Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006

ΑΠΟΡΙΕΣ

Το ξέρω ότι είμαστε ο κύκλος των διαμαρτυρόμενων Παναθηναϊκών, αλλά γιατί να μην το γελάσουμε και λίγο; Παραθέτω λοιπόν μία παρατήρηση και μία απορία αναγνωστών του "Φίλαθλου" στη στήλη του Γιώργου Γεωργίου και μία απορία δικιά μου.
Παρατήρηση: «Ο Αντσελότι σαν προπονητής της Γιούβε έχασε από τον Παναθηναϊκό και σαν προπονητής της Μίλαν έχασε από την ΑΕΚ. Για να σταυρώσει νίκη στην Ελλάδα, μια λύση υπάρχει: Να παίξει κόντρα με τον Ολυμπιακό.»
Απορία: Πώς γίνεται στην Ελλάδα και ο δεύτερος της βαθμολογίας φέρνει πάντα περισσότερους βαθμούς από τον πρώτο;»
Απορία δική μου: Είμαι απολύτως σίγουρος ότι λίαν συντόμως θα δούμε σε εφημερίδες (θα ακούσουμε σε ραδιόφωνα κλπ.) σχόλια για το "αρχοντικό στυλ" με το οποίο παίζει (μαρκάρει, τρέχει, βρίζει κλπ.) ο Τζιώλης. Μήπως ξέρει κανένας να μου πει τι εστι "αρχοντικό στυλ";

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το -κατά τον ελληνικό αθλητικό τύπο- "αρχοντικό" στυλ, συνδέεται ευθέως με τη λόρδωση! Ναι, φίλες και φίλοι. Ο "αρχοντικός" παίκτης, πρέπει να παίζει "όρθιος", σαν να έχει καταπιεί μπαστούνι. Ιδανικά, πρέπει και η μύτη να είναι ελαφρώς ανασηκωμένη, με στυλ "τί δουλειά έχω εγώ να παίζω μαζί σας, μη με πολυπλησιάζετε" και τέτοια... Κλασικό τέτοιο παράδειγμα είναι ο Τσάρτας, ασφαλώς. Παλαιότερα, ο Πάρις Γεωργακόπουλος. Μια cult αρχοντική μορφή, περισσότερο προς το κακέκτυπο, ήταν (για τους παλαιότερους) ο Λάκης Σημαιοφορίδης - αυτός ούτε έσκυβε, ούτε έστριβε!

Γενικότερα, ο "αρχοντικός" παίκτης πρέπει να είναι ψηλός, γιατί, ως "άρχοντας", πρέπει να αντιμετωπίζει το παιχνίδι "αφ' υψηλού". Πρέπει επίσης να είναι και λίγο αργός - γιατί δεν πρέπει να δείχνει ότι βιάζεται. Ιδανικά, πρέπει να είναι αριστεροπόδαρος και sui generis - να τσακώνεται με τον προπονητή, να έχει "δικούς" του δημοσιογράφους, να έχει σχέση "αγάπης-μίσους" με τον πρόεδρο και λοιπά. Εδώ ο Τζιώλης μας τα χαλάει ελαφρώς, αλλά είναι νωρίς ακόμα.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Στην Ελλάδα είμαστε οπότε η φράση αλλάζει ερμηνεία ανάλογα με την περίπτωση. Αν μιλάμε για τον Τζόλε, αρχοντικό στυλ είναι το μοναδικό στυλ χρησιμοποιώντας τους αγκώνες για να καρατομήσει τους αμυντικούς, το στυλ PLATOON με το οποίο παίρνει τα κάλπικα πέναλτι και βέβαια το στυλ "να πέσω μαλακά μην χτυπήσω στα πλευράκια" για να παίρνει φάουλ περιμετρικά της περιοχής, συνήθως δε λόγω ισχυρών ανέμων. Στην περίπτωση του Τζιόλη το αρχοντικό στυλ σημαίνει απλά το στυλ παιχνιδιού ενός παιδιού με εντυπωσιακή σωματοδομή, που παίζει με ψηλά το κεφάλι και τον οποίον υποχρεωτικά εξυμνούμε λόγω των καλών εμφανίσεων αλλά περιμένουμε καρτερικά στην γωνία για να τον ξεσκίσουμε με πρώτη ευκαιρία. Το όλο στόρι θα συνοδεύετε με συγκρίσεις του στυλ "θέλει πολλά ψωμιά για να γίνει Ιέρο" και "η καρδιά του πρωταθλητή", ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν λίγος όταν ήταν ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό και μετά έγινε Φαλκάο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεωργίου, αχ, άλλη ... πικρή ιστορία. Χιουμορίστας πηγαίος, συμπαθέστατος άνθρωπος αλλά κι αυτός δε γλύτωσε από τον κομφορμισμό του κυκλώματος - ίσως τον βοήθησαν κι οι εμπάθειές του σ' αυτό - κι έγινε κι αυτός γλυφτάκος της "Επένδυσης".

Πού να φανταστώ τι εννοεί ΤΩΡΑ, όταν παλιότερα δεν είχε και πολλές τέτοιας λογής απορίες;

Παίδες, έχω την εντύπωση - για να μην πω την πεποίθηση - ότι το στήσιμο στη σέντρα του ΕΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ από την ΠΑΕ (κοινώς: τον έκαναν δημοσίως ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ και πολύ το γούσταρα γιατί τού άξιζε!) έχει φέρει κάποια ψιλοαναταραχή στο κύκλωμα.

Τώρα μπορεί να δούμε φοβερές εκδηλώσεις αγάπης κι έρωτα με την ομαδάρα μας και τους παιχταράδες μας ... εν αναμονή βεβαίως του να τα γυρίσουν σε χολή κι εμπάθεια ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ όταν το κρίνουν οι συνθήκες (κοινώς: συμφέροντα, καρέκλες και δε συμμαζεύεται).

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε με τον ερπετ?

warzycha είπε...

Ναι, για πες περισσότερα, γιατί αθλητικές διαβάζω σπανίως. Ξέρω για το άρθρο της ΠΑΕ αλλά ποιές ήταν οι αντιδράσεις; Π.χ. σε ανύποπτο χρόνο, πριν το άρθρο, ο Πανούτσος χλεύαζε το media watch ότι και καλά θα ασκεί λογοκρισία και πρέπει να είσαι αρεστός στην ΠΑΕ ΠΑΟ κλπ. Οπότε μάλλον έδωσε συνέχεια;;;

Ανώνυμος είπε...

Παίδες ας μου επιτραπεί μια μικρή παρατήρηση.
Προσωπικά με κουράζει αφόρητα η ομαδική (παρά)δημοσιογραφολογία (sic). Συμφωνώ πως πολλοί δημοσιογράφοι σου επιτρέπουν να σχολιάσεις εις βάρος τους με χαρακτηρισμούς βαρείς, συμφωνώ πως στην τροφική αλυσίδα είναι μόλις ανώτεροι των δικηγόρων (ακούς counselor;), αλλά αυτό το μπλογκ έχει να κάνει κυρίως με την ομάδα μας και εν γένει το φουτμπόλ και όχι με την εικόνα που δίνουν γι' αυτά τα κυρίαρχα και μη media.
Προτιμώ ν' ακούω και να διαβάζω περί προσωπικών κρίσεων, εντυπώσεων και απόψεων γύρω από την ομάδα και γύρω από το ποδόσφαιρο, ελληνικό (εντάξει, τελοσπάντων) και ευρωπαϊκό. Ας πούμε, πια τα δυνατά κι αδύνατα στοιχεία που εντοπίζουμε στην ομάδα, τεχνικές αναλύσεις από Αλέφαντο ως Μουρίνιο (ή ανάποδα), ποιον βλέπουμε να σηκώνει το champions' league φέτος, έχουμε ελπίδες εμείς για τον τελικό του Uefa, έναν παίκτη που μας άρεσε ή μας αρέσει, ποια άλλη ομάδα μας αρέσει φέτος κτλ.

Δεν προσπαθώ να το παίξω υπεράνω, θέλω να πω πως έχει περισσότερο γούστο ο σχολιασμός επί της μπάλλας κι όχι γύρω από αυτήν. Αυτά κι ευχαριστώ που με διαβάσατε.

warzycha είπε...

Δεκτά όλα τα σχόλια φίλε novalis. Παρότι ούτε εμένα με τρελαίνουν τα 'παραδημοσιογραφικά', θεωρώ ότι η θεματολογία καλύπτει και αυτά που ζητάς...

Ανώνυμος είπε...

@ nas και warzycha μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει χαμπάρι ν' ανταπάντησε ο Έρπετ (όχι κι ότι παρακολουθώ όλο τον τύπο και τα ράδια).

@ novalis νομίζω ότι το μπλογκ καλύπτει κι αυτά που λες.

Με την ευκαιρία και για την εμπάθεια του Γεωργίου (ξανά κρίμα, μου είναι συμπαθέστατος):

"Δεν πέφτει στο ανοιχτό πέλαγος

Εγώ, ένα ξέρω να πω. Έτσι και ανανεώσει ο ΠΑΟ το συμβόλαιο τον Μουνιόθ, κερδισμένος θα βγει ο Σουφλιάς. Μισό γήπεδο θα κάνει στον Παναθηναϊκό. Το μισό ο Μουνιόθ δεν το θέλει. Το χαρίζει στον αντίπαλο... Ρεσιτάλ άμυνας έκανε πάλι προχθές ο Ισπανός. Αυτό που τόσα χρόνια είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Νίκου Αλέφαντου, ο Μουνιόθ το έκανε πράξη και ιδού, κύριοι, τα αποτελέσματα" - Γ. Γεωργίου.

!!!

talos είπε...

Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ίσως να μην έχουν πάρει χαμπάρι την απάντηση της ΠΑΕ σε δημοσίευμα του Καρπετόπουλου στην Καθημερινή. Οπότε παραθέτω για να υπάρχει τον σχετικό απευθείας σύνδεσμο, στον οποίο είχε αναφερθεί ο Τζόνυ ' συν τοις άλλοις γιατί από πλευράς δομής και οργάνωσης το σάιτ της ΠΑΕ είναι για τα πανηγύρια και είναι δύσκολο να το βρει κανείς αν δεν ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση της ΠΑΕ - και η πρωτοβουλία της εν γένει - αποτελεί κατά τη γνώμη μου "ξαφνική έκλαμψη" στη γενικότερη επικοινωνιακή αφασία που χαρακτηρίζει τη "διοίκηση". Πάλι καλά και πάντα τέτοια!

Old Boy είπε...

Aν προσπαθήσω να βγάλω την στολή του οπαδού (δύσκολο βέβαια), μπορώ να πω ότι έχω κάποιες επιφυλάξεις γι' αυτή την ιστορία με το βγάλσιμο στη σέντρα του Καρπετόπουλου. Ωστόσο διαβάζοντας προσεχτικά την ανακοίνωσ της ΠΑΕ, μάλλον αίρονται οι επιφυλάξεις μου. Έτσι είναι. Δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες. Τότε κύριε μίλησες για ζούγκλα; Τότε έδωσες αγώνα για την παράγκα; Τότε είχατε γαμηθεί όλοι με το τσούκου - τσούκου μπωλ; Θυμάμαι και άλλη ιστορική ατάκα Καρπετόπουλου εκείνη την εποχή, ότι μήπως τελικά δεν είναι ο Παναθηναϊκός η καλή ομάδα και ο γάβρος η απάτη που αποτυγχάνει στην Ευρώπη, αλλά το ακριβώς αντίθετο, ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ (ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΥΝ) ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ.
Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, το «Derby» και ο Γκόντζος που φιλοξενούσαν και επέχαιραν χθες για την επιστολή της ΠΑΕ κατά Καρπετόπουλου, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ. Ζούγκλα μεν αλλά όταν άρχισε το παιχνίδι δεν έγινε τίποτα, άρα οι παίχτες είναι λούζερ, άρα η ομάδα πρέπει να αλλάξει.
ΥΓ Ευτυχώς που δεν υπήρχε το μπλογκ τότε, γιατί ποιός ξέρει τι θα είχαμε γράψει κι εμείς :)))

squarelogic είπε...

εγω παντως φλε ολντ μπου θα ειχα γραψει οτι δεν νοειται η ομαδα να κατεβαινει σε τετοιο αγωνα(και εν μεσω τετοιων φημων)με αρχηγο αποστολης τον gentleman Τακη Οικονομοπουλο και κανεναν απ την διοικηση να απαιτησει την παρεμβαση εισαγγελεα στο πρωτο παρατραγουδο.Δε νοειται οι αλλοι να σκεφτονται οτι δε θα φυγουν ζωντανοι απο το γηπεδο και συσσωη η διοικηση+ιδιοκτησια να παρακολουθει απ την αποσταση ασφαλειας του Πεντελικου!

Ανώνυμος είπε...

Το κάνω copy-paste από το "Καμαρώστε αντικειμενικότητα" για όποιον δεν το είδε εκεί...

Επίσης, διαβάστε κι αυτό για να δείτε πως αυτο-προστατεύονται (αλλά και αυτοπροσδιορίζονται)οι "αντικειμενικοί":

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=66245

Sniper