Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2008

Κι όμως,άλλαξαν πολλά...


Επειδή ακόμα και η ευτυχία υπόκειται στην φθορά της εξοικείωσης και γίνεται συνήθεια,όποιος δυσκολεύεται να κατανοήσει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στον Παναθηναικό δεν έχει παρά ν'ανατρέξει στα αρχεια του μπλογκ και να δει το περιεχόμενο των αναρτήσεων του Μαρτίου και του Απριλίου ως την ημέρα που ο Τζίγγερ τρέλλανε κόσμο με την απροσδόκητη αλλαγή στάσης του.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη τα πράγματα κυλάνε καλά πέραν πάσης προσδοκίας:οι μεγαλομέτοχοι περιέργως δεν τρώγονται μεταξύ τους,δεν προσπαθεί κανείς να κάνει λεζάντα σε βαρος των άλλων,το χρήμα ρέει όπως ποτέ πριν αλλά όχι άκριτα,ο Αντωνίου κάνει οτι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για κάποιον τόσο νέο στο πόστο,προπονητή με όνομα και προσωπικότητα πήραμε,δαπανηρό ξεκαθάρισμα έγινε αν και δημιουργεί νέες ανάγκες και ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με το όνομα του Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Φυσικά και η ομάδα έχει ακόμα κενά,στα σεντερ μπακ και στη θεση του βασικού φορ...
Φυσικά κι ο αρχηγός της Εθν.Βραζιλίας κλείνει σε λίγους μήνες τα 32 του...
Φυσικά και ο Σίλβα θα στοιχήσει ένα βουνό χρήματα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει την συνολική προσφορά ενός Βαζέχα ή ενός Χένρικσεν...φυσικά και δεν περιμένουμε να ξεσηκώσει το ΟΑΚΑ με περίτεχνα βραζιλιάνικα κόλπα:ο άνθρωπος είναι παικτης ουσίας,ένας "χαμάλης" του δισεκατομμυρίου...Όποιος όμως θυμάται την ανάταση που ένιωθε βλέποντας τον μεγάλο Παολο Σόουζα να παίζει με ένα γερό πόδι,την άνοδο κλάσης ολόκληρης της ομάδας που συνεπαγόταν η συμμετοχή του,την "εκτόξευση" του Μπασινά παίζοντας πλάι του,μπορεί να υποψιαστεί ίσως την σημασία του να έχεις εναν γερό Ζιλμπέρτο Σίλβα (με 2 πόδια και 1.90 ύψος) στην ενδεκάδα σου.
Και είμαι σίγουρος οτι αυτά δεν ήταν καν ο κύριος λόγος για τον οποίον ο Πατέρας έδωσε γη και ύδωρ για να τον φέρει στην ομάδα:τα μεγαλύτερα οφέλη θα είναι εξωαγωνιστικά.
Έστω πχ.οτι προσπαθείς να πεισεις τον Πιζάρο ή τον Γκούντιονσεν να προτιμήσει τον ΠΑΟ...
-Η πολυμετοχικότητα μπορεί να τους φαίνεται έως και επισφαλής:δεν είναι παράλογο να σκεφθούν "τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου αν αυτοί τσακωθούν μεταξυ τους"
-το project της αναγέννησης ενός ιστορικού μεν,μικρομεσαίου δε σε ευρωπαικη κλίμακα συλλόγου δύσκολο να συγκινήσει κάποιον που δεν έχει γεννηθεί στα Ηλύσια ή τους Αμπελοgarden.
-τα ίδια χρήματα μπορούν περίπου να τα βρουν και σε μια μικρομεσαία αγγλική ομάδα.
Εδώ το τυράκι μπορεί να είναι "γιατί να είσαι ενας ακόμα παίκτης σε μια μεσαία ομάδα της αγγλ.επαρχίας κι όχι το πρώτο όνομα σε μια κορυφαία ομάδα μιας μικρότερης χώρας"
Για να είναι ελκυστικό το τυράκι πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται κι από ευπρόσωπη ευρωπαική πορεία,οποτε ο κάθε Πιζάρο που ψήνεται θα ρωτήσει "και ποιούς έχετε πάρει για να διακριθούμε στην Ευρώπη?"
Στην ερώτηση αυτή δύσκολο να προτάξει κανείς άλλο όνομα πλην του Τεν Κάτε,κι αυτός δεν παίζει μεσα στο γήπεδο.Αν απαντήσει κανείς "τα πιο καυτά ονόματα του ελλην.πρωταθλήματος, τον Λάζαρο και τον Κλέιτον",μάλλον η συζήτηση θα τελειώσει εκεί μ'ενα απορημένο ανασήκωμα του φρυδιού.Ούτε κι ο Ρουκάβινα είναι ικανός να ιντριγκάρει το Πιζάρειο φρύδι.Αν όμως πεις 'Ζιλμπέρτο Σίλβα",then you mean business...Τα 11 εκ.δόθηκαν για τον Βραζιλιάνο σαν διαβατήριο για να μπεί ο ΠΑΟ στα μεγάλα κόλπα,και όχι με προοπτική απόσβεσης από πιθανή πώληση...Απ την άλλη,ο Σίλβα δεν είναι Μπελούτσι για να πιαστείς κορόιδο...ξέρεις τι παίρνεις.
Οι ιθύνοντες ελπίζουν οτι τώρα που έγινε η αρχή,θα μπορέσουν να κλείσουν πιο εύκολα εναν κεντρ.αμυντικο κλάσης και ίσως έναν πραγματικά μοντέρνο φορ.Κι ο Βαιμάκης εξέφρασε χθες στην sportday τις κρυφές ευχές μου ρίχνοντας το όνομα του Κολοτσίνι.
Γίνεται?
Αν υπήρχε μια περίπτωση να γίνει, είναι τώρα,που κοτζάμ Ζιλμπέρτο Σίλβα πήρε την ίδια απόφαση...
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο καλοκαίρι μεγάλων προσδοκιών έχουμε να ζήσουμε απ το 84,όταν ο Καπετάνιος έφερνε Ζάετς και Σαραβάκο...και τότε ήμασταν έφηβοι!
Η ατμόσφαιρα στον κόσμο του Παναθηναικού θυμίζει ακριβώς την ευφορία και την σύμπνοια του 84 και της μεγάλης πορείας του 95-96.Κι αν ο καταλύτης της ΠΕΚ σε συνδυασμό με την γενναία απόφαση ανοίγματος του Τζίγγερ, κατάφερε τέτοια αναστροφή κλίματος από το χείλος του "εμφυλίου πολέμου" μέσα σε 2,5 μόνο μήνες,αυτός,μην ξεχνιόμαστε, είναι ο κυριότερος λόγος χαράς και ελπίδας!


17 σχόλια:

squarelogic είπε...

ΥΓ1.
Δυστυχώς δεν βρήκα την φάτσα του Σκόρδα με τη φανέλα της Εθν.Βραζιλιας κι έτσι,όλοι εσείς οι φανατικοί σκορδόφιλοι θα πρέπει να αρκεστείτε στην φωτογραφία του Σίλβα!

ΥΓ.2
old boy,Κουτόχορτε

αιτούμαι άδεια!
Μετά την επόμενη Παρασκευή you are on your own!

Old Boy είπε...

Του Κουτόχορτου τα ίχνη έχουν χαθεί. Δυστυχώς η πολυμετοχικότητα και οι Ζιλμπέρτοι μας στέρησαν τα ποστ που θα είχαμε σε καθημερινή/διήμερη βάση αν αυτό ήταν ένα από τα συνήθη καλοκαίρια. Φημολογείται ότι πήρε μεταγραφή στο γάβρο και τώρα μουρμουράει εκεί για τον αδελφό του Αλόνσο, το ξεπούλημα των Λούων Λούων και τον έφηβο Τζόλε :)))

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους έφυγε η πατσοκοιλιά μ' όλο το Σκορδοστούπι της.
Welcome Gilberto Da Silva.
Welcome Great Panathinaikos.

zouk είπε...

Ποος ειναι αυτος ο μαυριδερος με την κοκκινη φανελα?χαχαχα

Ειμαστε σε πολυ καλο δρομο.Φαινεται οτι θα δουμε κατι πραγματικα διαφορετικο την νεα σεζον μεσα στο γηπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλος παικτης ο Σιλβα.

Αναμενεται και αλλο μπαμ!!

Παμε ρε παναθα!!!!

gatti είπε...

Επιτέλους και μια φωτογραφία της προκοπής! Την μια ο Τούρκος, την άλλη η Σκορδόφατσα, δεν μας έκανε καρδιά να μπούμε να διαβάσουμε.

Προσυπογράφω! Δεν είναι μόνο που δίπλα στον Ζιλμπέρτο θα μάθουν οι νέοι παίκτες της ομάδας. Είναι και οι ξένοι που ακούγοντας το όνομα του Βραζιλιάνου θα το σκεφτούν πιο σοβαρά.
Κάτι μοιάζει να αλλάζει. Καιρός ήταν!

ΥΓ. Πολύ μου άρεσε το Πιζάρειο φρύδι!

σχολιαστής είπε...

Για να δούμε ...τι θα δούμε. Η αρχή είναι καλή. Αντί για το Σκόρδα, βάλτε φωτο με μια πλεξούδα σκόρδα, να μην τους ματιάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά στην ομάδα! Και οι πιο δύσπιστοι το έχουν πλέον παραδεχτεί.

Θα γκρινιάξω όμως για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ν'ΝΤΟΪ στον Πανιώνιο για χάρη του Τζιμπούρ. Θεωρώ πως θα είναι μεγάλο λάθος, εάν γίνει! Βέβαια λένε πως ο Ν'Ντόι δείχνει αρκετά τεμπελάκος στην προετοιμασία κι αυτό έχει "παγώσει" τον ΤενΚάτε απέναντί του. Ωστόσο και πάλι ο μαυρούκος είναι παιχταράς και δεν πρέπει να τον δώσουμε!

Κάτι ακόμα, σχετικό και με το παραπάνω.

Μην ξεχνάμε, ότι σε μόλις δέκα
(10) μέρες έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Ντιναμό Τιφλίδας και η ομάδα πρέπει να είναι πανέτοιμη γι' αυτό το πρώτο σοβαρό crash-test, από το οποίο θα εξαρτηθεί και η πορεία της στο Champions League με όλα - και είναι πολλά αυτά και σε πολλά επίπεδα! - όσα αυτή συνεπάγεται. Όσο αδύναμη κι αν θεωρείται η εν λόγω Ντιναμό, πιστεύω πως δεν είναι τόσο της πλάκας ώστε να μπορει να την περάσει ένας ασύνδετος Παναθηναϊκός. Επομένως χρειάζονται σε αυτά τα 2 ματς, παίκτες που να γνωρίζονται ΗΔΗ καλά.

Υ.Γ. Ο αγαπητός μας Κουτόχορτος θα μπορούσε, σε τούτη τη "Νέα Εποχή" του Παναθηναϊκού, να στρέψει τα απολαυστικά βέλη του ενάντια στη Γαβριέλα του Λιμανιού!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΓΚΟΥΝΤΓΙΟΝΣΕΝ!

Βέβαια ο ίδιος θέλει να πάει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Όμως υποτίθεται ότι ενδιέφερε πολύ και εμάς.

Θα γίνει κάποια κίνηση;

Pappas10 είπε...

Αφού δηλώσω ικανοποιημένος από την έως τώρα μεταγραφική πορεία της ομάδας, απλά θα ήθελα να πω στην ομάδα...

... ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟ.

ΕΕΕ...ΟΟΟ...ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, μου αρέσει που ξεχάσατε τόσο γρήγορα τον "παικταρά" Γκονζάλες!!! Εξακολουθείτε κάποιοι άραγε να πιστεύετε πως θα ήταν χρήσιμος φέτος;;;; Πολύ αμφιβάλλω...

Pappas10 είπε...

Ανώνυμε,

Δεν τον Ξεχάσαμε τον Παικταρά τον Έκι... και θα ήταν ΙΔΑΝΙΚΟΣ για την θέση πίσω από το "φορ περιοχής" κατά τη γνώμη μου.

Όμως έφυγε και δεν είναι πια παίκτης μας. Δεν θα κλαίμε πάνω απ' το χυμένο γάλα. Ό,τι έγινε έγινε - κακώς για εμένα - και συνεχίζουμε.

Πάνω απ' όλους και όλα είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Ανώνυμε θα κάνουμε και ένα ποδοσφαιρικό μνημόσυνο για τον Έκι, οκεικ?

:-))

Pappas10 είπε...

Ευτυχώς δεν πήγε σε καμμία άλλη Ελληνική ομάδα ο Έκι για να μας κάνει εκέινος μνημόσυνο....

Τέλος πάντων.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη η καριέρα του Έκι τελείωσε. Οι τραυματισμοί που είχε ήταν πολύ σοβαροί. Στον νέο ΠΑΟ δεν θα είχε θέση.

Θέλουμε δύο σέντερ μπακ, ελπίζω να μην πάρουν μόνο ένα και μείνουμε με τους κουλούς (Βύντρα, Σιαρέγκι και σια).

Και σέντερ φορ περιοχής (όχι τον Χέσκει ρε παιδιά, ΗΜΑΡΤΟΝ, από Πιζάρο και πάνω).

Θέλουμε και ακραίους αλλά......ψιλά γράμματα. Ας πάρει αυτούς τους 3 να κλείσει το ρόστερ και βλέπουμε.

Pappas10 είπε...

Δεν ξέρω ρε ΠΑΝΑΘΑ μα μεν... ειλικρινά δεν ξέρω. Είχα καταλάβει ότι οι τραυματισμοί του ήταν προφανώς σοβαροί αλλά πέρισι στο λίγο που έπαιξε ήταν άλλη ομάδα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Μία πάσα του είναι αρκετή για να βάλεις γκολ...

Τον φαντάζεσαι πίσω από τον επιθετικό φέτος; Παπάδες θα έκανε όπως τότε με τη Ρόζεμποργκ.

Είμαι πολύ "Γκονζαλικός" και ίσως να μην είμαι αντικειμενικός... αλλά τέτοιον παίκτη είχα να δω χρόνια στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Όπως και να έχει, μας τελείωσε. Πάμε γι' άλλα μεγαλύτερα.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη νομίζω πως δεν έχει νόημα να συζητάμε για ένα παίκτη που δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΠΑΟ. Συντάσσομαι μαζί σου στο "πάμε για άλλα πράγματα, πιο μεγάλα". :-)

Για τον Τζιμπούρ στεναχωρέθηκα. Τον ήθελα πολύ. Λείπει μία αλήτρα στην επίθεση να μην καταλαβαίνει από έδρες κλπ. Ελπίζω να επανέλθουμε και να μην καταλήξει στον ΟΣΦΠ. Μην έχουμε και άλλη μεταραφική ήττα μετά από τον Αβραάμ και τον Πεγεράνο.

Για επιστροφή Τζόρβα που διάβασα ειμαι "μέσα" με χίλια. Πρέπει να "επενδύσει" ο ΠΑΟ σε αυτό το παιδί.

Για τον Ντόυ που από ότι φαίνεται είναι εκτός πλάνων του Τεν Κάτε δεν ξέρω. Με έχει κερδίσει - so far - ο Ολλανδός. Κάτι θα είδε λοιπόν που δεν μπορούμε να δούμε εμείς (διάβασα ότι είναι τεμπελάκος, δεν εκτελεί τις ασκήσεις κλπ.....γνωστό ίδιων αφρικανών παικτών, χωρίς ίχνος ρατισμού).

Για Δημούτσο κα Τζιόλη (που είναι εκτός πλάνων too) χάρηκα.

Για τον Μάλαρτζ ΟΧΙ. Προσωπική συμπάθεια ο Πολωνός.

Επαναλαμβάνω ότι χρειαζόμαστε ΔΥΟ σέντερ μπακ και όχι μόνο ένα. Και ένα γαμάτο σέντερ φορ κρούσης.

Για να δούμε τι θα δούμε.

Μην μείνουμε με τα ευχολόγια. Το ρόστερ δεν ειναι συμπληρωμένο ακόμη.

Από τους νεοφερμένους με έχει "κερδίσει" ο Λάζαρος. Νέα πιο βελτιωμένη έκδοση του Λύμπε. Η θέση του είναι πίσω από τον σέντερ φορ. Χαραμίζεται στα πλάγια.

Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα προσαρμοστεί ο Κάρα στο παιχνίδι "με τη μία" που ζητάει ο Τεν Κάτε.

ΕΙΔΟΜΕΝ ΑΔΕΛΦΙΑ.