Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Επειδή ήμουν στο γήπεδο χθες, έχω να καταθέσω τα εξής:
1) Ο Βίκτωρ Μουνιόθ τον δούλεψε τον Σόλιντ, γιατί έπαιξε τους γάβρους όπως πρέπει να τους παίζουν όλες οι ομάδες -και όπως τους είχε παίξει και ο Μπάγεβιτς στο 2-4, στον τελικό κυπέλου με τον ΠΑΟΚ. Δώσ' τους χώρο δηλαδή, για να μην μπορεί να τρέξει ο Καστίγιο, να σπρώξει ο Κωνσταντίνου και να πασάρει σε ελεύθερο παίκτη που έρχεται τρέχοντας ο Ριβάλντο. Για τον Τζώρτζεβιτς δεν το συζητώ, τον προλαβαίνει πια στο τρέξιμο και ο Γεωργέας. Είναι 34 ετών, έπαιξε Παγκόσμιο Κύπελο, σχόλασε ο γάμος για φέτος και του χρόνου it's over.
2) Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζιώλης έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον ΠΑΟ. Σε μια στιγμή, είναι στη σέντρα μαρκαρισμένος από δύο γάβρους και με δυο κοφτές τρίπλες (απ' αυτές που μόνο ο Λύμπε νόμιζα ότι μπορούσε να κάνει) τους άδειασε και τους δύο κι έφυγε μπροστά. Οσο για το μαρκάρισμα του Ριβάλντο, όσο τον είδατε εσείς τον κακομοίρη τόσο τον είδα κι εγώ.
3) Ο Βίκτωρ είναι μια κλάση επάνω από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο πρωτάθλημα. Μπορεί και δύο.
4) Ο Ρομέρο έπαιξε αργεντίνικα χθες. Εξυπνα, πρόστυχα και με τσαμπουκά. Ετσι τον θέλω.
5) Ο Σεζαρ του γάβρου είναι σπουδαίος παίκτης, ό,τι και να λέμε. Στη φάση του "πέναλτι" στον Σαλπιγγίδη (μάλλον δεν ήταν), τον πρόλαβε στο τρέξιμο κι έκοψε και τη μπάλα. Σε όλες τις φάσεις ήταν μέσα και πάντα θετικός.
6) Η δημοσιογραφική αλητεία δεν περιγράφεται. Τη "γραμμή" την έδωσε ο Αλέκος της Θύρας 7 το βράδυ στο Magic, ότι δηλαδή μπορεί μπορεί να έχασε ο γάβρος, αλλά έχασε από τον εαυτό του όχι από τα "σαπάκια", και την αναπαράγουν σήμερα στις εφημερίδες τους πλείστοι όσοι "αντικειμενικοί". Μερικοί μάλιστα (να πω ονόματα;) ισχυρίζονται ότι ο ΠΑΟ δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Και τότε ρε φίλε πώς έγινε η φάση με Σαλπιγγίδη και Σέζαρ, πώς εγιναν τα σουτ Σαλπιγγίδη και Μάντζιου, πώς μπήκε το αυτογκόλ; Ελεος!!! Ολα αυτά βέβαια θα τελειώσουν το νέο έτος, όταν θα πάψει η Intralot να διαχειρίζεται το διαφημιστικό μπάτζετ του Πάμε Στοίχημα και θα στερέψει το payroll.
7) Μπορεί στις μισές φάσεις να έκανε φάουλ, αλλά τις περισσότερες (τις πολύ περισσότερες...) κεφαλιές τις πήρε ο κωνσταντίνου. Ευτυχώς που στο έδαφος τον έγδαρε ο Γκούμας.
8) Κάνω λάθος ή φορμαρίστηκε ο Νίλσον;
9) Σε ποιά θέση παίζει ο Μάντζιος; Μήπως όταν ήταν μικρός ζήλευε τον Ζιοβάνι;
10) Για να κόβει, καλός είναι ο Βύντρα. Και συνεργάζεται άψογα με τον Ρομέρο.
11) Μήπως είχε δίκιο ο Γκέκας όταν έλεγε ότι το πρόβλημα ήταν ψυχολογικό και όχι φυσικής κατάστασης; Ή μήπως έφταιγαν και τα δύο;
12) Θα είμαι άδικος αν ζητήσω λιγότερο πάθος και περισσότερη μπάλα από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο;
13) Εφαγε κλωτσιά ο Ζεβλάκωφ; Το ξαναγράφω: Εφαγε κλωτσιά ο Ζεβλάκωφ; Προσφέρω δωρεάν τουρνέ του γηπέδου Ριζουπόλεως σε αυτόν και στην οικογένειά του!
Και του χρόνου κύριε Αμανατίδη, άξιος ο μισθός σας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές οι επισημάνσεις, θα υπερθεματίσω όμως ιδιαίτερα σε μία: είναι απίστευτος ο συντονισμός των κρυπτογαύρων δημοσιογράφων, οι οποίοι, με τρομερή ταχύτητα, υιοθέτησαν κοινή γραμμή και ξεκίνησαν την "πέμπτη φάλαγγα" με το που ο "Τέρορ" σφύριξε τη λήξη. Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των δικών μας διοικούντων (λέμε τώρα...), οι οποίοι, σε τέτοια ζητήματα, βρίσκονται στη λίθινη εποχή. Αλλιώς, κάτι θα είχαν κάνει για να αποτρέψουν τη θλιβερή χθεσινή παρουσία του Αχιλλέα Ασλανίδη στην Αθλητική Κυριακή, ο οποίος, εκπροσωπώντας -υποτίθεται- την Παναθηναϊκοφροσύνη, απαξίωσε τον Βίκτορ Μουνιόθ, υποβάθμισε την εμφάνιση του ΠΑΟ, δικαιολόγησε τα "μούτρα" του Παπαδόπουλου όταν αντικαταστάθηκε - και άλλα πολλά απερίγραπτα. Κατά τ΄ άλλα, απέναντι στον γραφικό Αχιλλέα, ήταν ο γαύρος αντιπρόεδρος της Βουλής, λαλίστατος, ευφραδής, επιθετικός, προκλητικός. Λεπτομέρειες, θα μου πείτε. 'Ομως, αυτή είναι η εκπομπή που βλέπει η μισή Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής. Κι αυτή η είναι η μέθοδος μέσω της οποίας διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα που ζήσαμε όσοι ήμασταν στο γήπεδο και διαιωνίζεται η καραμέλα του πανίσχυρου γαύρου, ο οποίος χάνει συμπτωματικά και μόνο από τα δικά του λάθη.

Σκεφτείτε, απλά, τί θα έλεγε σήμερα ο "γκουρού" Καρπετόπουλος, αν είχε χάσει ο Παναθηναϊκός, αν στη θέση του Σόλιντ ήταν, ας πούμε, ο Μαλεζάνι και έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές στο 89!

kornass είπε...

To Media Watcher της ΠΑΕ θα αντιδράσει ή τον πειράζουν μόνο τα ευφυολογήματα με το όνομα του Μουνιόθ; Αλλά για τέτοιες μαλακίες είναι μονάχα άξιοι εκεί στην ΠΑΕ να ασχολούνται.

Γαμώ την ΕΡΤ σας και την 'αντικειμενικότητα' σας καθίκια! Βγήκε ο Αμανατίδης αυτό το ταγάρι της δεκαετίας, ο αμόρφωτος γύφτος και είπε οτι δεν άνοιξε μύτη στην Ριζούπολη. Κινητοποιήθηκαν οι γαύροι σύσσωμοι και αμφισβητούν ουσιαστικά τη νίκη μας οι κομπλεξάρες του κερατά. Ρε όσο και αν σας έτσουξε, 1-0 έγραψε το σκόρ και βουλώστε το φραγκόκοτες.

Που θα πάει ρε θα γυρίσει ο τροχός και κάποτε θα πάψετε να μας ζαλίζετε τα αρχίδια και να πονάνε τα μάτια μας και τ' αυτιά μας από την 'αντικειμενικότητα' σας...

hopkins είπε...

Αυτός ο Αμανατίδης μου γύρισε τα μυαλά. Έβγαζε μια απίστευτη οπαδικότητα! Να ήταν στο TV Magic οκ. ΑΛλά ήταν στην κρατική. Και έφτασε να πει (συγκρίνοντας αυτά που έγιναν εχθές, με αυτά που έγιναν στην Ριζούπολη) ότι στην Ριζούπολη δεν έγινε τίποτα!!! Αι στο διάολο εμετικό γουρούνι!!! Κάτι τέτοια αρρωστημένα μυαλά εκτρέφουν τον οπαδισμό!

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Έχεις δίκιο στα περισσότερα από όσα λες και χαίρομαι ιδιαίτερα για την ύπαρξη του μπλογκ σου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Στη φάση με τον Σαλπιγγίδη ο Σέζαρ τον τραβάει από τον ώμο και μετά κάνει το τάκλιν. Το τάκλιν δεν ήταν πέναλτι, αφού βρήκε μπάλα, ήταν όμως πέναλτι το τράβηγμα από τον ώμο.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες, όμως το ντέρμπι είναι ντέρμπι και δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα.

Με τις κατάλληλες ευκαρίες ο Τζιώλης μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος παίχτης. Θα ήθελα να έβλεπα και τον Μάντζιο βασικό. Ο Σαλπιγγίδης ήταν πολύ μαχητικός και θετικός σε όλες του τις ενέργειες. Κατά τη γνώμη μου αυτός ήταν ο κορυφαίος χθες.

Αυτά, και πάλι καλή συνέχεια!

Old Boy είπε...

To ντέρμπι κρίθηκε λίγα λεπτά πριν την έναρξή του όταν ο Ιγκόρ Μπίσκαν έπαθε τράβηγμα ή ό,τι έπαθε εν πάση περιπτώσει. Ο Τζιώλης όντως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του και επιτέλους δίνει ελπίδες για να περιμένουμε θετική συνεισφορά από αυτόν φέτος και στο μέλλον. Βίκτορ Μουνιόθ, ξέρω ότι διαβάζεις το μπλογκ πρώι - μεσημέρι - βράδυ, γι΄αυτό PLEASE, ΜΗΝ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΙΣΚΑΝ ΣΤΑ ΧΑΦ.
Ο Σέζαρ φαίνεται πράγματι να είναι καλός παίχτης. Στη φάση του πέναλτι οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας αντί να συνεχίσει την προσπάθεια θα είχε γκρεμοτσακιστεί την ώρα που ο Σέζαρ έβαζε το χέρι και τον εμπόδιζε. Γενικά όμως προτιμάω αυτή τη νοοτροπία του Σαλπιγγίδη. Ας βουτάνε οι Γιαννακόπουλοι και οι Οκκάδες.
Ο Μάντζιος είναι μια χαρά. Μην μου τον κατηγοράτε.
Ο Παπαδόπουλος από πάθος φέτος είναι άλλο τίποτα. Στην ποιότητα και στην ομαδικότητα δεν παίρνει καλό φετινό βαθμό (αν και έχει γίνει πιο ομαδικός τελευταία).
Βίκτορ Σάντσεθ ΟΕ ΟΕ ΟΕ - ΟΕ ΟΕ ΟΕ.
Τον Ζεβλάκωφ κακώς πήγαν να τον χτυπήσουν, τα Security είναι γελοία, αλλά στην ιστορία θα μείνει η φράση του Γιώργου Αμανατίδη «ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ - ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ - ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ».

talos είπε...

Να συνηγορήσω και εγώ υπέρ του Βύντρα: τα καλά ή τα κακά πλάγια μπακ τα φτιάχνουν τα αμυντικά χαφ και η αλληλοκάλυψη. Ούτε περύσι ούτε εφέτος είχε ευτυχήσει το παιδί σε αυτούς του τομείς. Να σημειώσω ότι ο Γεωργέας π.χ. ονομάζεται σπυδαίο μπακ, τώρα που έχει δέσει η ΑΕΚ και δεν υπάρχουν (τόσες) τρύπες.

Αναρωτιέμαι τι θα λέγαν περί Ριζούπολης πάντως τα αποκτήματα του Θρύλου. Τότε είχαν κάποιες σχετικές εμπειρίες:

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν παίξαμε καθόλου καλά». Ο νεαρός διεθνής αμυντικός έχει ένα έγκαυμα στην πλάτη, από φωτοβολίδα και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έχει ένα χτύπημα στον ώμο από βίδα, ενώ τον Αντώνη Νικοπολίδη χτύπησε κομμάτι βρύσης στη μέση, πριν το ξεκίνημα του ματς, όπως υποστήριξε ο γιατρός του Παναθηναϊκός Νίκος Τζουρούδης.

Δεν πας να ρωτήσεις κε Αμανατίδη πριν μιλήσεις;