Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2007

Αντιαισθητική

Στο πάνω μέρος του πρωτοσέλιδου πληροφορούμαστε ότι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι σκασμένος με τον Ρεχάγκελ και ότι δεν κρύβει τη δυσφορία του που σταμάτησε να καλείται στην Εθνική.
Υπάρχει το ενδεχόμενο το θέμα να προέρχεται επειδή ο δημοσιογράφος της εφημερίδας μύρισε τα νύχια του.
Υπάρχει όμως ένα -αρκετά πιθανότερο- ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας να μην μύρισε τα νύχια του και όντως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος να δυσφορεί.
Αν ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο, αν αυτή είναι η νοοτροπία και η αυτογνωσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου, δίπλα στους Κερκυραίους και στους Τριπολιώτες θα έρθουν να προστεθούν ευτυχισμένοι κάτοικοι πολλών άλλων πόλεων, κωμοπόλεων και ενδεχομένως και χωριών.
Δημήτρη Παπαδόπουλε του «ευρωπαϊκού χατ τρικ» έχεις ή δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι η απόδοσή σου ένα χρόνο τώρα είναι αντιαισθητική; Έχεις ή δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι η πριμαντόνα μιας ομάδας που έχει προλάβει να χάσει από όλους; Έχεις ή δεν έχεις λίγη τσίπα πάνω σου;
ΥΓ1 Τιμή και δόξα στον ελληνικό αθλητικό Τύπο, στα λαγωνικά αυτά του ρεπορτάζ, που δεν βρήκαν να δημοσιεύσουν τη σύμβαση ΠΑΕ- Ερασιτέχνη, για να καταλάβουμε τελικά και μεις τι ακριβώς προβλέπεται για το 10% το εκ του νόμου, τι για το 15% το της ενοικίασης του γηπέδου και τι για το γκαραντί των 300.000 ευρώ το χρόνο. Δεν πειράζει παιδιά. Κάντε ρεπορτάζ για τα οικογενειακά διπλά και γράφτε στήλες αναλύοντας περισπούδαστα ό,τι βλέπουμε όλοι μας.
ΥΓ2 Όπως και να 'χει, προφανώς μετά την κήρυξη του εμφυλίου πολέμου δεν θα επακολουθήσει ειρήνη, αλλά το κύριο μέτωπο των εχθροπραξιών για το θέμα του νέου γηπέδου.
ΥΓ3 Τέλος, το πιο απολαυστικό κομμάτι της όλης υπόθεσης είναι οι αλληλοκατηγορίες περί τσατσοσύνης μεταξύ «Πράσινης» και «Ντέρμπυ». Μην αγχώνεστε παιδιά. Τσάτσοι είστε και οι μεν και οι δε. Ξεφτίλες δηλαδή.

32 σχόλια:

doudis είπε...

σεφτε ο ντουντις , ελπιζω να χω καλο ποδαρικο και να βγει κατι ουσιαστικο μεσω της συζητησης αλλα...
...πρωτον οι εννοιες μυτογκας και τσιπα δεν συμβαδιζουν , οπως δεν συμβαδιζουν και οι εννοιες εφημεριδες - δημοσιογραφοι με την αντικειμενικη ενημερωση .
και οταν λεω εφημεριδες δυστυχως καμια δεν αποτελει την εξαιρεση του κανονα , ακομα και η αγαπημενη μου που ειναι ο φιλαθλος παιζει ασχημα παιχνιδια , παρολα ταυτα εγω τα ακουμπαω στον καραγιαννιδη ας οψεται ο γεωργιου , ο μπαζινας κι ο γαλουπης .
παντως θα ελεγα οτι ειναι προτιμοτερο να υπαρχει ηλεκτρισμος στην ατμοσφαιρα στα ενδοοικογενειακα μας μπας και σφιξουν οι κωλοι ή παρασφιξουν και γινει κανα θαυμα και ξεκουμπιστουν , αλληλουια .
παντως , και απτο στομα μου και στου παυλου το αυτι , ετσι και δωσει ο καλος θεουλης και λακισουν οι αλλοι , τους επομενους τους λυπαμαι , θα εχουν να διωξουν σαβουρα με το τσουβαλι και θα τους εχουν πληρωσει και για ααα ποιοτητα.
δεν πειραζει ρε παιδια , παρτε την εσεις και κανουμε και ρεφενε

Old Boy είπε...

Βάζεις τον Γεωργίου δίπλα στον Μπαζίνα και τον Γαλούπη;
Θα πέσει φωτιά να σε κάψει :)

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι μια μετάλλαξη. Είναι ένας μέτριος ποδοσφαιριστής ο οποίος, στο άρρωστο περιβάλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (στο οποίο περιλαμβάνεται και ο ελεγχόμενος τύπος, τα φερέφωνα και όλα τα συναφή), μεταλλάχθηκε σε μια wannabe "πριμαντόνα" - ρόλος, ο οποίος προφανώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά. Γι αυτό οδηγείται σε μια μορφή ποδοσφαιρικής παράνοιας: του χρόνου μπορεί να στενοχωριέται γιατί δεν πήρε τη χρυσή μπάλα, του παραχρόνου γιατί δεν τον ζητάει η Μπαρτσελόνα και ούτω καθεξής.

O "Παπ" είναι εικόνα και ομοίωση του σημερινού Παναθηναϊκού. Είναι η πιο αυθεντική του έκφραση: Μπερδεύει αυτό που είναι με αυτό που θα έπρεπε να είναι - και στην προσπάθειά του να πείσει ότι η πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη απ΄ αυτή που φαίνεται, το πιστεύει κιόλας...

Old Boy είπε...

Greenheart, πιθανότατα να είναι έτσι (και ούτως ή άλλως η παρομοίωση εξαιρετική). Η πρώτη του χρονιά όμως τότε τι ήταν; Συμπτωματική; Και δεν είναι μόνο το ταίριασμα με τον Κωνσταντίνου. Έκανε και μόνος του πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

@old boy

Ειλικρινά, δεν ξέρω. Μια έκλαμψη; Ένας συνδυασμός παραμέτρων που είχαν να κάνουν και με την υπόλοιπη ομάδα; Η ρέντα; Όλα αυτά μαζί; Μήπως έκτοτε σταμάτησε να δουλεύει σοβαρά και επαναπαύθηκε στα κεκτημένα;

Το σίγουρο είναι ότι τα αντικειμενικά, τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Παπ είναι μέτριος. Δεν κάνει για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (που θέλουμε...). Υπό συνθήκες και προϋποθέσεις είναι χρήσιμος ρολίστας. Και σίγουρα όχι "ηγέτης".

Πραγματικοί ηγέτες υπήρξαν και ποδοσφαιριστές μέτριοι τεχνικά. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα. Όμως ήταν ισχυρές προσωπικότητες, ενέπνεαν τους υπολοίπους, αποτελούσαν αγωνιστικό στήριγμα για τους προπονητές και λοιπά. Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο στον Παπ.

Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν χρησιμότερος για μια ομάδα όπως, ας πούμε, ο ΠΑΟΚ...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο παίκτης που άθελά του πυροδότησε αυτό εδώ το μπλογκ, μου φαίνεται για ξοφλημένος.

Έκανε πράγματα μόνος του, αλλά δεν είχε άγχος, υπήρχαν άλλοι αρχηγοί (Γκουμομπασινάδες, μέλος, Βαζέχα) και είχε Κωνσταντίνου (το τελευταίο καθαρόαιμο σέντερ φορ που είχαμε), Μπασινά (σύγκριση με μεταγενέστερα χαφ?), Έκι, Μινχ (ποιος να του βγάλει σέντρα τώρα?)

Προφανώς και είχε ταλέντο αλλά πλέον μου δημιουργεί μία δυσφορία όταν παίζει. Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που παίρνει την κάτω βόλτα η καριέρα του τόσο δραματικά.

υγ.4!!! Φερνάντο σάντος οεοεοε. Καρπουζάς από το Εστορίλ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά θα τρελαθούμε εντελώς?

Δεν βγαίναμε στα ραδιόφωνα και λέγαμε "τον Παπαδόπουλο και τα μάτια σας" στην διοίκηση όταν ήταν να φύγει? Δεν απειλούσαμε με καύση της Παιανίας αν πήγαινε με τον φίλο του τον Μιχαλάκη?

Που είναι όλοι αυτοί τώρα? Ε? Ξαφνικά μας ενοχλεί που είναι μέτριος και παίρνει 800 χιλιάρικα τον χρόνο? Ας προσέχαμε όλοι....

Old Boy είπε...

Όχι, φίλε μου, καθόλου δεν θα τρελαθούμε. Κι εγώ έβγαινα και φώναζα να μείνει. Κι εδώ είμαι ακόμα. Τι να κάνω όμως; Επειδή φώναζα να μείνει θα πρέπει να έχει δια βίου ασυλία; Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι με τα τότε δεδομένα θα ήταν έγκλημα να φύγει. Άριστα λοιπόν έμεινε, το θέμα είναι η απόδοσή του από τότε που έμεινε και ακόμα περισσότερο από την απόδοσή του η νοοτροπία του όπως καθρεφτίζεται σε δημοσιεύματα σαν το σημερινό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω φίλε μου ότι άλλαξε κανένα δεδομένο όλο αυτό το διάστημα.

Το να μείνει ένας παίκτης με συμβόλαιο 800 χιλιάρικα σημαίνει απαιτήσεις. Τι προσέφερε πέραν της πρώτης χρονιάς? Τίποτα απολύτως.... Εγώ θυμάμαι να καθαρίζει ο Μιχαλάκης και αυτός να βάζει τα γκολ. Τον Μιχαλάκη όμως τον βρίζουμε (και εγώ μαζί...).

Old Boy είπε...

Όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, τα δεδομένα που έχουν αλλάξει είναι ότι χάνει 9 1/2 στις 10 προσωπικές μονομαχίες, ότι σχεδόν όποτε πάει η μπάλα σε αυτόν μας κλέβουν την μπάλα, ότι σε αγχώνει και μόνο που τον βλέπεις να τρέχει, να πέφτει, να πιάνει τη μέση του σαν καραβοτσακισμένος από τη ζωή, μια ταλαιπωρία, ένα «με βάλαν να παίζω με μεγαλύτερους δυο τάξεις και δεν μπορώ να τους αντιμετωπίσω».
Όχι, όλα αυτά, είναι φρούτα των δύο τελευταίων σεζόν.

Ανώνυμος είπε...

Old boy να συμπληρώσω σε αυτά που γράφεις για τις "αγαπημένες" ΠΑΠικές κινήσεις, μια ακόμη;
Το αργό χοροπηδηχτό τρέξιμο, με τους ώμους ψηλά, προς την αντίπαλη περιοχή αφού έχει κάνει για άλλη μια φορά την υποχρέωσή του ως επιθετικός με το να κερδίσει ένα πλάγιο ή κόρνερ. Το περιέγραψα καλά; Αλήθεια πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ο ΠΑΠ προχώρησε με την μπάλα στα πόδια και πέρασε τουλάχιστον έναν αντίπαλο;

ΥΓ. Ξέρετε αν δουλεύει στη γάτα ένας αθλητικογράφος Καραπαπάς;

Ανώνυμος είπε...

@greenheart,
τέτοια εμπεριστατωμένη ανάλυση αξίζει το κόπο? Δέ νομίζω.
Είναι τόσο πολύ μεγάλο το κάζο που έχει πάθει αυτό το παιδί τα δύο τελευταία χρόνια που μόνο μία εξήγηση υπάρχει:
Οι τσιγκεροσαρμάδες προκειμένου να μας πείσουν ότι δεν άξιζαν ο Κωνσταντίνου και οι άλλοι και ότι καλώς τους πούλησαν, ανέδειξαν ως κορυφαίο το "Μορφονιό" ο οποίος δεν άντεξε τέτοιο βάρος και λύγισε. Στο κάτω-κάτω καθένας έχει το ειδικό του βάρος. Ουίτ!
Όσον αφορά τη τσίπα, νομίζω ότι οποιοσδήποτε στη θέση το ίδιο θάκανε. 800 χήνες είναι αυτές όχι στραγάλια. Διατελώ μετά τιμής και αναμένω πρόσκληση για τα αλκοόλια.

Old Boy είπε...

Kρίτωνα, εντάξει, υποτίθεται ότι τον κράτησε ο Τζίγγερ σχεδόν με το ζόρι και κατόπιν πιέσεων του κόσμου. Ας μην του προσάψουμε και ότι τον έχρισε αυτός ηγέτη.
Οkra, νομίζω είναι διευθυντής εκεί ο Καραπαπάς.

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart said: "Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι μια μετάλλαξη. Είναι ένας μέτριος ποδοσφαιριστής ο οποίος, στο άρρωστο περιβάλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (στο οποίο περιλαμβάνεται και ο ελεγχόμενος τύπος, τα φερέφωνα και όλα τα συναφή), μεταλλάχθηκε σε μια wannabe 'πριμαντόνα'...".

- Ωχ! Πρόσεχε τι λες φίλε και πού το λες! Θα πέσουνε τα bites να μας πλακώσουν! :-p

...

@ Kriton the Athenian said: "Οι τσιγκεροσαρμάδες προκειμένου να μας πείσουν ότι δεν άξιζαν ο Κωνσταντίνου και οι άλλοι και ότι καλώς τους πούλησαν, ανέδειξαν ως κορυφαίο το 'Μορφονιό' ο οποίος δεν άντεξε τέτοιο βάρος και λύγισε".

- Εδώ αγαπητέ είστε πάρα πολύ λάθος: το "Μορφονιό" δεν τον ανέδειξαν ΚΑΘΟΛΟΥ οι "τσιγκεροσαρμάδες", οι οποίοι αντιθέτως, ήθελαν μάλλον να τον ξεφορτωθούν! Το "Μορφονιό" τον ανέδειξαν ΑΛΛΟΙ, μεταξύ των οποίων και ένα σημαντικό αλλά παρασυρμένο τμήμα των οπαδών μας, που γέμισε τον κυβερνοχώρο και τις μπλογκόσφαιρες, κι ήταν έτοιμο να κατέβει στους δρόμους με φλάμπουρα επανάστασης, όταν παιζόταν η παραμονή του "Μορφονιού" στον ΠΑΟ!

Μάλλον σας διέφυγαν τα τότε γεγονότα...

...

Ε, εγώ τι να πω για τον ΠΑΠ; Τα έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

squarelogic είπε...

Ενταξει παιδια και γω δεν αντεχω πλεον να τον βλεπω,αλλα ΟΡΘΑ ξεσηκωθηκαμε για να μεινει.Η φυγή του τοτε θα ηταν η οριστικη λευκη σημαια προς τον αντιπαλο,η οριστικη παραδοχή οτι οποιου καλου παικτη μας τελείωνε το συμβολαιο θα τον επαιρνε ακοπα ο Γαυρος.

Θυμιζω οτι μετα την 1η χρονιά που επαιζε με αυταπαρνηση και αγνοια κινδυνου (και γι'αυτο ειχε 4-5 τραυματισμους ΠΑΝΩ στη φαση),ειχε υποχρεωσεις με την Εθνικη το καλοκαιρι,δεν ξεκουραστηκε καθολου,με αποτελεσμα "να καψει ασφαλειες".Δεν ξερω αν εχει αποκτησει μονιμες συνεπειες απο αυτη την περιοδο και σ'αυτο οφειλεται η απωλεια της εκρηκτικοτητας του...Ελπιζω να μην συμβει το ιδιο και στο Νινη.

Γνωμη μου ειναι οτι μονος του θαπρεπε ναχει παραιτηθει απο το αρχηγιλικι,μηπως και ξεφορτωθει ψυχολογικο βαρος.Τωρα,αν συνεχιστει ο ιδιος κατηφορος και κριθει οτι οι απολαβες του ειναι δυσαναλογα μεγαλες,ας αντικατασταθει με καποιον ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Η φετινη χρονια θα τον κρινει....

green πολυ ευστοχη οπως παντα η αναλυση.

old boy μπραβο για την δηκτικοτητα εναντι των "ρεπορτερ" που δεν βρηκαν να δημοσιευσουν την περιωνυμη συμβαση.Ξερουν καλα ,φαινεται οτι η Φαμιλια δεν συγχωρει(ρωτηστε και τον Σαριδακη,τον Μαρκακη κλπ...)

Nikos είπε...

Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν είχε έναν τόσο μέτριο "βασικό" επιθετικό σαν τον Παπαδόπουλο. Το παιδί δεν μπορεί να κοντρολάρει με τίποτα, δεν μπορεί να ντριπλάρει ούτε τον εαυτό του, δεν είναι ιδιαίτερα ευφυής και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καθόλου το αριστερό του πόδι.

Είναι ο απόλυτα εμβληματικός πάικτης μιας μέτριας ομάδας της οποίας οι παίκτες τυχαίνει και φοράνε την ίδια φανέλα με τον Σαραβάκο, το Ρότσα, το Βαζέχα, τον Δομάζο, τον Ζάετς, τον Ελευθεράκη και τόσους άλλους παίκτες που είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε.

Βλέποντας τα σημερινά παικτάκια, αισθάνομαι τύψεις που καμιά φορά γκρίνιαζα στον Σαραβάκο. Που να ήξερα τι μας επιφύλασσε η θλιβερή συμμορία των μανατζεριδίων που έχουν στα χέρια τους την τύχη της αγαπημένης μας ομάδας.

Η λύση είναι μόνο μία. Να τους διώξουμε εμείς. Αν δεν το κάνουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

gatti είπε...

Θα συμφωνήσω με τον squarelogic ότι οι λόγοι που επιμέναμε εμείς οι οπαδοί να μείνει δεν ήταν μόνο αγωνιστικοί. Ηταν περισσότερο θέμα γοήτρου.
Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε επίσης ότι πέσαμε έξω σχετικά με τις ικανότητές του. Δεν συμφωνώ ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πτώση. Απλά τώρα είναι περισσότερο αισθητές οι πραγματικές δυνατότητές του, αφού μπορεί να λειτουργήσει μόνο δίπλα σε ένα σέντερ φορ - θωρηκτό που από τότε που έφυγε ο Κωνσταντίνου, δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό. (Τι να πεις βέβαια εδώ και για την διοίκηση που πήγε και έφερε τον Σαλπιγγίδη - τον οποίο βέβαια και συμπαθώ και εκτιμώ - έναν παίκτη ίδιου στυλ με τον Παπ ώστε να βολοδέρνουν και οι δύο χωρίς αποτέλεσμα.

Αν όμως δεν μπορώ να έχω
περισσότερες απαιτήσεις αγωνιστικά από τον Παπαδόπουλο (αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει...) αν και θα έπρεπε τουλάχιστον να προσπαθήσει μετά την ανανέωση του συμβολαίου του να αποδείξει πράγματα, εκείνο που δεν μπορώ να του συγχωρήσω
είναι το υφάκι και στιλάκι που απέκτησε μετά από το αρχηγιλίκι.
Δεν σας κρύβω ότι τρέμω κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα να εκτελέσει πέναλτι με εκείνο το ηλίθιο ύφος της σιγουριάς του διανοητικά καθυστερημένου. Οταν παίζει είναι όλο φρου φρου κι αρώματα κι όταν δεν παίζει είναι ζοχάδας. Με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση. Γι΄ αυτό προσδοκούσα τουλάχιστον να παίξει ο Ν΄ Ντογιέ, και να είναι αυτός παρτενέρ του Σαλπιγγίδη.

zouk είπε...

Κατι ασχετο με το θεμα αλλα πολυ σημαντικο.Διαβασα οτι αυριο Πεμπτη στις 12:00 το μεσημερι ο Τζιγγερ θα δωσει εκτακτη συνεντευξη τυπου η οποια μετα απο ολα τα τελευταια γεγονοτα θα ειναι πολυ ενδιαφερουσα.Ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τι εχει να πει.

Για τον Παπαδοπουλο εχετε πει σχεδον τα παντα.Δεν μπορω να καταλαβω τι επαθε αυτο το παιδι μετα απο την πρωτη καλη χρονια του στην ομαδα.Ενταξει οτι ειχε τον Κωνσταντινου,αλλα καποια πραγματα που εκανε και βλεπαμε δεν ειχαν σχεση με αυτο.Βλεπαμε εναν πολυ πιο ποιοτικο παιχτη.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic said: "Η φυγή του τοτε θα ηταν η οριστικη λευκη σημαια προς τον αντιπαλο,η οριστικη παραδοχή οτι οποιου καλου παικτη μας τελείωνε το συμβολαιο θα τον επαιρνε ακοπα ο Γαυρος".

- Άμα δεν ήξερε κανείς και διάβαζε το παραπάνω, θα νόμιζε πως στον ΠΑΟ είχε συμβεί ό,τι είχε συμβεί παλιότερα στο Θρήνο: μια αληθινή αιμορραγία καλών παικτών προς το αντίπαλο στρατόπεδο! Αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο βέβαια! Νομίζω λοιπόν, ότι εκείνη η κινητοποίηση απλά δεν έγινε με καθαρό μυαλό.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον ΠΑΠ, έχει όπως έχω πει δυο βασικά προσόντα: είναι παίκτης πολύ φιλότιμος (όπως το λες Squarelg) και έχει μια αξιολόγτατη εκρηκτικότητα πάνω στη φάση μέσα στην περιοχή. Για αλλαγή είναι μια χαρά.

...

@ Gatti,

έχεις δίκιο για τα περί πριμαντόνας, αλλά νομίζω πως το λάθος του ΠΑΠ ήταν, ότι - λόγω φιλοτιμίας - μπήκε στο τριπάκι να αποδείξει κάτι και έτσι έχασε κι αυτά που κατείχε σαν παίκτης.

...

@ Old Boy και Squarelogic,

πράγματι, αυτοί που ξεκίνησαν το θέμα, δηλαδή η ΠΡΑΣΙΝΗ, ώφειλαν να δημοσιεύσουν τις περιώνυμες συμβάσεις, που κατ' αυτούς αποδεικνύουν πως οι "απέναντι" είναι όντως κλέφτες κι απατεώνες ολκής, όπως λένε.

Εγώ βαστάω πάντως μικρό καλάθι, όχι λόγω των ... ηρωικών λόγων που επικαλείται ο Squarelg [αν το έκαναν, θα τους έτρωγε η μαρμάγκα - μα αυτό δεν θα σήμαινε Squrl πως η οικογένεια της ΠΡΑΣΙΝΗΣ δεν μπορεί να τους προστατεύσει;].

Βαστάω μικρό καλάθι, διότι η ΠΡΑΣΙΝΗ επαλάμβανε διαρκώς ότι δεν πρόκειται τόσο "για νομικό αδίκημα όσο για ηθικής τάξεως αδικία". Τι πάει να πει αυτό; Τα χαρτιά δηλαδή είναι εντάξει;

Ο Θεός κι η ψυχή τους!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έχει σώσει τον Παπ και πιθανόν να τον σώσει και στο μέλλον είναι η καλή παράδοση κόντρα στον γαύρο.

2 γκολ και
2 κερδισμένα πέναλτυ

τα οποία κακά τα ψέμματα, μας προσέφεραν ίσως την μεγαλύτερη ηδονή τα χρόνια μετά το νταμπλ. Τι έχουμε να θυμόμαστε από πλευράς αποτελεσμάτων? Το νταμπλ, η νίκη στον τελικό, το μέσα-έξω πέρυσι, η 4άρα στην ΑΕΚ (ηδονή), η Βίσλα και η Βέρντερ. Και το χ με την Μπάρτσα, αλλά προσωπικά δεν είχα τρελαθεί τότε.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και αυτό, αν και οφ-τόπικ, αφιερωμένο στον Κουτ, για να δείτε πόσο στο δούλεμα έχουν πάρει τον Τζίγκερ οι γαύροι, και πόσο τους έχουν βολέψει οι διαδοχικές του μαλακίες. Τον έχουν πάρει στο ψιλό γαζί. Ελπίζω σήμερ στην συνέντευξη τύπου να δείξει λίγο πυγμή.

"Επιτρέψτε να σας αποκαλύψω την ατάκα που έπεσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας. Κάποια στιγμή κι ενώ η κουβέντα είχε αρχίσει να κάνει κοιλιά, ρίχτηκε το… βαρελότο. Γιατί η συζήτηση πήγε στη Φόρμουλα και στο μονοθέσιο του Ολυμπιακού. Πρέπει να βρούμε και οδηγό, είπε ο Πέτρος, και επισήμανε ότι «θα δυσκολευτούμε γι’ αυτό το θέμα, γιατί μη νομίζετε ότι έχουμε και πολλές επιλογές». Τι ακολούθησε, οι προτάσεις των συμβολαίων μεταξύ σοβαρού και αστείου, βέβαια, και σε κλίμα υψίστης ευφορίας. Οι πιο πολλοί ενέκριναν τη λύση Αλόνσο, αλλά τέθηκε θέμα ποιος θα διαπραγματευτεί μαζί του. Οπότε πετάχτηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης και είπε το πιο προχωρημένο: «Γιατί δεν το λέμε στον Τζίγγερ, που είναι αποδεδειγμένα καλός οδηγός. Και θα έχουμε και άκρη για τη Σούπερ Λίγκα».
Αμίμητο;"

@petrosskl είπε...

Δυστυχώς βλέπω ότι επρεπε να φύγει ο πιο χαρισματικός σκόρερ που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την ομάδα για να δουν επιτέλους λίγο ποδόσφαιρο οι φίλοι μας. Τότε εγώ έδινα μάχη με συν-βάζελους στο γήπεδο γιατί έπρεπε να φύγει ο Παπ αλλά φυσικά με χλεύαζαν. Έγραψα μία επιστολή στη ΑΗ τότε εξηγώντας τους λόγους που που θεωρούσα τον Παπ λίγο (η επιστολή αυτή μάλιστα στο κλίμα των ημερών δημοσιεύτηκε!) και δυστυχώς ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ.
Ίσως είναι για καλό γιατί μπορεί να είναι και ένα μάθημα ώστε να μάθουμε σαν ποδοσφαιρικός λαός να βλέπουμε επιτέλους ΜΠΑΛΑ και να μην παρασυρόμαστε από δημοσιογράφους και φυλλάδες που απέδειξαν στο πέρασμα των χρόνων ότι εξυπηρετούν εκτός από τα συμφέροντ τους και τα συμφέροντα του Νο1. τροφοδότη αθλητικογράφων την τελευταία 10ετία.
Επιγραμματικά έλεγα πάντα ότι ο Παπ ήταν λίγος γιατί:
1) Δεν είναι γρήγορος (ξεπέταγμα έχει και μετά ξεφυσάει)
2) Δεν τριπλάρει
3) Δεν έχει κοντρόλ (απαραίτητο στοιχείο για φορ μου έχει λίγα δεύτερα για να πάρει την ευκαιρία και να την κάνει γκολ)
4) Δεν έχει σέντρα και στημένα
5) Δεν έχει καλή πάσα...
και
6) κάνει απαίσια ζωή, καπνίζει (μου έκανε εντύπωση το καλοκαίρι του 2004 στη μύκονο με παρέα τους γνωστούς να "κλείνουν" τα Άστρα στις 6 το πρωι έχοντας πιει και καπνίσει όλο το νησί!)- Πως να ανταπεξέλθει στη σεζόν όταν αντί να ξεκουραστεί κάνει ζωή φοιτητή;- Είχε δει κανείς τον Βαζέχα έτσι; τον Σαραβάκο; Τον Χένρικσεν; Τον Αλεξανδρή; Το Καραγκούνη; Το Σαβέφσκι; και πολλούς άλλους που είχαν ποδοσφαιρική διάρκεια; (μόνο ο Ντέμης έκανε τέτοια ζωή αλλά ήταν τόσο σπάνιου ταλέντου πάικτης που δεν φιανόταν).
Αυτά! δεν κούρασα πολύ;

zouk είπε...

Χαβαλεδιαρης ο Σαββας θεοδωριδης,αλλα στον λαιμο μου καθεται.Δεν τον μπορω καθολου.Το μονο που ξερει ειναι πως να ξεσηκωνει τους φιλαθλους του Ολυμπιακου και πως να τους παραμυθιαζει.


Πιστευω οτι καποιο απο τα παιδια θα γραψει καινουργιο θεμα για την συνεντευξη του Τζιγγερ αλλα θα πω ως πρωτη εντυπωση,Γιαννακοπουλος-Τζιγγερ σημειωσατε διπλο.Ετσι το ειδα εγω.Αν εχει κανει κακο σε καποιον ολη αυτη η ιστορια που εχει ξεκινησει,αυτος ειναι ο Θανασης.

@petrosskl είπε...

Σημειώνω δε, ότι ο ΜΟΝΟΣ λόγος για να μείνει ο Παπ ήταν καθαρά ψυχολογικός. Θέμα τιμής
Αλλά αποδείκτηκε ότι τα long term effects αυτής της επιλογής (Έξω Γκέκα-Μέσα Παπ) είναι πολύ πιο ουσιώδη από την short-term ευφορία που η διατήρηση του παίκτη στο ρόστερ προκάλεσε!

squarelogic είπε...

sorry petross
αλλα ο Γκεκας φαγωθηκε ελεω Σαλπιγγιδη και οχι λογω ΠΑΠ!
Μαλιστα δε φταιει ουτε ο Σαλπι-η βλακεια του Τζιγγερ φταιει,που απ τον εκνευρισμο του που δεν υπεγραφε ο Γκεκας το νεο συμβολαιο που του προτεινε,επεμενε να τον δωσει για ανταλλαγμα...Λες και ειχε περιθωρια ελιγμων ο Γουμενος για να χαλασει τη μεταγραφη λογω Γκεκα.

@petrosskl είπε...

Μπορεί να έχεις και δίκιο square αλλά ο Γκέκας αποδείχτεικε ο μόνος που ήξερε την αξία του και η παραμονή του Παπ τη μείωνε. Και σε θέμα budget και σε θέμα συμμετοχών.
Ο Παπ άλλωστε έχει την ασυλία της καλής χρονιάς που έκανε.
Ούτε στον ΟΦΗ δεν κάνει να παίζει ομως..

SniperAthens είπε...

@all: επί της ουσίας, ότι και να λέτε, ο Τζίγγερ άκουσε το κοινό αίσθημα και υπέγραψε τον ΠΑΠ. Ο χρόνος δείχνει (για μία ακόμη φορά) πόσο μεγάλη μαλακία είναι να ακούς τον κόσμο στο δικό σου μαγαζί.

Old Boy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Old Boy είπε...

Αν πάντως επανέλθουμε για λίγο στο καλοκαίρι του 2006, θα δούμε ότι μέσα σε τρία χρόνια είχαν φύγει: Νικοπολίδης και Κωνσταντίνου που έχουν πάει στο γάβρο. Κυργιάκος, Μπασινάς, Σεϊταρίδης που έπαιξαν και μερικοί παίζουν ακόμα για γάβρο κι αν δεν πήγαν ήταν γιατί αντέδρασαν οι Τσουκαλάδες. Καραγκούνης, Φύσσας, Λυμπερόπουλος. Δεν έφυγαν βέβαια όλοι για τους ίδιους λόγους ούτε ήταν όλων λανθασμένη η φυγή. Το κλίμα πάντως ήταν η αποριζουπολοποίηση της ομάδας και οι Έλληνες παίκτες ως πηγή όλων των δεινών.
Ο Παπαδόπουλος που ήρθε μετά τη Ριζούπολη είχε κάνει μια χρονιά σούπερ, μια χρονιά μέτρια αλλά έπαιζε όλο τον προηγούμενο χρόνο και είχε ελαφρυντικά και η τρίτη χρονιά του τελείωσε με πολλά γκολ στο Β΄Γύρο και όντας σε φόρμα.
Κατά του Παπαδόπουλου από τους κύκλους της Διοίκησης το βασικό που ακουγόταν ήταν το κουμπαριλίκι με το Νικοπολίδη και κάτι ράδιο αρβύλες περί τρανζίστορ όπου άκουγε το γάβρο στα αποδυτήρια. Και μετά άρχισε η ιστορία με τον «ακατέβατο» ΠΑΠ.
Λοιπόν, ο Παπαδόπουλος τότε έπρεπε να μείνει και καλώς έμεινε γιατί τώρα θα φορούσε κι αυτός ερυθρόλευκα και θα είχαμε καταντήσει φυτώριο του γάβρου.
Η μετέπειτα απόδοσή του δηλαδή κατά τη γνώμη μου δεν αναιρεί όσα λέγαμε τότε, γιατί κάθε τι το κρίνεις στο χρονικό πλαίσιο το οποίο συμβαίνει.
Επίσης ξέρω ότι το εύκολο και το ανώδυνο είναι τώρα να κάναμε κοκοκό και να μην λέμε κάτι εναντίον του για να μην φανούμε ανακόλουθοι.
Δεν πάει έτσι όμως.

@petrosskl είπε...

@old boy
και σκέψου ρε φίλε κακό που θα μας έκανε να είχε τώρα ο γάβρος Παπ-Μιχαλάκη δίδυμο... μακάρι να τους τον είχαμε φορτώσει και αυτόν.
Κανείς τέλος πάντως δεν θα έπαιζε τώρα βασικός γιατί οι γάβροι απλά δεν καταλαβαίνουν από τέτοια τα τελευταία χρόνια.
Όσο για τους άλλους σκέψου τη πορεία του καθενός και δες πόσο ανεβασμένοι ήταν στα μάτια μας.
Κανείς(!) δεν πήγε σε σοβαρή ομάδα. Γιατί στη Μαγιόρκα έπαιζε άνετα και ο Τζιόλης...

Old Boy είπε...

Aν τους είχε δίδυμο, μπορεί να έπαιζαν όπως την χρονιά του νταμπλ. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. To θέμα είναι ότι Τσουκαλάδων μη υπαρχόντων θα μπορούσαν να παίζουν τώρα 6 πρώην παίκτες μας στον γάβρο. Αυτό είναι κάτι που θα μας άρεσε;
Κι αφού μπήκαμε στις συγκρίσεις, δεν ξέρω τι έκανε ο κάθε παίκτης εκεί που πήγε (αν και διαφωνώ, όλοι σχεδόν έκαναν μια σχετική καριέρα) αλλά το σύνολο που είχαμε και από το οποίο θέλαμε να απαλλαγούμε, σε σχέση με τα μετέπειτα σύνολα.

SniperAthens είπε...

@old boy: πολύ, μα πάρα πολύ σχετική όμως καριέρα...


τόσο σε χρήματα όσο και στο τι κατέκτησαν. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στους πρώην παίκτες μας αλλά σε όλους τους Έλληνες που ξενιτεύτηκαν.