Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Τελειώνει το ματς και πιάνω και εγώ τον εαυτό μου να σκέφτεται τα θετικά (το ότι δείξαμε τουλάχιστον κάποια σημάδια ζωής προς το τέλος του αγώνα, το ότι επιτέλους πρώτη φορά μετά από χρόνια κατορθώσαμε να μη διασυρθούμε αμυντικά εντός έδρας από αντίπαλο που δεν ήταν καφενές). Ωστόσο η αλήθεια είναι -και παρόλες τις βάσιμες δικαιολογίες απουσιών, που ωστόσο ισχύουν μόνο για το σημερινό ματς και όχι φυσικά για τα δύο προηγούμενα- πως στο φετινό τσάμπιονς λιγκ έχουμε κατορθώσει αφενός να έχουμε τρία στα τρία πανάθλια δημιουργικά παιχνίδια και αφετέρου να είμαστε σε εξαιρετικά μειονεκτική βαθμολογικά θέση, ακόμα και για την τρίτη θέση, σε ένα όμιλο που τους δύο από τους τρεις αντιπάλους δεν τους λες και ευρωπαϊκούς κολοσσούς.

25 σχόλια:

squarelogic είπε...

Ας όψονται κάποιες "οικονομικές επιλογές" το καλοκαίρι...
Χωρίς την 3πλέτα Νίνη-Γκοβού-Λέτο,ο Σισσέ είναι απελπιστικά ξεκομμένος και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μαρίνου κ του Γκαρσία,δεν ήταν δυνατόν να διασπαστεί η καλή άμυνα της Ρούμπιν...
Τουλάχιστον,όπως λες,ξαναβρίσκουμε καποια αμυντική ηρεμία-απαραίτητος ο Σιμάο αντί του Κατασουράνη στα χαφ...
Πολύ καλή διαχείρηση του υλικού απ το Νιόπλια,και μου άρεσε που δεν δίστασε να βγάλει μαζί τους διόσκουρους Κ+Κ.θαρραλέος ο μικρός,ας πάρει κι αλλες ευκαιρίες τώρα που έχει άγνοια κινδύνου.
Προτιμώ να εστιάσω στα σημεία βελτίωσης που παρουσιάζει η ομάδα,η οποία αν είχε μείνει με την "διοίκηση" του καλοκαιριού κια τον Κέζο,μάλλον θα συναγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ σε ηχηρές αποτυχίες...

Old Boy είπε...

Συμφωνώ ότι ήταν ωραία η απόφαση να βάλει τον Μαυρία. Αλλά για τη γενική βελτίωση δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει. Σίγουρα όταν λείπει ΚΑΙ ο Νίνης ΚΑΙ ο Λέτο ΚΑΙ ο Γκοβού οι απώλειες είναι υπερβολικά μεγάλες, ωστόσο και όταν τους είχαμε όλους δεν μπορώ να πω πως απλωνόμαστε βεντάλια και έκαναν εμετό οι αντίπαλοι. Ίσως μουρμουράω πολύ, αλλά έχουμε καταλήξει να είμαστε ικανοποιημένοι με τα ελάχιστα.

Ανώνυμος είπε...

Εαν αυτος ο ΠΑΟ δεν νικησει αυτη την ΑΕΚ(-5 βασικοι παικτες!!! και με Δελλα και λαγο στην συνθεση της,καινουργιος προπονητης,χαστουκι απο την ξεχαρβαλομενη Αντερλεχτ) τοτε για ο,τι το μελλον επιφυλλαξει στην ομαδα μαςΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗς ΟΜΑΔΑΣκαι κανενας αλλος .ΤΕΡΜΑ

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Ποιανής διοίκησης? Της τωρινής ή της "καλοκαιρινής" που άφησε την ομάδα χωρίς προπονητή, γυμναστή και παίκτες, δημιουργώντας τη χειρότερη ομάδα από τότε που θυμάμαι τον Παναθηναικό?

Το "παιχνίδι" χάθηκε το καλοκαίρι. Τότε που έτρεχαν όλοι οι μαλάκες να επιβραβεύσουν τις επιλογές Βαρδινογιάννη αγοράζοντας διαρκείας που πλέον δε ξέρουν τι να τα κάνουν(έχω κάποιες προτάσεις πάντως). Ευτυχώς ο κόσμος του ΠΑΟ αρχίζει και γυρίζει την πλάτη του σε αυτή την κοροιδία.

Εντελώς πληροφοριακά και χωρίς καμιά διάθεση να τους υποστηρίξω, οι ευθύνες της τωρινής διοίκησης θα ξεκινήσουν από το Δεκέμβρη.

Υ.Γ. Αν χαρίζει κάποιος το διαρκείας του θα το πάρω μια και θέλω να το δώσω σε ένα φίλο μαζί με το ΕΓΧΕΙΡΙΔΕΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ του Χαριτόπουλου.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

* εγχειρίδιο

Ανώνυμος είπε...

(το έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση μετά το ματς με Ρουμπίν Καζάν, οπότε κολλάει εδώ)

Άμεσα μέτρα:

1. Πωλητήριο τώρα στον απαετώνα Κατσουράνη.
2. Τιμητική αποστρατεία στον προϊστορικό Καραγκούνη.
3. Αξιοποίηση στο μάξιμουμ του μέχρι τώρα παραγκωνισμένου Πλεσί.
4. Τέρμα στις αηδίες περί ανάγκης μεταγραφών σε άμυνα και επίθεση -> Αναζήτηση χαφ για το Γενάρη.
5. Αναζήτηση σοβαρού προπονητή.

The Coach είπε...

11αδα νίκης για σήμερα (με δεδομένες τις ελλείψεις Νίνη, Λέτο και Γκοβού):

ΤΖΟΡΒΑΣ

ΒΥΝΤΡΑ
ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ
ΣΑΡΙΕΓΚΙ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΛΕΣΙ
ΣΙΜΑΟ

ΓΚΑΡΣΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΙΣΕ
ΜΑΡΙΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που ειδαμε την Τεταρτη δεν ειναι Παναθηναικος. Ο Παναθηναικος ακομη και στα χειροτερα του ποτέ δεν επαιξε ετσι,ακομη και οταν οι αντιπαλοι του ηταν μεγαθηρια.
Οχι δα,να μην μπορεις να κερδισεις τους Ταταρομογγολους της Ρουμπιν απο τα βαθη της Ασιας. Να χανεις απο την Κοπενγχαγη και μαλιστα ευκολα στην εδρα σου. Δυστυχώς η ομάδα δείχνει τελείως αδούλευτη και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό ενώ ταυτόγχρονα αναλώνεται σε βεντετισμούς (βλ. Κατσουράνη). Τώρα πραγματικά δεν υπάρχει ίχνος ανάπτυξης. Η μπάλα δεν μπόρεί να περάσει από τα χαφ στο Σισέ και γενικά λείπουν οι αυτοματισμοί, η δημιουργία. Ειδικά η αριστερή μας πτέρυγα ρε παιδιά παράπονο το έχω να δώ μια επίθεση από εκεί της προκοπής, ακόμα και με τον Λέτο φέτος. Το συστημα, Λουκας-σεντρα-Σισε-παραλιγο, και ξανα, Λουκας-σεντρα-Σισε, ειναι για να σε πιανουν κλαματα. Δεν εχω τιποτα με τον Νομπλια,μαλιστα μου ειναι συμπαθης...αλλα πρεπει να φυγει το συντομοτερο, γιατι απλα δεν κανει για τον Παναθηναικο. Μακαρι να βγω ψευτης...για το καλο μας! Ενα μπραβο στο Μοζαμβικανο λιονταρι και επισης μπραβο για την καλη εμφανιση του Μπουμσονγκ...εκ των υστερων! Θελουμε παιχτες στα χαφ. Οποιος δεν το βλεπει αυτο πρεπει να μην ξερει και πολλα.... Πονεσαν τα ματια μας και το μυαλο μας. Πρέπει να ξαναγυρίσει ο Μάτος σε πρώτη φάση πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Νιόπλια είσαι τρομαχτικά λίγος... Το ότι η ομάδα μας δεν έχει κέντρο είναι δική σου ευθύνη. Η καραμέλα με τον πάσης χρήσεως ένοχο Ραλίστα έλιωσε.

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανε ο άνθρωπος ρε σεις; Έβγαλε τον Σιμάο κι έβαλε τον Καραβούτα, ο τρελός! Αντί να βγάλει τον απατεώνα (λέγε με Κατσούρ) και να ρίξει στη μάχη τον Πλεσί ώστε να κερδίσουμε σε τρεξίματα και πρεσάρισμα στο κέντρο και ν' απελευθερωθεί ο συγκινητικός σήμερα παιχταράς Λουίς Γκαρσία, που υπεχρεωνόταν να κάνει και όλα όσα δεν έκανε ο απατεώνας... Οπότε, από εκεί που παίζαμε με 10 ελέω Κατσουράνη, βρεθήκαμε να παίζουμε με 9. Μπράβο ρε Νιόπλια προπονηταρά! Αλλά είπαμε, δεν φταις εσύ σε τίποτα. Ούτε ο απατεώνας φταίει. Ούτε ο Καραβούτας. Ο Ραλίστας φταίει.

Ανώνυμος είπε...

Kύριοι,
είναι οξύμωρο αλλά τη μεγαλύτερη πίκρα θα την γευτούμε φέτος, που έφυγε πια ο Βαρδινογιάννης. Κάθε λεπτό που μένει ο Νιόπλιας είναι καταστροφή για τον ΠΑΟ.

squarelogic είπε...

Γράφε και με κανένα nick ανώνυμε για να σε ξεχωρίζουμε απ το πλήθος των ανωνύμων...
Νομίζω οτι σήμερα ο Νιόπλιας υπέγραψε την μισή του απόλυση.
Η αλλη μισή θα έρθει μετά το αναπόφευκτο-όπως φαίνεται-στραπάτσο απ τον Γαύρο.
Και το λέει αυτό κάποιος που δεν θεωρεί καθόλου ιδανικό το να έρθει νέος προπονητής χωρίς γνώση του ελλην.πρωταθλήματος.
Αλλά ρε Νίκο,έχεις την ομάδα 9 μήνες και δεν μπορείς να παρουσιάσεις μια επίθεση της προκοπής...μου βγάζεις και τον Σιμάο κι αφήνεις 4 35άρηδες στο κέντρο,και καταφέρνεις να χάσεις απ τα αζήτητα του Μπάγεβιτς:
Γκερειρο,Μπερνς,Λαγός,Νταντόμο,Αργυρίου,Γκέντσογλου,αυτοί σε νίκησαν σήμερα!
Ε,μάλλον η ιδιότητα του σχολιαστή σου ταιριάζει καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Τί να λέμε τώρα βρε Square!

Πέρυσι, μετά από πρωτοφανώς λυσσώδη πόλεμο από παντού, "φάγαμε" έναν προπονητή (που κταά την ταπεινή μου άποψη ήταν ο σπουδαιότερος των τελευταίων πολλών ετών) επειδή έχασε στο Καραϊσκάκη - με το παιχνίδι να αρχίζει με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και την ομάδα του να είναι εγκλωβισμένη στο πούλμαν (!) δυόμιση ώρες! Τον φάγαμε επειδή ο Πρόεδρος, λέει, πιάνοντας το κλίμα των αποδυτηρίων, συνειδητοποίησε ότι με αυτόν στο τιμόνι θα χάναμε το πρωτάθλημα.

Τον αντικαταστήσαμε με το αγαπημένο παιδί της κομπλεξικής και κατευθυνόμενης αθλητικής δημοσιογραφίας. Έναν συμπαθητικό τύπο, που όλοι επιμένουν να μας λένε πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο και πόσες πολλές γνώσεις έχει. (Ο Τεν Κάτε, π.χ., προφανώς το μισούσε το ποδόσφαιρο και απο γνώσεις επίσης προφανώς υστερούσε, παρά την πολύχρονη παρουσία σε Μπάρτσα, Άγιαξ, Τσέλσι και λοιπά μικρά σωματεία - αλλά ξέχασα, ήταν βοηθός...).

Τί είδαμε έκτοτε; Κατά τη γνώμη μου τίποτα. Πέρυσι, χωρίς ουσιαστικές τακτικές αλλαγές, πήραμε το νταμπλ χωρίς να κερδίσουμε ΚΑΝΕΝΑ σημαντικό παιχνίδι, με τους απέναντι στη χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας τους. Εκεί που πραγματικά είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπρος, στο Europa League, καταφέραμε -διότι κατορθώματος πρόκειται- να αποκλειστούμε από τον Πανιώνιο του Βελγίου.

Φέτος, ο προπονητής μας είχε την ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του. Είχε πίστωση χρόνου, είχε αξιοπρεπέστατο ρόστερ, είχε προκλητική στήριξη από τα ΜΜΕ. Αποτέλεσμα μηδέν. Και πάλι, κανένα κερδισμένο σημαντικό παιχνίδι. Άθλια εικόνα στο Champions League (το οποίο, θυμίζω, ότι οφείλει να είναι ο φυσικός χώρος του ΠΑΟ), μεγάλη ταλαιπωρία στο πρωτάθλημα με αντιπάλους της πλάκας. Δεν χρειάζεται να είσαι ο σερ Άλεξ για να καταλάβεις ότι η ομάδα έχει κάνει προετοιμασία άλλα αντ΄άλλων σε όλα τα επίπεδα - τεχνικό και τακτικό, ψυχολογικό, φυσικής κατάστασης.

Η προσωπική μου τάση διαχρονικά είναι να στηρίζω μέχρις εσχάτων τους προπονητές. Αλλά με τον Νικο Νιόπλια, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί περιμένουμε. Δεν καταλαβαίνω τί βλέπουν οι διοικούντες που εμείς όλοι δεν το βλέπουμε ούτε με τηλεσκόπιο. Εντάξει, η Μπάγερν πέρυσι, παρά το κάκιστο ξεκίνημα, στήριξε τον Φαν Χάαλ και δικαιώθηκε. Αλλά στήριξε τον Φαν Χάαλ!!! Έναν προπονητή ιδιαίτερο μεν, αλλά τεράστια προσωπικότητα, "γκουρού", κάτοχο πολλών και σπουδαίων τίτλων. Κάτι είχε να περιμένει!

Εμείς γιατί επιμένουμε; Πόσο μπορεί να αλλάξει αυτό που βλέπουμε ο συγκεκριμένος προπονητής;

H γνώμη μου είναι ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει αύριο κιόλας. Στον πάγκο μας πιστεύω διαχρονικά ότι πρέπει να κάθονται μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής - πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αν θέλουμε κάποια στιγμή να βγάλουμε τον δικό μας Πέπ Γκουαρντιόλα, αυτό θα γίνει μέσα από τη δημιουργία μιας "σχολής" μέσα στo club, με τους υποψήφιους Πεπ να θητεύουν δίπλα σε κάποιον μεγάλο δάσκαλο.

Αλλά και πάλι, εύχομαι να είμαι εγώ ο μαλάκας και το ερχόμενο Σάββατο να γαμήσουμε τον γαύρο κι ο Νικολάκης να ξαναγίνει Νίκος - γιατί όχι και Ζοσέ...

Greenheart

Ανώνυμος είπε...

Τί να λέμε τώρα βρε Square!

Πέρυσι, μετά από πρωτοφανώς λυσσώδη πόλεμο από παντού, "φάγαμε" έναν προπονητή (που κταά την ταπεινή μου άποψη ήταν ο σπουδαιότερος των τελευταίων πολλών ετών) επειδή έχασε στο Καραϊσκάκη - με το παιχνίδι να αρχίζει με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και την ομάδα του να είναι εγκλωβισμένη στο πούλμαν (!) δυόμιση ώρες! Τον φάγαμε επειδή ο Πρόεδρος, λέει, πιάνοντας το κλίμα των αποδυτηρίων, συνειδητοποίησε ότι με αυτόν στο τιμόνι θα χάναμε το πρωτάθλημα.

Τον αντικαταστήσαμε με το αγαπημένο παιδί της κομπλεξικής και κατευθυνόμενης αθλητικής δημοσιογραφίας. Έναν συμπαθητικό τύπο, που όλοι επιμένουν να μας λένε πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο και πόσες πολλές γνώσεις έχει. (Ο Τεν Κάτε, π.χ., προφανώς το μισούσε το ποδόσφαιρο και απο γνώσεις επίσης προφανώς υστερούσε, παρά την πολύχρονη παρουσία σε Μπάρτσα, Άγιαξ, Τσέλσι και λοιπά μικρά σωματεία - αλλά ξέχασα, ήταν βοηθός...).

Τί είδαμε έκτοτε; Κατά τη γνώμη μου τίποτα. Πέρυσι, χωρίς ουσιαστικές τακτικές αλλαγές, πήραμε το νταμπλ χωρίς να κερδίσουμε ΚΑΝΕΝΑ σημαντικό παιχνίδι, με τους απέναντι στη χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας τους. Εκεί που πραγματικά είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπρος, στο Europa League, καταφέραμε -διότι κατορθώματος πρόκειται- να αποκλειστούμε από τον Πανιώνιο του Βελγίου.

Φέτος, ο προπονητής μας είχε την ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του. Είχε πίστωση χρόνου, είχε αξιοπρεπέστατο ρόστερ, είχε προκλητική στήριξη από τα ΜΜΕ. Αποτέλεσμα μηδέν. Και πάλι, κανένα κερδισμένο σημαντικό παιχνίδι. Άθλια εικόνα στο Champions League (το οποίο, θυμίζω, ότι οφείλει να είναι ο φυσικός χώρος του ΠΑΟ), μεγάλη ταλαιπωρία στο πρωτάθλημα με αντιπάλους της πλάκας. Δεν χρειάζεται να είσαι ο σερ Άλεξ για να καταλάβεις ότι η ομάδα έχει κάνει προετοιμασία άλλα αντ΄άλλων σε όλα τα επίπεδα - τεχνικό και τακτικό, ψυχολογικό, φυσικής κατάστασης.

Η προσωπική μου τάση διαχρονικά είναι να στηρίζω μέχρις εσχάτων τους προπονητές. Αλλά με τον Νικο Νιόπλια, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί περιμένουμε. Δεν καταλαβαίνω τί βλέπουν οι διοικούντες που εμείς όλοι δεν το βλέπουμε ούτε με τηλεσκόπιο. Εντάξει, η Μπάγερν πέρυσι, παρά το κάκιστο ξεκίνημα, στήριξε τον Φαν Χάαλ και δικαιώθηκε. Αλλά στήριξε τον Φαν Χάαλ!!! Έναν προπονητή ιδιαίτερο μεν, αλλά τεράστια προσωπικότητα, "γκουρού", κάτοχο πολλών και σπουδαίων τίτλων. Κάτι είχε να περιμένει!

Εμείς γιατί επιμένουμε; Πόσο μπορεί να αλλάξει αυτό που βλέπουμε ο συγκεκριμένος προπονητής;

H γνώμη μου είναι ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει αύριο κιόλας. Στον πάγκο μας πιστεύω διαχρονικά ότι πρέπει να κάθονται μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής - πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αν θέλουμε κάποια στιγμή να βγάλουμε τον δικό μας Πέπ Γκουαρντιόλα, αυτό θα γίνει μέσα από τη δημιουργία μιας "σχολής" μέσα στo club, με τους υποψήφιους Πεπ να θητεύουν δίπλα σε κάποιον μεγάλο δάσκαλο.

Αλλά και πάλι, εύχομαι να είμαι εγώ ο μαλάκας και το ερχόμενο Σάββατο να γαμήσουμε τον γαύρο κι ο Νικολάκης να ξαναγίνει Νίκος - γιατί όχι και Ζοσέ...

Greenheart

squarelogic είπε...

Green,
χαίρομαι που ο 'ανώνυμος" είσαι εσύ...(βαριέσαι να υπογραψεις?)

Πλέον,δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου...δεν ξέρω ποιός είναι διαθέσιμος και ποιός θα κάνει το σχετικό ψάξιμο,και κυρίως με τι κριτήρια...
Η ΑΕΚ φαίνεται να έκανε διάνα με τον Χιμένεθ.Αν ισχύσει πράγματι αυτό που θαραλλέα δηλώνει ο Ισπανός(ότι μετά τον Δεκέμβριο θα δούμε τη δική του ΑΕΚ) ακόμα περισσότερο!
Ο Νιόπλιας φαίνεται ειδικευεται στην ΄τεχνη ων οικονομολόγων:
εκ των υστέρων μπορεί να σου αναλύσει για ώρες τι πήγε στραβά...

Ποιός φταίει ρε Νιόπλια "που αργήσατε να μπείτε στο παιχνίδι"?
Τι ήταν?φιλικό στο PS?
Ποιός φταίει που η ομάδα στερείται παντελώς πλάνου ανάπτυξης?
Ποιός φταίει που οι γραμμές έχουν διηπειρωτικές αποστάσεις μεταξύ τους?
όπως έγραψα και την βραδιά της οπερετικής παραίτησης του
"Ως την επόμενη Φορά..."

Ανώνυμος είπε...

@Square

Συμφωνούμε απόλυτα.

Αν μια σοβαρή ομάδα θέλει να κάνει μια σοβαρή πρόσληψη, υπάρχουν οι τρόποι και οι διαδικασίες για να την κάνει σωστά. Δεν είναι και πυρηνική φυσική.
1. Εμπιστεύεσαι τους κατάλληλους ανθρώπους (και όχι τα λαμόγιο-μανατζερ-δημοσιογράφους)
2. Φτιάχνεις τη shortlist με βάση τα κριτήρια που έχεις θέσει (π.χ., στην ίδια shortlist δεν μπορεί να βρίσκονται ο Άντιτς, ο Πάολο Σόουζα και ο Πελεγκρίνι - εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, σημαίνει ότι δεν ξέρεις τί θέλεις).
3. Συζητάς με τους υποψήφιους, παρουσιάζεις το όραμά σου, ακούς τις απόψεις τους.
4. Αποφασίζεις.

Greenheart

Υ.Γ. O προηγούμενος "ανώνυμος" δεν ήμουν εγώ.

squarelogic είπε...

@Greenh.
σωστά δεν μου "κόλλαγε"η γραφή για δική σου!

Και κάποια σχόλια για τους "συνεπείς" παίκτες μας:
- Συνεπής ο Σαριέγκι στα παιδαριώδη λάθη!(Ας όψεται ο Καβούριας που τον κράτησε όταν δέχθηκε μείωση αποδοχών,μην τυχόν και χρειαστεί να πληρώσει για αγορά αλλου...)
-Συνεπής ο Τζιόρβας στο slow motion πέσιμο.Εξιλεώθηκε με 2 καλές αποκρούσεις στο Β'.Ακόμα δεν πείθει οτι κάνει για βασικό Νο 1.
-Συνεπής ο Κατσουράνης στο keep walking...Κωστάκη έρχεται η ώρα για ξήλωμα των ιερών τοτέμ.Κόψε τα τσιγάρα κι άρχισε να τρέχεις.
-Συνεπής ο Ζιλμπέρτο στην απώλεια των τετ-α-τετ σε κενή εστία!
Μα τι είναι αυτό το πράγμα?
Αρχηγός της Εθν.Βραζιλίας είσαι άνθρωπέ μου,όχι κυνηγός μπεκάτσας!
-Συνεπής κι ο Λάζαρος στο να μην έχει μια ολοκληρωμένη ενέργεια...

Ξανθιώτης είπε...

Αν χάσουμε και από τον γαύρο η διαφορά πάει στο -7 οπότε "αντίο ζωή" ... από τον Οκτώβριο...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Σαριέγκι ρε παιδιά; Πάλι εύκολο θύμα ψάχνουμε; Για να μη δούμε κατάματα πού ακριβώς η ομάδα είναι βαριά άρρωστη; Ναι, από γκάφα του Βάσκου φάγαμε το γκολ. Αλλά το φάγαμε μόλις στο 4ο λεπτό! Στα υπόλοιπα 90 λεπτά, τι κάναμε; Ο Σαριέγκι έφταιξε που για 90 λεπτά δεν κάναμε παρά μια ευκαιρία όλη κι όλη;;; Δηλαδή πώς το πάμε; Να λέμε ότι, όταν το γκολ το τρώμε αργά, τότε "δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε"; Κι όταν το τρώμε στη μέση, τότε "το φάγαμε σε κακό σημείο"; Κι όταν το τρώμε στην αρχή, τότε "μας χαλάει την ψυχολογία και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε"; Αν σκεφτόμαστε έτσι τότε, δυστυχώς, κανονισμό που να απαγορεύει στους αντιπάλους μας να μας βάζουν γκολ, δεν μπορούμε να βρούμε. Γι’ αυτό ας δούμε πού πραγματικά πάσχουμε.


Για ένα ακόμα παιχνίδι λοιπόν αποδεικνύεται ότι μπάλα χωρίς κέντρο δεν γίνεται να παίξει καμιά ομάδα στον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός επιμένει να το προσπαθεί, σε πείσμα της κοινής λογικής. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά για μια ακόμα φορά, στο κέντρο αυτό ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημα ήταν ο Σιμάο. Πιθανόν και να ήταν όμως, αφού έχει το κακό συνήθειο, να προσπαθεί να παίξει μπάλα τρέχοντας κι όχι περπατώντας ή σφυρίζοντας αδιάφορα. Κι αυτό απ’ ότι φαίνεται στον Παναθηναϊκός πρέπει να θεωρείται αμάρτημα. Αμάρτημα τόσο μεγάλο μάλιστα, που μέχρι και εσωτερικές αλλαγές στα στόπερ κάνουμε, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, όσοι δεν μπορούν ή ίσως και να μην γουστάρουν να τρέξουν.

Η εικόνα στα τελευταία είκοσι λεπτά για όσους την θυμούνται, είναι πραγματικά εκπληκτική. Ο Παναθηναϊκός χάνει, η ΑΕΚ τα έχει φτύσει και χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο, παίζει όλη πίσω από το κέντρο και οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, βρίσκονται συνεχώς κάπου κοντά στο κέντρο και πίσω προς την περιοχή του Τζόρβα, σε απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ τους και αλλάζουν πάσες προς τα πίσω!!!

Από κει και πέρα, ειλικρινά, τι νόημα έχει να πεις οτιδήποτε άλλο, αναζητώντας αίτια και εξηγήσεις, στο τι έφταιξε και έχασε ο Παναθηναϊκός;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Σαριέγκι ρε παιδιά; Πάλι εύκολο θύμα ψάχνουμε; Για να μη δούμε κατάματα πού ακριβώς η ομάδα είναι βαριά άρρωστη; Ναι, από γκάφα του Βάσκου φάγαμε το γκολ. Αλλά το φάγαμε μόλις στο 4ο λεπτό! Στα υπόλοιπα 90 λεπτά, τι κάναμε; Ο Σαριέγκι έφταιξε που για 90 λεπτά δεν κάναμε παρά μια ευκαιρία όλη κι όλη;;; Δηλαδή πώς το πάμε; Να λέμε ότι, όταν το γκολ το τρώμε αργά, τότε "δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε"; Κι όταν το τρώμε στη μέση, τότε "το φάγαμε σε κακό σημείο"; Κι όταν το τρώμε στην αρχή, τότε "μας χαλάει την ψυχολογία και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε"; Αν σκεφτόμαστε έτσι τότε, δυστυχώς, κανονισμό που να απαγορεύει στους αντιπάλους μας να μας βάζουν γκολ, δεν μπορούμε να βρούμε. Γι’ αυτό ας δούμε πού πραγματικά πάσχουμε.


Για ένα ακόμα παιχνίδι λοιπόν αποδεικνύεται ότι μπάλα χωρίς κέντρο δεν γίνεται να παίξει καμιά ομάδα στον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός επιμένει να το προσπαθεί, σε πείσμα της κοινής λογικής. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά για μια ακόμα φορά, στο κέντρο αυτό ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημα ήταν ο Σιμάο. Πιθανόν και να ήταν όμως, αφού έχει το κακό συνήθειο, να προσπαθεί να παίξει μπάλα τρέχοντας κι όχι περπατώντας ή σφυρίζοντας αδιάφορα. Κι αυτό απ’ ότι φαίνεται στον Παναθηναϊκός πρέπει να θεωρείται αμάρτημα. Αμάρτημα τόσο μεγάλο μάλιστα, που μέχρι και εσωτερικές αλλαγές στα στόπερ κάνουμε, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, όσοι δεν μπορούν ή ίσως και να μην γουστάρουν να τρέξουν.

Η εικόνα στα τελευταία είκοσι λεπτά για όσους την θυμούνται, είναι πραγματικά εκπληκτική. Ο Παναθηναϊκός χάνει, η ΑΕΚ τα έχει φτύσει και χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο, παίζει όλη πίσω από το κέντρο και οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, βρίσκονται συνεχώς κάπου κοντά στο κέντρο και πίσω προς την περιοχή του Τζόρβα, σε απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ τους και αλλάζουν πάσες προς τα πίσω!!!

Από κει και πέρα, ειλικρινά, τι νόημα έχει να πεις οτιδήποτε άλλο, αναζητώντας αίτια και εξηγήσεις, στο τι έφταιξε και έχασε ο Παναθηναϊκός;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Σαριέγκι ρε παιδιά; Πάλι εύκολο θύμα ψάχνουμε; Για να μη δούμε κατάματα πού ακριβώς η ομάδα είναι βαριά άρρωστη; Ναι, από γκάφα του Βάσκου φάγαμε το γκολ. Αλλά το φάγαμε μόλις στο 4ο λεπτό! Στα υπόλοιπα 90 λεπτά, τι κάναμε; Ο Σαριέγκι έφταιξε που για 90 λεπτά δεν κάναμε παρά μια ευκαιρία όλη κι όλη;;; Δηλαδή πώς το πάμε; Να λέμε ότι, όταν το γκολ το τρώμε αργά, τότε "δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε"; Κι όταν το τρώμε στη μέση, τότε "το φάγαμε σε κακό σημείο"; Κι όταν το τρώμε στην αρχή, τότε "μας χαλάει την ψυχολογία και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε"; Αν σκεφτόμαστε έτσι τότε, δυστυχώς, κανονισμό που να απαγορεύει στους αντιπάλους μας να μας βάζουν γκολ, δεν μπορούμε να βρούμε. Γι’ αυτό ας δούμε πού πραγματικά πάσχουμε.


Για ένα ακόμα παιχνίδι λοιπόν αποδεικνύεται ότι μπάλα χωρίς κέντρο δεν γίνεται να παίξει καμιά ομάδα στον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός επιμένει να το προσπαθεί, σε πείσμα της κοινής λογικής. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά για μια ακόμα φορά, στο κέντρο αυτό ανακαλύψαμε ότι το πρόβλημα ήταν ο Σιμάο. Πιθανόν και να ήταν όμως, αφού έχει το κακό συνήθειο, να προσπαθεί να παίξει μπάλα τρέχοντας κι όχι περπατώντας ή σφυρίζοντας αδιάφορα. Κι αυτό απ’ ότι φαίνεται στον Παναθηναϊκός πρέπει να θεωρείται αμάρτημα. Αμάρτημα τόσο μεγάλο μάλιστα, που μέχρι και εσωτερικές αλλαγές στα στόπερ κάνουμε, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, όσοι δεν μπορούν ή ίσως και να μην γουστάρουν να τρέξουν.

Η εικόνα στα τελευταία είκοσι λεπτά για όσους την θυμούνται, είναι πραγματικά εκπληκτική. Ο Παναθηναϊκός χάνει, η ΑΕΚ τα έχει φτύσει και χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο, παίζει όλη πίσω από το κέντρο και οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, βρίσκονται συνεχώς κάπου κοντά στο κέντρο και πίσω προς την περιοχή του Τζόρβα, σε απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ τους και αλλάζουν πάσες προς τα πίσω!!!

Από κει και πέρα, ειλικρινά, τι νόημα έχει να πεις οτιδήποτε άλλο, αναζητώντας αίτια και εξηγήσεις, στο τι έφταιξε και έχασε ο Παναθηναϊκός;

EVIL ELVIS είπε...

Χτες είδαμε έναν από τους χειρότερους ΠΑΟ των τελευταίων ετών. Άψυχη ομάδα, κανείς δεν διακρίθηκε, αυτοματισμοί ανύπαρκτοι, σύστημα κανένα. Ο σαριεγι δεν φταίει που είναι άμπαλος και γκαφατζης, φταιει ο σοφερ που στο όνομα των ισοσκελισμένων ισολογισμών του ανανέωσε το συμβολαιο. και απο εκεί που ο νιοπλιας του είπε ξερεις γιόσου, θα είσαι 3-4 επιλογή για την ομάδα, παιζει βασικός. έχουμε τρομερές ελλείψεις στο ρόστερ και πρέπει τον γενάρη να διορθωθούν πολλά. αλλα μέχρι τον γενάρη, ΑΝ νιόπλια μείνεις στον πάγκο, γύρνα τον παικταρα αλλα περιπατητη κατσουρ στα στοπερ με μπουμσόγκ δίπλα του. κάνε κα΄ποια ορθολογική διαχειριση του ρόστερ, ΑΝ μείνεις, γιατι αν χάσουμε απο τον γαυρο ο πατερας θα σου πει "επειδη σε συμπαθώ, παραιτήσου για να μην σε απολύσω". τρεξιματα 0, συστημα 0, είναι σαν να μην προπονείται και γυμνάζεται αυτή η ομάδα. Τα έχουμε πει για κέζο κλπ αλλα φτανουν οι δικαιολογιες, ΠΑΟ εισαι! Η ομάδα ήταν απαραδεκτη και απλα θα παίρναμε το Χ μόνο και μόνο επειδή η ΑΕΚ τα εφτυσε, αλλά ούτε αυτό καταφέραμε. Μεταξυ μας, καλυτερα, μπας και αφυπνιστουν καποιοι [παίκτες, νιόπλιας] , γιατι με το Χ θα έλεγαν οτι είναι ευχαριστημενοι, επειδη παιζαμε εκτός και είχαμε ελλείψεις βασικών παικτών. ΞΥΠΝΑΤΕ!!! παιξτε καλά με τους λιμανίσιους και κερδίστε! OXI AΛΛΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Αχαχούχα! Αυτό θα ήταν ορθολογικό φίλε; Να γυρίσει τον "παικταρά αλλά περιπατητή Κατσουράνη" στα στόπερ; Δηλαδή για σένα ένα σύγχρονο στόπερ μπορεί να σταθεί ... περπατώντας; Η θέση του περιπατητή και πρώην παίκτη Κατσουράνη είναι ΣΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ! Ούτε καν στο πάγκο. Μακριά από μας. Παρέα με τους κολλητούς του τον Κέζο και το Νιόπλια.

squarelogic είπε...

ΑΝΏΝΥΜΕ,
συμφωνώ για τα περί ανυπαρξίας κέντρου.Από τους 3(Κ+Κ+Ζ) πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι στον αγων.χώρο μόνο ΕΝΑΣ,κανονικά...
οΣΟ για τον Κατσούρ,ο Πατέρας πρέπει να προγραμματίσει ενα τετ-α-τετ μαζί του δείχνοντας του οτι η πόρτα έχει ανοίξει!
Και δεν ξέρω καν αν πιάνει τίποτε πλέον στη μεταγραφ.πιάτσα...

EVIL ELVIS είπε...

ανώνυμε,

εχω γράψει πολλάκις τι πιστευω για τον κατσουρ. ειναι αδιαμφισβήτητο οτι ειναι παικταράς και εχει προσόντα για να αγωνιστει με επιτυχία ως στοπερ, 6ρι, 8ρι, εσχάτως και 10ρι. ειναι παικταράς αλλά εδω και 8-9 μήνες δεν παίζει όπως μπορεί, δεν αποδίδει. δεν ξέρω αν καπνίζει που λένε κάποιοι, ή αν βαριέται που λένε άλλοι, πάντως την μπάλα δεν την ξέχασε. "περιπατητης" ειναι λοιπόν εδω και κάποιο καιρό, και ως εκ τουτου, αφου στο κέντρο θες μαρκάρισμα και τρεξίματα, τον γυρνας στόπερ, γιατι ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκεται στην 11αδα ως στοπερ, αφου οι υπόλοιποι ειναι μέτριοι και ο -καλός γενικά- μπουμ, ακομα προσαρμόζεται.

το παραπάνω θα ειναι ΜΙΑ κίνηση απο τις ΠΟΛΛΕΣ που πρεπει να κάνει ο νιοπλιας ΤΩΡΑ, που η ομάδα εχει το ΥΠΑΡΧΟΝ υλικό. τον γενάρη, με ΑΛΛΟ προπονητη, παίρνεις παίκτες 11άτους εκει που πονάς.