Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

Πίσω στο 2007

Δυό χρόνια πριν,αναρωτιόμουν αν το άνοιγμα Τζίγγερ στην πολυμετοχικότητα δεν ήταν too good to be true...Εδώ κι ένα μήνα έχουμε την απάντησή μας:
όσο τρώγονταν τα λεφτά των άλλων,ο ραλίστας είχε κάνει βολικά στην άκρη προσποιούμενος τον εγγυητή της ιστορ.πορείας της ομάδας,έχοντας γλυτώσει απ το ανάθεμα του κόσμου και κεφαλοποιώντας τις όποιες επιτυχίες της "Νέας Εποχής".

Μόλις τα λεφτά των άλλων τελείωσαν και θα έπρεπε να βάλει ο ίδιος άνω του 50%,σύμφωνα με το ποσοστό του,για να μην "αραιώσει" αυτό κατά της διαδικασία αύξησης Μ.Κ.,άρχισε ο υπόγειος πόλεμος κατά των Πατέρα-Βγενόπουλου,που κορυφώθηκε με την -υπαγορευμένη από επικοινωνιολόγους-βόμβα του "πουλάω,κι όποιος ενδιαφέρεται αγοράζει το ποσοστό μου".
Μόνο που ως κλασικός ανίκανος,ο Τζίγγερ χρησιμοποίησε το ανωτέρω επικοινωνιακό τέχνασμα δίχως σαφή στόχευση του τι ήθελε να πετύχει:
πρόσκαιρα φάνηκε να εκθέτει τον Βγενόπουλο
(που άδραξε την ευκαιρία για μια "ηρωική έξοδο" που όμως και γω νομίζω οτι έδωσε την τελειωτική απάντηση σε όσους (δεν) αμφέβαλλαν για την φερεγγυότητά του),απομάκρυνε τον Πατέρα και φάνηκε να βγαίνει εμπρός...
Μόνο που ο ίδιος δεν είχε καμιά πρόθεση για κάτι τέτοιο.
Γνωρίζουμε και από το παρελθόν,πως ούτε χρόνο ούτε λεφτά θέλει να βάζει στον Παναθηναικό,αλλά και όταν τα έβαζε,το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε κατέστρεφε οτι "ακουμπούσε".
Σημερα,ένα μήνα μετά την "επικοινωνιακό του θρίαμβο" ψάχνει για Πρόεδρο του πρωταθλητή ΠΑΟ per mare per terra,κόντεψε να τα σπάσει και με τον "σιγουρο" Νιόπλια,δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τον γυμναστή του,κι έχει μείνει δίχως συν-μετόχους για την επικείμενη αυξηση του μετοχ.κεφαλαίου,με αποτέλεσμα να προκρίνει ως μονόδρομο την πώληση πρωτοκλασάτων παικτών της ομάδας(Λέτο ή Νίνη)για την κάλυψη της "οικονομ.τρύπας".Για ποιοτική ενίσχυση της ομάδας βέβαια ούτε λόγος...
Και μόνο οτι ο ΠΑΟ κινείται να πάρει αναπληρωματικό παίκτη του Ηρακλή όταν ήταν διαθέσομος ο Τζαβέλλας,τα λέει όλα...
Ο επικοινωνιακός θρίαμβος γύρισε μπούμεραγκ και η ομάδα διακτινίζεται 2 χρόνια πίσω ακυρώνοντας την πλήρη ανατροπή σκηνικού που επιτεύχθηκε με τα λεφτά της πολυμετοχικότητας και την ενεργό παρουσία του Νικόλα Πατέρα.
Ο άνθρωπος που αν του έδιναν το Carrefur σε 3 χρόνια θα το είχε κάνει παρηκμασμένο περίπτερο ειναι και πάλι κοντά μας...
Μένει να αποδειχτεί αν η αγωνία προσεχώς καθενός από μας για την επιβίωση θα αποβεί αποτρεπτική για ενασχολήσεις "πολυτελείας'(τύπου "ομάδας της καρδιάς μας") ή αν η πίεση που συσσωρεύει καθημερινά ο κόσμος θα εκτονωθεί βίαια σε κάτι άσχετο με την πολιτική/οικονομική θλιβερή επικαιρότητα,αλλά που έχει μεγάλη σχέση με την "φυγή" από αυτήν,με την παρηγοριά και τον συμβολισμό του Ονείρου...Και τότε δεν θάθελα να ήμουν
ούτε 100 μέτρα απόσταση απ τον μεγαλομέτοχο-τροχοπέδη του Παναθηναικού.

61 σχόλια:

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Τα είπες ΟΛΑ, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Δυστυχώς. :-(


Υ.Γ. Αλήθεια ο Γκαλάς πότε έρχεται?

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Δευτερολογώ.

Ο Τζίγγερ πιθανότατα "πόνταρε" στην επιθυμία των Γιαννακοπουλαίων να προεδρεύσουν. Σου λέει "θα καθαρίσω και με δαύτους αφού θα έχουν να διαχειριστούν σαφέστατα ένα μικρότερο μπάτζετ από αυτό του Πατέρα και έτσι θα εκτεθούν αφού η σύγκριση θα είναι μοιραία, ενώ αν δουν ότι η κατάσταση οδεύει στο απροχώρητο θα βάλουν δικά τους λεφτά". Οι μπράδερς είδαν το τυράκι αλλά δεν το έφαγαν και έτσι έχει μείνει ο καρκίνος να ψάχνει για πρόεδρο. Οι άλλοι οργανωμένοι τον εκθέτουν, σου λέει "πόλεμο μας έκανες, πόλεμο θα έχεις" και έτσι θα έχουμε μια θαυμάσια εσωκομματική χρονιά. Θα γελάσουμε. Αυτά που έχουν γραφτεί εδώ μέσα από φανατικούς οπαδούς δε θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα εκστομίσουν αυτοί οι άνθρωποι.

Είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν έχει πρόεδρο. Και έχουμε κατακτήσει νταμπλ, είμαστε στο Champions League και θα έχουμε τα περισσότερα έσοδα από άλλη ομάδα.

Και όλα αυτά "χρεώνονται" στον καρκίνο.

Όποιοι έχουν αντίθετη άποψη να καταθέσουν τον οβολό τους περικαλώ.

:-)

Υ.Γ.1 Για το γήπεδο γιατί δε μιλάει κανείς? Να ευχόμαστε να μην ανοίξει τον ερασιτέχνη ο Γιαννακόπουλος και τον πάρει ο Τζίγγερ γιατί τότε ο ΠΑΟ θα είναι σιδηροδέσμιος της οικογένειας για......ΠΑΝΤΑ.

Υ.Γ.2 Φανταστείτε να πέσουν και τα λεφτά του Μαρινάκη στο γαύρο. Εκεί να δείτε γλέντια.

Ξανθιώτης είπε...

Square, τα έγραψες πολύ καλά. Έτσι είναι.

Σε αυτό το γύρο οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι απλώς περιμένουν να φάει και πάλι τα μούτρα του ο ανίκανος Τζίγγερ.

Ο επόμενος γύρος όμως ίσως να έχει ενδιαφέρον!

Ξανθιώτης είπε...

τεστ

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Σωστά όσα λέτε, δεν έχουμε όμως συνειδητοποιήσει κάτι.
Δεν έχει σημασία το πότε θα εκτονωθεί η αγανάκτηση του κόσμου, ή αν τα κόλπα του Τζίγκερ πιάσουν ή δεν πιάσουν κ.λπ.
Εδώ βυθίζεται ο Τιτανικός...
Με το σύστημα Πλατινί, μόνο μια ομάδα θα τσεπώνει τα φράγκα του Τσ-Λ. Οι επόμενες χρονιές είναι κομβικές. Είτε έρχεσαι πρώτος και ξεκινάς από το +20, το οποίο θα γίνεται +40, +60 , +80 κ.λπ. αν κατακτάς σερί χρονιές το πρωτάθλημα, ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ή αυτοκτονείς και δίνεις στον Κόκκαλη τη χαρά να αποχωρήσει με 2-3 πρωταθληματάκια ακόμα, κι εσένα στο -80εκ., οπότε ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΔΕ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ...
Τώρα τί θα γίνει ?
Νέες παράγκες, νέες δεύτερες θέσεις, -20, -40, -60, -80... Δραματική μείωση οπαδικού δυναμικού, νέο ΑΕΚΑΚΙ...
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, TI ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ? Αν ένας ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ βρισκόταν με κάτι στα χέρια που δεν το γουστάρει (ούτε ο χειρότερος Τζιγκερικός δε μπορεί να βγει και να υποστηρίξει ότι ο άνθρωπος γουστάρει το ποδόσφαιρο και την ομάδα), και επιπρόσθετα τον καθύβριζαν από το πρωί ως το βράδυ, θα προσπαθούσε να το ξεφορτωθεί με ό,σο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο.
Θα έλεγε: Μάγκες, κάνω ανοιχτή A.M.K. Βάλτε ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ! Θα επενδυθούν όλα στην ομάδα, εγώ διατηρώ τον αριθμό των μετοχών μου, μειώνοντας το ποσοστό μου. Πάρτε και μάνατζμεντ και κάντε ό,τι θέλετε. Αν στο μέλλον γουστάρετε, βάζετε ξανά όσα θέλετε, κι έτσι σιγά-σιγά το ποσοστό μου θα πέφτει και θα ησυχάσω...
Αυτά τα «πουλάω το πακέτο του 54% με 60 εκ.», δε γίνονται πουθενά, και κανείς Παναθηναϊκός δε μπορεί να δεχτεί να μπουν αυτά τα λεφτά στην τσέπη του Τζίγκερ και όχι στο ταμείο της ομάδας...
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:
Ο ΤΖΙΓΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΠΟΥ ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ). ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ.
Εδώ ο άνθρωπος δεν θέλει να πάρει, έστω και επικοινωνιακά, έστω και για να εκτονώσει κατά 1% την κατακραυγή, ούτε τον (αποδεδειγμένα, στο κάτω-κάτω) επιτυχημένο πρώην γυμναστή του.
Εδώ ο άνθρωπος διαμαρτύρονταν γιατί πήγε λέει ο Πατέρας στη Σούπερ Λίγκ, και χάλασε τη "συμφωνία κυρίων".
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΡΙΩΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΑΣΤΗ ΤΟΥ !!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥΣ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

Critical Mind είπε...

Σκουερλότζικ, σωστά τα λες αλλά σου ξέφυγε κάτι. Πόλεμο εναντίον του Νικόλα Πατερα (και του Βγενόπουλου) δεν έκανε μόνο ο Σοφέρ αλλά κι ο Παύλος, ίσως και πολύ πιο άγρια αν κρίνουμε από τα εξώφυλλα της "Πράσινης" που τον λέγανε πρόεδρο-γλάστρα και πολλά ακόμα (το Derby δεν είχε ποτέ τόσο επιθετικά εξώφυλλα). Και μην πεις οτι τον πόλεμο δεν τον έκανε ο Παύλος αλλά ο Δημήτρης, γιατί ήταν πολεμος διαρκείας κι όχι ένα-δυο εξώφυλλα και δε μπορεί να του ξέφυγε του Παύλου και να μην τον πρόσεξε! Εμένα αυτό με μπερδεύει. Δηλαδή, όχι για ποιο λόγο ο Παύλος έκανε αυτό τον πόλεμο (αυτό μπορώ να το καταλάβω) αλλά για τη στάση που κράτησε από τη στιγμή που ο Πατέρας παραιτήθηκε. Του έκανε του Πατέρα τέτοιο πόλεμο ένα ολόκληρο χρόνο κι όταν ο Πατέρας έφυγε από τη μέση (κι ακόμα περισσότερο άμα έφυγε από τη μέση κι ο άλλος του αντίπαλος ο Βγενόπουλος) τότε ο Παύλος αντί να βγει μπροστά, αυτος ή ο Θανάσης, έκανε πίσω; Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Ότι τ' αδέρφια φέρνονται παρορμητικά δεν ισχύει σαν εξήγηση. Ποτέ δεν έχουν φερθεί παρορμητικά όταν είναι για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με θέματα οικονομικά και διοικητικά. Ποτέ! Ούτε και χτίζεται μια αυτοκρατορία σαν αυτή του μπάσκετ από ανθρώπους που κινούνται παρορμητικά. Επομένως κάτι είχε στο μυαλό του ο Παύλος. Να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Βγενόπουλο; Αν ήταν έτσι, τότε θα επρεπε να αναλάβει την προεδρία. Γιατί να οδηγηθεί η ΠΑΕ στο χάος που βλέπουμε; Τι συμφέρον είχε ο Παύλος από αυτό; Να βγει εκτός παιχνδιού ο Βγενόπουλος και παράλληλα να στριμωχτεί στη γωνία ο Σοφέρ ώστε ν' ανεβάσει ο Παύλος το ποσοστό του στη ΠΑΕ; Αυτό μου δένει πιο πολύ. Θα δούμε την Παρασκευή.

squarelogic είπε...

Τριφυλλόκαρδε
(παλιά υπήρχε κι ο σπουδαίος greenheart εδώ πέρα...)
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:με 12-15 εκ.,ίσως και λιγότερα,έπαιρνες 4-5 πρωτοκλασάτους παίκτες(στόπερ,δεξί χαφ εξτρέμ,Τζαβελλα,1 φορ κλάσης,ίσως κι ενα τέρμα)κι εξασφάλιζες το πρωτάθλημα για την επόμενη 4ετία,ήγουν,80-100 εκ.μόνο απ το Τσ.Λ...
Κι αντ'αυτού έρχεται ο πανηλίθιος,απομακρύνει τους άλλους και αρχίζει την μπακάλικη λογική 'τρεις το λάδι,τρεις το ξύδι" κι ας φθίνει η δυναμική και η αξία της ομάδας.
Κάτι μου λέει και μένα οτι τον περιμένουν στην γωνία οι υπόλοιποι.
Μόνο που επέλεξαν την οδυνηρή οδό της απαξίωσης που προπαγανδίζει εδώ ο Νύχτας...

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Critical Mind σκέφτεσαι όπως ακριβώς ο Τζίγγερ. Διάβασε τι γράφω. Ουσιαστικά σου απαντώ.

Τριφυλλόκαρδε είμαι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Τζίγγερ αλλά δε θέλω να πιστέψω το σενάριο που παραθέτεις στο τέλος του κειμένου σου παρόλο που ΑΥΤΟ αποδεικνύεται από τις πράξεις.

Πάντως ΠΑΝΤΟΥ διαβάζω πως αν ο ΠΑΟ προχωρήσει μόνο με τον καρκίνο θα αποψιλώσει το ρόστερ του. Οι εποχές Μίτου, Ραγκουέλ και λοιπών παικταράδων είναι κοντά.

Έχει να χύθει μελάνι από το DERBY για να πείσει τους φανατικούς για το ορθό των πράξεων του (φαντάζομαι το Σισέ να μας αποχαιρετά στο αεροδρόμιο και να έρχεται στη θέση του ο Καπετάνος) που θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Ένας πικραμένος.

Υ.Γ. Δυστυχώς τα προβλήματα μας είναι πολύ πιο σοβαρά για να ασχοληθούμε με το θέμα πέρα από το να καταθέτουμε τον πόνο μας στη ΒΑΖΕΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ξέρει κανείς το τηλέφωνο του ΤΕΙΡΕΣΙΑ? :-)

squarelogic είπε...

critical mind
έχεις απόλυτο δίκιο.Δεν μου ξέφυγε αλλά δεν βρίσκω και γω λογική εξήγηση για την στάση των Γιαννακοπουλαίων.Πιο πολύ μου μυρίζει απόφαση να απαξιωθεί το μαγαζί,και να πιεστεί ο σωφέρ να 'αποεπενδύσει" υπό την πίεση της λαικής κατακραυγής,ανοίγοντας τον δρόμο για τον Δημητράκη.
όχι και το καλύτερο σενάριο,ούτε στα στάδια εξέλιξης του,ούτε και στην τελική του έκβαση...

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Λες να με άκουσαν square? :-))

Εγώ ήθελα οι φίλαθλοι να απαξιώσουν τον καρκίνο και όχι οι μέτοχοι την ομάδα.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Στα πολύ πρόχειρα:

"http://www.sport-fm.gr/article/278376"

"http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artid=4579942"

:-(

Black

Υ.Γ. Ο Ιωαννίδης πότε έρχεται από Θεσσαλονίκη?

Critical Mind είπε...

Σκουερλότζικ, είναι ή έστω μοιάζει λογικό οτι ο Παύλος θέλησε να βγάλει νοκάουτ το Βγενόπουλο+τον Πατέρα+το Σοφέρ μαζί. Αφού έτσι μοναδική εναλλακτική λύση (και ακόμα σεβαστή από τον κόσμο) απομένει ο ίδιος και ο Θανάσης. Σαχ! Στο ερώτημα, γιατί όμως τότε δεν ανέλαβε την προεδρία, σκέφτηκα μια απάντηση που κι αυτή μοιάζει λογική: για να μη φανεί ότι "λυσσάει" για την προεδρία και ταυτόχρονα για ν' αφήσει το Σοφέρ να τσουρουφλιστεί και να εκτεθεί όσο δεν πάει άλλο στην αγωνιώδη αλλά μάταιη αναζήτησή του να βρει πρόεδρο. Σαχ ματ! Γιατί ΤΩΡΑ ΠΙΑ, με καμμένες όλες τις πρόσπάθειες του Σοφέρ να βάλει τάξη στο χάος, η λύση Γιαννακόπουλος θα έρθει εντελώς φυσιολογικά και χωρίς να μπορεί κανένας να πει ότι οι Παυλοθανάσηδες λύσσαγαν για την καρέκλα. "Εδώ", σου λέει ο άλλος, "ο Θανάσης πήγε κόντρα με τον Παύλο για τον Πατέρα, σιγά λοιπόν μην τους έτρωγε η καρέκλα". Έτσι μετά από όλα αυτά, ΤΩΡΑ ΠΙΑ τ' αδέρφια θα προβάλλουν πολύ φυσικά και άνετα σαν Μεσίες στο χάος που άφησαν ο Πατέρας παραιτούμενος, ο Βγενόπουλος υποχωρώντας και ο σε υστερική κρίση Σοφέρ. Κι η παρτίδα έκλεισε υπέρ τους! Πώς σου φαίνεται; Για μένα μόνο μια τέτοια πραγματικά έξυπνη στρατηγική αιτιολογεί τις κινήσεις του Παύλου και του Θανάση. Κι αυτό πάλι ίσως εξηγεί δυο κινήσεις από τη μεριά ΠΕΚ. Την παραμονή του Νίκα και τις κινήσεις που κάνει για επιστροφή του Πατέρα. Και την πρόταση Βγενόπουλου για Μαυροκουκουλάκη (που είναι και καρφί στους Βαρδινογιάννηδες: "Όπως σας έχωσα τα καράβια μου στη Κρήτη, τώρα σας παίρνω κι ένα πολύ δικό σας άνθρωπο από την Κρήτη"). Λες λοιπόν αύριο να έχουμε πρόεδρο Γιαννακόπουλο; Ή Πατέρα;

squarelogic είπε...

critical mind,
makes sense...
...but is there Sense in Panathinaikos???

Critical Mind είπε...

Σκουερλότζικ έχεις δίκιο απόλυτο. Απόλυτο! Θα περιμένω την Παρασκευή λοιπόν. Τα ξαναλέμε τότε.

Ξανθιώτης είπε...

Δεν έχω ακούσει πουθενά και μια άλλη παράμετρο: Πρακτικά καμιά εταιρία στην Ελλάδα δεν είναι νομικώς καθαρή. Όλες κάτι μαύρο έχουν.

Οπότε, μόνο κάποιος υπάλληλος αναλαμβάνει εταιρία που είναι άλλος ο ιδιοκτήτης. Δηλαδή να υπογράφει αυτός με το 10% και να έχει κάποιος άλλος το 51% και να κάνει ότι θέλει! Ανά πάσα στιγμή αυτός που έχει την πλειοψηφία μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον άλλο.

Και βέβαια το λιγότερο είναι να αρχίσει να κατηγορεί και τελικά να τον διώξει. Όπως έγινε με τον Πατέρα. Που μόλις είχε πάρει ντάμπλ. Φανταστείτε δηλαδή και να το είχε χάσει τι θα γινόταν.


Οπότε, δεν αξίζει ούτε να το συζητάμε. Θα ήταν μεγάλη βλακεία να αναλάβουν τα αδέρφια την προεδρία με τον Τζίγγερ να συνεχίζει να έχει απόλυτη πλειοψηφία και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους διώξει, να τους ξεφτιλίσει, και να τους μπλέξει και νομικά. Μόνο ίσως με βαριά ιδιωτικά συμφωνητικά να δεχόταν κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν ότι δεν θα τους τη φέρει ο άλλος. Ο πρόεδρος υπογράφει για πολλά και διάφορα και δεν είναι όλα καθαρά.


Βέβαια, όπως λέτε φυσικά κοιτάνε τον εαυτό τους πρώτα, οπότε όταν είδαν ότι Πατέρας-Βγενόπουλος γίνονται σταρ, τους έκαναν στην άκρη. Όμως θα ήταν χαζοί να αναλάβουν οι ίδιοι τον ΠΑΟ χωρίς να έχουν πλειοψηφία των μετοχών.

Αφού ο πανμέγιστος Τζίγγερ θέλει να κρατήσει την πλειοψηφία, ας οδηγήσει το καράβι ο ίδιος.

Ξανθιώτης είπε...

Από αυτή τη πλευρά η όλη ιστορία ήταν σχετικά απλή. Όλοι έπαιξαν το παιχνίδι τους ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Κανένας βέβαια από αυτούς δεν ήξερε πως ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, και γι αυτό ήταν "βλέποντας και κάνοντας".

O Τζίγγερ είχε φτάσει σε δραματικό σημείο με την ΠΕΚ και την πορεία. Αν θυμάστε είχε τότε αρχίσει να παραμιλά! Ότι θα φτιάξει "εταιρία μάνατζερ" και δεν ξέρω γω τι. Τελικά αναγκάστηκε να βάλει και άλλους μέσα. Σου λέει θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Αν αποτύχουν θα χάσουν πόντους. Αν πετύχουν το πολύ πολύ να γυρίσουμε στα ίδια.

Οι Πατέρας-Βγενόπουλος ήταν λίγο-πολύ άγνωστοι. Θα σκέφτηκαν ότι δεν έχουν και πολλά να χάσουν. Αν πάει καλά, θα δοξαστούν. Αν πάει στραβά θα πουν ότι τους έβαζαν τρικλοποδιές. Αφού άλλος έχει την πλειοψηφία. Έτσι, με λίγα σχετικά λεφτά μπήκαν μέσα, και τα κατάφεραν σχετικά καλά.

Οι Γιαννακόπουλοι φαινόταν ότι δεν είχαν σχέδιο. Δεν ήθελαν να μπλεχτούν με την όλη ιστορία. Όμως αν έμεναν από έξω θα τους κατηγορούσαν οι φίλαθλοι ότι δεν βοηθάνε τον ΠΑΟ τώρα που γίνεται μια μεγάλη συσπείρωση. Έτσι μπήκαν με το ζόρι σχεδόν. Από κει και πέρα κοίταξαν το συμφέρον τους. Αρχικά ήταν με τον Βγενό. Όταν είδαν ότι παίρνει όλη τη δόξα, γύρισαν εναντίων. Τώρα απλώς περιμένουν. Προεδρίες και αηδίες δε νομίζω να ήθελαν ποτέ γιατί το πολύ πολύ να καούν. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Δεν πρόκειται να τους δώσει ο Τζίγγερ τις μετοχές ακόμη και αν κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Δόξα κερδίζουν στο μπάσκετ. Οπότε, απλά περιμένουν. Δεν φεύγουν μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα προσχήματα και να μην τους κατηγορούν οι ανεγκέφαλοι.

Οι Βγενό-Πατέρας πήραν νταμπλ, έχουν το κόσμο με το μέρος τους. Τώρα περιμένουν.

Ο Τζίγγερ είναι πάλι πίσω στο 2007. Όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερα! Η ομάδα κέρδισε ντάμπλ και ο κόσμος χόρτασε. Για ακόμη 2-3 χρόνια ίσως να είναι ήσυχος. Αν του χρόνου η ομάδα βγει πέμπτη τότε θα φταίει ο Πατέρας που διέλυσε την ομάδα με τη κακοδιαχείριση! Και ποιος ξέρει, ίσως να είναι τυχερός και να πάρει και του χρόνου νταμπλ οπότε κάποιοι φίλαθλοι θα αποδεχτούν ότι τώρα έμαθε και είναι πια ικανός...

Έτσι έχουν τα πράγματα.

EVIL ELVIS είπε...

αδερφια, με την κατασταση που επικρατει στις ταξεις της ΠΑΕ, αν δεν αλλαξουν άρδην τα πραγματα προς το καλυτερο, προβλεπω 2ο συλλαλητηριο εναντιον του τζιγκεροσαρμά. αντι να εκτοξευτουμε και να παμε ακομα καλυτερα την νεα χρονια με παικταραδες και ανθρωπους που ξερουν τι κανουν, ο καρκινος μας γυριζει σε εποχες μαύρες για τον ΠΑΟ μας. πουλα και φυγε βρε καρκινε των ονειρων μας! η σουπιά ο τζιγκερ προσπαθει να τα φερει εκει που θελει, δλδ φτηνες λυσεις για ολα [γυμναστες, παικτες, τεχνικος διευθυντης, προεδρος "yes mr sofer"]. . . .μεγαλομετοχοι εμφανιζονται ξενερωμενοι και μας βλεπω παλι να αυτοκτονουμε μονοι μας! που ουσιαστικα δεν αυτοκτονουμε, ο τζιγκερ μας σκοτωνει υπουλα και συστηματικα. ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ, ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ. ΑΝΙΚΑΝΕ!

Ξανθιώτης είπε...

Και μια ακόμη παρατήρηση: είναι καιρός να σβήσει αυτή η ανοησία ότι "οι ιδιοκτήτες χάνουν λεφτά από τις ΠΑΕ".

Οι ιδιοκτήτες ΒΓΑΖΟΥΝ λεφτά από τις ΠΑΕ. Απλώς για να βγάλουν λεφτά πρέπει να είναι λαμόγια, να μπλέξουν με ένα παρασκήνιο και υπόκοσμο ... και αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αν μπορεί να το κάνει όμως, τότε ΒΓΑΖΕΙ λεφτά, δεν χάνει.

Γι αυτό ο Τζίγγερ θέλει 60 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη του για να δώσει το υπόλοιπο 57% των μετοχών. Δεν είναι λογικό να ζητάει λεφτά για να πουλήσει κάτι που τον ζημιώνει.



Το συμπέρασμα; Απλό:

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια έβγαλε μεγάλο κέρδος από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχασε τίποτα. Κέρδη είχαν. Αλλιώς τώρα που τους βρίζει ο κόσμος όλος απλά θα έδιναν τις μετοχές και θα έφευγαν.

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Τι κάθεστε και ψειρίζετε τώρα...

Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει αν βγάζει λεφτά ή όχι. Μαγκιά του. Αυτό που ξέρω, είναι ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Τέλος. Όλη η πορεία του αυτό κραυγάζει.

Εξάλλου είναι τόσο μεγάλη και ασαφής η συζήτηση...
Εντελώς γενικά μιλώντας, τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο παραγοντιλίκι? Τι σημαίνει, π.χ., "βγάζω λεφτά?". Έχω ακούσει, π.χ. (στην Antigua, όχι στην Ελλάδα - R.I.P. Ηλία Πετρόπουλε...), ότι κάποιες φορές χρήματα δίνονται για λόγους νόμιμης φοροδιαφυγής...Είναι γνωστό ότι, π.χ. (στη Ζιμπάμπουε, όχι στην Ελλάδα), το "ξέπλυμα χρήματος" κοστίζει σημαντικά...
Είναι γνωστό ότι, π.χ. (στην Ουγκάντα, όχι στην Ελλάδα), ως ιδιοκτήτης μεγάλης ομάδας έχεις παράπλευρα οφέλη και αντιπαροχές...

Προς θεού, δεν αναφέρομαι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, ούτε σε κανέναν άλλον παράγοντα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό...
Δεν ξέρω τίποτα συγκεκριμένο, και μιλάω εντελώς θεωρητικά. Όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας, απ'όσο ξέρω, είναι αθώοι, άσπιλοι και αμόλυντοι σαν νεογέννητα μωρά.
Τους σέβομαι και τους υπολήπτομαι όλους, που λέει και ο Λεβέντης.

Εμένα ως οπαδό, με ενδιαφέρει ο ιδιοκτήτης να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου. Για μένα το μίνιμουμ των προσδοκιών είναι (ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) να είμαι η αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίσιμη απ’όλους κυρίαρχη δύναμη στη χώρα (χωρίς παράγκες αλά Κρόκους, εννοείται). Αυτό είναι το ΜΙΝΙΜΟΥΜ.

Επί Τζιγκεριακού είχα ένα πρωτάθλημα στα οκτώ, και ένα κύπελλο στα οκτώ. Κύριε, αν ήταν άλλος θα έλεγα ότι είναι ή στημένος ή πανίβλαξ. Για σένα θα πω ότι απλά είσαι λίγος. Ελάχιστος. Μηδενικό. Άδειασέ μας τη γωνιά επιτέλους!!! Τι θέλεις τώρα και ξανανακατώνεσαι? Έδωσες εξετάσεις και απέτυχες οικτρά...

Αν για κάποιους οι προσδοκίες είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα προπονητικά κέντρα (κάποτε), οι ομάδες νέων, το ιστορικό Γουέμπλεϊ, η αιώνια δευτεροτριτοσύνη και η οπαδική συρρίκνωση, τότε Ο.Κ., πάω πάσο. Να χαρούν το ΑΕΚάκι της καρδιάς τους , και να διηγούνται γέροι τι είχε καταφέρει κάποτε αυτή η «πράγματι ιστορική» ομάδα...

Πάντως πάρτε το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χαμπάρι: Εϊμαστε στο 2010, όχι στο 2004. Μας έσωζε τόσα χρόνια το ότι ο δεύτερος έβγαινε κατά 90% στους ομίλους, και δεν έφτασε η διαφορά από το γάβρο σε ύψη δυσθεώρητα. Τώρα μέχρι να περιμένουμε Ξανθιώτη και λοιποί να απαξιωθεί ο ακατανόμαστος (ξανά? Μα πόσο αστείοι είμαστε...) για να στήσουμε νέο συλλαλητήριο, θα έχει απαξιωθεί ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ η ομάδα.
Μια χρονιά χωρίς Τσ-Λ (αλλά με Τσο & Λο...) βρέθηκε ο θρήνος, και ο Κρόκους έκλασε μέντες και ψάχνει για επενδυτή...
Φαντάζεστε εμάς σε παρόμοιο σενάριο, δεύτερους για δυο-τρία χρόνια, με τον γνωστό μεγαλομέτοχο να προσπαθεί να ...ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς ???
Και να ξεκουμπιστεί τότε, ούτε ο Ρότσιλντ δε θα μας σώζει...

Αυτή είναι η διαφορά μου από την χρόνια απαξίωση που προτείνει ο ΜαυροΝύχτας (και δεν καταλαβαίνω γιατί τον βάζετε στην ίδια μοίρα με τους γάβρους, τους υπαλλήλους, και τους ανώνυμους εγκεφαλοκαμένους Τζιγκερολάτρες που πάνε να διαλύσουν τη συζήτηση). Εγώ προτείνω να γίνει της μουρλής ΤΩΡΑ, πριν ο καρκίνος προχωρήσει, επεκταθεί, δώσει μεταστάσεις και οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις...

Critical Mind είπε...

Πολλά απ' όσα φτάνουν σε εμάς τους οπαδούς μέσω των δημοσιογράφων και των δηλητηριογράφων είναι παραπλανητικά. Στάχτη στα μάτια. Επικοινωνιακά παιχνίδια. Λένε πχ ότι μπορεί κάποιοι να μη συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Αυτό δεν είναι αλήθεια! Αν κάποιος από τους σημαντικούς μετόχους αποφασίσει να παραμείνει στην ΠΑΕ, τότε είναι σίγουρο πως θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ γιατί αλλιώς το ποσοστό του θα συρρικνωθεί και θα βγει εκτός παιχνιδιού στον αμέσως επόμενο γύρο, δηλαδή τη ΓΣ των Μετόχων την ερχόμενη Τετάρτη. Ούτε ο Πατέρας ούτε οι Γιαννακόπουλοι αλλά όυτε κι ο Βγενόπουλος θέλουν κάτι τέτοιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βγενό, ενώ είχε δηλώσει πως αποχωρεί για τα καλά και ότι θα έδινε τις μετοχέε του τζάμπα, τελικά πάλι τα γύρισε και δήλωσε μέσω Μαυροκουκουλάκη ότι παραμένει μέτοχος (εξάλου και μόνο οτι έψαξε και βρήκε το Μαυροκουκουλάκη και έναν ακόμα ειδικό στα οικονομικά, όπως είπε, δείχνει πως δεν έχει παρατήσει το παιχνίδι και πως τα περί αποχώρησης ήταν και πάλι στάχτη στα μάτια, όπως και τις προηγούμενες φορές). Είναι και κάτι ακόμα. Τα ποσά που θα κληθούν να βάλουν είναι αντικειμενικά αστεία γι τέτοιες τσέπες. Ακόμα και με ΑΜΚ της τάξης των 30 εκ. ευρώ, ο Βγενόπουλος θα βάλει 3 εκ., οι Γιαννακόπουλοι 1,5 εκ (και θα πάρουν τζάμπα 10% των νέων μετοχών σαν Ερασιτέχνης), ο Πατέρας ούτε 1 εκ. Πασατέμπος. Λοιπόν ΟΛΟΙ θα πάρουν μέρος στην ΑΜΚ, όποια κι αν είναι αυτή. Ο καυγάς είναι μάχη θέσεων πάνω σε άλλο ζήτημα, όχι στα λεφτά αλλά στη διαχείρισή τους, στο ποιος θα έχει εκεί το κουμάντο.

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Δηλαδή ο Βγενό θα βάλει το 10%, οι Γιαννακόπουλοι το 5% (+10% που θα πάρει τσάμπα λόγω ερασιτέχνη), και ο Πατέρας το 3,3% ? Δηλαδή αυτοί οι τρεις έχουν το 18,3%, ο Ερασιτέχνης το 10%, ο Τζίγκερ το 57%, και οι Ζολωτας, Δαβαρης, Ξυλας, Νικας, Πολεμης και λοιποί μικροί έχουν το 15% ??????
Κάτι δεν βγαίνει σ'όλα αυτά...

Critical Mind είπε...

Τριφυλλόκαρδος τα ποσοστά δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου αλλά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σύνθεση του ΜΚ της ΠΑΕ:
Βαρδινογιάννης 57%
Βγενόπουλος 11%
Ερασιτέχνης 10%
Πατέρας 4,8 %
Γιαννακόπουλος 4,8%
Ζολώτας 4,8%
Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας (ΠΕΚ) 4,8%
Δάβαρης 2,8%
Είναι εύκολο να το τσεκάρεις.

Critical Mind είπε...

(λάθος είχα κάνει για το "ούτε 1 εκ" του Πατέρα γιατί θυμόμουν αλλαντάλλων ότι έχει λιγότερο ποσοστό από τους Γιαννακόπουλους ενώ έχει το ίδιο, άρα σε ΑΜΚ 30 εκ. θα βάλει 1,5 εκ όπως αυτοί. Πασατέμπος και πάλι. Για όλους.)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Τριφυλλόκαρδε πραγματικά σε απολαμβάνω (με ξεκουράζεις φίλε).

Η απαξίωση είναι ο μόνος δρόμος που βλέπω για να τελειώνουμε μια και καλή με τον καρκίνο. Αν βλέπεις άλλη λύση πρότεινε την. Για εξαγορά της ΠΑΕ έχασα πλέον τις ελπίδες μου.

Θα συμφωνήσω και με τον Ξανθιώτη ότι οι τύποι είναι διαχειριστές εσόδων απλά, μια σκέψη που μας οδηγεί σε ένα λαικό μοντέλο παρόμοιο με αυτό της Μπαρτσελόνα. Αλλά που να τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Εδώ γράφουν στο όνομα τους ολόκληρα γήπεδα (βλ. Καραισκάκη) ή επιθυμούν να το κάνουν (νέο γήπεδο Παναθηναικού).

Η πρώτη κίνηση είναι να φύγει. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε τι οφελούν συζητήσεις για το τι ποσοστό θα βάλλει ο καθένας τους από τη στιγμή που στο τέλος θα κάνει ότι θέλει ο καρκίνος με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αφού όπως έχουν πει οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν επενδύει αλλά και ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Γιατί μας τα κάνει τσουτσέκια?

Αν δε φύγει θα έχουμε Παναθηναικάκι. Ντε φάκτο.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Έχουν μεγάλη πλάκα οι δυο πράσινες εφημερίδες (ιδίως η DERBY).

Σταμάτησαν τον πόλεμο και κάνου κο κο κο.

Η ομάδα διαλύεται και αυτοί κουβέντα. Κατευθυνόμενα φύλλα.

Μακάρι να καταλάβει ο κόσμος του ΠΑΟ την κοροιδία που παίζεται στην πλάτη του και να σταματήσει να ρίχνει τον οβολό του στον πράσινο οχετό.

Critical Mind είπε...

Μαύρη είναι η νύχτα δεν συμερίζομαι την απαισιοδοξία σου όταν λες πως κάθε συζήτηση για την ΑΜΚ και τα ποσοστά δεν έχει νόημα γιατί "στο τέλος θα κάνει ότι θέλει ο καρκίνος". Τα γεγονότα λένε άλλα πράμματα. Λένε ότι 2 χρόνια τώρα, από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, ο καρκίνος ΔΕΝ έκανε οτι ήθελε! Γι' αυτό και είχαμε αποτελέσματα άλλα από τα "γνωστά αποτελέσματα" που λες. Μέσα σε ένα χρόνο χτίστηκε μια ομάδα που ΠΗΡΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΝΤΑΜΠΛ, που πήγε ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ (ρώτα και τη Ρόμα αν δεν το πιστεύεις) και που ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΟΚΟΚΚΑΛΟΣΦΗΓΚΟΦΩΛΙΑ. Σου φαίνεται πως αν ο καρκίνος έκανε οτι ήθελε, θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα;
Επομένως ο αγώνας που δίνεται αυτή τη στιγμή στο θέμα ΑΜΚ και κυρίως Πρόεδρος είναι κρίσιμος. Αρκεί να βλέπει κανείς χωρίς τη στάχτη στα μάτια που ρίχνουν για πολεμικούς λόγους τα επιτελεία των αντιμαχόμενων μετόχων! Λοιπόν άμα αυτός ο αγώνας δεν βγάλει εκεί που πρέπει για το καλό της ομάδας μας, εντάξει ΤΟΤΕ θα είμαι κι εγώ μέσα στην απαξίωση που λες. Όμως όχι πριν δούμε καταπού πάει το πράμα. Κάθε απαισιοδοξία βοηθάει αυτή τη στιγμή εκείνον που θέλει να παρατηθεί ο αγώνας και να ξαναπάρει τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ. Να προσέχουμε λοιπόν τι προτείνουμε και πότε (εντελώς φιλική συμβουλή).

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Οκεικ critical mind δέχομαι τη συμβουλή σου.

Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν.

Απλά φοβάμαι ότι μετά θα είναι πλέον αργά για να αντιδράσουμε.

;-)

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Πριν ξεκινήσει η Εθνική, να πω τα εξής:

1) Τα νούμερα του Critical Mind είναι σωστά. Το τσέκαρα. Εκεί που διαφωνώ, είναι στην αισιοδοξία του. Τα πράγματα είναι μαύρα και άραχλα. Τα δυο χρόνια η ομάδα ρόλαρε με τα λεφτά που μπήκαν με την πολυμετοχικότητα. Τώρα που αυτά τέλειωσαν, άρχισε ο ακατανόμαστος τις τρικλοποδιές. Όσο υπάρχει αυτός ως πλειοψηφία, πάντα κάτι θα σκαρώνει για να φρενάρει τα πράγματα. Μια θα φταίει η κρίση, μια οι προδότες και κότες παίκτες, την άλλη ο Γιτζάκ Σουμ, την παράλλη ο Βέλιμιρ Ζάετς, την παραπαράλλη ο ανεύθυνος Μπορέλι με τα τετραπλά του συμβόλαια κ.λπ.
Της κοντής ψ..λής...

Τώρα αναβάλλει συνεχώς τις Γ.Σ. για να μην κάνει μεταγραφές. Μόνο στη χρεωκοπία του Κρόκους μπορούμε να ελπίζουμε. Κάτι θα μηχανευτεί όμως αυτός παιδιά και θα τα βρει με το συνεταιράκι/πελατάκι του, να μου το θυμηθείτε...

Ακόμα και με τον Κομπότη αντίπαλο, ο Τζίγκερ είναι ικανός να έρθει δεύτερος. Θυμηθείτε μόνο τι γινόταν τόσα χρόνια που η οικογένεια έπαιζε μόνη της στην Ελλάδα, και από ποιούς προέδρους έχαναν τα πρωταθλήματα. Από μεγιστάνες τύπου Σαμαρά, Γιδόπουλου κ.λπ.

2) Εγώ προτείνω ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ, πριν ο σωφέρ φέρει την ομάδα στο -80 εκ.
Να πάμε όλοι στη συνέλευσή τους (όποτε γίνει) , να κηρύξουμε οπαδικό/στρατιωτικό νόμο επί της αιθούσης, να πάρουμε από το χεράκι τον Παυλοθανάση, τον Βγενόπουλο, τον Πατέρα και τους λοιπούς, και να τους αναγκάσουμε να υπογράψουν όλα τα παιδάκια μαζί μια ΑΝΟΙΚΤΗ Α.Μ.Κ., ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΟΣΟ. ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Ούτε σεντ στον (πρώην) μεγαλομέτοχο! Έτσι θα φανεί ποιός αγαπά πραγματικά την ομάδα, και ποιός κοροϊδεύει...
Κανένας δεν θα βγει από την αίθουσα αν δεν υπογράψει...

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Δευτερολογώ.

Προσωπικά η πολυμετοχικότητα μπορεί να μου πρόσφερε περισσότερα από το Βαρδινογιάννη αλλά δεν απογείωσε τον ΠΑΟ όπως ήλπιζα!!!

Και αυτό γιατί δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικά πολυμετοχικό σχήμα με την έννοια μιας ευρείας συμμετοχής που τα μέλη της θα είχαν ένα μεγάλο ποσοστό, άρα και γνώμη. Ήταν καπελωμένοι από το μεγαλομέτοχο όπως αποδείχθηκε περίτρανα και κατά συνέπεια μια ακόμη προσπάθεια θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την προηγούμενη φορά.

Για αυτό δεν είμαι αισιόδοξος.

Τα μηνύματα τα έχουμε ήδη λάβει φίλτατε critical.

Και πολύ φοβάμαι ότι ήδη έχουμε περιμένει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

;-)

Ανώνυμος είπε...

MAGKES O MARINAKIS O XONTROS ETIMAZETE NA XWSEI TRELA FRAGKA. MALLLON PAEI NA AGORASSEI TO 100% TOU GAY. AN GINEI KATI TETOIO, TIN KATSAME. GIATI EXEI FRAGKA KAI OREKSI, ENW OI DIKOI MAS MONO FRAGKA KAI APO OREKSI. . . . MIN FAS EXOUME GLARO. MAS VLEPW DISKOLA TI NEA XRONIA. . . . . .

Ανώνυμος είπε...

erwtisi:

poios ine aftos o Μαυροκουκουλάκης? den to lew eirwnika, apla den gnwrizw tpt, as me diafwtisei kappoios pou kserei.


diapistwsi:

sto wikipedia grafoun mexri kai gayroi. apodeiksi i roz fanela pou mas katalogizoun:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Panathinaikos_shirt.jpg

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=173907

i kivernisi sinexizei aptoiti . . . .poutanas gioi politikoi

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζόρβας έχει εκπληκτικά ρεφλέξ και ναι μπορεί να γίνει μεγάλος τερματοφύλακας .
Αν δεν βελτιώσει όμως τις εξόδους του (ο χειρότερος έλληνας τερματοφύλακας σε αυτό το κομμάτι) και δεν προσπαθήσει σοβαρά σε αυτόν τον τομέα , δεν μας βλέπω καλά για την συνέχεια , ούτε τον ίδιο φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ.. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ, ΤΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ... ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΠΥΡΟ ΛΑΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ TA ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΝΑΝΤΖΑΡΑΙΟΥΣ, ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΛΠ.. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ.. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΠΑΥΛΟΘΑΝΑΣΗΔΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΟΥΖΕΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.. ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ... Ο ΚΑΘΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ? ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ.. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΒΛΑΚΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.. ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΗΝΥΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΑΝΗΦΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

ma tis 100000 vouvouzeles!!


http://www.youtube.com/watch?v=yspdBnx6VQ0



PS: ton torosidi tha ton thelate ston pao?

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Τριφυλλόκαρδε προτείνεις μια λύση συμμετοχής συμμετοχής ενώ εγώ μη συμμετοχής συμμετοχής. Η πρόταση σου δείχνει μια αισιοοξία. Ότι αν επέμβουμε θα τους αναγκάσουμε να λύσουν τις διαφορές τους. Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι μια αισιοδοξία τραβηγμένη από τα μαλλιά. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη τιμωρία τους θα είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη. Δεν πιστεύω στην πολυμετοχικότητα εφόσον ο καθένας έχει διαφορετική ατζέντα. Δεν πιστεύω στο Βαρδινογιάννη. Ο ΠΑΟ μας τελείωσε όσο αυτός θα είναι πρόεδρος. Η αισιοδοξία του critical είναι παρόμοια με εκείνη του Τουρτούρα. ;-)

Γυρίστε τους την πλάτη.

Κανείς διαρκείας.

Κανείς στο γήπεδο.

Κανείς τις κωλοφυλάδες τους.

Κανείς στις μπουτίκ.

Ανώνυμος είπε...

Βάστα Τζίγκερ! Μην ακούς κανένα, φέρε τους παικταράδες σου, φέρε Βέλιτς, Σέριτς, Γκούμα, Βόουτερ, Ζουτάουτας, φέρε κανά Πολωνό, κανά Σλοβάκο, κανά Λευκορώσο. Είναι αδιανόητο να πάρει ο ΠΑΟ δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, βάλε τα δυνατά σου να το αποτρέψεις.

ΤΟΡΤΟΥΛΗΣ είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΓΚΟΒΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ. ΚΑΡΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΕΞΙΑ ΝΙΝΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΤΣΚΟ. ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΑΡΤΣΕΝΑ. ΟΡΙΣΤΕ. 3 ΠΑΙΚΤΕΣ, 2 ΒΑΣΙΚΟΙ Π ΚΑΝΟΥΝ Τ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ 1 ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. ΟΡΙΣΤΕ. ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΟΘΕΙΤΕ 4 ΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΙΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΤΡΟΓΚΟΛ.

4 ΜΕΤΑΓΡΦΕΣ, 4 ΠΩΛΗΣΕΙΣ.

ΥΓ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΝΥΚΤΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ.

ΤΟΡΤΟΥΛΗΣ.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Με 3 Σισέδες μας έλεγαν κάθε χρόνο θα κάναμε ομάδα (σε 4 χρόνια). Τώρα που θα χάσουμε και αυτούς που έχουμε να δούμε σε ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ θα κάνουμε ομάδα.

Ήρθε η Παρασκευή, έγινε και το Δ.Σ. και δεν έγινε τίποτα.

Critical μέχρι πότε να περιμένω?

Αναμένω οδηγίες.

Ξανθιώτης είπε...

Φεύγει ο Κόκκαλης, έρχεται ο Μαρινάκης.

Εμείς βέβαια μια από τα ίδια. Έχουμε λέει διοικητικό συμβούλιο με 20 άτομα!!! Τι κάνουν 20 άτομα; Μόνο για να τηλεφωνηθούν μεταξύ τους χρειάζονται μια βδομάδα. Που να πάρουν και απόφαση. Δεν πειράζει όμως, θα παίρνουν τηλέφωνο τον πανμέγιστο Τζίγγερ για να μάθουν τι θα αποφασίσουν.

squarelogic είπε...

Για να δούμε τώρα με το δυναμικό μπάσιμο Μαρινάκη,που μόνος του βάζει καμιά 80άρα,ξεβρακώνοντας τους πράσινους Αμπράμοβιτς,τραπεζικούς,εφοπλιστικούς,φαρμακευτικούς,αν θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί απαξίωσης...

Νικόλα Πατέρα,ο παιδικός σου φίλος Μαρινάκης,έδειξε τον δρόμο...Δεν κάνετε μαζί με τον Βγενό την έκπληξη της τελευταίας στιγμής τώρα που ο Τζίγγερ "ζεματίστηκε" στην μοναξιά του?

EVIL ELVIS είπε...

Τη στιγμή που ούτε και σήμερα βγήκε ακρη στα δικά μας μέρη, ο κροκους εκανε συνεταιρο -και σταδιακα ιδιοκτητη- τον μαρινακη:



Ο εφοπλιστής θα βάλει 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος, αποκτώντας το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών του Κόκκαλη, που όπως ανακοινώθηκε παραμένει πρόεδρος. Ο Μαρινάκης θα γίνει κάτοχος του 67% των μετοχών της ΠΑΕ, με τον Κόκκαλη που είχε ως τώρα το 78%, να κρατά στη κατοχή του μόλις το 11%. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός αλλάζει χέρια, καθώς μετά από 17 χρόνια, ο 43χρονος εφοπλιστής γίνεται το νέο αφεντικό. Ο Κόκκαλης, όμως, παραμένει κοντά του και όπως τόνισαν και οι δύο στις δηλώσεις του, στόχος τους είναι ένα καλύτερο μέλλον για το σύλλογο.



Το καλυτερο μέλλον για τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ σύλλογο, πότε θα έρθει; ο - ε - ο ? ? ? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ. ΠΑΡΤΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ [ΠΧ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ]. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΙΕΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΒΑΛΤΕ ΦΡΑΓΚΑ. ΤΖΙΓΚΕΡ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΟΚ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ, ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΗΤΤΑ ΣΕ IMAGE ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ. ΕΣΤΩ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΑΣ ΡΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ?? ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΕ, ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ??

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Πάντως αφού ο Μαρινάκης έδωσε 50, πρέπει και ο Βγενόπουλος να αφήσει τα περί οικονομικής κρίσης και να βγει και αυτός να κάνει ΔΗΜΟΣΙΑ πρόταση στον Καρκίνο. Αν από κει και πέρα αυτός δεν δεχτεί...
Προτιμώ βέβαια ο Τζίγκερ να μην πάρει τίποτα και να μείνουν όλα στην ομάδα.

Ξανθιώτης είπε...

Τριφυλλόκαρδε, δεν γίνονται δημόσια αυτές οι δουλειές γιατί υπάρχουν κι εγωισμοί, πως να το κάνουμε. Αν θέλει κανείς να τη κάνει τη δουλειά είναι πολύ πιο απλό και εύκολο να την κάνει ιδιωτικά.

Και αν δεν το προσέξατε, ο Κόκκαλης παραμένει πρόεδρος για κάποιο διάστημα, μάλλον για να μάθει τα κόλπα στον νέο.


Δηλαδή στα δικά μας το ίδιο θα ήταν να πουλήσει ο Τζίγγερ στο Βγενόπουλο, αλλά να μείνει ο Τζίγγερ κανα-δυό χρόνια πρόεδρος του ΠΑΟ για να μάθει τα κόλπα στο νέο ιδιοκτήτη! Χα, χα,χα ! Καλό, ε;

:-)))

squarelogic είπε...

Ξανθιώτη,
είσαι βιτσιόζος!!!
-)))

Ανώνυμος είπε...

3 επιλογες εχουμε Σκοκο,Πετζκο και Γκοβου η Πρασινη λεει οτι ο Σισσε ψηνει Γκοβου ολοι λενε οτι κλησαμε Πετζκο και τωρα λεμε για Σκοκο τι γινετε ρε παιδια??ποια ειναι η αληθεια?

Ανώνυμος είπε...

ο Νικόλας Πατέρας δεν δείχνει να ασχολείται και με τις παρενέργειες που μπορεί να έχει για τον Παναθηναϊκό η είσοδος του (επιστήθιου φίλου του) Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Ολυμπιακό. Κι αυτό διότι γνωρίζει καλά ότι το πρόβλημα των πρασίνων είναι... διαφορετικής φύσης. Όπερ σημαίνει πως όταν λυθεί κανένας Μαρινάκης δεν θα μπορέσει να ενοχλήσει την εκτόξευση του συλλόγου.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Η ιστορία "Μαρινάκη" δείχνει σαν το παράδειγμα του "Βαρδινογιανισμού" να αποτελεί μάθημα/οδηγό/φάρο/φανό κλπ του Ολυμπιακού και όχι του Παναθηναικού όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Δείγμα του αρτηριοσκληρισμού και παθογένειας της οικογένειας σε σχέση με άλλες αθλητικές οικογένειες.

Δυστυχώς αδέλφια. :-(

Μου θυμίζει το καλοκαίρι του '96. Είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, είχαμε φτάσει στους 4 της Ευρώπης μια ανάσα από τον τελικό, ο ΟΣΦΠ είχε να πάρει πρωτάθλημα δέκα χρόνια, όμως βλέπαμε ότι κάτι γίνεται στο "άλλο" στρατόπεδο με τις κινήσεις του Κόκκαλη (Μπάγεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, ΕΠΟ, χρήματα κλπ), την ίδια ώρα που ο Βαρδινογιάννη επιδιδόταν στην προσφιλή του τακτική να διαλύει για μια ακόμη φορά μια καλή ομάδα που είχε δημιουργηθεί (όπως και αυτή του 2004) όχι από σωστό προγραμματισμό αλλά από μια τσιγγούνικη λογική που όμως μας είχε "βγει". Μια πικρή γεύση δηλαδή με κοινό παρανομαστή. Τον Βαρδινογιάννη.

Αντί λοιπόν να είμαστε στη θέση του Ολυμπιακού έχω την αίσθηση ότι θα βρεθούμε και πάλι στο καναβάτσο. Και κάπου πρέπει να αποδωθούν ευθύνες, δε μπορούμε να καταντήσουμε μπαναώτηδες και να κάνουμε συνέχεια υπομονή. Μας τελείωσε πολύ απλά.

Τι λέτε εσείς?

Ε Critical? Τουρτούρα? :-))

Bud Spencer είπε...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ;
Οι Αδαμάντιος Πολέμης, Γιώργος Νίκας, Παναγιώτης Δάβαρης έθεσαν όρο στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ότι για να συμμετάσχουν στην αύξηση θα πρέπει ο Νικόλας Πατέρας να παραμείνει πρόεδρος του συλλόγου και τη νέα χρονιά, κάτι για το οποίος και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είναι αρνητικός. Μάλιστα ο «Τζίγγερ» φέρεται να είχε τηλεφωνική επαφή με τον Πατέρα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή» παρότι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά κάποιοι υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που θα γίνει ραντεβού, τότε θα υπάρξει και επιστροφή.

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Όταν πρότεινα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, δεν πρότεινα βέβαια αντιγραφή των όσων έγιναν στον θρήνο. Το πρότεινα ως τελική λύση σε περίπτωση που η οικογένεια αρνηθεί να πουλήσει, ή μπει δήθεν σε διαπραγματεύσεις και στην ουσία κωλυσιεργήσει και βάλει τρικλοποδιές.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήθελα ο αγοραστής (Βγενό ή οποιοσδήποτε άλλος, μόνος του ή μαζί με άλλους) να βγει και να πει: Προσέφερα Χ εκατ. για το Ψ ποσοστό των μετοχών, και οι Κάβουρες δεν πουλάνε. Εννοείται πως αν ο ένας όντως πουλάει, και ο(ι) άλλος(ι) όντως αγοράζουν, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο διάολο θέλουν από τον Παναθηναϊκό οι Βαρδινογιάννηδες και έχουν κολλήσει πάνω του σαν βδέλλες του Αμαζονίου. Πολύ περίεργα παιχνίδια παίζονται στην πλάτη της ομάδας...

Τέλος, έχω την ΑΠΑΙΤΗΣΗ από τους υπόλοιπους, και κυρίως από τον Βγενόπουλο, να κάνουν το επόμενο βήμα και να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Critical Mind είπε...

Τριφυλλόκαρδε τελικά είχε δίκιο ο Μαύρη Νύχτα, είσαι πολύ αισιόδοξος. Η έχεις χάσει τεύχη. Πριν λίγο καιρό ο Ραλίστας δήλωσε ότι πουλάει αλλά κανένας δεν έκανε τη κίνηση που περιμένεις, να πει "αγοράζω" η "αγοράζουμε". Και δεν ήταν ανάγκη να πει πχ ο Βγενόπουλος απλά "αγοράζω". Θα μπορούσε - θα έπρεπε - να πει "αγοράζω αλλά δίνω τόσα και όχι όσα θέλει ο Βαρδινογιάννης". Αντί γι' αυτό τι είπε; "Θα ήταν πρόκληση για τη κοινωνία να αγοράσω ποδοσφαιρική ομάδα σε καιρούς τέτοιας κρίσης". Δηλαδή ο Μαρινάκης που αγόρασε είναι τρελός και το έκανε για να προκαλέσει την κοινωνία; Άρα φαίνεται πως δεν υπάρχει θέμα ν' αγοράσουν ΤΩΡΑ την ΠΑΕ ο Βγενόπουλος κι όποιοι άλλοι. Κι έχουν τους λόγους τους γι' αυτό. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ Βγενόπουλου και Μαρινάκη, που για την ακρίβεια είναι διαφορά μεταξύ Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης είναι τελειωμένος. Οικονομικά και όχι μόνο. Είχε απόλυτη ανάγκη να πουλήσει. Αντίθετα ο Βαρδινογιάννης μόλις πριν 2 μήνες εγκαινίασε νέο δυιλιστήριο που θα φτιάχνει παράγωγα πετρελαίου που μέχρι τώρα η Ελλάδα τα έκανε εισαγωγή. Άρα όχι μόνο δεν είναι τελειωμένος αλλά και με τη τωρινή τιμή της βενζίνης απογειώνεται. Επομένως με ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ μπορεί να του πάρει κανείς την ΠΑΕ. Με άλλες τακτικές. Λες να ήταν τόσο χαζός ο Βγενόπουλος όταν έκανε ΔΗΘΕΝ "πίσω"; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Η κίνηση με τον Μαυροκουκουλάκη κάτι λέει. Για μένα λοιπόν το θέμα παίζεται τώρα στην προεδρία. Και συγκεκριμένα: Πατέρας ή Γιαννακόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

Μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με επιπλέον παραχώρηση μετοχών από τους Βαρδινογιάνηδες θα είναι μια χαρά! Θα πέσει ο Τζιγγερ κάτω από το 50% θ' ανέβει ο Βγενό, θα μπουν και οι άλλοι της ΠΕΚ, θα αναλάβει πρόεδρος ο Πατέρας και θα παρουσιαστεί ως επιτυχία του Τζιγγερ που καθάρισε το τοπίο για ν' αποθεωθεί ο Πατέρας!Εχει πολύ πλάκα πάντως να καψονάρει ο Βαρδής τον Τζίγγερ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ξεκάθαρο δείγμα του τι κατάσταση επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Ένα κλίμα αλληλοσπαραγμού, μίσους, κόντρας, συμμαχιών και ανταγωνισμού. Στην ΠΑΕ δεν υπάρχει μία "οικογένεια" που επιδιώκει το καλύτερο "αύριο" της ομάδας, αλλά μόνο καθίκια (πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων) που θέλουν να να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Τρώγονται μεταξύ τους σαν τα κοράκια για να φάνε ότι περισσότερο μπορούνε από το πτώμα...επειδή πτώμα τον κατάντησαν τον Doublούχο, πριν καν αρχίσει η σεζόν. Έψαχναν την ευκαιρία φαίνεται μερικοί και απλά κρυβόντουσαν πίσω από το ψεύτικο χαμόγελό τους. Φυσικά, για αυτή τη κατάσταση φέρει μεγάλη ευθύνη και ο λαός του ΠΑΟ. Βλέπει ότι η ομάδα μετά από τέτοια επιτυχία, έχει πάρει τον δρόμο της κατρακύλας και αντί να δράσει δραστικά κάθεται και βλέπει τις εξελίξεις. Το μόνο που έκανε ήταν πανό για τον Πατέρα(ο οποίος αν έμενε θα ήταν γλάστρα)! Επειδή όμως ΔΕΝ θέλω να δω τον Παναθηναϊκό να καταρρέει, θα σας πω πώς θα εξελιχτείτε αν κάτσετε έτσι σαν τους χάνους... Από του χρόνου, Νίνης και Λέτο μην τους είδατε...μπορεί και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα...ήδη δεχθήκατε το πρώτο αναμενόμενο πλήγμα (φυγή Σαλπιγγίδη) και αντί να επουλώσατε την πληγή, ανοίξατε άλλες δύο! Δεν λέω, ΟΚ ρε μεγάλε, να πουλήσεις κανένα παίχτη, αλλά όχι και ξεπούλημα ο νταμπλούχος! Αν είναι δυνατόν, πόσο είναι το χρέος της; Για αυτό λοιπόν, ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΜΕΣΑ. Όχι μόνο δεν θα μπουν οι βάσεις για μια επερχόμενη "δυναστεία", αλλά θα πέσει η ομάδα ΠΑΡΑ πολύ πιο κάτω από ότι είναι τώρα! Πάρτε μια σκούπα και καθαρίστε την ΠΑΕ σας, ξέρετε πως! Πώς νομίζετε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο (και να βγαίνει CL), έχοντας μόλις το 1 εκατοστό του budget σας; Ο κόσμος πέταξε έξω τον Γούμενο και έφερε Ζαγοράκη και Βρύζα. Έτσι έγινε κύριοι... δεν ήταν θαύμα, αλλά η αποφασιστικότητα του λαού μας. Ότι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα επειδή ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας... Φιλικά...Ένα Παοκτσάκι

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Έχει δίκιο το DERBY, ο Critical Mind και ο Τουρτούρας. ΟΛΟΙ οι άλλοι φταίνε εκτός από το Βαρδινογιάννη.

Περαστικά μας αδέλφια.

Critical Mind είπε...

Δυστυχώς το κουτόχορτο πάει σύννεφο. Ποια αύξηση ΜΚ αγαπητέ ανώνυμε Τουρτούρα (σε λέω έτσι γιατί φαίνεται πως σε αυτό το blog όλοι οι ανώνυμοι ονομάζονται Τουρτουρας) ώστε δήθεν να μειωθεί το ποσοστό της οικογένειας; Αφού την αποφάσισαν και τη συμφώνησαν κιόλας ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Το θέμα έκλεισε για φέτος στο ΓΕΛΟΙΟ ποσό των 15 εκ.!!! Ούτε καν πασατέμπος δηλαδή, που έλεγα για μια ΑΜΚ της τάξης των 30 εκ. Άκου 15 εκ. Έτσι θα πέσει το ποσοστό του Βαρδινογιάννη μωρέ; Μα είναι φως φανάρι. Το έχει πει ο Πατέρας από το Φλεβάρη. 15 εκ είναι ίσα ίσαι για να καλυφθούν οι (φυσιολογικές) ζημιές της χρήσης 2008-2010 άντα και για ν' αγοραστούν ξηροί καρποί για το υπηρετικό προσωπικό. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΚΑΙ ΨΟΦΙΟ! Και το συμφώνησαν όλοι. Και μην ακούτε τις σαχλαμάρες "θα συμμετάσχω αν μου αρέσει ο πρόεδρος". Αυτά είναι για κουτοχορτοφάγους. Μιλάμε για ΨΙΧΟΥΛΑ. Ποιος μέτοχος θα κάτσει να χάσει το ποσοστό του για λίγα ψίχουλα; Για λαλάκες τους έχετε; Η για μπατιράκια; Είπαμε: και 30 εκ να ήταν η ΑΜΚ, για όλους αυτούς είναι πασατέμπος. ΑΛΛΟΥ παίζει το χαρτί. Ανοίχτε τα μάτια σας και κοιτάχτε και λίγο το τοπίο ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ. Τότε ίσως πιάστε τι τρέχει. Αν δεν έχετε αποβλακωθεί τελείως από το χόρτο.

Ξανθιώτης είπε...

Τριφυλλόκαρδος: "Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο διάολο θέλουν από τον Παναθηναϊκό οι Βαρδινογιάννηδες και έχουν κολλήσει πάνω του σαν βδέλλες του Αμαζονίου."

Και γω το ίδιο πρόβλημα έχω. Δύο λογικές λύσεις βλέπω:

1. Βγάζουν λεφτά. Και έμμεσα και άμεσα.

2. Είναι χοντρόπετσοι εγωιστές. Δεν τους νοιάζει να τους βρίζει το σύμπαν ολόκληρο.

Τρίτη λογική λύση δεν βλέπω.

Με τα υπόλοιπα που είπες συμφωνώ. Άλλωστε αν ήθελε πραγματικά να πουλήσει, δεν θα το έλεγε στις εφημερίδες. Θα τους το έλεγε απευθείας.

Πλάκα κάνουμε τώρα; Αυτά τα πράγματα είναι παιχνίδια για ηλίθιους. Να δηλώσει στις εφημερίδες "πουλάω, ποιος αγοράζει;" Και μετά να δηλώσει ο άλλος στις εφημερίδες "δίνω 10 εκατομμύρια και τον θέλω τον ΠΑΟ". Και μετά ο Τζίγγερ να δηλώσει "τζάμπα τον θέλεις;;;; αφού η επίσημη αξία του ΠΑΟ είναι δέκα δις δολάρια .... χωρίς μάλιστα να υπολογίσουμε το Βύντρα!".


Και να έχουμε ένα τσίρκο στις εφημερίδες επί εβδομάδες. Μήπως και ξεχάσουμε ότι παίκτες και φέτος ΔΕΝ θα πάρουμε.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Τριφυλλόκαρδος είπε...

1) Υπενθυμίζω ότι δεν χρειάζεται να πουλήσει το 57% ο Κάβουρας, μόνο το 7,0000000000001%...
Πόσο κάνει δηλαδή αυτό ???
Απαράδεκτος ο Βγενόπουλος που δεν πιέζει τα πράγματα, αλλά λέει λαλακίες περί οικονομικής κρίσης.

2) Όποιος αναφέρεται στον γνωστό ως Τζίγκερ, Ραλίστα (σιγά τον Σουμάχερ), Γιάννη Βαρδινογιάννη κ.λπ. ΜΟΝΟ, χωρίς να χρησιμοποιεί ούτε ΜΙΑ φορά μια από τις πρέπουσες προσφωνήσεις: Σωφέρ, Κομμωτής, Ακατανόμαστος, Κάβουρας, Εφιάλτης, Ca κ.λπ., είναι ένα (ή και συνδυασμός) εκ των κάτωθι:
α) Αλλόθρησκος
β) Υπάλληλος
γ) Μαζοχιστής
δ) Άτομο με ψυχοπαθολογική προσωπικότητα.
Κανείς βέβαια δεν στερεί από κανέναν το δικαίωμα να διατυπώνει και να υποστηρίζει τις απόψεις του, ό,τι καπνό κι αν φουμάρει...

3) Κάποιος έγραψε ότι ο Τζίγκερ δεν μπορεί να δεχτεί, λέει, προσβολή του image του...
Ήμαρτον!!! Εδώ γελάνε!!!!!!

4) Σιγά ρε critical mind τη σοφία που πέταξες, ότι "κάτι παίζεται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ". Πες μας καλύτερα, θα βγει ο ήλιος από την ανατολή αύριο ? Το θέμα, αγόρι μου (ή κορίτσι μου...) είναι, ξέρεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ?
Εκεί θα σε παραδεχτώ.

Ξανθιώτης είπε...

Προφανώς το σημαντικό είναι να έχει κάποιος την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, είτε θα πουλήσει η οικογένεια το 57% είτε τίποτα (ή τέλος πάντων μέχρι το 51%).

Γιατί, τι ρόλο να παίξουν με το 49%;;; Να μεταδώσουν τη σοφία τους και να μάθουν τα κόλπα στον επόμενο; Δεν χρειάζεται, αν είναι να αποτύχει θα μπορεί και μόνος του!

Άλλωστε δεν τους θέλει κανείς, είναι τελείως αποτυχημένοι. Αντίθετα στο γαύρο ο Κοκκαλης είναι πετυχημένος, οπότε παραμένει για να υπάρξει ομαλή μεταβίβαση. Σε μας ομαλή μεταβίβαση θα είναι να σηκωθεί να φύγει ο σοφέρ και να μην τον ξαναδούμε και να μην τον ξαναθυμηθούμε!

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Συγνώμη που κάνω το "διαιτητή" αλλά ουσιαστικά συμφωνείτε.

Τι 7, τι 57.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Νομίζω πως το πρόβλημα έχει ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ πλέον και αυτό είναι ευχάριστο.

Το δυσάρεστο είναι ότι δε βλέπω να φεύγει. :-))

Καλά η DERBY, αλλά μπορείτε να μου πείτε η ΠΡΑΣΙΝΗ που είδε αυτές τις μεταγραφικές βόμβες που έχει στο πρωτοσέλιδο της?

Φουντάρετε αυτές τις εφημερίδες.

ΚΑΝΕΙΣ αναγνώστης.

Αφήστε τους με μια τρελόγρια, ένα μεθύστακα και 2-3 χαζούς + φανατικούς.

Υ.Γ. Τι ώρα έρχεται ο Ιωαννίδης?

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολυ καλος παικτης o kumordji , ειναι ακριβως αυτο που λειπει απο το κεντρο μας.

ειναι περιζητητος ομως και ειναι δυσκολο να ερθει στον Παναθηναικο γιατι δεν υπαρχουν λεφτα και ο Πανιωνιος πουλαει ακριβα.
και τωρα θα τον θελει και ο Λινεν (τουλαχιστον μην παει ολυμπιακο και τους συμμαζεψει το κεντρο).
με χρηματα και ανταλλαγματα (πχ Κλειτον, Ρουκαβινα) μπορει να γινει η συμφωνια.
το θεμα ειναι οτι δεν κινειταιι τιποτα στα διοικητικα.

αυτοι που λενε οτι δεν τον θελουν στον Παναθηναικο και "πού παμε με Κουμορτζι και Πεσκο", απλα δεν τον εχουν δει ή δεν εχουν ιδεα απο μπαλα...

Τριφυλλόκαρδος είπε...

Αν πέσει στο 49,99999999% μετά θα πέσει και στο 0.
Θα αποφασίζουν άλλοι για το πόση θα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και ως συνήθως οι Βαρδινογιάννηδες δεν θα τσιγκουνεύονται...