Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2007

Πανδαισία...

Μετά το νέο φιλικό ξεβράκωμα, όλοι κάνουν την παλαβή. Μάλλον τους θάμπωσε τόσο η διαστημική απόδοση της ομάδας που έμειναν άφωνοι. Τα έχω πεί καιρό τώρα και η αλήθεια είναι οτι κουράζομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Με μεταγραφές πείνας, ομάδα δεν γίνεται. Πόσο μάλλον αυτή η ομάδα είναι σε τέτοιο τέλμα τα τελευταία 2 χρόνια. Λοιπόν τώρα τα γνωστά...φταίνε οι παίκτες, ο προπονητής, ο κακός ο καιρός και απο του χρόνου-όπως πάντα-δεν θα γίνουν άλλα λάθη. Και για να μην προτρέξουν κάποιοι...Το πρόβλημα δεν είναι το 0-3 σε 90 λεπτά. Είναι η αποκαρδιωτική εμφάνιση, η αδυναμία να κάνουν έστω και μία σωστή πάσα και η προφανής έλλειψη ποιότητας. Τι ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, τι επιθετικό σύστημα και ιστορίες. Αυτοί όχι μόνο δεν μπορούν να σκοράρουν αλλά ούτε ευκαιρία να κάνουν. Συγχαρητήρια σε όλους για την ομάδα ντροπή και το σύστημα πλημμύρα. Απορώ με εκείνους που έχουν ακόμα το κουράγιο να ξοδεύουν το χρόνο τους για να παρακολουθήσουν αυτό το εξάμβλωμα. Ακόμα περισσότερο απορώ προκαταβολικά με εκείνους που θα συνεχίσουν να βρίσκουν δικαιολογίες για να καλύψουν τα αδικαιολόγητα.

27 σχόλια:

pepe είπε...

Ρε παιδια ηρεμια, φιλικο ηταν και δεν ειχε καμια σημασια το αποτελεσμα. Και μαλιστα δεν ηταν καν φιλικο στα πλαισια καποιας προετοιμασιας.
Το βασικο ηταν να μη τραυματιστει κανεις και να δοκιμαστουν καποια πραγματα. Αν ειναι δυνατον αν κατηγορειτε μια ομαδα για εμφανιση σε τετοιου ειδους φιλικο.
Στπ ντερμπυ δεν εδειξε χαρακτηρα η ομαδα? Στο παιχνιδι με τη Λατσιο δεν εδειξε τον απαραιτητο τσαμπουκα?
Μην πυροβολειτε αμεσως, περιμεντε λιγο.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω, όλοι εμείς οι... προπονητές του καναπέ να κάνουμε υπομονή μέχρι η ομάδα να μπορέσει να παρουσιάσει τον πραγματικό της εαυτό. Και αυτό θα γίνει όταν θα έχει κάνει περισσότερα από δέκα επίσημα ματς πρωταθλήματος και UEFA. Μόνο τότε θα είναι αρκετά αξιόπιστο το δείγμα και μόνο τότε θα μπορούμε όλοι μας να κάνουμε με ασφάλεια την όποια κριτική. Πάρτε το χαμπάρι, η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και στήριξη όποια και εάν είναι τα αποτελέσματα. Οι αφορισμοί και οι συχνές αλλαγές προσώπων -κυρίως προπονητών- μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα. Στο κάτω-κάτω σε όποιον δεν αρέσει να μην πηγαίνει στο γήπεδο! Λέτε να μην πάρει το μήνυμα ο Τζίγγερ όταν θα βλέπει άδειο το νέο γήπεδο και εάν φυσικά η ομάδα εξακολουθεί μέχρι τότε να κινείται στη μετριότητα;

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι οι λεγόμενες μικρές ομάδες παίρνουν το μήνυμα ότι είμαστε ανάπηροι και θα έρχονται να παίζουν στην Λεωφόρο χωρίς κανένα φόβο και δέος. Πάλι φέτος θα' μαστε η χαρά του κάθε Εργοτέλη, του Άρη του Ιωνικού και δεν συμμαζεύεται. Το Σάββατο είδα μόνο το ημίχρονο με τον Πανιώνιο, και απογοητεύτηκα. Χτικιό ήταν αυτό, όχι ομάδα....
Αλήθεια από πότε έχουμε να κάνουμε νίκη στο Πρωτάθλημα;

gatti είπε...

Νομίζω πως έχουμε να κάνουμε νίκη από τότε που κερδίσαμε τον ακατονόμαστο μέσα στο Καραϊσκάκη. Ποιος ξέρει τι κατάρες φάγαμε τότε...

Οσο πάντως και να λέμε ότι αυτά είναι φιλικά παιχνίδια η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Πόσο να αλλάξει στα επίσημα η εικόνα μιας ομάδας που δεν μπορεί να κάνει μια ευκαιρία της προκοπής; Μια τελευταία ελπίδα έχω μόνο με την επιστροφή των τραυματιών, Ιβανσιτς, Εκι κ.λπ. αλλά και πάλι...
Το θέμα είναι ότι έχουμε μικρύνει σαν ομάδα και όντως δίνουμε το δικαίωμα στον κάθε μικρό και μικρομεσαίο να πιστεύει ότι θα κάνει ...πάρτυ μαζί μας, ακόμα και μέσα στην έδρα μας.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Η ομάδα δεν έχει παίκτες ποιότητας. Ωραία τα συστήματα και τα σχετικά αλλά αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν ακόμα και το αρτιότερο σύστημα στον κόσμο, είναι οι παίκτες. Κάποιοι μπορούν με μια ενέργεια να δημιουργήσουν ευκαιρίες (Μαντούκα, Γκαλέτι, Ριβάλντο) και κάποιοι όχι. Κάποιοι μπορούν να πασάρουν σωστά και με ακρίβεια, κάποιοι αδυνατούν στα 2 εκατοστά. Πως θα γίνει δηλαδή? Θέλουμε μέσα απο ένα σύστημα να γίνουν παικταράδες ο Ενακαρίρε, ο Βύντρα και ο Σέριτς? Ε δεν γίνεται, πως να το κάνουμε. Αφήστε που ούτε καν σύστημα δεν υπάρχει. Και ξέρεται πως φάνηκε? Ο Πανιώνιος ήταν ΟΜΑΔΑ, με σωστή κυκλοφορία, εναλλαγές θέσεων, προωθήσεις. Είχε φιλοσοφία και σύστημα. Είχε υπομονή και συνέπεια. Γιατί ο άνθρωπος (ο Λίνεν) δουλεύει, δεν είναι τουρίστας. Και έδωσε ταυτότητα στην ομάδα και χαρακτήρα. Τα βλέπετε αυτά σε εμάς? Ένα σκορποχώρι βλέπω με τα γνωστά ευχολόγια και προτροπές για υπομονή. Πλάκα κάνουμε ρε παιδιά? Αυτή η ομαδούλα, αυτό το όργιο, αυτό το σούργελο, είναι Παναθηναϊκός...Δηλαδή καμία ντροπή πλέον? Ειλικρινά απορώ? Είναι περήφανη για τον διασυρμό του ονόματος Παναθηναϊκός? Έχουν αντιληφθεί ποιόν σύλλογο διοικούν? Τι να πώ...Και το χειρότερο είναι οτι με αυτόν τον ανίκανο στο τιμόνι, το βαρέλι δεν έχει πάτο...

zouk είπε...

O Λινεν φιλε κουτοχορτε ηρθε περσι στον Πανιωνιο.Αν θυμιθεις τα πρωτα παιχνιδια περσι,ηταν πολλα ηττες.Ομως ο σωστος Τσακιρης τον κρατησε,τον στηριξε και δικαιωθηκε.

Μεχρι τωρα το μονο σωστο δειγμα που εχουμε για την ομαδα ειναι το ντερμπι.Δεν ημασταν καλοι.Ομως γιατι λεγαμε οτι δεν ειναι καλο να πεχουμε ντερμπι την πρωτη αγωνιστικη στο πρωταθλημα?
Για να ρολαρουν λιγο η ομαδες.

Εδω με το που εγινε η πρωτη αγωνιστικη,εχουμε διακοπη 2 εβδομαδες.Ας περιμενουμε μερικα παιχνιδια ακομα και βλεπουμε.Αλλωστε μεχρι τον Δεκεμβριο δεν μπορει να αλλαξει κατι.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Επέστρεψα από επαγγελματικό ταξίδι το Σάββατο και πήγα και στο γήπεδο.

Μια χαρά χάλια ήμασταν αλλά πιστεύω ότι ο Πεσέιρο πειραματίστηκε. Χώρια το ότι σου έλειπε πολύ πράγμα.

Αυτά..

Με εκτίμιση,

Παππάς10 ή κάτα κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Επέστρεψα κι εγώ.

Στα φιλικά αυτά ήμασταν 10 φορές πιο χάλια από το ντέρμπι, όπου (με εξαίρεση τα 20 πρώτα λεπτά του β' ημίχρονου) ήμασταν μέτριοι. Βάσιμα, επομένως, ανησυχώ για το αυριανό ματς με την καλομονταρισμένη (και με 15 παιχνίδια στα πόδια της) ΑΡΤΜΕΝΤΙΑ.

Παρολαυτά, θεωρώ ότι το 20λεπτο του β' ημίχρονου στο ντέρμπι - όπου η ομάδα έπαιξε μια χαρά - δείχνει πως δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Πιστεύω πως ο Πεσέιρο κάνει καλή δουλειά ... αν και δεν μου αρέσουν οι διαρκείς πειραματισμοί του: πρέπει να καταλήξει σε βασική ομάδα - τον δικιολογώ όμως, δεδομένων των απρόοπτων σημαντικών τραυματισμών.

Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος σε σχέση με το τί πραγματικά μπορεί να προσφέρει ο Πεσέϊρο, θα συνταχθώ προς το παρόν με τον Τζόνυ, προς την κατεύθυνση του "... για να δούμε". Αν αφήσω βέβαια τον εαυτό μου ελεύθερο, θα ψηφίσω "δαγκωτό" Κουτόχορτο, αλλά για την ώρα, κρατιέμαι...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Λυπάμαι, και παράλληλα αισθάνομαι γραφικός καθώς τίποτα δεν βγαίνει, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι κάποιος είναι τόσο-ΜΑ ΤΟΣΟ-απελπιστικά βλάκας και ανίκανος. Είναι λοιπόν φανερό οτι υπάρχει σκοπιμότητα. Παρά τις συνεχείς αποτυχίες, παρά την ισοπέδωση του ονόματος και της ιστορίας της ομάδας, δεν είδα καμία βούληση για βελτίωση. Αστείους είχαμε, αστείους συνεχίζουμε να έχουμε. Λεφτά για την βελτίωση της ομάδας δεν έπεσαν και δεν πρόκειται. Δεν θέλω να μπώ σε λογική σύγκρισης με άλλους Προέδρους που όντως έχουν Παναθηναϊκά αισθήματα. Που ματώνουν για τον σύλλογο. Που ξοδεύουν τα άπειρα για την βελτίωση της, είτε χάνει είτε κερδίζει. Μυαλό και μάτια έχουμε όλοι και φαίνεται ποιός νοιάζεται και ποιός όχι. Ποιός στεναχωριέται και ποιός όχι. Μην κρυβόμαστε, του τύπου δεν του καίγεται καρφάκι. Αδιαφορεί πλήρως για την ομάδα, δεν είναι καν Παναθηναϊκός. Δεν είναι καν ποδοσφαιρόφιλος. Και μακάρι να ήταν μόνο αυτά. Φοβάμαι οτι εκτός των άλλων είναι πραγματικά εγκάθετος. Ότι χρησιμοποιεί την ομάδα για σκοπούς του Ομίλου. Πάρτε το χαμπάρι ο άνθρωπος δεν είναι Παναθηναϊκός. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. Με αυτόν και την λοιπή οικογένεια πάνω, δεν υπάρχει μέλλον. Και ξέρετε γιατί? Γιατί δεν σκοπεύουν ούτε να την φτιάξουν αλλά ούτε να την πουλήσουν. Περαστικά μας.

zouk είπε...

Ωραια.Αμα δεχτουμε οτι δεν ειναι Παναθηναικος.Τι ομαδα ειναι?
Εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι καποιος που εχει μεγαλωσει σε μια οικογενεια που διοικει χρονια τον Παναθηναικο δεν αγαπαει αυτην την ομαδα.

Εγω προσωπικα ποτε δεν θα συγκρινω το μπασκετ με το ποδοσφαιρο.Ειναι τελειως ανομοια.Το ενα εχει ροστερ 12-15 ατομα και το αλλο 23-25.
Το μπασκετ εχει μια απιστευτη παραγωγη Ελληνων καλων παιχτων.
Εχει ενα πολυ καλο πρωταθλημα,στο ποδοσφαιρο εχουμε απο τα χειροτερα,και πολλα ακομα.

Ας καταλάβουμε πως ειναι αδυνατο να παρει καποιος αλλος στην παρουσα φαση τον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο.
Αφηστε που θα επρεπε να αφησουν και το μπασκετ οι Γιαννακοπουλοι.Ουτε ο Κοκκαλης μπορουσε να εχει ολα τα τμηματα δικα του.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και να σας πώ και κάτι άλλο ρε παιδιά...Είναι δυνατόν στα 100 χρόνια της ομάδας, να εμφανίζεται αυτό το αίσχος στο γήπεδο. Για τα 100 χρόνια, που δεν είναι και κάτι συνηθισμένο, δεν όφειλε αυτός ο γελοίος να παρουσιάσει την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Μια χρυσή ομάδα, για την χρυσή επέτειο? Να υπάρχει έστω ένας ποδοσφαιριστής με αίγλη και λάμψη? Ένα δώρο βρε αδερφέ για αυτήν την εξαιρετική περίσταση... Και καλά χέστε το αυτό, έχουν καβούρια στην ΠΑΕ- αν και για τέτοιες περιπτώσεις κάνεις μια γαμημένη εξαίρεση και ας είμαι με ακριβό εισιτήριο και μεταγραφική λιτότητα 5 χρόνια μετά. Ούτε μια συλλεκτική φανέλα? Κάτι που να διαχωρίζει την άθλια μιζέρια που μας έχουν καταδικάσει, από την χρυσή χρονιά της συμπλήρωσης 100 χρόνων? ΕΛΕΟΣ. Κύριοι ο Πρωταθλητής στέφεται τον Μάϊο του 2008. Ξαναλέω του 2008. Στα 100 χρόνια...και εμείς παίζουμε με Ενακαρίρε, Βύντρα και Σέριτς? ΑΙΣΧΟΣ...ΑΙΣΧΟΣ...ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ κουτόχορτε αδελφέ,

1. Για το Ιωβηλαίο Συμφωνώ μαζί σου (ναι το ξέρω δεν θα φάτε τυρόπιτα αύριο, γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι). Κάτι θα έπρεπε να κάνει ο Τζίγγερ.

2. Για άλλη μία φορά ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ.

3. Για να δούμε με την Αρτμέντια ή πως την λένε. Γούσταρα να πάω - Σλοβάκες... ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΛΕΜΕ - αλλά δεν νομίζω να συμφωνούσε η ιπτάμενη μου παντόφλα και δεν λέει.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμιση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε συ ζουκ, και ισχύει για όλους αυτό, δεν συγκρίνω ούτε μπάτζετ, ούτε λεφτά, ούτε τίποτα. Συγκρίνω αγάπη, πάθος, τρέλα, ενθουσιασμό, οπαδισμό, συναίσθημα, συνεισφορά σε χρόνο και αγωνία, προσπάθεια βελτίωσης, ταύτιση με τον μέσο Παναθηναϊκό, οράματα, φιλοδοξίες και βέβαια αποτελέσματα. Τα βλέπετε όλα αυτά στον ραλίστα...Ας είμαστε σοβαροί. ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ...Και ο εν λόγω παίρνει σε όλους...ΜΗΔΕΝ.

gatti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gatti είπε...

Συμφωνώ κι εγώ πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ποδόσφαιρο με μπάσκετ.
Ούτε βέβαια την τρέλα των Γιαννακοπουλαίων με τους Βαρδινογιάννηδες.

Στο μπάσκετ είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξεις καλή ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι "άτιμο" πράγμα και πολλές φορές ακόμα και αν ρίχνεις λεφτά ομάδα δεν φτιάχνεις. Λίγα λεφτά έχει ρίξει τόσα χρόνια ο Μοράτι; Και μη μου πείτε ότι έφταιγε το Calciopolis που έτρωγε συνέχεια τη σκόνη των υπόλοιπων και που έπρεπε να πάει η Γιούβε στη Serie B και να αφαιρεθούν βαθμοί από την Μίλαν για να γελάσει λίγο το χειλάκι του. Κάποια στιγμή βέβαια μετά από πολλές σφαλιάρες θα πρέπει να αρχίσεις να μαθαίνεις. Και μαθαίνεις όταν θέλεις πραγματικά να μάθεις.

Το μεγάλο πρόβλημα του Τζίγγερ δεν είναι η τσιγκουνιά του. Δεν είναι δηλαδή μόνο αυτή. Είναι η αλαζονεία που έχει η οικογένεια γενικότερα, από εποχής Ρίνγκο ακόμα. Δύσκολα θα δεχτεί μια άλλη γνώμη από τη δική του, δύσκολα θα ακούσει κάποιον που δεν είναι έμπιστός του. Και καθώς αυτοί που εμπιστεύεται δεν είναι πάντα και οι πιο ειδικοί, τα αποτελέσματα τα ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Σε όλα τα επίπεδα. Από το αγωνιστικό μέχρι το επικοινωνιακό. Εγώ για παράδειγμα δεν γνώριζα τι εστί Αργύρης Μήτσου μέχρι να βγει μπροστά ως πρόεδρος. Και έπαθα πλάκα καθώς ο γιατρός που πίστευα ότι είναι άνθρωπος κύρους είναι ένας τυπάκος που καλά καλά δεν μπορεί να μιλήσει και πετάει μπαρούφες τύπου "Εκι ίσον δύο Ριβάλντο" που μας τις γυρίζουνε πίσω οι γαύροι (και οι άλλοι) σε κάθε ευκαιρία. Και ας μη θίξω τώρα και την επαγγελματική του υπόσταση για την οποία έχω αρχίσει να αμφιβάλλω (περιπτώσεις Αντερσον, Γκονζάλες κ.λπ.).


Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πως δεν έχει παίκτες επιπέδου Παναθηναϊκού και όλοι προσπαθούν να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Κάποιες φορές, θες και επειδή έχουμε ανάγκη να ελπίζουμε στην αρχή της κάθε σεζόν το ψιλοπιστεύουμε κι εμείς και νομίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Τα πράγματα όμως δεν είναι πολύπλοκα. Είναι εξαιρετικά απλά: Oταν είσαι τόσα χρόνια πίσω και βλέπεις την πλάτη του γαύρου - και τα τελευταία δύο χρόνια και της ΑΕΚ - πρέπει να ξοδέψεις διπλάσια από αυτούς για να ξαναπάρεις τα ηνία. Κι όχι να ψάχνεις ευκαιρίες και λαχεία που άλλοτε θα κληρώσουν και άλλοτε όχι. Με ημίμετρα και αμφιλεγόμενης αξίας παίκτες δεν γίνονται ομάδες όπως με πορδές δεν βάφονται αβγά. Κι αν ακόμα πάμε φέτος καλά (που δεν το πολυπιστεύω, αλλά λέμε...) το πιο πιθανό είναι να συμβεί επειδή θα υστερήσουν οι άλλοι (κι αυτό χλωμό το κόβω) παρά επειδή είμαστε καλύτεροι όσον αφορά το υλικό.

squarelogic είπε...

gatti σωστος!
Την παθογενεια της ομαδας την εχω αναλυσει και γω κι ο greenheart πολυ σοβαρα αρκετες φορες στο παρελθον και βαριεμαι να ξανακανω το ιδιο.

Το προβλημα δεν ειναι μονο οτι οι εμπιστοι του δεν ειναι πολυ σχετικοι-ειναι οτι και να βλεπουν τι φταιει, κανεις τους δεν εχει τα "αυγα" να του πει τι ειναι αυτο,αν προκειται να τον δυσαρεστησουν.Κλασικη περιπτωση δηλ."γυμνου βασιλια"(παιδικο παραμυθι του Αντερσεν για οσους δε γνωριζουν).
Οσο για τον Μητσου πχ.ο ανθρωπος εκανε το ονομα του και τη καριερα του χαρη στην υποστηριξη της οικογενειας-αλλιως θα ηταν ενας αγνωστος καλος επιμελητης Α του ΚΑΤ ...Συνεπως του ειναι δυσκολο να ρωτησει τον Τζιγγερ γιατι τον θελει στη θεση αυτη χωρις ουδεμια ουσιαστικη αρμοδιοτητα(αν εχει ακομη τετοια συναισθηση,πραγμα που αμφιβαλλω πλεον).

Για την ομαδα θα περιμενω,αλλα η προβλεψη μου συμπιπτει με του Κουτοχορτου για μια ακομη φορα.

zouk είπε...

O Τζικγερ δεν ειναι τελειως κοροιδο.Ξερει οτι δεν μπορει να τα χωσει τωρα γιατι δεν θα παρει τιποτα πισω.
Την τελευταια χρονια που παιξαμε στο Τσαμπιονς Λινγκ,εκανε την προσπαθεια του και εφερε Κονσεισαο και Μπιστσαν.Δεν του βγηκε και τωρα δεν υπαρχει περιπτωση να το προσπαθησει παλι,γιατι καλος-πολυ καλος παιχτης δεν ερχετε στο Ελλαδα χωρις το δελεαρ του Τσαμπιονς.

Οπως ολοι και εγω θα ηθελα τους καλυτερους παιχτες στον Παναθηναικο αλλα δεν εχω αυταπατες.Σε λιγα χρονια γενικοτερα το Ελληνικο ποδοσφαιρο θα ειναι ολο και χειροτερο.Οταν ο Πρωταθλητης θα δινει προκριματικα για να μπει στο Τσαμπιονς θα ριξουμε γελια και κλαματα βασικα.
Τοτε θα δουμε τι παιχτες θα φερνει και ο Ολυμπιακος.

Για μενα η λυση ειναι να στηριξουμε τους Ελληνες παιχτες γιατι μονο αυτοι μπορουν να κανουν ενα συνολο-ομαδα οπως ηταν και πιο παλια ο Παναθηναικος.Οχι στην πρωτη στραβη μπαλια,να αρχιζει το κραξιμο που φορτωνει με αγχος τους παιχτες.Ας ακουσουν λιγο παραπανω χειροκροτημα.Ας νιωσουν οτι πρεπει να δωσουν κατι παραπανω για εμας και οχι να θελουν να φυγουν για να γλιτωσουν.
Ναι συμφωνω και εγω,ο Βυντρα κανει συχνα χοντρες μαλακιες,δεν ειναι το μπακ που ονειρευομαστε,αλλα αυτον εχουμε τωρα.
Σπιτι μου πολλες φορες θα βρισω οταν κανουν μαλακιες.Στο γηπεδο οχι.

Τελος αγαπω και λατρευω Αφους Γιαννακοπουλους αλλα δεν αλλαζει κατι.Αυτους εχουμε στο μπασκετ και τους αλλους στο ποδοσφαιρο.

θελω να σκεφτητε ομως, πως οπως υπαρχουν τα καλυτερα(Γιαννακοπουλοι,Κοκκαλης, που γουσταρετε που τα χωνει(να τον δω οταν δεν θα παιζει Τσαμπιονς τι θα κανει)),υπαρχουν ομως και τα χειροτερα(Ψωμιαδηδες,Τροχαναναδες,
Μπατατουδηδες και αρκετοι αλλοι που μπορουν να σε πανε στον πατο οπως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ)οποτε μπορει να ειμαι και ευχαριστημενος.Το γραφω για να εξηγησω γιατι δεν κραζω τον Βαρδινογιαννη.Πολλα εγραψα σημερα.

Καλη μας επιτυχια για αυριο.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Κατ' αρχάς διαφωνώ με τον Γκάτι σε αρκετά πράγματα αν και συμφωνώ στον εντοπισμό των προβλημάτων. Δηλαδή ο Ζάετς δεν ήταν μπαλαδάνθρωπος; Τον βγάλαμε όμως λαμόγιο σε χρόνο Ντε-Τε και τελειώσαμε.

Ο Μήτσου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ επστήμονας και κάποιες "αποτυχίες" του είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Μήτσου μας "συναρμολόγησε" τον Ζέκο και ο Μήτσου μας "έφτιαξε" τον Βαζέχα μετά το πρόβλημα με τους κοιλιακούς. Ο Άνθρωπος έχει μια διαδρομή πολλών χρόνων ως γιατρός, μη τα ισσοπεδόνουμε όλα.

Περιμένω να δω την ομάδα για να κρίνω. Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο Ποδόσφαιρο. Όμως δεν θυμάμαι καμία ομάδα μας που είχε κάνει την Ευρώπη να μας σέβεται να έχει μέσα τις τεράστιες μεταγραφές. Αντίθετα τα μεγάλα πουλιά και τις 5άρες τις φάγαμε με Μπίτσκαν - Κονσεϊσάο.

Τους Γκουμομπασινάδες τους βρίζαμε και - ορισμένοι - τους βρίζουν ακόμη.

Εγώ θα το πω για άλλη μία φορά και ας γίνω "κακός". Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ανέκαθεν είναι ο κόσμος του. Και ο "Καπετάνιος" πους μας έγραφε τελείως, έτιαχνε ομάδα. ο Τζίγγερ που ψιλοακούει παίρνει τα τριακαρίρε του.

Για εμένα αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να την παραδεχτούν. Τα "μείνε στην ΠΑΝΑΘΑ Πα-πα-δό-πουλε" και τα "Αν δεν πάρουμε Κονσεϊσάο θα επιστρέψω το διαρκείας μου" ήταν αντιδράσεις του Κόσμου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, όπως και τα "Αντώνη Ψυχάρα".

Τέτοιοι μαλάκες που είμαστε, τέτοια παθαίνουμε.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ" ΤΩΝ ΚΑΡΑΠΟΥΣΤΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟΥΤΣΩΝ. ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Ας ξεκινήσουμε από εκεί και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

gatti είπε...

Μιχάλη...

είτε παρερμήνευσες αυτά που έγραψα είτε εγώ δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Κατ΄ αρχήν δεν είπα ότι όλοι όσοι ήταν δίπλα στον Τζίγγερ είναι ανίκανοι. Είπα ότι δεν είναι ΠΑΝΤΑ οι πιο ειδικοί.
Επειτα, για τον Μήτσου ασχολήθηκα περισσότερο με το επικοινωνιακό μέρος και την παρουσία του ως προέδρου και όχι με τον Μήτσου ως επαγγελματία. Βέβαια, είπα ότι τελευταία έχω ΑΡΧΙΣΕΙ να αμφιβάλλω και για την επαγγελματική του υπόσταση. Στο ...χωριό μου λέμε "δικηγόρος παλιός και γιατρός νέος" και εξάλλου, αν έχεις προσέξει δεν είμαι μόνο εγώ που αμφιβάλλω αλλά και ο επίσημος Παναθηναϊκός που ολοένα και πιο συχνά στέλνει παίκτες για εγχειρήσεις αλλά και για αποθεραπεία στο εξωτερικό.

Σαφώς και πρέπει να περιμένουμε να δούμε την ομάδα για να κρίνουμε, αλλά πόσο περισσότερο περιμένεις να δεις ότι ο Σέριτς ας πούμε είναι ακατάλληλος ή ότι ο Βύντρα "δεν μπορεί το παλικάρι;". Πόση περισσότερη μπάλα θα παίξει φέτος ο Τζιώλης ή ο Μάντζιος; Και μην πάρεις τοις μετρητοίς τα συγκεκριμένα παραδείγματα, τα αναφέρω γιατί είναι τα πιο χαρακτηριστικά και όχι ότι έχω εμμονές μαζί τους.
Επιπλέον, το ότι βλέπω πως "δεν τραβάνε" δεν σημαίνει ότι τους έχω βρίσει ή θα τους βρίσω ποτέ στο γήπεδο, γιατί γνωρίζω ότι θα κάνω κακό στην ομάδα αν αυτοί δεν νιώθουν ψυχολογικά καλά (μέσα μου τους βρίζω πάντως και πολύ μάλιστα).

Συμφωνώ με τον Ζουκ ότι πρέπει να στηρίξουμε τους Ελληνες, αλλά για σκέψου... Ποιος φταίει που αποψιλώθηκε η ομάδα από καλούς Ελληνες παίκτες; Και πόσοι Παναθηναϊκοί δεν έφτασαν πάνω στην απόγνωσή τους στο κατάπτυστο σημείο να σκεφτούν ότι ...ναι κάτι "ύποπτο" υπήρξε με την ομάδα της Ριζούπολης;
(Παρεμπιπτόντως, μια και το ανέφερα, αν είχες διοίκηση με ΑΒΓΑ την ομάδα την έπαιρνες και έφευγες από εκείνη τη ζούγκλα με τα πρώτα κιόλας δείγματα καφρίλας και δεν την κατέβαζες να παίξει μπάλα).

Και ναι, πίστεψέ με, τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο. Κι αν ο Τζίγγερ δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει λεφτά για να φέρει μεγάλους ξένους παίκτες (που δεν έρχονται κιόλας χωρίς το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ όπως είπε κι ένα παιδί παραπάνω)μπορεί κάλλιστα να δώσει λεφτά για να πάρει Ελληνες παίκτες. Τόσο καιρό ακούγαμε ότι πωλείται ο Τοροσίδης και δεν θέλαμε - λέει - να μπούμε σε διαδικασία πλειστηριασμού, οπότε τον πήρε ο γαύρος.
Βγάζει μάτια ο Σπυρόπουλος, τον οποίο είχαμε κλείσει κιόλας πριν σκάσει η υπόθεση του ντόπινγκ και τώρα ούτε που ασχολούμαστε. Πάλι τυχαία τα παραδείγματα για να σου δείξω ότι υπάρχουν παίκτες αν θέλεις να αγοράσεις ακόμα και στην Ελλάδα.
Καλώς ή κακώς πάντως ο Τζίγγερ πρέπει να ρίξει λεφτά αν θέλει να παίξει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά τώρα που θα περνάει μόνο μία ομάδα κι αυτή μέσα από
προκριματικά, αλλιώς θα παίζουμε μια ζωή στο ΟΥΕΦΑ.

Τέλος ουδέποτε κάθισα να ακούσω ή να διαβάσω τους "μυαλοπώληδες" τύπου Καρπετόπουλου - Πανούτσου που μέσα από μια - τάχα μου - αντικειμενική επίφαση περνάνε τα μηνύματα των αφεντικών τους.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Νομίζω οτι κάποιοι έχετε επιλεκτική μνήμη ή πουλάτε τρέλα. Ποιός σας είπε οτι δεν έρχονται παίκτες λόγω μη συμμετοχής στο Τσού-Λού? Που τα έχετε δεί ή ακούσει αυτά? Και επειδή πάντα μιλάω με στοιχεία...Η Γαλατά που πήρε τον Λίνκολν απο την Σάλκε παίζει Τσάμπιονς-Λιγκ ή σε ανώτερο πρωτάθλημα? Τίποτα απο τα δύο απλά πληρώνει αδρά (5 εκατομμύρια η μεταγραφή + τα λεφτά για κάθε χρονιά συμβολαίου)? Οι Nonda, Linderoth που επίσης πήγαν στη Γαλατά μας χαλάγανε ή έχουμε καλύτερους? O Georgiev, ο παικταράς του Ερυθρού Αστέρα, που πήγε στην υπερδύναμη Ντούισμπουργκ!!! Ο Μαγκνταβίκια που πήγε απο Αμβούργο στην Φρανφούρτη-άλλη υπερδύναμη-δεν μας έκανε? Ο Ricardo Costa της Porto που σύμφωνα με δηλώσεις του ήθελε να έρθει, γιατί πήγε στην παραλίγο υποβιβασθείσα Βόλσπουργκ? Μήπως γιατί έδωσαν 4 εκατομμυριάκια??? Οι Dalmat, Mathis ελεύθεροι απο Bordeaux και Monaco μας έπεφταν λίγοι? O Hansson, ναι αυτός που δεν δίναμε 600.000 το ξέρετε οτι πήγε ως ελεύθερος στην Ρεν??? Χάλια και αυτός ε? Ο Ενακαρίρε είναι καλύτερος. Τον Zenden που πήγε, πάλι ελεύθερος, στην Μαρσέιγ του κάναμε πρόταση και δεν το ξέρω ή είναι χειρότερος του Σέριτς??? Ο Svensson που πήγε για ένα μύριο στην υπερδύναμη Καέν απο την Ρέιντζερς, επίσης λίγος ή θα παίζει Τσού-Λού? Ο Ρόμενταλ που είχε κλείσει ο γαύρος πριν τον Γκαλέτι μήπως δεν ερχόταν Ελλάδα ή ούτε αυτός μας έκανε??? Πλάκα κάνετε ρε παιδιά??? Scouting, οργάνωση, διοίκηση και παίκτες της πλάκας...

gatti είπε...

@δεν τρωμε κουτοχορτο: Mα όλα αυτά που λέμε τα λέμε ακριβώς επειδή δεν είναι διατεθειμένος να τα χώσει.
Αμα δεν δίνεις πολλά ο άλλος χρειάζεται ένα επιπλέον δέλεαρ. Και η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι τέτοιο. Αν δεν υπάρχει αυτό το δέλεαρ τότε πρέπει να τα σκάσεις χοντρά κι ο Τζίγγερ δεν τα σκάει.
Και βέβαια αν ποτέ το κάνει, θα πρέπει να έχει κάνει παράλληλα και την απαραίτητη έρευνα αγοράς (κι εδώ κολλάει η καταλληλότητα των στελεχών που έχει δίπλα του). Αν την έκανε, στην περίπτωση Κονσεϊσάο για παράδειγμα, δεν θα έμενε στο γεγονός ότι είχε "γεμάτη" χρονιά στην Τουρκία χωρίς τραυματισμούς. Θα ήξερε - ως όφειλε - πως ο συγκεκριμένος παίκτης δεν ήταν ηγέτης που μπορεί να σηκώσει στους ώμους του μια ομάδα αλλά μπορεί να λειτουργήσει σε υψηλό επίπεδο μόνο με παίκτες αξίας δίπλα του.

Ασε που εμείς έχουμε απαξιώσει τόσους και τόσους παίκτες λόγω της ανικανότητας της διοίκησης και της λάθος διαχείρισης του υλικού που και ο Ροναλντίνιο να έρθει θα τον βγάλουμε άχρηστο.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που ο gatti παίρνει τη σκυτάλη της ορθολογικής ανάλυσης από τα "κουρασμένα παλλικάρια" squarelogic και λοιπές ηλικιωμένες δυνάμεις (εμού συμπεριλαμβανόμένου)! Νέο αίμα στο blog!

Δεν θα επαναλάβω ήδη διατυπωμένα επιχειρήματα, απλώς θα σας μεταφέρω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό:

Χθες, σε χώρο άσχετο με το ποδόσφαιρο, συνάντησα "παλιά δόξα" του ΠΑΟ - μέλος ομαδάρας του παρελθόντος και πρωταγωνιστή μιας από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες. Όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησα Παναθηναϊκή συζήτηση και ο συγκεκριμένος άνθρωπος, συμπαθέστατος και "πολύ Παναθηναϊκός", αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη σημερινή εικόνα, μου είπε λίγο-πολύ τα εξής:

Ο ίδιος είναι πολύ επιτυχημένος στις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Έχει εδώ και πολλά χρόνια λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Λόγω ιδιαίτερων σχέσεων με συγκεκριμένη αγορά του εξωτερικού, προσφέρθηκε να προτείνει φερέλπιδες νέους ποδοσφαιριστές, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τον ίδιο. Και εκεί, συνέβη το εξής καταπληκτικό: Οι διάφοροι "παρατρεχάμενοι", του ζήτησαν μίζα! Στην προφανή ερώτησή του "...μα, αφού δεν θέλω χρήματα, αφού δεν παίρνω χρήματα, γιατί και από που να δώσω προμήθεια;", η απάντηση που έλαβε είναι ότι "...ναι, αλλά έτσι μόνο γίνονται αυτές οι δουλειές".

Φυσικά, οι προτάσεις του θάφτηκαν και οι -νεαροί, επαναλαμβάνω- παίκτες που πρότεινε την επόμενη χρονιά πήραν μετεγγραφή με αρκετά εκατομύρια ευρώ σε πολύ πιο προηγμένες αγορές από τη δική μας.

Μου είπε κι άλλα πολλά, αλλά δεν είναι του παρόντος...

Αναφέρω το περιστατικό ως ενδεικτικό της κατάστασης που έχει παγιώσει αυτό το απίστευτο entourage του κυρίου Τσίκερ, το οποίο πιθανόν δρα εν αγνοία του αλλά επί της ουσίας έχει την ανοχή του. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς - μπορεί να αποτελεί κοινό τόπο για τις περισσότερες ομάδες που διοικούνται από λαμογιοπαρέες, αλλά δεν θα έπρεπε να ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια, να τα πάρουμε ένα ένα.

1. Αφήνω ασχολίαστο το ποιός "έκαψε" μία φοβερή φουρνιά Ελλήνων παικτών γιατί κυρίως θεωρώ την "Πράσινη Εξέδρα" υπεύθυνη και συνεχίζω στο παρασύνθημα. Υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι από την Ομάδα της Ριζούπολης όλοι ήταν άσπιλοι;;;

Γιατί εμένα ΚΑΙ ΤΟΤΕ μου είχαν φανεί περίεργα τα γκολ που είχαμε φάει. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΤΟΤΕ. Και μάλιστα είχα γυρίσει και είχα πει πριν καν τελειώσει το παιχνίδι, κλαίγοντας το στανιό μου μέσα, "το δώσαν τα κωλόπαιδα".

Το να έπαιρνε η διοίκηση την ομάδα και να έφευγε ακούστηκε ΜΕΤΑ. Οπώς πάντα ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει χιλιάδες. Όταν το έκανε ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ όμως, για θυμηθείτε τι βρίσιμο έφαγε. Και στο μπάσκετ ποτέ δεν είχες τόσο πόλεμο όσο στο ποδόσφαιρο.

Μη το παίζουμε όλοι τιμητές της διοίκησης. Στην Τελική ο Κόκκαλης έχει έρθει ποτέ στη Λεωφόρο; Ή ο Οποιοσδήποτε; Η Ομάδα ΑΡΧΗΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ είχε, όπως είχε μαζί τη ΚΑΙ τον Ζάετς.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή ήμουν εκεί, το ότι δεν αποχώρησε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μπορεί και να έσωσε ζωές. Θυμηθείτε μόνο πως είχαμε κατέβει κι εμείς και οι Γαβριέλες σε επίπεδο οργανομένων.

Κατά τη γνώμη μου επίσης, μετά το φιάσκο με τους Τζόρτζεβιτς - Γιαννακόπουλο, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει πάρει τους καλύτερους έλληνες παίκτες. Για τον Σπυρόπουλο καλά έκανε και δεν τον πήρε αφού ήταν ντοπέ. Έχουμε και ένα επίπεδο ως ομάδα. Όσο για τον Τοροσίδη, συγνώμη αλλά είναι χειρότερος από τον Βύντρα κι ας σκούζουν οι "αντικειμενικοί".

Ο Μόνος Έλληνας παίκτης που πιστεύω ότι μπορει να ήθελε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και έχει ο γάβρος είναι ο Στολτίδης.

Κουτόχορτε, ο Σέριτς από όλους αυτούς που αναφέρεις είχε πολύ πιο δημιουργική παρουσία σε πολύ δυσκολότερο πρωτάθλημα. Αλλά δεν μας βγήκε. Τώρα πάμε να βγάλουμε άχρηστο τον Νίλσον. Και δεν είναι ΜΟΝΟ το τσου-λου. Είναι γενικότερα η Μιζέρια του Πρωταθλήματος μας. Από την 7η ομάδα της Αγγλίας παίρνεις μεταγραφή. Από την 3η ομάδα της Ελλάδος δεν σε κοιτάει ούτε το Κατάρ.

Πρασινοκάρδιε. Σεβαστή η άποψη σου και έως ένα σημείο το ξέρω ότι γίνεται έτσι. Αλλά ίσως, επαναλαμβάνω ΙΣΩΣ ο παίκτης με τον οποίο μίλησες να μη σου είπε την αλήθεια.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ αισθήματα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΥΕΦΑΚΙ ΦΕΤΟΣ

SniperAthens είπε...

@greenheart: ο συνδυασμός "entourage" και "κύριος Τσίκερ" απλά σκοτώνει... πως όμως αν δρα εν αγνοία του έχει την ανοχή του? Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να "ψειρίσεις" (sic) επιχειρηματίες αυτού του βεληνεκούς?

(Έχεις ξελασκάρει τώρα workwise?)


@gatti: πόσων(ε) χρονών(ε) είσαι? είσαι με εμάς (νέους αδέσποτους) ή με τους άλλους (παντρεμένους με ψυχή)? Και το blog σου gatti-squared? YΠΟΠΤΟΝ, to say the least...


@Πάτερ: σε υπολογίζω (ακόμη, ευλόγησον) στην ομάδα μου (για το 5X5 λέω, δεν κάνω φράξιες εγώ, άλλωστε το λέει και το nickname)


@henriksen (πρώην α): Αυτό το παλτό ο Λεντέσμα, οεο, βγαίνει και σε windbraker?

gatti είπε...

@sniper: Κατ΄ αρχήν να διευκρινίσω ότι είμαι η gatti και όχι ο gatti.
Τώρα επιμένεις ακόμα να σου πω πόσο χρονών είμαι; Ε; ε; "Aδέσποτη" είμαι, είναι βέβαιο, αλλά νέα; Μπααααα

SniperAthens είπε...

@gatti: o/η, αδιάφορο - the operative word is "αδέσποτη". Άρα στην ομάδα των αδέσποτων κι εσύ για το 5χ5.