Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

Η αβάσταχτη ελαφρότητα

Βάσει του παράγοντα «απόδοση» θα μπορούσαμε να την έχουμε πατήσει σε ένα - δυο άλλα ματς, την πατήσαμε χθες που δεν άξιζε να την πατήσουμε.
Βάσει του παράγοντα «διατησία» την πατήσαμε χθες αδίκως, αλλά υπάρχει και το ματς με τον Άρη που ευνοηθήκαμε αδίκως.
Κι όπως ο γάβρος κέρδιζε τον ΠΑΟΚ και τη Σταντάρ στις καθυστερήσεις, έτσι ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις με Ηρακλή και ΠΑΣ, κι όπως ευνοήθηκε με ΑΕΚ έτσι αδικήθηκε με τον Ηρακλή.
Η ρέντα στην μπάλα θα είναι μια έτσι μια αλλιώς, ενώ και η διαιτησία υπό νορμάλ συνθήκες (και στο περασμένο πρωτάθλημα, όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων ετών oι συνθήκες κάθε άλλο παρά τέτοιες ήταν) μια θα σε αδικήσει μια θα σε ευνοήσει.
Υπό νορμάλ συνθήκες δηλαδή σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών η τύχη και η διαιτησία δεν μπορούν να κάνουν ουσιώδη διαφορά.
Ουσιώδη διαφορά μπορεί να κάνει ο τρόπος που παίζουν οι δυο ομάδες.
Αλλά ο τρόπος δεν αρκεί. Πιο σημαδιακή φάση του χθεσινού ματς θεωρώ την φάση του Ρουκάβινα, επειδή έδειξε τι έκανε ο Παναθηναϊκός πέρσι και τι, αντίθετα, δεν κάνει φέτος: σύμφωνοι, όλα τα γκολ χάνονται κι όλα μπαίνουν λέει το κλισέ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Κατσουράνης όποτε βρέθηκε φέτος σε θέση βολής το έβαλε, ενώ πέρσι ευκαιρίες σαν του Ρουκάβινα χάναμε και ξαναχάναμε και ξαναχάναμε.
Δηλαδή, όπως ορθώς κατά τη γνώμη μου, οι συγκλονιστικές εμφανίσεις του Μάντζιου στο τσάμπιονς λιγκ μπήκαν στη ζυγαριά και δεν κρίθηκαν σημαντικότερες από τα ελάχιστα γκολ του στα περασμένα πρωταθλήματα, έτσι, καλό θα είναι να βλέπουμε ποιοί έχουν την αυτοσυγκέντρωση και την αποφασιστικότητα να σπρώχνουν την μπάλα στα δίχτυα ή ποιοί δρουν με επιπολαιότητα και ελαφρότητα.
Δεν εννοώ ότι ο Ρουκάβινα δεν κάνει, εννοώ ότι καλό είναι να μην περάσει στο ντούκου η συγκεκριμένη ευκαιρία, καλό είναι να μην καταλήξουμε πάλι στο τέλος βαυκαλιζόμενοι πως κάνουμε ευκαιρίες αλλά τις χάνουμε.
Και εννοείται ότι αν ο Ολυμπιακός χάσει στο Άλκμααρ θα είναι διπλά πιο επικίνδυνος την Κυριακή, εννοείται ότι όσους περισσότερους τραυματίες έχει ή όσο περισσότερο φοβισμένη ψυχολογία, τόσο περισσότερο απειλητικός θα είναι την Κυριακή.
Αν η Ιστορία μας έχει δείξει κάτι, είναι ότι εκείνοι όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τείχο παίζουν κι ότι εμείς όταν πάμε να τους αντιμετωπίσουμε με έπαρση στο τέλος κλαίμε.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Oldy! Καμιά έπαρση, γιατί θα την πατήσουμε - εφόσον, επαναλαμβάνω, γίνει το ματς την Κυριακή και δεν υπάρξει αναβολή λόγω ... γρίπης.

Οι νορμάλ συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος παραμένουν, πάντως, ζητούμενο.

Στα θετικά καταγράφω γι' αυτό την αντίδραση του Πατέρα στις, ως συνήθως, αισχρές δηλώσεις του Πράκτορα.

coachp είπε...

Καλά τα λες... Σωστή προσεγγιση των θεμάτων

Ανώνυμος είπε...

poli oreos... episis auto pou eipes gia ton rukabina einai megali alithia... kalos den einai autos pou xanei tis eukairies... alla autos pou tis kanei goal... sto podosfairo metraei poli i ikanotita kapiou na skorarei... gia auto kai o cisse apodikniete politimos.. auti i metagrafi dixnei oti ontws ta lefta mporoun na feroun tin epitixia sto sixrono podosfero.. sigoura o rukabina kai o petropoulos den dikaiologounte paroti briskontan sto psigio gia toses agwnistikes oi pextes prepei na pernoun tin eukeria otan tus dinete..

Ανώνυμος είπε...

Για δειτε εδω:



http://www.youtube.com/watch?v=SWaV39N3Cfs&feature=subtivity

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

"Ουσιώδη διαφορά μπορεί να κάνει ο τρόπος που παίζουν οι δυο ομάδες.
Αλλά ο τρόπος δεν αρκεί....."


Εδώ αυτοαναιρείσαι.

Δηλαδή ο προπονητής δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ μερίδιο σε αυτή τη γκέλα? Μόνο όταν κερδίζει ο ΠΑΟ συμβάλει ο Τεν Κάτε? Η ελλιπής προετοιμασία μιας ομάδας σε ματς μαρς για το πρωτάθλημα είναι ευθύνη του...Ρουκάβινα?

Κατά τα άλλα, μπράβο στην πολιτεία που επιβράβευσε τον ΠΑΟ των 9 διεθνών με αυτή τη διαιτησία.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

Για να δούμε τι θα δούμε.

Η ομάδα είναι καλή για πρωτάθλημα (αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε ελλείψεις). Σαφώς καλύτερη του γαύρου. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο προπονητής μας. Μόνο αυτός μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...

τελικα ο τεν κατε επιμενη στις περσυνες του συνειθειες τους αμπαλους σιμαο και γκαμπριελ ειναι τουλαχιστον αηδια ο ανθρωπος αυτος!!!μακαρι να τον διωξουν αυριο !!ο σισσε και ο σαλπιγγιδης σημερα παιξαν για τη παρτη τους , καλα οσισσε να μας!αλλα απο το σαλπι ειναι κριμα !!!!

Ξανθιώτης είπε...

Τι είχες Γιάννη μου; Τι είχα πάντα.

Ναι για τον δικό μας τον Γιάννη μιλάω. Και μη μου πείτε πως δεν έχει σχέση. Είναι ο μόνος που έχει σχέση! Όλα είναι τα ίδια όπως ήταν και πέρσι και πρόσπερσι και δέκα χρόνια τώρα. Δηλαδή είμαστε χαμένοι από την αρχή της χρονιάς.

1. Στο παρασκήνιο, όσο έχουμε ντέρμπι Σωκράτη-Τζίγγερ θα χάνουμε κατά κράτος. Πάλι έγιναν τα αίσχη και από τη πλευρά μας τίποτα. Θα βγάλει αύριο καμιά ανακοίνωση ο Πατέρας και τέλειωσε.

2. Στο προσκήνιο, δεν έχουμε άμυνα. Εδώ και τρία χρόνια τα ίδια λέμε. Και ο τεματοφύλακάς μας είναι Β' διαλογής. Πόσα γκολ έσωσε ο Νικοπολίδης φέτος και πόσα οι δικοί μας;

Ναι, ξέρω, κάποτε στο μέλλον θα αγοράσουν αμυντικούς. Τότε όμως θα έχουν γεράσει οι μέσοι μας ή οι επιθετικοί μας. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί οι Βαρδινογιάννηδες με τον ΠΑΟ είναι τσιγγούνηδες και ανίκανοι. Με την προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν καλές δουλειές. Ο ΠΑΟ όμως τίποτα.

3. Να θυμισω ότι ούτε γήπεδο έχουμε. Επί 15 χρόνια τίποτα δεν κατάφεραν και σε αυτό το θέμα. Ναι, δυστυχώς παίζει και αυτό ρόλο. Ο γαύρος δεν πρόκειται να φοβηθεί το ΟΑΚΑ, οπότε ότι και να κάνει στο τηγάνι ξέρει ότι δεν θα υπάρξει απάντηση.


Ξεχάστε το παιδιά! Όσο είναι ο Τζίγγερ μεγαλομέτοχος δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Άδικα στεναχωριόμαστε. Μόνο με ένα πρόεδρο που θα μπορέσει να κοντράρει στα ίσια το παρακράτος των γαύρων έχουμε ελπίδες. Οι δικοί μας ιδιοκτήτες είναι κουραδόμαγκες και ανίκανοι. Μόνο τη τσέπη τους κοιτάνε. Δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε εξαιτίας τους.

Ξανθιώτης είπε...

Ο Πατέρας ήταν ευχαριστημένος... Πάλι καλά που δεν είπε "άντε και του χρόνου!"!?!?!....

!!!!!!!!!!

http://www.sport24.gr/html/ent/487/ent.330487.asp

Πατέρας: "Ήμασταν άτυχοι"

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε πως οι "πράσινοι" στάθηκαν άτυχοι, ενώ αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση της άφιξης της αποστολής του Παναθηναϊκού στο γήπεδο: "Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Ήμασταν άτυχοι. Μπορούσαμε να προηγηθούμε όμως δεν τα κατάφεραμε. Συνεχίζουμε", τόνισε ο ισχυρός άνδρας του "τριφυλλιού", ενώ για όσα συνέβησαν πριν τον αγώνα δήλωσε: "Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις γιατί βρισκόμαστε στο 2009".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για να δηλώσει με νόημα: "Δεν είναι δικό μου θέμα. Ρωτήστε τον προπονητή". Όσον αφορά στο γενικότερο κλίμα στους "πράσινους", εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία του Ολυμπιακού.

Ξανθιώτης είπε...

Χάσαμε και στο μπάσκετ. Άραγε θα βγει πάλι ο ανεκδιήγητος pappas για να βρίσει τους παίκτες του μπάσκετ, όπως είχε κάνει πέρσι;

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Συμφωνώ με τον Ξανθιώτη.

Όσο είναι ο Βαρδινογιάννης μεγαλομέτοχος δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η πελατειακή σχέση.

Μπορείς να δικαιολογήσεις, ως ένα βαθμό, μία εκτός έδρας ήττα σε ντέρμπυ, αλλά δε μπορείς να δικαιολογήσεις την έλλειψη ψυχής, την έλλειψη μεταγραφών σε ΚΑΙΡΙΕΣ θέσεις που ΟΛΟΙ βλέπουμε (και όχι μόνο ότι η ομάδα πονάει κλπ κλπ), την έλλειψη ενός ικανού προπονητή, την έλειψη οργάνωσης γενικότερα.

Χωρίς γήπεδο επίσης ο ΠΑΟ δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΟΣΦΠ. Είναι μεγάλο ντεζαβαντάζ.

Και κάτι για αυτό που έγινε πριν το ματς. Τριτοκοσμική ατμόσφαιρα επιπέδου Ζιμπάμπουε Είναι τουλάχιστν αστείο ένα ματς να είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 6.30 και να γίνεται μία ώρα αργότερα επειδή το πούλμαν της αποστολής δε μπορεί καν να πλησιάσει το γήπεδο και την ίδια ώρα που οι παίκτες της μίας ομάδας είναι εγκλωβισμένοι σε ένα όχημα, οι της άλλης ομάδας να κάνουν προθέρμανση. Κάποιος ευθύνεται και κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Ας είναι ο Παναθηναικός αυτός. Αφού είναι τόσο μαλάκες και δε δίνουν εντολή στον οδηγό του πούλμαν να επιστρέψουν πίσω και να θέσουν το θέμα ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ υπ'ευθύνη της διοργανώτριας αρχής, τότε καλά να πάθουν, όπως καλά έπαθαν ότι έπαθαν και στη Ριζούπολη.

Γιατί δεν υπάρχει διοργανώτρια αρχή αλλά ο νόμος του Ολυμπιακού.

Αυτό δε δικαιολογεί την άθλια εμφάνιση μας. Για τους άρρωστους το λέω που θα ψάξουν να βρουν μια δικαιολογία ως συνήθως και που θα εμφανιστούν δήθεν ήρεμοι την επόμενη μέρα να μας πουν ότι "τίποτε δε χάθηκε", "είμαστε μέσα σε όλους τους στόχουν", "ορίστε και το μπάσκετ έχασε που έχει τον Γιαννακόπουλο" κλπ κλπ.

Κάτι τελευταίο.

Ρε παιδιά για πιο λόγο ακριβοπληρώθηκε αυτός ο Σισέ το καλοκαίρι ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω. Ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία.

Για μένα είναι απλά τα πράγματα και για να προλάβω τους πυροσβέστες, ακόμη πιστεύω πως ο ΠΑΟ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Αρκεί να γίνουν κάποια πράγματα. Κάποιες απαραιτητες διορθωτικές κινήσεις.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... είπε...

Ξανθιώτη, οι καρπαζοεισπράκτορες λένε "είμαστε άτυχοι". Οι πρωταθλητές κάνουν αυτοκριτική (διάβασε λίγο δηλώσεις Ομπράντοβιτς και Σπανούλη).

Ασυλία δεν έχει κανένας.

Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης της κάθε ομάδας και όχι η φαντασία του κάθε άρρωστου φιλάθλου.

Πατέρας - Τεν Κάτε - Αντωνίου = τουλάχιστον αστείοι.

Ανώνυμος είπε...

Tρία πουλάκια κάθονται... Η διαιτησία, η αδικία και η πλάτη στον τοίχο. Έτσι ακριβώς!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟΠ! είπε...

Μπράβο Μαύρη Νύχτα, σωστός! Και καλά ο Σισέ, αυτός ας πούμε προσπάθησε, αλλά τι να πεις για τον Κατσουράνη που ήταν εντελώς ανύπαρκτος κι εξαιτίας του το κέντρο μας είχε μια τρύπα δέκα στρέμματα σε όλο το ματς; Γιατί τον πληρώνουμε τον Κατσούρ; Και τι να πεις για το Γιούρκα που έκανε το Ζαϊρί να δείχνει Μαραντόνα και να κάνει πάρτι στην άμυνα μας; Αλλά θα πεις ο Μολούκος τον έβαλε, αυτός φταίει. Κι αυτός αλλά κι ο ίδιος ο Γιούρκας που πάλι ανέτοιμος πήγε κι έπαιξε με την Εθνική μη χάσει τη δόξα, και πήγε τη προετοιμασία του μήνες πίσω. Όπως φταίνε αυτοί που λύσσαξαν να παίξει ο Γιούρκας ενώ το παλικάρι ήταν στα αζήτητα για μήνες κι ήταν ανέτοιμος και κινδυνεύει τώρα να καεί, άσχετα αν το παραδάκι θα το πάρει ζεστό αφού τώρα συμπλήρωσε χρόνο παιχνιδιού ώστε τα 200χιλ συμβόλαιο να γίνουν αυτόματα 600! Καλό; Τους έπιασε η ανοιχτοχεριά εκεί στη Παιανία, ν' αποκαταστήσουνε το Γιούρκα που έδιωξε ο Καρκίνος. Κι ο Μολούκος δημόσιες σχέσεις την έχει δει και παίρνει χαρτάκι για την εντεκάδα. Ναι, παίρνει χαρτάκι φιλαράκο. Από τους Αεκτσήδες που έχει μαζέψει ο Πατέρας στη ΠΑΕ και το παίζουνε οππαδοί και καλά. Ησαίας και Μπέκιος άμα γουστάρεις κι ονόματα. Και πουλάνε παναθηναιλίκι κι αντίσταση στο Καρκίνο κι ο κόσμος μασάει κουτόχροτο. Επειδή ο Ραλίστας είπε να διώξουνε το Μολούκο κι αυτοί τον βαστήξανε! Και κάψανε την ομάδα! Σκουπόξυλο λοιπόν και να φύγει κι ο Πατέρας κι οι παρατρεχάμενοι του μαζί με το Μολούκο και κάτι καλοπληρωμένες βεντετούλες!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

den ginete se mia omada na iparxei o leto o ninis kai o rukabina kai na pezoun basikoi o salpigidis kai o gabriel... einai tulaxiston asteio na perimeneis ap ton cisse na kanei kati otan oi monoi pextes pou mporoun na boithisoun epithetika den pezoun... salpigidis 1.4ek e; ti na pw mono gia kotera akuo gia plousia omada gia akriba simbolea kai apotelesma miden... me tin polimetoxikotita den tha doume aspri mera... bgenopoule pare tin pae epitelous...

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟΠ! είπε...

Δε κατάλαβες αδερφ'ε. Ο Βγενόπουλος την έχει πάρει την ΠΑΕ. Αυτός τη κουμαντάρει. Τίνος κολαούζος είναι λες ο Πατέρας; Ποιον άφησε διαχειριστή των μετοχών του ο Mr Mig, το Καρκίνο; Ποιος βαστηξε προπονητή το Μολούκο; Ποιος έδωσε σημα να κλείσουνε το Γκοτζαλοφόν; Ποιος έκοψε τις διαφημίσεις, τα τζάμπα εισητήρια και γενικά κάθε κονέ με το Γκοτζαλοφόν; Ποιος απόλυσε απ\ τη ΠΑΕ όλους τους τσάτσους του Καρκίνου, όπως τον Ανδρέου το "Ζουν" απ' το ιστορικό αρχείο; Ποιος διάταξε να κλείσει με "χρυσό" συμβόλαιο ο διωγμένος Γιούρκας; Ποιος άνοιξε επαφές με το "Αλάνι" και θα τον έφερνε πάλι στην ομάδα αν ο Σώτος δεν ήξερε ότι τον ήθελε η Λίβερπουλ; Γι' αυτό σου λέω αδερφέ, άσε τα Βγενόπουλε και Βγενόπουλε, γιατί την ΠΑΕ αυτός τη κουμαντάρει και τα είδαμε τα χαϊρια του! Τη ΠΑΕ μόνο τ' αδέρφια πρέπει να την πάρουνε και κανένας άλλος! Μόνο τ' αδέρφια. Γκέγκε; Τέρμα και τελείωσε. Κι όπιος διαφωνεί να πάει για βρούβες.