Τρίτη, Ιουλίου 29, 2008

Buffon, Daniel Alves, Cole, Nesta and.....Mellisis

Μάλιστα κύριοι...Τι Givet, Coloccini και Αyala....MELLISIS. Μιλάμε για σεντερ-μπακ φόβητρο. Για τον κλώνο του Σίλβα στα μετόπισθεν. Φήμες λένε ότι ο Ζιλμπέρτο το έβαλε όρο "αν δεν πάρετε τον Μελίση-τον σφηκοφωλιά πως το λένε τελοσπάντων-ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ". Τι να κάνουν στην ΠΑΕ αποφάσισαν να τον πάρουν. Κοτζάμ Σίλβα στάζει μέλι, να μην τον πάρουμε? Ο νέος Μπαρέζι δεν θα νιώθει όμως ξένος στην νέα του ομάδα καθώς θα βρεί εκεί τον Μακεδόνα Ροναλντίνιο με το όνομα μαρκίζα. Χριστοδουλόπουλος!!! Απομένουν οι Σαλέας και Μελάς για να είμαστε πλήρεις. Τώρα να παίξει και κανας Sotis-όχι ο Κυργιάκος βρε κουτά ο Βολάνης-χαμός θα γίνει. Σε αυτούς ας προσθέσουμε τον Ροντρίγκο Σόουζα-μην μου πείτε ότι αγνοείτε τον απόγονο του Καρέκα?-τον αποτυχημένο βαψομαλλιά Μότσαρτ (Ίβανσιτς) και έχετε μια ντριμ τιμ. Παράλληλα εφιστώ την προσοχή στον καρκίνο με νέα θέση-αρκετά καντήλια έφαγε ως δεξιό μπακ, ας φάει μερικά και ως κεντρικός αμυντικός-Βύντρα, και φυσικά στον άνθρωπο-Τανάλια, γνωστό και ως Γκαφίνοβιτς. Με αυτά θα καταλάβετε ότι η άμυνα θα είναι για τα πανηγύρια και μάλιστα με αρκούδες και ντέφια. Ευτυχώς που πήραν τον Γκάμπριελ- αν κάποιος του πεί πως λογίζεται για δεξιό μπακ και όχι επιθετικός- και τον εξαιρετικό Ρουκάβινα. Για Ζιλμπέρτο δεν κάνω λόγο, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Επίσης θεωρώ επιτυχία και επιβεβλημένη κίνηση την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του Μάτος. Τώρα γιατί εμείς οι μαλάκες περιμέναμε Ζιβέ, Κολοτσίνι και Πιζάρο για να πάρουμε Μελίση και Σόουζα....θα σας γελάσω. Δοξάζω τον θεό που υπάρχει ο Τεν Κάτε γιατί αλλιώς θα κλαίγαμε ήδη. Και για να μην παρεξηγηθώ....λεφτά δόθηκαν και μάλιστα πάρα πολλά!!!-είδες ραλίστα άμα πέσει χρήμα πως έρχονται οι παίκτες??? Φοβάμαι όμως πως δόθηκαν πολλά λεφτά λανθασμένα. Δεν ξέρω ποιός είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, δεν ξέρω αν έχει λόγο ο προπονητής, αλλά 7 κεντρικά χαφ και σχεδόν καθόλου άκρα....είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τέλος αποχαιρέτα τον Σάλπι που χάνεις γιατί στο σύστημα, κορυφή δεν μπορεί να παίξει με ύψος 1.60 και για τα άκρα δεν έχει την απαιτούμενη τεχνική. Τώρα βρίστε ανενόχλητοι....
Υ.Γ Πάρτε Τζόρβα γιατί το πουλέν του Ζάετς ουδέποτε έβγαλε χρονιά χωρίς 2-3 απίστευτα λάθη που κόστισαν βαθμούς.
Υ.Γ2 Ιανουάριο πουλήστε Σάλπι-κρίμα το παιδί- και καναδυο από τους κεντρώους και πάρτε γρήγορους ακραίους χαφ...α και κεντρικό αμυντικό επιπέδου Σίλβα.
Υ.Γ3 Τι έχουν να πούν τώρα τα παπαγαλάκια-Αίσωποι, που ισχυρίζονταν πως δόθηκαν πέρσι 3 εκ για τον Μάτος???? Γιατί αποδείχτηκε πως δεν είχε δοθεί φράγκο και έσπευσαν φέτος να πάρουν τα δικαιώματα από τον Ζάχαβι.
Υ.Γ4 Αν δεν πάρουμε ΚΑΙ Μπαλάφα, Χαραλάμπους, Αραμπατζή, Κούδα, Ιωσηφίδη και Μπορμπόκη....αλλάζω ομάδα!

60 σχόλια:

gatti είπε...

H αλήθεια είναι ότι μου είχες λείψει!!!

Ξέχωρα από αυτό, αν κι εγώ πειστώ ότι ο Μελίσσης ήταν η τελευταία μας μεταγραφή κεντρικού αμυντικού και όχι μια έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας που παράλληλα θα ενισχύσει αριθμητικά το ελληνικό στοιχείο μέσα στην ομάδα, θα συμφωνούσα μαζί σου σε αρκετά σημεία. Μην έχοντας όμως κάποια ένδειξη ότι οι μεταγραφές κεντρικών αμυντικών έχουν τελειώσει (όχι βέβαια ότι έχουμε και κάποια ένδειξη περί του αντιθέτου, αλλά η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία...) προτιμώ να περιμένω λίγο ακόμα. Εννοείται πως η άμυνα "χωλαίνει" αν δεν γίνει μια μεγάλη μεταγραφή. Ασε που δεν "κολλάνε" και οι δηλώσεις Τεν Κάτε που είχε πει στους δημοσιογράφους πως η "καρδιά της ομάδας είναι οι δύο στόπερ και οι δύο αμυντικοί μέσοι. Πώς να βάλεις δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Μάτος (αλλά και τον πολύ καλό αντικαταστάτη τους Σιμάο) τους Βύντρα/Σαριέγκι/Μελίσση χωρίς να σε πιάσουν τα γέλια; Είναι τεράστια η ανισορροπία και θα είναι πραγματικά παράδοξο να μη το βλέπουν και να μη το λαμβάνουν υπόψιν τους.

Από εκεί και πέρα, το ξέρεις πολύ καλά πως είναι διαφορετικό θέμα ποιους "κυνηγάς" και ποιους καταφέρνεις να πάρεις. Ο Πιζάρο δεν ήταν διατεθειμένος να έρθει ακόμα κι αν το ποσό που διατίθετο γι΄ αυτόν ήταν πολύ μεγαλύτερο και από αυτή την άποψη καλύτερα να απομακρύνεσαι εγκαίρως παρά να επιμένεις για έναν παίκτη που θα το δει σαν αγγαρεία να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Για την μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα ούτε εγώ έχω ενστάσεις, για τον Γκάμπριελ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι θα αποδειχτεί καλή μεταγραφή μόνο αν κάποιος τον ...πείσει ότι είναι φουλ μπακ (με ό,τι σημαίνει η λέξη μπακ) και όχι χαφ εξτρέμ.
Για τον Γκαλίνοβιτς κι εγώ φοβάμαι πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάντι το "τσαφ", αλλά θεωρώ πως είναι καλύτερος από τον Μάλαρτζ και αν υποχρεωτικά έπρεπε να φύγει κάποιος καλύτερα που αποχωρεί ο Πολωνός. Από την άλλη, όμως, ο Τζόρβας μπορεί να είναι καλός και να έχει το μέλλον μπροστά του, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου κατά πόσο είναι έτοιμος να σταθεί ως πρώτος τερματοφύλακας αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις (ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκούς αγώνες).
Για τον Βύντρα τι να πω... Τον Τζιόλη λέγαμε ότι γουστάρει κάποιος μέσα στην ΠΑΕ, μάλλον ο Βύντρα είναι ο εκλεκτός, αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή σ΄ αυτόν. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κάνει μία πατάτα ανά αγώνα όσο καλά κι αν έχει παίξει και αυτό από μόνο του αρκεί για να μην νοιώθει κάποιος σιγουριά είτε παίζει δεξιά είτε παίζει ως στόπερ.
Για τον Ιβανσιτς δεν τρελάθηκα που έμεινε στην ομάδα, νομίζω ότι είναι μια περιττή πολυτέλεια για την ομάδα. Η μόνη "χρησιμότητα" που μπορούσα να βρω είναι ότι σ' αυτό το ξεσκαρτάρισμα που επιχειρήθηκε φέτος, κάποιος θα έπρεπε να μείνει από την παλιά ομάδα. Ομως η παραμονή αυτή θα είναι δώρον - άδωρον αν ο Ολλανδός δεν αποφασίσει να τον χρησιμοποιεί βασικό.
Ο Ροντρίγκο Σόουζα απέχει πολύ από το είναι το μεγάλο όνομα, το "μπαμ" που περιμέναμε, έχω διαβάσει και τα μύρια όσα από Βραζιλιάνους οπαδούς της Φλαμένγκο που χάρηκαν γιατί απαλλάχτηκαν από το "παλτό" ωστόσο αν κάνει στον Τεν Κάτε εμένα μου περισσεύει. Μπορεί απλά να θέλει ένα "σκιάχτρο" στην κορυφή της επίθεσης που να τραβάει επάνω του τους αμυντικούς και να κάνει όλο το παιχνίδι από τα άκρα. Σ' αυτή την περίπτωση ο Σόουζα είναι ο άνθρωπός του, άρα θα είναι και δικός μου.
Για τον Σαλπιγγίδη πονάει η ψυχή μου, δεν βλέπω πώς μπορεί να χωρέσει σ΄ αυτό το σχήμα, όμως πώς είναι δυνατόν να αφήσεις στον πάγκο ή να διώξεις έναν άνθρωπο που έχει τόσο μεγάλη αίσθηση του γκολ;
Θεωρώ όμως πως είναι πολύ νωρίς να υποστηρίξει κάποιος ότι έχει γίνει λάθος σχεδιασμός. Μπορεί και να έχει γίνει, αλλά δεν μπορεί κάποιος να κρίνει αν δεν περάσει ικανό χρονικό διάστημα.

zouk είπε...

Τζαμι το ποστ,απο αποψη χαβαλε βασικα.Γιατι δυσκολα συμφωνουμε εμεις.Πραγματικα μου αρεσε.

Για τον Μελισση και εγω ξενερωσα βεβαια.Ηθελα τον Ζιβε.Ηθελα μετα τον Χενρικσεν να ξαναρθει καποιος που να μπορεις να βασιστεις πανω του.Μπορει να βγει σουπερ ο Μελισσης αλλα ηθελα κατι αλλο.Σιγουρα η λογικη τους ειναι οτι δεν χρειαζεται προσαρμογη.

Για τους ακραιους,πιστευω οτι εχουμε αρκετους.Δεν ειναι ολοι ποιοτητας αλλα Γκαμπριελ-Νιλσον-Κλειτον-Ιβανσιτς-Σπυροπουλος και Μουν.Το κακο ειναι οτι οταν δεν θα παιζει ο Σπυροπουλος θα βλεπουμε καποιον δεξιοποδαρο αριστερα.Ο Σαλπι μπορει να μην ειναι ο καλυτερος για δεξια,αλλα νομιζω οτι μπορει να την παιξει την θεση.

Το ποιο βασικο ειναι οτι,οποια λαθη εχουν γινει θα διορθωθουν τον Ιανουαριο με αυτην την διοικηση.
Πιστευω πολυ στον Τενκ Κατε και περιμενω να δω την ομαδα σε επισημα παιχνιδια για να εχω μια καλυτερη αποψη.

zouk είπε...

Gatti μου,δυστηχως τα ρεπορταζ ελεγαν σημερα πως αμα γινει αλλη μεταγραφη,θα ειναι αμυντικος επενδυση για το μελλον και οχι καποιο ονομα με πολλα λεφτα,αλλα μια φτηνη λυση.

Old Boy είπε...

EYΓΕ στη διοίκηση που με την απόκτηση Μελίσση επανενεργοποίησε τον Κουτόχορτο που δεν έβρισκε τι να πει τόσους μήνες και σαν τον Μπασινά ήταν να μεταγραφεί μεταξύ γάβρου και ΑΕΚ για να βρει κάτι να λέει.
Αλλά σοβαρά με το ποστ του αυτό ο Κουτ. αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας μεγάλος ιδεολόγος της γκρίνιας και δεν είναι όπου φυσάει ο άνεμος.
Σε αντιδιαστολή με την συνεπέστατη στάση του, την στάση «γκρινιάζω ο κόσμος να χαλάσει», άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο τον Κοντό ο οποίος αφενός αναρωτιόταν αν ο Τεν Κάτε κάνει «αποβελιτσοποίηση» με τις επιλογές του (!!!!!!) και αφετέρου έλεγε ότι το ρόστερ έχει ανισορροπίες.
Οι άνθρωποι που τα έβρισκαν όλα ιδανικώς καμωμένα επί χρόνια και έκαναν το μαύρο άσπρο, τώρα έμαθαν να κάνουν κριτική και να έχουν απαιτήσεις.
Γι΄αυτό Κουτόχορτος μέχρι θανάτου.

hopkins είπε...

Αν και βιάζεσαι λίγο γιατί δεν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές. Δεν έχεις άδικο σε μερικά από αυτά που λες. Ειδικά το θέμα του στόπερ είναι πρόβλημα. Θα φάμε πάλι στην μάπα τον Λουκά. Έλεος!
Γίναν κινήσεις, πέσαν λεφτά, πήραμε καλό προπονητή (ελπίζω), αλλά δεν νιώθω ότι εκπλήρωσαν αυτά που μας υποσχέθηκαν. Χρειαζόμαστε ένα στόπερ ακόμα σίγουρα. Και επιθετικό φωτιά. Μας τα υποσχέθηκαν ρε πούστη!

Ανώνυμος είπε...

Και ως γνωστόν Hopkins,

"Μην τάξεις σε παιδί ή τρελό ή Άγιο τίποτα", θα το μετανιώσεις...

εεε;;;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι γκρίνια? Οι "προπονητές του Αυγούστου¨ άρχισαν από νωρίς τα σχόλια και την μιζέρια.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι φέτος έγιναν κινήσεις ουσίας και προς την σωστή κατελυθυνση. Αλλά τι περιμένατε, να φτιαχτούν όλα σε 2 μήνες? Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.

Ο Τζίγκερ έκανε την προσωπική του υπέρβαση και δέχτηκε την πολυμετοχικότητα.

Ο Πατέρας, ο Βγενό και οι λοιποί, έκαναν την υπέρβαση και έβαλαν το χέρι στην τσέπη.

Ας κάνουμε κι εμείς όλοι οι πράσινοι οπαδοί την υπέρβασή μας και ας μην γκρινιάζουμε και μιζεριάζουμε από τώρα. Και ας κάνουμε λίγο υπομονή.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας απόψε και καλή αρχή να έχουμε!

Pappas10 είπε...

Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου την επιστροφή του φίλτατου Κουτόχορτου. Κι εμένα μου έλλειψε.

Ξεκινώντας από το ότι καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει 2 ισάξιες ενδεκάδες, θα επισημάνω ότι για κάθε θέση έχεις τουλάχιστον 2 λύσεις.

Ιδίως στα άκρα, με το 1. να είναι ο "βασικός" και οι υπόλοιποι οι αλλαγές, έχουμε και λέμε.

Αριστερό άκρο Άμυνας
1. Σπυρόπουλο
2. Βύντρα
3. Νίλσον

Δεξί Άκρο Άμυνας
1. Γκάμπριελ
2. Βύντρα
3. Νίλσον
4. Μελίσση

Στόπερ (2 θέσεις)
1.Σαριέγκι
2.Βύντρα
3.Γκούμα
4.Μελίσση
5.Σιμάο Μάτε

Αμυντικά Χαφ (2 θέσεις)
1.Μάτος
2.Ζιλμπέρτο
3.Σιμάο Μάτε
4.Μελίσσης
5.Τζιώλης

Δεξί Χαφ Εξτρέμ
1.Νίνης
1.Νίνης
1.Νίνης
2.Σάλπι
3.Ρουκάβινα
4.Κάρα
5.Κλέυτον

Αριστερό Χαφ Εξτρέμ
1.Χριστοδουλόπουλος
2.Ίβανσιτς
3.Κάρα
4.Κλέυτον

Κεντρικό Χαφ
1.Νίνης
1.Νίνης
1.Νίνης
2.Ίβανσιτς
3.Κάρα
4.Χριστοδουλόπουλος
5.Κλέυτον

Κορυφή
1.Σόουζα
2.Μάντζιος
3.Ρουκάβινα

Σε θέσεις λοιπόν η ομάδα δεν φαίνεται να έχει ελείψεις. Συμφωνώ ότι κάποιοι παίκτες εμφανίζονται να παίζουν σε περισσότερες από μία θέσεις αλλά σε κάθε θέση υπάρχει ο "καλός" της και οι εναλλακτικές της όπως σε κάθε ομάδα του κόσμου.

Στα στόπερ, πιστεύω ότι διαμαρτυρόμαστε άδικα. Η θέση είναι σαφώς νευραλγική αλλά πιστεύω (φυσικά δεν είμαι ούτε προπονητής ούτε γκουρού της μπάλας... απλά με όση λογική έχω μιλάω) ότι η θέση του στόπερ θέλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όλοι οι παίκτες μας τα έχουν. Σαριέγκι και Βύντρα ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ στο φιλικό, η φάση που "κουτούλησαν" είναι θέμα δουλειάς.

Για εμένα, επαναλαμβάνω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ που δεν είμαι προπονητής ή γκουρού της μπάλας, ο κεντρικός αμυντικός πρέπει να είναι ταχύς (ώστε να καλύπτει το κενό του ακραίου που ανεβαίνει αλλά και να επιστρέφει από τις στημένες φάσεις) και να μπορεί να πασάρει γρήγορα στο Αμυντικό χαφ. Δεν θέλεις "οργανωτή" δηλαδή.

ΜΕ αυτή την παραδοχή, Βύντρα και Μελίσσης είναι ιδανικοί καθώς έχουν ταχύτητα αλλά και καλή κοντινή μεταβίβαση. Ο Σαριέγκι και ο Γκούμας υστερούν στο θέμα "Ταχύτητα" αλλά είναι δυνατοί στο θέμα "εμπειρία" και σίγουρα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο Τσου Λου.

Το μόνο που μου λείπει είναι "ύψος" αλλά φαντάζομαι ότι αν έχουν αλτικότητα αυτό καλύπτεται.

Ο Τεν Κάτε όντως είπε ότι η "Καρδιά" της ομάδας είναι η τετράδα που αποτελείται από τους 2 κεντρικούς αμυντικούς και τα 2 αμυντικά χαφ. Δεν είπε όμως ότι θέλει Ζιβέ ή Πεγεράνο. Προφανώς γι' αυτό που θέλει τους κεντρικούς του αμυντικούς, τους έχει.

Αυτά πιστεύω. Η ομάδα είναι μια χαρά και σαφώς πιο ενισχυμένη από πέρυσι. Ας δούμε τι γίνεται κι οι όποιες ελλείψεις - εάν και εφ' όσον υπάρχουν- μπορούν να καλυφθούν τον Δεκέμβριο.

Άλλωστε, το να έφερνες 11 καινούργιους παίκτες με το "καλημέρα" για βασικούς θα σήμαινε ότι πρέπει και να τους "δέσεις" σαν ομάδα. Κι αν το δεξί ή αριστερό μπακ κάπου είναι "εύκολο" με τους κεντρικούς αμυντικούς έχεις θέμα. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ την "καρδιά" της ομάδας την αποτελλούν οι "παλιοί" Μάτος, Σιμάο, Βύντρα, Σαριέγκι. Προφανώς κάτι ήθελε να κρατήσει ο Τεν Κάτε σε επίπεδο ομοιογένειας στο συγκεκριμένο χώρο.

Με δεδομένο ότι έχουμε προκριματικά σήμερα, οι αλλαγές στην "καρδιά" του συστήματος του Τεν-Κάτε είναι πολύ μεγαλύτερο ρίσκο απ' την απόκτηση του Μελίσση. Γιατί, στην τελική, ο Μελίσσης είναι νέος και σίγουρα θα προσαρμοστεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Αυτά πιστεύω.. μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Κουτ, πέρυσι με τα 3 αγοράσαμε ένα ποσοστό του και φέτος πήραμε όλον τον παίκτη. Δεν είναι θέμα "παπαγάλου" μα μεν. Απλά μαθηματικά είναι.

Ανώνυμος είπε...

πρώτα από όλα καλη επιτυχία μας σήμερα... αυτό το σεντονάκι μας έλειψε.

όσο για το post, το μόνο που συμφωνώ είναι για το Τζόρβα - γιάτι τον είχαν δόσει ποτε δεν το κατάλαβα...
για τα υπόλοιπα, time will tell αλλά όπως και να χει χειρότερα από παλιά δεν γίνεται να πάνε...

Τουλάχιστον φέτος πέσανε λεφτα...αν αποδειχτεί ότι δεν έγιναν και οι πιο σωστές κινησεις, νέα διοίκηση είναι...θα μάθει... και ο Παύλος με το Θανάση στα πρώτα χρόνια τα ίδια έκαναν.

Σ.

Υ.Γ: παραλίγο το ονειρο μου να δω τον Μπασινά στην ομάδα του δημοσίου να γίνει πραγματικότητα... κρίμα αλλά όσο ζω θα ελπίζω...χεχεχε

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Πάτερ απλή αριθμητική είναι όχι μαθηματικά. Όταν αποδεδειγμένα σου ανήκε το 25% των δικαιωμάτων και αγόρασες με 3,5εκ το υπόλοιπο 75, δεν σου φαίνεται απίθανο να είχες με 3 το 25 και με άλλα τόσα να παίρνεις το 100%???? Ήμαρτον ρε παιδιά ΗΜΑΡΤΟΝ. Και μιλάμε για Ζάχαβι όχι για κανά κορόϊδο...είπαμε να πουλάμε τρέλα άλλα όχι κι έτσι. Σε λίγο θα μας πείτε ότι τον πιάσαμε και κώτσο τον Εβραίο μεγαλο-μανατζαραίο....ΕΛΕΟΣ!!!

Pappas10 είπε...

Ρε κουτ, ξεκόλα το μυαλό σου. Η Αριθμητική είναι μέρος των Μαθηματικών και τα 3 μύρια δεν τα έδωσες μόνο στον Ζάχαβι αλλά και στον Μάτος και στο δικαίωμα συμμετοχής με τα χρώματα σου.

Στα συμβόλαια και τα ποσοστά ιδιοκτησίας, χρήσης κλπ, η "αριθμητική" δεν είναι τόσο μπακαλίστικη όσο την παρουσιάζεις.

Κι αυτό γιατί "αγοράζεις" πέρα από τα δικαιόματα του παίκτη (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ) και το δικαίομα συμμετοχής του παίκτη στην Ομάδα σου.

Επίσης, ένα ποσοστό του μισθού του παίκτη πληρώνεται στον Μάνατζερ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ. Δηλαδή αν ο Μάτος είχε συμβόλαιο 100.000 και ο Ζάχαβι είχει 5% επί του συμβολαίου (πρόσεχε, ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ) τότε εσύ ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πλήρωνες 105.00.

Τέλος πληρώνεις και την Ρήτρα ή την ομάδα που παίζει ο παίχτης για να τον πάρεις.

ΤΟ έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα. Σταμάτα να κυνηγάς φαντάσματα και - ειλικρινά φιλικά - ξεκλόλα από το να νομίζεις ότι κάποιος / οι προσπαθεί /ουν συνέχεια να σε παραμυθιάσουν.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΑΚΑ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Κουτ, και για να στο εξηγήσω και αλλιώς.

Εγώ είμαι μεσάζοντας εμπορικός.

Έρχεσαι εσύ και μου ζητάς την αποκλειστικότητα της Χ εταιρίας στην Ελλάδα.

Εγώ σου λέω "Μου πληρώνεις την αποκλειστικότητα του brand name στην Ελλάδα 100% αλλά για το merchendising έχεις μόνο το 25%. Αποκλειστικότητα και 25% merchendising 2.000.000 euro."

Το ποσό όμως της αποκλειστικότητας είναι ΕΦ' ΑΠΑΞ.

Επίσης σου λέω ότι "για την εκμετάλευση των προϊόντων της εταιρίας και την διεκπεραίωση της εισαγωγής μου πληρώνεις άλλο 1.000.000" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦ' ΑΠΑΞ.

Τέλος σου βάζω και ρήτρα ότι διατηρώ το δικαίωμα να συνεργαστώ με άλλες εταιρίες στο εξωτερικό ή το εσωτερικό για τα προϊόντα της εταιρίας που αντιπροσωπεύω αν αυτές μου κάνουν παραγγελία άνω των 4.000.000 ευρώ.

Το συμβόλαιο λοιπόν θα λέει

Brand Name Exclusivity = 1.200.000
Merchendising = 800.000
Διεκπαιρέωση εισαγωγής = 1.000.000
Ρήτρα Αποκλειστικότητας = 4.000.000

Η όλη Μπίζνα λοιπόν έχει κοστίσει 3.000.000

Την επόμενη λοιπόν χρονιά έρχεσαι εσύ και μου λες

"Ο.Κ. Τώρα θέλω όλο το Merhendising". Αφού το 25% είναι 800.000, τότε το υπόλοιπο πρέπει να είναι 3Χ800.000 = 2.400.000

Γι' αυτό και ενώ το 25% σου κόστισε 3 μύρια, το υπόλοιπο μπορεί να σου κοστίσει ακόμα και λιγότερα, ανάλογα με τον όρο του συμβολαίου.

Είναι απλοϊκό το παράδειγμα αλλά κατάλαβε επιτέλους ότι στην μεταγραφή ενός παίκτη δεν πληρώνεις μόνο τα δικαιόματα του.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε δυο τινά ισχύουν:ή παίρνεις πολλά ναρκωτικά ή δεν έχεις ιδέα από ποδοσφαιρικές μεταγραφές. Βαριέμαι να εξηγώ. Ειλικρινά με πολλή συμπάθεια και χωρίς διάθεση ειρωνίας...άντε καλή αρχή σήμερα.

Pappas10 είπε...

Καλή Αρχή μα μεν και με την νίκη γιατί το χρειαζόμαστε...

... κάτι ξέρω από μεταγραφές ποδοσφαιριστών πίστεψε με πάντως.

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Χτες ήταν πολύ ωραία, κατά τη διάρκεια του αγώνα, γιατί πριν και μετά μου βγήκε η πίστη. Είχα ενάμιση χρόνο να πατήσω το πόδι μου στο ποδόσφαιρο. Στα των μεταγραφών, δεν έχω όρεξη να γράψω πολλά, απλά εγώ θέλω η ομάδα μου να έχει αρκετούς Έλληνες, και αν γίνεται να πρόκειται και για "ενδεκαδάτους". Χθες ξεκινήσαμε με 5 (αν δεν κάνω λάθος), καλά ήταν, πάντα να έχουμε 5-6 μέσα!

Ανώνυμος είπε...

μη του βάζετε δύσκολα του κουτόχορτου, ειδικά με τα μαθηματικά, γιατί για να μετρήσει πάνω από το 10 πρέπει να βγάλει τα παπούτσια του.... και είναι και καλοκαίρι....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κουτ, well come back.
Δε νομίζω ότι δύναται κάποιος να μη προκληθεί και να αφήσει αναπάντητο το σχόλιό σου. Όμως κινδυνεύει να διολισθήσει σε μία ατέρμονη εικοτολογία που δεν έχει καμμία σημασία αυτή την εποχή. Ασφαλώς και είναι απαραίτητο κάποιος να κριτικάρει κάποια κακώς κείμενα της νέας διοίκησης, γιατί και τέτοια υπάρχουν, αλλά να μπεί στη διαδικασία της κριτικής αφού πρώτα κάνει κάποιες παραδοχές.
1. Η έναρξη της νέας εποχής δεν οικοδομήθηκε με παλαιά υλικά δηλαδή με πρόσωπα που έλαβαν μέρος διοικητικά στον ΠΑΟ των τελευταίων χρόνων, αλλά με καινούργια. Τα πρόσωπα αυτά διαπιστώνει κάποιος αντικειμενικός κριτής ότι εμφορούνται από την ίδια νοοτροπία που ενστερνίζονται άνθρωποι που πλαισιώνουν τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του πλανήτη. Τη νοοτροπία του νικητή. Αυτό το απέδειξαν με τις μεταγραφές τους. Δυστυχώς που το αναφέρω αλλά θα το κάνω, παρότι θεωρείται από ορισμένους ταμπού, ουδείς εκ των παιδιών-θρεμμάτων του ΠΑΟ έφυγε από την ομάδα με καλό τρόπο. Όλοι σιχτιρίζουν το ΠΑΟ για την αγνωμοσύνη που επέδειξε στα παιδιά του. Αυτή εδώ η διοίκηση παρόλο που ο Ίβανσιτς δε θεωρείται και ο καλύτερος αριστερός χαφ του κόσμου, ο Παναθηναικός αγόρασε τα δικαιώματά του γιατί ήταν ένα δικό του παιδί. Το ίδιο συνέβη και με το Μάτος. Μετά την απόκτηση του Ζιλμπέρτο μπορούσε η διοίκηση να τον αφήσει να φύγει. Όμως αγόρασε τα δικαιώματά του με όχι λίγα χρήματα. Γιατί μερικοί από μας που γράφομε εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιατί θα χανόταν ένα δικό μας παιδί που μας αγάπησε και το αγαπήσαμε και μετά ένας εξαίρετος ποδοσφαιριστής.
2. Οι επιλογές που έχουν κάνει σε έμψυχο υλικό τυγχάνουν της ευρύτερης δυνατής αποδοχής από ένα κόσμο που βίωσε απαγοητεύσεις και μόνο, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή του προπονητή σα βασικού παράγοντα οικοδόμησης της ομάδας, που οι οι αντιλήψεις του περί αξιολόγησης του έμψυχου υλικού με άλλα κριτήρια και χαρακτηριστικά από αυτά που ίσχυαν, έγιναν επιταγές που αποδέχθηκε η διοίκηση και προχώρησε στην απόκτησή τους. Σημειωτέον ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν αγοράστηκαν κατά 100% και δεν αγοράσθηκε ποσοστό των δικαιωμάτων των ούτε δανειοδοτήθηκαν από τις ομάδες τους.
3. Παρ' όλο που οι αντίπαλοι μας στους μέχρι τώρα αγώνες που έχομε δώσει, ήταν περιορισμένης δυναμικότητας, η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας ήταν εξαιρετικά διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Ένα γεγονός που δεν αποκρύπτουν ούτε οι αντίπαλοί μας, οι οποίοι έχουν αρχίσει μετά από πολύ καιρό, πόσος πάει δε θυμάμαι, να μας ζηλεύουν.
Τέλος πάντων δύναται οποιοσδήποτε από μας να παραθέσει και μία σειρά άλλους λόγους, που αποδεικνύουν περίτρανα την αλλαγή της σελίδας στηνιστορία της ομάδας, όπως την επιστροφή του κόσμου, την αλλαγή των οικονομικών παραμέτρων για μεταγραφές κ.α.
Αλλά νομίζω για έναν απλό οπαδό της ομάδας, που η μόνη επιδίωξή του είναι:
α.η δίωρη διασκέδασή του με τη θέαση ενός ικανοποιητικού ποδοσφαιρικού θεάματος,
β.η συνεχής αναβάθμιση του παρεχομένου θεάματος, που σημαίνει παράλληλα ανατίμηση της αξίας του εισιτηρίου που πληρώνει,
γ.η καλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στό γήπεδο της ομάδας του και τέλος,
δ.η μή υποτίμηση της νοημοσύνης του,
εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει.
Έχω τη γνώμη λοιπόν αγαπητέ Κουτόχορτε, επειδή έχω διακρίνει μέσα από τα γραφόμενά σου, ότι είσαι ένα συγκροτημένο πνεύμα και μία προσωπικότητα που δύσκολα θα διέπραττε το ατόπημα του "να κατακρίνει προτού κρίνει" και ότι η κριτική σου διάθεση έχει θετική προαίρεση, μάλλον θέλεις να δημιουργήσεις θέμα διαλόγου ούτως ώστε να μετρήσεις γνώμες, απόψεις και αντιδράσεις μεταξύ μας. Πάντως χωρίς αισθηματικούς παροξυσμούς, πράγμα ασύνηθες σαυτό το τόπο, είμαι ένας από τους αναμένοντες τα αποτελέσματα του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος αναρωτώμενος αν:
ο κόσμος του Παναθηναικού μας είναι πράγματι ώριμος να αντέξει μία π.χ. σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στην αρχή?
Είναι πράγματι ώριμος να αποδεχθεί για ακόμα μια φορά την απώλεια φερ' ειπείν του φετεινού τίτλου? Εγώ για παράδειγμα, που δε κατατάσσω εύκολα τον εαυτό μου, στους μέσους όρους των ειδικών δειγμάτων, είμαι έτοιμος να το αποδεχθώ, άλλοι όμως?
Είναι άραγε ο σημερινός φίλαθλος του Παναθηναικού πιο ώριμος από αυτόν άλλων ομάδων, στις οποίες οι διοικούντες των μοιράζουν "καθρεφτάκια και μαντζούνια" για να τον εντυπωσιάσουν?
Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να σκέφτεται ένας φίλος της ομάδας σήμερα και να περιμένει.
Τόσα χρόνια και τα έχει δει όλα. Για μια αναμονή λίγων ημερών θα μιλάμε?
Με εκτίμηση και σεβασμό
Κρίτων ο Αθηναίος.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ

κωλόγαυρε,

ΟΥΣΤ !!!!!!!

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΩ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΝΑ ΜΙΖΕΡΟ ΚΜΠΛΕΞΙΚΟ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ, ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ

ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΣΟΥ

squarelogic είπε...

Κουτόχορτε
βρηκες την ευκαιρια που έλειψα για ν'αποδείξεις οτι πρωτα βγαίνει η ψυχη του ανθρωπου και μετά το χούι...

Νομίζω οτι η απάντηση στις ενστάσεις σου κρύβεται στην χρονική σειρά με την οποία εγιναν οι μεταγραφές.

Κατ'αρχην ο Βγενοπουλος μπλόκαρε την μετακίνηση του Κλέιτον στον Γαύρο.
Έχοντας υποχρεωθεί ετσι στον Πηλαδάκη αναγκάστηκε να τον πάρει κι ας μην ήταν σούπερ απαραίτητος.
Προτου επισημοποιηθεί αυτη η μετακίνηση εξελίχθηκε η μεταγραφική μάχη για τα πόδια του Λάζαρου.
Οπωσδήποτε τα χρηματα που δόθηκαν ηταν δυσαναλογα ως προς την αξια του,όμως πέρα απ τη δεδομένη ενισχυση της ομάδας παιζόταν και το πρεστίζ των νεων μετόχων.
Πως αλήθεια θα αισθανόσουν(-όμασταν) αν ο Κόκκαλης ειχε επικρατήσει και είχε πάρει πλην του Γαβρααμ και αυτούς τους 2?
Εκεί να δεις φιλιππικούς που θάχες γράψει...
Μετά επακολούθησε η βόμβα Ζιλμπέρτο Σίλβα(για τη σημασια της οποιας ειχα γραψει πριν) και η εξαιρετική κίνηση Ρουκάβινα!Αυτός ο μικρός αν δουλευτεί μαζί με τον Νίνη θα αφήσει εποχή!
Καλή νομίζω θ'αποδειχτεί και η κίνηση Γκάμπριελ ειδικά για τα ματς που ο ΠΑΟ πρέπει να παιξει επιθετικά.
Για τον Ρ.Σόουζα δεν εχω ακόμη ιδία γνώμη οπότε επιφυλάσσομαι...
Τέλος απ τα λεγόμενα του Αντωνίου φαίνεται οτι οι διαφοροι Αργεντίνοι που κοιτούσαν τελευταία δεν του φαίνονταν καλύτεροι του Μελίσση,οπότε πλήρωσαν ενα υπερβολικό ποσό μεν για την άμεση απόκτησή του,απ την άλλη γλύτωσαν τα εις μακρος παζαρια με τους απίστευτους αργεντίνους.Βέβαια συμφωνώ κι εγώ οτι ο Μελίσσης θα πρέπει να λογίζεται ως ταλαντούχος εναλλακτικη λύση και πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθεί ψηλός σέντερ μπακ κλάσης,έστω κι αν ξεφύγουν καπως απ το (αναθεωρημένο)μπάτζετ,ειδικά αν ο Κόκκαλης φέρει τελικά Μπραντάο,Ντούντου,Λέτο και Εντού(ή Ντιόγκο...).Διότι σε μια τέτοια περίπτωση ο Θείος θα μας έχει κάνει ακόμα μια φορά πλάκα,έστω κι αν θα του έχει κοστίσει ακριβά.

zouk είπε...

Συμφωνω,πως αμα κανει αυτες τις μεταγρφες ο Ολυμπιακος αλλαζει τα δεδομενα και πρεπει να χτυπησουν μεγαλυτερο ονομα στην αμυνα.Κατι που να παρακανει αισθηση.Για να δουμε,αν θα θελουν να αφησουν ξανα εντυπωσεις.

Pappas10 είπε...

Δηλαδή ρε αδέλφια, εγώ που θεωρώ ότι Ντούντου, Ντιόγο και Εντού και Μπραντάο είναι από τα πανέρια και ο Λέτο ως δανεικός λίγα πράγματα θα με πείτε άμπαλο ε;

Μπορεί να έχετε και δίκιο.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααα...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνω απ' το νησί ασύρματα ...

... και πέφτω επά στα σύρματα.

Φίλτατε ΚΟΥΧΤ,

είναι πολύ πολύ νωρίς ακόμα. Φαίνεται πράγματι να υπάρχει ένα κενό στην άμυνα, στους στόπερς συγκεκριμένα - και μόνο εκεί! - αλλά πάλι αν ο ΤενΚάτε δεν έχει πρόβλημα, κάτι θα ξέρει.

Το μόνο θέμα αυτή τη στιγμή είναι για μένα να περάσουμε την Σπάρτα.

Η εμφάνιση στην Τιφλίδα ήταν εντελώς απαράδεκτη, αλλά πιστεύω ότι στην Πράγα θα δούμε άλλα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Νέες δόξες ο γαύρος στην Ευρώπη! Τριάρα στην Κύπρο! Χα, χα, χα!

Pappas10 είπε...

Ωραία μέρα η σημερινή αδέλφια αλλά να προσέχουμε γιατί και η Σπάρτα είναι καλή ομάδα και η Ανόρθωση "πιασέν" ομάδα.

Εμείς θα πρέπει να παίξουμε μπάλα ΚΑΙ εδώ. Οι πούστηδες μπορούν να το πάρουν κι αλλιώς το παιχνίδι.

Απλά για να μη πετάμε στα σύνεφα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μέλη!!!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ η προχτεσινή βραδιά!

Η τάξη αποκαθίσταται σιγά-σιγά και στο ποδόσφαιρο.

Ο Μιχάλης έχει πάντως δίκιο, πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι ... δηλαδή κυρίως οι παίκτες και ο ΤενΚάτε.

Στο α' ημίχρονο στην Πράγα είχαμε αρκετή τύχη με το μέρος μας. Όχι ότι η Σπάρτα δείχνει τόσο καλύτερη ομάδα, όμως δεν είναι και εύκολη.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

κτχορτε
να γυρίσουμε καλύτερα 5 μήνες πριν???

GW-LONDON

Πανάθας είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα αδέλφια.

GW ο κουτόχορτος (με το ποστ του οποίου ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ) δεν εκδήλωσε επιθυμία επιστροφής στα πέτρινα χρόνια, απλά αφησε να εννοηθεί ότι σύμφωνα με τη "δυναμική" της νέας εποχής, τα κενά δεν καλύφθηκαν.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Μπορεί στην πράξη να διαψευστώ, αλλά ο ΠΑΟ δεν κάλυψε, το κενό του τερματοφύλακα, του δεξιού μπακ (ο Θεός και η ψυχή του να κάνουν τον Gabriel δεξί μπακ), των 2 σέντερ μπακ (όχι άλλο κάρβουνο.......εεεε Βύντρα), των 2 ακραίων χαφ εξτρεμ και.........αφήνω μια πισινή για τον Soοuza που δεν μου "γεμίζει το μάτι".

Αν μάλιστα θυμηθούμε τα λόγια του Πατέρα ότι πίσω θα αγοράσουμε Hummer και μπροστά Ferrari (ή το ανάποδο?), νομίζω πως βολευτήκαμε με Cinquecento και Fiat 500.

Τέλος πάντων, πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλά και τα οποιαδήποτε κενά θα διορθωθούν στην πορεία. Η αλήθεια είναι ότι κάνανε αρκετές μεταγραφές, επενδύσανε χρήμα μπόλικο (αν και με τη συμμμετοχή στο CL και τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του γαύρου θα αποσβεθεί γρήγορα), πήρανε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ προπονητή (μου αρέσει πολύ ο Τεν Τεν) και πιστεύω πως θα "επενδύσουν" και στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ που θα καθορίσουν και το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ (όσο καλή ομάδα και αν έχεις, αν τα θεσμικά όργανα ελέγχονται από τον "Θείο", τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα).

Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στην ομάδα μας, αν και θα ήθελα πλήρη αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη έτσι ώστε να επενδυθεί ακόμα περισσότερο χρήμα στην ομάδα αλλά και να φύγουν τα κόμπλεξ του παρελθόντος (Κυργιάκος και Σειταρίδης θα βοηθούσαν πολύ τη σημερινή ομάδα και εν τέλει δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ενισχύονται οι βασικοί μας αντίπαλοι με "δικά? μας παιδιά).

ΑΥΤΑ.

Άντε ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ να έχουμε, πλούσιο σε γκολ, φάσεις και ωραίο ποδόσφαιρο από την ομάδα μας.

Υ.Γ. "Μερικοί" (αναφέρομαι στον ανώνυμο που στόλισε με κοσμητικά επίθετα τον κουτόχορτο) πρέπει να μάθουν να συνδιαλλέγονται ακόμα και όταν δεν τους αρέσει αυτό που γράφει ο άλλος. Δεν είναι θέμα ευγένειας αλλά θέμα παιδείας.Ο νοών νοείτω. ;-)

Ανώνυμος είπε...

οταν σαν παναθηναϊκοί αποβάλλουμε για μία και μοναδική φορά το κουσούρι ότι γνωρίζουμε καλύτερα τα κενά και την ομάδα από οτι ο ίδιος ο προπονητής ίσως, ίσως ξαναλέω, να βγούμε από τα πέτρινα χρόνια. Κοντεύουμε σε επίπεδο γκρίνια, κριτικής και μιζέριας να φτάσουμε τους αλλόθρησκους
gw-london

Πανάθας είπε...

GW δεν είμαι προπονητής αναμφισβήτητα (δεν χρειάζονται βέβαια τρομερές τεχνικές γνώσεις για να διαπιστώσεις τα "κενά"). Τη γνώμη μου λέω ως απλός φίλαθλος. Μακάρι - το ξαναλέω - να διαψευστώ. Ούτε "γκρινιάζω". θα ήθελα καλύτερο υλικο ΝΑΙ και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει η "δυναμική" της νέας εποχής καθώς και οι δηλώσεις των ανθρώπων που στελέχωσαν την ΠΑΕ (Φεράρι, Πιζάρο κλπ). Επί Βαρδινογιάννη πχ δεν θα "ζητούσα" τίποτα.....εκτός το του να φύγει βεβαίως βεβαίως.

Σε αυτή την ομάδα θα είμαστε κοντά και θα την στηρίξουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσουμε κριτική από τον φόβο να κατηγορηθούμε ότι είμαστε ολυμπιακοί ή γκρινιάρηδες ή χαμογελαστούληδες ή οτιδήποτε άλλο. ;-)

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Πανάθας είπε...

Να ρωτήσω κάτι?

Τις δηλώσεις Τεν Τεν:

"Ο Σιμάο αν συνεχίσει έτσι, κάποια μέρα, θα παίξει σε μια μεγάλη ομάδα"

"Θα μεθύσω αν κατακτήσουμε τον τίτλο"

"Θέλω να κάνω τον ΠΑΟ σαν τη γυναικεία ομάδα πόλο της Ολλανδίας" [η παρομοίωση είχε να κάνει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πιθανή πορεία στην Ευρώπη όπου ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο "ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ" (δική μου μετάφραση), για αυτό και αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της ομάδας της Ολλανδίας που παίκτριες μικρές σε αξία αλλά με ψυχή και ομαδικότητα τα πήγανε θαυμάσια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου].

......πως τις κρίνετε?

Το γλυκό έδεσε με την μη απόκτηση του Ζιβέ (έναν σέντερ μπακ ρε παιδιά) για 200.000 ευρώ, καθώς και με τις δηλώσεις Αντωνίου: "δεν θα ξανακάνουμε τόσες μεταγραφές.

Έλα ρε ομαδάρα Τσέλση της Ελλάδας.

:-))

Υ.Γ.1 Φανταστείτε να είχαμε Αντωνίου στο μπάσκετ. Παναγιά βοήθα. Ο πρώτος που θα φάει τις ντομάτες (εντολές εκτελεί ο άνθρωπος) αν η ομάδα δεν πάει καλά.

Υ.Γ.2 Η ομάδα αυτή είναι Βαρδινογιαννική κατά 50%. Έχουμε κάτι μερεμέτια ακόμα. ;-)

Pappas10 είπε...

Πανάθα μα μεν, φορτσάτος μας επέστρεψες. Καλό χειμώνα.

Επιγραμματικά οι θέσεις μου.

1. Το θέμα Ζιβέ / Κεντρικού αμυντικού δεν έχει τελειώσει ακόμα πιστεύω.

2. Οι έως τώρα προσθήκες ήταν αυτές που έπρεπε. Μεγαλύτερης αξίας παίκτες θα τους πληρώναμε υπερδιπλάσια και έχω βάσιμες αμφιβολίες για το αν θα προσέφεραν τα αναμενόμενα.

3. Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Τεν Κάτε δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει πλήρη αίσθηση του που βρίσκεται αλλά ΚΥΡΙΩΣ του τι πρέπει να κάνει.

4. Με τη δική μου λογική μεταγραφές εκατομμυρίων και πραγματικά μεγάλων παικτών θα έρθουν ΜΕΤΑ το γήπεδο. Προσωπικά έχω την υπομονή να περιμένω.

5. Για εμένα φέτος τα φράγγα και το "μεγάλο" παιχνίδι είναι οι Εκλογές τις ΕΠΟ. Αν ξεδοντιάσουμε τον Γκαγκάτση τότε τα πράγματα θα είνα πολύ πιο εύκολα γενικότερα.

6. Η διαφορά με τον Ζιβέ ήταν 200 χιλιάρικα το χρόνο, δηλαδή 800.000 στο τετραετές συμβόλαιο. Είναι πολλά λεφτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 6 και 8.

8. Ας δούμε και τον Μελίσση... μπορεί να βγει νέος Κυριάκος.

9. Ούτε για αστείο δεν θέλω Κυριάκο, Σεϊταρίδη και Μπασινά πίσω. Τον έκαναν τον κύκλο τους στην ομάδα, πάμε για άλλα.

10. ΌΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΡΤΑ. ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Γεια σου Μάικλ. ;-)

Καλώς ήρθες κα εσύ.

Έτσι είμαι εγώ, πάντα φορτσάτος. :-)

Πάμε στην "αρίθμηση" σου:

1. Μακάρι.

2. ΔΙΑΦΩΝΩ. Αγοράζοντας ένα μεγάλο παίκτη (όχι στη δύση της καριέρας του) μειώνεις το ρίσκο αποτυχίας. Αγοράζοντας ένα μέτριο παίκτη με προοπτική να σου βγει είναι σαν να παίζεις λότο. Δεν είναι το ίδιο. Σίγουρη επένδυση βέβαια στον αθλητισμό δεν υπάρχει εκτός και αν είσαι ο "Θείος". Απλά Μιχάλη μου αυτή η επένδυση κοστίζει.

3.Που βρίσκεται δηλαδή μπορείς να μου εξηγήσεις και μένα? Γιατί προφανώς του ανθρώπου του έχουν πει κάποιοι που είναι και του έχουν βάλει και ένα ταβάνι. Εγώ το μόνο που θέλω είναι ειλικρίνεια. Να μας πουν "Κύριοι η ομάδα πάει για το πρωτάθλημα, αν το κατακτήσει ο προπονητής θα μεθύσει και εμείς θα ψήνουμε αρνιά, ενώ στην Ευρώπη είμαστε μια μικρομεσαία ομάδα και περιμένουμε ένα θαύμα (βλ. γυναικεία ομάδα πόλο της Ολλανδίας). Σόρυ Μάικλ αλλά δεν μας τα είπαν έτσι από την αρχή. Για νέα Τσέλση μιλήσανε. Ένα πρωτάθλημα για μένα δεν είναι πανάκεια και δεν είναι λόγος να μεθύσει ο προπονητής μας. :-)

4. Μακάρι. Αλλά με τη λογικη Αντωνίου δεν το βλέπω. Μακάρι όμως το ξαναλέω. Σίγουρα το ιδιόκτητο γήπεδο προσδίδει μεγαλύτερη δυναμική.

5. ΣΥΜΦΩΝΩ. Δεν το συζητάμε ότι πρέπει να "ρίξουμε" το καθεστώς Γκαγκατση, αλλά όχι όμως για να χτίσουμε νέα παράγκα. Πρέπει να "πέσει" όμως αναμφισβήτητα.

6. Αυτό δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Από την τσέπη σου θα τα δώσεις ρε συ Μιχάλη και τα τσιγγουνεύεσαι (άσε που θα τα πάρουνε πίσω από το CL)? Για αυτό και η αγορά ενός παίκτη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ονομάζεται πλέν επένδυση. Γιατί αν όλα πάνε καλά θα τα πάρεις πίσω.

8. Καλά κρασά. Ο Σότο είναι δύναμη. Ο Μελίσης είναι ταλέντο 26 χρονών. Πόσο να βελτιωθεί. Έλα ρε Βύντραααααααααα. :-))

9. Άποψη σου η οποία είναι σεβαστή. Φυσικά κα διαφωνώ. Τι σημαίνει "κύκλος"? Ότι δεν υπάρχει κίνητρο? Ίσα ίσα που το κίνητρο θα ήταν διπλό, η απόκτηση μιας δοκιμασμένης λύσης καθώς και η μη ενίσχυση βασικών μας αντιπάλων μόνο κέρδος θα ήταν. Σου λείπουν Σέντερ Μπακ και Δεξί Μπακ από την άμυνα.

10. ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ. Ποιό κανάλι τον δείχνει? :-)

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους αγαπούν τα πισωγυρίσματα:

Καπετάνιος χθες:

"Οι ομάδες δεν αγοράζονται, χτίζονται".

Μπρρρρρρ. Ανατρίχιασα. Μαλάκυνση έχει πάθει αυτός ο άνθρωπος?

Είναι Deja Vu αυτό? Είμαι καλά γιατρέ μου?

Pappas10 είπε...

Πανάθα μα μεν, απαντώ σ' αυτό που ρωτάς.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ήταν μία ομάδα σε κρίση και μάλιστα πολυεπίπεδη. Είχες διοικητική, αγωνιστική, φίλαθλη και παρασκηνιακή / θεσμική κρίση στην ομάδα. Όλα αυτά δεν διορθώνονται από τη μία μέρα στην άλλη και σίγουρα δεν αρκεί η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Με αυτή την παραδοχή, ο Τεν Κάτε ήρθε να δουλέψει σε μία ομάδα μικρομεσαία - αυτή τη στιγμή - για τα Ευρωπαϊκα δεδομένα και μεγάλη - αλλά σε κρίση - στην Ελλάδα. Το να δούλευε με "γκαλάκτικος" δεν θα έλεγε τίποτα. Για εμένα την αξία του την έδειξε όταν με την περισυνή ομάδα έριξε τρια στην Δυναμό και σχόλασε το πανηγύρι στο 70.

Το "στοίχημα" που περιμένω να κερδίσει πρώτα ο Τεν Κατε δεν είναι της Ευρώπης αλλά της Ελλάδας. Μόλις πάρεις το πρωτάθλημα θα κάνεις και επιπλέον κινήσεις ενίσχυσης.

Τα πέρι "Τσέλσι" δεν σε έχω για τόσο αφελή ώστε να τα πίστεψες. Εξ' ορισμού της αγοράς ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν γίνεται να γίνει "Τσέλσι" ή "Μπάγερν" ή "Γιούβε". Αν γίνει Λιόν ή Μπενφίκα θα είμαι ευχαριστημένος.

Να γίνουμε δηλαδή μία ομάδα που θα είναι ένα "κλικ" πίσω από τα μεγαθήρια και - εφ' όσον θα έχουμε λεφτα - μόλις παγειωθεί η θέση μας στους τοπ-8 να αρχίσουμε την ανάπτυξη προς την κορυφή.

Για να αρχίσεις όμως να κυνηγάς την Ευρώπη, θα πρέπει να "καθαρίσεις" με την Ελλάδα. Γι' αυτό και - για εμένα πάντα - το μεγάλο στοίχημα του φετινού ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ αλλά και της πολυμετοχικότητας είναι η κατεδάφιση της παράγκας. Φυσικά και κανείς μας δεν επιθυμεί την ανέγερση μίας αντίστοιχης "πράσινης" παράγκας.

Τέλος, εγώ είμαι ευχαριστημένος με τις έως τώρα κινήσεις. Είναι μεταβατική η περίοδος και καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι όντως οι ομάδες δεν αγοράζονται ΜΟΝΟ αλλά ΠΡΕΠΕΙ και να ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ.

Αυτή είναι η άποψη μου.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μάικλ δηλαδή για να καταλάβω, διώξαμε Τζίγκερ για να έχουμε προοπτική "μία από τα ίδια"?

Η υπομονή η δική μου έχει εξαντληθεί.

Πρωτάθλημα έχω ξαναπάρει.

Δεν υποστηρίζω ότι δεν το θέλω ή ότι δεν μου λείπει αλλά για το βεληνεκές των επιχειρηματιών που ανέλαβαν τον ΠΑΟ περιμένω "ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ" και όχι συντηρητική πολιτική. Σου θυμίζω ότι η Τσέλση (αγαπημένο παράδειγμα) "απογειώθηκε" μετά τον Αμπράμοβιτς. Δεν ήταν καμιά παραδοσιακά μεγάλη ποδοσφαιρκή δύναμη.

Όσο για τις Μπενφίκα (έχει πάρει και κάτι Κύπελλα Ευρώπης έτσι? όπως και η Πόρτο) και Λυόν, δες τι μπάτζετ διαθέτουνε κάθε χρόνο για μεταγραφές και τι ρόστερ έχουνε και μετά σύγκρινε τις με τον ΠΑΟ.

Το μπάτζετ πρέπει να αυξηθεί και η ενίσχυση της ομάδας πρέπει να συνεχιστεί, αυτή είναι η γνώμη μου. Διαφωνώ και με τον Αντωνίου και με τον μαλάκα τον Καπετάνιο του γλυκού νερού, τον Αλτσχάιμερ.

Εκείνο που μας "κρατάει" στο έδαφος είναι το 50% του Βαρδινογιάννη. Μόλις δώσει και αυτό νομίζω πως ο ΠΑΟ μας θα πετάξει.

Οι ομάδες χτίζονται αγοράζοντας.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φουριόζε Πανάθα,

λες ότι πρωτάθλημα έχεις ξαναπάρει, όμως απ' όσο θυμάμαι (δεν πέρασαν δα και χρόνια!) το ότι έχουμε μόνο 1 πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια αποτέλεσε βασικά το μεγάλο αγκάθι και την κύρια αιτία του ξεσηκωμού των οπαδών μας εναντίον των Βαρδινογιάννηδων. Άρα δεν κάνει να το σνομπάρουμε το πρωτάθλημα.

Συμφωνώ με την ιδέα της απογείωσης, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των αεροπορικών τραγωδιών συμβαίνει κατά την απογείωση! Θέλει δηλαδή προσεκτικές, σχεδιασμένες κινήσεις το πράγμα. Με αίσθηση κινήτρου ΑΛΛΑ ΚΑΙ σκοπού.

Φαντάσου δηλαδή να σπρώξει η ΠΑΕ 40εκατομμύρια ευρώ (όσα έλεγε η ΠΕΚ ας πούμε) σε 2-3 παιχταράδες από αυτούς που πράγματι μπορούμε να αποκαλούμε "σίγουρες λύσεις". Γιατί με 40 μύρια ΔΕΝ αγοράζεις παραπάνω από 2-3 τέτοιους παίκτες. ΟΚ. Τους αγόρασε. ΜΕΤΑ; Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ; Με τι υλικό θα τη στελεχώσεις, με τι παίκτες θα τους πλαισιώσεις ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΦΕΤΟΣ αλλά για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον όταν έχεις σπρώξει το 99% του ρευστού σου σε 2-3 παίκτες;

Θα μου πεις, "γιατί τα 40 εκ να είναι το 99% του ρευστού σου και να μην είναι 80 εκ;". Σωστά, όμως φίλε ίσως να πρόσεξες ότι - παρά τα όσα (και παχιά παχιά) είχαν λεχθεί τον προηγούμενο καιρό - ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΡΘΩΤΗ ούτε καν η αύξηση του μτχ κεφαλαίου κατά 80 εκ ευρώ! Στα 60κάτι σταμάτησε να γράφει το κοντέρ! Και σίγουρα δεν ευθύνονται οι Βαρδινογιάννηδες γι' αυτό.

Για μένα το αεροπλάνο ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ. Αύξηση μτχ κεφ κατά 60 εκ ευρώ είναι ένας φανταστικός αριθμός αλλά το ΒΑΣΙΚΟ είναι οτι ΕΠΕΤΑΙ ΓΗΠΕΔΟ!

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ και αυτό που είπαν για "Τσέλσι".

Θα το δεις και εσύ και όλοι μας!

Κατά τα άλλα, φέτος, όπως είπε ο Αντωνίου (και εν τον διέψευσε κανένας), η ΠΑΕ έριξε κάπου 23 εκ ευρώ για μεταγραφές. Δεν έχω κανένα παράπονο γι' αυτό! Αυτό μού έλειπε!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΓΚ
ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Άκου τι επήγε κι είπε ο παλιάθρωπος ο Ρογκ!
Πως η Ελλάδα μπορεί να ‘βγε τελευταία στο πινγκ-πονγκ
και να μην έχει διαπρέψει εις των μεταλλίων το shoping
μα εβγήκε πρώτη πρώτη και καλλίτερη στο doping!

Τι αισχρός! Επειδή μέσα στης προπόνησης τη δίνη
λάθος ένα μες στα τόσα τα σωστά μας είχε γίνει
και οι αθλητές μας πήραν αντί δύο χαπακίων
τα κουτιά μ’ όλα τα χάπια (και μετά των καπακίων),

πρέπει αυτός με ειρωνεία στην Ελλάδα να μιλάει;
κι όχι μέσα του μονάχα μα κι απόξω να γελάει;
Και θα πρέπει η υφήλιος όλη κι επισήμως να γνωρίσει
πως η χώρα η αθλιοτέρα ειν’ η Ελλάδα μες στη Δύση;

Και ορθώς η Ελλάς εθίγη. Κι οι υπεύθυνοι της χώρας-
όποιοι ήσαν τέλος πάντων στα λεπτά κείνης της ώρας-
το μεγάλο ανάστημά των το ελληνικό ορθώσαν
κι απαντήσεις περηφάνιας εις τον Ρογκ αμέσως δώσαν.

Και του είπαν η Ελλάδα υψηλά στέκεται τόσο
που εις ουδένα επιτρέπει να της κάνει τον καμπόσο-
πως αμόλυντον κρατάει την αξίαν και την τιμήν της
που δε δέχεται ούτε μύγαν στο ιερό πάνω σπαθί της!

Όχι παίζουμε! κι αν μέσα στα σκατά έχει όλη πέσει
όμως κύριε Ρογκ η Ελλάδα δε λυγάει ποτέ τη μέση
και το στόμα της κρατώντας στων σκατών την επιφάνεια
διαλαλεί την εθνικήν της πανταχού την περηφάνια.

Μην κοιτάτε που ορισμένοι, ή δικοί μας είτε ξένοι
τελευταία τήνε κρίνουν όταν μ’ άλλους παραβγαίνει:
ειν’ ανήθικοι κι αχρείοι και ανθέλληνες και φαύλοι
δεν τους πρέπουν στην γην πάνω της ζωής των ούτε οι ναύλοι.

Δεν γνωρίζουν. Μόνο λένε. Την αλήθεια όμως τώρα
θα τη μάθετε από μένα για την τέλεια ετούτη χώρα
ώστε πλέον αμφιβολία να μην έχετε καμία
πως η Ελλάς είναι μεγάλη κι όχι μοναχά τιμία.

Και ειπέ μας κύριε Ρογκ μας, πού αλλού τη βρήκες σκάρτη
την Ελλάδα; Σ’ όλα εκείνη (σα σαρακοστή το Μάρτη)
μέσα είναι και πρωτεύει. Κι όπως λεν οι υπουργοί της
κράτος άλλο δεν της βγαίνει σα θα συγκριθεί μαζί της.

Κι αν δεν έχουμε Παιδεία κι αν δεν έχουμε Υγεία
Τι μ’ αυτό-για μας τους ξύπνιους τακτική είναι παγία
με κομπίνες να περνάμε και με αγραμματοσύνη
κι ως για γιατρικό μας φτάνει μία μόνον ασπιρίνη.

Κι ας μας κλέβουν ασυστόλως οι πολιτικοί μας όλοι
και αφέντες πάντα ας μπαίνουν στο μικρό μας περιβόλι,
μεις τους θέλουμε ναν’ έτσι-είναι ο μαζοχισμός μας
που σ’ αυτό γερά μας σπρώχνει-κι είναι ολόκληρος δικός μας.

Κι οι δημόσιοι υπάλληλοί μας όλη μέρα αν τα ξύνουν
κι αν με μίζες πληρωμένοι σημασία λίγη μας δίνουν
της φυλής η εξυπνάδα τους ανέχετ’ έτσι νάναι-
και σε μας αυτοί αν ερχόνται, από μας ίδια τραβάνε.

Κι αν η διαφθορά μάς πνίγει κι αν βρωμάνε τα σκουπίδια
δε μας νοιάζει΄ κι αύριο πάλι μια μερίδα από τα ίδια
γιατί θέλουμε απεργίες οι σκουπιδιαραίοι να κάνουν
ώστε οι τηλεοράσεις νάχουν θέματα να βάνουν.

Και την Κύπρο και τα Σκόπια μεις τα έχουμε ανοίξει
για να κάνουμε και κάτι και να μη μας τρώει η πλήξη.
Κι η ακρίβεια αν μας λιώνει και στερούμαστε τα πάντα
έχουμ’ έτσι συνηθίσει-τ’ έχεις Γιάννη; τ’ είχα πάντα.

Μη λοιπόν σε μας κολλάτε κύριε Ρογκ, γιατί μονάχοι
έχουμε η Ελλάς διαλέξει τέτοια μοίρα η έρμη να ’χει
ώστε η μόνη να ’ναι χώρα εις τον μάταιο τούτο κόσμο
που τη σκάφη λέει σύκα και τη μπόχα λέει δυόσμο.

Την μοναδικότητά μας κύριε Ρογκ κι ας την φθονείτε
αλλά ύβρεις τέτοιες πάλι σας παρακαλώ μην πείτε-
στη μακάρια μας αφήστε την αθλιότητα να ζούμε-
τι; εμείς ήρθαμε αξίους και εντίμους να σας πούμε;..


Κύριε Ρογκ η περηφάνια που αλύπητα μας δέρνει
καυτηριάζει όποιον στο στόμα με κακό σκοπό μας φέρνει.
όπως κάναμε και τώρα μετα σας κύριε Ρογκ μου.
Και θα βάλω αυτά που γράφω να το ξέρετε! στο μπλογκ μου,

για να δούνε όλοι κι όλες πως τον έλληνα αν τον θίξεις
είναι σαν πληγή μεγάλη και βαθιά να του ανοίξεις.
Και ας ειν’ η μόνη αλήθεια ό,τι έχεις πει γι αυτόνε,
μα η ράχη του κι η μύτη για καυγά όλο τον τρώνε.

Και γι αυτό μην απορήσεις που όλοι αυτοί σου είπαν τόσα.
Μες στα τόσα τα στραβά τους και στραβή έχουνε γλώσσα
κι αν αλήθεια μια τους πούνε, μ’ ένα ψέμα θ’ απαντήσουν
δίχως σκέψη μια να κάνουν ή το θέμα μελετήσουν.

Κι αφού έχουμε διαλέξει έτσι αλλόκοτα να ζούμε
δε σας πέφτει εσάς ο λόγος τι θα κάνουμε ή τι πούμε
και γι αυτό ανακαλέστε όσα λόγια είπατε ήδη
για τους έλληνες, που στάζουν όχι μέλι αλλά ξύδι.

Γιατί όχι τίποτ’ άλλο, αλλά, κύριε πρόεδρέ μου
σε καιρούς είτε ειρήνης είτε σε καιρούς πολέμου
η Ελλάδα μπορεί δάφνες να μη δρέπει, αλλά τσουκνίδες
που από βραβεία κατέχει, μαζεμένες αλλού είδες;

---
Γιώργης Χολιαστός

Πανάθας είπε...

Αγαπητέ Τουρτούρα :-)

γελάω με το παράδειγμα της "απογείωσης" και χαριτολογώντας να πω ότι είμαστε όλοι επιβάτες του ίδιου "αεροπλάνου", απλά ο καθένας αντιλαμβάνεται την "πτήση" διαφορετικά. Μπορεί να μην είχαμε καμιά μοιραία πτήση έως τώρα αλλά την έχουμε γλυτώσει φτηνά. :-)

Επ' ουδενί δεν σνομπάρω το πρωτάθλημα, απλά δεν θα ήθελα να γίνει αυτοσκοπός και λόγος να βγούμε στους δρόμους (γιατί αυτό το μήνυμα μας "περνάνε" τώρα) μια και η "δυναμική" της σημερινής διοίκησης είναι τέτοια που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε μεγαλύτερα πράγματα (Όχι με αυτό το υλικό βέβαια). Φυσικά και πρέπει ο ΠΑΟ να επανακτήσει τα πρωτεία στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ποιός το αμφισβητητεί αυτό? Απλά δεν φτάνει. ;-)

Συμφωνώ με αυτό που έγραψες ότι η ομάδα είχε ανάγκη - σε πρώτη φάση - ποσοτικής ενίσχυσης (ποιός ευθύνεται που η ομάδα ήταν "γυμνή"?), απλά περίμενα και μία ποιοτική ενίσχυση ανα γραμμή (τερματοφύλακας, στόπερ, Silva, επιθετικός). Το που θα πάει το μπάτζετ δεν με αφορά. Είναι δικό τους θέμα και πιστεύω πως θα τα πάρουν πίσω μέχρι πένας που λένε και οι Εγγλέζοι.

Για τα 80 εκατομμύρια έχεις δίκιο. Και μένα με προβλημάτισε η μη επίτευξη του στόχου αν και έχω κάποιες λογικές εξηγήσεις στο μυαλό μου. Μην νομίζεις πως ο έλεγχος του 50% από την οικογένεια (που δεν έβαλε ευρώ στην αύξηση του κεφαλαιου) δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και για τους υπάρχοντες επιχειρηματίες (που θέλουν να δουν πως θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα) αλλά κα για νέους επενδυτές (που μια και βάζουν τα λεφτά τους θέλουν να έχουν και λόγο στις αποφάσεις - πχ παράδειγμα Βωβού).

Τα 23 εκατ. που διατέθηκαν φέτος είναι αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα του Βαρδινογιαννισμού δεν το συζητάμε.

Και εγώ πιστεύω πως το γήπεδο θα δώσει αυτό το κάτι άλλο.

Μακάρι να πάνε όλα καλά, ποιός δεν το θέλει?

Εμείς εδώ θα είμαστε (καλά να είμαστε πάνω από όλα) να τονίζουμε και τα καλά και τα κακά. Πιστεύω στον Παναθηναικό οπαδό ότι δεν είναι πανηγυρτζής και δεν "τρώει" ότι του πασάρουν. Δεν πρέπει να μας υποτιμήσουν (πάλι).

Αυτά....... ;-)

Υ,Γ, Ε ρε πλάκα αν αποκλειστούν ΟΣΦΠ και ΑΕΚ από Ανόρθωση και Ομόνοια αντίστοιχα. :-)

Πανάθας είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ :-))

Πανάθας είπε...

Μπράβο στο τεχνικό επιτελείο για την επιστροφή Τζόρβα.

Είναι ο μελλοντικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Αμοιρη εθνική Ελλάδος τι άλλο σου έμελε να πάθεις μετά τον Γκαγκάτση..
GW-LONDON

Πανάθας είπε...

Ο Τζόρβας θα είναι η καταστροφή της δλδ?

Αν αυτό πιστεύεις πάω πάσο αλλά αν δεις με τι τερματοφύλακες έχουμε μείνει τότε δεν είναι και πολύ αβάσιμο αυτό που λέω (δεδομένου ότι ο παίκτης είναι διεθνής ήδη).

Έχουμε στην Εθνική έως τώρα:

Νικοπολίδης
Χαλκιάς
Κοτσόλης
Μιχαηλίδης
Τζόρβας
Σηφάκης

Από όλους αυτούς ο μικρός είναι ο καλύτερος (προσωπική εκτίμηση - ο Νικοπολίδης είναι 37 δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς).

Ανώνυμος είπε...

φευ!!
Απαράδεκτο τρίτο λάθος της νέας διοίκησης (Αντωνίου call me Γκοντζ/σέντερ μπακ) και τώρα η αθέτηση στο λόγο που χαν δώσει στους οργανωμένους. Απαραδεκτος κοτισμος να μην πάρουν εισιτήρια για το παιχνίδι της Κυριακής. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

ps. Βασιλαρά, Δημητράκη και Σια, χαράζετε δρόμο DERBY και θα το βρειτε μπροστά σας...

GW-LONDON

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

μούφα ΚΑΙ οι εξαγγελίες της ΠΕΚ για εισιτήρια σε εκτός έδρας αγώνες.

Με μπροστάρα τη φυλλάδα του τρίβλακα υιού ο γκεμπελισμός γνωρίζει νέες δόξες.

Πανάθας είπε...

GE-LONDON σου θυμίζω ότι δεν διοικεί η ΠΕΚ (μόνη της).

Υπάρχει και ένα ΠΟΛΥ ισχυρό 50% που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ο "ανασταλτκός" παράγοντας για μένα.

Το "πισωγύρισμα".

Δεν μπορεί να μην θες Κυργιάκο, Μπασινά, Παπαδοπουλο, Σειταρίδη κλπ επειδή έχεις προσωπικά μαζί τους και προτάσεις το επιχείρημα του "πισωγύρίσματος" ενώ ξεχνάς ότι το μεγαλύτερο "πισωγύρισμα" είσαι εσύ ο ίδιος (στην οικογένεια αναφέρομαι και όχι σε σένα).

Αλήθεια κανένα μπανάκι έκανες ή ήταν κρύος ο Τάμεσης?

:-)

zouk είπε...

Φιλε Παναθα,το πισωγυρισμα θα ηταν να ερθουν πισω αυτοι οι παιχτες.Γραψαν την ιστορια τους με τον Παναθηναικο,αλλα ως εκει.
Τα εχουμε ξαναπει για τον Κυργιακο.Ουτε ο Γιαννακοπουλος τον ηθελε.Για τους αλλους αμφιβαλω αν επεσαν ποτε στο τραπεζι των συζητησεων.Μονο εσυ τους θελεις και ισως μια πολυ μικρη μειοψηφια των φιλαθλων.Εγω εκτος απο εσενα δεν εχω ακουσει καποιον να θελει Μπασινα,Σειταριδη.

Πανάθας είπε...

Φίλε Zouk χαίρομαι που δεν ανήκω στην πλειοψηφία. Το αντίθετο θα με ανησυχούσε.

;-)

Σειταρίδης αντί Gabriel και Κυργιάκος αντί Βύντρα θα σε "χάλαγε" δηλαδής?

Με τη λογική τη δική σου, δεν έπρεπε να γυρίσει και ο Καραγκούνης.

"Άμα έχουμε πόλεμο έχουμε για όλους έτσι?" Από γνωστό τοις πάσοι ανέκδοτο που επί κατοχής, Γερμανοί μπουκάρουν σε ένα σπίτι και βιάζουν κάθε μέρα και ένα θηλυκό εκτός της Γιαγιάς που στο τέλος αγανακτισμένη εκστομίζει την εν λόγω ατάκα.

:-))

zouk είπε...

Και εγω πολλες φορες δεν ανηκω στην πλειοψηφια,αλλα μερικες φορες ειναι καλυτερα να ανηκεις.
Ας πουμε ενα παραδειγμα:η μειοψηφια ειναι τρελοι ανθρωποι και η πλειοψηφια οχι.Εγω δεν θελω να ανηκω στους τρελους.

Αμα μου εφερναν τον Σειταριδη και τον Κυριακο δεν θα γκρινιαζα,οπως δεν γκρινιαξα και με τον Καραγκουνη.Ομως ενας παλιος παιχτης μου αρκει.Δεν θελω να φτιαξω μια παλια ομαδα,αλλα μια καινουργια.Παντως για τον Κυργιακο ειναι συγκεκριμενο το θεμα,και κανεις πως δεν καταλαβαινεις.Αγωνηστικά θα τον ηθελα,σαν ατομο οχι.Οπως και οι μετοχοι.

Πιθανοτατα δεν καταλαβαινεις την λογικη μου στην περιπτωση των παλιων παιχτων,και συζηταμε για ενα θεμα που δεν εχει νοημα.Στην θεση του Σειταριδη εχουμε 3 παιχτες(Νιλσον,Γκαμπριελ και Μουν)και για αμυντικο,ο Κυργιακος ειναι παιχτης της ΑΕΚ.Οποτε παμε για Ιανουαριο.Τοτε θα δουμε τι θα κανουν.Οι μεταγραφες μας εχουν τελειωσει λογικα.

Εκτος φυσικα απο του τερματοφυλακα οπου θελω τον Τζορβα,που ειναι βαζελος,και εχει ικανοτητες για την θεση.

Πανάθας είπε...

Φίλε Ζouκ, ανέφερες ένα παράδειγμα της μειοφψηφίας (αυτό με τους τρελούς) που δεν επιβεβαιώνει απαραίτητα τον κανόνα. Η δική μου αναφορά "σκόπευε" στα πρόβατα της σημερινής κοινωνίας, στους ανθρώπους που "τρώνε" ότι τους πασάρουν και που ο τρόπος σκέψης τους είναι συγκεκριμένος. Είναι αυτό που έχω πει πολλές φορές "είναι πεθαμένοι απλά δεν το ξέρουν". Και εν τέλει προτιμώ "τρελός", παρά μεσοαστός με ημερομηνία λήξης. Αφήνω ένα παράθυρο ανοικτό για να μην καταντήσω δογματικός της άρνησης.

Στο θέμα των παλιών παικτών, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν μπαίνω στη λογική του πισωγυρίσματος (έδωσα τα παραδείγματα του Καραγκούνη καθώς και των ανθρώπων της παλιάς διοίκησης που είναι ΑΚΟΜΗ στην ομάδα - αν κάνεις αποδόμηση θα πρέπει να είναι ολική, έτσι δεν είναι?).

Κοιτούσα τις προάλλες ένα παλιό εξώφυλλο του DERBY (από το sport24.gr), όπου και παρουσίαζε ο ΠΑΟ καμιά δεκαριά παίκτες (Άντονσον, Ρομέρο, Εμπέντε κλπ κλπ και τον Σαλπιγγίδη. Από αυτούς όλους τους παικταράδες έχει μείνει μόνο ο Σάλπι). Ηθικό δίδαγμα, οι καλοί Έλληνες παίκτες είναι διαχρονικοί. Είμαι σίγουρός ότι από τους Gabriel, Nilson, Soouza, Mounaki, Sariegi κλπ σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας στην ομάδα. Προτιμώ τον καλό Έλληνα ποδοσφαριστή από το σαπάκι που μου πασάρει η κάθε διοίκηση σαν το μεγάλο λαυράκι, που έπιασε μαλάκες τους σκάουτερς των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τους παλιούς παίκτες του ΠΑΟ, όπου για μένα εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα. Τα ίδια συμφέροντα που έδιωξαν κάποτε τον Σαραβάκο, τον Δομάζο, τον Γεωργακόπουλο κλπ με τη λογική το "μοναστήρι να είναι καλά".

Ε, εγώ προτείνω να φύγουν οι Βαρδνογιάννηδες από τον ΠΑΟ και το "μοναστήρι να είναι καλά".

:-))

zouk είπε...

Το οτι εσυ με την δικια σου λογικη θεωρεις καποιους προβατα,δεν σημαινει οτι αυτο ειναι και η πραγματικοτητα.

Κριση εχει καποιος ο οποιος μπορει να καταλαβει γιατι Βαρδινογιαννης και Γιαννακοπουλος δεν θελουν τον Κυργιακο.Κριση εχει καποιος οταν δεν θελει τον Σειταριδη γιατι εχει καθοδικη πορεια και αρκετους τραυματισμους.Προβατα των φιλαθλων θα ηταν οι μετοχοι αν εκαναν οτι τους ελεγαν και αφηναν στην απ'εξω οποιον προγραματισμο εχουν.

Παναθας ειπε:"Είμαι σίγουρός ότι από τους Gabriel, Nilson, Soouza, Mounaki, Sariegi κλπ σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένας στην ομάδα."

Ουτε ο Ζιλμπερτο θα υπαρχει λογικα,αλλα αυτο δεν λεει κατι.Και ο Βυντρα που ειναι Ελληνας παιχτης,ολοι θα ηθελαν να φυγει στον δευτερο χρονο του.

Τα εχεις κανει ολα,μια περιπτωση Καραγκουνη.Το καθε πραγμα εχει διαφορετικες παραμετρους.Σου ξαναλεω,αλλο Καραγκουνης,αλλο Σειταρισης,αλλο Κυργιακος και αλλο Μπασινας.Και τον Λυμπε ας πουμε θα τον ηθελα στην ομαδα γιατι τον θεωρω μοναδικο παιχτη,αλλα θα ηταν τεραστιο πισωγυρισμα.

Οσο για το DERBY και το παραδειγμα σου.Λογικο ειναι να μεινει ενας Ελληνας παιχτης περισσοτερο,αλλα υπαρχουν και παιχτες σαν τον Βαζεχα,τον Χενρικσεν και αρκετους ακομα.Θελεις να τα βλεπεις μονο απο μια πλευρα.

Εγω αντιθετως δεν θελω να φυγουν οι Βαρδινογιαννηδες.Αυτο που εγινε ειναι οτι καλυτερο.Πολυμετοχικος οπως το ειχε ζητησει η ΠΕΚ.

Πανάθας είπε...

Φίλε Ζουκ το ότι βλέπω κάποιους ως πρόβατα αυτό σημαίνει ότι για μένα ΕΙΝΑΙ πρόβατα. :-)) Είναι καθαρά υποκειμενικό, όπως και η δική σου κρίση φίλε μου. Μην ψάχνεις αντικειμεικότητα σε ανθρώπους που βιώνουν καταστάσεις και που συνήθως τάσσονται σε "πλευρές" (ορθώς για μένα).

Δεν έχω πεισθεί ότι Γιαννακόπουλος και Βγενόπουλος ήταν κατά της επιστροφής των "ασώτων" παρά τα όσα έχουν γραφτεί. Πιστεύω πως για χάρη της προσωρινής ενότητας δέχθηκαν να περάσει προς τα έξω τ μήνυμα ότι δεν τους θέλανε και οι ίδιοι. Δεν μπορώ να παραβλέψω επίσης ότι ο Αντωνίου (που κατά τα άλλα μπορεί να ικανότατος στον ρόλο που του έχουν αναθέσει)είναι άνθρωπος του Βαρδινογιάννη.

Για την "πτώση" του Σειταρίδη αν αναφέρεσαι στο Ευρωπαικό χρηματιστήριο συμφωνώ. Αλλά για τον ΠΑΟ μας (που μόνο για πρωτάθλημα πάει σύμφωνα με τους ιθύνοντες) είναι μια χαρά και πολύ καλύτερος των δεξιών μπακ που έχουμε έως τώρα, όπως και ο Sotis (μακράν αυτός).

Τον Βύντρα (βάλε μέσα Τζιόλη και Μάντζιο για να είσαι οκ) τι μου τον ανέφερες? Αφού ήμουν ξεκάθαρος. Αναφέρθηκα στους ΚΑΛΟΥΣ Έλληνες παίκτες. ;-)

Υπάρχουν ο Βερόν, ο Ντεμέλο, ο Ρότσα, ο Ζάετς, ο Βαζέχα, ο Χένρισκεν κλπ. Σε 100 χρόνια να σου βγάλω τη στατιστική?

Φυσικά τα βλέπω από τη δική μου πλευρά. Είπαμε είμαι υποκειμενικός.

:-))

Δικαίωμα σου να θες και τον Βαρδινογιάννη στην ομάδα, δεν μου πέφτει λόγος.

Πανάθας είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

"Επίθεση δέχτηκε το πούλμαν της Ανόρθωσης κατά τη διαδρομή της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο ξενοδοχείο, όπου καταλύει για τον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League απέναντι στον Ολυμπιακό την Τετάρτη. Σύμφωνα με καταγγελίες ανθρώπων των πρωταθλητών Κύπρου και όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ της Μεγαλονήσου, περίπου 25 μηχανές περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν το λεωφορείο που μετέφερε την 38μελη αποστολή για περίπου 35 λεπτά εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές εναντίον των ανθρώπων της Ανόρθωσης. Χρειάστηκε παρέμβαση διμοιρίας της αστυνομίας για να «απεγκλωβιστεί» το πούλμαν και να συνεχίσει την πορεία του. «Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε στην Τουρκία. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν απλά θα μας πεισμώσουν. Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε το περιστατικό στην UEFA» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Αλέξανδρος Αλεξάνδρου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Kύπρου. Πραγματοποιήθηκε η καταγγελία στην UEFA."

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

;-)

Υ.Γ. Δεν θα ήθελα ποτέ να "καταντήσουμε" έτσι. Μπροστά οι αλήτες για την τσέπη του Σόκρατες (super star).

Πανάθας είπε...

Περάσαμε στους ομίλους.

Η ομάδα μετά από 3 χρόνια είναι στη μεγαλύτερη διασυλλογική οργάνωση της Ευρώπης (ΟΛΕ).

Δεν θα γκρινιάξω σήμερα, είναι μέρα χαράς. Από αύριο η κριτική της ομάδας.

;-)

Υ.Γ. Μου επιτρέπεται να πω μόνο ότι με αυτά τα σέντερ μπακ θα βαρεθούμε να μαζεύουμε τη μπάλλα από τα δίχτυα μας?

Πανάθας είπε...

Τα συλληπητήρια μου για την "απώλεια" του οπαδού του ΠΑΟ (σκοτώθηκε στην Εθνική οδό και ενώ κατευθυνόταν στο ΟΑΚΑ λένε τα ρεπορτάζ).

Κάτι τέτοιες στιγμές, η μπάλα και τα παρελκόμενα δεν έχουν καμιά σημασία.

Λυπάμαι πραγματικά.

:-(

Ανώνυμος είπε...

Πλακώθηκε ο Μάντζιος με τον Τεν Κάτε πριν το παιχνίδι!

Από το in.gr:

"Ενώ όλα είναι έτοιμα για τον επαναληπτικό (21:45, ΝΕΤ) με την Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ, ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχτηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού!

Ο Χενκ Τεν Κάτε ουσιαστικά έδιωξε από την ομάδα τον Βαγγέλη Μάντζιο και μόνο μετά από παρότρυνση των αρχηγών της ομάδας, πείστηκε να τον κρατήσει στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η αποστολή.

Η απουσία, πάντως, του νεαρού Έλληνα επιθετικού από το ματς με τους Τσέχους θεωρείται δεδομένη.

Συγκεκριμένα, ο Μάντζιος μαζί με τον Τζιόλη δεν εκτελούσαν μια άσκηση, όπως ζητούσε ο Τεν Κάτε. Ο τεχνικός των «πρασίνων» τούς έβαλε τις φωνές, ο Τζιόλης δέχτηκε τις παρατηρήσεις του προπονητή του, όμως ο Μάντζιος δυσανασχέτησε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οργή του Ολλανδού, που αρχικά έδιωξε τον παίκτη και τον αντικατέστησε στην αποστολή του παιχνιδιού με την Σπάρτα με τον Πετρόπουλο.

Τελικά, μετά και τη σύσκεψη που είχε ο Τεν Κάτε με τους αρχηγούς της ομάδας (Καραγκούνη, Γκούμα, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο και Νίνη), τον επανέφερε στην αποστολή, όμως θεωρείται δεδομένο πως δεν θα βρίσκεται στην 18άδα του ματς."

Pappas10 είπε...

Πανάθα μα μεν,

Τώρα αν εγώ πω ότι το πρόβλημα μου δεν είναι τα cb αλλά το γεγονός ότι η ομάδα δεν μαρκάρει στο χώρο του κέντρου (ιδίως εχθές) θα με πεις άμπαλο?

Θεωρώ ότι το αμυντικό σου πρόβλημα εχθές σου το προκάλεσαν οι - κατά ορισμένους δημοσιογράφους - "κορυφαίοι" σου Καραγκούνης και Κλέιτον.

Ο Μεν Γιώργαρος κουβαλούσε μπάλα χωρίς λόγο και ούτε πρέσαρε ούτε κυνήγαγε τους αντίπαλους μέσους, ο δε Κλέιτον πέρα από κάνα δύο έξυπνες πάσες περίμενε πίσω από τη γραμμή του κέντρου και αν.

Η Άμυνα μας βρέθηκε ουκ ολίγες φορές απέναντι σε περισσότερους παίκτες και τα cb ήταν αναγκασμένα να τραβιούνται μέσα στην περιοχή. Η μπάλα πέρναγε εύκολα από το κέντρο και έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία στα καρέ μας.

Τέλος πάντων, εγώ αυτό είδα και πραγματικά θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι στο κέντρο και όχι στα cb. Το μόνο που με φοβίζει στην άμυνα είναι η έλλειψη ύψους. Δεν είμαι προπονητής βέβαια, μπορεί να λέω και μαλακίες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.