Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

ΚΟΤΣΟΛΗΣ

Ας μην εκληφθεί ως δείγμα εγωισμού που πάλι ξεκινάω καινούριο thread, αλλά μετά απ' το χθεσινο/σημερινό μαλλιοτράβηγμα για τον Καρπετόπουλο, θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι πιο εποικοδομητικό. Μια ζωή ακούγαμε για το πόσο μεγάλο ταλέντο είναι ο Κοτσόλης και πόσο χαραμίζεται στον ΠΑΟ και πώς τον έθαψε κι αυτόν η παλιοομάδα και πήγε ο άνθρωπος στη Λάρισα να δείξει την αξία του. Αποτέλεσμα; Πέρυσι έκανε μια μέτρια χρονιά και φέτος δεν μπορεί να πιάσει ούτε τις κάλτσες του. Ακούω γνώμες και απόψεις!
Υ.Γ. 1: Τί κάνει ο Ολιζαντέμπε στην Ξάνθη;
Υ.Γ. 2: Γράφει σήμερα ο Μπαζίνας στον "Φίλαθλο": «Εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση μεγάλου αθλητή ο Εμπεντε. "Παίζει" η πιθανότητα να έχει βρει ο ΠΑΟ τερματοφύλακα που θα γράψει ιστορία. Ο Αφρικανός έχει τρομερή έκρηξη, δύναμη αντανακλαστικά και έχει την ικανότητα να μετακινείται πάρα πολύ γρήγορα κάτω και γύρω από το τέρμα. Επίσης, δείχνει άνετος και αφοβος.» ΠΕΡΑ από την αποψη που μπορεί να έχει κανείς για τον Μπαζίνα (ας μην τσακωθούμε και γι' αυτό...), νομίζω ότι σωστά τα λέει.

14 σχόλια:

Thrass είπε...

Τον Κοτσόλη δεν τον έχω παρακολουθήσει φέτος. Μέχρι και πέρυσι, με είχε πείσει ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας κι ότι μπορεί να σταθεί κάτω από τα δοκάρια μας.

Επίσης, για όποιον τον νοιάζουν αυτά, ήταν (είναι; )φανατικός πράσινος και ακούω ότι γυρνούσε σπίτι του από την προπόνηση φορώντας την μπλούζα τής Πανάθας.

Πέρα από αυτά τα σχόλια, το μόνο παραπάνω που μπορώ να κάνω είναι να τον συγκρίνω με άλλους τερματοφύλακες. Τον θεωρώ καλύτερο από Χαλκιά, Κατεργιαννάκη (καλά, αυτόν δεν τον θεωρώ καν τερματοφύλακα), Αμπάρη, πιο ώριμο από το Σηφάκη (το μέλλον στους Έλληνες τερματοφύλακες), χειρότερο από παλιό καλό Βάντσικ, Εμπέντε (προς το παρόν) και λίγο κι από τον Αντωνάκη (προς το παρόν).

Ο Εμπέντε έχει λίγο πρόβλημα με τις κάθετες εξόδους του, κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του, όπως όλοι.

Thrass είπε...

γυρνούσε σπίτι του από την προπόνηση φορώντας την μπλούζα τής Πανάθας.

...όταν ανήκε ακόμα σ' εμάς, φυσικά.

Old Boy είπε...

O Koτσόλης έχει φάει τα περισσότερα κοροϊδίστικα γκολ από κάθε άλλο τερματοφύλακα πέρσι και φέτος.
Για να πω και κάτι γλυκανάλατο και κλισέ, με τον Μπαζίνα μεγάλωσα και ο άνθρωπος είναι κορυφή (αν και θα τον ακολουθεί πάντοτε το στίγμα της συμμετοχής στην εκπομπή του TV MAGIC).
Thrass, για τον μέχρι τώρα Εμπέντε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν έχουμε και το παραμικρό παράπονο. Για τις εξόδους σύγκρινέ τον ας πούμε με το Νικοπολίδη που δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ εκθέτοντας έτσι τα σέντερ μπακ του και αφήνοντας να δημιουργηθούν αχρείαστοι κινδύνοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοτσόλης δεν είναι κακός τερματοφύλακας. Αντίθετα, είναι ανάμεσα στους 2-3 καλύτερους Έλληνες. Όμως, πληρώνει τον "άπειρο πάγκο" που έφαγε στην "παναθηναϊκή" του θητεία. Δεν είναι εύκολο να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Θεωρώ ότι του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερος και ορθώς ο Δώνης τον εμπιστεύεται.

Ο Εμπέντε είναι σούπερ. Πολύ σωστά ο Μπαζίνας επιμένει και στα αθλητικά του προσόντα - είναι σπάνια, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι αυτός θα είναι πολύ βελτιωμένος του χρόνου, όταν θα έχει στην πλάτη του μια γεμάτη χρονιά σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Εκτός αν μας προκύψει καμιά "φαεινή" και επαναφέρουμε τον "Σούπερ Μάριο", που κατά τη γνώμη μου είναι σούπερ γκαφατζής - όσο κι αν μερικές φορές είναι εντυπωσιακός.

Για τον Ηλία Μπαζίνα: τί λέγαμε για τον Καρπετόπουλο; Ε, το ακριβώς αντίθετο. Ίσως ότι καλύτερο υπάρχει στον αθλητικό τύπο.

By the way: Τί λέει η παρέα για τον Δώνη;

Kolka είπε...

Δεν μπορώ να κρίνω τον Δώνη ως προπονητή, γιατί είμαι και θα είμαι θετικά προκατειλημένος απέναντί του. Αυτά που μου 'δωσε ο Δώνης, εκείνη η κούρσα με τον Αγιαξ που κόντεψε να μ' αφήσει στον τόπο, δεν μου τα 'χουν δώσει πολλοί. Από εκεί και πέρα καλά στοιχεία δείχνει το παιδί, αλλά καλά στοιχεία έχει δείξει ακόμη κι ο Βαγγέλης ο Βλάχος. Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν άμα κάτσουν στην "ηλεκτρική" καρέκλα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΤΣΟΛΗΣ: λυπήθηκα που έφυγε ένα πράσινο παλικάρι πριν καν δείξει κάτι ... όμως η συνέχειά του δεν τον δικαίωσε. Κι αν με τη Λάρισα είναι καλούτσικος έως μέτριος και κάτω (φέτος) - ο Χαλκιάς στον ΑΡΗ παίζει καλύτερα -, δεν θα μπορούσε να κάνει για τον Παναθηναϊκό.

ΜΠΑΖΙΝΑΣ: όπως το είπε ο Greenhart! Γάβρουλας μεν, αλλά έντιμος. Τον εκτιμώ. Απ' όσο ξέρω, έχει κάνει στίβο (νομίζω βάρη πιο πολύ) και σίγουρα μπορεί να εκτιμήσει τη σωματοδομή ενός παίκτη, τα αθλητικά του προσόντα που λέμε. Άλλωστε ο ΕΜΠΕΝΤΕ φαίνεται από μακριά, η κατασκευή του κι η στάση του δείχνουν ένα ελατήριο! Άμα βελτιώσει τις εξόδους του και την αντίληψή του του παιχνιδιού, θα μιλάμε για μεγάλο τερματοφύλακα. Και μόνο τ' ότι ανταποκρίθηκε ά-ψο-γα όταν χρειάστηκε, παρ' όλο που για 1 χρόνο ζέσταινε τον πάγκο, σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με σπουδαίο παίκτη. Μεγάλο του προσόν και η ηρεμία του.

ΔΩΝΗΣ: Κι εγώ είμαι θετικά προκατειλλημένος μαζί του! Θέλει χρόνο να δείξει τι αξίζει σαν προπονητής και πού μπορεί να φτάσει. Π.χ. είδατε τον Κωφίδη (επίσης πρώην παίκτη) τι έκανε πέρσι και τι φέτος στον Ηρακλή...

warzycha είπε...

Για τον Κοτσόλη: Πιστεύω ότι ο τερματοφύλακας κάνει την άμυνα, αλλά και η άμυνα τον τερματοφύλακα. Είναι πιθανό λόγου χάρη να απέδιδε καλύτερα ο Κοτσόλης σε μεγαλύτερη ομάδα. Γενικά εξελίξιμος παίκτης που κάπου σκάλωσε. Μήπως εδώ μπαίνει και η παράμετρος Τάκης Οικονομόπουλος (και η έλλειψή της); Η ίδια παράμετρος πιθανόν να επηρέασε και τον Γκαλίνοβιτς που κακά τα ψέμματα, ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙΑ ΠΕΡΣΙ και σε κάποιες φάσεις ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ ΑΠΙΑΣΤΑ! Πείτε με αφελή, αλλά πιστεύω ότι έχουμε όχι ένα, αλλά δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες και η άμιλλα θα βοηθήσει και τον Μάριο να πάρει μπρος. Αν κληθεί να βοηθήσει, είναι στο χέρι του να αποδείξει μερικά πράγματα.

Για τον Μπαζίνα: Δεν έχω γνώμη, δεν διαβάζω ΦΩΣ, μόνο από κάποια πρωτοσέλιδα που βλέπω στο web. Απορία: Μα καλά, όλοι σας διαβάζετε καθημερινά ολόκληρο το 'σώμα' του (αθλητικού) Τύπου; Βάζελοι άνθρωποι πού το βρίσκετε το ΦΩΣ; Βρε μπας και είστε όλοι δημοσιογράφοι; (hint) :-))

squarelogic είπε...

Στα συν του ΔΩΝΗ οτι εχει παραστασεις απο το εξωτερικο,εχει ανοιξει το μυαλο του.Η αισθηση μου ειναι οτι εχει τα φοντα να γινει σπουδαιος προπονητης αρκει να συνεχισει να ανανεωνει τς παραστασεις του.Ισως καποτε κατσει και στον παγκο μας...ακομα δεν ειναι ετοιμος.
Πιστευω οτι επικειται εκρηξη ικανων ελληνων τεχνικων οταν μαζευτουν οι παικτες που παιζουν στο εξωτερικο-θα φερουν νεες ιδεες,νεα νοοτροπια-η επομενη εκρηξη του ελλην.ποδοσφαιρου θα ερθει απο αυτους.
Για τον Κοτσολη πιστευω οτι χρειαζεται χρονο απ οταν βγηκε απ το πρασινο ψυγειο.Κοντεψε κι αυτος να μεινει αιωνιο "ταλεντο" και χρειαζετα παιχνιδια γιανα σταθεροποιηθει σε υψηλο επιπεδο.Αληθεια ξερει κανεις τι εγινε και εκει που τον Δεκεμβριο του ειχαν ανανεωσει το συμβολαιο και του ειχαν υποσχεθει οτι θα γινει ο βασικος κηπερ.το καλοκαιρι τον αφησαν ελευθερο?αλλο ενα κριμα στη μακρα αλυσιδα των λαθων του Τζιγγερ

@petrosskl είπε...

Ο Κοτσόλης φαινόταν ότι δεν έχει στοιχεία top class τερματοφύλακα. Από παιχνίδια της ομάδας που έπρεπε να έχει πάρει την ευκαιρία δεν την πήρε. Ας πρόσεχε, και ας... μάθαινε!
Στο θέμα Χαλκιά - ο Τζίγγερ κάνει και κανένα καλό που και που. Αν και τέτοιοι τερματοφύλακες δεν κάνουν για μεγάλες ομάδες. Για τον gay ίσως. Κωνσταντίνου και Χαλκιάδες για κάτι Ηρακλήδες και Γάβρους είναι όχι για παραπάνω. Πολύ γκέλα και στις 2-3 φάσεις που σου κάνουν φαίνεται. Και το εισπράτουν και οι αμυντικοί αυτό οπότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Για τον Μπαζίνα - respect.

ΥΓ. Την εθνική

@petrosskl είπε...

ΥΓ. Την Εθνική... το ξέχασα ρε παιδιά!
CU :)

Ανώνυμος είπε...

@ warzycha δεν αγοράζω ΦΩΣ, Μπαζίνα έχω κατά καιρούς διαβάσει στο "Φίλαθλο".

Χαίρομαι που βρίσκεις κι εσύ, όπως κι εγώ, καλό τερματοφύλακα τον ΜΑΡΙΟ! Το έδειξε ή μάλλον μας το θύμισε και στο ματς με τον Θρασύβουλο, που ήταν ΟΚ όποτε χρειάστηκε. Ναι, έχουμε 2 καλούς γκολκήπερ και ... μακάρι να μην φάει ο ένας τον άλλον.

Δεν ξέρω αν φταίει για τον Μάριο τ' ότι έφυγε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ από προπονητής τερματοφυλάκων. Αν ίσχυε 100% αυτό, γιατί δεν επηρέασε και τον Εμπέντε;

warzycha είπε...

sorry, τα μπέρδεψα με το Μπαζίνα, στο Φίλαθλο γράφει βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι ρε παιδιά καλός και ο Γκαλίνοβιτς που δεν ξέρουμε από πού θα μας βρει! Είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο (με πιο πιθανό το ...χειρότερο!) Πετράκης και πάλι Πετράκης! Μη και τον βγάλει απ'την ομάδα ο Μουνιόθ!...

Ανώνυμος είπε...

@ wandzyk εννοείται ότι ο Μάριο δεν πιάνει μπροστά στο συνονόματό σου :-) Αλλά όχι κι ότι είναι για τα μπάζα, όπως λες. Πέρσι στάθηκε πάρα πολύ καλά. Τελοσπάντων, γνώμες είναι αυτές.