Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Για μία ακόμη Δευτέρα καταθέτω σκέψεις και απόψεις για το παιχνίδι πρωταθλήματος της ομάδας μας. Γράφω "Εξω από το γήπεδο" μιας και το είδα από την τηλεόραση, οπότε λογικό είναι να έχασα κάποια πράγματα που τα βλέπεις μόνο απ' την κερκίδα.
1) Είναι προφανές ότι μας έχει ευλογήσει ο Αγιος Σέρχιος ο εξ Ουρουγουάης, αφού όλα τα ματς τα κερδίζουμε με 1-0. Μπορεί να βοηθάει και το φάντασμα του Κυράστα.
2) Σωστή η παρατήρηση σήμερα στο "SportDay" ότι ο αθλητής Μόρις αποφεύγει πλέον να τριπλάρει εντός και εκτός περιοχής και διώχνει την μπάλα με τη μία. Αν έβρισκε και συμπαίκτες του θα ήμουν ευτυχισμένος.
3) Πριν γράψω οτιδήποτε για την απόδοση του αθλητής Μάντζιος θα ήθελα να καταθέσω το θαυμασμό μου για την ποδοσφαιρική του κλάση. ΔΕΝ είναι κατώτερος από τον Βίκτωρ! Αλλά δεν έχει βρει ακόμη σε ποιά θέση παίζει (σύνδρομο Ζιοβάνι;) και σε κάθε, μα κάθε προσπάθεια κοντρολάρει την μπάλα ΠΡΙΝ κάνει οτιδήποτε άλλο. Ακόμη και πέναλτυ να χτυπήσει ο Βαγγελάκης, πρώτα θα κάνει κοντρόλ. Μία φορά μόνο άφησε τηνη μπάλα να περάσει, έκανε κίνηση-στροφή γύρω από τον άξονα του αντιπάλου αλά Νίκος "Γάμα τους τη μάνα" Λυμπερόπουλος και κερδίσαμε φάουλ εκτός περιοχής.
4) Ο Μπόβιο του δευτέρου ημιχρόνου θύμισε τον Τζιόλη στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπυ. Ο Τζιόλης, θύμισε Μάριτς.
5) Το μυαλό του Βίκτωρ σαν να θόλωσε λίγο. Και το προφίλ του Νίλσον.
6) Το μυαλό του Μουνιόθ δεν θόλωσε καθόλου.
7) Εκείνος ο επόπτης που έκοψε με ανύπαρκτο οφσάϊτ τον επελαύνοντα Μάντζιο, σε ποιό παράρτημα της ΠΕΦΟ είναι μέλος;
8) Αν ο Χατζή ήταν καμιά οκταετία νεώτερος, δεν θα τον ήθελες στον ΠΑΟ; Ο Κοιλιάρας, πάλι, δεν με έπεισε.
9) Γνωστό γαβροσωματείο ο Εργοτέλης. Τόσο γνωστό που σήμερα ο "Αποδυτηριάκιας" στον "Φίλαθλο" τους ζητάει τα ρέστα γιατί (κατά τη γνώμη του...) δεν έπαιξαν αντρίκια τον Παναθηναϊκό. Σωστός ο εισπράκτωρ!
10) Εχω την εντύπωση ότι μετά απ' το 75' που κουράστηκε ο Γκούμας χάσαμε υπερβολικά πολλές κεφαλιές. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
11) Where was Romero?
12) Πάλι γκολ ο Γκέκας στη Γερμανία. Υπενθυμίζω ότι η ρήτρα του για το καλοκαίρι ορίστηκε στα 600.000 ευρώ. Και 300.000 που θα πάρουμε απ' τον Κυργιάκο, δεν είναι ώρα να κάνουμε μια καλή μεταγραφή;
13) Από φυσική κατάσταση ακόμη υποφέρουμε.
13+1) Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της χρονιάς! Κοιτάζω σήμερα στην σελίδα 59 της "Ελευθεροτυπίας" και βλέπω τον κατάλογο με τα "85 φάρμακα που οι αυξήσεις τους υπερβαίνουν το 25 %". Εκεί λοιπόν, καταγράφεται αύξηση 50,4 % στην τιμή του "Bioklysm Enema"! ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠ' ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ γίνεται αυτό και κανείς γάβρος δεν έχει βγει ως τώρα να το καταγγείλει. Ακόμη χειρότερα: Φαντασθείτε αυτό το "ανακουφιστικό" φάρμακο να το εισάγει ή να το παράγει η "Βιανέξ" των Γιαννακόπουλων. Πρέπει αμέσως να πάρει θέση ο κύριος Αμανατίδης...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

4) Ο Μπόβιο του δευτέρου ημιχρόνου θύμισε τον Τζιόλη στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπυ. Ο Τζιόλης, θύμισε Μάριτς.

Ερώτηση: Ποιον Μάριτς? Μίλος, Σίλβιο ή Μάρκο?


[Απ.: Έχει διαφορά?]

@petrosskl είπε...

Και ο Μπίσκαν έκοψε τις μαλακίες... να παίζει εννοώ!

warzycha είπε...

Δεν είδα το ματς χθες, διάβασα όμως στα site ότι οι Ρομέρο, Νίλσον ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες; Τι συμβαίνει; Είναι άσχετοι ή μας δουλεύουν; Ή είναι τελικά εντελώς υποκειμενικό το να κρίνουμε τους διακριθέντες;

kornass είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο σου για Μάντζιο αλλά διαφωνώ για Νίλσον-Ρομέρο. Ο Σουηδός ήταν καλός και αν τον συγκρίνουμε με τον Βύντρα ήταν ΤΕΛΕΙΟΣ! Ο Ρομέρο εμένα χτες μου άρεσε. Ήταν μαχητικός, ορεξάτος και έκανε αρκετές κούρσες. Δεν τον βοήθησαν οι επιθετικές επιλογές αφού χτες ο Μάντζιος ήταν σε άλλο γήπεδο και ο Σαλπιγγίδης μονίμως κλεισμένος.

Εμένα αυτό που με χάλασε χτες δέν ήταν το 1-0 (ας νικάμε κ με μισό μηδέν στα αρχίδια μου) αλλά με χάλασε που σε κάποια φάση ο Μουνιόθ βγάζει Μάντζιο, βγάζει και Σάλπι και παίζαμε σύστημα 4-6-0!!! Πρέπει επειγόντως να πάρουμε έναν ψηλό επιθετικό. Άν τραυματιστεί δηλαδή Παπ και Σάλπι και ο Μάντζιος πάρει κόκκινη ποίος θα μπεί επίθεση; Ο Μπίτσσκσκσκαν;

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω και γω με τους συντρόφους όσον αφορά σε Νίλσον και Ρομέρο: o Σουηδός ήταν γενικά καλός και "συνεπής". Του λείπει ο ρυθμός και πιστεύω ότι αν παίξει 2-3 συνεχόμενα παιχνίδια δεν θα ξαναβγει από την ενδεκάδα. Όσο για τον Ρομέρο, η γνώμη μου είναι ότι αποδείχθηκε -και χθες- πολύ χρήσιμος. Προσθέτει ποιότητα και κάνει να φαίνονται αυτονόητα μερικά πράγματα που τα θεωρούσαμε πολυτέλειες (π.χ. κοντρολάρει άψογα μια μακρινή, "σαραντάρα" μπαλιά - θυμηθείτε τί έβλεπαν τα ματάκια μας...). Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι, όσο περνά ο χρόνος, δείχνει όλο και μεγαλύτερη ανασταλτική διάθεση. Καλά σημάδια γενικώς. Η "άσκηση" βέβαια, είναι τί θα γίνει όταν επιστρέψει ο -καλός- Έκι...

Kolka είπε...

Sorry για το προβοκατόρικο ερώτημα, αλλά το τίθω όπως θα έλεγε και η Αντζελα: Υπάρχει καλός Εκι;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kolka, καλό! Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει, αλλά έχουμε πάνω από 1 χρόνο να τον δούμε! Θα τον ξαναδούμε; Το "τίθω" και γω με τη σειρά μου!

warzycha είπε...

Πολλοί πράσινοι 'προβοκάτορες' "χάρηκαν" σχεδόν με τον τραυματισμό Έκι επειδή υποστήριζαν ότι πολλά έλεγε και λίγια έκανε. Νομίζω και ο κουτόχορτος αν δεν κάνω λάθος. Έχει κάποια βάση αυτό γιατί πέρσι λίγα πράγματα έδειξε. Έχει όμως την κάθετη πάσα που μπορεί να αναδείξει το Σάλπι. Εκεί πάσχουμε...

Kolka είπε...

Παλαιά στα κομμουνιστικά κόμματα κάτι τύπους σαν τον Εκι τους αποκαλούσαν "διαλυτικά στοιχεία"...

Ανώνυμος είπε...

Kάποτε (1968-69) είχαμε πάρει ΝΤΑΜΠΛ νικώντας πάρα πολλά ματς με 1-0, και μάλιστα με σκόρερ έναν αμυντικό, το ΓΟΝΙΟ. Θυμάμαι ακόμα, ένα πρωτοσέλιδο που έγραφε "Πάλι με ΓΟΝΙακΟ γκολ κέρδισε ο ΠΑΟ"!

Ε, δε με χαλάει καθόλου μα καθόλου να πάρουμε και φέτος το νταμπλ κερδίζοντας με 1-0 ΟΛΑ τα επόμενα ματσάκια!

Η ομάδα αυτή πέρασε τρομερό τάραχο κι έχει απόλυτη ανάγκη κάθε νίκη, ακόμα και με μισό-μηδέν, για να έχει μιας ΔΙΑΡΚΕΙΑ καλής ψυχολογικής κατάστασης ή απλά ... ψυχολογίας, που είπε η Άντζελα κι έγραψε.

Άμα τρώνε και ... είδη υγιεινής (ω Άντζελα!), με τις διπλές προπονήσεις που τους κάνει ο Σπανιόλος θα στρώσουνε.

Παίδες, περάσαμε ΧΟΝΤΡΟ crash test από τότε που ανέλαβε ο Μουνιόθ! Σερί δύσκολοι και κρίσιμοι αγώνες εκτός, ντέρμπι, Ουέφα ... και μέχρι στιγμής χάσαμε μόνο στο ματς με το ΑΕΚ44. ΟΛΑ τ' άλλα τα πήραμε.
Άρα, λέω, από το τεστ περάσαμε με ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ. Σπουδαίο για ένα μαθητή, που λίγο καιρό πριν έδειχνε να μένει μετεξεταστέος, ε;

Άντε τώρα να καθαρίσουμε και τον Περιστερά, κι έπειτα πάμε πιο γερά ακόμα - ο α' γύρος έχει ακόμα ματσάκια εκτός που είναι κρίσιμα.

Thrass είπε...

Ο Νίλσον θα μπορούσε να έχει πάει και χειρότερα, αλλά γενικώς υπέφερε από εκεί, αν και τελικά τα κατάφερε.
Μπέρδεμα, ε;

Η απάντηση είναι απλή: ο Νίλσον "βάσταξε" με νύχια και με δόντια, και με μερικές κακές αποκρούσεις, αλλά φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού ότι, αν από κάπου περνούσε ο Εργοτέλης, θα περνούσε από εκεί. Με συνέπεια να δίνονται βοήθειες και από το κεντρικό δίδυμο και στο τέλος να υποφέρουμε κι από τον άξονα.

Οπότε όχι, ο Νίλσον δεν ήταν στους διακριθέντες, ήταν ο αδύναμος κρίκος που τελικά δεν πληρώσαμε. Ξέρει μπάλα, αλλά αμυντικά δεν είναι αρκετός. Σε αυρωπαϊκό ματς, προτιμώ 100% το Βύντρα εκεί.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Επειδή μου αρέσει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου έχω να πώ τα εξής:Ναι χάρηκα με τον τραυματισμό του Έκι-σε αγωνιστικό επίπεδο-σαν άνθρωπος και χαρακτήρας μου ταιριάζει-γιατί είχα κουραστεί να τον βλέπω να μιλάει,να υπόσχεται και να παίζει ΑΘΛΙΑ.Αυτός ίσως να ήταν ο μόνος τρόπος να βγεί από την ενδεκάδα(άλλη ιερή αγελάδα μας προκύπτει)και τώρα θα είναι αναγκασμένος να γίνει ο παλιός, καλός Γκονζάλες αν θέλει να παίξει.Θα έχει πλέον ισχυρό κίνητρο.Τώρα όσο για τις μεταγραφές η ομάδα θέλει δεξί και αριστερό μπακ ΚΛΑΣΗΣ με επιθετικές αρετές και στόπερ ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Στην επίθεση αποδεικνύεται ότι η μεταγραφή του Σαλπιγγίδη-από την στιγμή που έμεινε ο Παπ- ήταν λάθος.Σαλπιγγίδης-Παπ δεν χωράνε μαζί.Τώρα αν με ρωτήσετε ποιόν προτιμώ σας λέω ΣΑΛΠΙ.Ο Δημητράκης την έχει δει Βαν Μπάστεν και αρχηγός ενώ είναι σταθερά ΧΩΜΑ.Θέλουμε ψηλό,δυνατό επιθετικό ώστε οι καλές-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΕ ΜΟΥ-σέντρες από Ρομέρο και Βίκτορ να βρίσκουν αποδέκτη.Τεχνικά θέματα, όπως η κατ'εμέ απαραίτητη χρησιμοποίηση του Ίβανσιτς σε ρόλου 10ριού με απασχολούν, αλλά έχω ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Με κάποιες δικές του επιλογές στις μεταγραφές και γνωρίζοντας περισσότερο την ομάδα, πιστεύω πως θα πάμε πάρα πολύ καλά.Και ξέρετε ότι στο θέμα προπονητή ήμουν κάθετος από την αρχή.Βλέπετε φίλοι μου την απίστευτη διαφορά όταν έχεις προπονητή - με όταν έχεις έναν άμπαλο αχυράνθρωπο που παριστάνει τον προπονητή ?Γιατί έπρεπε να χάσουμε τόσα χρόνια?Το αυτοκίνητό του ο ραλίστας που το πηγαίνει?στον γνωστό γκλαμουράτο μηχανικό της Χ αντιπροσωπείας ή στον μαστρο-Βάγγο στα Πετράλωνα?Ε λοιπόν, εμάς για μας έφερνε κατιμάδες που ο ίδιος δεν καταδέχεται?Και εμείς το καλύτερο θέλουμε.

kornass είπε...

Σε βρίσκω λίγο ισοπεδωτικό φίλε μου....χεχε

warzycha είπε...

Μπα, αυτή το φορά συμφωνώ με τον κουτόχορτο. Ο Έκι πρέπει να παίζει σαν τον πρώτο του χρόνο, όχι να κάνει δηλώσεις όπως πέρσι και μέσα στο γήπεδο να είναι χαμένος (αν και έφταιγε και η συνολική λειτουργία της ομάδας). Επίσης, σίγουρα, χρειάζονται παίκτες στις θέσεις Βύντρα-Σέριτς αν θες κάτι καλύτερο. Συμφωνώ και για τον ΠΑΠ, από την άποψη ότι κάνει περιττά πράγματα σαν αρχηγός και με εκνευρίζει πολλές φορές. Πιστεύω ο Μουνιόθ θα τον στρώσει γιατί θέλει η μπάλα να παίζεται με τη μία. Ακόμα, πολύ καλός ο Σάλπι, αλλά πρέπει να μπορείς και να τον εκμεταλλευτείς. Άλλωστε γκολ έβαζε συνέχεια και ο Γκέκας (και βάζει ακόμα και στη Μπουντεσλίγκα. Άλλο θέμα η άθλια αντιμετώπιση του δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτου της ομάδας επειδή ίσως η χαίτη του δεν είναι πολύ μουράτη).
Διαβάζω ότι θέλουν ψηλό κεντρικό αμυντικό και ψηλό σέντερ φορ για το Γενάρη. Σίγουρα δεν είναι αχρείαστοι, φοβάμαι όμως ότι πάλι με Βύντρα - Σέριτς θα τη βγάλουμε... Αν και ο Βύντρα δείχνει να ανεβαίνει με το Μουνιόθ, να είμαστε και δίκαιοι. Ένας καλός προπονητής ξέρει να πέρνει το καλύτερο από τους παίκτες, και υπάρχουν ήδη τέτοια σημάδια. Οψόμεθα...

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι φίλοι "κουτόχορτε" και "warzycha", πολύ τον αδικείτε τον ΕΚΙ!

1.Έχετε μετρήσει πόσα γκολ, ακόμα και πέρσι (που λέτε ότι έπαιξε άθλια), έχουμε βάλει από ασίστ και κάθετες πάσες του ΕΚΙ; Στ' αλήθεια, πάρα μα πάρα πολλά.

2. Τι σχέση έχουνε οι καλές σέντρες από τα πλάγια με τον ΕΚΙ; Στον άξονα παίζει κυρίως ο άνθρωπος.

3. Μήπως φέτος δεν μας λείπουν οι κάθετες πάσες στον άξονα μπροστά; Κι αυτές δεν ήτανε δουλειά του ΕΚΙ;

4. Ας αφήσουμε τώρα ελεύθερη τη φαντασία μας: ένα κέντρο με ΙΒΑΝΣΙΤΣ-ΕΚΙ-ΜΠΟΒΙΟ-ΒΙΚΤΟΡ πώς θα σας φαινότανε αλήθεια; Εμένα φαν-τα-στι-κό!

warzycha είπε...

Τζόνυ: Μα αυτό λέω και γω, ότι "έχει την κάθετη πάσα που χρειαζόμαστε" δεν μίλησα για σέντρες, και επαναλαμβάνω, θέλω και πιστεύω ότι πρέπει και να αποδώσει με τον Μουνιόθ όπως στις αρχές. Όσο για το dream κέντρο σου, καλό φαίνεται, μακάρι να μπορούν όλοι αυτοί μόνο να χωρέσουν και να συνεργαστούν καλά.

squarelogic είπε...

μια και η διοικηση ενημερωνεται σταθερα απο τουτο το σαιτ με τις ευχες για πρωτοχρονιατικα δωρα,θα συμφωνησω και γω με "κουτοχορτο+βαζεχα".Χρειαζομαστε 2 μπακ χαφ επιπεδου Μινχ οπωσδηποτε(Βυντρα-Δαρλας/Σεριτς ως εναλλακτικες λυσεις),εναν καλο κεντρικο αμυντικο,και στη συνεχεια αν θελουμε και μπορουμε την υπερβαση...α)επιθετικο περιοχης(αλλα εδω υπαρχει προβλημα-αν ερθει παικτης αξιας που να "απαιτει" 11αδα,ποιος απ ολους τους ακριβοπληρωμενους θα μεινει σταθερα εξω)?
β)αν χωρουσε στο κεντρο,εγω θα ηθελα πολυ ενα γρηγορο χαφ με καλο σουτ,στο στυλ του ΧΛΕΜΠ της αρσεναλ.Ενας τετοιος παικτης θα ηταν και παρτενερ του αμυντ.χαφ,και θα ενωνε γρηγορα τις γραμμες και θα εμπαινε σφηνα σαν κρυφος κηνυγος.Για ενα τετοιο παικτη αξιζει να πληρωσεις.Παραμιλουσα για αυτον απο τοτε που τον ειχα δει στη Στουτγαρδη.
Για τον Μουνιοθ τα εχω γραψει και γω απ την αρχη.Ο ανθρωπος ΚΑΙ ξερει ΚΑΙ ηρθε να βγαλει εργο ΚΑΙ βλεπει την ομαδα σαν ανοδικο σκαλοπατι στην καριερα του ΚΑΙ φαινεται να βλεπει γηπεδο την ωρα του αγωνα.Λαχειο!!Ας τρεξει να τον κλεισει απο τωρα!!!

Thrass είπε...

Ας αφήσουμε τώρα ελεύθερη τη φαντασία μας: ένα κέντρο με ΙΒΑΝΣΙΤΣ-ΕΚΙ-ΜΠΟΒΙΟ-ΒΙΚΤΟΡ πώς θα σας φαινότανε αλήθεια;

Έχω δύο ενστάσεις εδώ. Καταρχάς δεν υπάρχει καθαρός κόφτης σε αυτήν την τετράδα, τέτοιοι είναι οι Τζιόλης, Άντριτς, Μπίστσαν. Αυτοί φυσικά δεν ξέρουν τόση μπάλα όση οι προηγούμενοι, αλλά κόβουν καλύτερα.

Δεύτερον, σαν τετράδα κέντρου είναι πολύ κοντή. Δεν υπάρχει καλός κεφαλοσφαιριστής σε αυτούς. Ξανά, οι κόφτες που έγραψα πριν έχουν το ύψος και το άλμα.

Οπότε βλέπω να παίζουν ταυτόχρονα το πολύ οι τρεις από αυτούς που έγραψες.

Thrass είπε...

Και πριν μού αντιτάξει κανείς ότι ο Μπόβιο είναι αμυντικό χαφ: αμυντικό χαφ μπορεί να είναι, αλλά κόφτης επιπέδου δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....