Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

Αχ Νίοτη,που λεγες πως αλλος θα γενόμουν...

Μια και η αφορμή δημιουργίας αυτού του μπλόγκ(Δημ.Παπαδόπουλος) εξέλιπε χωρίς κανείς να εκδηλώσει δυσαρέσκεια θα ήταν σκόπιμο να στοχαστεί κανείς αφενός τον δρόμο που διήνυσε αυτό το φόρουμ και οι απόψεις μας,αφετέρου πόσες ανατροπές έχει το ποδόσφαιρο και η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.
Ο Δημητράκης δεν λείπει από κανέναν,μάλλον γιατί έτσι κι αλλιώς "έλειπε" τα τελευταία 4 χρόνια από τους αγωνιστικούς χωρους ενώ φρόντιζε να "διακρίνεται" στα αποδυτήρια.
Και αν αληθεύουν οι φήμες ότι θ'αναζητήσει κι αυτός την Ιθάκη του στο λιμάνι,μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε και μια Γαυροκατάσταση,για να τον βοηθήσουμε?Αν ποντάρει πάντως στην παρέα του Ντάρκο και του Ντιόγο ας κρατήσει μια πισινή,γιατί τον πρώτο δεν τον βλέπω να συνεχίζει στο ίδιο επίπεδο,και ο δεύτερος δυσκολα θα είναι ευχαριστημένος μένοντας για 2η χρονιά στον Πειραιά.
Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα,πως το είχε πει ο (πράσινων αισθημάτων)Καραμανλής στου Μπαιρακτάρη?"Νταβατζήδες"?Πως εξηγείται τότε οτι με κρατικά χρήματα σπάει ο Εθνικός Νταβατζής την κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων,την τελευταία ίσως ελπίδα να ανέβει το συνολικό επίπεδο του ελλην.ποδοσφαίρου με την ενίσχυση των ασθενέστερων στα πρότυπα πχ.του ΝΒΑ?Μην ξεχνάμε οτι με αυτό το όραμα ο εκ των πρωτεργατών της Σούπερ Ληγκ και ρομαντικά σκεπτόμενος Τζίγγερ συνηγόρησε πριν 3 χρόνια στην παραμονή του συστήματος Γκαγκάτση στην ΕΠΟ ώστε να συμετέχει στο εγχείρημα και ο Ολυμπιακός.Στην πορεία αυτό του κόστισε (μεταξύ άλλων) 2 πρωταθλήματα
και τώρα η χαιδεμένη ομάδα του αστείου αυτού κράτους τορπιλίζει τη συμφωνία,βασιζόμενη σε λεφτά που άθελά μας όλοι πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ,και η διάθεση των οποίων δεν υπόκειται σε καμία λογική επιχειρηματικού ανταγωνισμού.Πως κατέληξε τόσο γρήγορα να προσκυνά εκεί που έφτυνε?

ΥΓ.Για το σημερινό ματς θα πω μόνο οτι πρέπει να είναι απ τις σπάνιες φορές στα ποδοσφαιρικά χρονικά που ενας προπονητής έχοντας στον πάγκο παίκτες σαν το Νίνη,Κλέιτον,Ρουκάβινα,Καραγκούνη και ενώ η αμυντική ραχοκοκαλιά του αντιπάλου σταδιακά αποδεκατίζεται,ουσιαστικά δεν ρισκάρει για να πάρει το παιχνίδι,αλλά κάνει τις συγκεκριμένες αλλαγές στα συγκεκριμένα χρονικά σημεία.Κατά τ'αλλα η περσινή ουσιαστκά ομάδα(συν τον Γκάμπριελ) αυτό που μπορούσε να κάνει το έκανε...Δεν έχω παράπονο απ τους περισσότερους παίκτες.

47 σχόλια:

Πανάθας είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Επιτέλους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στον Τεν Κάτε για την κακή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟ, για τις απώλειες βαθμών, για τη φυγή του Ντοι, για τη σιωπή στα μεταγραφικά θέματα (βλέπε σέντερ μπακ), για τη μη συμμετοχή στις μεταγραφές (πρά μόνο προτάσεις του στυλ "θέλω ένα σέντερ φορ περιοχής" - πάρε τον μπετατζή Σόουζα να έχεις), για τη μη δημιουργία ενός βασικού κορμού ενώ το καλοκαίρι ευαγγελιζόταν το αντίθετο καυτηριάζοντας το rotation του Τεσέιρο, για τις συνεχόμενες λάθος επιλογές ενδεκάδας (πχ θυμίζω το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, όπου και είχε εκτός ενδεκάδας τον Μάτος) και άλλα πολλά αξιομνημόνευτα και σοβαρά για τη φήμη που τον περιβάλλει και που με κάθε τρόπο οι ιθύνοντες της ομάδας κοίταξαν να διαφημίσουν και να προβάλλουν.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση βλέπω σύντομα Ντούσαν στον ΠΑΟ.

------------------

Παρόλου που είμαι μεγάλο παιδί, δεν μου άρεσε η δηλωση Σαλπιγγίδη μετά τις αποδοκιμασίες του κόσμου του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπο του: "όλοι ξέρουν ποιά ομάδα υποστηρίζω αλλά είμαι επαγγελματίας" (φαντάζομαι να το δηλώνει αυτό ο Αβραάμ πχ). Αν παίκτες είναι στον ΠΑΟ και η σχέση τους είναι καθαρά επαγγελματική, χωρίς συναίσθημα, μπορώ να καταλάβω τουλάχιστον μία αιτία που ο ΠΑΟ δεν πάει καλά (δεν τα "βάζω" με τον παίκτη - που είναι πολυτιμότατος - αλλά με τη νοοτροπία).

----------------

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ΑΔΕΛΦΙΑ (εξάλλου πολλοί από εσάς έχετε δηλώσει ότι μπορείτε να κάνετε υπομονή μερικά ακόμα χρόνια).

:-)

Filippos είπε...

Προτιμώ φίλε Πανάθα έναν παίχτη να παίζει μπάλα για την ομάδα και ας είναι οπαδός άλλης(Σάλπι) παρά κάποιον αλήτη να πουλάει οπαδιλικι(Εκι,Τουρκοκύπριος).
Χθές η ομάδα κατέβηκε να μην χάσει προτιμώντας προφανώς να ρίξει το βάρος στο παιχνίδι της Τετάρτης,όπου παίζεται όλη η Ευρωπαική χρονιά.Το προτάθλημα εξάλλου έχει πολύ δρομο ακόμα και μέχρι στιγμής η ομάδα έχει παίξει σε 3 δύσκολες έδρες,ενώ ο βασικός μας αντίπαλος έχει δώσει 4 εντός έδρας ματς(τα 3 εκ των οποίων με πολύ ασθενέστερες ομάδες).
Ήμαρτον με τον Μπάγεβιτς...Στηρίχτε τον 10Κ και στο τέλος της χρονιάς κάνουμε σούμα.(αν έρθει πάντως ο βατραχος,δεν βλεπω το ΟΑΚΑ να μαζεύει πάνω απο 5000 φιλάθλους)

squarelogic είπε...

ΣΗΜ.
Ο τίτλος του ποστ αναφέρεται κατά σειρά σε Παπαδόπουλο,Καραμανλή,Τεν Κάτε....

squarelogic είπε...

Old Boy,Πανάθα

ελλείψει Τουρτούρα-Παππά δε γεμίζουμε ταξί πια μου φαίνεται...
Μήπως να τους... προκαλέσουμε λιγάκι?
Φαίνεται οτι ο Τζίγερ ήταν για τα στατιστικά του μπλογκ οτι τα κορίτσια της 3ης σελίδας για τη Sun!

Old Boy είπε...

Κάπως έτσι. Ίσως η φυγή του Παπαδόπουλου να σημαίνει ότι πρέπει να το κλείσουμε το μπλογκ ;)
Από την άλλη αν ξαναφάμε τέσσερα από το γαύρο ή αν ξαναφάμε πέντε από τη Βέρντερ θα γίνει πάλι ρεκόρ χτυπημάτων εδώ.

pensierix είπε...

Θα έχει πολύ πλάκα να δούμε τη φανέλα του γαύρου με το "δημήτρης" στη πλάτη. Θ'αποκτήσει και προσωπικότητα το παιδί, ηγετικές ικανότητες και τα πριμ θα τα διαθέτει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τρομερό εργαλείο, καταπληκτικός ρολίστας, το γρανάζι που έλειπε κτλ. Τέτοια θα διαβάζουμε σε λίγο καιρό...

Άσχετο, αλλά αυτή η μόδα με τα μικρά ονόματα στις φανέλες, πολύ αρχοντοχωριάτικη ρε παιδί μου...! Μου 'γινε και ο Παπασταθόπουλος, Sokratis. Έλεος...

Pappas10 είπε...

Ρε σεις... λόγο μετακόμισης και παντόφλας από τον έρωτα δεν προλαβαίνω να μπω...

...μαζί σας ξανά σε λίγες ημέρες με περισσότερη ύλη...

Δεν είμαι Τζιγγεριακός... Βαρδινογιαννικός είμαι :ρ :ρ.

Αλήθεια... κατάλαβε κανείς που έγινε το φάουλ στον Χαλκιά στην φάση στης οποίας την εξέλιξη σκόραρε ο... Βύντρα;

Σήμερα έχω ΠΑΝΑΘΑ από τις 19:00 μέχρι τις 23:30. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Άντε μπας και ξελαμπικάρω λίγο...

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Για εμένα η φετινή χρονιά είναι πάλι "χρονιά χτισίματος" και γι' αυτό θα στηρίξω Τεν-Κάτε και λοιπούς.

Πανάθας είπε...

Μην κάνετε καμιά μαλακία και το "κλείσετε" το μαγαζί. Αυτό δεν είναι blog, είναι γραφείο ψυχοθεραπείας. Εδώ είμαστε και θα σας στηρίξουμε (μέχρι να σας γκερμίσουμε). Εδώ στηρίζουμε τόσα χρόνια Τζίγγερ (ε Μιχάλη?) δεν θα στηρίξουμε τα "δικά μας τα παιδιά"?

Ότι μου έλειψαν οι Μιχάλης (βρε καλώς τον) και ο Τουρτούρας θα το ομολογήσω. Αν δεν έχω μία κοντρίτσα δεν μπορώ ρε γαμώτο. Δεν θέλω την θάλασσα γιαούρτι. :-))

Που΄ναι οι παλιές καλές μέρες που με βρίζανε όλοι? Χάλασε ο κόσμος.

Υ.Γ. Και εσείς όμως ποστάρετε και κανένα θεματάκι πιο σύγχρονο.

Pappas10 είπε...

Τζίγγερ δεν στήριξα ποτέ μου... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στηρίζω ανέκαθεν. :) :) :)

Άντε να δούμε σήμερα. Έχω άγχος λέμε.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Το μαγαζί δεν κλείνει γιατί δεν λέει...

Filippos είπε...

Ρε παιδιά,δεν σχολίασε κανείς τη πιό σημαντική δήλωση της χρονιάς.Η Βέρντερ θέλει τον Τζιόλη!!!(εκτός κι αν είναι καμιά κακόγουστη φάρσα του Σααφ)

Old Boy είπε...

Εντάξει, ο Σάαφ είναι ο νούμερο ένα ψυχάκιας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δεν με εκπλήσσει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΟ - Βέντερ 2-2

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας! Το πάλεψαν το ματς. Όλοι παίξανε όσο μπορούσαν, μπράβο τους!
Πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα.

Βέβαια, τελικά είδαμε αυτό που λέμε από την 1η Σεπτεμβρίου: αυτή η ομάδα χαντακώθηκε από τη διοίκηση που το καλοκαίρι απέτυχε παταγωδώς να την ενισχύσει, ειδικά στην άμυνα. Δυστυχώς η ανικανότητα της διοίκησης συνοδεύτηκε από μεγάλα λόγια και "διαρροές" για τρελά ποσά (πχ. 4 εκ. για Μελίσση!!! ... ποιόν;;;) που κάποιους από μας μας έφεραν σε σημείο αγανάκτησης. Δυστυχώς σε αυτό δικαιωνόμαστε, αλλά αυτό δεν είναι και τίποτα σπουδαίο μια που πολλοί τα λέγανε από πέρσι. Σε όλους ήταν γνωστό ότι χρειαζόμαστε παίκτες στην άμυνα.

Επιπλέον, όταν χτίζεις ομάδα, ξεκινάς από την άμυνα. Αυτό το ξέρει και ο πιο άσχετος. Η φετινή χρονιά χάθηκε. Τουλάχιστον να κάνουν 2-3 σοβαρές μεταγραφές τον Ιανουάριο, για να έχουν χρόνο να δέσουν και του χρόνου να έχουμε ομάδα. Εγώ μόνο αυτό περιμένω φέτος...

Πανάθας είπε...

Παιδιά αν δεν φύγει αυτός ο άνθρωπος, ο ΠΑΟ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.

Α-ΨΥ-ΧΟ-ΛΟ-ΓΗ-ΤΟΣ.

Όλα τα γκολ τα έχουμε δεχτεί από το κέντρο της άμυνας. Βύντρα και Σιαρέγκι είναι Άμποτ και Κοστέλο. Ας έβαζε Γκούμα - Μελίσση. Αριστερό μπακ ο Ίβανσιτς? Εκτός 11άδας ο Μάτος? Εντός ο περιπατητής Ζιλμπέρτο?

Μετά το 2-1 έπρεπε να μπουν Γκούμας και Μάτος να δέσει το κέντρο και η άμυνα. Αντ'αυτού έβαλε δύο επιθετικούς.

?????????????????

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Νύχτα θα φύγει (αν φύγει μέρα θα απογοητευτώ).

Υ.Γ. Η προσπάθεια "ωραιοποίησης" μιας ισοπαλίας αποκλεισμού από τους Κωνσταντίνου - Καρούλια είναι εμετική και υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Πανάθας είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, νομίζω ότι για τον προπονητή καλύτερα να μη λέμε και πολλά. Είναι νωρίς, είναι ξένος, δεν διάλεξε τους παίκτες του, δεν ξέρουμε τι συνθήκες αντιμετωπίζει. Αλλά και απόλυτο δίκιο να έχεις, πάλι είναι ο εύκολος στόχος, ας μην επικεντρωνόμαστε εκεί.

Τουλάχιστον αυτός ήταν βοηθός στην Τσέλσι, δεν ήταν ψαράς στην Ισπανία. Μακάρι η διοίκηση να κάνει πολλές τέτοιες κινήσεις. Επώνυμους που έχουν δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και να είναι σε λογική ηλικία. Κάποιες κινήσεις δεν θα βγουν, φυσιολογικό είναι αυτό.

Άλλο αυτό, και άλλο να παίρνεις τον Μελίσση του ΠΑΟΚ σε θέση που πονάς. Εκεί τι περιμένεις; Ξαφνικά να γίνει παικταράς στα 26 του χρόνια; Δεν γίνονται αυτά.

Πανάθας είπε...

Συμφωνείς δηλαδή με τις επιλογές του?

Πόσα ματς πρέπει να χάσεις από τους Βύντρα - Σιαρέγκι?

Γιατί δεν έπαιξε ο Μάτος?

Γιατί μετά το 2-1 δεν ενίσχυσε το κέντρο και την άμυνα του για να κρατήσει το σκορ (8 λεπτά έμεναν).

Γιατί έπαιξε αριστερό μπακ ο ίβανσιτς?

Και άλλα πολλά..........

Σημειοωέον "είσαι" τέταρτος (στους τέσσερις) στην Ευρώπη και 2ος (ελλείψει τρίτου) στην Ελλάδα.

Και από ότι φαίνεται ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, δεν λέω ότι έχεις άδικο στην ανάλυσή σου. Αν αποφάσιζα εγώ, στο 2-1 θα έβαζα και τρίτο κεντρικό αμυντικό όπως κάνει ο Ρεχάγκελ.

Πες όμως ότι έβαζε εκεί τον ... Μελίσση, και ο Μελίσσης έκανε πατάτα πέναλτι (όπως ας πούμε ο γΑβραάμ με τους Ελβετούς). Τότε θα τον κράζαμε ακόμη χειρότερα, ότι φοβήθηκε το παιχνίδι, δεν εμπιστεύεται τους παίκτες του κλπ.

Από την άλλη, ίσως ακόμη να μην του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει στην προπόνηση ένα σύστημα 5-4-1 γιατί επικεντρώνεται σε άλλα συστήματα. Μερικές φορές είναι χειρότερο να λες στους παίκτες σου να παίξουν με ένα τρόπο που δεν δοκίμασες ποτέ, έστω και για 10 λεπτά. Άλλωστε υποτίθεται ότι τον έφεραν για να παίζει η ομάδα επιθετικά...

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη όλο το ποδόσφαιρο είναι βασισμένο σε μία λογική:

Α-ΠΟ-ΤΕ-ΛΕ-ΣΜΑ

Αν ένας προπονητής που έχει γυρίσει την Ευρώπη (ως 2ος προπονητής) δεν το έχει καταλάβει αυτό, τότε τι να πω. Τσάμπα χάνουμε τον καιρό μας και κάποιοι άλλοι τα λεφτά τους. Ο Μουρίνιο (και μετά ο Γκαντ) και ο Ράικαρντ στις Τσέλση και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα (αναφέρω δύο από τις ομάδες στις οποίες τέλεσε βοηθός προπονητή) εκδιώχθηκαν γιατί δεν πέτυχαν στην Ευρώπη. Κοινώς δεν έφεραν αποτελέσματα. Τι του είπανε ακριβώς ότι ισχύει στην Ελλάδα?
Πάρε την ομάδα και κάντην μπάχαλο? Εμείς θα σε στηρίξουμε βάζοντας του δικούς μας δημοσιογράφους καθώς και έμμισθους βετεράνους ποδοσφαιριστές να σε στηρίξουν? Οι μαλάκες οι φίλαθλοι θα χάψουν την παραμύθα ότι κάτι μεγάλο γεννιέται.

Τι ασυλία είναι αυτή δεν την καταλαβαίνω?

Δεν μπορώ να "πηδάω" καθημερινά τον Βύντρα για τις μαλακίες που κάνει και για τις αντίστοιχες του Τεν Κάτε να λέω ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ.

Και κάτι άλλο που αφορά την ποδσφαιρική κριτική του σημερινού αγώνα.

Ο Τζόρβας (πέρα από το αμυντικό δίδυμο) έχει (συν)ευθύνη και στα δύο γκολ καθώς οι φάσεις των δύο γκολ έλαβαν χώρα στην μικρή του περιοχή και όφειλε (ακριβώς επειδή ήξερε) να τις "καθαρίσει" και όχι να τις "αφήσει" στο έλεος των ανίκανων κεντρικών του αμυντικών. Εκεί και το ματς θα κέρδιζε μόνος του και στις καρδιές μας θα έμενε για την αγωνιστική του παρουσία και όχι για το τατού του.

Τελευταίο και κλείνω. Τρέμω στην σκέψη (με βάση όσα έχω δει έως τώρα) στο τι παίχτες θα προτείνει τον Δεκέμβρη και το επόμενο καλοκαίρι.

Α-ΠΟ-ΤΕ-ΛΕ-ΣΜΑ-ΤΑ (και όχι δηλώσεις του στυλ: "έβαλα τον Σιμάο παρά τα λάθη του γιατί με ενδιαφέρει ο νέος αυτός παίκτης να μάθει" .....στου Κασίδη το κεφάλι.

ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν πιστεύω ότι με αυτό το υλικό η ομάδα μπορεί να τα πάει καλύτερα. Όποιος και να είναι ο προπονητής.

Από κει και πέρα, και ο Φέργκιουσον έκανε 6 χρόνια να κερδίσει κάτι με τη Μάντσεστερ. Τώρα είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής όλων των εποχών. Ειδικά ο προπονητής νομίζω ότι χρειάζεται χρόνο για να φανεί.

Αν πάλι έχεις στο μυαλό σου προπονητή χωρίς κολλήματα... άστο. Και ο Μουρίνιο έχει κολλήματα, και ο Ότο, και ο Ντούσαν και όλοι τους. Μάλιστα όσο πιο πετυχημένοι, τόσο περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

καλα παναθα αγορι μου εισαι τελειως αμπαλος και εμπαθης..τοσα χρονια βαρδινογιαννισμου σου εχουν κανει τεραστιο κακο και να πας να το κοιταξεις...σορρυ για τους χαρακτηρισμους αλλα αυτα που γραφεις ειναι για τον...μπεο(τον αχιλλεα)...

δες λιγο που ησουν ολα αυτα τα χρονια που ετρωγες τις πενταρες και δεν μπορουσες να αλλαξεις 2 πασες..και μετα μιλα για σημερα που καναμε (και κυριως ο ολλανδος) την βερντερ να μοιαζει με την κλουζ.γιατι σχεδον ολη η βασικη ομαδα ηταν και περυσι...
αντε την ειδατε ολοι μετα χριστον προφητες..
ναι να εβαζε τον γκουμα να τρωγαμε γκολ και να βγαινατε ολοι μετα

''μα καλα ειναι δυνατον να βαζει 5 αμυντικους απο το 70..η βερντερ ξερει να ανοιγει αμυνες καλυτερα απο καθε αλλη ομαδα..αυτο ειναι το επιθετικο ποδοσφαιρο πρωτοβουλιας που ελεγε το καλοκαιρι?
φυγε εμεις θελουμε μπαγεβιτς..''

ρε ουστ..

υ.γ. φυσικα στοιχεια οπως κατοχη μπαλας αυτοματισμους πασσινγκ γκειμ κινηση στον κενο χωρο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ πρεσινγκ ελαχιστες γιομες ανατροπη σκορ απο 0-1 σε 2-1 νοοτροπια νικητη ποδοσφαιρο πρωτοβουλιας και οχι ταμπουρι δεν τα αναφερουμε καν..
μονο γκρινια...
τελικα μαλλον ο τζιγκερ αξιζε σε μερικους...

κατσε να σκεφτεις λιγο και μετα γραφε τα κατεβατα σου..

φιλικα (οσο φιλικα μπορεις να το εκλαβεις τελοσπαντων)

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο Βύντρα και οι παίκτες δεν μου φταίνε και αυτοί σε τίποτα. Παίζουν όσο μπορούν. Αν ο Βύντρα ήταν παικταράς θα τον είχαν πουλήσει. Παικταράδες υπάρχουν ένα σωρό στην αγορά, χρειάζονται όμως λεφτά και όχι λόγια.

Εμένα αυτό που με πειράζει είναι το δούλεμα! Αν μου φέρνεις παίκτη 27 χρονών επιπέδου Β' Εθνικής που ποτέ δεν έπαιξε σπουδαία, και μου λες ότι είναι παικταράς και κόστισε 4 εκατομμύρια, αν μου λες ότι είσαι ο Αμπράμοβιτς αλλά αγοράζεις ελεύθερους από τα αζήτητα, ότι θα κάνεις τον ΠΑΟ ομαδάρα αλλά δεν καλύπτεις ούτε τις πιο βασικές ανάγκες ... ε, τότε με δουλεύεις και θα κλοτσήσω!

Πανάθας είπε...

Κάποιος τυχάρπαστος έγραψε (ανάμεσα στις άλλες μαλακίες): "...ελάχιστες γιόμες".

ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (αν δεν θυμάται το παιχνίδι).

Ξανθιώτη με το χέρι στην καρδιά αντέχεις 6 χρόνια (Εγώ ούτε 6 μήνες δεν αντέχω) να δεις αποτελέσματα? Συγκρίνεις τον Φέργκι με τον Τεντά? Ο Φέργκιουσον ήρθε στην Μάντσεστερ μετά από μια πετυχημένη θητεία στην μικρή τότε Αμπερντήν. Είχε δώσει έργο ο άνθρωπος κάνοντας ομαδάρα μια ομάδα με μηδαμινό μπάτζετ και μπαίνοντας στο μάτι των Σέλτικ - Ρέιντζερς με κατάκτηση πρωταθλημάτων και Ουέφα. Ο "βοηθός" τι έργο έχει δείξει πέρα από όσα επιμελώς μας έχουν παρουσιάσει (δικό του έργο η Μπατσελόνα, η Τσέλση και οι Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν - λες και δεν είχαν προπονητές αυτές οι ομάδες)? Ε? Τον Άγιαξ είχε αναλάβει και είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του CL από την Σλάβια και μετά είχε απολυθεί ως αποτυχημένος πριν από τη γιορτή του χασισού στην Ολλανδία (κάτι σαν τη δική μας 28η Οκτωβρίου). ΗΜΑΡΤΟΝ με τον προπονηταρά.

Αγόρασαν έναν βοηθό γιατί ήταν φτηνός. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Ο Κωστάκης μας την έφερε.

Υ.Γ.1 Βρίστε, αρχίζω και ζεσταίνομαι.

Υ.Γ.2 Μερικοί "μικραίνεται" τον ΠαναθηναΪκό. Όσοι είσαστε ικανοποιημένοι με ήττες και ισοπαλίες αποκλεισμού και "τρώτε" το παραμύθι της προοπτικής από ελεγχόμενα έντυπα και μισθωμένους βετεράνους ποδοσφαιριστές είσαστε άξιοι της μοίρας σας. Οι υπόλοιποι τι σας φταίμε, μου λέτε?

shogun είπε...

Ενα λίγο εκτός θέματος σχόλιο (αλλά εύστοχο ελπίζω). Μια ισραηλινή εταιρία έχει φτιάξει ενα εκπληκτικο service για football scouting. Με τα στοιχεία που υπάρχουν εκει μέσα, ο 2 ετών γιος μου μπορεί να φέρει τουλάχιστον 10 φορές καλύτερα αποτελέσματα απο τους υπάρχοντες scouters της ομάδας. Ρίξτε μια ματιά στο http://www.imscouting.com/

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, σε τελική ανάλυση έχεις δίκιο. Άλλωστε αυτοί μόνοι τους είχαν πει ότι δεν θέλουν πίστωση χρόνου. Απλά με τον προπονητή φοβάμαι ότι θα του τα φορτώσουν όλα, θα τον διώξουν και μετά θα πάρουν άλλο έναν ίδιο και ξανά από την αρχή...

Πανάθας είπε...

shogun έτσι είναι δυστυχώς. Είναι γνωστό όμως ότι οι αγορές παικτών δεν γίνονται με βάση την αξία τους αλλά με βάση την τιμή τους. Ακόμα και φέτος που το χρήμα έρρεε ελέω πολυμετοχικότητας οι περισσότερες αγορές έγιναν με αυτή την λογική. Από τον σέντερ φορ Ferrari (Πατέρας said) καταλήξαμε στο Lada Σόουζα. Και από τον σέντερ μπακ Hummer (μαλάκας Πατέρας ξαναείπε) καταλήξαμε στο Scoda Μελίσση. Συμφωνώ με τον Ξανθιώτη που λέει ότι "οι παίκτες αυτό ξέρουν, αυτό παίζουν". Ναι αλλά ποιά είνα η θέση η δική μας? Το δεχόμαστε και λέμε και από πάνω "ευχαριστούμε που μας δουλεύετε?" Ε θα συνεχίσουν να το πράττουν. Δε βρίσκεις κάθε μέρα μαλάκες ξέρεις (ανάμεσα μας υπάρχουν πολλοί δυστυχώς).

Ξανθιώτη το θέμα δεν είναι αν έχω δίκιο. Οπαδός είμαι και εγώ και θέλω η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Αλλά να τον βρει στα αλήθεια και όχι να μας στρεβλώσουν την πραγματικότητα.

"Φοβερή ανάπτυξη" ο ΠΑΟ, απέναντι σε μια ομάδα που και ο Πανθρακικός θα της έκανε κάμποσες ευκαιρίες too. Σημειωτέον έχει την χειρότερη άμυνα της Bundesliga. Σιγά το κατόρθωμα λοιπόν.

Και καλά όλα αυτά.

Αλλά ο Ίβανσιτς ως αριστερό μπακ έχει καμιά ποδοσφαιρική λογική, πέρα από το ότι ο άνθρωπος πήρε μεγάλη δόση?

Pappas10 είπε...

Εγώ για να είμαι ειλικρινής... δεν ξέρω. Θεωρώ ότι ο Τεν Κάτε προσπαθεί να μάθει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ να παίζει μπάλα και να δημιουργεί παιχνίδι και όχι να αμύνεται και να βγαίνει στην κόντρα.

Επίσης πιστεύω ότι προσπαθεί να "φτιάξει" όλους τους παίκτες με καρότο (συμμετοχές) και μαστίγιο (πάγκο) και να τους περάσει την νοοτροπία ότι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή. Βασικά θέλει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - όπως και όλες οι μεγάλες ομάδες - να έχει 22 "ενδεκαδάτους" παίκτες και όχι 13 παίκτες κι αν έχουμε 3 τραυματίες...βοήθα Παναγιά.

Από την άλλη βέβαια το κοουτσάρισμα του δύσκολα το καταλαβαίνεις. Όχι τόσο εχθές που πήγε να "κλειδώσει" το ματς βάζοντας επιθετικούς και δεν του βγήκε, στην τελική αυτή είναι μία λογική... αυτό έκανε κι ο Μουρίνιο και έβαλε Αντριάνο και του βγήκε, αλλά ΚΥΡΙΩΣ στο ματς με την Ανόρθωση όπου ενώ έχανε έβαλε μέσα τον... Τζιώλη.

Παναθά διαφωνώ (αλλοίμονο) μαζί σου γιατί η Αλλαγή του Ίβασιτς και η εντολή να παίξει όλη την Αριστερή πλευρά, μάλλον του βγήκε αφού οι γερμανοί δεν έκαναν καμία φάση από εκεί.

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να αλλάξει ένα αμυντικό χαφ με τον Μάτος αλλά - πιστεύω - ότι θα ήταν λάθος να τραβήξει πίσω την ομάδα γιατί η Βέρντερ αν βρει χώρο μπορεί να σου κάνει πολλά.

Το 2ο γκολ ξεκινάει απ' τον Ζιλμπέρτο (που για εμένα ήταν από τους κορυφαίους μέχρι το 70 περίπου που τα έφτυσε γιατί κυριολεκτικά ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ την επιθετική δραστηριότητα της Βέρντερ στον Άξονα) ο οποίος δίνει χώρο και βγαίνει η πάσα στον αμαρκάριστο που βγάζει τη σέντρα στο κεφάλι του Γερμανού.

Σίγουρα φταίνε και οι Αμυντικοί μας εκεί που τον αφήσαν μόνο αλλά ένα μερίδιο ευθύνης δίνω και στον - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για να μην παρεξηγηθούμε - Τζόρβα γιατί μπορεί και να μπορούσε να "καθαρίσει" τη φάση με έξοδο. Άλλωστε στο ύψος της μικρής του περιοχής πήγε η μπάλα.

Συμφωνώ με τον ΠΑΝΑΘΑ (έμεινε κανένας φούρνος όρθιος;) ότι το ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πως και το αποτέλεσμα χρειάζεται μία σειρά ενεργειών πέρα από καλούς παίκτες.

Δεν ξέρω ρε παιδιά... "Ιδεολογικά" θέλω να δώσω στον Τεν Κάτε μία διετία τουλάχιστον και έχω την υπομονή να τον περιμένω. Κι εμένα με έχουν προβληματίσει η επιλογές του πάντως.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανωνυμος ειμαι και παλι..

φυσικα ο παναθας δεν γραφει τιποτα για το σχολιο μου (Γιατι προφανως δεν ξερει τι να απαντησει)...και εστιαζει μονο στο σημειο με τις γιομες (να ξες οτι στα στατιστικα και η σεντρα απο τα πλαγια..για γιομα μετριεται αλλα δεν ειναι το ιδιο..αμπαλε φιλε μου.)οσο για τα αλλα..εσυ να μαντεψω δεν ειδες ουτε στρωτο ποδοσφαιρο ουτε κατοχη(γυρω στο 60-40 ηταν)ουτε κινησεις των παικτων(απο εποχη κυραστα ειχαμε να δουμε)ουτε πρεσσινγκ μεχρι το 75-80 ουτε καθετες πασσες(κλειτον καρα γκαμπριελ) ουτε ενα βελτιωμενο βυντρα νιλσον και μαντζιο..δεχομαι οτι αυτοι οι 3 γενικα ειναι λιγοι σαν παικτες..αλλα η διαφορα τους με τις αλλες τραγικες τους χρονιες ειναι εμφανης και αυτο πιστωνεται στον ολλανδο.

μετα το συντομο προλογο προχωρω..

μαλιστα αγορασαν ενα ''βοηθο'' γιατι ηταν φτηνος...
2.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ το πιο ακριβο συμβολαιο εβερ στην ελλαδα..ε ναι τι λεμε τωρα..πανφτηνος οχι σαν τον βαλβερδε που δεν παιρνει ουτε τα μισα..και τον αποθεωνει ολη η ελλαδα..παλι το βρηκες τσακαλι...

ο φεργκιουσον ηρθε απο την αμπερντιν(!!) στην μαντσεστερ...και πηρε πρωταθλημα μετα απο 6!!! χρονια..(και χωρις παραγκα και επο στο κεφαλι του)..αμα θες ψαξε τα στατιστικα...αρα και εδω εισαι φυσικα λαθος..

ναι ο τεν κατε ηταν απλος βοηθος..γι'αυτο η μπαρτσα δεν σταυρωσε ουτε εναν τιτλο αφοτου εφυγε ο ροναλντινιο εξαφανιστικε ο ετο'ο το ιδιο και ο ντεκο εφυγε(ολοι ειχαν πει οτι η τελεια αξιοποιηση τους εγινε απο τον ολλανδο και οτι ο ραικαρντ ηταν κατι σαν ψυχολογος μεσα στην ομαδα που απλα κρατουσε τις ισορροπιες)...και η τσελσι πηγε τελικο τσου λου και διεκδικησε πρωταθλημα οταν στα μεσα της χρονιας δεν μπορουσε να σταυρωσει νικη..
αμα δεν βαριεσε ψαξε και σε φορουμ οπαδων της τσελσι και της μπαρτσα να δεις τι γραφουν..αλλα τι λεμε τωρα αυτοι ειναι αμπαλοι μονο ο παναθας ξερει..

ε..ναι οκ τον εδιωξαν απο τον αγιαξ..ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΑΜΠΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ..?
εμεινε μια ολοκληρη σεζον και παραιτηθηκε γιατι ο αγιαξ πουλουσε ολους τους παικτες και ο ιδιος δεν μπορουσε να φτιαξει ομαδα(ψαξε στο νετ)..
παει και αυτο..

λες δεν μπορεις να κανεις υπομονη εξι μηνες..
ΣΤΑ ΠΑΠΑ*ΙΑ ΜΑΣ εμεις μπορουμε..
εγω μεσα σε 4 μηνες εχω δει αρκετα στοιχεια(τα εγραψα παραπανω) που ελειπαν απο την ομαδα τοοοοοοσα χρονια..και επιτελους παιζουμε στο τσου λου και παιζουμε στα ισια οχι κλεφτοπολεμο...

μετα το αλλο ρε παιδια καταλαβαινετε για τι μιλαμε...
μια ομαδα που εξι χρονια ειχε τη λαιλαπα τζιγγερ και δεν μπορουσε να σταυρωσει τιτλο(ακομα και απο τη λαρισα χασαμε) και νικη στο τσου λου..θελετε μεσα σε 2 μηνες να γινει ο παλιος παναθηναικος..?
με δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια ετων με τοσα σαπακια στο ροστερ (φευγουν σιγα σιγα)με τοσσους αμπαλους προπονητες που δεν ηξεραν ουτε τα βασικα..και με τον αντωνιου για..φουτμπολ μανατζερ(ελεος!)δηλαδη σκεφτειτε λιγο πριν γραψετε...

μετα ο παναθας συνεχιζει..μια ομαδα που και ο πανθρακικος!! θα τις εκανε ευκαιριες...

και τεζα ολοι

ναι μια ομαδα που κοντεψε να παρει διπλο στο μιλανο που σφυροκοπησε την ανορθωση(ασχετα αν ο φαλακρος εχει το φαρδος του αιωνα φετος) και που στο τσου λου παιζει τελειως διαφορετικα απο οτι στην γερμανια (σφιχτα και προσεκτικα)...
α και το γεγονος οτι η καλυτερη επιθεση της γερμανιας..εκανε μολις 3 φασεις (Εκ των οποιων το ενα γκολ με χερι και το αλλο απο γκαφα των 2 σεντερ μπακ)δεν σου λεει τιποτα??
για να μην πω οτι γυρισαμε και το ματς απο 0-1 σε 2-1 σε αγωνα τσου λου..(δεν θυμαμαι ποτε εγινε τελευταια φορα αυτο)
τοσα ξερεις τοσα γραφεις..
πραγματικα αν εγραφες σε ενα ''κοινο'' μπλογκ θα ελεγα σιγουρα οτι εισαι γαυρος..αυτα ακριβως τα επιχειρηματα χρησιμοποιουν και αυτοι..

ο ιβανσιτς κρατησε πισω ολη την αριστερη πλευρα της βερντερ και τα αμυντικα χαφ της δεν μπορουσαν να πιεσουν γιατι θα αφηναν χωρους στα 3 δημιουργικα χαφ που ειχαμε εκεινη την ωρα μεσα..εκτος αν ηθελες να βαλει τον εξαιρετικο-χτες- νιλσον αριστερα τον βυντρα!! δεξια και να βαλει τον γκουμα μεσα..ναι να μην κανουμε αλλη φαση σε ολο τον αγωνα με πλαγιοκοπησεις του βυντρα με αναποδο ποδι του νιλσον και με τον τσουρουκα γκουμα με τις γιομες..αμα θες να κραξεις κραξε τον αντωνιου που αγορασε 4 δεξια μπακ και αφησ στα αριστερα μονο τον σπυροποπυλο..αλλα ειπαμε τοσα ξερεις...

και κατι τελευταιο..
σιγα εσυ ρε σκεπτομενε παναθηναικε που δεν τρως το παραμυθι..
μαλλον εσυ το τρως..γιατι αλλιως θα ειχες καταλαβει οτι ολες οι...''αντικειμενικες'' εχουν βαλθει να φανε και να μειωσουν τον τεν κατε τωρα που ειναι αρχη και μπορουν γιατι μετα..αστο θα πεσει γερη τσαπου..εκτος αν εισαι τοοοσο σκεπτομενος...που νομιζεις οτι οι αντικειμενικες δεν ειναι φυλλαδες του γαυρου αλλα δικες μας..(τι αλλο θα ακουσουμε)και θελουν το καλο μας..

ναι εμεις τον μικραινουμε που ειπαμε να δειξουμε υπομονη (πρωτοφανες γαι τα ελληνικα δεδομενα) για 1-2 χρονια προς εναν προπονητη με προυπερσια σε μπαρτσα τσελσι και που εχει ηδη αρχισει να δινει μερικα θετικα στοιχεια στην ομαδα και νοοτροπια νικητη..και δεν τον μικραινεις εσυ που θες να φυγει για να ερθει ο βατραχος (γιατι αυτος θα ερθει)και να αρχισουν οι μιζες,τα καψωνια,τα στημενα ματς,και ο γνωστος και μιζερος κλεφτοπολεμος του 11 πισω απο την μπαλα και οτι βγει στις αντεπιθεσεις...

υ.γ.θα το εκτιμουσα αν απαντουσες στο συνολο του ποστ με επιχειρηματα και αν δεν επικεντρωσεις σε 1-2 προτασεις..

Pappas10 είπε...

Ανώνυμε, κατ' αρχάς φτιάξε κάτι σε όνομα για να μπορούμε να πιστοποιούμε την συνέχεια των γραπτών σου.

Συμφωνώ στα περισότερα μαζί σου μιας και είμαι υποστηρικτής της άποψης που θέλει να δίνει στον προπονητή τουλάχιστον 2 σεζόν για να "δείξει" το έργο του.

Έχω όμως και κάποιες ενστάσεις τις οποίες παραθέτω επιγραμματικά.

1. Ο Τεν κάτε είπε πως δεν θέλει πίστωση χρόνου.

2. Την Αλλαγή Τζιώλη στο ματς με την Ανόρθωση την κατάλαβε κανένας; Γενικά έως τώρα στο κοουτσάρισμα έχει φανεί μάλλον ελειπής. Ακόμα και εχθές που η απόδωση ίσως και να τον δικαίωσε (αν και το κενό στο κέντρο ήταν εμφανές και πριν μπει το γκολ νομίζω)το αποτέλεσμα δεν τον δικαίοσε καθόλου.

3. Αν ΔΕΝ συμφωνούσε ή δεν επέλεξε του παίκτες των μεταγραφών, τότε γιατί συνυπέγραψε την απόκτηση τους; Αυτό δεν είναι δείγμα δημοσιοϋπαλλήλου;

4. Υπάρχει μία αντίφαση στην κρίση που κάνεις για τον Τεν Κάτε. Ως προπονητής ή έστω 2ος προπονητής της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα, διοικούσε παίκτες με εντελώς διαφορετικό επίπεδο ταλέντου και επαγγελματισμού από την αντίστοιχη αυτών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Επί της ουσίας δηλαδή, μάλλον στα "μείον" του είναι αυτό γιατί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν του δίνει Ροναλντίνιο, Κόουλ και Ντρογκμπά αλλά Κλέϋτον, Σαριέγκι και Σόουζα. Την ίδια στιγμή η θητεία του στον άγιαξ ήταν βραχύβια νομίζω αλλά δεν "γέννησε" και κανέναν παικταρά από την κατ' εξοχήν ομάδα - μήτρα ποδοσφαιριστών. Χώρια το ότι δεν ξέρω αν πήρε κανέναν τίτλο με τον Άγιαξ. Κάτι κύπελλα "Γιόχαν Κρόιφ" νομίζω κατέκτησε μόνο. Και μιλάμε για ένα Ολλανδικό πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικότητας μιας και πέρα από την Αιντχόφεν, τον Άγιαξ και την Φέγενορτ δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα.

Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω. Πίστευα πολύ στον Τεν Κάτε στην αρχή αλλά μετά το μάτς με την Ανόρθωση και το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σε όλα κοουτσάρισμα του (Από το "διάβασμα του αντιπάλου" - που έκανε αυτοπροσώπος - το στήσιμο και την Τακτική της ομάδας μέχρι τις αλλαγές) έχω γίνει αρκετά επιφυλακτικός απέναντι του. Επαναλαμβάνω πως είμαι υπέρ της άποψης να κάτσει τον καιρό που χρειάζεται για να δείξει το έργο του.

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

warzycha είπε...

Μαρκάκης από sport24: Ειδικά τις τελευταίες δύο παραγράφους τις προσυπογράφω ως απάντηση στον ΠΑΝΑΘΑ και στους λοιπούς που με την ανυπομονησία και αμετροέπειά τους δεν θα μας αφήσουν ποτέ να ανασάνουμε... ούτε να ελπίσουμε...

"Πολύ λίγα για το ματς Παναθηναϊκού-Βέρντερ Βρέμης: ναι. Έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας το «τριφύλλι». Ναι. Έχει πρόβλημα στο κουβάλημα της μπάλας όταν ο –έστω, «παλαιάς κοπής»- Καραγκούνης λείπει ή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κουραστεί πιο πολύ απ’ όσο ήδη μοιάζει κουρασμένος. Ναι. Ο Μάτος θα μπορούσε να έχει μπει αντί του Κλέιτον στη θέση του Καραγκούνη μετά το 2-1 και ο Γκούμας αντί του Ρουκάβινα στη θέση του Μάντζιου πριν γίνει το 2-2. Ναι. Ξόδεψε πολλά χρήματα το καλοκαίρι χωρίς, τελικά να ενισχυθεί όσο θα μπορούσε να το κάνει, ο πολυμετοχικός. Ναι. Από «καβάλα στο άλογο» σε ό,τι αφορά την πρόκριση, επειδή ανοίχτηκε πιο πολύ απ’ όσο έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να συμβαίνει, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Παναθηναϊκός. Ναι. Ο Τεν Κάτε θα μπορούσε να έχει κάνει το ένα, το δεύτερο, το τρίτο. Ναι. Ναι. Ναι…

Και… όχι!

Εμένα, δεν θα με πείσει κανείς ότι ΑΥΤΟΥ του είδους η κουβέντα είναι η πιο σημαντική απ’ όσες μπορούν να γίνουν στον απόηχο μιας τέτοιας βραδιάς.

Εμένα, δεν θα με πείσει κανείς ότι αυτή η νοοτροπία που χθες φάνηκε με τις πράξεις (και τις… παραλείψεις του, φυσικά!) να θέλει να περάσει στην ομάδα του ο Τεν Κάτε είναι λάθος. ΔΕΝ είναι λάθος. Είναι η σωστή. Η ταιριαστή με τον Παναθηναϊκό, την ιστορία και την ψυχοσύνθεση των φιλάθλων του.

Όχι!

Εμένα δεν θα με πείσει καν κανείς ότι μια πρόκριση (ή κι ένας τίτλος –ελληνικού-πρωταθλήματος) αξίζει περισσότερο από το να εισπράξει χωρίς αμφιβολία στο μυαλό του ο κάθε φίλαθλος την αίσθηση ότι στην ομάδα που αγαπάει ΥΠΑΡΧΕΙ, πάντως όραμα. Και, ότι (με πέντε, δέκα, λάθη στην πορεία –δεν πειράζει), πάντως θα ΓΙΝΕΙ κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Σ’ ένα ματς που θα έπρεπε να έχει λήξει 3-0 –άντε 3-1- και όμως έληξε 2-2, από ένα αντικανονικό γκολ, ένα δοκάρι-ορισμό της γκαντεμιάς κι ένα γκολ που προήλθε από διαπιστωμένο πρόβλημα (για το οποίο υπάρχει ήδη παραδοχή της διοίκησης για την ύπαρξή του και δημόσια δέσμευση ότι θα λυθεί στην πρώτη ευκαιρία), το να στραφεί η κουβέντα γύρω από τα ίδια και τα ίδια δεν έχει νόημα. Ειδικά όταν τα –κάποτε- «ίδια και ίδια» μοιάζουν, επιτέλους, να αλλάζουν.

Ναι: ο Τεν Κάτε θα «σταυρωθεί» σήμερα, αύριο και μεθαύριο, με το μπαμπάκι, από τα γνωστά πρωτοσέλιδα και οπισθόφυλλα. Ναι. Το «πριόνισμα» όσων πρέπει να πριονιστούν διότι δεν εκπροσωπούν εγωκεντρικές, άκαμπτες λογικές τύπου «πάπα», αλλά λογικές ανθρώπων που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (και, άρα, ενίοτε κάνουν και λάθη), θα συνεχιστεί. Ναι. Οι αναλύσεις επί αναλύσεων για την ανεπάρκεια του ενός και την ανικανότητα του άλλου θα πάρουν και θα δώσουν.

Αλλά… και πάλι, όχι.

Εμένα δεν θα με πείσει κανείς ότι ο κόσμος που έφυγε χθες από το γήπεδο, έφυγε αποκλειστικά και μόνο… απογοητευμένος επειδή η ομάδα θα μπορούσε να έχει πάρει τρεις βαθμούς αλλά πήρε έναν. Γιατί; Απλώς επειδή ο κόσμος (όλων των ομάδων και πολύ περισσότερο του Παναθηναϊκού) δεν αποτιμά τα πράγματα μόνον ως άθροισμα περιπτώσεων ή με απλή «αριθμητική» λογική. Τα αποτιμά συνολικά και με το συναίσθημα. Και συνολικά, ο χθεσινός Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα που, επιτέλους, είχε στο μυαλό της ότι οφείλει να παρουσιάζεται στο κοινό της ως σύνολο που επιδιώκει πέρα από το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό και ΤΡΟΠΟΥΣ που να ταιριάζουν στην ιστορία και το μέγεθός του για να το πάρει.

Επειδή… απείλησα με λίγα λόγια, λοιπόν, στην αρχή, να κλείσω μ’ αυτό: για μένα, η χθεσινή, με όλα τα στραβά κι ανάποδά της ήταν κατά βάθος, από πολλές απόψεις, η πλέον ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ εμφάνιση του Παναθηναϊκού εδώ και μπόλικα χρόνια. Αν δεν επικρατήσει κάποια στιγμή κάποια «παράλογη» λογική του τύπου «ο Τεν Κάτε δεν παίρνει αποτελέσματα, να φύγει», αλλά επικρατήσει μια… λογική λογική του τύπου: «αυτός ο προπονητής μας κάνει σε επίπεδο νοοτροπίας και αγωνιστικής προσέγγισης των ματς και μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού, ας του δώσουμε κάποια στιγμή στ’ αλήθεια όλα τα εχέγγυα και όλες τις προϋποθέσεις να κάνει τη δουλειά του όπως νομίζει», έχω την εντύπωση ότι οι «πράσινοι» θα ζήσουν τα προσεχή χρόνια μια σχέση σπάνιας αλληλοεκτίμησης προπονητή-κόσμου, απ’ αυτές που γράφουν ποδοσφαιρική ιστορία και ενίοτε χτίζουν πολύ σημαντικές ομάδες, με γερά θεμέλια και διαρκή σχέση… συμπάθειας με το κοινό τους (κατάκτηση που είναι ίσως η πιο σημαντική για κάθε ομάδα, απανταχού του πλανήτη…)

Όσοι θέλουν, βέβαια, εξακολουθούν να μπορούν να σταθούν σε κάποιο από τα –μπόλικα- «δέντρα» του χθεσινού ματς. Εγώ, προτιμώ να –περιμένω, έστω, μέχρι- να δω το δάσος που ο Τεν Κάτε άρχισε από χθες να με πείθει ότι εκείνος βλέπει ήδη στο βάθος του τούνελ, ακόμη κι αν, επαναλαμβάνω, προς το παρόν, τα δικά μου μάτια δεν το αντικρίζουν."

Ολόκληρο βρίσκεται στη διεύθυνση http://markakis.yooblog.gr/

Ανώνυμος είπε...

1)ναι ρε συ αλλα ειναι παραλογο να τον κρινουμε τοσο εντονα και αν ζηταμε να φυγει απο το πρωτο τριμηνο (παναθας)..
αν και προσωπικα εγω δεν την εχω ακουσει ποτε..ισα ισα τον εχω ακουσει πολλες φορες να λεει ''ειμαστε καινουργια ομαδα'' ''τωρα μαθαινω τους παικτες μου'' ''η ομαδα με τον καιρο θα βελτιωθει'' κλπ.

2)οκ αυτο ηταν τεραστιο λαθος..αλλα και ο οσιμ τα ιδια δεν ακουγε ?εκτος αν τον κρεμασουμε για μια αλλαγη που δεν ξερουμε και τι σκεφτοταν..

3)γιατι σε ενα μηνα δεν προλαβαινεις να κανεις σχεδιασμο..τι να αγορασει..?ας τον εκλειναν απο τον μαιο να ξεκινουσε τις μεταγραφες τον ιουνιο..αλλα που μυαλο τζιγγερ ειναι αυτος..
εδω τωρα και ακομα δεν εχει μαθει καλα τους παικτες (λογικο)..με ποια λογικη θα καταλαβει που εχουμε αδυναμια και που οχι ?
λες και ξερει οτι ο βυντρα ειναι γκαφατζης η ο μαντζιος 1 παιζει 12 δεν παιζει..για εμας που ειμαστε ελληνες και βλεπουμε ελληνικο πρωταθλημα χρονια τωρα ειναι ευκολο..αλλα γι'αυτον που εχει συνηθισει να προπονει αλλου επιπεδου παικτες..ειναι καπως δυσκολο..
εξαλλου και τον πιζαρο ζητησε και τον μπεν χαιμ και τον γκουντγιονσεν..αλλο αν δεν ερχονται σε εμας (και πως να ερθουν με την τελευταια ανυπαρκτη πενταετια μας-τζιγγερ σε ευχαριστουμε)του χρονου που θα γνωριζει και το υλικο και τις αδυναμιες μας και θα κανει αυτος τις μεταγραφες οκ να τον κρινουμε απολυτως..
δλδ τι να κανει να παραιτηθει?

4)το οτι μια ομαδα εχει παικταραδες δεν σημαινει οτι θα νικαει κιολας..αναριθμητα τα παραδειγματα..καποιος πρεπει να τους δεσει να τους μαθει να παιζουν με βαση την τακτικη κλπ...
ε ακριβως αυτα τα στοιχεια μπορει να τα διδαξει ο τεν κατε στην ομαδα μας οπως τα διδαξε και στην μπαρτσα τσελσι κλπ..ηδη μερικα εχουν αρχισει να φαινονται..τωρα ο χρονος αφομοιωσης θα ειναι ακομα μεγαλυτερος γιατι εδω δεν εχεις τον ροναλντινιο αλλα τον χριστοδουλοπουλο αρα ερχεσαι στα λογια μου..πιστωση χρονου...
εξαλλου τι θες να κανουμε και αυτο ειναι το βασικοτερο απο ολα...

να προσαρμοστουμε στην μιζερη ελληνικη πραγματικοτητα η στο ευρωπαικο υπερθεαμα..?

εξαλλου αυτη η ομαδα εδειξε οτι με 2 προσθηκες στην αμυνα και 1-2 στον υπολοιπο κορμο-και φυσικα χρονο να αφομοιωθει η δουλεια-ειναι για μεγαλα πραγματα..

οταν ηταν στον αγιαξ ειχε το χειροτερο υλικο της τελευταιας δεκαετιας και βαλε ενω η διοικηση συνεχιζε να ξεπουλαει τους παικτες...ανεδειξε τον χουντελαρ btw και το πρωταθλημα το εχασε στην διαφορα τερματων απο την τελευταια καλη ομαδα της αιντχοφεν (τσου λου επιπεδου)αμα θες ψαξε λιγο στο νετ.

για το ματς με την ανορθωση εχεις δικιο εν μερει..αλλα οταν γνωριζουμε ολοι (και το ειχε δηλωσει και ο ιδιος)οτι θα χτυπησουμε με αντεπιθεσεις δινοντας χωρο στους κυπριους γιατι με οργανωμενη την αμυνα δεν μπορουμε.. και ερχεται ο βασκος αυτονομιστης και σου καρφωνει αυτογκολ στο 15 ε σου γαμαει ολο το ματς..ταμπουρωνονται οι αλλοι που το ξερουν τελεια και αντε βγαλτο γκολ..τρως και ενα δευτερο και μετα πως να επιτεθεις?
τεσπα δεχομαι οτι εκανε λαθη σε αυτο το ματς..
αλλα αμα ειχαμε 2 σοβαρα στοπερ ολες αυτες οι συζητησει δεν θα ειχαν γινει καν..

υ.γ.χτες για παραδειγμα προσπαθησε να καρατησει την βερντερ μακρυα απο την περιοχη μας γιατι ηξερε οτι η κωλοαμυνα μας δεν θα αντεχε την πιεση..γι'αυτο και περασε τον ρουκαβινα..για να κρατησει με 2 γρηγορους(σαλπι-ρουκα)τους αργους αμυντικους και τα χαφ της βερντερ πισω..αυτο δηλωσε σε γενικες γραμμες και μετα το ματς..με 6 αμυντικογενεις παικτες απο το 75 θα το τρωγαμε σιγουρα..καθε γιομα τους και καθε στημενο χτες μυριζε γκολ λογω υψομετρικης διαφορας..φανταστειτε να κλεινομασταν κιολας..
ο χενκ πηγε να εκμεταλευτει το μομεντουμ και μετα το 2-1 να πετυχει αλλο ενα γκολ και να κλειδωσει το ματς..αλλα ηταν και ατυχος..

υ.γ.2 ο ολλανδος θυμιζει ολο και περισσοτερο οσιμ..στα παντα..ακομα και στα κακα αποτελεσματα στην αρχη λογω ατυχιας..αν φυγει δυστυχως θα φυγει λογω του οτι ημαστε ελλαδισταν και ανετοιμοι να δεχτουμε εναν προπνητη που ειναι τοσο μπροστα..κριμα..

τεσπα αμα κρινεται οτι ολα αυτα που αναφερετε ειναι σημαντικοτερα απο τα θετικα που βλεπετε(και εγραψα και εγω) οκ παω πασο μαλλον δεν ημαστε ακομα ετοιμοι..

Filippos είπε...

Κάποιοι κράζουν μόνο για να κράξουν.Εμένα μου άφησε το παιχνίδι γλυκόπικρη γεύση.Χάρηκα που η ομάδα έπαιζε επιθετικά και κατόρθωσε και γύρισε το μάτς(κάτι που δεν κάναμε ούτε όταν πηγαίναμε στους 8) αλλά και πίκρα που δεν κερδίσαμε.
Συμφωνώ με αυτον που είπε ότι κράξουμε που δεν έβαλε 3ο αμυντικό χάφ ή 3ο σέντερ μπάκ,αλλά άν ισοφάριζε η Βέρντερ με αυτή την αλλαγή,όλοι θα έκραζαν γιατί δεν παίζαμε επιθετικά.Τρέχα γύρευε.
Εγώ γιατί νομίζω ότι στο 2ο γκολ φταίει πιο πολύ ο Γκάμπριελ που πάλι δεν γύρισε εκτείθοντας τα σεντερ μπακ;

Πανάθας είπε...

Ναι τα σέντερ μπακ άλλοι τα εκθέτουν, ποτέ δεν φταίνε τα ίδια.

Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ.

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ο καλύτερος manager).

ΚΑΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ (ο καλύτερος μεγαλομέτοχος, οδηγός κλπ κλπ).

ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ (ο καλύτερος πρόεδρος, καπετάνος, επιχειρηματίας κλπ κλπ).

Ικανοποιημένοι?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕ!!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ" ΡΕ ΠΑΝΑΘΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ; ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ Ο "ΞΥΠΝΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΑΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ-ΑΓΑΘΟΙ...

Πανάθας είπε...

Ανώνυμε το "πας" σε προσωπική αντιπαράθεση που δεν αφορά κανέναν. Ο φανατισμός, σού έχει αλλοιώσει την κρίση σου. Τα βλέπεις όλα πράσινα ενώ υπάρχουν και άλλα χρώματα. Αν με "παρακολουθείς" από την αρχή που γράφω εδώ μέσα,θα ξέρεις ότι άσκησα σκληρή κριτική στον Τζίγγερ πέρισυ (εξέφρασα μάλιστα την άποψη να αποχωρήσει εντελώς από τα κοινά του ΠΑΟ), πανηγύρισα την πολυμετοχικότητα (πρέπει να τους δώσουμε βέβαια να καταλάβουν ότι έχουμε απαιτήσεις από αυτούς) και φυσικά το θέμα του γηπέδου, ενώ φέτος εξέφρασα τους προβληματισμούς μου για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού όπου και - δυστυχώς - δικαιώθηκα μια και η ομάδα δεν κάλυψε τα κενά της παρά τα μεγάλα ποσά που διατέθηκαν. Θεωρώ την διοίκηση και τον Αντωνίου υπεύθυνους για αυτό και περιμένω να δω αν θα κάνουν κινήσεις τον Δεκέμβρη να καλύψουν τις μαλακίες που έκαναν τον καλοκαίρι (θυμίζω ότι "χάθηκε" ο Πεγεράνο για ένα ελάχιστο ποσό παραπάνω). Καυτηρίασα και το βέτο της παλιάς διοίκησης για τους πρώην παίκτες του ΠΑΟ (θεωρώ ότι ο Κυργιάκος ήταν ενδεδειγμένη λύση για τα μετόπισθεν, όπως και ο Σειταρίδης για δεξιά κλπ κλπ) και άσκησα και σκληρή κριτική στον Τεν Κάτε για τις πολλές μαλακίες που έχει κάνει τις οποίες τις περισσότερες έχει παραδεχτεί μόνος του (αυτό προς τιμήν του). Από την ομάδα καθαρά θεωρώ ότι πρέπει να αποδομηθεί σε βάθος χρόνου και να αποκτήσει - επιτέλους - ένα πιο ποιοτικό ρόστερ ο Παναθηναϊκός. Με ενοχλεί επίσης η γαυροποίηση μας και τα θετικά που βρίσκουμε σε τιμητικές ήττες και ισοπαλίες αποκλεισμού. Θέλω τον πήχη ψηλά. Αδιαφορώ για το τι λέει ο ελεγχόμενος τύπος, αλλά με προβληματίζει η αναπαραγωγή των όσων υποστηρίζουν οι "άνθρωποι" της ΠΑΕ από πολλούς φιλάθλους επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζω, ότι δηλαδή κάποιοι είναι πρόβατα. Τέλος θεωρώ ότι αν ο ΠΑΟ δεν προκριθεί έστω στο Ουέφα και δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα (δεδομένου των αντιπάλων που έχει) θα έχει άλλη μια αποτυχημένη χρονιά και θα πρέπει να αποδωθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, δηλαδή στην τριάδα: Διοίκηση - Προπονητής - Παίκτες.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Σε συνάρτηση με την συνέπεια της στάσης σου θα προσυπογράψω αλλά δεν θεωρώ πουθενά ότι "δικαιόθηκες" σε συνάρτηση με τις μεταγραφές που ήθελες γιατί δεν έγιναν.

Δηλαδή η έλειψη Κυριάκου, Σεϊταρίδη δεν "δικαιόνει" κανέναν και η άποψη πως με αυτούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα είναι υποθετική και σαφέστατα υποκειμενική. Χώρια το ότι ούτε ο Κυργιάκος ούτε και ο Σεϊταρίδης κάνουν τίποτα εκεί που παίζουν. Και θα θυμίσω και το θέμα Παπαδόπουλου που "έμεινε" και είδαμε τα χαΐρια του... άσε με ρε φίλε τώρα.

Όσο για τις μεταγραφές μας, και πάλι δεν θεωρώ ότι δικαιώθηκες πουθενά. Ο Γκάμπριελ φαίνεται καλός παίκτης όπως και ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος έχει δεχθεί απίστευτα άμπαλες επιθέσεις και τρελή αμφισβήτηση (όχι από εσένα... από τον τύπο του οποίου τις απόψεις συχνά αναπαράγεις). Ο Σόουζα στα 4 παιχνίδια που έχει παίξει σου έχει βάλει 2 γκολ αν δεν κάνω λάθος.

Και για άλλη μία φορά, η Βέρντερ έχει βάλει γκόλ - και μάλιστα πολλά - σχεδόν σε όλες τις αντιπάλους της. Στη Μπάγερν έβαλε 5 ρε φίλε. Και από αυτούς λείπει ο... Κυργιάκος;;;

Στην ανόρθωση έφαγες 2 γκολ (το ένα το κάρφωσε ο Σαριέγκι) και έδειξες αμυντικές ελείψεις. Ο.Κ. Δηλαδή θέλεις τον Κυργιάκο για να κερδίσεις την Ανόρθωση. Έλεος πια. Από την Ίντερ έφαγες 2 γκολ ΑΠΟ ΑΝΤΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΙΜΠΡΑΗΜΟΒΙΤΣ και σου λείπει ο Κυργίακος; Πλάκα μου κάνεις;

Το έγραψα και σε προηγούμενο κείμενο, δεν "μικραίνει" τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αυτός που είναι ορθολογιστής. Οι ομάδες θέλουν τον χρόνο τους, δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη.

Η λογική σου είναι καθαρά γκρινιάρικη ρε Δημήτρη. "Θέλω Στόπερ, μπακ, χαφ, επθετικό, προπονητή...." και δεν συμμαζεύεται. Χαίρω πολύ ρε μαν. Πάντα ένας παίκτης που δεν παίζει μπορεί εύκολα να θεωρηθεί καλύτερος από αυτόν που παίζει γιατί η καλή του απόδοση είναι υποθετική.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κάθε χρονιά τα ίδια. Σαφώς και υπάρχουν καλύτεροι παίκτες σ' όλες τις θέσεις. Ε και? "Ανεβάζω τον πήχη" δεν σημαίνει "γκρινιάζω γιατί μέσα σε 2 μήνες δεν έχω ομάδα να κοντράρω την Ρεάλ". Το ότι εσύ είσαι ανυπόμονος και θέλεις την ομάδα να "πετάει" σε ένα εξάμηνο είναι δικό σου πρόβλημα.

Της Μάντσεστερ της πήρε 6 χρόνια Φέργκιουσον και τρελές επενδύσεις. Της Άρσεναλ κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια Βενγκέρ για να πάρει μία πρέμιερσιπ. Η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς τα ίδια.

Σε καμία χώρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μία ομάδα από το 5 δεν έφτασε στο 100 σε μία χρονιά επειδή έπεσαν γκαφρά ρε φίλε.

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΚΩΛΟΠΙΛΑΛΑ Σ' ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΠΛΑΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ" ΤΩΝ ΕΞΩΦΥΛΛΩΝ, ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ? ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ??? ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ;

Αυτά,

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι γράψανε παραπάνω κάποιο δίκιο έχουν. Βέβαια, καθένας τα βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Εγώ νομίζω ότι όλα οφείλονται στο ότι ο Τζίγγερ έχει κάνει πολύ κακό στην ομάδα και θα περάσει πολύς χρόνος να το ξεπεράσουμε αυτό. Έχουν γίνει τρελά πράγματα, από το να χάσουμε το Νικοπολίδη για 100 χιλιάδες και να μην πουλάμε τον Βύντρα για 2 εκατομμύρια! Τέτοιες κινήσεις εμένα μου φαίνονται παράλογες πράξεις κάποιου ανίκανου που προσπαθεί να το παίξει μάγκας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε και τα διάφορα άλλα πρόσωπα που έχει επιλέξει στην ομάδα τι πιστεύετε ότι είναι; Επίσης να μη ξεχνάμε ότι και σήμερα το 51% το έχει ο Τζίγγερ. Επειδή έβαλε και άλλους δεν σημαίνει ότι ο ίδιος έφυγε!

Οπότε είναι κάπως αναμενόμενο ότι τα "τρελά" συνεχίστηκαν και πέρσι το καλοκαίρι. Χάσαμε παίκτες για μικρές διαφορές, πήραμε 4 παίκτες για τη θέση 10 κλπ. Αυτά τα "περίεργα" πληρώνει η ομάδα τώρα, και δεν μπορεί να νικήσει την Ανόρθωση, την ΑΕΚ και τη Βέντερ. Εγώ δεν γνωρίζω αν τις τελικές αποφάσεις τις έπαιρναν οι καινούριοι ή ο Τζίγγερ και οι δικοί του!

Από κει και πέρα, και 'γω είμαι της γνώμης ότι επώνυμος προπονητής χρειάζεται 2 χρόνια ανοχή. Άλλωστε, αν τον διώξουν δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα πάρουν καλύτερο. Όλοι οι παίκτες πάνω κάτω έχουν μια αξία, οι προπονητές όμως είμαι πολύ πιο δύσκολο να μετρηθούν. Ο Αραγονές κέρδισε το Euro 2008 και 4 μήνες μετά στην Τουρκία είναι αποτυχημένος!

(Πάντως ο Βεγκέρ στην Αγγλία τη δεύτερη χρονιά κέρδισε double! Βέβαια, και αυτός είναι περίπτωση επειδή στην Άρσεναλ πήγε από την ... Ιαπωνία στην οποία είχε καταλήξει ως αποτυχημένος...)

Πανάθας είπε...

Μιχάλη «κόλλησες» στο «δικαιώθηκα». Αυτό είναι το πρόβλημα? Ένας εγωισμός (δικός μου ή δικός σου?). Το παραβλέπω και μπαίνω στην ουσία.

Δηλαδή η έλειψη Κυριάκου, Σεϊταρίδη δεν "δικαιόνει" κανέναν και η άποψη πως με αυτούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα είναι υποθετική και σαφέστατα υποκειμενική. Χώρια το ότι ούτε ο Κυργιάκος ούτε και ο Σεϊταρίδης κάνουν τίποτα εκεί που παίζουν. Και θα θυμίσω και το θέμα Παπαδόπουλου που "έμεινε" και είδαμε τα χαΐρια του... άσε με ρε φίλε τώρα.

Εντάξει είναι γνωστή η θέση σου για τους παλιούς παίκτες του ΠΑΟ, όπως και η δική μου. Διαφωνούμε τι να κάνουμε. Θεωρώ ότι Κυργιάκο και Σειταρίδη ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ, εσύ πιστεύεις το αντίθετο και πάει λέγοντας. Πέρα όμως από την αγωνιστική τους αξία – που τίθεται υπό αμφισβήτηση από σένα – υπάρχει και ένα θέμα κατά πόσο ο ΠΑΟ όντως άλλαξε σελίδα. Δεν έχω πειστεί ότι ο «καρκίνος» δεν κάνει κουμάντο στην ομάδα (και ο Ξανθιώτης αν κρίνω από τα λεγόμενα του, όπως και πολλοί άλλοι). Για να κλείσω το θέμα των «πρώην», πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να ενισχύουμε τους αντιπάλους μας από καπρίτσιο και χωρίς αγωνιστικά κριτήρια. Αν αγοράζαμε και εμείς παίκτες από αυτούς – όπως κάναμε παλιά – τότε ναι θα το δεχόμουν.

Όσο για τις μεταγραφές μας, και πάλι δεν θεωρώ ότι δικαιώθηκες πουθενά. Ο Γκάμπριελ φαίνεται καλός παίκτης όπως και ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος έχει δεχθεί απίστευτα άμπαλες επιθέσεις και τρελή αμφισβήτηση (όχι από εσένα... από τον τύπο του οποίου τις απόψεις συχνά αναπαράγεις). Ο Σόουζα στα 4 παιχνίδια που έχει παίξει σου έχει βάλει 2 γκολ αν δεν κάνω λάθος.

Δεν θα σου πω την άποψη μου για τον καθένα παίκτη που αγοράσαμε μια και θα με θεωρήσεις άμπαλο και εν τέλει δεν έχει κα μεγάλη σημασία. Θα σου πω μόνο ότι όταν ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Όταν τερματοφύλακας χρησιμοποιείται ο Τζόρβας ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ για την νευραλγική αυτή θέση. Όταν δεξί μπακ χρησιμοποιείται ο Νίλσον και μάλιστα είναι από τους καλύτερους σου παίκτες την στιγμή που αγόρασες ΔΥΟ δεξιά μπακ (Γκάμπριελ, Μουν) για να τον αντικαταστήσουν ΚΑΤΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. Όταν ως δεξί χαφ, παίζουν παίκτες που αγόρασες για να αγωνιστούν ως δεξιά μπακ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. Όταν αριστερό χαφ αγωνίζεται ο Καραγκούνης πάλι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. Τέλος όταν στην θέση του σέντερ φορ που είχες και εκεί ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ αγωνίζεται ο Μάντζιος και έχεις ως αλλαγή τον Πετρόπουλο ε τότε….ξέρεις…..ΚΑΤΙ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. 6 παίκτες Μιχάλη μου. Δεν το λέω εγώ ο άμπαλος, αλλά ο προπονητής σου το «φωνάζει» με τις κινήσεις του. Δεν πιστεύω να τον αμφισβητείς και αυτόν? Και εγώ το προχωράω ακόμα περισσότερο. Και λέω. Ωραία γίνανε τα λάθη. Να αποδοθούν ευθύνες και να διορθωθούν. Απλά πράγματα. Αν δηλαδή θεωρηθεί αποτυχημένος ο Αντωνίου τόσο μεγάλο πρόβλημα έχεις?

Και για άλλη μία φορά, η Βέρντερ έχει βάλει γκόλ - και μάλιστα πολλά - σχεδόν σε όλες τις αντιπάλους της. Στη Μπάγερν έβαλε 5 ρε φίλε. Και από αυτούς λείπει ο... Κυργιάκος;;;

Ναι αλλά και πόσα γκολ τρώει σε κάθε ματς η Βέρντερ, δεν μου έγραψες Μιχάλη μου? Ναι, για μένα αν είχαμε δύο Κυργιάκους την Τετάρτη θα είχαμε νικήσει. Και την ΑΕΚ και την Ανόρθωση. Και αυτό γίνεται συνέχεια φέτος. «Σκίζεται» η υπόλοιπη ομάδα να «βγάλει» τις γκάφες των σέντερ μπακ (και εσύ αυτό υποστήριξες έμμεσα με το παράδειγμα του ματς του ΓΣΠ).

Στην ανόρθωση έφαγες 2 γκολ (το ένα το κάρφωσε ο Σαριέγκι) και έδειξες αμυντικές ελείψεις. Ο.Κ. Δηλαδή θέλεις τον Κυργιάκο για να κερδίσεις την Ανόρθωση. Έλεος πια. Από την Ίντερ έφαγες 2 γκολ ΑΠΟ ΑΝΤΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΙΜΠΡΑΗΜΟΒΙΤΣ και σου λείπει ο Κυργίακος; Πλάκα μου κάνεις;

Δεν μου λείπει μόνος ένας Κυργιάκος αλλά ΔΥΟ ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά του Κυργιάκου.

Το έγραψα και σε προηγούμενο κείμενο, δεν "μικραίνει" τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αυτός που είναι ορθολογιστής. Οι ομάδες θέλουν τον χρόνο τους, δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο Παναθηναϊκός μόνο ορθολογιστής δεν ήταν τόσο χρόνια (αν ήταν θα είχε κάνει βήματα προόδου και δεν θα είχε τόσους επικοινωνιολόγους για να κάνουν το άσπρο μαύρο). Τον διοικούσε μόνιμα ένας….λογιστής.

Η λογική σου είναι καθαρά γκρινιάρικη ρε Δημήτρη. "Θέλω Στόπερ, μπακ, χαφ, επθετικό, προπονητή...." και δεν συμμαζεύεται. Χαίρω πολύ ρε μαν. Πάντα ένας παίκτης που δεν παίζει μπορεί εύκολα να θεωρηθεί καλύτερος από αυτόν που παίζει γιατί η καλή του απόδοση είναι υποθετική.

Μα αυτό που εσύ θεωρείς γκρίνια, εγώ το θεωρώ πρόοδο. Οι μεγάλες ομάδες έτσι δουλεύουν. Δεν φτάνουν σε ένα σημείο και λένε «τώρα έχουμε την σούπερ ομάδα, ας ξεκουραστούμε και ας απολαύσουμε τους τίτλους». Βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και κάνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ μεταγραφές. Οι μεταγραφές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς λειτουργίας μιας ομάδας. Και για να γίνουν ξέρεις πρέπει να γίνεται συνεχόμενη κρίση του υλικού που θα έχεις. Εσύ επειδή είσαι άρρωστος οπαδός σε «χαλάει» αυτό γιατί το μόνο που σε νοιάζει είναι να πας να καυχηθείς στους φίλους σου, στους συναδέλφους σου κλπ για τους παιχταράδες που έχεις και δεν δέχεσαι κουβέντα για αυτούς (όσο είναι στην ομάδα σου γιατί μετά τους γράφεις στα μαύρα κατάστιχα όπως έχεις κάνει με όλους τους «πρώην» που τους αμφισβητείς ενώ είμαι σίγουρος ότι όταν ήταν στην ομάδα τους έβλεπες ως παικταράδες). Κάνω λάθος?

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κάθε χρονιά τα ίδια. Σαφώς και υπάρχουν καλύτεροι παίκτες σ' όλες τις θέσεις. Ε και? "Ανεβάζω τον πήχη" δεν σημαίνει "γκρινιάζω γιατί μέσα σε 2 μήνες δεν έχω ομάδα να κοντράρω την Ρεάλ". Το ότι εσύ είσαι ανυπόμονος και θέλεις την ομάδα να "πετάει" σε ένα εξάμηνο είναι δικό σου πρόβλημα.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα Μιχάλη. Είναι και της ομάδας από ότι φαίνεται..

Της Μάντσεστερ της πήρε 6 χρόνια Φέργκιουσον και τρελές επενδύσεις. Της Άρσεναλ κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια Βενγκέρ για να πάρει μία πρέμιερσιπ. Η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς τα ίδια.

Μην συγκρίνεις την Premier League με την Super League σε παρακαλώ. Του Κόκκαλη του πήρε 12 χρόνια για να πάρει 11 πρωταθλήματα έχω να σου αντιτάξω εγώ. ΟΡΙΣΤΕ? Για την ιστορία και μόνο, η Άρσεναλ πήρε νταμπλ από τον δεύτερο χρόνο του Βενγκέρ και η Τσέλση τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα από τον πρώτο χρόνο του Μουρίνιο. Α και του Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ συνεχόμενα πρωταθλήματα - με εξαίρεση ένα - αρχής γενομένης από τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα. Εξάλλου – για να το κλείσω εδώ και αυτό το θέμα – ο προπονητής σου είπε ότι δεν θέλει πίστωση χρόνου. Δεν πιστεύω να τον αμφισβητείς και πάλι?

Σε καμία χώρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μία ομάδα από το 5 δεν έφτασε στο 100 σε μία χρονιά επειδή έπεσαν γκαφρά ρε φίλε.

ΛΑΘΟΣ (δες προηγούμενες απαντήσεις μου). Καλά μην τρελαίνεσαι. Δε πέσανε και τρελά λεφτά. Απλά ήταν πολλά σε σχέση με αυτά που έδινε ο Βαρδινογιάννης τόσα χρόνια.

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΚΩΛΟΠΙΛΑΛΑ Σ' ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.

Γιατί να περιμένω? Πες μου ένα καλό λόγο που να αξίζει και που θα με διαβεβαιώσει ότι δεν θα ξανακάνουν τις ίδιες μαλακίες?

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΠΛΑΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ισχύει η ίδια απάντηση με παραπάνω μια και αναφέρεσαι πάλι στον πολυπόθητο χρόνο. Δεν τους δίνω αυτό που αυτοί θέλουν. Θέλουν χρόνο και προσπαθούν να τον αγοράσουν έχοντας βάλει βαλτούς και δεμένους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ε και εγώ θέλω παίκτες. THIS IS PARTA λοιπόν τους λέω. Δώστε για να σας δώσω. Αν υπήρχε αυτή η λογική ανάμεσα στους φιλάθλους του ΠΑΟ θα είχαν αλλάξει πολλά και δεν θα είχαμε τον «καρκίνο» τόσα χρόνια να μας καταστρέφει. Έναν «καρκίνο» που σου θυμίζω εσύ υποστήριζες.

ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ" ΤΩΝ ΕΞΩΦΥΛΛΩΝ, ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ? ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ??? ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ;

Με τον Μπάγεβιτς εκτιμώ ότι είπε και ο Ζάετς. Έναν προπονητή καλό, γνώστη της Ελληνικής πραγματικότητας που θα έπαιρνε αποτελέσματα από την αρχή και θα εκτιμούσε πιο ορθολογικά το ρόστερ του ΠΑΟ. Αν ο τρελός – από τις έως τώρα ενδείξεις – Τεν Κάτε μου κάνει ομάδα μοντέλο από μπουρδέλο που είναι τώρα και μου πάρει ένα Κύπελλο Ευρώπης θα βγω και θα πω ότι έκανα λάθος. Αλλά δεν το βλέπω Μάικλ, για αυτό λέω ΝΑΙ στον ΝΤΟΥΣΑΝ ή σε έναν προπονητή σαν τον ΝΤΟΥΣΑΝ. Με όσους γαύρους μιλούσα το καλοκαίρι έτρεμαν στην ιδέα ότι μπορούσαμε να τον αγοράσουμε. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι ήταν η πρώτη μας επιλογή και εντελώς συγκυριακά δεν τον αποκτήσαμε (ελέω Σκόρδα). Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του Μιχάλη μου? Το ξαναλέω. Κανείς από την ομάδα δεν βγήκε το καλοκαίρι να μας πει ότι θα χτίσουμε ομάδα και να περιμένουμε. Δεν μπήκε κανένα τέτοιο πλάνο. Οπότε σε παρακαλώ μην το χρησιμοποιείς και εσύ γιατί ακούγεται ως δικαιολογία. Και εντάξει από αυτούς που διοικούν το καταλαβαίνω. Αλλά από σένα ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

...φιλε παναθα θεωρεις δεδομενο οτι με τον ντουσαν [κανενα προβλημα για μενα] θα ειμαστε de facto φαβορι για πρωταθλημα + θα παρουμε κυπελλο στην ευρωπη?

Πανάθας είπε...

Ανώνυμε "de facto" δεν υπάρχει στον αθλητισμό, οπότε η απάντηση μου είναι ένα ξερό ΟΧΙ. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα είχαμε τις παιδικές ασθένειες που παρουσιάζει ένας προπονητής από έναν άλλο κόσμο και μία άλλη πραγματικότητα σε μια ομάδα που το παρελθόν της αλλά και η πολύχρονη "ανομβρία" της "προστάζει" Α-ΠΟ-ΤΕ-ΛΕ-ΣΜΑ-ΤΑ εδώ και τώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι με τον Ντούσαν θα είχαμε καλύτερη διαχείρηση υλικού (πχ δεν θα έφευγε ο Ντάμε που "βγάζει μάτια" με τον ΟΦΗ - πάλι "πέταξε" το γκολάκι του σήμερα) και θα ήταν όλοι ικανοποιημένοι και οι φίλαθλοι(πάνω από όλα - με εξαιρεση τους "κολλημένους" και κατευθυνόμενους) και οι διοικούντες γιατί θα μπορούσαν απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει ότι είναι "μάστορας" μπομπ σε αυτό και μάλιστα αναδυκνείει παίκτες και ανεβάζει τα στάνταρς των μέτριων ποδοσφαιριστών. Δεν είμαι πεπεισμένος ακόμα ότι η μη επιλογή του τελικά έγινε για τους λόγους που δημοσιεύτηκαν ή.....επειδή είχε ζητήσει τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο της ομάδας (όπως οι Ομπράντοβιτς, Βενγκέρ, Φέργκιουσον, Μπενίτεθ κλπ).

Ο Τεν Κάτε δεν με έχει πείσει. Έχει κάποια καλά στοιχεία (αλλοίμονο εξάλλου), αλλά στο κοουτσάρισμα και στην "διαχείριση" τοιυ υλικού του, τού βάζω λίαν επιεικώς ΜΗΔΕΝ. Και δεν παύει να είναι ένας προπονητής θερμοκηπίου.

Εκτός......αν αποδειχθεί πιο μάγκας από όλους μας και με τις επιλογές του απλά "λέει" στη διοίκηση ότι "ξέρετε κύριοι, αυτό το υλικό έχω, αν θέλετε μεγάλη ομάδα, φέρτε μου τους παίκτες πο εγώ ζήτησα το καλοκαίρι" (άλλα ονόματα είχαν ακουστεί, έτσι δεν είναι?). Μπορεί να είναι και αυτό.

Ότι και να είναι όμως, ο ΠΑΟ παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα ομάδας σε πείραμα. Και αυτό δεν μου αρέσει.

Διάβασες τι είπε ο Βγενό σήμερα? "Δώστε και 15 μύρια για να πάρετε κενρικό αμυντικό". Τα ίδια είχε δηλώσει και ο Θανάσης Γιανακόπουλος πριν λίγες μέρες. Τα ίδια και ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Αντωνιάδης και του έγινε σύσταση να σιωπήσει. Κάτι συμβαίνει σίγουρα. Σαν να συγκρούονται το παρελθόν με το μέλλον στον ΠΑΟ. Δεν είναι τυχαίο που το διοικητικό συμβούλιο ΑΛΛΑ και οι καίριες θέσεις της ομάδας έχουν "κατακλειστεί" από ανθρώπους του Βαρδινογιάννη. Όλα δείχνουν ότι ο "καρκίνος" κάνει ακόμα κουμάντο. Θα βγουν στην φόρα όμως μη σε νοιάζει. Αν δεν κάτσουμε να την φάμε αδιαμαρτύρητα όπως είχε πει ο "Θείος", η αλήθεια θα λάμψει όπως λένε και στα κανάλια. ;-)

Ανώνυμος είπε...

εγω ειμαι ο ανωνυμους με τα 2-3 μεγαλα σχολια.(τα αλλα δεν τα εκανα εγω)

ρε συ..
2 απλες ερωτησεις

1)γιατι δεν κανεις αυτο που εκανες με τον παπα και στα δυο πρωτα δικα μου ποστ..δηλαδη συγκεκριμενες απαντησεις στα επιμερους σχολια μου..
μηπως γιατι..δεν σε παιρνει ?

2)που βλεπεις οπαδικα γυαλια,σημαδια προβατοποιησης και κατευθυνομενη γνωμη ?
στο οτι δεν πιστευω οτι μεσα σε 3 μηνες-και μετα απο την εφιαλτικοτερη 6ετια της ιστοριας μας- δεν θα γινουμε η ομαδα που ημασταν ωστε να νικαμε την ιντερ και την βερντερ? οκ...

υ.γ.η απαντηση σου στον μιχαλη ειναι γεματη αερολογιες και κουφια επιχειρηματα...ξαναδιαβασε τις απαντησεις σου για να καταλαβεις..

υ.γ.2.θα επανελθω και για τον βατραχο

Πανάθας είπε...

Πρώην ανώνυμε και νυν πρόβατο, απαντήσεις κατά παραγγελία δεν κάνω. Αυτό που έκανα με τον Μιχάλη...έτσι μου ήρθε και το έκανα. Με σένα δεν μου ήρθε. Τι να κάνουμε. Ελπίζω μια μέρα να με συγχωρήσεις.

Αερολογίες και μπουρδολογίες, είναι η άποψη μου φίλε μου. Μπορεί να σε σοκάρει αυτό που θα πω, αλλά δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνείς ή όχι.

Αναμένω το δυναμικό come back σου και πάω να φορέσω το τσίγγινο μην χτυπήσει "κανείς".

;-)

Υ.Γ. Είσαι πάνω από.....18?

Πανάθας είπε...

Θέλω να προσθέσω κάτι για τα "πρόβατα" μια κα βλέπω ότι σε απασχολεί.

Αν δεν υπήρχαν θύματα, δεν θα υπήρχαν και θύτες φίλε μου. Και από ότι βλέπω, οι "λύκοι" ζουν και βασιλεύουν.

Εκτός και αν θεωρείς ότι η επικοινωνιακή "αυλή" δημιουργήθηκε για τον εκτός των τοιχών οχτρό? Είναι γνωστή σε όλους η συμπεριφορά που ονομάστηκε "Βαρδινογιαννική εσωστρέφεια". Θα θυμάσαι το ένδοξο εξώφυλλο του DERBY THS ION πέρισυ μετά το συλλαλητήριο όπου και είχε ένα μικρό μαθηματικό λάθος της τάξης των 12.000 ανθρώπων (ένα μικρό παράδειγμα). Για μένα αυτό το εξώφυλλο ήταν αρκετό για να μην ξαναδιαβάσει αυτή την φυλλάδα κανένας Παναθηναϊκός.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει παναθα εισαι απιστευτος..

πραγματικα το ''η βλακεια ειναι ανικητη'' για σενα βγηκε

αλλα σου γραφω αλλα καταλαβαινεις(η μηπως οτι σε βολευει?)...

φυσικα και δεν ενιωσες την αναγκη να μου απαντησεις...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ...ξες οτι εχω δικιο και οτι και να γραψεις θα στο απαντησω..ενω εσυ??
φυσικα με το να αποφευγεις να παραδεχτεις το λαθος σου και να μου απαντησεις δεν κερδιζεις κατι..
ολοι βλεπουν και τα δικα σου γεματα αερολογιες ποστ και τα δικα μου ποστ..και κρινουν..

πραγματικα οι απαντησεις σου ειναι οτι να ναι..
εγω σου γραφω για στηριξη στον τεν κατε και εσυ με λες προβατο του τουλουμπα του γκοτζου και οτι εγραψε οτι στο συλλαλητηριο πηγαν 8000 (που κολλαιει αυτο μονο ο παναθας ξερει)...χαχαχαχα ναι αυτος ειναι ο σκεπτομενος παναθας...

ο γκοτζος φιλαρακι αμα θες να ξες κανει πολεμο στον τεν κατε..και δεν κανει κακο να μπενεις που και που στο γκαζετα να διαβαζεις στα οπισθοφυλλα τα καρφια που πεταει..
εκτος αν δεν εισαι τοσο εξυπνος και δεν τα αντιλαμβανεσαι..

αλλα ειπαμε εσυ εισαι ο σκεπτομενος παναθηναικος...

επισης θα μπορουσες να καταλαβεις οτι πριν 4 μηνες ο γκοτζος ειχε λυσσαξει οπως και ολες οι ''αντικειμενικες'' να ερθει ο μπαγεβιτς σε εμας..ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.(εδω γελαμε)

αρα αστα τα σαπια περι προβατου φιλε..γιατι απ'οτι φαινεται εσυ εισαι το μεγαλυτερο προβατο..

υ.γ.
γραφει πολυ σωστα ο μιχαλης

''Το έγραψα και σε προηγούμενο κείμενο, δεν "μικραίνει" τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αυτός που είναι ορθολογιστής. Οι ομάδες θέλουν τον χρόνο τους, δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη.''

και εγω οπως εχω ξαναγραψει πιο πανω..το ιδιο πιστευω..δεν μπορεις σε ενα 4μηνο να αποβαλλεις τη σαπια οργανωση και νοοτροπια 6 χρονων του ερασιτεχνικου τμηματος που λεγεται παε...

και απαντα ο παναθας με ενα φοβερο επιχειρημα (προσεξτε!)

''Ο Παναθηναϊκός μόνο ορθολογιστής δεν ήταν τόσο χρόνια (αν ήταν θα είχε κάνει βήματα προόδου και δεν θα είχε τόσους επικοινωνιολόγους για να κάνουν το άσπρο μαύρο). Τον διοικούσε μόνιμα ένας….λογιστής.''

ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ Η ΟΧΙ ?
''ΔΕΝ ΗΤΑΝ'' ''ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ'' ''ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ''
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ Ε?
ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
ΑΝΤΕ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ..

υ.γ.2 αν απαντησεις σε αυτο το ποστ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.περιμενω.

υ.γ.3 απο τα 5-6 σχολια σου που διαβασα βαζω στοιχημα οτι εισαι της αποψης
''ε ενταξει υπαρχει παραγκα αλλα αμα ειχαμε καλη ομαδα ας την νικουσαμε και αυτη''
και..
''ε ενταξει υπαρχει παραγκα αλλα ο κοκκαλης εβαζε και λεφτα για να φερει παικτες''

περιμενω επιβεβαιωση..

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΟ-Ηρακλής 2-2 (Ο ΗΡΑ είχε 3 βαθμούς στους 6 αγώνες και ήταν προτελευταίος). Πάει και το φετινό πρωτάθλημα.

Δεν πειράζει όμως. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μπορούμε να ασχολούμαστε με τον Μακάι.

Κι αν δεν έρθει, πάλι δεν πειράζει. Είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα πάρουμε τον Ροναλντίνιο, τον Κακά και τον Ρονάλντο της Μάντσεστερ που θέλει να πάει σε πιο ζεστό κλίμα.

Άλλωστε οι ιδιοκτήτες το είπαν: είναι πιο πλούσιοι από τον Αμπράμοβιτς!

Ανώνυμος είπε...

Πρόβατο, να σου απαντήσω εγώ.

Λοιπόν, εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε μέσο στην παράγκα και ο γαύρος θα πάρει κάτι παραπάνω. Ένα το κρατούμενο.

Επιπλέον, τα τελευταία 5-6 χρόνια:

1. Δεν φαίνεται να έχουμε ικανά πρόσωπα στα διοικητικά και στο σκάουτινγκ.
2. Δεν βγάζουμε πια παίκτες.
3. Δεν αγοράζουμε ονόματα (άντε, ένα τη χρονιά και πολύ είναι ... και αν βγει).
4. Δεν ξοδεύουμε λεφτά.
5. Δεν έχουμε φτασμένο προπονητή.
6. Γινόμαστε ρεντίκολο στην Ευρώπη.


Δηλαδή, γενικά δεν έχουμε ομάδα και χάνουμε χαλαρά από την Ανόρθωση 3-1. Δύο τα κρατούμενα.

Οπότε τι περιμένεις; Το παίρνεις απόφαση ότι για να κερδίσεις πρωτάθλημα θα πρέπει να τα θαλασσώσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Και άντε εντάξει να τα υποστώ τα παραπάνω. Συνήθισα άλλωστε.

Αν όμως βγαίνουν οι υπεύθυνοι και:

1. Λένε ότι είναι Αμπράμοβιτς.
2. Έχουν έτοιμα 40 εκ., ίσως και 80, για μεταγραφές.
3. Λένε ότι θα πάρουμε τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Μπεκενμπάουερ ... αλλά του χρόνου.
4. Φωνάζουν όλα τα ΜΜΕ και φωτογραφίζονται με καμάρι γιατί αποκλείσαμε την Κάτω Κολοπετινίτσα.

Ε, ναι, τότε αγανακτώ και πιστεύω ότι με δουλεύουν! Και ότι ο μοναδικός τους στόχος είναι να βρουν βλάκες οπαδούς για να βγάλουν λεφτά στη πλάτη τους!

Ανώνυμος είπε...

Για το σημερινο 2-2 πληρωνουμε το λαθος της διοικησης να μην παρει αμυντικους.

Να ενισχυθει η ομαδα λοιπον τον γεναρη με 3 παικταραδες που θα κανουν την διαφορα.

2 αμυντικους και 1 φορ.

Αν δεν ενισχυθει , να μπει ο σαραβακος με τον βαζεχα στην θεση
του αντωνιου.

Προς θεου να μην φυγει αυτος ο προπονητης. Ειχαμε να δουμε αναπτυξη σωστη απο την εποχη του αειμνηστου κυραστα.

Το περσινο συνηθες 1-0 με παιχνιδια/βιασμο του ποδοσφαιρου
ευχομαι να μην το ξαναδουμε ποτε.

μπορέλι

Ανώνυμος είπε...

βαρέθηκα...