Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Αντ'αυτού...

Αν και η χθεσινη εμφάνιση είναι ταμάμ για εναν απολαυστικό φιλιππικό του Κουτόχορτου η μη εμφανιση του μεχρι τώρα με αναγκάζει να κάνω το υποκατάστατο.Χτες, δικαιώθηκε η επιλογή να επισημαίνω τα προβλήματα ακόμη και την επομένη μιας πρόκρισης σε ομιλους του Τσ.Ληγκ.Δικαιώνει και τον Πανάθα που απο καιρό φωνάζει για τα χτυπητά κενά της 11άδας.Ισχύει οτι παρατηρούσα στο προηγούμ.ποστ:
Σχεδόν μηδενική παραγωγή φάσεων που δεν κόστισε μεχρι τώρα απέναντι σε ομάδες μικρού βεληνεκούς όπως Ντυναμο Τιφλίδας(κυρίως) και Σπάρτα Πρ.(παραλίγο...),παίκτες με βασικά ελλείμματα για τις θεσεις που αγωνίζονται(Νιλσον,Γκαμπριελ,Βύντρα...),μεταγραφές πλεονασμού και όχι καθαρής ουσίας(Κλειτον,Χριστοδουλόπουλος),σύστημα που αφήνει την αντίπαλη περιοχή οδυνηρά άδεια και εχει παγιδεύσει αξιόλογους παίκτες σε θέσεις που μπορούν να δώσουν max το 60 % των δυνατοτήτων τους(Σαλπι-δεξι χαφ,Καρα-αριστερό χαφ).
Αλλά σημερα θα προχωρήσω λιγο πιο βαθιά...
Δύο είναι τα πραγματικά κύρια προβλήματα αυτής της ομάδας:
1)οτι η άμυνα δεν εμπνέει καμία σιγουριά.
Πέραν του καθαυτό ευάλωτου,αυτό έχει και αλυσιδωτές αγωνιστικες συνέπειες:ο μοναδικός πλήρης φουλ μπακ που διαθετουμε(Σπυρόπουλος) δεν μπορεί ν'ανεβαίνει
απο φόβο οτι θα βρεθεί εκτεθειμένος,και το ίδιο παθαίνουν και οι 2 αμυντικοί χαφ
το οποίο μας φέρνει στο...

2)οτι παίζουμε με 2 αμυντικά χαφ με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά που δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην δημιουργία παιχνιδιού συν το οτι όλοι ξερουν να καλυπτουν χώρους αλλά όχι να "πνίξουν"ενα συγκεκριμένο παίκτη.
Δυο απ τους Ζιλμπέρτο,Μάτος και Σιμάο συγκροτούν θεωρητικά ενα πολυ ισχυρό δίδυμο αμυντ.χαφ.Κανενας τους ομως δεν επιχειρεί μπαλιές 15-20 μέτρων που ν'ανοίγουν το παιχνιδι ή καθετες πάσες οπως πχ.ο λοιδωρημένος Μπασινάς .Ετσι ο προπονητης αναγκαστικα θα θυσιασει τη μια θεση πλαγιου χαφ(αριστερη) για να βαλει εναν απ τους δημιουργικούς παίκτες που διαθετει(Κάρα ή Ιβανσιτς ή λιγότερο
Κλέιτον/Λαζαρο)ο οποίος θα είναι κατα συνθήκη πλαγιος χαφ.Βάζει και τον Σαλπι δεξιά για να χωρέσει στην 11άδα λόγω αξίας και πάθους και παρ'ότι θεωρητικά έλυσε ικανοποιητικά τον γρίφο, στην πράξη μπλόκαρε εντελώς την ομάδα:χωρίς συχνες προωθήσεις απ τους πλαγ.μπακ,χωρίς καθετη πάσα απ τ'αμυντικα χαφ και με κατ'όνομα πλαγιους χαφ,εκ των οποίων ο ενας συγκλίνει μονίμως προς το κεντρο για να βρει το δεξι του ποδι,κι ο αλλος μπορεί να κανει μονο εξωτερική κούρσα και συρτή σέντρα η ομάδα παραμένει απελπιστικα προβλέψιμη και ο σεντερ φορ απελπιστικά μόνος.
Χρήσιμη είναι η αντιδιαστολή προς τη χθεσινή ΑΕΚ:
ο Δώνης είχε χθες τα "σκυλιά"Πλιάτσικα-Ρίκκα για την καταστροφή του παιχνιδιού και στο κέντρο τον υπερπολύτιμο Μπασινά που μάζευε οτι άφηναν αυτοί και μοίραζε αμέσως παιχνιδι στους δημιουργικούς και με "μέση" λατιν εξτρέμ(Σκόκο,Εντίνιο) οι οποίοι βεβαια χόρεψαν την ευάλωτη άμυνα του ΠΑΟ αλλάζοντας συνέχεια θεσεις.

Η λυση στο γρίφο ξεκινα απ την άμυνα!
Στα ματς που χρειάζεσαι έλεγχο του ρυθμού(σε στροφές χαμηλοτερες απ'αυτες που συνηθιζει ο αντιπαλος,πχ.ευρωπαικα εκτός έδρας ματς)αν υπήρχε αξιόπιστη άμυνα ,ο Καραγκούνης καλλιστα θα μπορούσε να είναι ο ενας απ τους 2 αμυντικα χαφ με παρτενερ τα "πνευμόνια" του Ματος ή του Σιμάο(όπως στην Εθνική με τον Μπασινά).Αυτο θα ελευθέρωνε τη θεση του αριστερου χαφ για τον Ιβανσιτς ή ακομα καλυτερα για καποιο καθαρόαιμο χαφ-εξτρέμ που θάπρεπε νάχε αποκτηθεί αντι για τους Κλειτον/Λαζαρο ενώ η δεξιά πτέρυγα ανήκει καταρχήν στο Νίνη.
Αυτά βέβαια κανουν τον Ζιλμπέρτο περιττή πολυτέλεια και θετουν σε αμφισβήτηση τη θεση του Σαλπιγγίδη αλλά έτσι είναι όταν ο προπονητής είναι νέος και η ομάδα αναδομείται εκ βάθρων απο καποιον άλλον.Οταν βεβαια θες να παίξεις ποδοσφαιρο πρωτοβουλίας δεν χωρά ο Καρα ,και ή βάζεις το Νινη ή Κλέιτον για 10άρι ή παιζεις με 2 αμυντικα χαφ με την προυποθεση να εχεις δημιουργικούς και γρήγορους ακραίους που θα συνεπικουρούνται στα overlap απ τα πλαγια μπακ (που με την σειρά τους θα αισθανονται τη σιγουριά ενός καλού τερματοφύλακα και των σεντερ μπακ-βράχων).Το "αλάνι"-απόλυτα ταιριαστό προσωνύμιο με τη χτεσινη του συμπεριφορά-όρθωσε χτες τείχος μπροστα στην εστία της ΑΕΚ επιτρέποντας στους δικους του πλαγιους μπακ(κατώτερης αξιας απ τους δικους μας) συχνη συμμετοχη στο επιθετικο παιχνιδι,ενω κι ο ίδιος ήταν πάντα στην περιοχή μας για τις "ψηλές"φάσεις.Θα συμφωνήσω οτι ηθικά έιναι έκθετος απέναντι στον Παναθηναικό,αλλά όταν αυτή η "Ηθική" σημαίνει οτι χρειάζεσαι τουλάχιστον 7-8 εκ.για ν'αγοράσεις κατι ανάλογο,μήπως θα έπρεπε να εχουν σκεφτεί καθαρά επιχειρηματικά και ωφελιμιστικά?

Συμπερασματικά βγαίνουν λογικά στην επιφάνεια τα προβλήματα που αναμένονταν με δεδομένη την απειρία και το βραχύ χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεση του το νεο διοικητικο σχήμα κι ο Κ.Αντωνίου:
οι παίκτες δεν επιλέχτηκαν απ τον προπονητή,σε αρκετές περιπτώσεις ψάξαμε να βρούμε το χαρακτηριστικό πού ελειπε απ τον παίκτη που είχαμε στην αντίστοιχη θέση αγνοώντας αν ο νεοφερμένος είχε τουλάχιστον ισάξια τα δυνατά του σημεία(βλ΄δεξιά μπακ...),ενώ ο Αντωνίου έχοντας να λογοδοτήσει σε πολλούς χρηματοδότες κινήθηκε συντηρητικά στην αγορά του εξωτερικού αποφεύγοντας να επενδύσει με ρίσκο ενώ δαπάνησε υπερβολικά στην εσωτερική αγορά όπου ετίθετο θέμα εντυπώσεων στις κοντρες με τον αιώνιο...
Τα πολλά λεφτά δόθηκαν για τον εγνωσμένης αξίας Ζιλμπέρτο Σίλβα(που και να μην παίξει λίγοι θα τα βαλουν με τον Αντωνιου) και η άμυνα έμεινε με το δίδυμο της γκάφας για να μην μπορεί κανείς να πει οτι πλήρωσε υπερβολικά για κεντρικο αμυντικό.Η απόφασή τους(ή η αδυναμία τους) να μη γεμισουν το κενό έστω και την ύστατη ώρα πιθανότατα θα αποδειχθεί το θεμελιώδες φετινό λαθος τους και είναι βέβαιο οτι όσο θα βλέπουν φέτος τον Κυργιάκο τόσο θα χτυπάνε (μυστικά) το κεφάλι τους.Είναι επιβεβλημένο να βρει ο Τεν Κάτε ενα σύστημα που να ταιριάζει στους παίκτες που έχει και να γίνει κατά τη διάρκεια του χρόνου μια ψύχραιμη και νηφάλια αποτίμηση του ένψυχου υλικού δίχως αγκυλώσεις του στυλ 'αυτός αποκτήθηκε πέρσι και δε μπορεί ακομη να φυγει".Ε'ιμαστε στην αρχή της Νέας Εποχής και διορθωτικές κινήσεις θα είναι επιβεβλημένες.
Αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η λογική του αυτοελέγχου της αποτελεσματικότητας των επιλογών.

Σε πεισμα όσως εξ υμών αρέσκονται ν'ασχολούνται με την (όντως καταδικαστική στην επιμαχη φάση)διαιτησία,δεν θα πω τίποτε σ'αυτή την φάση για τον λόγο οτι ειναι αποπροσανατολιστικό απ τ'αληθινά προβλήματα της ομάδας όταν δεν έχει πατήσει την αντίπαλη περιοχή(για 3ο κατα σειρά επίσημο αγώνα..).Αυτό βεβαια δε σημαίνει οτι δεν θα πρεπει η Διοίκηση να προστατεύσει την ομάδα αθόρυβα στο Παρασκήνιο..
Και το 'αθόρυβα" έχει την σημασία του κ.Αντωνίου και κ.Πατέρα ειδικά οταν απ την αρχή δείχνουμε δείγματα αλαζονείας.
....Α,και μην ξεχνάτε,οι καρπαζοεισπράκτορες της Κύπρου ενισχύθηκαν σημαντικά έστω και την τελευταία στιγμή(Ντιόγο-Ντουντού,Τζεμπούρ-Παλετιέρι)και μονο βελτιωμένοι θα είναι απο δω και περα.

121 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απογοητεύτικα κι εγώ με την ήττα, είχαμε όλοι φανταστεί μια πιο θριαμβευτική 1η αγωνιστική. Παρόλα αυτά:

- Υπάρχουν δεδομένα κενά (κεντρικός αμυντικός, δεύτερο (ή πρώτο?) φορ κλπ) αλλά τώρα μέχρι τον Ιανουάριου, αυτούς θα έχουμε και με αυτούς θα παίζουμε.

- Προσωπικά πιστεύω ότι το φετινό μας υλικό είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό. Μεταγραφές έγιναν. Ίσως όχι ακριβώς αυτές που έπρεπε, αλλά σε κάθε περίπτωση η ομάδα ενισχύθηκε.

- Για την ήττα από την ΑΕΚ πιστεύω ότι πρωτίστως έφταιξε:

1. Κακές πιλογές Τεν Κάτε (Μουν, Γκούμας, Γκάπριελ κι εκτός Νίνης, Ιβανσιτς κι Μάτος). Υπομονή και θα μάθει, καινούριος είναι κι αυτός. Αλλά όχι ότι δεν έχει και άποψη, στην Μπαρτσα, Τσέλσι και Άγιαξ πως τον επέλεγαν?

2. Κότερα και χαβαλές. Μέσα στην απειρία και την ματαιοδοξία των rich boys, γίνονται λανθασμένες επιλογές αφου αυτοίθ πάνω από όλα προσπαθούν να προκαλέσουν τους γάβρους φίλους του συναφιού τους (Μαρινάκηδες κλπ)

3. Η ΑΕΚ τα έπειαζε όλα για όλα (κ μετάξύ μας δεν έπιασε καμιά φοβερή απόδοση- εμείς δεν υπήρχαμε) και είχε και 2 παίκτες που έπαιζαν για να λύσουν προσωπικούς λογαριασμούς.

Υπομονή και ψυχραιμία, να το επαναλάμβάνουμε για να το συνηθίσουμε.

υγ1/ Καλός ή κακώς ο Sotis δεν ήρθε, τι κάνουμε τώρα κε Δομάζε?

υγ2/ Αυτοί οι Βύντρα και Σαρίεγκι (so slooow) δεν παλεύονται

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog,

ο έρωτας δεν κρύβεται, αλλά το να ξαναγυρνάς στους Μπασινά και Κυργιάκο είναι ... αταβισμός - παρόμοιος με αυτόν από τον οποίο πάσχουν οι Γαβριέλες, που όποτε τους στραβώνουν τα παιχνίδια αναστενάζουν νοσταλγικά σαν ακούνε τη λέξη Καστίγιο!

:-)

Τελοσπάντων, τα "σκυλιά", τα "γατιά" και τα "αλάνια" που εντοπίζεις, πού ήτανε με την ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν το ΑΕΚ44 είχε ανάγκη ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΤΑΝΕ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ, δηλαδή όταν δεν βολευότανε με κατενάτσιο ή κοινώς καταστροφικό παιχνίδι;

Άφαντα!

Λοιπόν,

επειδή η κριτική προς την ομάδα μας έχει αρχίσει πολύ πολύ νωρίς να γέρνει προς τον ... κουτοχορτισμό, υποβαθμίζοντας λ.χ. την αξία της καλοκαιριάτικης πρόκρισης στους ομίλους του Ch-L και υπερτονίζοντας την ήττα από το ΑΕΚ44, οφείλω να επισημάνω:

1. Πέρασες στους ποθητούς ομίλους με 3 νίκες-1 ισοπαλία σε 4 ματς και γκολ 6 υπέρ-1 κατά, τη στιγμή που η Γαβριέλα και το ΑΕΚ44 τον ήπιαν άσχημα και απέτυχαν παταγωδώς απέναντι σε αντίπαλους εξίσου (Ανόρθωση) ή και περισσότερο (Ομόνοια) μικρούς.

Μην το διαγράφουμε αυτό, περνώντας το με δυο γραμμούλες και μιλώντας για "μικρές ομάδες" [τι ήταν άραγε η Ανόρθωση ή η Ομόνοια, που ξέκαναν τους άλλους στερώντας βαθμούς και από την Ελλάδα;] εξαιτίας ενός 2-1 από ΑΕΚ44. Είναι τουλάχιστον αγνωμοσύνη!

Πάμε στο ματς της Κυριακής τώρα.

2. Το ΑΕΚ44 έπαιξε απλώς ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ποδόσφαιρο, ελπίζοντας στην ταχύτητα των Σκόκο-Μπλάνκο και με σαφέστατη την προσδοκία για ισοπαλία. Χωρίς την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΣΑΡΑ, που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να ΜΗΝ πάρει το παιχνίδι ρυθμό (ειδικά στο β' ημίχρονο ήταν μέχρι και ερασιτεχνικά εξώφθαλμες οι προσπάθειές του σ' αυτή την κατεύθυνση), ευνοώντας έτσι το καταστροφικό ποδόσφαιρο, δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει με όσα ψευτοαλάνια και λοιπά ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ κι αν είχε στη σύνθεσή της. Άλλωστε το κατάφερε με ένα 1000% κωλόφαρδο γκολ από το πουθενά και ένα δωράκι από το κοράκι.

3. Επομένως, ο ΒΑΣΣΑΡΑΣ ήταν ο MVP του ΑΕΚ44 και χωρίς μια ανάλυση του δικού του παιχνιδιού, κάθε απόπειρα ανάγνωσης του αγώνα χωλαίνει ανεπανόρθωτα.

4. Πάμε τώρα στο δικό μας παιχνίδι.

Ξαναλέω, ότι το πρόβλημα της ομάδας ΔΕΝ ΗΤΑΝ (ούτε προχτές) Η ΑΜΥΝΑ! Προς Θεού δηλαδή! Η ΕΠΙΘΕΣΗ ήταν (και πάλι) το πρόβλημα! Η μηδενική παραγωγή φάσεων, όπως και εσύ επισημαίνεις πολύ σωστά.

Όχι πως η άμυνα ήταν άψογη. Αλλά δεν ήταν εκεί το θέμα! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, πιστεύω, ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ.

Διότι πρόσεξε: παίζεις ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ, κοντά στη σέντρα, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει φουλ κατενάτσιο, για να βάλεις πρώτος γκολ. Παίζεις δηλαδή ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, θεωρητικά και σαν στήσιμο τουλάχιστον. Επόμενο είναι, έτσι, η άμυνα να γίνει κάποιες στιγμές πολύ ευάλωτη σε κάποιες αντεπιθέσεις.

Το θέμα είναι, ότι η επίθεσή σου δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή της. Όχι δεν ανταποκρίνεται κατά 60 ή 70%. Δεν ανταποκρίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ! Άρα σε αυτήν πέφτει το μέγιστο μερίδιο της αποτυχίας.

5. Οπότε το ερώτημα που καίει, είναι: Γιατί δεν κάναμε καμιά φάση; Απάντηση: διότι Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ. Έτσι ο σέντερ φορ, από τον οποίο περίμενες το γκολ και την αναστάτωση στην περιοχή, έπαιζε τελείως απομονωμένος.

Ερώτηση: γιατί ΣΟΟΥΖΑ έπαιζε απίστευτα ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ; Τι έκαναν οι υπόλοιποι επιθετικοί (Σάλπι στον άξονα και Κάρα-Γκάμπριελ στα πλάγια) για να τον συνδράμουν στην αποστολή που τού είχε ανατεθεί;

Απάντηση: έκαναν πούτσες μπλε, μετά συγχωρήσεως. Ο Σάλπι βολόδερνε, συνήθως προς τα δεξιά, ξεχνώντας πως η αποστολή του ήταν να ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ, ώστε ΜΑΖΙ με τον Σόουζα να διεμβολίζουν την αντίπαλη άμυνα, ο ένας με τη σπιρτάδα του κι ο άλλος με τη δύναμή του. Έτσι μπερδευόταν διαρκώς με τον Γκάμπριελ, αποσυντονίζοντάς τον και αυτόν. Ο δε Καραγκούνης, επέμενε στο γνωστό αυτιστικό παιχνίδι του ("δώσε μπάλα, δώσε μπάλα, δώσε μπάλα"), προκαλώντας χάος όχι στην άμυνα της ΑΕΚ αλλά στη δική μας επιθετική λειτουργία και (φυσικά!) πετώντας στα σκουπίδια όλες τις στημένες μπάλες που κερδίσαμε, χάρη στα ερασιτεχνικά χτυπήματα φάουλ και κόρνερ που μετά (της γνωστής!) μονομανίας επέμενε να εκτελεί αυτός αντί παντός άλλου.

Πώς λοιπόν να δημιουργήσεις φάσεις, όταν έχεις μια επίθεση ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, δηλαδή επιθετικούς που ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ, που ΔΕΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και που ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;

Συμπέρασμα:

Καμμιά, απολύτως καμμιά σχέση με δήθεν "παγίδευση" των Σάλπι και Κάρα σε "θέσεις που δεν μπορούν να αποδώσουν" (όπως λες), δεν είχε το επιθετικό τους πρόβλημα!

Πες μου άλλωστε: τι θέση έπαιζαν διάολε; Στον Κάρα είχε ανατεθεί να παίζει αριστερά κι αυτός βολόδερνε παντού, επειδή φαντάζεται πως είναι all around παίχτης παναθεμά τον! Στον Σάλπι είχε ανατεθεί να παίζει τον άξονα κι αυτός μπουρδουκλωνόταν δεξιά πάνω στον Γκάμπριελ!

Με την επίθεση, και όχι τόσο με την άμυνα, πρέπει να δουλέψει κατεπειγόντως ο Τεν Κάτε!

Pappas10 είπε...

Ψιλοβαριέμαι να γράφω. Ο Τουρτούρας πάντως εκφράζει σε μεγάλο βαθμό αυτά που πιστεύω κι εγώ. Είναι λίγο "κουλό" να μιλάμε για πρόβλημα στην άμυνα όταν σε 90 λεπτά έχουμε κάνει μισή ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα, ρε Τετράγωνε έλεος. "Δημιουργικός παίκτης" ο "Κάρα";;;;;;

Παίκτης Κάρα δεν υπάρχει για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το παληκάρι είναι για να μπαίνει όταν προηγούμαστε 2-0 και να κάταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου (και λίγο το δικό μας).

Λατρεύω το πάθος του Κάρα αλλά κι εγώ έχω πάθος μόνο που δεν μπορώ να σταθώ στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ... ούτε φυσικά και σε ομάδα Γ ερασιτεχνικής.

Μην τρελαθούμε τελείως.

Για εμένα 2 είναι τα πιο ανησυχητικά σημεία.

1. Το ότι ο Τεν Κάτε φαίνεται να "ψάχνεται" ακόμα (Ο Σάλπι "10άρι", ο Γκάμπριελ "χαφ-εξτρέμ" και ο Μουν πρώτη φορά ενδεκάδα σ' ένα ντέρμπι) και προφανώς δεν υπάρχει άνθρωπος να του εξηγήσει την πολυεπίπεδη σημασία αυτών των παιχνιδιών.

2. Οι "Δημόσιες σχέσεις" του Τεν Κάτε. "Γλύψιμο" στον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Καραγκούνη και πρώτη Αλλαγή τον Νίνη.

Αυτά πιστεύω.. μπορεί να κάνω και λάθος.

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Κυριάκος και Μπασινάς ήταν για τα πανηγύρια. Απλά παίζαμε με "Καντήλια" και το "αλάνι" my ass πήδαγε στηριζόμενο πάνω στον Σόουζα. Ο Βασάρας φυσικά στα 10 σφύριζε το 1.

Υ.Γ.2 Η νέα διοίκηση έχει πολλά να κάνει. Καλές οι δηλώσεις αλλά απ' ό,τι φαίνεται για το θέμα "Διαιτησία" δεν έχουν κάνει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Πεσ'τε τα παιδια. Αν και γαυρος σας καταλαβαινω απολυτα.
Μηπως κι εμεις τα ιδια δεν τραβαμε; Που ειναι ο Γκαλιτσιος, ο Αντζας;
Βρε πολυ καλα εκανε ο Νικολαϊδης κι εδωσε την ευκαιρια στον Δωνη

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε γάβρε, ναι, έκανε πολύ καλά ο νικολαϊδης που έδωσε την ευκαιρία στο δώνη ώστε να αποκλειστεί γρήγορα γρήγορα η αεκ από την ευρώπη και έτσι να ασχοληθεί μόνο με το πρωτάθλημα!

χαχαχαχαχαχαχαχαχά!

αυτά είναι τα μυωπικά οπαδικά μυαλά: μια νίκη, ακόμα και χάρη στα κοράκια, κάνει να ξεχνιούνται ντροπιαστικές εμφανίσεις και ήττες με πραγματικά κάκιστες μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και για τη βαθμολογική θέση της ελλάδας!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Από Τεσσέιρο στον Τεν Λάθεν...Συνοπτικά....Επιτυχία πρόκρισης στο Τσου Λου δεν υφίσταται αφού κληρωθήκαμε με πιτσαρίες. Ακόμα και αυτές όμως έκαναν 3-4 ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ευκαιρίες σε κάθε αγώνα χάρη στην άμυνα των καθυστερημένων-άμπαλων που έχουμε. Ο Μουρίνιο πρέπει ήδη να ξεχέζει τον Μοράτι για τις ώρες που έχασε βλέποντας αυτόν τον καφενέ.

Οι μεταγραφές δεν περιλαμβάνουν παίκτη ογκόλιθο (εκτός Ζιλμπέρτο βέβαια). Για τον alter ego του Ζαφείρη Μελά και την Μάγια την μέλλισσα είναι αστείο και να συζητάμε. Ο Μουν τα έκανε με το καλημέρα όπως υποδηλώνει το επώνυμό του. Ο Κλέϊτον αγνοείται και ο Ρουκάβινα τραυματίστηκε. Ο Σόουζα μπορεί να βάλει ένα χεράκι για τα μπετά στον Βοτανικό.

Όσο για τον Τεν Λάθεν τα λόγια είναι περιττά. Καραγκούνης εξτρέμ αντί για ελεύθερος πίσω από το φορ, Σάλπι χωρίς σέντρα, κοντρόλ και τεχνική κατάρτιση εξτρέμ ή πίσω από τον επιθετικό. Ίβανιστς αδικαιολόγητα εκτός ενώ ήταν κορυφαίος σε φιλικά και με Τιφλίδα ενώ έχει αξιόπιστη σέντρα και καλή τεχνική κατάρτιση. Γκάμπριελ υστερεί αμυντικά αλλά είναι εξαίρετος επιθετικά, όπερ σημαίνει βρες τρόπο να καλύπτεται η αδυναμία του και να παίρνεις τα θετικά των προωθήσεών του αντί να παίζει με Μουν καπέλο και Νίλσον. Για άμυνα τι να λέμε....Οι γκαφατζήδες ολκής Βύντρα και Σαρριέγκι...Πιζάρο και Ιμπραίμοβιτς ακόμα γελάνε....Αντωνίου δεν σ'άρεσε ο Αϊμάρ, δεν δίνατε 300 χιλιάρικα ακόμα για Ζιβέ-όχι ότι χάθηκαν οι κεντρικοί αμυντικοί ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!! Πάρε λοιπόν Χριστοδουλόπουλο, Μελίση να φέρνουν πετσέτες για 5 εκ γιούρο. ΕΛΕΟΣ....Νέα συλαλλητήρια βλέπω. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ξέχασα τον τριμάλακα Γκαφίνοβιτς...ΗΜΑΡΤΟΝ θεέ μου...από Σαργκάνη, Βαντσικ κτλ στον άνευρο, γκαφατζή Κροάτη....

σχολιαστής είπε...

Δεν έχουμε παρά να συγκρίνουμε το Σόουζα με τους κεντρικούς επιθετικούς του θρύλου. Κάποιοι τα έχουν κάνει μπάχαλο. Ελπίζω να βάλουν μυαλό το Γενάρη.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστής said: "Δεν έχουμε παρά να συγκρίνουμε το Σόουζα με τους κεντρικούς επιθετικούς του θρύλου."

Reply: "θρύλο" αποκαλούν τον πούστη γαβριέλο μόνο οι οπαδοί του και οι φιλικά ή τσεπικά προσκείμενοι.

Είσαι οπαδός του ή προσκείμενος;

squarelogic είπε...

ΤΤ
1.Μπασινας-Κυργιακος νομιζω ελειπαν απ τον 1ο αγωνα της ΑΕΚ με Ομόνοια οταν εγινε η ζημιά.
2.Δεν εχω αταβιστικες τασεις.
Δεν ηθελα πια Μπασινα πισω αν και θεωρω μεγιστο λαθος όταν διώχτηκε(και δαπανηθηκαν μετά 10εκ.για να χαρούμε παλτά λιθουανικα-κροατικά-βραζιλιανικα).
Απλά ο Κυργιάκος ηταν αυτό ακριβως που μας έλειπε.Τόσο απλά.Ελεύθερος και δίχως ανάγκη προσαρμογής.
Όταν μαζεύτηκαν πολλές οι χυλόπιτες απο Πεγεράνους και σία έπρεπε να τον είχες βουτήξει.

3.θεωρώ τον Κάρα δημιουργικό σε σχέση με Σιμάο-Ζιλμπέρτο.Και λέμε ακριβως το ίδιο:φυσικό είναι να ξεχνά τη θεση του και να μπλεκεται στα πόδια όλων αφου δεν είναι αριστερο χαφ!Ο αληθινος αριστ.χαφ και πολύ πιο δημιουργικος μπηκε στο 85!
Απο κει και πέρα και μένα μου έσπασε τα νεύρα με τη μουρμούρα του,τα πεσίμετα και την αναληψη όλων των στημένων φάσεων γι'αυτό και λέω οτι δεν έχει θεση οταν θες να παίξεις επιθετικο ποδοσφαιρο.

4.Σωστό αυτό που λες για την επίθεση αλλά τι να κανει κι ο αλλος μονος του οταν μαλιστα δεν ειναι κι ο Ανρί?Και το πρόβλημα ξεκινα απ τη συνολική ανάπτυξη η οποία επηρεάζεται ακόμα περισσότερο απ την αμυντική ανασφάλεια.Το ερώτημα στο μυαλό όλων είναι "ποιος θα την κάνει την μ@λ@κία" όχι αν θα γίνει...

5.Πείτε μου σας παρακαλώ...
ποιά ομάδα θα έπαιρνε αμυντικο δίδυμο τους Βυντρα-Σαριέγκι αν αυτοί ηταν διαθέσιμοι?
Ούτε ο Πανιώνιος!
Οπότε...

6.23 εκ.ευρώ μετά συγκρίνετε επιθετ.γραμμές:
ΑΕΚ Εντίνιο,Μπλανκο,Σκόκο,Τζεμπούρ
ΟΣΦΠ Ντιογο,Κοβασεβιτς,Γκαλέτι
ΠΑΟ Σόουζα,Μάντζιος,Πετρόπουλος,Χριστοδουλοπουλος

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα κάποιοι υπερβάλουν εδώ μέσα...
ΝΑΙ, δεν είναι λύση το δίδυμο Βύντρα-Σαριέγκι στην άμυνα και ΝΑΙ η ομάδα φαίνεται να έχει το ίδιο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων όπως και στα προηγούμενα χρόνια. Άλλο όμως αυτό και άλλο να βγάζουμε άχρηστες όλες τις μεταγραφές με το "καλημέρα". Και, ρε Pappas, μήπως το παρακάνεις με τον Καραγκούνη; Αμύνεται και επιτίθεται το ίδιο καλά, σουτάρει, κερδίζει φάουλ και δείχνει πιο "διψασμένους" από νεότερους παίκτες. Εμένα αυτά μου αρκούν από αυτόν τον παίκτη, χωρίς να λέω ότι είναι απαραίτητος να ξεκινά στην ενδεκάδα.
Κατά την άποψή μου πάντα, σε σχέση με γαύρο και ΑΕΚ, μόνο στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο υστερούμε. Κατά τα άλλα το ρόστερ μας είναι πολύ πιο γεμάτο, πιο νεανικό και με παίκτες που θα φέρουν χρήματα στην ομάδα αργότερα. Οι παίκτες που έχουμε δίνουν τη δυνατότητα στον Τεν Κάτε για πολλούς πειραματισμούς για αυτό και τους κάνει. Με αποτυχή αποτελέσματα πολλές φορές, αλλά εμένα μου δείχνει ότι "ψάχνεται".

Υ.Γ. Μια λύση για να χωρέσει και ο Μάτος στην 11άδα θα ήταν να μετατεθεί ο Σιμάο στο κέντρο της άμυνας, ελλείψει καλύτερης λύσης βεβαίως και έως ότου ο Μελίσσης δείξει ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο.

Υ.Γ. Στο 4-4-2 πάντως ο Σάλπι θα έβρισκε έναν καλύτερο ρόλο δίπλα στον Σόουζα ενώ θα χωρούσε καλύτερα και ο Νίνης.

Ανώνυμος είπε...

πολύ γκρίνια, πολύ γκρίνια...


α πα πα πα πα πα


Να δω τι θα λέτε άμα φύγει ο Τεν Κάτε κι έρθει ο Μπάγιεβιτς

Πανάθας είπε...

Να προσθέσω και στο τραπέζι των συζητήσεων και δύο ακόμη "θεματάκια"?

1. «Μόνο οι Σιμάο, Σίλβα και Καραγκούνης έπαιξαν για τη νίκη; Εμείς δηλαδή θέλαμε να χάσουμε;».
Αυτή την απορία εξέφραζαν χθες αρκετοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι.

Αυτό που κάνει ο Ολλανδός και βγάζει στη σέντρα διακριθέντες και μη, το θεωρώ άκομψο και πηγή δυσφορίας. Ποια είναι η γνώμη σας?

2. «Ήταν έκπληξη για εμάς ο τρόπος που αγωνίστηκε η ΑΕΚ.», κατέληξε ο Τεν Κάτε.

ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ? Ρε παιδιά κάποιος να του εξηγήσει τι εστί Ελληνικό μπουρδελοπρωτάθλημα υπάρχει στον ΠΑΟ?

Τουρτούρα το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟ δεν έγκειται ΜΟΝΟ (κατά τη γνώμη μου πάντοτε) στην απουσία φάσεων στην αντίπαλη περιοχή. Της ομάδας της λείπουν ποδσφαιριστές με το Π κεφαλαίο σε βασικές θέσεις της ενδεκάδας (έχω αναφερθεί στο παρελθόν). Αυτό το ποδόσφαιρο "κατοχής" που θέλει να παίξει ο Ολλανδός, θέλει παίκτες που να ξέρουν ΠΟΛΥΥΥΥ μπάλα. Μέχρι να το καταλάβει θα χαθεί πολύτιμος χρόνος (μαζί και βαθμοί).

Με βρίσκουν σύμφωνο οι squarelogic και κουτόχορτος (μεγάλε είσαι απολαυστικός, ιδίως εκείνο με τον Soouza και με τα μπετά του Βοτανικού με έστειλαν - παρεπιπτόντως την ίδια γνώμη έχω και εγώ). ;-))

Παρακαλούνται οι Ολυμπιακοί να ασχοληθούν με το δύσκολο αγώνα πρόκρισης στους ομίλους του ουέφα με την Δανέζικη ομάδα και να μας αφήσουν ήσυχους γιατί εδώ συζητάμε θέματα της οικογένειας μας.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog,

1. Οι δυο καμπαλέρος δεν έλειπαν από τη ρεβάνς του ... φοβερού και τρομερού 0-1 (σιγά την ανεπανόρθωτη ζημιά, μιλάμε για Ομόνοια, ούτε καν Ανόρθωση!). Δηλαδή δεν έλειπαν από τον αγώνα όπου, όπως είπα ακριβώς, η ΑΕΚ είχε απόλυτη ανάγκη να βάλει γκολ και να μην αρκεστεί στο καταστροφικό παιχνίδι.

2. Ο Sotis - που χρωστάει και 1 εκ ευρώ στον Παναθηναϊκό κατόπιν απόφασης της ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν πέρασε στα αζήτητα την πουστιά του εναντίον της ομάδα μας (γι' αυτό και ο Ντεμίνιο του ανάθεσε να εμψυχώσει τους παίχτες του)! -, ο εν λόγω Sotis λοιπόν έπαιζε ΠΑΝΩ στις πλάτες του Σόουζα και φυσικά ΜΕ τις πλάτες του Βασσάρα! Έτσι παίζω κι εγώ σαν ... λιοντάρι! Αλλά σε άλλο άθλημα.

3. Ο Κάρα δεν μπορεί να εξεταστεί "σε σχέση με Σιμάο-Ζιλμπέρτο", διότι αυτοί οι δυο είναι ΑΜΥΝΤΙΚΑ χαφ ενώ εκείνος υποτίθεται πως είναι επιθετικό χαφ με ρόλο να δημιουργεί παιχνίδι. Σε σχέση λοιπόν με το ρόλο που υποτίθεται ότι αναλαμβάνει (και θέλει και ο ίδιος), δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δημιουργικός! Μα καθόλου!

4. Έρχεσαι στα λόγια μου για την επίθεση αλλά σκέψου τη βασική ερώτηση: γιατί ο Σόουζα βολόδερνε μόνος του; Πώς τη βλέπεις τη δική μου απάντηση επ' αυτού;

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ δεν ήταν το πρόβλημα της ομάδας ΚΑΙ αυτή τη φορά;

Γιατί τελοσπάντων δεν βλέπω κανένα κατεβατό για την επίθεση και βλέπω διαρκώς κατεβατά για την άμυνα και με ειδική στόχευση τους κεντρικούς;

5. Διαφωνώ απόλυτα για τον Σαριέγκι! Ήταν (πάλι) αλάνθαστος.

Και επιτέλους, επαναλαμβάνω: το ποδόσφαιρο είναι ΟΜΑΔΙΚΟ άθλημα!!! Δεν διαβάζεται με καθαρώς ατομική ματιά.

Έτσι, πάρα πολλές φορές εμείς κάνουμε το λάθος να βλέπουμε ότι π.χ. ο Σιμάο δεν αξιοποίησε μια πάσα λ.χ. του Νίνη, και τα βάζουμε με τον Σιμάο, τη στιγμή που η ίδια η πάσα του Νίνη ήταν της συμφοράς, δώρο προς τον αντίπαλο μάλλον παρά προς τον συμπαίκτη του! (τα δυο αυτά ονόματα τα έβαλα εδώ τυχαία)

Αντίστοιχα και στην άμυνα. Εάν η μεσαία γραμμή είναι χυλός, ή αν οι κεντρώοι μένουν ξεκομμένοι και υποχρεώνονται να διώχνουν όπως-όπως τη μπάλα, αργά ή γρήγορα θα γίνει το λάθος χωρίς όμως να φταίνε γι' αυτό οι αμυντικοί.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ από τα παραπάνω παραδείγματα έγιναν άπειρες φορές προχτές. Και πάσες της συμφοράς, δώρα στους αντίπαλους (και δεν εννοώ τις κλασικές "λάθος πάσες", εννοώ τις λεγόμενες "παρακινδυνευμένες"), αλλά και απομόνωση των σέντερ μπακ.

6. Δεν μπαίνω στον κόπο να κάνω τέτοιες συγκρίσεις πατώντας αποκλειστικά και μόνο σε ΕΝΑ παιχνίδι!!! Είναι χάσιμο χρόνου και σπατάλη εγκεφαλικών κυττάρων. Είναι πάάάάρα πολύ νωρίς φίλε!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:

* ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ Ο ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΑΤΟΣ;

Δεν είναι απίστευτη μαλακία αυτό;

Και δεν θα ήταν όλα καλύτερα εάν είχαμε ΣΙΜΑΟ-ΜΑΤΟΣ ή ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ-ΜΑΤΟΣ δίδυμο αμυντικών χαφ;

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

συμφωνώ απολύτως μαζί σου στα σημεία 1 και 2 που θίγεις, και αφορούν τον Τεν Κάτε.

Κατά τα άλλα, δεν λέω πως το πρόβλημα είναι μόνο στην επιθετική λειτουργία. Λέω όμως πως αυτή πάσχει πολύ περισσότερο μέχρι στιγμής και με αυτήν πρέπει να ασχοληθεί τώρα και κατά προτεραιότητα ο Ολλανδός.

Πανάθας είπε...

Τουρτούρα συμφωνώ για τον παραγκωνισμό του Μάτος. Είναι ανεξήγητος ως ανησυχητικός. Συμφωνώ (κάποιος το έγραψε) και με τη μετατόπιση του Σιμάο στην άμυνα (είναι η θέση του εξάλλου).

Επαναλαμβάνω. Μας λείπουν παίκτες. Με αυτούς που έχουμε θα πορευτούμε έστι άντε και λίγο καλύτερα.

Εθεάθη ο Γκαγκάτσης με t-shirt που γράφει: "ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ"

:-)

Πανάθας είπε...

Μην χάσετε το σημερινό SCORE.

Φωτογραφία ντοκουμέντο που αποδυκνείει ότι ήταν πένταλτι. Είναι απίστευτοι.

-------------------------------

Ο Κυργιάκος είναι μεγάλος παίκτης και είναι μεγάλο λάθος που δεν τον πήραμε. Δεν είναι αταβισμός, είναι η πραγματικότητα.

Pappas10 είπε...

@Karma,

Μα μεν, πέρα από την επισήμανση του Τουρτούρα για τις διαφορετικές απαιτήσεις των θέσεων Μάττος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Κάρα, εγώ θα σου πω ότι για την μπάλα που αντιλαμβάνομαι εγώ, οι 3εις πρώτοι είναι πολύ πιο δημιουργικοί από τον Καραγκούνη.

Παραδέχομαι ότι είμαι αρκετά προκατειλημένος με τον Κάρα από την "Επιστροφή" του. Όμως αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θυμάμαι ΟΥΤΕ ΜΙΑ τελική πάσα προς επιθετικό παίκτη. Αν θυμάσαι εσύ πεσ' το μου. Μιλάμε ότι (θέλει να) παίζει σε επιτελική θέση και είναι ανίκανος να βγάλει τελική πάσα.

Όσο για το γκολ... από τα 1200 ηλίθια σουτ που έχει κάνει στα περιστέρια και από τις 1000 σέντρες στο πουθενά του έχουν μπει και 2. Σου καταστρέφει το παιχνίδι σε ποσοστό 90%... και όλοι επικεντρώνεστε στο 10% των καλών του ενεργειών.

Για να τελειώνουμε με το θέμα Καραγκούνη, το παληκάρι, για εμένα, αντιπροσωπεύει ό,τι χειρότερο μπορεί να επιδείξει μία ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αργή ανάπτυξη, παίδεμα της μπάλας, παντελή έλλειψη φαντασίας και μονοδιάστατη αντίληψη παιχνιδιού. Του αναγνωρίζω το πάθος και την πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ας πάει για μαραθωνοδρόμος και να μας αφήσει ήσυχους.

Δεν είμαι ούτε προπονητής ούτε γκουρού του ποδοσφαίρου αλλά στα 27 χρόνια που παρακολουθώ τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ συνέχεια, δεν έχω δει πιο άχρηστο παίκτη να θεωρείται αναντικατάστατος.

Ο Μάριτς ήταν 10 κλάσεις καλύτερος από τον Κάρα (μην ξεχνάς ότι μέχρι την έλευση του Έκι αυτός σου κράταγε όλο το κέντρο και την ομάδα πρώτη) και λοιδωρήθηκε ως "παλτό" γιατί ήταν - λέει - αργός. Και ο Κάρα μου έχει γίνει "παικταράς" και "αναντικατάστατος" επειδή κερδίζει φάουλ τα οποία ο ίδιος εκτελεί στου διαόλου τη μάνα.

Και - απροπώ - για δες ΠΟΥ κερδίζει φάουλ ο Κάρα; Γιατί δεν τον θυμάμαι να κερδίζει ιδιαίτερα πολλά φάουλ έξω από την περιοχή. Όταν βλέπεις είναι επικίνδυνο οι διαιτητές τον έχουν για "βουτηχτή" και τον γράφουν στ' αρχίδια τους.

Λες ότι μαρκάρει; Για σκέψου πόσες φορές έχει κλέψει μπάλα ο Καραγκούνης; Από λίγες έως ελάχιστες. Ο Μάριτς ήταν ο πρώτος "κλέφτης" την χρονιά του Νταμπλ αλλά ήταν παλτό. Ο Καραγκούνης τι είναι;

Ειλικρινά δεν αρέσκομαι στο να το παίζω γνώστης του ποδοσφαίρου αλλά ρε παιδιά έλεος με τον Καραγκούνη. Το παιδί είναι για Γ ερασιτεχνική και τον έχουμε κάνει θεό επειδή τρέχει; Και ο Βέγγος τρέχει γαμώ το φελέκι μου.

Από εκεί και πέρα, την άποψη μου για την άμυνα την έχω ξαναγράψει. Έχουμε πρόβλημα συννενόησης και αλληλοκάλυψης στην άμυνα και όχι ατομικό πρόβλημα παικτών - ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ. Μου φαίνετε ότι πολλοί ξεχνάτε κάτι Ζεμπεκιές του Κυριάκου και κάτι φάβες του Χένρικσεν.

Το αλάνι αν έπαιζε με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έτσι όπως έπαιξε με το αεκ θα είχε φάει κόκκινη από το 30. Την ίδια στιγμή κι εμείς ήμασταν μαλάκες και παίζαμε με γιόμες. Ε... μπορεί με κάτω την μπάλα να είναι βάστα τούρκο να γεμίσω ο Κυργιάκος αλλά ένα μπόι το έχει όπως και να το κάνουμε.

Και εξακολουθώ να απορώ όχι μόνο με τους φίλους εδώ αλλά και με τους δημοσιογράφους. Η ομάδα με κατοχή σχεδόν 60-40 κάνει ΜΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ 90 ΛΕΠΤΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;

Τέλος πάντων. Μία ήττα ήταν και έτσι όπως το είδα το άεκ σε 3εις αγωνστικές πάλι από κάτω μας θα είναι.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααα

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Αταβισμός = το βιολογικό φαινόμενο της κληρονομήσεως ιδιοτήτων από πρόγονο που απέχει δύο ή περισσότερες γενιές

Τι σχέση έχει αυτό με τον Κυργιάκο ρε παιδιά;;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Το πήρα το σημερινό SCORE... εγώ βλέπω τον μαύρο να κάνει φάουλ στον Δικό μας...

Ό,τι να' ναι.

Τέλος πάντων...

Και μία ακόμα επισήμανση. Αν είναι να "φάνε" τον επόπτη, τότε δεν θα έπρεπε να το δημοσιοποιήσουν στις εφημερίδες. Εκτός και αν δημοσιοποιούν στις εφημερίδες το θέμα επόπτη για να "φάνε" τον Βασσάρα.

θα ήταν μεγάλη κίνηση αυτή.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Συμφωνώ στο 1 και 2 για τον Τεν Κάτε. Αν καταφέραμε να τον κάνουμε δημοσιοσχεσίτη μέσα σε 2 μήνες...

....

... μας βλέπω στους δρόμους να γυρίσει ο Βαρδινογιάννης μα μεν και θα γελάμε.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Μιχάλη........δεν έχει φύγει.....εδώ είναι......αυτός κάνει κουμάντο ακόμη (δυστυχώς). 12 στα 19 σου λέει κάτι (ποιός έθεσε βέτο για τη μη επιστροφή των "πρώην", συν τον διωγμό του ΠΑΠ)?

Ο Καραγκούνης είναι αναχρονιστικός ποδοσφαιριστής, συμφωνώ απόλυτα, αλλά το πιο τραγικό είναι ότι σε αυτόν τον ΠΑΟ είναι απαραίτητος.

Ας κοιτάξουν να δουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουνε. Εμείς εδώ είμαστε - πέρα από το να τους υποστηρίξουμε - για να τους ασκήσουμε κριτική και να πράξουμε αναλόγως.

Κανείς δεν θέλει να παίζει σε ένα άδειο ΟΑΚΑ (για να μην θεωρήσει κανείς ότι εννοώ κάτι άλλο).

:-)

Ανώνυμος είπε...

Παντως φιλε ομόνοια-κύπρος δεν ξερω αν ειναι ικανοποιημενοι οι φιλοι μας οι βαζελοι με την ομαδα τους.
Εγω παντως απο τον γαυρο δεν ειμαι. Κι ας εβαζε ο Μητρογλου το πεναλτυ και περνουσεμε στους ομιλους, μη νομιζεις αν γινοταν το 2-1 θα τρωγαμε γκολ. Τοσο ο Βαλβεδε οσο κι ο Τεν Κατε δεν καταλαβαν που ηρθαν. Απλα το 2ο το καθισαν πιο πολυ τα αποτελεσματα. Πολυ σωστα ο Χριστοδουλοπυλος που ειναι; παρεα με τον δικο μας Γκαλιτσιο;

Πανάθας είπε...

Βλέπω και κάτι άλλο.

Μια δυσαρμονία ανάμεσα στον προπονητή και τη διοίκηση. Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές, το ταλέντο των οποίων δεν εκτιμάται δεόντως από τον κόουτς.

Κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό. Προφανώς αγοράστηκαν παίκτες χωρίς την έγκριση του προπονητή. Κακώς βέβαια και αυτός το δέχτηκε.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Για το θέμα Κυργιάκου εμφανίστηκε ως ομόφωνη απόφαση όλων των Μετόχων. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΤΣΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Δεν ξέρω αν μουλάρωσε μόνο ο Τζίγγερ αλλά δεν με νοιάζει κι όλας μιας και γουστάρω τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και για το ότι δεν κρέμεται από τους όρχεις κανενός Κυργιάκου.

Και - σόρρυ - αλλά δεν τον θεωρώ τόσο φερέγγυο παίκτη όσο τον Παρουσιάζουν. Αν ήταν τόσο παικταράς δεν θα ήταν στην ΑΕΚ αλλά σε κάποια καλύτερη ομάδα στο εξωτερικό.

Με την ανοχή του Βασάρα, την κάλυψη του Μαϊστόροβιτς και τις μαλακίες τις δικές μας "καθάριζε" την αεροπορία. Πιέστηκε καθόλου; Όχι. Άμα τον κάνουν γιο-γιο τίποτα τελειωμένοι με "τσαφ" αλά γκαλέτι να δω τι θα λέμε.

Για τον Καραγκούνη πάλι διαφωνώ. Για εμένα σ' αυτόν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ όχι μόνο δεν είναι απαραίτητος αλλά είναι διπλά καταστροφικός. Το παληκάρι για εμένα είναι για εξέδρα... και το λέω από πέρυσι.

Ιδιαίτερα σ' αυτόν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που η δημιουργικότητα στα χαφ - από τη στιγμή που παίζεις με έναν επιθετικό - αλλά και η καλύτερη δυνατή εκμετάλευση των στημένων φάσεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Τέλος πάντων. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με την ήττα. Απλά χάσαμε 3εις βαθμούς από την άεκ. Η διαχείρηση της ήττας έχει πολλά να αποδείξει όμως. Εμένα περισσότερο με προβληματίζει η εμφάνιση νοσηρών καταστάσεων του παρελθόντος με προπονητές ομήρους των δημοσιογράφων και την διοικητική αναβλητικότητα απέναντι στο παρασκήνιο.

Αυτή είναι η γνώμη μου... μπορεί να κάνω και λάθος.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Δεν ξέρω πόσο εκτιμά ο κόουτς το ταλέντο των νεοαποκτηθέντων αλλά υπάρχει ένα αξίωμα που θέλει για καλό προπονητή αυτόν που φτιάχνει το σύστημα σε συνάρτηση με τους παίκτες που έχει και δεν προσπαθεί να παίξει με τους παίκτες που έχει το σύστημα που του αρέσει.

Θεωρώ ότι ο Τεν Κάτε είναι καλός προπονητής. Και γι' αυτό ακριβώς δοκιμάζει διάφορες "λύσεις" στην ενδεκάδα. Πιστεύω ότι αν δεν του βγει αυτό που σκέφτεται θα κοιτάξει και εναλλακτικές λύσεις στο σύστημα.

Έως τώρα πάντως την πρόκριση στο Τσου-Λου την πήρε. Κι έχασε 1 παιχνίδι ντέρμπυ με μία άεκ που έπαιζε ταμπούρι και του έκανε 2 γκολ εκ των οποίων το ένα ήταν απόρροια συνδιασμού λαθών που δύσκολα θα ξαναγίνουν αλλά και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ πλασέ του Εντίνιο και το 2ο πέναλτυ εφεύρεση.

Νομίζω ότι αξίζει το benefit of the doubt η Σκατόφατσα.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

όχι, ειδικά σε ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό ο Καραγκούνης δεν είναι καθόλου απαραίτητος! Από πού κι ώς πού;

Ας μην επαναλάβω τα όσα ορθότατα και αναλυτικά επεσήμανε γι' αυτό τον παίκτη ο Μιχάλης. Προσωπικά είχα (όπως ξέρετε εδώ) χαρεί πάρα πολύ για την επιστροφή του. Πίστευα πως στο εξωτερικό θα είχε εκσυγχρονιστεί. Δυστυχώς, τίποτα.

Θεωρώ λοιπόν, αντίθετα, ΤΡΑΓΙΚΟ ότι ο Τεν Κάτε τα μάσησε κι ενώ δεν τον είχε ορίσει αρχηγό, τελικά μουρμούρισε κάτι αστεία περί "παρεξήγησης" και βλέπουμε τον Κάρα με το περιβραχιόνιο ...

... και μάλιστα αναντικατάστατο, ενώ δεν διαφαινόταν κάτι τέτοιο.

ΤΕΝ ΚΑΤΕ, ΜΗ ΜΑΣΑΣ: ΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΣΤΟ ΤΕΡΕΝ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ!

zouk είπε...

Εμενα αλλες φορες μου αρεσει ο Καρα και αλλες οχι.Παντοτε τα δινει ολα αλλα μονο καποιες φορες του βγαινει και το επιθετικο παιχνιδι γρηγορα.
Σιγουρα πισω απο τον ή τους επιθετικους ειναι η θεση που του ταιριαζει.

Τα παιρνω ομως στην κρανα με τα πεσιματα και τις διαμαρτυριες του.
Αυτα δεν τα μπορω με τιποτα.Πολλες φορες αυτα καθυστερουν το παιχνιδι μας.

Να δουμε τωρα αν η διακοπη και το οτι εχουμε ενα θεωρητικα ευκολο παιχνιδι εντος εδρας,θα αλλαξει την εικονα που ειδαμε με την ΑΕΚ.

Ανώνυμος είπε...

"Θα συμφωνήσω οτι ηθικά έιναι έκθετος απέναντι στον Παναθηναικό,αλλά όταν αυτή η "Ηθική" σημαίνει οτι χρειάζεσαι τουλάχιστον 7-8 εκ.για ν'αγοράσεις κατι ανάλογο,μήπως θα έπρεπε να εχουν σκεφτεί καθαρά επιχειρηματικά και ωφελιμιστικά?"

Πιστεύω ότι κακώς δικαιολογείτε τις ανοησίες της διοίκησης. Κανένας από τους παίκτες που έφυγαν δεν είναι "ηθικά έκθετος", αντίθετα η διοίκηση είναι. Και θα πρέπει επιτέλους να της γίνει μάθημα για να μην ξανακάνει τα ίδια.

Τους έλληνες παίκτες μας τους θέλανε με χαμηλό μισθό, ενώ δίνανε πολλαπλάσια σε ξένους που δεν είχαν τη μισή τους αξία. Άλλωστε μόνος σου το λές ότι χρειάζονται 7-8 εκατομμύρια για παίκτη της αξίας του Κυριάκου. Τι μισθό θέλανε να δώσουν στον Κυριάκο; Γιατί οι Έλληνες πρέπει να έχουν δίπλα τους τον κάθε Κονσεϊσάο που παίρνει δεκαπλάσια και δεν κάνει τίποτα, και από πάνω να μην ζητάνε και αύξηση;

zouk είπε...

Φιλε Ξανθιωτη το οτι το δικαστηριο εχει επιδικασει στον Κυριακο ενα ποσο της ταξης του 1ος εκατομυριου ευρω τα λεει ολα.Αμα το ειχε δωσει κιολας,να το συζητουσαμε.Το παλικαρι ομως ειναι λιγο λαμογιο.

Θα το πω ξεκαθαρα.Προτιμω την αμυνα που εχουμε οσο και αν μας στοιχισει,παρα να ειχα τον Κυριακο στην ομαδα.Κανενας παιχτης δεν ειναι πανω απο τον Παναθηναικο.

Ας διδαξει ο Τεν Κατε στην επιθεση να βαζει 3 γκολ και ας τρωω 2 απο λαθη στην αμυνα.Ας δουμε επιτελους μια επιθετικη ομαδα.

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Η πρώην διοίκηση ήταν γεμάτη από συμπλέγματα. Ελπίζω η νέα διοίκηση να τα αποφύγει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πανάθα, χαίρομαι που συμφωνούμε. Η προηγούμενη διοίκηση ήταν πολλές φορές "ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ' αλεύρι".

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Τις σαχλαμάρες της προσπαθούσε να τις δικαιολογήσει λοιδορώντας τους παίκτες. Κάποιοι από τους παίκτες, έπεφταν στην παγίδα και κάνανε και αυτοί χαζομάρες. Αλλά εγώ δεν τους κρατώ κακία, είχαν απέναντί τους ολόκληρο μηχανισμό που τους επιθετόταν. Και άλλωστε περιμένει κανείς πρώτα η διοίκηση να φερθεί σωστά, όχι ο ποδοσφαιριστής. Ακόμη και ο Νικοπολίδης μπορεί να έκανε λάθη, αλλά πρώτα του φέρθηκαν άθλια (για την ιστορία που είχε μέσα στην ομάδα).

Ελπίζω αυτή η διοίκηση να φερθεί σωστά πρώτα από όλα στους παίκτες. Τους παίκτες η διοίκηση τους διάλεξε, και ακόμη κι αν αποτύχουν, πρώτα η διοίκηση θα φταίει.

Και μετά βέβαια η διοίκηση πρέπει να φερθεί σωστά και στους φιλάθλους. Και να μην τους θεωρεί βλάκες. Όταν λέει μεγάλα λόγια, να φροντίζει να τα κάνει και πραγματικότητα. Να πάει να πάρει καλούς παίκτες και μετά να μιλήσει για επιτυχίες. Φέτος το καλοκαίρι η άποψή μου είναι ότι δεν την έκανε καθόλου καλά τη δουλειά της. Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιωθεί...

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από τον Καρπετόπουλο:


http://www.sport-fm.gr/article/145086


Από τις εκλογές της Αλεξανδρούπολης κι έπειτα, όταν, όπως έχει εξηγήσει ο Θωμάς στη μεγάλη του συνέντευξη στο «Active», «άλλαξαν τα κόζια», ο ΠΑΟ διοικητικά απλώς σιωπά. Κανένας παράγοντάς του δεν έχει τολμήσει να ρωτήσει την ΕΠΟ αν βγήκε ποτέ πόρισμα για την ιστορία της «παράγκας». Κανένας δεν έχει τολμήσει να ρωτήσει γιατί το καλοκαίρι του 2003, μετά τις αποκαλύψεις του Τριανταφυλλόπουλου, βγήκαν από τους πίνακες καμιά δεκαριά διαιτητές. Κανείς δεν έχει τολμήσει να ζητήσει εξηγήσεις για το πώς ένας ολόκληρος σύνδεσμος διαιτητών, ο σύνδεσμος διαιτητών Πειραιά, τέθηκε επί της ουσίας υπό επιτήρηση και για κάνα-δυο χρόνια δεν είχε διαιτητή του στους πίνακες. Κανείς δεν τόλμησε να ρωτήσει πώς γίνεται να τιμωρούνται διαιτητές και να μην υπάρχουν κυρώσεις για συγκεκριμένες ομάδες που υποτίθεται ότι ευνοήθηκαν. Αυτό είναι αληθινά πρωτοφανές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Να διατυμπανίζεται (και από επίσημα χείλη) ότι υπήρξε εξάρθρωση ενός ολόκληρου κυκλώματος και να μην υπάρχει η παραμικρή τιμωρία για όσους ευνοήθηκαν απ' αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Και γω ρωτάω: γιατί δεν πήγαμε στο ΚΑΣ να ζητήσουμε να μας δώσουν στα χαρτιά τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών (όπως στην Ιταλία); Γιατί δεν έγιναν μηνύσεις εναντίον όσων πρέπει, αφού ο ΠΑΟ είχε έννομο συμφέρον και ακούστηκαν στα τηλεφωνήματα βαριές παραβάσεις όπως χρηματισμοί διαιτητών που διώκονται και ποινικά; Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις αποκαλύψεις και δεν έγινε τίποτα απολύτως! Τι κάνει η διοίκηση;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο φίλος "Ξανθιώτης" άρχισε τα σουρεαλιστικά, πατώντας βέβαια σε σουρελιστικά προηγουμένων, ας αποκαταστήσουμε λιγάκι τη λογική:

1. Ο και νομικά καταδικασμένος Sotis, πρώην Αλάνι και γνωστός πλέον ως ΤΣΟΓΛΑΝΙ-ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΙΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΥ, είναι ηθικά έκθετος απέναντι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟ εφόσον έκανε τη γνωστή απατεωνιά στο σύλλογο που τον πήρε από το ΜΗΔΕΝ και τον έκανε ΔΙΕΘΝΗ - απατεωνιά, για την οποία καταδικάστηκε από την Ουέφα και έχει υποχρεωθεί να πληρώσει κοντά 1 εκ ευρώ.

2. Και δεν είναι ο μόνος ηθικά έκθετος πρώην παίκτης μας. Έβλεπα το απόγευμα την παναθηναϊκή εκπομπή στο ΗIGH-TV, μια εκπομπή ΚΑΘΟΛΟΥ φίλα προσκείμενη στην προηγούμενη, βαρδινογιαννική διοίκηση. Προσκεκλημένος της εκπομπής ο μέγιστος ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ! Όλοι τους λοιπόν με μια φωνή υπογράμμισαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του τερματοφύλακα-μέλους απέναντι στην ομαδάρα μας, η οποία (όπως και το Τσογλάνι) τον πήρε από το ΜΗΔΕΝ και τον έκανε ΔΙΕΘΝΗ.

3. Όσο για το σουρεαλιστικό περί 7-8 εκ ευρώ (!) που δήθεν θα κόστιζε το Τσογλάνι - σουρεαλιστικό που δανείστηκε κι επανέλαβε ο Ξανθιώτης - εδώ απλώς ξεκαρδιζόμαστε:

πριν ενδιαφερθεί το ΑΕΚ44, για ΤΡΕΙΣ μήνες ήταν χωρίς ομάδα το αποδεσμευθέν από την υπερομάδα της Άϊντραχτ (αχτ-αχτ-αχτ) Τσογλάνι, και ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν είχε ενδιαφερθεί να δώσει όχι 7 εκ αλλά ούτε 7 σεντς για πάρτη του!

Αφήστε μας λοιπόν με τα παλαβά σας βραδυάτικα.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας έχει την άποψή του. Δική μου άποψη είναι ότι με όλους αυτούς τους παίκτες την κόντρα την ξεκίνησε η διοίκηση μετά το ματς της Ριζούπολης γιατί δεν ήθελε να φανεί η δική της ανικανότητα (που δεν αρνήθηκε να γίνει το ματς).

Από κει και πέρα, αν αρκούν πενταροδεκάρες για να βρούμε κάποιον καλύτερο από τον Κυριάκο, γιατί δεν το κάναμε; Εκτός βέβαια αν νομίζεις ότι ο Σαριέγκι και ο Βύντρα είναι καλύτεροι από τον Κυριάκο! Τότε πάσο...

squarelogic είπε...

κ.Τουρτούρα
Παρακαλείσθε να διαβαζετε με τα γυαλιά σας!
Πουθενα δεν εγραψα οτι ο Κυργιάκος κοστιζει 7-8 εκ!!!
Εγραψα οτι για να βρεις κατι αναλογο σε Γαλλικο-Ιταλικο-αργεντίνικο 'προιόν" θα χρειαστείς ενα τετοιο ποσό!Ποιός λοιπον λεει "παλαβά" νυχτιάτικα?

Και δεν θα είχα κάψα για τον Κυργιάκο αν αντί για τον φιλότιμο γκαφατζή Βύντρα είχα εναν παικταρά 1.90 να γεμίζει την περιοχή μου και να μη γυρνά πλάτη οταν σουτάρει ο αντίπαλος...

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Συνεχίζω να συμφωνώ με τον Ξανθιώτη. :-)

Μόνο και μόνο που ένα ολόκληρο "σύστημα" ενορχηστρωμένο από τη διοίκηση (Γκότζος και σία) προσπάθησαν να σπιλώσουν ποδοσφαιριστές που δεν "πήγαινε" το big boss κάτι πρέπει να μας λέει. ;-)

Τουρτούρα από τη στιγμή που εκδιώχθηκαν και πήγανε σε αντίπαλες ομάδες τι περίμενες να πράξουν? Ο Κυργιάκος έμεινε ελεύθερος και έπαιξε εκεί που έπαξε μετά τον ΠΑΟ, νόμιμα (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της εποχής) άσχετα αν μετά ο ΠΑΟ εφεσίβαλλε κατά εκείνης της απόφασης και δικαιώθηκε (εκ των υστέρων).

Τέλος πάντων προσωπικά θεωρώ ότι αυτές οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά (μπορεί άθελα μου να έχω βάλει και εγώ το χεράκι μου) μια και η ομάδα προσπαθεί να πορευθεί στη νέα εποχή και θα συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Περιμένω λοιπόν έργα.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ.

Υ.Γ. Α....και μην ξεχνάμε ότι στον σημερινό ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, αποδυκνείεται (μετά το χθεσινό SCORE) ότι ΗΤΑΝ πέναλτυ αυτό που σφύριξε ο Βασσάρας μετά από υπόδειξη του επόπτη στο κυριακάτικο ντέρμπυ. Περιμένω αυριανή αναφορά από τα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ......όλοι οι αεκτζήδες κυκλοφορύσαν παραμάσχαλα με τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

@ Δρ Squarelog,

όχι Γιάννης, Γιαννάκης δηλαδή!

"Κάτι ανάλογο" με το Τσογλάνι "θα κόστιζε τουλάχιστον 7-8 εκ ευρώ", (γράψατε και σας επανέλαβε ο φίλος Ξανθιώτης) ... όχι όμως και ο ίδιος ο Τσογλάνι!!! Σαν να λέμε, ότι για να στανιάρεις με καφεϊνούχο αναψυκτικό, δεν είναι ανάγκη να πληρώσεις Coca Cola, αγοράζεις και ... Sinalco Cola!

Διασκεδαστικά όλα αυτά τα νοητικά looping, ομολογώ, μόνο που η σκληρή πραγματικότητα λέει πως η εν λόγω ... Sinalco Cola έμεινε στο ράφι για ένα τρίμηνο μέχρι να την ψωνίσει, λίγα λεπτά πριν την αποσύρουν [=στο παρά 5' που έληγε η μεταγραφική περίοδος!], ο διψασμένος αλλά πτωχός Ντεμίνιο.

Τουτέστιν αγαπητέ, όχι μόνο δεν τον έκοβε κανείς για "κάτι ανάλογο" ή "ανάλογης αξίας" με την Coca Cola, αλλά ούτε καν για Sinalco Cola!

:-) :-))

@ Πανάθα,

έλα τώρα κι εσύ. Αφού το ξέρεις, ότι ειδικά το Τσογλάνι ΔΕΝ ΕΚΔΙΩΧΤΗΚΕ από την προηγούμενη διοίκηση. Ίσα ίσα, προσγειώθηκαν ιδιωτικά τζετ κι ελικόπτερα για να τον πάρουν μαζί τους στα Ουράνια των σκωτσέζικων βουνών! Μη δικιολογείς λοιπόν τ' αδικιολόγητα, άνευ λογου κιόλας.

Και στην τελική, τι θα έπρεπε τότε κατά τη γνώμη σου/σας να έκανε εναντίον του Παναθηναϊκού ο ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙΣ παιχταράς Νίκος ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, για τον οποίον, όλως περιέργως, κανείς σας (πλην εμού) δεν έχει πει λέξη συμπαράστασης;

Κι όμως - κι εδώ βρίσκεται η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΘΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ της προσωπικότητας! - ο Λύμπε ούτε καν πανηγύρισε ποτέ τα γκολ που μας έβαλε ... όχι να γίνει και εμψυχωτής των παικτών της ΑΕΚ44 εναντίον του Παναθηναϊκού σαν το Τσογλάνι!

Τέρμα λοιπόν με τα σουρεάλ, παρακαλώ.

@ Ξανθιώτη,

τα παραπάνω απαντού και σε σένα φίλε. Και ΟΧΙ, δεν είναι τα πάντα "γνώμες" και υποκειμενικές απόψεις! Υπάρχουν πράγματα που είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Είναι λοιπόν γεγονός, ότι η ΟΛΗ συμπεριφορά του Sotis the Tsoglanos εναντίον του Παναθηναϊκού είναι για φτύσιμο: από τότε που έκανε την απατεωνιά του για χάρη των Σκωτσέζων και της πάρτης του έως και προχτές, που έγινε (ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ) ο εμχυψωτής των παικτών της ΑΕΚ44 εναντίον του Παναθηναϊκού!

Όπως είναι επίσης γεγονός, ότι επί τρίμηνο ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει και ότι τελικώς ΚΑΝΕΙΣ δεν αποτίμησε την αξία του Sinalco Tsoglan σε ποσό, που έστω να πλησιάζει τα "7-8 εκ ευρώ" ...

Καλημερούδια!

Pappas10 είπε...

Νομίζω ότι για άλλη μία φορά εστιαζόμαστε σε ένα θέμα από εντελώς λάθος οπτική γωνία κατά τη γνώμη μου.

Εξετάζουμε δηλαδή το θέμα Κυργιάκου σε συνάρτηση με το τι έκανε και ΟΧΙ με το αν είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός που θα χρειαζόταν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Κανείς δεν απάντησε στις παρατηρήσεις μου. Τις επαναλαμβάνω λοιπόν και προσθέτω κι όλας.

1. Αν είναι τόσο παικταράς γιατί έψαχνε ομάδα για 3εις μήνες;

2. Αν είναι τόσο παιχταράς γιατί έφαγε 2 γκολ το αεκάκι από την Ομόνοια.

3. Θεωρείτε ότι η υπεροχή του στα ψηλά σε συνάρτηση με τον Σόουζα ήταν μόνο απόρροια του ύψους και της αλτικότητας του ή και αποτέλεσμα του γεγονότος ότι στις μισές τουλάχιστον κεφαλιές που πήρε στηριζόταν πάνω στον Σόουζα χωρίς ο Βασάρας να σφυρίζει τίποτα;

4. Αλήθεια... τρώμε γκολ από κεφαλιές ώστε να χρειαζόμαστε τον Κυργιάκο; Γιατί εγώ με κάτω την μπάλα βλέπω πως τα τρώμε... είναι ο Κυργιάκος αποτελεσματικός όταν είναι κάτω η μπάλα; Πραγματικά έχω σοβαρές αμφιβολίες.

5. Είμαστε τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του Κυργιάκου απέναντι σε γρήγορους και τεχνίτες επιθετικούς; Πάλι έχω ζωηρότατες αμφιβολίες.

6. Ο Κυργιάκος θα αντικαθιστούσε τον Βύντρα ή τον Σαριέγκι; Και γιατί; Διότι ο Μεν Σαριέγκι είναι εξ' ίσου αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι όντας πολύ αλτικός και σίγουρα καλύτερος όταν μαρκάρει παίκτη με την μπάλα κάτω, ο δε Βύντρα είναι αρκετά καλός απέναντι σε επιθετικούς με την μπάλα κάτω επίσης.

Δέχομαι ότι ο Κυργιάκος στην φάση που κατέληξε στη μαϊμουδιά θα έστελνε την μπάλα έξω και δεν θα προσπαθούσε να τριπλάρει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα έτρωγε 3 τρίπλες από τον Εντίνιο και - με την παντελή έλειψη αλληλοκάλυψης που είχαμε στο παιχνίδι - δεν θα έβγαινε τετ α τετ ο Εντίνιο με τον Γκαλίνοβιτς.

Δεν ξέρω ρε παιδιά... μπορεί να κάνω και λάθος αλλά εμένα δεν μου λείπει κεντρικός αμυντικός αλλά επιτελικός μέσος και επιθετικός. Αν είναι να πάρουμε κεντρικό αμυντικό ας είναι τουλάχιστον κάτι το εξαιρετικό και καλύτερο από τον Κυργιάκο. Ο Οποίος - άπροπώ - δεν ήταν μόνος του αλλά είχε δίπλα του τον Μαϊστόροβιτς έτσι;

Το ότι παίξαμε εμείς λάθος με "γιόμες" δεν σημαίνει ότι ο Κυργιάκος είναι παικταράς. Οποιοδήποτε "νταμάρι" κι αν είχαν, παικταράς θα φαινόταν.

Αυτά με την μπάλα που ξέρω εγώ. Και για άλλη μία φορά, Γιατί δηλαδή να χρειαζόμασταν τον Κυργιάκο και όχι τον Εντίνιο που το "κάρφωσε"; Α... εκεί έκανε μαλακία ο Βύντρα και γι' αυτό. Ε με τον Κυργιάκο έκανε μαλακία ΟΛΟΣ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ Μιχάλη,

μην το ψάχνεις. Δεν νομίζω, ότι θα πάρεις απάντηση σε αυτά που λες, όπως δεν πήρα ούτε κι εγώ, που επίσης επεσήμανα πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πανευρωπαϊκά για τον παίκτη αυτό επί τρίμηνο παρ' ότι είχε μείνει ελεύθερος και πως ο ογκόλιθος Σώτης έγινε σούργελο από την Ομόνοια, που έπαιξε με την μπάλα κάτω (και χωρίς Βασσάρα να του επιτρέπει ελεύθερα μα καβαλικεύει τον αντίπαλο φορ σε κάθε διεκδίκηση!).

Είναι απλώς ν' απορεί κανείς, πώς έχει προκύψει ξαφνικά όλη αυτή η λατρεία για τον Sotis, τον οποίον -ξεχνούν επίσης οι συνήγοροί του - ΟΥΤΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΘΕΛΕ στον Παναθηναϊκό, συγκρίνοντάς τον μάλιστα για τη στάση του με τον Οικονόμου.

Αλλά τι να πει κανείς; Εδώ βγήκε με άκρως συνοπτικές διαδικασίες και σε πλήρη συμφωνία με τους "αντικειμενικούς" (!), πως το μέγιστο πρόβλημα της ομάδας μας στο ντέρμπι ήταν η άμυνα - και ειδικότερα το τρίο Γκαλίνοβιτς-Βύντρα-Σαριέγκι -, τη στιγμή που η ομάδα εμφανέστατα έχασε επειδή δεν κατόρθωνε η επίθεση να φτιάξει ΜΙΑ φάση!!!

Μιλάμε για πλήρη αντιστροφή και αλήθειας και διαστρέβλωση των γεγονότων, που όλοι είδανε στο γήπεδο!

Πανάθας είπε...

Δηλαδή ο Βύντρα ή ο Σιαρέγκι κατά τη γνώμη σας είναι καλύτεροι από τον Κυργιάκο?

Τον Κυργιάκο τον κρίνουμε με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια ή με καθαρά οπαδικά (παίζει σε άλλη ομάδα άρα δεν αξίζει)?

Καθαρά ρητορικές οι ερωτήσεις. ;-)

---------------------------

Τουρτούρα, ο Κυργιάκος έκανε ότι έκανε γιατί δεν αμειβόταν όσο εκείνος πίστευε ότι άξιζε. Με βάση τα λεφτά που παίρνανε τότε οι γηγενείς παίκτες του ΠΑΟ δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟ τον ανέδειξε, τον καθιέρωσε, του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο Champions League και στην Εθνική θα μπορούσε να τελεσφορήσει με ένα ευχαριστήριο γράμα προς Παιανία πλευρά και όχι με το να μείνει σκλάβος στις ορέξεις του ταληροδολοφόνου "ιδιοκτήτη" του.

Για τον Λύμπε συμφωνώ. Δεν ήμουν τότε μέλος της παρέας για να εκφράσω την ίδια γνώμη.
---------------------------

Μιχάλη, αν κρίνεις τόσο αυστηρά τον Κυργιάκο (δεν είπε κανείς ότι η αξία του στο ποδοσφαιρκό χρηματιστήριο είναι εφάμιλλη του Ρίο Φέρντιναντ) τι πρέπει να κάνεις για τους σέντερ μπακ που διαθέτουμε? Αλλά αυτοί είναι στο απυρόβλήτο απλά επειδή τυγχάνει να ανήκουν στην Πανάθα, σωστά? Με το χέρι στην καρδιά πες μου αν έλεγες τα ίδια για τους Βυντρα+Σιαρέγκι αν ήταν πχ παίκτες του Θρήνου?

Προσπαθώ να σου αποδείξω ότι άγεσαι και φέρεσαι με οπαδικά κριτήρια όσον αφορά τις κρίσεις σου για ορισμένους ποδοσφαιριστές.
-------------------------

Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο γέγονε, γέγονε. θα ήθελα απλώς να αποφύγουμε τα λάθη και τα κόμπλεξ του παρελθόντος (για αυτό δεν ήθελα και Βαρδινογιάννη στη νέα εποχή) και να φτιάξουμε την ομάδα που ονειρευόμαστε ΑΜΕΣΑ. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος και υπομονή. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να στηρίζουμε σαπάκια.

Καλημέρα και από μένα. ;-)

Πανάθας είπε...

Εννοείται ότι έχουμε ελλείψεις και στο κέντρο και στην επίθεση.

Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε και να φωνάξουμε μήπως και ξυπνήσουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Γιατί η ομάδα είναι γυμνή και αυτοί κάνουν επίδεξη πλούτου με κότερα κλπ.

Αυτά με ενοχλούν.

Ανώνυμος είπε...

@ μπρε συ Πανάθα,

1. όπως έχεις δει, μιλάμε για τον Σώτη ΚΑΙ σαν παίκτη, καθαρά ποδοσφαιρικά, αλλά ΚΑΙ σαν ηθική προσωπικότητα - πάντως ΟΧΙ "οπαδικά", επειδή "παίζει σε άλλη ομάδα", όπως λες! Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τον Λύμπε π.χ. εγώ τον αποκάλεσα παιχταρά κι ας μας είχε σαπίσει στα γκολ.

2. Μη μας τρελαίνεις κι έχει ζέστη! Όταν ο Κυργιάκος έκανε την απατεωνιά του, ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟ αλλά από τους Σκωτσέζουν στους οποίους έπαιζε! Τι λες τώρα επιτέλους αδερφέ;

Μήπως δεν θυμάσαι καλά την ιστορία; Δεν παίχτηκε τίποτα σχετικά με την αμοιβή του. Παίχτηκε το αν οι Σκωτσέζοι θα πλήρωναν τον Παναθηναϊκό για να τον κρατήσουν, όπως προέβλεπε η συμφωνία. Αυτή τη συμφωνία θέλησαν να αθετήσουν βάζοντας μπροστάρη της απάτης τον (και αφελή όπως αποδείχτηκε τελικά, διότι αυτός καλείται να πληρώσει μάρμαρο) Σώτη.

Αυτά και τέλος. Εγώ δεν επανέρχομαι στην Τσογλανιάδα. Το μαύρο δεν γίνεται άσπρο, όσο κι αν το θέλουν μερικοί. Είναι σπατάλη εγκεφαλικών κυττάρων, τα οποία κιόλας δεν αναπαράγονται και πρέπει να τα προσέχουμε! Ειδικά από μια ηλικία κι έπειτα...

:-) :-))

Πανάθας είπε...

Τουρτούρα οι οικονομικές διαφορές του Κυργιάκου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν με αφορούν. Το γεγονός ότι ένα παίκτης "έφαγε" λεφτά* όπως λες από ένα κεφαλαιοκράτη που ήθελε να του κάνει κανα κλειστό 5ετές τον ανεβάζουν ακόμα περισσότερο στην συνείδηση μου. Καλά τους έκανε.


*μην μου πεις ότι έκανε ζημιά στην ομάδα γιατί ο τύπος δεν επένδυε μία στον ΠΑΟ. Θυμήσουν πόσα λεφτά είχε πάρει ο μαλάκας ο καπετάνιος από την πορεία στους 4 του CL και πόσα επένδυσε στην....τσέπη του τον επόμενο χρόνο όπου και μείναμε εκτός Ευρώπης, χάσαμε το πρωτάθλημα, την ΕΠΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Και για να σε προλάβω.....ένας είναι ο πρόεδρος. Ο Βαρδής.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Ειλικρινά δεν θεωρώ τον Κυριάκο καλύτερο αμυντικό από τον Βύντρα ή τον Σαριέγκι. Βασικά από τον Σαριέγκι τον θεωρώ χειρότερο και από τον Βύντρα διαφορετικό.

Αν είχα να επιλέξω μεταξύ Κυριάκου και Μαϊστόροβιτς θα επέλεγα τον Μαϊστόροβιτς που είναι και πιο πιτσιρικάς.

Δεν λέω ότι δεν θέλουμε ένα ψηλό κορμί για την άμυνα... αλλά ο παίκτης που θέλω και ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ - κατά τη γνώμη μου πάντα - Ο ΠΑΝΑΘΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι 3εις κλάσεις πάνω από τον Κυργιάκο πράγμα που σημαίνει πως δεν στοιχίζει περισσότερα από 500.000 με τις γνώσεις που έχω από ποσά μεταγραφών.

Ο Κυργιάκος για εμένα είναι ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ παίκτης. Ακόμα κι αν δεχτώ πως ο Βύντρα ή ο Σαριέγκι είναι επίσης μετριότατοι δεν καταλαβαίνω γιατί σκυλιάζουν μερικοί να αντικαταστήσουμε μία μετριότητα με μία άλλη.

Ειλικρινά ρε παιδιά, τι έχετε πάθει με τον Κυργιάκο; Σαν αμυντικό, ειλικρινά, θεωρώ τον Γκούμα 5 φορές καλύτερο από τον Κυργιάκο. Ούτε αυτός χάνει εύκολα κεφαλιά.

Να μου πεις για Ζιβέ και για Πεγεράνο να πω πάει στο διάολο, δεν τον ξερω τον παίκτη, θέλω βαρύ κορμί πίσω, ο Γιαννάκης γερνάει, Ο.Κ., μπορεί και να μου βγεί.

Αλλα όχι και τον Κυργιάκο ρε πούστη μου. Σιγά τον παίκτη ρε παιδιά. Σιγά το ΚελεπούριΠου όταν η μπάλα τσουλάει στο χορτάρι αρχίζεις τις προσευχές. Γαμώ την αγανάκτηση μέσα δηλαδή.

Ρε πούστη μου, δεν είμαι ο "Γκουρού" του ποδοσφαίρου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουμε καταφέρει να θεωρούμε "αναντικατάστατους" και "ηγέτες" παίκτες σαν τον Καραγκούνη και τον Κυργιάκο.

Να πω ότι δεν έχετε δει Ζάετς, Ρότσα, Καλιτζάκη, Ουζουνίδη να πω πάει στο διάολο ρε παιδιά. Αλλά - γαμώ το φελέκι μου δηλαδή - να αποθεώνουμε παίκτες σαν τον Καραγκούνη και τον Κυργιάκο... Ε ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΟΥΣ.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Τον Σειταρίδη τον θεωρείς καλύτερο από τα δεξιά μας μπακ?

:-)

Ανώνυμος είπε...

Το ότι γυρνάμε συνέχεια στα ίδια και τα ίδια ονόματα του παρελθόντος αποδεικνύει -μάλλον- πως όντως ο ΠΑΟ είχε παίκτες-χρυσάφι και τους "έθαψε" κάτω από τόνους εγωισμού της διοίκησης. Αυτό το χρυσάφι έχει κάνει πολλούς μάγκες αυτή την 5ετία που πέρασε.

Pappas, συμφωνώ σε πολλά μαζί σου (ούτε εμένα μου αρέσει να "κολλάμε" με Κυριάκους κ.α.) αλλά από την άλλη όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δει στην ομάδα άξιους αντικαταστάτες των Σειταρίδη, Κυργιάκου, Μπασινά, Λύμπε. Αυτό κάτι λέει, και για την αξία των παικτών αυτών και για την ανικανότητα της διοίκησης να γυρίσει σελίδα.

Πανάθας είπε...

Γεια στο στόμα σου Karma.

(νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε, χωρίς αυτό να παίζει κανέναν ρόλο).

:-)

Pappas10 είπε...

Ο Σεϊταρίδης είναι καλός παίκτης. Αλλά μπροστά στον Μίνχ είναι 12 κλάσεις κατώτερος. Ναι Ο.Κ. ο Μινχ έπαιζε αριστερά το ξέρω. Απλά σαν τρόπο παιχνιδιού λέω.

Από τα υπάρχοντα μπακ μας θεωρώ ότι ο Γκάμπριελ είναι καλύτερος παίκτης. Και ο Γιούρκας ξεχνιόταν και δεν είχε τη Σέντρα του. Θεωρώ τον Γιούρκα καλύτερο από τον Νίλσον σαν ποδοσφαιρικό ταλέντο αλλά ο Νίλσον είναι πιο σταθερός.

Θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί "κακό" αλλά για μένα ο Σεϊταρίδης αντιπροσωπεύει ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ σχιζοφρένεια.

Μπαίνει 19 χρονών σ' ένα αδιάφορο από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι με την Μάντσεστερ. Μπουμπουνάει μία Γκολάρα...who is Yiourkas? και μετά έως και τα επόμενα Χριστούγεννα είναι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

Λες και μόνο εγώ πήγαινα στο γήπεδο τότε. Ειλικρινά ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω. Μιλάμε ότι ο Γιούρκας με το που περνούσε το κέντρο και σήκωνε το πόδι για σέντρα ΗΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΕΙ ΑΟΥΤ.

Δηλαδή ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΥΤΑ; ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΡΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ?

Προσωπικά πιστεύω - μπορεί να κάνω και λάθος αλλά βλέποντας την εξέλιξη του το πιστεύω περισσότερο - ότι ο παίκτης Γιούρκας έγινε μεγάλος λόγο Μικέ (Μικάελσεν)και Ρενέ.

Ακόμα και στην Πόρτο, όταν πρωτοπήγε και είχε μπροστά του εκείνη τη Χαφάρα (δεν θυμάμαι το όνομα του) έκανε παπάδες. Με το που έμεινε χωρίς παίκτη να τον καλύπτει μπροστά και πίσω πήρε τα 3 μου και έτρεχε στους ρώσους.

Μπορεί να μην ξέρω μπάλα ρε παιδιά ή να μη τα βλέπω σωστά αλλά - ειλικρινά - εγώ εξακολουθώ να τα βλέπω όπως και τότε που έπαιζαν στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ρε γαμώτο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΕΤΡΩΓΕ Ο ΓΙΟΥΡΚΑΣ;;; ΚΑΝΕΝΑΣ;;; ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΑΝΕ;;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΒΡΙΖΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;;;;

Και για τον "παικταρά" και το "Αλάνι" τον Κυργιάκο απλά θυμηθείτε επίσης ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΑΔΙΟ να του φωνάζει "Σωτήρηηηηηηη... ο Αντζας!!!"

Ναι εντάξει... συμφωνώ ότι στο παιχνίδι εκείνης της Χρονιάς τα είχε βάλει με όλον τον Πειραιά μέσα στο πουστοτήγανο. Και γούσταρα... αλλά δεν παύει να είναι το μοναδικό "αλάνι" EVER που να του τα έχει δώσει ο άλλος στο στώμα.

Του τα έδωσε ο Βούλης στο στώμα και εμείς θα τον κάνουμε σημαία;

Τι να πω ρε γαμώτο...

Τέλος, δεν είμαι πιο επιεικής απέναντι στους παίκτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, απλά τους βλέπω σε πολλά παιχνίδια τον χρόνο και μπορώ να έχω καλύτερη άποψη. Για τον Κάρα όπως έχετε παρατηρήσει δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ επιεικής... για τον Βύντρα όμως είμαι. Και χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον, θεωρώ ότι πολύ δύσκολα κάποιος που παρακολουθεί ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ τα τελευταία χρόνια δεν θα είναι επιεικής με τον Βύντρα.

Όσο για τον Καραγκούνη, απλά ένα θα πω. Κάθομαι στις πάνω κερκίδες με μία παρέα, 3εις που είχαμε διαρκείας και πέρυσι και 2 καινούργιοι. Πίσω μας κάθεται μία παρέα 4 ατόμων που βγάλαν διαρκείας πρώτη φορά. Στο τακουνάκι του Κλέυτον στον Σόουζα στο παιχνίδι με την Σπάρτα, και οι 4εις αποθέωναν τον... ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. Στην μαλακία του Καραγκούνη με το τετ α τετ της Σπάρτα έβριζαν τον... Σπυρόπουλο.

Και στις 2 φάσεις γύρισα και τους διώρθωσα. Και τις 2 φορές επέμεναν ότι κάνω λάθος μέχρι που τους το είπαν όλοι τριγύρο.
΄
Για εμένα, αυτοί οι τύπο και η στάση τους απέναντι στον Κάρα απλά επιβεβαιώνουν ότι η "πλύση εγκεφάλου" που τρώνε μερικοί άνθρωποι από τις εφημερίδες είναι το κάτι άλλο.

Ειλικρινά και χωρίς παρεξήγηση, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά μόνο κάποιος που δεν πάει στο γήπεδο και διαβάζει για την απόδωση του Καραγκούνη από τις εφημερίδες δύναται να τον θεωρεί καλό παίκτη. Προχθές το Γκολ (αν δεν κάνω λάθος) στην Κριτική των παικτών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ τον έχει με 7 (την υψηλότερη).

Και λέω εγώ ο Μαλάκας... σ' ένα παιχνίδι ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΣΕΝΤΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΛΠΙ ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΡΟΛΟ;;;;

Ξερω κι εγώ ρε παιδιά... μπορεί εγώ να είμαι τυφλός.

Φιλικά

Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Κάρμα,

Τους τελευταίους σου τίτλους πάντως τους πήρες χωρίς κάρα και λύμπε.

Τώρα, αν ο Σεϊταρίδης και ο Κυργιάκος είναι οι λόγοι που δεν ξαναπήρες πρωτάθλημα... τι να πω;

Για εμένα άλλοι παίκτες δεν αντικαταστάθηκαν... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΚΑΕΛΣΕΝ, ο ΚΟΛΚΑ, ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ (Ναι ο Μιχαλάκης που τον έλεγες "Παλτό", πήγε στον γάβρο και ΉΤΑΝ παλτό αλλά εσύ έμεινες χωρίς αξιόπιστο βαρύ σέντερ φορ για 3 Χρόνια), ο ΜΙΝΧ και οι ΕΚΙ, ΖΟΥΤΑΟΥΤΑΣ (ναι ο Ζουτάουτας... ο "Οικοδόμος" που είχε κάνει τον Στολτίδη σε 3 παιχνίδια να μην ακουμπήσει μπάλα... την ώρα που ο "Άγγελος" καθόταν με τα χέρια στη μέση, αλλά αυτά τα ξεχνάμε) ο ΜΑΡΙΤΣ (που δέχτηκε πάνω του ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΜΠΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΜΜΕ... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟ.. ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΕΚΙ.)

Αλλά πάνω απ' όλα δεν αντικατέστησες τον Ζάετς μέσα στ' αποδυτήρια.

Τον Ζάετς το "λαμόγιο" που ήταν στην Ριζούπολη και βγήκε και κάθησε στον πάγκο και ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Τον Ζάετς που επειδή με τον Ζουτάουτας και τον Μάριτς σου πήρε πρωτάθλημα, τον βγάλαμε "Λαμόγιο".

Άσε με ρε φίλε... μεταξύ μας δουλευόμαστε;;; Δεν βρήκαμε άλλο Γιούρκα; Ούτε άλλον Δομάζο βρήκαμε. Ούτε άλλον Ρενέ. Ούτε η Μάντσεστερ βρήκε άλλον Μπεστ. Ούτε η Μπάρτσα άλλον Κρόιφ για 30 χρόνια.

Έλεος πια με τους μαλάκες που τους κάναμε "παικταράδες" μέσα από τα δημοσιεύματα.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, υπερβάλετε. Ή διαβάζετε πολύ Ντέρμπυ. Δεν είναι δυνατό να βγάζετε όλη τη παλιά ομάδα χάλια. Αυτοί τα είχαν πάει εξαιρετικά στην Ευρώπη. Ήταν ο κορμός της Εθνικής που κέρδισε το Ευρώ 2004. Και θα είχαν κερδίσει και 4-5 πρωταθλήματα τουλάχιστον, αν δεν ήταν η παράγκα του θείου. Δεν γίνεται να τους βγάζουμε εμείς άχρηστους. Τι άλλο θα πείτε; Ότι ήταν άχρηστοι και γι αυτό με το σπαθί του κέρδιζε ο γαύρος τα πρωταθλήματα; Γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα των όσων λέτε!

Τα πράγματα είναι απλά: είχαμε μια ανίκανη διοίκηση που δεν μπορούσε να αξιολογήσει σωστά τους παίκτες. Έδριωχνε τον Μπασινά σαν άχρηστο και έπαιρνε τον Κονσεϊσάο για καλύτερο. Δεν ήθελε να δώσει 100 χιλιάρικα παραπάνω στον Νικοπολίδη και από τότε έχει αλλάξει τουλάχιστον 4 τερματοφύλακες που κάνουν γκάφες. Κλπ κλπ κλπ. Ας μην λέμε τα ίδια.

Μακάρι φέτος να τα πάμε καλύτερα, να προκριθούμε στους ομίλους και να αλλάξουμε σελίδα. Μακάρι ο Βύντρα και ο Σαριέγκι να κάνουν άμυνα μπετόν και να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον Χένρισκεν. Μακάρι... Όμως πολλοί από μας φοβόμαστε ότι έρχονται πεντάρες...

Μακάρι αυτή η ομάδα να τα πάει καλύτερα από εκείνη που πέρασε διπλούς ομίλους στην Ευρώπη και μάλιστα πρώτη μπροστά από την Άρσεναλ. Πριν το καταφέρει όμως, δεν μπορείτε να βγάζετε εκείνους τους παίκτες άχρηστους και τους τωρινούς καλύτερους...

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Δεν υπήρχαν ποτέ ποδοσφαιριστές για τον ΠΑΟ με τα ονόματα Μάριτς και Ζουτάουτας. Αυτά ήταν "κατασκευάσματα" του υπαλλήλου Γκότζου για να στηρίξει την αποδόμηση της ομάδας της Ριζούπολης από το αφεντικό του (γιατους γνωστους λόγους). Ήταν επιπέδου Γιάριτς, Σέριτς, Μάουρο κοκ. Δεν τους θυμάται κανείς Παναθηναικός.

Συμφωνώ - για ακόμη μία φορά - με τον Ξανθιώτη στην αναφορά του για τα παιδιά που τίμησαν την ομάδα με το τριφύλλι αλλά και τη φανέλλα με το Εθνόσημο. Συμφωνώ επίσης με το επιχείρημα του Ξανθιώτη πως η απαξίωση αυτής της γενιάς ουστιαστικά "νομιμοποιεί" τις κατακτήσεις κάλπικων πρωταθλημάτων από την πλευρά του αιωνίου αντιπάλου.

Θέλουμε και μη Έλληνες παίκτες επιπέδου Νικοπολίδη (με αναπληρωματικούς Χαλκιά, Κοτσώλη), Σειταρίδη, Κυργιάκο, Μπασινά, Λυμπερόπουλο και Κωνσταντίνου, θα κάνουμε χρόνιααααααα να βρούμε.

Ανώνυμος είπε...

Κανω λαθος; Θυμαμαι αλανταλλων; Τα χω μπερδεψει ολα στο μυαλο μου; Τους Νικοπολιδη, Σειταριδη, Μπασινα, Κωσταντινου, Κυριακο, Χαλκια, Κοτσωλη, Λυμπεροπουλο, οι Βαρδινογιανηδες δεν τους αναδειξαν; Η μπας και τους αναδειξαν αλλοι και τους εθαψαν οι Βαρδινογιανηδες; Παιχτες του Βαρδινογιανικου ΑΟ δεν ητανε οταν πηρανε το Γιουρο; Η μπας και τους προπονουσαν αλλες ομαδες και το χω ξεχασει; Κι ολους αυτους δεν τους εβριζε ομαδικα η πρασινη κερκιδα για αμπαλους και ψωνια απο το καλαθι; Πηγαινα σ΄ αλλο γηπεδο; Η μπας και εσεις πηγαινατε αλλου;

Πανάθας είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ (για τους παίκτες που είχε)

.......... Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ (για τους ίδιους που έδιωξε ως αποτυχημένους για να μην πληρώσει ο ίδιος τα σπασμένα) = βάλε ότι τίτλο θες.

Αν θέλεις σοβαρά να αναλύσουμε πως έφτασε ο ΠΑΟ να παράγει, να στηρίζει και να εμπλουτίζει την ενδεκάδα του με παίκτες από τα σπλάχνα του εδώ είμαι.

(ψιτ......για να βγούμε και οι δύο από τον κόπο.....για να μην αγοράζει* το έκανε....αλλά μια και του βγήκε δεν ήταν λόγος να τους διώξει μόλις τα κωλόπαιδα έκαναν το αυτονόητο....ζήταγαν να πληρωθούν).

;-)

*εξού και το: "ΟΜΑΔΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ"

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ!

ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ!

ΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ!

ΤΟ ΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ;

Πανάθας είπε...

Χαχαχαχα.

Έχεις κάποιο δίκιο δεν λέω Χαλκιδιώτη. Το επεσήμανα και λίγο παραπάνω.

Δεν είναι κακό βέβαια να επισημάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Γιατι μας βοηθάει να μην τα επαναλάβουμε.

Μια πετυχημένη πράξη πρέπει να είναι και ολοκληρωμένη. Και ο ΠΑΟ μας έως τώρα μας άφηνε με το πουλί στο χέρι.

Αυτό συζητάμε.

Περί ολοκλήρωσης και πως μπορεί αυτή να επιτευχθεί.

;-)

squarelogic είπε...

...και τα σουρεάλ συνεχίζονται...

Μετά τη σθεναρή στήριξη των πάλαι ποτέ Τζιγγερικών και νυν αντιΚυργιακικών Τουρτούρα και Παππά ο μεν Μουρίνιο ετοιμάζει πρόταση για τον Βύντρα(για λογαριασμό...της Μίλαν!),η δε Ρεάλ αντιλαμβάνεται επιτέλους τι κελεπούρι έχασε μέσα απ τα χέρια της και δίνει στον Αντωνίου ανοιχτή επιταγή για τον γίγαντα Σαριέγκι,την οποία ο Κωστίκας επιστρέφει γιατί βαρέθηκε τις διαπραγματεύσεις με αργεντινούς παράγοντες και Γαλλους μανατζαραίους για να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Ταυτόχρονα κι ενώ ο Παναθηναικός έχει δώσει 6,5 εκ.για ν'αποκτήσει 3 νέους θεατές στην κερκίδα του εκ Θεσσαλονίκης και Λάρισας,το Πανιωνάκι που πούλησε τον Τζεμπούρ 3,15 εκ. φέρνει τον Αλβάρο Ρεκόμπα!!!

Κάτι πάει στραβά στο Σύμπαν...

Πανάθας είπε...

:-)))

Εναλλακτικά μπορούμε να ακούσουμε Γκότζο από το Spotr Fm και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις + επιχειρήματα μας για το πόσο καλοί παίκτες είναι οι Βύντρα + Σιαρέγκι, καθώς για το πόσο κακός παίκτης είναι ο Κυργιάκος.

Αλήθεια τι υπερασπίζεται αν δεν είναι το αφεντικό του στις επάλξεις?

Είναι ένας απλός εγωισμός του στυλ "αυτά υποστήριζα κάποτε, πρέπει να εμμείνω στις θέσεις μου μην γίνω ρόμπα" ή υπάρχει κάτι "άλλο" στην όλη ιστορία?

Πραγματικά σουρεάλ καταστάσεις.

Βρε τι κάνει μία ήττα? Ανασταίνει νεκρούς (βλ. ΑΕΚ) και βγάζει στην επιφάνεια μίση και πάθη ετών που δεν πρόκειται να φύγουν από τον ΠΑΟ αν δεν............(ελάτε τώρα, ξέρετε τι θέλω να πω).

Τι μας συνδέει με το μίζερο παρελθόν μας?

Ε?

:-)

Πανάθας είπε...

Μιχάλη ο Γκότζος έλεγε σήμερα στο ράδιο ότι υποστηρίζεις και εσύ. Λες να σε διαβάζει στην βαζελοκατάσταση ρε μπαγάσα? Μα τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ? Ούτε κόμμα δεν παρέλειψε. Άμα παίρνει γραμμή από εσένα την έβαψες.

:-)))

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogc,

πειραχτήκατε πολύ, βλέπω, και προσπαθείτε να χτυπήσετε κάτω από τη ζώνη, αγαπητέ. H ισοπέδωση δεν αποτελεί και απάντηση. Τι να κάνουμε; Δεν έχουμε όλοι μας λογικά επιχειρήματα πάντοτε. Ακόμα κι αν θα το ήθελε το ψευδώνυμό μας. Δεν χρειάζεται όμως να πέφτουμε και τόσο χαμηλά όταν θίγεται, τόσο ψιλά μάλιστα, ο εγωισμός μας.

@ Πανάθα,

μια από τα ίδια. Με την ευκαιρία, συνεπή ακροατή του Γκόντζου, σκέφτηκες ποτέ με ποιές ... κορυφές της αθλητικής δημοσιογραφίας λες ακριβώς τα ίδια για το θέμα μας; Ωστόσο φίλε ουδέποτε έφερα τέτοιας υποστάθμης αντεπιχείρημα στα γραφόμενά σου.

Τελικά, όταν έλεγα στο Μιχάλη ότι δεν πρόκειται να λάβει σοβαρή απάντηση, είχα δίκιο. Κρίμα κάπου, γιατί περίμενα κάτι καλύτερο.

Next time.

Είπαμε, πρέπει να προσέχουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.

:-)

Pappas10 είπε...

Nομίζω ότι κάνουμε κύκλους. Ναι ο Γκόντζος με αντιγράφει γιατί τουλάχιστον ο Γκόντζος είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έστω και πληρωμένος από τον Βαρδινογιάννη.

Εγώ δεν ξέρω πόσο υπερήφανους κάνει κάποιους το να τους αντιγράφει ο Καρερπετόπουλος, ο Μουνοπανούτσος, ο Μουνοχελάκης και ο... Χρίστογλου ο οποίος εσχάτως άρχισε να ασχολείται με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Ο Μουρίνιο ούτε για τον Κυργιάκο ούτε για τον Βύντρα κατέθεσε πρόταση. Με ποια λογική αυτό κάνει τον Κυργιάκο καλύτερο;

Κανένας σας όμως δεν μου απάντησε για τη γιούχα που έτρωγαν αυτοί οι "Παικταράδες" όσο ήταν στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Έδωσα μία λίστα με παίκτες που δεν γιουχαρίστηκαν (όχι πολύ έστω) και δεν αντικαταστάθηκαν επίσης αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

Όσο για το Παρελθόν, δεν μένω εγώ κολημένος σ' αυτό. Άλλοι αναζητούν Κυργιάκους και Σεϊταρίδηδες έτσι; Απλά για να ξέρουμε τι λέμε. Χώρια το ότι με Βαρδινογιάννη ή με Πατέρα εγώ του Καραγκούνη του "χώνω". Ο Γκόντζος όχι...

Αντίθετα ο Κυργιάκος, ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης, ο Μπασινάς και οι λοιποί είναι τα "Ιερά Τοτέμ" των ίδιων δημοσιογράφων που όταν έδειχνε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ η τηλεόραση έκαναν πως χασμουριούνται...

Λυπάμαι παιδιά αλλά εγώ θυμάμαι...

Και αφού με ρωτάτε για τον Βύντρα και τον Σαριέγκι και τον Κυργιάκο και τον Σεϊταρίδη, εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο;

Ο Παπαδόπουλος είναι καλύτερος ή χειρότερος του Σάλπι και του Σόουζα και του Μάτζιου και του Πετρόπουλου; Αν είναι γιατί δεν παίζει; Αν δεν είναι γιατί κάνανε κάποιοι σαν τρελοί να τον κρατήσουμε κάποτε;

Ξέρω ξέρω.. Ο "Καλός" Παπαδόπουλος είναι... πόσα χρόνια έχουμε να δούμε τον "Καλό" Παπαδόπουλο παιδιά;;; Και το κυριότερο, η χρονιά που τον ανανεώσαμε ήταν "καλή" χρονιά για τον Παπ;

Γιατί εγώ πάλι θυμάμαι ένα γήπεδο να τον βρίζει... έως ότου ο Άκαρδος Βαρδινογιάννης δεν του έλυνε το πρόβλημα της ζωής του και τότε γύρισε στο καπάκι η φάση.

Για να μην μιλήσω για τον "Ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα" και στεναχωρηθούμε πάλι.

Μαθήματα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ αγάπης δεν δέχομαι από κανέναν και δεν δίνω σε κανέναν. Αυτοί όμως που υπερασπίζονταν τους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πουλημένους δεν θα μου το παίζουν τιμητές...

Ή το Θάβουμε πίσω το παρελθόν ΟΛΟΙ ή το κρατάμε. Και στις δύο περιπτώσεις δεν τραβάω κάνα ζόρι. Μόνο που δεν έκανα εγώ τις αναφορές στο παρελθόν.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη... άχρηστοι έγιναν από τότε που έφυγαν από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Τότε ακριβώς που γίνανε "χρήσιμοι" για όλους τους άλλους που τους έλεγαν "Γκουμομπασινάδες".

Και ξέρεις γιατί έγιναν άχρηστοι. Γιατί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ήταν ΟΜΑΔΑ και όχι ΠΡΟΣΩΠΑ. Ο Καθένας τους ατομικά ήταν από μέτριος ως καλός. ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του κανένας από αυτούς δεν ήταν.

Δεν εξωραϊζουμε καμία παράγκα. Καλύτερη ΟΜΑΔΑ είχαμε και μας τα κλέβανε... πέρα από το ότι και να μην ήταν καλοί παίκτες δεν σημαίνει ότι οι άλλοι ήταν καλύτεροι.

Έτσι;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη διαφωνώ και πάλι. Την ομάδα την κάνουν οι καλοί παίκτες. Και η φουρνιά Ελλήνων παικτών που είχε η ομάδα επί Κυράστα και Μαρκαριάν δεν συγκρίνεται με τη σημερινή, ούτε με τα ξένα σαπάκια που μου αναφέρεις κατά καιρούς. Για αυτούς, γιατί δεν λες ότι μετά τον ΠΑΟ δεν έπαιξαν ΠΟΥΘΕΝΑ?

Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική γνώμη. "Εσείς" υποστηρίζεται ότι λέει ο επίσημος Παναθηνακός αντίθετα κάποιοι από εμάς έχουμε πιο ανεξάρτητη γνώμη (βλέπεις ότι αναγνωρίζουμε κάποια καλά του ΠΑΟ επί Βαρδινογιάννη αντίθετα εσείς είσαστε ισοπεδωτικοί).

Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

Τουρτούρα ποιός έχει δίκιο έχει μικρή σημασία. Μια ηθική δικαίωση και μόνο. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τον ΠΑΟ να διδαχτούν από τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης, να απαλλαγούν από τα κομπλεξικά συμπλέγματα και να πορευτούν ενωμένοι και δυνατοί (σαν το ΠΑΣΟΚ ένα πράμα). :-)

Κανείς δεν είπε ότι η νέα εποχή θα είναι εύκολη. Ήδη έχουν γίνει λάθος επιλογές (πχ ρόστερ). Αλλά βλέπετε ότι ο κόσμος του ΠΑΟ αγκάλιασε το νέο ξεκίνημα (26.000 διαρκείας ρεκόρ).

Καλό είναι να διαχειριστούν αυτή την εμπιστοσύνη σωστά. Το ξαναλέω δεν είναι καλό να είναι στο γήπεδο μόνο άτομα που διαβάζουν το DERBY (περίπου 2.000) και τα βλέπουν όλα ωραία. Η καλόπιστη και εύστοχη κριτική εκ μέρους των φιλάθλων ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Το DERBY ως επίσημο όργανο της ΠΑΕ προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει μια φουρνιά Παναθηναικών προβάτων.

Εύχομαι να απαλλαγούμε από τα φαντάσματα του παρελθόντος (DERBY + Βαρδινογιάννης).

Α και τον Δεκέμβρη + επόμενο καλοκαίρι να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις = απόκτηση τερματοφύλακα (εκτός αν καθιερωθεί ο Τζόρβας), Δεξί μπακ, 2 σέντερ μπακ (1 αν γυρίσει ο Σιμάο και "πιάσει"), 2 ακραία χαφ και έναν βασικό σέντερ φορ.

7 παίκτες ενδεκάδας και είμαστε οκ.

:-))

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

με όλη μου τη συμπάθεια, νομίζω πως τα "φαντάσματα του παρελθόντος (DERBY + Βαρδινογιάννης)", από τα οποία εύχεσαι "να απαλλαγούμε", τα κουβαλάς εσύ μέσα σου(μαζί με μερικά ακόμα, όπως ο Μπασινάς-αδιαφορώ-για-τον-Παναθηναϊκό και ο Κυργιάκος-εμψυχωτής-των-Αεκόπουλων-εναντίον του-Παναθηναϊκού).

Τη στιγμή π.χ. που όλοι λέμε, ότι η σελίδα άλλαξε και πάμε μπροστά, εσύ (και μερικοί άλλοι) έχεις συχνά επαναφέρει και επαναφέρεις σταθερά άλλοτε το θέμα Βαρδινογιάννης - τη στιγμή που κάθονται μαζί του και οι Γιαννακοπουλαίοι - κι άλλοτε το θέμα των Μπασιναδοκυργιάκων, ενώ δεν έχεις πάψει (όπως φαίνεται) ν' ακους τον ραδιοφωνικό Γκόντζο ... κάτι που προσωπικά ουδέποτε μου έχει συμβεί λ.χ.

Δεν θα μου φανεί απίθανο τελικά, να είσαι και φανατικός αναγνώστης του DERBY, μιας και συχνά πυκνά αναφέρεσαι σε αυτό και δείχνεις να γνωρίζεις άριστα τις απόψεις αυτής της εφημερίδας ... λέγοντας π.χ. στον Μιχάλη πως αυτά που γράφει, τα ξεπατικώνει από το DERBY.

:-) :-))

Πάντως γνωρίζεις, κι αν μην το θυμάσαι όταν σε πιάνουν να derbyλίκια σου, πως από νωρίς έχω (και εγώ) επισημάνει εδώ, ότι η ομάδα έχει ανάγκη από έναν άριστο σέντερ μπακ κι ένα σέντερ φορ κλάσης.

Αλλά από εκεί μέχρι να έλεγα, ότι χάσαμε από την ΑΕΚ44 εξαιτίας της άμυνας και του ... καταραμένου Τρίο - και ν' άρχιζα τα μοιρολόγια για το απωλεσθέν Τσογλάνι, χωρίς να επικεντρώνω την κριτική μου στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας -, υπάρχει τεράστια απόσταση: για την ακρίβεια, ένα γιγαντιαίο χάσμα λογικής αξιοποίησης των όσων άπαντες είδαμε με τα δικά μας μάτια στο γήπεδο!

Pappas10 είπε...

Πανάθα μα μεν,

Ο Κόλκα πήγε στην Γκλάντμπαχ. Ο Μινχ και ο Ζούτι σταμάτησαν την μπάλα επί της ουσίας όπως και οι Ρενέ και Μικάελσεν. Ο Μάριτς δεν ξέρω ειλικρινά... νομίζω ότι πήγε Ισπανία... στην Μπιλμπάο αν δεν κάνω λάθος. Οι Έλληνες παίκτες μας όμως είχαν +1 αβαντάζ για μεταγραφές ως πρωταθλητές Ευρώπης. Πλην όμως του Γιούρκα, κανείς δεν έκανε μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα (εκτός αν θεωρείς τη Σαραγόσα ή την Ρέιντζερς μεγαλύτερες ομάδες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, μολονότι εκείνη την εποχή της ξεσκίζαμε)και το αστείο είναι ότι η μεταγραφή του Γιούρκα γίνεται την χρονιά που αρχίζει η Ευρωπαϊκή πτώση της Πόρτο. Όπως επίσης αστείο είναι ότι από τη στιγμή που έφυγαν από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Με λίγα λόγια από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ φύγαν "τελειωμένοι" κατά τη γνώμη μου.

Νομίζω ότι είμαι σαφής σ' αυτά που γράφω. Πολλές επιλογές παικτών του Βαρδινογιάννη και της διοίκησης τις θεωρώ λανθασμένες, αρχής γενομένης με τον Κάρα για παράδειγμα και τον Παπαδόπουλο.

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι συμφωνεί το Ντέρμπυ μαζί μου κι όχι εγώ με το Ντέρμπυ και δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά πράγματα που γράφω εγώ τα βλέπω μετά στο Ντέρμπυ. Σε πολλά πράγματα διαφωνώ φυσικά.

Δεν νομίζω επίσης ότι είμαι ισσοπεδοτικός. Το κίνητρο μου είναι αυτό που βλέπω στο γήπεδο. Γιατί ΠΑΩ γήπεδο είτε "πετάμε" είτε "σερνόμαστε". Παρακολουθώ τους παίκτες και τι κάνουν. Τη βλέπω την ομάδα δεν την διαβάζω στις εφημερίδες ρε φίλε. Που ακριβώς είμαι ισσοπεδοτικός δηλαδή;

Και για άλλη μία φορά θα πω πως μου κάνει φοβερή εντύπωση πως ο Σεϊταρίδης και ο Μπασινάς γίνανε "παικταράδες" ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΑΝ από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και μολονότι η καριέρα τους πήρε την κατιούσα. Ιδίως στο θέμα Γιούρκα το πράγμα είναι αστείο. Μιλάμε ότι το παληκάρι έτρωγε ΤΡΕΛΟ ΚΡΑΞΙΜΟ στο γήπεδο και ξαφνικά έγινε ο "παικταράς". Δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα;

Θα πω κάτι και ξέρω ότι μπορεί να θίξει πολλούς αλλά για εμένα το 90%των υποστηρικτών του Σεϊταρίδη και του Μπασινά ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Όσο για τον Κυργιάκο, ο Βόκολος και ο Γιαννάκης ήταν και ΕΙΝΑΙ ο 2ος ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σου για τον Καραγκούνη; Γιατί εγώ τον θεωρώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΙΚΑΝΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ και το έλεγα και πριν έρθει για 2η φορά.

Η "Γενιά της Ριζούπολης" για εμένα φίλε μου ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ. ΤΕΛΕΙΑ. Στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ όλοι μαζί ήταν καλοί παίκτες. Όταν έφυγαν από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ πήραν την κατιούσα πλην του Κόλκα (Γκλάντμπαχ και Κρίσταλ Πάλας).

Μπορεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να μην κατάφερε να δημιουργήσει ανάλογη ΧΗΜΕΙΑ στις επόμενες ομάδες του. Δεν θεωρώ όμως ότι πήρε χειρότερους παίκτες. Και θέλεις να το δούμε πλάκα πλακα;

Στη θέση του Καραγκούνη πήρε τον Έκι. Θεωρώ τον Έκι 3658 φορές καλύτερο παίκτη.

Στη θέση του Μπασινά Μπίσκαν και Κονσεϊσάο. Και πιο πριν τον Άντερσον που μας βγήκε κουτσός. ΚΑΙ ΟΙ 3εις όμως είχαν καλύτερες περγαμηνές απ' τον Μπασινά.

Στη θέση του Σεϊταρίδη πήρες αρχικά τον Ραγκουέλ (που θεωρήθηκε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ) και μετά τον Λουκά τον έβαλε κατ' ανάγκη.

Στη θέση του Κυργιάκου πήρες τον Μόρις και τον Κώτσιο. Ο Οποίος Κώτσιος ήταν "κοψιά" Κυργιάκου και ιδιαίτερα αλτικός.

Για εμένα δεν σου βγήκε η χημεία της Ομάδας, όχι οι παίκτες. Οι παίκτες που πήρες ήταν αντίστοιχης ή ανώτερης ποιότητας. Αλλά ο Ραγκουέλ ή ο Λουκάς δεν είχαν μπροστά του Μικάελσεν άλλα Μάριτς (που δεν ήταν ακραίος και από εκεί τον έβαλαν στο στόχαστρο) Επαλέ... και μέχρι να δέσουν έβαλες Μπίδη και έφαγες τον Επαλέ και γύρισες τον Μάριτς στον άξονα.

Και πίσω του δεν είχε Ρενέ αλλά Μόρις και Κώτσιο που ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ είχαν δέσει.

Έχεις λοιπόν ασύνδετη ομάδα με καλύτερους παίκτες φίλε. Αλλά δεν προλαβαίνεις να την δέσεις γιατί ΚΑΘΕ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΩΛΟΦΥΛΑΔΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Αυτή είναι η άποψη μου Μήτσο. Καλοί παίκτες αλλά επ' ουδενί αναντικατάστατοι. Και σίγουρα ανεπαρκής λόγος περαιτέρω εσωστρέφειας. Όχι δεν μου λείπουν καθόλου. Ο Έκι μου λείπει και ο Επαλέ... ο Κυργιάκος και ο Σεϊταρίδης όχι.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Τουρτoύρα και Μιχάλη, τα παιδιά αυτά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, που έπαιζαν για ένα κομμάτι ψωμί και ήταν οι καλύτεροι της (μακράν) παίκτες, τους σέβομαι και τους βλέπω πάντοτε με πολύ καλό μάτι. Δεν μπαίνω στη λογική της κονιορτοποίησης επειδή έτσι θέλει ένα ολόκληρο σύστημα βαλτό από τη διοίκηση. Όπως θεωρώ ότι ο Βαρδινογιάννηδες στα πρώτα τους χρόνια στην ομάδα, ΟΝΤΩΣ πρόσφεραν αλλά μετά είτε γιατί δεν ήθελαν (οικονομική δυσπραγία ίσως?), είτε γιατί δεν μπορούσαν (βλ. Κόκκαλης), έκαναν μόνο κακό και έπρεπε να την είχαν παραδώσει εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος έγινε μια αρχή αλλά το 50% που κατέχουν (το οποίο στην πράξη είναι παραπάνω μια και ελέγχουν τα 12 από τα 19 μέλη της νέας διοίκησης) δεν με κάνουν να αισιοδοξώ. Μην νομίζετε ότι κάθε χρόνο οι επιχειρηματίες που μπήκαν θα βάζουν τα λεφτά τους για να γεύεται ο Βαρδινογιάννης τα περισσότερα κέρδη. Έβαλαν τώρα λεφτά γιατί αυτή η πράξη συνδυάστηκε με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Βλέπω δηλαδή πρακτικά ένα ασυμβίβαστο. Για αυτό θα επιθυμούσα και την πλήρη αποχώρηση τους από τα κοινά του ΠΑΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟ. Μπορεί όμως και το κακό του ΠΑΟ να είναι άτομα με τη δική μου νοοτροπία (τελειομανείς δηλαδή) και αυτό που να λείπει από την ομάδα να είναι η υπέρμετρη αισιοδοξία, "μόνο τα δικά μας είναι τα καλά και σωστά, ενώ των άλλων σκάρτα και βρώμικα" και μια διάθεση να ξεχυθούμε στους δρόμους με την πρώτη νίκη επί του Πανθρακικού. Εγώ θεωρώ ότι αυτή η νοοτροπία "μικράινει" τον ΠΑΟ μας. Μόνο εμείς οι οπαδοί και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δεν μπορεί να μας πει μέχρι που να φτάνουν τα όνειρα μας. Τώρα το πως βλέπει κανείς την αγωνιστική εικόνα της ομάδας έχει μικρή σημασία. Για μένα λείπουν 7 εδεκαδάτοι, για τον Τουρτούρα 2, για τον Μιχάλη 3 κοκ. Σημασία έχει, ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ, αυτοί που έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι και να πράξουν αναλόγως. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να μου "υπαγορεύσει" παίκτες που δεν κάνουν για τον ΠΑΟ ως καλούς. Το ότι ανήκουν στην ομάδα για μένα ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. όπως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μου "επιβάλλει" ετσιθελικά ότι οι παίκτες που αποτελέσαν την ραχοκοκκαλιά του μεγαλύτερου θριάμβου του Ελληνικού ποδοσφαίρου (ναι στον άθλο του Euro 2004 αναφέρομαι), καθώς και της ομάδας μου με θαυμάσια αποτελέσματα στην Ευρώπη κυρίως (μια και στην Ελλάδα η ανίκανη διοίκηση δεν μπορούσε να τους προστατεύσει), ενώ αμειβόνοντουσαν αντί πινακίου φακής, ως ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και την ίδια στιγμή ως ΣΩΤΗΡΕΣ του ΠΑΟ παίκτες τυχάρπαστους όπως ο Μάριτς, ο Ζουτάουτας κοκ.

Αυτή είνα η γνώμη μου και δεν αλλάζει.

Πολύ πολύ φιλικά.

Υ.Γ. Μιχάλη μια ερώτηση μόνο (όχι ρητορική). Λες ότι η γενιά της Ριζούπολης έκανε τον κύκλο της και τελείωσε για σένα. Με την ίδια ισοπεδωτική λογική (ναι είναι ισοπεδωτικό όταν αναφερόμαστε σε παίκτες εν ενεργεία και δη διεθνείς σε θέσεις που "πονάς" και που στη θέση τους έχεις ξένους σαπάκια instead), γιατί δεν αντιμετωπίζεις και τον Βαρδινογιάννη? Γιατί δεν έκλεισε και αυτουνού ο κύκλος?

Pappas10 είπε...

Πανάθα μα μεν...

Ο Κύκλος αυτών των παικτών έκλεισε με τον Θρίαμβο της Εθνικής που ΌΝΤΩΣ ήταν ένας επιμέρους θρίαμβος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Εκεί όμως τους πήρε η κάτω βόλτα και δεν το λέω εγώ, το λένε οι ομάδες τους που τους πήραν για Πρωταθλητές Ευρώπης και μέσα στη σεζόν γίνανε πρωταθλητές πάγκου με μόνη φωτεινή εξαιρέση τον Κατσουράνη (ούτε ο Μπασινάς ήταν παγκίτης αλλά έπαιζε στην μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας Μαγιόρκα).

Την χρονιά του Ντάμπλ έχοντας παρακολουθήσει το 90% των παιχνιδιών εντός και εκτός, συγνώμη που διαφωνώ αλλά ο Ζουτάουτας και ο Μάριτς προσέφεραν πολλά περισσότερα από τον Μπασινά. Με την μπάλα που αντιλαμβάνομαι εγώ πάντα.

Το ότι προσέφεραν το αναγνωρίζω. Όπως αναγνωρίζω και το ότι η διοίκηση δεν προστάτεψε την ομάδα. Όμως το ότι ο Βαρδινογιάννης είναι μαλάκας δεν σημαίνει ότι ο Μπασινάς είναι ο Αναντικατάστατος υπερπαικταράς του γαλαξία και των όμορων αστροσυστημάτων.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ - για εμένα - ούτε ο Μπασινάς, ούτε ο Κυργιάκος, ούτε ο Σεϊταρίδης είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε στην θέση τους. Ειλικρινά το πιστεύω. Και προσωπικά θεωρώ τον Γιαννάκη 20 φορές καλύτερο στόπερ από τον Κυργιάκο. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ επαναλαμβάνω.

Όσο για τους "κύκλους" παικτών και Βαρδινογιάννη, θα συμφωνήσω ότι η οικογένεια φαίνεται να έκανε τον κύκλο της. Το θέμα όμως είναι το ίδιο που έλεγα και όταν πρωτοέσκασε η ΠΕΚ. Οι άλλοι μπορούν;

Γιατί ακόμα και στη φάση "Φράγγα", και ενώ αρχικά μιλάγανε για "ΑΜΕΣΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ", ούτε την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου δεν καλύψανε (απροπώ, αυτά δεν πάνε στην τσέπη του μεγαλομετόχου. Τα κέρδη μοιράζονται όλοι ανάλογα με το ποσοστό των μετοχών... προς ενημέρωση αυτό). Το να αποδίδεις στο 12-8 ή 11-9 τις αποφάσεις έιναι το λιγότερο αστείο.

Κι αν θέλεις να μάθεις, από τη στιγμή που δεν καλύψανε την αύξηση, την καλύπτει ο μεγαλομέτοχος κι από εκεί προκύπτει το 12-8 ή 11-9 αντί για το 10-10. Κατάλαβες τώρα γιατί είμαι επιφυλακτικός με ΠΕΚ και Γιαννακόπουλους; Γιατί στα λόγια ήταν μια χαρά. "Δεν θέλουμε τίποτα μόνο να δώσουμε"... όταν όμως ήρθε ή ώρα να στάξουν μπικικίνια σφίξανε οι κώλοι.

Εμένα φίλε τέτοιες νεοπλουτίστικες και large δηλώσεις και εκδηλώσεις μου γαβρίζουν επικίνδυνα. Το έχω πει και θα το λέω πάντα. Η διαφορά μου με τον γάβρο (θέλω να) είναι ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ. Όχι μόνο Αθλητική αλλά και Ηθική, Πολιτιστική ακόμα και κοινωνική αν θέλεις. Δεν είμαι τόσο "άρρωστος" ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επειδή κάποτε έριχνα 4άρες στου Γάβρους και με ξέρει όλη η Ευρώπη από το ανυπόληπτο κωλοπρωτάθλημα μας.

Είμαι άρρωστος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιατί όταν εγώ έκανα εξέδρα με πλακάτ και χορογραφίες οι υπόλοιποι νομίζαν πως πρωτοτυπία είναι το πανό με το λιναρόπανο.

Γιατί σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ οπαδός έκανα ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ την ώρα που οι άλλοι σπάγανε το γήπεδο και επιτίθεντο στους παίκτες του Ηρακλή επειδή τους γάμησε υπό το βλέμα του σουλτάνου τους.

Είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιατί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΙ".

Και ναι ρε φίλε. Ο Βαρδινογιάννης μαλάκας και "καβούριας" (στην τελική δικά του είναι.. ή έστω πιο δικά του απ' ό,τι του Κρόκους που τα πληρώνεις εσύ κι εγώ) και ό,τι θέλεις αλλά ΣΤΡΑΤΟ δεν με έκανε ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να με κάνει. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ για να καλύψει τις λαμογιές του.

Κι αυτό εγώ το σέβομαι στον Βαρδινογιάννη περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο μεγάλης ομάδας και να λέω ότι έχουμε τον Καλύτερο με όλα τα στραβά του.

Αυτά πιστεύω όσο κι αν πηγαίνω ενάντια στο ρεύμα. Είπαμε.. δεν είμαι περισσότερο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από κανέναν... αλλά και κανένας δεν είναι περισσότερο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από εμένα.

Φιλικά πάντα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα στην παρέα σας,

Φίλε Μιχάλη,
Συμφωνώ απόλυτα στην ανάλυσή σου για τον Καραγκούνη. Όμως ρε φίλε, αυτά με τους Σάριτς - Μάριτς - Ζουτάουτας και λοιπούς ανύπαρκτους πού τα είδες ; Αναφέρεις δε, ως μεταγραφή με προοπτικές τον Ραγκουέλ-πρέπει να είναι ο μόνος παίχτης παγκοσμίως που δεν έπαιξε λεπτό στην ομάδα που εντάχθηκε, ούτε σε φιλικό, υγιής ων... Μιλάμε για παίχτες επιπέδου 8Χ8 και αν...

Επίσης, σχετικά με τα όσα αναφέρεις για την ΠΕΚ, να σου πω ότι οι νέοι μέτοχοι έβαλαν 63,5 εκ ευρώ, πολύ περισσότερο απ' όσα είχαν υποσχεθεί (30-40 εκ για μεταγραφές) και ΦΥΣΙΚΑ τα υπόλοιπα έμειναν αδιάθετα-από κανένα Βαρδινογιάννη δεν καλύφθηκαν. Υποθέτω (και ελπίζω) οτι όταν (και αν) παραστεί ανάγκη και εξαντληθεί το κεφάλαιο αυτό, θα εισφερθούν κι άλλα χρήματα από τους μετόχους. Το δε "και αν" πάει στο ότι ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μαγαζί γωνία, που μπορεί να είναι κερδοφόρα επιχείρηση για χρόνια, αποσβαίνοντας και τις μεγαλύτερες των επενδύσεων.

Φίλε Πανάθα,

Συμφωνώ ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ΔΕΝ έχουμε αμυντικό ισάξιο (ή έστω συγκρίσιμο) του Κυργιάκου. Όμως είναι δυνατό να έχεις στην ομάδα σου παίχτη με τον οποίο είσαι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σε δικαστική διαμάχη ; Δηλαδή να τελειώνει η προπόνηση και να του λες "θα σε δω αύριο στην Ευελπίδων" ; Αυτό δε γίνεται. Και απ'ότι συζητείται, ο Κυργιάκος ήταν αυτός που δε δέχθηκε να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση, προκειμένου να έρθει στον Παναθηναϊκό...
Επίσης μιλάς για επτά μεταγραφές που πρέπει να κάνουμε ; Δεν πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε πώς θα βγουν οι νέοι παίχτες ; Είσαι δηλαδή πεπεισμένος ότι λ.χ. ο Γκάμπριελ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη θέση του δεξιού μπακ ;

Τέλος, μαζευτήκαμε 40.000 άνθρωποι την άνοιξη για να επιβάλλουμε μία νέα κατάσταση, εσείς γιατί επιμένετε να μιλάτε για τα παλιά ;

Φιλικά και Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

Πανάθας είπε...

Φίλε τρίφυλλε σε καλωσορίζω στην παναθηναική παρέα μας.

Θα απαντήσω σε ότι με αφορά.

Θέμα Κυργιάκου: Σίγουρα ο λόγος που δεν ήρθε στον ΠΑΟ είναι η δκαστική διαμάχη. Εγώ θεωρώ ότι έθεσε βέτο ο Βαρδινογιάννης και όχι ο παίκτης. Είμαι πεπεισμένος δε, ότι οι υπόλοιποι μέτοχοι για χάρη της ενότητας έκαναν πίσω (ο Βγενό τον ήθελε διακαώς και μάλιστα είχε ρίξει και γέφυρες επικοινωνίας).

Θέμα ενίσχυσης της ομάδας: Κατά την ταπεινή μου γνώμη θεωρώ ότι δεν έχουμε τερματοφύλακα (εκτός και αν μας βγει ο Τζόρβας), Δεξί μπακ (ναι θεωρώ "λίγους" τους Γκάμπριελ, Μουν, ενώ ο Νίλσον θα ήταν μια καλή εναλλακτική λύση ως αλλαγή. Για αυτό ήθελα Σειταρίδη), σέντερ μπακ (ένας αν καθιερωθεί σε αυτή τη θέση ο Σιμάο. Με τον Κυργιάκο θα είμασταν κομπλέ), αναπληρωματικός του Σπυρόπουλου (δεν έχουμε αριστερόποδαρο μπακ), έναν ακόμη αμυντικό χαφ ως αλλαγή των Μάτος - Σίλβα αν επιστρέψει στην άμυνα ο Σιμάο (για αυτό ήθελα και Μπασινά), δύο ακραία χαφ (δεν υπάρχει για μένα ποδοσφαιριστής Ίβανσιτς), ένας σέντερ φορ (θεωρώ λίγο τον Σόουζα που μπορεί να είναι μια καλή αλλαγή αντί του Πετρόπουλου). Αν προσέξεις θεωρώ αναγκαία την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενός σέντερ μπακ, δύο ακραίων χαφ και ενός σέντερ φορ. Για τις άλλες θέσεις ευελπιστώ σ εσωτερικές μετακινήσεις.

---------------------

Μιχάλη δεν υπάρχει παναθηναικόμετρο για να δούμε ποιός αγαπάει πιο πολύ τον ΠΑΟ και δεν είναι αυτό το ζητούμενο φίλε μου. Εδώ κάνουμε μια κριτική των τεκταινόμενων τόσο εντός όσο και εκτός της ομάδας για να βγάλουμε μια άκρη. Τουλάχιστον συμφωνούμε σε ένα πράμα. Ότι διαφωνούμε. :-)) Έχουμε αντίθετες ποδοσφαιρικές κοσμοθεωρίες και αυτό δεν είναι απαραίτητο κακό.

Εγώ εκείνο που "ζητάω" είναι να έχουμε "καθαρό" μυαλό μακρυά από "εξαρτήσεις" κάθε είδους για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ομάδα αλλά και για να ξέρουμε ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες αυτές της ομάδας έτσι ώστε να ξέρουμε - από κοινού - τι να ζητήσουμε ως οπαδοί. Αν συμβιβαστούμε με μετριότητες θα έχουμε και μια μέτρια ομάδα. Θα έχουμε με λίγα λόγια την ομάδα που μας αρμόζει, όπως έχουμε και τους πολιτικούς που μας αρμόζουν.

Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα και δεν είναι θέμα παναθηναικοφροσύνης.

Καλό βράδυ σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Τι στεναχωριέσται, τον Ιανουάριο που θα είστε OF από την Ευρώπη θα δώσετε 5 εκατομμύρια ευρά και τον Μελίσση πίσω στον ΠΑΟΚ και θα πάρετε τον Κοντρέρας!

Λεφτά δεν έχετε?

Πανάθας είπε...

Ποιός Θανάσης?

:-)))

Ακόμα δεν τον είδαμε.....Κοντρέρας τον βαφτίσαμε?

Pappas10 είπε...

Φίλε Τρίφυλλε (βαρβάτε και ωραίε) σε καλωσορίζω κι εγώ στο Μπλόγκ. Θα απαντήσω σε ό,τι με αφορά.

Ο Ζούτι και ο Μάριτς την χρονιά του Ντάμπλ έκαναν - για την μπάλα που καταλαβαίνω εγώ πάντα - πολύ καλύτερη χρονιά απ' τον Μπασινά ή τον Κάρα σε προηγούμενα πρωταθλήματα.

Ο Μάριτς "κάηκε" γιατί από "6άρι" που ήταν βρέθηκε να παίζει ή "10άρι" (μέχρι την άφιξη του Έκι) ή Πλάγιος Χαφ (Αντικαθιστόντας τον Μικέ). Θυμίσου όμως ΠΟΙΟΣ σου κράταγε το κέντρο μέχρι τον Δεκέμβρη.

Ο Ζούτι επίσης εκείνη την Χρονιά ήταν καλύτερος του Μπασινά. Θυμίσου ποιος σου "καθάρισε" τα παιχνίδια με Καλιθέα και Χαλκιδόνα εκτός έδρας και τα ξαναλέμε.

Τέλος, όσον αφορά τον Ραγκουέλ, ήρθε μετά από πολύ καλή χρονιά στον Πανιώνιο. ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΣΥΜΦΩΝΩ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν "β διαλογής".

Η Χρήση των παραδειγμάτων μου δεν έγινε για να πω ότι οι παίκτες αυτοί που αναφέρω ήταν παικταράδες. Προς Θεού. Απλά ήθελα να δείξω ότι 1ον ήταν καλύτεροι από αυτούς που αντικατέστησαν ΟΤΑΝ τους αντικατέστησαν και 2ον πως δεν ήταν και τόσο ανορθόδοξες επιλογές. Απλά δεν βγήκαν.

Η πιο ανορθόδοξη επιλογή EVER στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ήταν ο Κυργιάκος. Σου βγήκε όμως γιατί Η ΟΜΑΔΑ ήταν έτσι "χτισμένη" ώστε ΚΑΙ να προσαρμόζει εύκολα αλλά ΚΑΙ να βελιτώνει όσους έμπαιναν στην Ενδεκάδα. Μία Νέα ομάδα όμως χρειάζεται χρόνο για να φτάσει σ' αυτό το σημείο. Και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από το 2002 και μετά ΠΟΤΕ δεν είχε χρόνο...

Στο θέμα της Μετοχικής αύξησης νομίζω ότι ο Βγενό έδωσε 10, ο Γιαννακόπουλος 10 και η Υπόλοιπη ΠΕΚ 10. Ο Πρόεδρος Πατέρας δεν είναι της ΠΕΚ. Ανεξάρτητα όμως από το πόσα δώσανε, το γεγονός παραμένει ότι ούτε κατά διάνοια δεν φάνηκαν δυνατότεροι από τον Αμπράμοβιτς και άλλα τέτοια γραφικά.

Τέλος, όταν ανακοινώνεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία δεν καλύπτεται το υπόλοιπο συμπληρώνεται από τους υπόχρεους μετόχους (από εκείνους δηλαδή που την ανακοίνωσαν). Από τη στιγμή που την ανακοίνωσε ο Βαρδινογιάννης, είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να καλύψει το έλλειμα της. Εκτός και αν δεχτούν να το καλύψουν οι άλλοι ή επιτρέπεται η ανάκληση, πράγμα για το οποίο (ανάκληση ή τροποποίηση) αμφιβάλω τα μάλλα.

Συμφωνώ τέλος μαζί σου με το ότι στην Νέα Εποχή δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Να μην κοιτάμε πίσω όμως ούτε σε πρόσωπα όυτε σε καταστάσεις ούτε σε αποδώσεις ευθυνών. Ας θεωρήσουμε την προηγούμενη εποχή "μάθημα" και ας μείνουμε εκεί. Μολαταύτα και ο Κυργιάκος, και ο Μπασινάς και ο Σεϊταρίδης είναι ΠΙΣΩ από και ΑΜΕΤΟΧΟΙ στην Νέα Μας εποχή. Αντίθετα, ο Βαρδινογιάννης (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω) είναι ΜΕΡΟΣ της νέας Εποχής.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Το "Ζήτω ο Βαρδινογιάννης, ΣΚΑΤΑ στον Βαρδινογιάννη" με εκφράζει απόλυτα. Μόνο που το δικό μου ανάθεμα στον Βαρδινογιάννη είναι για άλλα πράγματα.

Πανάθας είπε...

Τι εννοείς με το "βαρβάτε" Μιχάλη?

:-))))

Pappas10 είπε...

Με έντονη παρουσία... δεν έγινα gayros μα μεν... :) :) :)

Pappas10 είπε...

Άσχετο,

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟΚΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Το ξέρω Μιχάλη μου (δεν χρειαζόταν καν να το αναφέρεις), αστειεύτηκα φυσικά.

;-)

Τι εστί Μπαλόκας για φώτισε με (μας?).

Δεν διαβάζω βλέπεις οπαδικές εφημερίδες. Και ας με κατηγορεί ο Τουρτούρας ότι διαβάζω κρυφά το DERBY.

:-))

Ανώνυμος είπε...

α πα πα πα


χολή και όξος αυτός ο squarelogic


πικραμένος γέρος θάναι

Πανάθας είπε...

Πικραμένος (από το ποδόσφαιρο μόνο) Παναθηναικός είναι ο squarelogic ανώνυμε, όπως όλοι μας.

Κανένα σχόλιο για την ομάδα έχεις να κάνεις?

------------------

Μιχάλη είδα το εξώφυλλο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ σήμερα και κατάλαβα τι εστί Μπαλόκας. Είναι όντως ξεφτίλα. Πρέπει να τους ξεφωνίσουμε. Για τους μη "μυημένους" (μέχρι πρόσφατα ανάμεσα τους και η αφεντομουτσουνάρα μου), ο Μπαλόκας ήταν ο παρατηρητής του "περίφημου" - πια - αγώνα στην Ριζούπολη, που αποτελεί πλέον - σύμφωνα με την ΠΡΑΣΙΝΗ - μέλος της "ιστορικής" ομάδας των ψευδοπρωταθλητών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπαρόκας (ή κολομπαρ-οκ-ας), πέραν από παρατηρητής στη Ριζούπολη, ήταν κι εκείνος ο οποίος (με ποιά ιδιότητα;) είχε χαστουκίσει τον Αργύρη Μήτσου σε στη φυσούνα του Καραϊσκάκη.

Μιχάλη, μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει στο ποσό που έχει προκηρυχθεί. Μπορεί να καλυφθεί ολικά ή μερικά και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να την καλύψει. Ούτε είναι υποχρεωτικό να ανακληθεί. Απλά το Δ.Σ. πιστοποιεί ότι το κεφάλαιο καλύφθηκε μέχρι του τάδε ποσού.
Και ναι, ο Βαρδινογιάννης ΕΙΝΑΙ (προς τιμήν του) μέρος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Και ναι είμαι βαρβάτος (πλάκα κάνω)!!

Φιλικά και Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

squarelogic είπε...

Ελειψα απο Παρ/ευή βράδυ και δεν πρόλαβα ν'απαντήσω στις (συνήθεις)ειρωνίες του Τουρτούρα.

Αγαπητέ(ειλικρινά)Ιωάννη
γιατί να πειραχτώ?και πως η περιγραφή της πάγιας στάσης σας εδώ συν λίγο χιούμορ συνιστούν χτυπήματα "κάτω απ τη ζώνη"?
εκτός αν(λόγω ηλικίας,που θάλεγε κι ο σνάιπερ) φοράτε τη ζώνη στο μεσοθωράκιο!!!
-)))

Τώρα αν θέλεις λογικα επιχειρήματα:
-ναι,ο Κυργιάκος καθοδηγήθηκε να φερθεί σκάρτα στην ομάδα που τον ανέδειξε,αλλά στην τελική,και γι'αυτό φταίει η αβλεψία και η αλαζονεία της διοίκησης Τζίγγερ ο οποίος έκανε "αποικιοκρατικά συμβόλαια" ,με δικαίωμα μονοερούς ανανέωσης εκ μερους της ομάδας εν γνώσει του οτι τετοια συμβόλαια δεν ίσχυαν στην Ευρώπη,βασιζόμενος στο οτι κανένα 'ανεξαρτητο" ελλην.Δικαστήριο δεν θα δικαίωνε ελληνα παίκτη εναντίον του.

Απο κει και πέρα το αν έπρεπε να αποκτηθεί φετος θα το κρίνω με αμιγως αγωνιστικά κριτήρια:
απ τη στιγμή που ειδαν με την υποθεση Πεγεράνο αλλά και τις υποθεσεις των Γάλλων πόσο δύσκολο και δαπανηρό ήταν ν'αποκτηθεί παίκτης με τα προσοντα να γίνει ο ηγέτης της άμυνας(και πάντα με το ερωτηματικό της προσαρμογής),ηταν θέμα απόφασης να γίνει η προσέγγιση.Με λίγη καλή θεληση κι απ τις 2 πλευρές η δικαστική διαμάχη θα ετίθετο στο περιθώριο,θα γίνονταν οι αναγκαίες διευκρινιστικές δηλώσεις και όλα μέλι-γάλα.Ο επικοινωνιακός χειρισμός και προβολη του θέματος θα μπορούσε να κανει και σενα να χειροκροτάς την επάνοδό του.
Εγω ξέρω οτι όταν ο συναισθηματικός και παρορμητικός Παυλος πήρε "φωτιά" απ τις ενστάσεις Τζιγγερ(ορθες,δε λέω...),Πατέρας(που ήξερε τι δυσκολίες είχε βρει) και Βγενό(που είχε ρίξει τις γεφυρες)κρατούσαν το κεφάλι τους...

Εν κατακλείδι
Το θέμα μου δεν είναι να είχα οπωσδήποτε τον Σώτη στην ομάδα.Το θέμα μου είναι να είχα τουλάχιστον έναν σαν αυτόν(μακάρι και καλύτερο),κι όχι τους 2 φιλότιμους γκαφατζήδες.Κι αυτό γιατί φέτος Τζόνυ μου,διακυβεύονται περισσότερα απ τον συνήθη τίτλο:
διακυβεύεται το Νέο Ξεκίνημα,ο ενθουσιασμός και η επαναπροσέγγιση του κόσμου,η εκτίναξη της δυναμικης του Συλλόγου.Αν κι αυτή η σπάνια ευκαιρια λοιδωρηθεί,και θεωρηθεί συνέχεια του προηγούμενου τέλματος(ήδη διαβαζω καποια σχόλια "οτι μπηκαν κι οι καινούριοι να κονομήσουν"),τότε νάσαι σίγουρος 'οτι εκεί θα ξαναγυρίσουμε.

Μιχάλη
αν και σέβομαι την αγάπη σου για την ομάδα,διαχρονικά φοράς πράσινα γυαλιά στις κρίσεις σου κι αυτό θολώνει την ευθυκρισία σου.
Ετσι πολλές φορές μας έχεις τσακισει τα νεύρα με τις υεραισιόδοξες και εξόχως γκαντέμικες προβλέψεις σου,και τώρα προσπαθείς να μας πείσεις οτι η Γη είναι τετράγωνη,λέγοντας οτι Βυντρα και Σαριέγκι είναι καλύτεροι απ τον Κυργιακο!Προφανώς,αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί σου,η πραγματικότητα έχει το πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

@ δρ Squarelog,

εφόσον, όπως μας πληροφορείτε, το συμβόλαιο που είχε ο Sotis "δεν ίσχυε στην Ευρώπη", τότε η καταδίκη του από την ΟΥΕΦΑ [ευρωπαϊκή δεν είναι τούτη;] δυο τινά μπορεί να σημαίνει:

1. είτε ότι ο Ραλίστας έχει (και) τα ευρωπαϊκά δικαστήρια στο τσεπάκι του (!),
2. είτε ότι η δύσμοιρη ΟΥΕΦΑ δεν έχει ακόμα πάρει χαμπάρι την δική σας ορθή γνωμάτευση επί των νόμων της (!!).

Ευχαριστώ.

:-0 :-) :-))

Πανάθας είπε...

3. Ότι την εποχή εκείνη "ΕΤΣΙ" αποφάσισαν τα δικαστήρια (ορθώς για μένα μια και η μονομερής ανανέωση από την πλευρά του ΠΑΟ ήταν λίγο αποικιοκρατική) και ΤΩΡΑ, βγήκε από το CAS άλλη απόφαση η οποία για όσους δεν ξέρουν δεν είναι τελεσίδικη. Έχει εφεσιβάλλει η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Η ιστορία συνεχίζεται και δεν χρωστάει κανείς σε κανέναν αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση (προσωπικά εύχομαι να δικαιωθεί ο ποδοσφαιριστής κα να φάει ένα γερό χαστούκι ο μαλάκας ο Βαρδινογιάννης).

Και οι δύο (ΠΑΟ και Κυργιάκος) κοιτάξανε το συμφέρον τους. Απλά η πλευρά της διοίκησης μπορούσε να εξασφαλίσει το περιουσιακό της στοιχείο ικανοποιώντας τον παίκτη οικονομικά και να μην χάσει ένα πολύτιμο κεφάλαιο της. Μπορούσε να "επανορθώσει" το λάθος φέρνοντας τον φέτος στην ομάδα (και σβήνοντας το "αμαρτωλό" παρελθόν) αλλά το βέτο του Βαρδινογιάννη και η οπισθοχώρηση των υπολοίπων για χάρη της ενότητας ήταν καθοριστική (ή μοιραία για μένα).

Παρακαλώ.

:-)))

Υ.Γ. Αυτό με τα πράσινα γυαλλιά καλό θα είναι μερικοί να το εξετάσετε. Μην καταντήσουμε σαν τους γαύρους. Γιατί ο Γκότζος και η κωλοπαρέα του είχαν πάντα ως καλό παράδειγμα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ο φανατισμός δεν σου επιτρέπει να δεις τα στραβά της δικής σου πλευράς. Και χωρίς αυτοκριτική δεν μπορείς να προχωρήσεις.

squarelogic είπε...

Έχετε δικιο δρ.Τουρτούρα στον εντοπισμό της λογικης αντίφασης.

Δεν ξέρω το ακριβές σκεπτικο του CAS με το οποίο καταδικάστηκε ο παίκτης σε χρηματ.αποζημίωση προς τον ΠΑΟ.
Νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι θεωρήθηκε γηγενής παίκτης και σ'αυτή την περίπτωση η ομάδα που τον ανέδειξε δικαιούται κατα την Ουέφα κάποια αποζημίωση,και θεωρήθηκε οτι ο παίκτης καρπώθηκε για ίδιον όφελος το σχετικό ποσό.

Πριν όμως γίνουν αυτά,η Ουέφα θεώρησε οτι ορθά έμεινε ελεύθερος και έτσι ζήτησε την μπλε κάρτα του απ την ΕΠΟ και του εξέδωσε δελτίο στη Ρειντζερς.
Άρα η αλήθεια δεν ήταν ξεκάθαρη και γι'αυτό οι 2πλευρές ενεπλακησαν σε πολύχρονο δικαστικό αγώνα.

Ξαναλέω,οτι δεν γράφω σαν υπερασπιστής κανενός Κυργιάκου...
Απλά στεναχωριέμαι να τον βλέπω να ξεσηκώνει την εξεδρα της ΑΕΚ,ενώ στα δικά μας μετόπισθεν βλέπω τους μονίμως ασθμαίνοντες Βύντρα-Σαριέγκι να κάνουν αποτυχημένα τάκλιν απελπισίας πίσω απ τους αντίπαλους κυνηγούς.

Pappas10 είπε...

Πάντως ρε παιδιά ένα θα πω... και ναι το ξέρω ότι είμαι γκαντεμόσαυρα γι' αυτό σταμάτησα τα προγνωστικά :) :) :)

Εγώ αναγνωρίζω ότι φοράω πράσινα γυαλιά και δεν δήλωσα ποτέ φίλαθλος αλλά ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Από εκεί και πέρα ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ μπορώ να κάνω μόνο στην συμπεριφορά των οπαδών που θεωρώ ότι είμαι κομμάτι τους.

Η Αγωνιστική Κριτική ή διοικητική κριτική δεν είναι αυτοκριτική αλλά κριτική σκέτη καθότι δεν ήμαστε μέρος της αγωνιστικής ή διοικητικής δομής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αυτό ως προς την ετοιμολογία αλλά και το νόημα της λέξης "αυτοκριτική".

Πέραν τούτου, θα επιμείνω ότι έχουμε κοντή μνήμη. Δεν μιλάω για την υποκειμενικότητα του "καλού" ή "καλύτερου" παίκτη αλλά για το πως αντιμετοπίζαμε τους παίκτες τους οποίους αποθεώνουμε σήμερα όταν ΗΤΑΝ παίκτες μας. Ακόμα και τον Κυργιάκο πολλοί "ξυλάγκουρο" τον ανέβαζαν και "άστριφτο" τον κατέβαζαν.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ με το ότι υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από τους Βύντρα-Σαριέγκι. Αλλοίμονο όμως αν δεν υπήρχαν.

Φιλικά προς όλους.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ dr Squarelogc,

για να μην το κουράζουμε παραπάνω λοιπόν με διάφορα λογικονοητικά ήξεις-αφήξεις όταν μιλούν τόσο εύγλωττα τα γεγονότα ...

Σας διαβεβαιώ, αγαπητέ, ότι όλος ο θόρυβος - ή μάλλον η βαβούρα, εφόσον, όπως αποδείχτηκε και εδώ, επρόκειτο περί σαματά χωρίς κανέναν ειρμό και καμιά σοβαρότητα - που ξεσηκώθηκε για τον Sotis με προεξάρχοντα τα "αντικειμενικά" αθλητικά Μμε και κάποιες ... κορυφαίες πένες της αθλητικής δημοσιογραφίες, αποτέλεσε ακριβώς μια πρώτη-πρώτη έντονη απόπειρα να ΛΟΙΔΩΡΗΘΕΙ "το Νέο Ξεκίνημα,ο ενθουσιασμός και η επαναπροσέγγιση του κόσμου,η εκτίναξη της δυναμικης του Συλλόγου".

Και μάλιστα ακριβώς με το να δημιουργηθεί εντέχνως η αίσθηση, στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ότι "αυτή η σπάνια ευκαιρια" δεν είναι παρά "συνέχεια του προηγούμενου τέλματος".

Αμφιβάλλετε;

Δείτε λοιπόν με πόση ΣΠΟΥΔΗ ενέσκηψαν ΚΑΙ ΠΑΛΙ στη ζωή μας όλα τα φαντάσματα κάποιων (επιλεγμένων βεβαίως!) παλαιών "αδικημένων παιδιών", του (τούτη τη φορά) αιμοσταγούς (ενώ άλλοτε ηλίθιου) Ραλίστα ...

... σε σημείο μάλιστα, να περάσει υπόγεια (με τη μορφή ... "έσωθεν πληροφόρησης" για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις!) η ιδέα πως, από τους 4 σοβαρότατους ανθρώπους (Γιαννακόπουλοι, Βγενόπουλος και Πατέρας) εκ των 5 που έκαναν πράξη και συμβολίζουν τον επιτέλους ΕΝΩΜΕΝΟ Παναθηναϊκό ...

... ο μεν ΠΑΥΛΟΣ είναι τόσο συναισθηματικά ανώριμος, ώστε
μπορεί να γίνεται άθελά του έρμαιο στις ποδοσφαιρικά ολέθριες υποδείξεις του κυρίου Τσίκερ ...

... οι δε ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΑΤΕΡΑΣ, θεωρούμενοι δυναμικότατοι επιχειρηματίες κατά τα άλλα, είναι δυνατόν να μην βρίσκουν τίποτε καλύτερο να κάνουν από το να ... "βαστάνε το κεφάλι τους"!

ΤΙ ΑΛΛΟ Θ' ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;!

Ήμουν αγαπητέ από εκείνους, που πολύ νωρίς υποστήριξαν ότι η ομάδα δείχνει να έχει ανάγκη για ένα άριστο σέντερ μπακ. Προφανέστατα λοιπόν κάποιο πρόβλημα έβλεπα κι εγώ ο ... αόμματος στην άμυνά μας.

Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ, ότι εκτός του Sotis ΑΛΛΟ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ, κατάλληλο για τον Παναθηναϊκό στο Νέο του Ξεκίνημα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα γήπεδα της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής!

Τι να πω; MEA CULPA...

:-ο :-)

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

καλά τα αντικαπιταλιστικά, όμως σκέψου ένα απλό πράγμα (που το επαναλαμβάνω από τότε που έγραψα εδώ).

Γιατί τόσο δημόσιο πάθος υπέρ άλλοτε του Μπασινά, άλλοτε του Σεϊταρίδη κι άλλοτε του Κυργιάκου, ενώ ΚΑΝΕΙΣ [πλην εμού] δεν υπερασπίστηκε με τόσο πάθος τον παικταρά ΝΙΚΟ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ, που (πιο σίγουρα από κάθε άλλον) διώχτηκε βάναυσα από το Ραλίστα;

Ποιά ήταν η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ αυτών των παικτών, ώστε να υπάρχει τέτοια ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ: θορυβωδέστατη υποστήριξη των μεν και πλήρης ΣΙΩΠΗ για τον Λύμπε;

Απλοί μπαλαδόροι-εργαζόμενοι δεν ήταν όλοι τους; Αποπεμφθέντες από τον αιμοσταγή Ραλίστα δεν ήταν όλοι τους; Καλοί παίχτες δεν ήταν όλοι τους;

Γιατί λοιπόν τέτοια μεροληπτική αντιμετώπιση;

Μα είναι απλό! Ο ΛΥΜΠΕ μπήκε σε ... υγειονομική καραντίνα από τους θορυβώδεις υποστηρικτές των άλλων, επειδή - αντίθετα από εκείνους - ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΥ! Ούτε με "ξυνίλες", ούτε με λογιστικά κόλπα, ούτε με δικαστικά τεχνάσματα!

Ο ΛΥΜΠΕ, αντίθετα από τους άλλους, ΑΓΑΠΗΣΕ και κυρίως ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ την ομάδα που τον ανέδειξε. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ... ΤΣΟΓΛΑΝΙ!

Γι' αυτό και ΔΕΝ τον "αγάπησαν" τα αντικειμενικά Μμε!

Γι' αυτό και δεν ξεσηκώθηκε ΠΟΤΕ ... κίνημα διαμαρτυρίας υπέρ του και υπέρ της "αναγκαιότητας να επιστρέψει στον ΠΑΟ"!

Γι' αυτό και δεν έθεσαν ποτέ τέτοια "καυτά ζητήματα" υπέρ του Λύμπε οι ... "αδέσμευτες" αθλητικές πένες ...

... στόχος των οποίων, μέσα από τη βαβούρα αυτή, δεν ήταν ασφαλώς ποτέ - ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΓΙΑΚΟ ΗΤΑΝ! - ο Ραλίστας. Γιατί αν ήταν απλά ο Ραλίστας, δεν θα έσκουζαν τώρα για τον Κυργιάκο, που απορρίφθηκε από τον ΕΝΩΜΕΝΟ Παναθηναϊκό.

Στόχος τους ήταν λοιπόν και είναι Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Μην αυταπατάσαι λοιπόν και μην υπερασπίζεσαι τέτοιες ΧΑΜΕΝΕΣ περιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πανάθα,
Από τη στιγμή που ΤΩΡΑ ξέρουμε ότι τα κάθε λογής έσοδα της ΠΑΕ θα επιστρέφουν στην ομάδα (και δεν θα μπαίνουν σε γνωστές - άγνωστες τσέπες), ειλικρινά δεν μπορώ να συμμεριστώ την ευχή σου η ΠΑΕ (= η ομάδα τώρα πια), να χάσει ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Φίλοι John και Squarelogic,
Γιατί δεν υιοθετείτε το πολύ απλό: ΚΑΙ ο μεν Κυργιάκος (με όλα τα δίκαιά του) φέρθηκε άσχημα απέναντι στον πρώην εργοδότη του, διότι πήγε να καρπωθεί εις όφελος τρίτου (Ρέϊντζερς) ένα ποσό το οποίο δεν είχε συμφωνήσει (αυτό δε δείχνει δουλοπρέπεια προς το -κατά το χρόνο εκείνο- "νέο" του αφεντικό, δηλαδή τη Ρέϊντζερς;;) αλλά ΚΑΙ ο Τζίγκερ κατά την προσφιλή του τακτική, φέρθηκε σε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή ως εάν ήταν σκουλήκι.

Φίλε Μιχάλη,
Μπορείς να κάνεις μία πρόβλεψη ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ θα πάρει φέτος πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονσ Λιγκ ;; Να δουμε εάν η τεχνική "reverse curse" πιάνει και μέσω διαδικτύου !!!

Φιλικά και Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

Filippos είπε...

Γεια σας παιδιά.Διαβάζω πολύ καιρό το blog,και είπα να συμβάλω.
Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα εδωπέρα που έχουν γραψει αυτά που σκεφτομαι εγώ και άλλοι τοσο καιρό,αλλά τα ΜΜΕ και πολλοί φίλοι της ομάδας μας ή αγνοούν ή δεν καταλαβαίνουν(όπως λέει ο Μιχάλης,όσα γράφω τα γράφω έτσι όπως καταλαβαίνω εγώ το ποδόσφαιρο)
1.Ο ΠΑΟ δεν έχει αμυντικό πρόβλημα.Τους ίδιους αμυντικούς έχουμε φέτος όπως και πέρσι με ενίσχυση δεξιά και την αποχώρηση του Μόρις.Η ομάδα πέρσι σε 36-38 επίσημα παιχνίδια έφαγε 30(;) γκόλ;Το πρόβλημά μας είναι το ίδιο με τα τελευταία 3,τουλάχιστον χρόνια.Δεν υπάρχει επίθεση.Δεν ενισχυθήκαμε φέτος στην περιοχη,με φόρ σε στυλ του Τουρκοκύπριου και ο Γκάμπριελ θυμίζει τον Τόργκελε.Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική εκδιώχθηκε ο Ν"Ντοι,ενώ πέρσι κουτσά-στραβά έβρισκε λύσεις κοντρα σε κάποιες κλειστές άμυνες(Αστέρας-Πανιώνιος).
2.Ο Καραγκούνης μετατρέπται στον χειρότερο μας παίχτη.Είχα αμφιβολίες όταν επέστρεψε(δεν ήταν δα ηγέτης στην Μπενφίκα και την Ϊντερ).Ήθελα έναν παίχτη με πάθος.Αλλά το πάθος δεν είναι αρκετό.Πέρσι γαμουσε το-όποιο-σύστημα του Πεσειρο,είτε κρατώντας τη μπάλα,είτε ακολουθώντας την και να μην φτιάχνει χώρους και κατέστρεφε όλα τα στημένα.Φέτος,στο 1 παιχνίδι που δεν έπαιξε(εντός με Ντιναμό) η μπάλα κινείτο,δημιουργούνταν φάσεις και μπήκαν 3 γκολ.Δεν υπήρχαν αναίτιες καθυστερήσεις,5000 κερδισμένα γάουλ κ.ο.κ.Πέρα από τα αγωνιστικά κάνει κακό στην ομάδα γενικά.Χάρη του έγινε το πανηγύι με τους αρχηγούς και απ'ότι φαίνεται μέχρι και ο 10Κ αναγκάζεται να τον γλείφει ακόμα και αν είναι ανύπαρκτος.Το ίδιο κάνουν και τα ΜΜΕ,δίνοντας του υψηλές βαθμολογίες για τις εμφανίσεις του.(Τα ίδια ΜΜΕ που τον θάβουν για τις εμφανίσεις του με την Εθνική ενώ κανει ακριβώς τα ίδια)
3.Νισάφι πια με αυτους που φεύγουν.Πάντα την ημέρα που φεύγει κάποιος γινεται παιχταράς στα μάτια των φίλων του ΠΑΟ,ενώ όταν έπαιζε ήταν "παλτό","κριάρι","looser" και άλλα τέτοια γραφικά.¨οταν έπαιζαν παίχτες στην ομάδα από τις ακαδημίες τα χώναμε στην ΠΑΕ γιατί δεν έδινε λεφτά να πάρει ξένους και όταν η ΠΑΕ έπαιρνε ξένους(ακόμα και βαριά ονόματα που δεν πέτυχαν) την κράζαμε γιατί δεν προωθούσε νέους από τις ακαδημίες.Έλεος!
4.Ειδικά για τον Κυριάκο,ποτέ δε μου γέμιζε το μάτι.Ας μη κρυβόμαστε...¨ολοι τον λάτρεψαν επειδή κλώτσησε εκτός φάσης τον Τζιοβάνι το 2004 και ο τελευταίος αποβλήθηκε.Κατα τα άλλα πιστύω πως τώρα,αλλά και τότε τα αλλα CB μας είναι ανώτερά του.
5.Άσχετο,αλλά γιατί δεν αποδεσμεύτηκαν Τζιόλης και Παπ;Τους πληρώνουμε για να κάθωνται;Κάνει καλό αυτό;Είναι παράδειγμα στους άλλους παίχτες να τα δίνουν όλα;Αφήστε που γράφτηκε πως σκέφτονται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Τζιόλη...Θεέ και Κύριε...
Τελοσπάντων.Η φετινή χρονιά ειναι απο τις πιο σημαντικές στην ιστορία μας.Φετος χτίζεται η νέα μεγάλη ομάδα.Θα προσπαθήσουν να μας καταστρέψουν.Πρέπει ειδικά φέτος να είμαστε ενωμένοι,όσο ποτέ αλλοτε.Φοβάμαι πως άν δεν καταφέρουμε κάτι φέτος,θα καταλήξουμε σαν την αεκ44,μια μέτρια τριτοτέταρτη ομάδα.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας...Πάμε γερά!

squarelogic είπε...

ΤΤ
"...ότι εκτός του Sotis ΑΛΛΟ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ, κατάλληλο για τον Παναθηναϊκό στο Νέο του Ξεκίνημα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα γήπεδα της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής"

έλα όμως που δεν ευρέθη...
ελα όμως που εξαιτιας αυτού 2 εκατομυριάκια δόθηκαν για καποιν Μελίσση που ακόμα δεν εχει δοκιμαστεί ούτε σε φιλικό απ τον ΤενΚατε...
Ίσως βεβαια τον βαλει ξαφνικά στην... Τούμπα!
ΥΓ.Ελπίζω επίσης να μην υποννοείς οτι εγώ προσπαθώ ν'απαξιώσω το νέο ξεκίνημα...τα γραπτά μου όλο τον προηγούμενο καιρό άλλωστε παραμένουν.

Πανάθας είπε...

Τουρτούρα: To έχεις ξανααναφέρει και σου έχω πει πως δεν ήμουν μέλος της παρέας σας όταν έφυγε ο Λύμπε. Να είσαι σίγουρος ότι αν γινόταν τώρα τα ίδια (με Μπασινά, Κυργιάκο κλπ) θα υποστήριζα.

Squarelogic: ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ. Ο Μελίσσης έπαιξε ένα φιλικό με...τον Ατρόμητο. :-))

Τρίφυλλε: Σε μια διαμάχη ανάμεσα σε ένα εργαζόμενο (ας παίρνει 800.000 χιλιάρικα το χρόνο) και σε ένα κεφαλαιοκράτη είμαι με τον εργαζόμενο, sorry man που λέει και ο Μιχάλης. (Δεν πρόσεξες που ο Τουρτούρας έγραψε: "Καλά τα αντικαπιταλιστικά.."

:-))

Fillippe: Καταρχήν ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ. Συγκρατώ τα "10Κ" και το "Τουρκοκύπριος".

:-))

Μιχάλη: Ρε συ, είσαι γκαντεμόσαυρα?

:-)

Ανώνυμος είπε...

@ dr Squarelgc,

επιτέλους αγαπητέ, η απόφαση να μην ξαναπροσληφθεί ένας παίκτης, που είχε αποπειραθεί να "ρίξει" τον Παναθηναϊκό και είχε ανοίξει εκ του πονηρού και αδίκως δικαστική διαμάχη εναντίον του, ήταν απόφαση ΚΟΙΝΗ, ΟΜΟΘΥΜΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ των 5 ανθρώπων που έκαναν πράξη τον Ενωμένο Παναθηναϊκό και υποτίθεται ότι όλοι μας τιμούμε γι' αυτό.

ΑΥΤΟ εδήλωσαν δημόσια και ευθαρσώς ΟΛΟΙ τους ...

... σε πείσμα των φημολογιών ("τον θέλει πολύ ο ένας") και των "πικάντικων" παρασκηνιολογιών ("ο ένας είπε έτσι, ο άλλος έπαθε συναισθηματική υπερέξαρση του, ο παράλλος έβηξε με νόημα, ο τέταρτος βάστηξε το κεφάλι του", κλπ σαχλαμάρες), τις οποίες επιστράτευσε το Κύκλωμα για να υποδαυλίσει τη διχόχοια και τη μίζερη παρελθοντολογία στο Σύλλογο.

Επομένως, η αναζωπύρωση και συντήρηση ενός πραγματικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ για το Σύλλογο θέματος, του δήθεν "θέματος Κυργιάκος" ...

... και μάλιστα με τους όρους ακριβώς που διέσπειρε στην Αγορά των Φημών το Κύκλωμα, τουτέστιν: παρασκηνιολογία, φημολογία ΣΥΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, από τον Σαριέγκι έως τον (μόλις προ μηνός "ταλαντούχο" και τώρα αίφνης σκέτα "κάποιο" για εσάς) Μελίσση ...

... συντελεί αντικειμενικά (και ανεξαρτήτως προθέσεων, τις οποίες δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω ασφαλώς) στο να λοιδωρείται "το Νέο Ξεκίνημα,ο ενθουσιασμός και η επαναπροσέγγιση του κόσμου, η εκτίναξη της δυναμικής του Συλλόγου".

Κοντολογίς το ΤΡΙΠΑΚΙ Sotis είναι και στημένο και ... ληγμένο. Πιο λιανά δεν μπορώ να σας το κάνω αγαπητέ.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Το πόσο γκαντεμόσαυρα είμαι θα στο πω με το κάτωθι παράδειγμα που συνέβη προ καιρού...

11 Χικάκια
Γκολ Μπατιστούτα στο 92
80 μύρια δεν τα πήρα.

Το ανάποδο δεν πιάνει. Όταν γράφω απογοητευτικά πράγματα για την ΠΑΝΑΘΑ...συμβαίνουν και γίνομαι γκαντεμόσαυρα εισ διπλούν.

Πέραν τούτων συμφωνώ με τις αναλύσεις Τουρτούρα. Ο Πόλεμος γίνεται στην ομάδα και οι "πολιορκητικές του μηχανές" είναι οι γνωστοί παίκτες. θα το πω για άλλη μία φορά... για την μπάλα που καταλαβαίνω εγώ κανένας δεν θα προσέθετε κάτι περισσότερο στον σημερινό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Τέλος, το θέμα της άμυνας είναι - για εμένα - θέμα συνεργασίας, συννενόησης και αλληλοκάλυψης ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και μετά θέμα προσώπων.

Στην τελική ρε παιδιά, είναι δυνατόν ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να χρειάζεται έναν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ παίκτη (είτε αυτός ονομάζεται Κυργιάκος, είτε Ζιβέ είτε Πεγεράνο) για να λύσει το πρόβλημα του; ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ;;; Έλεος πια.

Φιλικά προς όλους

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Συμφωνώ με όσους λένε πως ακόμα και ενάντια στην λογική θα πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Να δείτε για πότε Νουνοπανούτσοι και Καρερπετόπουλοι θα υιοθετήσουν την λογική μας τότε...

squarelogic είπε...

OK Johnny.
αντιπαρέρχομαι τον ειρωνικό πληθυντικό και το ανδρικό αντίστοιχο του "χρυσή μου"("αγαπητέ") και πάω να παραγγείλω την φανέλα του Βύντρα!

Την 100άρα στα σχόλια την πιάσαμε?

:-pppp

Pappas10 είπε...

Γιατί ρε έχεις φανέλα Κυργιάκου;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης...

.... τα πρώτα 100 σχόλια είναι δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

@ dr Squarelgc,

νομίζω ότι μόλις πιάσαμε τα 99.

Απάντησέ μου, να ... τα κατοστήσεις!

:-p

Πανάθας είπε...

Εκατό, εκατό, κατοστάρα, εκατό....

:-))



Υ.Γ. Τον Μελίσση δεν τον έχουμε υποτιμήσει εμείς αλλά ο ίδιος ο προπονητής του.

Ανώνυμος είπε...

Τάπαμε, τα ξανάπαμε, άντε να τα ξαναπούμε


Σχεδόν ΟΛΗ η ομάδα της Ριζούπολης ΉΤΑΝ πιασμάν. Όποιος δε θέλει να το καταλάβει ή σε όποιον δεν αρέσει, κακό της κεφαλής του. Η ΠΑΕ το έμαθε και γι' αυτό τη διέλυσε.



Και ξανά μανά: Ειδικά για το Νικοπολίδη, ήταν γνωστό ότι ο Λυράκης είχε συναντηθεί ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με το Λούβαρη από τον Ιανουάριο.


Kυριάκος: Βυσοδόμησε κατά της ομάδας, την έσυρε στα δικαστήρια, έχασε και χρωστάει. Κατ' αντιδιαστολή, ο Καστίγιο έχεσε τον Πετράκη Κόκκαλη κι ο Σωκράτης συζητούσε να τον πάρει πίσω.


Στην πρόσφατη συζήτηση του ΝΕΟΥ ΔΣ o Παύλος ρώτησε το Τζίγγερ "γιατί δεν τον θες?", κι όταν του είπε ΟΛΗ την ιστορία, έβαλε κι ο Παύλος βέτο.


Όποιον τον ενοχλούν ή δε μπορεί να διαβάσει τα παραπάνω, να βρεί οφθαλμίατρο

Ανώνυμος είπε...

|Marfin Green Arena" ;;;

"Η Πράσινη Αρένα της Μαρφίν" ;;;

Ε, όχι ρε παιδιά!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ!

Όχι μόνο για το "Marfin" αλλά και για το "Arena".

Τι χαζά είναι αυτά;

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΣ!

Πρέπει το όνομα να περιέχει τη λέξη ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ και να αντανακλά την ΙΣΤΟΡΙΑ του Συλλόγου, με την αναφορά πχ στον ΚΑΛΑΦΑΤΗ.

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!!!!!!!

Πανάθας είπε...

"Όποιος δε θέλει να το καταλάβει ή σε όποιον δεν αρέσει, κακό της κεφαλής του."

Αυτό το κάνεις λίγο πιο λιανά γιατί εγώ ντε το καταλαβαίνος το ελλήνικος σου. Ακούγεται λίγο τσαμπουκάς για αυτό στο λέω.

Ούτε και μένα μου αρέσει το "Marfin Green Arena", αλλά η εταιρεία έβαλε και 22 μύρια για να πλειοδοτήσει που θα πάνε στην κατασκευή του γηπέδου. Αν ΑΥΤΟΙ που τα πήρανε δεν τα χρειάζονται αυτά τα λεφτά για την κατασκευή του γηπέδου να τα επιστρέψουν πίσω και να ονομαστεί το γήπεδο Vyntra Stadium πχ. Αν όμως τα χρειάζονται ας ονομαστεί και έτσι τι να κάνουμε. Εδώ κοτζάμ Arsenal ονομάζει το γήπεδο της Emirates. Και πόσα άλλα παραδείγματα.

Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ μαζί σου είμαι. Να καταργηθεί ο επαγγελματικός αθλητισμός, να σταματήσει το Champions League που είναι κατασκεύασμα των εταιρειών, να απομακρυνθούν οι χορηγοί κλπ κλπ και να ανήκουν όλα στο λαό.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα κέρδισε η Εθνική 2-0 άνετα εκτός έδρας τη Λετονία. Πρώην και νυν παίκτες του ΠΑΟ που αγωνίστηκαν:

Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Σωτήρης Κυργιάκος, Γιώργος Καραγκούνης, Φάνης Γκέκας, Άγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Δηλαδή οι οκτώ από τους 14 που έπαιξαν!!!!!!!!

Από αυτούς τους οκτώ οι έξι δεν είναι πλέον στον ΠΑΟ και κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτοί οι έξι εδώ και πολλά χρόνια είναι ανίκανοι, χάλια, άχρηστοι, τελειωμένοι, για πέταμα, και πολύ καλά έκανε που τους έδιωξε τότε η έξυπνή μας η διοίκηση. Και βεβαίως και τώρα αλλά και πέρυσι και πρόπερσυ και όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε στη θέση τους πολύ καλύτερους!...

Ναι, καλά!...

Πανάθας είπε...

Πες τα ρε Ξανθιώτη, γιατί μόλις τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν τα πιασμάν και τα σασμάν, ενώ οι ίδιοι είναι yesman.

Ανώνυμος είπε...

καθόλου τσαμπουκάς, έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι.

Κι αν δεν καταλαβαίνεις τα Ελληνικά μου, δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Ίσως να στο γράψω στα Αγγλικά.

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική επίθεση με την τελευταία αποστροφή, προκύπτει ότι προφανώς είσαι τσακωμένος με την αλήθεια. Text book συμπεριφορά, γαύρικη.

Περαστικά - το σότο που έχεις φάει (από τις φυλλάδες ή από όποια πηγή σε πληροφορεί) να είναι νόστιμο και να μη σε βαρυστομαχιάσει.

Πανάθας είπε...

Καμία προσωπική επίθεση ανώνυμε. Ούτε μύγα, ούτε κουνούπι. Δεν κατάλαβα (ειλικρινά), μου εξήγησες, το θέμα τελείωσε (για μένα τουλάχιστον).

Πάμε για άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Από τους 14 πρώην και νυν παίκτες του ΠΑΟ που ανέφερεο Ξανθιώτης δεν έχει κανείς σχολιάσει εδώ μέσα την περίπτωση του Γκέκα!
Άλλη μια μαλακία της διοίκησης και εάν ναι που οφείλεται;
Άποψή μου είναι πως εδώ δεν είναι θέμα εγωισμού όπως σε άλλες περιπτώσεις παικτών.
Απλά στην ομάδα δεν υπήρχε μέχρι σήμερα το σωστό "μάτι" που θα αξιολογούσε σωστά τον (κάθε) Γκέκα. Ακόμα ένας τομέας στον οποίο οφείλει να βελτιωθεί η ομάδα ώστε να μην χάνονται στο μέλλον τέτοιας αξίας παίκτες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΑΡΑΞΙΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ GATEZERO
έπειτα από τις προχτεσινές δηλώσεις ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ στην "Εξέδρα"!

Τονίζοντας τα πιο καυτά σημεία, θυμίζουμε τι είπε ο κορυφαίος παράγων της Ενωμένης πλέον ΠΑΕ ΠΑΟ, για το γνωστό στο κύκλους της "Βαζελοκατάστασης" θέμα:

"Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ, ήμουν παρών στη σύσκεψη των μετόχων όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και αυτό το θέμα. Όταν δόθηκαν οι επεξηγήσεις για το ιστορικό της σχέσης του παίκτη με τον Παναθηναϊκό, η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ. Πέρα από το να επιδιώκουμε να φέρνουμε στην ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Για να μην υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω αμφισβήτηση, θα σας πω ότι, με τα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου, εάν η απόφαση να κάνουμε πρόταση στον Κυργιάκο ή όχι ήταν αποκλειστικά δικήμ μου, η αποφασή μου θα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ".

Ευθύς αμέσως ΓΟΕΡΕΣ κραυγές ακούστηκαν από τα άδυτα της "Βαζελοκατάστασης"!

"ΚΑ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ ΒΓΕΝΟ;", σπάραξε ο εκ των θαυμαστών του δυναμικού επιχειρηματία dr SQUARELOGIC, ενώ ο υπερεπαναστάτης της παρέας, ΠΑΝΑΘΑΣ, έσφιξε τη γροθιά του φωνάζοντας: "ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΚΑΠΙΤΑΛΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΙΔΡΩΤΑ!".

Από κοντά στους θρήνους και ο ... part time "βαζελοκαταστασιακός"
ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ, μουρμούριζε κάτι για το "ΑΘΛΙΟ ΑΘΗΝΑϊΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ", υπονοώντας σαφώς ότι ο Βγενόπουλος έλεγε φούμαρα, ενώ στην πραγματικότητα απέρριψε το ΟΝΕ ΑΝD ONLY Sotis the Tsoglani επειδή δεν είχε ήθελε ένα Τρικαλιώτη στην ομάδα της ψωροπρωτεύουσας.

Κι άλλες φωνές βεβαίως συμπλήρωναν τους θρήνους των Τριών ...

... ενώ κάπου στο βάθος, ο τρισαπαίσιος είρων και (ω της φρίκης!) σεσημασμένος τζιγγερικός ΤΟΥΡΤΟΥΡΑΣ αρκέστηκε να βαστήξει το κεφάλι του, ψελλίζοντας θυμόσοφα:

"ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ"!

:-p :-pp :-ppp

:-)))))))))))

Πανάθας είπε...

Βρε μπαγάσα Τουρτούρα, εσύ γράφεις τα σατιρικά κείμενα του Λαζόπουλου?

:-))

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, πολύ εύστοχη η σάτιρα σου.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Πανάθα, αν έγραφα του Λαζόπουλου τη σάτιρα, θα ήμουν ακόμα διακοπές!

Λυγμ-κλαψ!

:-(

Δεν πειράζει. Καλά περνάμε κι εμείς οι Indiani Metropolitani!

;-))

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά ρε τσίγγερ, καμιά άλλη πιο σοβαρή δουλειά δεν έχεις να κάνεις και κάθεσαι και γράφεις σε φόρουμ ως ... "τζόνι τουρτούρας"; Σοβαρέψου και πάνε να βρεις κανένα παίκτη της προκοπής για την ομάδα!

:-)))))

squarelogic είπε...

Πολύ καλά κάνει ο Βγενόπουλος και "ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία" προτιμώντας να παρουσιάσει αρραγές το μέτωπο του πολυμετοχικού ΠΑΟ παρά να επιδοθεί σε προσωπικές στρατηγικές του στυλ "εγώ διαφωνούσα με τις τάδε επιλογές".
Αλλωστε απ την αρχή είχε ξεκαθαρίσει οτι δεν θα ασχολείται με την καθημερινότητα της ομάδας και αυτοί που θα την "τρέχουν" θα κριθούν στο τέλος του χρόνου ή της 2ετίας.
Όποτε όμως χρειάσθηκε η καταλυτική του παρέμβαση δηλώνει παρών(πχ.Λάζαρος)...Μακάρι να είχε εκπληρώσει όλα τ'αλλα σχέδια του και να είχε μείνει με την "καψούρα" να κανει τον ΠΑΟ τοπ κλαμπ στην Ευρώπη.
Είμαι βεβαιος οτι μέχρι τους άραβες θα έβαζε στο κόλπο(βλ.Μαντσ.Σίτυ).
Ακόμα κι έτσι,είμαι αισιόδοξος οτι τα κενά θα καλυφθούν τον Δεκέμβριο.Ας ελπίσουμε να μην έχει υποστεί στο μεταξύ οδυνηρές ζημιές το πρεστίζ της ομάδας στα ευρωπ.ματς.

Αυτά κ.metropolitan indian "Λαζόπουλε"

squarelogic είπε...

...και μη συνεχίσετε τις 'επιθέσεις"
γιατί μέχρι Τετάρτη θα παίζετε μόνος!
Πάω εξωτερικό...να τσεκάρω παίκτες!
Χάνω και το ματς με την Ιντερ,που να πάρει!

Καλή μας επιτυχία!
-)))

Ανώνυμος είπε...

@ dr Squarelgc,

πόσα ξέρεις άτιμο αγόρι! Μέχρι και μέσα στην (ποδοσφαιριστί)
"ψυχολογία" του ΒΓΕΝΟ έχεις τρυπώσει! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις πανάθεμά σε!

:-))


@ Ξανθιώτη,

μια από τα ίδια: πόσα ξέρεις κι εσύ άτιμο αγόρι!

Πρόσταξε κι ό,τι παιχταρά ξέρεις, θα σου τον φέρω ...

... όπως βλέπεις, έστειλα τον δρα Squarelogic να ψάξει στα ξένα!

:-))

----

Και κάτι ΣΟΒΑΡΟ τώρα, που δεν αφορά κολλήματα στο παρελθόν αλλά το ΜΕΛΛΟΝ: συμφωνώ με τον "100 χρόνια ιστορία", ότι το όνομα MARFIN GREEN ARENA είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Θα έλεγα μάλλον: ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ!

Δηλαδή τι λέτε εσείς; Ο ΠΑΥΛΟΣ θα ονομάσει το γήπεδο του μπάσκετ
VIANEX SAMROCK STADIUM ή μήπως ... DEPON GREEN ARENA;

Πώς το κόβετε;

Εδώ, ούτε ο Πράχτορας δεν έβγαλε το γήπεδο της Γαβριέλας με το όνομα κάποιας εταιρείας του.

Ρε θα μας πάρουνε στο ψιλό!

Ή μήπως συμφωνείτε άπαντες με τον ΓΚΟΝΤΖΟ, που υποστηρίζει σήμερα ότι μια χαρά είναι αυτό το όνομα;

ΤΣΙΟΥ!

Τι λέει επ' αυτού ο επίτιμος ΕΙΔΙΚΟΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΛΟΓΟΣ dr SQUARELOGIC;

Ανώνυμος είπε...

square:

Όταν επιστρέψεις, θύμησέ μου να σου πω για το Βγενό (και γιατί δρά έτσι).


metro-indian:

πόσα άλογα έχει η μοτοσυκλέττα σου? όταν τρέχει δε πάει το κεφάλι σου πίσω?

Ανώνυμος είπε...

@ ανωνυμε

δεν εχω μοτοσυκλέττα.

εχω μοτοσακό.

χωρίς άλογα.

με μουλάρια πάει.

κάπου 4 με 5.

δεν φυσάει εδώ που ζω εγώ.

αλλά έτσι κι αλλιώς φοράω κολλάρο.

γαβ-γαβ!

Ανώνυμος είπε...

@metro-indian:


χχχμμμμ.... μάλλον πρέπει να σου κάνω 3 ταφές για να ησυχάσει το πνεύμα σου.

Pappas10 είπε...

Λόγω μετακόμισης δεν έχω διαδίκτυο και έτσι δεν πολυσυμμετέχω. Επιγραμματικά καθώτι είμαι και στο γραφείο.

1. Τον Γκέκα - κατά τη γνώμη μου - τον "έφαγε" το πουλέν αρκετών εδωμέσα ονόματι Παπαδόπουλος. Είναι παιχταράς ο Γκέκας και είναι από της κορυφαίες μαλακίες του Τζίγγερ η απώλλεια του.

2. Δεν μου αρέσει το "Αρένα" και έχω εξηγήσει τους λόγους. Από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει αν θα έχει όνομα χορηγού. Εμείς "Βοτανικο" θα το λέμε. Ο Κρόκους δεν μπορούσε να το ονομάσει "Ιντραλότ" γιατί τα μισά φράγγα τα έβαλε το Ελληνικό Κράτος.

3. Για τον Κυργιάκο τα είπαμε και τα ξανάπαμε και τα ξανάπε και ο Βγενό και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να πιστέψουμε ότι τον Κυργιάκο τον ήθελε κάποιος από μέσα από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και όχι οι δημοσιογράφοι;

4. Για εμένα, επαναλαμβάνω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, το ότι κέρδισε η Εθνική Λουξεμβούργο και Λετονία δεν αποδεικνύει ότι οι παίκτες της είναι κλάσης μεγαλύτερης από Β Εθνικής κατηγορίας. Αν ΕΧΑΝΕ τότε απλά οι παίκτες της θα ήταν για τα μπάζα.

Και συγνώμη δηλαδή αλλά πως έγινε ξαφνικά η Λετονία ποδοσφαιρική δύναμη ρε παιδιά για να καταλάβω; Επειδή πρέπει ντε και καλά να στηριχθεί το συνοθύλευμα του Ρεχάγκελ και του Γκαγκάτση θα βγάλουμε τα καφενεία που παίζουμε "ομάδες"; Αντί να λέμε "δόξα τω Θεώ" που πέσαμε σε όμιλο της πούτσας, αποθεώνουμε μία ομάδα Β διαλογής επειδή κερδίζεις ομάδες Γ εθνικής.

Απλά να θυμίσω ότι και στο τελευταίο Ευρώ πήγαμε με σούπερ συγκομοιδή βαθμών και είδαμε τα χαΐρια μας....

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

squarelogic είπε...

TT:
"πόσα ξέρεις άτιμο αγόρι!Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις...ειδικός Βγενοπουλολόγος"

Ο Τουρτούρας που αγαπήσαμε!Απροκάλυπτα είρων και μαλωμένος με τη γενικότερη αλήθεια.Νάσαι καλά που σεβάστηκες την απουσία μου και...κρατήθηκες.
-(((

Για την ιστορική αλήθεια και μόνο,απ'ολο το σχόλιο μου μόνο η φράση "μέχρι και τους άραβες θα έβαζε στο κόλπο" αποτελεί απόπειρα διείσδυσης στην ψυχολογία του άγνωστου σε μένα Βγενόπουλου.Όλα τα υπόλοιπα είναι facts και προσωπικές μου κρίσεις επί των πεπραγμένων του,πολύ κοντά πιστεύω στην γενική εκτίμηση του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelgc,

πρώτον καλώς επέστρεψες

και δευτερον, το σοβαρό θέμα είναι:

έφερες κανένα παιχταρά για τον Ξανθιώτη από τα ξένα;

:-) :-))