Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

A Day to Remember...

Το εμετικό πρωτοσέλιδο,και μάλιστα απ το γιό του αφεντικού!!!

και η πρέπουσα απάντηση,που ιχνηλατεί την ουσία του να είσαι Παναθηναικός....




Περισσότεροι από 700 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή και αποθέωσαν παίκτες και Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα από το Μαρούσι.

Το μήνυμα που κινητοποίησε τον κόσμο....
«Όλοι ΟΑΚΑ στις 6.30 στην προπόνηση του μπάσκετ. Στηρίζουμε την ομάδα τώρα στις χάρες και στις λύπες μαζί. Και εμείς δεν πετάμε την φανέλα του ΠΑΟ μας με τα 5 αστέρια»,


...Και το μήνυμα που ο κόσμος μετέφερε στην ομάδα και άγγιξε την καρδιά του Ζοτς...
«Είστε η ομάδα που μας κάνει υπερήφανους τα τελευταία χρόνια. Τόσα χρόνια μας στηρίζετε εσείς. Τώρα σας στηρίζουμε εμείς…




Στην συγγνώμη του Σπανούλη για τις 2- πιθανότατα μοιραίες-ήττες:
"Μην ζητάς συγγνώμη. Έχετε νικήσει όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Δεν μας ενδιαφέρει αν τα χάσετε όλα. Μας στηρίζετε 15 χρόνια, τώρα θα σας στηρίξουμε εμείς"
...που ανάγκασε τον παντοτινό Αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη να παραδεχτεί

"
«Είμαι 20 χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχω ζήσει τόσες χαρές και κάποιες λύπες αλλά αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Είναι πρωτόγνωρη αυτή η κίνηση που κάνατε, δεν έχει ξαναγίνει σε καμία ομάδα του κόσμου. Είναι τεράστια μαγκιά αυτό που κάνατε, θα παλέψουμε πάλι για όλους τους τίτλους».

Να τη θυμόμαστε την σημερινή ημέρα,γιατί σήμερα η ομάδα ΜΕΓΑΛΩΣΕ,σ'ένα επίπεδο διαφορετικό από αυτό των τίτλων....


66 σχόλια:

squarelogic είπε...

εικόνες από το sportaction.gr...

Old Boy είπε...

Ευγε για το ποστ.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

RESPECT στα παιδιά που έκαναν το αυτονόητο. Μπράβο και σε σένα για την ανάρτηση square.

Ελπίζω αυτή η σωφροσύνη της "μάζας" (όπως θέλουν να την "καταντήσουν") να βάλει μυαλό σε πολλούς.

Η σημερινή παρουσία των οπαδών απέδειξε πολλά για τα οποία είχαμε υποψίες αλλά δεν είχαμε δείγματα.

;-)

Και άλλα "τέτοια" αδέλφια.

Υ.Γ. Μη μας ξενερώνεις βραδιάτικα Τουρτούρα, το θέμα είναι ΠΟΛΥ πιο σοβαρό από ότι μπορείς να καταλάβεις.

Ξανθιώτης είπε...

Μπράβο σε όσους έδωσαν το παρών. Ας ελπίσουμε ότι ο Παύλος θα καταλάβει ότι ο μικρός δεν είναι ικανός για τίποτα και θα τον βάλει στην άκρη. Ας τον στείλει να παίζει playstation με τον σοφέρ, μόνο γι αυτό είναι ικανοί αυτοί οι δύο.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,

συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Έπρεπε να αποτυπωθεί και να μείνει στο blog αυτή η ιστορική στιγμή απόδειξης της ποιότητας των οπαδών μας! Και πάλι μπράβο!

Υ.Γ. καληΝύχτα δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις; Στον ύπνο σου με βλέπεις;

:-pp

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Αναφέρομαι στο ποστ που έκανες στην προηγούμενη δημοσίευση και που χρονικά ήταν την ίδια περίπου στιγμή, αλλά ο τυφλός φανατισμός σου και ο εγωισμός σου δεν αφήνουν να δεις. ;-)

Εδώ βρίσκεσαι μπροστά σε ένα γεγονός που θα μνημονεύεται μετά από χρόνια και εσύ μας αναφέρεις γιατί ο Νιόμπλιας εξήγησε γιατί έκανε αλλαγή τον Καραγκούνη? Είναι ξενέρα πως να το κάνουμε.

Θα σου απαντήσω όμως γιατί είμαι χαρούμενος μετά το χθεσινοαπογευματινό που με γέμισε ελπίδα (δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ στην ομάδα μπάσκετ αλλά στην εν γένει συμπεριφορά των φιλάθλων μας που μας "ξεχωρίζει", όσο ελιτίστικο και αν ακούγεται).

Ο Νιόμπλιας λειτουργεί σαν υπηρεσιακός προπονητής πιο πολύ. Είναι περισσότερο διαχειριστής υλικού παρά προπονητής με σαφή εντολή να "φτιάξει" ομάδα. Έχει αναλάβει μια ομάδα που δεν είναι δική του και στην παρούσα στιγμή το μόνο που δε θέλει είναι εσωτερικούς "τριγμούς". Θέλει να έχει όλο το υλικό του ευχαριστημένο και "ετοιμοπόλεμο". Μας αρέσει, δε μας αρέσει ο Κάρα είναι μια πολύτιμη μονάδα σε αυτόν το δύσκολο αγώνα που διεξάγεται σε τρία μάλιστα μέτωπα. Καλώς για μένα έπραξε και έδωσε εξηγήσεις και περιμένω το καλοκαίρι εν ηρεμία αυτά τα πράγματα να διευθετηθούν μαζί με το φαιδρό διοικητικό σκηνικό.

Πολλά πράγματα είναι στραβά αλλά δε θα τα λύσεις πάνω στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του uefa.

ΑΥΤΑ. ;-)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗ(ς) πως ονομάζεται? Αν όχι κωλοτούμπα πρέπει να έχει κάποια ονομασία αδέλφια.

Ξέρει κανείς?

?????

Αυτό το κακομαθημένο κωλόπαιδο πρέπει να "φάει" άγριο κράξιμο. ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ.

Κανονικά σήμερα δεν έπρεπε να αγοράσει ΚΑΝΕΙΣ την εφημερίδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μα ΚΑΝΕΙΣ μιλάμε.

squarelogic είπε...

Καλά,απ τα ληγμένα του δίνουν του Δημητράκη?
Τι κωλοτούμπα με τριπλό αξελ ήταν αυτή μπρος στην κατακραυγή του κόσμου?
Εχεις απόλυτο δίκιο για την Πράσινη.
Θάπρεπε σχεδόν να μηδενιστεί η κυκλοφορία της.Ετσι κι αλλιώς όμως,'αρρωστάκια" την αγοράζουν.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Το σωστό θα ήταν να βγουν σήμερα και να ζητήσουν συγνώμη και όχι να μιλάνε για το μεγαλείο των οπαδών που ουσιαστικά τους ακύρωσε. Παρόλο το κράξιμο συνεχίζουν να μας θεωρούν μαλάκες.

Και οι "μαλάκες" απέδειξαν ότι δε γκρινιάζουν χωρίς λόγο ή είναι επαγγελματίες γκρινιάρηδες όπως "βάφτισε" τους σκεπτόμενους παναθηναικούς ο Γκότζος και το "σινάφι" του. Οι παναθηναικοί οπαδοί αναγνωρίζουν τις αξίες. Δε μπορείς να ζητάς το σεβασμό, παρά μόνο να τον κερδίζεις. Αλλά τι λέω τώρα. Μόνο όταν θα καταλάβουν ότι η πλειοψηφία των πράσινων οπαδών έχει μυαλό και έχει βάλει τον πήχη ψιλά, θα μεταμορφωθεί και ο ΠΑΟ σα σωματείο. Ήταν μια σημαντική "νίκη" των οπαδών απέναντι στα κατευθυνόμενα μέσα. Η δεύτερη μετά το συλλαλητήριο των......6.000 ανθρώπων (κατά το DERBY). ;-)

Τριπλό άξελ? :-)))

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

"Μέχρι στιγμής είχαμε τάσεις αυτοκαταστροφής στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες ημέρες βλέπω ότι κάτι ανάλογο πάει να γίνει και στο μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ωθείται σε παραίτηση. Ο «Ζοτς» ο προπονητής που αναγέννησε την ομάδα και την οδήγησε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης για σχεδόν μία δεκαετία.

Πραγματικά που έκανε τρομερή -και συνάμα αρνητική- εντύπωση το… ντου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια. Από σεβασμό και μόνο προς έναν άνθρωπο ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Τα «άστραψε και βρόντηξε» και τα «πετάξτε τις φανέλες» εγώ τα ακούω βερεσέ. Ακόμα και ο γνωστός για τον αυθορμητισμό -πολλές φορές και παρορμητισμό- του Θανάσης Γιαννακόπουλος («ο δικός σας Θανάσης», όπως έχει πει σε εκδήλωση των «πρασίνων») δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Τουλάχιστον ο κόσμος στη δύσκολη αυτή συγκυρία αποδεικνύεται ψύχραιμος, στηρίζει τον προπονητή των επιτυχιών και βγάζει στη σέντρα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, «φίλαθλο του Παναθηναϊκού» όπως δήλωσε και ο πατέρας του Παύλος Γιαννακόπουλος. Κάθε κύκλος ζωής -και ένας τέτοιος είναι και μία ομάδα- πάντα κλείνει. Το αν ο κύκλος του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό κλείνει, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει -αν και εκτιμώ πως όχι-, σίγουρα όμως δεν πρέπει να εξωθηθεί σε παραίτηση ο κορυφαίος ίσως προπονητής της Γηραιάς Αλβιόνας.

Ετσι αυθόρμητα, μου έρχεται στο μυαλό το παράδειγμα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια είναι στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με χρονιές οι οποίες είχαν επιτυχίες και εγχώριες ή διεθνείς τίτλους και με χρονιές που η ομάδα με το… ζόρι έβγαινε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανείς όμως δεν τον απαξίωσε και κανείς δεν μπορεί να πει ότι το πρόσημο του είναι αρνητικό, ότι δεν έφερε τίτλους στην ομάδα, ότι δεν «έβγαλε» παίκτες και ότι την καθιέρωσε στην ελίτ του ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Κάτι ανάλογο έκανε και κάνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Είναι αδύνατο κάθε χρονιά η ομάδα να σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, ή να μην έχει και κάποια άσχημα διαστήματα. Τώρα αν ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος θέλει να συνδέσει το όνομα του με την αποπομπή του «Ζοτς», τότε να βγει μπροστά και να αναλάβει τις ευθύνες του όταν θα έρθουν και οι στραβές… Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθουν…"


Ένα πολύ καλό άρθρο. Ιδίως ο επίλογος είναι "όλα τα λεφτά".

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

"...Οι ενστάσεις οικονομικού περιεχομένου είναι πιο σοβαρές. Ακόμη κι αν το πρωτάθλημα κατακτηθεί, το value for money είναι δυσανάλογο. Δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα για να θεωρηθεί ικανοποιητική μόνο η κατάκτηση ενός τίτλου. Τόσο ο κ. Βαρδινογιάννης όσο και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι θεωρούν αδιανόητο να κλείσει η σεζόν με μια σημαντική «μαύρη τρύπα», όταν τα έσοδα από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι τώρα ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρνήθηκαν να δώσουν έξτρα χρήματα για την απόκτηση ενός ακριβού αμυντικού, διότι θεωρούσαν ότι το απαιτούμενο ποσό έπρεπε να υπάρχει στα ταμεία. Οι ενστάσεις τους δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα χρήματα που δόθηκαν για συμβόλαια και μεταγραφές, αλλά με το λειτουργικό κόστος της ΠΑΕ, το οποίο θεωρούν υπερβολικά μεγάλο, σε σημείο σπατάλης..."

Απόσπασμα από άρθρο του Κοντού (σόρυ το προηγούμενο άρθρο ήταν του Sportime). Με έντονα γράμματα οι "ένοχοι" της μεταγραφικής απραξίας. Όλα στη σέντρα και μάλιστα από έναν άνθρωπο που θεωρείται "δικό τους" αν δεν κάνω λάθος. Μπράβο βρε Αντρέα, για αυτό σε παραδέχομαι. :-)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Σημερινό πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗ(ς).

Ο Σισέ πάνω σε άλογο.

Ο ορισμός του κιτς.

ΗΜΑΡΤΟΝ.

ΜΑΥΡΟ στις οπαδικές εφημερίδες που μας θεωρούν ηλίθιους και εμείς τους επιβεβαιώνουμε αγοράζοντας τις.

Υ.Γ. Ο βοηθός στην αγορά της αλχαλίλι? Πολύ γέλιο.....

Ανώνυμος είπε...

malaka ten kate pane sto dubai na proponeis ton mparmpa thoma. matos se perimenoume pisw.

Ανώνυμος είπε...

καληΝύχτα,

πώς τα πάς από το μύτη-piercing;;;

Έχεις ξεπεράσει τους 10 χαλκάδες;;;

ΠΑΛΙ ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ Ο ΣΙΣΕ ρε συ!!!

:-))

Υ.Γ. Φιλικό πείραγμα, μην το πάρεις κατάκαρδα, έτσι; Όσο για το άλλο, δεν είπα ότι ο ΝΙΟΠΛΙΑΣ έκανε κακώς που έδωσε εξηγήσεις για την αλλαγή ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ στο ματς με την ΑΕΚ: είπα ότι έκανε κακώς που ΞΑΝΑέδωσε εξηγήσεις. Αλλά ... "ο τυφλός φανατισμός σου και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνουν να το δεις :-)".

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Άκουγα τον Ταραλίδη πριν από λίγο να λέει για το Καραισκάκη "έχω σηκώσει πρωταθλήματα σε αυτό το γήπεδο"....φανταστείτε....ο Ταραλίδης......φανταστείτε πόσο ανίκανος ήταν ο Βαρδινογιάννης που του έπαιρνε πρωταθλήματα ο.....Ταραλίδης.....ο ανύπαρκτος.

Το γήπεδο αυτός το έχει αναλάβει? Αλήθεια τι γίνεται εκεί?

ΩΧ ΩΧ......

Κατά τα άλλα πράσινη κυριακή σε μπάλα και μπάσκετ (μεγάλη σφαλιάρα ο γαύρος από το Μαρούσι που συνεχίζει να εκπλήσσει). Και το βόλλευ καλά πάει. Πρώτοι και εκεί....Ανασάναμε λιγάκι.

Ο Σισέ έβαλε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ γκολ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Γιατί ΟΛΑ τα άλλα ήταν σε κενή εστία ή με αντίπαλο μόνο τον τερματοφύλακα που λέει και ο Γιούρκας. Παρατήρησα ότι ο Κάρα δεν του έδινε τη μπάλα με τίποτα. Μου άρεσαν και οι δηλώσεις Νιόμπλια. Δεν είναι Μουρίνιο και πιθανότατα δε θα γίνει ποτέ, αλλά για να διαχειρίζεται το υλικό με αξιοπρέπεια καλός είναι. Πάντα βέβαια μπορεί κάποιος να σε διαψεύσει με τα αποτελέσματα και ΜΟΝΟ. Από λόγια που σε ξεγελάνε χορτάσαμε (αυτό για όσους αρκούνται στα λόγια και φοράνε πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μαύρα κλπ γυαλιά).

Είπαμε ο σεβασμός κερδίζεται δεν απαιτείται. Φιλικά τα λέω και εγώ μην τα πάρεις κατάκαρδα. ;-)

Υ.Γ. Πόσες ανακοινώσεις έβγαλε η Ξάνθη? Μου αρέσει που τη μία την έβγαλε ενώ παιζόταν ο αγώνας. Μεγάλη πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

"Παρατήρησα ότι ο Κά"ρα δεν του έδινε τη μπάλα με τίποτα."

Τώώώώρα το παρατήρησες; Άργησες μισό πρωτάθλημα και κάτι!

"Μου άρεσαν και οι δηλώσεις Νιόμπλια."

Κι εμένα! Από την πρώτη στιγμή κι από τον πρώτο αγώνα μέχρι και τώρα, όσα έχει πει! Λίρα 100, που λένε.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Ναι τώρα το παρατήρησα και το "δικαιολογώ" ως ένα βαθμό.

Ο Σισέ είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ταχύς, είναι απρόβλεπτος, δεν έχει ντρίμπλα, δεν παίζει με την πλάτη, δεν είναι ολοκληρωμένος παίκτης και είναι ιδιαίτερα ιδιότροπος με ευαίσθητη ψυχολογία. Θέλει τη μπάλα στο ιδανικό σημείο και αν δε τη λάβει δεν προσπαθεί καν. Έχει βάλει πολλά γκολ (με εξαίρεση τα εξαιρετικά χθεσινά) από θέση που θα τα έβαζε και ο....Πετρόπουλος. Ιδανικές μπαλιές στο ιδανικό σημείο. Και μετά αποθέωση του ίδιου ένω έχει δουλέψει για αυτό ΟΛΗ η ομάδα. Είναι εκνευριστικό όπως και να το κάνουμε. Χθες έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός. Έβαλε δύο προσωπικά και πολύ δύσκολα γκολ και βοήθησε την ομάδα ενώ τόσο καιρό τον βοηθάει εκείνη. Έβαλε γκολ αλα Σαλπιγγίδη. Δε νομίζω πως ο Κάρα και ο Γιούρκας πχ έχουν τίποτα εναντίον του, απλώς τους εκνευρίζει η νοοτροπία του και φυσικά ο μισθός του. Είναι λογικό ως ένα βαθμό και είναι κάτι που θα πρέπει να λυθεί το καλοκαίρι με την απόκτηση και ενός άλλου σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Γιατί τώρα είναι μονοδιάστατο το επιθετικό μας παιχνίδι. Μπλοκάρει ο Σισέ, μπλοκάρει όλη η ομάδα. Αυτό πρέπει να λυθεί με συμμετοχή των ακραίων στο γκολ αλλά και των χαφ (έχουν λείψει τα γκολ του Κατσούρ).

Αυτά.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Και να "χρεώσουμε" στο Νιόμπλια τα:

- αλλαγή ψυχολογίας

- ορθολογική διαχείρση ΟΛΟΥ του έμψυχου υλικού (με Νιόμπλια δε θα είχε φύγει ο Μάτος, ο Ντόι και ίσως δεν είχαν αποκτηθεί κάποια παλτά)

- πιο ενεργά στο παιχνίδι τα ακραία χαφ-εξτρέμ και μπακ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά

- πιο κοντά οι "γραμμές"

- πιο συμπαγής η άμυνα με συμμετοχή ΟΛΩΝ των παικτών

- "ανάδειξη" μέτριων ποδοσφαιριστών όπως ο Βύντρα και ο Καντέ

- passing game (τέλος η γιόμα της εποχής Τεν Κάτε)

- πίεση ψηλά και προσπάθεια απόκτησης του ελέγχου του παιχνιδιού από την αρχή

- περισσότερο πάθος

Αυτά. ;-)

Υ.Γ. Πέρα από Βύντρα και Καντέ, έχει "ανέβει" πολύ και ο Τζόρβας. Μια ευχάριστη έκπληξη.

pensierix είπε...

"Έχει βάλει πολλά γκολ (με εξαίρεση τα εξαιρετικά χθεσινά) από θέση που θα τα έβαζε και ο....Πετρόπουλος."

Πριν ήταν παλτό, τώρα βάζει γκολ που θα έβαζε και ο Πετρόπουλος. ΟΚ, φέρτε τον Ντρογμπά για να ικανοποιηθεί η απαιτητική νύχτα. Κριτική για την κριτική για να το παίξουμε ξύπνιοι που δε μασάμε από Σισέδες. Το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί, ότι έχει το πέταγμα για να βρεθεί φάτσα με τον τερματοφύλακα και να βάλει "εύκολα γκολ", δεν σου πέρασε από το μυαλό, μάλλον..."Η ομάδα βοηθάει το Σισέ". Το ότι του περνάει μπαλιές για να κάνει τη δουλειά του, να βάζει γκολ δηλαδή, τώρα το λέμε βοήθεια...Εγώ λέω να ζητήσει και συγγνώμη επειδή παίρνει όλη τη δοξά...

Μακάρι να βάλει κι άλλα 17 εύκολα γκολ το κουτσάλογο, κι ας βάζουν οι άλλοι τα δύσκολα.

ΥΓ
Επόμενο επιχείρημα της νύχτας, γιατί την μάθαμε πλέον: Εβαλε 17 γκολ ο Γάλλος, αλλά έχει χάσει κι άλλα τόσα εύκολα.

pensierix είπε...

Και φυσικά, κάνει "μπαμ" ότι αγαπάς τόσο διαστροφικά τη γνώμη σου, που για να μην παραδεχτείς ότι έκανες λάθος, βρίσκεις λογικοφανή επιχειρήματα, γεμάτα "ναι μεν, αλλά" που είτε πάνε τα πράγματα όπως το προέβλεψες είτε όχι, να μπορείς να αισθάνεσαι "δικαιωμένος". Γι'αυτό έχεις μείνει να μιλάς μόνος σου εδώ μέσα...Μέτρα τα σχόλιά σου, και αυτά των άλλων για να πειστείς.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Είναι η γνώμη μου pensierix σου αρέσει δε σου αρέσει.

Τι να κάνουμε.

Έχω βγάλει τα πράσινα γυαλιά εδώ και πολλά χρόνια και προσπαθώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα ορθολογικά.

Δεν τρελαίνομαι για το Σισέ είναι αλήθεια. Μακάρι να βάλει 100 γκολ σε κενή εστία και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Άλλο αυτό και άλλο η γνώμη μου για τον ποδοσφαιριστή Σισέ. Μακάρι να βάλει και άλλα προσωπικά γκολ και να με διαψεύσει αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Πέρα από προσωπικές επιθέσεις έχεις να προσθέσεις κάτι για τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό?

Υ.Γ. Συζητάω με διάφορα παιδιά, αν τα θεωρείς "τίποτα", πάλι είναι δικό σου πρόβλημα. Ουδείς τέλειος. By the way.......αμπαλαέο και καλή μετανάστευση με τη "φίλη" σου στην αγορά της αλχαλίλι. ;-)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Διαπράττεις το ίδιο λάθος με τον Τουρτούρα. Περιμένεις πως και πως να δικαιωθείς.

Εγώ περιμένω να δικαιωθεί ο ΠΑΟ.

Έχει διαφορά η εμμονή που αποτελεί παρόρμηση της προκατάληψης με την ελπίδα.

Έχεις όλα τα χαρακτηριστικά των συντηρητικών του 19ου αιώνα. Προκατάληψη, ποδοσφαιρικός "εθνικισμός" κλπ κλπ.

Εγώ αντίθετα με σένα δε θέλω να πειστείς. Επιθυμώ να παραμείνεις έτσι. ;-)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Τελευταίο σχόλιο και "κλείνω".

Θεωρείς και τον εαυτό σου "τίποτα" έτσι? :-))

pensierix είπε...

"Έχεις όλα τα χαρακτηριστικά των συντηρητικών του 19ου αιώνα. Προκατάληψη, ποδοσφαιρικός "εθνικισμός" κλπ κλπ."

Ναι, έχω και κότερο. Αν εσύ εκπροσωπείς το προοδευτικό και το ανοιχτόμυαλο, τότε προτιμώ να μείνω συντηρητικούρα του μεσαίωνα, όχι του 19ου αιώνα.

ΥΓ
"Ποδοσφαιρικός εθνικισμός". Και μπασκετικός μπορώ να σου πω, ειδικά όταν μιλάμε για πικ εν ρολ.
:ppppp

pensierix είπε...

Και κάτι τελευταίο και κλείνω:

Είσαι τόσο πολύ προοδευτικός που ακόμα και την ανωνυμία του διαδικτύου, φρόντισες να την κάνεις συντηρητική, αλλάζοντας νικ κάθε τρεις και λίγο.

Και όλα αυτά, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως ο Παναθηναϊκός και η μπάλα.

Αλλά μάλλον το έκανες γιατί σε κυνηγάει το σύστημα λόγω των προοδευτικών ιδεών σου.
:pppppp

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Ποιός μίλησε?












Σε πειράζω βρε χαζούλι.

Έλα θα σε παίξω και σένα. :-))

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Δεν είναι κακό να λειτουργείς με την καρδιά σου και όχι με τον πνεύμα σου.

Είσαι λίγο αντιδιαφωτιστής αλλά εύχομαι να παραμείνεις έτσι. Θα με πείραζε πολύ να συμφωνούσα μαζί σου και με τον Τουρτούρα. ;-)

Επαναλαμβάνω....για την ομάδα έχεις να πεις κάτι ή θα παραμείνεις στις προσωπικές επιθέσεις?

pensierix είπε...

"Επαναλαμβάνω....για την ομάδα έχεις να πεις κάτι ή θα παραμείνεις στις προσωπικές επιθέσεις?"

Τί γνώμη έχεις για το εθνικιστικό πικ εν ρολ;(σε πειράζω κι εγώ, εξυπνούλι!)

Σου αναγνωρίζω κάτι πάντως. Πετάς τη μπάλα στην εξέδρα και κάνεις καθυστερήσεις πολύ επιτυχημένα, προσποιούμενος τον τραυματία λόγω της "προσωπικής επίθεσης" που δέχεσαι, εσύ ο άρχοντας του fair play και της προοδευτικότητας!

Ποδοσφαιρικά δεν θα μιλήσω. Θα περιμένω πρώτα να βάλει 100 δύσκολα γκολ ο Σισέ και μετά...Τώρα ντρέπομαι που έχουμε αυτό το παλτό στην ομάδα, που παίζει για την πάρτη του και που βάζει γκολ μόνο στα καφενεία και σε κενό τέρμα.

:)))

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ό,τι πεις καληΝύχτα!

Ασθενής (από το πολύ μύτη-piercing) και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχουσι!

Ρίξε μια ματιά κι εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=qrpgblcdjhE&feature=related

pensierix είπε...

@ τζονι

Και δεν είναι μόνο τα γκολ του "κουτσάλογου"...Εδώ έχουμε βρει έναν παίκτη που γουστάρει να παίζει για την ομάδα και δεν μας σνομπάρει, έχει φέρει μια αύρα εξωστρέφειας στην Παιανία, έχει δεθεί με τον κόσμο, γίνεται σύμβολο του ΠΑΟ και θα μιζεριάσουμε επειδή "κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής" ή επειδή πρέπει να βρούμε κάτι αρνητικό για να ξεχωρίσουμε από αυτούς που βλέπουν το Σισέ και τους τρέχουν τα σάλια...ΟΚ, δεν κάνει 100 ντρίπλες πριν σκοράρει και δεν παίζει τη θέση όπως ο Βρύζας, που πρέπει να διδάξει στο Γάλλο τα μυστικά του επιθετικού σύμφωνα με το Σπυρόπουλο. Ευχαριστημένοι;

Αντε, να του ζητήσουμε να κάνει και καφέ πριν βάλει γκολ, να τον προσφέρει στους συμπαίκτες του αντί για ευχαριστώ. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνος με τον τερματοφύλακα είναι, προλαβαίνει να ψήσει κι ένα καφεδάκι...

ΥΓ
Αυτά τα γράφω εγώ, που δεν ήμουν ενθουσιασμένος όταν αποκτήσαμε τον Σισέ λόγω του περίεργου χαρακτήρα του και των τραυματισμών που είχε. ΧΑΙΡΟΜΑΙ που ο Γάλλος με έχει διαψεύσει πανηγυρικά σε όλα τα επίπεδα και περιμένω να με διαψεύσει πχ και ο Γιούρκας που τον χαρακτήριζα "πρώην ποδοσφαιριστή".

Ανώνυμος είπε...

@ Pensierix,

τελικά, τι "ιδότροπος χαρακτήρας" και παπάρες μάς λέγανε για τον ΣΙΣΕ πριν τον δούμε από κοντά. Ο άνθρωπος, πέρα από το ότι είναι ο ορισμός του σέντερ-φορ γκολτζή, είναι υπόδειγμα ποδοσφαιριστή σε ΟΛΑ τα επίπεδα - και όταν τον ακούς να μιλάει στις συνεντεύξεις, καθαρά, άνετα, απλά, χωρίς κόμπλεξ και ψεύτικες μετριοφροσύνες. Τεράστιο απόκτημα για τον Παναθηναϊκό, πραγματικά "συγγενής" με το χαρακτήρα του Συλλόγου και παράδειγμα προς μίμηση για τους δικούς μας ποδοσφαιριστές.

Ανώνυμος είπε...

Y.Γ. Κι εγώ θα ήθελα να ξαναδώ στο χορτάρι τον ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΟΥΡΚΑ. Είναι στο δικό του χέρι καθαρά! Η μπάλα που ήξερε και τα φυσικά ποδοσφαιρικά προσόντα του δεν είναι πράγματα που ξεχνιούνται. Αν ΘΕΛΕΙ να παίξει μπάλα, έστω και για καθαρά επαγγελματικούς λόγους και όχι από αγάπη για τον Παναθηναϊκό (άλλωστε αυτή του έχει τελειώσει, όπως είχε δηλώσει πρόπερσι και μόλις πέρσι: "Αν είμαι με την Ατλέτικο Μαδρίτης ή με τον Παναθηναϊκό; Δεν ξέρω"), θα ενισχύσει αποφασιστικά το δεξί άκρο μας. Νεότατος είναι, μακάρι του χρόνου να τον δούμε όπως ήταν παλιά.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

"[...]Ο Θεός τους μιλούσε με σύμβολα που κατανοούσαν,[...] γιατί είχαν τα μάτια και τ'αυτιά τους ανοιχτά στους λόγους Του. Οπλισμένοι με εξωλογική πίστη, δεν χρειάζονταν αποδείξεις ή τεκμήρια [...]. Έβλεπαν[...] τον Θεό σε οτιδήποτε [...] δεν ήθελαν φραγμούς στη δύναμη της πίστης που διαπερνά τα πάντα [...]".

Πηγή: Isiah Berlin - ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Ένα χωρίο από δοκίμια του Μπερλίν για τους πρόδρομους του συντηρητισμού, του εθνικισμού και του φασισμού.

:-)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

edit: Isaiah

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Από την ηλεκτρονική ανάγνωση των αθλητικών ιστοσελίδων, ξεχωρίζω δύο τίτλους. Έναν ανατριχιαστικό και ένα θετικό.

Τους:

"Μελίσσης: «Θέλω να επιστρέψω στον ΠΑΟ»"

και

“Αναγνωρίζουμε το σφάλμα μας” (δήλωση του Θανάση για τις άστοχες δηλώσεις εναντίον της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναικού)

Μπράβο και στους δύο για την τόλμη των δηλώσεων τους.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Διαβάζοντας κανείς τα σημερινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, διακρίνει μια σισεμανία.

Μια απλοϊκή πρώτη ανάγνωση, τη βρίσκει απόλυτα φυσιολογική. Οι αθλητικές εφημερίδες (εξαιρούνται οι "στρατευμένες") στοχεύουν σε ένα ευρύ κοινό που "διψάει" για ήρωες και για ρομαντικές εποχές γεμάτες αυτοθυσία κλπ κλπ. Τα γκαφρά έσονται πρώτα.

Αν κάποιος αναρρωτηθεί γιατί "μέσα" που δεν ανήκουν στην ομάδα προτάσσουν τόσο πολύ έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας πάλι κάποιος απλοϊκά σκεπτόμενος θα δώσει την παραπάνω εξήγηση (που πιθανότατα και να ισχύει δεν υποστηρίζω το αντίθετο).

Εδώ αρχίζει η σκέψη και γίνεται λίγο πιο πολύπλοκη. Μήπως "βολεύει" κάπιους να προβάλλουν το Σισέ αντί την ίδια την ομάδα?

Μήπως σε αυτό το "παιχνίδι" έχουμε συμμετάσχει και εμείς από τη λαχτάρα μας να βρούμε νέους ήρωες (έχουν περάσει και αρκετά χρόνια από τότε που είχαμε εξάλλου).

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του μπάσκετ δεν τα πήραν μόνοι τους ο Γουίλκινς, ο Μποντιρόγκα, ο Αλβέρτης, ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης κλπ. Τα πήρε η ομάδα του ΠΑΟ και αυτή μνημονεύτηκε.

Νομίζω, και κλείνω, πως η σισεμανία μόνο κακό μπορεί να προξενήσει στον ΠΑΟ. Και εξηγούμαι. Υποβαθμίζεται η ίδια η ομάδα με το αναγνωρίζεται το 1/11 της προσπάθειας της, ενώ πιθανότατα (υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για αυτό), κάποια στελέχη της ενοχλούνται (ως ένα βαθμό φυσιολογικό, δεν είναι ωραίο να καπελώνουν τη "δουλειά" σου).

Καλός και άγιος λοιπόν ο Σισέ, μακάρι να συνεχίσει να σκοράρει και να ενισχύει με τα γκολάκια του την Πανάθα, αλλά όχι πάνω από την ομάδα.

Αυτά.

Υ.Γ. Δεν παίρνουν την υπόθεση του γηπέδου από τα χέρια του ανίκανου? Γιατί κολλήσαμε εκεί ξέρει κανείς?

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

edit: κάποιους (ελέω βιασύνης)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Α ξέχασα αυτό:

http://www.sport-fm.gr/article/216825

Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, οι γαύροι βγαίνουν στα ραδιόφωνα και σκούζουν για τη διαιτησία. Οι ίδιες φωνές που τόσα χρόνια έλεγαν το περίφημο "οι μεγάλες ομάδες δεν ασχολούνται με τη διαιτησία", "ΟΣΦΠ και ΠΑΟ δεν πρέπει να παραπονούνται" και άλλα γραφικά (την ίδια στιγμή που παραπονιόντιουσαν για τον Πηλοϊδη στο μπάσκετ) αποδεικνύει πόσο φαιδρό και γελοίο είναι το οπαδικό σκηνικό.

Πολύ γέλιο.

;-)

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

edit: "αποδεικνύεται"

squarelogic είπε...

...για να σπάσω τον... μονόλογο της Νύχτας παραθέτω απ το Νοβασπορτ

"Στον Παναθηναϊκό υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν ο Σεϊταρίδης μπορεί να γίνει αυτός που ήταν. Και αν δεν μπορέσει να βρει τον εαυτό του μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά:"

Εμ,όταν τα λέγαμε ότι δεν έπρεπε να περιμένουμε να πάρουμε κοψοχρονιά(όχι ακριβώς!έπιασε το χαμηλό όριο συμμετοχών και θα πάρει τουλάχιστον 700χιλ για μια σεζόν που δεν προσέφερε τ-ί-π-ο-τ-ε)έναν πρώην ποδοσφαιριστή...

Η φτήνεια τρώει τον παρά!
Το ξέρει κι ο τελευταίος χωρικός!
Κάπως έτσι αγοράστηκαν 5 δεξιά μπακ για να είμαστε ανακουφισμένοι όταν βλέπουμε στην θέση τον πολύ βελτιωμένο Λουκά!

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Square το ότι θα πάρει 700 χιλιάρικα σε ενδιαφέρει? Απλή απορία, δεν το λέω "τσαμπουκαλίδικα".

Ο Σειταρίδης προέρχεται από μια μεγάλη αγωνιστική απραξία, ενώ το καλοκαίρι δεν έκανε προετοιμασία. Χρησιμοποιήθηκε κακήν κακώς και από τον Όττο με συνέπεια να τραυματιστεί και μετά να παθαίνει συνέχεια υποτροπές με τις γνωστές συνέπειες.

Αυτό δεν τον δικαιολογεί βέβαια ως επαγγελματία μια και όφειλε να έχει "έτοιμο" το σώμα του που λέμε ποδοσφαιρικά, αλλά συμβαίνει στον αθλητισμό. Δες στο μπάσκετ που ο ένας τραυματισμός διαδέχεται τον άλλον.

Προσωπικά πιστεύω στον Γιούρκα αλλά από του χρόνου.

Φέτος θα μείνουμε με Λουκά που όντως έχει ανέβει πολύ.

Τώρα για τα 5 δεξιά μπακ που πολύ σωστά αναφέρεις τι να πω. Δείχνει τον πολύ κακό μετεγγραφικό προγραμματισμό και την ανικανότητα των Αντωνίου και Τεν Κάτε.

Black

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Διαβάζω σήμερα στο πρωτοσέλιδο της ΦΙΛΑΘΛΟΣ:

Κατσουράνης: "Δεν υπάρχει μεγάλος πρωταγωνιστής στην ομάδα {...} Όλοι έχουν μερίδιο στην πορεία της."

;-)

Black

squarelogic είπε...

Παρότι έχω όντως ένα θέμα όταν κάποιος με μηδαμινή προσφορά,επειδή υπήρξε στο παρελθόν καλός αθλητής να εισπράττει όσα ένας επιστήμονας σε μια ζωή,δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αναφοράς μου στο ποσό.
Ήταν να καταδείξω οτι ενώ τους φαίνεται ακριβός πχ.ο Ανχελέρι στα 2,5-3 εκ,τελικά έδωσαν περίπου τόσα για Γκάμπριελ-Μουν-Γιούρκα-Μαρίνο και τελικά πάλι δεξί μπακ παίζει ο Βύντρα!
Ομοίως και στη θέση του σέντερ μπακ.Βάλτε πόσοι έχουν περάσει εκεί απόταν έφυγε ο Κυργιάκος,και τι στοίχησαν,και βγάζετε στη σούμα ενα πρωτοκλασάτο παίκτη.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Welcome to capitalism. :-)

Τα παράπονα σου στον....Adam Smith.

Πέρα από την πλάκα, θα προτιμούσες αυτά τα λεφτά να τα έπαιρνε πχ ο Πατέρας?

Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Οι ομάδες κερδίζουν πολλά λεφτά από διαφημίσεις, χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, Champions League κλπ και ένα μέρος αυτών των εσόδων (πάρα πολύ μικρό σε πληροφορώ) πηγαίνει στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Θεωρώ άδικο για τους ποδοσφαιριστές αυτό το νταβατζιλίκι, αλλά και άδικο για τους υπόλοιπους πολίτες όπως πολύ σωστά επισημαίνεις. Είναι πρόκληση για τις σημερινές εποχές τα ποσά που ακούγονται, αυτό είναι αλήθεια.

Έχει αρκετές "τρύπες" το σύστημα και σε αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι αγαπητέ square.

Έχεις δίκιο. Είπαμε. Ο μετεγγραφικός σχεδιασμός ήταν χάλια. ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ. Εμένα πιο πολύ με πειράζει που ενώ φέτος υπάρχει η προοπτική για μεγάλη πορεία στο Ουέφα, η ομάδα δεν ενισχύθηκε από τα "καπρίτσια" κάποιων.

:-(

Black

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Α, και αυτό έχει ξαναγίνει στο ΠΑΟ.

Πολλάκις.

Επί Βαρδινογιάννη.

:-(


Black

Ανώνυμος είπε...

min treleneste me to simerino apotelesma. kai o thrinos exei vrethei me goal stin plati alla i dietisia ton eswze. den simenei oti den exoume kali omada. apla simenei oti i kavala DEN einai parartima.

Ξανθιώτης είπε...

Ας ελπίσουμε ότι οι τσιγκουνιές των Βαρδινογιάννηδων στην άμυνα δεν θα μας στοιχίσουν ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...

aniparktoi. ta miala piran aera. eimaste favori. mpla mpla. siga min ferei x o gayros twra. an ferei ok, kalo to +5. alla DEN tha ferei.

squarelogic είπε...

η Καβάλα παίζει εξαιρετικα το στυλ παιχνιδιού που καθιέρωσε τον ΠΑΟ στην Ευρώπη.Ταχύτατες αντεπιθέσεις,αλλαγές με τη μία(κι όχι με 10 κοντρόλ που θέλουν οι δικοί μας),εξαιρετική αλληλοκάλυψη.
Με πιο βαριά φανέλα και τις αναλογες προσδοκίες νχτυπούσε πρωτάθλημα!δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που εχει φερει με τους θεωρητικά μεγαλους.
Βέβαια,αν δεν σκοντάψει σημερα ο γαύρος κάναμε μόνοι μας το πρωτάθλημα ροντέο!
Και να πεις οτι δεν τα λέγαμε...

ΥΓ.αν καταφέρουν να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα δεν ξέρω πότε θα μπορέσουμε να το πάρουμε...

Ανώνυμος είπε...

2 goal o thrinos sto 15'

girizei o troxos gamw tin pan...

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Καραγκούνη,Κατ΄αρχήν θα ήθελα να σου πω ότι την νευρικότητα τη δημιουργείς εσύ και ο κολλητός σου Κατσουράνης οι οποίοι αμφότεροι είσθε οι μόνοι που συνεχώς δαιμαρτύρεσθε συνεχώς στους συμπαίκτες σας.Δεν γνωρίζω αν ο Νιόπλιας σας έχρισε βοηθούς προπονητή αλλά είναι πολύ περίεργο να σας βλέπουμε να παραπονιέστε κα να δίνετε οδηγίες ακόμη και στον Ζιλμπέρτο, τον αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας.Καλλίτερα θα ήταν να σταματήσετε να δίνετε συνεντεύξεις και αρχίσετε να παίζετε μπάλα, αν βέβαια μπορείτε! Γιατί πολλοί λένε ότι ήλθε η στιγμή να παίξετε με τους παλαίμαχους. Εκεί που η μπάλα θα προωθείται με το δικό σας ρυθμό και θα ήσασταν καταπληκτικοί

Ξανθιώτης είπε...

Square, η Καβάλα νίκησε εντός έδρας την προηγούμενη Κυριακή τον ΠΑΣ με 1-0 και με τα χίλια ζόρια. Και τώρα κέρδισε εμάς 2-0 εκτός. Χωρίς αυτούς τους 6 βαθμούς θα είχε μόλις 24, και θα κινδύνευε να πέσει πάλι στη Β' Εθνική. Λίγο πριν έχασε από Ηρακλή, Ατρόμητο, Αστέρα.

Η Καβάλα με δύο γκολ διαφορά κέρδισε ΜΟΝΟ τον Πανθρακικό. Όλα τα άλλα καλά σκορ είναι 0-0, 1-0, 2-1. Αυτό δείχνει τι άμυνα έχουμε.

Όποια ομάδα βάλει γκολ στην τρύπια μας άμυνα δεν γίνεται αυτόματα σούπερ ομάδα! Τα ίδια λέγανε και για την Ατλέτικο που μας πέταξε τριάρες στο ρελαντί και κινείται στα χαμηλά της Ισπανίας, κοντά στη ζώνη υποβιβασμού.

Έχουμε άμυνα της πλάκας, πάρτε το χαμπάρι. Εμείς έχουμε το πρόβλημα, δεν είναι οι άλλοι υπερομάδες! Και φταίει ο τσιγκούνης ο Βαρδινογιάννης που δεν λύνεται το πρόβλημα τόσα χρόνια.

Ξανθιώτης είπε...

Είμαστε μόνο 3 βαθμούς μπροστά, την επόμενη Κυριακή παίζουμε ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και έχουμε χάσει 2-0 από το γαύρο, δηλαδή πρέπει να τον κερδίσουμε 3-0 για να έχουμε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία ........

squarelogic είπε...

Ξανθιώτη
το σκέφτηκα και γω οτι όλοι με μας φαίνονται υπερομάδες.Η ουσία παραμένει οτι η Καβάλα υπερτερεί απέναντί μας σένα πολύ κρίσιμο για το σύγχρονο ποδόσφαιρο τομέα:την ταχύτητα(κυρίως με την οποία αλλάζουν την μπάλα με τη μία).Και με άμυνα σαν τη δική μας,και με την ομάδα τόσο ανεβασμένη,αυτό είναι μεγάλο όπλο,ειδικά όταν ο αντίπαλος σε παίζει στην κόντρα.
Ετσι δεν φτιάξαμε αλλωστε και μεις το ευρωπαικό μας όνομα το 95-2000?

Η ουσία είναι οτι τα γκολ ήταν τέλειοι συνδυασμοί που δύσκολα μπορούσαν να ανατραπούν από εναν άνθρωπο,όποιος και νάταν αυτός.
Το δε 2ο ήταν αναμενόμενο αποτέλεσμα του ρίσκου απ τη στιγμή που βγήκε ο Σιμάο.

squarelogic είπε...

Ο Νιόπλιας αρχίζει να χάνει το καθαρό του μυαλό λαμβάνοντας υπόψιν εξωαγωνιστικούς παράγοντες...
Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ...
Με τους Κατσουράνη-Καραγκούνη αμετακίνητους,ακόμα και βαλσαμωμένους,και τον Σαλπιγγίδη φιλότιμο μεν,ανεπαρκή δε να τον εμπιστευτείς για ενα σίγουρο 1-2,το δε κέντρο μας είναι αργό και προβλέψιμο στην επίθεση,θεαματικά δε ευάλωτο στην κόντρα,ενώ και μπαλιές της προκοπής δεν βγαίνουν στον Σισέ.
Σήμερα τα έκανε ρόιδο ο Νιόπλιας.
Αν θές να εκθέσεις τον Νίνη,τον βάζεις αριστερό χαφ.Το έκανε με εξίσου μεγάλη αποτυχία και ο 10Κ.
Τον Σιμάο δεν έπρεπε να τον βγάλει,παρότι είμασταν πίσω στο σκορ και σήμερα δεν είχε σχέση με το Σιμάο της Λάρισας.Η εξήγηση δόθηκε στο 2ο γκολ...

Το συμπέρασμα είναι οτι οι μ@..κίες πληρώνονται!
Όταν 4 μεταγραφικές περιόδους δεν μπορείς να βρεις εναν στόπερ-ηγέτη,κι όταν δεν ψάχνεις εναν πραγματικό δεξιό winger με τον Σάλπι στην πόρτα της εξόδου,και φαντάζεσαι ότι παίρνεις το πρωτάθλημα ανέξοδα,κινδυνεύεις να χάσεις το πιο σίγουρο πρωτάθλημα της ιστορίας σου απέναντι στους πιο προβληματικούς κύριους αντιπάλους σου.Εύγε κύριοι (α)μέτοχοι!

Ξανθιώτης είπε...

Square, δε νομίζω ότι συμφωνώ. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε 4 στην άμυνα και τον τερματοφύλακα που είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μέτριοι. Που και που θα παίξουν λίγο καλύτερα από μέτριοι, και γι αυτό κάποιοι μπερδεύονται.

Αν έχεις 5 μέτριους πίσω, όλο και θα σου τύχει να γίνει κάτι και να φας το γκολ. Κάποιες φορές θα είναι μια γκάφα, ένα τσαφ. Άλλες φορές θα είναι η ταχύτητα. Άλλες φορές θα είναι κακό στήσιμο.

Δεν είναι έκπληξη αυτό. Είναι ο λόγος που οι παίκτες αυτοί θεωρούνται μέτριοι. Ο καλός ή ο πολύ καλός παίκτης θα κάνει το κάτι παραπάνω και θα σου γλυτώσει το γκολ. Ο μέτριος, δεν θα το κάνει και θα το φας. Μου φαίνεται ότι είναι απλό.

Για παράδειγμα, ο Χένρικσεν διάβαζε τις φάσεις και ήταν στο κατάλληλο σημείο τη κατάλληλη στιγμή. Ήταν πολύ καλός παίκτης. Ο Βύντρα δεν είναι καλός, δεν μπορεί να διαβάσει τις φάσεις, θα βρεθεί 10 μέτρα μακρυά, σε λάθος θέση, σε λάθος πλευρό κλπ. Θα τρέξει σαν τρελός αλλά δεν θα προφτάσει. Δεν είναι τυχαίο αυτό, συμβαίνει επειδή δεν είναι και τόσο καλός παίκτης και δεν μπορεί να διαβάσει τις φάσεις.

Και πάντα ένας μέτριος παίκτης κάνει τον αντίπαλό του να φαίνεται καλύτερος απ' ότι είναι. Ενώ ένας πολύ καλός παίκτης κάνει τον αντίπαλο να φαίνεται μέτριος. Γι αυτό οι αντίπαλοί μας φαίνονται τόσο καλοί, επειδή εμείς είμαστε μέτριοι. Αν δεις τη Καβάλα με τον Ατρόμητο, θα πεις "τι χάλια ομάδα αυτή η Καβάλα!".

Ξανθιώτης είπε...

Και να μην ξεχνάμε, με δύο πολύ καλούς παίκτες πίσω, απελευθερώνεται όλη η ομάδα. Γιατί υπάρχει η αίσθηση στους μπροστά ότι και γκάφα να κάνουν οι πίσω δεν θα έχουν πρόβλημα.

Ενώ αν πίσω είσαι τρύπιος, χαλάς τη ψυχολογία όλης της ομάδας. Οι μέσοι φοβούνται ότι αν πάνε λίγο πιο μπροστά και τολμήσουν κάτι ριψοκίνδυνο, θα γίνει καμιά αντεπίθεση και θα το φάμε.

Με καλή άμυνα και κακή επίθεση παίζεις βαρετό αλλά σταθερό ποδόσφαιρο. Χωρίς καλή άμυνα όμως, ομάδα δεν φτιάχνεις. Η κακή άμυνα τους κάνει όλους να φαίνονται στραβοί: και την επίθεση και τους μέσους και τον προπονητή και όλους. Ακόμη και στη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται αυτό.

Να για παράδειγμα λες ότι βγήκε ο Σιμάο και ρισκάραμε. Μα δεν παίζαμε με την Μπαρτσελόνα! Με την ψωρο-καβάλα παίζαμε, και μάλιστα εντός έδρας! Μόνο επειδή έχουμε άμυνα της πλάκας μας φαίνεται πια απαραίτητο να έχουμε δύο αμυντικά χαφ ακόμη και εναντίον ομάδας της Γ εθνικής.

Ανώνυμος είπε...

«We thought his days were numbered, now he plays here every week. We can't pronounce his surname so we call him Nick the Greek. Oooh Kyrgiakos»

Οι φίλαθλοι της Liverpool έκαναν σύνθημα για το Αλάνι.

Ανώνυμος είπε...

ksanthioti, metrios o tzorvas??? poli kaliteros kai statheros apo ton agapimeno sou kipouro. lathi nioplia plirwsame xtes. den eprepe na ksekinisei kara. vale kleiton kai nini deksia , me kathets mpalies eisai 2-0 sto imxirono i estw 1-0. molkis kaneis to 2-0, vazeis kara sti thesi tou kley gia na krataei mpala. oriste.toso apla. thes 10ri stin edra sou otan pezeis me klisti amina antipalo. eleos. ta kseroun kai ta paidia tou dimotikou. den apaksiwnw to ergo tou, alla stamatiste na lete dithiramvous gia nioplia. metrios, twra mathenei. arkei na min xasoume to protathlima. p eprepe na to paroume me +10 me TETOIO olimpilago. mes stin toumpa na doume. an xasoume, xasame kai to protathlima na kserete. stadar. o thrinos anebike poli k emeis pesame. 8 agnistikes emeinan.


mavri nixta mipws eisai o panathas? ton pigena poli

Ξανθιώτης είπε...

Ναι, είναι ακόμη μέτριος ο Τζόρβας. Είναι 27 χρονών αλλά ακόμη έχει μικρή πείρα από Α' Εθνική. Χρειάζεται 2-3 χρόνια σταθερά στην πρώτη ομάδα και μετά θα δούμε. Τώρα ακόμη δεν εμπνέει σιγουριά στους υπόλοιπους, ούτε μπορεί να τους καθοδηγήσει και να τους επιβληθεί.

Θα τον σύγκρινες ας πούμε με τον Βάντζικ; Φυσικά όχι. Ε, αυτό εννοώ. Δεν έχεις Βάντζικ, δεν έχεις Χένρικσεν, δεν έχεις τον παλιό καλό Σεϊταρίδη. Τι έχεις; Μέτριους.

Και πρόσεξε! Ζητάω καλούς παίκτες. Όχι πανάκριβους και απρόσιτους σαν τον Κασίγιας και τον Φέρντιναντ. Απλώς καλούς παίκτες σαν τον Βάντζικ και τον Χένρικσεν.

Ξανθιώτης είπε...

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=4935&catid=5

Σε μας ήθελαν να ζητήσει συγνώμη από το αφεντικό και να πληρώσει και από τη τσέπη του για να τον πάρουμε πίσω. Στο μυαλό τους βρισκόμαστε ακόμη στο 1800.

Ανώνυμος είπε...

parathetw apo sportfm


1. Ειδικά όταν λείπει ο Σίλβα είναι αδιανόητο να μην βρίσκεται στην ενδεκάδα ο Σιμάο.
2. Ειδικά σε ματς με ομάδες που θα παίξουν πίσω απ’ τη σέντρα, είναι πραγματικά αυτοκτονικό το να μην ξεκινά ο Νίνης -και το λέω ακόμη κι αν στο ματς με την Καβάλα δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
3. Δεν μπορείς να έχεις τον Λέτο -παίκτη γρήγορο, εξαιρετικό στο ένας με έναν και με καλή σέντρα- και στήριγμά του να είναι ο Καραγκούνης, που «ντεμοντέ» ποδοσφαιρικά είναι έτσι κι αλλιώς, αλλά εδώ και αρκετό καιρό είναι και τόσο ντεφορμέ που ακόμη και το παροιμιώδες φιλότιμό του περισσότερο εκνευρίζει παρά συγκινεί την κερκίδα (ει μη και τους συμπαίκτες του).
4. Από τον Νοέμβριο, ο Κατσουράνης φάνηκε πλέον καθαρά ότι δεν διαθέτει πλέον τα πνευμόνια για να καλύψει τη θέση του αμυντικού χαφ (πόσο μάλλον το διπλό ρόλο του κόφτη-δημιουργού). Το ότι έδωσε κάποια γκολ παίζοντας εξ ανάγκης ως «κρυφός φορ», μπορεί να ήταν βολικό (όπως επίσης και οι δηλώσεις του, του τύπου «τώρα η ομάδα δουλεύει σωστά»), αλλά ουσιαστικό δεν ήταν. Ούτε χρήσιμο σε βάθος χρόνου. Ή θα έπρεπε να παίζει εδώ και καιρό στόπερ ή αλλιώς, τη θέση του στο γήπεδο πρέπει κανείς να ψάξει πολύ και με πολύ καλή διάθεση για να την εξακριβώσει και να την αποδεχθεί ως υπαρκτή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
5. Το τραγικό αδιέξοδο με το τελείως ανυπόληπτο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού είναι χιλιοειπωμένο. Το ότι δεν λύνεται, ωστόσο, εδώ και τέσσερις μεταγραφικές περιόδους είναι ένα έγκλημα που ΕΧΕΙ ένοχο και πρέπει να αναζητηθεί. Στην ώρα του -και υπό το βάρος όλων όσων θα έχει επιφέρει στην ομάδα.

Ξανθιώτης είπε...

"Το ότι δεν λύνεται, ωστόσο, εδώ και τέσσερις μεταγραφικές περιόδους είναι ένα έγκλημα που ΕΧΕΙ ένοχο και πρέπει να αναζητηθεί. Στην ώρα του -και υπό το βάρος όλων όσων θα έχει επιφέρει στην ομάδα."
=====

Ποια ώρα του; Η ώρα του έχει περάσει εδώ και ενάμιση χρόνο!!! Ο ένοχος είναι γνωστός και ήταν κάποτε σωφέρ. Δεν χρειάζεται ψάξιμο αυτό.

Κάποια στιγμή θα φύγουν οι Σισέ και Σίλβα, και τότε θα πάρουν κεντρικό αμυντικό και θα το παρουσιάσουν σαν μεγάλο κατόρθωμα! Και μετά δεν θα βάζουμε γκολ και θα περιμένουμε δύο χρόνια για να πάρουμε επιθετικό.

Δεκαπέντε χρόνια η ίδια ιστορία. Δεν την έχετε μάθει πια;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, πώς κάνετε έτσι; Ο Γιώργος κι ο Κώστας, είχαν να παίξουν ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη... με την Καβάλα θ' ασχολιόντουσαν τώρα;

Τελοσπάντων. Για όποιον βλέπει μπάλα - και εννοώ τον ΝΙΟΠΛΙΑ και τα όσα είχε ΤΟΛΜΗΣΕΙ να δηλώσει μόλις πρωτοέπιασε δουλειά στην ομάδα -, το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας βρίσκεται στο ΚΕΝΤΡΟ : όπως λέει κι ο SQUARELOGIC, αμυντικά μπάζει κι επιθετικά ... δεν βγάζει.

Όχι ότι δεν έχουμε αδυναμίες και σε άλλες γραμμές (ναι π.χ. θέλουμε ένα στόπερ ααα κλάσης!).

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά από το ΑΡΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-2, κάποιοι έγιναν ΠΑΛΙ εκατομμυριούχοι...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, πώς κάνετε έτσι; Ο Γιώργος κι ο Κώστας, είχαν να παίξουν ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη... με την Καβάλα θ' ασχολιόντουσαν τώρα;

Τελοσπάντων. Για όποιον βλέπει μπάλα - και εννοώ τον ΝΙΟΠΛΙΑ και τα όσα είχε ΤΟΛΜΗΣΕΙ να δηλώσει μόλις πρωτοέπιασε δουλειά στην ομάδα -, το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας βρίσκεται στο ΚΕΝΤΡΟ : όπως λέει κι ο SQUARELOGIC, αμυντικά μπάζει κι επιθετικά ... δεν βγάζει.

Όχι ότι δεν έχουμε αδυναμίες και σε άλλες γραμμές (ναι π.χ. θέλουμε ένα στόπερ ααα κλάσης!).

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά από το ΑΡΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-2, κάποιοι έγιναν ΠΑΛΙ εκατομμυριούχοι...

απάλευτος είπε...

Τα ποδοσφαιροκεντρικά σχόλια σε μια τέτοια ανάρτηγση δείχνουν 2 τινά..
1/ το μπάσκετ ακόμη και 18 αστέρια να έφερνε,θα ήταν το νο2
2/ κάποιοι δε μπορούν να σεβασοτύυν ούτε κατά το ελάχιστο το τμήμα,όσο καλοί γραφιάδες/παλιοί αναγνώστες και να είναι!

εις υγείαν