Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

Ειλικρινείς απορίες...

Εντάξει,δεν είναι ιπποτικό να πυροβολείς μετά από ήττες.
Αλλά επειδή τα έχουμε γράψει και πριν απ'αυτές, πείτε μου κ.Αντωνιου:

Τι σόι νοητικό βραχυκύκλωμα σας έπιασε και αναλώσατε ενα ολοκληρο καλοκαίρι ψάχνοντας για ποιοτικό σεντερ μπακ για να καταλήξουμε με Σαριέγκι,Βύντρα και τον Melissis στα Μελίσσια?

Δηλαδή πόση απόσταση πρέπει να πάρει κανείς απ τα πράγματα για να διαπιστώσει οτι αυτό το line up δεν αρμόζει-όχι στο Νεο πολυμετοχικό ΠΑΟ,αλλά ούτε στην Ξανθούλα?

Γιατί παρά την ουσιαστική απόσυρση Τζίγγερ συνεχίσατε την διαπραγματευτική του πολιτική με αποτέλεσμα να τραβά το σήριαλ με τον Ζιβέ(αν υποτεθεί οτι αυτός ήταν η λύση,πράγμα για το οποίο δεν είμαι καθόλου βέβαιος) 1,5 μήνα για 200 χιλιάρικα?

Πάρτε τώρα 3 μπαλάκια απ το κέντρο της άμυνας σε 3 σέντρες και βγάλτε το κομπιουτεράκι για να μη χάσετε το μέτρημα στη Βρέμη...

Και 2 ερωτησούλες για τον συμπαθή κ.Τεν Κάτε:
1ον πως γίνεται να έρχεται ένας τεχνικός με τις περγαμηνές σας σε μια ομάδα που θέλει να κάνει την αγωνιστική και οικονομική υπέρβαση,δηλ.σε ενα προκλητικό για τον ίδιο πρότζεκτ,και να αφήνει να του κάνει όλες τις μεταγραφές κάποιος ο οποίος μέχρι τον Μάιο έκανε τον τηλεσχολιαστή?Πως γίνεται να μην απαιτήσατε έναν τουλάχιστον σέντερ μπακ 1ης γραμμής για να διαφυλάξετε το όνομά σας?πως εξηγούνται οι δηλώσεις του στυλ "ο Σαριέγκι είναι ο φυσικός ηγέτης της άμυνας"?

και 2ον,τι ακριβώς σκεφτήκατε όταν στο 3-1 πλέον αντί του Ζιλμπέρτο βάλατε μέσα τον Τζιόλη?ότι θα βοηθούσε να γυρίσετε το παιχνίδι ή μήπως μην φάτε και τέταρτο τεμάχιο?

Με τις υγείες μας κυριοι...

ΥΓ. Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση και τον Κετσπάγια.
Ειλικρινά!
Κι ας μην απελπιζόμαστε:κι ο Αντωνίου άμα μεγαλώσει μπορεί να του μοιάσει...

65 σχόλια:

gatti είπε...

Είναι βέβαιο ότι ο Αντωνίου καταλαβαίνει τώρα πόσο διαφορετικό είναι να σχολιάζεις εκ του ασφαλούς σε ένα τηλεοπτικό πάνελ από το να πρέπει να διαχειριστείς εσύ ο ίδιος ένα ποσό φέρνοντας στην ομάδα τις καλύτερες λύσεις για κάθε θέση. Και να σκεφτεί κανείς πως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι "μάνατζερ" που αν και πρωτάρηδες έχουν την πολυτέλεια να διαχειριστούν ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του συλλόγου τους μπάτζετ. Πού να έπρεπε να τα καταφέρει με τα μισά χρήματα, τι θα έκανε!

Οπως επίσης είναι - σχεδόν - βέβαιο ότι θα "πληρώσει" από εδώ και στο εξής το γεγονός ότι είναι ή εν πάση περιπτώσει πιστεύεται ότι είναι ο άνθρωπος του Τζίγγερ μέσα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Για τον Τεν Κάτε τα πράγματα είναι περισσότερο μπερδεμένα. Φαντάζει αστείο έως αφελές να μην είχε λόγο στις μεταγραφές αλλά από την άλλη οι πειραματισμοί του στην ενδεκάδα δείχνουν έναν άνθρωπο που ψάχνει να φτιάξει φαγητό χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα υλικά. Πώς γίνεται να είχε την δυνατότητα να τα αγοράσει και να μην το έκανε;

ΥΓ. Μήπως έκανε λάθος και ήθελε να πει ότι ο Σαριέγκι είναι ο φυσικός ηγέτης της επίθεσης; Η κίνησή του στο αυτογκόλ δείχνει ένστικτο φορ!

Πανάθας είπε...

Παιδιά έχετε δίκιο σε ΟΛΑ.

Το θέμα είναι ότι αυτή η ομάδα είναι συνέχεια της ομάδας* του Τζίγγερ. Δυστυχώς. Δεν μπορεί παρά να μας προσφέρει ότι μας πρόσφεραν οι ομάδες του Τζίγγερ. Ο άνθρωπος έχει τους ανθρώπους του και το γενικό πρόσταγμα ΠΑΝΤΟΥ. Όταν το καταλάβουμε αυτό, ΚΑΤΙ μπορεί να αλλάξει.

Αν δεν βάλουν χέρι οι άλλοι μέτοχοι και αλλάξει η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου δεν βλέπω προκοπή. Πρέπει οι νέοι μέτοχοι να πάρουν πρωτοβουλίες και να αναλάβουν ουσιαστικά τη διοίκηση.

Το υλικό είνα ΧΑΛΙΑ και έτσι θα πορευτούμε έως ότου αντιδράσουμε. Μην περιμένετε με αυτό το υλικό μεγάλες αλλαγές. Δεν υπάρχει και ο προπονητής να το δουλέψει. Οι ομάδες χτίζονται πρωτίστως από την άμυνα. Η Ανόρθωση παραδίδει μαθήματα. Δεν μπορείς να παίξεις όπως η...Μπαρτσελόνα με παίκτες επιπέδου....Ιωνικού.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΕΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ (αυτοί που πονάνε περισσότερο κιόλας) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.

Θα μας αρχίσουν τώρα τα επικοινωνιακά τύπου "Πάμε για πρωτάθλημα" και λοιπές παπαριές. Ολυμπιακοί γίναμε.

Υ.Γ.1 Ο Ζιλμπέρτο έπρεπε να βγει μετά το 2ο γκολ. Βαριόταν που έπαιζε ο μαλάκας. Αλλά όχι και ο Τζιόλης. ΗΜΑΡΤΟΝ. Θα μου πεις ποιός να παίξει? Αυτούς έχει. Έχουμε μαζέψει - με ελάχιστες εξαιρέσεις - ΟΛΟΥΣ τους άμπαλους.

Υ.Γ.2 Αλήθεια ο Πατέρας πήγε στα αποδυτήρια να τους συγχαρεί μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση? Μου τελείωσαν και οι σακούλες σπίτι ρε γαμώτο.


*όταν μια ομάδα έχει ξευτιλιστεί εδώ και 3-4 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις και οι παίκτες της αποτελούν - κατά τα 7/11 - τη ΒΑΣΗ του νέου ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΥ χέσε μέσα Πολυχρόνη. ΦΕΡΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΟΤΖΑΛΙΚΟΥΣ (κανά διχίλιαρο είναι?) ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic, καλή η ανάλυση αλλά τα σάπια με την Ξάνθη άστα κατά μέρος. Που τη θυμήθηκες αλήθεια; Λόγω της τριάρας; Μα με τέτοια ομάδα και από τον Πανθρακικό υπάρχει κίνδυνος τριάρας!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά πια! Η ομάδα είναι για τον πούτσο και πρώτος απ'όλους ο Τενκάτε. Έλεος με το βοηθό! Φέρτε τώρα το Μπάγεβιτς! Διώξτε τώρα Βύντρα, Σαριέγκι, Γκαλίνοβιτς!

shogun είπε...

που είναι ο κουτόχορτος οεο....ΑΙΣΧΟΣ...Εβαλα τον γιό μου για ύπνο γιατι ήταν ακατάλληλο...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως έκλεισα το κουτί από το 75'. Και πολύ το άντεξα δηλαδή!

Ο Σαριέγκι ζήλεψε ξαφνικά τον Τοροσίδη (στο ίδιο γήπεδο) και τον Κυργιάκο (στη Νέα Σμύρνη) ... κι είπε να τους μιμηθεί στη μαλακία!

Θα επιμείνω πάντως: εκτός από την έλλειψη ενός άριστου σέντερ μπακ, ήταν και πάλι εμφανέστατο ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ το πρόβλημα της ομάδας στην επίθεση.

Όταν έχεις διαρκώς "φλύαρη υπεροχή", τι άλλο σημαίνει διάολε από το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΓΚΟΛ; Τι να λέμε; Εδώ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δεν κάναμε!!!

Αν λοιπόν βάζω στην άμυνα ΜΗΔΕΝ, στην επίθεση βάζω ΜΕΙΟΝ ΔΕΚΑ!

Ακατανόητη η επιλογή του Ολλανδού να παίξει ο ΛΑΖΑΡΟΣ αντί του πολύ πιο ψημένου σε τέτοια ματς ΙΒΑΝΣΙΤΣ. Είναι που είναι χάλια ο ΣΠΥΡΟ, μαζί με το Λάζαρο είχαμε μια αριστερή πτέρυγα για τα κοτσύφια. Και βέβαια χωρίς ούτε Αντρέας, ούτε και ΝΙΝΗ, δεν είχαμε ένα παίκτη να κάνει σωστές σέντρες, να χτυπήσει ένα σωστό φάουλ κι ένα σωστό κόρνερ.

Ακατανόητο που, σ' ένα ματς δύναμης, άφησε έξω κάποιο από τα δυνατά φορ, τον ΣΟΟΥΖΑ ή έστω τον ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ! Με αποτέλεσμα ο ΣΑΛΠΙ να πνίγεται στο κέντρο της κυπριακής άμυνας και οι (έτσι κι αλλιώς της πλάκας) σέντρες του (παρολαυτά καλού) ΚΛΕΫΤΟΝ να πηγαίνουν άπατες.

Κρίμα.

Προσωπικά πάντως δεν πρόκειται (το ξέρετε) να πάρω τη μπουλντόζα της ισοπέδωσης παρά την αγανάκτησή μου.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ για να φτιάξεις μια καλή ομάδα με ΝΕΑ διοίκηση, ΝΕΟ προπονητή και τόσους νέους παίκτες.

Υ.Γ.

Θα απουσιάσω από Αθήνα για κανά μήνα. Ίσως καταφέρω κάποιες φορές να καλωδιώνομαι και να τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι άμυνα αυή ρεεεεεεεεεεε

Να δούμε πόσ(α) θ'αντέξει η καρδιά και ο κώλος μας

Pappas10 είπε...

Δεν βλέπω ατομικές αλλά ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ευθύνες.

Αλλά, επιτέλους, ας ξεκολήσουμε από τον Εμφύλιο. Αν τώρα δηλαδή ρε Δημήτρη σου απαντήσω ότι ο "Τζιγγεριακός" από τέτοιες ομάδες ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ τι θα μου πεις; Ζαπορίτζιες και Αρτμέντιες τις απέκλειε με τα χέρια κάτω. Είσαι - στην Ευρώπη - ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από τον Τζιγγεριακό ρε φίλε...

Θα μείνω πιστός πάντως στην αρχή μου. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ. Κάνουμε μία νέα αρχή και ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ πως στηρίζοντας θα δρέψουμε τους καρπούς της επιτυχίας.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμα μια φορά συμφωνώ με το σύντροφο και συναγωνιστή Pappas10. Εδώ χρειάζεται συνετή κρίση και όχι αφορισμοί. Σκεφτείτε μόνο τόσα χρόνια, με τόσους προπονητές και τόσα ρόστερ σε ποια χάλια οδηγηθήκαμε. Ας δοκιμάσουμε επιτέλους το αντίθετο, αυτό δηλαδή που κάνουν στα προηγμένα πρωταθλήματα. Να αφήσουμε κάποιους ανθρώπους να δουλέψουν 2 και 3 χρόνια και μετά να κρίνουμε απο τα αποτελέσματα.
Ρε Πανάθα, ξαφνικά όλο το ρόστερ είναι χάλια και άμπαλοι; Ξέρουμε εμείς καλύτερα το υλικό από τον (κάθε) Τεν Κάτε που το αξιολογεί κάθε μέρα; Μερικές φορές τα σχόλιά σου μου θυμίζουν τον... Βλακόχορτο που -δεν μπορεί- γαύρος θα είναι με όσα αναφέρει κατά καιρούς εδώ μεσα.
Ναι, έχουν γίνει λάθη αλλά όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Το θέμα είναι να τα βλέπει και να τα διορθώνει.

Υ.Γ. Και φτάνει πια αυτή η καραμέλα με τον Μπάγεβιτς. Βρείτε κάτι άλλο εσείς οι προπονητές του καναπέ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι δυνατον να πληρωνουμε συνεχεια τους εγωισμους του τζιγγερ
ρε παιδια. Στην αμυνα μπαζουμε. Ο τζιγγερ δεν τον η8ελε τον κυργιακο, ετοιμη λυση, και ετσι μειναμε με τις ρεζερβες. Να τα αποτελεσματα....

Τι να σου κανει και ο γκουμας. φιλοτιμος αλλα πολυ μονος.

Με αμυντικους τυπου σαριεγκι και τερματοφυλακα γκαλινοβιτς δεν παμε που8ενα.

Παρα την ηττα μου αρεσε η κυκλοφορια και η αναπτυξη της ομαδας, δειγμα του οτι ο τεν κατε
κανει δουλεια. Απλα πρεπει να εχει το θαρρος να ζητησει τους παικταραδες που του υποσχεθηκαν το καλοκαιρι, σε επι8εση και αμυνα.

Χωρις αμυνα ειδικα δεν πας πουθενα...

@petrosskl είπε...

λοιπόν παρεμβαίνω μετά από καιρό γιατί...

1ον) Στηρίξτε τη διοίκηση γιατί αν αρχίσετε τα ίδια τότε τώρα που έφυγε ο Τζίγγερ πρέπει μάλλον να...φύγετε εσείς,

2ον) Σταματήστε να διαβάζετε Γκότζο, Πράσινη και Πράσινο τύπο. Πηγαίνετε τις φυλλάδες στα 100 φύλλα να κλείσουν. Διαβάζω Γκότζο περιστασιακά από την αλλαγή της διοίκησης (και πράσινη) και ο τύπος πρέπει να είναι ΠΟΛΥ στενοχωρημένος που επιτέλους είμαστε ενωμένοι και πάμε μπροστά. Όλα βρίσκει να λέει....έλεος πια!

και 3ον) Να φύγει ο Τεν Κάτε γιατί απλά είναι επικίνδυνος. Για απλά πράγματα, δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής ή να... λες πως είσαι για να δεις ότι...ο Χριστοδουλόπουλος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο ΠΡΩΤΟΣ παίχτης που 8α βγει από το παιχνίδι. Δεν λέω ποιος θα έμπαινε γιατί αυτή είναι δουλειά του προπονητή, ούτε τι σύστημα θα έπαιζε αλλά πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας να βγάλεις άλλον παίχτη (και δη τον Μουν) εκείνη τη στιγμή.
Επίσης ΔΕΝ βγάζεις τον Σίλβα να βάλεις τον Τζιόλη όταν χάνεις 2-1 (Τζόνι, η αλλαγή είχε ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ πριν δεχτούμε το γκολ- αυτό είναι να τρελαίνεσαι) γιατί πολύ απλά είσαι μαλάκας και δεν έχεις δικαιολογία όταν έχεις την ομάδα στα χέρια σοθ από τον Ιούνιο να μην έχεις καταλάβει ότι ο τύπος δεν ξέρει μπάλα. Απλά πράγματα... 3 ματς έχει δώσει (ΑΕΚ, ΙΝΤΕΡ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ) και έχει χάσει με κάτω τα χέρια- όλοι οι άλλοι μας τρέλαναν στο τετ-α-τετ και απλά μας έκατσε που ήταν κάποια Σλάβια και κάποιος Πανθρακικός για να νικήσουμε.

4ον) πείτε μου μία ομάδα να έχει κερδίσει οτιδήποτε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με ΕΝΑΝ επιθετικό γιατί εμένα δεν μου έρχεται και μπρώ να σκεφτώ άπειρα επιθετικά δίδυμα που "μάδησαν" άμυνες! Μόνο με τον Ντρογμπά και τον Αντεμπαγιόρ μπορείς να παίξεις αυτό το σύστημα αλλά κ πάλι δεν 8α φτάσεις στην πηγή.

5ον) Να φύγει τώρα ο Τεν Κάτε, όχι άλλη στήριξη σε προπονητές μέχρι να έρθει κάποιος να ξέρει τι γίνεται από μπάλα.

Απλά πράγματα παιδιά είναι η μπάλα και με τόσους φωστήρες στη κωλοχώρα των 15 αθλητικών εφημερίδων και των χιλιάδων "ειδικών" φαίνεται να τα ξεχνάμε.
Και έχουμε καταντήσει εμείς να χαιρόμαστε με τις ήττες των άλλων και visa versa. Kανείς δεν κερδίζει πια!
Ούτε λοιπόν 4-2-3-1, ούτε 4-1-4-1, ούτε, 4-4-1-1, ούτε 4-1-1-1-1-1-1 ούτε τίποτε...

Απλά πράγματα.... 4 - 4 - 2!!!!!

(για το γνήσιο της υπογραφής...χεχε...PetrosS.)

Πανάθας είπε...

karma said:

"Ρε Πανάθα, ξαφνικά όλο το ρόστερ είναι χάλια και άμπαλοι;"

Αν με διάβαζες, θα είχες δει ότι ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ από το καλοκαίρι και όχι τώρα.

ΝΑΙ, ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΑΜΠΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Και έχεις και έναν προπονητή θερμοκηπίου, που στην ζωή του διαχειριζόταν παίκτες μεγάλης αξίας, να προσπαθεί να κάνει παίκτες τους Μάντζιο, Τζι'ολη, Βύντρα, Σιαρέγκι κλπ. ΗΜΑΡΤΟΝ.

Με τον Μπάγεβιτς και τους Κυργιάκο, Σειταρίδη, Μπασινά (πρέπει να είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ στον κόσμο που οι δικοί της παίκτες δεν επαναπατρίζονται αλλά πάνε σε ανταγωνιστές) δεν θα είχες αυτά τα χάλια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.

Όσο δεν αποδίδεται ευθύνες τόσο θα συνεχίζονται οι μαλακίες.

------------------------

Μπορεί να μου πει κάποιος πόσα αμυντικά δίδυμα έχει βάλει φέτος ο Τεν Κάτε? Αν είχες δύο παικταράδες εκεί δεν θα πειραματιζόσουν εδώ και 3 μήνες.

Αλλά.......δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα.

Έχεις τερματοφύλακα?
Έχεις δεξί μπακ?
Έχεις δεξί και αριστερό χαφ?
Έχεις παίκτη που με φρύδια πίσω από τον σέντερ φορ?
Έχεις σέντερ φορ?

Όταν τους αγοράσεις τότε κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά όχι με τον Αντωνίου και με τον έλεγχο της ομάδας από τον Τζίγγερ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.

G.P. είπε...

Ολα σωστα, και φυσικα πρεπει να γινουν δραματικες αλλαγες αλλα το μονο που δεν πρεπει να αλλαξει ειναι η διαθεση του κοσμου.

Να μην γυρισουμε στις μερες μιζεριας. Ας προσπαθησουμε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να γινουν αυτα που πρεπει με το δικο μας τροπο και με τη δυναμικη μας παρουσια. Αποχη , γκρινια, και γενικοτερα μιζερο κλιμα δεν ταιριαζουν σε κατι υγειες. η ομαδα μπρορει να μην εχει αγωνιστικη υγεια αλλα μετα απο πολλα χρονια εχει οπαδικη υγεια. Να μην το χαλασουμε για κανενα αντωνιου αυτο.
Οσον αφορα τον Τζιγγερ η σκια του ακομα κυβερνα τον Παναθηναικο μας. Εξαλλου μην ξεχναμε ο Αντωνιου ηταν επιλογη του...

Πανάθας είπε...

karma said:

"Μερικές φορές τα σχόλιά σου μου θυμίζουν τον... Βλακόχορτο που -δεν μπορεί- γαύρος θα είναι με όσα αναφέρει κατά καιρούς εδώ μεσα."

Γιατί προσβάλλεις κάποιον που δεν συμφωνείς μαζί του? Δεν σε τιμά αυτό.

Όποιος δηλαδη λέει κάτι που δεν σε βρίσκει σύμφωνο, είναι Ολυμπιακός?

Βγάλε τα πράσινα γυαλιά. Θα αισθανθείς καλύτερα.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Δεν χρειάζονται πειράματα. Χρειάζονται ποδοσφαιριστές αξίας και ένας προπονητής να διαχειριστεί το υλικό που έχει.

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΙΟ ΑΥΤΟ ΥΛΙΚΟ.

ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.

Υ.Γ. Τα ίδια έλεγα και άκουγα την περίοδο στο μπάσκετ που είχαμε τους Γκάλη, Κόμαζετς. Έναν τελειωμένο μπασκετικά Γκάλη, χωρίς αμυντκή διάθεση και έναν προβληματικό Κροάτη που ήταν κατάλληλος μόνο για το Αιγινίτειο. Δες την πορεία του πράσινου ρόστερ από την απαξίωση στην καταξίωση και θα δεις πόσο πολύ δρόμο έχουμε να διανύσουμε ακόμη στο ποδόσφαιρο. Μόνο που εκεί είχες Παυλάρα στο τιμόνι και έναν προπονητή με αρχίδια.

Πανάθας είπε...

g.p. πιστεύεις πως αν συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιλογές τους δεν θα είναι σαν να τους επιβραβέυουμε για τις μαλακίες που έκαναν?

ή

να τους περάσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι, ότι μας κορόιδεψαν και έτσι να "πιέσουμε" τους μετόχους να λάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο?

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Πρώτα από όλα στον άνθρωπο που έφτιαξε αυτό το έκτρωμα. ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Μετά στον προπονητή. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μετά την ήττα στην Τούμπα θα αποτελέσει παρελθόν και προπονητής θα είναι ο Μπάγεβιτς.

Τέλος στη διοίκηση. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ.

@petrosskl είπε...

και τελειώστε με αυτή την ιστορία του Κυριάκου!!!
Ο Κυριάκος ΤΑ ΠΗΡΕ από τον Κόκκαλη στην Ριζούπολη και γι'αυτό δεν επιστρέφει! Όπως και ο Μπασινάς, όπως ΚΑΙ ο Αντωνάκης!
Άντε ξεκολλήστε πια με αυτό το κωλόπαιδο! και προχωρήστε μπροστά άμπαλοι...

ps. Πανάθα, κάτι τύποι σαν εσένα έχουν κάνει τον ΠΑΟ...γαύρο!! Που έχουν κολλήσει με τον Τζίγγερ και είναι ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ στενοχωρημένοι που ο Τζίγγερ έκανε στην άκρη και μπήκαν και άλλοι!
Και επιτέλους Πανάθα (που είσαι πιο πολυ Παναθηναϊκός από όλους μας...) ευθύνες έχουν (αν έχουν) ΚΑΙ ο Πατέρας, ΚΑΙ ο Βγενόπουλος και ο.... Γιαννακόπουλος Πανάθα μου! είτε σου αρέσει είτε όχι ο ΠΑΟ ΘΑ πάει μπροστά! Αν και πάλι κάτι τύποι σαν εσένα κάτι θα βρουν να πουν... και για να κλείσω... αν το υλικό σου είναι χάλια κ δεν σου αρέσει τότε να γίνεις Ολυμπιακός! ή Ρεάλ ή Μάντσεστερ! αυτοί είμαστε, και σε πληροφορώ έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ!

ps2. η επίθεση ΔΕΝ είναι προσωπική βέβαια. Είναι επίθεση σε όλους όσους τόσο καιρό "συντάσσονται" και επηρεάζονται από το Ολυμπιακό παρακράτος που ΟΠΟΙΑ διοίκηση και να ερχόταν 8α ήταν πολύ δύσκολο να χαλιναγωγήσει σε 4 μήνες!!!!Αυτό να το έχετε στο μυαλό σας! Θέλει χρόνο να γυρίσει ο τροχός. Για την ώρα το μόνο που μένει να γίνει είναι να φύγει ο Σουριναμέζος πριν φάει και άλλα 3 από το Γαύρο!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

karma θα είχες υποψία δίκιου αν όσα υποστηρίζω πάντα εγκαίρως-και όχι ως μετά Χριστόν προφήτης-δεν έβγαιναν ΔΥΣΤΥΧΩΣ αληθινά. Όταν όλοι πανηγυρίζατε είχα πεί ότι οι μεταγραφές ήταν σκάρτες και πως η ομάδα δεν έχει άμυνα. Έχω πέί πολλάκις πως εξετάζω την λογική και όχι το αποτέλεσμα. Ο Σίλβα αναδεικνύεται σε νέο Κονσεϊσάο αλλά η λογική απόκτησης του ήταν περά για πέρα σωστή. Όλα τα άλλα είναι αστεία και να τα συζητάμε. Η ομάδα στα 100 χρόνια της συνεχίζει να είναι ΑΘΛΙΑ. Γενικό πρόσταγμα και ευθύνη φέρουν συγκεκριμένει άνθρωποι, που αποτελούν προσωπικές επιλογές συγκεκριμένου ανθρώπου.
Όσο για τον προπονητή δεν τον κατηγορώ απλά για την άθλια εικόνα της ομάδας αλλά κυρίως γιατί δέχτηκε αυτούς τους αχρείους για παίκτες. Γιατί δεν νομίζω να φαντάζεστε πως οι γνωσεις του επί ποδοσφαιρικών αξιών έφταναν σε Μελίση, Χριστοδουλόπουλο, Σόουζα και λοιπούς. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!! Μίλησες λοιπόν κύριε Τεν Μπάζεν? ΟΧΙ. Αντέδρασες? ΟΥΤΕ. Υπόσχεθηκες? ΝΑΙ...Ε ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΕΛΕΞΑΝ!!!

shogun είπε...

μας είχες λείψει!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και για να είμαι σαφής ο Σουμάχερ ένα Zastava θα το οδηγήσει καλύτερα από έναν κοινό θνητό αλλά δεν θα έχει ποτέ επιδόσεις BMW. Απλά πράγματα. Αν η τακτική λέει πάσα και εναλλαγή και η πάσα είναι λανθασμένη, δεν φταίει το σύστημα. Αν η τακτική λέει σέντρα μετά από συνδυασμό και σε 50 σέντρες οι 60 είναι στην κερκίδα, δεν φταίει το σύστημα. Τα αυστήματα τα κάνουν οι παίκτες. Και οι παίκτες είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ΤΕΛΟΣ!!!
Όχι ότι αυτό αναιρεί την ευθύνη ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΩΝ επιλογών του Τεν Μπάζεν. Κύριε μαλάκα δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής Βύντρα. Κύριε τριμάλακα δεν υπάρχει τερματοφύλακας Γκαφίνοβιτς (3 προς τέρμα, 3 έγραψαν). Δεν υπάρχει Σαρριέγκι, Μελάς, Τζιόλης και λοιποί ΚΟΥΛΟΙ!!! Αν παίρνει 2εκ και δεν βλέπεις τα οφθαλμοφανή, είσαι το ίδιο ΜΑΛΑΚΑΣ με αυτόυς που σε επέλεξαν και χαράζουν ΑΚΟΜΑ-ξαναλέω-ΑΚΟΜΑ την πολιτική.

Pappas10 είπε...

Κουτόχορτε πήρες αμπάριζα και βγήκες ρε μαν...

... Ακόμα χαράζουν "αυτοί" την πολιτική; Και ο άλλοι δηλαδή μαλάκες είναι; Γιατί μπήκαν; Για να βλέπουν τους "αυτοί" να χαράζουν πολιτική; Κάτσε ρε φίλε λίγο. Στην τελική η πολιτική των "αυτοί" απ' όσο θυμάμαι τις ομάδες επιπέδου Ανόρθωσης έστω και με δυσκολία τις κέρδιζαν μέσα-έξω και τις απέκλειαν. Χώρια το ότι όλα τα ρεπορτάζ γράφουν ότι οι "αυτοί" τα παράτησαν.

Σταματήστε (ο πληθυντικός γιατί βλέπω κι άλλα παιδιά και όχι μόνο εδωμέσα) επιτέλους αυτόν τον εμφύλιο. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Όσο για τους παίκτες και το σύστημα, εγώ ξέρω ότι καλός προπονητής είναι αυτός που φτιάχνει το σύστημα σε συνάρτηση με τους παίκτες που έχει και όχι το αντίθετο.

Διότι αν το σύστημα Τεν-Κάτε θέλει μπάτζετ 1.000.000.000 ευρώ ώστε να παίζεις με Μπουφόν τερματοφύλακα, Τέρρυ και Καναβάρο Center Backs, Zambrota Αριστερό μπακ και Σέρζιο Ράμος δεξί, Ζιλμπέρτο και Μάτος για αμ-χαφ, Κριστιάνο Ρονάλντο δεξί χαφ και Ρόμπεν Αριστερό, Κακά πίσω από τον Επιθετικό και Ντρογκμπά "Φουνταριστό" γάμησε τα ρε φίλε.

Για εμένα - επαναλαμβάνω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ - η ποιότητα των παικτών σου είναι καλή αρκεί να καταφέρουν να δέσουν, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Πες με χαζό, θεωρώ ότι Η ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΜΠΟΡΕΛΙ ΚΑΙ "ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ".

Ακτίνες Χ είσαι πρόβατο, αυτό μόνο έχω να σου πω. Μου θυμίζεις κάτι δεξιούς που λέγανε στους αριστερούς: "θέλετε κομμουνισμό? ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ". Δεν είναι λογική αυτή. Να μάθεις να συμβιώνεις και με αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από σένα. Αν δεν μπορείς...είναι καθαρά δικό σου το πρόβλημα και σου συνιστώ να το κοιτάξεις.

ps2. η επίθεση ΔΕΝ είναι προσωπική βέβαια. Είναι επίθεση σε όλους όσους τόσο καιρό "συντάσσονται" και επηρεάζονται από το Γκοτζαλικό παρακράτος. ;-)

Πανάθας είπε...

Μιχάλη εδώ και δύο χρόνια που σε ξέρω το υλικό μου το βγάζεις σούπερ και όμως η ομάδα δεν τραβάει. Δεν σε προβληματίζει αυτό?

Αν θεωρείς σούπερ ή έστω καλούς τους Μάντζιο, Βύντρα, Τζιόλη (αρχίζω με την αγία τριάδα), Ίβανσιτς, Γκαλίνοβιτς, Σιαρέγκι, Γκούμα στα γεράματα, Γκάμπριελ, Σούζα το αλογάκι, Πετρόπουλο, Νίλσον, τότε πάω πάσο (το ξαναλέω).

Αν δεν βλέπεις ότι η ομάδα - εκτός από προπονητή - δεν έχει βασικούς παίκτες σε θέσεις κλειδιά ξαναπάω πάσο (το καναμανα λέω).

Αν επίσης πιστεύεις πως βλέποντας τα όλα πράσινα βοηθάς την ομάδα σου επίσης δεν έχω κάτι να προσθέσω.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ.

Όταν πέρισυ έλεγα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, μου την πέσατε οι περισσότεροι χαρακτηρίζοντας με εχθρό του ΠΑΟ και όταν τελικά η αγανάκτηση όλων έφτασε στα συλλαλητήρια και οδηγήθηκαμε στο πολυμετχικό σχήμα ΟΛΟΙ πανηγυρίζατε.

Όταν βγήκα το καλοκαίρι και είπα ότι δεν καλύφθηκαν τα κενά και ότι αγοράστηκαν μέτριοι παίκτες την ίδια στιγμή που εσείς πανηγυρίζατε με κοιτάγατε σαν UFO.

Αν - τέλος - όλοι είχαμε την νοοτροπία "στηρίχτε την ομάδα όσο κακή και να είναι" δεν θα είχαν γίνει οι αλλαγές του καλοκαριού.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Πανάθας είπε...

Κάποιοι από εμάς, έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και θέλουμε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα (όπως αυτή του μπάσκετ). ΑΥΤΟ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟ ΜΑΣ.

Κάποιοι από εσάς, θεωρούσατε καλές τις ομάδες και γενικά τις επιλογές του Τζίγγερ.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Πανάθας είπε...

Για να τελειώνει μια και καλή το παραμύθι του ενωμένου και αδιαίρετου ΠαναθηναΪκού και ότι "δεν είναι μαλάκες οι μέτοχοι" (μας είχε πρήξει με αυτή τη θεωρία ο Τουρτούρας) διαβάστε παρακάτω:

"Επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, φτάνοντας στο χώρο και βλέποντας πως είναι ο μοναδικός παρών από τους μεγαλομετόχους, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. Όταν ρώτησε τον αντιπρόεδρο, Ιωάννη Βεκρή, πού είναι οι υπόλοιποι, έλαβε την απάντηση πως έχουν εξουσιοδοτήσει άλλους να τους εκπροσωπήσουν. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε «τότε εξουσιοδοτώ κι εγώ άλλον» και αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος.

Κατά τα άλλα, η γενική συνέλευση διήρκεσε μόλις 4 λεπτά (!) και σε αυτή εγκρίθηκε η μεταφορά των γραφείων της ΠΑΕ στη Λεωφόρο Κηφισίας 1-3."

ΕΥΓΕ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ. Μετά από μια τέτοια ξευτλιστική βραδιά δεν τόλμησε να πάει κανείς παρά μόνο ο Παύλος.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά λάθη και κακή εμφάνιση στην Κύπρο αλλά ήταν ένα ματς που όλα πήγαν στραβά από την αρχή.

Το μόνο που πήγε καλά ήταν ότι μειώσαμε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο αλλά δεν καταφέραμε να το εκμεταλευτούμε. Αυτό ήταν, για μένα, το μεγαλύτερο λάθος.
Ανούσια κατοχή μπάλας και καμία εμπνευση. Δυστυχώς η ομάδα τα τελευταια χρόνια δεν έχει μάθει να παίζει γρήγορα, να έχει 2-3 βασικούς αυτοματισμούς στην ανάπτυξη και να εκμεταλεύεται τον κενό χώρο (όταν τον βρεί). Χθες όλοι έψαχναν τον Σάλπι με ψηλές ή μακρυνές μπαλιές, ο Λάζαρος αριστερά ανύπαρκτος και ο Κλέιτον στα ρηχά.

Ακόμα είναι νωρίς και για Ευρώπη και για πρωτάθλημα. Ψυχραιμία και υππομονή. Έγιναν λάθη στις μεταγραφές. Κάποιες δεν ήταν επιτυχημένες ή ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά (π.χ. Μελίσσης, Γκάμπριελ) για παίκτες που δεν τα αξίζουν. Σίγουρα δεν είδαμε τα λεφτά και τους μεγάλους παίκτες που μας υποσχέθηκαν και σίγουρα θα χρειαστούν προσθήκες τον Ιανουάριο (αξιόπιστο σέντερ μπακ, δυνατό φορ, back up αμυντικό χαφ κ.α.). Το ρόστερ όμως δεν είναι και για πέταμα. Για να είμαστε ειλικρινείς, από ποιούς χάσαμε; Μπεκιάι, Κατσαβάκη, Ντομπρασίνοβιτς, Χαουάρ, Λεϊβακαμπέσι, Λαμπάν. Μήπως άυτοί είναι καλύτεροι από τους δικούς μας; Απλά έκαναν μια καλοδουλεμένη ομάδα με πολύ τρέξιμο, σωστό πλάνο και τύχη.

Υπάρχουν παίκτες που ξέρουν καλή μπάλα (Νίνης, Ιβανσιτς, Κλειτον, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος) και αν γίνει σωστή δουλέια η ομάδα μπορεί να παρουσιαστεί πιο δημιουργική και αποτελεσματική.

Ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα και η εικόνα της ομάδας στην Κύπρο ήταν απαράδεκτα. Έπρεπε να πάρουμε το διπλό απέναντι σε μια σαφώς κατώτερη ομάδα που είχε το μυαλό μόνο στην άμυνα και στις στημένες φάσεις και στις σέντρες στην επίθεση.

@petrosskl είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρέπει να συμβιώσω εκτός και με την διαφορετική άποψη (η οποία θέλει να με βγάλει και χαζό) η οποία λέει ότι κουμάντο κάνει ακόμη ο Τζίγγερ (διάβασε τον πάτερ για να καταλάβεις).
Και στην τελική η διαφορετική άποψη έχει να προτείνει κάτι αν είναι σοβαρή (και όχι συνασπισμός ή ΛΑΟΣ).
Εσύ δλδ, ρε πανάθα και οι υπόλοιποι, τι έχεις να προτείνεις. Τόσο καιρό ήθελες να δώσει ο Τζίγγερ την ομάδα. Την έδωσε! Και μη μου πει κανείς ότι δεν την έδωσε θα τον στείλω στα υπόγεια της Μόσχας! Δώσε καμιά λύση λοιπόν στο "πρόβλημα Τζίγγερ" που σε αποσχολεί γιατί και ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος και πιο πολύ ακόμη οι Γιαννακόπουλοι είναι τόσο μαλάκες που δεν έχουν καταλάβει (όπως εσύ φυσικά) ότι ο Τζίγγερ τους κορόιδεψε, τους πήρε τα λεφτά και τους κάνει κουμάντο στην ομάδα, παίρνει παίχτες, φέρνει "δικούς" του ανθρώπους να κάνουν ότι θέλουν! Έλεος ρε παιδιά!
Το κακό είναι με όλη αυτή την ιστορία είναι ότι οι επιλογές (προπονητή καθαρά αυτή τη φορά), και τα αποτελέσματα σας δίνουν τροφή να λέτε ανακρίβειες και ότι βλακεία σας κατεβαίνει χωρίς να σκέφτεστε ότι ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν θα ήθελε να σας έχει οπαδούς!
Αλλά και πάλι φίλε Πανάθα, πρώτος θα είσαι όταν η ομάδα κερδίσει πάλι, και πρώτος θα ζητάς εισιτήριο για τις φιέστες. Μέχρι να ξανακάτσει η στραβή.
Είστε άρρωστοι με το ονομα ΤΖΙΓΓΕΡ,όπως ήσασταν άρρωστοι και με το όνομα ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ και δεν τον αφήσατε τότε να έρ8ει γιατί... θα ήταν και ο Περσίας. Και αν μπορέσεις ποτέ να κρίνεις αντικειμενικά (τουλάχιστον τον εαυτό σου) τότε θα κλείσεις τα μάτια και θα φανταστείς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ σήμερα, 5 χρονια (;) περίπου μετά που δεν τον ήθελες.

ps. Και το αν είμαι πρόβατο, ναι είμαι πρόβατο αν έτσι οι υποστηρικτές του ξεπερασμένου πια δόγματος "Τζιγγερ πούλα" θέλουν να αποκαλούν αυτούς που είναι πραγματικοί παναθηναϊκοί και όχι παναθηναϊκοί της κλάψας. Παναθηναϊκοί των zeros!

ps2. τέλος για αυτό το μήνα οι παραμβάσεις μιας και μυαλό δεν έβαλαν ποτέ ορισμένοι εδω μέσα. Μουρμουρίστε. Πάλι μαζί θα πανηγυρίζουμε!

ps3. Από μέσα Οκτωβρίου να ακούτε X-RAYDIO ρε!

squarelogic είπε...

Ξανθιώτη
λάβε την αναφορά στην Ξάνθη σαν αναφορά σε μια μικρομεσαία ομάδα γενικά.Θα την έλεγα έως και συμπαθή αν δεν είχε γίνει αναίσχυντο γαυροπαράρτημα τα τελευταία χρόνια.
Ομολογώ οτι δε σε σκέφτηκα...

Ο κίνδυνος για μεταγραφικές αποτυχίες ήταν ορατός και προβλέψιμος απ τη στιγμή που όλο το πλάνο ανατέθηκε σ'εναν άνθρωπο που δεν γνώριζε τίποτε γι'αυτό μέχρι τον Ιούνιο.Δίνω μια δικαιολογία στον Αντωνίου γιατί όποιος και να ηταν δεν ήταν δυνατον να βρει προπονητή και μια ολόκληρη ομάδα μέσα σε λίγες μέρες.
Αυτό όμως αυξάνει τις ευθύνες του Τεν Κάτε που έπρεπε να πάρει επάνω του τις βασικές επιλογές για το σύστημα που ήθελε να παίξει.
Να πάρει η ευχή,προπονητής(έστω και 2ος) στην Τσέλση και την Μπάρτσα ήταν,όχι στους Νεους Επιβάτες για να λέει yes στον καθε Αντωνίου.
Δικαιώνει όμως και την αποψη μου οτι το πλανο Βγενόπουλου "διαλέγω εναν παλαίμαχο και του αναθέτω την ομάδα και θα κριθεί σε 1-2 χρόνια"
ήταν ανόητο.
1ον απαιτείται η ενεργός συμμετοχή ανθρώπων σαν τον Βγενό ή τον Παύλο

2ον το ότι καποιος έχει υπάρξει ιστορικος ποδοσφαιριστης του τριφυλιού δεν σημαίνει οτι κάνει γι'αυτή την δουλειά.Ο Βενγκερ πχ.δεν είχε παίξει στην Αρσεναλ όταν ανέλαβε το γενικό πρόσταγμα στην οργάνωση και τις επενδύσεις της ομάδας.

warzycha είπε...

Με κάνετε και σπάω τη σιωπή μου με τις παπαριές που διαβάζω από τον κάθε θερμοκέφαλο. Είχα πει ότι δεν ξαναγράφω με τις μαλακίες που ενίοτε διαβάζω. Σήμερα όμως δεν άντεξα: Να φύγει ο Τεν Κάτε μετά από 7 ματς. Ιδού η λύση. Βλέπεις, στην Μπάρτσα και στην Τσέλση είναι όλοι άμπαλοι που τον είχαν να διαχειρίζεται τα πράγματα, όμως εσείς, (έστω, καποιοι από εσάς) οι τρισμέγιστοι προπονητές του καναπέ, το βρήκατε πάλι! Αποφανθήκατε, κρίνατε, επικρίνατε, καταδικάσατε, σκουπίσατε και τελειώσατε...

Ε, λοιπόν εγώ λέω να φέρουμε πάλι πίσω τον Μπάκε, τον Κάτσο και τον Πεσέιρο, βρε άιντε και τον Σάντος, για να'χουμε να λέμε... Με αυτή τη γαβροποίηση όμως δεν μας σώζει, όχι ο πρίγκιπας-βάτραχος, αλλά ούτε ο Θεός της προπονητικής ο ίδιος. Μην ξεχνάτε ότι στον ΠΑΟ ακόμα και ο Όσιμ καθυβρίστηκε και μετά όψιμα -και εκ του ασφαλούς- θεοποιήθηκε. Enough said, για το κατάντημά μας... Που χειρότερο είναι εκτός -παρά εντός- αγωνιστικού χώρου.

Ευθύνες; Ναι, φυσικά και έχει... Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Λάθη; Ναι, έκανε πολλά... Και το μεγαλύτερο όλων, ότι δέχτηκε παίκτες που δεν ήταν της επιλογής του. Μάθετε όμως κάποτε να κρίνετε ένα προπονητή μετά από ολόκληρη σεζόν και όχι πριν την παρέλαση. Εγώ προσωπικά δεν καταδικάζω -αλλά κρίνω και επικρίνω ενίοτε- τον προπονητή πριν το τέλος της σεζόν (εκτός αν πρόκειται για Μπάκε), δεδομένου ότι θα εισακουστούν οι εισηγήσεις του τον Δεκέμβρη. Γιατί μην ξεχνάμε πώς φαγώθηκε και ο Μουνιόθ...

Αυτά και σας αφήνω να κάνετε το σχεδιασμό σας με την ησυχία σας... Ποιος ξέρει, μπορεί να ξεστραβωθεί κανένας Αμπράμοβιτς και να σας πάρει στον πάγκο της Τσέλσης του χρόνου, δεν μπορεί, όλο και κάποιος scout θα διαβάζει το blog.

Γεια και καλά μυαλά...

Pappas10 είπε...

Ρε ΠΑΝΑΘΑ...

Είπαν του τρελού να χέ..ει κι αυτός ξεκωλ...θηκε :) :) :)

Ποτέ δεν είπα ότι το Ρόστερ είναι "σούπερ"... είναι όμως ρεαλιστικά καλό για μία ομάδα όπως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Όπως έγραψα και στον κουτόχορτο, το να μιλάς με γνόμωνα μία ενδεκάδα 1.000.000.000 ευρώ δεν είναι ανέβασμα του πήγη αλλά μη ρεαλιστικό.

Θεωρώ ότι κάθε ομάδα χρειάζεται να "χτιστεί" για ένα χρονικό διάστημα. Εμείς δεν δώσαμε ποτέ τον χρόνο που χρειάζεται μία ομάδα για να δέσει και να αποδώσει.

Αλλάζουμε συνέχεια παίκτες και προπονητές και όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καταφέραμε να δέσουμε μία ομάδα, έστω για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, διώξαμε τον Προπονητή (Σουμ)και λοιδωρήσαμε τον τεχνικό διευθυντή (Ζάετς) την στιγμή που η ομάδα ήταν ΠΡΟΤΟΠΟΡΟΣ στο Πρωτάθλημα επειδή δεν γουστάραμε τον Ζουτάουτας!!!

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζεται υπομονή. Για εμένα οι παίκτες μας μπορούν να γίνουν παικταράδες αν δέσουν. Το θέμα είναι να τους αφήσουμε να δέσουν και να μην τους αλάζουμε κάθε τρεις και λίγο.

Έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλης είπε:

"Για εμένα οι παίκτες μας μπορούν να γίνουν παικταράδες αν δέσουν."

Μιχάλη εδώ είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα μας και σε ευχαριστώ για αυτό το post, γιατί με έβγαλες από τον κόπο.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΩΣ ΚΑΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΗ. ΟΜΟΡΦΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ (πραγματικά όμορφη).

Δεν μένει να δούμε ποιός έχει δίκιο.

Καλά να είμαστε να τα λέμε. (αν και με αυτή την ομάδα δεν το πολυβλέπω).

Πανάθας είπε...

x-radio said:

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρέπει να συμβιώσω εκτός και με την διαφορετική άποψη (η οποία θέλει να με βγάλει και χαζό) η οποία λέει ότι κουμάντο κάνει ακόμη ο Τζίγγερ (διάβασε τον πάτερ για να καταλάβεις)."

.....ποιόν Πάτερ?.....Ονούφριο? Σου παρέθεσα κάτι που αφορά τη γενική συνέλευση της επόμενης μέρα. Το διάβασες ή συνεχίζεις να εθελοτυφλείς?

"Και στην τελική η διαφορετική άποψη έχει να προτείνει κάτι αν είναι σοβαρή (και όχι συνασπισμός ή ΛΑΟΣ)."

Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο Συνασπισμός δεν έχει να προτείνει κάτι κατά τη γνώμη σου? Άσε κατάλαβα. Ελάτε να αλλάξουμε τον κόσμο με πορδές.

"Και αν μπορέσεις ποτέ να κρίνεις αντικειμενικά (τουλάχιστον τον εαυτό σου) τότε θα κλείσεις τα μάτια και θα φανταστείς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ σήμερα, 5 χρονια (;) περίπου μετά που δεν τον ήθελες."

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΤΟΝ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ. ΜΗΝ ΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ή ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

"Και το αν είμαι πρόβατο, ναι είμαι πρόβατο"

Είδες που συμφωνούμε?

"Παναθηναϊκοί των zeros!"

Σωστά. Από τα μεγαλεία επί Τζίγγερ ξέπεσες τελευταία και για αυτό ευθυνόμαστε εμείς.

"Από μέσα Οκτωβρίου να ακούτε X-RAYDIO ρε!"

ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙΣ?

:-))

@petrosskl είπε...

βαζεχα. είπα ότι δεν θα ξαναπαράμβω αλλά με προκάλεσες.
Από που θέλω να ρωτήσω λες ότι ο Τεν Κάτε είναι καλός; Από το ότι η Μπάρτσα όσο ήταν αυτός κένταγε και σάρωσε τους τίτλους; από το ότι η Τσέλσι με το μεγαλύτερο budget κατάφερε να χάσει όλους τους τίτλους; ή μήπως γιατί η μόνη ομάδα σοβαρή που τον είχε στον πάγκο (Άγιαξ) αποκλείστηκε από κάποια ανύπαρκτη στα προκριματικά του ΤσουΛου μέσα στην έδρα της με ήττα;
Γιατί εγώ μπορεί να μην είμαι τρισμέγιστος προπονητής του καναπέ αλλά 3έρω ότι 3 μάτς έπαιξα και έχασα.
Και να σου πω κάτι. Αν ήταν η αδερφή μου χτες και ήξερε οτι χάναμε, της λέγανε να κάνει αλλαγή, και της έλεγαν "έχεις στον πάγκο, 1 τερματοφύλακα, 2 αμυντικούς, 3 μέσους και 1 επιθετικό" λες να έβαζε τον Τζιόλη;
Ή θα άφηνες εσυ τον Χριστο μέσα για να βγάλεις το Μουν.
Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα φίλε. Δεν παίζουν με αυτά. Και επειδή δεν μπορώ να στηρίζω άλλο προπονητές θέλω να φύγει...
μακάρι να βγω ψεύτης....
Για την ώρα ας συνεχίσει το rotation και τον ένα επιθετικό γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πράγματι "πολύ δύσκολο" και πρέπει να είμαστε φρέσκοι! Και μην κοιτάς τους μαλάκες τους Μουρίνιο, Βενγκέρ, Φέργκουσον, Ρανιέρι, Σούστερ, Γκουαρδιόλα κλπ, που παίζουν κάθε Κυριακή-Τετάρτη με τους ίδιους. Αυτοί παίζουν σε εύκολα πρωταθλήματα και δεν κουράζονται οι παίχτες τους όσο ταλαιπωρούνται τα δικά μας παιδιά!

Γιαυτό είναι η πρώτη φορά που κρίνω από τον πρώτο μήνα. Γιατί φαίνεται επικίνδυνος!

@petrosskl είπε...

παναθα...
".....ποιόν Πάτερ?.....Ονούφριο? Σου παρέθεσα κάτι που αφορά τη γενική συνέλευση της επόμενης μέρα. Το διάβασες ή συνεχίζεις να εθελοτυφλείς?"
Ο Γιαννακόπουλος δλδ είναι μόνος;

"Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο Συνασπισμός δεν έχει να προτείνει κάτι κατά τη γνώμη σου?"
Ναι ο Συνασπισμός έχει να προτείνει στο ΠΑΣΟΚ να του δώσει 5 καρέκλες να κάνουν μαζί κυβέρνηση μπας και φάνε και αυτοί τώρα που τους έχουν ανάγκη...
Και συγνώμη για τον Μπάγιεβιτς αλλά είπα...δεν απευθύνομαι σε εσένα μόνο!

Και ναι, είμαι πρόβατο! Εσείς που δεν είστε σας παρακαλώ μπορείτε τουλάχιστον να κάνετε κάτι για να ξανα αλλάξει η κατάσταση γιατί προφανώς με τη καινούρια διοίκηση δεν συμφωνείτε. Και που'σαι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην έρχεστε στο γήπεδο.

Το x-raydio είναι internet radio και όχι sportfm :P!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο Τεν Κάτε θα πρέπει να κριθεί όταν θα πλέον θα παίζει με το υλικό που έχει επιλέξει ο ίδιος.

Φαίνεται δε ότι βάζει τους παίκτες που αποδίδουν στην προπόνηση και δεν βασίζεται σε ονόματα. Άρα ας κρατήσουμε και μια πισινή σε σχέση με τις επιλογές και τις αλλαγές του.

Το βασικό συμπέρασμα από τις εμφανίσεις της ομάδας μας μέχρι τώρα είναι η εξής: ότι χρειαζόμαστε επειγόντως τεχνικό διευθυντή.

Αυτός έχει ευθύνη για το υλικό που έχουμε και βασικά για το υλικό που ΔΕΝ έχουμε και θα έπρεπε να είχαμε πάρει.

Old Boy είπε...

Συμφωνώ με τον Βαζέχα.

Πανάθας είπε...

Ένα άρθρο του ΜΑΡΚΑΚΗ με το οποίο συμφωνώ απόλυτα (αφιερωμένο σε όλους τους στρουθοκάμηλους και στα...πράσινα πρόβατα που....περιμένουν):

"Ο στρουθοκαμηλισμός θα είναι η εν δυνάμει “βόμβα” και όχι η αυτοκριτική

Κυρίες, κύριοι, καλημέρα. Η υπερ-ανάλυση, καμιά φορά, αποπροσανατολίζει. Διότι δίνει πολλά δέντρα για να σταθεί κανείς σ’ αυτά, να διαφωνήσει σε λεπτομέρειές και, έτσι, να χάσει το δάσος από διαφορετική γωνία κάθε φορά.

Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι και ο Παναθηναϊκός δεν εξαιρείται:

Η ευθύνη για το γεγονός ότι η φετινή ομάδα των «πρασίνων», αν και πολύ πιο ακριβή από την περσινή, έχει προς το παρόν μόνο ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΣ μεγάλες δυνατότητες (από τη μέση και μπροστά), αλλά στο γήπεδο δεν μοιάζει και πολύ πιο αποτελεσματική από ‘κείνην, ΔΕΝ μπορεί να αφορά τον Σαριέγκι, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Κλέιτον, εμένα ή τον κόσμο.

Μπορεί να αφορά –και αφορά- κυρίως και βασικά όσους την συνέστησαν σε σώμα και, έκτοτε, την τρέχουν. Τελεία. Παύλα.

Ένα γκάλοπ μεταξύ δέκα 15χρονων πέρυσι, θα αρκούσε για να καταλήξει κάποιος εύκολα στο συμπέρασμα ότι η ομάδα του Πεσέιρο χρειαζόταν, για να μεταμορφωθεί δραματικά προς το καλύτερο, μόλις τέσσερις, άντε πέντε παίκτες μεγάλης αξίας (και, φυσικά, έναν «Πεσέιρο» ο οποίος δεν θα ήταν δέσμιος της νοσηρής νοοτροπίας που ένα συγκεκριμένο περιβάλλον είχε επιβάλλει ως «νόρμα» στην ομάδα –και, εν πολλοίς, πάρα πολλά «σταγονίδιά» του εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν, ολοφάνερα ή υπογείως):

Έναν (οπωσδήποτε) ή (ακόμη καλύτερα) και δύο κεντρικούς αμυντικούς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ

Έναν «Σπυρόπουλο» δεξιά.

Έναν δημιουργικό αμυντικό χαφ (ή έναν απλώς δημιουργικό χαφ μ’ έναν δεύτερο «Μάτος» δίπλα στον υπάρχοντα, για ένα 4-2-1-3 με αξιώσεις).

Έναν αποτελεσματικό φορ κρούσης (είτε για 4-4-2 είτε για το 4-2-3-1 που αγαπά ο Τεν Κάτε). Αυτά.

Και ως κερασάκι στην τούρτα δεν θα ήταν κακό να αποκτηθεί κι ένας σπουδαίος γκολκίπερ ή να γινόταν μια διαφορετική διαχείριση των υπαρχόντων, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Στη σημερινή κουβέντα, πάλι, κεντρικός αμυντικός επιπέδου ενδεκάδας για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ (πόσο μάλλον δύο τέτοιοι αμυντικοί) ΔΕΝ αποκτήθηκε. «Σπυρόπουλος» δεξιά, ούτε. Ούτε δημιουργικό χαφ. Αποκτήθηκαν, αντ’ αυτών, έξι-εφτά χαφ που μέχρι στιγμής παρατάσσονται στο γήπεδο με διάφορους τρόπους και σε διάφορους ρόλους. Συνήθως με ανορθόδοξους τρόπους και σε ανορθόδοξους ρόλους.

Είναι πιθανόν –αλλά όχι σίγουρο- ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Τεν Κάτε, βλέποντας το κενό στην άμυνά του, αναγκάζεται να κάνει αλχημείες μπροστά απ’ αυτήν, ώστε να την αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερο εκτεθειμένη.

Όπως επίσης πιθανόν, αλλά όχι σίγουρο είναι ότι ο Ζιλμπέρτο παίζει αυτή τη στιγμή απλώς με την ελπίδα (βάσει εντίμου προτέρου παρελθόντος κιόλας…) να γίνει κάποια στιγμή και «τοίχος», εκτός από «αόρατος».

Όπως επίσης πιθανόν, αλλά όχι σίγουρο είναι ότι ο Τεν Κάτε θα είχε πολλά να πει για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από την ομάδα οι εισηγήσεις του για μεταγραφές ή η αξιολόγησή του επί του υλικού που υπήρχε ή αποκτήθηκε. Αλλά όσο δεν τα λέει, υπογραμμίζει μεν τον επαγγελματισμό του, συντελεί ωστόσο εξίσου με κάθε άλλον αρμόδιο στη σύγχυση που αρχίζει και κυριεύει τον κόσμο και στις απορίες που τον βασανίζουν.

Για να θυμηθούμε και λίγο πιο παλιές εποχές, εννοώ, έχω τουλάχιστον τρεις φίλους που αν διαχειρίζονταν 23.000.000 ευρώ σε manager game για ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές του περσινού Παναθηναϊκού, από την

(ναι μεν σπουδαίας νοοτροπίας, εύψυχη, φιλότιμη, μαεστρικά παραταγμένη και άψογα καθοδηγημένη από τον πάγκο, αλλά καθόλου έμπειρη και όχι ίδιας δυναμικής)

Ανόρθωση, έτσι εύκολα δεν θα έχαναν ποτέ. Ακόμη αν ενίσχυαν ΚΑΙ την Ανόρθωση με μία-δύο μεταγραφές αξίας.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με όνειρα και, στα χαρτιά, μεγάλες δυνατότητες. Και κανείς από τους –μέχρι στιγμής ΑΨΟΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ- οπαδούς του δεν χάνει τον ενθουσιασμό του, ακόμη κι από μια ήττα όπως η χθεσινή.

Αυτό που μπορεί να κάνει τον ενθουσιασμό να χαθεί (και δεν χρειάζεται να τονίσω τι είδους και έκτασης απώλεια θα είναι κάτι τέτοιο) είναι να επιχειρηθεί από οποιαδήποτε πλευρά «στρογγύλεμα» των όποιων ολοφάνερα τραχιών επιφανειών. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι η εν δυνάμει βόμβα και όχι η αυτοκριτική. Και, ουαί κι αλίμονο μην διαπιστωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή και κάτι άλλο, που, πράγματι θα τινάξει τα πάντα στον αέρα: ουαί κι αλίμονο μην διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιος ή κάποιοι σ’ αυτό το νέο σχήμα πραγμάτων που δεν έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά τι σημαίνει 3Χ60.000 στο ΟΑΚΑ στα πρώτα τρία επίσημα ματς του Παναθηναϊκού. Και, συνεπώς, για δικούς του λόγους, είτε δεν στενοχωριέται και πολύ για τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας είτε, πολύ χειρότερα, ενδεχομένως… επιχαίρει κιόλας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και ΚΑΜΙΑ καινούρια προσπάθεια δεν ξεκινά χωρίς τέτοια. Μόνο οι άφρονες μπορεί ποτέ να θεωρήσουν ότι είναι δυνατόν κάτι νέο να παρουσιαστεί αψεγάδιαστο από την αρχή. Όλη η ζωή είναι ένα τέτοιο, συχνά σκληρό και άγριο παιχνίδι μεταξύ διαπιστωμένων λαθών και εφαρμοσμένων λύσεων, πόσο μάλλον ένα μεγάλο πρότζεκτ όπως η δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας που είχε χάσει το δρόμο της. Άλλοτε οι λύσεις αποδεικνύονται σωστές και επαρκείς, άλλωστε λιγότερο σωστές και ανεπαρκείς. Το σημαντικό, όμως, είναι να ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ λύσεις –διότι αυτό σημαίνει ότι ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ τα λάθη. Κι επειδή οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν πουλάνε κονσέρβες ή αυτοκίνητα, αλλά «ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ», η διαπίστωση αυτή πρέπει να είναι ειλικρινής και να τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στο κοινό. Που και κρίση έχει και κατανόηση και υπομονή. Κι αυτό που τον ξενερώνει δεν είναι η απουσία τελειότητας (μόνον ο… Τόκος την αγγίζει, άλλωστε, αυτήν), αλλά έστω και η υπόνοια της υποκριτικής στάσης απέναντί του: το να αισθανθεί ότι όσοι αποφασίζουν ΔΕΝ τον υπολογίζουν πραγματικά ως θεμελιώδη παράγοντα της όλης προσπάθειας, αλλά ως «κοπάδι» πειθήνιων και όχι ιδιαίτερα εύστροφων προβάτων, που δεν είναι ανάγκη να τα ξέρουν όλα ακριβώς επειδή… «δεν μπορούν να τα καταλάβουν».

Με άλλα λόγια: ο Παναθηναϊκός δεν χάνεται, ακόμη κι αν αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ ή και το ΟΥΕΦΑ ακόμη. Ούτε αν χάσει ακόμη και το φετινό πρωτάθλημα, χάνεται. Χάνεται μόνον εάν επιστρέψει σε λογικές ΑΡΝΗΣΗΣ της πραγματικότητας και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ απέναντι στις ανησυχίες του κόσμου του. Αν δεν το ξαναδούν αυτό το έργο οι οπαδοί του, μπορούν να δουν και πενήντα ακόμη λάθη μέχρι να βρεθεί –και να γίνει- το σωστό. Εάν το ξαναδούν, όμως, έχω την εντύπωση ότι πολύ σύντομα, ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος μέσα στον οποίο (παρά τις κατά καιρούς μικρές γκρίνιες για το ένα ή το άλλο ζήτημα) ζουν αυτή τη στιγμή ΟΛΟΙ στην ομάδα, θα δώσει τη θέση του σε μια διάθεση που θα διαμορφώνεται και μέσα από μια τελείως διαφορετική οπτική εκ μέρους του κοινού. Δεν θα είναι καλόβολη διάθεση, φοβούμαι. Διότι δεν θα είναι ευνοϊκή και η οπτική…

ΥΓ -επί του…πιεστηρίου: ακούω αυτή τη στιγμή τον κ. Νίκα στον Sentra 103,3 και έχω την εντύπωση ότι οι πιο πάνω σκέψεις αποτελούν και σκέψεις μεγάλου μέρους της νέας, “πολυμετοχικής” ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού. Είναι καλό αυτό. Πολύ καλό. Αρκεί να βγει και σε πράξεις και όχι μόνο σε εκφρασμένες απόψεις."

Πανάθας είπε...

Και εδώ:

http://markakis.yooblog.gr/2008/10/02/376/#comments

μπορείτε να διαβάσετε τα comments, κάποια εκ των οποίων εχουν ενδιαφέρον.

Πανάθας είπε...

"Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ραπίντ Βουκουρεστίου αποτελεί ο Ζοσέ Πεσέιρο. Η ρουμανική ομάδα δεν κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και μένοντας στο 1-1 δεν πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού στο εγχώριο πρωτάθλημα η Ραπίντ είναι ενδέκατη με 13 βαθμούς και 9 πίσω από την κορυφή. Περίπου 1.000 εξαγριωμένοι οπαδοί της ομάδας επιτέθηκαν με πέτρες στον πρόεδρο Φαχτί Ταχέρ και τον μεγαλομέτοχο Γκεόργκε Κόπος ζητώντας την απόλυση του προπονητή, περίπου 200 συνεπλάκησαν με την αστυνομία και συνελήφθησαν δώδεκα εξ αυτών."

ΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ.......ΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ......ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ.......ΠΟΣΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΧΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΣΕΙΡΟ ΠΕΡΙΣΥ....ΠΟΣΑ ΜΕΛΑΝΙΑ.........

squarelogic είπε...

@Βαζέχα

και γω είμαι (ακόμη) της γνώμης οτι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον Τεν Κάτε.Δεν ξερω όμως αν θ'αντέξω να επιμένω σ'αυτην την άποψη με διαχείρηση ματς στο μέλλον σαν τη χθεσινή.
Η πρώτη του κίνηση-αν και σωστή σαν σκέψη-φαίνεται αντανακλαστική:
"αφού δεν πατάμε περιοχή,βάζουμε τον μπετατζή Σόουζα",αλλά δεν τολμά ν'αφήσει τον Σαλπι δίπλα του σε 4-4-2,παρά τον εξορίζει παλι εξω δεξιά να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί.Και βγάζει τον πιο δραστήριο παίκτη του,τον Μουν,κι αφήνει Λάζαρο 'η Ζιλμπέρτο μέσα.
Η 2η αλλαγή (Ιβ) σωστή αλλά έπρεπε να εχει γίνει απ την αρχή του ημιχρόνου.
Η 3η ήταν απλά επιπέδου Πεσέιρο...

Επιπλέον,αδυνατώ να φανταστώ τους λόγους για τους οποίους ενα όνομα σαν τον Τεν Κάτε ήταν τόσο "συνεργάσιμος" ως προς την (μη) ανάμειξη του στις μεταγραφές.
Καλο θα ήταν να μας το εξηγήσει κάποτε...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και εγώ με το προηγούμενο σχόλιο. Ειδικά η αλλαγή του Souza (ή Πετρόπουλου) ΔΙΠΛΑ στον Σάλπι και του Ιβανσιτς αντί του Λάζαρου φώναζαν από το ημίχρονο.

Πάντως πιστεύω ότι το πρόβλημα της ομάδας πάνω από προπονητές, τεχνικούς διευθυντές, προέδρους, διοικητικά συμβούλια και παίκτες είναι η ανύπαρκτη ποδοσφαιρική ταυτότητα και η νοοτροπία ετών που οδηγούν στον να μην μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Όταν συνέχεια και με μεγάλη ευκολία βρίσκεις κάποιον που φταίει (εκτός από τον εαυτό σου) δεν χρειάζεται να προσπαθείς περισσότερο.

Πιστεύω ότι το πρώτο που χρειάζεται είναι να στηριχτεί ένας προπονητής που μπορεί να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και να της μάθει να παίζει δημιουργικά και αποτελεσματικά. Χρειάζεται χρόνο και ρίσκο γιατί αν δεν σου βγει γυρνάς πάλι στην αρχή αλλά δεν γίνεται αλλιώς να ξεπεραστούν "ασθένειες" τόσων ετών. Μόνο έτσι θα έρθουν νίκες, τίτλοι και θα δούμε και λίγο μπαλίτσα επιτέλους.

Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα με πολλούς καλούς έλληνες και από τους ξένους να υπάρχουν και 2-3 που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Πότε είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει όμορφο ποδόσφαιρό με διάρκεια. Πότε είδαμε τα μπακ να ανεβαίνουν, τα αμυντικά χαφ να βοηθούν στην ανάπτυξη, τους πλάγιους να πατάνε περιοχή; Αυτά δεν μπορεί να τα μάθει ένας προπονητής σε 6 μήνες ούτε μπορεί να τα μάθει μια ομάδα όταν κάθε 3 χρόνια αλλάζει όλη η 11άδα.

Και για να μην παρεξηγηθώ λέω και πάλι ότι ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα στην Κύπρο ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Η ομάδα έπρεπε να πάρει το 2πλό ειδικά αφού είχαμε δει τους αγώνες και τα αποτελέσματα της Ανόρθωσης με γαύρο και Βέρντερ. Χρειάζονται λίγες αλλά ουσιαστικές προσθήκες τον Ιανουάριο και πίστη σε ένα αγωνιστικό πλάνο που θα κάνει την ομάδα πρώτα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και μετά να κερδίζει.

Πανάθας είπε...

bhoy συμφωνώ με την ανάλυση που έκανες.

Έχω μία ερώτηση μόνο. Θεωρείς ότι αυτό το υλικό (σημειωτέον αγοράστηκαν 10 παίκτες το καλοκαίρι που κόστισαν 23 μύρια) είναι ΟΚ για τον ΠΑΟ? Γιατί για να παίξεις ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις και παίκτες. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αγοραστούν άλλοι τόσοι (μια ολόκληρη ομάδα), να αποδομηθεί ο Τζιγγεριακός (γιατί για αυτόν πρόκειται) και να δώσουμε τον χρόνο που απαιτείται (τότε ναι). Φτάνει πια με τα σαπάκια (για να υποστηριχτούν οι επιλογές του Τζίγγερ). ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΑΜΠΑΛΟΙ (Βύντρα, Τζιόλης, Μάντζιος, Σιαρέγκι κλπ).

Αλλά....να σταματήσουν να μας κοροιδεύουν (εγώ εκεί κολλάω) με μεταγραφές Βαρδινογιάννη τύπου Γκάμπριελ, Σόουζα κλπ. Να αναβαθμιστεί το σκάουτινγκ και να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη (σου θυμίσω, ότι σέντερ μπακ κυνηγήσαμε το χάσαμε = Πεγεράνο, Αβραάμ, Ζιβέ).

ΑΥΤΑ (προς το παρόν).

Υ.Γ. Πρέπει να δοθεί και ένα τέλος στην έντυπη προπαγάνδα. Μέσα από τη διοίκηση. Δεν είμαστε Ολυμπιακοί και ούτε πρόκειται να γίνουμε όσο και να προσπαθούν.

Πανάθας είπε...

Ενός κακού μύρια έρχονται :

"Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πάντως... έριξε τα "καρφιά" του για τις επιλογές του Ολλανδου: "Εγώ πιστεύω ότι ο Σαλπιγγίδης ήταν μόνος του μπροστά και εμείς παίζαμε με σέντρες. Ίσως θα έπρεπε γι' αυτόν τον λόγο να μπει ένας ψηλός επιθετικός δίπλα του"

1. Τα λέει επειδή πικράθηκε για την αντικατάσταση του.

2. Για να μπει το φιλαράκι του (Σούζα) στην ενδεκάδα.

3. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

4. Δεν είδε τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ.

5. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ.

6. Ελπίζω να τιμωρηθεί όπως και ο Γκούμας που άσκησε την ίδια κριτική και μάλιστα ως αρχηγός και παίκτης της ομάδας εδώ και 20 χρόνια. Αλλιώς όσοι σκούζατε δεν έχετε δίκιο. ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΙΛΒΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ΑΔΕΛΦΙΑ............

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, ως προς το προηγούμενο σχόλιο σου, ούτε και εγώ θεωρώ ότι το υλικό είναι ΟΚ για τον ΠΑΟ. Και εγώ θέλω παίκτες πολύ καλύτερους από αυτούς που έχουμε. Και εγώ βλέπω τις «τρύπες» και τα λάθη στις μεταγραφές όπως τα αναφέρεις. Έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο ότι δυστυχώς ξοδεύτηκαν λεφτά για παίκτες που δεν τα αξίζουν αλλά και ότι το υλικό δεν είναι και για πέταμα ειδικά για να κερδίσεις την Ανόρθωση, που εμένα δεν με έπεισε ότι είναι καμία φοβερή ομάδα. Απλά πιστεύω ότι και 11 παικταράδες να μαζέψεις αν η ομάδα δεν έχει ταυτότητα και νοοτροπία-ψυχολογία δεν γίνεται τίποτα και για να είμαστε ρεαλιστές δεν περιμένω να έχουμε ποτέ 11 ή 25 παικταράδες. Πάντα θα υπάρχουν και 2-3 επιπέδου Τζιόλη, Μάντζιου ή Βύντρα. Συνεχώς βλέπουμε σε πολλές ομάδες μέτριους παίκτες να γίνονται χρήσιμοι αν δουλεύει καλά όλο το σύστημα.

Πολύ σωστή η παρατήρηση για το τμήμα scouting. Δεν υπάρχει τίποτα που να δουλεύει με πρόγραμμα και σε βάθος χρόνου. Μόνο πριν τις μεταγραφές και μόνο με βάση το σε ποια θέση ψάχνουμε παίκτη ή με βάση ποιόν μας προτείνουν οι managers. Ειδικά στην Λατινική Αμερική και την Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη μπορούν να εντοπιστούν παίκτες νωρίς που να θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και να έχουν διάθεση να προσφέρουν χωρίς να πληρώσουμε τρελά λεφτά.

Σωστό το σχόλιο για Gilberto αλλά σωστή και η απάντηση που του έδωσε ο Ten Cate, όπως διάβασα, που είπε ότι τότε έπρεπε να παίξουν με κάτω την μπάλα.
Για να δούμε.

Πανάθας είπε...

Γενικά κυμαινόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και δεν έχω πολλά να προσθέσω παρά μόνο:

"Σωστό το σχόλιο για Gilberto αλλά σωστή και η απάντηση που του έδωσε ο Ten Cate, όπως διάβασα, που είπε ότι τότε έπρεπε να παίξουν με κάτω την μπάλα."

Το τι δήλωσε ο Τεν Κάτε είνα ανεξάρτητο από τα "δύο μέτρα και σταθμά". Αν δεν τιμωρηθεί ο Ζιλμπέρτο για τον ίδιο λόγο που τιμωρήθηκε και ο Γκούμας (μιλάμε για τον πιο παλιό παίκτη του ΠΑΟ, έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα σπλάχνα του και αποδεδειγμένα αγαπά την ομάδα) τότε έχουμε ένα κακό προηγούμενο και οι ισσοροπίες στην ομάδα ταράζονται. Για μένα κακώς τιμωρήθηκε ο Γκούμας, αλλά εφόσον υπήρχε ένα σκεπτικό (ή αλλιώς "δεδικασμένο") περιμένω ανάλογη αντιμετώπιση του περιστατικού και με τον Βραζιλιάνο (με παρατηρήσεις μάλιστα του Αντωνίου ή "τράβηγμα του αυτιού" όπως χαιρέκακα γράφτηκε τότε).

Τουλάχιστον όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή και μάλιστα μια στραβή αρχή με πολλές λάθος επιλογές. Ελπίζω να δούνε τα λάθη τους, να τα διορθώσουν και να βγουν να τα ανακοινώσουν στους οπαδούς τους. Αλλιώς θα μας χάσουν και στο γήπεδο θα πατάνε μόνο τα πρόβατα που και σκατά να τους δώσεις θα τα φάνε.

Η ομάδα είναι για δευτεροτρίτη στην Ελλάδα και τελευταία στους ομίλους. Και θα πάμε ακόμα χειρότερα γιατί ο προπονητής πειραματίζεται μετά από 3 μήνες παρουσία στην ομάδα. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Κάτω τα κεφάλια και ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΜΕ.

ΑΥΤΑ (προς το παρόν).

Πανάθας είπε...

"Δηλώσεις, που θα πρέπει να προκαλέσουν παρέμβαση εισαγγελέα, έκανε ο Τόμας Ρατζίνσκι. Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, παραχωρώντας συνέντευξη στο βελγικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Sport Foot Magazine», άφησε υπονοούμενα πως το περσινό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της SuperLeague, μεταξύ Εργοτέλη και Ξάνθης, ήταν στημένο. «Ο δικός μας αντίπαλος πάλευε για τη σωτηρία του, αλλά δεν χρειάστηκε να μοχθήσει και πολύ για να μας κερδίσει. Κατ' αρχάς, εμείς κατεβήκαμε με έξι παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί σχεδόν ποτέ. Το ματς ξεκίνησε με τους Κρητικούς να κερδίζουν ένα ανύπαρκτο πέναλτι και λίγο μετά έβαλαν κι άλλο ένα γκολ τραβηγμένο από τα μαλλιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καναδός."

Η Ξάνθη έχει κάνει πολλά. Όπως και το Αιγάλεω και ο Πανιώνιος κάποτε. Νομίζω πως η UEFA πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και αν αποδειχτεί αυτό τότε να πέσει στην Β' Εθνική μαζί με τον Εργοτέλη.

Αρκετή προστασία επειδή είναι ακριτική ομάδα και στο άρμα του Ολυμπιακού και του Γκαγκάτση.

Μετά λέμε για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Πανάθας είπε...

Ωραία συνέντευξη του Μαυρίδη (αυτό το παιδί πάντα τα έλεγεέξω από τα δόντια ακόμα και όταν ήταν παίκτης του Βαρδινογιαννιστάν):

"Ο Κώστας Μαυρίδης μίλησε στον "Arren-a Radio 89,2" και αναφέρθηκε στη φετινή πορεία, στα λάθη που έχουν γίνει στον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και την ήττα από την Ανόρθωση.

Για τη φετινή πορεία: "Δεν ξεκίνησε καλά δυστυχώς το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κρίμα. Πολλά πράγματα έφταιξαν. Όλα όσα γίνονται, η ενίσχυση σε λάθος θέσεις, παίζουν μεγάλο ρόλο. Οι μεταγραφές δεν έχουν βγει. Πρέπει να δούμε ποιος φταίει, από πού ήρθαν οι παίκτες; Πρέπει να πουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού τι έγινε. Οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι και πικραμένοι. Ειδικά φέτος που περίμεναν κάτι καλύτερο.

Βλέπω πράγματα τα οποία είναι παράξενα. Πως ήρθαν οι παίκτες, ποιος τους πρότεινε; Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του. Οι μεταγραφές σαν ονόματα είναι καλές. Δεν βλέπω, όμως, να έχουν προσφέρει ούτε το 20% και μιλάμε για παίκτες που έχουν κοστίσει 12-13 εκατομμύρια. Εκεί που πονούσε η ομάδα πήρε παίκτη;

Δύο σημαντικά ματς έγιναν ως τώρα και σε αμφότερα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε. Ειδικά με την ΑΕΚ. Θα μπορούσες μετά τον αποκλεισμό της από την Ομόνοια, να την ρίξεις στο καναβάτσο! Κατάφερε και την… ανέστησες και την έβαλες μέσα στο παιχνίδι".

Για τις μεταγραφές: "Θα μιλήσω για την άμυνα και την επίθεση. Ο Παναθηναϊκός ήθελε έναν αξιόπιστο σέντερ μπακ και έναν αντίστοιχο σέντερ φορ. Εκεί που ήταν αναγκαία η ενίσχυση δεν πήραν τους παίκτες που έπρεπε. Έδωσαν τόσα λεφτά για θέσεις που δεν “πονούσε” η ομάδα. Εκεί, όμως, που “πονούσε”, “πονά” και θα “πονέσει” μέχρι τον Δεκέμβριο, τι έγινε; Ελπίζω τότε να μην είναι αργά.

Δείτε τι έγινε με τον Ζιβέ. Όταν προσπαθείς ένα μήνα να πάρεις έναν παίκτη και τον παρακαλάς, πας σε άλλη λύση! Ήρθε ο Μελίσσης. Ταλέντο, ωραίος, αλλά που είναι; Να τον δω κι εγώ θέλω! Για εμένα εκείνοι που χειρίζονται τις μεταγραφές, θα πρέπει να λογοδοτούν για ό,τι γίνεται".

Για τα λάθη του Τεν Κάτε: "Εγώ θα πω κάτι για τον προπονητή. Από τις πρώτες ημέρες που ήρθε, είχε πει ότι είναι εχθρός του rotation. Πέρσι με τον Πεσέιρο που γινόταν κάτι αντίστοιχο, όλοι έκαναν συζήτηση. Φέτος που επαναλαμβάνεται, κανείς δεν ασχολείται.

Βλέπω ότι στην εκάστοτε ενδεκάδα, δεν υπάρχουν ούτε τρεις-τέσσερις μόνιμοι παίκτες. Διορθώστε με, αν κάνω λάθος. Αν δείτε κορμό πέντε-έξι παικτών, βοηθήστε με να καταλάβω κι εγώ. Σίγουρα πρέπει να δώσεις πίστωση χρόνου στον οποιοδήποτε προπονητή. Έχουν περάσει, όμως, τρεισήμισι μήνες και δεν έχει φανεί τίποτα".

Για το ματς με την Ανόρθωση: "Παρόλο που όλοι έλεγαν ότι δεν θα την… πατήσουν όπως ο Ολυμπιακός, μάλλον το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Ίσως να ανέβηκαν μια τάξη παραπάνω αφού πέτυχαν και γκολ. Αυτό που δεν εξηγείται είναι ότι η Ανόρθωση επικράτησε κατά κράτος, με τρεις στημένες φάσεις. Η εικόνα του δευτέρου μέρους είναι απίστευτη! Δεν είναι αφύσικο να χάσεις, δεν είναι ντροπή, αλλά πρέπει να παλέψεις. Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ προβλέψιμος".

Για τα περιθώρια βελτίωσης: "Πρέπει όλοι να σκύψουν το κεφάλι, να χαμηλώσουν τους τόνους, να καθίσουν να σκεφτούν ότι είναι στον Παναθηναϊκό. Καλά τα συμβόλαια και όλα, όμως ο κόσμος είναι διψασμένος, θέλει επιτυχίες. Πρέπει να αφήσουν λίγο την πολυτέλεια και τα κότερα και να επικεντρωθούν στη δουλειά τους. Ορισμένα πράγματα είναι αλαζονικά, όμως πρέπει να σταματήσει αυτό".

Για το νέο διοικητικό σχήμα: "Εγώ θα ήθελα να πω ότι επειδή είναι αρκετοί, θα έπρεπε να κάνουν όλοι κουμάντο. Αν είναι δέκα στη διοίκηση και κάνει κουμάντο ένας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Να βρουν μία άκρη. Εξάλλου, δικό τους είναι το μαγαζί, ότι θέλουν κάνουν. Εγώ έχω να πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος. Ας βρουν τι φταίει. Να αφήσουν τις επιχειρήσεις και να κοιτάξουν την ομάδα. Να είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί, όπως ήταν όταν αγωνιζόμουν εγώ. Μπορεί να είχα προβλήματα με τον κ. Γιώργο Βαρδινογιάννη, αλλά την ομάδα την καθοδηγούσε πολύ σωστά".

Για τον κόσμο: "Είπε μια σωστή κουβέντα ο Καραγκούνης στην έναρξη της προετοιμασίας. Η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή είναι ο κόσμος. Για να τον κρατήσεις, πρέπει να προσπαθήσουν όλοι πολύ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν έχει πολύ υπομονή. Αν “στραβώσει” η φετινή χρονιά, θα έχουμε άλλα πράγματα. Η μεγαλύτερη αναγνώριση και ανταμοιβή για εμένα είναι να γίνεσαι αποδεκτός και από τον κόσμο των άλλων ομάδων. Κάτι που συνέβη με εμένα".

Για την αντιμετώπιση των παλαιμάχων: "Εγώ ξέρω ότι στην πρώτη συγκέντρωση της ΠΕΚ ο κ. Βγενόπουλος μας είχε φωνάξει. Πήγαμε και στο συλλαλητήριο και μετά τίποτα. Ούτε ένα τηλέφωνο… Από τη γενιά μου, ήμουν εγώ και ο Καλλιτζάκης. Κανείς, όμως, δεν ασχολείται μαζί μας. Καλώς κάνουν και χρησιμοποιούν τον Σαραβάκο στον Παναθηναϊκό. Δείτε, όμως, ποιοι δουλεύουν στις ακαδημίες. Εδώ άφησαν κι έφυγε ο Οικονομόπουλος. Ίσως να μην έκανε, γιατί… έβγαλε τον Νικοπολίδη".

Για την προσωπική του πικρία: "Έχω κάποια παράπονα από τη διοίκηση, δεν έκαναν κάτι για εμένα. Είμαι πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βύρωνα Πριν από λίγες ημέρες έγινε ένα φιλικό ανάμεσα στον Αθηναϊκό και τον Παναθηναϊκό. Ούτε η μία διοίκηση ούτε η άλλη σκέφτηκε να με τιμήσει. Έναν άνθρωπο που ξεκίνησε στα 16 από τον Αθηναϊκό, στα 19 πήγε στον Παναθηναϊκό κι έφυγε 32. Αυτή είναι η πίκρα μου!"

ΜΙΧΑΛΗ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΟ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΚΟΤΖΟΣ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

:-))

Πανάθας είπε...

ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣΠΟΡ (του Ολυμπιακού):

"Ο ΠΑΟ βρήκε... Σόφο διαρκείας!"

ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΙΤΛΟ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΚΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ (τον Σόφο) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ.

Στο μπάσκετ φτιάχνεται η καλύτερη ομάδα της τελευταίας 15ετίας. ΠΛΗΡΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ.

squarelogic είπε...

κι επειδή υπήρχε η διαφωνία του ...αναχωρητή Τουρτούρα για το ποιά είναι η βασική παθολογία της ομάδας

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10561&subid=2&tag=8019&pubid=1395061

οχι οτι επιθετικά με το σύστημα που παίζει ο ΤενΤεν(και τους παίκτες με τους οποίους προσπαθεί να το παίξει...)πάμε καλά,απλά υπάρχουν παίκτες για να βοηθήσουν εκεί,αρκεί ο προπονητής να τους δει

Μιλάμε οτι η περσινή άμυνα με Μαριο-Βυντρα-Σεριτς-Μορις-Σαριέγκι
πρέπει να ηταν η all time all star team της γκάφας!

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Squarelogic συμφωνώ με το άρθρο αλλά δεν θα βγάλεις άκρη. Ο Τουρτούρας, ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά :-) στρουθοκαμηλίζουν όχι από κακία ή εγωισμό αλλά επειδή αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα που την "πνίγουν" χωρίς να το ξέρουν. Η ομάδα είναι γυμνή και σε άλλες θέσεις. Δυστυχώς το καλοκαίρι κάποιοι κονόμησαν αλλά η ομάδα δεν ενισχύθηκε. Απλά στήθηκε ένα ολόκληρο παραμύθι για τους "παικταράδες" που είχαμε και αυτούς που ήρθανε. Και περιμένειιιιιιιι ο Μιχάλης να μάθει μπάλα ο Σιαρέγκι γιατί έτσι του γράφει ο Γκότζος.

ΚΡΙΜΑ..........

Διαβάζω τώρα: "Τεν Κάτε: "Έκανα λάθη". Δεύτερη φορά το λέει μετά το τσίρκο που κατέβασε εναντίον της ΑΕΚ. Ναι ρε φίλε το ξέρουμε αλλά δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου. Τα ίδια θα λες και μετά την διαφαινόμενη ήττα στην Τούμπα? Δεν βελτιώνεσαι και μαζί με σένα δεν σημειώνει πρόοδο και η ομάδα. Όφειλες να έχεις έναν βασικό κορμό και να τον στηρίξεις. Ένα σύστημα που να αποδίδει. Και εν τέλει αν δεν σου κάνουν οι παίκτες που έχεις (που δεν σου κάνουν) εισηγήσου να φέρουν άλλους αντ' αυτών. Και αν δεν το κάνουν, σήκω και φύγε και εμείς θα σε χειροκροτήσουμε (πέρα από το ότι θα σε ευχαριστήσουμε).

Και κάποια στιγμή σε αυτή την ομάδα πέρα από τον προπονητή και τους παίκτες, πρέπει να βγουν μπροστά και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι. Γιατί αν δεν βγουν οι ίδιοι θα τους βγάλουμε εμείς. Ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός αν δεν ήταν του Αντωνίου, ποιανού άλλου ήταν?

ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ "ΤΑΧΥ"
ΑΘΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Αν περιμένετε δύο χρόνια να φτιάξετε ομάδα θα μείνετε πάλι με τα πρόβατα, τον φίλο μου τον ράδιο χ και τους υπόλοιπους. Αυτό θέλετε?

ΚΑΙ ΨΙΤ......Η ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.......

Πανάθας είπε...

Δεν έγραψα ότι ενός κακού, μύρια έπονται?

Ε διαβάστε:

"Η «Κίνηση Ανεξάρτητου Ποδοσφαίρου» ή ΚΑΠ, του Πάρη Γεωργακόπουλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφάσισε να αποσυρθεί από τις εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ. Έτσι, μετά από αυτό το γεγονός, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, το Σάββατο, που και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, θα «παλέψει» χωρίς αντίπαλο και όπως όλα δείχνουν θα επικρατήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά."

ΦΑΤΕ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

Ε ΡΕ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

:-((

Πανάθας είπε...

Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1402316&ct=5

δεν είναι κακό να παίρνεις και μια "δεύτερη γνώμη".

;-)

Υ.Γ. Το μόνο λάθος για μένα του άρθρου είναι ότι εμπλέκει στο βέτο του Τζίγγερ για τον Κυργιάκο τον Παύλο και ότι στις "ελλείψεις" δεν αναφέρεται στα δύο ακραία χαφ όπου η ομάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ που μπορούν να πλαγιοκοπήσουν, να σεντράρουν, να "παίξουν" το 1χ1 με επιτυχία, να πατήσουν περιοχή, να σκοράρουν, να είναι ταχείς και καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα (χρειάζεται χρήμα για τέτοια προσόντα το ξέρω).

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει από που προκύπτουν τα "20 εκατομμύρια";;;

Το έχω δει σε διάφορους σχολιασμούς, αλλά ποτέ δεν είδα πως βγαίνει αυτό το νούμερο. Ξέρει κάποιος από σας; Ειλικρινά για να μου λύσει την απορία!

Πάντως επειδή παρακολουθώ Αγγλικό ποδόσφαιρο, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Άρσεναλ πήρε 1,5 εκ. ευρώ για τον Gilberto γιατί το διάβασα σε Αγγλικές πηγές. Δεν βλέπω πως γίνεται να ξόδεψαν περισσότερα για κάποιος από τους άλλους που είναι τελείως άσημοι...

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη ακριβώς να σου πω δεν θυμάμαι. αλλά μια αναζήτηση στο internet θα σε βοηθήσει. Ο Σίλβα κόστισε περισσότερα από 1,5 καθότι αυτό το ποσό πήρε μόνο η ΑΡΣΕΝΑΛ. Από εκεί και πέρα πληρώθηκαν παίκτης, μάνατζερ κλπ. Ο Μελίσης κόστισε 2 μύρια, ο Κλέιτον 2 ή 3, ο Σούζα 3, ο Γκάμπριελ 3, ο Λάζαρος 4, ο Ρουκάβινα νομίζω πέρασε τα 5 (στα νούμερα που σου λέω μπορεί να υπάρχει μια μικρή απόκλιση πάνω/κάτω).

Μην το ψάχνεις Ξανθιώτη, τους πιάσανε Κώτσους. Και πολλά λεφτά δώσανε (αν τα δώσανε / κράτα πάντα μια πισινή σχετικά με τα αληθινά νούμερα) και δεν ενίσχυσαν ουσιαστικά την ομάδα και γέμισαν με φρόυδες ελπίδες τον κόσμο του ΠΑΟ που "ξαναγύρισε" και που θα τον χάσουν αν συνεχίσουν να είναι ανακόλουθοι.

Διάβαζα για πλάκα ένα παλιό άρθρο εδώ στη Βαζελοκατάσταση http://www.gatezero.gr/2006/12/blog-post_116739824484038689.html

εν έτει 2006, όπου ένα παιδί με το nick shogun έγραφε εν ολίγοις:

"Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σίγουρα παίκτες στις ακόλουθες θέσεις, για προφανείς λόγους:
Δεξί και αριστερό μπακ, κεντρικό αμυντικό, αμυντικό χάφ, αριστερό ή δεξί χαφ και βέβαια σέντερ φορ που να γεμίζει την περιοχή. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών θα πρέπει να είναι η ταχύτητα καθώς η ομάδα είναι απελπιστικά αργή. Λοιπόν έχουμε και λέμε..."

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΝΑΜΕ - ΣΧΕΔΌΝ - ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

Όταν εδώ και χρόνια απλοί άνθρωποι χωρίς πτυχία προπονητικής εντοπίζουν τα κενά του ΠΑΟ κάτι που δεν μπορούν να πράξουν οι επαϊοντες, κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό, δεν συμφωνείς?

-------------------

Η "απώλεια" των εκλογών της ΕΠΟ είναι άλλο ένα μεγάλο "χτύπημα". Δείχνει ότι όλοι αυτοί οι μαλάκες που μαζεύτκαν φέτος δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Φέρονται και άγονται ως ερασιτέχνες.

Ο κόσμος του ΠΑΟ επαγρυπνεί όμως. Με εξαίρεση αυτούς που έχουν γααυροποιηθεί από τον οπαδικό τύπο, οι υπόλοιποι είναι στις επάλξεις και έτοιμοι να αντιδράσουν (εξάλλου και το πολυμετοχικό σχήμα δεν το έφεραν τα yesman Γκοτζαλάκια, αλλά όσοι επαγρυπνούσαν και διαμαρτυρόντουσαν με κάθε τρόπο. Αυτοί δηλαδή που δεν θέλει καμία ΠΑΕ).

;-)

Stepas είπε...

Αυτό με τον Τζιόλη είναι όντως τεράστια απορία. Ποιός ξέρει τι περίεργες διεργασίες έλαβαν χώρα στο μυαλό του Τεν Κάτε εκείνη τη στιγμή ώστε να αποφασίσει τελικά να τον περάσει στο ματς με το σκορ στο 3-1...

Ανώνυμος είπε...

Τι παλτό είναι αυτός ο Σόουζα...Ρουκάβινα χίλιες φορές

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτά τα ποσά που λες πραγματικά βγάζουν 20+ εκατομμύρια. Πάντως εγώ ακόμη δυσκολεύομαι να το πιστέψω (και εσύ νομίζω καλά κάνεις που κρατάς πισινή).

Απ' όσα ξέρω, το μεγάλο έξοδο μιας μεταγραφής είναι τα λεφτά που ζητά η άλλη ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλά. Γι αυτό όλοι ψάχνουν για ελεύθερους!

Για τον Gilberto, εφόσον η Άρσεναλ πήρε 1,5 εκ. ο μάνατζερ παίρνει 10 τοις εκατό, δηλαδή 150 χιλιάδες. Άντε να του δώσανε άλλα τόσα για την υπογραφή. Άντε να το τραβήξουμε από τα μαλλιά και να πούμε ότι όλα μαζί κόστισαν 2 εκατομμύρια (δηλαδή συν 25 τοις εκατό πάνω από αυτά που εισέπραξε η Άρσεναλ ... απίστευτο φέσι αλλά τέλος πάντων!).

Αν αυτός κόστισε 2 εκ. τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι άλλοι που ούτε παίξανε σε εθνική να κοστίζουν διπλάσια! Έδωσαν 4 εκ. για παίκτη που δεν κάνει ούτε για την ενδεκάδα;

Τέλος πάντων. Μάλλον είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θα βγάλουμε άκρη, επειδή δεν μπορούμε να δούμε τι πραγματικά δήλωσαν στην εφορία. Δυστυχώς και οι εφημερίδες που τέτοια θέματα θα έπρεπε να τα σκαλίζουν, δεν κάνουν τίποτα. Από κάπου ακούγεται ένας αριθμός και μετά όλοι τον επαναλαμβάνουν αμάσητο...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι, αν δύο ομάδες συμφωνήσουν για μια μεταγραφή ας πούμε στις 200 χιλιάδες και μετά διαδώσουν πλαγίως ότι συμφώνησαν στα 2 εκατομμύρια, τις συμφέρει και τις δύο.

Αυτή που πουλά, λέει ότι για τόσα λεφτά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Αυτή που αγοράζει λέει στους οπαδούς της ότι κατα-ξοδεύτηκε και έφερε παικταρά. Και όλοι είναι ευχαριστημένοι!

Φυσικά στην εφορία δηλώνουν τα κανονικά ποσά και βέβαια η εφορία δεν πρόκειται να ψάξει τι έγραψαν οι εφημερίδες...

[Σήμερα είδαμε τι παθαίνει όποιος κόβει βαθμούς από το γαύρο. Για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι...]

Πανάθας είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι Ξανθιώτη.

-------------

Τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΥΠΟ ποιός τον βγάζει ρε παιδιά? Γιατί αυτό που έκανε χθες με τον Ντομινίκ (που παράτησε την ομαδα πριν το πιο δύσκολο της ματς) ήταν τουλάχιστον unfair μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Αν όντως την βγάζει ο Βγενόπουλος ήταν χτύπημα κάτω απο την μέση και μαχαιριά στην πολυμετοχικότητα.

-------------
Κατά τα άλλα ο Βαζέχα (ο διευθυντής ακαδημίας νέων ποδοσφαιριστών της 'Άρσεναλ στην Ελλάδα) είπε το αυτονόητο. ότι η ομάδα χρειάζεται ΔΥΟ στόπερ (επιτέλους βρέθηκε κάποιος να αναφερει τον αριθμό 2) και έναν ικανό σέντερ φορ. Σιγά σιγά θα μιλήσουν και για τα άλλα κενά της ομάδας.

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ :-(

dimitriskmc είπε...

ρε παιδια συγγνωμη που ειμαι τοσο off topic αλλα ξερετε αν υπαρχει καποιος torrent tracker για την αγαπημενη μας ομαδα??γιατι βλεπω οτι ο Αρης εχει και παραξενευομαι που δεν εχουμε εμεις

Πανάθας είπε...

Φίλε Δημήτρη δεν έχει "πέσει" στην αντίληψη μου "πράσινος" torrent tracker. Μόνο σε διάφορα forum έχω δει υλικό του ΠΑΟ (π.χ. στο thegreekz).

----------------

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ.

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το volley μια διαπίστωση μόνο:
βρήκαμε επιτέλους προπονητή τον οποίο πρέπει να κρατήσουμε όσο μπορούμε κ όσο βέβαια θέλει κ εκείνος.Θα φτιάξει ομάδα για μεγαλες διακρίσεις!!!
NAS

Πανάθας είπε...

NAS ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΩΝΗ.

Ακόμα και στην ήττα στον τελικό του ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ από τον Ηρακλή η ομάδα έπαιξε ΒΟ-ΛΛΕ-Υ.

Για το μπάσκετ είμαι ενθουσιασμένος με τις νέες και ουιαστικές προσθήκες (Φώτση, Πέκοβιτς, Κέτσμαν, Νίκολας και τους πιτσιρικάδες Βεργίνη κα Σάκοτα) καθώς και την μεγάλη πρόοδο του Περπέρογλου που "καπαρώνει" την θέση 3. Η ομάδα ήταν πολύ καλή προχθές με το Μαρούσι και αρχίζει και κάνει "ταμείο".

Ανώνυμος είπε...

φιλε ΠΑΝΑΘΑ μιλησες για τη μεγαλυτερη εσωτερικη μεταγραφη της ομαδας => ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ!!!!!!
θα βγάλει μάτια φέτος....
ΥΓ: χαίρομαι που παρακολουθούμε την ομάδα...(ό,τι άθλημα κ αν παίζει!!!!!)
ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΡΕΛΛΑ!!!!!!!!!!
NAS

Πανάθας είπε...

Φίλε NAS ο Πέρπε θα κλείσει πολλά σπίτια φέτος. Είναι μεγάλο παιχτρόνι και χαίρομαι που ο Ζέλικο τον πιστεύει, τον στηρίζει και πάνω από όλα τον χρησιμοποιεί βασικό.

Όσο για τα άλλα αθλήματα, παρακολουθούμε οποιoδήποτε άθλημα "φέρει" το τριφύλλι στο στήθος.

;-)