Κυριακή, Μαρτίου 23, 2008

Ελλειψη κλάσης,φίλοι μου...

Πέρα απο τις γνωστές και χιλιοειπωμένες ευθύνες της διοίκησης νομίζω δεν είναι άσκοπο να προβληματιστούμε και για την εντός γηπέδου εικόνα...Γιατί δεν είναι ούτε ο Τζίγγερ ούτε ο Μήτσου που δεν θα μπορούσαν να βάλουν γκολ χτες,ας έπαιζαν και 5 ημίχρονα...

Από χθες προσπαθώ να καταλάβω την αιτια που ολες οι ομαδούλες με μας φαντάζουν δυσκολοκατάβλητα θηρία,και την επομενη αγωνιστικη συνηθως απομυθοποιούνται...

Να είναι οτι ξέρουν πως αν προκειται να κανουν ζημιά σε καποιο "μεγάλο",αυτός πιθανότατα θα είναι ο ΠΑΟ και έτσι το διεκδικούν μ'ολες τους τις δυναμεις?Αν είναι έτσι,αυτό σημαινει οτι και στα μάτια και το μυαλό των "μικρών" ο ΠΑΟ εχει μικρύνει πολυ και απλά δεν το λένε για να μην ξυπνήσουν το λαβωμένο θηρίο.

Να είναι η αρνητική ψυχολογία,η" ψύχωση" απο την πολύχρονη στέρηση τίτλων που βαραίνει τα πόδια κάθε φορά που η ομάδα πλησιάζει την "πηγη"?Να είναι οτι έχουμε γίνει ΑΕΚάκι ή ευρωπαίος Ολυμπιακός? Μπορεί κι αυτό,αλλά τοσοι νεοι παίκτες δεν μπορεί να κουβαλάνε αυτό το βάρος...Αφήστε που ο Γκούμας(που φέρει το σχετικο βάρος περισσοτερο απ τον καθένα) ήταν απ τους καλύτερους και στις 2 γκέλες.

Να είναι η ανυπαρξία σχεδίου απ τον Πεσέιρο και η αλλοπρόσαλλη διαχείρηση του υλικού?
Σίγουρα ναι,αλλά και πάλι,σ'αυτή την καμπή δεν θάπρεπε να χρειάζεσαι προπονητή για να κερδίσεις τον Ηρακλή εντος έδρας.

Η ουσία είναι οτι χτες,με τους περισσότερους παίκτες να προσπαθούν φιλότιμα και προκλητική αβάντα απ τον διαιτητή(ιδιαίτερα στις 2-3 αντεπιθέσεις που προσπάθησαν να βγάλουν στο 2ο ημιχρονο) ήταν εμφανές οτι αυτή η ομάδα μόνο από τύχη θα εφτανε στο γκολ της λύτρωσης.Πέρα απ την κραυγαλέα απουσία σχεδίου διάσπασης μιας πολυπρόσωπης άμυνας για μένα είναι πλέον φανερή η έλλειψη έμφυτης κλάσης.
Η έ
λλειψη του στοιχείου εκείνου που αποσυντονίζει τον αντίπαλο με μια κίνηση,με μιά καθετη μπαλιά εκεί που δεν την περιμένει κανείς,με μια σέντρα η απρόσμενη τροχιά της οποίας δεν αφήνει περιθώρια στον αμυντικό να τοποθετηθεί έγκαιρα,ενα απρόβλεπτο αλλά διαβολικά εύστοχο σουτ.Είναι το χάρισμα που κάνει κάποιον να γράψει μια φράση σαν
"Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω"(Καβάφης,Τα τείχη)
ενώ άλλοι μπορεί να χρειασθούν ολόκληρο βιβλίο και να μην καταφέρουν να μεταδώσουν το ίδιο αίσθημα.
Είναι το ίδιο χάρισμα στο βάδισμα ή το βλέμμα μιας φαινομενικά average γυναίκας που την κάνει όμως να μαγνητίζει τα βλέμματα όπου μπαίνει(βλ.Νάταλι Πόρτμαν ή Κίρα Νάιτλυ).
Είναι το στοιχείο εκείνο που ή το έχεις ή δεν το έχεις:δεν καλλιεργείται!
Απο την ομάδα που ξεκίνησε χτες πραγματική κλάση έχει μόνο ο ασταθής Ιβανσιτς και υπό προυποθέσεις ο Σπυρόπουλος και ο Μάτος(ως πολυ καλο αμυντικό χαφ όμως και τίποτε παραπάνω).Και όμως στον πάγκο βρισκόταν ο Ποστίγκα κι ο Νίνης και εκτός αποστολής ο εριστικος Γκονζάλες!Ελλειψει δουλεμένου σχεδίου ή ακόμα κι όταν αυτό δεν αποδίδει, η κλάση μπορεί να σε ξελασπώσει(οπως εκανε ο Ρίμπο στον περσινό Ολυμπιακο).
Αντ'αυτού προτιμήθηκε η φλύαρη φιλοτιμία του άμπαλου τελικά Καραγκούνη,τα κόρνερ του οποίου καταλήγουν με θαυμαστή ακρίβεια στον αμυνόμενο του 1ου δοκαριού και οι σέντρες του επιτρέπουν στον αμυνόμενο να απολαύσει έναν φρέντο προτού κόψει μετά κανα 5λεπτο την μπάλα.Ή η εξοργιστική χρονοτριβή του Νίλσον ή του Τζιόλη στο κοντρόλ ακόμα και της πιο κοντινης πάσας,κοντρόλ που ξαναφέρνει μπροστά τους τον παίκτη που υποτίθεται οτι θα αφηνε πίσω αυτή η ευλογημένη πάσα.Ή τα αναποφάσιστα πλασέ του σούπερ φιλότιμου Σαλπιγίδη στην Ξάνθη,στο Καραισκάκη κλπ.
Προκύπτει δηλ.οτι από τους παίκτες που κατ'εμέ διαθέτουν κάποια κλάση,2 είναι δανεικοί(Ιβανσιτς,Πόστιγκα),ενας είναι ανέτοιμος αγωνιστικά,εριστικός και με το ενα πόδι στην έξοδο(Εκι),και τον άλλον διοίκηση και προπονητής τον έχουν φαρμακώσει αγνοώντας τον πέρα από καθε λογική(Νινης).Χτες ξεκίνησε ενας!
Αντίθετα έβλεπες τους άγνωστους λάτιν του Φαρέρ να κατέχουν άριστα τα βασικά,να κοντρολάρουν έχοντας ήδη τοποθετήσει το σώμα τους ώστε να περάσουν τον αντίπαλο,να βρίσκονται με δυό μπαλιές,και τον βασικό ανταγωνιστή του Νινη στο περσινό ευρωπαικο Νέων,τον Ααρόν ,να εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πεσέιρο για την μη χρησιμοποίηση του δικού το χαρισματικού μικρού.
Την ιδια ώρα στον κύριο αντίπαλο μετράμε Νικοπολίδη,Τζόλε,Γκαλέτι,Λούα,Κοβάσεβιτς και Μπελούτσι.Αυτός κύριοι είναι ο βασικός αγωνιστικος λόγος που ο γαύρος παίρνει τέτοια ματσάκια άνετα,ενώ εμείς σκοντάφτουμε.
Αν δεν ανατραπεί αυτή η ανισορροπία και παράλληλα δεν φτιάξει η άρρωστη περιρέουσα ατμόσφαιρα αυτης της ομάδας(όπως σωστα ειχε επισημάνει κι ο Γ.Νικας στην συνέντευξη του)προκοπή δεν πρόκειται να δούμε...Και βέβαια έτσι ερχόμαστε στα διοικητικά,στο budget,στο θέμα παράδοσης του μανατζμεντ τουλάχιστον σε κάποιον άλλο και άλλα τετοια "εύκολα" θέματα.

41 σχόλια:

Πανάθας είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝΣΙΤΣ ΑΔΕΛΦΙΑ (και τον Πουστιγκόλ).

Είναι μία από τις αγωνιστικές αιτίες που δεν πάμε καλά. Το παιδί δεν κάνει. Δεν τρέχει, δεν μαρκάρει, δεν δεν δεν. Ένα σουτ είχε, το έχασε και αυτό.

Τόσο χαμηλά έπεσαν τα αγωνιστικά μας κριτήρια?

ΗΜΑΡΤΟΝ (που λέει και ο Γεωργίου).

Τι αναλύεις? Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός Παναθηναικός εδώ και χρόνια.

Παρακολοθείς απλά μια μικρή νεοιδρυθείσα ομάδα με το όνομα Τζιγγεριακός. Thats all.

Πότε θα το καταλάβεις?

Old Boy είπε...

Έξοχη ιδέα Squarelogic. Αυτή η ομάδα θα μας στρέψει για τα καλά στον Καβάφη:
«Είν’ η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι
παίρνουμ’ επάνω μας· κι αρχίζουμε
νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.

Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Aχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μάς τρομάζει.—

Είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη
θ’ αλλάξουμε της τύχης την καταφορά,
κ’ έξω στεκόμεθα ν’ αγωνισθούμε.

Aλλ’ όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
η τόλμη κι η απόφασίς μας χάνονται·
ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει·
κι ολόγυρα απ’ τα τείχη τρέχουμε
ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή.

Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω,στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος.*
Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ’ αισθήματα.
Πικρά για μας ο Πρίαμος κ’ η Εκάβη** κλαίνε».

* κι ο Πειραιάς
** αυτή που μεταφέρουν με το ΕΚΑΒ στο τέλος κάθε τζιγγερικής ποδοσφαιρικής χρονιάς

squarelogic είπε...

:-))) old boy!

pensierix είπε...

Ποιητική βραδιά απόψε. Το ίδιο ποίημα το είχα παραθέσει κι εγώ στο μπλογκ της gatti μετά το ματς με τη Ξάνθη. Παραμένει πάντοτε επίκαιρο στη περίπτωση του ΠΑΟ...

Και για να σταθώ κι εγώ στο ύψος της βραδιάς θα παραφράσω έναν άλλο Ποιητή (τι ιεροσυλία Θεέ μου!) για να εκφράσω την πορεία του ΠΑΟ τα τελευταία 10 χρόνια μένοντας πιστός στο ποιητική σχολή του Συμβολισμού.

"Λίγες οι ομάδες με τριφύλλι που μ'αρέσαν."

(Γ.Σ., συγχώρα με...)

Ανώνυμος είπε...

square, εγώ ένα θα σου πω: αν νομίζεις ότι η Νάταλι Πόρτμαν είναι απλά μια "φαινομενικά average γυναίκα" που απλά έχει κάποια χαρίσματα, χάνω πάσα ιδέα για το άτομό σου.. Τσ τσ τς..

Αίσχος. Αίσχος κύριοι.


υγ.τώρα περιμένετε να πω για το ματς και την ετήσια κατάντια που αποκαλούμε Παναθηναϊκό? Χαχαχαχα, ρε παιδιά εδώ αλλαξοπίστησε ο pappas10 πλάκα μου κάνετε? Αυτό τα λέει όλα.-
Οπότε ας το ρίξουμε στην ποίηση, στις γυναίκες, σε οτιδήποτε άλλο..

squarelogic είπε...

rene
Σαφώς και δεν ειναι.Σε μια βόλτα ομως στο Κολωνάκι,την Κηφισιά ή την Γλυφάδα θα δεις πολλές πιο εντυπωσιακές σε πρώτη ματιά.Βάλτες ομως μαζί της σ'ενα δωμάτιο και μετά απο λιγο θάχεις μάτια μόνο για κείνες που πραγματικά αξιζουν!
έχε εμπιστοσύνη στο έμπειρο ματι μου!
(μέχρι που θα ξαναγυρίσει ο sniper για να μου μπει μετα το σχόλιο αυτο!
btw,Μολις ειδα το The Other Boleyn Girl...μην το χάσεις!)

Ποίηση,σινεμά,γυναίκες,α,ρε,Πανάθα τι ορίζοντες ανοίγεις με την κατάντια σου!

-)))

Ανώνυμος είπε...

Πάμε γι' άλλα με Ντούσαν και Κριστόφ. Η ΜΟΝΗ λύση.

Thrass είπε...

Squarelogic, οι παίκτες τού είδους που αναφέρεις είναι ΑΚΡΙΒΟΙ. Γενικά μιλώντας.
Αν μάλιστα τους θες να είναι και αξιόπιστοι (χωρίς πολλές διακυμάνσεις), τότε γίνονται ακόμα πιο ΑΚΡΙΒΟΙ.
Και τέλος, αν θες να μην τα κάνουν πάνω τους στα δύσκολα, τότε είναι που ο Τζίγγερ δεν πρόκειται να πληρώσει.

Τέλος πάντων, τα έφτυσε ο Μάττος στο 70' και μετά εξαφανιστήκαμε. Ο Ίβανσιτς φοβόταν να μην τραυματιστεί (ε, αφού δεν έχει καν συμβόλαιο!), ο Γκούμας ήταν συγκινητικός αλλά μόνος (βρήκαμε φτηνό σέντερ φορ για τού χρόνου), ο Ποστίγκα μπήκε αργά και οι υπόλοιποι έπαιζαν το πουλί τους. Ιδιαίτερα από τον Καραγκούνη (που, ό,τι και να λέμε, είναι Πρωταθλητής Ευρώπης) περίμενα πολλά παραπάνω.

Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε ότι ο δημιουργός αυτού τού φαντάσματος θα πάει σύντομα στο σπίτι του. Και δε μιλάω για τον Πεσέιρο.

JOJINOS είπε...

Καλά τα λές βαζελοκατάσταση ! Συμφωνώ, αλλά κάνεις κάποια λάθη που κατά την άποψή μου είναι σοβαρά ! Γράφεις για έλλειψη έμφυτης κλάσης (πολύ σωστά) και το χαλάς γιατί εξαιρείς τον Ίβανσιτς !
Εάν αυτός είναι ο καλύτερος παίκτης της Αυστρίας τότε εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης ! Αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα παίκτη μόνο για ένα άστοχο σούτ η για μία μόνο καλή σέντρα σε ολόκληρο αγώνα, τότε ναί ας κρατήσει τον Ίβανσιτς ! Τίποτα άλλο δεν μπορεί να κάνει ! Μας τον επιβάλλουν ντε καλά και σόνυ, πακέτο με τον παντελώς άχρηστο Τζιόλη ! Θυμίζω πως όταν τους έκανε και τους δύο αλλαγή στη Ξάνθη ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του ! Δε συμφωνείς πως (υποθετικά λέμε) αν είχε τους Νίνη, Δημούτσο και Σιμάο αντί των
Ίβανσιτς και Τζιόλη η ομάδα θα ήταν πιό μαχητική?
Το άλλο λάθος που κάνεις (πάντα κατά την άποψή μου) είναι πως ξεχνάς οτι για πολλά μάτς παίζαμε με δεξιοπόδαρο μπάκ αριστερά και τώρα που βρήκαμε ένα καθαρόαιμο και καλό αριστεροπόδαρο τον Σπυρόπουλο δεν σου αρέσει !
Τέλος για τον άμπαλο τον Παπαδόπουλο δεν γράφεις τίποτα !
Η έλλειψη έμφυτης κλάσης που πολύ σωστά έγραψες, θα συνεχίσει να υπάρχει δυστυχώς, διότι η Διοίκηση :
α) ψωνίζει από το πανέρι
β) αποπληρώνει σε 800 δόσεις
γ) παίρνει δανεικούς
δ) διώχνει τον κόσμο από το γήπεδο

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει αρκετοί Πεσέιροι και Νίλσονες από τον Παναθηναϊκό αλλά πάντα, εκτός από το 4, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.
Όλα μεταβάλλονται κάθε χρόνο εκτός από την σταθερά μας.
Αυτή η σταθερά πρέπει να αλλάξει για να δούμε άσπρη μέρα.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Τζίγκερ και ο επιμερισμός της σε παίκτες και προπονητή είναι απλός αποπροσανατολισμός.

squarelogic είπε...

jojinos
Τον Σπυρόπουλο τον συμπεριέλαβα στους παικτες με κλάση,μονο που χρειάζεται χρόνο για ν'ανεβει.Τα προσόντα αναμφισβητητα τα έχει.
Για παίκτες μίλησα ενδεικτικά-δεν τους έπιασα έναν-εναν!Αφού μίλησα για τον Σαλπι,που κάνει για τον Παναθηναικο,περιττεύει η αναφορά στον κατώτερο Παπαδόπουλο.

οκρα
Προς θεού δεν επιμερίζω ευθυνες μονο σε προπονητή και παίκτες.Απλά οι άλλες ευθύνες είναι γνωστές και χιλιοειπωμένες.Δεν βλάπτει ομως να δούμε και τα αγωνιστικά μας χάλια.

Για τον Ιβανσιτς χωρά συζήτηση για το αν ειναι ο ιδανικός παίκτης για τον δεδομένο ΠΑΟ.Αυτο δεν αναιρεί οτι ειναι απ τους λιγους παικτες στο σημερινο ΠΑΟ που εχουν τεχνικη και μπορουν-στην καλη τους μερα-να κανουν τη διαφορα.Ομοίως περί Ποστίγκα.

Οσο για το κοστος που εγραψε ο Thrass θα συμφωνησω,αλλα μην ξεχναμε οτι έπεσαν στο τραπέζι 40 εκ.Αμα δεν σκοπευει να δωσει απ τα δικα του,ας συνεργαστεί με την ΠΕΚ, ή ας πουλήσει το "μαγαζί".

Πανάθας είπε...

Άλλος για ποίηση?

:-))

Ανώνυμος είπε...

πιαδια η ομαδα θελει ξεσκαρταρισμα απο αυτους που εχουμε πρεπει να μεινουν γκουμας σπυροπουλος νινης δημουτσος ματος ιβανσιτς σαλπι,σιμαο αντε κ εντοι.

Πανάθας είπε...

Ίβανσιτς??????????????

Καλά κρασά. Θα το ρίξω και εγώ στην ποίηση.

Οι ευθύνες θα πέσουν μόνο στον Πεσέιρο (όχι ότι είναι άμοιρος ευθυνών). Αλλά η "αντεπίθεση" ξεκίνησε (βοηθός του Πεσέιρο):

"Αυτούς έχουμε, αυτούς βάζουμε".

Ποιός μπορεί να του δώσει άδικο? Μήπως ο άχρηστος προιστάμενος του, που πρότεινε τον Πουστιγκόλ να λύσει το επιθετικό πρόβλημα ή την μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου ΔΕΝ πρότεινε την ενίσχυση της ομάδας με παίκτες - κλειδιά?

"Ο Μανούτσο θα παίξει στην φιέστα?"

Ανώνυμος ποιητής

Πανάθας είπε...

Έτσι για "σπάσιμο" ένα δοκίμιο:

Πεσέιρο: «Έχετε κανένα παίκτη να δανειστούμε για να σώσω το αφεντικό μου που του ζητάνε οι φίλαθλοι παίκτη και οι εφημερίδες γράφουν για Ρικέλμε (χαχα)επειδή φάγαμε 4 από τον Ολυμπιακό, ενώ οι μνηστήρες της διοίκησης έχουν αρχίσει ισχυρή αντιπολίτευση?»

Κειρόζ: «Έχω έναν Αφρικάνο, αλλά μαλάκα μην τραυματιστεί. Πείτε μερικές δικαιολογίες και βάλτε τον να παίξει 1-2 ματς μόνο. Θα με γαμήσει ο Φέργκι αλλιώς.»

Πεσέιρο: «ΕΓΙΝΕ»

Κειρόζ: «ΤΙΠΟΤΑ. Που θα είσαι βοηθός του χρόνου?»

Ανώνυμος είπε...

Επειδή με θλίψη βλέπω ότι και κανείς σας δεν ασχολείται αλλά και κανείς σας δεν το αναφέρει,, οι πραγματικοί ΑΝΤΡΕΣ, ας φοράνε μαγιό, τα παλικαράκια του πόλο, σε ένα κατάμεστο Χαλάνδρι με 1000+ άτομα δίπλα τους και φανταστική ατμόσφαιρα, νιήσαν 3-2 την Γλυφάδα και έμειναν στην Α' εθνική.
Οι μάγκες που απέδειξαν πως αν έχεις αρχίδια και αγάπη για αυτίο που κάνεις δεν φοβάσαι τπτ, κι από την άλλη οι καλοαναθρεμμένοι φλώροι με τις στέκες και τις πομπώδεις δηλώσεις -α ρε καραγκουνάκο πόσο ελοίος κατάντησες-.
Οι συγκρίσεις και οι επιλογές δικές σας.

Ανώνυμος είπε...

ρε παναθα ποιος απο το κεντρο θα βοηθησει τον ιβανσιτς?
κ νομιζεις οτι κανει κατι που δεν του λεει ο βλακας ο πεσειρο?
αφου το βλεπεις σεντρα ολη την ωρα για να παρει κεφαλια ο σαλπι!!!!
εγω νομιζω οτι ολοι καταληγουμε
στο
"ΠΟΥΛΑ Κ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ"

JOJINOS είπε...

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !
Κανείς μέσα στο γήπεδο !
Όλοι απ'έξω η στο σπίτι μας !
Η θα πουλήσει η θα παίζει μόνος του!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βαρδή, άκουσέ μας λίγο να χαρείς. Το παιδί δεν τραβάει...
Το ξέρεις θα μας πεις, αλλά τι να κάνεις; Είναι γιος σου, τον αγαπάς, δεν μπορείς να τον βάλεις σε σοβαρή επιχείρηση και του έδωσες την ομάδα να ασχολείται, όπως παλιότερα ο άλλος «ατσίδας» της οικογένειας, ο αδερφός σου, που δεν ήταν ικανός να μοιράσει άχυρα σε δύο γαϊδούρια...
Και εμείς τι φταίμε ρε φίλε; Τόσα εκατομμύρια κόσμος να τσαντίζεται, να υποφέρει, να θυμώνει, επειδή σαν όμιλος δεν έχετε μια επιχείρηση απασχόλησης των προβληματικών της οικογένειας; Δεν σκέφτεσαι ότι όσο αδιάφορο, ίσως και αντιπαθητικό, να είναι για εσένα το ποδόσφαιρο, επηρεάζει τόσο κόσμο που έχει φτάσει να θεωρεί το όνομα Βαρδινογιάννης βρισιά, για τους Παναθηναϊκούς, ή ανέκδοτο, για τους αλλόθρησκους; Καλά, οι τελευταίοι σας θεωρούν και λίγο ευεργέτες αλλά δεν ασχολείσαι και καθόλου για να καταλάβεις τι εννοούμε... Χέσε την ομάδα, αφού έτσι και αλλιώς χεσμένη την έχεις… Σκέψου όμως τη φήμη σου και δώσε τις μετοχές σε όποιον χριστιανό ενδιαφερθεί να απαλλάξει εσάς από το βαρύ φορτίο και εμάς από την παρουσία σας.
G.W.F.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά το ρόστερ της νέας χρονιάς πρέπει:

Να φύγουν: Ρομέρο, Τζιόλης, Μόρις, Παπαδόπουλος, Δάρλας, Φύσσας, Βύντρα, ίσως και Γκαλίνοβιτς & Νίλσον

Να δοκιμαστούν στην προετοιμασία και να δοθούν ευκαιρίες σε: Τσίγκα, Πετρόπουλο, Λεοντίου, Σιμάο

Να ξεκαθαρίσουν οι δανεικοί: Ποστίγκα (για μένα αξίζει να αποκτηθεί), Ίβανσιτς (και να χαθεί δεν "καίγομαι"), Μάντζιος (πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να αξίζει να μείνει)

Να αποκτηθούν: Τερματοφύλακας (Τζόρβας;), δεξί μπακ, δύο στόπερ, αριστερό χαφ και ένας μπαλαδόρος δίπλα στον Ματος

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,

μια και έθεσες και το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, η άποψή μου είναι (από Νοέμβρη τουλάχιστον) ότι δεν υπάρχει "επιτελικός" μέσος να πλαισιώσει τον εξαιρετικό (αλλά σκασμένο) ΜΑΤΟΣ, ώστε οι επιθετικοί μας να παίρνουν μπαλιές της προκοπής από το κέντρο.

Γι' αυτό και έλεγα, στην μεταγραφική περίοδο, ότι αν χρειάζεται επειγόντως ένας παίχτης για να βγάλουμε καλά το β' γύρο (και δεδομένου, ότι δεν πόνταρα στον ΕΚΙ λόγω του τραυματισμού του), αυτός είναι ένα τέτοιο ποιοτικό χαφ στον άξονα ...

... και πολύ δευτρευόντως κάποιο "φορ περιοχής" (τι να σου κάνει κι αυτό, εάν δεν παίρνει μπαλιές της προκοπής;).

Τώρα, για το πώς η Γαβριέλα ξεκλειδώνει τις κλειστές άμυνες, αυτό το έχουμε πει πολύ καιρό τώρα: κατά 85% χάρη στη διαιτησία (πασίγνωστο και χιλιοαποδειγμένο διαχρονικά).

Γι' αυτό λοιπόν: ας κάνουμε σκληρή κριτική στην ομάδα μας, αλλά προς Θεού, όχι υμνώντας τις "αρετές" των ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ: για Γκονζάλες δεν ανέφερα τίποτα γιατί πιστεύω ότι θα σπείρω τη διχόνοια εδώ μέσα...

πιστεύω ότι δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά και σίγουρα δεν είναι ενδεκαδάτος στην ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε.

Τουρτούρα, ο γαύρος φέτος σώθηκε γιατί του βγήκε ο Κοβάσεβιτς που τη μισή ευκαιρία την κάνει γκολ και γιατί ο Αντωνάκης έπιασε κάποια καθοριστικά πέναλτυ. Αυτά και ΜΟΝΟ αρκούσαν!

Pappas10 είπε...

Για εμένα ο Έκι είναι ο Φυσικός ηγέτης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αυτό το πιστεύω. Και η μαλακία του Πεσέιρο συνίσταται στο ότι ενώ η ομάδα έχει σαφες πρόβλημα στην τελική πάσα, εκείνος του έκανε καψόνια.

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν προστατεύει η ομάδα τις επενδύσεις της.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί μου,επειδή :
1ον η συνάθροιση των φιλάθλων μας στα ματς του χρόνου θα μου θυμίζει τους τριακόσιους του Λεωνίδα,
2ον σας έχει πιάσει ο καβαφικός σας οίστρος και
3ον δε βλέπω ότι η ομάδα θα είναι και του χρόνου καλύτερη από το κώλο του παραπάνω ποιητή, σας θυμίζω ότι αυτός είχε γράψει το στίχο "τιμή σ΄αυτούς που στη ζωή των όρισαν να φυλάττοτυν Θερμοπύλες."
Ρε παιδιά σιχαίνομαι να συζητώ στη ζωή μου τα αυτονόητα. Ξέρετε γιατί συζητάμε για αλλαγές για συστήματα και όλα τα παρεμφερή που αφορούμ ένα προπονητή? Γιατί δεν έχομε προπονητή και προσπαθούμε να τον υποκαταστήσομε. Αυτά δεν είναι δικιά μας δουλειά είναι του προπονητή. Όμως όλοι λίγο πολύ οι προπονητές ξέρουν από ποδοσφαιρικά συστήματα το ίδιο. Εκείνο στο οποίο διαφέρουν είναι η ικανότητά τους να εμπνέουν τους ποδοσφαιριστές τους. Στους δύο τελευταίους αγώνες που ο ίδιος χαρακτήριζε τελικούς υπέστη ήττα οικτράν. Άρα αυτός δε κάνει για προπονητής του ΠΑΟ και πρέπει να φύγει.
Αν και τρέφω κάποια εκτίμηση για ένα στημένο τέλος ο Σκατόγαβρος διαθέτει όλες τις προυποθέσεις να το χάσει.
Υ.Γ. Στα γιαπωνέζικα το λένε χαρακίρι και στα ελληνικά αυτοχειρία?

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...) ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΤΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ...
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ακομα και ο Παπαδοπουλος ή οι υπολοιποι μετριοτατοι* που προαναφερθησαν, εχουν κανει καποια καλα ματς φετος και το γεγονος οτι δεν αναδεικνυεται απο το ομαδικο παιχνιδι της ομαδας η αξια τους, ειναι προβλημα κυριως της ομαδας κι οχι πρωτιστως των παιχτων.

παρολαυτα συμφωνω με το squarelogic ειναι εμφανης η ελλειψη κλασης, αυτη που και ντεφορμε ακομα σε κραταει σε καποια αξιοπρεπη στανταρ


*με εξαιρεση το Σεριτς, του οποιου δε μπορω να θυμηθω ουτε ενα καλο δεκαπενταλεπτο

ps. ειδα προσφατα ενα γραφικο dvd του Μενιου, "τα διαμαντια του Βαζεχα".
ok, οποιαδηποτε αποπειρα συγκρισης σε κανει να τραβας τα μαλλια σου

squarelogic είπε...

ΤΤ
συμφωνώ απολύτως για τον επιτελικό μεσο-ακόμα καλύτερα αν ξέρεικαι να μπουκάρει και να αμύνεται(αλλά θα διαμαρτυρηθει οτι ανεβαζω το κοστος ο
thrass).Εάν ο Εκι δεν μπορεί ή φεύγει χρειάζεται οπωσδήποτε άλλος.

Μπορελι
Το ειδα το εξώφυλλο και...ξεροκατάπια.
Το θέμα είναι (όπως και με το θεμα των εκκαθαρισεων των εισπραξεων),ξεθάφτηκε όντως το τσεκούρι του πολέμου ή πάλι ο Δημητράκης κανει μαμακίες?

Πάντως μετά και τα προχτεσινά ανοίγει ο δρόμος για δυναμική διεκδίκηση απ την ΠΕΚ.

pensierix είπε...

Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει. Από πότε η συντακτική ομάδα μιας εφημερίδας έγινε ο εκφραστής των "ονείρων", της "ψυχής" των φιλάθλων του ΠΑΟ; Η αλαζονεία και η δικτατορία του συναισθήματος σε όλο τους το μεγαλείο. Πολύ κιτς, βρε παιδιά. "ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ" σου λέει και στέκονται όλοι προσοχή. Μην ξεχάσετε στο τέλος να ρίξετε στη πυρά τους αντιφρονούντες.

Πανάθας είπε...

pensierix εσένα αυτό ενόχλησε από όλα όσαααααα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό ε?

Μάλιστα.

Καλά πάμε.

Προτείνω να στείλεις στην διεύθυνση της εφημερίδας γράμμα, όπου και να τους ανακοινώσεις να βάζουν ένα "εκτός του pensierix" άλλη φορά.

Για να μην παραπονιέσαι μετά.

Thrass είπε...

Squarelogic,
Πράγματι, θα σε μαλώσω. Σε λίγο θα ζητάς και παίκτες εφάμιλλους αυτών που είχαμε κάποτε. Εκεί έχει φτάσει το θράσος σου!

Pensierix,
Βασικά, έχεις δίκιο.
Προσωπικά όμως, από τότε που είδα όλο το μηχανισμό των Βαρδινογιάννηδων να κινείται εναντίον τής ΠΕΚ (Σταρ, Μέγκα, Ντέρμπυ, και όλες οι "αντικειμενικές" εφημερίδες, με εξαίρεση ίσως το Goal), ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι πόλεμος. Ο καθένας θα προπαγανδίσει όσο περισσότερο μπορεί.

Thrass είπε...

BTW, νομίζω πως σήμερα επανακυκλοφορεί το sportime. Ελπίζω να βρίσκεται η ΠΕΚ από πίσω.

Old Boy είπε...

«με εξαιρεση το Σεριτς, του οποιου δε μπορω να θυμηθω ουτε ενα καλο δεκαπενταλεπτο»
Είχε βγάλει μάτια στο πρώτο φιλικό που είχε παίξει Αύγουστο στο ΟΑΚΑ.
Έκτοτε διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Ανώνυμος είπε...

@ Pensierix,

συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι αυτή "αντιπολίτευση".

Όμως γι' αυτό και τελικά δεν την αγκάλιασε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όπως δεν αγκάλιασε και τη "συμπολίτευση".

Τροφή για σκέψη: η ΠΡΑΣΙΝΗ με τα μ.ο. 5.500 φύλλα, το DERBY με τα 3.500 φύλλα και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ με τα 1.500 φύλλα, όλες οι πράσινες εφημερίδες μαζί δεν φτάνουν ούτε το 20% των δυο γαβροφυλλάδων (ΦΩΣ, 25.000 φύλλα, ΠΡΩΚΤΑΘΛΗΤΗΣ, 18.000 φύλλα).

Συμπέρασμα; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ η εφημερίδα, όχι "όλων" αλλά της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ.

@ Thrass,

ε, όχι και το GOAL παράρτημα του μηχανισμού των Βαρδινογιάννηδων!

Ανώνυμος είπε...

http://www.panathinaikos.com/


Mάλιστα ζήτω η χούντα, γαμώ τη #$%@#@ σας γαμώ...


κρητικός

Ανώνυμος είπε...

@Pensierix

Παντως εκφραστης "ονείρων", της "ψυχής" των φιλάθλων του ΠΑΟ σιγουρα ΔΕΝ ειναι η οικογενεια Βαρδινογιαννη και οι "θυγατρικες" του ομιλου της.....

Τωρα αν εσυ χρειαζεσαι αλλα 10 χρονια χωρις τιτλο για να αντιδρασεις, αυτο σιγουρα δεν ισχυει για την πλειοψηφια των Παναθηναικων.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπορέλι,

ναι μεν ... αλλά όπως έδειξα παραπάνω (τροφή για σκέψη) ΚΑΜΜΙΑ πράσινη αθλητική εφημερίδα δεν έχει κατορθώσει να γίνει εκφραστής της πλειοψηφίας των παναθηναϊκών οπαδών.

Όταν ΟΛΕΣ μαζί πουλάνε μόλις 12.000-14.000 (!) φύλλα μ.ο., είναι αστείο και να το συζητάμε ότι κάποια από αυτές εκφράζει έστω ένα απλώς σοβαρό κομμάτι των οπαδών μας.

Που σημαίνει, ότι ΟΛΕΣ έχουν εκτιμήσει αρκετά λάθος τη νοημοσύνη, την αισθητική, τις διαθέσεις των παναθηναϊκών.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσει την τύχη της σε αυτό τον τομέα η Π.Ε.Κ.;

Πανάθας είπε...

Αυτοί που "γαλουχηθήκανε" από μια μετριοπαθή διοίκηση αποκτήσανε και μετριοπαθή συμπεριφορά.

Πως λέμε με μετριοπαθή θα κοιμηθείς, μετριοπαθής θα ξυπνήσεις?

Εκτός και αν..........

:-)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

Πως λέμε έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν? Έχουμε τη ποδοσφαιρική διοίκηση που μας αρμόζει.

Μια εφημερίδα ή μια αντίδραση/αντιπολίτευση σαν τα μούτρα τους?

ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

Pensierix
είσαι επίκαιρος λόγω ημέρας
σε κάθε επανάσταση υπήρχαν πάντα "Κωλέτηδες", μα ποτέ δεν στάθηκαν ικανοί να την σταματήσουν. Συνέχισε...

Πανάθας είπε...

Κρητικέ σε ευχαριστώ για το λινκ.

Είναι αυτό που έχω γράψει εδώ μέσα πολλάκις.

Ότι η εξουσία προκαλεί τη "βία".

Κάποιοι, κάπου, ακόμα αντιστεκόμαστε.

Κάποιοι άλλοι συνεχίζουν την αγωγή με χάπια αποχαύνωσης, μετριοπάθειας και άκρατου συντηρητισμού, ενώ μερικοί άλλοι έλαβαν και έκτατα μέτρα:

Μανό για το σκίσιμο του καλσόν.

Thrass είπε...

Τζόνυ, αυτό ακριβώς έγραψα, "με εξαίρεση ίσως το Goal". To "ίσως" το έβαλα μήπως μού έχει ξεφύγει κάνα σημαντικό άρθρο.