Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Cojones ( Πανάθα - ΑΕΚ 2-1 )



1. Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας

Στον Τελευταίο Αυτοκράτορα, του Μπερτολούτσι, υπάρχει μια σκηνή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Οι Ευνούχοι έχουν μόλις εκδιωχθεί από το παλάτι, παρότι είχαν ευνουχιστεί ακριβώς για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Τότε, πάνω στην απελπισία τους, διαδηλώνουν κρατώντας από ένα βαζάκι με τα ακρωτηριασμένα... cojones τους.

Ήμουν μικρός όταν πρωτοείδα αυτήν τη σκηνή, αλλά η δύναμη και η «παιδαγωγική» της αξία είναι διαχρονικές. Μάθημα πρώτο, λοιπόν, και σημειώστε το (σιγά μη δεν το ξέρατε), γιατί θα το χρειαστούμε και παρακάτω:
Ποτέ μην κόβεις τα cojones σου.

2. Κίτρινοι Ευνούχοι

Αν ήταν κάτι φανερό στο «ντέρμπι» με την ΑΕΚ, ήταν ότι υπήρχε μόνο μια ομάδα με cojones μέσα στο γήπεδο και αυτή φυσικά ήταν η Πανάθα. Η Θ13 ήταν πάλι γεμάτη (κι ας τής έλειπαν ίσως πολλά παραδοσιακά μέλη), η ατμόσφαιρα θερμή και η ΑΕΚ μπήκε μέσα στο γήπεδο ευνουχισμένη, ενώ οι δικοί μας μασούσαν σίδερα.
Στη συνέχεια, κάτι το ότι η Πανάθα ήταν μπροστά στο σκορ, κάτι οι φιλότιμες προσπάθειες του διαιτητή Καλόπουλου να εκνευρίσει το γηπεδούχο και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, κάτι η κούραση σημαντικών παικτών λόγω Κοπεγχάγης, η ΑΕΚ κάποια στιγμή ισορρόπησε το κέντρο. Αλλά ας το δούμε ψύχραιμα: η ΑΕΚ ήταν επί 89’ λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) πίσω στο σκορ και τελικά έκανε 2 ευκαιρίες σύνολο. Το γκολ και εκείνη τού Μπλάνκο. Κι οι δυο από εμπνεύσεις τού -κατά τα άλλα σβησμένου- Ρίμπο, μακριά δηλαδή από την έννοια τής ολοκληρωμένης επιθετικής προσπάθειας.

Και εδώ κλείνει το πρώτο μάθημα: αυτή η ΑΕΚ, που τα media και η διαιτησία σπρώχνουν τόσο ολοφάνερα όλες αυτές τις εβδομάδες, αντί για ομάδα έμοιαζε με διαδήλωση ευνούχων. Από τη στιγμή που κόπηκαν τα cojones τους, και τι να τα κάνουν τα cojones όταν τούς παίρνουν πίπες όλοι και χωρίς αυτά, δεν υπήρχε επιστροφή στον ανδρισμό.

Αυτήν την ευκολία εγχώριου πεοθηλασμού που πλήρωνε τόσο χρόνια ο γαύρος στην Ευρώπη, ήταν η σειρά τής ΑΕΚ να την πληρώσει. Εντός Ελλάδος, βέβαια, αλλά ας γίνουμε πιο ακριβείς: εντός γεμάτης Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

3. Μαλάκας

Αντώνης Μήνου.
(μπορεί κάποιος από το τμήμα μάρκετιν της ΠΑΕ να μού εξηγήσει πώς είναι δυνατό να μεταδίδεται αγώνας τού Παναθηναϊκού από τη ΝΕΤ, στην οποία έχουμε δώσει τα δικαιώματά μας, με εκφωνητές ένα γαύρο και ένα μαλάκα που δε σέβεται το ψωμί που έχει φάει; Έτσι θα προωθήσουμε την Παναθηναϊκή συνείδηση; )

4. Πράσινες χατζάρες

Αν οι Κίτρινοι έφυγαν από τη Λεωφόρο και δαρμένοι και πούστηδες, εμείς, ως Πράσινος Λαός, δεν έχουμε και πολλά για να διαμαρτυρόμαστε. Φαντάζομαι, συμφωνείτε όλοι ότι ο τσαμπουκάς των παικτών μας αυτόν τον καιρό είναι άξιος υπερηφάνιας, και η δουλειά τού Πεσέιρο φαίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν έχει πολύ νόημα να διαμαρτυρόμαστε αυτήν τη στιγμή, που η ομάδα ρολάρει σε όλες τις διοργανώσεις. Όλοι βλέπουμε ότι μάς λείπουν τα σπουδαία φουλμπάκ και κάποιος που θα ξεκουράζει τα αμυντικά μας χαφ, αλλά αν δεν μπορούμε να χαιρόμαστε χωρίς μιζέρια τώρα που είμαστε πρώτοι σε όλα, τότε πότε;

Πώς τα έχει κάνει όλα αυτά τα μαγικά ο Πεσέιρο στην άμυνα και την επίθεση; Δεν έχω καταλάβει ακόμα. Αλλά αφήνω τις διαμαρτυρίες μου για όταν θα έχουν απτό περιεχόμενο. Καθώς, τι ακριβώς έχουμε να προσάψουμε στον Τζίγγερ αυτήν τη στιγμή; Για φέτος μιλώ. Τίποτα αγωνιστικό. Αυτή είναι η απλή αλήθεια.
Έχουμε cojones και κρατάμε και τη χατζάρα. Μην κόψουμε τα cojones μας μόνοι μας, και μάλιστα τη στιγμή που δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς.

Οι μάγκες μάς έκαναν περήφανους εχθές και το σκορ θα μπορούσε άνετα να είναι στο 4-0. Ας βλέπουμε τη Λεωφόρο πάντα γεμάτη.
Κι όποιος δεν καράφλιασε όταν πρωτοάκουσε τη σύνθεση που κατέβασε ο Πεσέιρο, με Μάντζιους και λοιπές δυνάμεις, να σηκώσει το χέρι του. Έστω και χωρίς βαζάκι.


--------
ΥΓ1. Υπό τούς ήχους τού Suburban Knights των Hard Fi.
YΓ2. H φωτό είναι από το www.contra.gr.

41 σχόλια:

shogun είπε...

Thrass με καλύπτεις απόλυτα, τι να πώ έχω ξυπνήσει με χαμόγελο και είναι χάρη στο χθεσινό παιχνίδι (ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό έχε να συμβεί αυτό! Απλά να ενημερώσω για το άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ σχετικά με το γηπεδικό που ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα και κάνει τον ραλίστα ηγέτη...

Ανώνυμος είπε...

Για το ματς με κάλυψε απόλυτα η εξαιρετική ανάλυση του μειρακίου Sniper από το προηγούμενο post.

---

Τον Αντώνη Μήνου φιλοξένησε και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του Σαββάτου, να δώσει τα φώτα του στο κοινό της για το ντέρμπι...

Τι είπε; Γενικώς ότι η ΑΕΚ τον "πείθει περισσότερο" (την είδε με Ηρακλή και στο ΟΥΕΦΑ φαίνεται!), είναι "πιο ποιοτική" (δε λιώνει ποτέ αυτή η καραμένα!), ότι "έχει περισσότερες λύσεις επιθετικά" (!!!).

Όταν στο τέλος τον ρώτησε ο δημοσιογράφος τι θυμάται από τα ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ, ο μινάρας Μήνου θυμόταν:

- σαν παίκτης της ΑΕΚ, το 3-1 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού το 1993, και
- σαν παίκτης του ΠΑΟ, το 1-1 το 1986, για το οποίο πρόσθεσε ότι ο ΠΑΟ "ισοφάρισε την ΑΕΚ με ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Περικλής Βασιλάκης"!!!

Εντάξει, ο άνθρωπος είναι ΑΕΚτζής 100000000%. Μπορεί να έπαιξε 6 χρόνια σ' εμάς, αλλά έπαιξε άλλα 5 στην ΑΕΚ συν ότι δούλεψε εκεί στο τεχνικό τιμ για πάρα πολλά χρόνια.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ότι η ΠΑΕ οφείλει να προσέξει ποιούς βάζει η ΝΕΤ, με την οποία έχει συμβόλαιο, να παρουσιάζουν τους αγώνες μας.

Να μην επαναληφθεί η άθλια κατάσταση, που είχε παγιωθεί στο συνδρομητικό κανάλι, όπου πάλι αν και ο ΠΑΟ είχε συμβόλαιο, τα παιχνίδια του τα παρουσίαζαν εμετικοί τύποι.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να παραδεχτώ τον Πεσέιρο για αρκετά πράγματα μετά τον Αστέρα. Ότι του βγήκε το rotation σε τρομακτικό βαθμό.
Ότι είχε διαβάσει τρομερά το παιχνίδι και του βγήκαν οι αλλαγές. Εκτός του Γκαλίνοβιτς, οι Δημούτσος (τι πάθος), Μάντζιος, Σαριέγκι (ποιος περίμενε να μην παίξει ο Γκούμας) ήταν φοβεροί, ενώ περιμέναμε Μάλαρτζ, Ιβανσιτς, Παπ/Νταμε και Γκούμα.
Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών.
Έχει αναστήσει Νίλσον, Παπ, Μάντζιο.
Έφερε τον Μάτος.
ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΧΘΕΣ (Το πιο αξιοσημείωτο για μένα).

και το πιο τρελό... έκανε χθες αποτελεσματικό σύστημα την περσινή κατάρα: ΤΙΣ ΓΙΟΜΕΣ!! Γενικά φέτος έχουμε βάλει πόσα γκολ από γιόμες, αλλά χθες ήταν λίρα εκατό, γιατί με το πολυπρόσωπο κέντρο και το τρελό πρέσινγκ από τις 3 γραμμές που παίζανε πάρα πολύ κοντά, ευνούχισε και έφτασε την ΑΕΚ44 σε ασφυξία!! Δεν περίμενα να το δω αυτό ποτέ.

Τώρα θέλει σωστή διαχείριση, μιας και έχει ανέβει η αυτοπεποίθηση και θέλει προσοχή από το επόμενο ματς με τα τυριά.

υγ. Του Νταμέ πάντως ήταν καραγκιοζιλίκια που σπαρτάραγε λες και τον χτύπησε κεραυνός. Ούτως ή άλλως με την απλή μανούρα που έγινε ο Δέλλας θα έπαιρνε δεύτερη κίτρινη οπότε πάλι θα έβγαινε έξω. Δεν ήταν ανάγκη να κάνει λες και έχει επιληψία.

υγ.2 Πολύ ξύλο χθες ρε παιδιά. Γαμώ τα ντέρμπι.

Ανώνυμος είπε...

@ Henrisken,

πιστεύω ότι φέτος βγαίνουν σε καλό ακόμα και οι γιόμες, διότι (1) δεν γίνονται στη τύχη κι ό,τι βγει, και (2) αποτελούν έναν από τους τρόπους με τους οποίους επιτίθεται η ομάδα και όχι το μοναδικό, ούτε καν τον κυριότερο στην όλη επιθετική λειτουργία της.

Εκτός αυτού, είναι απίστευτο που η ομάδα φαίνεται να διαθέτει σχεδόν δυο ισάξιες ενδεκάδες! Και μάλιστα χωρίς να χάνει την αγωνιστική της ταυτότητα!

Με τόσες πολλά αλλαγές π.χ. από το ματς με την Κοπεγχάγη και όμως, η ομάδα που κατέβηκε με το ΑΕΚ-44 έπαιξε ακριβώς όπως και η ομάδα στην Κοπεγχάγη, με την ίδια ταυτότητα δηλαδή: πνίγω τον αντίπαλο παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Σίγουρα και η ομάδα αλλά και το πρωτάθλημα (και το Ουέφα) έχουν ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα. Ωστόσο βγαίνει μια σιγουριά, ότι ρε παιδί μου έχεις ΟΜΑΔΑ με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, αρχή, μέση και τέλος.

---

μότο:


ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ!

ΤΟΥΣ ΤΟ ΩΦΕΙΛΕ ΑΛΛΩΣΤΕ!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ!

ΤΗΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα χανούμια θα μας τρελάνουν... Πάτησε λέει τον ΠΑΟ στο β' όταν έβαλε Μπλάνκο και την μπάλα κάτω, από ένα ημίχρονο οι 2 ομάδες.

Καλά τις ευκαιρίες-άχαστα των Νταμέ, Παπ, Αντρέας δεν τις μετράνε?

Τσούζει πολύ...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Επειδή δεν μπορώ να μιλήσω (βράχνιασα εχθές το βράδυ... φώναζα πολύ στο σεξ με την χανούμισα γιατί ήταν ωραίο σεξ) γράφω...

1. Ο Δέλας είναι ΜΕΓΑΛΟΣ καραγκιόζης. Βγαίνει και λέει ότι δεν έκανε τίποτα ενώ τον έσπρωξε.

2. Ο Νταμέ είναι εξ' ίσου ΜΕΓΑΛΟΣ καραγκιόζης, αλλά αν δεν "σπαρτάραγε" δεν ξέρω κατά πόσο θα έτρωγε την ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΗ κάρτα ο Δέλας.

3. Η διαιτησία γενικά έπαιξε για το Χ, (δηλαδή τον Γαύρο) άρα έπαιξε ΑΕΚ μιας και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ήταν μπροστά από νωρίς.

4. Από το 84 που θυμάμαι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ του πρώτου ημιχρόνου ίσως να είναι στο top 3 των ομάδων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που έχω δει.

5. Η τριπλέτα Μάτος-Κάρα-Τζιόλη ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ αλλά τόσο ο Κάρα όσο και ο Τζιόλης πρέπει να καταλάβουν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να παίξουν καλύτερα. Και οι 2 είναι αργοί

6. Μέχρι στιγμής ο Πεσέιρο φαίνεται ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ. Μεγάλη η συμβολή και του γυμναστή που διατηρεί την εκρηκτικότητα και τη φυσική κατάσταση σ' όλους τους παίκτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 6 και 8. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ 3ΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ

8. Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ. Θέλει επίσης και έναν Μίνχ ως μπακ και δημιουργία.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

1.

Ακόμα και θέατρο να έπαιξε ο Ν'ΝΤΟΪ (που δεν έπαιξε, απλώς σπαρτάρισε παραπάνω, όπως λέει ο παπά-Μιχάλης), κατά τη γνώμη μου έπραξε ΑΡΙΣΤΑ ...

... όχι επειδή επικροτώ τους θεατρινισμούς αλλά επειδή η συγκεκριμένη διαιτησία έσπρωχνε προκλητικά το ματς στην ισοπαλία (τουλάχιστον - και είχε προηγηθεί η παρόμοιας "φιλοσοφίας" στο ντέρμπι με τη Γαβριέλα) και είχε αποβάλει με εντελώς τυπική αφορμή τον Σέριτς, αντί να είχε στείλει στα αποδυτήρια για πραγματικά αντιαθλητικό παιχνίδι τον Ζήκο (και όχι μόνο).

Με αυτό το δεδομένο, ο Ν'ΝΤΟΪ (που δεν έχει δώσει κανένα δείγμα θεατρινισμού άλλωστε) αποκατέστησε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ την αριθμητική ισορροπία στο ματς, την οποία είχε ανατρέψει με το "έτσι θέλω" ο Καλόπουλος.

2.

O Δον Λορέντσο αποδεικνύεται τελικά και πολύ μικρός άνθρωπος, που προσπαθεί να ψηλώσει καβαλώντας καλάμια!

Την περασμένη Κυριακή έβαλε άγριο χέρι στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τον νίκησε μέσα στο ΟΑΚΚΑ ...

... και τώρα πήγε να βάλει χέρι στον Καραγκούνη!

Ο αλήτης!

Για να μην πω και για τους Δέλλα-Βανδή.

---

μότο:


ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ!

ΤΟΥΣ ΤΟ ΩΦΕΙΛΕ ΑΛΛΩΣΤΕ!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ!

ΤΗΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ!

pepe είπε...

αρε κωλοτουμπες που εισαστε. Οταν σας τα λεγα απο την αρχη εμπιστοσυνη στην ομαδα και στηριξη λεγατε οι γαυροι στηριζουν Τζιγγερ και Παυλο Θεε παρε την ΠΑΕ.
Τωρα και με το γηπεδο στο Βοτανικο ποιος την πιανει την ομαδα. Το πρωτο ευρωπαικο στο ποδοσφαιρο θα το φερει ο ΠΑΟ.
Δυστυχως (για μας τους γαυρους) αυτη ειναι η αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια Παναθηναϊκοί, η συμπεριφορά προς τον Δέλλα χτες στην αποβολή του ήταν απαράδεκτη. Ότι και να έκανε και να άξιζε την αποβολή, έστω και με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οφείλουμε να το σεβαστούμε για τις χαρές που μας έχει προσφέρε με την εθνική. Ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα εναντίον του Παναθηναϊκού, όμως από χτες έχουμε βγάλει ένα μίσος υπερβολικό πιστεύω κατά του. Όχι πως έχει ειπωθεί κάτι υβριστικό γι' αυτό στο συγκεκριμένο blog, αλλά γενικά το λέω επειδή ακόμα συζητιέται η φάση με τον Ν Ντόι.

Old Boy είπε...

1) Πολύ ωραίο ποστ, Thrass.
2) Ζει ο βασιλιάς Κουτόχορτος;
3) Ήμουν μπροστά στη φάση του Δέλλα. Πήρε φόρα κι έπεσε με το στήθος πάνω στον Νταμέ ως παλικαράς, ως τσολιάς, ως εύζωνος. Το «μπραφ» από τον τράκο ακούστηκε στην εξέδρα. Είναι ο ορισμός της δεύτερης κίτρινης, πιθανόν και της κόκκινης. Από το πρώτο λεπτό Δέλλας και Παπασταθόπουλος συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο σε ψευτοτσαμπουκαλίκι.
4) Χθες ήταν Λεωφόρος από τα παλιά, ομάδα από τα παλιά, όλε από τα παλιά.
5) Παίκτες που δεν έπαιζαν δυνατά όπως ο Λεοντίου και ο Μάντζιος τώρα παίζουν δυνατά και παθιασμένα. Παίκτες νεκροί όπως ο Νίλσον τώρα παίζουν εξαιρετικά. Κάτι καλό υπάρχει στην ατμόσφαιρα της ομάδας και μπράβο στον Πεσέιρο.
6) Ο Τζιώλης έχει θέση βασικού το καλοκαίρι στην εθνική.
7) Ο Ελίνι Δημούτσος είναι ένας βελτιωμένος Μικάελσεν. Η μαχητικότητά του είναι φοβερή και η τεχνική του διόλου αμελητέα.
8) Της κοντής ψωλής της φταίνε τα μαλλιά, του Λεμονή το χορτάρι και του «Δον Λορένσο» ότι μια ομάδα δεν ενδιαφερόταν να παίξει μπάλα!!!!!!
9) Πέρσι μετά την τεσσάρα με την ΑΕΚ ονειρευτήκαμε έναν Παναθηναϊκό σούπερ. Προέκυψε ο χειρότερος Παναθηναϊκός της ιστορίας. Φέτος ας μην ονειρευτούμε σούπερ πράγματα, ας ονειρευτούμε μόνο αυτό: ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο γήπεδο έτσι. Αν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ωραία πράγματα.

zouk είπε...

Τι ομορφος αυτος ο πανηγυρισμος με τα Ολε,Ολε,Ολε.
Θυμισε παλιες καλες εποχες,αν και ειναι νωρις ακομα για τετοια.Ελπιζω στο τελος του χρονου να εχουμε κι αλλους τετοιους πανηγυρισμους.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην ομάδα!
Αυτή τη βδομάδα κατάφερε πολλά πράγματα! Ήμουν απαισιόδοξος για φέτος, αλλά τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα. Τον Ζοσέ τον πίστευα, για τους γύρω είχα αμφιβολίες. Ήταν μια πολύ ευχάριστη και χαρούμενη εβδομάδα. Χάρηκα πάρα πολύ με τον Βαγγέλη!
Συμφωνώ με τα σχόλιά σας για το ντέρμπι.
Ο Δέλλας στα 40 θέλει να τον αντιμετωπίζουν όλοι σαν σεβάσμιο γέροντα, αυτό που έκανε ήταν μια πονηριά για να χτυπήσει χωρίς να τον καταλάβουν (θυμηθείτε και Γκρόνκγιερ με Κάρα) αλλά ο Ντάμ ήταν πιο πονηρός! Κανονικά θα πρέπει όχι μόνο να την διπλασιάσουν την ποινή του ως αρχηγού αλλά και να τον τιμωρήσουν που περίμενε τον δικό μας στην φυσούνα ο ξεφτίλας ο νταής. Κρίμα και παίζει και στην Εθνική...

ΥΓ. Σίγουρα χαρμόσυνες οι εξελίξεις για το γηπεδικό, δεν είναι ότι έχουμε γήπεδο τώρα και μετά θα ανήκει στον Τζίγγερ, οπότε δεν με νοιάζει!

Ανώνυμος είπε...

Νταξει παιδιά χαλαρώστε με τον Δέλλα, ντέρμπυ παίζαμε, μας έχει προσφέρει πολλά και ανεπανάληπτα. Σεβασμός, δεν κατούρησε και το τριφύλλι, ΠΑΟ-ΑΕΚ έπαιζε. Ποτέ δεν έχει προκαλέσει τον Παναθηναικό.
Εμένα με εκνεύρισαν τα σπαρταρίσματα του Νταμέ.

Και είπαμε να το χαρούμε, αλλά μην αρχίζουμε και τα υμνολόγια, ο Τζιόλης δεν είναι για βασικός στην εθνική ακόμα. Βελτιώνεται πάντως επιτέλους.

Η χρονιά αυτή θυμίζει ολοένα και περισσότερο την χρονιά του νταμπλ. Ακόμα και στον ερχομό του Εκι τον Δεκέμβριο!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΟΣ σε διάστημα 3 ημερών έκανε τις 2 καλύτερες εμφανίσεις του. Τα παιχνίδια απέναντι σε Κοπεγχάγη και αεκ δείχνουν έναν ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΟ με πρωτοβουλία κινήσεων, με έλεγχο της μπάλας, πίεση σε όλο το γήπεδο και συνοχή μεταξύ των γραμμών. Η χτεσινή νίκη επί της αεκ είναι πέρα για πέρα ΔΙΚΑΙΗ. Επιτέλους φάνηκε ότι η αεκ είναι υπερτιμημένη και είχε κάνει το 6x6 από τύχη και εύνοια της διαιτησίας [goal offside με βέροια, 1ο goal του blanco με λεβαδειακό offside, μη καταλόγιση penalty μετά το δοκάρι του bacayoko-choko που έκανε ο aruabarena σε παίκτη της ΑΕΛ, πράγμα που θα σήμαινε κόκκινη κάρτα και η αεκ θα συνέχιζε με 9 παίκτες –είχε προηγηθεί ορθή αποβολή του τερματοφύλακα μάχο]
Η νίκη μας ήταν 100% δίκαιη, παρά το γεγονός ότι ο καλόπουλος προσπαθούσε με τα σφυρίγματα κατά του ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΟΥ να ισορροπήσει ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκε απ’το 1ο δευτερόλεπτο ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΟΣ έπαιζε ΜΟΝΟ για τη νίκη ενώ η αεκ για να μην χάσει. Ο φερερ απέδειξε ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ. Το απέδειξε με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα και το απέδειξε και με την λογομαχία που είχε με τον Καρα. Ας πει ο ‘δον-κιχώτης’ φερέρ στον παπασταθόπουλο ότι δεν αρκεί να έχεις ταλέντο για να πας μπροστά, αλλά να έχεις σωστό χαρακτήρα. Το παιδάκι προκαλούσε συνέχεια και έπεφτε μόνος του ζητώντας θρασύτατα foul υπερ του. Στην προκειμένη φάση ο Καρα ΔΕΝ έκανε foul πάνω στο παπασταθόπουλο, ο καλόπουλος όμως το καταλόγισε. Και ο Κάρα είπε στον ‘δον’ φερερ «εσυ μη μιλας» και δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Ακολουθεί ξανά foul του Kαρα πάνω στο παπασταθόπουλο που επίσης ΔΕΝ ήταν, απλά το παιδάκι είδε ότι έχανε την μπάλα και έπεσε με στυλ. Και από εκεί προήλθε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φαση που έκανε η αεκ στο α ημίχρονο και έκανε το goal στο οποίο ευθύνονται ο –εξαιρετικός κατά τα άλλα- μάντζιος που δεν μάρκαρε τον λυμπε και ο gafinovic με την λάθος τοποθέτησή του. Κατοχή μπάλας 70-30 στο ημίχρονο. Στο β’ εμείς οπισθοχωρήσαμε και τους δώσαμε την δυνατότητα να περάσουν την σέντρα, κάτι το οποιο έγινε ΜΟΝΟ 3-4 φορές στο α’ ημίχρονο, όπου οι παίκτες της αεκ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ να κάνουν 2 πάσες προτού χάσουν την μπάλα από τους παικτες μας. Στο β’ λοιπόν έκαναν συνεχώς γιόμες προς την περιοχή μας αλλά οι παίκτες μας έδιωχναν με ευκολία. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η αεκ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ήταν του blanco από πάσα του rivaldo. Όσον αφορά την επίμαχη φάση με N’doy και δελλα, φαίνεται ότι μετά την εναέρια μονομαχία τους και αφού πέφτουν αμφότεροι στο έδαφος, ο N’doye προπορεύεται και ο δέλλας του ‘μιλάει’ εμφανώς νευριασμένος. [αυτό δείχνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ η ‘κοντινή’ κάμερα] Ο N’doy γυρνά προς το μέρος του και εκεί αλλάζει η κάμερα στην ‘μακρινή’ με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς με βεβαιότητα να αποφανθεί για το τι ακριβώς συνέβη μεταξύ τους. Προφανώς ο δέλλας χτυπά με το κεφάλι του το κεφάλι του N’doye, αν και ο N’doye ισχυρίζεται ότι δεχτηκε αγκωνιά. Συνεπώς ο δέλλας γι’ αυτή την ενέργεια έπρεπε να δεχτεί 2η κίτρινη ή απευθείας κόκκινη (όπως και έγινε). ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ “ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ο N’DOYE” , εννοώντας πως ο N’doye προκάλεσε το δέλλα. Η ‘κοντινή’ κάμερα δείχνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ότι ο N’doye σηκώνεται από το έδαφος και φεύγει προς την άμυνα ΧΩΡΙΣ να δώσει συνέχεια και ο δέλλας από πίσω του ‘μιλάει’ με εμφανώς εκνευρισμένο ύφος. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΕΛΛΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ‘κυριε’ ΜΗΝΟΥ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΔΕΛΛΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Ν’DOYE ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ Ο ΔΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ‘ΚΕΦΑΛΙΑ’ Ή ΑΓΚΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΑΠ'ΤΑ 2 ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΜΕΡΑ «ΠΙΑΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ Ν’DOYE Ο ΟΠΟΙΟΣ ‘ΚΡΥΒΕΙ’ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ. Στη συνέχεια του αγώνα, N’doye και Παπ δεν σκόραραν από πλεονεκτική θέση, στερώντας ένα σαρωτικό σκορ σε μια ουτως ή άλλως σαρωτική μας εμφάνιση. Το rotation αποδίδει και δείχνουμε να έχουμε 2 ισάξιες 11δες. Τώρα απαιτείται ορθή χρήση της ανεβασμένης ψυχολογίας και να μην θεωρούμε κανένα ματς «τελειωμένο», όπως κάνει ο αλαζόνας θρήνος. Με την διακοπή του πρωταθλήματος δίνεται χρόνος για πλήρης ενσωματωση των Νίνη και Gonzalez. Τα καλύτερα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΟ έρχονται…

gatti είπε...

Τέτοια ευτυχία νομίζω ότι έχω πολύ καιρό να νοιώσω από την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Αυτός δε ο πανηγυρισμός με τα όλε ήταν σα να ξεπήδησε από ένα πολύ μακρινό παρελθόν που φοβόμουν πως δεν θα το ξαναζήσω.
Στο πρώτο ημίχρονο η Πανάθα έπαιξε όπως θέλω να την βλέπω, λογικό είναι που δεν άντεξε στην επανάληψη.

Δεν ξέρω τι θαύματα έχει κάνει ο Πεσέιρο και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα του είχα σούρει έτσι και δεν έβγαινε η ενδεκάδα που κατέβασε.
Ακουγα το πρωί της Παρασκευής τον Ζαραλίκο στην Ερα και η 11άδα που ήθελε (θεωρώντας την ως ΑΕΚτζής πιο εύκολη για επικράτηση της δικής του ομάδας) να κατεβάσει ο Παναθηναϊκός ήταν, με εξαίρεση το Βύντρα, αυτή που κατέβασε τελικά ο Ζοσέ.

Μέχρι τώρα το ροτέισον έχει δουλέψει μια χαρά (ένσταση έχω μόνο για τη θέση του τερματοφύλακα), έχουν στρώσει πολλοί παίκτες, μέχρι και ο Σέριτς ήταν καλός χθες.

Ο Τζιόλης παίζει σίγουρα καλύτερα χωρίς μαλλί, ίσως επειδή δεν νοιάζεται μήπως του φύγει η στέκα.
Ο Μάτος είναι ανεκτίμητος, όσο περνάει ο καιρός τον λατρεύω όλο και περισσότερο. Πρέπει όμως να βρεθεί τρόπος να ξεκουραστεί γιατί θα σκάσει!
Ο Νταμέ είναι εντυπωσιακός αλλά δεν τα καταφέρνει ακόμα στο τελείωμα των φάσεων, αν η αστοχία του Παπαδόπουλου ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής σιγουριάς (επί τη ευκαιρία ο Ρεχάγκελ πάλι τον άφησε απέξω) η δική του ήταν αποτέλεσμα απειρίας.

Το "παραμύθι" της ΑΕΚ κάποτε θα τελείωνε. Είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε 4 και αν γινόταν αυτό δεν θα ασχολούνταν τώρα με τον Δέλλα.
Για τη φάση με το Δέλλα δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με εκνευρίζει όμως αφάνταστα το γεγονός ότι οι
ΑΕΚτζήδες την έχουν εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και έχουν στρέψει όλη την προσοχή στο θέμα της αποβολής λες και δεν ήταν σαφές ότι η Πανάθα έπαιξε καλύτερα και πήρε δίκαια τη νίκη.

Και κάτι τελευταίο για μας που βλέπουμε τα ματς από την τηλεόραση:
Μεγάλη η ξεφτίλα της κρατικής τηλεόρασης που έβαλε τον ΑΕΚτζή Μήνου να κάνει σχόλια. Δεν μπορεί
να έχει τα δικαιώματα της ομάδας μας και να στέλνει έναν μη
αντικειμενικό σχολιαστή (αν το πρόσχημα ήταν πως έχει παίξει και στις 2 ομάδες υπάρχουν κι άλλοι περισσότερο αντικειμενικοί) και έναν γαύρο εκφωνητή να μεταδώσουν τους αγώνες μας, όταν για τον γαύρο στέλνει το Μίχο ακόμα και στα εκτός έδρας. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος που όμως δείχνουν ότι επικοινωνιακά χωλαίνουμε.

ΥΓ. Μήπως τελικά όντως η γκρίνια φέρνει γούρι;

DRN 06 είπε...

Η γκρίνια δεν φέρνει γούρι, φέρνει μιζέρια. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

μότο:
ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ!
ΤΟΥΣ ΤΟ ΩΦΕΙΛΕ ΑΛΛΩΣΤΕ!
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ!
ΤΗΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ!

SniperAthens είπε...

Επιτέλους φαίνεται σα να αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι ο εχθρός βρίσκεται απέναντι.


Μίχος, Μήνου, Μπάμπης, Πουρουπουπού, ΚαρπετοΠανούτσοι κλπ αγλαοί ευθυμογράφοι που βγάζουν το παντεσπάνι τους βυσοδομώντας και αποδομώντας ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ, είτε με ευθεία χτυπήματα, είτε ενδεδυμένοι το μανδύα του "αντικειμενικού". Επαναλαμβάνω, δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες του τι άκουσα σε Ρ/Σ και διάβασα χτες και σήμερα, γιατί θα προβώ σε χαρακτηρισμούς και δε θέλω.


Σε ότι αφορά στο Δέλλα, ουδόλως μπαίνει στη συζήτηση το τι έχει κάνει με την Εθνική. Είναι το λιγότερο άστοχο. Λάκτισμα αντιπάλου ισούται με αποβολή. Η εφαρμογή του κανονισμού. Τέλος. Συμφωνώ με ΤΤ - καλά έκανε ο Ν'τόι, τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα.


Για όσους είδαν το στιγμιότυπο από την τηλεόραση, ΜΟΛΙΣ χτύπησε τον Ν'τόι, άρχισε να βαδίζει προς τον πάγκο, πριν ακόμη ο διαιτητής πάρει χαμπάρι τι έγινε. Γιατί? Μα γιατί ήξερε ότι θα πάρει την άγουσα. Μόλις αντελήφθει (του σφύριξαν από τον πάγκο του) ότι ο διαιτητής ΔΕΝ έχει αντίληψη της φάσεως (του το είπε ο επόπτης Μποζατζίδης, για τον οποίο ο Καρπετόπουλος είπε ότι είναι Παναθηναϊκός-έτσι για να δείτε τι αντιμετωπίζουμε), επέστρεψε κι άρχισε τους τσαμπουκάδες. Φτωχοαντριλίκι και τσολιαδισμοί borderline με καραγκιοζιλίκια.


Τα ίδια και χειρότερα ο Τζόρτζεβιτς στην Τρίπολη. Ούτε εκεί εφαρμόστηκε ο κανονισμός που λέει ΚΟΚΚΙΝΗ (κλώτσησε τη μπάλλα στον αντίπαλο πάγκο), ούτε ο Νικοπολίδης αποβλήθηκε. Κι ο Κάκος είναι "χρεωμένος" σε εμάς κατά ΚαρπετοΠανούτσους.


Επειδή ο gay-ρος ξόδεψε χρήματα φέτος ειδικά για να ενισχυθεί στο Ch.L. και θέλει να ξαναπαίξει του χρόνου να περιμένετε χειρότερα εγκλήματα σε όλα τα παιχνίδια των πρωτοπόρων.


henriksen + Λεντέσμα =
Love for ever :-pppppp

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Τον τιμούμε και τον σεβόμαστε τον Δέλα για την προσφορά του στην Εθνική μας ομάδα αλλά στο παιχνίδι φορούσε την φανέλα της αντιπάλου. Χώρια το ότι η συμμετοχή του στην εθνική δεν εξωραΐζει αντιαθλητικές και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, ούτε φυσικά και τις βρισιές ή τα ψέματα του.

Τους ίδιους θεατρινισμούς έκανε και ο Παπασταθόπουλος σε μαρκάρισμα του Καραγκούνη και δεν πήγε να τσαμπουκαλευτεί ο Γιώργαρος... αντίθετα είχαμε τον Κομπλεξικό με το μουστάκι να τον βρίζει. Ο ΦΕΡΕΡ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΩΡΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΕΛΑ??? ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Δεν λέω, καραγκιοζιλίκι του Ν' Ντόι αλλά κι ο Δέλας με τη συμπεριφορά του του έδωσε το δικαίωμα...

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΚΑΙ ΤΑ "ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΑ" ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ αεκ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΥΤΣΑ ΑΔΕΛΦΙΑ... ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε ρε παιδια εδω? ηρθα για λιγο κλαψα που με ειχατε συνηθισει και ειδα ξαφνικα υμνους για βαζελο? τρελαινομαι με βαζελο οπαδο φετος....χαμαιλεωντας!

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ:
Ο κουτόχορτος:
α) κάνει γαργάρες?
β) ετοιμάζεται για κωλοτούμπες?
γ) άλλαξε ομάδα (βλ. ΑΕΚάκι, Gayρος) για να συνεχίσει να γκρινιάζει απ'τον καναπέ του?
δ) τίποτε απ'τα παραπάνω, απλά θέλει να ζητήσει συγνώμη απ'τον Πεσέιρο, που του έχει σούρει τα χίλια μύρια...

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από την εφημερίδα Goal, φύλλο 12ης Νοεμβρίου, σελίδα 24, άρθρο Περικλή Στέλλα:

"Στο δεύτερο μέρος η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ συνήλθε, ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έπεσε και η φιλοξενούμενη βρήκε κομμάτι του χαμένου (στο πρώτο μέρος) εαυτού της. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και δεν είναι δικαιολογία η κούραση, διότι και η ΑΕΚ έπαιξε στην Ευρώπη την ίδια μέρα".

Θρακομακεδόνες, ευρωπαϊκός δήμος.

Pappas10 είπε...

Idimon,

Άλλο γκρίνια, άλλο κλάψα. Και δεν ήταν όλοι εδω μέσα γκρινιάρηδες.

Στις χαρές και τις λύπες μαζί.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααα...

Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

για να έρθεις εδώ μετά το τάπωμα της ΑΕΚ-44 αναζητώντας κλάψα, όπως λες,...

... ε, μάλλον ΑΕΚτζής θα είσαι και μπέρδεψες τα μπλόγκια!

:-p

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο μακεδονομάχος Στέλλας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου-ΜΠΑΟΓΚ!!

Για τον κουτ κόψτε, το ότι νικήσαμε το παραμύθιΑΕΚ44 δεν σημαίνει ότι είχε άδικο να γκρινιάζει για τα χάλια της περασμένης 3ετίας.

http://img401.imageshack.us/
img401/9924/heartledexa6.jpg

Ανώνυμος είπε...

Η φώτο είναι για τον sniper


Ειλικρινά απορώ πώς την γλιτώσανε και δεν φάγανε 4 πάλι. Απορώ

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφέ(οεεεε Ρένε) Χένρικσεν,

Κρατήσαμε 2 κάβα για το ΟΑΚΑ. Επειδή κάνανε δηλώσεις από τώρα.

Απροπό... ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν πόσο κακές διαιτησίες έχει η Λάρισα. Την πάνε ΠΚΤ εδώ και 8 αγωνιστικές και - τι περίεργο - πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ θυμήθηκαν το θέμα.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφέ(οεεεε Ρένε) Χένρικσεν,

Κρατήσαμε 2 κάβα για το ΟΑΚΑ. Επειδή κάνανε δηλώσεις από τώρα.

Απροπό... ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν πόσο κακές διαιτησίες έχει η Λάρισα. Την πάνε ΠΚΤ εδώ και 8 αγωνιστικές και - τι περίεργο - πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ θυμήθηκαν το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε λοιπόν μια ωραία ατμόσφαιρα! Τέλεια!

Να κάνω μια ερώτηση.

Για να ζεσταθούμε όλοι με τούτη την ομάδα, χρειάστηκε να κάνει ένα σερί από 7 νίκες εντός-εκτός έδρας και Ελλάδας.

Ερώτηση: μετά από ΠΟΣΕΣ ΓΚΕΛΕΣ θα ξαναπιάσουμε να τη βρίζουμε και να την αναθεματίζουμε;

Με την πρώτη;

Τι λέτε ω πεφωτισμένα αδέρφια;

Υ.Γ. Απαντήστε όμως χαμηλόφωνα, παρακαλώ, διότι υπάρχουν και μερικοί που προφανώς πρέπει να κοιμούνται ακόμα ... μια και δεν μιλούν!

:-) :-p

Ανώνυμος είπε...

Ολοι χαιρομαστε με την πρωτη θεση που δικαια καταλαμβανουμε, μα πανω απ'ολα με το παθος και την ομαδικοτητα που δειχνει ο Παναθηναικος στα τελευταια παιχνιδια.

Θα μου επιτρεψετε ομως περα απο οποια χαρα και ηδονη νοιωθω να κρατησω "μικρο καλαθι" γιατι δυστυχως τα τελευταια χρονια ειμαστε μαρτυρες του ιδιου επεισοδιου. Επισης λογω της καλης εικονας που δειχνει η ομαδα δεν σημαινει οτι τον γεναρη δεν πρεπει να ενισχυθει κιολας. ΠΡΕΠΕΙ!

Ελπιζω η Παναθα να κρατησει και να συνεχισει να παιζει ομαδικα οπως στα τελευταια παιχνιδια.

"Απροπό... ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν πόσο κακές διαιτησίες έχει η Λάρισα. Την πάνε ΠΚΤ εδώ και 8 αγωνιστικές και - τι περίεργο - πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ θυμήθηκαν το θέμα."


Ποσο δικιο εχεις φιλε μου.
Αρχισαν ηδη να στηνουν "σκηνικα"
εναντιον μας.

SniperAthens είπε...

τι βάζει μέσα στη milupa του ο henriksen


Because of its quality, Ledesma alcohol is used by liquor companies, medical laboratories, and perfume and chemicals industries, and reaches demanding markets such as those of the United States and Japan.

Old Boy είπε...

«Για να ζεσταθούμε όλοι με τούτη την ομάδα, χρειάστηκε να κάνει ένα σερί από 7 νίκες εντός-εκτός έδρας και Ελλάδας».
Το οποίο είναι παράλογο μετά από μια άτιτλη τριετία και με χάλια εμφανίσεις στην Ευρώπη;
Το οποίο είναι παράλογο όταν την τελευταία διετία χάναμε οριστικά το πρωτάθλημα από τον Γενάρη;
Το οποίο είναι παράλογο όταν ο γάβρος έχει πάρει 10 στα 11 τελευταία πρωταθλήματα;
Το οποίο είναι παράλογο όταν πέρσι τελευταία φορά κερδίσαμε αρχές Μαρτίου και μετά μας κέρδισε κάθε πικραμένος;

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

μην εξάπτεσαι άνευ λόγου φίλε μου! ΔΕΝ έκανα αξιολογική αποτίμηση, ώστε να ρωτάς εάν είναι παράλογο, είναι παράλογο, είναι παράλογο, κ.λπ. Κατέγραψα το γεγονός. Απλά αυτό. Διότι είναι γεγονός, ότι χρειάστηκαν 7 σερί νίκες εντός-εκτός έδρας/Ελλάδας για να ζεσταθεί όλος ο κόσμος μας.

Αν πάντως αμφιβάλεις ότι δεν μίλησα αξιολογικά (και μάλιστα όπως το εισέπραξες), πρόσεξε σε παρακαλώ τι έχω πει από καιρό εδώ και μάλιστα επανέλαβα και σε αυτά εδώ τα comments(βλ. λίγο πιο πάνω): ότι η ομάδα μάς ΧΡΩΣΤΑΕΙ νίκες, για να τη στηρίξουμε ολόθερμα.

Ό,τι λες και εσύ δηλαδή.

Τούτο λοιπόν δεν αναιρεί καθόλου, ότι κάτι ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ κι εμείς, διάολε.

Διαφωνείς;

---

@ "Μπορέλι",

θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι δεν θα πρέπει τώρα να περάσουμε στο ΑΛΛΟ άκρο, του υπέρμετρου ενθουσιασμού!

Βεβαίως, υπάρχουν φέτος μερικές σημαντικές διαφορές στην ομάδα από τις προηγούμενες 2 χρονιές. Τις είχα επισημάνει και τις επαναλαμβάνω.

Πρώτον, χτίστηκε ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο της ομάδας του Νταμπλ 2003-2004, με τεχνικό διευθυντή και προπονητή, δηλαδή με ένα γενικό και σαφή σχεδιασμό.

Δεύτερον, καλύτερα και απο την ομάδα εκείνου του Νταμπλ, είναι σαφές ότι υπήρξε και υπάρχει σύμπνοια και αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ τεχνικού διευθυντή και προπονητή.

Τρίτον, τεχνικός διευθυντής και προπονητής έχουν εργαστεί στην ίδια ποδοσφαιρική σχολή, και επομένως έχουν μια κοινή αντίληψη της μπάλας.

Τέταρτον, ο προπονητής είναι έγνωσμένης αξίας. Όχι κάποιο τρομερό όνομα βεβαίως, αλλά όχι και "πουθενάς".

Πέμπτον, ως αποτέλεσμα των προηγούμενων: φέτος επιτέλους ΟΛΕΣ οι μεταγραφές ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. Η καθεμιά με τα κιλά της βέβαια, αλλά σαφώς εντάσσονται σε ένα οργανωμένο πλάνο και αποδίδουν.

Έκτον: γι' αυτό και η ομάδα έχει αρχίσει να αποκτάει ΟΡΑΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, κάτι που της έλειπε τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, δηλαδή μετά το Νταμπλ.

Αυτά.

Που δεν σημαίνουν, ότι πρέπει να πετάμε στα ουράνια βεβαίως, αλλά ούτε και να ξαναρχίσουμε τη ΜΑΛΑΚΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ.

SniperAthens είπε...

@henriksen:

Πόσες milupa έφαγες σήμερα?

:-pppppppppppppppppppppppppp

Ανώνυμος είπε...

Ο Στέλλας προσπάθησε να τα μπαλώσει σήμερα αλλά δεν του βγήκε καλά το άλλοθι!
Στο ερώτημα του ΤΤ να απαντήσω για τον εαυτό μου το εξής:
Αυτό που κατάφερε η ομάδα με τα τελευταία αποτελέσματα/εμφανίσεις είναι να με κάνει να ξεκινήσω τις διαδικασίες (ωχ!) να γραφτώ στην TC. Από'κει και πέρα για να με κάνει να πηγαίνω σε κάθε αγώνα, ε, χρειάζεται και η διάρκεια. Η γκρίνια είναι μέσα στο πρόγραμμα ξαναλέω, όπως και η εκ προοιμίου στήριξη.

ΥΓ. Μα πόσο τραγικός είναι ο Ντεμίνιο; Όποια άποψη κι αν έχει ο καθένας για το περιστατικό με τον Νταμ, μετά από όσα έγιναν τις προηγούμενες αγωνιστικές τώρα τι ζητάνε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩ Αδελφοί,
αυτή τη βδομάδα έχω να κάνω τρείς επισημάνσεις:
1. Η αγαπημένη μας ομάδα επιβραβεύει την υπομονή που κάναμε από την αρχή της σεζόν.
2. Τα νέα από το νέο γήπεδο θα έλεγα ότι τα δέχτηκα με ανακούφιση και
3. Την ηχηρή σιωπή δύο καλών φίλων του κουτόχορτου και του Πρασινόκαρδου.
Συμφωνώ ανεπιφύλακτα με τις εκτιμήσεις που έχετε κάνει αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι όλους πρέπει να μας εκφράζει η δήλωση αυτού του σπουδαίου φορ του ΣΑΛΠΙ. "Όπως μετά την ήττα στη Τρίπολη δεν χάθηκε τίποτα έτσι και μετά τη νίκη με την ΑΕΚ δεν κερδήθηκε τίποτα. Συνεχίζομε."
Νίλσον, Μάτος, Τζιόλης και Μόρις υπήρξαν κορυφαίοι κατά τη γνώμη μου. Εαν δείτε το παιχνίδι καρέ-καρέ η ΑΕΚ δε πέρασε τη σέντρα στο πρώτο ημίχρονο πλην της στημένης φάσης του γκολ και μία στο δεύτερο στην ευκαιρία του Μπλάνκο.
Πιστεύουν οι ΝτεμοΦερέρηδες ότι βλέπαμε την ίδια ώρα τον αγώνα Σελήνης- Άρη γιαυτό λένε ότι παίξανε καλά στο δεύερο ημίχρονο. Μπαρούφες. Η ομάδα έμεινε λίγο πίσω γιατί δε μπορεί να τρέχει 90 λεπτά με τον ίδιο ρυθμό. Εγώ πιστεύω ότι αν ο Χοσέ έβγαζε πέντε λεπτά νωρίτερα το Σέριτς δε θα είχαμε την αποβολή του. Γιατί ο Δον Κιχώτης βλέποντας ότι ο Σέριτς έχει βαρύνει λίγο πέταξε το Μανού για να τον τελειώσει. Αυτό βλεπω εγώ σα λάθος του Πεσέιρο. Κατά τα άλλα η αγωνιστική δεν είχε κατ' εμέ εκπλήξεις. Ο Sir Takis έχει κάψει όλα τα γαυρόπαιδα με συνέπεια να παίζει με κόφτη το Ζεβλάκωφ. Αυτόν τον κόουτς ούτε στο Βύζαντα δεν τον πήραμε το 2002 που μας παρακάλαγε για δουλειά. Ο Άρης δυνατός σαν Ντουσκοομάδα θα κάψει γούνες εφέτος. Όσο για τον Πάνθηρα βγάζει πολύ ενέργεια με τσαγανό. Άντε και καλή συνέχεια αδέρφια. ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

Old Boy είπε...

Aσφαλώς και της χρωστάμε Τζόνυ και πάντα θα της χρωστάμε ό,τι κι αν γίνεται.
Απλά λέω ότι έχουμε φάει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για να λέει κανείς (δεν λέω ότι λες αυτό, γενικά μιλάω) πως δικαιώθηκε μια ομάδα που δεν την στήριζαν οι αχάριστοι οπαδοί της.
Ο οπαδός του Παναθηναϊκού είναι γκρινιάρης και ώρες ώρες μίζερος, αχάριστος και αγνώμων όμως δεν είναι κι όταν βλέπει στο γήπεδο κατάθεση ψυχής όπως προχθές το αναγνωρίζει.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!
Όχι δεν άλλαξα ομάδα
Όχι δεν θα κάνω κωλοτούμπα
Όχι δεν εξαφανίστηκα σκοπίμως

Δυστυχώς όμως κρυολόγησα γιατί εκεί πάνω στην κορυφή θερίζει το κρύο. Περιληπτικά, γιατί ακόμα δεν είμαι και στα καλύτερα, είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την δίψα και την αποφασιστικότητα των παικτών. Αυτό βέβαια πιστώνεται στον προπονητή. Η γνώμη μου γιοα το ρόστερ δεν αλλάζει είναι φτωχό ποιοτικά. Είδατε πάλι το 2μετρο ζώο Γκαφίνοβιτς. Ένα σουτ-ένα γκολ, εκτός θέσης, εκτός τόπου και χρόνου. 2μέτρα άντρας και δεν κάνει έξοδο...τι να πώ? Αυτά βέβαια μεγιστοποιούν την επιτυχία του προπονητή γιατί με αυτό το ρόστερ έχει κάνει θαύματα. Μπράβο που επιτέλους κατάλαβε οτι το ελληνοτσέχικο κριάρι κάνει μόνο για πετσέτες και νερά. Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος και σωστός, όταν είδα την εντεκάδα είπα..."Καλά τι όνειρο είδε ο μαλάκας"? Ότι και να είδε, βγήκε αληθινός και μάγκας και εγώ έπεσα δραματικά έξω. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ γιατί προτιμώ να βγαίνω λάθος και να κερδίζω, παρά το αντίστροφο.
Σε όλο αυτό το κλίμα ευφορίας θα έλεγα να μένουμε προσγειωμένοι. Θα έρθουν και άσχημες μέρες που οι ελλείψεις μας θα φανούν. Ελπίζω να διατηρηθεί αυτή η δίψα και η ενότητα στην ομάδα. Η αυταπάτνηση και η αγωνιστικότητα που δείχνουν τελευταία.
Για Δέλλα δεν πρόκειται να μιλήσω. Αστεία πράγματα. Διεκδικείς τίτλο και κάνεις σε 95 λεπτά δύο μόνο φάσεις και απ'αυτές η μία απο στημένη φάση. Αυτό τα λέει όλα. Είναι ΑΕΚάκι...όχι πως δεν τους σέβομαι αλλά η νοοτροπία τους είναι μικρής ομάδας.
Υ.Γ Κάποιοι μην γίνεστε γραφικοί. Στον Σέριτς ήταν ΚΟΚΚΙΝΗ και μάλιστα σκούρο κόκκινο. Τάκλιν απο πίσω, χωρίς να βρίσκει μπάλα, στον αστράγαλο. Ορισμός της κόκκινης.

Όσο για την Γαβριέλα...2 κόκκινες χαρίστηκαν. Φανταστείτε να υπήρχε δικαιοσύνη. Με τραυματισμούς και τιμωρίες θα γύρναγε ο Γιώτης Τσαλουχίδης..ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! Αλλά δεν πειράζει, όλη η Ελλάδα είδε το καραφλό γιουσουφάκι να τους προστατεύει. Δώστε και ένα βραβείο fair play στο αληταρά και ντοπαρισμένο αρχηγό σας...

Ανώνυμος είπε...

Ε εντάξει κουτ κωλοτούμπα κάνεις όμως! Θυμάσαι τι του'σουρες του κακομοίρη του Πεσέιρο, λίγες μέρες πριν? Παραδέξου το!

SniperAthens είπε...

Kουτόχορτε:


Στο γκολ μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι Μάντζιος, Σαριέγκι και κάποιος άλλος που μου διαφεύγει τώρα, παρά ο Γκαλίνοβιτς. Αυτοί ΔΕΝ μάρκαραν -αλλά ο Γκαλίνοβιτς που να το ξέρει ότι θα "κοιμηθούν" για να βγεί?


Μιά και έπεσες δραματικά έξω καλό είναι οι μελλοντικές κρίσεις σου να είναι πιό φειδωλές και προσεγμένες κι όχι τόσο δραματοποιημένες.


Επίσης καλό είναι όταν καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς του τύπου "γραφικοί" να είσαι συγκεκριμένος κι όχι γενικός. Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.


Περαστικά (για το κρυολόγημα, για να μη το παρεξηγήσεις - είδες τι εννοώ?)

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΙ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΝΗ

ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΓΚΑ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!

fpboy είπε...

έλα ρε Πανάθα με τα βλογ σου !