Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2007

Διάγγελμα Κώστα Σκανδαλίδη

Έχοντας την ατυχία να υφίσταμαι την γκρίνια του Κουτόχορτου για την ομάδα χρόνια πριν ανοίξει το μπλογκ, μπορώ να κατανοήσω ότι συχνά - πυκνά είναι ο ορισμός του σπασαρχίδη.
Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο ακούγεται και λέγεται εις βάρος του είναι προφανώς και άκυρο και λάθος και ώρες - ώρες χυδαίο.
Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το διαγωνισμό τσατσομαχίας μεταξύ συγκεκριμένων στηλών του Ντέρμπυ και της Πράσινης.
Εκεί είναι άνθρωποι με συγκεκριμένα συμφέροντα, άνθρωποι που βιοπορίζονται από το ποδόσφαιρο.
Εκεί έχουν νόημα οι αντιαισθητικοί τσακωμοί τους.
Εμείς ρε παιδιά εδώ απλά Παναθηναϊκοί είμαστε, δεν βιοποριζόμαστε από το παναθηναϊκιλίκι, κι αν φτάσουμε να τη λέμε ο ένας στον άλλο σε ηθικό επίπεδο χάνει το νόημα η ιστορία.
Κουτόχορτε, αν φύγεις το μπλογκ θα μαραζώσει. Στ' αλήθεια όμως.
Γονυκλινής σε παρακαλώ να γυρίσεις πίσω και να συνεχίσεις να μας σπας τα αρχίδια με τη γκρίνια σου :)
Και για να είμαστε και λίγο δίκαιοι, ζούμε σε χρόνια που αν μη τι άλλο η γκρίνια για την πορεία της ομάδας και τις επιλογές της διοίκησης είναι εντελώς δικαιολογημένη.

17 σχόλια:

vasilis13 είπε...

ρε κουτοχορτε φαινεται σε αυτο το blog ποιος θελει να δει τον παναθηναικο του ποδοσφαιρου μεγαλο οπως παλια κ ποιος θελει τον παναθηναικο τριτο
συνεχιζε να τους κραζεις

Ανώνυμος είπε...

@ Σύντροφε Κώστα Σκανδαλίδη,

έχω την αίσθηση, ότι το πράγμα περί την αποχώρηση του Κουτόχορτου κατρακυλάει προς το μελόδραμα!

Είπανε τα συνήθη μπινελίκια τους κάποιοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ, και κάτι έγινε! Σιγά!

Λοιπόν, εννοείται πως ούτε κι εγώ θέλω να αποχωρήσει ο Κουτόχορτος.

ΟΜΩΣ θα ήθελα να διορθώσει το λάθος του, που τον παρακάλεσα να διορθώσει! Σιγά το δύσκολο βρε αδερφέ! Ούτε να μη βρίζει τον Πεσέιρο παρακάλεσα. Απλώς, να μην τον βρίζει για και με αφορμή πράγματα που ο άνθρωπος δεν είπε!
Τόσο βαρύ είναι πια;

Και ΕΣΤΩ, συμβατικά έστω, ότι δεν είμαστε σίγουροι αν τα είπε έτσι ή όχι. Λοιπόν, δεν ισχύει ότι οι αμφιβολίες είναι ΥΠΕΡ του κατηγορουμένου;

Με το ζόρι δηλαδή να μειώνουμε έναν άνθρωπο για πράγματα που, έστω: δεν είμαστε διόλου σίγουροι ότι είπε;

Επομένως,

και ξέροντας πως γίνομαι "κακός": ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ φίλε, πώς να το κάνουμε!

Τόσο βαρύ και δύσκολο είναι, που χρειάζεται να το γυρίσουμε στο μελόδραμα;

Old Boy είπε...

Mια αληθινή Ντίβα δεν ζητάει ποτέ συγγνώμη.

Φασιστοειδές Κουμούνι είπε...

Θέτω το υψηλό, εντός της ελλαδικής μπλογκόσφαιρας, προσωπικό κύρος μου
στον αγώνα για την επιστροφή του συντρόφου Κουτόχορτου στις επάλξεις και την παλλαική μάχη για την ανατροπή του βλακοραλίστα...

warzycha είπε...

Παραθέτω ξανά το σχόλιό μου από το προηγούμενο ποστ:

Και εγώ διαφωνώ με την αποχώρησή σου, αλλά είναι δικό σου θέμα. Μπορεί να διαφωνώ συχνά με αυτά που λες, μπορεί να διαφωνώ με τα περισσότερα που λες, αλλά υπάρχουν και σωστά πράγματα σε αυτά που λες.
Έχεις την τάση να γίνεσαι ακραίος, αλλά εμένα δεν με χαλάει καθόλου αυτό. Δεν τραβάω τέτοια ζόρια... Πιο πολύ με ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύουν κάποιοι παρά αυτά που γράφεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Δεν έχω πρόβλημα ούτε τον Πέπε να διαβάζω, εφ'όσον ο άνθρωπος είναι κόσμιος. Αγνόησε τους ευκαιριακούς υβριστές. Και πρέπει να πω εδώ στον Τουρτούρα, with all respect, κούλαρε και συ λίγο... Δεν σου έβρισε δα τη μάνα. "Ντροπή σου και Ντροπή σου..." Ήρεμα πια.
Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι στο ίδιο επίπεδο παναθηναϊκοφροσύνης με κάποιους από σας, αλλά δεν θα απολογηθώ γιαυτό. Γουστάρω τη μπάλα, τον Παναθηναϊκό, αλλά είμαι λίγο πιο χαλαρός βρε αδερφέ. Αν υποστηρίζουμε πράγματι την ίδια ομάδα όλοι, ας βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και ας σταματήσουμε τις προσωπικές επιθέσεις και αιτιάσεις (σε τέτοιο υπερθετικό βαθμό).

Κοινώς: Προτείνω να κουλάρουμε και χώρος υπάρχει για όλους. Και τους Κουτόχορτους και τους Τουρτούρες και όποιον θέλει να είναι κόσμιος.

Αυτά. Ξανασκέψου το Κουτ και κάνε ό,τι νομίζεις...

warzycha είπε...

Διόρθωση στο παραπάνω:

"Δεν ξέρω, μπορεί να ΜΗΝ είμαι στο ίδιο επίπεδο παναθηναϊκοφροσύνης με κάποιους από σας, αλλά δεν θα απολογηθώ γιαυτό."

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια, επιγραμματικά ...

1. Κουτόχορτε δεν φεύγεις γιατί αν φύγεις θα φύγω κι εγώ. Και μετά δεν θα ασχολείται κανένας με το μπλόγκ γιατί θα φύγει και ο Ολντ που θα βαριέται χωρίς εσένα και μετα ο Τουρτούρας δεν θα έχει με ποιον να τσακώνεται.

Όποτε θα σου μείνει εδώ μέσα ο Σνάιπερ με τον (οέεε Ρενέ) Χένρικσεν οι οποίοι λόγω ηλικίας και αλτσχάιμερ δεν θα καταλαβαίνουν ότι τους δουλεύει το ανώνυμο που είναι μέσα και δεν είναι ξανθιά δίμετρη αλλά σκατόγαυρος.

Επίσης θα μείνει ο Πεπέ να λέει τα γαβριελίστικα του και επειδή δεν θα είναι κανένας "φορτωμένος" με το σπάσιμο των όρχεων στο οποίο ειδικεύεσαι θα ακούει κανένα "είσαι πολύ μαλάκας Πεπέ" αντί για "Ρε Μουνόπανο γαμώ τον Πειραιά σου μέσα πούστη τσάτσε του Κοκκαλιστάν, δολοφόνε του Ελληνικού Ποδοσφαίρου γαμίεται το Λιμάνι κι ο Ολυμπιλαγός" που είναι και η πρέπουσα απάντηση. Ήδη μας ειρωνεύτηκε για την Βέροια και δεν άκουσε όυτε ένα μπινελίκι για τον Πειραιά. Ντροπή και αίσχος εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφέ... Ντροπή και αίσχος.

Συμπέρασμα... δεν γίνεται να μη σε ενδιαφέρει το Μπλόγκ. Οπότε πέρα από την εστίαση του Τουρτούρα, και το παρόν αποτελλεί ζήτημα ηθικής τάξης. Οφείλεις να μείνεις.

2. Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας, θεωρώ ότι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις ουδώλως έχουν θιχτεί εδω μέσα. Αντιθέτως, μπορεί να την λέμε και χοντρά μερικές φορές ο ένας στον άλλον αλλά άμα λάχει κανονίζουμε να παίξουμε και μπαλίτσα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Τώρα αν μας την "πέφτουν" μερικοί υβριστές ανώνυμοι, τους γράφουμε στους όρχεις μας μαζί με τους κάλπικους τίτλους του πουστόγαυρου και τις μαλακίες των διαφόρων δημοσιογράφων-υπαλλήλων του Κοκκαλιστάν.

Συμπέρασμα: Φεύγοντας γιατί σε έθιξε κάποιος "άσχετος" θίγεις όλους εμάς που γουστάρουμε την φάση "πλακώνομαι με τον Τουρτούρα". Για άλλη μία φορά λοιπόν είναι θέμα ηθικής τάξης, πέρα από την προηγούμενη εστίαση και την εστίαση του Τουρτούρα.

3. Τέλος, ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΤΕ. ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ. Άμα την κάναμε κάθε φορά που μας μπινελίκονε η "άλλη πλευρά" της εξέδρας θα είχε μείνει ο Ντόκεν στο πέταλο της 7 και ο Καλτσάς στην 13 με ντουντούκες να βρίζουν ο ένας τον άλλον, 18 κάτοχοι διαρκείας συγγενείς του Τζίγγερ και 3εις ξέμπαρκοι οι οποίοι νόμιζαν ότι η "Λεωφόρος" είναι αγροτεμάχιο και θέλαν να δούνε αν πωλείται με ή χωρίς γελάδια.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΦΙΛΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΕ. ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ. ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ.

ΑΛΩΣΤΕ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΑ ΜΕΝ...

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά εγώ θέλω Κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

@ Pappas,

προσυπογράφω μέ χέρια και πόδια!

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

μα δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει, ζήτημα να ζητήσει συγγνώμη! Για ποιό πράγμα;

Νομίζω πως το είπα καθαρά, ότι δεν φταίει αυτός για τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική λουμπινιά.

Το μόνο που παρακάλεσα, ήταν να διορθωθεί αποκλειστικά και μόνον η απόδοση στον Πεσέιρο πραγμάτων που δεν είπε (ή συμβατικά έστω αμφιβάλλουμε όλοι αν είπε). Ούτε συγγνώμη χρειαζόταν γι' αυτό, ούτε τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

@ Warzycha,

έχεις δίκιο για το κουλάρισμα. Βλέπεις όμως, δεν είχε καλά καλά κατακαθήσει ο κουρνιαχτός από τη φάση με τη φαγωμάρα Ερασιτέχνη-ΠΑΕ και, τσουπ!, κάποιος δημοσιογράφος αποφάσισε και πάλι να βάλει φιτιλιές από το πουθενά.

Ε, τα πήρα στο κρανίο! Καμιά αντίσταση στα δημοσιογραφικά κόλπα; Κι επειδή θυμάμαι πως οι ίδιοι οι παναθηναϊκοί, με τη ... βοήθεια τέτοιας λογής "αντιστασιακών" δημοσιογράφων, αντιμετωπίσαμε τους προπονητές μας: μεθύστακας ο Όσιμ, τρελοθρησκόληπτος ο Αναστασιάδης, πιγκουίνος ο Μαρκαριάν, ανάπηρος ο Σουμ-γερά-πάρτους-τα-λεφτά, τρελός κι απατεώνας ο Μαλεζάνι...

greenheart είπε...

Στο πνεύμα του Old Boy, θα ξανα-ντυθώ Άννα Διαμαντοπούλου και θα ξαναπροτείνω "αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση".

Αυτοσυγκράτηση στον Κουτόχορτο, που κατά τη γνώμη μου πήρε μια παρορμητική απόφαση, την οποία και ελπίζω να ανακαλέσει.

Η αυτογνωσία είναι διαχρονική προτροπή και απευθύνεται σε όλους, ούτως ή άλλως.

Θέλω όμως να κάνω μια συγκεκριμένη επισήμανση στον Τζόνυ σε σχέση με την επίκληση των θεμάτων "ηθικής τάξεως" και το κτίσιμο επιχειρηματολογίας με επίκεντρο το επιχείρημα "δεν τα είπε ο Πεσέϊρο, ή, έστω, δεν είμαστε σίγουροι αν τα είπε, άρα η αμφιβολία είναι υπέρ του...".

Λοιπόν, Τζόνυ, η δική μου άποψη, στηριγμένη σε πληροφορίες από ανθρώπους που εμπιστεύομαι, είναι ότι ο Πεσέϊρο τα είπε έτσι ακριβώς όπως γράφτηκαν. Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος τα έδωσε στα ελληνικά ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται και αυτά τα έβγαλαν στον αέρα. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δημιουργούν πρόβλημα, τα "στελέχη" της ΠΑΕ και οι υπόλοιποι "συνεργάτες" στα ΜΜΕ ξαμολύθηκαν να τα "μαζέψουν", κατά το κοινώς λεγόμενον. Τόσο απλά.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στην τρέχουσα δημοσιογραφία, τόσο την πολιτική όσο και την αθλητική. Πολύ συχνά γίνονται ή διαρρέουν δηλώσεις ή ειδήσεις που ενοχλούν - και μετά αρχίζει το τρέξιμο για το "μάζεμα", συνοδευόμενο από αντίστοιχες διαρροές του τύπου "...δεν ειπώθηκαν έτσι ακριβώς", "...τα λεχθέντα μου παραποιήθηκαν" κ.ο.κ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, και πάντα σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες, τη "φυτιλιά", αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, δεν την έβαλε ο δημοσιογράφος που τα έγραψε, την έβαλε ο Πεσέϊρο που τα είπε. Και πολύ καλώς τα είπε, εκφράζοντας σε δυο γραμμές την πραγματικότητα που όλοι διαπιστώνουμε.

Τώρα, η κριτική απέναντι στον δηλώσαντα, είναι άλλο θέμα. Άλλοι μπορεί να το δουν θετικά, με την έννοια ότι ο κόουτς είναι ρεαλιστής και λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Άλλοι μπορεί να το δουν αρνητικά, με την έννοια ότι ο κόουτς δεν δικαιούται να ομιλεί αφού γνώριζε ακριβώς με ποιο υλικό και ποιο budget εκλήθη να δουλέψει.

Εν ολίγοις, "ηθικό θέμα" κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Ο Κουτόχορτος έκανε την κριτική του επί πραγματικού, στο σύνηθες ύφος του. Ύφος, το οποίο δίνει "τόνο" και ζωή στο συγκεκριμένο blog, πυροδοτώντας -δημιουργικές κατά την άποψή μου- αντιπαραθέσεις και επιχειρηματολογίες. Σ΄ αυτές φυσικά δεν συγκαταλέγονται οι "απόψεις" των ανωνύμων εγκαθέτων, οι οποίες κάνουν "μπαμ" από χιλιόμετρα και ουδείς τις λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν.

Κι επειδή έχω μια φυσική ροπή προς το μελό, θα πω ότι συντάσσομαι με τον Παπά και θα "σιωπήσω" μέχρι να επανέλθει ο Κουτόχορτος. Όχι γιατί συμφωνώ άκριτα με τις απόψεις ή το ύφος του. Αλλά γιατί αν από έναν ελεύθερο και δημιουργικό διάλογο αφαιρέσεις τους "χυμούς", αργά ή γρήγορα καταλήγεις σε "σούπα".

Ε όχι. Στην μπλογκόσφαιρα είμαστε, δεν είμαστε στα τσατσο-ΜΜΕ.

Free Koutohortos!

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ Πρασινόκαρδε αδελφέ,

Από φίλο μου γνωρίζοντα την Πορτογαλική και μετά από ανάγνωση της εφημερίδας "Ά-Μπολα" έχω την πληροφόρηση πως ο Πεσέιρο ΔΕΝ τα είπε καθόλου έτσι.

Αυτό μόνο,

Με εκτίμηση

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

FREE ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΣ....

greenheart είπε...

@Papas10

Το θέμα είναι ότι ο πορτογάλος δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη συνεργάζεται επισήμως και με ελληνικά ΜΜΕ. Μέρος της συνέντευξης δημοσιεύθηκε στην A Bola - όπως γίνεται πάντα σ΄ αυτές περιπτώσεις, το πρωτογενές υλικό είναι πολύ πιο εκτεταμένο απ΄ αυτό που τελικά δημοσιεύεται.

Το "επίμαχο" κομμάτι, που σαφώς έχει ενδιαφέρον για τους Έλληνες και όχι για τους Πορτογάλους αναγνώστες, δόθηκε από τον δημοσιογράφο στα ελληνικά ΜΜΕ. Αυτά το έβγαλαν και η συνέχεια είναι γνωστή.

Αυτά γνωρίζω εγώ.

Free Koutohortos!

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

το ότι εσύ προσωπικά, λόγω των όποιων (αγνώστων σε εμάς τους υπόλοιπους) πληροφοριών σου, είσαι σίγουρος πως οι δηλώσεις του Πεσέιρο έγιναν όπως ακριβώς βγήκε αρχικά στον αέρα, δεν αποτελεί επιχείρημα εναντίον αυτού που είπα - ότι δηλαδή, άπαξ και έχουμε αμφιβολίες αν ειπώθηκε ή όχι κάτι, πρέπει να σεβόμαστε και να μην το αναπαράγουμε αβασάνιστα, πολύ δε περισσότερο αν είναι για να τον θάψουμε.

Άλλο οι προσωπικές σου βεβαιότητες και άλλο οι δημόσιες αμφιβολίες.

Ούτε αποτελεί επιχείρημα αυτό που λες, ότι συχνά όταν γίνονται μή-αρεστές δηλώσεις, οι θιγόμενοι βγαίνουν και τις διαψεύδουν. Αυτό συμβαίνει ασφαλώς, αλλά δεν συμβαίνει πάντα! Διότι μπορεί κάλλιστα οι δηλώσεις πράγματι να μην έχουν γίνει ή να έχουν διαστρεβλωθεί.

Αλίμονο κιόλας, η διάψευση δηλώσεων να θεωρείται ως ... απόδειξη ή αποχρώσα ένδειξη ότι έγιναν! Μόνο σε καθεστώς τηλεδικτατορίας ισχύει αυτό!

Επομένως: εφόσον υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν οι δηλώσεις έγιναν, η ηθική επιτάσσει να μην τις αναπαράγουμε και μάλιστα στρέφοντάς τις εναντίον όποιου υποτίθεται πως τις έκανε.

Πάει αυτό.

Πριν συνεχίσω, να σε βεβαιώσω πως προσωπικά δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τις "δηλώσεις" αυτές. Θα πρόσεξες ίσως πως, μέχρι να πληροφορηθώ πως παίχτηκε άσχημο παιχνίδι, έκανα πλάκα.

Ζήτημα ηθικής τάξης απέκτησα λοιπόν από τη στιγμή που οι δηλώσεις διαψεύστηκαν - και μάλιστα από έως χτες "αντίπαλες" εφημερίδες, η μια εκ των οποίων (ΠΡΑΣΙΝΗ) σίγουρα δεν στηρίζει την ΠΑΕ.

Πάμε τώρα στις δηλώσεις. Δεν μπορώ να ξέρω τις δικές σου πηγές, αλλά μπορώ να ξέρω το πασίγνωστο: ότι ο δημοσιογράφος που τις έβγαλε στον αέρα είναι ο Στέλιος Σαρέσκος του ΕΘΝΟΥΣ, που είναι και ανταποκριτής της A BOLA στην Ελλάδα.

Ο Σαρέσκος λοιπόν τη μια μέρα έγραψε πως αυτές οι δηλώσεις δημοσιεύονται στην A BOLA - κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! - και την παράλλη, ότι έγιναν μεν αλλά δεν δημοσιεύτηκαν στην A BOLA για ... "τεχνικούς λόγους"!

Χέσε μέσα Πολυχρόνη δηλαδή.

ΓΕΓΟΝΟΣ λοιπόν είναι ένα: ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ A BOLA!

Τώρα, τι ακριβώς λέει το πρωτογενές υλικό (=οι κασέτες) της συνέντευξης, ε, δεν θα το μάθουμε κι από τον ... Πολυχρόνη!

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

το ότι εσύ προσωπικά, λόγω των όποιων (αγνώστων σε εμάς τους υπόλοιπους) πληροφοριών σου, είσαι σίγουρος πως οι δηλώσεις του Πεσέιρο έγιναν όπως ακριβώς βγήκε αρχικά στον αέρα, δεν αποτελεί επιχείρημα εναντίον αυτού που είπα - ότι δηλαδή, άπαξ και έχουμε αμφιβολίες αν ειπώθηκε ή όχι κάτι, πρέπει να σεβόμαστε και να μην το αναπαράγουμε αβασάνιστα, πολύ δε περισσότερο αν είναι για να τον θάψουμε.

Άλλο οι προσωπικές σου βεβαιότητες και άλλο οι δημόσιες αμφιβολίες.

Ούτε αποτελεί επιχείρημα αυτό που λες, ότι συχνά όταν γίνονται μή-αρεστές δηλώσεις, οι θιγόμενοι βγαίνουν και τις διαψεύδουν. Αυτό συμβαίνει ασφαλώς, αλλά δεν συμβαίνει πάντα! Διότι μπορεί κάλλιστα οι δηλώσεις πράγματι να μην έχουν γίνει ή να έχουν διαστρεβλωθεί.

Αλίμονο κιόλας, η διάψευση δηλώσεων να θεωρείται ως ... απόδειξη ή αποχρώσα ένδειξη ότι έγιναν! Μόνο σε καθεστώς τηλεδικτατορίας ισχύει αυτό!

Επομένως: εφόσον υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν οι δηλώσεις έγιναν, η ηθική επιτάσσει να μην τις αναπαράγουμε και μάλιστα στρέφοντάς τις εναντίον όποιου υποτίθεται πως τις έκανε.

Πάει αυτό.

Πριν συνεχίσω, να σε βεβαιώσω πως προσωπικά δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τις "δηλώσεις" αυτές. Θα πρόσεξες ίσως πως, μέχρι να πληροφορηθώ πως παίχτηκε άσχημο παιχνίδι, έκανα πλάκα.

Ζήτημα ηθικής τάξης απέκτησα λοιπόν από τη στιγμή που οι δηλώσεις διαψεύστηκαν - και μάλιστα από έως χτες "αντίπαλες" εφημερίδες, η μια εκ των οποίων (ΠΡΑΣΙΝΗ) σίγουρα δεν στηρίζει την ΠΑΕ.

Πάμε τώρα στις δηλώσεις. Δεν μπορώ να ξέρω τις δικές σου πηγές, αλλά μπορώ να ξέρω το πασίγνωστο: ότι ο δημοσιογράφος που τις έβγαλε στον αέρα είναι ο Στέλιος Σαρέσκος του ΕΘΝΟΥΣ, που είναι και ανταποκριτής της A BOLA στην Ελλάδα.

Ο Σαρέσκος λοιπόν τη μια μέρα έγραψε πως αυτές οι δηλώσεις δημοσιεύονται στην A BOLA - κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! - και την παράλλη, ότι έγιναν μεν αλλά δεν δημοσιεύτηκαν στην A BOLA για ... "τεχνικούς λόγους"!

Χέσε μέσα Πολυχρόνη δηλαδή.

ΓΕΓΟΝΟΣ λοιπόν είναι ένα: ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ A BOLA!

Τώρα, τι ακριβώς λέει το πρωτογενές υλικό (=οι κασέτες) της συνέντευξης, ε, δεν θα το μάθουμε κι από τον ... Πολυχρόνη!

greenheart είπε...

@Τζόνυ

Δεν περιμένω να αποδεχτείς την ακρίβεια των πληροφοριών μου - είναι κατανοητή η δυσπιστία σου. Εν πάση περιπτώσει, εγώ τις θέτω υπ΄ όψιν σας χωρίς να αισθάνομαι την ανάγκη της απόδειξης, καθότι δεν είμαστε σε δικαστήριο.

Επίσης, να πω το εξής: Λογική είναι η επισήμανσή σου "...Αλίμονο κιόλας, η διάψευση δηλώσεων να θεωρείται ως ... απόδειξη ή αποχρώσα ένδειξη ότι έγιναν! Μόνο σε καθεστώς τηλεδικτατορίας ισχύει αυτό...". Και γω συμπληρώνω το εξής: το γεγονός ότι στημένοι δημοσιογραφίσκοι εκ συστήματος χτυπάνε πισώπλατα τον Παναθηναϊκό, δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι κάθε φορά που βγαίνει στον αέρα μια είδηση ή μια δήλωση που δεν μας βολεύει, είναι παράγωγο δημοσιογραφικής λουμπινιάς!

Αυτά τα ολίγα - είναι το τελευταίο μου σχόλιο μέχρι να ξαναεμφανιστεί ο Κουτόχορτος.

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

μα και βέβαια είναι σωστό κι αυτό που λες εσύ, ότι δλδ επειδή υπάρχουν δημοσιογράφοι στημένοι εναντίον του ΠΑΟ, δεν σημαίνει πως αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Άλλωστε ούτε καν υπαινίχθηκα ότι ο Σαρέσκος είναι στημένος! Είπα απλώς το γεγονός: άλλα έγραψε τη μια μέρα και άλλα την παράλλη. Επομένως, μάλλον κάτι του διέφυγε, κάπου δεν ήταν καλά πληροφορημένος.

Χαίρομαι που αναγνωρίζεις, ότι είναι άλλο οι προσωπικές μας βεβαιότητες και άλλο οι δημόσιες αμφιβολίες.

Το θέμα ασφαλώς είναι τι κάνουμε ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ, δηλαδή με τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, γιατί με τις προσωπικές μας βεβαιότητες το πράγμα είναι απλό (τις κάνουμε ό,τι θέλουμε).

Κι εγώ είπα και ξαναλέω: όταν υπάρχουν δημόσιες αμφιβολίες για το τι είπε ένας άνθρωπος, τότε το ηθικά ορθό θα ήταν να μην αναπαράγουμε σαν δεδομένες αυτές τις αμφισβητούμενες δηλώσεις του - ειδικά μάλιστα εάν θέλουμε να τις αναπαράγουμε για να τις στρέψουμε εναντίον του.

Είναι παρά πολύ απλό, νομίζω.

Στο κάτω κάτω φίλε μου ευκαιρίες να χτυπήσουμε στα χταπόδι τον Πεσέιρο, τον Βέλιτς, τους παίκτες του ΠΑΟ, τους υπαλλήλους, τον Μήτσου και όόόόόλη την ΠΑΕ από τον Ραλίστα έως τον πορτιέρη της Παιανίας, δόξα τω θεώ υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές ακόμα!

Ε, ας βάλουμε και λιγάκι, για μια στιγμή έστω, το σπαθί μας στο θηκάρι όταν πρόκειται να τα χώσουμε σ' ένα καινούργιο προπονητή για και με αφορμή λόγια που δεν είμαστε σίγουροι ότι είπε ή αν διαστρεβλώθηκαν.

Τόσο δύσκολο είναι πιά; Τόσο βαρύ;