Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2010

Και ολίγα μπασκετικά...

Βλέποντας χτες τον τελικό του μπάσκετ,όπως και στο περσινό final four,δεν μπορούσα να καταπνίξω την αίσθηση ότι η πολυπλοκότητα των συστημάτων ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες κατανόησης μας:αυτά τα πελώρια κορμιά που διέσχιζαν όλο το γήπεδο,τα χέρια που πετάγονταν από το πουθενά για να κλέψουν μια πάσα βάσει σχεδίου,οι συνεχείς εναλλαγείς παικτών και συστημάτων,η αξιοποίηση όλης της 10άδας έστω και σε ρόλους δευτερολέπτων,μοιάζει με επιστημονικό πόλεμο μεταξύ 2 σοφιστικέ επιτελείων και κάνει να φαίνονται εντελώς παρωχημένες ακόμα και ομάδες σύμβολα όπως η Εθνική του 87 ή ο μεγάλος Αρης των Γκάλη-Γιαννάκη,και οι βεβαιότητες που τις συνόδευαν.
Τότε που ήξερες οτι ο Γιαννάκης θα κατεβάσει τη μπάλα για να τη δώσει την κατάλληλη στιγμή στα χέρια του "μάγου"Νικ που είτε θα έβαζε το καλάθι είτε θα έβγαζε συμπαίκτη του σε πλεονεκτική θέση.
Πλέον ο ανταγωνισμός είναι τόσο αδυσώπητος ώστε δεν συγχωρεί τίποτε λιγότερο από ετοιμότητα 100%.Και άρα δεν συγχωρεί και ωραιοποιήσεις καταστάσεων επηρεασμένες από συναισθηματικούς λόγους.Και εκεί εντοπίζονται τα προβλήματα του φετινού μπασκετικού Παναθηναικού.
Όταν τελείωσε η χρονιά και ο ΠΑΟ είχε ήδη κλείσει 2 απ τους πιο ελπιδοφόρους γκαρντ της νέας γενιάς(Τέπιτς,Καλάθη) διατηρώντας ακέραιο το υπόλοιπο ροστερ του triple crown,πολλοί έσπευσαν να τον ανακηρύξουν πρωταθλητή και της νέας χρονιάς.
Μόνο που δεν υπολόγισαν τον τομέα της ετοιμότητας:
Με τον Διαμαντίδη στα χειρουργεία όλο το καλοκαίρι,τα ταλαιπωρημένα κορμιά των Τσαρτσαρή και Σάρας να μην φαινονται να αντέχουν πλέον τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού,τον Σπανούλη σε κακή κατάσταση,την γνωστή τρύπα στη θέση 3,και τους νεοφερθέντες ανέτοιμους να προσφέρουν εγγυημένα έστω και το σταθερό 3λεπτο του Χατζηβρέττα στα κρίσιμα ματς,είναι φανερό ότι τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας πήγαν περίπατο καθώς υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις στον συγχρονισμό της ετοιμότητας των αστεριών της ομάδας.Η εσπευσμένη απόκτηση Χεισλιπ στο μέσο της χρονιάς ήταν μια γενναία παραδοχή των λάθος εκτιμήσεων αλλά δεν αρκεί για να διορθώσει τα πράγματα.
Χτες ήταν ο μόνος μαζί με Πέκοβιτς,Διαμαντίδη,άντε και Μπατίστ που προσπάθησε να κρατήσει τον Παναθηναικό στο παιχνίδι όταν απέναντι ο Γιαννάκης πήρε και απ τους 10 παικτες του αυτό που μπορούσαν να του δώσουν.Όταν ένας παίκτης σαν τον Βασιλόπουλο έδινε απλά ανάσες στον Τσίλντρες,και ο Βούισιτς μπήκε μόνο για να συνεχιστεί το κόλπο με τον κόκκινο σέντερ να κρύβει τη θέα του πλέι μέικερ στην κορυφή της ρακέτας,που είχε αρχίσει να φθείρει τους 2 βασικούς,ενώ αντίθετα Τέπιτς,Σάρας πέρασαν απαρατήρητοι,ο Καλάθης δεν σηκώθηκε ποτέ απ τον πάγκο,ο Περπέρογλου πρέπει να πάρει ρόλο πρωταγωνιστή σε πιο βατά παιχνίδια προτού κληθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος και ο Ντρου παραείναι light για 2άρι σε τέτοιο επίπεδο αμυντικής προσήλωσης,δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα.
Με 5-6 ετοιμοπόλεμους παίκτες μόνο με το θαύμα της συνολικής τελειότητας θα μπορούσε να νικηθεί η δίψα των 10 ετοιμοπόλεμων κόκκικνων παικτών για τιτλο.Σαφώς και δεν αποκαθηλώνεται αυτή η μεγάλη Ομάδα,αλλά μάλλον θα χρειασθει πιο ψυχρή και ρεαλιστική αποτίμηση των δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού να προσφερει σε κορυφαίο επίπεδο...

31 σχόλια:

Μαύρη είναι νύχτα στα βουνά... είπε...

Συμφωνώ με την κριτική σου.

Η εικόνα του Θανάσαρου να κλαίει στην κερκίδα θα μου μείνει αξέχαστη.

Μεγάλη Παναθηναική ψυχή.

Ο ΟΣΦΠ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια.

Αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Το μεγάλο μας πρόβλημα προέρχεται από τα guard. Δεν είναι πια "φύλακες". VSpan, Μητσάρας, Σάρας, Nicholas, αποδίδουν το ελάχιστο. Κενό στη θέση "3" είχαμε πάντα με εξαίρεση τη χρονιά του Σισκάουκας. Οι ψηλοί δεν ήταν κακοί αλλά δεν ήταν και οι ψηλοί της περυσινής χρονιάς. Μας λείπει ο καλός Τσαρτσαρής.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον.....είναι η αρχή του τέλους? Για αυτό έκλαιγε ο Θανάσης? Οι επενδύσεις των Αγγελοπουλαίων και το μέγεθος του αντιπάλου προεξοφλούσαν ότι νομοτελειακά θα συνέβαινε αυτό. Έτσι είναι ο αθλητισμός.

Δε χρειάζεται πανικός.

Η ομάδα έχει ήδη πετύχει πολλά....πάρα πολλά.

Ακόμη και αν τα χάσει ΟΛΑ φέτος, εκείνο που θα χρειαστεί είναι μια αναβάθμιση του ρόστερ το καλοκαίρι. Οι αφοί Γιαννακόπουλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν σε επενδύσεις τους Αγγελοπουλαίους ή θα πρέπει να πουν αντίο στη δυναστεία (την πράσινη....γιατί μια άλλη θα την αντικαταστήσει).

Παπαλουκάς, Τσίλντρες, Κλέιζα, Τεόντοσιτς έκαναν τη διαφορά. Είναι παίκτες που αγοράστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Χρόνια που ο ΠΑΟ επαναπάυτηκε. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ που ίσως το πληρώσει. Οι επιτυχίες έκρυβαν τις ελλείψεις. Τώρα πια.....το χέρι ΞΑΝΑ βαθιά στην τσέπη.

Ελπίζω η ενασχόληση των αφών με το ποδόσφαιρο να μη γίνει αιτία να εγκαταλειφθεί το μπασκετικό τμήμα.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: "Μια ζωή θα σε γλεντάω".

Οι πρώτοι διδάξαντες στη γραφικότητα.

Μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα οπαδικά φύλλα.

Είμαι σίγουρος ότι από εδώ και εμπρός, αν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο καταλήξουν σε πράσινα χέρια, θα "παίξει" πολύ μπασκετικός Ολυμπιακός.

Λέτε να αναβιώσουμε δεκαετία του '90 όπου όλοι οι γαύροι μίλαγαν ΜΟΝΟ για μπάσκετ (μέχρι το '97, μετά το "γύρισαν" στο ποδόσφαιρο)?

Πλάκα έχουμε.

EVIL ELVIS είπε...

Καμια ομαδα δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την συνεχη επιτυχία και κατακτηση τροπαιων. οι αγγελοπουλοι εχουν κανει κ αυτοι μεγαλη επενδυση στην ομαδα μπασκετ του θρηνου και ειναι αναμενομενο οτι απο τη στιγμη που τουσ συνανταμε συνεχεια σε πρωταθλημα - κυπελλο [περυσι και ευρωπη], κάποια στιγμή θα πανηγύριζαν μια επιτυχία επί του Παναθηναϊκού [οχι νικη, επιτυχια, δλδ τροπαιο]. Ακομα και να χασουμε το πρωταθλημα απο τον θρηνο, δεν σημαινει ουτε αποκαθηλωση ουτε τπτ. χτες ακομα και στα τελευταια δευτερολεπτα μπορουσαμε να το γυρισουμε αλλα παιξαμε πολυ ασχημα [συνολικα] και δικαια χασαμε. τωρα πρεπει να ανασυνταχτουμε και να διατηρησουμε τα κεκτημενα. το πρωταθλημα ειναι πολυ σημαντικο σαν τιτλος. εχουμε ελλειψεις σε θεσεις (3) και τραυματισμους βασικων στελεχων (σαρας, τσαρτσαρης) και οι νεοεισελθεντες (τεπιτς, καλαθης, χαισλιπ) δεν εχουν προσαρμοστει στις απαιτησεις του ζελικο. μην τους απαξιωνουμε ομως, και στην αρχη ο νικολας ηταν αφαντος και εφτασε να γινει ισως το πιο χρησιμο εργαλειο των τελευταιων μηνων της προηγουμενης χρονιας. μεγαλη υποθεση να κερδισουμε το επομενο σαββατο. κυριως ψυχολογικη. αν μας κερδισει ο θρηνος μπροστα στους οπαδους μας η ψυχολογια του θα ανεβει περισσοτερο. τελευταια σημειωση, οι μορφες ζελικο και θαναση. ο ζελικο επί ένα λεπτό περίπου χειροκροτούσε τους γαυρους στην απονομη, ενώ στη συνέντευξη είπε δύο τουλάχιστον φορές <> στους νικητες. ο θανασης εκλαιγε σαν μικρο παιδι γιατι μπροστα στην αγαπη του για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ νιωθει σαν μικρο παιδι ακομα. ΤΕΤΟΙΟΙ ανθρωποι εχουν φτασει την ομαδα μπασκετ στα ανυπερβλητα υψη. ΟΧΙ ακυροι δημοσιογραφισκοι, ΔΕΝ εκλαιγε επειδη ενιωθε οτι ηρθε η αρχη του τελους της αυτοκρατοριας του. αμεσως σπευσατε να πεταξετε την χολη σας.

Στα του ποδοσφαιρου, η χτεσινη "γκελα" του λιμανιου ουσιαστικα "ισοσκελισε" την δικη μας με την καβαλα αλλα αλιμονο αν οι παικτες μας το δουν ετσι. πρεπει να παρουν τους 3 ποντους ωστε να κοψουν τον αερα στους επιδοξους διεκδηκητες του θρονου του πρωταθλητη. αναμενεται σκληρη μαχη σημερα.

EVIL ELVIS είπε...

ο δαιμων του τυπογραφειου:

"εχουμε ελλειψεις σε θεσεις (3)"

εννοω ελλειψη στην θεση 3, small forward


"ενώ στη συνέντευξη είπε δύο τουλάχιστον φορές <> στους νικητες"

...δυο τουλαχιστον φορες "συνχαρητηρια" στους νικητες

bhoy είπε...

Επειδή δεν διαφωνώ με κάτι από τα πιο πάνω...να κάνω μια αθώα ερώτηση;Έδειξε η ΕΡΤ τον Θανάση;Δεν την είδα την εικόνα.

Για την αθλητικογραφία ό,τι και να πούμε θα είναι περιττό,νομίζω πως εκείνο το 1σέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ αποτυπώνει καλύτερα το όλο επίπεδο.

Θα είναι μεγάλο κρίμα ν' αφεθεί,πάλι,το μπάσκετ ελέω ποδοσφαίρου.Θα μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!Δυστυχώς η εγκατάλειψη των Αφών Γιαννακόπουλων δεν αργεί πλέον να έρθει,τρέμω στην ιδέα ανάληψης από τον γιο.Εκείνο ο Βγενό (που δικαίωμά σας να έχετε την ιστοσελίδα του ακόμη) έχει άραγε διάθεση και για μπάσκετ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει, ούτε μπορεί ποτέ να υπάρξει, τίποτα που να μειώσει στο παραμικρό το γεγονός, ότι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους επικεφαλής, ήταν και είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχει βγάλει ποτέ η Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα!

Μια ορισμένη κάμψη μιας τέτοιας ομάδας-φαινόμενο είναι φυσικό να έρθει κάποια στιγμή ... Σε κάθε περίπτωση όμως είμαι σίγουρος ότι θα είναι πρόσκαιρη και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν "πέτρινα χρόνια" γι' αυτή την ομάδα - όσο τουλάχιστον είναι τ' αδέρφια στο τιμόνι της.

Ίσως κιόλας η αγάπη μας γι' αυτή την ομάδα γίνει τώρα ακόμα πιο ζεστή, όπως συμβαίνει συνήθως όταν ένας ήρωας ή ένα ίνδαλμα αποκαλύπτει την ανθρώπινη όψη του.

Ξανθιώτης είπε...

Πικρό Σαββατοκύριακο.

Χάσαμε και στο ποδόσφαιρο και βάλαμε και τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Τον ΠΑΟΚ τον ζητιάνο που δεν έχει λεφτά. Ενώ εμείς έχουμε Αμπράμοβιτς...

Και το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι τουλάχιστον επί τρία χρόνια: πίσω έχουμε 5 μέτριους. Έναν παικταρά να είχαν αγοράσει πίσω, θα βελτίωνε και όλους τους υπόλοιπους της άμυνας γιατί και τα λάθη τους θα διόρθωνε και θα τους καθοδηγούσε. Δεν χρειαζόταν να πάρουν 5 ακριβούς. Έναν χρειαζόμασταν. Και δεν το έκαναν.

Με αυτήν την άμυνα τι περιμένουμε; Τα δύο γκολ τα τρώνε για πλάκα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε συνεχώς με 4 αμυντικά χαφ για να καλύπτουν τους 4 αμυντικούς. Δεν είναι δυνατό να βάζει η επίθεση πάντα 3 γκολ και πάνω.

Πάντως από τους παίκτες δεν έχω παράπονο. Προσπάθησαν. Αυτό μπορούν. Δεν φταίνε αυτοί, η διοίκηση φταίει... Αφού δεν έκανε τίποτα απολύτως για την άμυνα που έχει παραδεχτεί και η ίδια πέρσι ότι έχει πρόβλημα, γιατί να κατηγορήσουμε τους παίκτες; Δεν φταίνε αυτοί.

squarelogic είπε...

Ξανθιώτη συμφωνώ.
Σήμερα έπαιξαν πολύ φιλότιμα-και οι 4 πίσω-αλλά με 2 γκολ δώρο μέσα στην Τούμπα δεν μπορείς να ελπίζεις για πάνω από ενα βαθμό.Δεν μας ήθελε κι η τύχη στο τέλος,φτάσαμε από +8 στο +2.
Η κωλυσιεργία της διοίκησης/μετόχων στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας πληρώνεται πανάκριβα!
Αφού τόσο ετυχημένοι μπίζνεσμεν δεν είδαν το προφανές (που έγραψε κι η Νύχτα σε προηγούμ.σχόλιο) είναι άξιοι της τύχης τους.
Ο Σαριέγκι ΕΝΑ λάθος έκανε και έγινε το 2-1.Αν δεν είναι ο Σαριέγκι θα είναι ο Σπύρόπουλος κι αν δεν είναι αυτός θα είναι ο Λουκάς...φιλότιμοι αλλά ΜΕΤΡΙΟΙ!
Και ένας ηγέτης στην άμυνα θα τους ανεβαζε συνολικά.
Είναι προφανές οτι ο πάγκος του ΠΑΟ ειναι υπερτιμημένος.Εκτός των Νίνη-Λάζου που μπήκαν δεν υπάρχει αλλος που μπορεί να μπει δίχως η ομάδα να χάσει σε επίπεδο..
όπως και στο μπάσκετ,θα χρειαστεί μια ειλικρινής αποτίμηση των δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.. είπε...

Ότι σπέρνεις θερίζεις ή όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες.

Και στα δύο "μέσα" είμαστε.

Και τώρα πείτε μου.

Αυτή η διοίκηση χρειάζεται "επιβράβευση"?

Ε?

Black

Υ.Γ. Δεν έδινε και πολύ τον άσσο το στοίχημα ρε γμτ.

spiros είπε...

Τα κωλαράκια έσφιξαν. Κερδίζεις όλα τα ματς? κατακτάς το πρωτάθλημα, δεν τα κερδίζεις? το χάνεις και αρχίζουν οι κοσμογονικές αλλαγές. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. Η ομάδα απέδειξε ότι την πιάνει ζαλάδα με την κορυφή. Ο μπάοκ έπαιξε όπως περίμεναν όλοι ότι θα παίξει. Ξύλο, ψευτοτσαμπουκά και απύθμενη κωλοφαρδία. Μία σέντρα του Γκαρσία και γκόλ, μια γιόμα από την άμυνα και ο Μουσλίμοβιτς κάνει γιογιο την άμυνα που είχε μόνο αυτόν να προσέχει. Η ομάδα προσπαθεί άλλα δεν έχει κέντρο στα τελευτάια ματς. Άμυνα το ξέρουμε ότι δεν έχει. Το κέντρο χωρίς το Σίλβα είναι μισό. Ο Κατσουράνης πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να ξεκινάει βασικός μέχρι να ξαναβρεί τη φόρμα του και ο Καραγκούνης ο κλασσικός Καραγκούνης, πολύ μπλα μπλά και κοκό καθόλου. Ο Νιόπλιας δυστυχώς το φοβήθηκε παραπάνω από ότι έπρεπε το ματς αργόντας να κάνει τις αλλαγές.

Να σου δίνουν το πρωτάθλημα και να μην το θες ρε παιδί μου, τι πράγμα είναι ετούτο?
Η διαιτησία λέει τον τελευταίο λόγο. Όλοι είδαμε τι έγινε με το γαύρο όπως και όλοι είδαμε σήμερα ότι το φάουλ που μπήκε το γκολ το φαντάστηκε μόνο ο επόπτης ένω ο άλλος επόπτης φαντάστηκε το οφ σαιτ του Σισσέ σε ένα τετ α τετ που δεν το χάνει με την καμία. Άσε που έπρεπε ο Φωτάκης να είχε βγεί με κόκκινη από το πρώτο. Τώρα θα λένε όλοι για τη μαγκιά και το τσαμπουκά και μπλα μπλα μπλα του μπαοκ. Ιδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι. δείξτε μας τι αξίζετε. Είμαστε ακόμη μπροστά και από τα δικά σας πόδια περνάει το πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Κριτής, Πράσινα Νέα

Κούπα για μεγάλα καρύδια

Ένα ακόμη «στημένο» παιχνίδι υπέρ του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με ήττα του. Το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα. Κι έτσι το «στημένο» υπέρ του Παναθηναϊκού πρωτάθλημα παρέμεινε ντέρμπι, παρά την γκέλα του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο.
Παρέμεινε ντέρμπι στη χώρα που ο Καστίγιο πανηγυρίζει την αποφασιστική συμβολή του στη σωτηρία του Λεβαδειακού, η Ξάνθη σχεδιάζει την επόμενη χρονιά της σε παιχνίδια που κρίνουν τον τίτλο και οι μισοί τιμωρημένοι αυτού του πρωταθλήματος εξέτισαν τις ποινές τους στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.
Παρέμεινε ντέρμπι σ’ ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ομάδα που ουσιαστικά κρατάει στη ζωή με τεχνητές αναπνοές εδώ και μια πενταετία, πληρώνοντας πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές (Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης), ενώ απολαμβάνει και εμπορικές συμφωνίες με εταιρίες μεγαλομετόχου του (Βγενόπουλος).
Αυτό είναι το «πράσινο παρασκήνιο», αυτές είναι οι βρωμερές μεθοδεύσεις, για να στεφθεί ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής 2009-2010. Ή τουλάχιστον αυτά είναι που καταπίνουν αμάσητα ακόμη και φίλοι του, ρίχνοντας με υπερηφάνεια (για ένα κούτελο ζούμε...) νερό στον μύλο αυτών που χρόνια τώρα ξεφτιλίζουν την κοινή λογική και ασελγούν στη νοημοσύνη μας (με απλόχερη τη δική μας συναίνεση).
Απομένουν επτά αγωνιστικές ακόμη και καλό θα είναι να το βάλουν όλοι καλά μέσα στο μυαλό τους και όσο πιο βαθιά γίνεται: το πρωτάθλημα του 2009-2010 θα είναι το πιο μάγκικο και πιο... καρυδάτο τρόπαιο των τελευταίων χρόνων.
Θα είναι ένα τρόπαιο ποτισμένο με ιδρώτα και πολύ αίμα στα βοσκοτόπια που η ελληνική Superleague ονομάζει ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Θα είναι ένα τρόπαιο που δεν θα έχει σπόνσορα την «σφυρίχτρα», ούτε «δορυφόρους» που παίζουν μπάλα ανάμεσά μας. Και θα το αποδώσουν τύποι λασπωμένοι, που έπαιξαν -πολύ σωστά- για την ιστορία τους και όχι δανεικοί με άτυχες στιγμές.
Θα είναι όπως κι εκείνο του 2003-2004, κόντρα σε 15 αντιπάλους στο επίσημο πρόγραμμα κι αν χρειαστεί κάποιους ακόμη στους πίνακες. Θα είναι με την σφραγίδα του Τζιμπρίλ Σισέ, του Εμάνουελ Ολισαντέμπε και όσων φορούν και τιμούν την πράσινη φανέλα.
Τελεία εδώ. Για τα αγωνιστικά; Με δύο ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ και τρεις βαθμούς. Ας μην ξαναλέμε λοιπόν πράγματα, που συζητάμε όχι από το φετινό, αλλά από το περσινό καλοκαίρι.
Υ.Γ.: Τόσο καιρό γινόταν λόγος για διαφορά ασφαλείας, αλλά με πρόγραμμα-βουνό. Τώρα μιλάμε για διαφορά δύο βαθμών με τους αγώνες με Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να αποτελούν πλέον παρελθόν και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αν δεν είναι στα πόδια του, πού είναι δηλαδή; Στα φρύδια του;

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ είπε...

Μήπως πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα πως η μπάλα είναι στργγυλή και πως το ποδοσφαιρο δεν είναι σκάκι; Δεν υπάρχουν αλάνθαστοι παίχτες, δεν υπάρχουν αλάνθαστοι προπονητές, δεν υπάρχουν αλάνθαστα συστήματα, δεν υπάρχει αλάνθαστο κοουτσάρισμα, αλλά ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ήταν αλάνθαστα πάλι το τόπι μπορεί να γκέλαρε σε κάποιο πόδι ή στο δοκάρι και είτε να έβγαινε άουτ είτε να έμπαινε στο πλεχτό κι ανάλογα να μιλούσαμε κατόπιν εορτής (πάντα) για θρίαμβο ή ντροπή. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι βαριά άρρωστο και μαζί κι οι φίλαθλοί του. Αρρώστησε από τη μονοκρατορία μιας ομάδας που πήρε πολλά πρωταθλήματα χωρίς να το αξίζει αγωνιστικά και χωρίς να το οφείλει στην εύνοια της τύχης, αλλά χάρη σε εξωαγωνιστικές βοήθειες. Για να πάρει κανείς άλλος το πρωτάθλημα μέσα σε αυτό το άρρωστο περιβάλλον θα πρέπει ουσιαστικά να μη γκελάρει ποτέ: πχ ο ΠΑΟ το 2005 πήρε το πρωτάθλημα με μόνο 1 ήττα!!! Αλλιώς θα το είχε χάσει! Τρελό!!! Σε καμιά ποδοσφαιρικά υγιή χώρα δεν συμβαίνει αυτό! Έτσι φώλιασε στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων η αντιποδοσφαιρική ιδέα περί αλάνθαστης ομάδας, προπονητή, παικτών, κ.λπ. Κάθε λάθος, ακόμα και τυχαίο, αντιπάλων του διορισμένου πρωταθλητή μεγεθύνεται αστρονομικά επειδή ακριβώς επειδή σ' αυτό το άρρωστο περιβάλλον κοστίζει τον τίτλο. Ξάφνου πχ εσείς οι παναθηναϊκοί θα βγάλετε άχρηστο το Τζόρβα επειδή χτες σε μια στιγμή αδράνησε (ενώ λίγο πριν είχε κάνει μια ακόμα πολύ καλή επέμβαση!), ξεχνώντας πως ο διορισμένος είχε πάρει κούπες με Κατεργιανάκηδες. Θα βγάλετε ανάπηρους τους αμυντικούς σας ξεχνώντας πως ο διορισμένος είχε πάρει κούπες με πραγματικά ανάπηρους μπακ (Ανατολάκης, Πάντος, κα). Θα τα χώνετε στα χαφ σας (τη στιγμή που εκεί έχετε τον αρχηγό της Βραζιλίας και ανθρώπους που σήκωσαν το Euro 2004), ξεχνώντας πως ο διορισμένος είναι πίσω σας 2 βαθμούς με χαφ-περιπατητές (Μαρέσκα) και συνταξιούχους (Στολτίδης). Δυστυχώς φως στο τούνελ αυτής της αρρώστιας δεν βλέπω. Ένας οπαδός της Καβάλας.

Ανώνυμος είπε...

Green Web Fans.

Ξεκινήσαμε καλά, δηλαδή γρήγορα κόψαμε την όποια φόρα θα μπορούσε να έχει ο μπάογκ από τη δύναμη της έδρας και πήραμε την εδαφική υπεροχή (με τη βοήθεια κυρίως του Λέτο και του Καραγκούνη), παίζοντας βέβαια μάλλον συντηρητικά, προσέχοντας δηλαδή τη συνοχή στη μεσαία γραμμή μας και στην άμυνά μας και αναζητώντας τη στιγμή για κάποια αντεπίθεση. Στο 24ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή μας ευκαιρία από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, αλλά η πόρνη μπάλα πήγε και βρόντηξε πάνω στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά. Άλλη μια καλή ευκαιρία είχαμε στο 36ο λεπτό, όταν από μια σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά, ο Βύντρα (που είχε αναλάβει – ΑΜΑΝ ΠΙΑ!, ΑΜΑΝ! – την επιθετική μας δραστηριότητα από δεξιά πολύ περισσότερο από ότι επιτρέπει η θέση του και οι επιθετικές του ικανότητες – και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…) πλάσαρε άουτ από καλή θέση…

Στο ίδιο διάστημα ο μπάογκ δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία – και φαινόταν ότι με λίγη άνοδο της απόδοσής μας και λίγη παραπάνω πίεση το ματσάκι θα το είχαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο αρχικά η εικόνα ήταν η ίδια με το πρώτο. Στο 56ο λεπτό είχαμε άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Σισέ μπήκε από δεξιά στην περιοχή του μπάογκ εξαφανίζοντας τον Μαλεζά, γύρισε στον Λέτο, αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Και ύστερα απ’ αυτό…πέσαμε ανεξήγητα, δηλαδή για ένα πεντάλεπτο περίπου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας επιτρέποντας στον ως τότε υποτονικό μπάογκ να βγει μπροστά και να πιέσει κερδίζοντας κάποια συνεχόμενα κόρνερ. Σε ένα απ’ αυτά που εκτέλεσε ο Βιερίνια στο 57ο λεπτό είχαμε μια εντυπωσιακή απόκρουση του Τζόρβα, πάλι σε κόρνερ στην κεφαλιά που έπιασε ο Ίβιτς. Και ενώ φαινόταν ότι τελικά αυτή η μίνι πολιορκία θα λυνόταν, ήρθε το 60ο λεπτό, όπου ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή μας να εκτελεί ένα φάουλ σχεδόν σαν κόρνερ, το οποίο είχε δοθεί στον Σισέ και ήταν μάλλον ανύπαρκτο - και έπιασε μια σέντρα – σουτ -μπανάνα και ξαφνικά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μας! Ήταν ένα πολύ δύσκολο γκολ, το οποίο δεν ξέρουμε και αν…ήθελε να το βάλει ο Γκαρσία ή έτσι του βγήκε η προσπάθεια που έκανε…

Ας δεχτούμε ότι ένα τέτοιο γκολ, το οποίο, όπως είπαμε στην αρχή, μπαίνει πολύ σπάνια, δεν μπορείς να κάνεις πολλά να το αποτρέψεις – και άλλωστε η αντίδρασή μας ήταν άμεση: στο 64ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Σισέ πετάχτηκε με άριστο τρόπο μέσα στην περιοχή και με προβολή ισοφάρισε! Η τάξη λοιπόν φαινόταν να αποκαθίσταται και η ψυχολογία να είναι δική μας,

αλλά τότε φάνηκε Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ για την οποία γράψαμε προηγουμένως: αντί η ομάδα να αυτοσυγκεντρωθεί διπλά και τριπλά, να φάει σίδερα και να κλείσει τον αντίπαλο, αντέδρασε με παιδικό, «χαζοχαρούμενο» τρόπο, λες και το παιχνίδι είχε τελειώσει, δηλαδή όλοι χαλάρωσαν εγκληματικά και ηλιθιωδώς – και το αποτέλεσμα ήταν στο 68ο λεπτό να εκμεταλλευθεί αυτή τη χαλαρότητα ο Μουσλίμοβιτς, να βγει ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνάς μας (ευθύνη έχουν και τα αμυντικά χαφ και ο Σαριέγκι), να πλασάρει τον Τζόρβα και να κάνει το 2-1…

Ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε να αντιδράσει αλλάζοντας τον Κατσουράνη με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Λέτο με τον Νίνη (ίσως θα ήταν προτιμότερο να βγει ο Καραγκούνης και όχι ο Λέτο, ίσως και όχι, δύσκολο να πούμε, πάντως έτσι όπως είχε γίνει το ματς, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…). Οι αλλαγές αυτές λίγα πρόσφεραν, καθώς σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα προσπαθούσαμε να πιέσουμε με άγχος και ανορθόδοξα

(είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κάναμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ χαμηλό σουτ κατά του Χαλκιά, αλλά του δίναμε βούτυρο στο ψωμί του ψηλές σέντρες που τις εξουδετέρωνε εύκολα…),

παρόλα αυτά είχαμε δυο-τρεις ευκαιρίες ακόμα, με πιο χαρακτηριστική ένα σουτ του Νίνη από καλή θέση στο 81ο λεπτό, το οποίο έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…

Αυτό το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα – και σ’ αυτό συνέβαλε βέβαια και το κοράκι σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έκοψε τον Σισέ με ανύπαρκτο οφ σάιντ την ώρα που έμπαινε μόνος του για να σκοράρει…

excalibur είπε...

Σωστά τα λέτε. Καλά ακόμα το σκέφτονται μερικοί αν φταίει η διοίκηση; Δεν έχουν καταλάβει τι έγινε ή τα παίρνουν για να μας ξεγελάνε;

Τον Τζίγγερ τον έφτυναν όλοι, μέχρι και συλλαλητήριο έγινε για να φύγει. Ο άνθρωπος κάτι έπρεπε να κάνει. Αποφάσισε να βάλει μέσα τους άλλους γιατί πλέον τον έβριζε όλο το γήπεδο συνεχώς. Οι άλλοι μπήκαν γιατί έρχεται το νέο γήπεδο και φέρνει πολύ φαΐ. Έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Ο Τζίγγερ γλύτωσε από τα χειρότερα, οι υπόλοιποι μπήκαν για να φάνε.

Έλα όμως που υπάρχει και μια ομάδα που πρέπει να διοικηθεί, να αγοραστούν παίκτες, να γίνει κάτι με την παράγκα κλπ. Ποιος θα τα κάνει αυτά; Την απάντηση τη βλέπουμε δυο χρόνια τώρα: κανείς!

Και από πάνω έχουμε και κοροϊδίες ότι θα αγοραστούν παίκτες, όχι δεν θα αγοραστούν, όχι θα αγοραστούν κλπ. Στηρίζουμε τον προπονητή, όχι δεν τον στηρίζουμε, μα φυσικά τον στηρίζουμε. Ακούγονται εκατομμύρια και εκατομμύρια ευρώ, που είναι λόγια του αέρα. Τόσους μήνες όλοι λένε ότι χρειαζόμαστε αμυντικό και κανένας δεν έκανε τίποτα απολύτως. Ήδη είναι 10 Ιανουαρίου.

Ποιος θα διοικήσει; Οι καινούριοι; Αυτούς τους νοιάζει κυρίως να φάνε από το γήπεδο. Κάνουν και καμιά δήλωση για να φανεί ότι υπάρχουν. Άλλωστε την πλειοψηφία την έχει ο Τζίγγερ, αυτός έχει τα γένια και τα χτένια.

Μήπως θα διοικήσει ο Τζίγγερ και αυτοί που διόρισε; Την ανικανότητά του την έχουμε δει δέκα χρόνια τώρα.

Τι μένει; Μια από τα ίδια. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα και μεις το ανεχόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα που για μια ακόμη φορά χάνεις από τραγικά προσωπικά λάθη... Και είναι κρίμα κυρίως για κάποια παιδιά που ξεσκίζονται από τη μέση και μπροστά να πληρώνουν τις αμαρτίες άλλων. Δεν είναι σωστό να κάνουμε διαχωρισμούς αλλά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Ο Σισέ για παράδειγμα πήρε μια καλή μπαλιά και το παστέλωσε (για 18η φορά). Και αν δεν τον έκοβαν με ανύπαρκτο οφσάιντ θα έβαζε κι άλλο. Ο Κάρα με τον Σιμάο τα έδωσαν όλα στη μεσαία γραμμή. Ο Σαλπιγγίδης μπορεί να μην υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη και ειδικά στο τελευταίο μισάωρο ήταν συγκλονιστικός.

Ε και ξαφνικά από το πουθενά τρως δύο γκολ. Ή μάλλον τρως το πρώτο και εκεί που τους λες στο καπάκι ότι «εγώ είμαι το αφεντικό» και κάνουν τον σταυρό τους μην γίνει 1-4 αρπάζεις και δεύτερο... ΕΛΕΟΣ! Τα πράγματα παραήταν απλά στην Τούμπα και εσείς τα κάνατε μπαστούνια.

Ο Βύντρα ξαναέγινε μπακ από... ανάγκη (γιατί είχαν τραυματιστεί ΟΛΟΙ), δεν είναι να τον μονιμοποιούμε κιόλας. Καλός, χρυσός και άγιος ο Λουκάς, κανείς δεν έχει (πλέον) παράπονο αλλά δεν μπορούν να περνάνε από τα πόδια του και οι μισές επιθέσεις. Ή στην τελική ας βρει και μια σέντρα του τον Σισέ και όχι μόνο τους αντιπάλους. Τα ίδια και με τον Σπυρόπουλο. Το παιδί για ανεξήγητους λόγους παίζει λιγότερο από αυτό που του επιτρέπει η ποιότητά του. Τι συμβαίνει επιτέλους και εμφανίζει τέτοια αστάθεια;

Ανώνυμος είπε...

(το παραπάνω είναι του Νικόλα Βασιλαρά της "Πράσινης" από gazzetta.gr)

Ανώνυμος είπε...

Ο excalibor έχει δίκιο.

EVIL ELVIS είπε...

επειδη εδω και καιρο [χρονια ολοκληρα] συζηταμε για την αμυνα μας, το παλαι ποτε ισχυρο μας οπλο, επιτρεψτε μου να παραθεσω τις εξεις σκεψεις: ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ του ΠΑΟ ΔΕΝ θα ηθελε για αμυντικη τετραδα μινχ, χενρικσεν, κυργιακο και ΠΑΛΙΟ γιουρκα; μην κολλησετε στα προσωπα, δεν εννοω να κλωνοποιησουμε το computer χενρικσεν και τον τιτανα μαρκους και να παιζουν αιωνια. ανεφερα τους 4 παικτες αυτους για την ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ αξια τους. 4 τετοιας αξιας θελουμε πισω. τοσα χρονια ο καβουρογιαννης εδινε την εντυπωση πως ειχε το ακολουθο σκεπτικο: ΠΑΡΤΕ το πρωταθλημα, να μπουν λεφτα στα ταμεια, και με αυτα θα παρω παικτες. πρωταθλημα ΔΕΝ παιρναμε, συνεπως ο καβουριας με την ηλιθια λογικη του ΔΕΝ εφερνε παικτες αξιας. κωτσιος αντονσον και αλλες φτηνες και ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ουσιαστικα λυσεις. με το νεο διοικητικο προσωπο ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ του παρελθοντος επρεπε να ειχαν εκλειψει. ΚΙ ΟΜΩΣ και η τωρινη διοικηση φαινεται να ακολουθει το ιδιο σκεπτικο. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. επρεπε να παρουν στοπερ ηγετη εστω τον γεναρη. και το πρωταθλημα θα κατεληγε σιγουρα στα χερια μας, διοτι οι βαθμοι που χασαμε μεσ στον φλεβαρη ειναι αποτελεσμα προσωπικων λαθων στην αμυνα, και δη στο κεντρο της. επενδυεις [σε παικτη αξιας] και δρεπεις τους καρπους της επιτυχιας. ετσι παει. ειναι ΛΑΘΟΣ ι διοικηση -η καθε διοικηση περα απο προσωπα και ομαδες- να περιμενει να παρεις πρωταθλημα με φτηνες, μετριες λυσεις ΩΣΤΕ να μπει ρευστο στα ταμεια ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ να παρουν παικτη αξιας. ο νιοπλιας ειδε πως ο γιουρκας δεν παιζει να παιξει φετος και καθιερωσε ΠΑΛΙ λουκα στα δεξια. το παιδι ειναι ενας μετριος στοπερ -και φιλοτιμος κλπ μην τα ξαναλεμε- που στην καλη του μερα θα φανει απλα καλος, αλλα κακος ακραιος, που στην κακη του μερα θα φανει . . . κακιστος. αναγκαστικα λοιπον λογω τραυματισμων κλπ δεξι μπακ παλι ο λουκας. ενστερνιζομενος την λογικη "σταθεροτητα=πιθανη επιτυχια" καθιερωνει στοπερ σαριεγκι-καντε. 2 μετριοτατους παικτες. ο γιοσου ειναι παλικαρι κλπ αλλα μετριος. ο καντε χειροτερος [γνωμη μου]. καποιοι θα πουν Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. εγω απλα θεωρω πως αφου δεν πηραμε το χαμερ, θωρηκτο κλπ στοπερ, βαλε ως στοπερ κατσουρ και μπιαρσμιρ. ο κατσουρ παιζει παντου, την κατεχει την θεση. ο μπιαρσμιρ πολυ ελπιδοφορος, διπλα στην εμπειρια του κατσουρ θα γινοταν ακομη καλυτερος. του λειπει ι εμπειρια [εκει υπερτερει πχ ο καντε] αλλα εχει καλυτερα στοιχεια [πιο γρηγορος και ψηλος απο καντε, πιο καλος στο ψηλο παιχνιδι]. και αμυντικα χαφ σιμαο - σιλβα. δεν μ αρεσει να το παιζω προπονητης αλλα ουτως η αλλως ο κατσουρ ΔΕΝ προσφερει αυτα που μπορει εδω και 1,5 μηνα ως μεσος,ενω ως στοπερ θα βγαζε την ομαδα μπροστα και θα ειχε πολυ καλυτερες τοποθετησεις απο καντε-σαριεγκι. φυσικα 7 αγωνιστικες πριν το τελος ΔΕΝ αλλαζεις την αμυνα σου, πορευεσαι με αυτην που εχεις και παρακολουθεις τα ματς με κομμενη την ανασα μην κανει τσαφ ο καντε η ο σαριεγκι και χασουμε ΚΑΙ αυτο το πρωταθλημα. μονο που το φετινο ΑΝ ΧΑΘΕΙ θα χαθει απο αυτοκτονια. οπως το 2005 και το 2008....

Ανώνυμος είπε...

Elvis,
συμφωνούμε. Η πλάκα είναι ότι σκεφτόμουν να γράψω κάτι υπέρ του Κατσουράνη, όχι συγκεκριμένα αυτό που λες, να περάσει σέντερ μπακ, αλλά σχετικά με το πώς τον έπαιξε ο ΤενΚάτε και πόσο διαφορετικά ο Νιόπλιας, με αποτέλεσμα να έχει χάσει τα νερά του.

Λοιπόν, Κατσουράνης σέντερ-μπακ - κι ας έχει παρτενέρ είτε Μπιάρσμιρ, είτε Σαριέγκι, είτε ακόμα και Καντέ. Και να πεις πως δεν είχε πέσει αυτή η ιδέα στο τραπέζι από τη στιγμή που, μαλακωδώς, δεν αγοράστηκε κεντρικός αμυντικός το Γενάρη... Γιατί, τι είδους σέντερ μπακ θέλουμε; Να έχει κοντρόλ, κεφαλιά, δύναμη, κατέβασμα μπάλας και να την περνάει γρήγορα μπροστά. Όλα αυτά τα έχει ο Κατσουράνης! Σίγουρα πολύ παραπάνω από Σαριέγκι (κοντρόλ χάλια, πέρασμα μπάλας χάλια). Μακάρι να κάνει αυτή τη "επισκευαστική" κίνηση ο Νιόπλιας, αφού δεν έγινε η "κατασκευαστική"...

Ανώνυμος είπε...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο ... σχετικό και με τη λειτουργία του κέντρου της ομάδας:

ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ (από Πράσινα Νέα)

Έχει γραφτεί δεκάδες φορές και έχει ειπωθεί πολύ περισσότερες ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελεί την "αθόρυβη" διαφορά στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Η ποιότητα του Βραζιλιάνου, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, τον καθιστούν μια υπερπολύτιμη και μοναδική μονάδα για το Τριφύλλι.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, ωστόσο στην περίπτωση του Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι μάλλον ενδεικτικοί της σημασίας που έχει για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τυχαίο ότι το Τριφύλλι έχει δεχτεί 16 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και από αυτά τα 8 έχουν έρθει όταν δεν αγωνίζεται ο Βραζιλιάνος.

Αυτά έχουν σημειωθεί σε πέντε αγώνες των πρασίνων, στους οποίους ο αρχηγός της "σελεσάο" δεν άρχισε στην ενδεκάδα. Ακόμα, ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόνο τέσσερις φορές δύο γκολ στο πρωτάθλημα και στις 3 ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι αγώνες:
7η αγωνιστική: Καβάλα-ΠΑΟ 2-2
9η αγωνιστική: ΠΑΟ-Πανιώνιος 2-1
11η αγωνιστική: ΠΑΟ-Αστέρας Τρ. 1-1
22η αγωνιστική: ΠΑΟ-Καβάλα 0-2
23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1

Ακόμα ένα στατιστικό στοιχείο είναι ότι στις εφτά απώλειες βαθμών του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ζιλμπέρτο ήταν απών στους τέσσερις αγώνες. Στους άλλους τρεις που αγωνίστηκε κανονικά, δεν κατάφερε να βοηθήσει το Τριφύλλι να αποφύγει το στραβοπάτημα.

Μαύρη είναι νύχτα στα βουνά... είπε...

Το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟ δεν εντοπίζεται στις αγωνιστικές παρουσίες ή απουσίες ποδοσφαιριστών που ανήκουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας αλλά στις απουσίες ποδοσφαριστών σε καίριες θέσεις.

Ποιοί ευθύνονται για αυτό?

Ε ας μην επαναλμβανόμαστε.

ΑΥΤΟΙ που επιβραβεύουμε με την παρουσία μας στο γήπεδο, με τα διαρκείας μας κλπ κλπ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ.

Ας αναλογιστούμε και τις δικές μα ευθύνες αδέλφια.

Μήπως ο φανατισμός μας κάνει τελικά κακό στην ομάδα?

Μαύρη είναι νύχτα στα βουνά... είπε...

Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"«Κάντε μποϊκοτάζ, για να σώσουμε τη Γιουνάιτεντ»

Την αποχή από τους αγώνες και την καταστροφή των εισιτηρίων διαρκείας βλέπει ως μόνη λύση για να πειστούν να αποχωρήσουν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Γκλέιζερς, ο Κιθ Χαρις ο οποίος ηγείται μιας επιχειρηματικής ομάδας που επιθυμεί την εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων».

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αναμένεται για μια ακόμη φορά να εναντιωθούν στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες , στο αποψινό ματς κόντρα στη Γουεστ Χαμ φορώντας τα κιτρινοπράσινα κασκόλ και τις εμφανίσεις που έχουν γίνει ανάρπαστες τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο ο Χαρις (ο οποίος είναι πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Seymour Pierce) και έχει έτοιμη πρόταση ενός δις λιρών για την αγορά των πρωταθλητών Αγγλίας, πιστεύει πως χρειάζονται ακόμη πιο δραστικές κινήσεις προκειμένου η οικογένεια Γκλέιζερ ν’ αναγκαστεί να πουλήσει την ομάδα. «Το να εμφανίζεσαι δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα δεν κάνει κάτι. Η διαμαρτυρία με τα κίτρινα και πράσινα κασκόλ είναι μια ωραία συμβολική κίνηση , όπως οι λευκές πετσέτες στην Ισπανία, αλλά δεν πρόκειται να αναγκάσει τους Γκλέιζερς να αποχωρήσουν» τόνισε ο Χάρις.

«Αν σταματήσουμε να πηγαίνουμε στους αγώνες, δεν ανανεώσουμε τα εισιτήρια διαρκείας και δεν αγοράζουμε τα επίσημα προιόντα, τότε σίγουρα θα «πονέσει» η τσέπη των Γκλέιζερς» υπογράμμισε, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους οπαδούς «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να πονέσουμε απέχοντας από τα παιχνίδια της ομάδας, αλλά τα σημαντικότερα οφέλη θα φανούν μετά».

Ο Χάρις ο οποίο είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρείται από τους ισχυρότερους άνδρες του αγγλικού ποδοσφαίρου έχοντας οδηγήσει σε …γάμο πολλούς αγγλικούς συλλόγους με επιχειρηματίες (όπως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς με την Τσέλσι), θεωρεί πως η μόνη λύση για την απομάκρυνση των Αμερικανών είναι η μείωση των εσόδων. «Είναι ρίσκο, αλλά πρέπει να γίνει» επεσήμανε."

Πηγή: Sportfm

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αγαπούν λιγότερο την ομάδα τους από εμάς?

Είναι η μόνη λύση αδέλφια και για τη δική μας την ομάδα.

Μονόδρομος πως το λένε.

Ανώνυμος είπε...

Λεω μια ενδεικτικη ενδεκαδα,τζορβας ,Μαρινος δεξια,Δαρλας αριστερα,Κατσουρανης-Μπιαρσμιρ,Ζιλμπερτο-Σιμαο-Χριστοδολουπουλος-Νινης-Καραγκουνης,Σαλπιγγιδης.Δε μπορει αυτη η ενδεκαδα να κρατησει το χ με την ελλιπεστατη Ρομα?Η να βαλει ενα γκολ εκμεταλευομενη την ταχυτητα του Σαλπι?Για το θεο δηλαδη.Η Ρομα επειδη θελει μονο ενα γκολ δεν ειναι χαζη να ανοιχτει απο το πρωτο λεπτο πραγμα που σημαινει οτι η πιεση θα γινει αφορητη μετα το 70 εφοσον παραμεινει το 0-0.Εκει τους πετας Τζιμπριλ μεσα και τους καθαριζεις σαν αβγο.

τασος

EVIL ELVIS είπε...

δυσκολα θα αλλαξει πλεον το αμυντικο διδυμο σαριεγκι - καντε. οχι λογω της (μη) ικανοτητας του αλλα για λογους συνοχης [ετσι κρινει ο νιοπλιας] συνεπως δεν νομιζω οτι θα συμβουν πολλες αλλαγεσ στην 11αδα για το ματς με τη ρομα. καλο ειναι παντως κατα την γνωμη μου κατσουρ να μεινει εξω και νινης να ξεκινησει βασικος...και για ξεκουραση κατσουρ, και για λογους τακτικης [καθετη πασα]

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

:-))

Το πείραμα πέτυχε.

Είμαι αόρατος (σαν τον Σίλβα).

Γαμάτοοοοοο........

Ανώνυμος είπε...

Τάσο,
οι πολλές αλλαγές που έκανε ο ΤενΚάτε, μάς έκαψαν τη γούνα κι έτσι δεν βλέπω το Νιόπλια να συνεχίζει αυτό το τροπάρι - και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου. Δίκιο έχεις, ότι με τη Ρόμα τον παίρνει να κάνει αλλαγές, αλλά το να εμπιστευτεί τα άκρα σε Μαρίνο και Δάρλα, που και πολύ καιρό έχουν να παίξουν αλλά και δεν έχουν παίξει μαζί στην αμυντική τετράδα, το βλέπω πολύ ακραίο.

Elvis,
το μόνο που με έχει λίγο απογοητεύσει με το Νίνη, είναι ότι δείχνει σαν να έχει μειωμένη δύναμη - όχι τόσο στον τομέα της αντοχής αλλά της κόντρας σώμα με σώμα. Πάντως, ναι, καλό θα ήταν να τον ρίξει εξαρχής με τη Ρόμα!

Και μια άσχετη-σχετική είδηση:

Κλήθηκε σε απολογία η ΠΑΕ Εργοτέλης για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά φιλάθλων «που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού» στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης – ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς « την ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών φέρει η εγκαλουμένη λόγω μη διαθέσεως εισιτηρίων του αγώνα στη φιλοξενούμενη ομάδα.» Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ωραίοι! Απαγορεύουν τη μετακίνηση οπαδών και έτσι ... γλυτώνουν την ΠΑΕ της ομάδας τους από την τιμωρία!

Και τι να κάνει μια μικρότερη επαρχιακή ομάδα δηλαδή; Να πουλάει εισητήρια μόνο σε πατενταρισμένους οπαδούς της; Μα είναι φυσικό και λογικό να πουλήσει εισιτήρια σε όσο περισσότερο κόσμο το ζητήσει, άρα και σε οπαδούς της όποιας αντίπαλής της, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι μια ομάδα με πλήθος οπαδών. Πώς θα πάει το πράγμα δηλαδή; Θα τιμωρούνται οι μικρές ομάδες για τις καφρίλες των φιλοξενούμενων οπαδών;

Τεχνοκρατικές λαλακίες...

Και ΤΟ ωραίο: διαβάζω ότι ετοιμάζονται 5.000 μΠαόκια "να πνίξουν τα Πηγάδια" στο ερχόμενο ματς με την Ξάνθη! Το ... διαφημίζουν ανοιχτά την ώρα που υποτίθεται ότι έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις οπαδών! Και πάνε, λέμε, τα μΠαόκια και τα κάνουν λίμπα. Θα τα πληρώσει η Ξάνθη δηλαδή; Κι αν κάνουν επεισόδια τα μΠαόκια και διακοπεί το παιχνίδι, πάλι η γηπεδούχος θα τιμωρηθεί;

Τρελές λαλακίες γραφειοκρατών...

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά είπε...

Ξανθιώτη σου "μυρίζει" η δουλειά "Τουρτούρας κερνάει, Τουρτούρας πίνει"?

Πολλοί "καινούργιοι" χωρίς λογαριασμό δε "μαζεύτηκαν"?

Λες να παραμιλάει?

Υπάρχει ποδοσφαιριστής Μαρίνος?

Καντέ? Μπίαρσμιρ? Σιαρέγκι? Γκάμπριελ? Βύντρα? Πετρόπουλος?

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ:

ΣΑΜΠΟΤΑΖ - ΑΠΟΧΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα φίλε Elvis. ;-)

Ανώνυμος είπε...

πάλι ξέχασες τα χάπια σου!

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά είπε...

Ωραία. "Συνδέσαμε" τον ένα ανώνυμο με τον Τουρτούρα.

Τώρα μένουν Ο εξκάλιμπερ, ο εξαδάκτυλος, ο Αρθούρος και οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Και τσάτσοι του Θείου, και Ηλίθιοι!

Από χτες το βράδι, με τη λήξη του διασκεδαστικού αγώνα ανάμεσα στα παιδαρέλια της ΜΠΟΡΝΤΟ και τα ... υπερχητικά του ΘΡΗΝΟΥ, το γνωστό επικοινωνιακό επιτελείο του λιμένος πάει να μας βγάλει όλους τυφλούς, σκούζοντας για ακύρωση δήθεν κανονικού γκολ του Θρήνου στο 90'.

Στο λαμπρό αυτό αγώνα, πρωτοστάτησε και πάλι η αντικειμενική εφημερίδα GOAL, προσφέροντάς μας σε πρωτοσέλιδο την επίμαχη φάση καρέ-καρέ.

Φιλοδοξία της φυλλάδας ήταν να αποδείξει, με αυτές τις εικόνες, ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Θρήνου.

Όμως ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη! Και μάλιστα, είναι ο θεός άκρως πλακατζής!

Δείτε στις φωτογραφίες του GOAL στο μεσαίο καρέ ένα ερυθρό ποδάρι να παίρνει τα πόδια του γάλλου τερματοφύλακα.

Φάουλ και τέρμα!

Ουάάάάά :-))))

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά είπε...

Το φάουλ το κάνει ο Ντάρμπισάιρ στον αμυντικό που τον σέρνει καροτσάκι. ΑΥΤΟ σφυρίζει ο ρέφερις. Αν γίνεται και δεύτερο φάουλ είναι άλλο θέμα.

Συμφωνώ μαζί σου ότι ήταν εκνευριστική η χθεσινή παρουσία των ΜΜΕ.

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι λαδωμένοι (για την ΕΡΤ είμαι σίγουρος μια και είναι και χορηγοί) αλλά για τα άλλα κανάλια (για το MEGA λέμε διάολε) πιστεύω πως το κάνουν καθαρά για λόγους "πολιτικής".

Το γκολ καλώς ακυρώθηκε.

Είχαν πλάκα οι γαύροι αργά το βράδυ που έβγαιναν στα ράδια (sic!!) και τα έβαζαν με τον Πλατινί (που και καλά είχε υποστηρίξει Γαλλική ομάδα) αρπάζοντας από τα μαλλιά τις δηλώσεις Τοροσίδη.

Είναι χαμηλού επιπέδου (η πλειοψηφία όχι όλοι) το ξέρουμε αυτό.

Προσοχή λοιπόν μην καταντήσουμε έτσι. ;-)

Είναι ο μικρόκόσμος μας κακά τα ψέμματα. Μια ομάδα αν θέλει να γίνει μεγάλη πρέπει να απαλλαγεί από αυτά τα συμπλέγματα όσο εκνευριστικά και αν είναι.

Ας κοιτάξουμε την ομάδα μας και τα 1000 προβλήματα της.