Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

Καμαρώστε αντικειμενικότητα.....

Παραθέτω μερικά σχόλια από τις αντικειμενικές πένες του αθλητικού Τύπου. Για αρχή Στέλλας ο Μακεδονομάχος, ο αδέκαστος....

Aυτή η ποδοσφαιρική ιδιοφυϊα που λέγεται Pιβάλντο, αυτή η πολύ μεγάλη κλάση έδωσε μία νίκη στον Oλυμπιακό πραγματικό χρυσάφι, ενώ κανείς δεν την περίμενε, έτσι τουλάχιστον όπως έπαιζε ο Oλυμπιακός στο πρώτο μέρος. Διότι στο α ημίχρονο στο γήπεδο βρισκόταν το φάντασμα του Oλυμπιακού. Oταν όμως έχεις χάρισμα που σου έχει δώσει απλόχερα ο Θεός, τότε τα δύσκολα τα κάνεις απλά. Kαι ανατρέπεις και το νόμο.

Πιο κάτω λέει ακόμα καλύτερα...

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Σόλιντ με την είσοδο του Pιβάλντο εξαφάνισε το φάντασμα της ομάδας του και είδαμε τον Oλυμπιακό. O Pιβάλντο ανέτρεψε τους φυσικούς νόμους της λογικής του χθεσινού παιχνιδιού, που σε οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Aρης δεν θα το χάσει το ματς. Oπως επίσης και ο Kαστίγιο, που έκανε άνω κάτω την άμυνα του Aρη από την αριστερή πλευρά. Kάτι για το οποίο δεν έκανε τίποτε ο Oγιος, για να κλείσει τις τεράστιες τρύπες. Διότι εάν ήταν πιο τυχερός, ο Kαστίγιο θα είχε σκοράρει άλλες τρεις φορές.

O Zωγράφος έκανε πολλά λάθη και χαρίστηκε στον Γεωργάτο.


Μάλιστα.....για ένα ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΟΡΓΙΟ αφιέρωσε μία σειρά ο κ. Στέλλας....ούτε το έμμεσο που έγινε άμεσο του έκανε εντύπωση, ούτε οι 58 κόκκινες που έπρεπε να πάρει ο Γεωργάτος....τίποτα...ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΟΛΗ ΚΙ ΟΛΗ.

Και τώρα ο κ. Μπραουδάκης.....

Και ο τόνος είναι... φάλτσος! Φυσικά και έπρεπε ν αποβληθεί ο Γεωργάτος, ωστόσο, η μη αποβολή του δεν μπορεί να γίνεται η «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για την ήττα του Aρη, διότι οι γηπεδούχοι πατούσαν τον Oλυμπιακό με 2-0 και ενόσω έπαιζε ο «καραφλός», ε;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας βγάζει τρελούς και μάλιστα προσπαθεί να παρουσιάσει ως ευνοημένο τον Παναθηναϊκό. Μιλάει για χειρουργείο ο άθλιος....Απολαύστε...

YΓ.1: Bαρέθηκα τα τελευταία χρόνια να ασχολούμαστε κάθε τρεις και λίγο με τον Zωγράφο (όποτε σφυρίζει υπέρ ή εναντίον του Oλυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της AEK, του Aρη, του ΠAOK κ.ο.κ.). Eίδαμε και πάθαμε ν απαλλαγούμε ως ποδόσφαιρο από τους κάθε λογής... Aγγελάκηδες, ας τελειώνει συνεπώς και η επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία με τους Zωγράφους, που δεν θα βελτιωθούν ποτέ! Hμαρτον...

YΓ.2: O διαιτητής στο «Kλεάνθης Bικελίδης», ο Mπριάκος στο Aλκαζάρ, ο πρώτος πλάγιος στο Περιστέρι που κόβει τον Mερίνο στο 0-1, ο άλλος πλάγιος στην Tούμπα που κλέβει γκολ του Iωνικού στο 0-0, γενικώς έτρεξε «αίμα» στις χειρουργικές επεμβάσεις το Σαββατοκύριακο...


ΠΠροχωράμε....Ζαχαριάδης...Ναι μεν αλλά και πουλάμε τρέλα....Θέτει και ρητορικό ερώτημα στο τέλος....10 χρόνια δηλαδή τι βλέπει να φταίει????

Δικαιούται ο Αρης να φωνάζει για τον Γεωργάτο. Δικαιούται να μιλάει για το φάουλ του Γόγολου που υποδείχθηκε ως έμμεσο, αλλά ο Ριβάλντο το εκτέλεσε απευθείας και σημείωσε το 2-2. Δικαιούται να μιλάει για διαιτησία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, διότι δεν είναι λίγα τα «παραπτώματα».

Ψάχνουμε να βρούμε για τι ακόμα θα πρέπει να φωνάζει. Στεκόμαστε στο γεγονός ότι προηγήθηκε με δύο γκολ και εκτιμούμε ότι ίσως θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί αναλόγως το υπόλοιπο του αγώνα, το δεύτερο ημίχρονο, ειδικότερα μετά το 60', όταν βρέθηκε να είναι κλεισμένος στην άμυνά του και να ασφυκτιά από την πίεση του αντιπάλου, με αποτέλεσμα στο τέλος να παραδοθεί. Σαν να υπήρχαν δυνάμεις μόνον για 45 λεπτά κι όχι παραπάνω.

Δεν ξέρουμε πού να αποδώσουμε την αγανάκτηση τόσο των παραγόντων του Αρη, όπως εκφράστηκε χθες μετά το τέλος του αγώνα, όσο και των απλών φιλάθλων που διαμαρτυρήθηκαν για την ήττα. Στο γεγονός ότι αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο διαιτητής ή στο γεγονός ότι χάθηκε μια ευκαιρία για νίκη, η οποία άξιζε περισσότερο από τρεις βαθμούς;


Τα καλύτερα είναι εδώ.....Καρπετόπουλος....Όσο για το τι δεν έχουν ΑΕΚ και ΠΑΟ το ξέρει καλά....ΠΑΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ....

στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αν δεν έμπαιναν ο Ριβάλντο και ο Καστίγιο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα κέρδιζαν το ματς. Ειδικά η βαρύτητα του «Ρίμπο» είναι τόσο μεγάλη, που το πρωτάθλημα θα μπορούσε να έχει τίτλο «ο Ριβάλντο εναντίον όλων». Ο Βραζιλιάνος μοιάζει για την ώρα να έχει πάρει την κατάσταση προσωπικά, αφού όχι μόνο δημιουργεί, αλλά και σκοράρει. Αν μάλιστα χρειαστεί, είναι έτοιμος να βάλει και τις φωνές σε προπονητές και συμπαίκτες. Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Ριβάλντο είναι μια σταθερή αξία, όπως επίσης ότι «Ρίμπο» δεν έχει ούτε η ΑΕΚ ούτε ο ΠΑΟ.

Χριστόγλου....ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.....

Στο ημίχρονο ο Σκανδιναβός κατάλαβε τι γινόταν, έβαλε και «Ρίμπο» και Νέρι και όλα πήραν τον δρόμο τους. Το σύστημα και η ανάπτυξη ακολούθησαν ορθή λογική και ήταν μοιραίο να έρθει το «διπλό», με δεδομένη τη διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρόντος του Βραζιλιάνου, ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα. Εχει ποιότητα και ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει.

Οταν όμως ο προπονητής του κάνει ό,τι του έρχεται στο κεφάλι, κάποια στιγμή δεν θα είναι αρκετός ο Ριβάλντο και ο Νέρι για να γυρίσουν ένα χαμένο παιχνίδι.


Πανούτσος....απλά ρεσιτάλ. Σε λίγο θα μας πεί ότι αυτά που έγιναν είναι και ευεργετικά....ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ.

Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, η εμφάνιση του οποίου στη Θεσσαλονίκη είχε όλα τα κλασικά στοιχεία. Κλασική από άποψη ηλικιών, αφού εμφανίστηκαν ο Ριβάλντο, ο Γεωργάτος και ο Τζόρτζεβιτς. Κλασική επίσης από άποψη τακτικής («χύμα στο κύμα»), αλλά και διαιτησίας. Μία από εκείνες τις κλασικές διαιτησίες εύνοιας του «μεγάλου». Και μετά τα «εγκλήματα του Ζωγράφου» και τη μόνη καθαρή φάση στην οποία βρίσκεις ότι ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, προσπαθείς να σκεφτείς ότι δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Γεωργάτο. Οσο για το ότι το φάουλ του Ριβάλντο ήταν έμμεσο και το χτύπησε κατευθείαν, η φάση είναι τόσο καθαρή, που δεν το παρατήρησαν ούτε οι παίκτες του Αρη.

Η διαιτησία όμως του Ζωγράφου είναι πολύτιμη (περισσότερο απ' ό,τι για τον Ολυμπιακό) για τους αντιπάλους του. Στην ΑΕΚ, για παράδειγμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ντέμης Νικολαΐδης και οι μέτοχοι της ΠΑΕ παρακολούθησαν το παιχνίδι και εξερράγησαν με τις αποφάσεις του διαιτητή. Στον Παναθηναϊκό, ορισμένοι παίκτες και στελέχη αναφέρθηκαν στον Ζωγράφο με τη φράση «σε δύο φάσεις ο Γεωργάτος γλίτωσε την κίτρινη κάρτα. Με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός δεν θα γυρνούσε το ματς». «Win-win situation», όπως το λένε οι Αμερικανοί, ή «μονά-ζυγά, μονόζυγα δικά μας», όπως το λέει ο Θωμάς. Διότι αν η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός πάρουν το πρωτάθλημα, αξίως το κατέκτησαν. Αν όμως το χάσουν, ξέρουμε από τι χάθηκε. Από τον Ζωγράφο. Και στο κάτω κάτω, η μουρμούρα στο ποδόσφαιρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Οταν μουρμουράς για τα σφυρίγματα που παίρνει ο άλλος, όλο και κάποιο πεναλτάκι και κάποια αποβολούλα αντιπάλου πέφτει στη μεριά σου. Το καρπούζι θα ξανακοπεί την επόμενη αγωνιστική και ο καβγάς γίνεται για τα κουκούτσια.


Καταλάβατε? το ξέρατε ήδη, είμαι σίγουρος....Απλά σαν απόδειξη του ποιοί είναι οι αντικειμενικοί....ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ Η ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ??????

21 σχόλια:

Old Boy είπε...

Δεν ξέρω, εγώ ειλικρινά αισθάνομαι πλέον θύμα και ηλίθιος. Win - win situation μια εξόφθαλμη - κραυγαλέα περίπτωση που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αμέλεια ή λάθος με καμία δύναμη. Και προς επιβεβαίωση λίγα λεπτά αργότερα επανάληψη με τους ίδιους πρωταγωνιστές. 2-0 και 11 εναντίον 10, σημαίνει ότι γαμιέται εντελώς η ψυχολογία του Ολυμπιακού, σημαίνει ότι ο Γεωργάτος δεν κάνει τη σέντρα από την οποία βγαίνει το 2-1, σημαίνει ότι αν χάσει ο Ολυμπιακός περνάμε πρώτοι εμείς και τον φτάνει η ΑΕΚ, σημαίνει ότι η ομάδα γίνεται μπάχαλο με την εντεκάδα που κατέβασε ο Σόλιντ, σημαίνει ίσως απόλυση Σόλιντ, σημαίνει μια χιονοστιβάδα εξελίξεων.
Αλλά, για να κόψουμε λίγο την κλάρα, όλα αυτά γίνονται γιατί τα επιτρέπει ο Τζίγγερ. Βρίσκουν και τα κάνουν. Δεν αντιδρά η διοίκηση, δεν αντιδράμε εμείς, δεν αντιδρά κανείς.
Θα κοπεί το διαιτητιλίκι στο Ζωγράφο; Όχι. Θα φάει καμιά τιμωριούλα για το θεαθήναι.
Βρίσκουν και τα κάνουν. Ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν ο επιβήτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου αν αφενός ο Τύπος δεν του παρείχε το περιβάλλον μπουρδέλου και αφετέρου δεν στήναμε με τόση ευκολία και άνεση κώλο εμείς.

Kolka είπε...

Για την διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν θέλω να μιλήσω. Καλόν είναι τώρα που πάμε καλά να μην τρώμε τις σάρκες μας και να θυμηθούμε ότι οι φετινές μεταγραφές είναι απολύτως επιτυχημένες. Οσον αφορά όμως σε όσα γράφτηκαν από τις "χρυσές πέννες" του ελληνικού Τύπου, ο Κουτόχορτος έχει κάνει εξοχη δουλειά. Σωστός και αδέκαστος.

talos είπε...

Οσο για το ότι το φάουλ του Ριβάλντο ήταν έμμεσο και το χτύπησε κατευθείαν, η φάση είναι τόσο καθαρή, που δεν το παρατήρησαν ούτε οι παίκτες του Αρη.

Αυτό μπορεί να μου το ερμηνεύσει κανείς; Εννοεί πως ήταν μεν έμμεσο, αλλά δεν το είχαν πάρει χαμπάρι οι παίκτες του Άρη, ή πως δεν φαίνεται ότι το χτυπάει κατευθείαν ο Ρ; Αν ισχύει το δεύτερο θέλει γυαλια, αν ισχύει το πρώτο μας λέει πως ο διαιτητής δικαιούται (οφείλει;) να μην παίρνει χαμπάρι όσα δεν παίρνουν χαμπάρι οι παίκτες. Που είναι σίγουρα πρωτοποριακό σαν ιδέα.

Πέραν αυτών πάντως, είναι όντως αλήθεια ότι χωρίς τον Ριβάλντο ο Ολυμπιακός ακόμα και με τον Ζωγράφο δεν θα το γύριζε το παιχνίδι όλη νύχτα να έπαιζαν και είναι επίσης αλήθεια ότι, ακόμα και με Ριβάλντο και Ζωγράφο, αν ο Άρης δεν είχε νοοτροπία μικρής ομάδας δεν θα γυρνούσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός.

squarelogic είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
squarelogic είπε...

αν εξαιρεσουμε τς καθαρα οπαδικες φυλλαδες(ΦΩΣ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ,ΗΧΩ,ΝΤΕΡΜΠΥ...)μενουν 2-3 θεωρουμενες κοινα αποδεκτες(SPΟRΤIME,SPORTDAY,ΦΙΛΑΘΛΟΣ) και αυτων οι.. "αντικειμενικες" αποψεις ειναι που κανουν την ζημια.Για αυτο ειχα πει οτι αν ηταν εξυπνοι ο διοικουντες θα προωθουσαν οχι τα γνωστα αναξιοπιστα παπαγαλακια αλλα καποιους σαν αυτους που γραφουν εδω μεσα,δηλ.ανεξαρτητα σκεπτομενους με σωστη κριτικη διαθεση.Δεν θα τους ελεγχαν τα σημεια στιξης οπως γινεται τωρα με τους εκλεκτους,αλλα θα ειχαν καποιες φωνες διαμαρτυριας με αξιοπιστια και κυρος που αν εβγαζαν στη σεντρα τον οποιο Ζωγραφο ΚΑΤΙ θα σημαινε.
Τωρα στα πλαισια των δικων μας δυνατοτητων θα μπορουσατε να ειχατε ποσταρει τη φωτο του κυριου με τις σχετικες υποσημειωσεις,εως και τη διευθυνση του...Να ενας αποτελεσματικος τροπος για να σκεφτονται τα κορακια 2 φορες πριν
αρχισουν τα 'χειρ/γεια'."Ο κ.Ζωγραφος του συνδεσμου αθηνων,ταδε διευθυνσης.."(οπως επισημα δινονται τα στοιχεια οποιουδηποτε πολιτη που κανει καποια συναλλαγη).Ξερω οτι υπαρχουν και φανατικοι που μπορει να προκαλεσουν προβλημα ακομα κι αν η ομαδα τους δεν αδικηθηκε,αλλα το πραγμα απαιτει ριζικες λυσεις πλεον.
Επιπλεον μια και υπαρχει και το στοιχημα πλεον,δεν ξερω αν ευσταθουν νομικα μαζικες αγωγες για αλλοιωση αποτελεσματος και διαφυγοντα κερδη.Πολυ δυσκολα θα δεχθουν κατι τετοιο τα δικαστηρια,αλλα και μονο ο θορυβος που θα ξεσπασει θα τους κανει πολυ πιο συνετους.
Ας προσεχει η διοικηση τις
τρικλοποδιες"απο δω και περα και να κανει οτι μπορει για να διασφαλισει ανθρωπινες συνθηκες διεξαγωγης του αγωνα του 2ου γυρ.στο "τηγανι"

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμο όλο αυτό το "σεντόνι" με τα πρόσφατα καμώματα των "αντικειμενικών" ναυαγοσωστών του παραλιακού ζόμπι ... θα έλεγα όμως: ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΜΑΔΑ, μεθαύριο έρχονται οι ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ και θα ξαναγεμίσει με ΑΡΑΧΝΕΣ το τσαρδάκι τους, όπως κάθε χρονιά, όπως κάθε σεζόν εκτός συνόρων.

Η αίσθησή μου είναι άλλωστε πως το παραμυθάκι τους παίρνει σιγά σιγά τέλος.

Πρωταθλήματα που κερδίσανε στον πόντο έπειτα από απίστευτα στησίματα, ή με ισοβαθμία έπειτα από γκανγκστερικές μεθοδεύσεις τύπου "ριζούπολη", γελοίες εμφανίσεις εκτός συνόρων, ξεφτιλισμοί ακόμα κι από ανύπαρκτες ομάδες τύπου Μακάμπι Χάιφα και Μόλντε ... όλα τούτα, μαζί με τις φιλολογίες που τα στήριζαν, πάνε σιγά σιγά στη θέση που τους αρμόζει: βαθιά μέσα στο ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Κι αν ακόμα μείνουν στα χαρτιά οι 8 ντόπιες κούπες τους, θα μείνουν ΜΑΖΙ με όλη τη ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ και ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ που τις συνόδεψε αυτή τη 10ετία μέσα στις συνειδήσεις όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας (πλην του επινείου της πρωτεύουσας, και πάλι όχι όλου, ενός μέρους του).

Και φυσικά ΜΑΖΙ με όλα τα τεκμήρια της ΝΤΡΟΠΗΣ τους μόλις ξεμυτούσαν εκτός Ελλάδας τούτοι οι "ποιτικοί", που "κάνουνε τη διαφορά" και άλλα ανέκδοτα.

@petrosskl είπε...

@ old boy, το μόνο πρόβλημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Τζίγγερ.
Oh yes!
γιατί δεν έχει προστατέψει τα χρήματα του και το κύρος της ιδέας που βρήκε μπροστά του. Και αν τόσα χρόνια μπορείς να πεις ότι δεν ήξερε, τώρα που με κινήσεις "εντός γηπέδου" δείχνει ότι κατάλαβε αυτό το μέρος του παιχνιδιού, μήπως πρέπει να δει πως θα καθαρίσει και το άλλο;
Γιατί τώρα πια γελάνε και οι Ολυμπιακοί με τα χάλια τους!
cleaner...

Ανώνυμος είπε...

Είδατε; Ακόμα δεν "στέγνωσε το μελάνι μας" για τον Καρπετόπουλο και ήρθε η Ζωγραφιάδα, να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι οι νοήμονες αναγνώστες/ακροατές/τηλεθεατές καταλαβαίνουμε.

Ας το πάρουμε απόφαση: προς το παρόν, στα επικοινωνιακά ζητήματα ο γαύρος είναι πολύ μπροστά. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, η οποία, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, δείχνει να είναι σε καλό αγωνιστικό δρόμο και να έχει προοπτική.

Μην ξεχνιόμαστε: με την πρώτη στραβή, τα κοράκια της γαυροδημοσιογραφίας θα ξεσπαθώσουν και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα. Θα σιγοντάρουν και κάποια από τα "χόρτα" της φιλοπαναθηναϊκής δημοσιογραφίας, για άλλους λόγους. Αυτή τη φορά, δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να αρχίσουμε γκρίνιες με το πρώτο αποτέλεσμα που δεν θα μας κάτσει. Αν έχουμε μια ελπίδα να ξαναγίνουμε πραγματικός Παναθηναϊκός, τώρα είναι η ώρα.

Ας ελπίσουμε επίσης ότι η "διοίκησή" μας θα αντιληφθεί ότι πρέπει να θωρακίσει τον Μουνιόθ και να ΣΠΕΥΣΕΙ να επεκτείνει το συμβόλαιό του (θυμηθείτε ότι λήγει στο τέλος της περιόδου), δίνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση...

Kolka είπε...

Εγώ θα επιμείνω σε μια λεπτομέρεια: Οταν τον Ιανουάριο λήξει το συμβόλαιο της Intralot με τον ΟΠΑΠ (ναι, ναι, ξέρω ότι θα πάρουν 65 μύρια ως "σύμβουλοι" για ένα χρόνο κι επειδή πούλησαν το "θαυματουργό" λογισμικό...), θα σταματήσει η εταιρεία του Σώκρατες να διαχειρίζεται και το διαφημιστικό μπάτζετ του "Πάμε Στοίχημα". Κι επειδή νηστικό αρκούδι ΔΕΝ χορεύει, πολλοί απ' τους "αντικειμενικούς" θ' αλλάξουν σκοπό.

Ανώνυμος είπε...

"Ο αληθινά ηττημένος του Σαββατοκύριακου είναι ο Ζωγράφος. Κάποτε μία απόφαση του Παπουτσέλη έφτανε για να τον κατατάξει στην ιστορία. Ακολούθησε ο Βασσάρας. Οι διαιτητές παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις και ο Παπουτσέλης με τον Βασσάρα δεν είδαν σωστά. Στην περίπτωση του Ζωγράφου, όμως, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Δεν έκανε λάθος. Λάθος θα ήταν αν δεν έβλεπε το φάουλ στην ανατροπή του Χαβίτο ή αν δεν έβλεπε το χέρι του Γεωργάτου. Τα είδε. Άρα, ό,τι συνέβη από εκεί και πέρα είναι προϊόν πρόθεσης. Ήθελε για κάποιον λόγο να μην αποβάλλει παίκτη του Ολυμπιακού. Γιατί; Μόνο ο ίδιος ξέρει.

Όσο για τον Γεωργάτο; Μεγάλο παιδί είναι και η γνώμη του έχει αξία: «Η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι μου. Κι αν βρήκε δεν έγινε με πρόθεση. Στη φάση με τον Χαβίτο, ο διαιτητής κατάλαβε ότι άρχισε να πέφτει νωρίτερα. Δέκα χρόνια η ίδια καραμέλα με τη διαιτησία, ρε παιδιά»… Το πρόβλημα Γρηγόρη, είναι ότι η καραμέλα δεν λιώνει γιατί τόσα χρόνια είναι μέσα στη σφυρίχτρα…"
Σχόλιο του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθεοδώρου στο site της sportime.Για να προσθέσω κ να κλείσω λέγοντας πως σε καμία ποδοσφαιρική γωνιά του πλανήτη δεν έχουνε ζήσει τη χούντα που ζούμε εμείς στην Ελλάδα.Ελεος πια.Να επέμβει ο ΟΗΕ στην τελική.Λευτεριά στον Ελληνα ποδοσφαιρόφιλο.....

Old Boy είπε...

«Πέραν αυτών πάντως, είναι όντως αλήθεια ότι χωρίς τον Ριβάλντο ο Ολυμπιακός ακόμα και με τον Ζωγράφο δεν θα το γύριζε το παιχνίδι όλη νύχτα να έπαιζαν και είναι επίσης αλήθεια ότι, ακόμα και με Ριβάλντο και Ζωγράφο, αν ο Άρης δεν είχε νοοτροπία μικρής ομάδας δεν θα γυρνούσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός».
Ναι, βρε Τάλω, αλλά η διαφορά είναι ότι ο Ριβάλντο παίζει στον Ολυμπιακό, ενώ ο Ζωγράφος θα έπρεπε να ήταν ουδέτερος. Το ότι ο Ριβάλντο είναι μεγάλος παίχτης ή το ότι ο Άρης έπαιξε αφελέστατα στο δεύτερο ημίχρονο είναι ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Αυτά που έκανε ο Ζωγράφος όμως δεν είναι μέρος του παιχνιδιού, είναι μέρος του ελληνικού ποδοσφαιρικού παιχνιδιού της τελευταίας εντεκαετίας. Όπως πολύ σωστά είπε ο (κατά τ' άλλα αντιπαθητικός) Σκόρδας στην «Αθλητική Κυριακή» με αυτά που έγιναν αμαυρώνεται και συσκοτίζεται ο ρόλος του Ριβάλντο. Όπως επίσης είπε δεν αμφισβήτησε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος του Άρη, αλλά κάποια στιγμή πρέπει και ο καλύτερος να χάνει, αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι χειρότερος ή πιο άτυχος. Δεν τον άφησε να χάσει όμως ο Ζωγράφος ή εν πάση περιπτώσει του έδωσε την ευκαιρία να μην χάσει. Επίσης το θέμα με τον Γεωργάτο πάει παραπέρα από το συγκεκριμένο σφύριγμα. Τον θυμάμαι τη χρονιά του νταμπλ να τον έχει κάνει ρόμπα ο Σεϊταρίδης και ο Γεωργάτος να τον σταματάει μόνο κρατώντας τον ή κλαδεύοντάς τον. Φυσικά δεν αποβλήθηκε. Και μιλάμε για 2 1/2 χρόνια πριν. Ο Γεωργάτος λοιπόν ξέρει ότι αν επιθετικά θα τις βγάλει τις 2-3 σέντρες του και αμυντικά ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ να κόβει με χέρια και με πόδια χωρίς να αποβάλλεται, μπορεί να συνεχίζει να κρατιέται με τεχνητά μέσα στον αφρό. Θυμάμαι όμως και ένα παιχνίδι με την Νιούκαστλ εντός που είχε αποβληθεί από το δεκάλεπτο. Και τότε οι εφημερίδες είχαν κράξει τον ξένο διαιτητή!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι. Είμαστε πολλοί θα γίνουμε περισσότεροι. Τώρα σας ανακάλυψα, αλλά είστε πολύ καλοί. Χρειάζονται φωνές και απόψεις μέσω του διαδικτύου. Μας χρειάζεται προπάντων ο Παναθηναϊκός όλους και όλες μας.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον old boy. Έχει απόλυτο δίκιο. Αυτός ο αληταράς ο Γεωργάτος έχει κάνει κάτι ακόμα πιο κραυγαλέο και δεν αποβλήθηκε. Στον τελικό του νταμπλ που τους ξεφτιλίσαμε 3-1 με διαιτητή Κασναφέρη, πάτησε στο γόνατο εκτός φάσης των Παπ που σήμαινε απ'ευθείας κόκκινη και παραπομπή για βιαιοπραγία, αλλά ω του θαύματος ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΕΒΛΗΘΗ. Και μιλάμε για νικηφόρο παιχνίδι. Αλλά αν με 11 έχασαν 3-1, φανταστείτε τι θα γινόταν με 10 παίκτες από το 20'...Στο δε ματς που λέει ο old boy, το 2-2 με Δούρο, έπρεπε να πάρει κόκκινη ο Καστίγιο για εν ψυχρώ κλωτσιά στον Μπασινά αμέσως μετά το 1-0, δεν απεβλήθη για κλωτσιές και χέρια ο Γεωργάτος, δεν δόθηκε ορισμός πέναλτι στο 40'(Ανατολάκης στον Κύπριο σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και βέβαια κατακυρώθηκε γκολ φάντασμα ΕΝΤΟΣ ΚΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ. Τι έμεινε?Τίποτα. Ο Δούρος έμεινε για την κόκκινη στον Τζιοβάνι και τους αδίκησε λέει και έχασαν το Πρωτάθλημα. Τα όργια πριν είναι σαν μην έγιναν ποτέ. Κανείς δεν τα είδε και κανείς δεν τα θυμάται....

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε ρε παιδιά... Να θυμηθούμε και τον Ζιοβάνι, που ΕΣΤΕΙΛΕ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με σπασπένα σαγώνια από τις αγκωνιές του ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ;

Τελοσπάντων ... και μια κι είπαμε περί ΕΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ κι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, σας συνιστώ να διαβάσετε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟ για τον εν λόγω κύριο, στο

http://www.pao.gr/index.php?category_id=140

Κάτι αρχίζει μάλλον να κουνιέται εκεί στην Παιανία! Αμήν και πότε!

Kolka είπε...

Σωστή η επισήμανση του Τζόνυ. GO NOW!!

squarelogic είπε...

ξεχνατε και το περσινο ματς του 1ου γυρου οπου επρεπε να αποβληθει ο Γεωργατος απ το 1ο ημιχρονο,αλλα φυσικα δεν πηρε τιποτε-αντιθετα πηρε κοκκινη για την αμφιλεγομενης προθεσης αγκωνια ο Κωτσιος κι εκανε μετα την ..λαμακια ο Μορις.Κατα τα αλλα"αμαν πια με την καραμελα της διαιτησιας"...

squarelogic είπε...

και μετα την τοποθετηση αυτη του Γεωργατου και την αποκατασταση της αληθειας για τα γεγονοτα της Ριζουπολης απ τον Αμανατιδη τις προαλλες,ο κοσμος ολος περιμενει με κομμενη την ανασα την τοποθετηση της παλαιας φρουρας του Ολυμπιακου για το αν εγινε το Ολοκαυτωμα,εαν η παγκοσμια οικονομια οδευει προς υφεση και αν η Σουλα απατα τον Μητσο με τη μιση Θυελλα Περαματος...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Το χειρότερο όλων είναι ότι κόσμος δεν ασχολείται πιά. Δεν πηγαίνει στο γήπεδο, δεν βλέπει τις όποιες εκπομπές την Κυριακή, δεν αγωνιά να ακούσει στο ραδιόφωνο την περιγραφή του αγώνα. Ουδέν λόγος βέβαια για εκδρομές κτλ εκτός και αν κάποιος έχει τάσεις αυτοκτονίας. Αυτή λοιπόν η εικόνα είναι η προσφορά της Γαβριέλας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. Τι να δώ σου λέει ο άλλος, όλα στημένα είναι. Πόσοι κλέισανε την τηλεόραση στο 2-2 με τον Άρη? Σχεδόν όλοι γιατί ήξεραν την συνέχεια, κραύγαζε το πράγμα-10 χρόνια εκπαίδευσης είναι αυτά,είμαστε προπονημένοι. Και το φοβερό είναι ότι οι ίδιοι χάνουν πελάτες και έσοδα. Γελάει ο κόσμος με τα πλαστά πρωταθλήματα και τα ξεφτιλίκια στην Ευρώπη, χαμπάρι δεν παίρνουν. Έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν εναντίον όλη την φίλαθλη Ελλάδα, έχουν γίνει η πλέον μισητή ομάδα και η λέξη γαύρος/ολυμπιακός έχει γίνει συνώνυμο του απατεώνας, του κλέφτης και του τσάτσου, αλλά και πάλι στον κόσμο τους. Μια απορία έχω, τι ευχαρίστηση παίρνουν? Γιατί εγώ επί παντοκρατορίας στην διαιτησία του Βαρδινογιάννη δεν έπαιρνα, ίσα ίσα τρελαινόμουν όταν μου έλεγαν "καλά έτσι κερδίζω κι εγώ". Με τον Καπουράνη όμως μέσα στο λιμάνι ΕΝΙΩΣΑ ΤΡΕΛΗ ΗΔΟΝΗ. Τίμια και καθαρά. Το 85 στο 4-0 στον τελικό. ΒΙΑΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ, ούτε αποβολές, ούτε οι επόπτες να κόβουν τις φάσεις, ούτε τρομοκρατία, τίποτα. Απλά μία ομάδα έτη φωτός καλύτερη από την άλλη. Η μήπως στην τριάρα πρόπερσι στον τελικό έχουν να λένε για κάτι? Αν πάμε όμως από την άλλη πλευρά, μπορείτε να θυμηθείτε έστω ΕΝΑ παιχνίδι που να μην έχουν ευνοηθεί?Αποβολές, μαιμού πέναλτι, σωρεία καρτών και άλλες που δεν δόθηκαν εναντίον τους,γκολ που δεν μπήκαν ποτέ, τετ-α-τετ που κόπηκαν με το έτσι θέλω, φωτοβολίδες, τσιμέντα και οπαδοί να κυκλοφορούν ΕΝΤΟΣ γηπέδου-ζούγκλα, φάουλ κατά παραγγελία για να σε κλείσουν στην άμυνα ή να σκοράρουν...η λίστα είναι ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ....και μετά αναρωτιούνται γιατί τα γήπεδα είναι άδεια και γιατί από την 6η θέση φτάσαμε στην 16.....ΕΛΑ ΝΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμα ενδεικτικό: στα 20κάτι ντέρμπι μεταξύ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ αυτή τη 10ετία, έχουνε δει κόκκινη κάρτα 19 (!) παίχτες του ΠΑΟ και μόλις 1 (ο σπαζοσαγώνιας Ζιοβάνι) του Θρήνου!

Δηλαδή ΕΛΑΧΙΣΤΑ ματς παίξαμε 11 προς 11 μαζί τους - ελέω κορακιών βεβαίως...

Είχαμε μάλιστα και ντέρμπι που τα τελειώσαμε με 8 κι 9 παίκτες, στα πρώτα χρόνια της ΠΑΡΑΓΚΑΣ.

Όλη η Ελλάδα ξερνάει με τα καμώματά τους και γι' αυτό και ΧΑΙΡΕΤΑΙ που τρώνε χώμα εκτός συνόρων της Παραγκούπολης.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριοι,

επειδή εκεί που πάω να τους βαρεθώ, όλο και κάποια αλητεία θα κάνουν με αποτέλεσμα να τους σιχαίνομαι πάλι από την αρχή, η πρακτική που προτείνει ο squarelogic δεν είναι (τελείως) λανθασμένη.

Το outing (δημόσιο κράξιμο), έχει εφαρμοστεί (επιτυχώς ως προς τα αποτελέσματά του, όχι την ηθική του κρίση) στις ΗΠΑ. Όταν όμως οι περισσότεροι το παίζουν ανήθικα το παιχνίδι, τότε αν δεν το παίξεις με τους δικούς τους όρους κατεβαίνοντας στο δικό τους επίπεδο-υπόγειο, σε λένε και λακαμά.

Προτείνω λοιπόν την εκτύπωση αφισών και φυλλαδίων και τοιχοκόλληση-διανομή αυτών ή, εφόσον αυτό κρίνεται αντιοικονομικό, το graffiti με τις πληροφορίες αυτές.

Όταν έχεις γάγγραινα, δε δίνεις ασπιρίνες.

Sniper

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, διαβάστε κι αυτό για να δείτε πως αυτο-προστατεύονται (αλλά και αυτοπροσδιορίζονται)οι "αντικειμενικοί":

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=66245

Sniper