Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

Στρογγυλοποιήσεις

Με αφορμή αυτό το άρθρο του antinews έχω παρατηρήσει ότι ήδη από την Τρίτη 22 Φεβρ έχει αρχίσει μία εντατική προσπάθεια στρογγυλοποίησης.


Η προπαγάνδα του Gay-ρου, τέλεια ενορχηστρωμένη όπως πάντα, "χτύπησε" με τη μαϊμού συγγνώμη του αρχιμούλου Μαρινάκη, που χαιρετίστηκε αφενός, από τις οπαδικές εφημερίδες του μούλου και αφ' ετέρου από τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ σαν ένδειξη "Πειραιώτικης μαγκιάς". Ξερνάω.


Στη συνέχεια ο "υπερ-αντικειμενικός" βόθρος της Καλλιθέας πήρε την κουραδοσκυτάλη από τον κουραδότυπο του Gay-ρου για να κάνει ρελάνς κι άρχισε να αναπαράγει την ύψιστη παπαριά που ανέβασε το antinews. Όχι το άρθρο αυτούσιο, άλλωστε αυτοί είναι αριστεροί (του κώλου) αλλά το concept.


Δηλαδή, "εμείς οι αντικειμενικοί", "οι υγιώς σκεπτόμενοι", "οι ταγοί του Ελληνικού ποδοσφαίρου (μη ξεχνάτε την εκμετάλλευση από μέρους τους της επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδος το 2004)", "οι γνώστες της ωραίας μπάλλας" σας πιπιλάμε το μυαλό μέχρι να σας αναγκάσουμε να εξισώσετε το θύτη με το θύμα. Και βέβαια καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης. Ξαναξερνάω.


Η τακτική της συλλογικής ευθύνης είναι πανάρχαια. Και γι' αυτό πασίγνωστη. Έχει χρησιμοποιηθεί από όλα τα αυταρχικά καθεστώτα και αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Για να γίνω πιό κατανοητός να σας θυμίσω τη ρήση "μαζί τα φάγαμε". Αν δεν αισθάνεστε μαλάκες με αυτή τη ρήση, τότε μάλλον δε θα καταλάβετε τι εννοώ.


Επίσης πασίγνωστη και εξίσου πανάρχαια είναι η τακτική "των ίσων αποστάσεων". Διαπρύσιοι Κύρηκες κουραδοαντικειμενικού λόγου, που δεδομένα και στατιστικά διαπιστωμένα, θα κρατήσει μέχρι να βγούν οι όποιες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων.


Δυστυχώς όμως βρήκαν και πρόθυμους συμμάχους σε αυτή την άθλια αποστολή. "Βγήκε" στο Sport Gay FM o Ελληνάρας Κατσουράνης κι έκανε δηλώσεις στρογγυλοποίησης σε ό,τι αφορούσε τον Τορογίδη. Κωστάκη, ρώτα και κανένα παλιότερο να σου μετρήσει τα κλεμμένα από την ομάδα του Πουστολίμανου (copyright Τουρτούρας) κι άφησε αυτές τις άθλιες εξισώσεις.


Ελπίζω να μην τσιμπάει κανείς στο Gay-ρικο χωρίς δράκο παραμυθάκι. Πάντως απ' ότι διαισθάνομαι το μεγάλο κομμάτι του Παναθηναϊκού λαού περιμένει...

UPDATE: Ο βόθρος της Καλλιθέας σηκώνει τη σημαία της "κοινής κερκίδας". Η εξομοίωση του θύματος με το θύτη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς...

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

Σιχαμάρα!!!

Το έργο είχε φανεί απ την αρχή,όταν στις πρώτες "δρεπανιές" των γαύρων οι δικοί μας ζητούσαν τον λόγο κοιτώντας τους στα μάτια ως αθλητής προς αθλητή,και οι παίκτες του Ολυμπιακού κοιτούσαν πέρα απ'αυτούς με το κενό βλέμμα του δολοφόνου που δεν θέλει να σκεφτεί την ανθρώπινη φύση του θύματος του...Οταν ο Καλόπουλος ήταν σαφές οτι είχε κατέβει στο γήπεδο χωρίς το Slipad του...κι ακόμα νωρίτερα,όταν επετράπη να ξεκινήσει το παιχνίδι μέσα σε μια πολεμική ατμόσφαιρα...
Αυτή είναι η Ελλάδα του Μαρινάκη,η Ελλάδα των ψευτομαγκών τραμπούκων,η χωρα της διαφθοράς και της ανομίας...Αλήθεια,σήμερα δεν είδε κανένα "έγκλημα κατά της Ελλάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου" ο και Πρόεδρας της Σουπερ Ληγκ κ.Μαρινάκης?
Είναι γνωστό οτι η διαστροφή των Ολυμπιακών είναι οτι λατρεύουν να κερδίζουν μ'αυτόν ακριβώς τον τρόπο...Το να είναι απλά καλύτεροι στο γήπεδο,οk καλό είναι,αλλά αυτά είναι για άλλους...Για να δικαιωθεί η υπόσταση ενός γάβρου πρέπει ο αντίπαλος να εκφοβιστεί και να βιαστεί,να δαρθεί και να απαξιωθεί.Η Ψυχοπαθολογία σίγουρα κάτι θα έχει να πει γι'αυτά...
Η λύπη και η μελαγχολία κάθε υγιούς ανθρώπου ακούγοντας την προαναγγελία αποχώρησης του κοσμήματος Σισσέ δεν είναι μόνο για την απώλεια ενός τέτοιου σταρ,
αλλά και γιατί δεν είναι εξίσου εύκολο να το κάνει και ο ίδιος...Εκεί μας έχουν καταντήσει,πολιτικοί,συνδικαληστές και "επιχειρηματίες" τύπου Μαρινάκη και Κόκκαλη...

Χάρισμα σου η κούπα χοντροκομπλεξικέ τραμπούκε-το πρώτο πρωτάθλημα Σιχαμάρας που θα έχει το όνομά σου επάνω.
Χάρισμά σου και σένα,κομπλεξικό "τυρί" απ την Ξάνθη,που όλο

τσαμπουκάδες ξέρεις να κάνεις εκ του ασφαλούς,στο άβατο "μπουρδέλο" του Φαλήρου...
Respect στους παίκτες του Παναθηναικού που στάθηκαν όρθιοι και με αξιοπρέπεια σε αυτό το κολαστήριο και που είδαν έναν χεσμένο διαιτητή και δυό σεσημασμένους επόπτες (τυχαίο?δε νομίζω...)να κλέβουν τους κόπους τους!
Μια ρηξικέλευθη πρόταση: σγχωνεύεστε τον Παναθηναικό με μια ομαδούλα κάποιας ευνομούμενης χώρας,να τον βλέπουμε τουλάχιστον εκεί να αγωνίζεται...Γιατί να παίζεις και να ξαναπαίζεις με έναν τραμπούκο Κλέφτη?

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011

Ενδιαφέροντα πρωτοσέλιδα και ένστικτο Αυτοσυντήρησης


Παρ'οτι φυσικά δεν είμαι φαν της συγκεκριμένης εφημερίδας,συσχετίστε παρακαλώ
το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο με αυτά που σας είχα γράψει εδώ...

"και ο έτερος νεοεισελθών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός,ο Λαυρ।Λαυρεντιάδης ενδεχομένως σχετίζεται έμμεσα με την πολιτική οικογένεια(απ την Κρήτη...).Ο ΛΛ. βρέθηκετην τελευταία 8ετία ξαφνικά με απεριόριστη ρευστότητα εξαγοράζοντας ότι έβρισκε μπροστά του,κυρίως στον χώρο του φαρμάκου,αλλά με ισχυρή παρουσία τελευταία και στα ΜΜΕ.Η ρευστότητα αυτή παρουσιάστηκε μετά μια πώληση και επαναγορά της οικογεν.εταιρείας του,της Νεοχημικής, στο τεράστιο αμερικανικό fund,Carlyle Group,που έχει στενές σχέσεις με το βαθύ κατεστημένο των ΗΠΑ."

Προφανώς,όποιος έχει δελεαστεί απ τα υψηλά επιτόκια του "πρωτονίου" κι έχει τοποθετήσει τις οικονομίες του εκεί,καλό είναι να λάβει σιγά-σιγά τα μέτρα του...

Αλλο ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την οικονομική τρύπα στον ΠΑΟ βρήκα εδώ...
Διαβάστε το οπωσδήποτε...Και μια πολύ πειστική εξήγηση τόσο για την αποχώρηση
βγενόπουλου όσο και γιατί ο Βαρδινογιάννης αρκείται να μείνει στο 30%!
Σίγουρα εξηγεί κάποια πράγματα για τα οποία αναρωτιόμασταν...
Τώρα γιατί ο Βγενόπουλος προτίμησε να φανεί αυτός αεριτζής παρά να πει τα ανωτέρω,
κάθε εικασία πιθανή...Πολύ καλή δουλειά από τον glorydayz...

Κατά τα λοιπά,γουστάρω που η ομάδα ξαναβρήκε το μεταλλο του νικητή...
Εμπρός στην γενικευμένη απαξίωση ξύπνησε επιτέλους το ένστικτο αυτοσυντήρησης των παικτών.
Πάρτε και τ'αλλα 2 ντέρμπυ ρε μάγκες να δούμε ομορφιές!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Τέλος

Η κατάσταση που τόσο εύγλωττα περιέγραψε ο Κουτόχορτος στο προηγούμενο ποστ συνεχίζεται παρά τις προειδοποιήσεις.

Δε μένει άλλη λύση παρά να διαγράφονται ΑΜΕΣΑ, κατά το δυνατόν, τα άσχετα, προκλητικά, προσωπικά και προβοκατόρια σχόλια.

Ήδη από το προηγούμενο ποστ έσβησα κάποια σχόλια του παυλοθεε-γιοματάρη-Πανάθα-Μαύρος Άγγελος-Μαυρονύχτας-Αντρέα ζητάω εξηγήσεις-Greenliver που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες. Όσα σχόλιά του ήταν αμιγώς αθλητικά δεν σβήστηκαν.

Λυπάμαι που αυτό είναι το πρώτο ποστ μου αλλά ο εν λόγω εξάντλησε όλα τα περιθώρια που του είχανπαρασχεθεί από τη διαχείριση του blog.

Evil Elvis συγγνώμη που κάποια σχόλιά σου, αμιγώς απαντητικά στον Μαυρονύχτα κλπ σβήστηκαν κι αυτά.