Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2006

Εύγε διάφορα

Σε μια κίνηση που τιμά τον σύλλογο και τους οπαδούς του, οι σύνδεσμοι της θύρας 13 ζήτησαν επισήμως συγγνώμη για την αλήτικη επίθεση εναντίον των Ζεβλάκωφ και Οκκά. Αντιγράφω από την ανακοίνωση:

"Για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη..., ζητάμε συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του ΟΣΦΠ Ζεβλάκοφ και Οκκά για την ενέργεια που σημειώθηκε σε βάρος τους και έχουμε ήδη παρακαλέσει τον υπεύθυνο συνδέσμων της ομάδας μας να εκφράσει στον ομόλογό του του ΟΣΦΠ τη λύπη μας για το περιστατικό αυτό..."


Όπως λέει και η Ελευθεροτυπία πρόκειται για πρωτόγνωρη κίνηση - που αξίζει να αντιπαραβληθεί με το ήθος Τσουκαλά που διέπει τους οπαδούς του Θρύλου και την σιωπηρή κάλυψη που ακόμα και η διοίκησή του προσφέρει σε κάθε είδους αλητείες...

Παράλληλα θέλω να πω πως εκτιμώ αφάνταστα την ειλικρίνεια του Σαλπιγγίδη και το γεγονός ότι σέβεται το παρελθόν και τις καταβολές του. Η αντιπαραβολή με την στάση ορισμένων που πούλαγαν Παναθηναϊκοφροσύνη είναι διδακτική.

Τέλος παρότι δεν αφορά τον Παναθηναϊκό, οφείλω εύσημα ευ αγωνίζεσθαι και στον Ντέμη που πήγε και συνεχάρη τους παίκτες του Χαϊδαρίου για την παλλικαρίσια τους πρόκριση...

14 σχόλια:

Old Boy είπε...

Και μένα μου άρεσε η δήλωση του Σαλπιγγίδη. Ελπίζω να μην κράξουν στο «Derby» αύριο μεθαύριο και να καταλάβουν ότι η νοοτροπία ποδοσφαιριστές «πράσινοι μουτζαχεντίν» έχει πεθάνει. Kι ο Ντέμης σε γενικές γραμμές σωστός είναι. Σωστή και η δήλωση της Θ13, αν και το έχουν παραχέσει φέτος με τα ντου. Το οποίο με φέρνει σε αυτό που είδα χθες το πρωί από το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου στη ΝΕΤ, οι οποίοι μας εξηγούσαν ότι στη Ριζούπολη δεν έγινε τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι γίνεται στα άλλα γήπεδα. Καμιά φορά κουράζεσαι και να εξοργίζεσαι.

kornass είπε...

Σωστά τα λές φίλε μου. Έλεος πια με τους παναθηναικάρες και τους 'αγαπημένους' της εξέδρας. Γίνεται να είσαι παοκ και να βάζεις 3 γκολ σε κάθε ματς Σαλπιγγίδη και κάθε Σαλπιγγίδη; Χίλιες φορές το προτιμώ από τον -δεν-παω-στον-ολυμπιακό- μιχαλάκη και τον αντωνάκη που πουλούσαν βαζελοσύνη με το κιλό.

Μεγάλη μαγκιά του Σαλπιγγίδη και μπράβο του για αυτά που είπε.

Και 10000 μπράβο στην Θύρα-13- για την εξαιρετική ανακοίνωση και το ήθος που προβάλλουν. Ένα ήθος που διακατέχει την πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και που μας διαχωρίζει από τους υπόλοιπους οπαδούς, άλλων Ελληνικών ομάδων. Αρκεί βέβαια και αυτοί να αναλλάβουν τις ευθύνες τους και να περιορίσουν αυτά τα καφροάτομα που με τις μαλακίες τους αμαυρώνουν το όνομα της Θύρας-13- και σπιλώνουν την ένδοξη ιστορία της ομάδας. Αύτές οι ψευτομαγκιές των επεισοδίων έξω από τα γήπεδα. Αν θέλουν να σκοτωθούν στο ξύλο και στους πυρσούς ας το κάνουν εκτός. Μέσα στο γήπεδο που παίζει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, οι οπαδοί του πρέπει με την φωνή τους και το πάθος τους να δίνουν το σωστό παράδειγμα. Τα καφριλίκια τα αφήνουμε σε άλλους υπάλληλους.

Ανώνυμος είπε...

to bravo tha to aksizei pragmatika h thyra 13 an den ksanaginoun epeisodia kai ntou. An sto epomeno match dhladh pesoun pali mapes tha zhthsoun pali syggnwmh kai ola kala ola wraia? apo tote pou vghke h syggnwmh..

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στη Θ.13! Μακάρι να υπάρξει και πραχτική συνέπεια, πάντως η ανακοίνωση είναι ένα ΔΕΙΓΜΑ ΗΘΟΥΣ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ. Φυσικά κάφροι υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις ομάδες ανεξαιρέτως. Το θέμα όμως είναι, καταρχήν, να μην έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ από τους υπόλοιπους οπαδούς και συνδεσμίτες.
Γι' αυτό και η ανακοίνωση της Θ.13 αξίζει 100000 μπράβο!

@ anonymous κοίτα να κάνουν κάτι ανάλογο κι οι σύνδεσμοι της δικιάς σου ομάδας παλικάρι μου.

talos είπε...

Ανώνυμε: έχεις δίκιο βέβαια, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η Θ13 μπορεί να ελέγξει κάθε βλαμμένο που θέλει να εκτονωθεί. Η καταδίκη είναι ένα πρώτο βήμα. Ελπίζω και σε επόμενα.

Thrass είπε...

Δε θε θέλω να καταντήσω υπερασπιστής τού Αντωνάκη εδώ μέσα, αλλά ο Νικοπολίδης ποτέ δεν είχε δηλώσει Παναθηναϊκάρας, από όσο ξέρω (αντίθετα με το Μιχαλάκη). Κι υπήρχε λόγος, φυσικά: ο ίδιος λόγος για τον οποίο ο Κωστούλας δε θα δηλώσει ποτέ Ολυμπιακάρας (εκτός αν τονε βάλουνε).

Ανώνυμος είπε...

@ Thrass "αλλά ο Νικοπολίδης ποτέ δεν είχε δηλώσει Παναθηναϊκάρας, από όσο ξέρω".

Αν είναι έτσι φίλε, τότε πολύ κρίμα τότε για όλους εκείνους που φωνάζανε "Αντώνη ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα". Πιο πολύ κρίμα που ο Αντωνάκης ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ εκείνο τον καιρό για το δικό του συμφέρον. Ακόμα πιο πολύ κρίμα που σ' αυτό το παιχνίδι πάτησαν μερικοί "παναθηναϊκάρες" για να κάνουν ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και να κράξουν την ΠΑΕ αντί τον ... παιχνιδιάρη. Και τρεις φορές πιο κρίμα που κάποιοι εξακολουθούν το ίδιο παραμύθι.

Ανώνυμος είπε...

johnny panathinaikos eimai. Den xrhsimopoihsa a'plhthyntiko giati den exw kamia sxesh me thyra 13-oute thelw.

o kostoulas einai vazelos? Pantws o nikopolidis pisteuw oti aksize na tou diname 600.000 pou zhtage giati htan antaksia ths prosforas tou tosa xronia kai vlepete pws paizei apo tote pou efyge. Auto ton ekswthise sthn eksodo arxika kathws kai h antiepaggelmatikh symperifora (pagkos) molis arnithike na ananewsei (xwris na ginoun peraiterw diapragmateuseis). Toulaxiston vrhkame thn ygeia mas me ton Petro.

Ανώνυμος είπε...

@ anonymous ξανακολλάμε χωρίς λόγο στον Αντωνάκη αλλά τελοσπάντων, υπάρχουν διάφοροι μύθοι που πρέπει να διαλυθούν.

Π.χ. είναι μύθος αυτό που λες, ότι έφαγε πάγκο ΜΟΛΙΣ είπε όχι στην πρόταση του ΠΑΟ. Μετά το όχι του, ΕΠΑΙΞΕ 4 παιχνίδια κι η απόδοσή του ήταν ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ. Αυτό βέβαια αποδόθηκε τότε στην "κακή ψυχολογική κατάστασή" του ... Ποιός να ξέρει άραγε; Πάντως, η αλήθεια είναι ότι πάγκο έφαγε ΜΕΤΑ από αυτά τα 4 παιχνίδια, και καλώς διότι έπαιζε χάλια.

Τώρα, το αν έπρεπε να του δώσουν τα 600 χιλ., δεν είμαι τόσο σίγουρος. Το παλικάρι είχε δηλώσει ρητά ότι ενδιαφέρεται να φύγει και να παίξει στην Ευρώπη, επειδή κιόλας είχε, λέει, "προτάσεις" στα χέρια του (σου θυμίζει Μιχαλάκη;) Η πρόταση που του έγινε λοιπόν, ήταν νομίζω 500χιλ.+3 χρόνια και να φύγει για ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ομάδα ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ, ακόμα και τον Ιούνιο, χωρίς καμμιά απαίτηση από τον ΠΑΟ παρά το 3ετές.

Τι είδαμε στη συνέχεια; Οι προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες αποδείχτηκαν ... θρύλος και το παιδί πήγε σειάμενο κουνάμενο στο ... θρήνο, όπου ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ προσαρμόστηκε στο όλο κλίμα: τον είχες δει εσύ ποτέ μ' εμάς να πετάει τα γάντια του σε επόπτη που μας αδίκησε και να κάνει δημόσιες οργισμένες δηλώσεις, όπως έκανε αμέσως μόλις πήγε λιμανι στο ματς με την Ξάνθη; ΕΓΩ ΠΟΤΕ! Ποτέ δεν τον θυμάμαι να έκανε έτσι για τον Παναθηναϊκό μας! Φυσικά έγινε πάραυτα και "μέλος", αυτό δα έλειπε...

Και πάλι λοιπόν ΚΡΙΜΑ για όσους φωνάζανε "Αντώνη ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα". Το παλικάρι (κι οι διάφοροι φίλοι του) έκανε το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ σε βάρος τους ...
Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση.

Τέρμα από μένα με το θέμα. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Το εν λόγω μέλος ήταν το ίδιο που δεν λέρωσε ούτε το σορτσάκι στη Ριζούπολη καθώς απλά κοιτούσε την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα προς τέρψη του αφεντικού του.Αφού αυτός και κάποια άλλα καλόπαιδα καθάρισαν το ματσάκι θυμήθηκε να κάνει την απόκρουση της χρονιάς με τον Χούτο-διπλή επέμβαση μετά ΒΕΒΑΙΑ το 3-0.Στο καλό αυτός και τα υπόλοιπα πουλητάρια που έβαζαν αυτογκόλ, μοίραζαν ασίστ ή εκτελούσαν φάουλ και κόρνερ στον γάμο του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.Άντε και βετεράνοι του ΘΡΗΝΟΥ σε λίγο....Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

warzycha είπε...

Εγώ κουτόχορτο δεν συμφωνώ με αυτή την ισοπέδωση, τα έχω ακούσει από πολλούς Παναθηναϊκούς, και πιστεύω ότι είναι αναπαραγωγή της γραμμής Διοίκησης, Ντέρμπυ, Γκόντζου, Κοντού. Περί πουληταριών, Μπασινά κλπ. Σύμφωνα με τη λογική αυτή πρέπει να θεωρήσουμε 'πουλητάρι' και τον Ρενέ που είχε την ατυχία να βάλει κάποια αυτογκόλ. Εν πάσει περιπτώσει, γνώμες είναι αυτές και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι σωστές ή όχι. Ο καθένας έχει δικαίωμα να τις καταθέτει ελεύθερα.
Σε κάθε περίπτωση, περασμένα ξεχασμένα, ας πάνε στο καλό όλοι, είτε πουλήθηκαν, είτε όχι. Τέρμα στην ενδοσκόπηση, ας κοιτάξουμε μπροστά μια και οι προοπτικές φαίνονται πλέον ευοίωνες.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε Βαζέχα αυτά που έγραψα δεν αποτελούν ενδοσκόπηση ή αναπόληση γεγονότων κτλ. Απλά δηλώνω την πάγια πεποίθησή μου ότι η ομάδα είναι πάνω απ'όλα και κάποιες ιερές αγελάδες κόστισαν πολύ στην ομάδα. Πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε και τον ρόλο αυτών των κυρίων σε καίριες στιγμές. Είμαι λοπόν υπέρ της πρακτικής Φέργκιουσον με τον Σταμ. Ήταν ο καλύτερος τότε αμυντικός της ομάδας, εναλλακτική λύση δεν υπήρχε και παρ'όλα αυτά δεν δίσταξε να τον διώξει γιατί δεν σεβάστηκε την ομάδα και το άβατο των αποδυτηρίων. Αυτό που κάποιοι δεν σεβάστηκαν όταν μίλαγαν για κούραση,καρπουζάδες, για μή εμπιστοσύνη στον βασικό τερματοφύλακα πριν από ντέρμπι και άλλα πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Σωστά "κουτόχορτε"! Νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει ότι το ποδόσφαιρο είναι ΟΜΑΔΙΚΟ σπορ. Μάλλον μας έχουνε κάνει να το ξεχάσουμε εκείνοι που, μην έχοντας ΟΜΑΔΑ, το ρίξαν στην παραμυθολογία περί "ποιοτικών μονάδων που κάνουν τη διαφορά".

Φυσικά είναι απαραίτητες και οι ποιοτικές μονάδες, και σε ΚΑΠΟΙΑ ματς μπορούν να κάνουν τη διαφορά -αλλά σε ΛΙΓΑ ματς και ΟΧΙ στα 30 ενός πρωταθλήματος+στα τόσα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΑΛΛΟ λοιπόν το να έχεις και ποιοτικά ξεχωριστές μονάδες και ΑΛΛΟ οι ιερές αγελάδες. Αν μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για ... άλμα επί κοντώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριοι,

επειδή βλέπω ότι γίνεται (ακόμη) - και μάλλον θα γίνεται για κάμποσο καιρό - συζήτηση περί του τερματοφύλακος με τις προβληματικές εξόδους, να σας ενημερώσω περί τούτου.

Ο κύριος Λυράκης (manager του προαναφερθέντος) είχε μεταμεσονύκτιες συναντήσεις (λες και ήταν παράνομο ζευγαράκι) με τον - μου διαφεύγει το όνομά του, τον υπόδικο ντε, που είναι έξω λόγω ανηκέστου βλάβης υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 15 χρόνια, ο καλός θεός μάλλον δεν τον ήθελε κοντά του ή κάποιος κορόϊδεψε τους δικαστές???) - αααα... Λούβαρης βρε που είχα το μυαλό μου, ήδη από τον Ιανουάριο... Το γεγονός τελούσε εις γνώσιν της ΠΑΕ ΠΑΟ.

I rest my case, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Sniper