροποιούμαι. Αλλά νισάφι ρε παιδιά. Ζήτω ο πλουραρισμός ακόμη και στην ίδια ιδεολογία. Αλλιώς μιλάμε για ποδοσφαιρικό φασισμό.

Ανώνυμος είπε...

Οπαδέ της Σκ.-Ξ.,

εχέσθην για το τι θέλεις ή δεν θέλεις εσύ για τον Παναθηναϊκό.

Δε φτάνει που εμφανίζεσαι ΜΟΝΟ όταν η ομάδα μου κάνει γκέλες και ΠΑΝΤΑ για να πετάξεις δηλητήριο, ζητάς και κουβεντούλα μαζί μου;

Κάτσε καλά, που λέτε στο βοριά!

---

Γιοματάρη,

φυσικά και μπορείς να θεωρείς παλτά τον Σισέ, το Λέτο και τον Ζιλμπέρτο, και να μας το λες. Στις μέρες μας χρειάζεται το γέλιο.

Αλλά ρε συ, πλουραλισμός σημαίνει ότι μπορείς να πεις την άποψή σου κι ο άλλος να σε κοντράρει με επιχειρήματα. Γιατί λοιπόν βάζεις τα κλάμματα;

Λέγε λοιπόν ό,τι γουστάρεις. Αλλά θ' ακους και τον αντίλογο.

Μόνο που δεν σε πάει και η τύχη, ρε γαμμώτο. Ή δεν έχεις αίσθηση του timing.

Π.χ. λες ατομίσταρο το Λέτο την ώρα που αυτός κάνει μια εκπληκτική επίδειξη ομαδικής συνεργασίας με Σπυρόπουλο και δίνει πάσα πάρτο-βάλτο στον Κατσουράνη. Ή πάλι βγάζεις παλτό το Ζιλμπέρτο την ώρα που κάνει σειρά από καταπληκτικά παιχνίδια και που πλέον ΟΛΟΙ (εκτός από εσένα) έχουν καταλάβει τι παθαίνει η ομάδα όταν αυτός λείπει. Για τον Σισέ πάλι, το αφήνω.

Τι να γίνει; Θα γκελάρουμε κάποια στιγμή, μη χάνεις τη υπομονή σου.

:-ppp

Γιοματάρης είπε...

Αυτό το διάλογο θέλεις?

Λυπάμαι δε θα σου κάνω το χατήρι.

Από πότε βαφτίζουμε την ειρωνεία επιχείρημα?

Είναι προσφιλής σου τακτική εξάλου - από ότι έχω καταλάβει - να προσβάλεις όποιον διαφωνεί μαζί σου.

Ο σκοπός είναι προφανής.

Επίσης δε θα σου κάνω το χατήρι. ;-)

Καλό απόγευμα να έχεις.

Γιοματάρης είπε...

Και μια και ανάφερες την.....υπομονή.

Δεν κάνουμε και τίποτα άλλο τόσα χρόνια.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί που λέει και ο πρόεδρας. ;-)