Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2006

Αντικειμενικότητα




18 σχόλια:

warzycha είπε...

Ουδέν σχόλιο από μένα old boy. Είναι τόσο εύγλωττα τα πρωτοσέλιδα από μόνα τους... θα ήταν κρίμα να προσθέσω κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Τάχουμε πει χίλιες φορές - αλλά είναι πάντα χρήσιμο να τους ξεμπροστιάζουμε.

Και κυρίως, να θυμόμαστε την "αντικειμενικότητά" τους όταν αρχίζουν τις προβοκάτσιες και τον βρώμικο πόλεμο εναντίον παικτών, προπονητών κ.λπ. - εμείς οι βάζελοι έχουμε μια επηρέπεια στο να "τσιμπάμε"...

Επίσης, όσο "αντικειμενικοί" είναι όταν μας θάβουν, άλλο τόσο είναι και όταν μας γλείφουν.

Άρα λοιπόν, στη "σέντρα" τα λαμόγια των αθλητικών ΜΜΕ, είτε μας σπάνε τ΄ αρχίδια, είτε μας "χαϊδεύουν τ΄ αυτιά"!

@petrosskl είπε...

nice, nice... η γιατρειά στην ανικανότητα τους να είναι πάντα ο Παναθηναικός... όπως άλλοτε

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ!

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, όπως το λέει κι ο greenheart!

Ο Ερπετόπουλος π.χ. το βούλωσε και σαν γνήσια κότα έβαλε τον Καραφλόγαβρο ν' "απαντήσει" - η ΠΟΥΣΤΙΑ είναι συνήθειο στις γαβριέλες.

kornass είπε...

Πάνω απ' όλα ρε παιδιά αντικειμενικότητα. Είναι τόσο γραφικοί που τους λυπάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Μια που την (ξανα)πιάσαμε αυτή την κουβέντα, παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα από το σημερινό "άρθρο" του "διανοούμενου αθλητικογράφου" Αντώνη Πανούτσου, χωρίς σχόλια.

"Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός αβανταρίστηκε και ο Ζανετίδης κώλωσε να σφυρίξει πέναλτι στο 90'. Το έχουν πει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Νικολαΐδης και οι μέτοχοι δεν προφέρουν το όνομα του Παναθηναϊκού. Εκτός της καλής προσωπικής σχέσης με μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη και τη σχέση του Τάκη Κανελλόπουλου με τον Τζίγκερ, η διοίκηση της ΑΕΚ έχει την υποχρέωση του δανεισμού του Σοάρες από τον ΟΦΗ. Χωρίς να υπονοώ ότι ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έχουν σχέση, κάποια υποχρέωση υπάρχει. Ας πούμε στον Φανούρη Βατσινά. Ενώ, όταν αβαντάρεται ο Ολυμπιακός, προβλέπονται διαμαρτυρίες, όταν αβαντάρεται ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι όταν συμβαίνει στα ματς μεταξύ των δύο ομάδων, η επίσημη ΑΕΚ κατά το δυνατόν θα παραμένει σιωπηλή."

Thrass είπε...

Από ό,τι βλέπω στο media watch, για το Φίλαθλο υπήρχαν υποψίες από πριν (εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι, το μόνο που ήξερα είναι οι σχέσεις του με συγκεκριμένους πρώην ανθρώπους τής ΑΕΚ). Είναι πολύ κρίμα, με όλα τα μειονεκτήματά του, ήταν μια εφημερίδα που δε σιχαινόμουν να αγγίξω.

Ανώνυμος είπε...

Να παραθέσω κι εγώ την απάντηση του Καραφλόγαβρου στο ξεμπρόστιασμα της κολλητής του μίσες Έρπετ Κοκοκό:

"Η επόμενη κατηγορία είναι οι μάστορες του cross examination. Αυτοί που βρίσκουν αντιφάσεις στα γραπτά. «Κατηγορούμενε Πανούτσε, ενώ τη 12η/4/02 στη σελ. 22 της εφημερίδας "Το Βήμα" είχες γράψει ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χτίζει την ομάδα του μέλλοντος, γιατί στις 23/9/05 στη σελ. 58 της εφημερίδας "Έθνος" είχες γράψει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ανανέωση; Σε συνδυασμό με το κείμενο της 2ας/11/06 στην εφημερίδα "SportDay" υπό τον τίτλο "Ελπίδες για ανάκαμψη της ομάδας του Μουνιόθ", στο οποίο αναφέρεις ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας και λαμβανομένου υπ' όψιν του κειμένου της ιδίας ημέρας "Πήρε ή δεν πήρε κόκα ο Παπακώστας;", καταδικάζεσαι να γράψεις εκατό φορές τη φράση "Τι έχουν να πουν τώρα αυτοί που έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει πουθενά με τους Γκουμομπασινάδες μετά το ματς της Ριζούπολης, όταν άλλοι έλεγαν ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε πριν ακούσουμε τι έχουν να πουν κάποιοι άλλοι, που δεν μίλαγαν επειδή τότε δεν ήταν καιρός για λόγια. Και να προσθέσω ότι ο Βύντρα είναι καλύτερος από τον Σεϊταρίδη». Είναι οι ακροατές που αναφέρονται σε κείμενα που σου είναι αδύνατον να τα θυμάσαι επειδή εν τω μεταξύ έχεις γράψει τέσσερις φορές το «Πόλεμος και Ειρήνη», ενώ πολλές φορές δεν τα θυμάσαι επειδή ποτέ δεν τα έγραψες".

ΔΗΛΑΔΗ ρε Καράφλα υπερασπίζεσαι το ... δικαίωμά σου στην ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ή μήπως απλά στο να λες ό,τι γουστάρεις όπως σε βολεύει και να μην τρέχει κάστανο;

ΟΥΣΤ ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Τζόνυς! Γιατί ο παχουλός καραφλός γαύρος, εκτός από λαμόγιο, είναι από τους μεγαλύτερους παπαρολόγους στα ελληνικά ΜΜΕ!

Μαύρο στους Μαυρογυαλούρους των μήντια! Όπου τους βρίσκετε "φάουλ", κράξτε τους!

Old Boy είπε...

Kαλέ, βάζουμε τα συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα εδώ Δευτέρα και τα βάζει ο Γκόντζος στην τελευταία σελίδα του Derby Tρίτη.
Γιατρέ μου, έχω αρχίσει να έχω ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις με τον Γκόντζο. Να ανησυχώ;

Old Boy είπε...

Tζόνυ, το κείμενο του Πανούτσου μου είχε κάνει και μένα εντύπωση. Τώρα, θα με κράξετε πάλι, αλλά δεν αποδίδω οπωσδήποτε δόλο ή λαμογιοσύνη στα λεγόμενα και στα πεπραγμένα του διδύμου. Ο Πανούτσος πράγματι στο συγκεκριμένο κείμενό του υπερασπίζεται, αν όχι ακριβώς το δικαίωμα στην κωλοτούμπα, πάντως το δικαίωμα να σχολιάζεις ως άσπρο ένα γεγονός όταν συμβαίνει, ως μπλε μετά από ένα χρόνο και ως μαύρο μετά από δύο. Είναι ΑΛΛΟ να κάνεις μια εκτίμηση για μια ομάδα και μετά να αλλάζεις γνώμη και λ.χ. ΑΛΛΟ να παρουσιάζεις το βράδυ της Ριζούπολης την Αθλητική Κυριακή και να μην βρίσκεις τίποτα το μεμπτό σε όσα έγιναν. Είναι ΑΛΛΟ να έχεις λανσάρει τον όρο τσούκου - τσούκου μπωλ και να χασμουριέσαι όταν δείχνει παιχνίδια του Παναθηναϊκού και ΑΛΛΟ να ανευρίσκεται ένα τυχαίο μεμονωμένο σχόλιό σου.
Η πουτάνα η ιστορία όμως έδειξε ότι το τσούκου τσούκου μπωλ όχι μόνο είχε ως αποτέλεσμα τρεις ευρωπαϊκές πορείες, αλλά και ένα ΕURO, ένα ΕURO που πήρε ο Γερμανός τουρίστας Ρεχάγκελ. Αυτό κάνει να το θυμίζει κανείς ή είναι ανεπίτρεπτο cross - examination;
Εν κατακλείδι αν ο Πανούτσος δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα στην κωλοτούμπα σίγουρα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αμνησία.
Ναι, σε μια αμνησιακή χώρα, ποτέ κανείς δεν έχει άδικο και κάθε μέρα μπορεί να δικαιώνομαι υποστηρίζοντας τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγα χθες.

hopkins είπε...

Τα πρωτοσέλιδα τα λένε όλα. Αλλά να σας ρωτήσω κάτι. Ιδέα μου είναι ή τον τελευταίο καιρό γίνεται αβάντα της ΑΕΚ; Στο Αιγάλεω κέρδισε με μαιμού πέναλτι και την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες έγραφαν για την σφαγή της ΑΕΚ. Δεν λέω ότι ευνοήθηκε, αλλά όχι και ότι σφαγιάστηκε! Ήταν μια κακή διαιτησία και για τις δύο ομάδες. Αφήστε που ξαφνικά έγινε η ομάδα πρότυπο που παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο. Και όλοι ξεχνάνε ότι αυτή η ομάδα κανονικά ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει ή θα έπρεπε να παίζει Δ εθνική. Αλλά ας όψεται το άρθρο 44...

squarelogic είπε...

ενταξει ρε hopkins κλπ,θαπρεπε ναχει διαλυθει για τα χρεη,αλλα κ εμεις στη θεση τους θα απαιτουσαμε μια ρυθμιση που θα εδινε μια τελευταια ευκαιρια.Η ΑΕΚ ειναι ιστορικη ομαδα που εχει προσφερει και επιπλεον τα περισσοτερα χρεη της ηταν προς ENIC/NETMED που φορτωναν στην εταιρεια εικονικα ποσα που υποτιθεται ειχαν δωσει για τους ασχετους που εφερναν την τελευταια μερα των μεταγραφων ή υπερβολικα προσαυξημενα χρεη προς Δημοσιο(το οποιο ειχε τις ευθυνες του για το οτι επετρεψε την αναληψη διοικησης απο "διαμαντια"τυπου Τροχανα,Ψωμιαδη,Μελισσανιδη κλπ).
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ του ελληνικου λαου οπως στην περιπτωση Κοσκωτα,ουτε μπηκαν ουσιαστικα στην ΑΕΚ για να την βοηθησουν να επικρατησει,οπως στην περιπτωση του γαυρου.
Επιπλεον θεωρω οτι το πειραμα Νικολαιδη ειναι το πιο ενδιαφερον και υγιες που εχω δει τα τελευταια 25 χρονια.Για αυτο υποσχομαι ενα post..Ειναι η πυξιδα που θαπρεπε να ακολουθησει ο ΠΑΟΚ,ο ΑΡΗΣ,ο ΗΡΑΚΛΗΣ.Μακαρι να ειχαμε και μεις ιδιοκτητη καποιον με τις γνωσεις και την αντιληψη του χωρου του Νικολαιδη(και την αγαπη του γα την ομαδα).Για αυτο και η πλειοψηφια του τυπου διακειται θετικα απεναντί τους-δεν φανταζομαι να πιστευτε οτι ο Ντεμης τους "σιτιζει".
Δεν θα εκπλαγω καθολου αν(με τη βοηθεια και των λαθων που θα κανει ο Τζιγγερ στη συνεχεια-ορα θεμα πριμ,μεταγραφες κλπ)το ΑΕΚ 44 οπως λετε κανε την εκπληξη και σηκωσει εκεινη την κουπα.Για αυτο ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ η ομαδα να ενισχυθει πραγματικα σε 2-3 θεσεις και οχι να πορευτουμε και τον Δεκεμβριο με τη λογικη "βλεπουμε που θα ειμαστε κα τι κανουν ο αλλοι και αντιδρουμε αναλογα"

Ανώνυμος είπε...

@ squarelogic δεν διαφωνώ ότι η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα, μάλιστα πιτσιρικάς είχα δει πολλά ματς στη Φιλαδέλφεια γιατί ο πατέρας φίλου μου Αεκτζή ήτανε ψιλοπαράγοντας. Δε διαφωνώ επίσης στο ότι δεν έφαγε λεφτά του Δημοσίου, τουλάχιστον όχι τόσα όσο η Γάβρω.

Όπως ιστορική ομάδα, με πολύ κόσμο, είναι και ο ΑΡΗΣ, που πριν λίγα χρόνια έπαιζε κι αυτός όπως κι η ΑΕΚ στην Α' Εθνική κατά παράβαση όλων των κανονισμών λόγω των απλήρωτων χρεών τους.

ΩΣΤΟΣΟ με τη λογική ότι οι ιστορικές ομάδες πρέπει να τη βγάζουν καθαρή ό,τι κι αν κάνουνε, δεν βγαίνουμε πουθενά παρά στο "δίκαιο του ισχυρότερου". Και τότε θα πρέπει να νιώθει ΛΑΜΑΚΑΣ κάθε ιδιοκτήτης μιας ιστορικής ομάδας που τηρεί τους νόμους, πληρώνει τα χρέη, τα ΙΚΑ και τα ΦΠΑ της ... και βρίσκεται και στη θέση ν' απολογείται γιατί π.χ. δεν προστάτεψε την ομάδα του από τους Παπουτσέληδες - το οποίο "προστάτεψε" τι μπορεί να εννοεί άραγε σε συνθήκες ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ, πέρα από το να κάνει κι αυτός τα ίδια και χειρότερα;

Η 10ετία που πέρασε ήταν μια 10ετία ΑΝΟΜΙΑΣ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα επίπεδα. Κι η ΑΕΚ δεν ξέφυγε απ' τον "κανόνα", έστω κι αν η περίπτωσή της διαφέρει πάρα πολύ από της "Επένδυσης".

Προσωπικά δεν θεωρώ τυχαίο ότι σ' αυτή τη 10ετία ο ΠΑΟ βρέθηκε (κι εξακολουθεί να είναι) στο στόχαστρο. Επειδή, πιστεύω, ήταν η μόνη ιστορική ομάδα που κρατήθηκε όρθια και που, επιπλέον, με τις εμφανίσεις της εκτός συνόρων έδειχνε πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Από την άλλη, ξεχνιέται εκείνη η χρονιά που τα έκανε πλακάκια με το Θρήνο για να μην πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα;

Τελοσπάντων, εύχομαι η διοίκηση Νικολαϊδη να κάνει την τομή στην ΑΕΚ. Αν και με προβληματίζει πολύ το ότι η ιδιοκτησία της είναι άγνωστη ... τουλάχιστον εγώ δεν την ξέρω.

ΥΓ Απ' ό,τι διαβάζω, θα κάνουμε μεταγραφή ή μεταγραφές το Δεκέμβρη.

Ανώνυμος είπε...

@all: Μία βασική διαφορά στις ρυθμίσεις των δύο: Για τον μεν ένα, ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΑΝ Σ/Ν. Η άλλη, απλώς χρησιμοποίησε άρθρο ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ Α.Ε.

Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον εγώ ΘΕΛΩ να αντιμετωπίζονται ως αυτό που (κατ' ουσίαν αλλά και τύποις) είναι, δηλαδή Α.Ε., τότε ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΨΟΓΟΣ αφορά στους απογόνους του στόλου.

Σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματολογία περί ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, με συγχωρείτε αλλά αυτό το θεωρώ αστείο σαν επιχείρημα. Η πραγματικότητα (αθλητική-επιχειρηματική) το καταρρίπτει σε όλο τον ευνομούμενο κόσμο. Πουλάει το προϊόν σου? Δημιουργείς υπεραξία? Έχεις ρευστό? Καλώς. Αν όχι, τότε λουκέτο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι αλλαγές έδρας (πόλεως, όχι γηπέδου)των ομάδων στο American Football. Οι ιδιοκτήτες πάνε τις ομάδες στις πόλεις όπου ο κόσμος πληρώνει για να τις δεί. Μόνο στην Μπανανία της Ε.Ε. θΕΛΟΥΝ και ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να ισχύει η έννοια της "ιστορικής" για να εξυπηρετούνται διάφορα, διαπλεκόμενα ή μη, συμφέροντα.

Sniper

Thrass είπε...

Για την ΑΕΚ:

Αφού σώθηκε, σώθηκε, τέρμα αυτό, πιστεύω.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι αναβολικά παίρνουνε, αλλά ελπίζω να βρούμε κι εμείς τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα της ΑΕΚ πρέπει νομίζω να μας απασχολήσει αναλυτικά σε ξεχωριστό thread. Αποτελεί αναμφίβολα ένα ενδιαφέρον case study, τουλάχιστον προς το παρόν, το οποίο ο Παναθηναϊκός οφείλει να αναλύσει και να αξιολογήσει.

Θα συμφωνήσω ότι, όσον αφορά στις χαριστικές ρυθμίσεις, η περίπτωση ΑΕΚ είναι διαφορετική από την περίπτωση του Ολυμπιακού. Είναι όμως γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι αρχές του ανταγωνισμού -αφού μιλάμε επιχειρηματικά- παραβιάζονται, εις βάρος του ΠΑΟ. Η "οικογένεια", αν μη τί άλλο, παρ΄ όλη τη συνολική μαλακία που τη χαρακτηρίζει, κράτησε σταθερά την ΠΑΕ ΠΑΟ μακριά από χρέη και οικονομικά προβλήματα εν γένει. Ο ΟΣΦΠ και η ΑΕΚ, υπ΄ αυτή την έννοια, απέκτησαν χαριστικό επιχειρηματικό πλεονέκτημα. Χρεωκόπησαν και "αναστήθηκαν" χωρίς να ανοίξει μύτη. Ανάλογες είναι και οι περιπτώσεις ΠΑΟΚ και Άρη, παρά τις όποιες "τεχνικές" διαφορές.

Η ουσιαστική αδικία λοιπόν της τελευταίας δεκαετίας, πέρα και πάνω από του Παπουτσέληδες και τους Ευθυμιάδηδες, είναι ακριβώς αυτή. Δύο εταιρείες αποτυχημένες και χρεωκοπημένες, επανέρχονται αθέμιτα στο πεδίο της αγοράς, εις βάρος της εταιρείας εκείνης που, στρεβλά έστω, διαχειρίστηκε τα του οίκου της με στοιχειώδη επιχειρηματικότητα, χωρίς μαύρες τρύπες και χωρίς κρατικά θαλασσοδάνεια και "ενέσεις".

Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα η όποια διάθεση υπεράσπισης των Βαριδινογιάννηδων. Ίσα-ίσα, το γεγονός ότι στο χρηματοοικονομικό πεδίο δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα αναδεικνύει την ασχετοσύνη και την ανεπάρκειά τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο Τζίγκερ, στη διαχείριση και την ενίσχυση του brand "Παναθηναϊκός".

Αυτό όμως δεν αναιρεί τη διαχρονική, σκανδαλώδη εύνοια προς τις γνωστές λαμογιο-ΠΑΕ!

squarelogic είπε...

Συμφωνουμε απ οτι βλεπω στο θεμα της ΑΕΚ.Ανοιξα το θεμα γιατι εβλεπα να μην την υπολογιζουμε,να αναφερεται υποτιμητικα σαν ΑΕΚ 44 κλπ,ενω εγω τη θεωρω ανερχομενη και υπολογισιμη αντιπαλο που καλυψε πολυ πιο γρηγορα απ οτι αναμενοταν το εδαφος απο το χειλος του γκρεμου ως τον πρωταθλητισμο.

sniper,οταν μιλησα για ιστορικη ομαδα,δεν εννοουσα οτι συμφωνω σε διαιωνιση της διασωσης ιδιωτικων επιχερησεων απο τους ελληνες φορολογουμενους.Απλως,εχοντας προηγηθει το 'ξεπλυμα"του θρυλου,του ΠΑΟΚ,του ΑΡΗ(απο 2-3 φορες εκαστος) ως και το απιστευτο μαγικο του Μπεου με το Νεο Πανιωνιο(Βενιζελος γαρ,σε ολες αυτες τις περιπτωσεις)θα ηταν κριμα να την πληρωσει η ΑΕΚ τη στιγμη που φανηκε μια υγιης(?)κινηση σωτηριας-σε αντιθεση με τα γνωστα λαμογια που συνεχισαν να διοικουν τς ανωτερω ομαδες).

Οσον αφορα την σταση των εφημεριδων,περα απ τους "υπαλληλους" η σταση και των υπολοιπων απεναντι στις ομαδες επηρεαζεται απ το δειγμα γραφης που δινει η καθε διοικηση.Ο Τζιγγερ μεχρι τωρα ηταν δεσποτικος,φεουδαρχης που θελει ολοι να υποκλινονται στη θεληση του.Ο Κοκκαλης εχει τον γνωστο τροπο του(μοιρασμα μαυρου χρηματος) και ο Ντεμης εδειξε αδιαπραγματευτη προσηλωση σε ενα πλανο και καποιες αξιες(εστω κι αν σημαινε μετωπικη συγκρουση με αυτους που τον αποθεωναν),πραγμα που εκανε τους νοημονες δημ/φους να διακεινται θετικα απεναντι του.

περα απ οτι γραφουν οι φυλλαδες,υπαρχει το γενικο feeling
που βγαζει μια ομαδα,με το παιχνιδι της,τον τροπο που διαχειριζεται ηττες και κρισεις,τη σταση της απεναντι στους παικτες της,κι εκει τα δειγματα γραφης του ΠΑΟ δεν ειναι καλα-χρειαζεται αλλαγη νοοτροπιας...