Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΠΡΙΝ απ τον αγώνα....

Σε λιγότερο από 24 ώρες η ομάδα δίνει -όπως ήρθαν τα πράγματα,κι όχι τυχαία-έναν κομβικής σημασίας για την ηρεμία της αλλά και για τα οικονομικά της,αγώνα...Αυτονόητο είναι οτι θα βρεθούμε όλοι στο πλευρό της(φυσικά ή νοερά) και ότι ευελπιστούμε πως θ'ανατρέψει το σκορ του 1ου αγώνα.Θ'απαιτηθεί καθαρό μυαλό,ηρεμία,υπομονή και σιγουρα μια γερή δόση τυχης...
Ακόμα κι αν επιτευχθεί όμως ο στόχος,υπάρχει κανείς που να πιστεύει πλέον οτι οι 3 πόλοι που "τρέχουν" την ομάδα λειτουργούν σωστά?
-ο ΤενΚάτε συνεχίζει το βιολί της περσινής χρονιάς:ανακατεύει τόσο την τράπουλα σε αναζήτηση μιας πατέντας που θα επιβεβαιώνει την προπονητική του ευφυία ώστε μπερδεύει πρωτίστως την δική του ομάδα,δεν ακτινογραφεί σωστά τα ματς που θεωρεί εύκολα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα απ τον πάγκο,και συνεχίζει ν'απαξιώνει παίκτες που στην προπόνηση κάνουν οτι περνά απ το χέρι τους για να του αποδείξουν οτι έχει σφάλλει στην εκτίμησή του γι'αυτούς(πρωτίστως Μάτος,αλλ'α όχι μόνο...).Αν προσθέσει σ'αυτά και τις κακές του σχέσεις με τους περισσότερους παίκτες αλλά και την έλλειψη είτε παρρησίας είτε διορατικότητας ν'απαιτήσει απ την διοίκηση αυτό που κάθε φίλαθλος βλέπει-δηλ.παίκτη εγγύηση για την άμυνα,καταλαβαίνει κανείς οτι δύσκολα θα κάνει..Χριστούγεννα στην Αθήνα...αύριο πάντως,με την πλάτη στον τοίχο,θα κάνει τα λογικά και θα είναι "διαβασμένος".Τώρα αν θα του βγει...
-ο τεχνικός Δ/ντής πάλι δεν αποφάσισε ή δεν κατάφερε να λύσει το βασικό πρόβλημα-τροχοπέδη της ομάδας,δηλ.την αξιόπιστη άμυνα.Επιπλέον δεν φαίνεται έχει συμφωνήσει με τον προπονητή τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν να παίζει ο ΠΑΟ και να κινηθεί ανάλογα μεταγραφικά.Η αβεβαιότητα πίσω επιβάλλει την χρησιμοποίηση του Σιμάο που σε συνδυασμό με την συμμετοχή του Ζιλμπέρτο αφήνει μόνο του τον Καραγκούνη στην δημιουργία παιχνιδιού,στερώντας μας την συμμετοχή ενός δημιουργικού παρτενέρ για τον Σισέ.
Αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται ο Γάλλος δυναμίτης σ'ενα ρόλο Μάντζιου ή Ρικ.Σοουζα,πράγμα που δεν θα αντέξει για πολύ(θυμηθείτε με...)
Η ουσία είναι οτι ο άνθρωπος αυτός ξόδεψε σε 2 καλοκαίρια 40 εκ.και κατάφερε να κάνει μόνο 2 ανάλογες μεταγραφές(Ζιλμπέρτο+Σισέ),ακύρωσε κάποιες κινήσεις του με την επικάλυψη παρόμοιων παικτών(θέσεις αμυντ.χαφ-δεξιού μπακ) ενώ η ομάδα έχει πολύ χτυπητά κενά που φυσικά θα "πληρωθούν" σε βαθμολογικό τίμημα...
-ο Πρόεδρος τέλος,όχι μόνο δεν περιμένει να μιλήσουν οι πράξεις του μέσα στο γήπεδο και προτρέχει λεκτικά έχοντας καταστεί γραφικός,αλλά έχει εγκλωβιστεί κι αυτός σ'ενα γαιτανάκι αλληλομετάθεσης ευθυνών με τους αλλους 2 πόλους που τελικά ζημιώνει την ίδια την ομάδα: "γιατί να πάρουμε αλλον παίκτη απ την στιγμή που ο 10Κ λέει οτι δεν χρειάζεται άλλον" κλπ.Αντί να δει τα αυτονόητα και να καλέσει και τους αλλους 2 να δουν πως θα τα διορθώσουν προτιμά να κερδίσει χρόνο(έτσι νομίζει..) περιμένοντας την έκβαση του αυριανού αγώνα.Να θυμίσω μόνο οτι ο Κόκκαλης έσωσε πέρσι την χρονιά του κάνοντας την μεγάλη ρελάνς με τον Ντιόγο υπό το φάσμα του αποκλεισμού απ τους ομίλους:και επικοινωνιακά σταμάτησε τις μουρμούρες,και στο γήπεδο έδωσε έναν παικτη κλάσης στον προπονητή του.
Απ την στιγμή λοιπόν που έχει την εξουσιοδότηση των άλλων μετόχων,ας κάνει αυτό που του λεν τα ματάκια του κι όχι αυτά που του λένε..στο φινάλε,αν κάποιος εκ των υπολοίπων του ζητήσει τον λόγο γιατί υπερέβη το (προφανώς ολοένα και μειούμενο...) μπάτζετ θα λάβει την αποστομωτική απάντηση 'για διασφάλιση της ήδη υφιστάμενης επένδυσης"...

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να "περάσω γραμμή" ή για να γκρινιάζω λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα.Δυστυχώς τα λάθη και οι παραλείψεις,οι ανεξήγητες παλινωδίες και οι αλλαγές στον σχεδιασμό έχουν επισημανθεί επανειλημμένα απ τους περισσότερους απλούς οπαδούς και φυσικά κάποιους δημοσιογράφους.Το γεγονός οτι οι καθ'ύλιν αρμόδιοι αδυνατούν-για δικούς τους λόγους-να τις δουν και να τις διορθώσουν,δείχνει οτι το καράβι νοσεί πρωτίστως στο πηδάλιο,και αυτό είναι που δεν αφήνει περιθώρια αισοδοξίας...

17 σχόλια:

squarelogic είπε...

φυσικά,όλα αυτά γράφτηκαν πριν διαβάσω το τελευταίο σχόλιο-σενάριο του green fan στην προηγούμενη ανάρτηση που ίσως εξηγεί κάποιες ακατανόητες επιλογές,και αφορούν αυτά που βλέπουμε μείς στο προσκήνιο.
Τώρα τι παίζεται στο παρασκήνιο και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα,νομίζω οτι ούτε οι ίδιοι οι "παίκτες" του παρασκηνίου δεν γνωρίζουν με σιγουριά.

Δεν Ξερω ΠΟΥ ΠΑΟ!!! είπε...

Γεγονός είναι ότι μετά το παιχνίδι στην Πράγα, ο Κάτε έχει χάσει σε συντριπτικό βαθμό την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Ο λαος της ομάδας δεν πιστεύει πια σ΄αυτον, δεν πιστεύει ότι μπορει να καταφέρει πλέον κάτι καλό, ενώ μόλις πριν απο 2 βδομάδες στην παρουσίαση της ομάδας τον αποθέωνε!!!
Και αποκλειστικά υπεύθυνος είναι μόνο αυτός!!!
Ένα ειδύλλιο που είχε ξεκινήσει πέρσι με τις καλύτερες προυποθέσεις δείχνει ότι οδεύει στο τέλος του...

Είναι ρε παιδί μου όπως όταν γνωρίζεις μια γκόμενα και από τις προδιαγραφές και το στυλ της λες: "αυτή μάγκα μου είναι η γυναίκα της ζωής μου", και μετά με την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά της σε ξενερώνει τελείως!!!
Σε φτιάχνει μία και σε χαλάει τρεις!!!!
Συνεχίζεις μαζί της με κρύα καρδιά, αλλά ξέρεις ότι η φάση έχει χαλάσει και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει. Οπότε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για όλα φταίνε οι γκόμενες....

ΥΓ. Ελπίχω να προκριθούμε σήμερα αν και δεν το πιστεύω... Η ξενέρα που λέγαμε!!! -Τουλάχιστον να παίξουμε καλή μπαλα, να δούμε ένα φως στο τούνελ, για να πιστέψουμε πάλι στην γκόμενα....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γιοματάρης είπε...

Ευχαριστήθηκα γιόμα σήμερα.

Greg είπε...

Δεν μας έκανε τη χάρη η τύχη να απαλλαγούμε από τον τεντά. Κρίμα. Και το λέω αυτό γιατί με αυτή τη διαχείριση υλικού και χωρίς δεξί μπακ και κεντρικό αμυντικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πάμε παραπέρα στην Ευρώπη και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Οπότε αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία (χωρίς μεγάλες απώλειες) να αρχίσει νέος σχεδιασμός σε ορθολογική βάση.

Αλλά δεν φταίει μόνον αυτός. Όταν ο πρόεδρας - μετά το παιχνίδι - λέει ότι η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφές, τι άλλο να πούμε. Του αρέσει ο επιπέδου Γ' εθνικής (και πολύ λέω) Μουν. Δεν είδε ότι τη μόνη φορά που η μπάλλα μπήκε με αξιώσεις στη περιοχή είχαμε πάλι τρικυμία και ευκαιρία που δεν χάνεται!

Το πρόβλημα είναι κατά τα φαινόμενα πολύ μεγαλύτερο από ότι το είχαμε φαντασθεί. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.

Την στιγμή που η Γαβριέλλα ψυχορραγεί οικονομικα, δεν επενδύονται σημαντικά κεφάλαια για τη δημιουργία αξιόλογης ομάδας και μένουμε με τα ΒΥΝΤΡΟΜΟΥΝΙΑ.

Κρίμα για τον ΠΑΟ, κρίμα.

Γιοματάρης είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Greg.

Γκαφροδολοφόνος είπε...

"Δεν νομίζω όμως ότι γίνεται εύκολα η υπέρβαση χωρίς τα γκαφρά των Βαρδινογιάννηδων.

Μπορεί να λέω και μαλακίες."

Μαλακίες λες. Εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τονε, καλώς τονε.

(τον αριστερό εμμονικό μαλάκα κωλοτούμπα με τις πολλές περσόνες).

Η super επιθεώρηση του καλοκαιριού: "Ο εμμονικός αριστερός μαλάκας κωλοτούμπας φεύγει - και ξανάρχεται - και ξαναφεύγει. Ο Μαύρος Άγγελος και το νιμού της μάνας του σε νέες περιπέτειες. Φεύγει ο αρχιμαλάκας που μένει. Ξαναέρχεται ο επιθυμών γαμίσι με αμμοχάλικο από τη Στουτγκάρδη (αριστερό απωθημένο)".


(...όπως έχουμε πει και στο παρελθόν ".....μπορείτε επίσης να το ονομάσετε και "Ο κύκλος του αενάεως αυνανιζόμενου αριστερού. Ένα μπλογκ για τις απειλές της αποχώρησης - φεύγει ο κλαψομούνης γκρινιάρης ζαλισαρχίδης μαλάκας που μένει - και την κλασσική αριστερίστικη κωλοτούμπα του αυνάν".

Αν θέλετε κι άλλες ιδέες για την ονομασία, γράψτε μου στο arximalakaszalisarhidis@kolotoumbaaristera.com")


Μα πραγματικά είσαστε ΤΟΟΟΟΟΣΟ αφελείς που πιστέψατε ότι το πουστοπαίδι θα έφευγε? Αφού έχει αποδείξει ότι χέζει το λόγο του πάμπολλες φορές. ΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

Γιοματάρης είπε...

Επειγόντως ένας φορ που να βάζει γκολ και ένα αριστερό χαφ που να μην κάνει περιττές ντρίμπλες.

coachp είπε...

@ squarelogic
σε βρίσκω σωστό, ως συνήθως...

Ανώνυμος είπε...

@coach p(oustis): καλώς ήρθες και πάλι τρελλό καρναβάλι.

Tι κάνουν οι Τσοχομπαμποχελάκηδες? Γιατί ο Χελάκης έχει πάρει τον πούλο από το μαγαζί? Πόσο ακόμα θα γλύφεις τον Κόκκαλη? Γιατί ο Κεμπάπ-γιας "τρώει" τον υπερ-ουάου-σούπερ-σέντερ-φορ (απάτη) "11 μύρια, 6 γκολ" Διόγο και όλα εσείς τα τσιράκια κάνετε τουμπεκί για να μη σας κόψουν το μισθό? Γιατί "δε τα λέτε δε τα γράφετε"?

Αν δε θες να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, θα σου πω κάτι για τον μπαμπά σου.

coachp είπε...

Ανώνυμε θα σου απαντήσω σε όλα. Πάμε απο την αρχη.

Οι Τσοχομπαμποχελάκηδες είναι τρία άτομα. Ο Ενας ειναι διακοπές, ο άλλος στο Καραισκάκη και ο άλλος στο χωριό του.

Ο Χελάκης εχει κατι προβλήματα προσωπικά και δεν εχει πια μετοχές. Η α΄ποψη του όμως μετράει.

Δεν εγλυψα ποτέ τον Κοκκαλη. Ας θυμηθεις τι εγραφα με τον Βαλνερ και την καλαμαριά. Αν δεν ξερεις, ψαξτο. Αν και χαζός, θα βρεις ακρη. Ετσι κι αλλιως η βλακεία είναι ανικητη.

Αμα εχεις καταλάβει πως τρωει ο Κετσμπαγιας τον χοντρουλίνο Ντιόγκο, εισαι αυθεντία. Σε συγχαίρω. Εμεις δεν τα γραφουμε επειδη δεν το εχουμε καταλάβει.

Πιστευεις πως θα με πειραξει πολύ που θα πεις για τον μπαμπά μου. Μεχρι εκει φτάνει φιλε η νοημοσύνη του κάθε ανθρωπου. Βρισε και τσαμπουκαλέψου μεσω ιντερνετ. Θα σε κανει να νιωσεις μαγκας. Αν θεωρεις σωστη τη συγκεκριμενη λογική, καντο. Δεν ειμαι χουντικος να σου πω τι να κάνεις. Αλλα βαλε και το μυαλό σου να δουλέψει. Και Επειδη προφανώς δουλευει, βαλτο να κρινει και αν δουλευει σωστά... Σοβαρεψου με λιγα λόγια και γινε ανθρωπος. Απλός άνθρωπος. πεειδη αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα βρε αδερφέ...

Ξανθιώτης είπε...

Δείχνει σίγουρο ότι και φέτος αυτή η άμυνα θα κάνει δώρο τουλάχιστον 2-3 παιχνίδια σε μικρομεσαίες ομάδες στο πρωτάθλημα. Κι αν χάσουμε 2-3 παιχνίδια από γκάφες και την γενική αβεβαιότητα που προκαλεί η άμυνα, πιστεύει κανείς ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα; Πως;

Δεν καταλαβαίνω γιατί η διοίκηση φέρεται έτσι! Ακόμη και οι ίδιοι το παραδέχτηκαν ότι χρειάζεται ένα χάμερ στην άμυνα. Με 7-8 εκ. για ένα σπουδαίο κεντρικό αμυντικό θα είχαμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Τόσο τσιγκούνηδες είναι που δεν προστατεύουν τη δική τους επένδυση; Ή μήπως απλώς τους αρκεί η δεύτερη θέση;

Pappas10 είπε...

Γκαφροδολοφόνε,

Μπορεί... για εσένα όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως εδώ και χρόνια γουστάρεις να με διαβάζεις στα κρυφά...

Pappas10 είπε...

Πάμε με τεν-κάτε κι ο Θεός βοηθός.

Ανώνυμος είπε...

TA PSIXOLOGIKA SAS NA TA BGAZETE ALLOU KAI TIS MALAKISMENES KONTRES SAS. EDW MILAME GIA TON PANATHINAIKO KAI MONO KAI DEN XWRIZOMASTE SE PARATAKSEIS.

squarelogic είπε...

ανώνυμε 6.26

εκτός απ το οτι δε νομίζω οτι εμφανίστηκε τώρα αυτός που 'φωτογραφίζεις",δεν είναι και οτι πιο ανδρικό να βρίζεις κάποιον που μάλλον απουσιάζει(απ το μπλογκ,την Αθήνα,το δίκτυο..).Επιπλέον -πλην του Ξανθιώτη-κανείς δεν έκανε σχόλιο πάνω στο πνεύμα της ανάρτησης.
Αν εκτονώνεστε αλληλοβριζόμενοι και εκεί εξαντλείται η αγαπη σας για τον ΠΑΟ δεν υπάρχει λόγος συνέχισης αυτού του μπλογκ.

ΥΓ.μην με εγκαλέσει κανένας γιατί δεν 'εσβησα το ενα ή το άλλο σχόλιο γιατί και γω πολύ σποραδικά έχω πρόσβαση στο δίκτυο,οπότε παρακολουθώ αποσπασματικά.